Christian


Här får ni en bild på Christian som lovat. Visst är den läcker?
Jag älskar miljön, hans pose och kaxiga min. Tycker att han smälter så bra in i miljön.
Blev supernöjd med den här bilden! Vad tycker ni om den?

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Tycker som du. Skisnygg "pose"! :)

Postat av: Nilla

Jättesnygg :D Håller med om det där med att han smälter in i miljön.. :)

2008-07-13 @ 15:40:13
URL: http://unwanted.webblogg.se/
Postat av: Alexandra

Väldigt fin bild!

2008-07-13 @ 15:49:38
URL: http://darlingno1.blogg.se/
Postat av: ♥{JUJU}♥ PHOTOS-FASHION-ME

Fin :)

2008-07-13 @ 16:01:35
URL: http://shesmiles.blogg.se/
Postat av: Signe

Det här kommer inte publiceras för du publicerar ju bara snälla kommentarer. Jag tycker du ska gå en fotokurs eller något. Jag är utbildad fotograf och om du också var det skulle du inse hur dåliga dina fotografier, tänker du överhuvudtaget på linjer, komposition och ljus? Jag är ärlig och jag vet vad du pratar om, det här är INTE ett bra fotografi. Många unga tjejer drömmer om att bli fotografer och det finns många som har talang men du är dessvärre inte en av dom.

2008-07-13 @ 16:23:03
Postat av: Maria

Signe; Titta igenom mina inlägg, det finns många taskiga kommentarer ;) Jag publicerar även idiotåsikter.

Sen om du hade varit en bra fotograf hade du vetat hur man ger konstruktiv kritik. Vad tycker du borde ha varit bättre? Hur? Det är jättelätt att vara elak. Svårare att hjälpa någon.

2008-07-13 @ 16:36:49
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Karin

ja superbra:)

2008-07-13 @ 16:54:56
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Sweet 16´s blogg

skitsnygg :D

2008-07-13 @ 16:58:37
URL: http://sweetlifestyle.se
Postat av: Maria

den där bilden var riktigt snygg! Alla färger går så bra ihop med varandra

2008-07-13 @ 17:02:25
URL: http://mariiamiia.blogg.se/
Postat av: Maria

tack raringar!

2008-07-13 @ 17:26:56
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Signe

Jag trodde inte du ville ha kritik, självklart ska du få det. Om du tittar på linjerna i bilden ovan tex. Ser du att det inte är några "sköna" linjer som för dig in i bilden utan att det mest blir rörigt och inte så behagligt att titta på. Fönstret tex känns inte så medvetet skuret. Sen om du kollar på ljuset i hans ögon så ser du att han är helt mörk under ögonen, det ger inte riktigt den där coola effekten som det känns att du vill åt utan han ser mest trött ut. Om allt är genomtänkt så fine, men kompositionen känns inte helt hundra. Intrycket är mest att du har tänkt på miljö och pose (eftersom du uttryckligen skriver det) och inte så mycket mer. Sen om jag ändå ska kommentera kompositionen (och det här gäller nästan alla dina bilder) så är den generellt ganska tråkig och ospännande. Var inte rädd för att fota från andra vinklar. Och testa även att leka mer med blixt och slutartider. Eller bara slutartider om du inte gillar blixt. Prova olika skärpedjup även i helbilder, inte bara på närbilder. Sen är det kul om du försöker variera dig mer, det blir lätt att man fastnar på att fota blommor och sina husdjur men det finns en gräns när det inte är spännande längre. Köp fototidningar och inspireras. Där finns även rätt bra tekniska tips, många tidiningar har ju artiklar med praktiska övningar att träna på hemma. Lycka till.

2008-07-13 @ 17:35:00
Postat av: Fia

Riktigt fin:D

2008-07-13 @ 17:49:55
URL: http://dagarmedfia.blogg.se/
Postat av: Petra

Håller med, det blev en riktigt läcker bild och jag har sett en massa fotografer som tar mycke mycke sämre bilder, Bry dig inte om dom taskiga kommentarerna, jag tycker att du är jätte duktig iallafall :)Varje person har ju sin egna stil.

2008-07-13 @ 18:17:33
URL: http://thecrapshack.blogg.se/
Postat av: Maria

Petra; Tack!



Signe; Finally kan jag tycka om dig lika mycket som mina andra läsare haha.

Jag håller dock inte med dig. För jag är trött på fotograferar på så sätt att alla tillslut fotograferar likadant. Allt måste vara perfektion, vilket jag tycker är ointressant. Jag har medvetet skurit den snett, så att hela dörren inte kommer med och heller inte fönstret. Jag tycker att det ger ett bättre djup i bilden, den blir inte lika fyrkantig.

Vinklar kan jag inte hålla med dig om, jag fotograferar alltid från olika positioner. Underifrån, överifrån, snett från sidan etc.

Men jag uppskattar dina råd! Som de med ögonen kan jag försöka tänka på. Även om jag även gillar det som det är nu. Även slutartid har jag börjar leka mer med men det är lite smått, det kommer upp lite bilder på bloggen senare idag som är ett exempel på det. Nej blixt gillar jag inte, då vill jag köpa en separat då jag tycker att kamerans inte håller måttet.

Alla vill olika med en bild, jag vill inte efterlikna någon annan. Jag vet dock att jag kan bli tio gånger bättre. Förstås. Inte som du säger, att jag aldrig kan bli bra (så jag tolkar din första kommentar)

2008-07-13 @ 18:24:03
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag tycker bilden är fin.

Det enda jag tyckte var konstigt var just fönstret och dörrarna som blivit skurna på lite fel sätt.

Men jag tycker att färgerna i bilden är ruskigt fina. Fortsätt med det du gör!

2008-07-13 @ 21:33:05
URL: http://hollywooddivan.blogg.se/
Postat av: Signe

Tycker absolut att man ska sträva efter att ha sin egen stil och det måste absolut inte vara en perfekt bild. Men man måste vara medveten om varför man gör på ett visst sätt. Om man vill att en bild ska kännas harmonisk tex så räcker det inte med att huvudobjektet gör det. Komosition, ljus och linjer är lika viktigt. Det är kul att vara kreativ och det kostar ingenting att testa massa olika saker men jag tror på att alltid försöka sträva efter att bli bättre. Blixten på kameran kan verkligen hålla måttet om man använder den i rätt ljus och med långa slutartider men visst är det ganska svårt. En extern blixt är en investering som jag förstår att man inte kan eller vill köpa hur som helst. Det är jättekul att leka med befintligt ljus och fortsätt med det om det är det som är din grej. Lätta upp med frigolitskivor tex, eller reklektera med en spegel eller softa ner med en pressening. Man kan använda massa billiga material och få väldigt bra resultat.

Vissa "regler" finns av en anledning,speciellt i modefoto, som att inte beskära någon i brösthöjd eller ha för mycket luft ovan för huvudet och det hjälper inte att bryta dom för att man inte vill vara som alla andra. Det bästa sättet är att lära sig alla grunder, hur man ljussätter, komposition och linjer, det gyllene snittet osv och sen efter det utvecklar sin egen stil och smak. Det skiner igenom om man inte känner till sånt och då är det mest att det är en amatör som är bakom kameran som känns.

Ett tips är att prova, bara för att det är kul, att ta en bild på någon i en rörelse och använda en ganska lång slutartid och popup blixten på kameran. Gärna när det är mörkt så du inte överexponenrar bilden (alltså kan ha en lång slutartid). Det blixten gör är att den fryser personen men bakgrund och konturer är i rörelse. Man får alltså både skärpa och oskärpa i samma bild och det kan bli mycktet liv i en annars ganska tråkig bild. Lycka till. Såklart kan du bli bättre, alla kan som vill.

2008-07-13 @ 22:33:31
Postat av: Sandra

Skitsnygg bild!

2008-07-13 @ 22:45:17
URL: http://ontheway.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback