Så blir havregrynsgröt gott

Jag har idrottat i så gott som hela mitt liv. Jag började med handboll och konståkning i lågstadiet. Höll på med konståkningen till mellanstadiet och om jag minns rätt var det i sexan som jag fick bestämma vilken sport jag skulle hålla på med då båda krävde mycket tid. Jag valde hanbollen och spelade enda tills jag började på gymnasiet. Vi spelade i elitserien och mitt lag kom 7a i Sverige på flick-SM. Vi var duktiga och vi älskade sporten! I högstadiet började jag även att rida och höll på till andra året i gymnasiet då jag slutade med träning helt och hållet. Annat blev intressant i mitt liv och skolan krävde mycket tid.
 
Att återgå till ett aktivt liv har alltid varit planen. När jag var mammaledig med Liam tränade jag 3 - 5 gånger i veckan på Sats. När vi flyttade ut på landet blev det för långt till gymet och jobbet tog mycket tid. När jag blev gravid fick jag foglossning vilket gjorde att jag återigen slutade med träningen helt.
 
Men nu är jag igång igen och för första gången har jag även börjat tänka på kosten. Tidigare har jag alltid ätit det jag velat och fokuserat endast på träning. Men träning och sund kost är något som ska kombineras. Jag tänker nu på vad jag äter sex dagar i veckan. En dag är min "äta för själen" dag då jag äter precis vad jag vill. På så sätt tappar jag inte motivationen.
 
Så det som jag hade tänkt att inlägget skulle handla om. Jag har börjat äta havregrynsgröt till frukost varje morgon. Något som jag aldrig klarade av förut, tyckte att det smakade riktigt illa. Men jag har hittat ett sätt att få havregrynsgröt att inte bara sluta smaka illa, utan att faktiskt bli riktigt gott! Jag har i lite mer salt än vad som står i receptet, annars är det oätligt. Sen för att det ska bli lite sötare och godare har jag antingen en tsk ljus sirap eller flytande honung. Sen äter jag det antingen med kanel eller banan och har lite mjölk till. Är jag riktigt hungrig blir det två rågmackor med philadelphiaost och avokado till. Sen kaffet också förstås!

Kommentarer
Postat av: mamma mindy

God förmiddag..Det är så gott med gröt när man väl äter det..är så kass på att äta sånt nyttigt.Ha en fin tisdag..Här snöar det..kan alltid hoppas att det lägger sig..kram

Postat av: Carro

Bra tips :)

2015-01-20 @ 11:00:45
URL: http://carroat.blogg.se
Postat av: ♫♪ sandra

gott!

2015-01-20 @ 11:27:55
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Nina

Riktigt bra tänk det där! :) Jag brukar äta gröt på helgerna då jag äter frukost på jobbet på vardagarna (müsli och fil). En helg gjorde min sambo gröt till mig som bara skrek "salt". Det skulle vara en tsk salt i sa han. Men jag gillar inte när min mat smakar för salt så jag öste på socker istället. Haha :)

2015-01-20 @ 12:52:31
URL: http://ninah.nu
Postat av: Sara Ekman

Jag tycker bäst om mannagrynsgröt och risgrynsgröt, men ska testa att göra som du med havregrynsgröten :)

2015-01-20 @ 13:05:36
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Hanna Karlsson

Havregynsgröt är gott men jag tycker att jag blir hungrig på en gång av att äta det. Tycker yoghurt mättar mer. Men det är ju olika. Lycka till med din träning. :-)

2015-01-20 @ 13:48:49
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Anna ♥ FOTOMEDMERA - fotoblogg med inslag av musik, film, konst & vardag

Bra tips! :) Jag gillar havregrynsgröt som det är, jag brukar äta det med russin och kanel - supergott! :)

2015-01-20 @ 14:45:55
URL: http://fotomedmera.blogg.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh, jag kan verkligen inte då i mig gröt:(

2015-01-20 @ 15:07:21
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: anna

Gillar inte heller gröt men har provat som du med mer salt och då blir det godare, sen har jag kanel eller frukt, ingen mjölk

2015-01-20 @ 18:49:12
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Havregrynsgröt kan man skoja till på flera sätt så det blir gott. Jag brukar ha i rårivet äpple och kanel och mjölk. Har även ätit med jordgubbar och det funkade också bra. Vill man ha ännu mer smak kan man koka i mjölk istället för vatten. Lycka till med träning och kost :-D

2015-01-20 @ 19:02:27
URL: http://lottizdays.se
Postat av: tess

Det lät faktiskt jättegott!

2015-01-20 @ 21:54:27
URL: http://www.thereselindstedt.wordpress.com
Postat av: Moas oplanerade (gravid)blogg

Jag har också alltid tränat. Haft egna hästar, dansat och varit skidlärare. Så jag har tyckt de här åren med lugnare tempo varit jättesköna. Dock ska jag träna upp magen nu när allt läkt sen. Förstod inte att alla magmuskler skulle försvinna under förlossningen.

Tack så jättemycket :) Vi är så lyckliga så.

2015-01-20 @ 22:10:32
URL: http://oplanerat.vimedbarn.se
Postat av: ljuvligafyra.blogg.se

Hade inga problem med att äta gröt innan jag blev gravid, sedan tog det stopp. Kan fortfarande inte äta det, samma med musli. Lite tråkigt för jag får känslan av att spy upp det varje gång. Men får hitta annat istället :)

2015-01-21 @ 16:00:08
URL: http://ljuvligafyra.blogg.se/
Postat av: Emmelie

De där med havregrynsgröt har aldrig varit min grej även om jag önskar då det är bra för dig och hela baletten. Men med lite sirap i så kan jag tänka mig att det blir bättre :-)

2015-01-21 @ 19:43:58
URL: http://mildarabarber.blogg.se/
Postat av: Liselotte mamma till Liiam och A

Jag äter havregrynsgröt varje dag, men använder mig av fiberhavregryn. Mycket mer smak i själva gröten, är så gott! Vanlig havregrynsgröt kommer jag nog aldrig kunna äta! :P

Svar: okej får kolla upp det! fast jag gillar vanlig havregrynsgröt också :)
Maria

2015-01-27 @ 23:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback