Laddar för helgen

Blev att köpa sista julklappen i centrum och kände då att jag inte riktigt hade råd att köpa nya kläder till mig själv. Har varit duktig och handlat alla julklappar i god tid men det syns på kontot att det har shoppats mycket den senaste tiden. Så får helt enkelt ha på mig något ur min egen garderob. Med tanke på hur sällan jag går ut så finns det en hel del plagg där som jag knappt använt.
 
Köpte lite cider till ikväll på systemet och passade då på att köpa årets glögg från Blossa. Tyckte att den var så himla god så nu ska även Sami få prova. På söndag förstås, när det är första advent. Jag försökte hitta vårt julpynt i förrådet när vi kom hem från centrum men det är helt omöjligt. Så mycket skit i vårt förråd att man behöver tömma allt och börja om för att hitta något... Det är vad jag tänker göra imorgon. Så får hoppas att jag inte är allt för bakis.
 
Trevlig helg!

Nu är det fredag igen

Den här bilden tog Sami igårkväll när han var ute med Theo. Tyckte att den var väldigt fin. Snön är verkligen vacker.
 
Strax ska jag ut med Theo och precis som igår får Liam sitta i pulkan istället för vagnen. Sen ska vi till Sats så Liam får busa med andra barn och jag få träna lite. Har inte tränat sedan i måndags så det är allt på tiden.
Efteråt ska jag till centrum för att leta efter något att ha på mig ikväll. Ska ut med Lind och Sarah. Blir nog kul! Vi åker hem till Lind och förar och sen blir det att slå klackarna i taket någonstans i stan.
 
Om jag hittar något fint i centrum får ni se det när jag kommer hem. Ha en fin dag!

Två dagar med bus

Några bilder från i tisdags och igår. När vi kom till Sarah och Kahléen blev det lunch. Efter det en massa bus, barnen hade jätteroligt förstås. De fick bada tillsammans innan läggdags och när de sov satt jag och Sarah och pratade i flera timmar. Vi somnade inte förrän vid midnatt.
 
Igår åkte vi till öppna förskolan där barnen är klart yngre än på våran öppna. Här i Haninge är de flesta barnen runt 1 år. Medan på Sarahs var de flesta runt halvåret. Var bara ett barn förrutom Liam och Kahléen som kunde gå. Men de hade kul ändå. Vi fick bara se till så att de inte gick rakt över barnen som kröp (!) eller kastade något på dem...
 
Efter öppna förskolan blev det en tur till Täby Centrum. Sarah köpte årspresent till Johan, på måndag har de varit gifta i ett år. Grattis till dem!

Pulkaåk för första gången

Morgonpromenaden med Theo blev extra mysig idag. Istället för vagn tog vi pulkan och Liam var superglad. Det var lika roligt att få åka pulka som att gå i snön. Hoppas verkligen att snön inte regnar bort direkt utan stannar ett tag. Verkar som att det ska vara minus i en vecka i alla fall så vi ska passa på att njuta. Snö är kul!

Snö lagom till advent

Idag är jag jätteglad. Det är massa snö på marken och snöar hela tiden. Verkar som att advent blir vit. Då borde det inte vara svårt att få julkänsla. Ska strax ut på promenad med Theo och då tar vi babypulkan istället för vagnen. Bäst att passa på innan de hinner sanda vägarna.
 
Senare ska kanske Nathalie och Mikaela joina oss i pulkabacken. Vintern du är så välkommen.

Hemma!

Nu har vi precis kommit hem. Liam tyckte att regnskyddet var ivägen. Förstår honom! Jäkla väder alltså.

Men vilket härligt dygn vi haft. Tagit massa bilder. Några tänkte jag bjuda på imorgon. Nu vill jag slänga mig ner i soffan och helst inte röra mig på flera timmar. Men måste börja med maten snart.

Trevlig Lill-lördag kära läsare!

Sista träningskläderna för i år

Campadre har återigen en kampanj med träningskläder från Casall. Som vanligt kan jag inte hålla mig från att klicka hem något. Blev den fina rosa toppen ovan. Vet just nu inte hur mycket träningskläder jag har som är på väg till mig. Några toppar och ett par byxor. Så nu får det räcka, för detta år. Jag tränar 3 - 5 gånger i veckan så då behövs det en ordentlig träningsgarderob. Det är något jag garanterat har nu.

Tisdag - onsdag hos Sarah och Kahléen

De här satt jag och mumsade på igår. Verkligen supergoda och perfekta som julgodis. Måste köpa en ny påse till första advent.
 
Idag ska jag, Liam och Theo hem till Sarah och Kahléen. Johan åker till Berlin idag och stannar till helgen. Så Sarah undrade om vi ville komma över och stanna till imorgon så att vi kan gå på öppna förskolan tillsammans. Blir nog väldigt mysigt! Liam och Kahléen får leka en massa och Sami får lite egentid. Så kan jag få längta efter min älskling, vilket jag försig alltid gör när han jobbar.
 
Det blir första gången jag åker med både Liam och Theo kommunalt. Men det ska nog gå bra.
Kommer tidinställa ett inlägg till senare idag men annars kommer bloggen stå tom till imorgonkväll eller på torsdag. Men ska försöka uppdatera instagram en del. Maryswe heter jag där för er som missat det.

Beställt byxor

Members har just nu en kampanj från Pieces. De säljer supersnygga byxor till otroliga priser. Byxorna ovan klickade jag hem. Kostar egentligen 349 kronor men blev mina för en hundring. Brukar inte köpa byxor på nätet eftersom man inte vet hur de sitter på. Men till det här priset, hur kunde jag låta bli? Passar de inte så säljer jag bara vidare.
 
Har ni inte ett konto på Members kan ni maila mig på [email protected] så fixar jag en invite och 50 kronor att handla för.

Ny vecka med roliga planer

Jag, Liam och Theo har hängt hos mamma både i lördags och igår. Vi har ätit middag, provsmakat årets glögg och Liam har busat. Jag förstår inte var han får all energi ifrån. Mest förtjust blev han i ormen som börjar sjunga när man klappar händerna.
 
Nu är måndagen här igen och jag har en massa kul inplanerat denna vecka. Ska försöka träna fyra gånger, ibland dagtid och ibland kvällstid. Sen blir det en tur till Kaatach även denna vecka. Öppna förskolan också förstås. På fredag ska jag ut med Lind och Sarah och på lördag ska jag och mamma på adventskonsert. Det blir nog riktigt mysigt. Längtar till på söndag också då det är första advent. Vilket är dagen då jag och Sami tar fram julpyntet. Har även tänkt baka en saffranskaka, och så ska jag och Liam göra pepparkakor. Massor att hinna med, I can't wait.
 
Imorse tog jag julkortsbilder på Liam. Vilket inte är så lätt när han vägrar ha på sig luvan. Fick muta med det mesta. Tillslut fick vi en okej bild, och den får bli årets julkort. Ni får precis som förra året se den på julafton.

Cornelia och Liam

Igår kom pappa, Birgitta och Cornelia över med Cornelias gamla bord och stolar som Liam ska få. De är i hans höjd och kommer vara perfekta i hans rum. Vi bjöd på fika och Liam blev jätteglad när han fick leka med Cornelia. Han avgudar verkligen henne och allt hon gör är hysteriskt roligt.
 
Idag ska jag övningsköra med mamma innan jobbet. Sen är kvällen lugn och bjuder på mys hemma. Framför Solsidan förstås. Ni får ha en fin avslutning på helgen kära läsare, så hörs vi igen imorgon.

This saturday mornin'

Liam har precis fått morgonvälling och jag tänkte bläddra lite i senaste numret av Mama medan han leker.
Vid tio åker jag till gymet för träning med Isabelle. Vi ska inte gå på någon gruppträning utan det blir att springa på rullband och lyfta lite vikter. Jag tänkte gå igenom programmet som min PT gav mig. Inte långt kvar tills jag ska träffa honom igen och då är det allt bäst att jag visar några framsteg.
 
Senare kommer pappa över för att lämna bord och stolar till Liams rum som han får av Cornelia. Sen ska jag, Liam och Theo hem till mamma för middag medan Sami har handbollsmatch. Härlig lördag!

Tur till centrum

Blev att träffa Robert och Lollo i centrum istället. Vi shoppade och tog en fika på Espresso House. Mycket gott!

Nu är det sovdags. Imorgon har Sami sin sovmorgon så då lär jag passa på att blogga.

Godnatt!

Kaatach

Idag har vi busat på leklandet Kaatach i Tyresö. Rekommenderar starkt om ni skulle ha vägarna förbi. Otroligt stort och passar barn i alla åldrar. Skulle gärna skriva mer om det i detalj om jag bara hade orken. Är helt slut nu.
 
Ikväll ska vi troligtvis hem till Samis mamma för middag. Lollo och Robert ska dit och det blir sista gången vi hinner träffa dem innan de sticker iväg på sin tre månaders långa resa. Är inte alls avis... Först USA och sen Asien. Hur som, anledningen till att jag skriver troligtvis är för att det verkar bli ganska sent för att Ullis slutar jobba sent. Och det blir så dumt med Liam och eftersom mamma behöver passa Theo. (Kasper, Ullis hund, och Theo går inte så bra ihop så det är jobbigt att ha dem tillsammans.) Men vi vill ju hinna säga hejdå till Lollo och Robert så vi får se hur vi gör. Nu ska Liam få en smörgås. Vi hörs när vi hörs kära läsare. Trevlig helg!

TGIF - Igen!

Igår var Ilon sjuk och Melina kände för att ta sovmorgon. Så var bara jag och Isabelle som gick till öppna förskolan. Liam och Emil busade på som vanligt. Var färre barn än vad det brukar vara. Vilket var ganska skönt.
 
Efteråt åt vi lunch i centrum och gick i butiker. Jag köpte årets första julklapp och en tröja till Liam. Började må illa i centrum och anade att jag hade feber. Åkte därför hem lite tidigare än tänkt och tog tempen. Hade precis feber så blev att ligga i soffan hela eftermiddagen och kolla filmer. Liam sprang runt och lekte för sig själv. Febern är också anledningen till varför jag inte bloggade något igår.
 
Idag är jag feberfri och eftersom den var så låg igår känner jag att vi inte behöver ställa in dagens planer. Vi ska till ett lekland med Isabelle och Nathalie. Blir nog mys! Sen i helgen har vi för en gångs skull inte så mycket inplanerat. Så får se vad jag och älskling kan hitta på. Känns som att det alltid är helg, tiden rusar verkligen. Snart är jag tillbaka på jobbet på heltid.

Ensam lill-lördag

Lilleman sover och älskling tränar. Så det är bara jag och Theo som myser i vardagsrummet. Jag har poppat lite popcorn och dricker vatten. Gott efter träning.
 
Hade tänkt spela sims men nu funderar jag på att läsa en massa bloggar istället. Det var länge sedan. Kom gärna med bloggtips! Gärna bra föräldrabloggar. Läser inte så mycket annat längre. Peppande träningsbloggar också förresten.

Last night

Hade riktigt trevligt med mina favorittjejer igår. Vi gick till Friday's och drack goda drinkar. Det blev prat om det mesta, både roliga och jobbiga saker. Precis så som det ska vara på en tjejkväll. Kul med en annorlunda tisdag.
 
Idag ska jag och Nathalie träna ViPR klockan 17.30. Ser framemot ett mördarpass. Hoppas du är redo Nathalie!

AW ikväll

Weheartit.com
 
Ikväll får jag och Sarah som är mammalediga hänga med Lind på after work. Lyxigt va?
Gott ska det bli med lite vin. Inte bestämt vart vi ska gå ännu. Men det blir nog kalas. Kanske kan övertala Lind att shoppa lite innan vi möter upp Sarah. Det brukar aldrig vara särskilt svårt.
 
Innan dess hade jag tänkt träna Shape men Liam har blivit så förkyld. Vill inte lämna in honom till minisats. Så imorgon och på torsdag tränar jag kvällstid och sen på söndag kör jag yoga. Blir inte minisats förrän nästa vecka så Liam får möjlighet att längta dit istället.
 
Nu har jag en mysig liten hund att gå ut med. Later!

Helgen som gick

Två bilder från i lördags. Först åkte vi till Samis mamma och busade med Kasper och Tjejen och åt lunch. Sen åkte jag och Sami till Huddinge för att kolla på en bil, men det blev inget köp. Istället åkte vi vidare till Heron för bio. Åh vad bra Breaking Dawn part 2 var! Två timmar kändes som en. Känns så tråkigt att det inte kommer fler filmer. Även om det ryktas om att det kanske blir ny film eller serie. Men det kommer aldrig vara samma sak. För det är Stephenie Meyers böcker som är så fantastiska och hon har inga planer på att skriva fler om Bella och Edward.
 
Igår övningskörde jag med mamma. Gick jättebra! Vi körde motorväg och det var inte alls lika läskigt som sist. Märks att jag börjat få mer körvana. Bäst att jag börjar plugga lite mer teori. Mycket sitter men inte boggitryck och liknande. Det tekniska är inte särskilt kul.
 
Idag blir det en lugn dag hemma innan jag ska köra ViPR 16.30. Har en hel del kul inplanerat den här veckan och Liam gav mig sovmorgon imorse så jag skulle inte kunna vara på bättre humör. Welcome monday!

Nya träningskläder

Jag tycker att träningskläder är väldigt dyrt. Därför passar jag alltid på när sidor har kampanjer med bra träningsplagg. Casall som toppen kommer ifrån är mitt favoritmärke.
 
Det är Campadre som just nu har en bra kampanj och för mig blev det byxorna och toppen ovan. Jag lyckades klicka hem den sista gröna toppen men det finns flera andra. Såg att de börjat ta slut i storlekar så det gäller att passa på. Nu när jag tränar 4 - 5 gånger i veckan vill jag utöka min träningsgarderob. Nästan mer intresserad av träningskläder än "vanliga" kläder just nu. Det trodde jag inte att jag skulle bli för något år sedan.

Time to dance

Sami fick sovmorgon idag. Men jag hade tur, för Liam ville ligga kvar i sängen till klockan 08. Så känner mig pigg ändå. Liam har precis fått gröt och sitter nu med ett smörgåsrån i handen. Jag peppar inför zumban som jag ska på klockan 10.30. Härlig start på helgen. Sen åker vi direkt till Samis mamma.
 
17.30 ska jag och Sami se Breaking Dawn part 2. Som jag längtat. Älskade sista boken så tror att den här filmen kan bli riktigt bra. Kul att se Bella som vampyr.
 
Får se när jag hinner blogga igen, ska försöka uppdatera instagram hela helgen. Maryswe heter jag där.

Utan vagnen

Imorse struntade vi i vagnen på promenaden med Theo. Tänkte att eftersom vi bara skulle vara hemma idag kunde Liam få komma ut och gå lite. Han är så himla söt i sin overall. Men det här att lämna vagnen hemma var riktigt jobbigt. Liam hade jättekul, men han vägrade att gå åt det håller jag och Theo ville. Nej han skulle helst gå i precis motsatt riktning. Så tillslut fick jag bära honom, annars hade vi säkert fortfarande varit utomhus.
 
Nu tar jag helg! Från bloggen också antagligen. Kommer nog in och uppdaterar bloggen när Sami har sin sovmorgon. Vi har inte bestämt vem som får sova ut vilken dag bara. För helgen är fullspäckad som vanligt.
 
Imorgon har jag zumba 10.30. Sen åker vi direkt till Samis mamma och hälsar på. Hon kommer att passa Liam medan jag och Sami sticker iväg och ser Breaking Dawn part 2. Äntligen! Som jag längtat.
På söndag ska jag övningsköra innan det blir jobb. Kvällen blir nog lugn hemma framför Solsidan.

Trevlig helg på er!

Liams nya dansstil

Liam var så jäkla söt igårkväll, måste visa er! Vår tokiga lilla pojke. Enjoy

Brio hos Campadre

Just nu har Campadre en riktigt rolig kampanj. Massa fina leksaker från Brio. Perfekt för er mammor där ute, eller ni som inte vet vad ni ska ge småsyskon/syskonbarn/kusiner i julklapp. För mig blev det att klicka hem leksakerna ovan. Jag lär inte kunna vänta till julen med att ge dem till Liam. Det var leverans ibörjan på december såg jag. Så Liam kan få dem i adventspresent. Eller något. Glad kommer han bli i alla fall!

Det här med högerregeln

Tycker att det är jättesnällt att ni försöker hjälpa mig att få klarhet med högerregeln!
Men märker att många av er också verkar ha svårt för när den inte gäller. Det var flera som inte nämnde utfartsregeln tillexempel. Sen att kommer man från ett accelerationsfält så brukar man ha väjningsplikt. För att inte glömma rondellerna. Fast det ver ni med körkort nog, bara att ni inte tänkte på det.
 
Men det känns som att jag har lite mer koll på läget nu. Så på söndag när jag övningskör nästa gång (äntligen dagtid när det är ljust ute!) så ska jag vara supernoga med högerregeln. Vill slippa oroa mig över en regel som enligt teoriboken är "väldigt enkel men lätt missförstådd".

Fyra små busungar

Idag var alla fyra barnen på öpnna förskolan tillsammans. Kul! Varit sjuktider så har nästan alltid varit någon som inte kunnat komma. På övre bilden är det Ilon och Liam som snällt satt och lekte bredvid varandra.
Sen Melina till vänster nere och Emil till höger. Med morgonfrillan! Så söt.
 
Efter öppna åt jag och Isabelle lunch i centrum medan Nathalie och Mikaela skulle åt annat håll. Jag och Isabelle planerade turen till Ullared som förhoppningsvis blir av i december. Gäller bara att få barnvakt eftersom vi lär åka söndag - måndag. Troligtvis ska även hennes vän My med. Vi vill vara minst tre, helst fyra som åker. Eftersom det annars blir så dyrt med bensin och boende. Så får se. Skulle vara så kul om det blev av. Så kan man handla alla julklappar på Ullared, inte illa.
 
Ikväll har jag crosstraining på schemat. Veckans näst bästa pass, direkt efter ViPR.

Öppna förskolan

Godmorgon kära läsare!
 
Kommer bara in snabbt för att säga hej. Vi ska iväg till öppna förskolan snart så dags att börja göra sig iordning. Satte igång datorn av gammal vana och tänkte att jag då lika gärna kunde passa på att blogga lite.
 
Ha en fin dag! Godkänner kommentarer när jag hinner.

Träning och lek på schemat

Gårdagens middag blev korvstroganoff med ris. Supergott! Sen övningskörde jag med mamma. Gick jättebra. Känner mig inte rädd bakom ratten längre. Jag har koll på dragläge och trafikregler. Däremot tycker jag högerregeln är riktigt jobbig. Vet inte alls när den gäller. Mamma har inte heller så bra koll så nästa gång jag åker med Sami ska jag be honom visa. Så kanske jag lär mig någon gång. Ska i alla fall boka in riskettan och tvåan nu. Så att jag kan göra dem i december. Sen vill jag ha teori och uppkörning i slutet på januari eller början på februari. Beroende på när det finns tid. Och hur vädret är.
 
Idag ska jag träna Sh'bam med Nathalie. Hon provtränar på Sats och jag hoppas att hon blir förälskad och byter. Så jag har en till träningskompis. Mycket roligare när man har någon att träna med. Speciellt eftersom man många gånger är två och två under gruppträningar. Då är jag hellre med någon jag känner än någon okänd.
 
Liam och Melina kommer få busa på minisats. Melina är lika självständig som Liam så jag tror inte att det blir något problem. Efteråt ska vi busa med Mikaela och Ilon. Fast får jag inte Liam att sova innan träningen åker vi nog hem direkt. Annars kommer han ändå bara sova i vagnen medan de andra busar i parken.

Kahléen och giraffen

Igår kom Sarah och Kahléen över. Jag stekte pannkakor till lunch och sen gick vi ut till parken och lekte. Liam var trött så han sov i vagnen medan Kahléen sprang runt för sig själv.
 
På kvällen kom Nathalie över och lämnade den söta giraffen till höger. Melina har tröttnat på den medan Liam älskar den. Så vi får låna den. Snällt va? Liam började denna morgon med att sätta på musiken och stå och dansa. Så jäkla söt.

Nelly Shoes hos Members

Members har just nu en kampanj med Nelly Shoes. Superbra priser! Själv klickade jag hem de röda pumpsen ovan. Har tidigare kostat 399 men ligger nu på 149. Svårt att stå emot.
 
Har ni inget konto på Members ännu kan ni maila mig på [email protected] så fixar jag en invite och 50 kronor att handla för.

1 års vaccin och träning med PT

Igår var vi på BVC för 1 års vaccin. Vi vägde och mätte också. Liam väger nu 9400g och är 75,5cm lång. Så liten kille men han följer sin egen kurva jättefint.
 
När vi tog sprutorna började han gråta men slutade så fort det var över. Så det gick väldigt bra. Var nog jag som hade det jobbigast. Han har sovit jättebra inatt och har inte haft någon feber. Idag är han sig själv så han verkar inte ha påverkats alls av vaccinet, skönt!
 
Klockan 11.00 har jag möte med en personlig tränare på Sats. Vi ska sätta upp ett 8 veckors träningsschema till mig och sen ska vi boka in tre PT-träningar. Detta är något Sats erbjuder till nya medlemmar. Värt 2000 kronor så det ville jag inte missa. Kommer be om extra träning för knät eftersom det hoppade ur led för ett år sedan. Nu vill jag bli stark i lederna så att det aldrig händer igen.

Present och middag

Av Liam fick Sami ett riktigt fint iphoneskal i farsdag present. Vill ha ett likadant till mig men de finns inte till iphone 5 ännu tyvärr. Om ni också vill ha ett personligt skal så finns de på smartphoto.se.
 
På kvällen åkte vi till Samis pappa för middag. Var jättegott och vi drack en ny smak från Fanta. Jordgubb och kiwi. Lite småkonstig smak faktiskt men det fungerade.
 
Idag ska vi till BVC. Dags för Liams 1 års vaccin så Sami följer med. Sen kommer Sarah och Kahléen över för bus. 16.30 ska jag, Lollo och Anneli köra ViPR. Egentligen skulle Sami ha följt med också men eftersom han fortfarande är krasslig efter helgen valde han att hoppa träningen. Jag själv är inte helt frisk men det är värst på morgonen. Så jag kör! Perfekt start på veckan.

Fikadags för vovvarna

Igår körde Sami mig, Liam och Theo till Ullis butik. Han åkte sedan vidare till Benny och kollade på en bil han ville köpa. Men den hade några fel som behövde fixas och det hade inte ägaren berättat om tidigare. Så det blev inget bilköp den här gången. Eftersom priset redan var högt om bilen hade varit bra. Bara att titta vidare.
 
Ullis hade organiserat en promenad som kommer hållas varje lördag på Nosa In. Det var väldigt många hundar som dök upp och det blev väldigt lyckat. Medan de var iväg på promenaden stod Theo modell för nya täcken som kommit in. Han var så söt! Jag använder inte tröjor på honom. Men jag blev ändå helt förälskad i den svarta. Var så mysigt att hålla honom i famnen när han hade den. Föstår varför de är populära. Men Theo gillade den inte alls, så det blev inget köp,
 
Han var förresten jätteduktig hela dagen. När hundarna kom tillbaka valde de flesta ägarna att komma in och ta en kaffe. Så det var hundar överallt! Theo som inte är så förtjust i andra hundar hade jag i koppel. Men det gick så himla bra. Han hälsade lite på alla hundarna men höll sig mest undan. Så jag valde att ta av honom kopplet vilket gjorde honom jätteglad. Han sprang runt och lekte men visade tydligt när det blev för mycket. Jag var så stolt. Det märks att han inte är en unghund längre. Mycket mer tålmodig och mogen. Tror han lärde sig jättemycket igår av att umgås med så många hundar på en och samma gång.
 
Liam hade också kul. Han är så jäkla orädd. Ville hälsa på hundarna han med, speciellt de största. Ritkigt blöta pussar fick han rakt på munnen. Han busade mycket med sin faster Tiffa också. Så båda mina pojkar hade en riktigt härlig dag. Jag fick en massa kaffe så klagade inte heller.
 
Idag har jag Yoga 10.15. Sen jobb. Får se om vi åker till Samis pappa ikväll för middag. Han hade feber igår så han ska känna efter idag. Egentligen var det min sovmorgon men jag lät Sami sova ut. Sömn är det viktigaste när man är sjuk. Ska passa på att slå in hans present från Liam. Det är ju faktiskt fars dag!
Extra tankar går till Sami och min pappa. Båda två helt underbara pappor ♥

Tidig morgon

Idag bär Liam nya kläder som jag inte hunnit visa er ännu. Bodyn är från Kappahl och byxorna från Åhlens. Fina va?
 
Vi har kollat Kung Fu Panda på morgonen och jag får ofta säga till Liam att inte stå precis framför teven. Ju närmare desto bättre. Nu springer han runt och luktar illa. Så jag har nog en blöja att byta.
Hur har er morgon börjat?

Kylan är här

Bilderna ovan tog jag på morgonpromenaden med Theo. Det är riktigt kallt ute idag men solen skiner så då gör det inget. Har en riktigt varm vinterjacka så frös inte. Istället njöt jag för fullt av lite solsken.
 
Imorgon ska jag, Liam och Theo till Samis mammas butik. Theo ska testa nya täcken som kommit in. Medan vi är där åker Sami och Benny och kollar på en ny bil. Sami är trött på våran för att den strular hela tiden. Så han tycker att vi ska köpa en ny som är bättre. Jag klagar inte, vill gärna ha en bättre bil att övningsköra med.
 
På söndag ska jag köra Yoga 10.15. Sen jobba 12 - 16 som vanligt. Efter det åker vi och firar fars dag hos Samis pappa. Jag firade med min pappa redan i onsdags tillsammans med Anna.
 
Så fullspäckad helg, blir nog kul!

Julen närmar sig

Just nu har Campadre en kampanj med inredning från Herstal Christmas World. Är ni sugna på nytt julpynt ska ni absolut in och kika. De har även annat till hemmet också. För mig blev det att klicka hem ljusen ovan. Kommer vara så fina med resten av vårt julynt. Som jag snart måste ner till förrådet och rota fram. Första advent närmar sig. Snart är julen här!

Så var det fredag igen

Känner mig lite krasslig även denna morgon så jag orkar inte ta bilder på allt jag köpte i onsdags. Istället får ni en bild på toppen jag köpte igår. Från Vero Moda och kostade 180 kronor. Bilden gör den inte rättvisa, den är superfin. Och mer åt det röda hållet än det rosa.
 
Liam känns fortfarande lite varm. Han har varit gnällig nu på morgonen men sov i alla fall bra hela natten. Nu springer han runt och leker. Men vi stannar förstås hemma idag och tar det lugnt. Får hoppas att vi båda två är helt krya imorgon. För hela helgen har vi en massa kul inbokat.

Liten sjukling

Idag vaknade Liam redan 04.30 och var otröstlig. Han somnade om efter någon kvart mellan mig och Sami. När han vaknade igen en halvtimme senare gjorde jag iordning en vällingflaska som han somnade till. Men han vaknade ändå flera gånger gråtandes tills klockan var tjugo över sju, då vi gick upp. Jag undrade vad det var, om det kunde vara magknip.
 
Han somnade på vägen till öppna förskolan och när han busade var han gnälligare och mammigare än vanligt. Jag tyckte att han kändes varm. Han somnade genast i vagnen efteråt och nu när vi kom hem tog jag tempen på honom. 38,2 grader. Så lite feber har han allt. Han hade inte särskilt stor aptit vid lunch. Ska se om han äter sin smörgås och banan snart när det är dags för mellanmål. Jag hoppas att han är feberfri redan imorgon. Han har lekt på sedan vi kom hem men nu har han börjat bli gnällig igen. Så ska slå på Trassel, hans favoritfilm. Jag själv känner mig lite krasslig men hoppas att jag slipper febern. Vi får se, hoppas ni kära läsare är friska!

Snart dags att övningsköra

Haft en supermysig dag i stan. Först shoppade jag och Anna. Jag hittade lite fint till mig själv på H&M och köpte en body till Liam på Kappahl. Ni ska få bild på köpen när jag hinner.
 
Vi lunchade med pappa på pizza hut. Det var supergott som vanligt. Tur att jag tränar flitigt, så behöver jag inte ha lika dåligt samvete över maten som jag kanske hade haft annars.
 
Vid ett träffade jag Lind. Blev att shoppa till Liam på Åhlens eftersom hon gett honom presentkort där i födelsedagspresent. Blev tre par byxor och en tröja. Supernöjd!
 
Nu ska jag börja med maten. Blir ugnspannkaka. Senare ska jag övningsköra med mamma. Så håll er borta från gatorna i Haninge om ni är smarta. Trevlig kväll!

Lunch och shopping i stan

Liam tyckte förstås att det var jättekul att öppna paket igårkväll. Egentligen köpte vi en bok också som har djurläten så att han kan lära sig hur djuren låter. Men det visade sig att batterierna inte fungerade, såklart, så vi ska byta den.
 
Idag ska jag, Liam och Anna in till stan för lunch med pappa. Vi ska fira fars dag lite tidigare eftersom Anna åker vidare till Gran Canaria i helgen. Hon kommer bli saknad, igen!
 
Efter lunchen ska jag shoppa med Lind. Hon gav Liam presentkort på Åhlens i födelsedagspresent så vi ska hitta något fint till Liam. Kanske hittar jag något till mig själv också. Fast inte för presentkortet förstås.
 
Ha en fin dag kära läsare. Liam tackar för alla gratulationer här på bloggen, instagram, facebook och telefonen. Ni är så rara!

Liam 12 månader (1 år idag!)

Det var riktigt mysigt att sätta ihop bilderna till det här inlägget. Så mycket som har hänt under det här året och Liam har verkligen utvecklats. Både till utseende och motorik.
 
Den här månaden har jag märkt att Liam förstår mer vad jag säger. Om jag frågar "var är Liams huvud" så tar han båda händerna till sitt huvud, precis som på bilderna. Han har vetat att han ska kolla efter Theo när man frågar honom sedan flera månader. Men nu har han även lärt sig att kolla efter pappa när jag frågar "var är pappa". Frågar man honom efter "mamma" så pekar han på lampan... Han pekar även med pekfingret nu och inte med hela handen som förut.
 
Han har inte lärt sig att säga några nya ord men kan flera olika versioner på nej. Som nä, nej, nej-nej-nej och NEJ.
 
Liam äter för det mesta vår mat men ibland är det lättare med burk. Som när vi är iväg. Har märkt att han inte blir mätt på 200g burkarna. Så vi har börjat köpa 250g från 1 år. Han får även gröt från 1 år och när 8 månaders vällingen är slut kommer han få 1 års vällingen istället. Favoritfrukten är banan.
 
Han somnar mellan 19 - 20 och vaknar mellan 06 - 07.30. Han sover jättebra i eget rum och vaknar inte på natten. Dagtid sover han en gång, oftast 90 minuter.
 
Han vet vad majskrok är för något och sträcker genast ut handen om jag frågar om han vill ha en. Han är snäll mot andra barn men man får vara beredd på att han kan börja knuffas. Då säger jag genast till. Förut grät han varje gång han ramlade. Nu har han tuffat till sig och reser på sig och leker vidare. Det är bara om han verkligen gör sig illa som han börjar gråta. Vilket inte är särskilt ofta som tur är.
 
När han är nyvaken är han VÄLDIGT mammig. Det var han aldrig förr. Men det går över efter några minuter så jag njuter av att han vill sitta i min famn och bara mysa. För sen är han iväg igen på nya äventyr. Orädd och nyfiken beskriver Liam bra.
 
Inga ord kan beskriva hur mycket jag älskar min son. Han är min värld och jag saknar honom när jag är ifrån honom. Jag är så stolt över min lilla pojke. Som idag blir 1 år. Bästa året i mitt liv.

Vår lilla bebis börjar bli stor

Den här dagen känns lite overklig. Min lilla bebis blir 1 år och börjar bli så stor. Tankarna går hela tiden till förlossningen för ett år sedan. Som var en helt magisk upplevelse, faktiskt. Smärta och glädje i en härlig blandning, toppad med lustgas.
 
Har valt att publicera det här inlägget samma tid som Liam föddes. 08.07. När Liam såg dagens ljus för första gången och jag kände en glädje jag aldrig upplevt tidigare.
 
Det här året har varit underbart. Liam är en glad, energifull och charmig pojke. Kommer komma in med ett inlägg om hans utveckling, det sista jag skriver på bloggen. För från och med imorgon kommer det bli klart färre bilder på min skatt i bloggen. För hans skull. Han har inte valt att visas på internet. Så jag försöker balansera det tillsammans med min glädje att dela med mig av fina bilder på honom. Så ni kommer fortfarande få se bilder på honom. Men inte alls lika ofta. Hur ofta det blir vet jag inte ännu, det får vi se.
 
Idag ska jag träna Shape klockan 10 så får Liam busa med sina kompisar på minisats undertiden. Sen kommer Sarah och Kahléen över för lunch och bus. Ikväll ska Liam få öppna sitt sista paket, som är från mig och Sami. Vi tänkte ha presentöppning imorse men Liam har äntligen börjat sova längre. Att han sover i sitt eget rum har verkligen hjälpt. Så vi ville inte väcka honom.
 
Ni får ha en underbar dag! Det kommer vi att ha.

Girls, girls, girls

När Liam nattades för natten pussade jag min fina sambo hejdå för en kväll med ett stort gäng tjejer. Vi dansade i flera timmar, drack goda drinkar och det blev många skratt. Som jag saknat flera av tjejerna! Min fina Linnea tillexempel. Som försökte supa mig under bordet.
 
Jag var duktig och åkte hem redan vid 02 eftersom jag skulle jobba dagen efter. Kändes härligt att somna i Samis famn. Trött var jag, efter en lång och händelserik dag. Bästa på länge!

Liams 1 års kalas - Bilder från systemkameran

Jag låter bilderna tala för sig själva ♥

Liams 1 års kalas - mobilbilder

Här kommer några bilder från Liams kalas i lördags. När han sover middag kommer jag in med bilderna som togs med systemkamera.
 
Kalaset var supermysigt och Liam njöt verkligen av att få vara i centrum. Han fick jättefina presenter. Mycket kläder och böcker och även en del leksaker. Som den fina bilen med släp som ni ser i bild.
 
Jag bakade två sockerkakor med vaniljfyllning som blev väldigt populära. Heja mig! Och tack till Isabelle som gav mig receptet. Vi köpte även två prinsesstårtor och satte Liams bild på dem. Ni ska få se bättre bilder på tårtorna sen. Vi köpte även en massa kakor, saft och läsk. Och kaffet bryggdes under hela dagen.
 
Mot slutet började Liam bli trött men inte ville han sova i vagnen för det. Nej det går ju faktiskt att ligga ner och leka också...
 
Imorgon är hans riktiga födelsedag. För ett år sedan hade jag en väldigt stor mage och undrade när tusan förlossningen skulle dra igång. Eftersom beräknat datum var 1a november hade jag redan gått över fyra dagar. Inte visste jag då att samma natt skulle värkarna starta och vara början på ett helt underbart äventyr. Som aldrig tar slut. ♥

Melina 1 år

Idag blir den här lilla tjejen 1 år. Jag har känt henne sedan hon bara var 3 månader och tiden sedan dess har gått i en rasande fart. Grattis världens finaste Melina. Idag är det din dag!
 
Det slog mig verkligen igår att mammaledigheten snart är över. Liam har fått förskoleplats, sitt förstahandsval och börjar 5e februari. Vi är jätteglada att vi fick platsen. För det ligger här i närheten och jag har bara hört positvt om den förskolan.
 
Efter årsskiftet börjar jag att arbeta igen. Då är Sami pappaledig istället.
Jag har haft ett helt underbart år. Lärt känna så många fina människor och fått umgås med världens finaste lilla pojke varje dag och sett honom växa. Det kommer bli svårt att vara ifrån honom hela dagarna. Men det gör tiden tillsammans ännu mer dyrbar. Jag tror inte att jag någonsin får en så bra mammaledighet igen som jag haft nu. För tyvärr så kommer inte vi mammor få syskon samtidigt, inte allihop i alla fall. Jag hoppas att vi håller kontakten ändå!
 
Idag ska vi hem till mamma som är ledig och umgås med henne och Anna. Sami ska ut med jobbet ikväll så han kommer hem först sent. Imorgon är Liams kalas så jag ska baka en del idag innan jag går till mamma.
Får se när jag hittar tid för att blogga. Ska försöka uppdatera instagram en del i alla fall. Maryswe heter jag där.

Tre dagars vila

Här är tre bilder från gårdagen. Liam hade kul med sina kompisar som busade runt. Nathalie blev väldigt populär när hon satte igång Babblarna på telefonen. Fast Liam var mest intresserad av Nathalie. Barnen börar bli så stora nu. Imorgon blir Melina 1 år och nu går hon mer än vad hon kryper. Så duktig! Lykke är väldigt social och nyfiken på allt och alla. Påminner mycket om Liam på det sättet.
 
Han hade förstås lika kul idag på minisats som igår. Fast några minuter innan mitt pass skulle börja kom en av tjejerna som jobbar där med en skylt där det stod "Liams mamma" på. Skyndade ut från salen och var orolig att Liam var ledsen. Men inte var det så, det var blöjbytedags. Eftersom de har så många barn att ta hand om kan de inte byta blöjorna själva. Vilket jag förstår. Gick in med Liam på toaletten och jäklar så fint de har! Ett ordentligt skötbord med en mobil ovanför som Liam blev väldigt nyfiken på. Sen har de en blöjhink så man slipper slänga blöjorna i vanliga soporna. Perfekt! Minisats är verkligen toppen.
 
Sats också för den delen. De har så många bra pass. Dagens var det jobbigaste jag kört, någonsin. Jag visste att det skulle vara tufft men tänkte att jag kunde hålla mig långt bak och köra i mitt eget tempo. Blev inte riktigt så. Instruktören stod inte där hon brukar och plötsligt var jag längst fram, precis bredvid henne! Sen var många övningar att man sprang på led efter varandra och hoppade över stepbrädor och liknande. Så man var tvungen att hålla högt tempo. Jäklar vad vi körde på! Passets enda kille gav upp när det var tio minuter kvar. Vi andra kämpade på och var allihop röda i ansiktet. Efteråt mådde jag hur bra som helst. Jag älskar sånna här pass, när man verkligen tar ut sig. Då känner man att man lever.
 
Jag hade tänkt köra yoga på söndag men kom på att jag ska ut på lördag (med Anna, Steffi och Lind). Så känner inte för yoga 10.15 morgonen efter. Kommer inte vara ute så sent eftersom jag jobbar söndag.
Nästa träning är på måndag då det är dags för det tuffa passet ViPR. Sami ska med också! Han har fått en gratisträning av Lollo. Tills dess får min kropp vila. Det har den förtjänat.

Let's work out

Direkt när vi kom till minisats så sprang Liam över till en barnvagn och började dra den. Så jäkla söt! De har så mycket fina leksaker på minisats och tjejerna som jobbar där är underbara. Det är svårt att få med sig Liam därifrån. Fast igår var han väldigt trött när jag kom och hämtade honom. Han somnade direkt i vagnen. Vilket var tur eftersom vi skulle vidare till Nathalie för bus. Mer om det senare, då ni får bilder också.
 
Träningen var jättekul och jag längtar tills Anna är tillbaka från Gran Canaria så att hon kan skaffa träningskort på Sats. Det är mycket roligare än när man tränar själv. Vilket jag ska göra idag. Grit Plyo står på schemat som är späntsträning. 30 minuter intensiv träning. Lollo som tränar 4 - 5 gånger i veckan och har gjort det ett år nu sa att hon höll på att spy av det här passet. Så den träningsvärk jag precis blivit av med kommer garanterat vara tillbaka imorgon. Men det känns så jäkla skönt i kroppen när man klarat av ett mördarpass. I alla fall precis efteråt.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!