Cappuccino på Joke


Jag sitter på Joke och dricker cappuccino och pratar med Emma på facebook chatten. Trevligt värre!
Det blir nog ut på Hollywood på vår födelsedag. Michele känner nämligen ägaren så vi kan få ett jäkligt bra pris. Plus att Emma aldrig varit där men vill. Jag tyckte att det var för mörkt där, ramlade ju för sjutton på dansgolvet haha. Fast det kan ha berott på höga klackar och lite för många drinkar...
Men så länge musik och sällskap är topp topp så funkar allt!

Fan för fyra timmar hål. Utrååååkad. Vill också bo nära, Caroline gick tillexempel hem och sov då hon sov dåligt inatt pga regnet. Som tur är får man sitta hur länge som helst här. De gillar studenter. Och jag har fyra timmar kvar på batteriet. Så ska nog kunna underhålla mig. Synd att jag inte tog med mig hörlurar. Kika youtube är bra tidsfördriv. Klockan fyra börjar nästa lektion...

Fläta mitt hår


Från lookbook.nu
Den här flätan är så snygg! Varför kan mitt hår aldrig ta och bli långt?

Blev klar med första lektionen precis, business management. Vi kommer att ha ett test i ämnet nästa lektion. Bara en timme långt och hon sa att det inte skulle vara så svårt. Jag är inte så orolig. Mycket av det vi gått igenom hittills är sådant jag lärde mig i gymnasiet. Plus att vi även pratat om liknande under fashion system och fashion marketing. Ska ändå förstås ägna några timmar till att plugga.

Nu har jag som ni vet fyra timmar dötid. Janina var snäll igår och sa att om jag någon gång vill gå med henne i Milano under timmarna så gör hon gärna det med mig. Idag är dock ingen bra dag för promenader. Det regnar.
Har ett stort jäkla paraply med mig som jag släpar runt. Så jag sitter nu i biblioteket fram till klockan ett då de stänger för lunch. Då går jag till Joke för en cappuccino. Jag har ätit två smörgåsar till lunch, får se hur länge det håller mig mätt. Vi hörs antingen när jag sitter på Joke eller ikväll

091130

Dagens humör: Trött men på bra humör
Dagens planer: Till skolan för att ha business management och contemporary art
Dagens kändis:

Rachel Bilson i en alldeles bedårande söt klänning.

Dagens inlägg: Blir inte mycket bloggande idag. Ska försöka blogga från skolan under långa håltimmen. Sen ikväll kommer bilder från när jag och Michele rökte vattenpipa.
Dagens låt: Jamelia - Beware of the dog
Dagens nedräkning: 23 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Rödbrun ögonskugga, svart eyliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 12 grader och regn

Blöt gris, trött gris


Michele gick ut med Theo i spöregnet. När de kom in igen låg Theo nöjt under handduken även när han inte var blöt längre hihi. Se som han trivs på Michele's knä. Bilden till höger togs nyligen. Han ligger så roligt när han sover haha. Jag och Michele försökte väcka liv i honom, men icke. Han vill sova. Kanske är lika bra, för när han träffar flickorna jag var au pair till lär han inte få vila mycket haha. Första gången de träffar Theo, Alessandra sa att de har längtat. Äntligen ska jag få träffa Eleonora och Carolina igen! Var allt för länge sedan sist.

Första advent


Idag är det första advent. Jag kunde inte fira det på något speciellt sätt förra året då jag bodde hos au pair familjen. Så idag ville jag göra något speciellt av det. Satte klockan på elva så att jag visste att jag skulle vakna före Michele. Gick sedan till köket och dukade fram frukosten fint. La även fyra pepparkakor var på en servett. Sedan tände jag ett ljus för första advent och tog fram datorn och spelade svensk julmusik. Vilken känsla som växte inom mig! Jag älskar verkligen julen. Och Michele uppskattade det verkligen. Så vi kommer fira så här även andra, tredje och fjärde advent.
Mysigt!
Idag är det förresten pissväder. Regnet bara öser ner. Tur att vi bara har inomhusaktiviteter på schemat. Först chilla hemma, sedan till au pair familjen för fika och därifrån till Michele's föräldrar för middag.
Hoppas ni har en mysig söndag framför er!

Gott gotti gott gott


Se så mycket gott vi har! Nu har vi verkligen lyxat till det. Den kommande veckan är räddad hihi.
Tuggummi, chokladkaka, godis, chips och en till bakelse. Sen finns det även glass i frysen.

Jag är klar med alla julklappar! Rekord helt klart. Det är inte ens decemer ännu. Känns hur skönt som helst. Slippa julstressen och sen veta hur mycket pengar man kan leva för den kommande månaden.
Är väldigt nöjd med alla också. Är säker på att de som får klapparna kommer bli glada.

Vi vet ännu inte om Markku och hans flickvän kommer över. Annars blir det chill för mig och Michele. Vilket jag inte har något emot då jag är sjukt trött idag.
Imorgon ska vi hem till min au pair familj för fika. Har inte sett dem sedan början på september så det ska bli himla trevligt. Tror inte jag uppdaterar bloggen mer idag, så ha en toppenkväll! Festa för mig ni som ska ut.

Damn she's a sexy bitch

Hej mina fina!
Kom hem från mataffären för en timme sedan. Michele städar lägenheten för fullt. Eftersom jag tvättar och stryker behöver jag inte göra det. Fast jag städade ändå soffan och soffkuddarna. Det blir hårigt lätt med en liten vovve som hoppar överallt. Eller ja... sover överallt haha. Tröttare hund får man leta efter. Han piggnar till när det är dags att sova. Då vägrar han att sova istället och ska alltid slicka mig i ansiktet eller springa runt, runt i sängen.

Så fort Michele är klar drar vi till Vulcano. Jag ska hitta julklapp till mamma, pappa och Cornelia. Tror det bara är dem som jag har kvar till. Michele's föräldrar och bror köper jag och Michele tillsammans till. Så han får hitta något så betalar jag bara för hälften, om han tillåter mig. Förra året fick jag inte betala min halva haha. Så det kändes helt fel när hans mamma tackade mig med pussar på kinden.
Känns förresten inte alls som ett helt år sedan! My Gosh.

Jaja, inga bilder nu inte. Men ikväll kommer ett par över för vin och vattenpipa. Ja vi måste ju testa den inför nästa söndag då Caroline och Thomas kommer över.
Ha en fin lördag!

Svar på frågor


Hur lyckas jag få till alla dessa sexiga miner?

Videofy vill inte fungera så jag la upp på gamla hederliga youtube istället. Enjoy!
Har några fler frågor att svara på, de får ni senare idag.

Theo slicker min hand under nästan hela klippet, aww min gullegris

Julklappshopping


Jag och Caroline i Mac salen i skolan. Rebekah har börjat lägga upp en massa bilder på facebook vilket jag tycker är roligt.

Kom inte in med videoklippet igår för att det aldrig ville bli klart. Så får bli lite senare istället. Nu ska jag få i mig frukost. När Michele kommer hem från jobbet ska det städas här hemma och så ska vi handla mat. Efter det drar vi till Vulcano för julklappshopping. Jag köpte förresten Michele's present igår. Är så himla nöjd! Längtar tills jag kan ge till honom för jag vet att han kommer gilla. Nej det är inte wii, haha. Vi kommer fira minijul med hans föräldrar, antingen helgen 19 - 20 eller någon kväll där efter innan jag åker till Sverige. Så när Michele vet får ni också veta vad han fått.

Thank God It's Friday!




Då var man redo för skola! Har precis ätit en väldigt tidig lunch, ska strax ut med Theo på promenad. Bussen till skolan går inte förrän tjugo i ett så än så länge har jag gott om tid. Modehistorian är bara två timmar så när jag kommer hem igen blir det att hoppa in i duschen och sedan stryka kläder. Har även hunnit tvätta lite kläder, visst är jag duktig? Fredagar är enda dagen som jag verkligen har tid för hussysslor. Så då får man passa på.
Vi hörs när jag kommer hem från skolan. Ha en fin dag sötnosar!

Mössa, jeans - H&M
Kofta - MQ
Tunika - Stradivarius
Armband - Chicy.se
Klocka - Tritoni
Väska - Zara
Sjal - DKNY
Skor - Pimkie

You are so sexy my love you got me trippin' over my tongue

Allting från netaporter.com

Så här hade jag gärna klätt mig idag, är helt förälskad i skorna. Vilken outfit det blev får ni se innan jag drar till skolan. Har även gjort en videoupdate med några av era frågor från frågestunden, den får ni ikväll. Även fredagsfrågorna kommer när jag kommer hem från skolan. Så idag har jag mycket att blogga om!

Det har blivit lite problem inför födelsedagsfesten. Emma vill inte att hennes vänner ska behöva betala för att komma till firandet. Men när man hyr bord och får in dricka ute kostar det en hel del. Skulle vi bjuda skulle det kosta motsvarande 4000 kronor. Då tycker jag (och så gör man oftast här i Italien) att det är bättre att alla betalar 200 kronor var, så får man ju också komma in gratis, ett bord och 2 - 3 drinkar för det priset.
Sen vll hon bjuda fler än tio personer. Jag förstår henne, det är jobbigt att välja bort vänner. Men vi är redan uppe i tre bord, jag vet inte om vi kan boka fler, man kan fråga förstås.. men ja det är ju problemet med priset också. Så kanske har jag ett eget kalas. Att vi blir 14 - 15 personer och bokar två bord. Då skulle jag kunna ha den 18e, på min riktiga födelsedag. Men jag vet några som inte kan komma då... och det vore ju tråkigt. Så ja, mycket att tänka på.

091127

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Till skolan för att ha modehistoria, vet än inte vad vi gör ikväll.
Dagens kändispar:

Jag pratade ju här om dagen om hur roligt det ser ut med par som är väldigt olika i längden. Här har vi ett till, men toksöta är de!

Dagens serie: Förra fredagens Idol
Dagens låt: Sister Hazel - Your winter
Dagens nedräkning: 26 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret i en fläta.
Dagens väder: 12 grader och molnigt

Min fina prins och tajta klänningar


Det är alltid lika mysigt att komma hem till den här pojken, för han blir så glad!
Tog ut honom på en kort runda. Bara för att låta honom kissa, den längre går vi ikväll tillsammans med Michele. Eller ja, vanligtvist går Michele med honom och jag gör disken. Ikväll blir det kyckling till middag, var ett tag sedan sist så ska bli riktigt gott.

Skoldagen gick bra. Italienskan är alltid så rolig. Tiden bara flyger iväg! När folk började resa sig upp undrade jag var de var på väg, men klockan var visst sex och lektionen var slut. Lite skillnad från fashion system, där vi igår började räkna ner sekunder när det var 20 minuter kvar haha. 1200 sekunder, om någon undrar.

Jag kan bara inte vara seriös på den lektionen. Det är så tråkigt att man måste hitta något att roa sig över för att kunna överleva de tre timmarna. Som när läraren ställde frågor till mig om klänningar. "Hur ska en klänning se ut för att du ska köpa den?" Och jag svarade "Well you know... it has to be tight" Och hela klassen börjar skratta. Man måste bjuda på sig själv, som tur var log bara läraren och gick vidare med frågorna haha.

Saknar sängen

Image and video hosting by TinyPic
Två toppar från forever21.com som förklarar hur jag känner mig idag. Jag sov inte bra inatt. Vaknade trots det på bra humör. Men nu gör ögonen ont och jag vill inget annat än att sova.
Men än är det ett tag tills dagen når sitt slut.
Har inte så mycket bloggork. Så ska bara skriva två saker.
1. När jag väntade på tunnelbana nr 2 såg jag en reklam från Pepsi. Med bild från New Moon. Där det stod "vampyrer dricker bara Pepsi" ungefär. Det fick mig att undra. Sen när började Pepsi sälja blod?
2. När jag kom till skolan såg jag en tjej som hade mörkbrunt hår klippt i page. Till det svarta ögon och blodröda läppar. Fan vad snygg hon var!
Nu ska jag försöka vara pigg nog för att orka med photoshoplektionen. Ciao!

Torsdag


Här har ni dagens outfit! Är dock inte säker på om jag kommer kunna bära stövlarna. Blir det regn är det bättre att lämna dem hemma så de inte blir förstörda. Har förresten på mig två par tights haha, för att inte frysa!

Ska snart ut med Theo för en liten promenad. Sen drar jag till skolan tio över elva. Kommer som vanligt dit tidigt så kan sätta mig i datorsalen. Ska försöka förbättra läxan lite, sen lär jag också hinna med att få upp ett blogginlägg. Vi hörs då! Ha en fin dag raringar.

Skjorta - JC
Cardigan - Vero Moda
Skinnjacka - Rock n blue
Shorts - Pull & Bear
Stövlar - Miss Sixty

091126

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Till skolan för att ha photoshop och italienska
Dagens kändis:

Leighton Meester är verkligen sjukt snygg i lugg!

Dagens dröm: Jag drömde att jag var Wanda i The Host, mysig dröm faktiskt hihi.
Dagens låt: Mandy Moore - Feel me

Dagens nedräkning: 27 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Guldaktig ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 13 grader och kan bli regn

You look colorful in black and white


Bild från lookbook.nu förstås.

Vad jag älskar den här stilen. Romantisk vacker klänning, till svarta läckra heels. En av de enklaste och finaste kontrasterna.

Nu håller jag, Emma och Michele på att planera min och Emmas födelsedagsfirande. Vi lär bli 22 personer och hyra tre bord på Gioia 69. Blir den 12 december, då det är precis en vecka efter Emmas och en vecka innan min födelsedag. Ganska perfekt. Även om det anses otur att fira sin dag innan man fyller år, men jag följs av otur jämt ändå. Bara lite mer än två veckor kvar nu, längtar!

Lunch och photoshop med Mimmi


Jag är nu klar med morgondagens photoshopläxa. Sitter i pc salen tillsammans med Mimmi. Läraren som har lektion nu är toksnäll! Inte bara fick vi sätta oss här. Han gav oss även ritplattor att arbeta med som gjorde läxan klart enklare. Ovan har jag ändrat färg på klänningen. Vänstra är orginalet. Visst blev det mer partysnyggt när den glänste i rosa?

Jag och Mimmi åt även lunch på Joke. Blev sallad för henne och Risotto för mig. Sjukt gott! Man får jätteportioner så de snålar inte direkt med maten. Vi pratade om julen, när våren kommer till Italien (mitten på februari) och andra trevligheter.

Jag undrar vad jag ska hitta på nu fram till klockan fyra. Läsa lite bloggar kanske? Skönt att bara kunna koppla av. Mindre roligt att jag inte klarar av läraren vi har i fashion system och att vi går till klockan sju... Men det är sånt man får ta. Efter lektionen åker jag hem tillsammans med Michele och så drar vi till hans föräldrar där Theo är just nu. Så blir det middag där med, gott!

091125

Dagens humör: Idag är det bättre helt klart
Dagens planer: Till skolan för att ha material technology och fashion system. Ikväll över till Michele's föräldrar för middag.
Dagens kändis:

Miranda Kerr är inte bara söt som en docka. Jag älskar hennes stil också!

Dagens svåraste: Att ta sig upp från sängen. Det var inte roligt. Men imorgon har jag sovmorgon i alla fall.
Dagens låt: Sugababes - Too lost in you
Dagens nedräkning: 17 dagar till mitt och Emmas kalas! Dags att bjuda in folk tror jag haha
Dagens smink och hår: Lite foundation, rödbruna ögonskuggor, svat eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 13 grader och soligt, lite moln

I forget that you don't expect an easy answer

Image and video hosting by TinyPic
Blev tyvärr en ganska dålig bild, men här är i alla fall gårdagens middag. Tonfisksallad! Så gott. Ris, tonfisk, kokt ägg, tomater, salt och sallad. Michele blev jätteglad hihi.

Idag blir det pasta pesto. Michele jobbar sent. Han borde vara hemma runt halv nio skulle jag gissa.
Hur jag mår? Jag vet inte riktigt... Huvudet känns konstigt men det kan lika gärna bero på att jag är hungrig.
Imorgon blir det lång dag i skolan oavsett hur jag mår. Är även klar med material technology läxan, så känner inte längre ångest för det jag missat i skolan.

Förresten såg jag ett jättekonstigt par på bussen idag till skolan! Jag tror de var i samma ålder, runt 15 år gamla. Men grejen var den att killen var riktigt lång, säkert 185 cm. Ja riktigt lång för att vara italienare. Tjejen var väldigt kort, italienska tjejer kan verkligen vara det. Inte 150, utan runt 140! Han höll om henne och det såg helt fel ut. Jag kunde inte låta bli att undra hur tusan det går till när dem har sex. Men ja... det finns nog många par som är olika långa. Det såg bara helt fel ut.

Såg nu att det inte gått att kommentera det här inlägget... roligt

Grattis bloggen, 3 år

Såg nu att jag missat bloggens födelsedag. Den blev tre år igår. Tänk så tiden går. Samtidigt undrar jag vad jag gjorde med all dötid tills jag fyllde 17 haha. Playahead?

Undrar vad jag gör om tre år. Om jag fortfarande bloggar. Den som lever får se.

Sjukling

Jag gick till skolan då det var viktigt, mådde ändå bara lite dåligt. Men under fashion marketing började jag bara må sämre och sämre. Kallsvettades, kände mig febrig och var trött. Trots att jag sovit åtta timmar inatt.
Så beslutade mig för att gå hem efter. Har bara italienska i eftermiddag och den kan jag skippa. Har ju pratat italienska hela helgen så har fått en hel del träning på egen hand. Sen de uppgifter de gör i boken kan jag fråga om i efterhand.

Imorgon måste jag dock till skolan, då har jag viktiga lektioner. Så idag får jag se till och bli frisk!

091124

Dagens humör: Bättre, så idag blir det lång dag i skolan med fashion marketing och italienska
Dagens planer: Ja det som står ovan. Sa även försöka bli klar med min photoshopläxa och material technologyläxa.
Dagens kändis:

Ashley Tisdale riktigt snyggt klädd igen! Älskar det helsvarta till den röda mössan.

Dagens dröm: Jag drömde om julklappar jag kommer få, blev lite besviken haha.
Dagens låt: Stone Sour - Through glass
Dagens nedräkning: Precis en månad till julafton!
Dagens smink och hår: Brunröda ögonskuggor, foundation, svart eyeliner och mascara. Håret upsatt och dragits bak med ett diadem.
Dagens väder: 13 grader och molnigt

Frågor om linser

Image and video hosting by TinyPic
Måste bara poängtera att den här linsen är upp och ner, det stör mig haha.

Jag har fått lite frågor om linser. Och glasögonorm som jag är kan jag passa på att svara.

Gör det ont att ha på sig linser?
Sällan. Det kan göra ont i slutet av månaden (jag har månadslinser) på kvällen för att de börjar bli torra. Då är det bäst att byta. Man ska vara rädd om sina ögon.
Gör det ont att sätta på sig linser?
Verkligen inte, det är dock lite krångligt till en början. Men sen är det hur lätt som helst, jag gör det på någon sekund.
Känner man av att man har linser?
Nej det gör man inte, bara när de blir torra, som det står om i översta frågan.

Jag älskar linser, för jag tycker inte att jag passar i glasögon. Min syn är så pass dålig att jag inte kan gå utan.
Linser syns knappt heller. Bara om man tittar riktigt noga och nära kan man se en liten rand runt ögonfärgen. Inget som stör än direkt. Men ja.. jag är även ute efter ett par riktigt snygga bågar.

En liten lista

Snodd av Emma, bara förkorttat den lite.

1. De 3 senaste köpen jag gjort är Present till Emma, julklapp till Anna och handlat mat.  
2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är Kenza
3. I min handväska har jag just nu Plånbok, boken "The other side of the story" skriven av Marian Keyes, solbrillor, almanacka, penna, block, handskar, näsduk, vaselin och usb-minne.
4. Mitt signaturplagg Mössor har jag fått höra förr. I år är det nog sjalar.
5. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är den svarta klänningen från Tiger.
6. Jag är beroende av Michele och allt som Stephenie Meyer skriver.
7. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: Klänningar, högklackat och skinnjackan
8. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja Stradivarius
9. Jag har aldrig köpt något från Miu Miu (ännu!)
10. Jag fyndar bäst på Stradivarius
11. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja Mary- Kate Olsen. Jag vill bära alla de kläder hon bar 2005.
12. Mitt nästa stora inköp ska bli Wii om jag inte får det av släkten.
13. Min stilikon är Mary-Kate Olsen.
14. I min skosamling har jag mycket klackar. För lite svart faktiskt.
15. Min drömväska är en från Miu Miu
16. Varje månad shoppar jag för Varierar... från 50 euro till 200.
17. På nätet shoppar jag helst just nu från jag shoppar inte från Internet längre. Saknar det. Tidigare köpte jag mycket från Tradera.
18. Min favorit-modeblogg är jag har blivit dålig på att läsa modebloggar. Men Elin Klings läser jag i alla fall en gång i veckan.
19. Jag är som snyggast när jag är lycklig! (snor Emmas svar)
20. Mitt hår är ganska långt, når ner till brösten nu. Är mörkblond men om två veckor blir jag brunett!
21. Mitt drömjobb är att skriva för italienska Vogue.

Rockigt är också snyggt


Bild från lookbook.nu

Ni säger ju att min stil är tantig. Men jag har faktiskt kläder i garderoben för att få en outfit som liknar den ovan väldigt mycket! Så fort jag mår bättre, förhoppningsvist imorgon ska ni få en outfit som bevis. Det är väll bara skorna som saknas... en till anledning att gå och shoppa! På tal om detta. Fina läsare förklarade att jag kommer få pengar för december. Men de kommer först i januari då det är så många som hoppar av skolan innan julen. Så jag kan säkert låna pengar av en snäll själ skulle jag tro.

Hur jag mår nu? Tror febern har gått ner för att Michele tvingar mig att äta hans äckliga medicin. Men halsen gör riktigt ont. Hoppas verkligen inte att det blir värre. Som sagt vill jag inte missa mer i skolan. Man får bara ångest av det.

Nu ska jag äta lunch. Blir en yoghurt, är så svårt att tugga med min hals så då äre bra att äta något som är lätt att få ner.

Varför ska solen skina just idag?


Igårkväll fortsatte vi på det svenska temat och åt pannkakor med sylt. Jag lagade sex stycken och alla blev lyckade! Var så stolt över mig själv. Theo försökte se söt ut så att han också kunde få smaka.

Jag tänkte gå till andra lektionen idag, men nu stannar jag nog hemma ändå. För det känns som att jag har en halsfluss på ingång, och är det vad det är så kan jag smitta de andra. Och det vill jag verkligen inte. Som tur är kan jag läsa om båda föreläsningarna vi har idag på Internet. Men imorgon måste jag verkligen gå till skolan. Så det får helt enkelt inte vara halsfluss. Jag har inte tid att vara sjuk!

Typiskt också att just idag skiner solen, knappt något moln på himlen längre. Har väntat på den över en vecka, och idag när man måste sitta inomhus dyker den upp. Så typiskt.

091123

Dagens humör: Inte bra. Jag har feber och det gör ont när jag sväljer. Är rädd för att en halsfluss är på väg. Inte okej, missar för mycket i skolan. Så mår jag bättre i eftermiddag kommer jag gå på konstlektionen.
Dagens planer: Försöka bli frisk
Dagens kändis:

Mary-Kate ute i Manhattan. Vilken mysig jacka! Roligt att hon bär färg också, inte så ofta längre.

Dagens dröm: Drömde att jag var på Disneyland med Michele och Theo hihi
Dagens låt: Aslyn - That's when I love you

Dagens nedräkning: Precis en månad tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Osminkad om jag inte går till skolan, annars det vanliga.
Dagens väder: 13 grader och molnigt

Svensk mat i Italien


Igårkväll blev det köttbullar och potatis med lingonsylt till middag. Väldigt svenskt alltså och otroligt gott. Det finns köttbullar för en måltid kvar så det ska jag äta imorgon till lunch. Michele kan nämligen inte komma hem till Theo på lunchen så jag får göra det. Lite jobbigt när det tar en timme från skolan hem, så trots att jag har fyra timmars håltimme hinner jag bara vara hemma två. Men det är något i alla fall. Så att jag och Theo kan få i oss mat och även gå en runda. Han gillar också köttbullar så det ska jag blanda ut med hans torrfoder, så blir han glad.

Michele är nu hos sina föräldrar och ser Milan spela. Jag stanna hemme för att jag behöver göra läxor. Så det ska jag börja med nu. Han skulle inte bli glad om han kom hem och jag inte gjort något alls. Då han vet att det lite bara var en ursäkt. Men jag orkar inte gå till hans föräldrar jämt. Om han vill göra det så fine by me. Så länge jag kan stanna hemma. Det är bara på söndagar jag kan sitta i glasögon hela dagen, sånt gillar jag.
Ikväll kommer Simona och Angelo. Det ska bli roligt då jag inte sett dem på länge. Dumt bara att jag måste upp tjugo över sex imorgon. Så hoppas inte att de stannar för länge. Får jag mindre än 7 timmars sömn kommer jag inte att fungera. Då lär jag komma hem och sova på lunchen haha. I'm such a partyanimal these days.

Sjukt stor salong


Tyvärr var det här den enda bilden jag hittade. Så man ser inte hur stor salongen faktiskt är. Tror det här är en annan faktiskt. För vår var nästan dubbelt så stor, med större skärm. (Man såg varje vacker detalj i Edwards ansikte) Men det var likadana lysrör på sidorna som förstås släcktes när filmen började. Sen ljudet... surround systemet var alldeles magiskt. När varuvlarna sprang över ängen så var det nästan som att biosalongen skakade. Det var som att man sprang med dem! Sjukt coolt.
Salen heter mega theatre. Man betalar 20 kronor extra för att få se i en så stor sal. Helt klart värt det!

Det blir inte stall idag, för dåligt väder. Så jag ska plugga istället. Och fortsätta undra när solen kommer tillbaka. Idag är det 23 grader och sol i södra Italien. De badar i havet. Jag försöker få Michele att flytta dit, det går inte så bra.

New Moon var grym!


Ja igår såg jag filmen, och jag älskade den! Okej, Twilight var bättre. Men bara för att jag föredrog kärleken och det är mer Edward i första filmen.
Men New Moon var ändå riktigt bra. Kristen Stewart som spelar Bella var mycket bättre i den här filmen. Hon kändes mer som den Bella man läser om i böckerna. Jag gillade henne inte riktigt i Twilight så för mig tog hon ett stort kliv framåt.

Sen var jag glad att majoriteten i biosalongen helt klart var för Team Edward. Okej att alla blev helt till sig första gången Jacob tog av sig tröjan. Inte konstigt. Men det var ändå när Bella var med Edward som folk var som gladast. Hur kan man inte förälska sig i honom?

När vi gick från biosalongen var jag plötsligt tio gånger mer kär i Michele, konstigt nog. Alla säger ju att tack vare att Edward finns sätter alla sjukt mycket högre krav på sina pojkvänner. Men för mig var det tvärtom. Jag såg Michele med nya ögon. Eller det känns fel att säga så, för jag har alltid älskat honom till skyarna. Men jag uppskattade allt på en ännu högre nivå, ville krama och pussa på honom hela tiden och kände mig lyckligast i världen för att han är min.

Så ja, New Moon var grym.

Svaren på era frågor

Nämn 3 bloggar som inspirerar dig och varför?
Jag vet inte om jag inspireras av bloggar. Längre. Nu finner jag min inspiration från människor på stan främst.

Vilken är den största skillnaden med att bo i Italien jämfört med Sverige?
Värmen, sommaren är så mycket längre... så det finns mer utomhusaktiviteter här. Sen som jag sagt förut tycker jag att man lever mer här. Ta en aperitivo på en tisdag med tjejkompisarna? Inga konstigheter.

Har du och Michele pratat något om att flytta till Sverige i framtiden?
Vi vill inte flytta till Sverige. Däremot skulle båda två vilja bo i New York något år. Michele har dock sagt att om jag vill flytta tillbaka till Sverige någon gång så flyttar han med mig.

Jag undrar.. När du och M gifter er, ska du ta hans efternamn då? och vad blir det isåfall ? :):)
Yes! Jag blir Maria Di Padova om några år. Tycker att det är klart finare än Maria Björklund haha.

Kommer du bra överens med din killes föräldrar?
Ja det gör jag, speciellt Michele's mamma. Hon är hur mysig som helst.

Har du lätt för språk? Jag tycker nämligen att du verkar ha lärt dig Italienska bra på ganska kort tid...
Ååååh jag älskar dig! Alla andra tjatar om hur långsamt jag lär mig. Så nej, jag har inte lätt för språk. Ibland känner jag för att ge upp. Nu på senare tiden har jag lärt mig jättesnabbt dock. Ord kommer till mig som jag aldrig studerat, utan bara hört. Kan till exempel se hela filmer på italienska utan problem nu.

Det ser ut som din kille är tandlös på ena sidan. är han det?
Hahahaha verkligen inte! Han har riktigt fina tänder.

Tycker du att du har en "personlig stil" eller suktar du efter att ha en?
Jag har absolut en personlig stil. Vilket jag får ta mycket skit för här i bloggen, många som inte gillar att jag inte ser ut precis som alla andra. Men det viktigaste är väll att jag är nöjd med hur jag klär mig?

Vad är det som gör att du gillar systrarna Olsen så mycket? :)
Mitt svar skulle kunna vara en hel uppsats. Men jag ska försöka få det kortfattat.
Det började med när jag var liten liten flicka och Huset fullt gick på tv. Jag blev som många andra helt förälskad i Michelle Tanner. När jag förstod att dem var tvillingar som spelade henne växte förälskelsen. Jag har nämligen alltid haft en svaghet för just tvillingar. Inget fascinerar mig mer och jag vill hemskt gärna ha tvillingar själv. Lär dock inte hända eftersom Michele är tvilling, det brukar hoppa en generation. Så kanske blir mina barnbarn tvillingar? Haha.
Michele's enäggstvilling dog tyvärr vid födseln. Skriver detta för jag annars kommer få frågor.
Hur som helst, det var inte frågan.
Jag älskade MKA lika mycket när jag växte upp. Såg alla deras filmer och när jag började använda datorn laddade jag ner ungefär 1000 bilder. Säkert mer. Har inte kvar alla då datorn de var på kraschade. Men har en hel del även på denna.
Det var 2005 som jag förälskade mig mer i Mary-Kate än Ashley. Jag fick upp ögonen för hennes stil, även innan jag själv var särskilt intresserad av mode. Har ni sett hur hon klädde sig 2005? Om inte, googla! Helt underbart. Det är enligt mig hennes bästa år rent stilmässigt. Det bohemiska och färgglada. Tyvärr mådde hon inte så bra den tiden. Anorexia fick hon och det gick även drogrykten, något jag själv inte tror på.
Jag som följt hela hennes uppväxt kände det som att hon var en vän till mig, och jag tyckte att det var jobbigt att se hur hon mådde dåligt. Så min besatthet växte. Jag skapade en MKA blogg, som jag tyvärr la ner då det tog för mycket tid när jag verkligen kom igång med denna.
Oj, svaret blev nästna en uppsats i alla fall. Sorry, jag babblar alltid på när MK kommer på tal. Idag är jag så töntig att jag härmar henne med mycket. Försökte till och med bli vänsterhänt precis som henne. Men... jag skriver redan fult med högra så ni kan gissa hur det såg ut med vänsterhand haha. Detta var dock några år sedan.

Hur är det att vara sambo? Ni verkar ha det underbart!
Det är underbart! Jag älskar Michele och vårat liv tillsammans. Han får vardagen att bli speciell och innehållsrik. Nu har jag jättesvårt att sova om jag inte ligger i hans armar. Han gör mig trygg. Han är mitt allt.

Vill du flytta tillbaka till Sverige i framtiden?
Inte som det känns nu.

Snälla, kan inte du ha italenska lektioner som du pratade om för ett tag sedan?
Skulle ni vilja det? Jo det kan jag börja med. I inlägg eller videobloggar? Glosor eller grammatik? Både och? Kom med idéer!

Hur är vintern i Italien? Och i vilken månad kommer värmen tillbaks igen? :)
Vintern är mild, vi hade bara snö två veckor förra året. Runt nyår. Sen blev det närmare 20 grader igen i mitten av februari. Så jag borde verkligen sluta gnälla haha.

Är det inte jobbigt att bo så långt ifrån sin familj som du gör? :)
Konstigt nog vänjer man sig. Men ibland känns det helt klart tungt. Jag känner att jag missar så mycket. Som med Cornelias uppväxt. Det smärtar verkligen. Och Annas alla konserter i skolan.

Hur ofta åker du hem till Sverige? ((: Väldigt bra blogg du har!
2 - 3 gånger om året. Tack så mycket!

Beskriv skillnaden på en Italiensk och Svensk skola, hur är lärarna, hårdare eller mjukare?
Lärarna är underbara på skolan! Vissa är hårda ja. Men de flesta är skämtsamma och försöker göra lektionerna så roliga som möjligt. De ber till och med om ursäkt när vi kommer gå igenom något komplicerat och lektionen därför inte kan vara särskilt rolig. Det känns som att de bryr sig mer om att få en nära kontakt med eleverna än många lärare i Sverige. Som vår modehistoria lärare bad oss att skriva en halv a4 om oss och ge till honom. Så han kunde få en bättre uppfattning om våra personligheter.

Hur hjälper CSN till, är det mycket papperskrivande och sånt?
Det har gått riktigt bra med CSN faktiskt! De är enormt hjälpsamma. Det är bara om pengarna i december som jag är orolig över. Verkar som att jag inte kommer få dem. Har räknat på det och nästa månad kommer bli riktigt tuff. Med tanke på alla utgifter inför julen.

Visste du att det skulle bli så mycket plugg som det är? =)
Vi har inte så mycket plugg egentligen, inte ännu. Gissar att tentorna kommer komma ungefär samtidigt och då blir det helvetesveckor. Dagarna är dock klart längre än vad jag trodde att de skulle vara.

Hur kommer det sig, att Mary-Kate är din stora idol, och du ändå inte klär dig liknande hennes stil överhuvudtaget?
Det kanske inte är klädstilen du beundrar visserligen :)
Och sedan har jag en fråga angående din klädstil.. Du verkar vara en sån sprudlande glad tjej, men det känns som du klär dig som någon som är runt 35.. med 5 centimeters klackar och knälånga 'klänningar/kjolar. Hur kommer det sig?
Vågar du inte dra till med lite mer .. ungdomligt och tufft? Eller är denna "tant-look" din stil helt enkelt? :)
Menar absolut inget illa, jag älskar din blogg, men får en känsla av att dina drömkollage på kläder, är så långt ifrån det du egentligen har på dig :D Gud vad elak jag känner mig, men läser jämt din blogg, och reagerar alltid på att du klär dig väldigt omodernt, tillskillnad från vad du tipsar om osv, samt inspireras av :O
Varför hon är min "idol" står det om högre upp. Frågan med det långa svaret hehe. Jag klär mig inte som henne för att vi helt enkelt har olika stilar. Jag inspireras av henne, älskar att se på stilbilder på henne. Men vi har ändå olika smak. Speciellt nu förtiden. När hon nästan bara går i långa svarta kappor eller djurmönstrat. Däremot har jag köpt liknande smycken och väskor som hon har. Där har vi helt samma smak.
Varför är för att det helt enkelt är sånna kläder jag trivs i. Jag kanske har en ganska gammeldags stil. Tex älskar jag modet på 60-talet! När jag går ut och dansar klär jag mig mer "modernt". För det är vad jag trivs med då.
Så det handlar inte om att våga. Hade jag varit rädd för att våga hade jag ju klätt mig precis som alla andra.
Jag kan inte hålla med om mina önskeoutfits. Där lägger jag ofta upp plagg som jag sedan köper. Ja inte när de är från netaporter förstås. Men då handlar det bara om det höga priset hehe.

Skulle inte du kunna skriva ett långt inlägg om hur du och Michele träffades?
Här kan ni läsa om det.  Yes jag har länkat inlägget förut, men har en hel del nya läsare.

Vilka ämnen läser du?
Just nu är det italienska, business management, contemporary art, fashion marketing, material technology, fashion system, photoshop och modehistoria.

Vad är det bästa med helgen tkr du? :D
Kunna koppla av eller göra allt roligt som man inte hinner med på vardagen.

Tack för era frågor! Resten kommer som sagt i en videoupdate, förhoppningsvist imorgon.

Vart fan är solen?


Rachel Bilson i en toksöt kofta. Ger mig shoppinglust. Men jag har köpstopp fram till mellandagarna i jul. Hur ska det gå? Jävla CSN som inte ger mig pengar i decemer. Får verkligen hoppas att de kommer första januari. Annars kommer det bli nudlar i flera veckor som gäller.

Väderleksrapporterna har sagt att det ska vara sol sedan i torsdags. Men vi har haft grått hela veckan. Blir galen! Jag behöver sol. Italien ska ha fler soldagar än det här. Får hoppas den dyker upp imorgon när vi drar till stallet. Vore mysigt. Har för övrigt ingen aning om vad jag ska ta på mig imorgon. Mina ridkläder är i Sverige. Och jag kommer antagligen inte ens få rida imorgon, bara kika runt. Men känns ändå fel att komma i jeans. Så mjukisbyxor kanske? We'll see.

Roligt att ni ställt så bra frågor i frågestunden! Nya frågor. Svar på hälften kommer lite senare, resten tar jag som vanligt i en videoblogg.

Frågestund


Jag har fått en förfrågan om en frågestund. Passande då jag haft så lite tid till bloggande senaste veckorna. Så jag har inte riktigt hunnit förklara hur det går i skolan och vilka ämnen jag föredrar. Så har ni frågor om det, eller något annat är det bara att ställa! Fråga på!

Snart kommer Michele hem. Verkar som att Angelo och Simona inte kommer ikväll. Vet inte varför. Förhoppninsvist följer de med och ser New Moon med oss imorgon i alla fall. Ååååh vad jag längtar!

Fredag


Det fick bli uppsatt hår. Tycker det är så skönt att bara dra upp håret. Sen fick jag till en bra frisyr idag, som jag inte lyckas med alltid haha.

Jag har precis renskrivit hälften av marknadsföringslektion 2. Då vi ligger på lektion 5 nu tror jag så har jag verkligen kommit efter. När jag kommer hem från skolan hinner jag inte fortsätta. För då behöver jag duscha, tvätta och stryka kläder. Så får nog sätta mig och renskriva lite i helgen.

Modehistoria idag alltså. Vi kommer ha ett projektarbete även där. Vi svenskatjejer i klassen har gått ihop och blivit en grupp. Vi tänkte skriva antingen om utvecklngen av svenska designers.. eller inrikta oss på en. Men något svenskt i alla fall. Kan bli roligt!

När jag kommer hem från skolan igen får ni fredagsfrågorna. Ha en fin dag sötnosar!
Hinner inte blogga mer för jag måste ut med Theo, bussen går försig först tjugo i ett men vill hinna läsa lite bloggar också och lunch kanske man borde få i sig.

Kofta - Gina
Skärp - Blasting accessori
Kjol - Indiska
Skor - Stradivarius

Making sure that dj know what I want him to play


Allting från netaporter.com

Så här skulle jag gärna klä mig idag. Vilken lycka det skulle vara. Jag har en speciell kärlek till grått, haft i många år nu. Det går inte att tröttna på, det är en färg som håller.
Dagens kjol är grå, men resten är svart eller brunt. Ni får se outfiten senare. Nu måste jag renskriva lite anteckningar, det har jag verkligen kommit efter med. Vi hörs efter elva!

091120

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Till skolan för att ha modehistoria. Ikväll kommer kanske Angelo och Simona över.
Dagens kändisar:

Ashley i svart/blått och den här gången är det Mary-Kate som bär leopardmönstrat. Jag älskar hennes skor!

Dagens serie: Gossip girl
Dagens dröm: Jag drömde att Theo och en tös fick valpar. Åh så mysiga de var!
Dagens nedräkning: Imorgon ser jag New Moon!
Dagens smink och hår: Foundation och blusher, guldiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret antingen i en knut eller utsläppt. Inte bestämt mig än.
Dagens väder: 15 grader och molnigt

Herzigova i en Fornarinareklam?


Det här är vad jag gjorde under photoshoplektionen idag. Satte in kvinnan i rött i reklambilden.
Jag vet att det inte ser helt perfekt ut men ganska okej för att vara första gången? Tycker ni inte?
Speciellt med tanke på att jag absolut inte kunde koncentrera mig på lektionen. Ingen aning om varför. Ibland har man bara sånna dagar. Italienskan gick bättre, även om jag och Rebekah skrattade åt mycket annat hehe.
Det är härligt när man har samma humor!

Fick veta att vi har vårt första italienskaprov den 15e december. Är nervös! Vill göra riktigt bra ifrån mig. Gärna alla rätt. Men... ja då får jag kämpa på. Det är den muntliga delen jag är bäst på, och provet är skriftligt.
Så det är bara att fortsätta träna på grammatiken, dagarna innan kan säkert Michele hjälpa mig också.
Det är så jobbigt. Jag vill prata italienska jämt med honom. Men han byter hela tiden till engelska, utan att tänka på det. Så jag måste tjata på honom. Sen slutar det med att vi båda glömt och inser en timme senare att det bara blivit engelska igen. Vi måste bli av med den här ovanan. Nu!

Snart photoshop

Image and video hosting by TinyPic
Från lookbook.nu

Det här är en underbar höstoutfit. Kanske lite kall, men ända grymt snygg. Jag vill köpa nya höstkläder! Men det får vanta. Tills det är för varmt för höstklader. Julklappar måste prioriteras. Sen vet jag inte om jag far pengar av CSN i december, de har inte skickat de pengar som jag skulle få den månaden. Vilket betyder att jag far nästa bidrag i januari. Not good. Får ta och skicka ett mail.
Nu börjar lektionen. Vi hörs antingen i pausen eller när jag kommer hem ikvall!
A dopo... ciao!

Torsdag


Dags för skola! Eller ja... inte än. Men nu är jag klar för att gå i alla fall. Bussen går först tio över elva. Så tills dess ska jag läsa lite bloggar och ta ut Theo på en promenad. Vädret är tråkigt. Det står att det ska vara sol idag. Men icke. Kanske kommer den fram senare på dagen? Man kan alltid hoppas.

Jag uppdaterar bloggen när jag landar i skolan. Mina bussar går så dåligt så jag kommer alltid en halvtimme för tidigt. Tur att jag i alla fall kan sitta vid en dator då. Annars hade det blivit tråkigt.
Ha en fin dag raringar!

Topp - Rules by Mary
Jeans - H&M
Pumps - Maria Lucci

091119

Dagens humör: Vaknade av mig själv, sånt får än alltid på piggare humör.
Dagens planer: Till skolan för att ha photoshop och italienska.
Dagens kändisar:

Ashley (till vänster) och Mary-Kate (till höger) tillsammans med Bob Saget. Så mysig bild!

Dagens kommentarer: Fy vad fotbollsmatchen var tråkig igår! Knappt att vi orkade kolla så jag brydde mig inte ens när Sverige förlorade.
Dagens låt: A fine frenzy - Almost lover
Dagens nedräkning: Två dagar tills jag ser New Moon!
Dagens smink och hår: Foundation, bronzaktig blusher, rödbruna ögonskuggor, eyeliner, mascara och håret i en fläta.
Dagens väder: 16 grader och molnigt. När tänker solen återvända?

Italien - Sverige

Just nu är jag och Michele inte pojkvän och flickvän. Vi är inte ens vänner. Vi är fiender.
Vänskapsmatch my ass. Jag vill se blod. Vi ska vinna. FORZA SVEZIA!!!!!!!

Inne- och utelista nr 42

Image and video hosting by TinyPic
Aww mitt hjärta vad jag älskar dig.

INNE

- Den där känslan när man blir klar med sina läxor. Sådan lättnad. Yes blev precis klar med photoshopläxan. Underbart!
- Att varje dag få komma hem från skolan till en glad hund. Då går det inte att vara på dåligt humör oavsett hur dåligt man mår eller hur jobbig dagen var.
- Varma strumpbyxor. Så man fortfarande kan gå i klänningar även när det börjar bli kallt.

UTE

- Att Theo alltid ska slicka mitt ansikte i en kvart när vi ska sova. Alltid! Det är mysigt först. Men sen blir man galen när allt man vill göra är att sova. Han är knäpp den hunden alltså hihi.
- Att det är så mörkt nu på mornarna. Nästan omöjligt att ta sig upp från sängen.
- Att jag inte hinner blogga och läsa bloggar som förr. Miss it!

Girls just wanna have fun


Jag gillar den här bilden som togs när vi gick ut i torsdags. Rebekah och Caroline till vänster om mig och Emilia till höger.

Några ska ut imorgon också. Inte jag dock, måste spara pengar till julklappar. Sen hinner jag och Michele knappt ses längre trots att vi bor tillsammans. Så vore trevligt med en myskväll innan helgen sätter igång och vi har en massa att göra igen hehe. Men ut med tjejerna ska jag göra igen någon gång. Det är ju så roligt!

Diesel


Idag har jag burit grått till rött. Där rött var just smyckena ovan. Fina va? Armbandet kommer ganska logiskt från Diesel och det köpte jag för 300 kronor dagen efter att jag träffat Michele. Så ett tag sedan. (maj 2008)
Ringen är från accessorize och är bara någon månad gammal. Gick på motsvarande 80 kronor.

Var precis ute på promenad med Theo. Ringde Michele och han blev alldeles förbryllad. Jag ringa utan anledning? Blev lite chockad. Ringer jag honom aldrig utan anledning? Är nog sant. Just för att mitt abonnemang är så dyrt. Då skickar jag hellre ett mail. Hade ingen egentlig anledning att ringa. Mer än att det var två män i parken så jag tyckte att de tvar lite obehagligt. Theo är tyvärr inte riktigt en vakthund. Så då mår jag bättre av att prata med Michele.

Hemma från skolan


Hemma hos min gris! Som försöker äta upp min kaka. Borde egentligen laga mat till oss båda. Och det ska jag göra! Så fort jag är klar med det här inlägget.

Material technology gick bra. Det är himla mycket ord man ska komma ihåg och olika tyger att känna igen. Men intressant helt klart. Vår lärare kan vara ganska hård mot vissa. Idag skällde hon till exempel ut en kille för att "han såg trött ut". Man måste alltså koncentrera sig med öppna ögon hehe. Men hon är ändå bra på att lära ut. Och vill verkligen att vi ska lära oss till skillnad från fashion system läraren. Han verkar direkt glad när vi inte förstår.

Idag luktade det förresten bokstavligt talat koskit i Milano. Ingen aning om varför. Inte direkt en naturstad.
Får hoppas att det har försvunnit till imorgon.
Nu var det lunch ja. Sen ska jag göra klart photoshopuppgiften. Efter det har jag eftermiddagen ledig! Imorgon börjar vi halv ett, skönt att äntligen få sova ut. Inte behöva stressa sig i säng vid tio ikväll.

091118

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Till skolan för att ha material technology. Sen hem och busa med Theo.
Dagens kändis:

Ashley Tisdale är på solsemester i Mexico. Skulle inte vara helt fel att vara där alltså!

Dagens nedräkning: 3 dagar tills jag ser New Moon! Den har premiär idag här. Önskar att jag kunde gå. Men 3 dagar är inte så lång väntan.
Dagens låt: Lillix - Tomorrow

Dagens roliga: Precis en månad tills jag blir 21!
Dagens smink och hår: Brunröda ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Foundation och bronzig blusher. Håret utsläppt.
Dagens väder: 16 grader och molnigt.

Överkast är stora


Jag har tvättat det här överkastet och hängt upp på tork. Tog över hela vardagsrummet haha. Får hoppas att jag inte behöver tvätta den ofta. Det var Theo som hade lyckats smutsa ner den. Inte okej. Vi får helt enkelt bli bättre på att torka av honom när vi varit ute.

Italienskalektionen var rolig. Ganska svår, men man lärde sig mycket. Vi jobbade återigen ihop med italienskagruppen som är lite bättre än oss. Träffade en tjej därifrån som heter Martina, också från Sverige. Riktigt trevlig så ska försöka hitta henne på facebook. Tror att jag minns hennes efternamn. Det var väldigt svenskt i alla fall. Vi hamnade i samma grupp när vi skulle förklara italienska ordspråk, lite kluriga. Hon tyckte att jag pratade väldigt bra italienska.
Jag har fått höra att jag har bra uttal, och jag kan prata på ganska bra utan att behöva tänka efter. Men övningar är svåra ändå, har inte helt koll på grammatiken. Så jag är glad att jag befinner mig i gruppen jag gör. Den är mysig!

Duktig i skolan


Mischa Barton var ovanligt snygg när hon tog ut sina sötnosar på promenad. Kan inte mitt hår gå och bli långt någon gång?

Sitter nu i pc salen med Caroline. Jag har precis gjort klart mina läxor i modehistoria och material technology. Har bara photoshopuppgiften kvar som ska vara inne på torsdag. Jag har kommit halvvägs. Ska göra resten strax, tyckte bara att jag förtjanade en liten paus.

Kommer nog in med ett till blogginlagg innan italienskan börjar. Måste hinna gå och köpa en cappuccino också. Har visst blivit beroende igen. Tur att vi får kaffe för 5 kronor på skolan.

06.20 är för tidigt


Är det någon som hunnit kika och kanske till och med köpt något från kollektionen? Inte jag. Får springa in på ett H&M någon dag och se om det finns något kvar. Vet inte om plaggen tar slut lika fort här i Italien som det gör i Sverige.

Idag var det riktigt tungt att komma upp från sängen. Jag ville verkligen inte. Imorgon börjar jag lika tidigt men på torsdag får jag sova ut. Vad jag längtar!
Idag är det fyra timmars håltimme. Då har jag tre läxor att bli klar med. Så hoppas verkligen inte att jag blir utslängd från datorsalen igen. Vissa lärare är snällare än andra.
Ska även försöka hinna med att uppdatera bloggen under vår långa rast. Ha en fin dag raringar!

Snart är nedräkningen över


Åh äntligen är New Moon nästan här! Har haft nedräkningen till vänster i bloggen i över 300 dagar. Tiden går fort alltså. För det känns inte som att det var sååå länge sedan.
Konstigt nog har New Moon redan premiär på onsdag här i Italien, den 18e. Tyvärr kan vi inte gå på den bion. För det första lär det vara slutsålt. För det andra kan inte Michele's föräldrar passa Theo till halv tolv... och det skulle bli alldeles för många timmar för honom att vara själv. Tyvärr.
Men jag kan vänta. För på lördag blir det New Moon för mig! Äntligen, äntligen, äntligen.
Såg att de satt 15 årsgräns på filmen. Minns inte att de är så grova scener i boken. Ungefär samma som i Twilight. Eclipce är värre. Den lär Michele älska när den kommer på bio hehe.
Men först är det New Moon. Äntligen får man se snyggingen Edward på duken igen. Jag får försöka strunta i det faktum att han kommer prata italienska... Hellre det än att inte få se filmen alls.
Kommer självklart köpa den på dvd när den kommer ut, och då blir det på engelska!

Let me shake up your world


Tre outfits jag lagt upp den senaste tiden, vilken är din favorit?

Fy jag har verkligen inte alls tid längre för att blogga som jag gjorde förr. Skoldagarna är så långa och när jag väl kommer hem är jag för trött för att skriva något vettigt. Sorry för det. Lär hålla i sig länge också. Så ni får nog klara er på 2 - 3 inlägg om dagen tills vidare. Lite skillnad från när man var au pair och dagarna var så lugna.
Jag förstår inte alls hur vissa av er hinner uppdatera bloggen 5 - 6 gånger om dagen och samtidigt ha skola/jobb vid sidan om. Hinner ni med att göra något annat?

Hur som helst. Världens godaste croissanter på Joke. När jag beställde frågade servitrisen om jag är fransk. Verkar som om jag hade väldigt bra uttal hihi. Sen har de sjukt bra priser. En cappuccino och en croissant för 22 kronor tillsammans. Inte illa på ett fik inte. Lite skillnad från där vi gick igår där jag betalade 37 kronor för en cappuccino. Rån!

Mellan ämnen


Idag under business management klassen verkade det som att de i grannklassen såg på Breakfast at Tiffany's. Hade jag gärna hellre gjort. Vår lärare är svår. Hon verkar trevlig, ibland är det väldigt intressant det hon säger. Men i nästa pratar hon förvirrat och skrattar åt sina egna skämt. Som man inte ens uppfattat som roliga. Hon kan börja med ett exempel och så prata vidare om något helt annat i en kvart.
Den femte lektionen ska vi ha ett litet miniprov. Jag undrar hur tusan det ska gå. Men det är bara att kämpa vidare. Det här var i alla fall bara lektion två.

Nu har jag suttit i en av datorsalarna och jobbat med min photoshopuppgift till på torsdag. Den är inte svår men kommer ta lång tid. Sen är det mycket pill så man måste vara försiktig. Jag kom nästan halvvägs när jag blev utslängd, några som skulle ha lektion. Så nu sitter jag i biblioteket istället. Det enda dumma med min skola är att vi inte har någon cafeteria eller liknande där man bara kan sätta sig mellan lektionerna. Ett rum med lite bord och stolar saknas verkligen. Biblioteket är verkligen i minsta lagret. Så gillar inte riktigt att sitta här.
Snart dör mitt batteri också så då tänkte jag gå till Joke istället. Beställa en cappuccino och där har de uttag till batterisladden, perfekt.

Tror jag hinner med ett till blogginlägg därifrån. Min nästa lektion börjar ju först klockan fyra...

091116

Dagens humör: Positivt trots att jag vaknade klockan sex. Behövde gå upp tidigare för att jag glömt köpa veckokort för att kunna åka tunnelbana. Så måste fixa det på morgonen. Det är alltid så lång kö så lika bra att jag åker en kvart innan.
Dagens planer: Till skolan för att ha business management och contemporary art.
Dagens kändis:

Ashlee Simpson har gått och blivit mörkhårig. Jag föredrar det mer än det röda.

Dagens dröm: Jag drömde om sims 3 inatt så nu har jag så sjukt sug att spela haha. Var länge sen sist.
Dagens låt: Rascal Flatts - What hurts the most
Dagens önskan: Att det inte börjar regna idag
Dagens smink och hår: Grålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 14 grader och molnigt, kan bli regn.

Projektarbete


Från lookbook.nu

Sötare stil får man leta efter!

Idag hade jag gärna legat under en filt med min fina pojkvän som jag idag firar ett år och fem månader tillsammans med. Eller 17 månader kan man också säga. Lite vänneravsnitt och mys hade varit perfekt denna dag då solen vägrar att skina.

Istället blir det projektarbete i Milano. Vilket fungerar det med. Vi måste verkligen komma igång med vårt arbete inom fashion marketing. Theo och Michele följer med också. Theo lär sova i väskan medan vi arbetar, och Michele vill göra lite julklappsshopping. Klockan fyra ska vi möta de andra så jag hoppas på lite vänneravsnitt tills dess i alla fall. Nu blir det gnocci till lunch!

Bio ikväll!


Ikväll ska jag och Michele gå på bio tillsammans. Aldrig gjort det förut faktiskt. Kanske för att allt här är dubbat hehe. Men nu kan jag se filmer på italienska utan problem. Hade varit lite bättre om det fanns subtitle på italienska också, som det gjorde på min italienskalektion när vi såg på film. Men det ska nog gå bra ändå.

Tror den här filmen är bra. Michele berättade om 2012 redan förra julen. Om hur folk tror att det är jordens undergång den 21a december det året. Jag tror inte på det själv. Men man vet ju aldrig. Kanske blir jag mer rädd efter denna film?
Ska vara riktigt bra effekter, sånt är alltid coolt.
Men det bästa är att vi får sushi till filmen! Lovely.

091114

Dagens humör: Känner mig utvilad. Inte konstigt med tanke på att jag sov 12 timmar inatt.
Dagens planer: Vet ännu inte vad jag ska hitta på idag
Dagens kändis:

Ashley Tisdale är verkligen toksöt!

Dagens serie: Förra fredagens idol, har verkligen börjat komma efter nu. Var rätt att Eddie åkte ut igår i alla fall.
Dagens låt: McFly - Bubble wrap

Dagens nedräkning: 28 dagar till mitt och Emmas kalas!
Dagens smink och hår: Mascara och håret i en knut
Dagens väder: 13 grader och molnigt

Mer seg än vanligt efter utekväll


Den här tröjan från topshop.com skulle nog vara riktigt snygg att bära på nästa utekväll.

På tal om det. Gårkvällen tog verkligen ut krafterna på mig. Är jag för gammal för att gå ut till halv fem nu? Vad hände med kvällarna då man drog på efterfest efter efterfest och mådde prima ändå dagen efter?
Näää det är nog bara att det varit en fullspäckad vecka som jag känner så här. Hoppas jag.

Har precis sovit en och en halvtimme. Det var riktigt skönt. Är ganska säker på att jag skulle kunna fortsätta sova till imorgon. Men det är nog inte så smart. Istället ska jag diska och sen hoppa in i duschen. Kanske kan det få mig att piggna till.

Livat på Hollywood


Blev dåligt med bloggande igår och tidigare idag. Bestämde mig nämligen för att dra ut med tjejerna som ni vet att jag funderade på. Är glad att jag tog det beslutet för jag hade så jäkla roligt! Hade förstås varit ännu roligare om Michele hade kunnat följa med men det gick inte då han var tvungen att vakna tidigt för att jobba idag.

Hur som helst, det var med klasskompisarna Rebekah och Caroline jag drog ut. Och så Emilia som också går på Ied fast design. Vi hade riktigt roligt! Det skrattades mycket helt klart. Så härliga tjejer, är verkligen glad att jag har dem i mitt liv nu. Caroline var förresten dösnygg igår i sina lösögonfransar. Se bara på bilderna! (hon som har diadem på sig om ni inte minns hur hon ser ut)

Vi drog först till en pub i närheten av Hollywood där vi delade på en flaska vitt vin. Fy fan vad de tog överpris! 350 jävla kronor. Ni kanske tycker att det är normalt för en flaska ute, men här i Italien får man gott vin för 20 kronor i mataffären. Det där gissar jag skulle ha gått på 50 - 60. Vilka jävlar.
Sen när vi skulle betala sa de att vi skulle betala för en Cola också. Som vi inte ens beställt! Så dit går man inte tillbaka direkt.

Där mötte vi förresten upp tre killar. En kille som Rebekah träffar, Franco hette han tror jag. Jag och namn alltså. De var toksöta tillsammans i alla fall! Sen var det Leo som gick i min klass, han har bytt till någon designutbildning istället. Där han går med Michele som också var med igår. Han är halvitaliensk då hans mamma är från italien. Men han har bott i Sverige sedan han var liten.
Trevliga killar! Vi var ett roligt gäng, även om vi delades upp ganska snabbt när vi kom till Hollywood. Var så mörkt att bara man vände sig bort två sekunder var någon borta haha. Mötte Mimmi också en snabbis. Men hon försvann sen, roligt att kunna säga hej i alla fall.

Vid halv fem var det dags att dra hemåt. Jag sov hos Caroline då det skulle ha blivit väldigt dyrt att ta en taxi hem till Monza, och lite läskigt också. Hon bodde närmare så det var bra det. Vi sov till tolv idag. Så skönt! Fast jag är fortfarande helt seg. Huvudet hänger inte med helt heller. Men det var kvällen värd!

091112

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Till skolan och ha photoshop och sedan italienska. Kvällen blir myskväll med Michele.
Dagens kändis

Ashley Tisdale är så snygg! Och vad jag saknar att kunna bära jeanshorts.

Dagens tråkiga: Hade velat följa med tjejerna i klassen till klubben Hollywood ikväll. Men det finns ingen som kan passa Theo. Får bli en annan gång.
Dagens låt: Colbie Caillat - Fallin for you
Dagens nedräkning: 30 dagar till min och Emmas födelsedagsfest!
Dagens smink och hår: Guldaktiga ögonskuggor, mascara och håret utsläppt.
Dagens väder: 14 grader och soligt

Lunch hos Rebekah

Image and video hosting by TinyPic
Idag följde jag och Caroline med Rebekah hem till henne för lunch. Riktigt mysigt faktiskt och det blev mycket skratt. En riktig tjejdag helt klart. Prat om killar och så diskuterade vi alla roliga personer i vår klass haha. Vi har några riktigt roliga filurer.

Efter fyratimmars hål drog vi till fashion system lektionen. Något ingen av oss gillar. Okej det är intressant, men det finns ingen tråkigare än vår lärare. Vi som fnittrat hela eftermiddagen hade lite svårt för att sluta.
Så kanske inte världens mest lärolika lektion, men roligt var det garanterat.

400 prenumeranter och Maria i skolan

Image and video hosting by TinyPic
Var glad att se när jag vaknade imorse att jag nu har 400 prenumeranter på bloggen. Ni är underbara!
Ja även ni som följer bloggen men inte använder bloglovin. Alla ni får en extra kram idag.
Sitter nu i datorsalen med Rebekah, Mimmi och Caroline. De gör sin photoshopuppgift som jag redan är klar med.
Så ja jag passar förstås på att uppdatera bloggen som jag varit lite dålig med den senaste tiden. Förlåt.
Ska hem sen till Rebekah för lunch när de är klara med uppgiften så då kan jag nog passa på att uppdatera bloggen igen med lite bilder. Har nämligen lilla laptopen med mig. Visst är jag snäll som släpar med den för er skull?
Ja så behover jag kolla mailen också hehe. Och har nog över 100 inlägg på bloglovin att kika igenom.
Vilket påminner mig, lägg gärna till mig där om ni vill ha koll på när jag uppdaterar bloggen igen!

Solsken i Milano


Igår åkte jag, Theo och Emma in till Milano. Solen sken och det var inte ett moln på himlen, alldeles underbart.
Vi började med att gå och äta pizza på en restaurang. Sedan blev det shopping. Emma hittade ingenting även om hon prövade en del. Jag köpte julklapp till Anna och en födelsedagspresent till Emma. Ja au pair Emma. Vi fyller år nästan samtidigt, bara två veckors mellanrum. Så lördagen mellan våra födelsedagar ska vi boka bord på en klubb och bjuda in våra vänner. Ska bli kul!

Nu ska jag snart till skolan. Var förvånande enkelt att komma upp imorse trots att jag inte fick mina åttatimmarssömn. Tröttheten gör sig nog påmind senare under dagen. När jag har fyra timmarhåltimme.
Ikväll får ni bilderna från aperitivon igår. Ska försöka blogga något under håltimmen också. Men har inte tillgång till mina bilder då.

Ha en fin dag!

Igår otur idag tur

Hej raringar!
Jag hann inte berätta men igår försvann Emmas resväska. Hon satt på bussen från flygplatsen till centralstationen. När hon gick av bussen fanns det bara en väska kvar. En svart med ett rött snöre på. Hennes väska var också svart, hade ett rött sidenband men där försvann likheterna. Ändå hade någon tagit hennes väska. Hon var förstås väldigt upprörd. Hon och Michele gick till polisstationen medan jag stod och vaktade bilen som var felparkerad. Fanns ingen tid att hitta ny parkering. Jag kom på en historia ifall en lapplisa skulle dyka upp. Att min vän var gravid och höll på att föda. Att vi sett en ambulans och att min pojkvän skulle hjälpa henne på och sen komma fort tillbaka. Jag som inte har körkort kunde inte flytta på bilen samtidigt. Haha fin story va? Michele sa att det är tack vare denna fantasi som jag kan skriva böcker.

När de kom tillbaka från polisstationen var Emma lite gladare men tyckte förstås ändå att det var jobbigt. Vi hoppades att någon skulle ringa snart och ge tillbaka väskan. Emma ska ju vidare till Schweiz imorgon så vi hade inte mycket tid att vänta.

Så idag bestämde vi oss för att ringa runt. Emma fick tillslut numret till bussbolaget där en kille med dålig engelska svarade. Det verkade som att han hade koll på någon som lämnat in en väska, men det var svårt att vara säker. Så tillslut snodde jag åt mig telefonen och pratade italienska. Yaaay duktig haha. Han förklarade då att någon lämnade in en väska imorse till flygplatsen. Jag fick direktnummer och Emma fick prata med en kille som sa att de hade hennes väska. Hon blev så glad att hon förklarade sin kärlek till honom. Inte bara Emma som har tur idag haha.

Så nu ska vi snart hämta väskan från flygplatsen. Så sagan fick ett trevligt slut! Hihi

Emma är här

Jag är så glad nu! För min fina Emma är här. Därför jag bloggar så dåligt. Men jag är glaaaaad.
Därför är det okej att dricka vin ikväll. Och somna sent. När man börjar klockan nio imorgon. Eller hur?
Man lever bara en gång. Har jag hört.

Måndag


Idag var det riktigt tungt att komma upp från sängen. Vilket betyder att imorgon och på onsdag bara kommer bli ännu jobbigare. Jag hatar tidiga mornar!
Fast nu är jag faktiskt pigg. Ja så pigg man kan vara klockan sju på morgonen.

Jag har lektion klockan nio till tolv. Då börjar en ny kurs, minns inte namnet men ska bli kul hoppas jag. Efter skolan åker jag till Michele's jobb. Sen åker vi tillsammans till centralstationen för att hämta Emma.
Hon kommer vara här till på onsdag. Då åker hon vidare till Schweiz där hennes pojkvän bor.
Har saknat min flicka så ska bli härligt att få hit henne! Även om det bara är tre dagar.
Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att dra mot skolan. Ha en fin måndag!

Tröja - Zara
Halsband - Gåva
Sjal, jeans - H&M
Stövlar - Miss Sixty

Nu vill jag ha min bok


Från lookbook.nu

Riktigt snygg tjej som bor här i Milano. Vill också ha en röd mössa. Piggar upp vilken outfit som helst. Perfekt i höstmörkret.

Nu är jag riktigt uttråkad. Vill ha min bok. Är för trött för att kika på fotboll, men är glad att Milan leder med 2 - 0.
Theo blev precis riktigt arg på Michele's pappa. Jag gillar inte när han blir det. Men samtidigt så gillar jag inte hur pappan jävlas med honom. Halvslår på nosen. Så på ett sätt är det bra att Theo äntligen säger ifrån. Men ja... när han småskäller, visar tänderna och verkar vilja bita så blir jag sur på honom. Snäll ska man vara. Bättre om han bara ignorerar pappan istället, går ifrån när han är jobbig för att visa att han inte gillar.

När matchen är klar går vi hem. Jag hoppas att Michele inte har något emot om jag lägger mig och läser i sängen då. Söndagar ska få vara latdagar. Och veckan som kommer lär bli smått galen. Inte mycket vila. Så det borde han ha förståelse för. Ikväll ska vi se på andra filmen vi hyrde. Minns inte namnet, den var Michele's val.
Får se om jag uppdaterar bloggen senare. Annars får ni ha en fin söndag!

17 again - recension


17 again handlar om en kille som heter Mike. Han är riktigt duktig i basketboll och framtiden är ljus. Men när flickvännen berättar att hon är gravid slänger han bort sin framtid för att ta hand om henne. Han växer upp och känner sig misslyckad, som att han inte gjort vad han borde med sitt liv. Han känner det som att han lever för andra och inte för sig själv. Frun, mamman till hans barn, begär skilsmässa. Hon är trött på hans eviga klagan. Det är då han får en chans att göra om sitt liv. Han blir 17 igen, och tror att det är hans chans att ta tag i sitt eget liv. Men kanske finns det någonting större, som han inte insåg förut...

Filmen är väldigt bra. Konstig i början dock, man hänger inte riktigt med. Men när man kommer in i filmen är den sjukt bra enligt min åsikt. Vi skrattade mycket och grät. Så som filmer ska vara. Sen skadar det heller inte att Zac Efron är snygg som få. Den här filmen ser jag gärna om.

A fat cat had a heart attack


Det här blev det igår, riktigt gott. Michele fixade kyckling med ost och skinka på, sen potatis i ugnen. Nam nam. Ja sushin var bara förrätt nämligen.

Gårkvällen var trevlig helt klart. Vi såg på 17 again som ni vet och åt en massa chips och kakor. Onyttigt värre. Men gott!

Nu ska vi snart släppa av Emma i Sesto för att sedan dra till Michele's föräldrar för lunch. Milan spelar även mot Lazio så vi hoppas på vinst. Sen ikväll blir det hem där jag ska renskriva alla mina anteckningar. Måste bli klar så jag inte behöver plugga nu när andra Emma kommer hit. Hon stannar bara till på onsdag. Det blir julklappsjakt när vi går och shoppar. Bra att vara ute i god tid.

Jag tar med datorn till svärföräldrarna så vi hörs där!

The host blir film!


Var precis inne på Stephenie Meyer's hemsida för att se om det fanns några nyheter. Tillexempel ska hon vara med på Oprah nästa fredag och prata om den kommande filmen New Moon.
Jag såg också att The Host ska bli film! Dröjer nog till slutet på 2010 eller början av 2011 då de fortfarande bara håller på och skriver manus. Vet inte ens om de bestämt skådisar till filmen. Men film ska det bli i alla fall och det tycker jag är toppen! Boken är riktigt bra och när jag läste den första gången tänkte jag just på att den skulle bli en bra film. Så här i tider när man känner att förändring är på gång. Som med filmen 2012 som handlar om världens undergång. Så handlar The host om "själar" från rymden som tar över människokroppar för att göra jorden till en bättre plats att leva på.
Ja jag längtar tills boken blir film!

091107

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Följa med Emma till frisören, sen ikväll blir lugnt med Michele
Dagens kändisar:

Lauren Conrad och Whitney Port på event tillsammans. Lika snygga båda två!

Dagens dröm: Drömde att Michele var förbannat irriterande haha. Så när jag vaknade var jag småsur på honom tills jag insåg att det bara var en dröm.
Dagens låt: David Guetta feat Akon - Sey bitch
Dagens nedräkning: 2 dagar tills Emma kommer, pratade med henne om det igår. Ska bli så roligt!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara, håret utsläppt.
Dagens väder: 14 grader och soligt

Inne- och utelista nr 41



INNE

- Fredagar! I just love them. Blev precis klar med strykningen så har öppnat en flaska vitt, dragit på David Guetta och Akons sexy bitch på hög nivå. Klagar grannarna får de fan flytta. TGIF!
- IED. Jag älskar min skola, verkligen. Så gott som alla elever är hur trevliga som helst, lärarna är mysiga och man lär sig så mycket intressant.
- Att dansa. Jag gör det alldeles för sällan nu för tiden. Nu när sexy bitch spelas dansar jag här i soffan. Lite svårt att skriva samtidigt.

UTE

- När man får tårar i ögonen pga linserna när man läser bok på tåget. Och folk tror man gråter över det man läser.
- Lyhörda väggar. Fan jag vill ju sjunga, men skäms för mycket. Har ju redan hört hälften av mina grannars inte så värst fina stämmor. Kanske skulle vi bilda kör?
- Att det bara finns fyra böcker om Edward och Bella. Nu saknar jag dem igen! Snart kommer New Moon på bio i alla fall, alltid nått.

Baksidan med att flytta hemifrån


Är det inte läxor så är det städning. Som nu ska jag ta tag i den här trevliga högen. Kommer ta ett tag. Måste hinna med en dusch också innan Michele kommer hem. Så att jag då kan ägna all min tid åt honom. Blir inte mycket M&M på vardagar alltså. Han jobbar sent, jag har långa dagar i skolan. Men kvällen är vår!

Såg förresten förra fredagens idol idag. Har inte hunnit förrän nu. Satan vad jag grät när killen friade till tjejen. Jag är verkligen en sucker för romantik! Fast så skulle jag aldrig ha velat att Michele fria till mig. Han känner mig som tur är, och valde en plats som var speciell och intim, där det bara var vi två. Han berättade att han först hade tänkt ha en fest i Sverige med alla mina vänner och friar där. Jag är glad att han ändrade sina planer.

Nej nu har han fel

Image and video hosting by TinyPic
Michele tycker alltid att det är så stökigt där jag sitter. Förstår inte alls vad han menar...

Var nyss ute med Theo på en runda. Det har slutat regna så det är skönt.
Har också gjort halva italienskaläxan. Men ena uppgiften förstod jag inte alls och den andra var ganska svår. Kom bara halvvägs. Så Michele får hjälpa mig ikväll. Det är skönt att ha sin egen lärare hemma, så man slipper fastna och komma nästan tomhänt tillbaka till lektionen.

Har även hunnit med att renskriva anteckningarna från senaste Contemporary art lektionen. Har fler föreläsningar att renskriva... men orkar inte just nu. Man får väll vila ibland? Istället har jag börjat läsa om The Host, också en bok från Stephenie Meyer. Den är riktigt grym. Väldigt speciell. Själar från yttre rymden som tar över människors kroppar på jorden. Låter knäpp och konstig? Nej den är intressant och romantisk faktiskt. Visst har jag väll haft en recension på den tidigare? Tror det i alla fall.

I'm colorful in black & white

Allting från forever21.com

Dagens önskeoutfit är lika grå som vädret. Men snyggt är det ändå! Har en liknande klänning, ni vet den jag köpte för 15 euro. Dumma är bara att det måste göras fler hål i skärpet då den sitter för löst. Får ta och fixa det.

Imorgon kommer Emma hit. Lite förrvirrande eller hur? I dagens inlägget står det att Emma kommer på måndag. Men Emma som kommer imorgon är hon som är här som au pair. Emma som kommer på måndag är en tjej som jag gick i samma klass med på högstadiet och gymnasiet. Så hon kommer bara på besök några dagar.
Hur som helst, au pair Emma kommer hit imorgon för att sova över. Först ska vi till Franco då hon ska färga håret. Efter det blir det vinchill hemma hos mig och Michele. Och på söndag drar vi till hennes vän som har hästar. Ska bli mysigt! Dock kan det hända att det regnar även på söndag. Men jag hoppas inte.

Nu ska göra min italienskaläxa.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

091106

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Blir en lugn dag hemma, har en del läxor att göra
Dagens kändisar:

Ashley till vänster och Mary-Kate till höger riktigt snygga i svart!

Dagens nedräkning: 3 dagar tills Emma kommer hit, hoppas jag. Hon har inte hört av sig sedan en månads tid ungefär haha
Dagens låt: Nelly Furtado - Manos al aire

Dagens längtan: Till på söndag då jag får träffa hästar hihi
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 12 grader och regn

Älskade italienskaklass


Nu är jag hemma och har även hunnit med en promenad med Theo. Var helt sjukt hungrig då jag inte ätit sedan frukost. Proppade i mig fyra finska knäckebröd som mamma tog med till mig. Nej det är inte alls så mycket smör på som det ser ut på bilden, jag brer alltid på ett tunt lager. Men i alla fall, åt inte riktig måltid då jag och Michele ska äta middag klockan åtta tillsammans förstås. Blir svenska köttbullar som är köpta från Ikea! Det med potatismos som Michele's mamma gjorde. Åh så gott! För mig börjar helgen nu, då jag aldrig har skola på fredagar. Så för mig är det riktgt lyxig helgmat haha. Tänka sig, vanlig svensk mat har blivit en lyx för mig.

Förresten gick italienskalektionen hur bra som helst. Helt sjukt, det här var bara andra lektionen men vi är redan en riktigt tajt grupp! När någon säger fel skrattar vi, men inte åt personen utan med personen. Då alla ligger på samma nivå kan vi skratta åt varandra när det blir lite tokigt, istället för att försöka vara bäst hela tiden. Det gör det så mycket mer avslappnat. Jag babblade på om hur man kan få gå på bio på lördagar och samtidigt äta sushi när jag fick frågan "när gick du sist på bio". Som Michele berättade för mig att man kan. Allting förstås på italienska. Förra lektionen sa jag fel hela tiden för att jag var hysteriskt nervös. Men idag gick det hur bra som helst och jag kände mig lika avslappnad som när jag pratar med Michele.

Sen är läraren grym också. Hon pratar på ett enkelt sätt så man hela tiden förstår, även när hon går igenom lite svårare saker. Det är väldigt, väldigt sällan hon förklarar något på engelska. Hon är härlig och gör lektionerna roliga, samtidigt som man lär sig hur mycket som helst.

Hon berättade också att skolan erbjuder en timmes privatlektioner i italienska på lördagar. Kostar alltså inget.
Hur bra som helst! Det är bara en grej. Privatlektionerna är på IED design, vi går på IED mode. Hon skrev vilken tunnelbana och buss man ska ta, men det är ju ändå svårt att veta vart man ska gå av... Så får se hur jag gör med det.
Det verkar som att vi kommer gå väldigt snabbt framåt med italienskan ändå, så då kanske jag kan koppla av på lördagar istället. Men om jag börjar halka efter eller om det är någon grammatikdel jag har problem med så känns det toppen att kunna få en timme då läraren bara hjälper en själv.
Åh vad jag trivs på IED!

Photoshopjobb

Det här har jag gjort på dagens photoshoplektion. Fint va? Har varit tre riktigt trevliga timmar. Läraren är toppen och arbetet roligt. Idag lärde jag mig en del nytt också som jag skrivit ner sa jag inte glömmer.
Ovan är det vi har i laxa till nästa vecka. Men jag ar redan klar så slipper göra hemma. Smart va?
Bilderna ar från style.com, Phillip Lim resort collection 2010. Kläderna är helt underbara!
Klockan fyra har jag italienskalektion. är lite nervös, just for att vi inte far prata engelska. Men det är det bara att komma över, ju mer jag pratar desto fortare lär jag mig.
Vi hörs när jag kommer hem ikväll. Ha en fin dag!

Lite nytt vore trevligt

Image and video hosting by TinyPicJackorna är från netaporter.com

Jag har lust att köpa en ny jacka. även om de ovan nog är för kalla för kylan som är på väg. Får ändå nöja mig med de jag har. För pengarna måste sparas till julklappar. Har inga ideer än så länge men tänkte kika när jag och Emma går på stan i nästa vecka. Kan vara skönt att vara ute i god tid. Slippa julklappstressa.
Min lektion börjar inte förrän om tio minuter så därför jag passar på att uppdatera bloggen. är glad att vi sitter i Mac salen och inte pc. Visst är dessa datorer svårare att första, men så mycket finare!
Hoppas på att lära mig något nytt på photoshoplektionen idag. Men samtidigt är det skönt när läxorna går på fem minuter att få klara.
Vi hörs igen på pausen eller när jag kommer hem ikväll.

Fina lampa


Den här lampan är också ny från Ikea. Fin va? Nu kan jag äntligen läsa i sängen innan jag går och lägger mig. Utan att störa Michele. Blir säkert lite läsning ikväll, då jag inte har skola imorgon. Alltid ledig på fredagar, långhelger tycker vi om!

Till photoshop lektionen hade vi en läxa. Att göra ett collage av 16 foton. Jag och Caroline gjorde detta tillsammans i skolan. Men så var jag klantig och sa att vi skulle spara våra bilder i jpeg format. För det gör jag jämt när jag jobbat i photoshop. Men grejen är ju den att läraren ska kunna se vad vi har gjort, alltså måste man spara i photoshop fil. Så riktigt klantigt av mig. Ville inte att Caroline skulle behöva lämna in en uppgift som var fel pga mig så igårkväll satt jag och gjorde om båda våras arbeten. Lite kämpigt men nu är de i rätt format i alla fall!

Michele hjälpte mig med italienskaläxan också. Så nu förstår jag mer när man ska använda "essere" och när man ska använda "avete". Härligt! Har lektion i eftermiddag, ser framemot det.
Jag uppdaterar nog bloggen igen på pausen i photoshopen. Ha en fin dag!

091105

Dagens humör: Lite trött men annars okej
Dagens planer: Skola, har photoshop och sedan italienska
Dagens kändisar:

MK (till vänster) och Ash (till höger) är tillbaka i Los Angeles. Snyggingar!

Dagens nedräkning: 4 dagar tills Emma kommer
Dagens låt: Michelle Branch - Everywhere to me
Dagens önskan: Att det blir finare väder snart
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 13 grader och molnigt

Videoblogg från Cube


Nu får ni den efterlängtade videobloggen! Hehe
Från krogen Cube i Monza. När jag, Michele, mamma och Theo var där. Det är mycket italienskaprat och satan vad jag viftar med händerna. Börjar bli italienare? Eller var jag bara onykter? Enjoy!

Sitter i bilen nu på väg hem från skolan. Har köpt italienskaboken. Gick på 330 jävla kronor. Så nu får den allt se till och vara bra så att jag pratar flytande in no time.

Onsdag i skolan




Nu ska jag snart på promenad med Theo. Vi har båda fått i oss lunch. Jag åt varma mackor med smör, tonfisk, tomat och skinka. Sjukt gott! Perfekt lunch.

Vid halv tre drar jag in till Milano för att leta italienskabok. Jag har fått namnet på butiken och jag är ganska säker på vart den ligger. Hoppas den inte är för dyr. När jag köpt boken drar jag till skolan för att ha Fashion System mellan 16 - 19. Efter det åker jag hem med Michele. Jag uppderar bloggen när jag sitter i bilen på väg hem. Har laptopen med mig till skolan nämligen.
Ha en fin lill-lördag raringar!

Klänning - Tiger of Sweden
Armband - Chicy.se
Klocka - Tritoni
Stövlar - En nätbutik, glömt namnet just nu

If you run I'll hide


Från lookbook.nu

Åh så snygg stil! Jag älskar mönstret och den stora halsduken. Så skulle jag gärna klä mig idag. Vad det blir istället får ni se innan jag drar till skolan.

Förresten, glömde berätta om italienskalektionen. Jag hamnade verkligen i helt rätt grupp för mig! Inte nybörjargrupp som jag var rädd för då min grammatik måste bli bättre. Men tydligen gjorde jag bättre ifrån mig på testet i måndags än vad jag trodde. För jag hamnade i en grupp för de som studerat italienska i ett år.
Vår lärare kan engelska, men pratar bara italienska för att det är bäst för oss. Redan igår lärde jag mig en hel del på vår två timmarslektion. Vi är 11 stycken i klassen och alla verkar vara på ungefär samma nivå. Så då behöver man inte vara rädd för att prata och ställa frågor. Underbart!

091104

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Till Duomo för att köpa italienskabok, sedan ha tre timmar skola.
Dagens kändis:

Leighton Meester är verkligen förbannat snygg. Och vilken underbar klänning!

Dagens serie: Förra fredagens Idol, så tråkigt att Erika åkte ut. Nu hejar jag på Erik
Dagens låt: Faith no more - Easy
Dagens nedräkning: 5 dagar tills Emma kommer till italien
Dagens smink och hår: Guldaktiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara, håret utsläppt.
Dagens väder: 10 grader och molnigt, kan börja regna (Skönt att det ska bli varmare igen redan imorgon)

Fina vardagsrum


Se så fint det är här nu när vi har de nya möblerna. Så hemtrevligt! Så i jul ska jag ta med så många böcker jag kan från Sverige för att fylla bokhyllan. Tre Twilight böcker saknas därifrån också som ni kan se. Emma har lånat New Moon och Eclipse sen har jag Breaking Dawn i väskan. Nästan utläst nu. Kommer saknas igen så lär väll läsa om i sommar igen haha. Imorgon påbörjar jag The Host, som även den var för bra för att bara läsas en gång.
Men efter det ska jag nog köpa några nya.

Ser ni vattenpipan också? Present från Michele's moster. Den ska användas första gången på lördag när Emma kommer över. Rooooooooligt. Förresten ska vi nog till ett stall också på söndag. Kommer ni ihåg? När jag berättade om Emmas vän som har hästar här. Åh ska bli så roligt!

Nu ska jag hem till Michele's föräldrar. Middag, hämta Theo (fy vad tomt det är här utan honom!) och sedan se fotbollsmatchen mellan Milan - Real Madrid. Snälla Milan vinn igen!

Snalla rosta


Kan ni vara fina raringar och gå in på
Next Star och sedan spotlight för att rösta på min lillasyster. Jag vet inte om det finns något pris eller liknande. Men etablerade producenter och liknande kollar in den här sidan och tänk om min fina skulle bli upptäckt? Hon är nummer 5, det går att lyssna också på bidragen.
TACKAR!

Skolarbete


Jag och Caroline sitter nu i datorsalen. Det är en italienskaklass som har lektion men vi har inte blivit utkastade tur är. Vi gjorde precis en uppgift till photoshopen på torsdag. Man skulle lägga ihop 16 bilder som ett collage. Jag valde självklart 16 bilder på Mary-Kate. Precis som att jag gjorde den här uppgiften ovan på förra lektionen. Caroline tycker att jag är något sjuk. Jag kan inte hålla med.

Nu har vi hål till klockan fyra. Då börjar italienskalektionerna. Ska bli spännande att se vilken nivå man får börja på. Tills dess vet jag inte vad man kan hitta på. Sitta här antagligen. Vi har redan ätit lunch. Var ekonomiska och tog med oss egna smörgåsar.

Imorgon får man sova ut i alla fall


Eftersom jag åt middag på aperitivon igår så fick Michele äta själv. För första gången i vardagsrummet så jag tände ljus så det blev mysigt. Passade förstås på att uppdatera bloggen, blivit lite dåligt med det den senaste tiden. Idag blir inte bättre då jag går till klockan sex. Men jag och Caroline ska sitta i datorsalarna på vår fyratimmarshål och jobba med photoshop uppgiften. Så när jag är klar med den kan jag uppdatera bloggen.
Imorgon börjar jag inte förrän klockan fyra så då har jag gott om tid till er. Bra va? Då ska ni få videoupdaten vi gjorde i fredags. Den är lite knäpp, men sånt brukar ni ju gilla.

Nu ska jag kika bloglovin innan det är dags att dra mot bussen. Ha en fin dag!

Aperitivo med projektgruppen


Det var mysigt med aperitivo. Jag och Caroline har helt klart fixat en bra projektgrupp. Vi har roligt ihop samtidigt som vi är seriösa och målmedvetna. Kan nog bli riktigt bra det här!
Idag försökte vi mest lära känna varandra så att vi kommer varandra närmare. Då blir det lättare att arbeta ihop.
Tror dock inte att Mohammed tyckte att det var så roligt när vi pratade smink. Haha oops.
Michele kom och hämtade mig efter två timmar och då körde vi hem Caroline innan vi åkte hem till en glad Theo.

Michele ska nu äta middag och sedan blir det två vänneravsnitt innan jag måste sova. Upp tidigt imorgon igen, men på onsdag är det ordentlig sovmorgon som gäller i alla fall. Börjar inte förrän klockan fyra. Det längtar man efter!

Mina nya stövlar


Här är de nya stövlarna från Miss Sixty som jag fick av mamma. Kärlek! De är jättesköna att gå i och passar både till tights och jeans. Inte riktigt lårhöga, sitter tajt. Ska bäras idag med mina nya jeans. Bilder på dem och tröjan jag köpte får ni nog ikväll. Annars imorgon.

Hade en helvetesnatt. Bara sovit fem timmar trots att jag gick och la mig vid tio. Vaknade nämligen vid tolv och mådde sjukt illa. Trodde att jag behövde spy och gick till toaletten. Då jag har spyfobi kan jag inte bara stoppa fingrarna i halsen utan satt bara där och väntade. Men inget hände, kände mig lite bättre och jag gick tillbaka till sängen. Då om illamåendet tillbaka. Så jag fixade en hink och tänkte att spyr jag får jag göra det vid sängen. Men jag klarade mig och somnade tillslut om.

Idag är jag väldigt trött. Får hoppas att jag inte somnar på tunnelbanan. Viktig dag i skolan så mer sömn hade varit bra. Nämligen italienskaprov i sex timmar. För att se vilken nivå man ligger på. Efter det har jag contemporary art i två timmar. Slutar klockan sex. Då ska jag, Caroline och två till i klassen till Volo för aperitivo. Eftersom vi behöver diskutera vårt projektarbete i fashion marketing.

Mamma åker hem ikväll och det är tråkigt, har varit så roligt att ha henne här. Men hon kommer nog tillbaka i vår, hoppas på det!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK AIK

Fan alltså. Första året jag varit dålig på att kika på matcherna så går vi och vinner allt. 
Kärlek till mitt gamla älskade lag. Firas med ett glas vin!

Hösten är här


Var precis ute på promenad medan mamma och Michele lekte händiga. Vi har köpt en hel del från Ikea! Nytt vardagdsrumsbord, bokhylla, en grej för jackor till hallen, ljus, sänglampa och galgar. Sen även köttbullar, lingonsylt, älgpasta och älskade marabou choklad.
Ví åt köttbullar till lunch också, sååå gott! Har saknat att äta brunsås. Mamma har förklarat hur man gör egen. Lät inte svårt så det får jag ta och fixa.

Jag är inte särskilt händig så passar på att blogga istället. Vardagsrumsbordet är klart nu och de håller på med bokhyllan. Ni ska få bilder när allting är klart förstås.

Visst är det mycket löv på marken nu. Hösten är så vacker! Theo syns knappt då hans päls har samma färg som löven haha.

Emma kommer hit vid halvsex tror jag. Sen ikväll ska vi på restaurang, Michele's föräldrar kommer också. Så det ska bli mysigt! Blir buffalo pizza. Godaste.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!