Ambulans, rullstol, what's next?


Hej på er! Nu är jag hemma efter en heldag på sjukhuset. Blev magnetröntgen som visade att jag igår hade tur. Det enda som påverkades av att knäskålen hoppade ur led är ledbandet som den föll mot. Eller hur man ska förklara det. Läkningsprocessen är tyvärr lång. Jag har fått ett skydd som måste sitta över knät konstant i tre månader. För att ledbandet ska läka. Är sjukskriven från jobbet i en månad, men förhoppningsvis kan jag komma tillbaka redan om 1 - 2 veckor. Första dagarna blir nog endast halvtid då det kommer bli svårt för mig att öppna och stänga. Så fort jag inte behöver kryckorna längre kommer jag kunna stå i drivern. Där man tar betalt för då är det inte så mycket rörelse.

Så nu blir det att gå hos en sjukgymnast. Ska även passa på att göra en massa skoluppgifer när jag är ledig.
Imorgon ska jag till jobbet för att lämna sjukintyg.

Satt förresten i rullstol idag, mamma var med och körde runt mig då jag annars skulle ha behövt gå för mycket. Ni kan gissa om folk stirrade! Nu sitter jag i soffan med Sami. Som var helt underbar igår. Då det var han som följde med mig i ambulansen in till sjukhuset. Jag har funnit den bästa, helt klart!

Magnetröntgen nästa


Kolla vilka söta leksaker man får i Happy Meal just nu! Jag kan förstås inte arbeta nu när jag har problem med knät. Även om knäskålen hoppade tillbaka är det nu väldigt ömt och svullet. Igår kunde jag inte gå alls, idag har jag i alla fall inte så ont att jag börjar gråta. Kryckor är ett måste.

Efter magnetröntgen får jag träffa ortopeden igen. Vi vet att knäskålen inte skadade brosket i alla fall, då jag röntgades igår. Idag får vi veta hur det är med ledbandet. Förhoppningsvis är läkningsprocessen kort. Igår trodde de att jag skulle gå på kryckor i en vecka. McDonalds är inte riktigt rätt arbete att jobba på då. Jag får inga pengar av att vara ledig så efter magnetröntgen idag måste jag ringa försäkringskassan. Har hört att det ska vara ett helvete att få pengar därifrån så vi får se hur det går...

Men förhoppningsvis är jag tillbaka på jobbet in no time! Det brukar vara svårt att hitta en ersättare, speciellt då detta är min stängningsvecka.

Knäskålen hoppade ur led


Matchen blev inte riktigt som tänkt. I slutet på första halvlek kontrar jag och Lollo i mitt lag. Hon har bollen, får en spelare på sig och passar till mig som är fri. Jag hoppar och det är här jag är osäker på vad som händer. Om det var när jag var i luften eller i samband med fallet. Men hur som helst hoppar min knäskål ur led. Plötsligt känner jag en smärta jag inte varit med om tidigare. Jag kände när något flyttade på sig i knäet, hur jag lägger mig ner på golvet och bara skriker. Plötsligt står flera huvuden ovanför mig och försöker förstå vad som hänt. Jag kan inte sluta skrika för att jag har så förbannat ont. Ser Sami's oroliga ansikte. Jag försöker förklara att det är knäskålen, att de måste sluta försöka vända på mig för det går inte. Jag hade knäskydd på mig och det var tur det, för mitt knä kunde inte ha sett roligt ut. Lennart, vår tränare, säger att jag måste få av skyddet men det går inte att dra av det. Så de får klippa sönder det istället. Då känner jag hur knäskålen hoppar tillbaka igen och smärtan försvinner genast. Det var så skönt! Efter att ha legat och skrikit och gråtit i över en minut. Jag är på väg att ställa mig upp men känner då att smärtan inte avtagit när jag rör på mig. Så jag får bli buren ut istället.

Vi inser att vi måste ringa ambulans som får ta mig till sjukhuset. Så idag har jag blivit röntgad och fått träffa en ortoped. Har fått kryckor som det är väldigt svårt att gå med. Imorgon blir det magnetröntgen och sedan kommer jag få ett skydd att ha på mig konstant i en månad. Vi får se om jag vågar mig ut på handbollsplanen igen efter det...

Mål gjorde jag i alla fall, precis innan jag skadade mig. Det var det första jag frågade Sami när knäskålen hoppade tillbaka igen.

Handbollsmatch idag


Jag och Sami åt tacos igårkväll vilket var riktigt gott. Efter maten såg vi svenska filmen Festival med Ebba Hultqvist i huvudrollen. Evigheter sedan jag såg den senast, riktigt bra!

Idag har jag handbollsmatch klockan tolv. Sen kommer pappa, Birgitta och Cornelia över för lunch klockan tre. Blir nog en bra dag. Nu håller vi tummarna att vi vinner matchen!

Back to work


Så här ser det ut hemma hos mig just nu. Nu kanske ni förstår varför ni inte fått några bilder på lägenheten ännu. Det ser inte ut som det ska. Mamma och Harry kom precis över för att få upp lite lampor. Sami fixar stolar till vårt matbord som kom igår och Theo nyser. Själv känner jag mig mest i vägen, har redan fixat med alla mina böcker och kläder. Så tänkte chilla en stund framför datorn istället. Men mamma hittar nog en uppgift åt mig snart, det brukar hon göra.

Solen skiner ute så det kommer bli mysigt att ta en promenad till affären! Men först blir det nog några fler avsnitt av vänner. Som vi började titta på efter förra blogginlägget. Vänner är bäst!

We're dancing like we're dumb


Godmorgon bloggen! Ovan har ni två bilder från igår. Vi drog till Göta Källare och det blev himla lyckat. Jag har aldrig varit där förut. Tycker alltid det är roligt att gå till nya ställen. Jag och Lind hamnar alltid bara på Solidaritet. Inget ont mot Solidaritet, men kul med nytt ibland!

Vi dansade hela kvällen och drack goda drinkar. Idag mår man bättre än väntat! Blir städ och chill dag. Jag och älskling tänkte göra tacos ikväll så blir en runda till affären. Men först, pommes till frukost!

Every door you enter, I will let you in


Ikväll får jag äntligen träffa min partypingla igen! Som jag saknat min Lind.
Hon, Sami, Sebbe och Sofie kommer över till mig och Anna för lite pizza och chillkväll. Innan det vankas utgång! Anna kommer inte följa med eftersom hon jobbar imorgon, så hon får vara hundvakt istället. Hoppas på en lyckad kväll men det blir det nog, får ju umgås med så härliga människor!

Ska se till att vara bättre på att fota denna utgång än vad jag var sist vi drog ut. Tog ju varken bilder på nyår då jag träffade Sebbe och Sofie (som är Sami's vänner) för första gången och senaste utgången med Lind.

Men innan kvällen har jag heldag på jobbet. 11.00 - 20.00. Sami och Lind möter mig när jag slutat så åker vi hem till mig. Jag hoppar snabbt in i duschen och sen möter vi upp Sebbe och Sofie vid nio.

Hoppas ni också får en fin fredag!

I surrender to every word you whisper


Man finner då alltid kärlek på weheartit.com

Igår på jobbet frågade Jonas om jag ville bli handledare. Jag trodde först att han skämtade, för vi skämtar mycket på jobbet. Det är ibland svårt att ta någonting seriöst. Men han sa att de tycker att jag har de rätta egenskaperna för att bli det. Att jag är lugn, brukar säga till folk när de gör fel på ett bra sätt och redan kan mycket.
Jag tycker att det är jätteroligt! Speciellt med tanke på att jag bara jobbat där i fyra månader.
Så vi får se när jag får gå min lilla utbildning för att bli det. Handledare innebär att jag är en av dem som kommer lära upp nya när de börjar.

Nu är jag och Theo själva i lägenheten. Sami arbetar och Anna har sovit hos Linnea inatt då de var ute tillsammans. Hon borde dyka upp snart för hon sa att hon skulle komma hem på förmiddagen. Vilket är tur för då slipper Theo vara ensam! Jag jobbar nämligen 11.00 - 20.00 idag. Likadant imorgon men sen är jag ledig hela helgen! Wonderful.

Vi får se om jag uppdaterar bloggen ikväll. Ni får ha en fin torsdag i alla fall.

Nu har vi Internet! (Eller ja... igår fick vi Internet)


Den osminkade sanningen hemma hos
Jessica för några månader sedan! Hoppas på att få träffa både henne och Emelie på lördag om de skulle hinna. Då vår kära norrlandstös kommer på besök. Emelie frågade om jag ville följa med ut på lördag men jag har tidig match på söndag. Sen ska jag, Sami, Sebbe, Sofie och Lind ut på fredag istället. Kommer bli trevligt! Ni kan ju gissa vems lägenhet vi kommer förfesta i... Anna ville följa med men hon jobbar tidigt på lördag. Så hon drar ut ikväll istället.

Igår hämtade jag och Anna vårt Internet. Det har faktiskt strulat en del redan. Fortsätter det får jag ringa kundservice.

Mamma och Harry var precis förbi och hjälpte oss att få upp några tavlor. Lägenheten har börjat bli fin! När allt är på plats får ni foton.

Nu ska jag och Sami äta middag sen blir det träning. Vi hörs igen imorgon raringar!

Myskväll

Hej bloggen! Uppdaterar från mobilen. Bilden tog jag igår när jag och Anna hade myskväll i lägenheten. Vi åt chips och tittade på filmen The Proposal. Båda två skulle upp tidigt idag för att jobba så blev att sova tidigt. Nu ligger jag i soffan med Sami och ser på handboll. Heja Sverige!

Nu flyttar vi!

Mamma har tvingat upp mig och Sami från sängen och flytten är i full gång. Vi ska köra över alla tunga möbler som vi inte kunnat få dit innan. Så sover jag och Anna där för första gången ikväll! Vi ska ha myskväll med chips och god mat som vi själva lagar. Vuxenpoängen är många just nu.

Vi har beställt internet men det är möjligt att det kommer i mitten på nästa vecka. Så det kommer vara en bloggpaus här i bloggen.

Men när vi hörs igen ska ni självklart få bilder på lägenheten!

I don't wanna wake up on my own


Vackra Lauren Conrad med sin underbara Chanel!

Vi fick över alla kartonger och kläder till lägenheten igår. Ikväll fortsätter vi! Det kommer ta ett tag att få lägenheten fin. Men imorgon får vi soffa och sängar. Sen är både jag och Anna lediga på måndag så då blir det att packa upp och göra i ordning. När allt är på plats får ni självklart bilder!

Idag var det tufft att ta sig upp från sängen. Var riktigt trött. Jobbar återigen 06.30 - 16.00. Hoppas det går lika bra idag som det gjorde igår!

Idag får vi nycklarna till lägenheten!


Jag och Anna hade tänkt laga mat igår då mamma och Harry skulle komma så sent hem från jobbet. Men vi märkte att det fanns knappt något att äta. Så vi drog till närmsta pizzeria istället! Jag köpte en hamburgartallrik, Sami kebabtallrik och Anna pizza.

Nu är jag uppe tidigt då jag jobbar mellan 06.30 - 16.00 idag. Sami kommer att gå tillsammans med mig till jobbet eftersom han börjar klockan 7. Han jobbar på samma jobb som sin syster och hon kommer hämta upp honom där. Känns skönt för mig att få sällskap.

Klockan 9 har jag min första rast och då ska jag och Anna till mäklaren för att skriva under de sista papprerna och få nycklarna till lägenheten. Så Anna kommer och äter frukost hos mig. När jag slutat jobba börjar vi köra över kartonger till lägenheten! Så det blir nog ingen mer bloggning för mig idag.

Vi hörs imorgon istället!

S&M


Jag är så glad som funnit Sami. Ni förstår inte, för jag bloggar så dåligt. Jag skriver inte om hur han stängning efter stängning väntar på mig, för att jag ska slippa gå hem själv. Eller när han köper en full godispåse bara med en sort, för att det är den jag älskar. När jag ligger i hans armar i timmar och känner mig trygg. Han delar handbollsintresset med mig och nu tränar vi tillsammans en gång i veckan. Jag är så stolt när jag ser honom på planen, för han är riktigt duktig. Ikväll smäller jag på dig älskling! ;) När vi spelar match, damerna mot herrarna.

Jag är livrädd att förlora honom. Att han ska förändras, alla förändras i min omgivning. Om och om igen blir jag besviken. Jag vill inte se hans leende slockna när han ser mig. Hans händers ömhet försvinna när han rör vid mig. Jag vill alltid ha det vi har idag. För det är alldeles magiskt.

Packning i full gång!


Anna var och shoppade häromdagen och kom då hem med halsbandet ovan till mig. Så snäll hon är! Köpt på JC och jag bär det idag.

Jag är nästan helt klar med packandet, det är smågrejer kvar. Anna däremot har klart mer, tur för henne att hon varken jobbar imorgon eller på fredag.

Imorgon klockan 9.00 får vi nycklarna till lägenheten. Jag får gå till mäklarhuset på min rast då jag jobbar. Tur att det bara ligger fem minuter från min arbetsplats, smidigt va? Så imorgon efter jobbet blir det att börja köra över grejer till lägenheten.

På fredag slutar jag också 16.00 så då blir det att storhandla på Maxi. Vi måste ju ha mat i lägenheten! Sen blir det att köra över det sista till lägenheten då jag inte tror vi hinner bli klara imorgon.

På lördag kommer Sami's familj att hjälpa oss. Benny har ett släp som är perfekt. Så vi kan köra över soffor och sängar. När allt är på plats bjuder jag och Anna på mat. Hoppas de gillar korv med bröd! Haha

Tänkte gå förbi systemet imorgon och köpa en vinflaska. Från och med lördag bor jag och Anna i vår egen lägenhet och det måste firas! Blir att skåla på kvällen när vi fått iordning allting. Vad jag längtar, det kommer bli så bra. Det är jag säker på.

Nu ska jag dammsuga mitt rum.

I might be bad but I'm perfectly good at it


Idag är jag sugen på att spela gitarr! Var så länge sedan sist. Får se om det finns någon tid för det. Är ledig från jobbet men har mycket att göra. Ska packa ner 22 år i kartonger. Det tar lite tid. Imorgon får jag och Anna nycklarna till lägenheten! Tiden har gått fort. 16.30 idag ska vi till lägenheten och titta på den. Se att vitvarorna fungerar och att det är rent och snyggt. Anna som fortfarande inte ens sett lägenheten får äntligen göra det.

Mamma ska köpa vårt matbort och stolar på Mio som har rea. Får hoppas att den vi hittat inte är slut ännu. Jag och Anna hinner inte följa med men det är självklart vi som betalar för bordet.

Sen ikväll 20.15 - 22.00 har jag handbollsträning! En riktigt rolig dag framför mig alltså.

Tattoo your name across my heart


Weheartit.com bjuder som vanligt på underbar inspiration! Nu vill jag dra fram systemkameran och fota, fota, fota. Tyvärr måste batterierna laddas och jag har ingen aning om vart laddaren är. Mitt rum är kaos så här två dagar innan flytten!

Igår öppnade jag på jobbet som ni vet. Efteråt umgicks jag och Sami hemma hos mig. Först var jag så trött att jag knappt orkade göra annat än ligga i sängen. Så blir det när man lägger sig vid midnatt och vaknar halv sex. Så vi somnade tills mamma kom hem och då blev det att ta ut Theo på en runda. Jag behövde den friska luften! Efteråt åt vi middag och sen ringde jag säljaren. Jag och Anna ska dit imorgon för att kolla att städningen ser bra ut och att alla vitvaror fungerar. På kvällen blev det att se handbolls vm. Roligt att Sverige fortsätter att briljera!

Idag är det åter jobb som gäller. 11.00 - 20.00

I love you, man


Igår blev det filmmys med familjen. Vi såg filmen ovan som bjöd på många skratt!

Idag är jag uppe tidigt då öppningsveckan har startat på jobbet. Fast imorgon jobbar jag 11.00 - 20.00 så det var lättare att komma upp imorse när jag visste att jag skulle få sovmorgon imorgon. Nu ska jag försöka tvinga i mig en macka och hoppas att jag vaknar till liv.

Vi hörs i eftermiddag eller imorgon!

Mysig långhelg


För trött för att skriva ett långt inlägg och snart börjar solsidan!

Så lite kort: Massa fina köp på Ikea! Idag min första handbollsmatch på flera år. Vi förlorade med en boll, kändes surt då vi kämpade på bra. Imorgon öppnar jag på jobbet så tidigt upp som gäller.

Hoppas ni har haft en fin helg!

Heldag med Tiffany-box


Igår hade jag heldag till att ordna inför flytten. Så jag packade lite och adressändrade åt mig och Anna. Sen tröttnade jag, i samband med att jag fick sms av världens bästa Tiffa. Hon stod och väntade på skolbussen som skulle ta henne hem. Jag hade inte träffat henne på evigheter pga mitt jobb och jag visste att hon tyckte att det var jobbigt. Så jag messade tillbaka, frågade om hon ville leka med mig. Ni kan ju gissa vad hon svarade?
Så tog bussen bort till bondeland och fick en heldag med min pärla! Vi målade i målarböcker och jag hade högläsning för henne.

Sami hade ingen aning om att jag var där så det var roligt när han kom hem från jobbet och fann mig i Tiffas säng. Så där smått förvånad. Tiffa fixade en "välkommen hem" skylt till Sami, som han dock missade. Men tanken var god.

Idag har det varit heldag på Ikea och nog har vi fyndat allt! Kommer in med lite bilder därifrån senare.

Let the sound of my heart bring out


Har myst i sängen med min prins nu på morgonen. Ingen av oss ville gå upp. Men när klockan blev tolv kände jag ändå att det var dags.

Nu har jag långledigt från jobbet! Känns riktigt skönt. Idag blir det att packa. Kommer träffa Sami ikväll så ska vi boka våran Rom resa. Vi åker i april och jag längtar!

Men nu ska jag få i mig frukost, vi hörs senare raringar.

Inte långt kvar till flytten!


Jag råkade sätta ihop lådorna lite fel, såg det först efter att bilderna togs. Men nu är det fixat!

I en timme har jag packat non stop och är inte ens i närheten av att vara klar. Tur att jag har långhelg från jobbet! Efter stängning tar jag helg och börjar inte förrän på måndag igen. Känns riktigt härligt och efterlängtat.

På lördag ska vi till Ikea för att hitta möbler. Sen på söndag har jag min första handbollsmatch på evigheter!
Blev idag klar med sista skoluppgiften för en vecka framåt. Så imorgon kan jag koncentrera mig på packandet.
Nu ska jag få i mig lite mat sen börja röra mig mot jobbet!

Sponsrat inlägg: Fallskärmshoppning i Stockholm!


Fallskärmshoppning är någonting många vill testa på! Kenza gjorde det trendigt i och med att hon hoppade i sitt och Tyra's program. Många har nog velat testa på det även innan det. Jag är alldeles för höjdrädd för något sådant. Men har många vänner som vill testa! Inte minst min syster som funderar på att göra det med vår farbror i vår. De pratade om det i julas och jag trodde att de skämtade. Min farbror har gjort det en gång förr och sa att det var bland det häftigaste han upplevt. Jag kan tänka mig att adrenalinkicken efteråt är magisk. Stockholm är så vackert och att se det från skyn måste vara en speciell upplevelse.

Vill du testa på det? Här har du
fallskärmshoppning i Stockholm!

110113

Dagens humör: Lite mör i kroppen från gårdagens träning, annars på bra humör!
Dagens planer: Göra en skoluppgift, packa inför flytten och sen jobb 16.00 - 01.00.
Dagens kändis:

Enkelt och snyggt, jag älskar Nicole Richie's stil!

Dagens ds spel: Sudoku
Dagens låt: Just hold me - Maria Mena
Dagens nedräkning: 8 dagar tills jag och Anna flyttar
Dagens smink och hår: Foundation, brun ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret i en hästsvans.
Dagens väder: Molnigt, snöar lite och - 5 grader.

Travel games


Hej på er! Fick sluta en timme tidigare från jobbet då det var så lugnt. Så är hemma en timme innan det är dags att dra till träningen. Har ätit middag och tänkte passa på att blogga.

Ovan är två DS spel som jag köpte igår innan bion. Sitter ofta och spelar på jobbet. Tycker att det är otroligt kul!
Nu ska jag och mamma planera helgen. Då vi ska till Ikea för att köpa möbler till min och Annas lägenhet. Åh vad jag längtar!

Handbollsträning ikväll!


Tredje Narnia filmen var bra! Inte lika bra som de två första. Lite tråkigt att alla syskonen inte är med i den här filmen, och jag tycker även att vissa 3D effeker inte var så jättebra. Men annars var filmen mysig. Jag måste läsa böckerna!

Idag blir det ingen mer bloggning för mig. Jobbar 10.00 - 19.00 och sen är det handbollsträning från 20.15 - 22.00. Imorgon däremot kan jag uppdatera bloggen bättre. Då jag stänger och börjar först klockan fyra.

Ha en fin onsdag raringar!

Mitt 2010 - November och December

Då var vi framme vid förra årets två sista månader!



November

Det blev kallare och blev mest inomhus aktiviteter. Som att bowla, umgås med Sami och hans underbara lillasystter Tiffa och utgång i Tumba med Lind.

Hann även med en fotosession med Anna, fika med Jenna och hennes toksöta dotter Ariana. Sen firade jag, mamma och Sami första advent!



December

Sami överraskade mig med vin och tända ljus. Han är verkligen världens bästa! Och ju mer jag lär känna honom desto mer älskar jag honom.

Donken-systrarna åt på donken och sedan var det dags för mig att fylla år! 22 år och det firades med middag och utgång med mamma. Sen hem till pappa dagen efter. Den kvällen gick jag och Sami ut med Lind och hennes vänner. Men glömdes bort att ta foton. Illa när man är bloggerska!

Nu ska jag göra mig iordning. Sami har precis slutat jobba och är på väg hit. Vi ska iväg på bio och se senaste Narnia filmen! Får hoppas att den är bra. Alltid roligt med 3D i alla fall.

Mitt 2010 - September och oktober

Nu är det inte många månader av 2010 kvar, här kommer första två höstmånaderna!



September

Det blev en hel del festande även denna månad. Främst med min fina Lind men även med andra vänner. Vi var även ett stort gäng som drog iväg på kräftskiva en hel helg. Var en speciell upplevelse. Fick flera nya vänner men en person sårade mig ordentligt. Någon jag idag gärna är bekant med men vi kommer aldrig bli så bra vänner som vi en gång faktiskt var.

Det var även en hel del födelsedagsfiranden. Theo blev 3, Anna 19 och Chribba 18. Så massa firande!
Blogawards drog igång igen och jag hade en alldeles underbar kväll med
Emelie och Joakim.

Jag och Anna började träna handboll med Haninge's damlag. Men bara någon vecka senare fick jag jobb på McDonalds vilket ledde till att jag skulle missa för många träningar. Så blev att hoppa av efter bara tre träningar.
Sen hann jag även med en hel del gitarrspelande, och en shoppingtur med Emma!



Oktober

September slutade med att jag fick min efterlängtade iPhone. Bra avslut på en bra månad!
Oktober var inte sämre. Camilla hade sin 30 årsfest, det blev shopping med Anna och utgångar med Lind. Även idolmys och gitarrspel hemma hos Margita. Självklart hade jag inte lika mycket fritid, då jag dels jobbade deltid och hade mina studier.

En dag sken solen riktigt starkt så jag och Anna tog en filt och satte oss på altanen i flera timmar. Passande nog hade vi strömavbrott just då, så det fanns ingen dator som kunde stjäla vår uppmärksamhet. Vi har altan i lägenheten så får se hur solen ligger där! Så långt är det inte kvar till våren. Hoppas jag.

Jag och Jenna drog på event på medelhavsmuséet. Var underbart att träffa min tös igen!

Men det allra bästa med oktober var att jag träffade Sami. 23e oktober på hans födelsedag var vi båda två på 54an. Sedan dess har mitt liv varit himla enkelt och ljuvligt. Det finns inga bilder i bloggen på honom under kategorin oktober. Jag ville hålla det smått hemligt tills jag visste om det skulle bli något seriöst. Kommer ni ihåg? Han gick ju till och med under namnet "S". Men nu är han inte hemlig längre. Vi planerar till och med en videoblogg tillsammans! Får se när det går att ordna.

Men nu ska jag plugga.

Mitt 2010 - September och oktober

Nu är det inte många månader av 2010 kvar, här kommer första två höstmånaderna!



September

Det blev en hel del festande även denna månad. Främst med min fina Lind men även med andra vänner. Vi var även ett stort gäng som drog iväg på kräftskiva en hel helg. Var en speciell upplevelse. Fick flera nya vänner men en person sårade mig ordentligt. Någon jag idag gärna är bekant med men kommer aldrig stå lika nära som jag en gång gjorde.

Det var även en hel del födelsedagsfiranden. Theo blev 3, Anna 19 och Chribba 18. Så massa firande!
Blogawards drog igång igen och jag hade en alldeles underbar kväll med
Emelie och Joakim.

You're my man and I need you tonight


Finns det något mysigare än att fika? Jag bjöd Sami på en fika i gallerian för några dagar sedan. Blev blåbärspaj och kaffe. Igår bjöd Sami mig istället i Haninge centrum. Jag valde äppelpaj och chailatte. Så gott!

Idag är jag ledig från jobbet. Ni anar inte hur skönt det känns, jag har stängt sedan i fredags.
Anna vill ha en fotosession och det är jättefint väder för det. Ikväll ska jag på bio med Sami och se Narnia. Mysigt!

Mitt 2010 - Juli och augusti

Ja då fortsätter vi! Två underbara sommarmånader fick jag när jag flyttade tillbaka till Sverige. Varsågoda här kommer ett bildregn!



Juli

Jag flyttade som sagt tillbaka till Sverige i början av juli. Min familj var nog glada då de skulle få se mer av mig. Det blev inte riktigt så, för jag var aldrig hemma i juli! Träffade istället vänner och det blev en hel del utgångar. Jag och Anna kallade oss för sommaralkisar, ett skämt som inte gick riktigt hem hos alla. Jag och Lind solade ofta i Tumba tillsammans med pappa, Birgitta och Cornelia. Vi beslutade oss för att dra en sista minuten till Rhodos. Underbara vecka!! Glömmer aldrig.

Det blev även kvällar på Friday's, umgås en massa med min plastbror Chribba. Så mycket att många av er började tro att vi var förälskade. Där hade ni fel. Chribba och jag umgås inte lika mycket längre men han betyder fortfarande otroligt mycket för mig!

Annars blev det middagar hemma hos Orvokki och Esko och en och annan grillkväll. Jag levde igen, efter månader av helvete i Italien.



Augusti

Juli slutade med att mamma och Harry gifte sig. Det blev ett jättefint bröllop vilket innebar många bröllopsbilder i bloggen under augusti. Efter det åkte vi till Finland, båtresan var lite galen men sjukt rolig! Vi träffade Chribbas vän Gustav, och jag tyckte bilden på oss blev cool. En vecka på landet innebar avkoppling.

När jag kom hem igen blev det självklart festande som är som bäst på sommaren. En tripp grill grönan med Lind där Anna jobbade. Sen tog jag min underbara kusin Filippa på bio och vi såg Shrek 3D.

Nu har jag lite bråttom! Ska möta Sami i centrum för en fika innan jobbet. Vi fixar inte riktigt det här med att vara ifrån varandra. Patetiska? Äsch det skiter jag i. Jag får träffa min älskling!!

Something in your eyes makes me wanna loose myself in your arms


Jag insåg att jag inte har så många armband. De försvinner så lätt. Blev att köpa nya häromdagen när jag och Sami var inne i stan. Läderarmbanden kommer från JC och pärlarmbanden från Topshop. Så fina!

Nu ska jag göra en skoluppgift. När jag är klar med den får ni ett till inlägg från "mitt 2010". Dags för bilder från juli och augusti!

110110

Dagens humör: På bra humör!
Dagens planer: Blogga, plugga och sen jobba mellan 16.00 - 01.00
Dagens kändisar:

Underbara Mary-Kate och Ashley! Jag vill ha MK's paraply.

Dagens bok: Safe Haven av Nicholas Sparks.
Dagens låt: Grenade - Bruno Mars
Dagens nedräkning: 11 dagar tills jag och Anna flyttar ihop!
Dagens smink och hår: Brun/röd ögonskugga, foundation, svart eyeliner och mascara. Håret i en hästsvans
Dagens väder: Soligt och en plusgrad

Hunkydory


Den här koftan köpte jag på NK rean också. Syns inte på bild men den är så otroligt fin! Riktigt mysig att bära också.

Igår blev det inte att blogga. Jag och Sami tog sovmorgon, vaknade vid tre. Idag var det inte mycket bättre. Vi vaknade vid två och spelade DS i en halvtimme. Han hade lånat sin systers så vi kunde spela mot varandra. Riktigt roligt. Speciellt eftersom jag vann ;)

Idag stänger jag igen men det borde vara ganska lugnt på jobbet. Jobbar 16.00 - 01.00. Förhoppningsvis kommer vi hem innan ett. Kommer inte kunna sova med Sami på två nätter då han börjar tidigt och behöver sin sömn. Så vi ses först på tisdag. Känns tråkigt men jag får se till att göra sånt som jag skjutit åt sidan. Som plugg! Jag och Anna ska även gå och titta på vår lägenhet. Inflyttning om två veckor!

Spåra lite kanske


Vilken fin dag jag och Sami fick i stan idag! Blev många nya köp. Plånboken fick ta stryk men det skiter jag i. För nu kommer min garderob i nya lägenheten vara så mycket finare! Bland annat köpte jag skorna ovan. Ena paret från DKNY och de andra kommer från Marlene Birger by Marlene Birger. Båda var på rea så sparade flera tusenlappar. Resten av köpen får ni se imorgon!

Som ni ser blev det ett Nintendo DS för mig! Vart ju helt såld igår. Hade tur, de hade fått in ett begagnat som var i nyskick. Så istället för att betala 1500 för ett nytt fick jag det begagnade för 900. Har redan testat och det fungerar toppen! Köpte Super Mario Bros som de hade rea på också. Är andra banor än de man har till wii så det är bra. Mario-nörd som man är.

När jag kom hem hade min digitalkamera kommit i brevlådan också. Vilken shoppingdag! Nu vill jag ut på krogen och testa den. Men, jobb står på schemat denna fredag. Puss på er!

När shopping är som roligast


Idag startar NK rean och det vill jag inte missa! Hoppas jag hittar en massa fint. Är så sugen på att shoppa.
Ja självklart har jag i bakhuvudet att jag och Anna ska shoppa möbler nästa helg. Men jag har varit så bra på att spara pengar de senaste månaderna! Plus att julen gjorde mig nästan rik. Då får man unna sig något trevligt.

Sami och jag åker in mot stan vid halv elva. Sen jobbar jag 16.00 - 01.00. Ha en fin fredag raringar!

Sugen på Nintendo DS


Annas bild

Cornelia hade finbesök idag i form av söta Liv. Vilken härlig tjej! Lite blyg bara.

Var riktigt mysigt hos pappa. Vi åt god mat och drack lite vin. Blev att vara social för att sedan stjäla Cornelias Nintendo DS och spela Super Mario Bros. Vad jag saknar mitt till wii som fortfarande är i Italien! Funderar själv på att köpa ett Nintendo DS. Har hittat ett riktigt billigt. Sitter just nu och funderar på om jag kommer använda den senare. Don't know. Men just nu är jag jävligt taggad.

På tal om att spendera pengar. Imorgon är det NK rean! Ses vi där?

Fira pappa


Idag får jag träffa den här sötnosen igen. Pappa fyller år på lördag men då jobbar jag så vi firar honom idag istället. Det är så typiskt. Jag jobbar sex dagar den här veckan, bara idag, trettondagen som jag är ledig. Då jag hade fått 100 % ob. Fan. Men stängde igår så fick dubbelt betalt efter midnatt i alla fall.

Så till pappa för lunch och sedan tillbaka hem för chillkväll. Anna ville att jag skulle följa med in till stan ikväll men med tanke på snökaoset utanför väljer jag att stanna hemma. Räcker med tågresan till min kära far.

Vi hörs ikväll eller imorgon mina fina!

Mitt 2010 - Maj och juni

Godmorgon bloggen! Här kommer två månader till från förra året.



Maj

Maj betyder värme i Italien. Vi hade mellan 25 - 30 grader vilket var alldeles lovely! Solade mycket på balkongen, gick härliga promenader med Theo och drack söta drinkar med vännerna i Milano's parker. Jag och Emma gick som alltid på aperitivos och Janina bjöd hem mig för lite fika. Jag behövde dessa stunder eftersom jag annars bara satt hemma och gjorde ingenting.

Kenza och hennes vän Nadia kom till Italien och det blev shopping och sedan att dra till Lecco för att sola. Sjukt mysig dag! Härligt att få lite färg också.



Juni

Juni började med att jag lämnade ett stekhett Italien och åkte till världens bästa Sverige. Det var dags för Annas student! Men först blev det härliga utgångar, chillkvällar på terassen och att lära känna nya fina människor. Annas student var jättemysig och hon var så fin! Min pärla. Hann även träffa Jenna och hennes söta Ariana, lilla tösen var ju bara några månader då!

När jag kom tillbaka till Italien blev det att umgås med Janina innan även hon, precis som Emma, flyttade tillbaka till Sverige. Det var då jag började inse att något inte stod rätt till. Saknade Sverige mer och mer för varje dag och kände att det inte fanns något som höll mig kvar i Milano. Jag beslutade mig för att det var dags att lämna både Michele och Italien. Det var ett tufft beslut och det var inte lätt att åka. Men jag fick mycket stöd från er läsare och även av mamma som fixade med flygbiljetter. Utan er hade det inte gått!

På tal om någonting helt annat. Idag är det två månader sedan jag blev tillsammans med Sami ♥
Flytta hem är det bästa beslut jag tagit, senare idag eller imorgon får ni bilder från juli och augusti!

Mitt 2010 - Mars och april

Här kommer två månader till från förra året!



Mars

Lind var fortfarande hos mig och det blev en hel del shopping och utgångar. När hon åkte hem igen var det stelt mellan mig och Michele. Så jag var glad att nytt besök kom bara några dagar senare! Anna och Steffi kom och hälsade på mig och likaså då blev det shopping och utgångar. Riktigt härliga dagar fick vi tillsammans och det kändes tomt när de åkte hem igen.

Då började helvetet. Allting rasade mellan mig och Michele. När han kom hem hög som ett hus en kväll efter att ha lämnat mig ensam i lägenheten hela helgen bestämde jag mig att det fan fick vara nog. Jag ville göra slut och hitta en egen lägenhet i Milano. Men bara några dagar senare fick han mig att ta honom tillbaka. Han lovade att förändras, att bli bättre. Jag som fortfarande var förälskad och naivt hoppades att allting skulle bli som det var förr kunde inte stå emot.

Jag hade mysiga dagar i Milano med Emma och även hennes vän Emelie när hon var över på besök.
Jag och Michele åkte till Venedig i slutet på mars och fick en underbar weekend där. Allting var som det skulle mellan oss, han var den jag hade förälskat mig i. Jag trodde att vi nu äntligen hade tagit oss förbi vår svacka.



April

En riktigt underbar månad så det blev mycket bilder! Jag åkte till Sverige över påsk och njöt av min semester. Behövde verkligen komma ifrån Italien, även om saker och ting kändes bättre mellan mig och Michele.

I Sverige blev det utgångar med Lind, en fika med Jenna, fotograferingar och hemmafester.

När jag kom tillbaka till Italien umgicks jag mycket med Emma. Främst hängde vi hos Franco, vår underbara frisör! Det blev även en utekväll med henne och hennes vänner. Vi åkte till en nattklubb vid stranden. Alldeles magiskt. Även farfar och Ingrid kom på besök. Vi gick och åt på restaurang med Jenny och sen hade vi wiikväll hemma hos mig och Michele. Riktigt mysigt!

Efter utgången började problemen med Michele igen pga hans svartsjuka. Jag började undra om vi hade någonting gemensamt längre. Vi verkade tycka olika om allt.

Så där, bildregn och tre inlägg på en dag. Mary's back?
Snart jobb!

Mitt 2010 - Januari och februari

Jag tänkte att det kunde vara roligt att gå igenom året som gick. Hann med mycket under 2010, mitt liv vändes verkligen upp och ner. Dags att blicka tillbaka!


Januari

Efter ett fantastiskt år med Michele började fasaden brista. Vi bråkade konstant och januari var tufft. Jag tyckte att han förändrades och jag försvann i plugg. Och ännu mera plugg. Hade det tufft på IED där jag studerade Fashion marketing. Men lyckades fixa godkänt i kurserna.

När jag väl var ledig tränade jag mycket över mitt wii fit. Vilket många var skeptiska till, men nog fick det mig att må bättre! Januari gav mycket sol vilket gav mig och Theo mysiga promenader. Vintern är minsann mild i Italien! Lite skillnad från januari detta år här i Sverige. Meterhög snö och tio minusgrader. Men jag klagar inte.

Jag och Michele bjöd över vänner till lägenheten, mysigast var när Nina och hennes pojkvän var på besök! Nina är en skånska jag lärde känna tack vare våra bloggar. Jag tror att hon än idag bor kvar i Milano. Vi har tyvärr ingen kontakt längre.



Februari

Jag myste med Theo i lägenheten, Michele och jag hade pokerkvällar med vänner. Var oftast jag som vann ;)
Jag fick finbesök, först en heldag i Milano med Shami! Sen kom Cissi en weekend vilket som vanligt ledde till bråk mellan mig och Michele. När jag var med Lind var jag mig själv. En sprudlande, energisk tjej som tyckte om att ha roligt. Michele föredrog när jag satt i soffan som en grå mus och inte kunde råka vara otrogen. Det var nu jag började förstå hur otroligt svartsjuk han var. Som när han fick panik för att jag skulle bära en svart klänning på krogen. Så här i efterhand har jag fått veta att det var han som var otrogen. Kan man inte lita på sig själv är det svårt att lita på andra.

Jag hade fortfarande mycket i skolan. Kom särskilt bra överens med Sandra som jag hade italienskalektioner tillsammans med. Fy vad roligt vi hade tillsammans! Henne saknar jag än idag.

Kommer in med mars och april lite senare. Nu ska jag ringa Nordea och fixa så att jag och Anna kan öppna ett gemensamt konto.

Mary-Kate Olsen i ny film!


Såg precis trailern av Beastly, en film där Mary-Kate är med i. Det är en skönheten och odjuret historia som verkar riktigt bra. I huvudrollerna är det Vanessa Hudgens och Alex Pettyfer. Jag tror att den har premiär första april här i Sverige. Då vet jag någon som kommer se den!

Idag stänger jag så jobbar 16.00 - 01.00. Innan dess ska jag ringa säljaren för att se om jag och Anna kan komma och titta på lägenheten i nästa vecka. Anna har ju faktistk fortfarande inte sett den (!!). Det kallar jag att lita på mig.

Ska även ringa mäklaren och Nordea, sen göra lite skolarbete. Men ska nog hinna med att uppdatera bloggen en eller två gånger till också!

Marshmallows till frukost


Jag har köpt och fått många böcker den senaste tiden. Har massa underbar läsning framför mig. Boken ovan köpte jag endast för att jag blev förälskad i omslaget. Något man aldrig ska göra. Men jag kunde inte låta bli! Får hoppas att den är lika bra som den är vacker.

Fick gå hem en timme tidigare från jobbet idag eftersom vi var så många och hade få gäster. Riktigt skönt! Speciellt med tanke på att jag inte alls mår bra idag. Hostar och känner mig yr. Hoppas det bara är något tillfälligt och att jag imorgon mår bra igen. Kan man alltid hoppas!

Sami är och tränar på gym just nu men skulle komma hit efter. Då ska vi spela sim city 4, spelnördar som vi är!

Våren ser ljus ut


Fler bilder på mig och Anna från nyårsafton! Nicen så söt i bakgrunden.

Igår blev det inte att blogga för mig. Jag umgicks med Sami hela dagen. Vi planerade en resa till Rom. Vi har hittat jättefint hotell till bra pris och billigt flyg. Kommer bli en weekend i april. Vad jag längtar! Shopping, italiensk mat och glass, underbart väder och få prata italienska igen. Har aldrig varit i Rom, det ska vara väldigt fint. Kommer bli underbart att få uppleva allting med min Sami!

Idag är det jobb som gäller för mig. Jobbar 10.00 - 19.00. Sen börjar stängningsveckan så kommer stänga varje dag den här veckan förutom på torsdag då jag är ledig.

Ha en fin dag snyggingar!

Från nyårsafton till nyårsdagen


Här är min och Annas nyårsoutfits som lovat! En dag för sent bara. Min rosa dröm kommer från Lindex barnavdelning. Gissa om jag var stolt att jag kunde bära den, haha! Kände mig som en prinsessa.

Glömde att ta bilder på nyårsfesten. Hoppas ni hade en trevlig kväll! Nu ska jag och Sami hem till honom. Vi hörs nog imorgon igen skulle jag tro.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!