Busy days

Hej kära bloggvänner!

Nu är vi tillbaka från semestern och har haft en toppenvecka som tog slut alldeles för fort. Många bilder togs och när det finns tid kommer bildregn i bloggen. Vilket troligtvis blir först på måndag.
 
För nu är det fyra dagar jobb som gäller. Jobbar stängning idag och 10 - 19 imorgon. Sen öppnar jag i helgen och har roliga planer efteråt. På lördag ska vi till farmor för middag och fira att hon fyllt år. Sen på söndag åker vi hem till Sarah och firar K som blir 2 på måndag. Vad tiden går undan! Våra barn börjar bli så stora.
 
Nu ska jag busa med Liam som ätit upp sin frukost. Vi hörs när vi hörs!

Mallis 20e - 27e augusti!

Nu sitter vi förhoppningsvis på planet till Mallis! En underbar vecka väntar oss. Om hotellet har fungerande wifi kommer jag att uppdatera instagram under veckan. Maryswe heter jag där.

Ni får ha det underbart! ♥

Happy kiddo

 
 
Här är några bilder från leklandet vi var på idag. Liam stortrivdes, förstås. Även pappan i familjen blev väldigt nöjd när han såg att de hade basketkorg och fotbollsmål. Så en bra dag för hela familjen.
 
Nu ska vi sätta igång och packa. Pass är hämtat och Sami är i centrum och får biljetter av sin mamma. Vi är totalt ca 22 personer som åker imorgon. Samis släkt som dragit ihop resan och det ska verkligen bli jättekul. Imorgon ligger vi vid poolen och njuter, can't wait.
 
Tidsinställer ett inlägg som ni får imorgon. Ha det fint kära läsare!

Bebisgos

Igår fick vi finbesök. Jeni med familj kom över och fikade. Jag fick gosa med lilla Lucas som bara vägde lite mer än vad Liam gjorde vid födseln. Så mini! Det är verkligen overkligt att man själv haft en så liten bebis, fast att det knappt var för två år sedan. Man glömmer så himla snabbt.
 
Idag ska jag och Sami ta med vår stora pojke till leklandet i Nacka. Sami har aldrig varit med Liam på lekland så han kommer få se hur kul han tycker att det är. Sen hämtar vi ut mitt pass och åker hem för att packa. Imorgon åker vi till Mallis! ♥
 

L & K

Igår kväll blev det att äta godis framför serien Lost. Jag och Sami började kolla på den över Netflix för några veckor sedan. Bra serie! Det är lite komiskt för att precis varje gång som Sarah ringer mig så kollar jag och Sami på Lost. Det börjar nästan bli pinsamt. Hon måste tro att vi inte gör något annat.
 
Idag ska jag förresten få träffa min fina Sarah och hennes dotter. Jag och Liam ska dit för en playdate. Den här gången ska jag försöka ta en massa bilder. Har sådant enormt fotosug och vill utveckla mitt fotograferande. Blir jämt att systemkameran bara står och mobilkameran åker fram. Det är ju mycket enklare men blir inte alls lika bra bilder. Så skärpning Maria!
 

Just play

Nu är vi hemma från leklandet Kaatach. Liam hade jätteroligt. Bäst var bilarna man kunde åka på och studsmattorna förstås. Han fick även åka karusell för första gången. Var säker på att det skulle väcka en stark reaktion, antingen skulle han tycka att det var jätteläskigt eller jättekul. Men istället satt han helt ointresserad under hela turen. Han varken skrattade eller grät. När åkturen var över sa han "slut" och sen gick vi av, var inte mer med det. Så kanske lika bra att vi inte tagit oss iväg till grönan i år. Får bli nästa år istället!

Leklandsfredag

Igår hade vi en riktigt mysig dag hemma hos pappa. Riktigt varm sommardag blev det och vi hängde utomhus hela dagen. Liam är verkligen helt förälskad i sin moster Cornelia och vill göra allt som hon gör. Han började till och med att kalla henne för mamma (!). Antagligen för att hennes namn är ganska svårt för en liten pojke att lära sig. Däremot lärde han sig att säga Cilla igår, som deras hund heter. iiilla gick han runt och sa haha.
 
Idag har vi också roliga planer. Jag och Liam sticker till ett lekland i Tyresö tillsammans med min arbetskamrat Elin. Så Liam kommer få bli av med massa spring i benen. Ja vi äldre kommer nog ha roligt också. Man blir lätt några år yngre på lekland. Nu frukost!

Hem till pappa/morfar

Igår skrev vi kontrakt på lägenheten. I oktober får den en ny ägare och vi kan koppla av och bara längta efter huset. Är så glad att vi kunnat göra en bra vinst på lägenheten och att allting gått så snabbt. Så vi inte behöver oroa oss för något.
 
Idag har jag lite att ordna. Ska maila både min bankkontakt och mäklare. Sen åker jag med Liam och fixar nytt pass till mig. Mitt går ut i september och även om det ska gälla i Spanien så vill jag inte råka ut för något krångel när jag är där. Tur att det går så fort att få ut pass nu!
När vi är klara på polisstationen äter vi lunch i centrum innan vi åker hem till pappa för att hänga där. Fint väder så blir nog lek i solen. Gissar att Liam tänker ägna dagen åt att hoppa på Cornelias studsmatta. Hoppa är det bästa han vet.
 
Ni får ha en fin dag kära läsare!

Nu är vi redo för Mallis

Nu är allting köpt som behövs för solsemestern. Det enda jag inte hittade i centrum var en badmössa till Liam. Så klickade precis hem en från jollyroom. De är så snabba på att leverera att vi garanterat kommer ha den innan tisdag då vi åker.

I centrum köpte jag ny bikini. Den var väll kanske inte superfin, men helt okej. Utbudet var dåligt men priset bra, halva reapriset. Den sitter mycket bättre än de bikinis jag har och just nu får det vara prio ett.

Jag passade på att köpa födelsedagspresent till K som blir 2 år i september. Stora tjejen! Växlade även pengar åt mig och Sami och sen unnade jag mig scones och ischai från Espresso House. Nu är det bara att sätta igång och packa. Liam sover än, han somnade först när vi var på väg hem från centrum. Jag tänkte kika lita bloggar sen sätta igång en tvättmaskin. Efter det är det allt dags att börja fundera på vad som ska packas ner. Mina dagar framöver är fullbokade så finns inte så mycket tid. Snart sitter vi på planet!

Shoppingdag

Besiktningen av huset gick jättebra. Vi fick tips på lite smågrejer vi kan ordna för att förebygga problem i framtiden. Men de är varken kostsamma eller tidskrävande. Åh vad vi längtar tills vi flyttar in! Sista september får vi nycklarna och sen dröjer det några dagar till innan vi faktiskt flyttar in. Vi vill byta golv i vardagsrummet först och sen blir det en tur till Ikea.
 
Idag ska jag även ringa förskolan som ligger några hundrameter bort från huset. Samis lillasyster Tiffany gick där och den ska tydligen vara jättebra. Vi är ju supernöjda med förskolan Liam går på nu (och det känns lite tungt att behöva lämna den) så vi har höga krav och hoppas att nya förskolan lever upp till dem. Annars kommer vi besöka en privat förskola som ligger lite längre bort istället. Men eftersom man måste ta bilen dit hoppas vi på förskolan som ligger närmast.
 
Nu ska jag och Liam ut med Theo i det fina vädret. Efter att Liam fått i sig lunch åker vi till centrum för shopping. Vill att han ska sova medan jag går runt eftersom det är lättare då. Ska leta lite nytt till resan, bara 6 dagar tills vi åker till Mallis ♥
 

Semester!

Jag har ingen aning om varför bilderna hamnar på tvären nu. Fy vad jag är trött på att använda ett skitprogram som paint. Saknar Photoshop något enormt. Har ni tips på något gratis bildredigeringsprogram man kan ladda ner? Som är lätt att använda? Kom gärna med tips!
 
Men jag ska inte vara på dåligt humör, för jag har semester! Riktigt fint väder idag så vi ska ta oss ut så fort Liam ätit upp sin gröt. Sen i eftermiddag ska vi åka till vårt älskade blivande hus. Dags för besiktningen, hoppas de inte hittar något allvarligt fel. Men det tvivlar jag på, huset är så himla fint.
 

Snart har jag semester

Bild från i lördags när jag, Nathalie och Mikaela tog barnen till ett lekland i Nacka. Liam hade verkligen superroligt. Så roligt att jag och Sami kommer åka dit på måndag så lilleman får busa igen.
 
Idag är det visning av vår lägenhet. Jag ska lämna Liam och Theo till mamma strax och sen städar jag och Sami det sista i lägenheten. Sen åker vi till mamma undertiden som visningen är. Får hålla tummarna att det är många som kommer och att många är intresserade. Det är flera stycken som har hört av sig så det ser bra ut.
 
Imorgon jobbar jag 06 - 15 och sen går jag på semester i lite mer än två veckor. Ljuvligt! Den här veckan ska jag hitta på roliga saker med Liam sen åker vi till Mallis på tisdag nästa vecka. Can't wait.
 

Liams alla ord

Sarah skickade den här bilden till mig från när vi var i lekparken med barnen. Så jäkla rolig bild!
 
Häromdagen blev Liam 21 månader. Alltså är han nu precis mellan 1,5 och 2 år. Bra tillfälle att skriva ner alla ord han kan hittills. Kul för oss att kunna gå tillbaka och kolla i framtiden, för jäklar vad man glömmer fort.
 
Liams ordförråd utökas varje dag nu, det är lika roligt varje gång han säger något nytt ord. Får se om jag kommer ihåg allihop. Då kör vi, Liam kan säga:
Tittut, Hej, Hejdå, Bye, Tja, Titta, Där, Sitta, Mer, Wow, Yeah, Ja, Nej, Slut, Loppu (slut på finska), Mamma, Pappa, Theo, Flygplan, Tack, Tåg, Bil, Bilar, Bajs, Kissa, Blöja, Aj, Äpple, Keps, Oj,  Apa, Bu, Akta, Papper, Napp, Gunga, Skynda och så dagens ord är Torka! Som han sa när jag torkade honom efter morgongröten. Nu försöker jag komma på om det är några fler ord han kan. Svårt att hålla koll på alla, snart blir det omöjligt.
 
Han har även börjat lägga ihop ord. Som "hejdå mamma", "akta bil" eller "sitta här". När han ser en bild på mig säger han alltid glatt "mamma e där".  ♥

 

Underbara sommardag

Igår åkte jag och Liam hem till Emma dit även Lind kom. Vi badade i poolen vilket Liam älskade. Åh vad han kommer gilla Mallis, mindre än två veckor tills vi åker nu.

Emma grillade jättegott kött och vi satt och åt utomhus. Vilken toppendag, vad jag saknat mina tjejer.
Idag, imorgon och på fredag så stänger jag på jobbet. Men på fredag innan jobbet åker jag och Nathalie med barnen till ett lekland. Så har bra planer framför mig också. På lördag åker vi till farfars landställe för kräftskiva. Men vi kan bara åka om vi är klara med allt i lägenheten inför visningen på söndag. Mycket att fixa. Jag storstädar nu på dagarna och Sami fixar lite grejer som behöver ordnas på kvällarna. Vi är ett bra team.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen!

Träffa fina vänner

Jag och den här busungen har njutit av det fina vädret de senaste dagarna. Varit mycket jobb för min del också men idag är jag ledig!
 
Jag och Liam tar bilen till Tumba för att umgås med Emma som är hemma från England och även Lind kommer dit. Senare ikväll kommer även Johanna när hon slutat jobba. Hoppas att dagen bjuder på fint väder. Kameran följer självklart med.
 
Nu ska vi ut med Theo, ni får ha en underbar dag!
 

Storstädning idag

Igår åkte jag, Liam och Theo hem till Sarah och K för lek och bus. Vi åt sushi till lunch och barnen fick leka i lekparken. Det var strålande sol enda tills det var dags att åka hem, då började det att regna. Så tur att vi var ute och lekte en massa innan det.
 
Idag är jag också ledig från jobbet och Liam är hemma med mig. Jag ska sätta igång och storstäda så fort vi borstat tänderna. Liam brukar antingen vilja hjälpa till att städa eller leka i sitt rum när jag donar är hemma. Hoppas på att få en massa gjort. Lägenheten måste bli fin inför visningen!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!