Vill du bli veckans blogg?


Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar! Så väljer jag ut en intressant/mysig blogg senare i veckan.

Nu ska jag packa en del till bb-väskan. Jag och Sami har inte ens kommit halvvägs. Vi är dåliga människor.
Sen när han slutar jobba ska vi till Port73. Han behöver köpa en sladd till bilen, och jag vill hitta något kul till bebis! Eller främst vantar, för vi har inte ett endaste par har jag kommit på.

Förlossningsrädsla


Rädslan inför förlossningen har varit upp och ner för mig. Väldigt länge i graviditeten var jag inte rädd alls. Tog det väldigt coolt. Läste många förlossningsberättelser och såg förlossningsprogram på tv. De med skräckhistorier skrämde inte mig. Jag vet att allas upplevelser är olika.

Första gången jag blev riktigt rädd var när jag och Sami var på föreläsningen på Huddinge sjukhus. Plötsligt kändes allt så verkligt. Det de pratade om skulle jag gå igenom. Jag blev oerhört nervös. Framförallt över tanken att vara i allas centrum. Under många timmar kommer allting handla om mig och min kropp, och mitt och Samis ofödda barn. Jag undrar om jag kommer känna mig kränkt, när jag ligger där med särade ben och oerhörd smärta. Eller om situationen kommer kännas naturlig. Jag undrar om jag kommer kunna hantera smärtan på ett bra och harmoniskt sett. Eller om jag kommer bli stressad och skrika på Sami.

Efter föreläsningen har rädslan kommit och gått. Nu på slutet längtar jag mest. Men igårkväll blev jag rädd igen. Det är nära nu och det kan starta i princip när som helst. Förlossningen lär vara det största jag går igenom i mitt liv. Både fysiskt och psykiskt sätts man på prov. Förhoppningsvis kommer man ur händelsen starkare. Känner att det man varit med om gav någonting positivt. Ja då syftar jag inte på barnet i famnen, för han är ju enda anledningen till att man går igenom något sådant här i första taget!

Mycket tankar helt klart. Boken "Att möta förlossningssmärtan" av Gudrun Abascal hjäper en hel del. Jag känner att jag vill ha så mycket kunskap som möjligt när jag går in i förlossningssalen. Alla är olika, och det känns bäst för mig. Jag är lite av ett kontrollfreak.

Idag känner jag ingen rädsla, idag längtar jag bara. Vilken jäkla upplevelse jag och Sami har framför oss! Bara att veta att jag kommer ha hans stöd hela vägen tills vi träffar vår pojke betyder allt för mig. Utan honom hade jag aldrig klarat det. Vi fixar det här tillsammans. Snart har vi vår skatt!

How I need you now


iPhone-bild

Igår fick Theo en ny jacka av Samis mamma. Han har redan en brun men det är roligt med variation! Och hur fin är den inte? Perfekt så här kalla men mysiga höstdagar. Förresten har det blivit lite varmare igen. Här har vi 11 grader idag. Riktigt skönt! Vintern får gärna hålla sig på avstånd ett tag till om ni frågar mig.

Årets julklapp


Det här fina stativet kommer från
Coolstuff. Jag har varit ute efter ett nytt länge då mitt blev kvar i Italien. Detta är supersmidigt eftersom det lätt går att fälla ihop och ha med sig. Tar inte så stor plats. Ska testa det snarast!

På coolstuff hemsida finns tankar kring årets julklapp. En massa roliga idéer på vad man kan ge bort i present. Så har ni svårt att komma på vad ni ska köpa, in och kika på hemsidan med er!

Nu ska jag och Theo ut på vår morgonpromenad. Vi har kopplat av här i soffan hittills, ingen av oss har varit särskilt sugen på att gå ut. Men nu skiner solen och det verkar bli en fin dag!

Novemberbebis


Weheartit.com

Godmorgon bloggen! Ingen bebis ännu. Så det verkar som att mini är mer envis än vad jag väntat mig och blir en novemberbebis i alla fall. I min familj är det så vanligt att första barnet föds innan beräknat datum. Så jag var helt inställd på det. Speciellt med tanke på hur tidigt han fixerade sig och alla mina sammandragningar pga jobbet.
Men nyligen fick jag veta att det inte behöver vara mammans gener som bestämmer när barnet föds utan det kan även vara pappans. Och på Samis sida ser det värre ut. Allt ifrån 8 till 14 dagar efter bf. Inte kul!! Ska jag behöva vänta så länge? Ja man vet inte. Bara att stå ut helt enkelt så kommer bebis när han är redo.
Imorgon är dagen då han är beräknad.

Jag har förresten börjat prata lite med Sami om att ta upp ridningen igen. Jag red i flera år under tonåren och det är verkligen det roligaste jag har gjort. Jag älskade ridningen och jag gick alltid med ett brett leende från stallet. Slutade när jag var 17/18 för att jag inte hade tid längre.

Nu visar det sig att även Samis mamma är sugen på att börja igen. Hon har hållt på mycket med hästar förut och tipsade om en bra ridskola 30 minuter härifrån. Så kanske blir det så att vi börjar båda två i vår! Jag vet inte om jag kommer kunna rida när jag börjar jobba igen. Men däremot när jag är mammaledig. Lektionerna är antingen helg eller kvällstid så det blir inget problem med barn. Sami passar mer än gärna och kommer hänga med på lektionerna. Precis som jag följer med på hans handboll. Vi är ett sånt där par som vill göra det mesta tillsammans. Det är främst han som stöttat mig att ta upp ridningen igen, när jag känt att tiden aldrig varit rätt.
Så vi får se! Vore himla roligt i alla fall.

Och det var den helgen


Nu är jag och Sami hemma efter en dag hos hans familj. Var lika mysigt som alltid. Vi åt kebab och pizza från grabbarnas i VH som har den bästa kebaben jag smakat. Tiffany stal förstås min telefon för att spela. Det blir alltid tjat om att hon ocksåååå vill ha en iPhooooone. Ullis klippte grannens hund som blev så fin.
Theo som varit hos mamma hela dagen luktar nu nyfiket på mig. Då jag kramats med tre andra hundar.

Nu ska jag spela sims, sen blir det sova för att orka med morgondagens förlossning! Ja jag sa ju att det blir en oktoberbebis och om det ska stämma är imorgon sista chansen. Jag ger inte upp!

Så var det bara två dagar kvar


Underbara film! Jag och Sami skrattade konstant. Älskar hur dessa är gjorda, att tvåan var uppbyggd på samma sätt som ettan.

Ja som ni ser, bloggen uppdateras så ingen bebis ännu. Har sovit halvdåligt inatt pga förvärkar. Men känner mig ändå pigg nu på morgonen. Jag och Sami ska hem till hans mamma en stund senare. Annars vet vi inte vad vi ska hitta på, blir nog en lugn söndag.

Nu frukost!

Nu blir det The Hangover part 2


Jag och hjärtat har precis ätit tacos. Det var himla gott! Tyvärr är jag illamående nu. Vet inte om jag åt för fort kanske. Blir att chilla i soffan framför en bra film. Passar bara på att blogga medan Sami pluggar lite mer finska. Han är så duktig! Älskar när han försöker uttala svåra ord. Finskan är ju lite speciell.

Tror inte att jag orkar blogga något mer ikväll så ni får ha det så bra! Vi hörs igen imorgon istället.

Sami lär sig finska


Blev dyrare än vanligt på Ica Maxi idag. Men satan vad mysigt det var! Jag och Sami gick runt tillsammans, kollade på julpynt och drack glögg. (Aaah jag hade nästan glömt hur gott glögg är!) Tur att den alkoholfria varianten också är god. För även om jag kommer kunna dricka lite när jag ammar är det klart mindre än vad jag kommer vara sugen på...

Nu har vi kommit hem och Sami har satt igång med finskaträningen. Han fick ju en skiva av mig i födelsedagspresent. Hittills har han hunnit träna färger och nummer. Riktigt bra övningar! Tränar han lite i veckan kommer han att lära sig snabbt. För snabblärd är han också, nu har han bättre koll på vissa färger än vad jag har. Får allt träna jag med! Har ju aldrig pluggat språket utan lärt mig av att prata med mamma och mina finska släktingar. Så vissa grejer har jag inte superkoll på.

Tänkte spela lite sims medan Sami tränar finskan. Sen blir det att testa wii-spelet Driver. En annan födelsedagspresent jag gav till Sami. Myslördag!

Glögg och pepparkakor


Amanda Fondell krossade allt motstånd igår i Idol. Jävlar vad grym hon är! Just nu totalt överlägsen.
Vem är er favorit?

Idag ska jag och Sami storhandla på Ica Maxi. Här i Haninge har de dragit fram julpyntet och firar med att bjuda på glögg och pepparkakor. Det tänker jag inte missa! Sen planerar vi att köpa en adventsljusstake. Längtar till första advent, då jäklar blir det att julpynta lägenheten! Även om bebis inte kommer minnas sin första jul så kommer vi minnas den med honom. Så mysigt det ska bli!

Och nej, ingen bebis än. Så här tre dagar innan bf.

Inne- och utelista nr 64


En till av alla underbara bilder
Jeni tog på mig och Sami! Visst fotograferade vi på en vacker plats? Bara tio minuter från vart jag bor.

INNE

- Choklad. Får inte nog!
- Ponchos, så jäkla mysiga så här på hösten
- Tända ljus. Både romantiskt och mysigt

UTE

- Att jag fortfarande är gravid. Nu vill jag vara mamma! Men bebis har det bra i magen i alla fall, och det är det viktigaste.
- Halsbränna. Nu även på dagtid, inte okej!
- Saker som går sönder. Vi har fläkt, persienner och smågrejer i badrummet som behöver bytas ut.

Nu ska jag njuta av en kväll med min fina Sami! Anna är inne i stan men kommer kanske och joinar oss senare för idolkväll. Myyys! Vi hörs igen imorgon bloggen.

Boar inför bebis


Det vi känt att vi behövde inför bebis ankomst har vi köpt. Men när jag stod i duschen tidigare kom jag att tänka  på att allting fortfarande låg och tryckte mot väggen. I väntan på att hamna på rätt plats. Så jag tog genast bort plasten från babysittern och monterade ihop den. Härligt med sånt som är enkelt! Så nu väntar den på bebis. Även om han inte lär kunna sitta där den första tiden. Hur gamla var era nyfödda när ni började ha dem i babysittern?

Nu ska jag fixa skötbordet i badrummet. Kanske kan få mig att tänka på annat än dessa förvärkar. Mina sammandragningar, som varit regelbundna länge nu, har börjat göra ont. Inte extremt. Men det känns ungefär som när man har en BH som skaver. Tog ett tag för mig att inse att det var sammandragningarna jag kände, hade inte ens BH på mig eftersom jag då bar nattlinnet. Skönt att kroppen fortsätter att förbereda inför bebis i alla fall!
Men det sätter sig på humöret, jag blir irriterad av att vara obekväm i min egen kropp. Vill bara ligga i soffan och vila. Men så kan vi inte ha det! Då kommer tiden bara gå så himla långsamt.

Vissa spel blir man aldrig för gammal för


Flera av er har undrat vad jag tycker om The Sims 3 husdjur. Och jag måste säga att jag älskar det! Spelar några timmar varje dag.

Har skapat familjen Lassila. Där jag och Sami är tillsammans och har två döttrar. En tonåring och en ettåring.
Vi har även tre djur. Hästen Pegasus, chihuahuan Theo (såklart) och katten Trixie.
Sami satsar allt på sin fotbollskarriär och håller på att bli proffs. Medan jag ägnar all min tid åt Pegasus. Vi vann precis en avancerad hopptävling. Snart ska jag och Sami försöka få ett barn till, och vi hoppas i smyg att det denna gång blir en pojke.

Ja som ni hör, jag är beroende! Älskar alla möjligheter man får och jag älskar djur. Det roliga är att det bara är ens egen fantasi som sätter gränserna. Möjligheterna är enorma i sims! Så jag är inte förvånad att det är ett så populärt spel som det faktiskt är.

Gillar ni sims?

My heart led me to a miracle

Klänning från asos.com, resten från netaporter.com

Om jag skulle få för mig att ta med mig gravidkulan ut och dansa ikväll så skulle jag gärna klä mig i något liknande som ovan. Känns som att det var evigheter sedan man var ute och dansade! Kan sakna det ibland. Inte nu när det är så här kallt, men speciellt på sommaren. Jag och Sarah, som fick barn i september, har pratat om att vi ska gå ut tillsammans i vår. Spännande som nybliven förälder! Vi skämtade om att det skulle sluta med att vi var så trötta att vi stack hem vid tolvslaget. We'll see.

Idag är förresten dagen jag trodde att bebis skulle födas. 28e oktober, fyra dagar innan bf. Men så verkar det inte bli. Så istället blickar vi framåt mot helgen! Har inte så jättemycket inplanerat. Idolkväll här hemma med Sami och sen ska vi hem till hans föräldrar i helgen. Vi funderade på bio men jag kan inte gå två timmar utan att gå på toaletten. Så det blir lite fail. Får se vad vi hittar på istället. Något måste vi göra! Jag kommer bli galen om jag bara går runt och väntar på förlossningen.

Förresten! Grattis till
Elenia som vann presentkortet!

När man blir äldre


Jag och Anna gick på promenad tillsammans med Theo för en stund sedan. På vägen in passade jag på att kolla brevlådan.

Anna; Har det kommit något till mig?
Jag; Nix, ingenting.
Anna; Åh typiskt. Jag får aldrig kalaskort längre.
Jag; Vad för något?
Anna; Du vet "hej du är välkommen till Stinas kalas på lördag..."

Haha jag vek mig nästan dubbelt av skratt! (Vilket inte är så lätt som höggravid). Hon är så knäpp min tös.
Snart flyttar hon ut. Men jag hoppas hon vill komma och hänga med mig och bebis om dagarna! Hon jobbar ju bara kvällar så vi kommer ha massa tid tillsammans. Tur det.

Shopping för de mindre


Är så himla sugen på att utöka bebis garderob! Lite härliga höstkläder, som den söta träningsoverallen ovan.
Nu var det länge sedan jag köpte något. Antagligen för att mamma blev galen på mig. Sa att jag inte kan köpa allt fint jag ser för då kommer jag snart ha ett sovrum överbelastat med kläder. Vilket jag för sig redan har... men i alla fall. Jag har dragit ner på shoppandet och nu är suget tillbaka! Det minskar inte direkt av att det var löning nyligen.

Förresten gissade mamma på att bebis skulle komma idag. Hon har ännu inte gett upp, sa att det fortfarande är många timmar kvar på dygnet. Det har hon försig rätt i. Men jag tror att värkarna kommer starta på natten.
Själv har jag gissat på att han föds imorgon. Sami gissar på 2a november. Just nu känns det som att han kommer vara närmare än min gissning...

Mateus


Sami fick den här underbara Mateus-skålen av mamma i födelsedagspresent. Jag blev precis lika glad som honom, då jag råkar vara ett Matues-fan. Och han är min sambo, så på ett trevligt sätt blir den här skålen även min. Härligt! Goda gräddkolor och laktrits ligger nu i skålen och lär vara uppätna snart. Även dem från min snälla mor.

Nu har
Anna vaknat också, som jobbade till sent på Golden igår. Hon tjatar om att vi ska se filmen "Jag saknar dig" tillsammans. Någon av er som sett den? Ska tydligen vara himla bra, enligt min syster. Bara det att hon har kommit med rekommendationer förr som jag inte gillat alls. Så vi får se! Det är perfekt väder för film i alla fall.

Veckans blogg - Sailor's wife


Igårkväll gick jag igenom en massa bloggar och beslutade att
Therese fick bli veckans blogg!
Ën mammablogg med en twist, hur är det att vara gift med en man som tävlingsseglar?
Tillsammans har de två otroligt söta söner, Viggo och Hugo. I bloggen får ni följa deras liv. Det vill man inte missa!

Jag vaknade vid fem imorse av att behöva gå på toaletten. Det gör jag varje natt och brukar somna om direkt efter. Men jag hade sådan enorm halsbränna att det var omöjligt. Fick ta en halsbrännetablett men de är inte alls lika effektiva längre. Tror min kropp vant sig vid effekten. Så tar mycket längre tid innan de börjar värka, ibörjan tog det en kvart nu runt en timme. Så jag satte mig upp i sängen irriterat och tyckte att det borde vara värkar som höll mig vaken. Inte halsen. Hämtade en clementin också som jag var sugen på, vilket nog bara gjorde smärtan värre. Glass hade varit bättre, men lätt att vara efterklok. Tillslut somnade jag i alla fall och är nu ganska pigg. Sami kommer nog bara jobba halvdag idag vilket gör mig happy! Så förhoppningvis är han hemma runt 18. Det ser jag framemot.

Förresten, tävlingen om presentkortet avgörs ikväll. Än finns det tid att vara med!

Magen vecka 40


Tänk, nu är vi här! Vad som förhoppningsvis är sista graviditetsveckan. För går jag in i vecka 41 betyder det att jag går över tiden. Vilket väldigt många gör så jag försöker ställa in mig på det. Men jag hoppas ändå att bebis vill komma ut nu i någon av dagarna som kommer. Idag är det 6 dagar tills han är beräknad. Vilket råkar vara dagen då jag själv föddes. Jag hade bråttom, kan inte min underbara son ha det också? Mamma och pappa längtar ju!

Som ni ser är magen min inte så jättestor. Men jäkligt rund, ibland. Annars kan den vara helt platt framtill, vilket den oftast är när jag sovit. Imorse såg jag knappt gravid ut alls. Inte i jämförelse med andra gånger då jag känt mig megastor. Lite komiskt det där.

Jag kan få lite ont i vänstra benet ibland, det kommer från ingenstans. Vet inte vad det beror på. Annars mår jag fin fint, inga känningar i rygg eller bäcken. Antagligen tack vare att jag fått vila från mitt arbete.

Molande värk har jag till och från. På nätterna har jag börjat få förvärkar. Igår hade jag som mest, första gången som det gav mig sömnsvårigheter. Vill så gärna att det ska dra igång nu! Jag vill ha bebis i mina armar. 
Vi har väntat så länge.

Love like ours


Fler underbara bilder som
Jeni tagit på mig och Sami!

När Samis mamma såg bilderna på oss blev hon rörd till tårar. Hon är så söt! Sa att Jeni verkligen fångat oss i bilderna. Så som vi är tillsammans. Och det kan nog stämma! Jag älskar dig Sami.

Disney store


Samis syster och hennes pojkvän reser för tillfället jorden runt.
Här kan ni läsa om deras resa.
Igår kom ett paket på posten från dem, som de skickade från USA. Den underbara tigerbodyn ovan! Från min älsklingsbutik Disney Store. (När tusan kommer den till Sverige?)
Så tack tack Lollo och Robert! Bebis kicksparkar mina revben, hans charmiga sätt att tacka.

Nu ska Sami dra till jobbet. Så jag och Theo blir själva igen. Vad kan vi hitta på? Långpromenad blir det i alla fall. Vädret är fint och jag ska locka fram förvärkarna från igårnatt tänkte jag. Nu ska bebis ut! Hihi.

Här finns förresten en liten intervju om mig, Sami, bloggen och graviditeten som en läsare gjort. Enjoy!

111026

Dagens humör: Lite trött, hade svårt för att sova inatt på grund av mycket förvärkar och känslan av rastlöshet
Dagens planer: Lite hushållssysslor
Dagens kändis:

Ashley vacker i vitt

Dagens serie: OTH, säsong 7
Dagens spel: Sims 3, husdjur
Dagens nedräkning: 6 dagar tills bebis är beräknad
Dagens jobbigaste: Ta reda på om tvättmaskinen verkligen gått sönder. Som det verkar. Riktigt dålig timing.
Dagens väder: 9 grader och sol, lite moln

Vill du bli veckans blogg?


Nominera din egen blogg eller någon annan du gillar så väljer jag ut en jag finner intressant senare i veckan!

Nu ska jag laga köttbullar med makaroner till middag och sedan spela sims husdjur tills Sami kommer hem. Perfekt kväll om ni frågar mig. Ha det fint kära läsare!

En vecka tills bebis är beräknad


Fler bilder som talangfulla
Jeni har tagit på mig och magen!

Jag gillar speciellt den andra bilden högst upp. Tycker att jag ser vuxen ut, en riktig mamma, eller vad säger ni?
Nu kan det förresten ske när som helst. Nästa tisdag, om precis en vecka, är vår lilla skatt beräknad. Vilket betyder att inom tre veckor är jag garanterat mamma. Overkligt helt klart. Den långa väntan är snart över.
Ett tag, speciellt efter att vi trodde att vattnet hade gått, var längtan jobbig. Jag kunde inte tänka på något annat. Men nu har det lagt sig. Jag lever mitt liv som vanligt, älskar tiden jag har med Sami och även egentiden här framför datorn. Men varje kväll innan jag går och lägger mig känner jag bebis rörelser och tänker "snälla, låt det bli inatt det startar". Jag undrar vad jag kommer tänka när det väl startar. Lär bli skakig, nervös och förväntansfull på samma gång.

Förlossningsberättelse kommer självklart komma upp i bloggen! Vissa har undrat om jag kommer blogga från bb. Vi kommer ta med datorn och tanken är att ni ska få veta när det sätter igång. Och även när vi har skatten i våra armar. Men där emellan lär jag inte riktigt känna för att blogga. Men en förlossningsberättelse kommer komma upp i efterhand!

Sami och Theo


Så här mysig morgon har jag haft idag. Theo har varit riktigt gosig och verkade besviken när Sami drog till jobbet. Jag har ju alltid datorn i knät så där får han inget mys. Vi får ordna lite egentid ändå tror jag. Även om det inte är lika lätt nu när stora magen är i vägen.

Nu är det dags för mig att ta en dusch! Sedan fundera på vad jag kan göra till middag. Anna kommer hem en stund idag så får jag sällskap. Tills dess får jag nöja mig med choklad. Tack vare Sami råkar jag ju ha en hel del.

700 prenumeranter



Så roligt med nya prenumeranter via bloglovin! Och alla ni andra som följt mig i evigheter. Det känns stort med 700 personer som gillar bloggen så mycket att de vill följa den varje dag.
Om du vill vara en i gänget är det bara att klicka på ikonen!

Nu ska jag och Sami se ett avsnitt av One Tree Hill. Sen ska jag visa honom sims husdjur. Har gjort oss, han och mig och så har vi en chihuahua som heter Theo (såklart) och en häst som heter Pegasus. Sen har vi även precis fått en dotter. Vad hon heter får ni inte veta, för det är vad jag vill att en eventuell lillasyster ska heta i framtiden. Namnet är ganska speciellt så därför vill jag inte att det kommer ut och hinner bli svensson tills dess!

Vi hörs igen när Sami drar till jobbet! Han jobbar kväll igen. Så vi hinner umgås till 13 ungefär. Bättre än inget.

Duellen - Ariana vs Dakota


Det var en evighet sedan vi hade en duell i bloggen! Gick precis igenom förra och Ariana vann stort över Bridgit med 27 röster mot 7. Den här gången är det två flickiga stilar ni ska välja mellan. Vilken är er favorit? Prinsessaktigt à la Grande eller blommigt à la Fanning?

Sims husdjur är förresten riktigt kul! Mycket jobb bara, har inte riktigt hunnit komma in i det ännu. Blir nog ännu roligare när man fått lite rutin på det. Ska laga mat till mig och matlåda till Sami nu, sen fortsätter spelet till sent! Sami borde vara hemma vid 23. I vanliga fall brukar jag sova då, men något säger mig att jag kommer vara vaken...

Förresten är jag med på blogg.se's startsida idag! Även högst upp på familjesidan, det var en rolig nyhet.
Såg även att jag för första gången är med på listan över blogg.se's mest besöka bloggar. Jag är nummer 20. Tänk hur många bloggar det ändå finns! Så jag är stolt som bara den. Tack för att ni följer bloggen varje dag!

You make me weak in my knees


I över en timme satt jag och Theo i sovrummet och väntade igår. Som ni vet var det min och Samis årsdag. Först spelades det poker, sedan uppdaterade jag bloggen och efter det kikade jag på videor över youtube. Mot slutet började jag helt enkelt bli uttråkad, och undrade vad tusan Sami höll på med egentligen.

Om vi säger så här, det var helt klart värt väntan. Som han hade fixat i vardagsrummet! Rosenblad överallt. Köpt sjuka mängder choklad, för att han vet hur mycket jag älskar det. Alkoholfritt vin, för att jag är gravid.
Sen hade han lagat plankstek till oss, som smakade himmelskt. Vi åt maten framför filmen "The last song". Första filmen som vi såg tillsammans. Han hade tänkt på allt! Jag var alldeles skakig i benen hela kvällen. Rörd till tårar. Hur kan jag ha haft sådan tur? Som träffat någon som Sami? Han är så sjukt fantastisk att jag inte kan beskriva det i ord. Att han existerar på riktigt, det är ofattbart. Jag älskar honom med hela mitt hjärta. För varje dag lite mer. Jag känner mig nykär samtidigt som vi har sådan tillit och stark relation. Du är mitt liv älskling. Jag tänker aldrig ta dig förgivet. Jag är så tacksam som har dig, du får mig alltid att le. Jag älskar dig.

Min lillasyster i reklamfilm del 2


Min underbara lillasyster Cornelia fortsätter att briljera i reklamfilm. Här har hon lite problem med att säga ordet "vegetariskt". Man ska gissa vad det är för maträtt som barnen pratar om. Enjoy!

Det gick förresten jättebra hos MVC. Magen har vuxit till sig de senaste två veckorna så nu är jag i mitten på kurvan igen. Perfekt! Blev lite orolig efter förra gången att den inte växte som den skulle. Vilket hade kunnat innebära att barnet inte får den näring han behöver. Men det behöver vi inte oroa oss för, skönt.
Vi har fått ny tid den 4e november. Men jag hoppas att vi inte kommer gå på den! Då borde vi väll ändå vara föräldrar, hoppas jag.

Nu ska jag spela Sims 3 husdjur! Så fort jag kan slita mig från spelet ska ni få bilder från gårkvällen.

The Sims 3 husdjur


Vad kan jag säga om gårkvällen? Hur mycket som helst. Jag har världens bästa pojkvän. Och ni ska få veta mer, och få se bilder, från Samis överraskning. Hinner inte fixa med det nu för strax ska jag väcka min älskling. Vi har tid hos MVC 10.30 så det blir ut med Theo samt äta frukost innan dess. Förhoppningsvis är detta sista gången vi ska dit! För nu hoppas jag allt att bebis föds i någon av dagarna som kommer.

Sami hade köpt en årspresent till mig. Sims 3 husdjur. Jag jublade! Som jag velat ha det här spelet. Men så sa jag "hur ska jag kunna spela det när mitt Sims 3 fortfarande är i Italien?". Tror ni inte att han hade köpt Sims 3 till mig också? Bara för att jag skulle kunna spela. Älskade underbara pojkvän!

Så nu har jag något att fördriva tiden med när älskling jobbar och jag går och väntar på att förlossningen ska kicka igång. Lovely, lovely.

Tidsfördriv


Sami håller på och fixar för fullt nu med mat i köket. Jag som inte får veta hans överraskning måste hålla till i sovrummet. Visste inte vad jag skulle hitta på så tänkte att poker var en evighet sedan jag spelade.
Valde en billig sit and go turnering på betsson. Som ni ser gick det himla bra! Kom etta av tio spelare. Hade flyt från början. Sen är motståndet oftast lättare på helgen. Då fler nybörjare spelar. Så kunde lätt läsa av de andra spelarna utan att behöva vara för koncentrerad. Sjöng med till låtar över spotify. Happy me! Risken är att vinsten gör mig pokergalen igen. Ni veteraner vet ju hur mycket jag spelade förr!

Nu ska jag kolla bloglovin. Sami borde vara klar där ute om några minuter. Jag spricker ju av nyfikenhet här borta! Berättar om kvällen imorgon kära läsare.

Kaffe och kladdkaka


Samis underbara syster Tiffany på bilderna. Älskar den med henne och Theo

Nu har gästerna precis åkt och jag och Theo chillar i soffan. Sami håller på och dukar av. Stackarn, han som fyller år. Jag använder ursäkten att jag är höggravid och inte orkar ta mig upp från soffan. Det är ju inte så länge till jag kan köra med den!

Var hur som helst riktigt trevligt. Jag åt som vanligt alldeles för mycket sötsaker och tog för lite bilder. Inte en enda på födelsedagsbarnet. Han som är så fin! Kanske blir ikväll, typiskt med det dåliga ljuset bara. Blir ju mörkt in no time nuförtiden.

Nu ska Sami iväg och handla grejer till ikväll. Är så jäkla nyfiken på vad han har hittat på! Men självklart säger han ingenting så jag får snällt vänta. Undertiden han är iväg tänkte jag kika på lite bloggar.
Uppdaterar nog bloggen senare ikväll. Sami ska tydligen stänga in mig i sovrummet undertiden han fixar med maten. Vad vi ska äta får jag inte veta heller. Nyfiken? Yes!

Vår ettårsdag | Sami 21 år


Idag är en väldigt speciell dag. 23e oktober betyder mycket.
För det första: Stort grattis älskling!
Världens bästa blir 21 idag och det har vi firat med paketöppning i sängen. Jag delade upp hans presenter i tre kategorier. Viktig, rolig och speciell.
Det viktiga: En språkkurs i finska. Ett datorprogram som man även kan lyssna på i mobilen. Så att han får upp sin finska. Vi är ju halvfinnar båda två, men Sami har aldrig kunnat prata språket. Och det är dags att det blir ändring på det!
Det roliga: Spelet Driver till wii. Vi är ju spelnördar!
Det speciella: Som blivande småbarnsföräldrar är vi medvetna om att ensamtiden vi har är dyrbar. Så första gången vi klarar av att vara utan bebis några timmar så kommer jag bjuda honom på en romantisk middag inne i stan. Gissar att våra mammor kommer tävla om att få vara barnvakt.

Idag kommer min mamma, Harry, Samis mamma, Tiffany, Benny, Samis mormor och Lennart över för att fira Sami. Vi bjuder på bullar, kaffe, kladdkaka och tårtglass. Så dags att städa lägenheten!

Ikväll ska vi fira vår årsdag istället. För precis ett år sedan gick jag på krogen tillsammans med min syster och våra vänner. På 54an inne i stan träffade jag en väldigt onykter Sami. Som firade sin 20-årsdag med sina vänner. Sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga. Så även om det dröjde ett tag innan vi sa att vi var tillsammans, är det just kvällen vi träffades som är allra viktigast för oss. Det är vår dag, dessa 12 månader har varit de roligaste i mitt liv. Jag har aldrig varit så lycklig förr, känt mig så älskad. Sami är underbar, alla förtjänar att ha en person som honom i sitt liv. Jag är så lyckligt lottad att ni anar inte.

Ikväll har han en överraskning inplanerad. Ingen aning om vad vi ska hitta på. Så jag har satt på mig en fin klänning för dagen. Ser för sig mest ut som ett mumintroll och inte alls så sexig som jag brukade vara i den. Men så är jag höggravid också. Vilket år man haft alltså. Jag ångrar ingenting. Jag känner bara en massa kärlek.

Bara 10 dagar kvar


Idag är det precis 10 dagar tills bebis är beräknad. Imorgon går vi ner på ensiffrigt. Tiden har gått snabbt!
Fast det känns ändå som en evighet sedan vi fick det där plusset på stickan. Som för alltid förändrade våra liv till det bättre.

Nu är den stora frågan när bebis vill kicka igång förlossningen. Vi är så nyfikna på honom. Hur han ser ut, vad han kommer få för personlighet. Vem han kommer vara lik. Det är svårt att leva i nuet när allt man vill är att hålla om sin lilla skatt.

Blir det i oktober eller november? Det är det bara han som vet. Vår underbara skatt.

Godmorgon helgen


Blev en riktigt mysig kväll igår! Jag råkade bara äta så många chokladmuffins att jag fick ont i magen. Inte bra jobbat. Vad tyckte ni om idolerna? Tycker faktiskt att de borde ha utvecklats mer vid det här laget. Många kör på samma grej som de gjort hela tiden. Jag vill se intressantare framträden. Bäst igår var enligt mig Molly, Robin och André. Amanda P gjorde inte sitt bästa, men jag är jäkligt glad att hon inte åkte ut! För hon är klart bättre än de flesta i det programmet.

Så där, då har vi pratat lite idol. Nu ska jag och Sami äta frukost, (yes vi tog sovmorgon) sen blir det att storhandla på Ica Maxi.
Later!

Dags för idolkväll hos mamma!


Här har ni resten som kom idag! Skorna är mina nya älsklingar. Fick billigt tack vare en kampanj på members.com. Märket är Lundberg. Första gången jag beställt därifrån och det blir inte sista gången! De kom snyggt inpackade i fina påsar som låg i en stor skolåda. Som godis för oss skogalningar.

Sen kärlek till cdon.com som alltid har så snabb leverans! Jag och Sami beställde One Tree Hill säsong 7 och Gilmore Girls säsong 3 igår, och idag kom dem. Sånt gillar vi allt.

Nu är Sami på väg hem från jobbet. Vi ska ta med Theo hem till mamma för bastu och idolkväll. Nu räknar jag allt med att värkarna ska sätta igång! För långa promenader och bastubad sägs ju vara hjälpsamt. Upp till bevis.
Vet inte om jag tror på dessa myter nämligen. Det har varit fullmåne i en vecka nu och det enda som har hänt är att jag fått molande mensvärk. Come on baby!

I believe in you


Lite foton från gårdagens höstpromenad med Theo. När jag kollar i min naturmapp märker jag att de flesta bilderna är tagna på hösten. Då är naturen som vackrast. Så intressanta färger och fina löv. Snart kommer träden vara alldeles nakna och marken vit. Det är vackert det med, men inte på samma sätt.

Nu ska jag dammsuga lägenheten! Med en hund som hårar blir den smutsig snabbt. Man tycker att han inte borde tappa så mycket päls nu inför vintern. Men han verkar inte hålla med.
Vi hörs lite senare igen!

Simple as that


Jag fick för en vecka sedan välja ett namnhalsband i silver från
mittnamnhalsband och tvekade inte när jag valde vilket namn det skulle vara. Klart jag vill ha Sami runt halsen! Stolt som jag är över världens bästa pojkvän.
Det är bilden som gör att det ser bronsaktigt ut, det är helt i silver och jag är supernöjd. Valde kort kedja, 35cm då jag tyckte att det var finast. Men det är förstås en smaksak. Ska bära halsbandet varje dag!

Förresten kom brevbäraren upp och plingade på dörren. Hon hade med sig en massa paket till mig (resten får ni se senare). Så jäkla snällt! Istället för att skicka iväg paketen så jag hade behövt hämta ut så tyckte hon att jag skulle få dem innan helgen. Det kallar jag bra service! Mycket bättre än vår förra brevbärare som tryckte ner all post med våld i lådan. Och jag fick åka och hämta ut paket som helt klart skulle ha fått plats i lådan. Lat kille.
Vad mer jag fått får ni veta senare, nu ska mitt nya halsband åka på!

Veckans blogg - Feliciavendela


Felicia är veckans blogg! I bloggen får vi ett bildregn. Från hennes vardag och även olika fotosessioner som hon har med andra. Hon bjuder även på många outfits och har en riktigt snygg stil. Har ni inte besökt hennes blogg tidigare är det allt dags att göra det nu!

Idag jobbar Sami 11.00 - 17.00. Vilket gör mig väldigt glad. För det betyder att vi både fick vakna tillsammans, men också att jag får umgås med honom hela kvällen! Den här veckan har varit lite tråkig på så vis att jag gått och lagt mig själv varje kväll. Sen har han kommit hem vid halv tolv, jag vaknat av att han kryper ner bredvid mig. Och efter det har det varit himla svårt att somna om. Förvärkarna är som mest på natten nämligen, även bebis sparkar. Men detta är något jag brukar missa när jag sover. För att jag sover så djupt. Men när jag blir väckt så där mitt i natten är det väldigt svårt att somna om. Så jag ligger och gnäller och sparkar bort täcket och stör både mig och Sami. Föredrar när vi somnar tillsammans, då sover jag så mycket bättre.
Men, nu har vi hela helgen att göra just det! Om inte värkarna sätter igång innan dess. Vilket inte vore fy skam det heller.

Tävling - vinn ett presentkort värt 150 kronor


Nu har ni möjlighet att vinna ett presentkort hos
JH style & design så att ni kan beställa hem något av alla fina smycken som finns på hemsidan!

Vad ni behöver göra för att tävla är enkelt.

1. Gilla hemsidan på facebook 
2. Skriva i det här inlägget att ni är med och tävlar. Glöm inte att lämna mailadress I KOMMENTARSFÄLTET om ni inte har någon blogg.

Lycka till! Vinnaren dras om en vecka (27e oktober)
Om jag inte ligger inne och föder, då dras vinnaren så fort vi är hemma igen ;)

Ser en framtid, som jag tycker om


Fler bilder som
Jeni tagit!

Sami skulle egentligen bara följa med som sällskap. Men Jeni hade andra planer och ville ha med honom i bild. Och tur var väll det! Se så fint det blev. Så mycket kärlek, allt det jag känner för Sami. Plus den stora längtan efter vår skatt. Det finns i dessa bilder. Därför blev det så lyckat!
Sen råkar Jeni vara en stjärna på motljusbilder. Vilket inte skadar.

För den som älskar


Även Theo hamnade framför linsen igår. En trött liten soldat. Han sover förresten nu också. Enda stunden han är riktigt pigg på dagen är när vi går ut på vår långrunda. Då kameran följer med idag kan han räkna med mycket frisk luft! Nu går jag även längre för att det ökar mina förvärkar. Vilket borde innebära något positivt.
Sen att man har som mensvärk resten av dagen är något man helt enkelt får leva med. Kroppen förbereder sig för det som komma ska. Och något säger mig att den molande värken jag har nu, inte är något i jämförelse med vad jag kommer känna sen.

Morgon med Sami


Äntligen har jag ett objektiv som det är roligt att arbeta med igen! Sami kommer få vänja sig vid att ha en kamera uppkörd i ansiktet hela dagarna. Han är ju det finaste jag har att fotografera. Så räkna med bildregn i bloggen! Har några nya på Theo också. Verkar äntligen vara fint väder ute så kanske blir att ta med kameran på promenad senare. Få några fina höstbilder. Det skulle vara trevligt!

Nu sista avsnittet av One Tree hill, säsong 6. Spännande, spännande.

Magen vecka 39


Hej onsdag och hej vecka 39!
Magen verkar ha gett upp att växa. Vilket jag tycker är skönt. Dels kan jag röra mig och sova bättre än om jag hade haft en jättetung mage. Sen minskar det risken för bristningar.

Barnmorskan sa att det var helt normalt att magen växer långsammare så här på slutet. Då jag har så mycket sammandragningar och bebisen sjunker längre ner. SF-måttet ökar knappt och det är för att han inte behöver mer plats i livmodern. Trots att han växer för var dag. Nog känner jag det! Jag märker av alla hans små rörelser. Och får han för sig att sträcka på sig så mördar han mina revben. Men allt för dig älskade skatt.

Förvärkarna har förresten blivit värre. Speciellt de som känns som molande mensvärk. Det gör aldrig hemskt ont, men det är störande. För nu är det nästan konstant att jag känner av det. Tur nog sover jag fortfarande bra på nätterna, det är viktigast. Annars vet jag inte hur jag skulle orka med en förlossning.
Jag undrar när värkarna sätter igång på riktigt. Varje kväll känns det som att det kanske är dags. Men om jag vaknar utan att något hänt så är det inte hela världen. Han kommer ju snart, oavsett.
Vilket är ganska overkligt bara det.

Gravidbilder


Här får ni tre bilder från fotograferingen i helgen tillsammans med
Jeni! Visst är de fina? Hon är så jäkla duktig min fina vän. Vi var på Rudan här i Haninge. Hade helt missat den vackra naturen. Sist jag och Sami var där var i somras för att bada. Så då såg vi inte så mycket av miljön runt omkring. Vackert! Kommer garanterat åka tillbaka dit.

Nu sitter jag och äter maten jag gjorde igår. Till imorgon blir det köttbullar med makaroner. Lite weird att endast laga matlådor, men lättare så då Sami jobbar kväll. Innan han drar vill vi alltid umgås, istället för att stå i köket.

Bymandy.se - recension


Jag har fått möjligheten att recensera en av
bymandys tavlor. Fick välja själv vilken jag ville ha och det var väldigt svårt att välja. För många fina fanns helt klart!

Jag valde tillslut den ovan, som kom med posten idag. Kommer nog att vara fin prägel till hemmet.
Tycker dock det är lite tråkigt att man inte får ram till. Priserna ligger på runt 130 kronor och det känns lite dyrt för en utskrift på fotopapper. Hade den legat i en ram hade den nog heller inte blivit skadad på kanten när den fraktades. Nu kom pappret i ett vanligt kuvert som råkat skadas på vägen. Kanske något att tänka på!

Men jag rekommenderar er starkt att gå in och kika på alla fina tavlor hon har.
Just nu får ni även 15% rabatt om ni anger koden "bebis" när ni beställer. Rabatten gäller i  två veckor från och med idag (19/10).

111019

Dagens humör: Efter världens mysigaste morgon med Sami är jag på hur bra humör som helst!
Dagens planer: Hämta ut paket och handla lite smått till kylskåpet
Dagens kändis:

Nicole Richie är verkligen snygg i alla solbrillor

Dagens bok: Livstid av Liza Marklund
Dagens låt: McFly - I've got you
Dagens nedräkning: 13 dagar tills bebis är beräknad
Dagens flingor: Coco pops
Dagens väder: 9 grader och molnigt, regn i luften

Vill du bli veckans blogg?


Då var det dags igen! Vill du bli veckans blogg? Eller känner du någon som förtjänar att bli det?

Jag har precis lagat mat. Är inte hungrig efter min stora portion lax tidigare. Så blir som lunch till imorgon och matlåda till Sami. God färskpasta med köttfärssås. Nu ska jag återgå till min bok!

Livstid


Livstid av Liza Marklund har jag börjat läsa idag. Älskar böcker med fortsättningar, och alla tidigare om Annica har varit underbara. Pga jobb har jag inte hunnit läsa så mycket som jag velat, så ligger nu lite efter. Men det betyder bara att jag har flera bra böcker som väntar på mig!

Tog precis en varm dusch. Märkte att vi hade helt slut på schampo så fick bli endast balsam. Vilket lyxproblem egentligen. Jag och Sami borde hinna köpa nytt imorgon samtidigt som vi hämtar ut ett paket till mig. Som innehåller ett nytt objektiv! Fast det är ett som jag tidigare haft, 50mm från Canon. Mitt tidigare gick sönder för flera månader sedan. Har länge funderat på att köpa ett helt nytt. Men det här är så prisvärt och objektiv är inget jag har råd att lägga en massa pengar på, tyvärr. Kanske får önska i julklapp istället?

Förfinar hemmet


Som present till Johan och Sarah beställde jag en förstoring av en bild jag tagit på deras fina dotter Kahléen.
Samtidigt som jag gjorde beställningen passade jag på att göra en lite mindre förstoring på mig och Sami. Den kom idag! Är nog min favoritbild på oss. För den visar oss, hur vi är tillsammans. Så nu finns den i hallen och är den första bild folk ser när de kommer över till oss. Så de vet vad de har att vänta sig.

Nu har Sami dragit till jobbet och det är bara jag och Theo hemma. Det regnar utanför så vi stannar inne idag. Behöver inte gå ut med honom på flera timmar så man kan hoppas att vädret lugnat ner sig tills dess.
Nu ska jag välja bok att läsa! Har några olästa i bokhyllan.

Breakfast kiss


Underbart att få vakna upp med Sami. Vi tar fram en massa frukostgott och ser på One Tree hill. Sen myser vi i soffan innan han rör sig mot jobbet. Känns som att man förlänger helgen på det sättet.

Idag har jag inga egentliga planer. Ska börja på någon ny bok och tvätta lite kläder. Skönt med slappa dagar.
Blir en lång promenad med Theo i alla fall, får se om förvärkarna sätter igång igen. Nu är det mest molande värk, vilket jag har hela tiden.

When you call my name


Så här söt var Theo imorse när jag och Sami tittade på One tree hill. Plötsligt dök han fram under filten och bara tittade på oss. Var tvungen att ta bild! Man undrar ju vad han tänkte i den stunden.

Nu har jag precis ätit middag, lax med ris. Blev himla gott! Gjorde tillräckligt så att det räcker till lunch imorgon. Både för mig och så matlåda till Sami. Vilken hemmafru jag är. Han kommer inte hem förrän mellan 23 - 24 idag.
Saknar honom enormt! Känns lite ensamt. Men snart dyker nog Kimy och Anna upp.
Jag ska nog slå på en film och sen gå och lägga mig tidigt. Blir så trött så här på kvällarna. Höstmörkret utanför hjälper inte direkt.

Vi längtar allihop efter dig bebis


Har haft en riktigt trevlig dag inne i stan! Hjälp vad Kahléen växer fort. Hon är sig lik allt, bara en större version av vad jag minns. Sarah tycker precis som jag att det är dags för min och Samis pojke att komma ut nu. Hon verkar nästan längta mer än mig! Hon vill jämföra förlossningar och se hur stor skillnad storleksmässigt det kommer vara på våra barn. Oavsett vad han väger vid födseln så kommer han ju att vara mindre än Kahléen som har runt två månaders försprång.

Efter fikat gick vi en massa som alltid ger mig förvärkar. Vi gick långt så förvärkarna blev ganska starka. Känner nästan för att fortsätta gå tills det sätter igång på riktigt. Frågan är bara om jag skulle orka med en förlossning efter en sådan promenad. Är nog lika bra att vänta på att naturen sätter igång allt av sig själv.
Snart blir det i alla fall, tänk så länge vi har väntat.

Min lillasyster i reklamfilm


Jag säger då det, min lillasyster Cornelia är en stjärna! Känner ni igen henne? Det är flickan med hårspännet som säger "jag är inte så bra på att säga det". Har redan sett klippet flera gånger. Svårt att bli sötare.
Det roliga är att Cornelia är precis så där i verkligheten också. Ibland har man ingen aning om vad hon pratar om.
Det är förresten inspelat hemma hos min pappa.

Hinner inte lägga upp någon outfit, jag och Sami har använt tiden till att spela mariokart istället. Jag vann förstås. Nu ska jag göra mig iordning och sen röra mig in mot stan. Vi hörs när jag kommer hem!

Fika i stan


Den här fina flickan och hennes mamma ska jag träffa idag. Sist var hon bara tre veckor, nu är hon snart 7 och börjar bli en stor flicka. Tiden går fort! Vilket betyder att det inte är långt kvar tills jag blir mamma. Var ju åtta veckor mellan våra graviditeter. Sinnes. Men än är det ingen bebis på gång här hemma. Även om jag har förvärkar och kroppen blir allt mindre bekväm att bära runt på. Kanske blir Samis födelsedag och vår årsdag även bebis födelsedag. 23e oktober, vem vet?

Nu ska jag och älskling äta frukost. Han börjar inte jobba förrän halv tre idag, sent pass. Jag åker in mot stan vid ett-tiden. Får se om jag hinner lägga upp en outfit innan jag drar.

Everything you are


Jag och Sami fick jättefina blommor av hans mamma igår. Visst passade de fint ihop med vår rosa kruka?

Jag är helt slut nu. Den här helgen har varit sjukt kul men samtidigt ansträngande på min höggravida kropp. Är verkligen glad att jag inte jobbar längre. För det finns ingen energi.
Fotograferingen med Jeni gick nog bra tror jag. Är nyfiken på att se bilderna! Sami var med på några också och platsen vi valde var perfekt. Fina höstbilder med motljus är vad det blev.

Nu ska jag och Sami chilla i soffan resten av kvällen. Tänker inte flytta på mig. Nya tag imorgon istället.

Kräftskiva till småtimmarna


Det var riktigt trevligt igår! Våra jumbokräftor var de godaste jag ätit någonsin. Kanske bra att vänta till slutet av säsongen med att köpa. Dyra förstås, men såå värt det.

Roligt att se hur Samis familj gick så bra ihop med min. Nästan för bra. Då en trött höggravid ville gå och lägga sig men våra mammor ville inte sluta prata. Jag höll på att somna i Samis famn och då insåg sällskapet att det kanske var dags att åka hem. Jag fick lite dåligt samvete, men vi hade faktiskt hållt på sedan 17.

Inatt fick jag värsta vadkrampen hittills. Jag som inte fått det på flera veckor. Det var så kraftigt att jag började gråta, och Sami kände sig hjälplös. Höll på längre än vanligt också, trodde att jag skulle bli galen. Men så fort det släppte somnade jag om igen. Var nog svårare för mitt hjärta. Han hatar att se mig lida så förlossningen kommer nog bli jobbig för oss båda! På olika sätt.

Idag ska jag se på hans handbollsmatch. Sen ska
Jeni fotografera lite gravidbilder på mig. Så nu måste jag fundera ut vad jag kan ha på mig. Blir nog dåligt med inlägg idag då jag knappt kommer vara hemma och den där förbannade appen inte fungerar för mig.

Ha en fin söndag kära läsare!

Lördag med kräftskiva


Nu är Sami på väg för att hämta sin familj. Lite försenad då en kille blockerade vårt garage. Tur att han har superwoman till flickvän som vet hur man får tag på nummer till den som äger bilen. Så en kvart senare kom en generad kille och flyttade på sin bil. Härligt!
Då hans mamma och Benny vill kunna dricka lite vin ikväll är Sami snäll och kör. Vi vet ju inte när det blir dags för förlossning, så Sami håller sig gärna nykter tillsammans med mig. Vi får ta hand om våra föräldrar sen när de blir gapiga. Hehe.

Kräftorna är hur som helst tinade och bordet dukat. Och jag fixad! Visst får hunden en härlig 3D känsla tack vare magen? Nej nu måste jag tjuvstarta med något att äta. Skakar av hunger. Och mat blir först vid fem och dit klarar jag mig inte. Så lite mackor och clementiner på det här!

Ha en fin lördag kära läsare. I know I will.

Tunika - Zara (Milano)
Pumps - Catwalk (Okej jag erkänner. De är bara för bildens skull, vi ska ju vara inne hela kvällen!)

Bråttom till affären?


Kolla vad jag och Sami märkte igår när vi handlat. Bilen bredvid oss hade visst en present till oss. För en mobiltelefon hängde från dörren. Nu var det ju tur för dem att vi är hederliga människor. Så vi skrattade bara och tog kort. Och jag var glad som fick något att blogga om. Förhoppningsvis dinglade telefonen fortfarande på sin plats när de kom tillbaka från affären. Och att de är försiktigare nästa gång.

Happy saturday


Godmorgon bloggen!
Sami är nu ute med Theo och jag äter en skål med Loops. För hungrig för att kunna vänta på att de kommer tillbaka. Som gravid får man.

Ingen bebis ännu så det ser ut som att det blir kräftskiva ikväll, härligt! Vi har lite städning att ta tag i. Annars kommer min petiga mamma att gnälla. Som vår lilla dialog igår när hon lämnade Theo. (Han hade varit hos veterinären och fått tandsten bortskrapat.)

Mamma; Hur ska folk kunna sitta i soffan när ni har så mycket grejer där.?
Jag; Du har rätt, eftersom vi har borrat fast ramarna och jackan i soffan så får vi helt enkelt sitta på golvet imorgon.

Hon är van vid att jag försöker dumförklara henne.
Nu kom min fina vovve och sambo. Vi ska kika på någon serie innan vi sätter igång med lägenheten.

Bye bye work


Jag hade tur. Det var bara en massa trevliga själar som jobbade idag. Så fick säga hejdå till många!
Några till hade jag velat säga hejdå till också. Förhoppningsvis jobbar de när jag kommer och hälsar på med bebis sen.

Satt inne i personalrummet med Lise, världens bästa chef, och pratade bebisar. Fick även en present som hon köpte idag från mässan Underbara barn. Som jag och Sami ska på imorgon troligtvis. Hur snällt?! Från Lundmyr of Sweden, mitt favoritmärke på barnkläder.

Lise fick barn i januari i år och har precis börjat komma tillbaka från mammaledigheten. Så hon hade mycket tips att komma med! Jag tycker alltid om att sitta och prata graviditet och barn med någon som är lika intresserad av ämnet. Så en timme gick i rasande fart.

Sedan drog jag och Sami till Maxi för att storhandla. Och jäklar vad dyrt det blev! Så får hoppas att vattnet inte går ikväll, för då har vi en massa god mat som går till spillo. Min mamma och Harry och Samis mamma, Benny och Tiffany kommer ju över imorgon för kräftskiva. Så tills dess får jag allt knipa. Nu ska jag hjälpa Sami med städningen!

Fredag med lunch på jobbet


Nu är jag klar för att röra mig mot jobbet! Väntar bara på Sami som snart slutar jobba. Så han följer med mig dit.
Ska som sagt tömma mitt skåp, lämna tillbaka kläder och lär nog bli en lunch där också.
Hoppas det är roliga människor som jobbar idag, de som jag kommit bäst överens med under året som gått. Blir ju sista chansen att säga hejdå! Sen lär jag komma tillbaka efter nyår någon gång och hälsa på med bebis.

Jag och Sami ska handla kräftor och annat gott till imorgon efter turen till jobbet. Vi passar även på att veckohandla när vi ändå är på Maxi. Första gången på länge har jag skrivit en lista på vad vi behöver köpa. Det brukar inte behövas, men nu är det så mycket extra.

Uppdaterar bloggen när vi är hemma igen!

Tunika, jeans - H&M
Kofta - Zara
Skor - Converse

Veckans blogg - Rosyred


Det bästa med att ha veckans blogg är att jag får en chans att hitta nya grymma bloggar!
Ovan har ni ett exempel, som också fick bli veckans blogg.
Vicky Sega bloggar för det mesta på engelska, en del på svenska. Hennes foton är direkt magiska.
Det bjuds på så mycket inspiration! Jag vill genast kasta mig ut med kameran och fånga dagen. Måste bara hitta min batteriladdare... Den är försvunnen och batteriet dör när som helst. Känns inte kul, ska Sami seriöst fotografera förlossningen med mobilkameran? Just nu ser det inte bättre ut. Kanske får ta och köpa ett helt nytt batteri. Och laddare för den delen.

Min chef messade mig förresten och skrev att hon kommer till jobbet först vid 13. Så åker dit då istället. Passar perfekt för då kan Sami hämta upp mig vid kvart i två. Så åker vi och handlar. Sen blir det att baka!
Kommer nog upp med en outfit innan jag drar. Om jag hittar något att ha på mig.

111014

Dagens humör: På bra humör! Det är ju fredag
Dagens planer: Till jobbet för att äta frukost med min chef och tömma skåpet. Sen storhandla med Sami när han slutat jobba
Dagens kändis:

Vackra blivande mamman!

Dagens serie: Glee, säsong 2
Dagens låt: Avril Lavigne - Smile
Dagens nedräkning: 18 dagar tills bebis är beräknad
Dagens mysigaste: Min lurviga vita filt
Dagens väder: 9 grader och soligt, en del moln

Vill du bli veckans blogg?


Jag tillsammans med mina underbara systrar! Saknar Cornelia massor, som jag inte träffar så ofta som jag skulle vilja. Ska bli kul att se vad hon tycker om bebis sen. Hon är redan nu en stolt moster.

Tänkte att det var dags för en ny veckans blogg. Då vi inte haft någon sedan i juli. Väljer ut en redan imorgon så passa på att nominera er egen blogg eller någon annan ni rekommenderar!

Idag har jag allt varit duktig, om jag får säga det själv. Tvättat, dammsugit och plockat så mycket att vardagsrummet är skinande. Bara sovrummet kvar som fortfarande är ett bombnedslag. Pga för dåligt med plats.
Lär vara kaos där tills Anna flyttar, vilket troligtvis blir någon gång i november.
Sommarkläderna är i alla fall i förrådet nu, så lite mer plats har vi.

Elsas hemlighet förhandsbokad


Jag såg att Sofi Fahrmans tredje roman "Elsas hemlighet" nu finns att förhandsboka. Så det gjorde jag utan att tveka! Älskade de två tidigare böckerna, Elsas mode och Elsas värld. De här böckerna får mig alltid att vilja skriva. Vilket det förhoppningsvis kommer finnas tid för nu framöver. Härligt!
Boken kommer jag att få i slutet av denna månad, längtar. Sen blir det kanske svårt att hinna med läsning när man har en nyfödd att ta hand om. Men barn sover väll ganska mycket? Hehe

Just nu sitter jag och äter en clementin, min senaste graviditetscraving. Får inte nog!
Theo är väldigt "mammig" idag. Vill vara nära mig hela tiden. Kanske känner han att något är på gång?

Can you feel my love

Allting från topshop.com

Så här klär jag mig gärna i höst. Sista tiden som gravid. Mysiga mamatröjor, färgglada cardigans och sköna mamabyxor. Sen inte att glömma, en stor och varm halsduk. Jag är nog lite kär i hösten i år!

Anna håller på och gör sig iordning för jobb och jag har donat här i vardagsrummet. Kräftskivan blir hos oss så jag har funderat på hur vi ska få plats. Vill att alla ska sitta vid matbordet för att det är trevligare. Frågan är bara om sju personer och en hel hög med kräftor får plats. Annars får några sitta i soffan. We'll see.
Nu ska dammsugaren fram!

Äta kräftor i helgen


Det skulle inte vara helt fel att ha en kräftskiva med Robert Pattinson

Jag och Sami insåg att vi inte hade något inplanerat till helgen. Vilket är väldigt ovanligt, vi brukar alltid lyckas boka in en massa aktiviteter.

Så vi tänkte att det här kunde vara en bra helg för våra föräldrar att lära känna varandra. Min mamma har tjatat om att få träffa Samis mamma. Och vi är ganska så säkra på att de kommer komma bra överens. De har lika personligheter.

Så vi kollade vad de skulle göra på lördag och de hade ingenting planerat. Så nu blir det en sen kräftskiva! Antingen hemma hos oss eller hos mamma. Blir nog riktigt trevligt tror jag. Jag som har varit sugen på kräftor i evigheter. Sami äter inte det. Skulle kännas konstigt att köpa hem en kartong till mig själv.

Nu vore det förstås väldigt typiskt om bebis fick för sig att lördag är en bra dag att starta förlossningen. Men jag har en känsla att det dröjer några dagar till. Och så att jag inte får en massa kommentarer om det.
Nej det är inte farligt att äta kräftor som gravid.

Magen vecka 38


Hej onsdag! Plötsligt går vi in i en graviditetsvecka som betyder väldigt mycket. För från och med nu räknas detta som en fullgången graviditet. Oavsett när han föds kommer det inte räknas som en för tidig födsel. Bebis är klar för livet utanför, och jag hoppas att han har bråttom!

Jag är glad att jag inte blivit så extremt stor så här på slutet. Än så länge har jag klarat mig från bristningar. Något som skrämmer mig mer än vad det borde. Bristningar hör till, något som många gravida får. Men jag hoppas ändå att jag slipper dem. Vem gör inte det?

Sen tror jag även att en mindre mage har gjort att jag inte fått lika mycket problem. Min rygg var något jag var väldigt orolig över. Har haft problem med den förr, men har klarat mig bra under graviditeten. Känt av lite ibland men inget allvarligt. Får ont i knäna när jag sätter mig på huk, men inte annars. När jag jobbade fick jag ont i benen. Men då stod jag upp i åtta timmar också. Är glad att jag slipper det nu!

Jag sover väldigt bra på nätterna. Fått höra att det kan vara ett tecken på att förlossningen närmar sig. Som att kroppen samlar energi. Man kan alltid hoppas! Annars har jag bara tur som sover djupt trots en sparkande bebis och mycket förvärkar. Är inte lika trött på kvällarna längre heller. Antagligen också tack vare att jag inte jobbar. Försöker njuta av sista tiden som gravid. Bebis rörelser känner jag hela tiden och alla dessa sammandragningar. Det är magiskt att vara gravid. En tuff period med mycket känslor och utmaningar. Men man känner så mycket kärlek samtidigt! Kärlek för någon man ännu inte träffat.

Mamma och pappa är så nyfikna på dig lilla skatt.

Inne- och utelista nr 63



INNE

- Bara 20 dagar kvar tills bebis är beräknad! Vi hoppas förstås att han vill komma lite innan dess
- Min fina sambo. Älskar att du får mig att skratta varje dag.
- Varma duschar. Som massage för trötta gravidkroppar!

UTE

- Att mina förvärkar har minskat. Kan alltid hoppas att det är lugnet före stormen. Och inte att kroppen har tagit en paus till november. Sammandragningarna är fortfarande lika regelbundna i alla fall. Har en just nu när jag skriver.
- Att dela på garderob för en på tre personer. Det ligger kläder överallt! Förhoppningsvis kan jag och Sami köpa vår drömgarderob från IKEA inom en snar framtid.
- Brist på ingredienser. Är sugen på att baka vaniljbullar men insåg att vi inte har jäst. Kanske kan flirta med min fina och få honom att köpa efter jobbet?

Promenad deluxe


Morgonpromenaden med Theo var riktigt mysig. Solen sken och löven har fått så fin färg. Alla gnäller på hösten men jag tycker årstiden är mysig. Så länge det inte regnar. Men dagar som denna är i världsklass. Visst är det lite kallt. Men då är det bara att klä på sig en mysig jacka och halsduk. Sen när man kommer in igen behöver man inte ha dåligt samvete för att man virrar en filt runt sig, dricker lite te och ser på en bra serie.
Hösten låter än koppla av! Precis vad jag behöver göra nu.

Pizza Hut


Efter MVC igår var jag och Sami hungriga. Blev ett besök hos Pizza Hut för deras lunchbuffé! Perfekt när man är gravid och faktiskt orkar äta en massa. Annars brukar jag ändå inte spara pengar på bufféer. Vi åt nöjt och pratade om den kommande förlossningen. Om tankar inför bebis. Vi längtar nog lika mycket båda två skulle jag tro.

Det är svårt att tänka på annat. Jag älskar min lilla familj redan. Och jag hoppas att Theo kommer gå jättebra ihop med bebis. Man vet ju aldrig. Han kommer få vara hos mamma de första dagarna tills jag fått tillbaka min energi från förlossningen. Sen kör vi!

Men nu frukost.

OTH och sedan dammsugning


Sami och bebismagen i väntrummet hos MVC. De hade råkat dubbelboka så vi fick vänta extra länge på att gå in. Då de andra hade mer bråttom än oss. Så jag och Sami spelade wordfeud undertiden! Han vinner över mig, för ovanlighetens skull. Den jäveln.

Hur som helst, en kvart senare fick vi komma in till barnmorskan. Så det var skönt att de som gick in tidigare var snabba. För oss tog det längre tid, eftersom att vi hade mycket att gå igenom. Vem vet, det var kanske sista gången vi var där! Vi har fått en tid till 24e oktober. Det vore himla trevligt om vi redan är föräldrar då, men man vet aldrig.

Mina värden ser fortfarande bra ut. Det är lite roligt hur man vänjer sig vid sådant som gör ont. När jag började gå hos MVC i vecka 25 tyckte jag att det gjorde ont att bli stucken i fingret. Nu känns det inte alls längre. Man är så van vid förvärkar och bebis som sparkar mot revbenen. Klart man blir härdad!

Magen har inte vuxit så mycket sedan vi var där sist. Hon trodde att det berodde på att han fixerat sig ännu mer, sjunkit längre ner. Och alla mina sammandragningar. Fick en när jag var där och hon undrade hur ofta de kommer. Jag sa minst en gång i timmen så då sa hon inget mer om det. Men nu när jag tänker efter stämmer det inte alls. Jag har sammandragningar ungefär var tionde minut. Just nu är magen för en gångs skull mjuk men jag kan lova er att den snart är hård igen. De gör inte ont men nu när jag vet exakt hur de känns så har jag bättre koll på dem.

Nu ska jag och Sami se ett avsnitt av One Tree Hill och äta päronsplit. Sen blir det att dammsuga hela lägenheten!

Dags för MVC


Fyra outfits från den senaste tiden, vilken är er favorit?

Nu är Sami på väg hem från jobbet och ska hämta upp mig. Idag ska vi tillsammans till MVC eftersom det ska pratas en hel del om förlossningen. Sami har ju också sina funderingar.

Blir som vanligt att mäta magen, lyssna på bebis hjärtljudd och kolla mina värden. Blodtryck, blodsocker och järnvärde. De har varit bra hittills så får hoppas att de är det så här på slutet också.
Vi lär boka en ny tid till vecka 39/40 också. Får se om det blir att gå på den. Så som senaste veckan har varit känns det som att allting ska sätta igång på riktigt snart. Men jag kan lika gärna ha en jävlig kropp som bara retas med mig. Slutar säkert med att jag går två veckor över tiden i alla fall.
Föds han om precis en månad får han personnumret 111111. Och det vore lite coolt. Får försöka tänka på det om det blir så att jag går över tiden. Men förhoppningsvis dröjer det inte länge nu förrän vi träffar vår skatt!

Someone like you


Något jag saknat under mitt år på McDonalds är nagellack. Vi får ju tyvärr inte använda det under arbetstid. Och då man arbetar heltid jobbar man så gott som hela tiden. Senast jag hade nagellack var under min semester i augusti.

Så igår passade jag på att köpa nytt! Bara 10 kronor från H&M, som hittat. Jättefin färg också.

Nu har jag satt igång både tvättmaskin och diskmaskin. Dags att plocka lite här i vardagsrummet. När Sami kommer hem ska vi dammsuga tillsammans. En ordentlig dammsugning, lyfta soffor och och liknande. Lägenheten ska bli skinande!

111011

Dagens humör: Pigg och på bra humör! Vaknade bara en gång inatt
Dagens planer: Till MVC vilket förhoppningsvis blir för sista gången. Vi ska göra en sammanställning av min graviditet
Dagens kändis:

Jag älskar klänningen!

Dagens serie: One tree hill, säsong 6
Dagens låt: Eric Grönwall - Higher
Dagens nedräkning: Precis tre veckor tills bebis är beräknad
Dagens städning: Få ner alla sommarkläder till förrådet
Dagens väder: 11 grader och sooool, mysigt höstväder

Första riktiga värken


Nu har jag köpt min första amningsbh! Från H&M för 149 kronor. Hade först tänkt vänta tills jag visste om jag kunde amma. Alla kvinnor kan ju inte, även om jag hoppas att så inte är fallet för mig.
Men flera läsare med barn har sagt att amningsbh är guld värt på förlossningen, så därför blev det ett köp redan nu.
Blev att köpa födelsedagspresent till Sami också. Vad kan jag tyvärr inte skriva här, eftersom han läser bloggen.

Vi avslutade med Happy Meal på donken. Jag bjöd så jag fick båda böckerna. Tjoho! Till bebis samling.

På tal om bebis. Jag har haft molande värk i flera dagar nu, känns precis som mensvärk. Men idag när vi gick från bussen fick jag min första riktiga värk. För det kan inte ha varit något annat. Med förvärkar kan man röra på sig samtidigt, men jag blev helt paralyserad. Kunde inte ta ett enda steg framåt. Smärtan var ganska kraftig och kom från högra sidan av magen. Ganska stort område. Men det var ändå hanterbart. Jag försökte gå framåt men det gick inte som sagt, då ökade bara smärtan. Anna började skratta åt mig för att jag såg så larvig ut. Samtidigt fick hon dåligt samvete för att hon skrattade, men vi började tillslut skratta båda två! Är glad att det inte hände i centrum. Undra vad folk hade tänkt om oss då. Värken varade mellan 30 - 60 sekunder. Svårt att avgöra exakt.

Nu ska vi ut och gå långpromenad med Theo för att se om det kan väcka liv i fler värkar! Efter min fick jag några eftervärkar, men de var inte alls lika kraftiga. Vill ju ha regelbundna så att man kan få åka in. Tur att jag skaffat en värktimer-app. Den ska var guld värd! Slipper man klocka sig själv och hålla koll. Så om jag börjar få fler kraftiga värkar åker den fram. Om två dagar har jag gått en fullgången graviditet, som det så fint heter. Så bebis är mer än välkommen!

Måndag med Anna


Nu ska jag möta upp Anna i centrum för shopping! Hon har sovit hos Kimy inatt. Jag behöver en amningsbh, och sen ska jag se om det jag tänkt som present till Sami finns. Anna lär kika på lite grejer till sig själv. För mig är det så svårt att shoppa till mig själv. Snart blir jag av med gravidkulan så då kommer plaggen sitta helt annorlunda. Så jag väntar nog tills dess. Då blir den stora utmaningen att klä sig i plagg som är amningsvänliga, men ändå snygga.

Förresten är vårt vatten avstängt idag till klockan 16. De nyinflyttade grannarna under oss håller på och renoverar nämligen. Jag tänkte att det inte var hela världen. Har förberett med vatten i kylen. Tills jag insåg att det betyder att jag inte kan gå på toaletten. Som höggravid är det inte okej! Går nästan en gång i timmen. Får passa på att gå i centrum, skramla ihop lite mynt. Det stod att vattnet skulle vara avstängt från 9 - 16. De stängde av vattnet vid 11, så förhoppningsvis kommer det igång igen lite tidigare också. Annars blir det skogen! Haha

Får se om jag uppdaterar bloggen när jag kommer hem. Ha en fin start på veckan kära läsare.

Klänning - MQ
Klocka - Just Cavalli
Skor - DinSko

Newbie och annat mys


Ni har väll inte missat att
Kappahl nu har en egen webbshop? Jag är inte så förtjust i deras damkläder (även om ni fått för er att jag har typisk Kappahl stil så hittar jag aldrig något där inne till mig). Men deras barnkläder är underbara! Speciellt Newbie kollektionen som jag skrivit om flera gånger förut. Plaggen ovan skulle jag gärna klicka hem till skatten i magen.

Nu har jag varit ute med Theo i höstkylan. Mår lite konstigt idag. Vet inte vad det kan vara. Har sovit bra och ätit ordentligt. Så det är väll något med graviditeten som spökar. Imorgon ska jag och Sami till MVC så får vi se om mina värden fortfarande är bra. Då ska vi även gå igenom min graviditet och skriva ett förlossningsbrev. Jag har inte så specifika tankar, kommer ta dagen som den blir. Så blir nog ett kort brev. Däremot har jag en hel del funderingar som jag vill ta upp med min barnmorska. Som det här med att livmodertappen har öppnat sig och ifall slemproppen lossnade. Helt enkelt alla frågor jag borde ha ställt i fredags på sjukhuset, men aldrig gjorde för att jag var för chockad av hela upplevelsen.

Och hur mycket jag än tycker om henne så hoppas jag att imorgon blir sista gången jag går dit!

Syskondag


Idag ska jag umgås med min fina
Anna! Vi ska gå och kolla i lite butiker. Sami blir 21 den 23e oktober så måste hitta något till honom. Kan bli lite svårt att gå och shoppa snart! 

Inatt vaknade jag av förvärkar men de var inte lika extrema som natten innan så har sovit bättre. Lär nog dröja ett tag till innan vi åker in. Kanske blir det på älsklings födelsedag, vem vet! Det råkar ju också vara vår årsdag.

Mer till bebis


Igår när jag köpte smycken till Olivia som vi firade idag så hittade jag overallen ovan till bebis. Hur söt?!

Var riktigt trevligt att träffa släkten igen. Vi satt och fikade i flera timmar och bara pratade. Har världens bästa släkt.

Innan vi åkte till mina kusiner var vi hemma hos pappa där Birgitta fotograferade oss. Blev nog riktigt bra tror jag! Kommer få bilderna på skiva så får vi se vilka vi förstorar upp. Man vet ju aldrig när förlossningen drar igång så skönt att ha det avklarat. Det är ju inget man kan ordna i efterhand direkt.

Nu blir det att chilla i soffan. Sov inte mycket igår, hade förvärkar hela natten. Under dagen försvann de men nu är de tillbaka. Får se hur natten blir. Borde vara tröttare än vad jag är, men min kropp är redan beredd på livet som småbarnsförälder. Med lite sömn. Jag vill bara att värkarna ska gå från molande till extrema. Gärna inatt!

Fika och lika


Jag och Sami åt lunch i Haninge Centrum idag. Tacobar förstås! Himmelskt gott.
Därifrån åkte vi till Samis mamma och blev bjudna på kaffe och bullar. Perfekt för mig som blivit extremt sötsugen. Får se hur det går att sluta sen när mitt nya hälsosamma liv börjar.
Tiffany var jätteglad att se oss då vi inte träffats på några veckor. Hon lär vilja komma och hälsa på oss ofta sen när bebis kommit!

Efter lite fika åkte vi vidare till Huddinge där Sami hade handbollsmatch. En väldigt jämn sådan, som slutade lika! Killarna hade vunnit om det inte var för att det andra laget fick en straff tio sekunder innan matchen var slut. En straff de verkligen inte förtjänade, men så kan det gå. Båda lagen kämpade på bra så nog ska de vara nöjda med lika. Speciellt med tanke på att det efter fem minuter av matchen stod 8 - 2 till motståndarna.

Jag fick halsbränna tidigt i matchen så blev lite jobbigt att sitta på läktaren. Halsbränna brukar jag bara få när jag ligger ner i vanliga fall. Riktigt trist att få det på dagen så där. Roligare var att jag hade sammandragningar och förvärkar hela matchen. Jag har fått höra att 20 - 30 sammandragningar om dagen är normalt. Det är nog vad jag har i timmen. Min livmoder jobbar konstant. Som tur är gör dem inte ont, jag känner bara med handen hur magen ena stunden blir hård, och sedan mjuk igen.

Nu ska vi se på one tree hill!

Skor beställda


Members.com är en sida som fungerar som
Campadre. Kampanjer som ligger uppe några få dagar till mycket lägre priser.

Blev inbjuden för några veckor sedan men hittills inte hittat något som fallit mig i smaken. Tills igår. Kom upp en kampanj från märket Lundberg med underbara skor. Klickade genast hem paret ovan. Om de passar ska jag bo i dem så fort graviditeten är över! Just nu är inte klackar något för mina fötter. Men snart så!
De kostade tidigare 499 kronor men jag fick dem för 149, det kallar jag bra rabatt!
Leverans först i slutet av månaden men det spelar ju ingen roll, då jag ändå inte kommer kunna använda dem ännu. Ska ordna en plats i skohyllan till dem!

Nu ska jag och Sami till bolaget för att köpa lite gott till hans mamma. Sen leta present till morgondagens födelsedagsbarn. Kanske hittar vi något till skatten i magen också!

Mysig helg framför mig


Idag ska jag och Sami hem till hans mamma för att umgås med henne och Tiffany. Blir några timmar där innan vi åker vidare mot Huddinge där Sami har handbollsmatch. De har två raka segrar, får hoppas på en tredje!
Efteråt tänkte vi gå ut och äta om vi inte är för trötta. Jag får som mest förvärkar på kvällar så det beror på hur jag mår. Annars blir det att hämta Theo från mamma och se på någon bra film.

Imorgon ska pappas fru Birgitta fota mig och gravidmagen i sin studio. Ska bli kul med lite gravidbilder!
Efteråt åker vi hem till mina kusiner. Olivia fyller 14 så blir fika. Har inte träffat släkten på en månad nu så det ska bli kul! Garanterat sista gången innan förlossningen.

Jag tycker synd om Sami. För jag har hamnat i ett tillstånd där jag inte kan prata om något annat. Jag överanalyserar allting från igår. "Tänk om det var vatten i alla fall, för det hade en helt annan lukt än mina flytningar." (Flera har varit med om att läkare sagt att vattnet inte gått, sedan någon dag senare så kommer resten.)
På samma sätt som det stör mig att hon inte nämnde slemproppen. Jag har googlat imorse när Sami sov och då stod det att livmodertappen öppnas efter att slemproppen har släppt. Och min är öppen en centimeter. Så det borde betyda att slemproppen har lossnat. Längtar tills på tisdag då vi ska till MVC och jag kan ställa alla frågor som jag glömde ställa igår. Var i sådant chocktillstånd att både jag och Sami hade behövt hämta oss innan vi åkte hem. När hon frågade om vi hade några frågor var det helt blankt i huvudet. Hade behövt lite tid.

Idag ska jag försöka strunta i allt som har med förlossningen att göra och bara koncentrera mig på att umgås med mina fina! Bebis ska ju ut snart ändå, det är bara tre veckor kvar till bf.

Inget mera jobb för mig


Just nu håller Sami på och lagar mat. Jag har hjälpt lite grann, med dukning och fixat sodastream. Men mitt hjärta gör det mesta. Vi ska äta kyckling med klyftpotatis. Perfekt fredagsmat? I sure think so.
Blir mys i soffan tillsammans med Anna och Theo, Idol ska vi se på förstås! Har ni någon favorit? Amanda P är ju grym, likaså André. Och Roshana är underbar. Många bra i år!

Pratade med min chef förresten. Sa att jag kunde komma tillbaka på onsdag och jobba då jag slutar med antibiotikan. Hon började skratta och sa "du ska inte jobba mer Maria! Vi vill inte se dig här". Så hon har sjukskrivit mig två veckor och sen kommer jag börja med föräldrapenningen. Förhoppningsvis har vi redan bebis vid det laget. Efter idag tror jag inte att jag kommer kunna vänta till bf. Det går inte. Men försöker ställa om till det. För annars kan väntan bli väldigt lång. Men det känns som att något är på gång. Även om det fortfarande kan dröja veckor. Och jag är otålig!!

Är i alla fall glad att jag har världens bästa chef. Som låter mig vila upp mig inför förlossningen. Som förstår att det är tufft att jobba på McDonalds som höggravid. Jag ska till jobbet nästa fredag och äta frukost med henne och några till. Få säga hejdå och tömma mitt skåp. Känns jättekonstigt att jag inte kommer jobba mer förrän nästa sommar. Då jag kommer börja en dag i veckan innan jag i augusti går tillbaka helt. Helt overkligt.
Kommer sakna flera av mina medarbetare, samtidigt som min stackars överarbetade kropp jublar.

Men nu är det dags för fredagsmys!

Efter kontrollen

Det visade sig att vattnet inte har gått. Ni kan gissa om jag och Sami blev förvånade. Vi var helt säkra. Doften var precis som barnmorskan beskrev det och det var så stor mängd.

Istället kan det ha varit slemproppen som släppte. För då brukar många gånger också stora mängder flytningar följa med. (Mysigt samtalsämne I know) Vilket brukar betyda att förlossningen startar inom två veckor, så nog börjar det närma sig! Fick göra en vaginal undersökning som visade att livmodertappen hade börjat utplånas. Var förresten en riktigt obehaglig undersökning. Var glad att Sami kunde vara där. Bara genom att hålla honom i handen så blev det lite lättare.

Fick göra ett ultraljud också som visade att jag hade normal mängd fostervatten fortfarande.
Men däremot visade undersökningen vi gjorde att jag fått en infektion. Så kommer få äta antibiotika i fem dagar och under den tiden kommer jag inte jobba, förstås. Så blir några dagars vila från arbetet. Förhoppningsvis får jag svar från försäkringskassan nu i dagarna om att kunna gå ner på deltid.

Ja jag märker att inlägget inte är sammanhängande. Är trött i huvudet efter all adrenalin. Var helt säker på att vattnet hade gått, allt pekade på det. Nu blir det att vila upp sig inför den stora dagen. När det nu blir.

Något på gång

Vattnet har inte gått. Fått en infektion och blir sjuksriven i några dagar. Texten nedan skrev jag innan kontrollen. Är nu på väg hem från sjukhuset. Ni får veta allt så fort vi är hemma.

Jag gick in till sovrummet för att byta om. Såg då en stor fläck på sängen. Första tanken var att Theo hade kissat i sängen, eller kanske jag själv. Bebis trycker på blåsan och jag sover så djupt, så inte helt omöjligt att kissa på sig. (Har dock aldrig hänt)
Men färgen var genomskinlig, och jag började genast undra om det var vattnet. Insåg att jag var tvungen att lukta. Det var sött och något annat jag inte riktigt kunde beskriva.

Ringde genast Sami som tyckte att jag skulle ringa förlossningen. Hon som svarade frågade om det luktade som skinka. Jag skrek nästan ja! Skinka är det! Haha larviga jag. Så nog är det vattnet som gått allt.
Sami är på väg hem från jobbet, jag packar bb väska för fullt. Eftersom jag är fem dagar från fullgången graviditet kommer jag få stanna kvar på sjukhuset om det är vattnet som gått. Så nu håller jag med er som sa att jag borde ha packat väskan redan! Jag som trodde att jag hade all tid i världen, det är ju 25 dagar kvar till bf!
Antar att allt startat så här tidgt pga mitt jobb. Att försäkringskassan inte lät mig gå ner på deltid. Men jag kan inte vara arg för det, för längtan efter bebis är enorm! Och det handlar om fem dagar, han är så gott som klar där i magen. Och tydligen väldigt redo för att träffa oss!

Vi ska nu in på kontroll och se om värkarbetet kommit igång. Har haft mycket förvärkar så man kan hoppas att det har gjort något. Från det att vattnet har gått måste värkarbetet starta inom 48 timmar. Så snart har vi bebis hos oss.

Jag kan inte fatta det!!

Får se när jag skriver nästa gång.

Bok och serier


Jag och Sami gjorde en beställning från cdon häromdagen som kom igår. Boken är till mig som man fick för bara 19 kronor. Sen säsong 2 av Glee och 6 av OTH. Så nu har vi mycket att titta på! Perfekt tidsfördriv när man väntar på att bf ska närma sig.

Jag undrar hur lång tid det kommer ta sen när bebis är här för mig att kunna se ett helt avsnitt av en serie. Jag menar, det kommer ju finnas någon bedårande vid min sida som stjäl min uppmärksamhet. Hur ska jag då kunna koncentrera mig på teven?

Philips Avent


Hos
Campadre har de nu en kampanj som jag rekommenderar för er med småbarn eller som mig ska få barn. Det finns en hel del bra för barn och själv klickade jag hem erbjudandet ovan. En termometer och en napp som visar tempen. Sen fick man även med en vanlig napp. Har förälskat mig i det här märket, de har mycket bra!

Leveransen är beräknad till slutet av den här månaden. Får se om jag har möjlighet att hämta ut det då. Antingen kommer jag vara väääldigt höggravid, ligga på förlossningen eller redan ha barn. Planera tiden framöver är lite svårt, helt klart!

Var precis ute med Theo och äter nu en gott och blandat påse. Gott! Ska snart ta bussen till jobbet.
11.00 - 20.00 jobbar jag idag, så en lång dag. Hoppas jag jobbar med roliga människor.

You're my dream


Weheartit.com

Föreläsningen på Huddinge sjukhus igår var intressant! De berättade om hur alltig går till där. Nu vet vi tillexempel vad vi ska göra när vi kommer dit. Sjukhuset är riktigt stort och att vara förvirrad mitt i värkar är nog ingen hit.
Blir lite jobbigt för parkeringen är en bra bit från förlossningsavdelningen. Så Sami kommer få släppa av mig först och sen åka och parkera. Kommer nog känna mig ganska vilsen tills han är vid min sida igen. Men det ska nog gå!

Måste säga att jag blev väldigt nervös när jag satt där och lyssnade. Det börjar verkligen närma sig. Jag inser mer och mer vad det är jag ska gå igenom. Världens tuffaste uppgift, med världens bästa happy ending. Att äntligen få träffa vår pojke. Men vägen dit kommer vara en riktig prövning och det ska bli intessant att se hur förlossningen går. Är så himla glad att jag har Sami. Utan honom hade jag nog tappat kontrollen så fort värkarna startade på riktigt. Han gör mig lugn och får mig att tro på mig själv. Det här kommer gå bra!
Nu ska jag vila upp mig mentalt och fysiskt de sista veckorna. Ja och jobba förstås.

Magen vecka 37


Onsdagen är häääär! Likaså vecka 37, det närmar sig verkligen. Vecka 36 rusade förbi med en massa öppningar på jobbet. Nu är jag taggad på att gå ner på deltid, hoppas försäkringskassan håller med mig.

Den här veckan har magen vuxit mycket verkligen. Bebis börjar bli stor och behöver utrymme. Jämför med förra veckans
magbild så ser ni.

Har mått riktigt bra den här veckan. Sovit hela nätter och bara haft halsbränna två gånger. Så någon form av vila har jag fått i alla fall! Däremot har jag mycket förvärkar på dagarna. Känns som mensvärk. Ibland så mycket att jag inte kan gå normalt.

Nu ska jag och Sami iväg på föreläsningen på Huddinge Sjukhus. Den vi trodde var förra onsdagen. Hoppas den är givande! Som mamma sa, kan inte bebis passa på att krystas ut när vi ändå är där? Han är ju så gott som färdig nu! Han blir bara större i magen, allt annat är klart. Och vi längtar, varje dag. Hela tiden.

Kanelbullens dag


Gissa om vi har sålt många kanelbullar idag på jobbet! Vi brukar sälja runt fem under ett skift. Idag var det minst 40, och då har vi inte ens gjort reklam om kanelbullens dag.

När jag slutade kom Sami till mitt jobb så åkte vi och hämtade ut vår blöjhink (som verkar toppen!) På Ica passade vi på att köpa kanelbullar då de hade ett toppenerbjudande. Tre stora (bilden gör dem inte rättvisa) kanelbullar för bara tio kronor. Folk var som galna! Goda var de också.

Hade egentligen tänkt baka själv men insåg när jag slutade att jag aldrig skulle orka. Blir helt slut av mina långa arbetspass. Försärkingskassan ska höra av sig den här veckan angående graviditetspenning. Jag hoppas verkligen att jag kommer få gå ner på deltid! Annars är det tre veckor till på heltid. Mina medarbetare har börjat oroa sig för att mitt vatten ska gå där. Linda, en tjej som jobbade hos oss förut åkte direkt från jobbet till förlossningen för att hon fick kraftiga värkar under arbetstid. Så det är inte omöjligt.

Hur stor kan man bli?


Det här med att jämföra är himla kul. Efter duschen idag kände jag för att bära en klänning. Fann klänningen ovan på min klädhängare och insåg att jag inte använt den på väldigt länge. Tre och en halv månad för att vara exakt, då bilden till vänster togs. Det var i slutet på juni, när jag var i graviditetsvecka 22 och magen precis hade börjat synas.
Det var fortfarande väldigt lätt att dölja magen men vissa plagg kunde verkligen framhäva den. Jag skulle fika med Sarah, första gången på flera år som vi träffades. Hon var då åtta veckor före mig i sin graviditet, vecka 30 och var redan stor! Jag ville också se gravid ut, och tyckte att klänningen från Pimkie var perfekt.

Idag behöver jag inte kläder som framhäver magen, då ser jag bara enorm ut. Som på bilden ovan. När jag kollade på bilden i datorn blev jag nästan rädd. Är jag verkligen så stor?! Det händer mycket nu, känns som att jag växer för var dag. Så jag undrar hur stor jag är om fyra veckor, om jag fortfarande är gravid då. Man vet ju inte när bebis och kroppen känner att nej - nu är det slut på graviditet och dags för ett nytt kapitel i vårat liv.
Jag är väldigt nyfiken på när det blir.

Blöjhink


Jag och Sami hade tänkt strunta i blöjhink och istället köra på en vanlig pedalhink där vi slänger kissblöjor. Sen gå iväg med de mer illaluktande direkt. Detta kändes som en smart lösning tills jag var hemma hos Sarah. Som har en dotter som bajsar ungefär tio gånger om dagen. Nu är alla barn olika, men att det finns en risk att behöva gå med blöjor till soprummet tio gånger om dagen är inget jag kommer stå ut med.

Hon och Johan har köpt en blöjhink som de är jättenöjda med, den är helt luktfri.

Så vilken tur att jag köpte en gravidtidning igår! Som lär vara den sista. Satt och läste i soffan precis och såg då en annons från jollyroom.se. Som just nu är min favorit butik på nätet. De hade ett startkit för bara 100 kronor där man fick med blöjhink, refills till den, nappflaska, bitring, haklapp och sugnapp. Hur skulle jag inte kunna slå till? Kollade med Sami vad han tyckte och vi var överens om att det var ett erbjudande vi inte kunde missa.

Så nu blir vi också med blöjhink!

Sodastream for life


Jag och Sami hade en period när vi köpte ny sodastream smak varje vecka. De räcker länge så det slutade med att vi hade ett fullproppat skåp. Så nu har vi satt köpstopp tills vi förbrukat de vi redan har. Tycker att det är roligt att kunna välja mellan en massa olika sorter. Sen är bubbelvatten perfekt för oss gravida med halsbränna. Däremot får jag inte dricka för stora mängder, för då får jag jätteont i magen. Inte att rekommendera.

Sitter just nu och pratar med min kära syster som inte varit hemma på några dagar. Hon jobbar 12 - 21 idag stackaren. Ett riktigt jobbigt pass, hela dagen går till jobb. Jag är glad att jag inte har några sådana pass på mitt schema. Jobbigast är 11 - 20, men de är ändå okej. Är avis på My på mitt jobb som alltid jobbar 08 - 17. Drömschemat som jag hoppas få när jag kommer tillbaka från mammaledigheten sen. Tror inte att jag kommer vilja fortsätta med skift. Vill ha kvällarna fria för min familj!

111003

Dagens humör: Pigg och på bra humör, sovit gott två nätter i rad nu.
Dagens planer: Ledig från jobbet så blir mys hemma med Theo. Sami slutar troligtvis tidigt från jobbet idag så vi har hela eftermiddagen tillsammans
Dagens kändis:


Ashley Tisdale snygg i zebraränder

Dagens serie: Gilmore Girls, säsong 2
Dagens låt: Katy Perry feat Kanye West - E.T.
Dagens nedräkning: 29 dagar till bf
Dagens sötaste: Min lilla vovve
Dagens väder: 14 grader och molnigt, regn i luften

Ledig imorgon!


Jag och Sami varvade Super Mario Bros till wii igår. Som vi kämpat! Så nu samlar vi stjärnor för att få spela extrabanorna. Vi har kunnat spela en hitttills, det var trevligt.

Idag gick det mycket bättre att jobba än igår. Sov bättre natten till idag så var utvilad när jag vaknade. Vi hade mycket att göra idag också men det var ändå roligt. Jobbade med riktigt härliga människor!
Imorgon är jag ledig så då blir det vila för mig. Lite städning här hemma också. Vi köpte ny dammsugare idag som mamma sponsrar. Snäll som hon är! Så blir att testa den. Bloggen ska också få kärlek förstås.
 
Tänk, mindre än en månad till bf. Om 17 dagar slutar jag jobba helt. Känns ganska sjukt. Men väldigt härligt.

En månad idag

Idag är det precis en månad tills bebis är beräknad. Det är ju ingenting! Har tänkt på den här dagen hur mycket som helst. Att då måste det kännas nära. Men nu när man är här, känns det fortfarande långt till bf.
Det känns som att det alltid är långt dit, helt enkelt.

Idag har jag jobbat öppning och vi hade väldigt mycket att göra. Har haft förvärkar och nu på eftermiddagen har jag och Sami sovit en timme. Jag hade kunnat sova till imorgon, men så kan vi inte ha det. Så ska försöka vakna till liv nu!

Roligare blogginlägg kommer imorgon, förhoppningsvis.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!