Från antibiotika till kompisbus

Liam har sedan några dagar tillbaka haft irriterade ögon. Ögonvitan har inte påverkats men han har kliat mycket och blivit röd på det undre ögonlocket. Andra symptom har han inte haft, varken feber eller förkylning. Han berättade att en kompis kastat sand på honom på förskolan så vi tänkte att det kanske var därför. Så vi köpte hem ögondroppar som han fått morgon och kväll i några dagar nu. Tyvärr har det inte blivit bättre och idag var han väldigt röd runt ögonen när vi vaknade så bestämde att det var dags för en läkartid.
 
Läkartid fick vi någon timme senare. Träffade en väldigt trevlig läkare som genast fick bra kontakt med Liam. Däremot kunde han inte svara säkert på vad Liam fått. Men antingen allergi eller ögoninflammation. Vi fick nya droppar som har antibiotika i sig som förhoppningsvis ska få Liam att må bättre. De ska tas i fem dagar och kommer besvären tillbaka efteråt kommer Liam utredas för allergi istället. Anledningen till att de inte utreder för allergi på en gång är för att i vanliga fall brukar allergier som påverkar ögonen även påverka andningen. Men han har inte haft några problem med andningen. Jag hoppas förstås att dropparna ska göra honom bättre och att det inte är en allergi det handlar om.

Efter läkarbesöket kom Nathalie och Melina över. Jag dubbelkollade att infektionen inte smittade och det gör den inte så länge det inte varar. Däremot kommer antibiotikan slå ut Liams immunförsvar de kommande tre dagarna så då vill jag inte ha honom på förskolan. Så imorgon blir vi hemma!
 
Var förresten väldigt trevligt att träffa min fina höggravida vän igen. Liam var även glad över att få busa med Melina som han saknat väldigt mycket. ♥

Kommentarer
Postat av: Life of Johanna

Hoppas dropparna ni fick hjälper. Förstår du inte vill ha honom på förskolan när det slår ut immunförsvaret. Finns gott om baciller där!

Tack, vi är otroligt nöjda och stolta över bilden. Det var så underbart och vara med om ett ultraljud och se den lilla sötnosen spralla och ha sig :) Samtidigt lite overkligt på något sätt :)

Postat av: Sara Ekman

Hoppas ögat blir bättre snabbt! :/

2014-10-16 @ 21:55:37
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Nina

Den är verkligen supergod! Gör den som fredagsmiddag vettja ;) Jag blev först skeptisk med cayennepeppar, sweetchilisås och mjukost tillsammans men det funkar hur bra som helst :)

Stackars Liam! Krya på honom <3

2014-10-17 @ 06:09:59
URL: http://ninah.nu
Postat av: anna

hoppas att Liam blir bra i sina ögon

2014-10-18 @ 09:37:00
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Hoppas han blir bättre med hjälp av dropparna! Vilken spännande leksak det står på bordet. Verkar väldigt rolig (säger en 26-åring! Haha)

2014-10-18 @ 17:34:07
URL: http://mildarabarber.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback