Parkbus, fika och middag


Efter inspelningen igår åkte jag och Liam direkt till Täby där Sarah och Kahléen mötte upp oss. Liam somnade så fort jag la honom i vagnen och fortsatte att sova även när vi var framme. Så medan han sov busade jag och Sarah med Kahléen i parken. Sen gick vi och fikade, då vaknade Liam. Så medan jag och Sarah drack goda smoothies åt barnen majskrokar och smörgåsrån. Fika för alla.

Efteråt gick vi hem till Sarah där Johan satt och spelade datorspel. Han och Sami är lika hopplösa båda två. Jag och Sarah såg på när Liam och Kahléen lekte med varandra. Ena stunden kunde de sitta jättesnällt bredvid varandra, i nästa blev det slag mot ansiktet och att de försökte sätta sig på varandra. Så det gäller att hålla koll! Att ens små änglar kan få för sig att bete sig så illa.
 
Liam försökte gå flera gånger, lyckades ta tre steg utan att ramla som mest. Han får så bråttom, nästan så att han vill springa istället för att gå. Det har han fått från sin far. För när Sami lärde sig att gå började han springa, kom några steg, och slog sedan huvudet i backen. Ska försöka se till så Liam slipper uppleva samma sak. Men nu är det nog inte långt kvar tills han börjar gå helt!
 
Sami kom efter jobbet och då åt vi god köttfärslimpa till middag. Johan briljerade precis som alltid i köket. Allt han lagar smakar himmelskt.
 
Idag har jag en lugnare dag. Liam har blivit förkyld så vi stannar hemma. Han sover just nu och jag gissar att det blir 3 - 4 timmars sömn istället för hans vanliga 2. Han såg så himla trött ut innan han somna. Det är bra att han har tid att vila en massa. I eftermiddag ska jag jobba, 16 - 20. Sen från och med nästa vecka kommer jag börja jobba söndagar 12 - 16. Skönt att få arbeta lite, samtidigt som det inte är fel med extra pengar på kontot.
 
Nu ska jag läsa bok. Börjat på Sophie Kinsellas "En shopaholic får en syster". Den är säkert lika bra som de andra i serien och vädret är perfekt för att ligga i soffan och läsa.

Inspelningen


Vilken spännande dag det var igår. Både för mig och Liam. Började med att vi blev upphämtade på Gullmarsplan. När vi kom till inspelningslokalen fick vi veta att det var försenat ungefär en timme. Jag träffade mamman och pappan till Sebastian, den andra bebisen som blivit kallad till inspelningen. Han var väldigt söt! Men lite blyg, för att han inte hade fått sova. Så hans föräldrar var glada att det var försenat en timme, så att Sebastian skulle få sova i vagnen.
 
Vid tio fick vi veta att Liam var reserv. Sebastian skulle göra en krypscen som filmades ovanifrån. Han skulle krypa några meter i en konstig dräkt med massa snören. Den var ganska tung och varm. Vi fick kolla på scenen utanför lokalen där de hade en tv. Sebastian kröp inte utan ålade fram. Det gick inte så fort och trots att han fått sova verkade han fortfarande trött. Eller i alla fall nyvaken. De gjorde om scenen flera gånger och tillslut tröttnade han. Så då fick de avbryta. Det går inte att tvinga ett barn. Så då var det Liams tur!
 
Vi fick på hans dräkt i en jäkla fart. Vi fick skynda oss eftersom vi redan låg efter i tidsplanen. Sedan var det dags för Liam att krypa. Jäklar vad kul han tyckte att det var. Jag behövde knappt locka med något alls. Han kröp snabbt över golvet och skrattade medan han gjorde det. Så jäkla söt!
 
Han var med i två scener till efter det. En när han skulle välta en tillbringare med filmjölk och en när han skulle sitta och leka med den.
 
Troligtvis kommer reklamen ut i mitten på september. Men det kan bli senare också. Hon jag frågade visste inte säkert. Reklamen kommer gå på tv, bio och nätet. Så ni borde inte missa den. Jag kan lova att ni inte har en aning om vilket företag det är Liam gör reklam för. Reklamdelen Liam är med i har nämligen ingenting med varumärket att göra. Vi filmade i tre timmar men de fortsatte sedan hela dagen. Så det kan hända att Liam bara är med en liten stund i reklamfilmen. Men jag är så stolt. Min fina pojke var så duktig. Han trivdes som fisken i vattnet. Inte hade han något problem med en massa okända människor runt omkring honom. Visst tröttnade han när det blev så mycket väntan. Men så fort han fick komma in i studion och leka, som han såg det, hade han världens fest. Spelade ingen roll att han började bli trött. Somnade gott gjorde han i vagnen efteråt. Jag ville helst ta upp honom i famnen och bara krama om honom. Stolt är bara förnamnet!

Reklam-inspelning och middag


Idag är vi uppe tidigt. För vi ska snart åka mot stan för Liams reklaminspelning. Jag hoppas verkligen att han somnar på vägen. Han brukar göra det men det skulle vara så typiskt om han inte gjorde det just idag. För om han inte somnar tror jag inte att han kommer orka filma till 12.30. Då kommer de få välja den andra bebisen istället. Sen kan det ju hända att Liam redan är reserv. Vi får veta allt på plats. Ska bli spännande i alla fall och se hur det går till på en inspelning.
 
Efteråt, runt lunchtid åker vi vidare till Täby för bus med Sarah och Kahléen. Sami kommer dit efter jobbet så blir det middag.
 
Nu hinner jag inte blogga mer. Önska Liam lycka till!

Bloppis - för stora och små

Ny bloppis! Som några av er har bett om. Hittade till och med lite från min garderob att sälja. Men som vanligt är det mest Liams kläder. Mycket sparar jag, men man kan inte spara allt. Då skulle vårt förrådd snart vara överfullt.
Betalning sker till mitt bankkonto. Jag postar kläderna inom 3 dagar efter att jag fått in pengarna.
Denna bloppis avslutas om en vecka (onsdagen den 5e september) eller när kläderna är sålda.
Maila mig på [email protected] om du är intresserad av något/några av plaggen. Glöm inte att skriva numret på det ni vill köpa. Så det inte blir några missförstånd. Självklart går det bra att samfrakta.
 
1. Söt klänning från Stradivarius (Milano). Begagnad men i fint skick. Storlek M, liten i storleken. 150 kronor, då är frakten inräknad.
2. Kofta från H&M storlek M, passar lika bra som S. 60 kronor med frakten inräknad.
 

3. Body från How to kiss a frog. Endast använd ett fåtal gånger. Storlek 6M.
50 kronor + frakt 12 kronor = 62 kronor
 

4. Tröja från H&M storlek 68. Begagnad men i fint skick.
30 kronor + frakt 12 kronor = 42 kronor
 

5. Tröja köpt i Finland, fint skick. Storlek 68
55 kronor + frakt 12 kronor = 67 kronor
 

6. Pyjamas från H&M. Bilden gör den inte rättvisa, den är riktigt söt. Begagnat skick. Storlek 68
30 kronor + frakt 22 kronor = 52 kronor
 

7. Kofta från H&M. Fint skick, sparsamt använd. Storlek 62
30 kronor + frakt 22 kronor = 52 kronor
 

8. Byxor från Newbie. Riktigt fina, lite noppriga av maskintvätt. Storlek 68
40 kronor + frakt 18 kronor = 58 kronor
 

9. Strumpbyxor från H&M. Fint skick. Storlek 62/68
Säljer alla tillsammans för 40 kronor + frakt 22 kronor = 62 kronor

Alltid kul att shoppa ministorlekar


En läsare undrade om jag kunde visa vad jag köpte till Liam igår. Visst kan jag det. Blev att shoppa på Kappahl. De har så mycket fint till barn. Hade gärna handlat ännu mer men måste påminna mig själv om att jag lever på mammapeng.
 
Byxorna fick jag ingen bra bild på. De högra är röda, inte rosa. Vänstra är i leggingsmaterial så de är både snygga och sköna. Skjortan tänkte jag att Liam ska få ha på söndag då vi ska på ettårskalas. Tänkte att han kan ha den tillsammans med västen han fick av Birgitta. Bara de inte är för stora.
 
Liam har vuxit ur väldigt mycket nu. Så senare idag om jag hinner kommer jag komma in med en bloppis. Mycket i storlek 68, lite i 62 kan det vara också. Kommer även lägga upp några av mina kläder som jag inte använder.
 
Nu sover Liam så jag ska antingen börja på en ny bok eller spela sims. Har inte bestämt mig ännu. Först kolla mailen!

Saving smiles


Liam var på ett riktigt härligt humör hela semestern. Han klagade aldrig på värmen utan skrattade och busade mest hela tiden. Däremot sov han mer på dagarna, ca 4 timmar. Men det var bara bra, för då låg han i skuggan större delen av dagen. När han var vaken badade han eller satt med någon av oss i skuggan. Vi turades om, så att vi alla skulle få lite soltimmar också. Både jag och Sami har fått ganska mycket färg. Men det är nog bara en tidsfråga innan vi är bleka igen...

Kycklingbagels och shopping


Idag blev det en tur till centrum för att möta upp
Nathalie och Melina. Vi åt lunch på Espresso House. Goda kycklingbagels och ischai. Säljs ischai även på vintern? Ett beroende har nämligen skapats... Det och cola light skulle jag kunna leva på.
 
Efter lunchen blev det shopping för oss båda. Höstgarderoben till våra små bebbar skulle fyllas på. Nu börjar det komma höstnyheter i butikerna. Jag hittade en massa fint till Liam i storlek 80. Han har storlek 74 nu men en del har börjat bli för litet. Så handlar bara storlek 80 nu. Hjälp vad han växer. När jag kollade på kläder i storlek 50 var det omöjligt att förstå att han varit så liten.
 
Blev även lite shopping till mig själv. Ny träningstopp från Stadium. Har börjat komma igång ordentligt med träningen. Den här veckan blir det grupp-pass 4 gånger. Egentligen hade jag tänkt träna på söndag också men kom på att Kahléen fyller år då så vi ska dit för kalas. Det tänker jag inte missa. Stora, stora flickan.
 
Nu kom Sami hem så vi ska äta middag. Hemmagjorda hamburgare, gott. Ikväll ska jag och Nathalie köra boxning, heja oss!

De valde Liam till reklamfilmen!

Tre bilder från Rhodos. När Liam inte sov så ville han bada. När vi gick vid poolen utbrast han alltid glatt "där, där!". Vår lilla fisk.
 
De ringde förresten från castingen igår. De har valt Liam till reklamfilmen. Eller de har valt två barn till samma roll. En som fått jobbet och en som är reserv. Eftersom att man aldrig vet med barn, de kan vara ledsna eller ointresserade, så väljer de ofta en reserv ifall att det inte blir bra med första barnet. Hon som ringde fick bara veta vilka två barn de valt. Så vi vet först imorgon om de valt Liam eller om han är reserv. Är superglad oavsett! På torsdag blir det inspelning hela dagen. Vi får veta imorgon vilken tid och plats det är. Även om Liam skulle bli reserv så är det bara roligt att få se hur det går till vid en reklaminspelning. Det är som sagt ett stort företag som Liam ska få göra reklam för så jag tror att det kommer gå på teve. Spännande. Liam kommer älska uppmärksamheten. Det märkte man på öppna förskolan igår. Han har inget problem med att umgås i ett rum fullt med okända människor. Tvärtom!

Laxlunch och öppna förskolan

Igår var det bus på schemat. Jäklar vad liv det blir när man stoppar in tre bebbar i åldern 8 - 10 månader i en lägenhet. Nästan så att vi hade kunnat strunta i att gå till öppna förskolan. Medan vi mammor åt goda laxburgare som Linn ordnat lekte Liam, Lykke och Melina på golvet. Liam var dammsugaren som såg till att alla brödsmulor från Lykkes lunch försvann. Vilken gentleman. Melina ville spela piano och Lykke stjäla min kamera.
 
Efter någon timme gick vi till öppna förskolan där det redan var många andra bebisar. Antagligen pga det dåliga vädret. Barnen var i himmelriket. Så mycket leksaker! Inte brydde de sig om den höga ljudnivån eller att de knappt kände någon. Man kan leka ändå. Gärna med leksaker något annat barn redan leker med.

Bamse, Koko, Raj Raj och kvällsshower

Anna jobbar som showartist på ett Blue Village hotell på Rhodos. Hon jobbar fem dagar i veckan och självklart kollade vi på hennes shower. Det börjar alltid med att Raj Raj får leta efter Koko som alltid lyckas försvinna när det är dags för paraden. Så han springer runt och letar efter honom bland alla gäster som ligger och solar. Raj Raj lyfter på gästers ben, hattar och dylikt för att hitta sin bästa vän. Efter honom blir det alltid lång kö av barn. Raj Raj är älskad av alla.
 
Klockan fyra är paraden då Koko och Raj Raj går runt hotellområdet tillsammans med Bamse, Skalman och Lilleskutt. I slutet av paraden får barnen fotograferas tillsammans med gänget. Liam tyckte att Bamse var läskig, men han var nyfiken på Koko och Raj Raj.
 
Halv sju när restaurangen öppnar för middag så börjar barnshowen. Den håller på i en timme och sen är det kvällshowen mellan 20.30 - 21.30. Anna och hennes team bjuder på fantastiska shower. De håller sån jäkla hög klass på scen. Så duktiga allihop. Bästa showen är Welcome to the Circus som är på fredagar. Helt magisk. Personalen bjöd teamet på skumpa efter showen. Något de inte gjort sedan premiären. För ryktet har nämligen spridits om den här showen och det kommer folk från andra hotell och kollar också.
 
Både jag och Sami fick komma upp på scen. Han under ett stolstrick som Herman höll i. Och jag fick dansa med pom poms i High School Musical showen. Det var kul, synd bara att Sami glömde fota när jag var på scen. Han var upptagen med att hålla koll på Liam som nog också ville få sin stund i rampljuset.
 
Halv tio får alla barn komma upp på scen för disco tillsammans med teamet. Väldigt uppskattat.
 
Liam var lika förtjust i showerna som alla andra. Han applåderade, ställde sig och skrek glatt i min famn och ville inte missa någonting. Även kvällsshowerna ville han se. Fast då var han så trött att han alltid somnade i min famn efter tio minuter. Utan gnäll. Det såg så roligt ut. Ena stunden stod han upp och klappade händerna, i nästa sov han sött och vaknade inte av minsta ljud. Underbara skatt.
 
Nu hinner jag inte blogga mer. Ska börja med Liams lunch, äggröra, alldeles strax. Sen ska vi till öppna förskolan tillsammans med Nathalie, Melina, Linn och Lykke. Ska bli kul!

Fika och tand nummer tre

Här är tre bilder från när vi var hos farmor igår. Var jättekul att träffa kusinerna igen. Vi har inte setts sedan i våras. Nu fick Liam vara med och leka med de andra barnen och det tyckte han att var jättekul.
Han satt i mitten och hade fem hysteriska barn runt sig och inte blev han rädd. Han älskade uppmärksamheten!
 
Han fick förresten sin tredje tand på semestern. Börjar bli en del nu, efter en seg start ploppar de upp titt som tätt. Ser så gulligt ut när han ler och man ser de små riskornen.
 
Fler bilder från Rhodos ska ni få också. Men först ska jag äta frukost, sen ska både mina och Liams tänder borstas.

Tillbaka i Sverige

Vi har haft några underbara dagar på Rhodos. Var så härligt att träffa min fina syster igen. Liam har varit på toppenhumör hela veckan och älskat att busa i vattnet. Fanns flera bra pooler för honom. Jag och Sami har njutit av att få tillbringa dagarna på ett fem stjärnigt all inclusive hotell, och betalat ungefär en åttondel av ordinarie pris.
 
Var jättekul att träffa alla Annas nya vänner också. Och se deras fantastiska shower. Vilka proffs! Ni ska få ett bildregn, säkert i flera olika inlägg.
Men idag hinner jag tyvärr inte. För vi ska hem till farmor för fika eftersom hon har fyllt år. Länge sedan jag träffade släkten så det ska bli mysigt.
 
Hoppas ni har haft en bra vecka medan jag var borta! Hört att det regnat mycket. Vi har haft sol och över 30 grader varje dag. Det var underbart, men nu njuter jag faktiskt av svalare väder. Det är inte dumt det heller.

Klätterapan Liam

Undertiden vi njuter av solen får ni ett videoklipp på vår lilla klätterapa. Enjoy!

Rhodos here we come!

Avundsjuka? Det borde ni vara!
 
Åh vad jag ska njuta av semestern. Bloggen kommer stå tom den här veckan men kommer uppdatera instagram (maryswe) som jag berättade. Ska tidsinställa ett videoklipp som kommer upp senare i veckan. Så blir det lite liv här i alla fall.
 
So long!
 
Förresten! Är ni sugna på lite nya barnkläder? Sarah säljer massa fint på tradera. Mer kommer upp imorgon.
Kolla in här!

Fika och flygplansshopping

Hemma från centrum! Passade även på att stanna till vid mamma eftersom bussen ändå åker förbi där. Hon har semester den här veckan eftersom hon är hundvakt till Theo. Så hon bjöd på smörgåsar och sen gick vi tillsammans hit eftersom Theo behövde komma ut.
 
Det var mysigt med en fika. Jag passade på att vara onyttig eftersom det här är sista veckan jag får vara det. Nästa vecka börjar mitt nya liv! Är verkligen taggad på att ta tag i det. Men inte än. Vi har all inclusive på hotellet. Då passar det inte att vara nyttig. Ska smaka på alla godsaker utan dåligt samvete. Jag har ju semester för tusan.
 
Jag köpte även en leksak till Liam som han ska få på flygplanet. Och nässpray som ska motverka lock i öronen när vi lyfter och landar. Vill inte att min lilla skatt ska ha ont. Nu är det dags att packa. Resfebern har börjat visa sig.

Rhodosveckan

Mysstund med min lilla skatt igår. Mamma var på besök och drack kaffe och smakade mina nybakade kakor. Som blev supergoda. Aldrig bakat kakor förut, blev chokladkakor. Perfekt till kaffet. Mamma kom över för att hämta Theo. Han ska vara hos henne den här veckan eftersom vi kommer befinna oss på Rhodos!

Det finns wifi på hotellet så kanske kommer jag uppdatera bloggen något medan vi är iväg. Får jag wifi på mobilen kommer jag garanterat att uppdatera instagram (Maryswe). Men mest av allt tänker jag njuta av semestern med min fina familj. Massa mys med
Anna!
 
Men än är det ett tag tills vi befinner oss  i värmen. Först ska jag fika med Nathalie och Melina. Blir nog en riktigt bra vecka det här.

Svar på frågor del 3

Här kommer svaren på resten av era frågor
 
Hur går det med boken du skrev på?
Inte bra alls tyvärr. Har som vanligt istället en ny idé på en bok. Men vet inte när/om jag kommer få tid att börja skriva på den.
 
Får känslan av att du  "övar" en del med Liam på diverse grejer, stämmer det eller är de bara som de känns?
Nej vi övar inte på grejer. Det är inte som att vi stressar fram hans utveckling. Han lär sig saker i sin egen takt. Däremot tycker han om att leka och då blir det som att man övar i leken. Som när han försöker ta ett steg mot mig eller vill använda mig som stöd. Men det är alltid på hans villkor.
 
Hur känns det nu när Liam börjar bli "stor"? Är det lättare/roligare/jobbigare/tråkigare än när han var bara någon månad?
Det har alltid varit roligt att ha Liam. Ibörjan räckte det med att titta på honom så var man nöjd i flera timmar. Jag njuter hela tiden av att vara mamma. Kommer jag förhoppningvis alltid att göra. Klart att det är tuffare nu. Man har inte lika mycket egentid längre. Det gäller att hålla koll på sin lilla virvelvind. Man har garanterat aldrig tråkigt.
 
Är Ditt och Samis förhållande starkare nu än innan Ni fick Liam?
Ja det tycker jag. Ens relation prövas på många sätt när man blir förälder. Antingen går det åt skogen, eller så blir man starkare tillsammans.
 
Hur ofta kan bara Du och Sami hitta på saker tillsammans eller bara ha tid för att mysa? Tack för en väldigt bra blogg! :))
Vi har tid för varandra varje kväll när Liam gått och lagt sig. Så umgås vi tillsammans med Liam när Sami slutat jobba. Vissa kvällar gör jag mitt och Sami sitt. För även om man behöver tid tillsammans behöver man även tid med sig själv, det får man inte glömma. Helger hittar vi alltid på roliga saker. Tack för dina snälla ord!
 
Är du orolig inför resan till Rhodos, för Liams del?
Jag var det först, när jag trodde att vi skulle ta taxi från flygplatsen. De kör som galningar. Tur nog är det bestämt att Anna och Herman ska hämta oss från flygplatsen. Sen är det bara en halvtimmes körning därifrån.
Lite orolig för flygningen, men det ska nog gå bra.
 
Skulle du kunna tänka dig att åka utomlands någon mer stans?
Absolut! Vill till Paris och New York. Sen ska förhoppningsvis hela familjen hälsa på Anna på Gran Canaria nästa år.
 
Innan man skaffar barn, vad borde man verkligen fundera över?
Att det är något man verkligen vill. Att man har en god ekonomi, det underlättar så mycket. Även att man har en bra relation med sin partner. Man ska aldrig tänka "kanske ett barn kan rädda vår relation". För det brukar snarare ha motsatt effekt. Då är det barnet som får lida.
 
Ska din kille vara pappaledig något?
Ja han är pappaledig hela januari, sen nästa sommar.
 
Vad är det bästa med att vara mammaledig? (Förutom att du får spendera tiden med din gulleplutt)
Alla underbara mammor jag träffat. Kunna sitta och fika hela dagarna och prata om livet utan att oroa sig över att man inte hinner. Man hinner med allt!
 
Använder du dina väskor ofta?
Nej det blir nästan bara skötväskan. Sen har jag min leoväska från Mango till jobbet och de mindre väskorna brukar jag ha när jag går ut. Sen har jag en träningsväska från Nike.
 
Om inte donken vad skulle du jobba med då?
Jag kan väll svara på vad jag funderar på att jobba med i framtiden. Det är antingen på försäkringsbolag eller inom bank. Vi får se.
 
Vill du förlova dig?
Jag vill förlova mig när vi kan gifta oss inom ett år efter det.
 
Favorit skoaffär?
Bianco gillar jag. Annars köper jag mest mina skor billigt genom Members.
 
Läser du modebloggar?
Nej inte längre. Eller jag brukar kolla in på lisaplace.devote.se.
 
Vad använder ni för barnvagn till Liam? Några bra tips på vagnmodeller som är lättkörda, och bra priser? :)
En crescent diva från 2010. Crescent är billiga och lätta att köra. De är inte så tunga. Just våran har jag varit nöjd med men låset krånglar. Sen sittdelens tre lägen brukar ibland låsa sig så att man får stå och kämpa. Då bjuder jag på en del svordomar haha. Gillar Brios vagnar. De är fina. Gillar inte Emmaljunga. De ser så jäkla tunga ut och är förbannat stora.
 
Tack för era frågor!

Baseball

Igår efter maten gick vi och spelade baseball på fotbollsplanen. Gick bättre för mig än vad jag trodde att det skulle göra. Var ganska duktig i brännbollen i skolan, men det är många år sedan nu. Liam sov i vagnen medan vi spelade.
 
Idag hade vi velat åka och bada men som vanligt är det dåligt väder på helgen. Även om solen börjat titta fram nu.
 
Vi måste packa till Rhodos också. Så overkligt att vi snart är i värmen hos min fina syster. Ska njuta massor vid poolen och stranden. Kanske kommer vi hem lagom tills hösten tar fart. Eller kommer sommaren hålla i länge i år? Den som lever får se.

Lunch och bastu hos mamma

Kommer in lite snabbt för att blogga. Vi är hemma hos mamma och har precis bastat.
Bilden ovan togs nyligen, hur söt får man vara?
 
Han var förresten jätteduktig på castingen. Klarade sin audition på första försöket. Han sa "tack" när han blev inspelad. Något han aldrig sagt tidigare. Bra tillfälle att säga det för första gången. Idag har han sagt det flera gånger. Börjat prata mer och mer. Även om han fortfarande mest använder ljud.
 
Nästa vecka får vi veta om han kommer med i reklamen. I så fall är det inspelning den 30e augusti. Hoppas! Men man vet ju inte hur det gick för de andra barnen. Jag är hur som helst väldigt stolt över min lilla sociala och glada pojke.

Fredag med casting

Klänning - Vero Moda Väska - Stradivarius Klackar - Sugarfree Shoes
 
Här har ni dagens outfit. Känner mig söt i klänning. Liam sover just nu, lät han somna tidigare än vanligt så han är utvilad på sin casting. Snart måste jag väcka honom så han får i sig mat. Sen åker vi mot stan.
Lär inte blogga något mer idag, men imorgon ska ni få veta hur det gick.
 
Ha en fin start på helgen kära läsare.

Liam på casting

Igår hade jag en härlig dag hemma hos mamma. Vi åt sushi till lunch och sedan blev det kaffe och chokladmuffins till efterrätt. Vi busade med Liam och låg och slöade i sängen eftersom samtliga var sega.
Gick bra att jobba också. Jobbade med så härliga människor att jag hade jättekul.
 
Idag är en speciell dag. Jag ska nämligen in till stan med Liam för att gå på casting. Han kanske kommer vara med i en reklamfilm. Vet inte om jag kan skriva ut företaget. Kan ju hända att de ännu inte vill att konkurrenter ska veta att de ska ha små barn i sin reklam. Ifall att de stjäl idén. Så ni får veta senare istället. Men det är ett stort och populärt företag! Sen är det förstås inte säkert att han får vara med bara för att han fick komma på casting. Vi får helt enkelt se hur det går. Aldrig gjort något liknande så är nyfiken. Liam som älskar uppmärksamhet lär stortrivas. Det enda kravet de hade var att barnen kunde krypa. Vilket Liam är en hejare på. Så ska helt klart bli spännande.
 
Från stan åker vi direkt hem till pappa där det blir middag. Sami kommer dit efter jobbet.
Bra start på helgen!

Från supermysigt till skitjobbigt

Hade jättetrevligt inne i stan med mina fina blondiner. Vi satt på uteserveringen vid Humlan och drack gott vin. Vädret var verkligen jättehärligt! Varmt och skönt, så det var mycket folk ute på stan. Efter någon timme gick vi till Friday's för en drink innan hemgång. Jag åkte med Sarah till Täby där våra grabbar väntade. Kahléen sov men Liam var fortfarande vaken trots att klockan var 22, han brukar somna vid 20. Så han var väldigt trött och blir då alltid extra mammig. Så jag fick inte släppa ner honom! Då blev han jätteledsen. och Sarah som han annars alltid avgudar fick knappt hålla i honom. Bättre lycka nästa gång.
 
Vi åkte hem direkt eftersom Sami skulle jobba idag. Tror ni inte att det var totalt stopp på motorvägen? Vi förstod inte hur det kunde vara det den tiden på dygnet. Det var köer pga vägarbeten. I vanliga fall tar det 40 minuter att komma hem, men det tog 2 (!) timmar. Stackars Sami somnade inte förrän halv ett. Så han var nog trött imorse. Liam somnade i bilen men vaknade när vi lyfte ut honom. Han blev gnällig, vilket inte var så konstigt. Men sen börade helvetet. Han kunde inte somna för att vi förstört hans rutiner. Han vände och vred på sig. Jag gick ut i vardagsrummet och kollade animerat med honom. Det får honom alltid att somna dagtid. Men det hjälpte inte. Han somnade först 02 i mina armar helt utmattad. Så jag är minst lika trött som Sami idag. Imorse vid 08 kom två killar som ska byta vår fläkt i köket. Då hade vi varit vakna sedan 06.30. Man kan inte direkt säga att jag kände av den där extra halvtimmen sömn...
 
Nu är vi hemma hos mamma. Eftersom det blir väldigt dammigt när de byter fläkt och ventilationen ska också fixas så vi är hos mamma istället. Känns bättre. Förhoppningsvis kan mamma jobba halvdag och komma och joina oss om några timmar. Nu måste jag springa efter Liam. Det finns mycket att riva ner här hos mormor.

Onsdag med vindejt (och Liams första mini-steg)

Blus - Mango (Finland) Väska - Rules by Mary Shorts - Pull & Bear Klackar - Graceland
 
Idag när Liam stog utan stöd (som han blivit proffs på) så satte jag mig mittemot honom. Då tog han ett ministeg mot mig! Jag sträckte genast fram armarna för att jag trodde att han skulle ramla. Men icke, efter det lilla steget så stod han fortfarande stadigt innan han tillslut satte sig ner. Jag säger då det, min lilla älskling har bråttom med att lära sig gå.
 
Ikväll ska jag in till stan och dricka vin med Sarah och Lind. Det ser jag framemot. Vi hade så trevligt sist, som var flera månader sedan nu. Sami kommer köra mig till stan för sedan åker han vidare till Täby med Liam och Theo. Han ska nämligen umgås med Sarahs man Johan. Som är hemma med Kahléen. Känns konstigt att det är dem som ska ha playdate och inte jag och Sarah. Men det är ju perfekt, så behöver ingen vara hemma själv. Och jag slipper åka kommunalt!

Skype med Anna

Anna tillsammans med Liam. Här var han bara fem månader! Min lilla plutt.
 
Igår skypade jag och Anna i en halvtimme. Var så mysigt att prata med henne igen. Blev mer skratt och oseriöst prat än att gå igenom det som hänt de senaste månaderna. Det hinner vi med ändå. Eftersom vi ses redan nästa vecka. Känns så overkligt fortfarande. Att vi åker till Rhodos för sol och bad och se min fina syster uppträda. Vi pratade om vad vi ska göra på hennes lediga dag. Det blir nog en tur till en riktigt fin strand och sedan in till Rhodos stad. Längtar!

Svar på frågor del 2

Tänkte fortsätta svara på era frågor!
 
Hej! Har din och Sami´s relation förändrats någonting sedan ni fick Liam? :D
Den har blivit starkare! Det har varit ett tufft år på många sätt. Omställningar, andra prioriteringar och liknande. Lätt att man tappar bort varandra. Men jag tycker ändå att vi klarat det fint. Visst har vi bråkat mer det här året än vad vi gjorde förra. Men jag älskar Sami mer än någonsin. Att se vilken underbar pappa han är till Liam är allt för mig. Samtidigt som vi ser till att hitta egentid - varje dag! Vi är fortfarande Sami och Maria. Inte mamma och pappa, som bara pratar om blöjbyten och Liams framsteg. Vi lever fortfarande för varandra.
 
Vad äter du till frukost?
Oftast flingor. Det enda jag orkar göra iordning på morgonen. Vilket är dumt eftersom man är lika hungrig en kvart senare.
 
Ammade du Liam och hur gick det, gjorde det ont att amma?
Liam var duktig på att amma redan från början, så jag fick aldrig mjölkstockning. Men däremot såriga bröstvårtor första veckan. Fy satan vad det gjorde ont! Grät när jag ammade min lilla skatt. Var så himla jobbigt. För jag ville bara njuta av min lilla pojke. Som var så nöjd och tryckte händerna mot kinderna och det där mysiga ljudet från när han ammade. Glömmer aldrig! Tur att smärtan försvann helt efter en vecka (de läkte efter att det bokstavligt talat rann blod från dem) Så då kunde jag njuta av våra amningsstunder. Vid 3 månader räckte inte mjölken. Troligen pga att Liam sov hela nätter så började mjölken att sina. Jag ammade inte tillräckligt ofta. Så fick ge ersättning två gånger om dagen. Vid sex månader ammade jag bara på morgonen, sen när Liam var 7 månader slutade jag att amma helt. För att mjölken tog slut.
 
När började ni mata Liam med pure, gröt osv?
Vid fyra månader
 
Vad gör du och Sami för att hålla kärleken vid liv?
Vi tar hand om varandra. En ordentlig kram räcker långt. Pratar ut när vi varit osams, försöker hitta på saker tillsammans.
 
Hur gjorde ni när Liam var nyfödd tex, då fick ni väl inte så mycket egen tid?
All tid gick till vår underbara pojke. Jag tror inte att egentid är så jätteviktigt de första veckorna. Då får man vara helt såld på sin lilla skatt. Gäller bara att man hittar tillbaka till varandra när man får rutin på vardagen igen.
 
När ska Liam börja på dagis och hur gammal kommer han att vara då?
Det beror på när han får förskoleplats. Men förhoppningsvis i februari nästa år, när han är 15 månader.
 
När lämnade ni Liam hos barnvakt för första gången?
Korta stunder var ganska tidigt, som när vi åkte till Maxi lämnade vi honom till mamma ibörjan eftersom vi var rädda för att han skulle få något virus. Första riktiga gången var när vi gick och såg Breaking Dawn part 1. Tror Liam var 2 - 3 månader då. Första natten utan Liam var bara för någon månad sedan.
 
Hur ser en vardag ut för er, när går ni upp osv?
Liam vaknar vid 06 men vi går upp från sängen vid 07. Då byter jag blöja på Liam, han får kläder på sig och sen gröt. Efter det äter jag frukost och bloggar medan han leker. Sen går vi ut med Theo. Efter det brukar jag städa. Dammsuga, plocka, diska och tvätta. Om vi ska iväg någonstans gör vi oss iordning för det. Sami brukar komma hem från jobbet innan 17 de dagar han inte tränar, annars vid 18.
 
Var sov Liam när han var nyfödd, om han inte sov i egen säng.. när började han göra det?
Första månaden sov han mellan oss. Efter det började han sova i egen säng. Han sover fortfarande i vårt rum men efter Rhodos har vi tänkt att han ska sova i sitt eget rum istället. Han vaknar nämligen av Samis alarm på morgonen vilket är lite jobbigt.
 
Jag är 19 och är tillsammans med en kille som jag älskar, och skulle kunna gifta mig med och skaffa barn och hela fadderuttan (om ett par år), men samtidigt så känner jag ångest över att inte leva "singellivet" som mina singelvänner gör. Har sån himla ångest över detta och även över framtiden. Hur sjutton lyckas man flytta från en mindre stad till Stockholm? Det är ju sviiindyrt att bo där!
Mitt tips är att försöka leva i nuet. Älskar du din pojkvän ska ni vara tillsammans. Om du tröttnat och hellre är singel så prata med honom. När det gäller flytt till Stockholm är jag inte rätt person att fråga. Eftersom jag alltid bott här. Men om du vill flytta hit kan du studera här eller söka jobb. Det finns billigare lägenheter i utkanten av stan som har bra förbindelser dit. Så man måste inte bo mitt i smeten.
 
Hej, jag undrar ifall du fått fler eller mindre läsare sen Liam föddes?:)
I slutet av graviditeten och i örjan när Liam var född så hade jag väldigt många läsare. Ca 6000 unika om dagen. Men i takt med att jag började blogga mindre så minskades också antalet läsare.Vilket är helt okej med mig. Eftersom att bloggen är så privat, med mycket bilder ur min vardag så vill jag inte ha en storblogg. Har idag mellan 1000 - 2000 läsare. Får bara snälla kommentarer och ni är flera som kommenterar flitigt. Det uppskattas mer än ni anar!
 
Använder du några mods eller nedladdningar till The Sims 3?
Nej, min dator klarar knappt av Sims 3. Det är så stort att datorn stängs av hela tiden. Behöver en ny!
 
Vilka expansionspaket har du till The Sims 3?
Husdjur och I rampljuset
 
Vad har du för "tekniker" när du skriver böcker? (alltså, samlar du fakta först & kommer på grundstoryn eller "bara" skriver du?)
Det brukar börja merd att jag får en idé. En handling jag skulle vilja skriva. Medan jag funderar på vad som ska hända kommer karaktärerna in i bilden. Jag funderar på hur de är som personer, hur de ser ut, varför de beter sig som de gör. Om de har syskon, vänner, hur föräldrarna är. När jag börjat få en bild av huvudkaraktärerna skriver jag ner hela boken kortfattat. Så att jag inte ska tappa den röda tråden. Sen händer det ibland att jag får ändra i sammanfattningen lite för att det ska passa händelseförloppet. Karaktärerna har en tendens att få egen vilja. Det är en häftig upplevelse. När det känns som att karaktärerna tvingar än att skriva på ett sätt. Man har inte full kontroll över det man skriver. Sen känner man sig manad att fortsätta, för man har skapat liv, karaktärerna blir ens vänner. De vill man inte överge. Men så gör jag det ändå varenda gång. Har bara avslutat en enda bok någonsin, och då var jag 14 år.
 
Vilka är dina 3 favoritfilmer?
A walk to remember, Avatar och.... svårt! Vet inte vilken som är min tredje favorit.
 
Vad är Samis 3 bästa & 3 sämsta egenskaper?
Bästa:
1. Han är så otroligt snäll, mot alla. Var med i Friends när han gick i skolan för att motverka mobbing. Han är allas vän, man trivs i Samis sällskap.
2. Han bryr sig allra mest om sin familj. De är de viktigaste han har. Jag är stolt att jag, Liam och Theo nu också får tillhöra hans familj.
3. Hur kärleksfull han är. Han får mig att känna mig speciell och älskad.
 
Sämsta:
1. Han får ingenting gjort, haha! Man måste alltid tjata på honom. Men när han väl sätter igång med något är han nogrann och avslutar det han påbörjat.
2. Han vill göra alla nöjda. Kan låta som en bra egenskap men det blir lätt att han glömmer sig själv. Ibland kan man inte göra alla nöjda, så är det bara.
3. Han är en datornörd! Haha. Okej det är okej att han spelar CS. Men ibland går det överstyr. Då får jag dra tillbaka honom till den verkliga världen.
 
Fortsätter svara på frågor imorgon!

Bikini från Style by Tyra

Det som är bra med att resa på slutet av sommaren (om precis en vecka åker vi till Rhodos!) är att man kan handla sommarkläder för en billig peng. För två veckor sedan köpte jag en fin topp på Gina för 35 kronor.
Bikinin ovan beställde jag från Style by Tyra för 75 kronor. Inte illa! Tycker att den är supersnygg och tur nog satt den riktigt bra också. Var lite rädd att den skulle vara för liten eller för stor. Har aldrig köpt bikini över nätet, istället brukar jag få prova minst 10 på H&M innan jag handlar någon.
 
Det enda negativa var leveranstiden. Jag tycker inte att det ska ta en vecka för en vara som är i lager att anlända. Och nej det var inte posten som strula. För fem dagar efter att jag beställt bikinin fick jag ett mail om att den lämnat deras lager. Ska det vara så idag? När de flesta nätbutiker skickar iväg ens beställning samma dag som man handlar. Tror SBT kan förlora på det här. En vecka kanske inte låter som så mycket men när man går och väntar på något känns det som väldigt lång tid. Då kan man heller inte beställa något på onsdagen som man vill ha till helgen, tillexempel. Nej skärpning! Annars är jag nöjd.

Skansen

Här är lite foton från i lördags då vi åkte till Skansen. Liam älskade det! Han var nyfiken på alla djur, stora som små. Han ville inte sitta i vagnen utan hos mamma och pappa såg man bäst. Helst av allt hade han nog velat krypa runt, men det hade inte varit så praktiskt. Hoppas att vi kan åka tillbaka dit nästa år så får han springa runt istället. Förhoppningsvis följer även Chribba och Nisen med då, och deras bebis som kommer vara ca 9 - 11 månader beroende på när på sommaren vi åker dit. Känns så overkligt just nu. Att jag och min bror ska kunna umgås med våra bebbar. Som blir kusiner. Eller ja, plast-kusiner. Men vi säger kusiner. De kommer ha så roligt ihop! Speciellt när de blir lite större.

Grillkvällen

Här är några foton jag och mamma tog under grillningen i fredags. Tack vare toppenväder kunde vi sitta ute hela kvällen. Jag pratade graviditet med Nisen som är i vecka 35. Inte långt kvar! Vi är så nyfikna på deras lilla bebis. Ska bli så mysigt att få gosa med nyfödd igen.
 
Liam stortrivdes som ni kan se på bilderna. Han klappar ofta i händerna nu. När han hör musik och om någon annan klappar händerna. Nu förstår han orden "klappa händerna" också så det räcker att säga det för att han ska börja klappa. Vår glada lilla gogris.

Lilla Theo

Här får ni två bilder på lilla Theo. Så mysig liten pojke, hade kunnat hålla i honom hela dagen. Ville inte släppa taget. Så tråkigt hur kort tid de är så små. Man glömmer så fort.
 
Var supermysigt på Skansen igår, ni ska få ett bildregn senare. Antingen idag eller imorgon.
Nu ska jag busa med Liam. Sami och Theo sover fortfarande.Vi hade tänkt åka till Rudan idag men tyvärr är vädret tråkigt. Så blir nog bara en promenad istället. Sen se finalen i handbollen förstås! Så stort att herrarna tagit sig till OS final.
 
Förresten, obehagligt med krocken igår. När en av djurgårdsfärjorna åkte in i kajen. Samma dag som vi åkte en, obehagligt! Men vi var inte med på just den färjan, tur nog.

Grillkväll hos mamma

Har haft en supermysig dag hemma hos My. Hon och Jonny har köpt en jättefin villa ute i Sorunda. Är nästan själv sugen på att flytta dit. Ute på landet trivs jag, kanske köpa en hästgård? Drömma kan man göra...
 
Ni ska få hälsa på lilla 3 veckors Theo senare. (Om ni är nyfikna finns en bild på instragram, maryswe heter jag där) Vilken liten charmkille! Vägde lika mycket som Liam gjorde när han var nyfödd, väldigt svårt att förstå att Liam varit så liten. Och doftade så gott, finns inget bättre än bebisdoft. När slutade Liam dofta så?
 
Han fick busa med en av My och Jonnys katter. Som inte bryr sig om en 9 månaders bebis som drar honom i örat. Vad skönt det var att låta Liam hälsa precis så som han föredrar. Katten verkade bara tycka att det var mysigt. Ska försöka övertala Theo (vår hund, inte bebis alltså) samma sak. För han går bara iväg när Liam närmar sig. Antagligen därför Liam blivit så duktig och snabb på att krypa.
 
Nu är jag hemma hos mamma. Snart kommer Harry. Chribba, Dennis och Nisen. Då ska vi grilla. Sami kommer först senare.
 
Blivit molnigt nu men vad gör det, kvällen blir nog toppen ändå!

Svar på frågor

Bild en läsare skickade till mig, så fin!
 
Det blir nog en kort bloggpaus under helgen. För vi har så mycket inplanerat. Idag ska jag hem till My med Emelie från jobbet för att hälsa på hennes månadsgamla bebis. Ikväll är det grillning hos mamma. Imorgon ska vi till Skansen och på söndag ska vi eventuellt på middag hos Samis pappa.
Ska försöka fota en massa i helgen så jag kan bjuda på lite fina bilder sen!
 
Tänkte passa på att svara på några av era frågor från frågestunden. Hinner inte svara på alla nu.
 
Vilket är det bästa sommarminnet du har?
Svårt! Jag älskade somrarna på landet i Finland när jag var liten. Sen alla utlandsresor. Svårt att säga vilket minne som är allra bäst.
 
Är ni sugna på syskon till Liam i framtiden eller känner ni er just nu nöjda med
ett barn? :)
Ja i framtiden vill vi ha fler barn men just nu njuter vi av Liam
 
Funderar du någonsin på att studera ibland, vad i så fall?
Mamma tjatar om att jag borde sadla om till fondförvaltare. Bra pengar! And me like money...
Men jag är ändå mer sugen på att plugga ett år till bankrådgivare. Det är den utbildning jag har från gymnasiet.
 
Hur trivs du med mammalivet? Är det som du förväntade dig? Bättre/sämre?
Jag trivs hur bra som helst! Älskar livet som mamma. Det är mycket bättre än jag hade förväntat mig. Alla pratar om hur jobbigt det är, men mesta dels är dagarna fulla med kärlek. Sen får man testa sitt tålamod mer än en gång, men det är såå värt det.
 
Hur många barn vill du ha?
Två eller tre
 
När vill du ha nästa barn?
När Liam är mellan 2 - 3 år
 
Vill berömma dig för en mysig blogg! Jag är gravid i vecka 37 har BF den 28 augusti. Jag undrar vad du hade med dig i din BB väska och om du kan ge några tips på vad som du anser är ett måste? =) Och växte du in i mamma rollen direkt när du fått Liam eller det tog ett tag? Ha en fortsatt bra dag!
Tack för dina snälla ord! Spännande med BF snart :) Jag hade med mig lite kläder till Liam. Sen självklart kameran och lite smått och gott, som choklad. Snuttefilt kan vara mysigt för barnet, gärna en som doftar som föräldrarna. Blöjor behövs inte, det brukar de ha på sjukhus. Sen brukar man få med sig startpaket hem som innehåller lite blöjor samt rabatter på blöjor. För mig var det självklart att vara mamma så fort jag fick honom på bröstet. Kände aldrig någon rädsla. Mammainstinkt.
 
Var någonstans bor ni, vilken stadsdel?
Stockholm, Haninge
 
Vad har du för tv-serier?
Massor! Jag och Sami hade en period när vi kollade serier hela tiden. Det var så vi fick tiden att gå när jag var gravid. Vänner, House, Grey's Anatomy, So little time, Huset fullt, Glee, Gilmore Girls och One tree hill.
 
Hur många säsonger?
Vänner: Alla House: 5 Grey's: 2 So little time: 3 Huset fullt: 2 (Går det att få tag på fler i Sverige?) Glee: 2 Gilmore Girls: 4 One tree hill: 6 eller 7
 
Vad har du för favoritböcker?
Twilightserien (på engelska! man ska inte missa Stephenies fina sett att skriva. Översättare misshandlar texter) Även Sophie Kinsella skriver underbara böcker.
 
Några favoritbutiker?
H&M och Jollyroom är nog där jag handlar mest just nu.
 
Kan du inte ta lite kort hemma hos er så man får se hur ni har det
Jo det är tanken, men vi är inte klara med allt ännu. Så mycket jobb med denna lägenhet!
 
Svarar på fler frågor när jag har tid!

Torsdag med jobb

Klänning - Nelly Väska - Mango (Finland) Pumps - Catwalk
 
Länge sedan ni fick en outfit! Några läsare som bett om det. Ska försöka att lägga upp oftare. Kanske redan imorgon igen, om jag hinner. Då ska jag och Emelie från jobbet hem till My och gosa med hennes månad gamla bebis. Ska bli så kul! Äntligen får vi träffa lilla Theo. Sen direkt därifrån ska jag hem till mamma för grillning tillsammans med Chribba, Dennis och Nisen. Som är höggravid, hon och Chribba ska ha barn i september. Så spännande. Jag tror att de väntar en flicka, vi får se.
 
Nu dags för jobb för min del. 17 - 21. Hoppas det blir en bra kväll och att jag jobbar med härliga människor.

Ischai

Lite bilder från dagen. Blev ischai på Espresso House och mat till bebbarna. Som var ovanligt nyfikna på varandra. Kanske börjar de känna igen varandra nu. Melina blev skrämd av Liams oväntade glädjetjut, men började inte gråta i alla fall. Härdad kanske?
 
Vet ni vad jag har gjort idag, tagit bilder på min outfit! Det var då inte igår. Om jag får Liam att somna ska ni få bilderna innan jag åker till jobbet.

Shopping från Gripsholm

Kollade in Campadre imorse där jag hade 200 kronor tillgodo att handla för. Såg att de hade Gripsholm som kampanj igen. Älskar deras inredning! Sist köpte jag vår badrumsmatta därifrån. Den är superfin. Nu blev det filten ovan. Kommer värma gott i höst. Våra filtar från Ikea som Liam använt är så utslitna att det helt klart var dags för en ny.

120809

Dagens humör: Lite morgontrött men annars på bra humör
Dagens planer: Fika med Nathalie och Melina. Sen jobb 17 - 21
Dagens kändis:
Världens finaste MK
 
Dagens bok: Bedragen av Katerina Janouch
Dagens bebis: Bär sött set i sailormotiv.
Dagens nedräkning: 12 dagar tills vi åker till Rhodos
Dagens städning: Inte så mycket för en gångs skull. Bara plocka där Liam far runt.
Dagens väder: 18 grader och molnigt, kan komma regn senare.

Frågestund

Några läsare har undrat om vi kan ha en ny frågestund i bloggen. Länge sedan sist så varför inte!
Fråga vad ni vill veta så kommer svaren imorgon eller senast på fredag.
 
Nu har Liam precis fått mat efter sin middagslur. Han sov i 4 (!) timmar så jag hann nästan läsa ut boken jag började med igår. En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella. Den bjuder på många skratt verkligen. Ska genast beställa bok nr 4 och 5 i samma serie.

Start of something new

En nyvaken Theo och jag kan lova er att jag ser lika trött ut. Liam däremot är hur pigg som helst. Han har precis fått i sig morgongröten och sitter nu och leker. Vi ska strax ut med Theo på promenad och sen ska jag dammsuga lägenheten. Måste bara tänka på att inte göra det för tidigt. Kvinnan under oss har semester nu och jag tvivlar på att hon gillar att vakna 07.30 varje morgon för att jag dammsuger. Lätt att man glömmer bort hur tidigt det är när man alltid vaknar vid 06.

Liam dansar till Herr Gurka

Borde nog anmäla honom till "So you think you can dance". Enjoy!

Popcorn

När man gör micropopcorn så blir det, som ni vet, alltid några som inte poppas. Spelar ingen roll hur man gör, för väntar man längre blir de svarta istället.
 
Men jag ser inte det här som ett problem. Som när Sami idag kommer hem från jobbet lär han fråga om jag dragit i mig en hel påse popcorn själv, när han ser att det saknas en. Då kan jag ärligt svara med ett leende - självklart gjorde jag inte det älskling. Tror du inte att jag har någon självkontroll?

With you

Sarah skickade några bilder som hon tog i lördags. Riktigt härlig dag hade vi!
 
Nu ska Liam få en tidig lunch, eftersom han vaknade redan 05.30 idag (precis som igår). När jag bad om nya morgonrutiner syftade jag inte på att han skulle gå upp ännu tidigare. Får sätta mig ner och prata med honom om det ;)
 
Läste ut Ondskans Tecken (av Saga Borg) igår. Nu blir det En Shopaholic säger ja. De böckerna är så mysiga. Samtidigt som de är lite smågalna.

Står utan stöd

Tänk hur mycket som kan hända bara på en dag. I förrgår kunde Liam stå väldigt korta stunder utan stöd, max 2 sekunder. Men igår var han redan så stadig att han kunde stå utan stöd precis så länge som han orka. Vilket kan vara långa stunder. Nu ställer han sig mot bordet och sen när han känner att han står stadigt så släpper han taget. Istället för att bli rädd så börjar han skratta och vifta med händerna. Såå nöjd med sig själv. Och det ska han vara.
 
Han försökte även ta ett steg mot mig igår men då ramlade han på rumpan, och tog sig envist upp igen. En kille med ett mål är vad vi har.

Liam 9 månader

Idag blir vår skatt 9 månader. När jag ser honom bredvid nyfödda blir jag alltid så förvånad över hur stor han ser ut. Han är ju också bara en liten bebis. Eller? För varje dag som går blir han mer och mer ett självständigt litet barn med stark vilja.
 
Liam kryper nu med en jäkla fart. Han ställer sig upp mot allt, går längst möbler och står även kortare stunder utan stöd. Idag stod han ganska länge och gungade på stället innan han tillslut satte sig ner. Börjar bli väldigt stadig vår pojke och jag tror att han kommer vara ganska tidig med att gå.
 
Liam sover mellan 20.00 - 06.00. Han sover en gång om dagen, oftast från 11 - 14.
 
Han tycker fortfarande om all mat. Nu har han mer tålamod vid matbordet igen och äter hela portioner utan att behöva distraheras med något. Han får både burkmat och min egen mat, men oftast är det min mat. Till frukost får han gröt och till kvällsmål välling. Sen i mellanmål får han oftast bröd med leverpastej och en banan. Men ibland annat, som igår fick han yoghurt med bär. Det var populärt!
 
Liam använder ljud mer än pratar än så länge. Men kan säga mamma, pappa, nej, där (däh) och Theo (Eo).
 
Han älskar att härmas. Han klappar händerna och gör man indianljud mot sin egen mun gör han det på sig själv. Säger man ett ljud gör han detsamma. Han kan även göra klick-ljud med tungan. Han tycker om att pussas, helst med sin egen spegelbild.
 
Liam väger nu 8400g och har storlek 74 i kläder. Längd vet jag inte, vi ska till BVC först när han är tio månader för läkarkontroll. Då kommer han vägas och mätas. Jag vägde bara här hemma så det kan hända att det inte stämmer helt. Tror att han väger lite mer.
 
Vår älskade skatt har en jäkla energi och ett gott humör. Även om han börjat visa tendeser på en stark vilja. Som när han inte är nöjd med något slår han handen i bordet. Svårt att bli arg på honom då för han ser så jäkla söt ut när han gör det.
 
Ettårsdagen närmar sig med en jäkla fart. Försöker njuta av det första året med Liam så mycket jag bara kan. För snart är det slut. Då börjar nya äventyr.

Helgerna går för fort

Som jag gissade skulle jag inte hinna med så mycket bloggande i helgen. Men nu är jag tillbaka!
Bilderna är från i lördags då vi åkte hem till Johan och Sarah. Vi gick ut till parken och grillade och sedan drack vi kaffe inne. Riktigt härlig dag verkligen och finns det något godare än grillat?
 
Liam och Kahléen hade jättekul tillsammans. Om en månad ska vi på hennes 1 års kalas. Vart tar tiden vägen? Snart är det vi som planerar Liams. Idag blir han 9 månader, så ett inlägg om hans utveckling kommer upp lite senare.

Morgonstund

Idag fick jag sova en halvtimme längre än vanligt, det tackar jag för! Liam har precis fått morgongröten och sitter nu och leker i matstolen. Skönt att han gillar att vara där en stund på morgonen. När han är på golvet måste man hela tiden ha koll då han älskar att busa.
 
Sami och Theo sover fortfarande, ska väcka dem klockan 10. För klockan 12 är vi bjudna på lunch hos Johan och Sarah. Eftersom de bor borta i Täby är det lite svårt att åka kommunalt, så det blir oftast att vi åker till dem. Men i höst tar Sarah körkort och då kommer de även komma hit så vi också får bjuda på lunch eller middag. Mys!
 
Hoppas ni har en lika  bra helg framför er med fint väder. Vi hörs när jag hittar tid till att blogga.

Receptet för gott sällskap

Kom hem från Nathalie för någon timme sedan. Liam somnade på vägen hem, helt slutkörd, och sover nu fortfarande i sin egen säng. Han lär nog sova ett bra tag till skulle jag gissa!
 
Kul har han haft idag, så som han busat runt. Fast sällskapet klarade inte riktigt av hans tempo. Melina gillar att ha det lugnt runt sig, att ha en ettrig bebis som vill dra i hennes hår var inte särskilt populärt. Ilon som blivit lite rädd av sig på senaste tiden klarade inte av Liams höga glädjetjut. Så i slutändan fick han leka själv, min skatt.
 
Nathalie bjöd på riktigt god blåbärspaj. Sen gott kaffe till det, ska nog ta en till kopp här hemma nu. Kaffesuget har kommit tillbaka, varit borta ett tag. Kanske pga värmen? Fast då borde jag inte vara sugen nu heller, för det är galet varmt i lägenheten.
 
Den här helgen har vi precis som vanligt en massa kul inbokat. Så räkna inte med så mycket bloggande från min sida. Men jag bloggar aldrig särskilt flitigt längre så ni är nog vana. Ingen som klagat så jag har världens tålmodigaste läsare! Ja ni som stannat kvar det vill säga.

Melina, Ilon & Liam

Idag ska jag hem till Nathalie tillsammans med Michaela och Linda. Våra bebbar ska få busa och vi vuxna ska fika. Vilken perfekt start på helgen.
 
Vi bor allihop här i Haninge och barnen är jämngamla. Ilon är yngst, Liam är fyra dagar äldre än honom och Melina (som blev 9 månader igår) är fyra dagar äldre än Liam. Så vi har kunnat jämföra barnens utveckling och se hur de blir mer och mer intresserade av varandra. Så roligt! På bilden ovan var de bara 5 - 6 månader.
 
Nu ska jag ut med Theo, det har precis slutat regna. Så vill skynda ut innan det börjar igen. Vädret blir nog inte roligare än så här idag.

Lek för små, gott för stora

Lite foton från dagen. Vi började med att gå hem till Linn där barnen fick busa på en lekmatta. Linn bjöd på supergoda bagels som hon gjort själv. Måste också testa någon dag! Aldrig tänkt på att man kan baka egna bagels. Tycker våra frukostbagels på jobbet är så himla goda.
 
Efter ett tag kände vi för att gå till parken i närheten då det var strålande väder. Barnen fick gunga, något Liam älskar. Det var premiär för Lykke i gungan och nog blev det succé allt. Båda barnen skrattade lyckligt. Det såg ut som att Lykke skulle flyga ur då hon vägrade att hålla i sig. Hon fick nog en mäktig upplevelse hon.
 
Båda barnen var trötta så istället för att sätta oss någonstans valde vi att gå en promenad med vagnarna. Liam somnade genast men Lykke stretade emot. Varför sova när det är så mycket roligare att vara vaken? I eftermiddag ska Linn till Ikea så förhoppningsvis sover Lykke där istället.
 
Nu måste jag springa efter Liam, han har vällt ner alla skor från skohyllan. Tack älskling.

Våran hall

Ni är flera som velat se hur vi har det här hemma. Här har ni bilder på vår stora tevebänk i vardagsrummet. Här är några foton vi har framme i lägenheten. Här har ni foton på vårt kök. Så nu hallen också! När vi är helt färdiga med Liams rum ska ni få se det. Mamma åker till Finland i september och tar med sig en matta som vi får från våra kusiner. Den ska vara i hans rum. Sen ska gardiner upp också. Nu används inte Liams rum. Hans spjälsäng står i vårt sovrum (han har sin växa-säng i sitt rum istället) och han leker ute i vardagsrummet. Då har jag bättre koll på honom när jag gör mina dagliga sysslor.
 
Hallen då. Skohylla och byrå är nya båda två, från Ikea. Bilden på Liam är den första man ser när man kommer in. Tycker att den är perfekt, eftersom det ser ut som att han hälsar än välkommen hem.
 
Men nu har jag inte tid att sitta här längre! Idag ska jag och Liam hem till Linn och Lykke för playdate. Verkar bli fint väder så vi kommer spendera dagen utomhus, härligt. Ikväll är det jobb för min del!

Det är roligt med ljud

Sami och Liam busar hemma hos mamma. Tycker det är så gulligt att Liam får fram skratt mellan ljuden. Enjoy!

Until my heart stops beating

Allting från topshop.com
 
Dagens önskeoutfit känns både somrig och höstig. Kanske en perfekt outfit för augusti, nu är det inte långt kvar till hösten. Men jag hoppas ändå att denna månad bjuder oss på många varma dagar! Jag har några soldagar säkrade i alla fall, eftersom jag åker till Rhodos med familjen.
 
Nu ska jag och Liam ut med Theo i det härliga vädret, sen får vi se vad den här dagen har att bjuda på.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!