Knatteskuttavslutning

Igår var det avslutning på Knatteskutt. Tio veckor har gått och Liam har fått testa på sporter som tex fridrott, orientering, handboll och dans. Ibland har han blivit skitförbannad för att han inte fått göra som han vill, andra gånger har han jublat överlycklig för att han tycker att det är så himla kul. Allra mest har han gillat att varje söndag få träffa sina kompisar Kay och Melina.
 
Vi har redan bokat in knatteskutt till hösten då han kommer få testa nya sporter. Tror att det bara blir roligare och roligare ju äldre han blir. Sen nästa år kommer han få börja i simskola om han vill det. Jag skulle gärna vilja att han testade på ridning också (han älskar hästar) men pappan i familjen är inte så förtjust i den sporten. Hur som helst är det perfekt med Knatteskutt för då märker både vi och han vad han tycker är roligt. Som han har visat ha talang för fridrott! Något varken jag eller Sami hållit på med (även om jag var ganska duktig på höjdhopp i idrotten). Ser framemot att bli en väldigt aktiv familj! Kanske blivande fotbollsmamma?

En tur med helikoptern

I lördags fick jag flyga helikopter för första gången i mitt liv. Min vän Sarahs man kör helikopter och jobbar ibland med detta. De hade en timmes paus i lördags och då fick jag och några till testa på att flyga helikopter. Det var så häftigt! Jag var förstås väldigt nervös innan men det var inte alls så läskigt som jag trodde att det skulle vara. Det var snarare alldeles magiskt och att få se sitt eget hus uppifrån skyn var någonting jag aldrig kommer glömma. Så tacksam att jag fick chansen att följa med! Detta kommer jag garanterat att göra om. ♥

Nu sitter hon utan stöd

Den senaste veckan har Leah börjat kunna sitta utan stöd men det har varit vingligt och hon har tappat balansen snabbt. Men idag satt hon länge och kunde även flera gånger räta upp sig själv när hon var på väg att falla åt något håll. Så duktig!
 
Än så länge sitter vi alltid bredvid henne och är beredda när hon tippar. Men nu är det inte lång tid kvar tills man kan sätta henne på en filt med lite leksaker och hon blir sittandes där. Ja tills hon lär sig att krypa istället...

Solsken och glada barn

Verkligen varit alldeles underbart väder de senaste dagarna! Vi bara njuter och tankar oss fulla med D-vitamin. Idag var det nästan sommarvärme och jackorna åkte av. Ljuvliga, ljuvliga tid på året.
 
Hunnit med 5-månaderskontroll på BVC sedan jag bloggade senast. Leah väger nu 7115g och är 65,5cm lång. Hon ligger därmed precis på mitten på kurvan. Bara två veckor kvar tills vi ska dit igen, då för en halvårskontroll. Vart tar tiden vägen?
 

Vin från Mia Wines

Jag har fått möjligheten att provsmaka vinet Mia Fresh & Crisp. Det är ett krispigt mousserande vin från Spanien med inslag av citrus.
 
Lite roligt att det heter Mia, som några av mina vänner kallar mig för. Sen måste jag säga att det här vinet är perfekt att dricka till choklad, smakerna passar så bra ihop. Jag föredrar också  främst mousserande viner. Detta är torrt och i vanliga fall dricker jag halvtorra viner istället. Men det var absolut gott och något jag skulle kunna smaka igen.
 
Vinet finns att köpa på Systembolaget och kostar 59 kronor.

Dagarna rusar förbi

Idag gick jag och Carro med barnen till öppna förskolan. Det blev som alltid väldigt mycket lek och bus och till fikat bjöds det på kanelbullar. Vilken perfekt start på helgen! Ja tänk att det redan är fredag. Veckorna bara rusar förbi och snart blir vår lilla tjej ett halvår. Sen är sommaren här!

Jellycat och Kids Concept

Dessa två har äntligen fått flytta hem till oss. Fina grisen från Jellycat och en söt förvaringslåda för nappar från Kids Concept som råkar vara mitt favoritmärke när det kommer till barninredning. Så nöjd verkligen! Leah hälsar detsamma. Ja vart hennes nappar förvaras bryr hon sig väll inte nämnvärt över. Där är det mamman i familjen som jublar. Men grisen blev genast en favorit och får dagligen kramar, av båda barnen. ♥

The days we remember

Igår kom Nathalie och Noel över. Nattis hade med sig goda rawchokladbollar. Nyttiga, ekologiska och riktigt smarriga. Underbart när man kan fika med gott samvete.
 
Det blev att äta kycklingsallad ute på altanen i solen medan barnen sov i sina vagnar. Sen kom även Carro och My över med sina yngsta för lite eftermiddagsfika. Då blev det bullar istället som de hade med sig, nåväl man kan inte vara nyttig jämt. Vem säger nej till bullar?

En ny favoritplats

Förra veckan fixade jag äntligen bibliotekskort. Vi har gångavstånd till ett litet men riktigt bra bibliotek. Tanken är att jag även ska låna böcker till mig själv men har för tillfället väldigt många hemma att läsa som jag köpt på bokreor tillexempel. Så för tillfället är det Liam som får låna böcker och det blev direkt en hit. Han blev så glad när jag sa att han själv fick välja två böcker att låna. Länge gick han och kollade bland hyllorna och det slutade med två bamseböcker. Glädjen i min sons ögon, som ni så tydligt ser i bilden ovan, var oslagbar! På torsdag tänkte jag att vi ska dit igen för att lämna tillbaka böckerna (som vi läst varje kväll sedan dess) och låna nya böcker till min skatt. Självklart kommer han återigen få välja själv! Min gissning är att det blir två nya bamseböcker.
 

Med bästa vänner på lekland

Igår tog jag, Nathalie och Sarah med oss männen och barnen för en förmiddag på Andys's lekland. Det var väldigt uppskattat av samtliga barn, ja även de allra minsta! Man var bra slut när man åkte därifrån men ändå på toppenhumör. För jag har så otroligt roligt med dessa människor.
 
Efter Andy's åkte vi vidare till Lollo och Robert för en fika. De hade med sig lite presenter till barnen från sin Vegasresa. Yes ni läste rätt, de har precis varit i Las Vegas och ska dit igen i höst med oss. Somliga har det bra! Nu ska jag iväg och skicka lite paket som sålts i min bloppis på instagram (Liamleahbloppis) sen är det dags att hämta storebror från förskolan. Ni får ha en fortsatt fin måndag.

Leah 5 månader

Idag är det fem månader sedan vi för första gången träffade vår charmiga, glada lilla tjej.
 
Vad Leah väger får vi veta på femmånaderskontrollen som är först den 20e april. Men hon har storlek 68 i kläder i alla fall.
 
Leah helammar fortfarande. Hon har fått testa smakisar och tycker att fruktpuréerna är godast. Även potatis med majs går ner och smörgåsrån är gott. Men majskrokar och gröt är inget vår tjej tycker om, än så länge.
 
Leah sover precis som tidigare hela nätter men vaknar några gånger för att äta. Men då hon alltid somnar om efter varje måltid kan jag leva med att bli väckt några gånger. Ja och så skadar det inte att kaffe existerar.
 
Leah kan massor. Ja det här är en så rolig tid då man får se henne utvecklas dagligen. Hon vänder sig från mage till rygg och rygg till mage. Hon har börjat lära sig att sitta utan stöd även om det än så länge endast är korta stunder. När hon sitter upp eller ligger på mage har hon även börjat försöka dra sig framåt, stark liten målmedveten tjej. Hon plockar medvetet upp saker hon ser och allting vill hon smaka på. Hon skrattar ofta men pratar inte så mycket och kan än så länge endast ett läte. Kanske blir hon den tystlåtna i familjen, kan vara bra med en sådan också då vi andra är väldigt pratglada.
 
Att förklara hur mycket jag älskar dig bästa lilla Leah går inte i ett blogginlägg. Jag hoppas du istället alltid kommer känna det och aldrig tveka på min och din pappas villkorslösa kärlek till dig. Bästa underbara du, tillsammans med din storebror är du min stora lycka här i livet. ♥

Lunch utomhus

Idag åkte Sami och golfade med en vän så jag passade på att ta med barnen till sin mormor för lunch ute i solen. Vi grillade korv, njöt av det härliga vädret och Leah sov nöjt i vagnen. Vi testade sittdelen för första gången till henne och hon trivdes bra. Den blir som en liggdel när man har behov för det så egentligen skulle vi kunna byta till denna redan nu. Men jag vill använda liggdelen någon månad till ändå. Sittdelen kommer vi få nöje av under en lång tid framöver. Så vi byter igen först när hon själv börjar klaga på liggdelen.
 
Liam stortrivdes förstås idag och busade mycket. Tycker bilden nere till vänster är så härlig, vår lilla posare. Att le snällt in i kameran slutade han med för väldigt länge sedan. Så man får se charmen i hans spexande istället. Älskade barn!
 
Har varit riktigt härligt med långledigt för hela familjen. Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller. Ska försöka få ordning på vår terrass. Inte så mycket mer inplanerat ännu. Ska därmot förhoppningsvis träffa några vänner från gymnasietiden i alla fall, tjejer jag saknat massor!

En onsdagskväll med thaimiddag

Igår åkte jag, My och Carro till thaien igen för middag. Lika lyckat som sist och maten smakade så gott att jag inte kunde sluta äta. Den här gången fick Leah stanna hemma med Sami. Jag ammade innan vi gick och tanken var att han skulle ge henne ett mål mat när hon blev hungrig. Men istället sov hon under den tiden som vi var iväg och vaknade lagom tills vi kom hem igen och då kunde jag passa på att amma. Smidigt!

Bra erbjudanden på leksaker

Campadre har just nu en kampanj med leksaker från Kidkraft. Till Liam blev det pallen ovan som man också kan förvara leksaker i. Tror att den kommer passa jättebra till hans sovrum.
 
Vi ska förresten göra om på övervåningen i höst. Det ska bli ett till rum istället för vårt stora allrum. På så sätt kommer vi att ha tre sovrum på övervåningen och Leah kommer kunna få ett eget rum lagom till sin ettårsdag. Som jag längtar efter att få inreda det rummet. ♥

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!