Videobloggen tillbaka


Yes nu kan jag videoblogga igen! Dock inte så ofta då det tar evigheter att ladda upp...
Skulle egentligen ha lagt upp den igårkväll med Michele var tidig så jag hann inte.
Enjoy!

Nu ska jag in till Milano för lite shopping med Cissi. Vi hörs kanske först imorgon igen om ens då...
Sover hos Jenny idag om det är lugnt med henne och imorgon ska vi köra Cissi till flygplatsen och sen ska jag umgås med Michele resten av dagen så vet inte när det finns bloggtid. Men ska fotografera en massa så jag har trevliga inlägg att visa er när jag väl är tillbaka hihi.

Trevlig helg!

Utgång med Lind och grabbarna

Update! Någon går och skriver med mitt namn på andra bloggar om gratissidor. Det är inte jag! Någon patetisk människa. Jag hatar dessa gratissidor. Kommentarsfältet är till för kommentarer till inlägget och inte reklam. Så nu vet ni!

Gårkvällen började med att jag och Cissi drack lite vin i Monza. Lyckades även bli bjudna på ett glas också - inte illa! Sen tog vi oss vidare till Milano.



Utsikten var helt fantastisk! Stället låg nämligen på åttonde våningen. Här hade jag dock behövt min systemkamera för den ultimata bilden.


Kvällen slutade med en dansande Cissi på toaletten. Inte illa ;D
Kan du inte stanna för alltid darling?

Alltid trevligt med Lind


Yaay idag fick jag äntligen träffa min fina Lind igen hihi. Alessandra frågade om vi skulle åka och hämta henne då hon ändå skulle storhandla i Monza (de har större mataffär än här i Sesto. Typ som Ica Maxi) Väldigt snällt! Så vi åkte och hämtade Cissi och sedan blev det att storhandla. Alessandra fick lyssna på mycket svenska då vi hade en hel del att ta igen hihi. Men pratade även på engelska när det var saker som Alessandra kunde lyssna på ;) Efteråt blev det lunch hos oss. Så här mycket saker är det alltid på bordet när vi äter!


Blev såklart sushi! Nam nam. Cissi var en sushioskuld (precis som jag själv för en vecka sedan) och tyckte att det var riktigt gott. Även om hon var rädd för att smaka först.
Åh jag blir sugen igen när jag ser bilden.


Efteråt hade jag fortfarande en del att städa så då kikade Cissi på The Hills över datorn undertiden. När jag var klar satt vi mest och pratade. Återigen skumt att prata svenska men man vänjer sig fort. Hon åkte hem vid fyratiden då det var dags för mig att gå till tjejernas skola för att hämta dem. Så nu är de på sitt rum och tittar i en leksakstidning, klappar från en leksaksbutik. Jul snart ju!

Kommer in senare med kvällens outfit och då delar jag även med mig av kvällens planer! Hörs då sötnosar.

Snäll jultomte kanske


Från netaporter.com

Om jultomten var extra snäll så skulle jag gärna hitta plaggen ovan under julgranen den 24e december. För att sedan bära allting på mitt kalas den 26e hihi. Lite för kallt för svensk vinter antagligen, men man fyller bara 20 en gång ;)

Michele ringde för en stund sedan. Berättade att Cissi's plan är en timme försenat. Nya Easyjet verkar inte bra alls. Det är lite billigare än ryanair och man flyger från Arlanda istället för Skavsta. Men alla som åkt med easyjet har berättat att deras plan varit försenade. Har aldrig hänt mig med ryanair, man brukar snarare komma fram tidigare än beräknat.
Dock är det skönt för Michele, för då hinner han åka hem från jobbet och äta. Annars hade han fått vänta där i en och en halv timma. Så jävla snäll han är! Hämtar min vän från flygplatsen hihi. Hade gärna följt med men är barnvakt varje torsdag. Känns lite dumt att en av mina bästa vänner kommer hit idag men vi kan inte ses förän imorgon.
Men, men hon får komma hit tidigt imorgon hihi. Har redan förvarnat min familj och frågat om det är lugnt om hon är här under dagen och det var inga problem. Hoppas att vi kan äta sushi till lunch, yes sugen igen!

Drycker


Igår drack jag Sex on the beach. Få barer i Italien kan göra dem goda då de alltid är för starka.
Men igår var den perfekt! Annars föredrar jag att dricka mojito (men likaså där kan den smaka väldigt olika på olika ställen) eller Cosmopolitan.
Vad dricker du helst för alkoholdryck?

Skor är kärlek


Skor från
Nelly

Det var länge sedan jag var inne på nelly, och jag förstår varför... Hur svårt är det inte att låta bli att klicka hem alla fina plagg? Och skorna framförallt. MY GOD! Givemegivemegiveme

Dagens...

Dagens humör: Toppen! Mår inte dåligt längre så verkar inte som att jag blir med halsfluss i alla fall.
Dagens planer: Hämta flickorna från skolan och prata med Cissi om morgondagen hihi
Dagens bild:

Du är så välkommen baby! :D Idag tills på söndag är hon här i Italien hihi

Dagens serie: Vänner, nu ligger jag på när Rachel har sin italienska pojkvän Paolo. Det roliga är att jag förstår nästan allt som han säger! Gjorde jag inte sist jag låg på säsong ett direkt.
Dagens låt: The Veronicas - Did ya think
Dagens önskan: Gå ner i vikt.. nu har jag gått upp igen. Jävla goda tårta haha
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 8 grader och soool!

Kavaj till klänning


Älskar den här kombinationen! Har inte sett Barton så här söt på länge. Kavajen skulle jag gärna bära själv. Klänningen var lite väl urringad men annars riktigt fin. Älskar att kombinera gulddetaljer till vitt.

Igår hade jag en riktigt trevlig kväll med Michele. Vi gick till en pub vi aldrig varit på tillsammans förr där baren var utsmyckad som en båt. Riktigt coolt!
Ni får bilder i nästa inlägg.

Onsdagkväll


Blev ingen bra bild men hinner inte ta någon ny. Michele är här om en kvart. Blir en lugn kväll, sitta och prata lite, ta någon drink. Just what I need! Vi hörs igen imorgon sötnosar.

Kofta - JC
Fodral - AA
Kjol - Gåva
Skor - DinSko

Ciao e buona notte!

Snygga människa


Foto: thecobrasnake.com
Åh vad jag älskar denna stil! Färgglad kjol, enkelt linne och så hatt till det. Sommar, snyggt och inspirerande.

Nu är det tio minuter tills jag ska hämta tjejerna och klippet laddar fortfarande på youtube... Kommer antagligen få börja om senare. Att det ska ta sådan tid, väldigt störande. Hade velat visa er klippet idag... Skulle gärna låta Internet stå på när jag går till skolan men icke, då går för många Internettimmar. Skit.

Jaja, har jag tur blir den klar inom tio minuter. Men sen när har jag tur?

Önskeoutfit från topshop


Allting från topshop.com Detta skulle jag gärna bära när Michele hämtar upp mig ikväll. Vad jag bär istället får ni se ikväll!
 
Har precis gjort ett videoinlägg till bloggen, det var inte igår! Hihi
Håller på och laddar på youtube just nu. Hoppas den blir klar innan jag måste dra till tjejernas skola om en timme.

Strawberry Cheesecake


Som jag berättade förra veckan så köper Andrea alltid en tårta på tisdagar. Han skulle ha köpt en chokladtårta men blev tipsad om att denna skulle vara god. Och herre Gud! Godaste tårtan någonsin. Jag kunde äta en bit till idag då det fanns några kvar. Mumma!

Dagens...

Dagens humör: Bra men håller nog på att bli sjuk. Känns som att jag har en halsfluss på ingång. Varför får jag det jämt? Dagens planer: Hämta tjejerna från skolan och ikväll träffa Michele
Dagens bild:

Bild från en toppenkryssning med tjejer jag saknar.

Dagens sötaste: Tisdagstårtan! Yes igår blev det cheesecake, supergod. Finns några bitar kvar så ska ta en efter lunch hihi.
Dagens låt: Michelle Branch - All you wanted
Dagens önskan: Inte få halsfluss
Dagens smink: Osminkad tills ikväll då det blir en lätt sminkning.
Dagens väder: 9 grader och sol!

Chloé


Åh kolla så snygg väska från Chloé! Finns att köpa hos netaporter.com. Jag älskar den!

Idag skiner solen och jag gav mig själv en sovmorgon. Bra start på dagen!

Duellen - Shenae vs Mary-Kate


Shenae vann duellen igen men den här gången var det något jämnare. 31 röster mot Vanessas 19. Den här gången möter hon världens bästa MK. Vem är din favorit? Kjol à la Grimes eller byxor à la Olsen?

När vi satt och åt middag plingade det på dörren. Alessandra såg plötsligt jätteglad ut (mamman) och vände sig mot mig "Maria det är min väns lillebror! Han är jättesnygg och ung, åh jag önskar att jag var några år yngre" Haha så söt! Andrea satt bredvid och reagerade inte ens, måste ha hört henne prata så här om honom förut. Trevlig kille var det men tydligen inte pojkvänsmaterial enligt Alessandra (som att jag bryr mig) Trodde hon skulle säga "han är endast trevlig att titta på" men istället sa hon "han ska man bara ha ett kort förhållande med" Haha hon är underbar!

Update om au pair livet


Vi kom hem från religionen för ungefär en halvtimme sedan. Nu när jag skriver här i bloggen så spelar yngsta dottern spel på min mobil och den äldsta dottern tar foton på min rumpa med min gamla digitalkamera (den nya får de inte röra). Min elektronik är populär. Och tydligen även min rumpa. Hehe

Carolina (yngsta) pratar nu endast italienska med mig. Då hon inte gillar att prata engelska och då jag ändå förstår det mesta. Inte mig emot, vill träna att prata hela tiden och hon rättar mig inte. Mycket skönt. Dock har hon börjat säga åt andra människor att bara prata italienska med mig. Något mer komplicerat när det är med vuxna haha.

Nu ska vi nog snart äta, dör av hunger! Vi hörs ikväll då ni får en duell.

Cornelia


Det var inte ens meningen att jag skulle ta den här bilden. Jag kollade inte ens i linsen. Skulle bara testa ljuset... och så ser jag vilken bild det blev. Haha lite coolt! Bilden är på min lillasyster Cornelia, ett fotografi jag har vid datorn.

Nu ska jag hämta tjejerna från skolan och sedan iväg med äldsta till centret där hon har religionlektion. Carolina är undertiden hos sin mormor och morfar. Vi hörs ikväll!

Inspiration


Alla tre från stockholmstreetstyle.feber.se

Satt och kikade i min inspirationsmapp inför shoppingen på lördag. Nu är inte min budget så stor och vi har julen framför oss. Men idéer är allt kul och lite shopping tycker jag allt att jag förtjänar hihi. Är mest ute efter vinterkläder, som halsduken till höger och stövlarna tilll vänster var inte så dumma. Men en söt klänning är jag också sugen på.
Kan man aldrig få för många av!

Om bloggar

Blev utmanad av Linnéa
Bloggvärldens allra...

Roligaste: Egoina
Snyggaste: Felicia
Hetaste: Jag själv ;D
Bäst klädda: Fashiontoast
Coolast klädda: Amanda Berg
Sötaste: Lisa
Störigaste: Kissie
Mest imponerande: Maria

Vilken bloggare vill du...


Bli kompis med: Michaela Forni, för hon bryr sig så mycket om sina vänner
Ge en kram: Pappan som skriver HejaAbbe bloggen.
Ge en diss: Jag dissar inte människor
Helst träffa: Elin Kling 
Inte träffa: Såg kissie på ett event och hon verkade dryg och bete sig överlägset. Så henne behöver jag inte träffa igen.

Utamanar alla som vill göra denna!

Dagens...

Dagens humör: Trött då jag vaknade tidigt men annars är allt bra
Dagens planer: Hämta flickorna från skolan och umgås med dem
Dagens bild:

Rosévin på terassen med laptopen, yes sommaren är saknad.
Dagens sötaste: Michele som erbjöd sig att betala för mitt Internet när det tar slut så jag kan sitta inne längre. Underbaraste! Dock tackade jag nej. Det här får jag ta hand om själv hehe.
Dagens låt: Marit Bergman - No party to go to
Dagens önskan: Billigare Internet
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 8 grader och molnigt

Mysig grå tröja


Från asos.com

När jag och Cissi går runt i Milano på lördag vill jag leta efter en stor, varm tröja. Nu när det börjat bli så kallt kan det vara riktigt skönt att ha under vinterjackan. Antingen en liknande som den ovan eller en som sitter lösare. Så fint! Tror jag är mer sugen på en med polokrage än med urringning. Som sagt den ska vara varm, vill inte frysa!

Chad Michael Murray


Jag och Michele hade en något knäpp dialog i helgen.

Jag; Om du fick välja en kändis att ha sex med vem skulle du välja?
Michele; Charlize Theron, och du?
Jag; Chad Michael Murray.
Michele; Men du menar väll om du var singel?
Jag; Hörredu, om Chad ville ha mig skulle jag vara hans! Idag.
Michele; Så du skulle vara otrogen?
Jag; Skulle inte du?
Michele; Aldrig.
Jag; Så du menar att om Charlize kom fram till dig och var allmänt sexig och trevlig så skulle du säga "jag är ledsen men jag har flickvän"
Michele; Okej du har en poäng...

Aww vår kärlek är så fin ;D

Måndag


Sådärja, nu när man fått avreagera sig (inlägget nedan) kan allt gå tillbaka till det normala.
När jag räknade på det hela insåg jag att jag aldrig kommer fixa endast 30 timmar Internet till den 22a december. Det är bara lite mer än en timme om dagen. Dock måste jag fixa det i två veckor vilket betyder att jag bara kommer kunna sitta vid internet två timmar om dagen tills dess. Roligt.

Jaja, inte mycket man kan göra åt saken. Något roligt då? Ja min fina kjol! Satt jättefint, fick från Michele's mamma ni som missade inlägget om det.

Nu ska jag ner och fortsätta titta på filmen Hairspray med flickorna. På italienska.

Blus - Second hand
Kofta - Kappahl
Kjol - Gåva

Kuk Italien

Åh jag blir så jävla sur!
För några timmar sedan slutade mitt internet att fungera. Sa att pengarna på kortet var slut. (mobilt bredband) Jag vet att jag betalade för 30 dagar motsvarande 250 kronor och det har nu gått 14. Så jag gick över till äckel Tim butiken som ligger bakom hörnet där jag bor. En ful tjej förklarade det jag redan hade förstått på kass engelska att pengarna på kortet var slut. Hon visade en lista där de stod hur det gick till. Jag såg chockat på listan. För där stod det att jag valt paketet som kostar 250 kronor och får då 100 timmar att surfa för. Men jag vet att sist jag var där så stod det 25 euro för 30 giorni. DAGAR. Tillräckligt bra har min italienska blivit för att jag ska fatta det. Så de måste ha lurat mig. Kollade på kvittot och där stod det bara att jag betalat 25 euro, men inte för vad.

Så nu har jag inte ett jävla öre att köpa internet för så fick ringa mamma som snällt förde över pengar. För man tjänar pissdåligt som au pair. Bor hos en jävla rikemansfamilj (som är underbara) men som är några jävla gråttmänniskor. Vem har inte Internet idag?!?!?!? Varför ska jag betala sjukt mycket pengar för Internet så att jag kan ha kontakt med mina nära och kära. Ja jag skulle kunna lägga ner bloggfan. Men inte kunna ha kontakt med folket från Sverige fixar jag inte. Alldeles för dyrt för att ringa alla. Så jag måste köpa internet. Och betala drygt 500 kronor i månaden som är nästan en fjärdedel av min månadslön. Jag kan inte längre följa någon av mina serier som jag missar i sverige eller se idol, för det tar för lång tid och det har jag inte råd med.

Och vet ni vad mer? De sa i butiken att jag bara kunde välja mellan två andra alternativ. För att det bästa (100 timmar för 250 kronor) kan man bara välja en gång i månaden. Så istället fick jag välja samma lite billigare men att bara kunna vara inne eftermiddagar - då jag jobbar eller 30 timmar för 150 kr. RÅÅÅÅN!! Så fick bli det... Kommer inte kunna vara inne så mycket för ska försöka låta dessa 30 timmar räcka tills jag åker hem till Sverige en vecka.

JAG HATAR DET HÄR!!! Kuk Italien. Mobilräkningen är skyhög också. Under tre dagar har jag skickat 2 sms. Ringde och kollade hur mycket pengar jag gjort av med (gratis att ringa) och se där 20 kronor har dragits. KUK ITALIEN
Inte ens varmt är det längre.

Dagens...

Dagens humör: Lite måndagstrött men annars bra
Dagens planer: Hämta tjejerna från skolan och umgås med dem.
Dagens bild:

Foto:
Petra
Anna skrev så fint om saknaden till mig i bloggen. Saknar dig också sötnos! Mindre än en månad tills vi ses nu. hihi

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Elisa - Qualcosa che non c'e
Dagens önskan: Att tiden till 22a december går fort. Jag menar, umgås med vänner och familj igen, ledighet plus sova med älskling i en vecka... not bad!
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 6 grader och regn i luften... brrr

Mary-Kate och Mischa


Jag tycker alltid att det är kul att se kändisar umgås tillsammans på event. Speciellt om de inte brukar hänga ihop i vanliga fall.

Mary-Kate är lika vacker som vanligt. Ser att hon har en liknande ring som jag själv har, kul! Hihi
Mischa ser lite rädd ut, så ihopdragen eller nått haha. Men klänningen är fantastisk och likaså hennes smycken.

Bloggen 2 år


Idag fyller bloggen 2 år!! Tiden går fort, samtidigt som det känns som att jag alltid har bloggat. Vad tusan gjorde man innan? Med tanke på hur mycket tid jag lägger ner på fashionstars. Playahead kanske? Haha
17 år var man vid starten och nu snart 20. Herre jävlar jag börjar bli gammal.

Nu ska jag in till stan med Michele och ev. de två vi umgicks med igår också. Julklappsinspiration är tanken.
Vi hörs ikväll eller imorgon igen!
Tills dess kan ni säga grattis till bloggen! Hihi

Snällaste människan


Igår berättade Anna (Michele's mamma) att hon har två par kjolar och två jackor som hon köpt men som är för små eller obekväma så jag fick dem om jag ville. Hur snäll får man vara? Kjolarna är superfina, första i skinn och den andra i mocca. De har hög midja och sitter riktigt fint.


Den ena jackan var tyvärr för stor men den här satt jättebra. Riktigt varm och härlig så nu har jag äntligen en vinterjacka!
Plus att jag känner mig italiensk, då de flesta italienska tjejer har en liknande jacka. Haha! Som skinnjackan i Sverige.


Här har ni min nya fina rosa kamera. Tillsammans med 2gb minne kostade den bara 970 kronor. Inte illa.
8,1 megapixlar, tar snabba foton och snygga bilder i mörker (som ni ser i inlägget nedan) Äntligen en perfekt kamera för utekvällar!

Nu ska jag hoppa in i duschen, vi hörs lite senare.

Friends forever


Foto: IMDB.com

Har precis sett det allra sista dubbelavsnittet av vänner. Som alltid, alltid får mig att gråta. Jag hoppas verkligen att det kommer en film för man vill ju veta vad som hänt de senaste fyra åren... tvillingarna fyra år gamla och lilla Emma 6 år! Wow. Hihi film måste komma. Tills dess är det bara att börja om igen så har man tio underbara säsonger framför sig...

Nu ska jag göra mig iordning, Michele kommer om en halvtimme. Då blir det digitalkameraköp!
Vi hörs ikväll eller imorgon.

A dopo.. ciao!

Dagens...

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Köpa en digitalkamera och sedan ut ikväll
Dagens bild:

Mi manchi davvero tanto

Dagens bästa: Att Angelos och hans flickvän antagligen hänger med ut ikväll. De gör det så sällan och hans flickvän är så trevlig!
Dagens låt: Ashlee Simpson - Better off
Dagens önskan: Att nya digitalkameran är toppen
Dagens smink: Blir en ganska enkel sminkning, mer ikväll
Dagens väder: 10 grader och sol. Nu jävlar börjar det bli kallt! Handla vinterkläder nästa vecka Cissi? Sì!

Touch my skin


Foto:
LundLund Fotograf: Andreas Johansson

Inga bilder från igår då min kamera bestämde sig för att inte starta. Min 7000 kronors, relativt nya systemkamera är riktigt dum på ett sätt. Ibland lägger den bara av. Vägrar starta. Det enda jag behöver göra då är att stoppa batteriet i laddaren, ha den i ungefär två sekunder så fungerar den sedan igen. Det handlar alltså inte om att batteriet har tagit slut utan den behöver bara en liten stöt. Ruskigt irriterande. Känns som att det antagligen är batteriet det är fel på.

Hur som helst. Michele visade en väldigt fin egenskap igår som jag tänkt på tidigare.
Vi gick nämligen från bilen och det blåste något oerhört. När vi gått i nästan tio minuter tittar han förvånat på mig och frågar "tog du inte med dig kameran?" Jag inser att jag har glömt den i bilen och vill gärna gå tillbaka och hämta den. Många skulle reagera nu med att börja sucka, kommentera hur glömsk jag är eller hur kallt vädret är. Men det enda Michele svara var "självklart, kom så går vi tillbaka" Det är en väldigt fin egenskap hos honom. Han blir inte irriterad på mig när det kommer till saker jag inte kan göra något åt. Det var ju inte som att jag ville glömma kameran. En av alla anledningar till att jag älskar honom!

Idol lies


Kolla vilken snygg tisha från asos.com!

Vet ni vad jag lyckades göra idag? Ha sönder familjens jättefina sockerskål. Bara locket men ändå. Det sjuka var att jag snubblade inte eller något, den bara flög ut ur handen utan någon anledning. Måste ha sett ut som att jag kastade i väg den eller nått. Skämdes något otroligt och upprepade "oh my god, i'm so sorry i'm so sorry" men Andrea svarade lugnt "don't worry, things like that happen" Så sjukt snäll!! Jag hade väntat mig en utskällning haha.

Nu vet jag vad jag ska köpa till familjen i julklapp...

Fredag i Milano


Fy vad mätt jag är! Firade Andrea med värsta brakmiddagen. Först lasagne, sedan fiskgratäng och slutligen världens godaste efterrätt. Michele du behöver inte hämta upp mig, vi möts i Milano. Jag rullar dit.
Men det var riktigt trevligt, Andreas pappa var över som pratar så bra engelska. Riktigt trevlig. Han undrade om jag studerar italienska på någon skola då den blivit ännu bättre sedan sist vi träffades (en vecka sedan) och jag sa nej, Eleonora är min lärare. (Äldsta dottern) Åh så stolt hon såg ut!

Nu kommer Michele om en timme så tänkte sitta här tills dess. Vi hörs imorgon igen!

Kofta - H&M
Klänning - Vero Moda
Väska - Donnapiù

Ci vediamo domani! Baci

Svåra spel


Foto från i somras

Har precis spelat ett spel med Eleonora, den äldsta dottern. Det liknande schack men är ett annat, vet tyvärr inte vad det heter. Jag förlorade. Så här gick dialogen efteråt (på blandad italienska och engelska)

Eleonora; Haha jag vann!
Maria; Ja men det var faktiskt första gången jag spelade detta.
Eleonora; Och? Jag är åtta år och du är tjugo!
Maria; 19 faktiskt, en hel månad kvar tills jag blir 20.

Dålig förlorare? Hehe
Jag råkade även svära under spelets gång. På italienska. Jag är inte bra med barn
;D

Blogg.se


Jag undrade precis varför så många kommenterade mitt inlägg om söta Emma plötsligt. Gick in på blogg.se's startsida och där fanns inlägget! Blir alltid så glad när de uppmärksammar någonting jag skriver.

Har precis tagit en dusch. Andrea (pappan) fyller som sagt år idag och valde då att vara ledig från jobbet. Skönt att vara sin egen chef. Så han hämtar tjejerna från skolan vilket betyder att jag är ledig idag! Ska dock umgås med tjejerna när de kommer då jag tycker att det är roligt. Fram tills Michele kommer och hämtar mig ikväll. Lite tråkigt att han jobbar så himla sent. På vardagar kan vi aldrig ses före klockan nio om han ska hinna äta middag innan. Mer synd är det förstås om honom som har så långa dagar på jobbet.  Men här om dagen sålde han en lägenhet! Så jag tror att han är ganska glad ändå.

Love for Topshop


Allting från topshop.com

Idag när jag och Michele går ut för några drinkar i Milano hade jag gärna klätt mig i outfiten ovan. Elegant klänning, rymlig väska och intressanta skor. Not bad at all.

Dagens...

Dagens humör: Uppåt! Det är ju fredag hihi
Dagens planer: Städning, umgås med tjejerna, fira pappan i familjen som fyller år idag. Buon Compleanno!! Och ikväll träffa Michele
Dagens bild:

Foto: Jag
Har precis fått min au pair lön. Skulle gärna spendera den i butiken ovan men istället blir det en ny digitalkamera som jag köper imorgon! Sen kan jag videoblogga igen och ta finare bilder på fester hihi

Dagens sötaste: Andrea som köper kebab till oss för lunch! Hihi
Dagens låt: Simple Plan - Holding on
Dagens önskan: Att det fina vädret håller i sig till helgen
Dagens smink: Osminkad tills ikväll
Dagens väder: 14 grader och soligt

Emma Watson


Den här tjejen har verkligen gått och blivit jättesnygg! Härligt också att hon vågar ha en liten annorlunda stil än resten av kändisskaran. Hur många har man sett i silver på sista tiden liksom? Jag har varit sugen på en jacka i silver i evigheter, men aldrig hittat någon som jag verkligen gillar.
Väskan från chanel skulle jag då inte heller säga nej till...

Duellen - Shenae vs Vanessa


Ni är ofta otroligt eniga när det kommer till duellerna. Som nu, Shenae vann över Jessica med 36 röstrer mot 6.
Den här gången möter hon söta Vanessa. Vem är din favorit? Ljust à la Grimes eller mörkt à la Hudgens?

Leksam eftermiddag


Denna eftermiddag har jag och flickorna lekt med byggsaker. How high can it get?
Riktigt mysigt.


Jag förklarade för tjejerna att de var tvugna att vara riktigt stilla när jag fotograferade dem pga slutartiden. De ville veta vad som hände om de rörde på sig så jag fick ta många bilder som denna ovan. Skoj!

Som en sommaräng


Kolla så snygg tjej jag hittade hos
Face Hunter.
Älskar hårbandet med blommorna och hela outfiten som skriker sommar. Nu har de ju också värme i Australien där bilden är tagen.

Nu är det dags för middag! Vi hörs senare sötnosar.

Jeans fungerar alltid


Allting från eluxury.com

Blev lite kär i skorna. Gillar resten av outfiten också. Perfekt en sån här mellan dag innan helgen kommer. Enkelt utan att bli tråkigt, snyggt utan att bli för mycket.

Vet ni vad? Jag vill ha mer sushi. Tror att ett litet beroende kommer att växa fram... Attans att vi åt upp allt som Alessandra köpte.

Sushi


Bild härifrån

Alessandra är ibland ledig mitt på dagen och kommer då hem för att äta lunch tillsammans med mig. Väldigt skönt för mig som slipper laga något. Haha laga? Jag slipper äta mackor varje dag.
Idag kom hon hem med sushi, något jag aldrig ätit. Varför?
1. Blev antisushi när det blev sådan hysteri över det hela. Precis som med chaite. Jag gillar inte sådant som alla andra gillar.
2. Det är fisk. Funkar inte med mitt motto "ingenting från havet"

Men jag får byta motto tror jag. För Alessandras fisk är underbar. Och sushi var ju för i helvete skitgott! Nu ska jag gå och dricka det där chaiteet också så har vi det hela överstökat ;)
Gillar ni sushi?

All I want for Christmas

Blev utmanad av Tess.

Man ska skriva vad man önskar sig till jul.

Tre hårda klappar:
1. Nokia E71 (som jag redan vet att jag kommer få av mamma hihi)
2. Objektiv till systemkameran. Helst ett fast 50mm
3. Nintendo Wii Fitness

Tre mjuka klappar:
1. Zebraleggings
2. En stor grå och varm tröja
3. Gråa jeans

Tre viktiga klappar:
1. En jul där alla mina vänner och familj mår bra
2. Få träffa Theo
3. En jul med Michele

Utmanar alla som känner för att göra en julig utmaning!

Dagens...

Dagens humör: Uppåt!
Dagens planer: Är ledig idag då pappan hämtar tjejerna från skolan. Blir lite serietittande.
Dagens bild:

Bild tagen för två år sedan, när mitt hår var som allra längst. Nu håller jag på och sparar igen!

Dagens serie: 90210
Dagens låt: The time of my life - David Cook
Dagens önskan: Att min syn mirakulöst kommer tillbaka så att jag slipper linser och glasögon. Men efter 7 år känns det som en ganska hopplös önskan... dags att lägga sig under laser?
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 15 grader, lite sol men ganska mycket moln

Shoesheaven


Allting från asos.com

Åh det finns så snygga skor ute på marknaden nu! I olika former och färger. Jag blir lite smått knäpp. Är nära på att klicka hem allt men inte så smart så här innan jul. Måste ju spara pengar till julklappar! Men titta skadar inte...

Hade jättemysigt med Michele igår! Kommer någon bild senare.

Duellen - Jessica vs Shenae


Jessica vann stort i duellen mot Nicky, 31 röster mot 8. Den här gången möter hon sin 90210 kollega.
Två helt olika stilar, vilken faller dig bäst i smaken? Rockigt à la Stroup eller elegant à la Grimes?

Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att göra mig iordning. Michele hämtar upp mig efter nio och det blir en lugn kväll. Dricka lite varm choklad på något mysigt ställe. Not bad.
Vi hörs igen imorgon!

Bästa helgen nästa helg


Nästa torsdag kommer denna rara tjej till Italy! Vi har varit här tillsammans två gånger tidigare. För två år sedan och i maj detta år - då jag träffade Michele. Kommer nog bli en toppenhelg!
Dock kan jag inte se henne på torsdagen då jag är barnvakt, lite typiskt. Men hon kommer på kvällen så Michele hämtar henne från flygplatsen och kör hem henne till Jenny där hon kommer sova under helgen. På fredag morgon kan vi ses i alla fall och så resten av helgen förstås hihi. Ska bli så kul! Har saknar henne så mycket. Kommer dock bli konstigt att prata en massa svenska igen haha.

Nu sitter jag och tittar på andra Aladdin filmen med tjejerna, Jafars återkomst. Mysigt!
Kommer in med ett till inlägg igen innan jag drar ut med Michele.

Only one man for me


Foto:
LundLund Fotograf: Calle Stoltz

Vad säger ni, visst är det en stor "bortamatch" känsla över bilden?
Nog var singellivet väldigt intressant. Men jag vill aldrig gå tillbaka. För så lycklig som jag är nu med Michele i hjärtat var jag aldrig förut. Jag känner mig aldrig ensam längre, även när vi är ifrån varandra. Han är anledningen till att jag klarar av att vara ifrån min fina famij, underbara vänner och älskade Theo.

Jag är äntligen hel.

Inne- och utelista nr 15

INNE
  • Om en månad får jag träffa familj och vänner igen!
  • Mandariner. Smakar godis men är tio gånger nyttigare
  • Möjligheten att färga ögonbrynen. Jag har superljusa, nu är de mörka och fina igen. Det allra bästa är att det ser så naturligt ut. Inte samma sak som när man använder penna. 
  • Zebraleggings. HOT!
UTE
  • Att mormor och morfar inte kommer med Theo till Sverige över jul. Jag vet att det är mycket att begära, men jag vill ju träffa pojken!
  • Att min hy blir sämre när det är kallt ute. Pissväder = pisshy
  • Ha för lite kläder men inte råd att köpa nya. När jag och Michele åker till Sverige vid jul ska jag ta med mig en tom resväska så att jag kan fylla den med kläder som inte fick plats när jag åkte ner hit sist.

Tisdagstårta


På tisdagar jobbar Andrea (pappan) på ett annat ställe än vanligt. Vilket också betyder att han går hem en annan väg. När han går till tunnelbanan går han alltid förbi ett litet bakeri och kan inte låta bli att köpa en tårta.
Så det har blivit en tradition att varje tisdag äter vi tårta efter middagen. Så gott! Fanns lite kvar idag så jag kunde ta en till bit. Dags att börja träna igen? Oh yes.
Nästa vecka blir det chokladtårta. Då har jag även röda veckan. Man tackar!

Dagens...

Dagens humör: Bra, inte alls seg som igår!
Dagens planer: Hämta tjejerna från skolan och umgås med dem. Ikväll ut med älskling =)
Dagens bild:

Jag har världens finaste prins

Dagens serie: The Hills
Dagens låt: New kids on the block - Summertime
Dagens önskan: Att örttet jag skrev om i inlägget nedan ska fungera! Haha
Dagens smink: Osminkad tills ikväll
Dagens väder: 14 grader, lite kallt men soool!

Miu Miu borsa


Allting från netaporter.com

Åh de har så mycket fint nu att jag blir alldeles tokig. Med min au pair lön behöver jag spara undan allt i fyra månader innan jag har råd att köpa den snygga väskan från Miu Miu... Dags för ett extra jobb? Haha

Har precis ätit frukost. Drack örtte för första gången. Supergott! Smakade som Sambuca, ni vet den där underbara shorten som smakar lakrits. Eller mint. Kan inte riktigt bestämma mig.
Tydligen ska detta te göra magen smalare, ja säkert. Nyttigt är det i alla fall, alltid nått.

Miley Cyrus


Den här tjejen blir bara snyggare och snyggare! Hennes hår är helt fantastiskt. Men det har det alltid varit.
Dock har det varit en annan sak med hennes klädstil, men detta gillar jag starkt! Alltid kul med färg och att bära flera smycken samtidigt är riktigt snyggt. Piggar upp outfiten som annars hade blivit lite för vardaglig för ett event.

Alltså jävlar vilka nyheter!


Jag funderar på att skaffa lugg igen, men det blir isåfall efter jul då jag har min plattång som nu är kvar i Sverige. Annars går det inte. Bilden är från thecobrasnake.com

Mer kan jag inte prata om det där för jag har fått veta världens grymmaste och underbaraste nyhet! Är så sjukt glad! Dock är jag nu en jobbig bloggerska och säger att jag kan inte berätta. För det går verkligen inte. Men jag vill, vill, vill! Åh jag lovar er, så fort jag har fått tillåtelse kommer ni få veta detta. SÅ JÄVLA COOLT!

There are secrets everywhere


Lilla Theo gömd i en trädgårdsdröm, bilden är tagen i somras.
Vet inte varför jag är så himla seg idag. Önskar att Eleonora inte hade religion så vi kunde gått hem och tittat på en film eller något. Känner inte för att vara ute bland folk, eller ute över huvudtaget för den delen.

Nu ska jag tömma diskmaskinen, vi hörs igen ikväll sötnosar! Hoppas att jag är piggare då.

Tröttheten smyger sig på


Foto:
LundLund Fotograf: Henrik Halvarsson

Jag älskar stylingen i denna bild, sen även den annorlunda idén med att hon verkar vara på väg att bli rånad eller något liknande. Nytänkande är trevligt. Ljuset var inte dumt det heller.

Känner mig lite off just nu. Måste dammsuga lägenheten som jag inte tagit tag i ännu. Sen tänker jag ligga i sängen och se på vänner. Not so bad.
Vi hörs senare!

Forever Topshop


Allting från topshop.com

Så här skulle jag gärna gå klädd idag. Tycker så mycket om kombinationen feminim klänning och maskulin kavaj. Världens finaste kontrast.

Nu skriker magen trots att jag åt frukost för en timme sedan, skumt. Blir en tidig lunch.

Ashley eller Rachel


Ashley Olsen ute och går tillsammasn med pojkvännen Justin, som det ryktas om at hon ska gifta sig med.
Blev något förvånad av hennes outfit, för den känns inte alls som hon. Fått inspirationen från Rachel Bilson kanske?
Snyggt är det i alla fall, kul med lite variation.

Det är något riktigt skumt med min dator. Känns som att det är dags att köpa skivor att bränna över bilderna på. Eller leta upp mitt usb-minne. Kommer få panik om datorn kraschar innan det.

Duellen - Jessica vs Nicky


Jessica vann över Mandy i förra duellen, 14 röster mot 6. Den här gången möter hon Nicky, två väldigt lika outfits men vem bär upp det snyggast? Leggings à la Stroup eller klänning à la Hilton?

Lisa borde bli modell!

Alltså jävlar. Kolla in dessa bilder.
Jag vågade inte sätta in bilderna i inlägget för jag är inte säker på om jag får kopiera, tror inte det.
Människan är fjorton år och så sjukt begåvad! Borde bli modell helt klart, för hon kan nog nå stjärnorna. Inget tvivel om saken.

Jag pratade med Alessandra (mamman) idag. Hon ställde frågan hur jag tyckte det kändes efter en vecka. Exakt samma fråga som Laura ställde när hon ville berätta att det inte fungerade. Jag var på min vakt men svarade ärligt "jag trivs jättebra, tycker att ni är en toppenfamilj." Hon log och sa vad bra så då kunde jag inte låta bli och tillägga "hoppas ni känner likadant" och skrattade. Då svarade hon "absolut, du har en personlighet som gör att barnen verkligen trivs med dig. De sa nu i helgen när du var borta att de saknade dig. Vi är verkligen glada för att vi har dig som au pair"

Jag kommer att sova gott inatt! Dock kommer jag in med en duell innan jag lägger mig ;D

TVeftermiddag


Jag och tjejerna ska nu titta på film och då drar jag alltid upp laptopen, ska alltid göra två saker samtidigt när jag kan.
Blir disneyfilmen Toy story, en av mina favoriter! Första gången på italienska. Dock fastnade tjejerna framför ett program på tv. Blev helt paralyserade, rörde inte på sig förän jag fem minuter senare sa "tjejer, det är inte bra för ögonen att sitta så där nära teven". Så nu har vi börjat titta och de sitter i soffan igen, duktiga.

Vet ni vad? När man går hem från skolan står det alltid en trafikpolis som ser till så att inga barn går mot rött, för att minska olyckorna. Väldigt smart. Dock såg jag hur polismannen idag kollade in min rumpa när vi gick över vägen. Jag menar, hur illa är det när en polisman gör något sådant? Under arbetstid? Haha Italien alltså.

Time for work


Jag blev utmanad av rara
Petra.

Regler:
- Det ska vara en nytagen bild, helst tagen strax innan du postar inlägget.
- Bakgrundsbilden i datorn ska vara med.
- Utmana flera efter du antagit den.

Jag utmanar Ida och Jeni

Nu ska jag hämta tjejerna från skolan. Vi hörs igen ikväll!

Dåligt minne


Vad illa det är med mitt minne, dagarna går ihop! Skrev i dagens inlägget att bilden var från vår promenad igår. Men visst var vi väll hemma hela dagen tills vi drog till puben? Så då måste bilden ha varit tagen i lördags? När hämtade han upp mig och var det då vi gick runt i Monza? Herre Gud jag börjar bli gammal.

Något jag fått dille på är Marocchino, förbannat gott.

Klä dig med klass


Allting från netaporter.com

Hos netaporter hittar man alltid något man gillar - men aldrig har råd med.
Men nog är det kul att finna inspiration från sidan, så här skulle jag gärna klä mig idag.

Lauren Bosworth


Bild från posh24.se

Vill också kunna gå runt så här lättklätt! Dock ska jag nog ändå inte klaga, för vädret ser ut att bli riktigt bra och det resten av veckan. Okej inte så varmt att man kan gå med bara ben, men sol och 16 grader är inte så dumt det heller.
Älskar hennes klänning!

Superhelg!


Åh jag har haft en underbar helg! Hoppas ni också har haft det.
Strunta i inlägget nedan, Michele bad om ursäkt senare och berättade att hans axel hade somnat när jag låg på den. Inte konstigt att människan då vill bli av med mig. ;D

Ovan är en bild från igår, första lördagkvällen som inget dåligt hände! Wiihoo. Eller jo, en sak. Min dumma kamera lackade totalt. Ovan är enda bilden som blev bra. Så på lördag blir det definitivt en ny att köpa.
Dock har jag tagit en massa foton med stora kameran, men dem får ni imorgon. Nu är jag trött.
Godnatt!

Egen sovplats kanske...

Hej raringar!
Nu star Michele i duschen och jag passar pa att lana hans dator.
Vi ska borja gora oss i ordning for att ga ut.
Har sovit i tva timmar da bada sov for lite igarnatt.
Dock sov jag inte sista halvtimmen. Blev ledsen.
Jag och Michele lag namligen sa att jag hade huvudet pa hans brost, supermysigt.
Men plotsligt sager han "excuse me" och flyttar sig och lagger sig laaaangst bort. En paff Maria fòrstod ingenting. Forsta gangen detta hander.

Vad ar det med er killar som inte tycker om att mysa nar man sover? Ruskigt irriterande.
Nej nu far jag tanka pa nagot annat ikvall. Vill ha roligt, jag och Michele har en lòrdagsfòrbannelse. Vi har inte haft en bra lòrdagkvall pa en manad. Mer om det nagon annan dag.

Hoppas ni ar pa battre humòr. Ciao!

Lördag


Nu kommer Michele om tio minuter och jag har ännu inte packat ner kläder för imorgon, ska nämligen sova hos honom. Alltid ute i sista minuten? Oh yes.
Vet inte när jag bloggar igen, antingen ikväll eller imorgon. Ni får ha en toppenlördag!

Tröja, shorts - H&M
Kofta - Kappahl
Skor - Pimkie

Dagens...

Dagens humör: Det bästa!
Dagens planer: Umgås med Michele hela dagen, ut och dansa ikväll
Dagens bild:

Take a picture and enjoy life!

Dagens sötaste: Carolina som snor min mobil för att ta foton på allt haha
Dagens låt: Elisa - Eppure Sentire
Dagens önskan: Fortsätta gå ner i vikt, Michele sa igår att det syntes på mig. Bara två kilo kvar!
Dagens smink: Lätt sminkad på dagen och mer på kvällen, min bruna eyeliner tex!
Dagens väder: Sooool och 16 grader =)

Stunning


Ashley (till vänster) och Mary-Kate (till höger) fortsätter att signera sin bok. Som jag kommer ha till jul, ska nämligen beställa den runt den 19e december så att jag har den när jag kommer hem till Sverige över jul hihi.
Visst är dem vackra? Lika snyggt klädda som vanligt också, så enkelt men ändå eget. Och inte bara svart!


Den här bilden tycker jag påminner om när de var runt 17 år och det fortfarande var ganska svårt att se skillnad på dem.
Ashley till vänster igen och MK till höger. Märks att många börjat tycka att det är svårt igen nu när de bär lika långt hår och båda är blonda. I svenska tidningar skriver de alltid fel, stör mig något oerhört.

Igår hade jag en supertrevlig kväll med Michele! Ska kolla igenom bilderna så får ni dem lite senare hihi.

Skål på er!


Har avnjutit en fantastisk middag som vanligt med familjen. Dagens samtal vid bordet gällde namn, hur olika namn används på olika sätt i olika länder (tex Simone är ett tjejnamn i Sverige och ett killnamn i Italien) Och även olika traditioner vid julen. Alltid lika lätt att prata med den här familjen. Har även fått min första au pair lön nu, de betalar veckovis. 10 euro går till att ladda mobilen, har inte haft pengar på den på en vecka... lite kris sådär. Resten lägger jag undan till digitalkameran jag vill ha. Tycker det kan bli nästa helg nu!
Fast först, ut med älskling för en trevlig kväll. Det var inte igår direkt.

Ha en grym fredagkväll! Tänker jag ha i alla fall.
Ci vediamo, ciao!

Kvällsmys


Åh den här väskan från asos.com var riktigt snygg! Dumma digitalkamera... Finns roligare saker att lägga pengar på. Men samtidigt kommer det bli kul att börja videoblogga igen. Nästa vecka that is!

Sitter nu och tittar på Mulan in italian med flickorna. De har varit riktigt söta denna eftermiddag, på så bra humör. Hand i hand gick de hem från skolan, så söööta! Skönt att de bråkar så sällan, är mer kompisar. Lite skillnad på hur jag och Anna var i deras ålder haha.

Dagens...

Dagens humör: Jättebra!
Dagens planer: Har precis varit och storhandlat med Alessandra och ätit kebab. Supermysigt! Nu ska det städas sen hämta flickorna från skolan. Ikväll ut med Michele hihi
Dagens bild:

Bild tagen för nästan ett år sedan. Theo var bara tre månader, en liten plutt! Skrämd plutt tydligen haha

Dagens serie: 90210 första avsnittet!
Dagens låt: Kanye West - Love Lockdown
Dagens önskan: Vinna en miljon?
Dagens smink: Osminkad tills ikväll då jag drar på mig allt jag har! Typ :P (Dock inte så mycket smink här i Italien. Mitt "vintersmink" så som rouge och foundation har jag hemma i Sverige och börjar användas från och med jul)
Dagens väder: Soooool! :D 15 grader

Det säkra kortet


Man kan lugnt säga att detta är Laurans säkra kort. Enkla pumps, blå skjorta instoppad i blåa jeans. På axeln hänger en chanel. Inte första gången man ser, men alltid lika snyggt.
Mitt säkra kort är nog också enkla pumps, men istället svarta tights, en söt klänning som varken är för mycket eller för lite och en grå eller vit kofta över. Då känner jag mig fin utan att behöva tänka till alls. Bar jag jämnt i skolan då det var för tidigt på morgonen att fundera outfits. Vilket är ditt säkra kort?

Alltså fy för detta bajsinternet. Här betalar man massa pengar och så tar det alltid år innan man loggas in, idag tog det extra lång tid och har varit segt i en halvtimme. Nu börjar det dock gå snabbare, tack för det. Annars hade jag väll snart kastat ut det genom fönstret och jag tror inte modemet skulle fixa tre våningar...

Duellen - Mandy vs Jessica


Förra duellen vann Mandy med 20 röster mot Amandas 12. Den här gången möter hon Jessica. Båda två i ganska lika outfits men vem bär upp den bäst? Svarta Moore eller lilagråa Stroup?

Umgåtts med flickorna


Middagen var som vanligt jättegod. Först åt vi rostade mackor med tonfisk på, nam nam!
Efteråt en speciell pasta med potatismos innuti, eller något liknande. Svårförklarat men lättätligt.

Efter middagen har jag ritat med tjejerna. Visst är jag duktig? Borde bli konstnär! Haha nåja...
Mina fina nya tofflor kom med på bild också, supersköna!

Idag är jag barnvakt då det är torsdag vilket betyder att föräldrarna ska iväg och simma. Men barnen går och lägger sig vid åtta och föräldrarna drar halv nio så ja... inte så farligt jobbigt :P Jag sitter ju bara här ändå hihi. Dock betyder det att jag inte kan gå ut med Michele vilket är lite tråkigt, men imorgon så! Jag har inte gått ut kvällstid på över en vecka, det har då inte hänt sedan jag flyttade hit till Italy!

Full House


Bild härifrån

Jag och Carolina, den yngsta dottern har precis sett det allra första avsnittet av Full House, andra dagen i rad. Hon älskar serien! Lika förtjust som jag i Michelle Tanner, som inte gör mer än sitter ner och gör söta miner i de första avsnitten. Men det räcker för att få ens hjärta att smälta! Sen är det nostalgi för mig, då jag växte upp med serien, och blev min första kärlek till Mary-Kate och Ashley Olsen.

Man kommer inte upp



Den här soffan ser inte mycket ut för världen, men jäklar vad skön den är! Knappt så att man kommer upp. Jag skulle kunna sova i den och sitter gärna där med laptopen. Jag gillar det med den här familjen, de är lite egna. På ett grymt sätt. Skulle min mamma få för sig att slänga ut soffan från IKEA och köpa en liknande som denna skulle jag nog svimma av chock. Men här känns det naturligt. Love it!

Gör en Blair


Allting från topshop.com

Idag går jag runt osminkad, bär glasögon och har på mig mjukiskläder. Men om jag skulle klä upp mig hade jag gärna burit outfiten ovan. Helt fantastiska plagg man hittar hos Topshop och jag får starka Blair Waldorf vibbar.

På tal om Blair, nu ska jag se på Gossip Girl. Vi hörs igen senare!

Elektronik


Igår fick jag en mobiltelefon av familjen, laddad med pengar. De vill nämligen inte att jag ska använda min egna telefon när jag ringer dem. Himla snällt! Så nu har jag min första jobbtelefon hihi. En gammal, söt med helt värdelösa funktioner. Jag förstår inte ens hur man skickar sms. Men det är lugnt, för jag kommer bara använda den till att ringa eller svara. Fler funktioner behövs inte. Skönt att få spara mina pengar! Nu är det bara Michele jag ringer med min, eller Jenny ibland. Men nu borde jag inte behöva köpa nytt kontantkort lika ofta som förut.
I bakgrunden syns också min nya kärlek, mitt mobila bredband från det italienska märket TIM, som jag även har till mobilen. Dock fungerar den inte lika bra som min stora kärlek till tre gjorde i Sverige.

Even the best fall down sometimes


En till bild från i somras, jag har inte många nya foton att bjuda på då inspirationen är långt borta. Kanske kommer den tillbaka i helgen då vi ska få fint väder här i Italien igen.

Så skönt att de har städtant på torsdagar så jag slipper dammsuga. Det enda jag behöver göra är att tömma diskmaskinen och stryka. Men vilken jävla strykning det är varje dag! Jag gillar verkligen den här familjen, men de äter kläder! Hur sjutton kan de komma så mycket tvätt från fyra personer? Antagligen har jag mer kläder än dem, så att de behöver tvätta oftare. För min smutstvätt kan ligga länge och vänta på att tvättas innan det blir kris. Det konstiga är att jag bara har ungefär en fjärdedel av min garderob här i Italien... haha

Dagens...

Dagens humör: Glad! Så skönt att ha en ledig dag
Dagens planer: Blir nog en lugn dag tror jag, inga speciella planer.
Dagens bild:

En gammal bild på mig som jag lekt med i photoshop.

Dagens serie: Gossip Girl, hann aldrig se igår.
Dagens låt: Lady Gaga - Pocker Face
Dagens önskan: Att tiden går snabbt, för 27e - 30 nov kommer mina fina flickor Cissi och Shami till Italien!
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 13 grader och regn i luften, precis som igår. Men helgen ska tydligen bli solig hihi

Bli en Zebra


Steve Madden klackar som finns att köpa hos asos.com

Den nya trenden är definitivt zebramönster, på allt! Jackan var först, sen kom toppar, byxor, väskor och nu även skor.
Jag tycker att det är döläckert och skulle kunna bära det på allt förutom byxor. Det var det enda som såg för mycket ut.
Men zebramönstret är en frisk fläkt i modet som upprepas om och om igen. Visst har zebran varit på tapeten förut, men det var ett tag sedan. Hoppas att det inte kommer bli uttjatat dock.
Nu vill jag shoppa! Dumma digitalkamera som ska fungera så dåligt, hade jag inte behövt köpa den hade jag gärna klickat hem skorna ovan.

Duellen - Amanda vs Mandy


I förra duellen var det många röster, och Amanda vann med 46 mot Kates 30. Den här gången möter hon världens finaste människa, i mina ögon. Mandy. Vem är din favorit? Färgklick á la Bynes eller kavaj á la Moore?

Vet ni vad? Imorgon kommer en tjej och städar lägenheten så jag behöver inte göra det, och pappan är ledig så jag behöver inte jobba på eftermiddagen. Skulle alltså vara en perfekt dag att spendera helt med Michele, som har varit hemma och sjuk i en veckas tid. Men imorgon är första dagen han går tillbaka till jobbet. Något ironiskt? Oh yes.

Cory och Rumi


Foto: thecobrasnake.com

Roligt när man ser ansikten man känner igen bland alla dessa partypics.
Två av mina favoritbloggerskor ovan, Cory och
Rumi. Väldigt olika stilar hos tjejerna, men jag gillar bådas.
En annan som var på samma fest var Paris Hilton, se där.

Har haft en mysig dag med flickorna. Vi har tränat lite yoga, de är klart vigare än vad jag är haha.
Sen har mamman köpt tofflor till mig, så otroligt snäll! Bara för att golven här är ganska kalla.

Drink to all that we have lost


Foto:
Petra
Modell: Jag

Petra har redigerat en till bild från i somras och jag tycker att den är så fin! Vi har faktiskt pratat om en till fotografering vid jul, då jag ska fotograferas tillsammans med Michele. Sen ska jag även fotografera Petra, precis som tidigare. Hoppas vi hittar en tid för det vore väldigt kul! Speciellt om det finns snö också. Vågar man hoppas på det?

Nu ska jag hämta tjejerna från skolan så vi hörs igen ikväll. Ha en trevlig onsdag!

Inne- och utelista nr 14

INNE

  • Min nya au pair familj! Äntligen känner jag mig som en riktig au pair och trivs som fisken i vattnet
  • Mina och Michele's inflyttningsplaner. Även om vi inte kommer börja leta förän i slutet av nästa vår så är det så kul att spekulera. Ska vi bo i Monza? Hur stor lägenhet? Hur mycket får det hela kosta som mest i månaden? Hyra eller köpa? Jag lääääängtar!
  • Musik som får dig att vilja hoppa i sängen tex Fall out boy ft. John Mayer - Beat it
UTE
  • Regn regn regn
  • Så mycket städning att när man är klar orkar man inte plugga någon italienska
  • Att inga event är här i Milano Hehe

Ännu ett event jag inte kan gå på


Det här är det dumma med att bo i Italien. Alla event jag blir bjuden på men inte kan gå på.
Vad sägs som att packa in allihop mellan 22a - 29e december? När jag är hemma. Snälla?

Någon annan som fått samma inbjudan?

Toalettbesök


Kolla vilken söt liten rana de har på toaletten, hihi! Man ler varje gång man kommer in i badrummet.
Den här lägenheten är väldigt fin, ni ska få lite fler bilder från den någon annan gång.

Har precis ätit lunch. Alessandra är så söt, hon lämnade en lapp till mig imorse där det stod att hon hade köpt fanta till mig. För när vi var och åt pizza hela familjen så beställde jag det och berättade att jag är allergisk mot cola (som de har kylskåpet fyllt av) Så nu står det en massa fantaflaskor där inne också. Så snällt! Dock inte bra.. jag som bara ska dricka vatten haha.

Svart och gult


Allting från Dorotyperkins.com

Känns som att min gamla kärlek till AIK spökar lite i dagens outfit. Men snyggt är det! Att endast kombinera två färger.

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Ta det lugnt tills jag ska hämta flickorna från skolan halv fem.
Dagens bild:

Vill ha det fina vädret tillbaka!

Dagens serie: Gossip Girl!
Dagens låt: Biffy Clyro - Little Soldiers
Dagens önskan: Att Michele blir helt frisk snart
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 13 grader och regn i luften.

LC LC LC


Lauren Conrad i en väldigt klassisk stil, jag älskar det! Hur allting går i blått, enfärgade klackar och så pärlorna.
Chanelväska till det och man kan inte se snyggare ut.

Nu ska jag äta frukost, sen ska lägenheten dammsugas och en del kläder strykas. Dock inte så mycket idag, skönt.
Vi hörs igen när jag är klar med det.

There will be a smile on her face


En bild jag tog i somras, i Sverige! Hihi

Även idag frågade föräldrarna om jag ville komma ner för lite te efter att barnen gått och lagt sig. Idag bjöds det även på svensk blåbärstårta. Hihi ja det är sant. De är tydligen galna i den och köper alltid när de åker till Ikea.
Alessandra pratade på om tårtan och plötsligt hörde jag henne säga det är bara ett problem...
Jag fick direkt panikkänslor - igen. Ja nu kommer det, de är inte nöjda med mig! Man kan lugnt säga att den gamla familjen har satt en osäkerhet i mig jag aldrig tidigare kännt av...
Men så fortsatte Alessandra meningen tårtan är för liten! Man vill bara ha mer och mer.
Haha jag började skratta, både road och lättad. Nog måste jag allt börja inse att de trivs med mig, väldigt mycket till och med.
De har pratat väldigt gott om sin gamla au pair tjej från Finland. Varje gång de nämner henne så ler de, vilket får mig att undra om de var mer nöjda med henne än de är med mig. Vilket förstås kan vara för tidigt att säga än.
Men idag berättade dem att de tyckte att hon var underbar med barnen, men så otroligt blyg. Gick knappt att prata med henne utan hon blev jättegenerad. Så tycker dem inte alls att det är med mig utan att det är väldigt skönt att jag är så pratglad som jag är.

Well, det smittar av sig. För denna familj är alltid på bra humör, trots att de kan komma hem efter en tio timmars arbetsdag utan lunch (!!). Men ändå ler dem, skämtar och får än att känna sig så välkommen.
Med risk för att vara tjatig: Jag är så glad att jag funnit denna familj!

Nu ska jag sova, vi hörs imorgon kära bloggläsare och vänner.

Mitt nya rum


Så här ser mitt nya rum ut. Tycker att det är supermysigt och jag älskar sängen, speciellt täcket. Man vill aldrig gå upp på mornarna. Jag brukar då ta datorn till sängen så att jag kan stanna där ett längre tag hihi.

Middagen var riktigt trevlig, pratade mycket med flickornas farfar.
Alessandra måste verkligen vara grym i köket. För jag menar, i fredags åt vi en fiskgryta och jag har aldrig förr smakat något godare. Då har jag ändå levt under hela mitt liv efter mottot "ingenting från havet".
Sen idag, åt vi en supergod grönsakssoppa. Jag har varken gillat varma grönsaker eller soppor förut. Det känns så konstigt att kunna njuta av detta, men inte dumt alls hihi. Jag trivs så bra i den här familjen!!
Inte bara tack vare maten förstås, det vore lite konstigt och tjockisvarning. Men familjen är alltid på så bra humör och pratar massa, känner verkligen att jag kan vara mig själv här. Barnen är supermysiga och så väluppfostrade. Enkla att ha och göra med samtidigt som de är roliga.

Always right behind you


Foto:
LundLund Fotograf: Oscar Falk

Älskar verkligen den här bilden. Miljön, hennes outfit och pose... det är vackert och trendigt utan att bli överarbetat.

Har precis kommit hem och nu leker flickorna i sitt gemensamma rum. Både mormor och morfar och farmor och farfar kommer över för middag så det blir fullt hus. Gör inte mig någonting, mer än att det är tråkigt att de äldre in pratar engelska. Men min italienska kan väll få prövas lite hihi.

Hade riktigt trevligt hos Michele. Han börjar helt klart må bättre nu. Äntligen! Har saknat min galna andra halva. Den senaste tiden har han varit så nere, inte konstigt med 39 graders feber... I want my baby back!

Nu ska jag in till flickorna, vi hörs ikväll!

Update; Nu kom mor- och farföräldrarna så vi ska strax äta. Visade sig att både morfar och farfar kan engelska! En av dem har även bott i England i tre år. Jäklar vad otippat och skönt för mig!

Tisdag


Nu har jag duschat, ätit frukost, städat i hela lägenheten (som är på två våningar) och strykit kläder. Trött och duktig alltså.
Har ungefär tjugo minuter att sitta här innan det är dags att dra till Michele. Vi hörs kanske när äldsta dottern har religion, om jag kommer på ett sätt att ta med datorn. Annars ikväll.
Ha en bra tisdag!

Kofta - JC
Linne - Vero Moda
Kjol - Divided by H&M
Skor - DinSko

Stor väska


Söta Nicole Richie i somras. Är riktigt sugen på en stor väska nu när jag har mobilt bredband igen. Tog inte med mig någon hemifrån eftersom de tar så stor plats så får köpa någon så fort jag har råd igen hehe. Tex skulle det vara jättebra i eftermiddag då den yngsta dottern ska till sin mormor och morfar en timme undertiden som den äldsta har religionlektion. Jag kommer då sitta utanför i en timme. Tiden går nog snabbare om jag har datorn och inte en bok, så får se hur vi gör.

Nu ska jag äta frukost och börja med städnigen. Sen kommer jag in med en outfit innan jag drar till Michele.

Lite outfits



Har fortfarande inte hunnit gå igenom alla kommentarer (160 stycken!) och bloggkoll (250 nya inlägg) men borde snart gå och lägga mig. Imorgon ska de vanliga hushållssysslorna göras, sedan hem till Michele som jag saknar något otroligt. Inte sett honom sedan i fredags och då var det bara en snabbis. Efter honom ska jag hämta flickorna från skolan.

Dock försöka hinna blogga innan jag drar på morgonen och så på kvällen förstås.
Nu lite röstning. Vilken av mina tre outfits från senaste tiden gillar ni bäst? 1, 2 eller 3?

Update;
Alessandra (mamman) kom in för tjugo minuter sedan och berättade att de var hemma från simningen och frågade om jag ville komma ner för lite te. Jag tänkte direkt nu kommer de klaga på något, de gillade inte min städning. De tycker inte att jag är bra med barnen. Och hade direkt panikkänslor...
Men icke! Vi satt, jag och föräldrarna (barnen sover) och pratade, de lät mig testa en italiensk specialietet (choklad på ett speciellt bröd som man värmde. Himmel vad gott). Alessandra sa även "Jag är så glad att samtidigt som vi hade problem med vår au pair så hade du problem med din famij. Så vi fick ha dig som au pair. Allting handlade om timing."

Alltså gissa hur glad jag blev!!!

Med Ingrid


Sådärja, då har man lekt med flickorna hela dagen och de ska nu gå och lägga sig. Jag är faktiskt barnvakt fram till halv elva precis som jag kommer vara varje måndag och torsdag. Föräldrarna går nämligen och simmar då. Men då barnen ska sova får jag göra vad som helst, så länge jag är i huset. Not so bad.

Ovan en bild från igår då jag hade några mysiga timmar med Ingrid som nämnt i inlägget nedan. Vi åt lunch och sedan tog vi en god fika. Då blev det marocchino... tror kaffet heter så i alla fall. Himmelskt gott.

Nu har jag mycket att ta igen. Har säkert fått en hel del kommentarer som jag ännu inte hunnit godkänna. Sen kan jag bara gissa hur många inlägg det finns på bloggkoll.. Så vi hörs nog senare ikväll igen!

Nu har jag Internet!


Nej familjen hade inte Internet som jag trodde, därför ni inte har hört av från mig under hela helgen.
Men nu har jag gått och handlat det, kunde inte göra det förän klockan tre då alla affärer är stängda tills dess på måndagar här i Italien... ruskigt irriterande. Som att inte måndagar är tråkiga som dem är... Stäng alla trevliga butiker också!
Modemet var dyrt och sved ordentligt i plånboken, min digitalkamera kommer tyvärr få vänta ett tag. Vilket betyder videobloggarna likaså.
Men nu betalar jag i alla fall "bara" motsvarande 250 kronor i månaden för Internet och så har jag tillgång till det när jag vill. Inte så farligt.

Hade egentligen velat sitta här resten av dagen men döttrarna ska hämtas från skolan strax som de går på (bekvämt nog på samma) så vi hörs först ikväll igen. Ska dock ge er en liten snabbgenomgång hur min helg har varit:

Fredag; Då Michele var sjuk (och fortfarande är... blir visst aldrig frisk) så körde hans bror mig till nya familjen. Stort tack! Kvällen var supertrevlig. Åt med nya familjen (mamman är grym i köket! äntligen god och varierande mat) Barnen var lite blyga till en början men det ändrades snabbt. Tillslut fick jag inte vara ifred alls utan skulle vara med och leka med dem hela tiden haha. De är två flickor, 6 och 8 år gamla.

Lördag; Fortsatte att vara med barnen och de ville hela tiden kramas och mysa. Föräldrarna sa att det brukar ta tid innan de litar på folk men så verkade det inte vara... På kvällen gick vi och åt på restaurang, riktigt trevligt.

Söndag; Åkte till Monza för att träffa Jennys mamma, min extra farmor hihi. Vi åt lunch och gick runt och pratade, supertrevligt att träffa henne igen. Riktigt skumt att prata så mycket svenska dock, jag störde mig på hur det lät. Tyckte det lät fult, italienska och engelska är mycket finare hihi. Har lite bilder från detta som ni ska få senare.

Nu pratar jag med Michele i telefon, han har fått influensan. Min bebis =( Men han har fått medicin och borde vara frisk om två dagar. Saknar honom!

Nu ska jag hämta flickorna från skolan, vi hörs ikväll!

Duellen - Kate vs Amanda


Dagens duell går i djurtema. Kate (som är ganska oigenkänlig på bilden ovan?) vann över Miley med 23 röster mot 7.
Den här gången möter hon söta Amanda. Vem är din favorit? Shorts á la Moss eller kjol á la Bynes?

Nu stänger jag av datorn och lägger ner den i resväskan. Är klar med packningen och om någon halvtimme kommer Laura hem med Emma. Då ska jag umgås med dem fram till sextiden då Michele's bror kommer och hämtar mig. Snäll som han är! Vi åker hem till hans hem där Michele förstås är så att jag kan umgås med sjuklingen i någon timme. Efter det åker jag och Francesco (hans bror) till min nya familj.

Som jag har förstått det har dem just nu problem med Internet. Så kanske dröjer det innan jag kan blogga igen. Hoppas inte såklart. Kommer bli galen om jag inte kan skriva här.
Jag ska testa om det går att blogga ikväll... Annars vet ni varför ni inte hör från mig. Hopps ni är kvar när jag kommer tillbaka! För det kan jag lova er att jag gör hihi.

Trevlig helg!

I'm so addicted to all the things you do


Foto:
LundLund Fotograf: Marcus Ohlsson Stylist: Laura Bianchi

Kan vara den vackraste bild jag sett hittills. Vet inte riktigt varför, men en känsla jag har.

Tog en paus från packandet för att äta en massa gott. Idag suntrar jag i mitt icke-äta-sötsaker.
Då jag flyttar ut idag passar jag på att äta en massa av allt gott som de har här hemma. Kan inte låta bli nu när jag vet att chansen kanske inte kommer igen. Fick intrycket av att nya familjen är lika försiktiga som jag själv med sötätandet.
Dricker dock litervis med vatten så att huden inte påverkas.
Nu packa igen!

Packandet igång


Yes nu har jag börjat packa och är nästan klar. Det är väldigt lätt när allting ska ner. Var klart mycket svårare när jag packade i Sverige. Att välja vad som fick följa med och vad som fick stanna. Det blev mest sommarkläder och vid jul när jag åker tillbaka över en vecka ska det packas ner vinterkläder istället. Även Italien blir kallt tillslut tyvärr.

Vad gör ni denna fredag?

Ciao bella


Mary-Kate Olsen lunchar tillsammans med pojkvännen Nate Lowman. Är inget fan av hennes byxor och skor.
Men däremot älskar jag väska, jacka, sjal och hennes vackra leende!

Michele är sjuk idag också. Jag blir arg på mig själv när jag blir irriterad, det är ju inte hans fel!
Men han valde verkligen fel vecka att bli sjuk :P Jag behöver honom!
För han lär också vara sjuk imorgon och jag som såg framemot att låta honom träffa Jennys mamma som är över på besök (min farfars fru, världens underbaraste) Plus att det betyder att jag lär behöva ta bussen till Monza... Ingen aning om vart den går ifrån men det löser sig. Sen vad ska jag hitta på under kvällen? Har inte varit ute en enda gång den här veckan och hade jag bott i Sverige hade det inte varit så konstig. Men jag är van vid tre utgångar i veckan. Jag behöver fler vänner i Italien! Blir rastlös av att sitta hemma varje kväll. Kommer kanske inte ens ha Internet i början hos nya familjen.
Angående ikväll kommer troligtvist Michele's bror att köra mig till nya familjen, snäll som han är. Dock vill han tydligen köra mig runt sextiden... men familjen är inte hemma förän halv sju så ska jag stå där och glo?
Visst är jag elak, folk försöker hjälpa och allt jag gör är att klaga. Vette fan vad det är för fel på mig. Önskar att jag kunde skylla på PMS men 1. inte den tiden på månaden 2. mitt humör påverkas aldrig av mensen

Jag behöver ragga kompisar! Hihi

Önskeoutfit med Miu Miu


Allt från netaporter.com

Om Michele plötsligt skulle vinna på superenalotto (där vinsten just nu är mer än 240 000 000 kronor (!!)
Så skulle han nog vara lite generös mot mig tror jag? Höhö. Hade gärna trippat runt i outfiten ovan.

Klänning - Alexander McQueen
Sjal - William Sharp
Väska - Miu Miu
Skor - Burberry

Ta mig till dig


Jag är så himla glad över att jag får ledigt en vecka vid påsk så att jag kan åka till Finland. Mamma och syster följer också med så då får jag träffa dem igen, underbart!
Saknaden efter Theo är fortfarande precis lika stor. Har gråtit så många gånger och varje gång jag ser en chihuahua här i italy (händer ungefär en gång i veckan) så sticker det till i hjärtat. Behöver min pojke! Det tröstar lite att jag vet att han har det bra hos mormor och morfar. Då jag och Michele ska leta lägenhet i juli så kommer han direkt att flytta ner så fort vi hittar en. Jag kommer att ha gott om tid för honom då min skola inte börjar förän i oktober och då får man lösa det på annat sätt. Allt går förutom just nu då jag bor hos en annan familj.
Låt tiden gå fort! Jag tror att år 2009 kommer bli underbart. Tillsammans med Michele och Theo. Då är mitt liv fulländat.
Älskar dig Theo och tänker på dig precis hela tiden!! Åh fy nu börjar jag gråta igen

I'm heavily broken


Mary-Kate Olsen är en stjärna. En till scan från Tank Magazine

Min nuvarande au pair familj ropade aldrig ner mig igår så jag gick och la mig.
Men imorse när jag skulle ta Emma till förskolan så pratade jag med Laura innan det. Hon var väldigt lugn över det hela. Sa att de tycker att det är tråkigt att jag ska byta familj men att hon samtidigt förstår mig. Sa också att de nog inte kommer leta efter en ny au pair förän nästa år då Emma är lite äldre och förhoppningsvist mindre mammig.

Vet inte riktigt hur det blir idag då Michele antagligen fortfarande är sjuk. Känns lite sådär att behöva ta bussen med mina väskor och jag litar inte helt på den italienska taxin... Så vi får se. Idag blir det flytt för min del i alla fall! Måste sätta igång med packandet. 

Duellen - Miley vs Kate


Storseger för Miley igen! 38 röster mot Siennas 12. Den här gången möter hon Kate. Vem är din favorit? Sockersöta Cyrus eller tuffa Moss?

Jag har nu berättat för familjen. Det började med att jag försökte berätta för Laura hela eftermiddagen, gick inte bra. Fick inte ut orden och Emma var så himla gullig mot mig! Så här mycket har hon aldrig velat leka med mig förut. Knappt så att jag fick gå på toa. Så efter ett tag gick jag upp på rummet och skrev ett brev. Där jag förklarade att det var bättre att ta det på papper så det inte blev några missförstånd. Men vad jag önskade att Michele hade varit frisk så han hade kunnat vara här. Så otroligt typiskt att han ska bli sjuk nu!

Men även brevet var svårt att ge. Slutade med att jag satt och grät på min säng för tjugo minuter sedan och Michele fick ge mig tröstande och stärkande ord över sms. Så tillslut gav jag lappen... Och sa att Laura kunde vänta med att läsa tills pappan kom hem. Nu har han gjort det.. och jag är livrädd för att de ska ropa mitt namn.

Fyfan för det här alltså!!
(Ni som inte hänger med - Jag flyttar imorgon till en ny au pair familj och har nu berättat för nuvarande)

Torsdag


Nu är jag hemma från Michele. Kunde sätta mig vid datorn då ingen är hemma, konstigt nog. Ser att vagnen inte är här så Laura har nog hämtat Emma från förskolan, men så här lång tid tar det inte. Kanske gick de till parken eller mataffären. Är ju första dagen de inte regnar på länge så då vill man inte sitta inomhus.

Hade supertrevligt hos Michele, även om vi låg i soffan hela dagen. Stackaren mår sämre idag än vad han gjorde igår, så risig. Orkar ingenting. Vi har sovit båda två och tittat på teve emellanåt. Så skönt att bara ligga och bli omhållen. När jag stod på busshållsplatsen och väntade på vägen hem kände jag direkt hur mycket jag saknade honom. Det är helt sjukt, jag var ju just hemma hos honom! Pappa sa för några år sedan att om det inte är på riktigt mellan två personer så brukar man känna det efter fyra månader. Nyförälskelsen går över. Men jag och Michele har varit tillsammans i snart fem månader, kännt varandra i sex och jag är precis lika nykär som jag var de där första tre dagarna vi sågs. Han är mitt allt! Min prins.

Kofta - Vero Moda
Sjal - H&M
Klänning - Gåva
Skor - DinSko

Nu väntar jag på att familjen ska komma hem... Så att jag kan berätta att jag flyttar ut imorgon. Får ta det själv eftersom Michele är för sjuk för att lämna hemmet. Får se hur det här går.

Vi hörs ikväll!

Ny SATC film!


Enligt posh24.se har Kim Cattrall (Samantha i serien) bekräftat att det planeras en ny film.
Jag är lyckligare än lyckligast! Hihi Är ni glada över nyheten?

Nu ska jag göra mig iordning för att åka till Michele. Så det blir ännu en dag med dålig bloggning. Vi hörs ikväll igen!
Stackaren hade 40 graders feber inatt, hoppas verkligen han mår bättre idag!
Ciao lovers.

Hundälskare?

Min vän Thinas mamma föder upp fina hundar, duktig som jag är har jag glömt bort rasens namn (någon förvånad?) Men jag har sett dessa hundar i verkligheten och de är hur fina som helst, stora som små. Ser ut som mysiga nallebjörnar.
Vill ni få mer information om hundarna så är det bara att höra av er till Annica, som definitivt vet rasens namn också!
Hundarna är renrasiga.



Annica bor i göteborgsområdet men jag vet att hon har sålt valpar till andra delar av Sverige tidigare också.
Kontakta henne på denna mail: [email protected]

Update;
Volpino Italiano hette de ju! Och yes, från italien är rasen minsann. Stort plus i kanten!

I leave the door open for you


Foton: LundLund Fotograf: Marcus Ohlsson Stylist: Laura Bianchi

Mycket lundlund idag. Men hur kan man motstå?
Ren och skär lust är så jävla vackert.

Hade tänkt ge er en duell men är så trött, tar sådan tid att gå igenom rösterna och sen leta bilder. Så ni får det imorgon istället! Natti natti

I'm alive


Foto: LundLund Fotograf: Calle Stoltz

Åh vilken längtan denna bild väcker! Jag vill ha sommar, svala klänningar och sol. Helt fantastiskt.

Kom hem för någon halvtimme sedan så ni förstår nog att det tillslut kom en taxi.
Jag och Michele har mest legat i sängen hela dagen och tittat på teve, stackaren orkar inte göra mycket mer. Har så hög feber. Så vi kommer att berätta för min nuvarande familj att jag byter först imorgon. Lite fult att göra det dagen innan man drar men samtidigt, då jag inte har något ansvar är det inte som att de behöver ha tid till att hitta en ersättare.

Emmas farmor och farfar är här därför jag kunde skriva ett blogginlägg men nu ska jag ner igen.
Vi hörs ikväll!

Italienare alltså

En timme sedan
Michele; Jag pratade med taxibolaget och de sa att det är onödigt att boka en taxi.
Maria; Men ring igen! Säg att jag föredrar att boka
Michele; Nej oroa dig inte, ingen åker taxi vid den här tiden så de kommer vara lediga vid elva.

Klockan är nu tjugo över elva. Är jag hemma hos Michele? Nej.
För han har försökt ringa i en halvtimme utan att någon svarar.

Återigen får vi lära oss att lyssna på mig är alltid det bästa.

Hollywood Pinups


Har ni någonsin sett Mary-Kate och Ashley så här? I think it's great!!
Det står att det är både MK och Ash men jag tycker att det ser ut som Ash på båda bilderna, jag som aldrig brukar ha problem med att se skillnad på dem. Vänster är jag i alla fall säker på att är Ash så då borde höger vara MK, det svarta håret som gör det svårare antagligen haha. Och de stora läpparna, men ögonen strålar helt klart Mary-Kate!

Snygga som bara den i alla fall!

Jag ska nog hem till Michele under dagen. Han är sjuk stackaren så jag vill ta hand om honom. Vi har bara ett problem, han har ingen aning om vilken buss som går till honom. Haha asbra! Får se hur det här går... om jag ens kommer iväg liksom.

Update; Det här med buss blev för komplicerat så jag tar en taxi till Michele. Vi hörs nog först ikväll sötnosar. När jag har berättar för nuvarande familj att jag ska byta... Ha det så bra!

Duellen - Miley vs Sienna


Ny duell! Miley vann överlägset mot Taylor, 39 röster mot 8. Den här gången möter hon söta Sienna. Vem är din favorit? Rockiga Cyrus eller avslappnade Miller?

Vet ni vad vi åt till middag? Kött!! Det händer då inte ofta. Så sällan att när den nya familjen sa att de var vegetarianer höjde jag knappt på ögonbrynen. Jag klarar mig helt enkelt då jag vant mig efter över en månad.

Update; Helvete vad regnet öser ner, och det har hållit på i flera dagar och enligt väderleksrapporten ska det hålla på resten av veckan. Tror vi har en översvämning att invänta. Tur att jag kan simma!

Nitar


Foto:
Jak & Jil
Här har det kombinerats nitar på både väska och skor. Vad säger ni? Skitsnyggt eller blir det för mycket?

Familjen drog iväg till affären och då det spöregnar (det är redan översvämning i Rom och Milano ser ut att vara på god väg att bli detsamma...) så fick jag stanna hemma. Ja bloggnörd som jag är drar jag igång datorn direkt.

Tisdag


Hej raringar! Det gick mycket snabbare än vad jag trodde så nu är jag hemma igen.
Det hela är mycket större än en färgning av håret! Jag ska bli stylad av en stylist, få håret klippt, dock bara topparna och så färga det blont. Sen troligtvist också bli sminkad och efter det ska det tas bilder, om de väljer mig ytterligare efter det så kommer det vara en catwalk! Alltså jag får ont i magen av bara tanken. Jag vet inte ens om jag fixar detta.
Dock blev det flyttat till nästa vecka. För castingen var imorgon klockan fem och då jobbar jag. Sen om jag blev uttagen skulle det vara på söndag heeela dagen. Jag börjar jobba hos nya familjen på lördag så det kändes direkt fel att be dem om att få söndagen ledigt.

Så agencyn ska höra av sig nästa vecka istället, topp topp. Men förbannat läskigt också.

Klänning - Tiger
Kofta - H&M
Halsband - Dyrberg/Kern
Skor - Pimkie

Nervositet


Nu har jag bytt om. Blev en av mina klänningar från Tiger. Får se om jag kan ta en bild senare.
Tror inte jag kommer blogga något mer innan Michele kommer. Sen när jag kommer tillbaka ska jag jobba så vi hörs först ikväll. Då får ni självklart veta hur det gick.

Ha en fin tisdag!

Önskeoutfit från eluxury


Om det var lite varmare idag skulle jag gärna gå klädd så här på min intervju idag. Då skulle jag väll ändå passa in hos en fashion agency? Har lite klädångest just nu faktiskt. Michele kommer någon gång efter ett så tills dess måste jag bestämma vad jag ska ha på mig. Har några idéer.
Allting ovan kommer från eluxury.com

Ny familj


Kolla vad snygg Mary-Kate var på Halloween! Med löshår och allt. Som en magisk prinsessa.

Vet ni vad? Familjen jag träffade i söndags har valt mig.
Så imorgon ska jag sitta ner och prata med min nuvarande, Michele kommer vara med så att det inte blir några missförstånd. Han får prata i mitt ställe nämligen.

Jag flyttar in i den nya familjen redan på lördag. Snabba puckar.
Har inte spenderat pengarna som jag fick av Laura i söndags eftersom hon kanske kommer vilja ha tillbaka dem nu när jag byter familj, ja antagligen.

Det här känns väldigt rätt. Nya familjen är hur trevlig som helst och de sa att jag kommer vara själv med barnen redan på måndag (därför de vill att jag flyttar in i helgen. Kommer inte jobba då men de ska visa mig hur man går till skolan plus att jag lär känna barnen bättre.) Då de är 6 och 8 år så är det inte samma sorts ansvar som att ta hand om en tvååring. De är mer självständiga. Kommer bli skönt att bli en ordentlig au pair. Dock kommer jag sakna Emma så mycket!
Men en sak glädjer mig mest. Det var ju bestämt att jag skulle få träffa Theo först i sommar (min hund för er nya läsare, han passas av min mormor och morfar i finland) Men med den här familjen är jag ledig en vecka vid påsk så då tänker jag åka till Finland till min bebis hihi!

Hur många procent är män som läser bloggen?

Snälla svara, är så nyfiken:
Är du tjej eller kille?

Duellen - Taylor vs Miley


Taylor vann stort förra duellen mot Peaches. 39 mot 13 röster! Nu blir det en duell mellan de unga. Taylor 14 år möter Miley 15. Vem vinner duellen? Gråa Momsen eller prickiga Cyrus?

Emmas farmor och farfar kom över och då känner jag mig alltid i vägen. Så passade på att uppdatera bloggen.
Vi får ses om vi hörs igen ikväll, är så sjukt trött!

The only one who save me


Visst ser jag nöjd ut? Kanske för att jag precis lyckats laga pannkakor! Hihi

Skulle egentligen ha uppdaterat bloggen tidigare men vi fick strömavbrott. Hoppas det inte händer igen...
Nu är pappan och hämtar Emma från förskolan så när dem kommer ska jag umgås med henne. Vi hörs ikväll runt niotiden igen. Ha en toppenmåndag! Vad gör ni idag?

Inne- och utelista nr 13

INNE
  • En pojkvän som köper choklad till mig utan anledning
  • Min blogg ;D Statistiken har ökat stadigt sedan jag flyttade till Italien. Har snart 100 % fler läsare än när jag flyttade.
  • Brun eyeliner, vilken skillnad det gör!
UTE
  • En pojkvän som köper choklad till mig (Inte så lätt att vara nyttig då)
  • Att det ska ta sådan tid att lära sig italienska
  • Att det ska regna resten av veckan, det var inte därför jag flyttade till Italien! Kom igen nu vädret.
  • Att ämnesomsättningen blir sämre när man närmar sig 20. För några år sedan kunde jag äta hur mycket som helst utan att gå upp ett endaste kilo. Nu måste jag tänkta på allt som jag stoppar i mig, not fun.

Without you I wouldn't survive


Foto: LundLund Fotograf: Marcus Ohlsson Stylist: Laura Bianchi

Jag har fått en förkärlek till foton vid stränder eller i vattnet. Där solen slår emot och bakgrunden blir nästan helt överexponerad. När man leker med gränsernsa över vad som är okej och inte. För jag hatar fotolagar, de sätter hinder för exprementerande, om man går efter dem.

Ta mig till stranden!

Tänkte att ni kanske ville veta lite mer exakt om intervjun igår?
De bor i en annan stad än Monza, San Giovanni. En grannstad och det är faktiskt precis lika långt från Michele till lägenheten där som till min nuvarande lägenhet. Riktigt grymt! Ungefär åtta minuter med bil skulle jag gissa.
Lägenheten är på två våningar och hur fin som helst! Vita väggar, en känsla av "less is more" och högt i tak. De har helt klart stil.
Barnen är två flickor på 6 och 8 år, riktigt söta och båda två gav mig puss på kinden när jag gick! Verkar väldigt väluppfostrade till skillnad från Emma som antagligen kommer bli ett monster om inte föräldrarna börjar säga till henne när hon gör fel snart.
Mamman och pappan i nya familjen är 36 år gamla, mamman pratar okej engelska och pappan nästan perfekt. Brittisk också, vilket jag har en förkärlek till. De var sjukt trevliga och lätta att prata med. Kände mig direkt välkommen och som att jag kunde vara mig själv. Denna glada, pratsamma och sociala människa som jag är.
Det är ganska mycket hussysslor jag måste göra för denna familj, men inte laga mat i alla fall. Au pair rummet var superfint och sängen såg jättemysig ut. Till skillnad från den jag har nu som är hård som sten. Dock tror jag inte att de har något Internet? Om jag förstod det rätt, men jag tolkade det också som att det gick och fixa på något sätt. Internet är självklart ett måste. Dels för bloggen och även för att jag ska kunna skypa med min familj och vänner.

Jag har mailat familjen och sagt att jag är intresserad så får vi se vad dem säger. Väntar även på att familjen här i Monza ska ringa om en intervju. Om familjen jag träffade igår säger att de vill ha mig tackar jag dock ja.

Dagens...

Dagens humör: Trööööött! Sju timmars sömn funkar inte för mig.
Dagens planer: Plugga lite italienska, ta det lugnt och sedan jobba i eftermiddag. Även maila familjen jag träffade igår om att jag är intresserad.
Dagens bild:

Jag kommer ju sakna lilla Emma! Här tillsammans med sin mamma som har börjat bli något ökänd i bloggen.

Dagens serie: The Hills! Kanske lite vänner också
Dagens låt: Sister Hazel - Hopeless
Dagens önskan: Stabilitet i au pair livet...
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: Reeeegn och 15 grader

Förvirrande


Det bästa med att MKA har skrivit en bok tillsammans är just att man ser dem så mycket tillsammans.
Här ovan är dem sjukt vackra! Mary-Kate i svart och Ashley otippat i rött. De är även med i många talkshows för att promota boken, speciellt Ashley. Bara in på youtube och kika.
Gillar inte skorna, om Olsen bär klackar med spetsig tå lär det inte dröja länge tills resten av världen gör det... dock inte jag!

Vet ni vad? Intervjun igår gick jättebra. Det verkade som att familjen ville ha mig och jag skulle då börja jobba nästa lördag troligtvist. Så kommer jag hem igårkväll, och Laura ger mig pengar! "För de kommande två veckorna" sa hon och det var exakt den summan som jag fick i början. Jag förstod ingenting. Får jag pengar nu? Så då bestämde jag mig för att inte byta familj.
Men så imorse, sa hon att hon vet två familjer som söker au pair, om jag är intresserad. Hur ska hon ha det?!

I'm easy like a sunday morning


En bild jag tog igår och blev nöjd med.

Nu har jag precis hoppat ur duschen och ska börja göra mig iordning. Michele kommer klockan ett och innan dess ska jag ringa familjen för en tid att ses idag. Är inte så nervös, mest förväntansfull. Hoppas verligen att kemin stämmer! Sen har de haft au pair innan så de vet vad som gäller. Kan inte komma och säga efter två veckor "oj att du bara pratar lite italienska är ett problem" De vill att jag ska prata engelska med barnen! Så ja, återigen - önska mig lycka till!

Vi hörs nog först imorgon. Då ska jag berätta hur det gick. Ha en fin söndag!

Tråkigt och möte


Här hade jag fortfarande kul, då vi var på första puben. Dock frös jag något förbannat vilket var anledningen till att jag hade halsduk på mig inomhus. Efter ett tag skulle jag och Michele åka med hans vänner till Milano till en pub jag älskar. De har nämligen en storbildsteve där de visar olika catwalks från världens alla fashion weeks. Så ja vad tror ni? Haha
Men tydligen ändrades detta till en pub i Monza som jag aldrig varit på förut. Som jag förhoppningsvist aldrig behöver gå till igen. För det första, det var så mycket folk att vi var tvunga att stå, länge. Jag hade mina killerheels så mina fötter höll på att dö snabbt. Lägg till att jag bara sovit sex timmar natten innan så jag började bli förbannat trött.
När vi väl fick sitta ner var mitt partyhumör bortblåst. Ville inte dricka någonting, samtalade med Michele's tjejkompis som är duktig på engelska. I vanliga fall brukar jag tycka att det är roligt men jag hade ingen lust att prata igår och hon babblade på som sjutton. Var hemma vid tvåtiden igen och fick äntligen sova...

Men detta ska inte bara vara ett klagoinlägg. Den senaste familjen vill träffa mig idag så jag ska ringa dem snart =) Hoppas mötet går bra och att de gillar mig och jag dem. Då kanske jag flyttar till en ny familj ganska snart. Wiee!

Brun eyeliner


Jag är väldigt nöjd med min eyeliner från Zara. Den satte sig enkelt vilket faktiskt hör till ovanligheterna. Vet inte vad det är för fel på mina ögon men eyeliners brukar sällan vilja fästa sig. Men inte denna! Valde en brun färg då svart brukar bli för grovt för mig, vill inte se för sminkad ut. Detta är en perfekt balans. Nu har jag försig ingen ögonskugga än, den åker på ikväll.

Michele kommer om en halvtimme och hämtar mig. Jag har bytt om så kan sitta här och koppla av tills dess.
Har precis suttit och visat Emma bilderna på henne som jag har på datorn. Hon tyckte att det var superkul och så fort jag tänkte sluta sa hon direkt "ancora" vilket betyder "igen". Så söt! Hennes mamma berömde mig också för mina foton, att hon tycker jag är duktig. Sådant gör mig alltid så glad!

Vi hörs igen imorgon mina fina läsare. Trevlig kväll!

Förmiddag i Monza


Okej det här är riktigt konstigt. Den här floden har inte haft något vatten den senaste månaden, sen regnar det i fyra dagar och plötsligt är den fylld. Sååå mycket har den ändå inte regnat. Får kolla upp hur det där fungerar, nyfiken ju! Haha


När jag ser den här bilden på världens sötaste Emma vill jag inte byta au pair familj. Hon är ju så mysig!! Varför kan inte föräldrarna lita på mig... det gör mig galen. Det här skulle kunna vara så bra.
Dock har jag haft mer mailkontakt med den senaste familjen. De verkar toppen! Bor mellan Monza och Milano så det är inte långt från Michele till mig. Toppen hihi. Sen bor de precis vid tunnelbanan så jag kommer ha nära till Milano, not so bad. Ja om jag väljer denna familj förstås, och dem mig. Jag frågade om de vill ses för att se hur kemin verkar mellan oss och väntar nu på svar. Det är skönt att kunna träffa familjerna innan man väljer. De flesta pratar ju över mail från Sverige, och åker ner och bor hos en familj utan att träffa dem först. Så läskigt!


Blev en fika och jag var duktig och valde en croissant utan sötsaker innuti (som jag annars älskar så mycket). Vatten till detta förstås! Inte bara för att det är nyttigt, utan för att det faktiskt är vad jag föredrar i dryckväg.

Köpte en ny eyeliner idag som jag tänkte testa nu. Om den är bra får ni se senare. Köpt hos Zara för motsvarande 50 kronor, not so bad.

Gårkvällens


Wow jag är överst på mest aktiva listan för första gången på väldigt länge! Antar att det beror på att de ändrat systemet, nu kommer man lättare högt upp om man får många kommentarer och inte om man pressar inlägg. Bra tycker jag, även om bieffekten blir väldigt många "besök min blogg" kommentarer. Men ni som skriver ärligt och fint, det är ni som är bäst!

Har varit ute med Emma och Laura hela dagen. Tog ett snack med Laura. Visade sig att jag hade missuppfattat det hela. Jag blir inte utkastad efter två veckor. Jag får fortfarande stanna i två månader, men utan att bli betald. Så jag kommer fortsätta leta efter en ny familj (det berättade jag inte till henne) men nu behöver jag inte stressa lika mycket, skönt! Har ju två på gång också.

Så här såg man ut igårkväll!
Fodral - American Apparel
Kjol (det var kallt så jag drog på den också) - Divided by H&M
Kofta - Veromoda
Väska - Bianco
Armband - Donnapiù
Klocka - Tritoni
Halsband - Kappahl
Skor - Maria Lucci

Kommer in med bilder från dagen lite senare!

Halloweendrink


Jag hade bara min lilla, gamla halvt döda digitalkamera med mig så bilderna blev inte så roliga...
Men här ser man i alla fall lite hur stället jag och Michele gick till såg ut.Och in goda cosmopolitan i det snyggaste martiniglaset jag någonsin sett! Vilket förstås inte gör den rättvisa på bild. Det var så himla fint! Kändes verkligen lyx. Ska inte tala om toaletterna, finare än hemma. Aldrig förr har jag tyckt att det varit lugnt att gå på en toalett på en krog. Det var nästan mysigt! Haha

Vet ni vad? En familj som Michele hittade på Internet har svarat och är intresserad. De vill defintivt ha en engelsktalande au pair då de har två döttrar på 6 och 8 år som de vill att ska lära sig språket.
Det står i deras annons att de bor 20 minuter från Milano, så jag hoppas att det är Monza dem menar och inte åt andra hållet av Milano. Då tänker jag inte ta jobbet, så långt ifrån Michele vill jag inte bo. Blir 40 minuter med bil.
Har ju den andra familjen som jag ska träffa i nästa vecka, men skönt med lite alternativ!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!