Perfekt sätt att välkomna helgen på

Idag åkte jag och sonen in till stan för en lunch med Sarah. Vi åt på Primo Ciao Ciao på Odenplan, jag och lilleman delade på en lasagne som var supergod.

En timme gick väldigt snabbt och det var roligt att få umgås med en av mina bästa vänner igen. För länge sedan vi sågs senast! Men om två veckor har vi bokat in en playdate med barnen. Lilleman saknar Sarahs dotter enormt. Det tjatas om henne varje vecka, "K jobbar" klagar han. Men snart får de busa ihop igen!
 
Underbart med helg förresten. Imorgon kommer Nathalie och Melina över för bus och sen på kvällen ska jag och älskling ut och äta middag tillsammans och gå på bio. Länge sedan vi hade en Date Night så det ser jag verkligen framemot.
 
Trevlig helg allesammans!

Nytt till liten och mini

Idag tog vi en promenad till Time för att hämta ut paket. Har beställt ett par shorts till lilleman då han växt ur alla från förra sommaren. Passade samtidigt på att klicka hem minis första plagg. Blev vita byxor från Newbie, storlek 50. Tänk att de är lika långa som sonens shorts. Svårt att förstå hur små de är första tiden.
Nu längtar jag bara ännu mer tills vi får träffa lilla syskonet. ♥

När skratten är viktigast

Två mobilbilder från Italien. Jag och lillasyster på vänstra bilden och mina knäppa men härliga farbröder på högra som tar selfies. Ni anar inte hur mycket jag skrattade den här resan. Jag har världens knäppaste och roligaste släkt.
 
Idag och imorgon är det jobb som gäller. Liam är hemma med Sami imorgon då det är röd dag. Sådan lyx har inte jag, men dubbelt betalt fungerar nästan som plåster på såren. På fredag däremot är det jag och lilleman som är lediga istället. Då åker vi in till stan för en lunch med världens bästa Sarah. Så jag tänker inte klaga, speciellt inte med tanke på att jag snart har semester. Längtar!

Med nära och kära

Söndagen spenderades med mamma, Kari, Anna, Sami och Liam. Mamma hade bokat bord på Sundby Gårds Värdshus. Där blev det lyxig lunchbuffé intill vattnet. Liam var väldigt nyfiken på alla båtar som åkte förbi.

Maten var väldigt god och efterrätten alldeles magisk. Hjälp vad jag åt, hur jag orkade ta mig till jobbet efteråt är ett mysterium.
 
Missa inte sista bilden på Kari och Liam. Kari sa "arga leken börjar nu". Liam är ett proffs på den leken.

Birthdaygirl

Jag har jobbat stängning hela helgen men ändå hunnit med en hel del roligt. Vi börjar med i lördags. Då åkte vi hem till Samis mamma för att fira Tiffany som fyllt 13 år. Det bjöds på fika som vi njöt av i solen. Mysig dag!
De andra stannade kvar och åt middag medan jag stack iväg och jobbade.
 
Har lite bilder från i söndags också då det var mors dag som ni vet. De ska ni få se senare!

Magen vecka 18

Välkommen ny vecka! Vi går in i graviditetsvecka 18 idag vilket känns toppen.
Magen fortsätter att växa, även om det inte syns så tydligt på bilden då den är fotad på morgonen. Kan vara lite svårt att jämföra med magen när jag väntade Liam eftersom att de är fotade i olika vinklar. Men jag tycker att min nuvarande mage skiljer sig ganska mycket från hur den såg ut när jag väntade Liam. Lite mjukare? Även om den känns stenhård  så ser den mjukare ut på bild.
 
Annars är det underbart att vara gravid för tillfället. Känner av minis sparkar ganska ofta även om de inte är så starka ännu. För några dagar sedan vaknade jag för första gången den här graviditeten med vadkramp, drygaste graviditetssymptomet. Tur nog har jag inte haft det sedan dess men hade som träningsvärk i vaderna två dagar efteråt.
 
På jobbet är det många som har börjat uppmärksamma den växande magen och det är snart dags att lämna ifrån sig den vita skjortan mot en svart pikétröja där magen har rum att fortsätta växa.
Snart är vi halvvägs, vi längtar efter dig mini. ♥

Sponsrat inlägg: Hyllning till oss mammor

Imorgon är det mors dag, har ni några speciella planer? Jag, Sami och Liam ska ut och äta lunch med mamma, Kari och Anna innan mitt jobb. Blir att fira både mig och min fantastiska mamma!
 
Viaplay har gjort en underbar video till oss mammor.
Igenkänningsfaktorn är stor, känner ni andra mammor igen er?

Videoklipp på mitt hjärta

Väldigt länge sedan jag la in ett videoklipp på bloggen men det blir det ändring på nu.
Filmade lite igår när Sami klippte gräset på framsidan.
 
Ni kan strunta i två saker:
1. Att det är så stökigt! Vad tusan gör min toffel på vardagsrumsbordet?
2. Att när jag visar magen lite snabbt ser den platt ut. Pga vinkeln? Tröjan?
 
Hur som, bortsett från det... enjoy!

When worlds collide

Jag klagade ju över att jag inte hade några bilder på mig och Sami från bröllopet. Efter att jag skrivit inlägget fick jag för mig att Anna hade tagit några bilder på oss så skickade genast iväg ett sms. Snabbt fick jag ett svar med två fina bilder på mig och mitt hjärta, bland annat den översta! Den nedersta hittade jag i min egen telefon. Så inga systemkamerabilder men tre jag tycker väldigt mycket om ändå. Perfekt, då behöver vi inte klä på oss finkläderna och ställa oss på baksidan och ta lite bilder ;)

Välkommen kära sommar

Idag åkte jag, Liam och Theo till havet och njöt av det härliga vädret. Till en början var vi själva där vilket var väldigt mysigt. Theo njöt av värmen och Liam ville äta smörgåsar i vagnen. Han var inte alls sugen på att känna på vattnet till min stora förvåning. Vattnet var för kallt för att bada i men jag trodde att han skulle vilja hänga vid strandkanten med hink och spade men så blev det inte. Istället sprang han runt i gräset och plockade maskrosor, så nöjd pojke ändå vilket var viktigast.
 
Efter två timmar ville Liam till parken istället så vi packade ihop våra grejer och drog hemåt. Skönt med en riktig utedag när man är ledig och vädret är så här fantastiskt. Ikväll ska vi grilla och då det ska fortsätta vara varmt många timmar till tänker vi äta ute på altanen. Perfekt avslut på en underbar dag.

The beginning of forever

Det är svårt att sätta ord på hur fantastiskt Jenny och Roccos bröllop var. De hade tänkt på allt och lite till. Det var romantiskt, vackert och känslofullt.
 
Jag hade bestämt att jag inte skulle gråta på det här bröllopet. Någon gång måste jag kunna hålla känslorna tillbaka, sminket skulle förstöras annars. Men så fort Jenny kom gåendes mot sin Rocco när cermonin började så grät jag som ett barn. Vet inte vem jag försökte lura, när har jag någonsin kunnat hålla tillbaka tårarna vid så här fina tillställningar?
 
Anna sjöng så vackert och brudparet strålade i sommarvärmen. Vilken dag!
 
Någonting väldigt tråkigt är att jag insåg precis att jag och Sami inte tog en enda bild tillsammans på bröllopet. Eller okej en, på en polaroidbild. Väldigt rolig idé, istället för att bara ha en gästbok att skriva i fick man även ta bild med en polaroidkamera och sätta i. En sådan bild tog jag och Sami men sen blev det inga fler bilder. Hur gick det till? Min karl som var så stilig och så fick han agera som assistent istället och hålla kameraväskan medan jag fotograferade alla andra par. Jäkligt orutinerat och väldigt svårt att göra någonting åt nu.
 
Bortsett från det var allting toppen med denna dag. Tack Jenny och Rocco för att vi fick vara med och fira eran speciella dag. Lycka till med allting i framtiden och ta hand om varandra. ♥
 
P.S. Missa inte den fantastiska osttårtan!

Dagarna i Milano

Här är ett bildregn från en av alla härliga dagar i Milano. Jag, Sami, Cornelia, pappa och Birgitta tog en promenad in till Duomo. Det blev att gå in i den mäktiga katedralen, shoppa fina kläder och sätta sig vid stora fontänen för att vila benen lite.
 
Inne i en butik sprang Cornelia fram till mig och frågade "ska vi gå till dansgolvet?". Jag blev lite fundersam över vad hon menade med dansgolv och då pekade hon på en liten tom yta där stora högtalare satt och spelade musiken i butiken. Det ansåg Cornelia som ett dansgolv och jäklar vad hon dansade! Det blir nog hon som äger på klubbarna om ca 11 år.
 
På vägen tillbaka till hotellet såg vi att det hade samlats en stor folksamling vid ett torg. Det var en kille som dansade med två dockor. Såg ganska roligt ut, speciellt när han snurrade. I Milano kan man verkligen uppleva det mesta.
 
Vilka dagar vi hade! Nu ska jag gå igenom alla bilder från det fantastiska bröllopet. Räkna med ett till bildregn senare idag eller senast imorgon. Först tänkte jag gå ut i solen med sonen som inte ska till förskolan förrän i eftermiddag.

Magen vecka 17

Tänk att vår energiska lilla solstråle Liam låg i magen till vänster. Att hans efterlängtade lilla syskon just nu ligger och myser i magen till höger. Det är så fascinerande och overkligt på samma gång. Jag undrar så mycket över det lilla livet som växer. Vem blir du lik? Kommer du att börja gå lika tidigt som din bror? Blir bilar det bästa du vet? Eller kanske duplo? Vi längtar efter dig hela familjen och just nu är milstolpen om två veckor. Då det är dags för rutinultraljudet. Förhoppningsvis får vi då veta att du fortfarande har det bra i magen.
 
Graviditeten flyter på bra. Det är roligt hur magen har vuxit fortare den här gången. Att det nu syns att jag har en gravidkula när jag bär lite tightare kläder. Sparkar känner jag tydligt vissa kvällar annars märker jag inte av graviditeten så mycket. Jag mår bra, ingen halsbränna ännu eller jobbig vadkramp. Får se om/när de dyker upp. Tills dess njuter jag av att vara gravid, och att vi har sommaren framför oss.

Tillbaka till verkligheten

Vilken fantastisk långweekend jag har haft. Shopping, god mat och ett otroligt vackert bröllop. Ni ska få ett bildregn är det tänkt men det kommer jag inte hinna med idag. Istället får ni en bild på mig och lilla magen som Sami tog på bröllopet. Klänningen hittade jag inne på H&M och den är alldeles bedårande. Till den blev det ett halsband från Glitter och låga sandaler från Din Sko.

Idag är första dagen på stängningsveckorna som alltid känns lite tungt. Så istället lägger jag fokus på att idag går vi in i en ny graviditetsvecka! Vecka 17 för att vara exakt. Så lite senare ska ni få denna graviditets första "riktiga" magbild. Samtidigt får ni upp en bild från när jag väntade Liam i samma vecka för att kunna jämföra. Det känns som att magen har kommit fortare den här graviditeten, upp till bevis.

Nu är vi på väg till Milano!

Image and video hosting by TinyPic
Det här inlägget är tidsinställt. Samtidigt som det här inlägget kommer upp på bloggen sitter vi på planet på väg till Milano. Första gången jag återvänder sedan jag bodde där, speciell känsla.
 
Kommer bli fyra riktigt härliga dagar med shopping och bröllop. Självklart ska massa bilder tas. Vi hörs på måndag!

Graviditetsvecka 16

Ny vecka och även ny graviditetsvecka. Nu är vi framme vid vecka 16 vilket var den vecka då vi gjorde ultraljud med Liam. Igår var det faktiskt exakt 3 år sedan vi fick veta att vi väntade en pojke. Tänk vad tiden går.
 
Nu är det fortfarande tre veckor kvar tills vi får se bebis igen, hoppas verkligen att tiden går fort. Men det gör den nog, den här graviditeten har gått så himla fort. Känns som att det var igår jag berättade för min mamma att jag var gravid. Det är nu 11 veckor sedan, helt otroligt.
 
Liam har börjat intressera sig för magen, den är rolig att använda som guppig väg som ni kan se. Däremot pratar han inte om bebis ännu men han är väldigt intresserad av bebisar. Ser vi någon på tv eller om vi går förbi någon säger han genast "titta mamma bebis". Kommer bli så spännande att se hur han blir som storebror.
 

Sådan mor sådan son

Jag tycker att det är så himla roligt att Liam verkar ha ärvt min stora kärlek till hästar. Han pratar dagligen om hästar och det enda program han vill se på tv är My Little Pony, eller hästar som han själv kallar programmet.
 
Jag hoppas att han vill börja rida i framtiden men det är helt upp till honom. Jag och Sami kommer aldrig tvinga honom att testa någon sport. Vi vill ju båda två gärna att han även börjar spela handboll eftersom jag har gjort det i tio år och Sami fortfarande spelar. Men självklart är det något Liam själv får välja, kanske slutar det med att han börjar spela golf som sin morfar. Eller blir schackspelare, eller ratar alla sorters spel och sporter helt och hållet. Det får framtiden visa, men just nu är jag väldigt glad att han tycker att hästar är otroligt fascinerande och kanske han kan få testa på ponnyridning i sommar. Det skulle han nog tycka var väldigt spännande, jag med för den delen.
 

Can't hold me back anymore

Två detaljbilder från vårt fina hem. Riktig inomhusdag blev det för mig och lilleman idag. Vädret är ruskigt och känns mer höst än vår. Inte ens sonen tjatar om att få gå ut, då är det tråkigt väder.
 
Istället har vi städat, noggrant. Hans lekrum som varit ett bombnedslag i veckor ser äntligen fint ut igen. Allting är på rätt plats, sen får vi se hur länge det varar. Jag har tvättat, diskat och dammsugit. Så känner att jag förtjänar en liten paus framför datorn. Lilleman sitter bredvid och bestämmer musiken, just nu lyssnar vi på Pippi och snart blir det Bamse. Jag får självklart inte välja, för sonen är inte överdrivet förtjust i min musiksmak.

Bäst i butik just nu

Home Feeling har väldigt mycket fint till hemmet. Jag kollade mest igenom deras utemöbler då det är vår altan som är vårt nästa projekt. Nu när sommaren närmar sig med stormsteg är vi utomhus så fort det är fint väder. Då känns det väldigt trevligt om man har en fin tomt att gå till. Jag vill ha fler växter också, och solstolar att spendera lata dagar i medan sonen busar runt på tomten. Våren är verkligen toppen, framtiden känns så ljus. 

En stor, liten 2,5 åring

Idag är det 2,5 år sedan jag och Sami genomgick en snabb förlossning och fick världens finaste son på vårat bröst. 2,5 år sedan våra liv för alltid blev bättre.

Jag vet inte riktigt när Liam slutade vara bebis och gick över till att bli ett barn. Ett barn med humörsvängningar, härliga funderingar och med väldigt mycket kärlek. Någon som älskar bilar, My Little Pony och att leka i parken allra mest i världen. Som kan känna empati, glädje och förståelse för andra. Någon som jag älskar mer än något annat och som jag är så stolt över att det ibland känns som att hjärtat mitt inte ska räcka till.
 
Senaste veckan har vi äntligen fått in läsning i vår kvällsrutin. Han har gillat böcker länge men just vid läggdags har det varit ointressant, tills nu. Han väljer ut en av sina fina Disneyböcker och sen tittar vi på bilderna från sida ett till den allra sista. Liam berättar vad han ser samtidigt som jag kortfattat läser böckerna med egna ord. Efteråt säger vi god natt och jag och Sami är kvar vid Liams sida tills han somnar. Mysig tradition, som jag saknar när jag jobbar sent.
 
Imorgon är jag och Liam lediga, får se vad för trevligt jag kan hitta på då med min underbara lilla 2,5 åring. ♥ 

Graviditetsvecka 15

Idag går vi in i graviditetsvecka 15. Jag tycker tiden går väldigt fort och på onsdag är det bara fyra veckor tills vi får se lilla mini igen. Vad vi längtar!
 
Jag undrar hur Theo kommer reagera på en till familjemedlem. Han avgudade lilleman första halvåret, tills sonen började dra honom i svansen. Nu håller han sig mest undan men tycker fortfarande att det är roligt att leka med Liam. Jag tror att han kommer tycka att det är spännande när familjen utökas, det tycker vi allihop.
 
Annars mår jag hur bra som helst. Är inte alls lika trött längre men däremot kommer illamåendet fortfarande om jag inte äter regelbundet. Så jag äter ofta och har mariekex i skåpet på jobbet så att jag alltid är beredd. Vecka 15 innebär även att vi går in i trimester 2 nu, skönt att ha första bakom sig. Med Liam mådde jag bra både i trimester två och tre så hoppas att jag även gör det denna gång.
 
Tror även att jag känt första sparkarna redan. Kände tidigt även när jag väntade Liam, runt vecka 16. Nu på kvällen kände jag i soffan små fjäderlika rörelser flera gånger på samma sida ganska långt ner på magen när jag höll handen emot. Gick inte att känna om jag inte hade handen mot magen och likadant var det med första sparkarna när vi väntade Liam. Längtar tills sparkarna blir tydligare och när även Sami och Liam kommer känna dem, det kommer bli spännande. ♥

Lediga helger tar alltid slut för fort

Bilder från i lördags som blev, precis som väntat, en riktig toppendag.

Började med att vi mötte upp Anna i centrum. Lilleman var så glad över att träffa henne igen. Han sa "Anna" konstant och skulle hela tiden berätta någonting för henne. Var svårt för oss systrar att få en syl i vädret, vi hade ju också massor att prata om men det hade sonen inget tålamod för.
 
Jag hittade den perfekta klänningen till Jennys bröllop inne på H&M. Anna hade inte samma tur utan kommer leta inne i stan nu i veckan istället. Sami köpte ny skjorta, kostym och slips och jag hittade även ett par lågklackade skor så nu är vi båda två redo för bröllopet. Hade tänkt köpa en liten väska också men kom på att jag kommer vilja fotografera med systemkameran på bröllopet. Så blir kameraväskan som får följa med istället.
 
Efter shoppingen blev det lunch och fika på Espresso House innan jag och Anna åkte vidare till turridningen. Var underbart att komma upp på hästryggen igen. Fick en mysig liten islandshäst med massa energi. Fick tölta för första gången vilket var en häftig upplevelse. Idag har jag förbannat ont i både rumpa och lår men det var det värt. Längtar så mycket till nästa år då jag tänker ta upp ridningen helt igen. Längtan blev bara större efter igår...
 
Imorgon är det jobb som gäller. Mina två öppningsveckor är snart igång och som ni vet brukar jag ha svårt att hitta tid till att blogga då. Men ska göra mitt bästa. Hoppas er helg varit lika bra som min, ha det fint!

Du börjar bli så stor

Vår superhjälte brukar titta på youtube klipp i sängen på mornarna innan vi går ner. Perfekt för mig och Sami som inte är så sugna på att vakna klockan sex på morgonen.

Idag vaknade jag av att en vacker klassisk låt spelades. Jag kollade vad Liam gjorde och såg att han tittade på ett klipp som visade My Little Pony karaktärer som grät. (Han älskar MLP) Han satt med tårar i ögonen och snyftade och när jag gav honom en kram och frågade honom vad han tittade på så började han gråta. Han slutade inte utan grät hjärteskärande i min famn. Han var så ledsen för att hans favorit ponnyer var ledsna. Lilla älsklingen, vilken fin egenskap. Men det var såklart väldigt jobbigt att se honom gråta. Så vi bytte till ett vanligt avsnitt, torkade hans tårar och sen tittade vi tillsammans innan vi gick ner för att äta frukost.

Handens fem fingrar

På kub fick vi två bilder hem. En som ni redan sett och den ovan. Hur fantastisk är inte handen? Man kan verkligen räkna de små fingrarna.  ♥

Jag och lilleman har haft en riktigt mysig dag. Vi gick till parken förstås och hängde där hela förmiddagen. Sen blev det hem för lunch och lite städning. Nu har vi precis ätit glass och Liam sitter och tittar på en Nalle Puh film. Jag har lite disk att ta tag i innan älskling kommer hem från jobbet. Ikväll blir det att se någon bra film och bara ta det lugnt. Mina två stängningsveckor är äntligen bakom mig, skönt för kroppen att få vila lite.

Finally weekend

Godmorgon kära bloggläsare! Idag är jag och lilleman lediga och har världens bästa helg framför oss. Idag skiner solen så det lär bli en tur till sonens favoritpark. Bilden ovan är från igår då hela familjen gick en promenad som avslutades i parken. Det blåste ordentligt men det var inget lilleman brydde sig om, han ville aldrig gå hem.
 
Imorgon ska jag och Anna leta klänning till bröllopet i Italien, hoppas verkligen att jag hittar en jag gillar. Sen blir det turridning på islandshäst som jag skrev om igår. På söndag ska jag och sonen hem till Nathalie och Melina för lunch och bus. Så det är inte konstigt att jag är på väldigt bra humör idag.

På lördag blir det turridning med syster

Nu är jag så himla glad! Igår bokade jag och Anna in turridning på islandshästar. Det är hennes 25 årspresent till mig som vi inte har hunnit ta tag i förrän nu.

Ridningen är det jag saknar allra mest. Jag insåg för ett tag sedan att det är 7 (!) år sedan jag slutade rida. Jag har haft så mycket annat i mitt liv att tanken inte ens slagit mig, förrän de senaste månaderna. Kan bero på att vi bor i Sorunda som verkligen är hästarnas ort. Det är hästar precis överallt och man passerar tjejer som är ute och rider när man åker hem från jobbet.
 
I januari nästa år kommer jag och My, som väntar syskon samtidigt som mig, börja rida i en grupp tillsammans. Jag funderar även på att i framtiden försöka bli medryttare två gånger i veckan om jag känner att tiden finns till det. Jag vill hur som ha hästar i mitt liv igen och jag är glad att jag på lördag får sitta upp på hästryggen igen. Är inte orolig över att rida som gravid, men skulle inte våga hoppa däremot. Sen kändes det onödigt att börja rida i en grupp nu i våras eftersom att senare i graviditeten lär det kännas läskigt att rida. Men på lördag ska det bli så roligt!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!