We give and we give and we give up


Blev inget bloggande igårkväll. Satt nämligen med min tygbok från det att jag kom hem från skolan till elva på kvällen.

Som jag slitit, gråtit, kämpat och haft ångest över denna kurs. Jag har gått på varenda lektion, ställt Rebekah så många frågor att hon måste blivit galen på mig och antecknat tills handen gjorde ont.

För vad? Antagligen ingenting. För min lärare är inte lätt att charma inte. Vi märkte tidigt att hon är en lärare som favoriserar. Vissa elever älskar hon, andra har hon fått en helt egen och skum uppfattning om. Jag råkar vara en av de elever hon inte gillar.

När vi gick igenom min bok hittade hon några fel, men jag kunde direkt säga vad det egentligen skulle vara. Jag svarade rätt på nästan varenda fråga hon ställde. Men hon var inte imponerad. Precis som hon inte var imponerad när jag var en av få som lämnat in läxan.

Vet ni vad hon sa till mig?! Att jag inte har tagit hennes kurs seriöst, att jag aldrig ställer frågor på lektionerna och verkar allmänt oengagerad. Det var som ett slag i magen. Hur kunde hon ha fått den uppfattningen??
Visst, kursen är svår. Analysera tyger är inte min grej, som hon själv sa... vi går marknadsföring inte design.
Men fan vad jag har försökt och lärt mig en hel del. Absolut inte tillräckligt mycket för att få högsta poäng. Men jag kan väldigt mycket basic om material technology. Hur mycket mer kan man egentligen förvänta sig efter en kurs på sju lektioner?

Men på henne låter det som att jag blev underkänd. (Vi får inte veta förrän senare.) Jag ville säga emot henne, förklara att jag verkligen kämpat och att hon gärna får ställa fler frågor. Men så fort jag försökte säga emot kände jag klumpen växa i halsen. Jag är så vek. Jag började nästan gråta. Vilket jag hatar att jag alltid gör i sånna situationer.
Så ja... kanske har allt mitt slit varit förjäves. Kunde hon inte bara berättat ibörjan att hon inte trodde på mig så hade jag kunna lagt kursen åt sidan. Så jäkla ovärt allting.

Men om något bra. Theo sov när jag kom hem från skolan!! Han har haft stora problem med att vara ensam hemma, hur mycket jag än försökt träna honom i det. Han har varit omöjlig. Innan jag flyttade till Italien var han jätteduktig och avslappnad med att vara själv. Inga problem. Men jag tror att för att jag lämnade honom nästan ett år så tappade han tron att jag skulle komma tillbaka. Men nu är han lugn igen, grannarna säger att han slutat gnälla. Underbart! Då känns det inte lika jobbigt att lämna honom själv.

Kommentarer
Postat av: Latte Liten/Ellie

Har precis skrivit det absolut sista inlägget i min blogg. Jag slutar med bloggandet, åtminstone tills vidare...

Tack för att du läst min blogg! Titta gärna in och läs min sista inlägg på LatteLiten.

Kram Ellie

Postat av: Jennie

shit vad tufft! Önskar jag oxå hade gjort nåt sånt när jag var yngre (är några år äldre än dig ;))

2010-01-27 @ 11:25:47
URL: http://myangelheart.blogg.se/
Postat av: Erika

Men fy fan vad fult gjort av henne, alla vi som läser bloggen vet nog hur du har slitit och kämpat!!

2010-01-27 @ 11:32:26
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Sarah

Shit vilken lärare. Hoppas verkligen att du får bra betyg. Det e kallt här också. Man vill ju inte gå ut bara. Vad ska du hitta på idag?? KRam

2010-01-27 @ 11:41:04
URL: http://sunlightsymphony.blogg.se/
Postat av: Johanna

oh trevlig lärare du.. usch för sånt... :/

2010-01-27 @ 11:54:22
URL: http://misseverything.blogg.se/
Postat av: Tobias

Vad tråkigt med sånna lärare. Det är därför jag vill bli lärare ibland, just för att INTE bli en sån lärare :P

2010-01-27 @ 11:54:54
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Anonym

SV: ja nu har man fått sin daglig dos av vitaminer =D

2010-01-27 @ 11:59:21
URL: http://sweppe.blogg.se/
Postat av: Carolina

Jag och en kompis lämnade in samma arbete till läraren en gång. Jag fick G, min kompis MVG. Det är skitsnack att lärare inte favoriserar! STÅ PÅ DIG!

2010-01-27 @ 12:02:21
URL: http://caroflina.blogg.se/
Postat av: SARA

Gud vad jag hatar lärare som favoriserar :O Blir så arg när jag läser det här! Hoppas verkligen du får godkänt ändå!!

2010-01-27 @ 12:14:31
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: emina -konst & kreativitet-

tack tack:)

mmm modellen såg ut så. inga silikonpattar här inte!

2010-01-27 @ 12:22:35
URL: http://eminacreations.blogg.se/
Postat av: Linda

Får du underkänt så får du förklara och låta tårarna komma. I värsta fall kan du ju hänvisa till din blogg för du har ju fäör fan dokumenterat i din blogg hur mycket ´tid och möda du lagt ner på denna kurs!

2010-01-27 @ 12:28:57
URL: http://liiiiinda89.blogg.se/
Postat av: Therése

Tro på dig själv Maria!! Du kommer att möta folk var du än är som inte tror på dig,helt utan anledning. Visa dem istället!! Var stolt över dig själv. Tänk,du går precis den utbildningen som du vill, för att du vet vad du vill göra i framtiden. I framtiden kommer du att jobba med ditt stora intresse, bara en sådan grej. Du har flyttat till ett helt nytt land, på egen hand och startat ett ny fas i ditt liv här, hur många skulle egentligen våga det? tro på dig själv maria, jag tycker du är grym!

2010-01-27 @ 12:32:17
Postat av: Before29

analysera tyger vad innebär de? heh

2010-01-27 @ 12:37:56
URL: http://lineen.blogg.se/
Postat av: anna

prata med rektorn, det hade jag gjort !!

2010-01-27 @ 12:50:42
Postat av: Adam S

Sv: Tusen tack! =)

2010-01-27 @ 12:53:51
URL: http://addedraw.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

anna; jag vet inte om vi har någon rektor, men jag ska nog kolla med student office.



Therése; Tack vad snäll du är! problemet är att om hon inte ger mig godkänt så måste jag göra om tentan. vilket kommer kosta mig 1600 kronor. och om jag inte skulle fixa den då så får jag inte fortsätta det andra året. de är stenhårda.

2010-01-27 @ 13:13:43
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Irene

FYFAN vad taskit gjort jävla%#¤%&/ (ursäka mina ord) jag vet hur mycket du har slitit för detta om du inte blir godkänd så flyger jag ner till Italien och tar personlig kontakt med dendär läraren och snackar lite vett i henne. Stå på dig Maria och var stark det finns alltid människor som inte gillar en utan anleding med dethär var det värsta jag hört!!

2010-01-27 @ 14:18:38
URL: http://ineb.blogg
Postat av: Fotograf MissJeni

Överklaga om du tycker hon behandlar dig orättvist. En lärara får inte favorisera elever och det borde väl finnas någon slags avdelning som tar hand om sånt? Som vi på univeristetet här har vi studentkåren till hjälp. Och där kan man komma långt för att få rättivsa! Rätt ska va rätt, för alla!

2010-01-27 @ 14:29:24
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Nickey

Usch, fy och skam för sådana lärare. Det är verkligen under all kritik att det får gå till så.

Jag känner igen mig precis i det du skriver. Jag hade också fått en klump i halsen och känt att tårarna var på väg, och så säger man inget fast att man vill och borde. Men om du får ett betyg som du inte tycker du förtjänar så tycker jag ändå verkligen att du ska försöka prata med henne och verkligen berätta hur du känner och hur mycket tid och själ du har lagt ner på det. Stå på dig, du förtjänar bättre!

2010-01-27 @ 14:50:23
URL: http://nicoleespana.blogg.se/
Postat av: Jenny

Men fasen vad trist om inte allt slit har lönat sig. Underkänd kan du väl ändå inte bli när du har gjort det som ska göras? Usch för sådana lärare som favoriserar och skit! Har själv en sådan.. jag gick på TVÅ lektioner under ett helt år, och fick MVG i slutbetyg på hans kurs (bild).. medan vissa kämpade som fan och ändå knappt fick godkänt. Nu verkar han dock ha bestämt sig för att hata mig istället så nu får jag IG istället (i en annan kurs) medan en kompis får VG trots att vi gjort exakt lika mycket och ungefär samma saker :) Helt sjuk lärare.



Men jag hoppas verkligen att det löser sig för dig! Du verkar ju ha kämpat riktigt mycket med det här arbetet.. trist att läraren inte ser det :/

2010-01-27 @ 15:31:05
URL: http://cordell.blogg.se/
Postat av: Linnea

Stackarn..Hatar när lärare favoriserar :@

2010-01-27 @ 16:09:32
URL: http://chinniee.blogg.se/
Postat av: Camilla

Vilken dålig lärare, jag tycker du ska prata med din rektor eller något, så att något görs !

2010-01-27 @ 17:39:00
URL: http://allaboutcamilla.blogg.se/
Postat av: Sandra

Men fy fan vad (varning för fult ord) fittigt av henne!! Lärare ska inte och får inte favorisera elever. Det är inte rätt!! Åh, vad arg jag blir!!

2010-01-27 @ 18:07:55
URL: http://sandramalmqvist.blogg.se/
Postat av: Ida

men gud tack så himla mycket :)



Men vilken kärring till lärare. usch, sånna borde inte få vara lärare överhuvudtaget.

2010-01-27 @ 19:14:47
URL: http://busigabeerta.blogg.se/
Postat av: anna

usch jag hatar såna där lärare. det är bland det värsta som finns när man känner att man lagt ner sin själ i ett arbete och så ser inte läraren det. suck.

2010-01-27 @ 20:06:16
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Anna

Vilken jävla kärring!!

2010-01-27 @ 22:50:35
URL: http://annakanna.blogg.se/
Postat av: Anneli

Känner igen den där klumpen i halsen! Men du, du vet att du gjort det och lämnat in uppgiften, var stolt över dej själv! Du verkar vara så ambitiös och duktig enligt mej! Sen finns det alltid människor som ska trycka ner en och tyvärr är vissa av dem lärare. Men som sagt, stå på dej! KRAM

2010-01-30 @ 14:05:34
URL: http://annie87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback