Nästan som en bondgård


Vi såg mycket djur uppe i bergen. Först en hare på vägen upp, sen vildsvinet jag skrev om i två inlägg ner. Utanför stugan gick en tupp med hönor löst, jag var rädd för att jag skulle bli attakerad haha. Sen världens lurvigaste hund, så söt!

Åkte förresten ut i freerollen jag spelade. En kille gick all-in när floppen var visad. Jag gjorde detsamma då jag hade par i ess och bara ett kort från färg. Men han hade triss i åttor och det kom aldrig någon ruter så att jag hade kunnat få färg. Typiskt. Blir att titta på vänneravsnitt istället.

M&M


Michele stannade på vägen hem igår för att köpa cigaretter. Så jag passade på att köpa M&M's. Så gott! Bland det godaste som finns. Enda negativa är att det är så dyrt. 38 kronor för en liten påse, men ibland får man.

Dags att ta ut Theo på en promenad i det fina vädret!

A different view


Här är fler foton från bergen. Det var så vackert! Lite kallt dock, men så var vi också långt över marken. När man är van vid 26 grader så känns 18 som tidig vår. Jag som inte ens hade tagit med mig en jacka fick låna kofta av en vän.

Förresten var det sjukt läskigt att åka dit! För man åker upp för världens minsta och brantaste backe. Tar ungefär en kvart och den är också otroligt kurvig. Fanns inget staket så man hade lätt kunnat ramla rakt ner från berget. En av tjejerna blev åksjuk när vi åkte till restaurangen så de var tvunga att stanna bilen hon satt i så att hon kunde gå ut och spy. Stackarn! Men ännu värre när vi åkte från restaurangen. För då var det verkligen kolsvart. Så Andrea fick verkligen hålla koll på vart han körde... För att göra det ännu värre hoppade ett vildsvin framför bilen! Vi missade den precis. Nej, bland det läskigaste jag varit med om.

Ny vecka


Här är vinerna vi köpte igår. Det är helt sjukt egentligen. Om man vill köpa fint vin i Sverge får man betala runt 150 - 200 kronor. Jag betalade motsvarande 30 kronor för det vita vinet och Michele 60 kronor för det röda. Och då är det riktigt fina viner. Helt sjukt. Jag och Michele har bestämt att vi ska öppna min flaska när vi firar 2 år tillsammans, om två veckor!

Idag skiner solen precis som igår. Jag har inga egentliga planer för dagen. På fredag åker jag till Sverige. Anna tar studenten nästa tisdag och det vill jag inte missa. Blir bara fem dagar till Sverige men i juli - augusti kommer jag en månad. Jag har inte varit så länge i Sverige sedan 2008. Så det var helt klart dags. Nej nu ska jag få i mig frukost. Vi hörs senare!

Tävlingen om 1000 kronor att handla för på Guldfynd är förresten avslutad. Vinnaren blev
Malin, grattis!

På väg till vinprovningen


Här var vi igår till idag. Fint va? Det är högt uppe i bergen, även om det inte syns så bra på bilden. Var omöjligt att använda mobilen och då förstås även Internet. Idag har jag inget batteri på mobilen istället så känner mig smått handikappad. Har hur som helst haft det riktigt trevligt i bergen! Vi spelade Texas Hold'em och jag vann över de kaxiga grabbarna. Sånt är alltid trevligt ;) Sen blev det restaurang där vi åt hur mycket som helst igen. Ni ska få foton.

Idag har vi ätit pizza till lunch. Blev lite sur, för då jag är kräsen åt jag margarita som är den billigaste pizzan medan de andra tog dyrare. Sen när vi skulle betala ville de splitta notan. Förstår att det är enklare. Men jag räknade att min mat och cola skulle ha kostat mig 45 kronor. Hur mycket jag fick betala? 90! Det dubbla. Det är inte hela världen men ändå...

Nu ska vi till vinprovningen. Blev sent igår så vi tog sovmorgon. Vädret är fint och varmt. Blir nog en bra dag!
Vi hörs när jag sitter i bilen på väg hem.

Nu är vi på väg


Nu sitter vi i bilen och äter mentos som jag köpte till Michele från Sverige. Det kan hända att jag inte kan blogga från bergen eftersom det inte lär gå att använda Internet. Vi kan knappt ringa våra vänner som redan är där.

Men kameran är med och jag ska se till så att jag tar många foton. Kan jag inte använda internet hörs vi imorgon eftermiddag på vägen hem. Ha en fin helg raringar!

Upp till bergen


Vi flickor fick varsin ros när vi lämnade restaurangen, himla trevligt! Vet att mina ögon ser galna ut men bilden är tagen klockan 01.00 och jag var sjukt trött.

Nu hinner jag inte skriva! Helt ändrade planer. Vinprovningen vi skulle till imorgon är inställd. Fattar inte helt men vi ska till en annan som ligger längre bort istället. Så nu ska vi snabbt handla mat för att sedan åka upp till bergen där några vänner har stuga. Så det blir att stanna natten där och sen imorgon åker vi på en annan vinprovning istället. Theo kommer att spendera natten hos Michele's föräldrar. Lättare så.

Nu ska jag få på mig kläder, jag tar med mig lilla datorn så några uppdateringar ska jag nog hinna med. Har mobilt internet men får se om det fungerar uppe i bergen. Hade med det på skidresan med au pair familjen förra året och då kunde jag skriva men inte ladda upp foton. Jaja, ha en fin lördag!

Fredag med restaurang


Sådärja, då var man sminkad och påklädd. Michele är hemma om en halvtimme och om en timme drar vi till restaurangen. Ska bli trevligt! Alla betalar 250 kronor så får man äta och dricka hur mycket man vill. Inte illa. Det ska vara väldigt god mat också.

Nu ska jag diska allt från igår, tycker det är trevligare när man lämnar lägenheten fin. Kameran följer med så imorgon får ni en massa foton! Ha en trevlig kväll raringar.

Klänning - Ellos
Cardigan - Zara
Latex - Stradivarius
Pumps - Tiger

Gör mig iordning


Vi skippar fredagsfrågorna den här veckan. Michele verkar ha för mycket på jobbet idag för att sätta sig vid datorn. Jag har precis tagit en dusch och funderar på vilken av väskorna ovan jag ska ta med ut. Men slutar nog med att jag tar fotoväskan. Det är det som är tråkigt när man vill ha med systemkameran ut. Då får man strunta i de finare väskorna. Om man inte gör som jag gör ibland och tar en större väska och lindar in kameran i en massa kläder haha. Blir tungt dock så inget jag rekommenderar.

Har precis kommit ut ur duschen. Ska se några vänneravsnitt, blivit beroende igen. Senare får ni kvällens outfit.

Duellen - Jessica vs Nicole


Eftersom Michele inte har hunnit svara på fredagsfrågorna ännu kör vi en ny duell istället. Jessica vann över Nina med 25 röster mot 12. Den här gången möter hon Nicole i en mamma-duell. Vem får din röst? Alba i blått eller Richie i rött?

Dags att hoppa in i duschen, sen blir det att välja kläder. Ni får en outfit ikväll när jag hunnit fixa mig.

Baksidan med att bo utomlands


Jag har träffat på många fina människor här i Italien. De som är au pairer, studerande eller har något jobb. Men de flesta är bara här för en period. Snart ska de två tjejer jag kommit närmast, Emma och Janina tillbaka till Sverige. Emma har inte riktigt bestämt hur hennes framtid ser ut som jag har förstått det. Janina åker vidare i höst till Frankrike för att vara au pair där istället. Jag kommer sakna båda två något otroligt!

Vi har så många fina minnen. Utgångar, dagar i Milano, kvällar här hemma i lägenheten. Alla turer till Franco vår frisör. Vad ska jag göra i höst? Jag börjar förstås jobba och då lär jag, förhoppningsvist, få nya vänner som bor här permanent. För jag vet inte om jag skulle fixa att fortsätta så här. Träffa människor man lär sig att älska för att sedan skiljas åt ett år senare. Jag har svårt för att lära känna nya människor. Inte för att jag inte är trevlig utan för att jag har svårt för att släppa in folk i mitt liv. Jag pratar inte om känslor med främlingar och det känns som att jag inte riktigt är mig själv. Jag saknar mina vänner i Sverige något ofattbart.

Både Janina och Emma har jag kommit väldigt nära sedan de flyttade hit och jag har aldrig ens reflekterat över att den tiden kanske snart är slut. Men nu har de båda bokat sina biljetter hem och åker inom en månad. Det är ju ingen tid alls! Det är inte samma sak att umgås med italienska tjejer för vi är olika i naturen. Och jag tycker det är skönt att få fortsätta prata svenska. Bete mig som en svensk. Jag går inte med jeans och långtröja i 30 graders värme. Jag ser inte snett på andra tjejer som ser bra ut eller kastar en taskig kommentar. Jag har roligt utan att bete mig som en osäker 14-åring. Hur ska jag hålla fötterna på jorden utan mina töser? Tänk om jag blir en italiensk bitch?

Nä, Anna och Cissi. Nu är det er tur att flytta hit!

Jag borde skapa en matkategori


Jag köpte Cheerios i helgen. Förbannat gott! Var jag och min syster som alltid åt det när vi var yngre. Kommer ihåg att pappa inte tyckte om att köpa det för då var paketet slut två dagar senare.

Sitter och tittar på gårdagens Bella&Tyra show. Carolina Gynning är verkligen härlig! Sen ser hon ut som 24 och inte 32. Man får hoppas att man har samma tur när man blir äldre. Än så länge ser det bra ut, eftersom alla tror att jag är 17 och inte 21... Men det är inte lika roligt att höra. Sen tummen upp till Tyra som körde stå upp! Fan vad starkt. Bara prata inför publik är tufft, men sen att försöka få dem att skratta. Nej väldigt starkt av henne.

Förresten är jag inte förvånad att Anna inte gick vidare i Eurovision. Det sa jag direkt när hon vann här i Sverige. Vi har varit med i melodifestivalen sedan starten, ändå fattar vi inte vad det är som krävs för att vinna skiten. Nej till ballader som är okej att lyssna på över radion. Det ska vara fest, vilt och mycket färger. En låt som sätter sig på hjärnan och som får än att vilja dansa med. Inget annat fungerar i Europa. Men det lär väll ta en tio år till innan svenska folket kommer på det.

100528

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Ikväll blir det ut på restaurang med Michele's vänner för att fira Thomas som fyller år
Dagens kändispar:

Ashley och Scott är så galet söta ihop!

Dagens vill ha: En stor cappuccino
Dagens låt: McFly - Not alone
Dagens nedräkning: 7 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Brunaktig ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 24 grader och molnigt, lite sol

Inne- och utelista nr 53


Myste precis med min gris. Han har varit otroligt kelig de senaste dagarna.

INNE

- Grillkvällar. Hur mysigt? Se solen gå ner, äta god mat och prata med fina vänner.
- Mina läsare. Ni är förbannat fina och skriver rara kommentarer varje dag. Det går inte annat än att le.
- SATC 2 har äntligen premiär! Frågan är bara när jag ska kunna se den.

UTE

- Att varenda bra serie har säsongsavslutning. Man vill ju inte behöva längta till hösten!
- Att min varbubbla vägrar sluta bråka. Jag gick till apoteket och har fått en bra salva. Smörjer in varje kväll som de sa. Det gör att bubblan spricker av sig själv och varet åker ut. Men när jag vaknar nästa morgon är det nästan lika mycket var igen. What the fuck?
- Att sommaren betyder att många fina människor jag lärt känna här i Italien snart åker tillbaka till sina hemland. Kommer sakna er!

Ett gott skratt förlänger livet


Bild på mig och Kenza i Lecco lånad från hennes
blogg.

Jag såg att Kenza skrev i sin blogg om hennes och Nadias humor. Det stämmer verkligen, de är galna!
Man kan inte ha annat än roligt i deras sällskap. Som när Nadia stod och dansade i duschen eller Kenza gör någon rolig min. Man känner sig fem år yngre i deras sällskap. För en gångs skull är det inte jag som är värst och mest barnslig. Humor är viktigt! Jag trivs bäst med folk jag har roligt med.

Veckans blogg - Johanna


Johanna tycker om att resa och då framförallt hit till Italien. I bloggen bjuder hon på fina bilder och texter som alltid är roliga att läsa. Sen verkar hon vara en otroligt trevlig tjej också! Som är förbannat söt. Besök, besök!

Dags att ta ut Theo på en promenad. Jag har satt igång en tvättmaskin och har stort pokersug. Har inte spelat på flera dagar! Tänkte köra freerollen som går kvart över fyra på partypoker så får vi se hur det går. Jag har fortfarande inte lyckats ta mig till finalbordet. Tycker allt det är dags!

Canon 450D till salu


Jag köpte som ni vet en Canon 7D för några veckor sedan. Så nu ska jag sälja min tidigare systemkamera. Jag har valt att vänta tills jag är i Sverige. Då jag i första hand vill sälja den till någon i Stockholmsområdet så jag slipper skicka den. Men jag kan även skicka den förstås, då läggs fraktkostnad in i priset. Går dock i första hand till någon som har möjlighet att möta mig i Stockholm mellan 4e - 9e juni.

Jag säljer kamerahuset för 3500 kronor.
Vill man ha både kamerahus + det objektiv som vanligtvist följer med kameran (18 - 55mm) så kostar kameran 4000 kronor.
Batteri, batteriladdare, USB-sladd, instruktionsbok och 2 GB minneskort ingår oavsett om man vill ha endast kamerahuset eller med objektivet.

Kameran och objektivet är i väldigt bra skick.

Först till kvarn som gäller. Har ingen visat intresse inom två dagar lägger jag upp annons på Tradera istället. Men ville ge er läsare chansen först.

Är ni intresserade kan ni maila mig på
[email protected] och inte här i kommentarsfältet.

Kläder ska synas


Nu hänger mina 16 finaste klänningar på klädstången. Det var svårt att välja men nu till sommaren tog jag de som var färggladast. När vi kommit på en lösning till hur skorna ska kunna stå under klänningarna kommer vi höja klädstången ytterliggare. Resten av kläderna ligger i två garderober och en byrå. Jag skulle vilja ha en till klädstång men det finns absolut inte plats. Däremot när jag och Michele flyttar, förhoppningvist om ett år så hoppas jag på en walk-in closet!

Milano är molnigt idag. Så inget solande på balkongen. Istället ska jag sätta igång en tvättmaskin och se några fler avsnitt av vänner. Skönt med lugna dagar.

100527

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Tvätta och stryka kläder. Eventuell aperitivo med Emma ikväll
Dagens kändispar:

Ashley Olsen och pojkvännen Justin så fina ihop. Fast jag skulle nog ha valt andra skor.

Dagens vill ha: Fint väder till helgen
Dagens låt: Kesha - Blah blah blah
Dagens nedräkning: 8 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Brunaktig ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret i en fläta.
Dagens väder: 24 grader och soligt, en del moln

Vill du bli veckans blogg?


Reglerna är desamma som alltid. Ni nominerar er egen blogg eller någon annans, och så väljer jag ut den som blir veckans blogg senare i veckan. Lycka till!

Nu har jag varit duktig. Jag har tagit bort allt skräp från vardagsrumsbordet och även fixat iordning kläderna i sovrummet. Mina 16 finaste klänningar hänger nu på rad på nya klädstången. Ni får bild imorgon.
Nu ska jag se ett till vänneravsnitt, tröttnar aldrig på den serien trots att jag sett varje avsnitt minst 4 gånger. Efter det blir det att dammsuga golven och sedan hoppa in i duschen. (Jag orkade inte igårkväll, var för trött) Michele kommer hem vid åtta och då blir det middag. Efter det vill jag nog sitta på balkongen tills solen går ner!

RIP fina brillor


Michele kom hem för lunch idag men då jag åt frukost vid elva var jag inte hungrig så tidigt. Men gjorde honom sällskap i alla fall. Lyckades även sätta mig på mina brillor så de gick sönder helt. Typiskt mig! De är inte äkta wayfares i alla fall. Ett sådant par tog jag sönder förra året. Efter det bestämde jag mig för att köpa liknande från Pimkie för 50 kronor istället. Kändes bättre. Just nu lånar jag Michele's, men då de är från just Ray Ban tror jag allt han vill att jag köper nya så fort som möjligt. Innan jag tar sönder även hans...

Skönt väder idag hur som helst. Lite kallare än igår, drygt 28 grader. Mycket moln men det är skönt att sitta i skuggan. Till helgen hoppas jag på soligt väder i alla fall då man har fina planer! På lördag vill Janina ta med en massa personer in till Milano för lite öl och Bacardi Breezer i någon mysig park. Sen på söndag blir det antingen vinprovning i bergen eller iväg till en strand som ligger en och halvtimme bort. Där blir det i så fall grillning. Så både alternativ ett och två låter riktigt bra enligt mig!

Just walking in the sun


Här är fler bilder från Lecco. Fy vad härligt det var! 33 grader i skuggan så det var sjukt varmt. Men tack vare att det blåste svala vindar blev det aldrig jobbigt att ligga och sola. Theo höll sig hela tiden i skuggan. Förutom när han såg änder simma över vattnet. Då sprang han till strandkanten och började gnälla. För han vågar inte bada men ville så gärna hinna ikapp dem. Så söt! Hade vattnet varit varmare hade jag nog tagit med honom till vattnet så att han skulle få se att han kan simma. Slippa vara rädd. Vore ju skönt för honom att kunna svalka sig, och man fick ha med hundar till den här stranden.

Lecco är så förbannat fint förresten. Bara 40 minuter med tåg från Milano, med bil går det lika fort. Så jag och Michele funderar på att åka dit någon helg. När det är så här varmt orkar man inte vara i Milano. Bara i parken, eller ta några bacardi breezer och sätta sig i skuggan på kvällen. Men på dagen vill man ligga vid stranden!

Godmorgon!


Igår blev ni över 500 prenumeranter på bloglovin. Vad roligt! Läsarantalet har förstås ökat efter att Kenza länkade, och antalet läsare lär gå ner igen typ idag. Men roligt att några väljer att stanna!
Vill ni följa bloggen är det bara att trycka på bilden ovan.

Idag har jag mycket att göra. Lägenheten ser hemsk ut efter att jag inte gjort någonting sedan i lördags. Vardagsrumsbordet är fullt av skräp, disken är ett berg och mina kläder är överallt i sovrummet. Sen måste golven dammsugas också. Men först tänker jag lägga mig i solen och sola! Har fått lite färg igår och nu vill jag bli ännu brunare! Solen försvinner vid tolv från balkongen så vill hinna ligga där ett tag.

Emma sa att hon är ledig idag och vill umgås. Får se om jag hinner, lägenheten måste tyvärr prioriteras. Annars kommer Michele att bli galen.

Nu är man trött!


Kenza sa igår att hon saknade sin hund Armani. Så jag sa att Theo kunde få vara hennes Armani-plåster idag. Han lämnade aldrig henne sida! Eller bara när han ville gosa med Nadia. Jag var som bortglömd... hmmf..

Har hur som helst haft en toppendag! Länge sen jag skrattade så mycket som idag, tjejerna är verkligen tokhärliga. Ni får fler bilder imorgon för nu är jag förbannat trött. Michele hämtade mig på centralen så åkte vi hem tillsammans. Ingen av oss var sugna på att laga mat så vi köpte hem pizza. Bästa beslutet! Otroligt gott efter en dag i solen. Sen har jag bara ätit en hamburgare till lunch så var verkligen sjukt hungrig. Nu håller ögonen på att gå ihop. Inte varit så här trött på länge. Men först ska jag och Michele duscha sen blir det bums i säng.
Vi hörs imorgon raringar! Natti natti.

Tisdag till Lecco


Godmorgon raringar! Har inte behövt stiga upp så här tidigt sedan jag gick i skolan. Och då var det ännu tidigare, tjugo över sex på morgonen. Hemska tanke. Idag är det dock för något himla roligt! Jag, Kenza och Nadia ska till Lecco för sol och bad! Det ska bli 30 grader idag så då är det inte så roligt att gå i butiker. Hellre ligga vid en stor sjö. Hela Lecco är så otroligt fint också.

För tidigt för en vanlig outfitbild så ni får se kläderna ovan istället. Solfaktor 20 får följa med, inte bra om man bränner sig. Nu måste jag göra mig iordning! Ska möta tjejerna tio i tio men jag måste vara ute ur huset redan tio i nio eftersom jag måste hinna med att gå på promenad med Theo och köpa bussbiljett.
Vi hörs när jag kommer hem! Som ni förstår blir det dåligt med bloggning idag.

Klädstång och porr-inspelning


Om ni missat det så har Kenza nu lagt upp videobloggen vi gjorde i sin blogg. Okej så det såg pinsammare ut i mitt huvud, tur det! Vi pratade förresten precis i telefon om morgondagen och hon sa hej med ett "buongiooooorno" haha! God dag på italienska. Jag skrev fel i inlägget nedan. Vi ska till Lecco, inte como. Blandar alltid ihop dem två. 40 minuter tar tåget och det åker 10.20 från centrale. Så ingen sovmorgon, Theo följer också med!

Ovan är förresten klädstången från Ikea. Michele lovade att fixa den om jag städade upp allt som var där den ska stå. Mina resväskor och påsar med vinterkläder. Fixade det imorse och nyss fixade han stången! Lovely. Får se när jag hinner få upp kläderna bara. Ska bli skönt med plats i garderoberna hur som helst. Och låta de finaste kläderna hängas synliga! Vill även komma på en lösning för att ha de finaste kläderna där nere, kanske någon form av bräda? Det löser sig nog.

JO! Glömde att berätta. När vi satt och åt spelades det in en porrfilm bredvid. Haha alltså helt seriöst! Två tjejer så något lesbiskt, och kameramannen såg nördig och nöjd ut. Hur vi kan veta att det var en inspelning till porrfilm var 1. hur tjejerna såg ut. Svårt att förklara men garanterat porrmaterial. Kenza var snabbast på att märka! Fråga mig inte hur hon kunde vara så säker ;) 2. De pratade italienska och jag kunde höra hur mannen sa typ "säg till henne att du tror att du gillar män men att du aldrig varit med någon"

Haha så sjuuuukt! Vi försökte flytta på oss så vi inte kom med i bakgrunden då vårt bord verkligen var bredvid. Antagligen var det här början ni vet när de träffas och det är en liten story. Innan det "trevliga" börjar. Så ja, kanske har man gjort porrfilmsdebut!

Efter en dag i Milano


Jag har haft en riktigt trevlig dag i Milano! Sjukt varmt och härligt. Kenza och Nadia är förresten otroligt rara tjejer. Kenza och jag har setts en gång förut när vi lät våra vovvar leka tillsammans. Men det var ibörjan på 2008, så evigheter sedan. Roligt att ses igen! Vi har gått i butiker, jag var duktig och höll i plånboken. Har bara köpt studentpresenten till Anna. Den var dyr men det är hon värd. Sen tar man bara studenten en gång.

Vi gjrode förresten en videoblogg som är på Kenza's kamera. Nadia filmade mig och Kenza. Jag är ganska säker på att jag gör bort mig för jag sa inte mer än "hej bloggen" och "vi ses i bloggen" haha. Annars var jag tyst och lyfte på saker som Kenza pratade om. Braaaa jobbat Björklund. Kanske kan göra en ny imorgon och försöka få fram flera ord ;) För imorgon ska vi till Como! Eller ja eventuellt. Michele sa att det ligger en strand ungefär i samma avstånd från Milano som är bättre. Como är mer en fin plats men det kan bli lång väg att gå till att hitta plats för bad. Så vi ska kolla på Internet hur vi gör. Sol och bad blir det i alla fall.


När vi satt och åt kom det fram små fåglar som åt upp min mat haha. De var för söta för att puttas bort. Jag var heller inte hungrig efter att ha druckit för mycket Coca Cola, då jag är allergisk mot det. Började må illa. jag veeet, varför dricka cola om man är allergisk? Men finns det något godare när man sitter i solen? Då är det värt lite illamående. Kenza har flera foton! Vet inte när hon bloggar eftersom de stannade kvar efter att jag gick. Jag valde att åka hem med Michele, bil före tunnelbana och buss säger man inte nej till.

Måndag med värme


Så här klär jag mig idag. Det är tokvarmt, dagarna blir varmare och varmare. Jag klagar inte, men imorgon ska det bli 30 grader och då börjar det bli tufft när man inte har pool eller hav i närheten. Fast värst är augusti då varje dag är 38 - 42 grader. Då pratar vi hetta! Just nu är det bara skönt, så länge man klär sig svalt.

Om det blir Milano ska jag leta studentpresent till min lillasyster
Anna. Eller leta och leta, jag vet redan vad jag vill köpa till henne. Men kan inte skriva här då hon läser bloggen. Jag sitter förresten och funderar på om jag verkligen ska ta nya pumpsen. De är så fina men jag lär få skavsår direkt, så sandaler eller ballerinor är nog bättre. Så mina sår från i lördags får läka hehe.

Linne - Bershka
Klocka - Neptune
Armband - Pimkie
Shorts - Pull & Bear
Pumps - Stradivarius

Aldrig sett Duomo så här tidigare


Så här såg Duomo ut när Inter vann champions league. Vilken stämning! Ljusen i andra bilden är raketer de sköt upp i luften. Folk dansade, kramades och grät. Vi var bara där i fem minuter och blev alldeles svettiga. Ni kan gissa om det var kvavt när över 100 000 personer var på plats. Sen fortsatte festen på tunnelbanan hem. Folk hoppade så mycket att jag var rädd att något skulle hända. När vi var nästan framme började tre personer att slåss på tunnelbanan. Riktigt obehagligt. Som tur var gick en man in emellan och skrek "vi hejar för fan på samma lag, skärp er!" haha bra där.

En annorlunda pub


I lördags gick vi som ni vet till en pub i Italien för aperitivo. Aldrig varit där tidigare (minns tyvärr inte namnet) men stället var fantastiskt! De hade en massa soffor med kuddar så man kunde luta sig tillbaka och känna sig som hemma. Sen hade de små bord för maten. Kom man dit med sin kära kunde man få en väldigt avskild plats, som ni ser ovan. Janina drog in mig i den efter att jag fotat henne, så mysigt vi hade det ;)


Vi drack goda drinkar och såg på Champions League finalen. Skärpedjupet blev förresten för kort i andra bilden. Självklart hade jag velat ha alla tre tjejerna med på bild. Mitt lilla objektiv, fasta 50mm bråkar en hel del. Jag har beställt ett nytt, 70 - 300 mm som jag får när jag kommer till Sverige. Så behöver jag inte använda mitt nuvarande hela tiden och bli galen haha. Den kan ta fina bilder fortfarande, jag gillar den med glasen tex som hade varit ännu finare om jag inte varit skakig på handen. Men det var ju mitt fel, inte objektivets.

Idag får vi se hur planerna blir. Kanske ska träffa
Kenza och hennes vän Nadia inne i Milano. De var ute och dansade igår så sover väll fortfarande antagligen hihi. Försökte förklara över telefon vilka klubbar de kunde gå till igår, gick så där så jag hoppas de hittade. Hade tänkt följa med ut men jag tycker att det är så obehagligt att ta taxi hem själv. I Sverige hade jag inga problem med det, och där hade vi även älskade nattbussen. Men här i Italien tycker jag att det är obehagligt...

Vinn 1000 kronor att handla för hos Guldfynd!


Nu kan ni vinna 1000 kronor att spendera hos
Guldfynd.

För att tävla behöver ni svara på dessa två frågor.

1. Vilken bloggerska har i höst ett samarbete med guldfynd?
2. I vilket land har hon åkt till för att få inspiration för den kommande kollektionen?

Ni kan tävla fram till nästa söndag, den 30e maj. Lycka till!
Alla har rätt att tävla, men glöm inte att skriva er mailadress om ni inte har en blogg!

Life is hard

Inlägg raderat. Behöver komma underfund med mina egna tankar innan jag spiller ut dem på bloggen.
Jag mår inte bra hur som helst.

Men bloggen ska vara en glad plats och tävling kommer senare idag!

Nya älsklingar


Dessa köpte jag igår från Stradivarius. Kostade motsvarande 450 kronor, inte dumt va? Har sett liknande på Zara för 800 kronor. Så tur att jag inte köpte dem. Jag såg dessa redan förra veckan men då fanns de inte i min storlek. Men igår när jag letade present till Janina (blev en hel del armband) så såg jag att de fått in pumpsen ovan i min storlek. Lycka! Tog på mig dem igårkväll men det var tur att jag hade ballerinor med i väskan. För jag fick ont i fötterna efter en halvtimme haha. Så är det ju med nya skor. Speciellt när de är höga.

När Milano är som bäst


Jag, Janina och Linnea bestämde oss för att åka tidigare in till Milano för att njuta av solen igår. Vi köpte några Bacardi Breezer och njöt av det härliga vädret. Riktigt trevligt! Janina vill göra detta till en lördagsgrej, jag är på! När vädret är som bäst vill man njuta av den. Och det gör man bäst inne i Milano.

Jag har även foton från aperitivon som ni ska få, och bild på mina nya skor! Sen efter aperitivon skyndade vi oss till Duomo för att se de sista minuterna av champions league finalen. Jag är Milan fan men stämningen var helt otrolig! Jag ville att Inter skulle vinna, för de är ändå från Italien. Vi kom fram dit fem minuter innan matchen var över (vi hade sett matchen på tv i baren) och det var över 100 000 Inter fan samlade! Alla hoppade, skrek och sjöng. Bland det sjukaste jag upplevt. När Inter vann sköt de upp rakterer i luften, har tagit några foton. Så mäktigt. Once in a lifetime.

Idag vet jag inte hur planerna blir. Såg att Kenza och Nadia kommer till Milano idag och jag har lovat dem en rundtur i stan så de får se vart den bästa shoppingen finns. Men jag vet inte om vi ska ses idag eller imorgon. Väntar på svar på mailen. Annars blir det att sola i Monzaparken. Men jag är fortfarande lite rädd för att sola just för att mina allergibesvär ska komma tillbaka. Så vi får se. Utomhus vill jag hålla till i alla fall!

Män är så hjälpsamma

Dialog i bilen på väg hem från Vulcano. Jag tittar ner på min onda tumme (varbubblan) och får smått panik.

Jag; Fan Michele du måste hjälpa mig att duscha. Jag är helt jävla handikappad med den här tummen.
Michele; Är det sant? Behöver du hjälp?
Hans leende går över hela ansiktet.
Jag; Ja, men jag har bråttom så vi hinner inte med något annat än dusch.
Hans leende slocknar.
Michele; Då får du duscha själv.

Haha jävel! Men han hjälpte mig i alla fall tillslut och nu sitter jag här med handduk i håret. Hinner inte lägga upp outfit för det blev ändrade planer. Ska vara hos Janina klockan fem istället för sex. Som ni ser är det om tio minuter, det tar 8 minuter att åka dit. Jag har liiiite bråttom.

Vi hörs imorgon! Då får ni se mina nya underbara skor.

Sagan om isfolket


Min vän Emma, inte hon som bor här i Italien utan hon jag gick högstadiet och gymnasiet med, tipsade mig om böckerna om Isfolket. Hon och jag har båda två stort intresse för läsning och vi har sedan vi lärde känna varandra tipsat varandra om bra böcker. Senast har hon tipsat mig om "sagan om isfolket". En serie på 47 böcker. Jag älskar när det finns flera böcker om samma personer. Så historien inte tar slut efter att man har läst en bok. Tydligen handlar det här om ett helt släkte, det ska finnas med ett släktträd och böckerna för än fram genom det trädet. Låter intressant!
Igår vann jag bok 1 - 6 på Tradera. Kände att just eftersom det är 47 böcker så är det nog bättre att beställa begagnat. Jag får alla sex för 70 kronor! Inklusive frakt, så verkligen inte dumt. Skickas till mammas adress så jag kan ta med dem hem när jag kommer dit om två veckor. Längtar.

Nu ska jag kika bloglovin och sen blir det att börja med lunchen. Kanske skulle få på mig lite kläder också. Ni får en outfit senare!

Aperitivo ikväll


Ikväll blir det aperitivo med en hel del au pairer. Ska nämligen fira Janina som fyller år. Ska bli roligt!
Michele ska ut med vänner för att se Champions Legaue finalen. Jag är glad att jag slipper för ifall Inter vinner kommer han vara på dåligt humör haha.

Kommer inte hinna blogga mycket idag. Klockan ett kommer Michele hem från jobbet och då blir det lunch. Sen drar vi som vanligt och handlar mat för nästa vecka. Efter det drar vi till Vulcano, jag måste till apoteket för min varbubbla som såklart blivit större idag. Kan inte använda tummen alls, riktigt roligt. Ska även köpa en födelsedagspresent till Janina då jag inte hunnit med det tidigare. Klockan sex ska jag hem till henne och sen åker vi tillsammans in till Milano.

Ha en trevlig lördag raringar!

Home is where your heart is


Kaffe och kanelbullar. Ibland känns inte Sverige så långt borta ändå.

Jag började spela freerollen kvart över fyra. Men sneglade hela tiden över mot min stora gröna bok. Någon är besatt i Den förlorade symbolen (och jag har bara 1/3 del kvar). Så jag började köra alldeles för aggresivt i pokerspelandet, tog onödiga risker och passade på att testa en ny pokerroll. Något jag inte behärskade då jag åkte ut med huvudet före. Brydde mig inte ens utan kastade mig över boken istället och har läst två timmar i sträck nu. Då har vi lärt oss något nytt. En bra bok är fortfarande mitt största intresse.

Mors dag den 30e


Det är mors dag på söndag (om jag inte tagit fel på datum? Haha). Många funderar säkert på vad de ska köpa till sin mor. Jag tycker att det roligaste är om man gör något ihop med sin älskade mamma. Jag hade väldigt gärna gjort det, om det inte var för att vi befann oss i två helt olika länder. Så jag tänker tipsa er läsare istället. Varför inte köpa två biobiljetter till en grym film? Eller en spaupplevelse? Sen måste det inte kosta heller. Fixa ihop en mysig picknick och ta en heldag i det fina vädret. Morsdagar är ju alltid på söndagar, perfekt då man har all tid i världen. Jag vet i alla fall att min mamma skulle uppskatta något sådant...

Har ni några egna tips?

Update;
Kände på mig att jag hade fel, det är den 30e som är mors dag!

Veckans blogg - Kandy


Susanne blir veckans blogg! Den är riktigt trevlig att läsa då den innehåller en massa fina foton och roliga inlägg. Som det här tex. Besök, besök!

Nu har jag kollat på två The Hills avsnitt. Har verkligen kommit efter, såg de två sista avsnitten av säsong 4. Har lust att se några avsnitt av The City också, men nu blir det ut på balkongen med boken "Den förlorade symbolen". Började igår och läste då 192 sidor (är inte pocket). Man kan lugnt säga att det är svårt att lägga ifrån sig den...

100521

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Tvätta kläder och ikväll mysa med Michele
Dagens kändis:

Ashley Olsen söt i hatt

Dagens jobbiga: För några dagar sedan försökte jag få igenom ett örhänge, mitt hål hade nästan gått igen. Så jag tryckte hårt, så hårt att det tillslut inte bara gick igenom örat utan även stack till i fingret. Började blöda och tyckte det var lite komiskt. Men inte längre, för nu gör det förbannat ont och jag har en var bubbla eller vad man ska säga. Någon som vet vad jag borde göra?
Dagens bok: Den förlorade symbolen av Dan Brown. Började läsa igår och den är otroligt bra!
Dagens nedräkning: 14 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut (vill sminka mig men måste fortfarande vila huden)
Dagens väder: 26 grader och sooool

Du får inte ha mig som en dröm, jag vill va din verklighet


Det blev lite vin för mig och Michele igår. Alltid gott.

Jag blir så sur på vilken orättvis tur vissa har i poker. Det gick bra under freerollen. Jag hade 20 000 i marker, men så blev jag förflyttad till ett annat bord. Där var det en kille som hade klart mer marker än de andra. Han bluffade så gott som varje hand han var i, och visade alltid efter sina kort. Så jag förlorade en hel del marker av att jag fegade ur när han hela tiden bettade så att jag skulle behöva gå all in. Så jag började spela mer tight, väntade på bra hand. Det dröjde inte så länge, jag hade ess och högt sidokort så spelade. Självklart synade han. Ett ess låg på bordet och han går all-in. Jag visste att han bluffade, kände det i hela mig. Så synade och ja självklart. Han satt med ett lågt par i handen. Det såg himla ljust ut för mig, jag skulle dubbla mina marker. Men tror ni inte att det kom fyra hjärter på bordet? Och han satt med en i handen? Jäveln fick färg, jag åkte ut.

Ibland vill man bara kasta datorn i väggen.

Nu är parken grön


Jag tog med kameran till parken eftersom det var så fint väder. Sen har det verkligen blivit grönt nu. Jag har aldrig sett parken så fin som den är nu. Bilden på mig skulle förstås ha mig i skärpa. Men efter att jag tagit den kom det folk och då vill man inte direkt fota med självutlösaren haha. Så att ni vet.

Spelar förresten freeroll nu så hinner inte med ett långt inlägg. Igår spelade jag förresten en på kvällen. Det var över 3000 som deltog, och jag kom på plats 419. 400 personer vann pengar, haha attans.
Later darlings!

Mer från arkivet


Man kan tro att den här bilden är tagen från ett flygplansfönster. Men det är den inte. Det här var utsikten från stugan jag bodde på en vecka med min förra au pair familj. Någon veteranläsare som minns? I februari förra året åkte vi till italienska alperna och det var bland det roligaste jag upplevt. Skidåkning är så roligt!


Jag i liften. Visst ser det ut som att jag flyger haha. Det var en riktigt härlig dag. Min au pair mamma Alessandra som tog bilden. Fy vad jag saknar henne! Speciellt nu när jag läst igenom gamla inlägg. Det finns inte någon underbarare människa. Hur hon kunde gå runt i hela Milano för att leta efter en bok på engelska till mig bara för att hon läst den på italienska. Eller hur hon alltid kallade mig sin vän och vi kunde ha långa diskussioner i köket med varsin tekopp framför oss. Hon är bäst! Jag måste ta och maila om att ses snart, var allt för länge sedan sist.
Sen för att slippa kommentarer om dålig färgmatchning. Jag lånade skidkläderna från familjen, och då vill man inte direkt klaga om att rosa och rött inte riktigt är en match made in heaven.

Dagens lunch


Jag äter inte mycket till lunch och jag äter samma mat varje dag. Två ägg. Men jag har blivit bättre! För förut åt jag bara chips. Det finns inget tråkigare än att laga mat till sig själv. Speciellt när man inte har någon diskmaskin. Så då vill jag att det blir så lite disk som möjligt. Som ni ser har jag valt plasttallrik.

Nu ska jag ut i det fina vädret med Theo! Senare kommer jag in med ett till inlägg ur arkivet. Två bilder jag gillar men som jag helt hade glömt bort. Vi hörs då.

Ur arkivet


Jag sitter och läser igenom bloggen och snubblade över den här bilden. Första gången som Cornelia träffade Theo. Som de busade! Och vad små de båda var, även om Theo ser väldigt stor ut på bilden i jämförelse med lilla Cornelia. Hon är så söt, en riktig härmapa. Jag minns när jag var barnvakt till henne. Då brukade jag köra wii fit en timme varje dag och då står man på en speciell bräda. Cornelia, ett och ett halvt år, tog fram en kartong och ställde sig på den för att härma yoga övningarna. Haha det går inte att bli sötare!

Sen på bilden. Jag är sträng när Theo gör något fel. Säger "nej" med tydlig röst. Så då började Cornelia när hon tycktre att han gjorde något fel dra up pekfingrat i luften och sa bestämt "nej hunden". Åh älskade! Vi ses om två veckor hjärtat.

100520

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Ta det lugnt, vill sola men måste låta huden vila
Dagens kändisar:

Alltid lika fina Olsen! Ashley till vänster och Mary-Kate till höger

Dagens vill ha: Marabou
Dagens låt: Lady Gaga & Beyonce - Telephone
Dagens nedräkning: 15 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 25 grader och sooool

Ny sjal


Sorry för dålig skärpa, Theo vägrade att ligga still då han fick försig att bita på sjalen. Den köpte jag också i helgen, kom på att jag glömt visa. Väldigt tunn och svall, så perfekt för det italienska vädret.

Jag har inte så stort bloggsug idag så orkar inte uppdatera lika flitigt som vanligt eller läsa en hel del bloggar. Tänkte istället ta ett glas rose (kan inte göra den där grejen över eet för att min dator är dum) och sätta mig på balkongen. Fira lill-lördag i min ensamhet. Eller ja helt ensam är jag inte. Jag har ju Theo. Och världens finaste sambo som kommer hem klockan åtta.

Personligt bästa

Jag kom på att jag glömt berätta hur det gick i freerollen igår! Jag höll mig kvar länge, spelade i 5 (!!) timmar. Slutade på en 24e plats vilket är personligt bästa när det är en så stor turnering. Vi var över 2000 personer. Tyvärr är det bara finalbordet som får de stora pengarna, så blev bara en guldpeng för mig.

Som ni ser har jag startat en pokerkategori. Fler och fler har börjat säga att de gillar när jag skriver om spelet. Så i den här kategorin kommer jag gå in liiite mer detaljerat. Inte extremt. Vet att det finns ni som inte gillar när jag skriver om pokerspelandet. Men jag uppdaterar bloggen flitigt, så hoppa över ett pokerinlägg om ni inte gillar dem. Jag lovar, så ofta kommer jag inte skriva om det.

Min syster sjunger Misery Business


Min syster
Anna har alltid kunnat sjunga. Nu efter tre år på Steg har man märkt hur hon utvecklats inte bara sångmässigt utan även som person på scen. Det är mycket mer attityd och självförtroende. Som syns i klippet ovan. Den här låten från Paramore är verkligen inte lätt att sjunga. Men det fixar hon galant. Min stjärna!

Nu ses vi snart gumman! Är förresten klar med talet jag ska hålla på din student. Får dricka några cider innan så jag vågar, men då slutar det väll bara med att jag står och storbölar ;) haha!

Jag blir galen

Allting från net-a-porter.com

Jag orkar inte skriva något om önskeoutfiten, för jag är ruskigt irriterad! Jag har verkligen världens jobbigaste hud. På vintern blir den torr av kyla. Men det är ändå hanterbart, efter att jag börjat med mina nya salvor. Det blir att smörja in mycket men så länge huden mår bra är det okej.

Men maj och juni är direkt ett helvete! Jag är inte pollen-allergiker. Men däremot finns det ett gräs jag är allergisk mot. Tidigare i veckan gjorde den att mitt vänstra öga gjorde så ont att jag inte kunnat ha linser. Men igår började det komma efter att jag låg och solade. Min hud började klia som satan och jag kämpade som bara den att inte klia tillbaka. Lättare sagt än gjort. Idag när jag solade börjde det direkt. Var inte alls trevligt att ligga där utan jag blev bara irriterad när jag inte kunde låta bli att klia tillbaka. Nu är mina armväck och knäväck alldeles röda och vi ska inte tala om mitt ansikte. Just precis nu har det slutat klia som tur är. Men jag undviker speglar. Ikväll kommer jag ta den starkare salvan som betyder att jag inte får vara i solen imorgon. Fan, att allt ska vara så svårt.

100519

Dagens humör: Trött!
Dagens planer: Spela poker och dammsuga lägenheten
Dagens kändis:

Alltid lika vackra Ashley Olsen

Dagens vill ha: Sol på balkongen hela dagen
Dagens låt: Sonohra - I believe
Dagens nedräkning: 16 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 19 grader och soligt, en del moln

Inne- och utelista nr 52


INNE

- Att det går bra i freerollen! Vi är 104 av 2188 kvar och jag är rankad 39a.
- Att vi har haft fint väder flera dagar i rad.
- Gamla Backstreet Boys låtar. Sitter och lyssnar just nu, nostalgi!

UTE

- Att när jag solar så börjar det klia. Himla typiskt, man får D-vitamin som är bra för huden. Men när jag börjar svettas kliar det och ja... huden blir otrevlig ändå. Min mirakelsalva är nästan slut. Får komma ihåg att köpa ny i Sverige.
- Att marabouchoklad tar slut så fort.
- Att jag inte kommer på fler grejer som är ute just nu. Men det kanske är positivt ändå?

Ikea betyder marabou


Det bästa med att gå på Ikea är deras svenska matbutik. För där säljer de en massa trevliga saker som köttbullar och prinsesstårtor. Men framförallt marabouchoklad som jag alltid köper. Det är verkligen världens bästa choklad!

Passade även på att ta en bild på Theo, han ska alltid ligga så roligt när han vilar. Sen sover han ofta med öppna ögon, det är inte lika gulligt dock... Förresten spelar jag en freeroll nu. Efter att ha fått en massa nyttiga tips från nya pokerboken ville jag testa. Det går riktigt bra! Har fortfarande otur med kort, är inte ofta jag får bra. Men jag har lärt mig några nyttiga knep som gör att jag kan vinna även när korten sviker. Underbart! För det räcker inte med att vänta på tur i poker. Som många tror (även om tur förstås underlättar). Nej vill man vara duktig långsiktigt måste man kunna bluffa och framförallt förstå hur spelarna fungerar som man möter. Wii I'm back!

Vill du bli veckans blogg?


Som vanligt nominerar ni er själva eller någon vars blogg ni gillar, och så väljer jag den som blir veckans blogg! Det sker senare i veckan när jag hunnit gå igenom alla.

Nu är solen borta och det är molnigt istället. Konstigt då det stod att det skulle vara solsken hela dagen och inga moln alls. Får hoppas det är fint imorgon i alla fall så man kan sola igen. Känner att jag börjat bli lite beroende. Men hur härligt är det inte när man fortfarande är lite trött att ligga i solstolen med musik i öronen? Så sjukt avslappnande. Tiden bara rusar förbi och sen har man en bikinilinje som visar att man fått färg!

Sun sun sun


Så här såg det ut när jag solade på balkongen tidigare, riktigt härligt. Nu har vi inte sol där längre men snart ska jag ut med Theo i det fina vädret!

Har även hunnit titta på säsongsavslutningen av Gossip Girl. Bra avsnitt! Säsong 3 har inte direkt varit den bästa så jag klarar mig till i höst. Däremot kommer jag längta ihjäl mig efter Vampire Diaries! Känns fel att längta efter hösten... men den serien är helt fantastisk. Ser ni inte har ni garanterat missat något.

Italienskalektion nr 14


Ny italienskalektion! Dags för nya glosor.

Amore mio - Min kära
Casalinga - Hemmafru
Cercare - Att leta efter
Il corso - Kursen
Cuore - Hjärta
Disoccupato - Arbetslös
Disperatamente - Desperat
L'esperienza - Erfarenhet
L'impresa - Företaget
Ingmorata - Kär
Mi dispiace - Jag är ledsen/jag beklagar
Sempre - Alltid
Tanto - Mycket
Ti amo - Jag älskar dig (till sin partner)
Ti voglio bene - Jag älskar dig (till vänner och familj. Betyder direkt översatt "jag vill dig väl")
Tesoro - Älskling
Trovare - Att hitta

Många ord som har med kärlek att göra, alltid trevligt!

100518

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Sola på balkongen och plugga italienska
Dagens kändispar:

Söta Rachel Bilson tillsammans med pojkvännen Hayden

Dagens vill ha: Nya ringar
Dagens serie: Gossip girl
Dagens nedräkning: 17 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 24 grader och soooool

Tiden går fort


I påskas fotade jag min fina och då höggravida vän Jenna. Det känns inte alls som länge sedan. Men nu har hennes dotter redan hunnit bli en månad. Jag längtar till i börhan på juni då jag ska träffa henne! Kanske kan passa på att ta lite foton då med hihi. Jag längtar även tills det är min tur att bli mamma, som ni vet. Men det dröjer. Vi såg förresten igår en tjej som måste ha varit runt 12 - 13 år. Höggravid. Jag tycker att sånt där är läskigt på något sätt, barn som själva bär på barn. När jag var i den åldern kunde jag aldrig ens tänka mig att ha sex!

Jaja, nu ska jag göra lasagne. Har varit duktig idag förresten. Både tvättat en maskin kläder och strykit kläder. Borde få medalj.

Kurragömma med Theo


Michele's bror leker kurragömma med Theo haha. Ganska kort klipp, men enjoy!

Alltså fy pokerspelandet går inte bra längre. Jag spelar bara freerolls, men åker hela tiden ut i mitten. Jag vet inte vad som hänt. Får inga bra kort, hamnar bara vid bord där folk spelar väldigt strategiskt och jag råkar ut för många bad beats. (När jag har bästa handen enda till slutet, då någon får stege eller färg tex)

Så jag kommer lägga pokerspelandet åt sidan ett tag. Har istället tagit upp "winning at Internet poker for dummies" och börjat läsa. Så kanske jag lär mig några nödvändiga tips. Tills dess tänker jag inte spela något, blir bara irriterad haha.

Non posso stare senza di te


Igårkväll gick jag och Michele till en marknad med några vänner. Världens sämsta utbud, men trevligt var det ändå. Jag åt pommes frites och Michele drömde om att köpa lägenhet. Då en mäklarfirma var där och visade riktigt fina lägenheter. Theo följde med också och låg mest och sov i väskan. Något som en tant blev sur över. "Vet du inte att hundar inte trivs i väskor?" Jag kollade förvånat ner på min lungt sovande hund och sedan upp på tanten med fördomar. "Han ser rätt nöjd ut faktiskt, men du kanske föredrar att ha små hundar gåendes i stora folksamlingar? Så de blir ihjältrampade istället?" Kanske lite onödigt från min sida men hon blev tyst och gick vidare. Tur för henne.

Efteråt ville de andra gå på bio, då var klockan halv nio. Jag och Michele kände oss trötta efter lång dag och hade ändå inte kunnat ta med Theo. Så vi gick hem och åt kanelbullar istället. Riktigt bra slut på helgen tycker jag allt!

Shopping shopping


Bilden gör inte plaggen rättvisa

Här är det som köptes i lördags. Linnet till vänster är från Bershka, en present av Michele. Tack hjärtat!
Klänningen, armbandet och halsbandet köpte jag på Stradivarius. De har alltid så mycket fint! Fanns även ett par skor jag ville ha, men de var slut i min storlek. Himla typiskt. 36, 38 och ändå upp till 41 fanns. Men självklart inte 37.

Nu ska jag ge Theo mat och sen blir det att läsa i min pokerbok. Efter det tar jag ut honom för en promenad. Bär nya linnet och vita shorts. Det är så varmt ute att inga tights eller jacka behövs. Underbart! Efter det blir det en dusch. Kan behövs efter dagens solande hihi. Har förresten redan en bikinirand, min mage blir brun direkt.

Det vi köpte från Ikea


Här är det vi köpte från Ikea igår. En frukostbricka, solstol, blomväxt, galgar och i kartongen ligger min nya klädstång. Mina kläder får inte plats i garderoberna och byrån längre så jag behövde en nödlösning. Saknar min klädstång som jag har i Sverige. Lite svårt att få hit den så köpte en ny istället. Men där vi ska ha den finns nu min stora resväska och gamla teven. Så Michele ska komma på i veckan vart vi kan flytta dem. Sen fixar vi ihop klädstången.

Har förresten legat ute i solen nu på morgonen. Vår solstol är hur härlig som helst! Låg med musik i öronen och Theo nedanför i skuggan. Vi höll nog båda två på att somna. Imorgon ska jag ställa klockan på åtta så att jag direkt kan gå ut och lägga mig i solen. Vi har ju tyvärr bara sol på balkongen till klockan tolv. Från mitten av sommaren har vi sol till klockan ett. Så man får ta vara på timmarna.

100517

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Sola på balkongen och stryka kläder
Dagens kändis:

Alltid lika snygga Nicole Richie!

Dagens vill ha: Bort min ögoninflammation. Vänstra ögat gör otroligt ont!
Dagens låt: Mandy Moore - I wanna be with you
Dagens nedräkning: 18 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 24 grader och soooool

Dags för Ikea!


Här är outfits från den senaste... ja månaden. Jag har varit lite dålig på att lägga upp outfits den senaste tiden, ska bättra mig! Vilken är din favorit?

Nu ska vi till Ikea snart, ska bli mys! Blir att köpa lite blommor, solstol till balkongen och en eller två godisskålar. Vilket vi inte har. Michele ska även lämna sitt CV då han vill söka jobb där. Sen blir det lunch där också. Köttbullar! Nam nam. Vilket vi även kommer köpa hem. Tar med mig lilla kameran så jag kan ta lite foton också.
Jag uppdarerar bloggen igen när jag kommer hem. Ikväll ska vi ut och äta middag med Michele's vänner. Blir nog trevligt.

Ha en fin söndag raringar! Jag hoppas solen även skiner hos er.

Winning at Internet Poker for dummies


Min underbara bok har kommit! Jag är nästan klar med Texas Hold'em for dummies  och den har varigt väldigt lärorik. Men där har de bara ett kapitel om just spela spelet över Internet. Författaren tipsade om boken ovan så jag klickade hem den direkt. Nu skiner solen så tänkte ta och sätta mig på balkongen med den!

Gårdagen var riktigt trevlig förresten. I Vulcano blev det en del shopping och jag är så himla nöjd med mina köp. Ni ska såklart få se. Sen åkte vi hem till Michele's föräldrar där jag spelade poker med Francesco innan maten. Vi gjorde även en videoblogg där han lekte kurragömma med Theo haha. Ni får se den imorgon eller senare ikväll.
Klockan två åker jag och Michele till Ikea så jag kommer in med ett inlägg innan det. Ciao!

Popcorn är gott


Michele tycker att jag köpte för mycket popcorn. Jag förstår inte vad han pratar om. Förresten är färdigpoppade popcorn otroligt gott. Jag var lite skeptisk till en början men nu är jag frälst. Som ni kan se. Sen skadar det inte att varje påse kostar 3 kronor heller.

Nu ska jag och Michele äta Tiramisu och dricka kaffe. Sen drar vi till Vulcano!

Lördag


Ni kan gissa vilket mitt nya favoritskärp är...

Så här klär jag mig idag, somrigt och fint. Idag är det molnigt men solen lyser igenom på sina håll och det är ganska varmt. Nu i veckan ska det bli soligt varje dag och minst 23 grader. Det ser vi framemot! Vi ska även köpa solstol på Ikea så då blir det jag som tar sol på balkongen. Dags att få lite färg.

Michele är hemma nu och sitter med Theo i famnen och ser på nyheterna. När jag är klar med det här inlägget ska vi dra till mataffären. Sen blir det till Vulcano för att hitta present till Michele's pappa. Jag ska även leta ringar och Michele vill köpa ny parfym. Vi hörs när jag kommer hem raringar! Som ni vet brukar det bli sämre uppdateringar när det är helg.

Topp - Zara
Halsband, skärp, skor - Stradivarius
Klocka - Neptune
Armband - Pimkie
Kjol - Second hand

Godmorgon bloggen!


Nu har Michele precis dragit till jobbet och jag och Theo ligger och vilar i soffan. Jag har haft fina drömmar inatt och vaknat utvilad. Även om jag gäspar en del. Men det hör till morgonen.

Michele kommer hem klockan ett och då blir det lunch. Tänkte värma en pizza till honom och göra tonfisksallad till mig. Så sugen sedan jag nämnde det på fredagsfrågorna igår. Men nu ska jag få i mig frukost så vi hörs lite senare raringar.

Linne från Kan Dee


Tack för alla era tips om nätbutiker! Det slutade med en beställning från
Kan Dee. Jag tycker att hennes illustrationer är helt fantastiska och är glad att jag kom på att jag kunde beställa nu. Blev linnet ovan som kostar 239 kronor. Funderar även på att göra en liten beställning från Nelly om jag hittar något fint.

Nu tar jag helg! Michele kommer hem runt åtta och då äter vi middag. Sen får vi se vad vi hittar på. Jag är sugen på att spela Mario Kart. Imorgon blir det att handla mat och leta födelsedagspresent till Michele's pappa som fyller år. Vi ska fira honom imorgonkväll. På söndag drar vi till Ikea. Jag vill köpa godisskålar och Michele ska lämna sitt cv då han vill börja jobba där. Förresten gör Ikea narr av Sverige här i Italien. De har en reklam på tv där budskapet är "Svenskar är inte bra på fotboll, men däremot är de suveräna på möbler". Haha jävlar! ;)

Det är så lätt att prata med dig älskling

En dialog från i lördags när vi skulle gå och handla mat. I bilen efter att vi var klara med videoinlägget. Kom och tänka på den nu av någon anledning haha

Jag; Michele jag hade världens skummaste dröm inatt.
Här började jag berätta om drömmen, som jag lyckats glömma nu. Och blev avbryten då vi åker förbi en skylt till mataffären...
Michele; Maria kolla de har extrapris på köttet!
Jag; Ja men jag höll på och prata
Michele; Jag lyssnade faktiskt. Jag kan göra två saker samtidigt.
Jag; Okej vad bra, så vad sa jag?
Michele; Du sa något om videoinlägget?
Jag; Det var ett tag sedan. Vad sa jag precis när du avbröt mig?
Han ler bara.
Jag; Michele du lyssnar aldrig!
Michele; Men hallå, jag måste köra Maria. Då hinner jag inte koncentrera mig.
Jag; Köra?! Du satt och tittade på extrapriser!!! En tant kunde ha gått över gatan och du skulle inte ha sett henne.

Hehe ;)

Jag vet att det blivit mycket youtube klipp på bloggen den senaste tiden. Men jag måste tipsa er om denna. Såg den för ett tag sedan och kom över den idag igen. En kille som sjunger låten A whole new world. Och han kör både Aladdin och Jasmine. Eller hur hennes namn stavas. Hur som helst. Det är helt sjukt! Han är grym.

Grym pojke och Bella&Tyra Show


Hittade klippet på
den här bloggen.

Ni måste se det här klippet! En 12 årig pojke som spelar piano och sjunger Lady Gaga's låt Paparazzi. Han är verkligen grym! Sen är det en intervju med honom först, otroligt charmig liten kille. Nästa Justin Bieber?

Förresten såg jag precis gårdagens Bella&Tyra show. Har inte sett de senaste avsnitten men blev nyfiken precis som alla andra när Kissie var med. Tycker den som skötte sig bäst var Bella. Kissie var flera gånger hård mot henne och har varit det i sin blogg. Men hon var hela tiden den som var mest mogen och försökte få programmet att vara seriöst. Tyra skötte sig väl hon med även om hon ibland kanske gick lite väl hårt mot Kissie. Såg ut som att hon blev smått provocerad av henne där på plats. Kissie... ja hon körde verkligen hårt på att vara Kissie rollen. Gissar att hon kände sig tvungen eftersom hon skrivit en massa i bloggen och gjort ett videoinlägg om hur hon skulle bete sig mot Bella & Tyra. Hon ville inte framstås som feg. Men man kunde se att den elaka attityden och kommenterarna bara var en mask. Fast hon har bara sig själv att skylla för att ha satt sig i situationen. Så jag tycker inte synd om henne. Hon är vuxen och förhoppningsvist har hon lärt sig ett och annat igår. Håller med Bella, hon borde ta vara på sin estetiska talang istället för att fortsätta provocera. Det kommer hon vinna på i längden.
Såg ni programmet? I så fall, vad tyckte ni?

Italienskalektion nr 13


Jag har fått några frågor om ny italienskalektion och det var garanterat dags!

Den här gången blir det två nya ord att böja. Komma ihåg och glömma.

Ricordare - Att komma ihåg
Io ricordo - Jag kommer ihåg
Tu ricordi - Du kommer ihåg
Lei/lui ricorda - Hon/han kommer ihåg
Noi ricordiamo - Vi kommer ihåg
Voi ricordate - Ni kommer ihåg
Loro ricordano - De kommer ihåg

Dimenticare - Att glömma
Io dimentico - Jag glömmer
Tu dimentichi - Du glömmer
Lei/lui dimentica - Hon/han glömmer
Noi dimentichiamo - Vi glömmer
Voi dimenticate - Ni glömmer
Loro dimenticano - De glömmer

Exempel där orden används:
Ricordate quando dobbiamo andare? - Kommer ni ihåg när vi behöver gå?
Dimentico sempre dove devo andare. - Jag glömmer alltid vart jag behöver gå.

100514

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Myskväll med Michele
Dagens kändis:

Ashlee Simpson i en riktigt snygg outfit. Knappt att man känner igen henne på andra bilden.

Dagens serie: Vampire Diaries
Dagens låt: Sonohra - Io e te
Dagens nedräkning: 21 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 17 grader och soligt, kan börja åska

Vart föredrar ni att näthandla?


Länge sedan vi hade en dagens fråga. Jag har en idag för att jag behöver er hjälp. När jag bodde i Sverige älskade jag att handla över Internet, och gjorde det jämt. Jag åker till Sverige den 4e juni för att gå på min systers student. Så jag tänkte passa på att handla lite kläder över Internet. Det är inte vanligt att göra här i Italien och finns inga bra italienska nätbutiker. Sen kommer ändå ungefär hälften man beställer fram, så jag har gett upp det där. Men nu kan jag beställa hem till mamma! Däremot har jag inte längre bra koll på vilka de bästa nätbutikerna är. Så vart handlar du på nätet?

Mysig eftermiddag


Det var riktigt trevligt att träffa Janina igen! Vi hade mycket att prata om då vi inte setts på länge. Men det blir det ändring på. Tex fyller hon år om två veckor så då har hon bjudit en massa vänner med på aperitivo. Tydligen hade hon skickat en inbjudan till mig med över facebook, men jag är lite dålig på att gå in där. Klart man kommer! Ska bli roligt. Theo älskar förresten Janina. Redan första gången han såg henne blev han lika glad som när han träffar mamma. Jag undrar om hoa blandar ihop henne med någon haha. Tur att Janina tycker väldigt mycket om honom också.

Carolina blev väldigt glad över att se Theo. Mer glad än att se mig. Började direkt busa med honom, som de sprang! Ni kan gissa om min pojke är trött nu. Träffade också min au pair pappa som envisades med att bara prata italienska med mig. Det är inte något fel, jag gillar att få öva på språket. Men det känns bara konstigt då vi alltid pratat engelska med varandra.

Förresten träffade jag en obehaglig man när jag gick av bussen på väg hem. Han kom fram direkt och försig sa han "ciao piccola" istället för "ciao bella" som alla brukar säga. Piccola är ett uttryck man använder mycket här i Italien, fast jag tycker inte att man borde göra det till främlingar. Direkt översatt betyder det "lilla flicka".
Jag hade Theo i min famn och skulle precis sätta ner honom. Mannen frågade om han bits, vilket han absolut aldrig skulle göra. Men jag svarade "kanske" och log. Då gick han direkt haha. Vem har sagt att chihuahuor inte kan vara läskiga?

Torsdag


Nu är jag klar för att gå hem till Janina. Men bussen går inte förrän kvart i två så har fortfarande gott om tid. Blir att kolla mailen och bloglovin. Jag har förresten inte träffat henne på evigheter. Senast var nog när jag hälsade på familjen i början på januari. Helt otroligt. Så blev glad när hon bjöd över mig för kaffe! Tydligen ska hon ha bakat något också. Bra tjej det där. Vi hörs när jag kommer hem igen! Blir nog inte så sent då hon ska hämta Eleonora, äldsta dottern, från skolan halv fem.

Tröja - JC
Skärp - Stradivarius
Halsband - Dyrberg/Kern
Kjol - Indiska
Skor - Zara

Tutto quello che ho perso sei tu

Allting från net-a-porter.com

En outfit jag gärna skulle bära idag. Är helt förälskad i klänningen. Sen väskan från Miu Miu vore inte helt fel heller. Kommer komma in med min outfit senare, som tyvärr är varmare pga det tråkiga vädret. Jag minns maj förra året. När Cissi var här och vi solade i parken och hade 28 grader i luften. Sen på kvällen drog vi på Tiziano Ferro konsert. Det var tider det. 2010 har mycket att behöva nå upp till för att bli lika bra som 2009.
Nu ska jag få på mig kläder och linser. Lite smink också kanske. Så kommer jag in med outfiten innan jag drar hem till Janina. Vi hörs då!

100513

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Hem till gamla au pair familjen för att umgås med Janina och Carolina
Dagens kändis:

Alltid lika vackra Mary-Kate har precis som systern hoppat på trenden med buskiga ögonbryn.

Dagens vill ha: Bättre väder! Maj månad brukar vara sommarvarmt i Italien
Dagens låt: Sonohra - L'amore
Dagens nedräkning: 22 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Bruna nyanser på ögonskuggorna, svart eyeliner och mascara. Håret i en fläta.
Dagens väder: 18 grader och regn

Duellen - Nina vs Jessica


Ny duell! Nina lyckades vinna igen och den här gången överlägset. 21 röster mot Annas 4. Den här gången möter hon Jessica och ni får välja mellan fest och vardag. Vem får er röst? Glamourösa Dobrev eller alltid lika vardagssnygga Alba?

Nu kommer Michele hem när som helst och då blir det gott kött till klyftpotatisar. Not bad.
Ni får ha en trevlig kväll raringar så hörs vi igen imorgon!

En doft av sommar


Solen kom tillbaka så jag var tvungen att springa ut på balkongen för att ta en bild. Bara för att. Fota regn är inte alls lika roligt nämligen. Tycker nog inte flickan i bilden heller. Att regn är roligt alltså. Det är underbart hur solen får människor att gå ut. Jag och Theo har varit själva på promenad de senaste dagarna. Men idag mötte jag flera personer. Nog fler än mig som längtat efter solen!

Jag sitter och tittar på General hospital över Youtube. Men de verkar ha problem för vissa klipp går inte att se. Blir galen! Egentligen skulle jag kunna hoppa över ett klipp eftersom det sällan händer någonting. Men jag vet vad som händer i det klippet som jag missar och jag vill kunna se det! Förbannat irriterande. Försöker hitta någon annan som lagt upp samma... men det går så där.

Kommer in med en duell senare!

Fler bilder från frisören


Jag tog väldigt många foton när jag var hos Franco med Emma, kom på att jag bara visat en del. Så här får ni se två till! Vi är duktiga på att fördriva tiden när vi väntar på vår tid. För hos Franco tar det garanterat tid. Spelar ingen roll om man bokat i förväg, man kan ändå få vänta flera timmar. Tur att vi alltid har roligt där i alla fall.

Har spelat freerolls igår och idag men det har inte gått överdrivet bra. Jag har alltid åkt ut bara några personer innan man vinner pengar. Otroligt drygt. Men nu går det bättre, och spelar för 10 kronor. Det är pause just nu. Vi är 38 av 99 kvar. 13 personer vinner pengar och än så länge ligger jag bra till. Är rankad 8a så det är väll inte helt fel.

Solen sken förresten när jag var ute med Theo! Blev förvånad. Nu är den borta igen, men det regnar i alla fall inte. Oj då, pausen är slut. Vi hörs senare!

Det näst bästa


Det finns en del jag önskar att vi hade här i Milano. Som Topshop, Starbucks och så Ben & Jerry.
Men jag har funnit en Tiramisu-glass som är nästan lika god. Men framförallt billigare. Barattolino. De hade extrapris i mataffären så ett halvt kilo för motsvarande 15 kronor. Inte illa någonstans!

Förresten är euron otroligt låg just nu. Så i helgen blir det shopping! Först till Ikea. Michele ska lämna CV då han vill söka jobb där. Han trivs inte riktigt på sitt nuvarande. Jag vill köpa godisskålar och en solstol till balkongen. Sen vill jag även till Vulcano för att leta ringar till mig och
Emelie. Hon har frågat om jag kan kolla efter en speciell typ av ring som jag själv är sugen på att köpa. Så kan jag skicka till henne om jag finner. Hoppas! 

Ert ord är min lag


Bild från lookbook.nu

Vilken liten bakelse! Rosetten är verkligen underbar. Jag tröttnar aldrig på den trenden.

Ni är så fina förresten. När jag trodde att ni tröttnat på bloggen min och jag själv känt mig halvtrött på den visar ni motsatsen. Jag får ju aldrig glömma att jag alltid har de bästa kvar. Det komiska är att trots bloglovin-antalet gått ner en del så visar statistiken fortfarande stadigt uppåt. Sen var det en läsare som skrev att hon vill veta om min vardag trots att det inte händer så mycket. Så jag kommer fortsätta skriva om poker (spelar just nu en liten freeroll som går helt okej, det är pause just nu) och om mina promenader i parken. Sen händer det väll lite mer än så. Aperitivos och shopping kanske. Imorgon ska jag förresten hem till min gamla au pair familj för att umgås med yngsta dottern och deras nuvarande au pair Janina. Hon har lovat att baka en kaka, hur kan man säga nej till det?Theo följer också med. Carolina, flickan, älskar att leka med honom. Kameran följer med också!

Godmorgon onsdag


Tårta till frukost? Nej inte direkt. Bilden togs redan igår när jag åt den till efterrätt. Världens godaste! Sen hade de extrapris i matbutiken så den kostade bara 10 kronor. Helt otroligt.

Annars då, jag är lite småseg men ska nog vakna till liv snart. Vädret är fortfarande grått och regnigt tråkigt nog. Lär vara så hela veckan. Jag saknar mornarna på balkongen! När jag sitter med en bra bok och får sol på benen.
Istället blir det frukost i köket. Ha en fin dag raringar!

Bloggsvacka

Det är lite komiskt. För ett tag sedan skrev jag en blogglista där jag nämnde att det värsta med bloggning är när inspirationen försvinner. Men som tur är händer det inte så ofta. Det är sant, det är säkert över ett år sedan det hände sist. Men nu är jag där. Antagligen för att mitt liv står ganska still just nu. Jag är inte i någon depression, jag trivs himla bra faktiskt som det är. Jag är en sådan person som kan gå flera dagar hemma utan att vara uttråkad. Samtidigt som jag är den mest sociala när jag väl går ut.

Så vad ska jag blogga om när det enda jag gör om dagarna är promenader med Theo och spelar poker? Men snart börjar mer saker hända i mitt liv. Tex om två veckor går jag på jobbjakt. Jag vill arbeta i butik just nu. Börjar som sagt studera distans i höst och vill ha ett deltidsjobb undertiden. Jag har fått tips om några butiker i Milano. De söker deltidsanställda som pratar flytande engelska. Eftersom Milano har mycket turister och italienare inte är så värst bra på engelska. Så där är det lättare att få jobb även om jag inte pratar perfekt italienska. Men det språket har börjat bli bättre också, jag och Michele pratar så gott som bara italienska med varandra nu. Varje dag kommer jag på mig själv med att säga nya ord som jag inte visste att jag kunde. Jag är som ett barn haha.

Jag känner mig allergisk mot inlägg utan bilder. Men jag tänkte att jag skulle berätta läget. Jag kommer tillbaka, det gör jag alltid. Så ha lite tålamod istället för att ta bort mig från bloglovin. ;)

100511

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Dammsuga lägenheten och sedan ta det lugnt
Dagens kändis:

Alltid lika snygga Ashley Olsen

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Sonohra - Baby
Dagens nedräkning: 24 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 17 grader och regn

Sonohra - Baby


Jag tipsade på twitter tidigare idag om den italienska gruppen Sonohra. Jag har totalt förälskat mig i dem. Jag var glad när jag såg att de fanns på spotify. Fast där finns nästan bara låtar som de gjort om till spanska. Men de har två på italienska. L'amore och io e te. ("Kärlek" och "jag och du")

Tråkigt nog finns inte deras bästa låt där. Den ni kan lyssna på ovan. Baby heter den. Grymt fin text.
Lyssna och njut när världens finaste språk blir musik.

Veckans blogg - Fun & Fearless in Barcelona


Veckans blogg blir
Linda! En blogg skriven av en otroligt söt tjej som spenderar sin vardag i Barcelona. Många som läser min blogg gör det kanske just för att jag bor i ett annat land. Så då bör ni absolut besöka hennes blogg också!

Nu ska jag ut på promenad med Theo, vi hörs senare raringar!

Scream my name just one more time

Allting från topshop.com

En somrig önskeoutfit som inte riktigt passar de mörka molnen utanför. Men däremot passar det mitt humör! Jag sitter och lyssnar på Erik Grönwall's senaste och man kan inte annat än att le när man hör den.

Dagens planer är inte många. Spela någon freeroll, städa i vardagsrummet.. och ja lägga upp foton på facebook. Som Emma har tjatat på mig haha. Jag är så dålig på det då jag alltid lägger upp bilder här i bloggen. Så det blir drygt att göra både och. Men har man lovat så har man!

100510

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Plugga italienska
Dagens kändisar:

Världens finaste tvillingar! Mary-Kate till vänster och Ashley till höger.

Dagens serie: Vampire diaries
Dagens dröm: Jag drömde att jag körde bil, vad jag saknar!
Dagens nedräkning: 25 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 17 grader och molnigt, kan börja regna

Jag vann turneringen!

Åh vilken lycka!! Jag vann turneringen. Av 286 personer kom jag först och vann 260 kronor. Inte dumt när man får spela gratis. Jag dansar i soffan haha.

Det började lite så där. Men sen fick jag en royal flush, för andra gången i mitt liv. En person med fler marker än mig gick all in. Jag behövde inte ens reflektera över vad hon hade då royal flush är det högsta man kan ha. Så jag synade och dubblade mina marker. Hon hade tre knektar och blev så där lagom glad.

Efter det fortsatte det bara uppåt och det första jag gjorde i finalbordet var att slå ut hon som låg tvåa. Alla jublade för att de hade varit rädda för henne haha. Men det visade sig att de fick vara rädda för mig istället! Jag hade hela tiden mer än det dubbla än tvåan efter det och det enda jag var orolig över var heads up. När man är två kvar. Men har hittat en taktik som fungerar väldigt bra.

Sorry för ett inlägg bara tillägnat pokern. Men för i helvete jag vann!!!

Godmorgon söndag


Idag skiner solen och fåglarna kvittrar. Inte helt fel att vakna upp till.
Igårkväll drack jag och Michele varm choklad. Riktigt gott! Även om det inte slår Sveriges. Varm choklad i Italien är mycket tjockare. Men det fungerar perfekt att doppa kakor i.

Turneringarna igår. Man märkte att det var tuffare motstånd då det bara var folk som kvalat sig vidare. Första gick bra, men inte tillräckligt bra. Jag slutade på en 30e plats av 528 deltagare. Men det var bara 5 personer som gick vidare till 500 000 kronors turneringen. Det kostar 1000 kronor att anmäla sig dit, så det hade inte varit fel att få en gratisplats. Men ny chans nu i veckan! Om jag förstått det rätt så är den turneringen en gång i månaden. 20 personer kan ta sig vidare genom freerolls. Så man får ny chans varje vecka.

Andra turneringen gick klart sämre. Det visade sig verkligen hur viktigt koncentration är när man spelar. Simpsons filmen gick nämligen samtidigt på tv och jag var ganska trött då turneringen började halv tio. Så jag var nästan mer inne i filmen än i spelandet och slutade på plats 594 av 1306 spelare. Illa.

Nu ska jag spela en freeroll! Sen blir det att sätta sig på balkongen.

Söta kaffekoppar


Jag och Michele har världens sötaste espressokoppar. Vi dricker väldigt sällan kaffe hemma. Men igår var vi båda sugna efter maten. Sen blev det att se Avatar. Åh underbara film. Är redan sugen på att se den igen. Är så glad att det både ska komma en andra och en tredje film. Längtar!

Idag blir det att handla mat som vanligt. Till middag äter vi troligtvist sushi, hoppas. Sen har jag två pokerturneringar att spela, de jag kvalade mig vidare till. Ska bli roligt!

Vädret är inte roligt idag heller, vilken tråkig vecka vi haft. Så blir nog ingen photoshoot med Emma. Himla typiskt då jag har stort fotosug. Nu ska jag få i mig frukost, vi hörs senare raringar!

Världens bästa film är köpt!


Nu har jag äntligen köpt filmen! Såg den på bio, 3D förstås och blev alldeles förälskad. Så ikväll blir det att se den samtidigt som vi äter sushi. Världens bästa film och världens bästa fredag.

Imorse spelade jag en till freeroll. Gick lite sämre än igår, kom på 30e plats av 277. 7 kronor tjänades. Nu hoppas jag på mer pengar för jag ska spela två turneringar samtidigt igen. Det gick ju så himla bra igår. Jag är mer fokuserad då av någon anledning. Första börjar klockan fyra och den kostar 10 kronor. Så färre personer och mer pengar man kan tjäna. Den andra börjar kvart över fyra och är en freeroll. Lär vara över 2000 personer som vanligt, roligt!

När jag kommer in senare får ni fredagsfrågorna. Då ska jag även göra en lottning mellan er som tävlade i klocktävlingen. Hinner inte nu. A dopo... ciao!

Godmorgon fredag


Idag tog jag och Michele sovmorgon. Han är fortfarande sjuk stackaren och jag är bara lat. Har precis varit ute på promenad med Theo. För ovanlighetensskull väckte han oss inte tidigt för att vilja gå ut. Vi var nog alla tre trötta. Det verkar som att Michele's humör styr vädret. För hela veckan har han varit sjuk och hela veckan har det varit molnigt eller regnigt. Tråkigt. Speciellt tråkigt nu när jag tar alla promenader med Theo haha. Fast jag har haft tur, det har aldrig regnat när jag gått ut med honom. Men bara någon timme innan eller efter har det börjat ösregna.

Nu ska jag gosa med mina pojkar, senare får ni fredagsfrågorna! Även veta vem som vann klocktävlingen. Vill ni vara med och tävla får ni skynda er.
Här anmäler ni er.

Nu går det bra!


Nu är det faktiskt tillfälle att prata om poker, för jag är så stolt över mig själv!
Spelade precis två turneringar på en gång haha. Bara för att den första trodde jag att jag skulle ryka i väldigt fort. Den började en halvtimme före den andra så jag anmälde mig till den senare också.
Första turneringen var det nämligen 643 personer i. Ingen vanlig turnering där man kan vinna pengar utan de 25 bästa kvalar sig vidare till en annan turnering. Man kan bara spela den om man kvalat sig vidare. Den turneringen har en prispott på 5000 kronor. Så inte helt fel. Jag trodde inte att jag hade en chans att komma topp 25, så spelade bara för att det är roligt och inte kostade något. Men vet ni vilken plats jag kom på? Andra!!! Jag kom tvåa av 643 personer. Så sjukt stolt. Så bra har jag aldrig spelat, sen hade jag väldigt tur med korten också.

Det var inte så svårt att spela två turneringar samtidigt. Det var nästan roligare. Andra turneringen gick också bra. Där gick man in med tio poäng. Poäng man sparar ihop när man vinner pokerspel. Så det är inte lika många som är med. Vi var 271 personer och jag kom på plats 16. 10 kronor tjänades hehe. Hade varit trevligt att komma till finalbordet (topp 10) där man skulle ha vunnit mer pengar. Men jag är mer än nöjd!
Nu ska jag se när turneringen är som jag kvalade till.

100506

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Poker freeroll turnering
Dagens kändis:

Ashley Tisdale lika snygg som alltid!

Dagens serie: General Hospital
Dagens låt: Miley Cyrus - The climb
Dagens nedräkning: 29 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 18 grader och molnigt

Ny dröm


Drömmen att åka till Las Vegas har börjat bli större än drömmen till New York. Tänk att få spela Texas Hold'em i något av deras Casinon. Vilken upplevelse! Jag känner för att ta varenda sparad krona jag har och åka dit. Sen slutar jag upo som i filmen Baksmällan. Haha nääädå! Snarare blir jag upptäckt av något pokerproffs som tycker att jag har potential och vill träna mig. Haha vadå, drömma kan man?

Idag har precis som gårdagen varit en seg dag då Michele är sjuk. Vi ser mest på tv i soffan. Jag har busat med Theo när jag blivit uttråkad och spelat poker förstås. Snart dags för middag!

Mitt hjärta


Den här sötnosen, min lillasyster Cornelia, saknar jag något förbannat. Jag testade Birgittas studio och tog några bilder på henne. Har nog bara 4 - 5 stycken där hon sitter still. På resten springer hon runt och ibland fick jag bara med en fot på bild haha. Litet yrväder är vad hon är. Så full av energi och glädje. Ska nog kidnappa med henne i juni till Italien. Hon får nog plats i handbagaget!

Jag vill köpa Avatar, den kommer ut idag i Italien. Men då Michele är sjuk kan vi inte åka iväg. Han får allt ta och bli frisk fort!! Det är ju synd om mig.

;)

Godmorgon raringar


En molnig onsdag är vad man vaknar upp till. Michele är fortfarande sjuk. Han har haft nästan 40 graders feber och spytt flera gånger. Men nu har han fått medicin som ska hjälpa. Jag kom in från morgonpromenaden med Theo och märkte att Michele måste flytta på bilen. De städar vägarna en gång i veckan så då kan man inte parkera här nedanför.

Jag; Du måste flytta bilen
Michele; Nej är det onsdag? Jag oooorkar inte.
Jag; Oroa dig inte, jag kan flytta på den.
Michele; Du har inte ens körkort.
Jag; Men hur svårt kan det vara?
Michele; Jag flyttar på den om en timme.
Jag; Meh... Säg till om du ångrar dig. Jag kan ta en tur till mataffären också om du vill.

Jag förstår inte alls varför han inte litar på min körning. Jag är jättebra! Fast jag har inte övningskört på två år.

Everything I am is in love with you

Allting från net-a-porter.com

En väldigt romantisk önskeoutfit, som bryts av med ett par läckra leggings från Acne.

Regnet öser ner just nu och det är faktiskt väldigt mysigt att lyssna på. Konstigt nog hör man även lite fågekvitter. Trodde inte de sjöng i dåligt väder. Men kanske majmånad betyder kris för de fåglar som ännu inte funnit den rätta? Jag vet inte hur det där fungerar. Borde googla. Vilket får mig att tänka på en dialog jag hade med Michele igår.

Jag och Michele i soffan när vi tittar på en italiensk maffiafilm. (Inte Gudfadern)
Jag; Undra hur det känns när man blir skjuten.
Michele; Mmm...
Jag; Varför dör man direkt när man blir skjuten i bröstet? Borde det inte ta ett tag?
Michele; Jag vet inte
Jag; Vi borde googla det
Michele; Är det ditt svar på allt?

100504

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Stryka kläder och skypa med Emma
Dagens kändis:

Söta Selena Gomez i en riktigt fin kavaj

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Miley Cyrus - When I look at you
Dagens nedräkning: 31 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 16 grader och molnigt, eventuellt regn och åskväder

Tävling! Vinn klocka


Jag lottar nu ut klockan ovan i samarbete med Fossil. Tävlingsreglerna är deras och måste följas för att man ska få vara med och tävla.

1. Lägg upp bilden ovan i din blogg där ni länkar till det här inlägget och skriver att ni är med.
2. Kopiera adressen till tävlingsbidraget och lägg in den i det här inlägget för att jag ska kunna veta att ni är med och tävlar.
3. På torsdag lottar jag ut en vinnare som får klockan.

Lycka till!

Jag är ledsen att ni som inte har blogg inte kan vara med och tävla den här gången, men det har ni alltid kunnat tidigare i min blogg.

Beautystars


Flera av er har kommenterat att jag borde byta namn på bloggen då jag inte skriver mycket om mode längre. Men fashionstars har hängt med mig i tre och ett halvt år, så även om det ordagrant inte passar känns det ändå som mig. Tycker jag. Sen funderade jag på att byta namn 1 - 2 år sedan och då var det många som klagade istället. Så fashionstars stannar. Något annat ni frågat över är mer skönhetsinlägg. Hur jag sminkat mig och liknande. Jag sminkar mig jättetråkigt. Lite ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Som ni som läser dagens inläggen vet. Ska jag ut blir det kanske lite foundation ocskå. Så ett sminkinlägg känns lite onödigt.

Men för att bryta trenden kommer här ett inlägg med mina naglar! Mest för att jag är stolt att jag för en gångs skull inte har bitit ner dem. Har inte använt nagellack på säkert ett halvår. Men idag kör jag på ett från Depend. Väldigt somrig färg, I like it!

Så då går vi tillbaka till att skriva om Mary-Kate Olsen och poker ;)

Svaren

Här kommer svaren från frågestunden

Vad skulle du vilja att dina/ditt framtida barn skulle heta? :)
Melanie och Antonio

Om jag har fattat det rätt så har du läst på Univeristetet i Sverige innan du flyttade till Italien.. Vad läste du där och vilken skola? Och vad fick dig att hoppa av/inte fortsätta med studierna?
Jag läste ekonomi och it på Stockholm universitet. Ekonomi-delen var väldigt intressant. Men It delen.. nej det var ett skämt haha. Jag kände mig oerhört korkad för jag förstod ingenting. Jag kunde se samma föreläsning över internet tre gånger och fortfarande inte ens förstå vad det hela handlade om. Sen var jag väldigt skoltrött så när tanken att ta ett år ledigt och flytta till Italien kom så tänkte jag inte ens när jag åkte. Saknar dock Jenna och grabbarna som jag lärde känna på universitetet.

Min första fråga..

Vad är det som har hänt?

Och sen undrar jag om du har tänkt fira valborg idag, antar att det inte finns i Italien, eller??

Personliga grejer jag inte orkar ta i bloggen. Men allt är bättre igen. Nej det blev inget valborgsfirande precis som förra året. Man firar inte det här i Italien men däremot är första maj helgdag.

Vad är det för jobb du har fått och när ska du börja?
Det jobb jag hade tänkt blir inte av då det är på heltid. Skulle inte fått ta något ledigt i sommar.. Blir istället ett deltidsjobb och jag berättar mer när allting är klart.

Kommer du flytta hem till Sverige i framtiden eller hur ser det ut? :)
Nej det tror jag inte, men man vet aldrig.

Hur skulle du förändra världen om du kunde? Och inte bara "fred på jorden" och "jämlikhet för alla" utan nåt mer...speciellt;P
Svår fråga. Hur mycket makt har jag? Haha. Jag skulle vilja göra folk mer uppmärksamma på hur vi förstör vår planet. Och vara snällare mot varandra.

Favorit affär?
Stradivarius

Favoritmat?
Spagetti

Du bor i Italien va, isåfall vad ska man se där?
Åk till Venedig, magisk stad!

vad gör du egentligen på dagarna nuförtiden? jag vet att du skrev förut att du slutat skolan men måste du inte betala tillbaka till csn då? hur försörjer du dig nu? och vad är planerna för framtiden?

gillar din blogg! kram!
Roligt att du gillar bloggen!
Jag lever på sparade pengar och bloggen ger även en liten inkomst. Men ska snart börja jobba. Har stora planer för framtiden, massa olika saker jag vill hinna göra.

Hej! :) Eftersom du numer bor i Italien så tänkte jag att du kanske har lite koll på landet, eller i alla fall din pojkvän! Vi ska till Italien nu i sommar på semester. Vi ska vara en vecka i Torre santa sabina och en vecka på Sicilien. Min fråga till dig är då hur dessa ställen är?! :)
Varken jag eller Michele har varit på platserna tyvärr så ingen aning. Fast har hört att Sicilien ska vara fint!

Tycker du att du är mogen eller barnslig för din ålder?
Jag är väldigt mogen för min ålder tack vare allt jag varit med om. Sen växer man upp snabbare när man flyttar hemifrån, och jag flyttade till ett helt annat land. Men samtidigt har jag barnasinnet kvar och kan vara otroligt barnslig haha.

Är somrarna bättre i Italien eller i Sverige?
Somrar regnar bort i Sverige haha, så på så sätt är de bättre i Italien. Fast oftast blir det för varmt här i stället. Sen just för att man har sommar så länge så tar man inte vara på den på samma sätt som i Sverige. Så det är svårt att säga.

Vilka är dina tre favoritlåtar just nu?
Miley Cyrus - When I look at you
Justin Bieber & Jessica Jarrell (tror det var så hon hette) - Overboard
Adam Lambert - Aftermath

Jag undrar hur du och din pojkvän träffades =)?
Här kan du läsa om det

skulle du kunna tänka dig att ha en läsarträff i sverige?♥
Jag och Tobias har pratat om att ha en tillsammans. Vi får se hur det blir i framtiden. Vore roligt att träffa er, ni är säkert lika rara i verkligheten som över bloggen!

Hur är det mellan dig och Michele nu?
Det är väldigt bra mellan oss just nu

Vad har hänt med italienskalektionerna? Miss them!
Sorry! Ska ta tag i det igen

Hur många bloggar läser du om dagen?
Jag tror jag har drygt 14 på bloglovin, sen läser jag några till när jag har tid.

Vill du börja plugga igen?
Jag har sökt distanskurser för hösten. Marknadsföring och en skrivarkurs som jag verkligen hoppas jag kommer in på. Svenska utbildningar som jag kan läsa härifrån.

Vad tycker du om bloggen http://klackarnaitaket.blogg.se som var på Blogawards i höstas?
Aldrig läst

Hur fick ni pengar att få en egen lägenhet?
Vi hyr lägenheten av en vän. Vi har inte betalat någon stor summa för den utan betalar hyra varje månad.

Vad vill du jobba med? Hur ska du få ett jobb?
Haha ja lättaste sättet att få ett jobb är väll att söka? Just nu blir det att jobba i klädbutik på deltid. I framtiden vill jag gärna börja som assisterande bröllopsfotograf här i Italien. Inte mycket pengar men förbannat roligt och lärorikt. Men studier först.

Hur länge går du i plugget? Hur många år till?
Om du syftar på IED har jag slutat. Men studerar ett år på deltid i höst.

Vad lyssnar du på för musik?
Det mesta, jag har väldigt bred smak

Vad tycker du om att dricka? För sprit
Jag dricker inte sprit men antar att du menar alkohol? Cosmopolitan är favoritdrycken

Dricker du till maten och äter du på plugget eller?
Jag dricker vatten till maten :p, studerar inte som sagt

Känns som att du har frågestund lite väl ofta numera. Blir inte alls lika roligt att varken fråga eller läsa svaren, eftersom att det känns som att man redan hört allt förut.
Det kan jag förstå men då jag inte har så mycket blogglust just nu kändes frågestund som bättre än inget. Visst vissa frågor här är nog bara roliga för nya läsare. Men några frågor har inte kommit förut i alla fall.

Hur är ditt och Micheles sexliv efter ert uppbrott? blir de bättre efter lite ''tjafs'' ? krami
Haha det är detsamma. Men däremot den där första kyssen när man blir sams igen är oslagbar. När det börjar lite försiktigt och osäkert men sen slutar det med att man kastar sig i varandras armar. Wonderful. Jag sa tex till Michele sist att vi borde bråka oftare haha.

Var står du politiskt? :)
Just nu tycker jag att varenda parti ändrar åsikter för att få folket att rösta på dem. Men vanligtvist håller jag mest med moderaterna.

Skulle du rekomendera att flytta till italien för 1 år och plugga?
Om det finns en utbildning man vill gå här, absolut! Ett lugnare år i Italien, som au pair tex, rekommenderar jag varmt. Bland det roligaste jag upplevt.

vad säger din pojkvän om alla jobbiga italienare som visslar och så på dig? är italienska killar völdigt avundsjuka?
Italienare är otroligt svartsjuka! Sen är det inte något att skämmas över här som det är i Sverige. Det är lika naturligt att vara svartsjuk som att vara kär. Jag hatar det! Killar brukar inte vissla när Michele är med mig. Men däremot stirrar de ibland och då kan jag känna hur Michele knyter nävarna haha. På den nivån är det nästan lite gulligt, så länge han inte börjar bråka med någon för att titta på mig eller liknande. Har aldrig hänt. Däremot såg han rött första gången en kille tog mig på röven på krogen. Nu är han så van att han bara blir irriterad. Jag känner mig äcklad när det händer. Jävla italienare ;)

Hej! Det här är nog en ganska konstig fråga=P Men det är så att jag och min pojkvän ska snart på semester till Milano. Min pojkvän är OTROLIGT svartsjuk. Jag är blond..och min fråga är, hur är Italenarna mot blonda tjejer? Han tycker de är jobbigt när jag får kommentarer efter mig och visslingar m.m, som hänt förr vi varit utomlands. Det slutar ofta med sura miner:(
Jag tror inte att ni behöver oroa er. Visst, italienare gillar blondiner men de har mer respekt när folk går med sina pojkvänner. De lär titta men jag tror inte att de börjar komma med kommentarer eller vissla.

Tack för era frågor raringar! Nu ska jag ut med Theo.

The ugly truth


Ni hade rätt, the ugly truth är en riktigt bra film! Jag och Michele skrattade en hel del. Sen var det roligt att se
Eric Winter i en stor roll. Sjukt hur het han är. Jag som tidigare var en våra bästa år nörd har sett han i tv många gånger. Han har verkligen utvecklats som skådis! Sen skadar det inte att handduken ramlar av i filmen... That's good acting ;)

Jag och Michele hann inte handla mat i helgen så det blir idag istället. Han kommer hem på lunchen så vi drar vid ett. Det härliga med att handla på måndagar är att det är så lite folk. Köer är verkligen inte roliga. Antagligen bland det vi människor har minst tålamod med hehe. Nej dags att göra sig iorddning kanske.

100503

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Handla mat med Michele
Dagens kändis:

Rachel Bilson i en riktigt snygg outfit

Dagens serie: General Hospital
Dagens dröm: Att jag var gravid, men det var den nya fyra dagars graviditeten haha
Dagens nedräkning: 32 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Mascara och håret i en fläta
Dagens väder: 21 grader och molnigt

Jag har köpt godis

Dialog översatt från italienska till svenska

Jag efter att ha dragit ner ansiktet i godisskålen.
Jag; Seriöst, om cigaretter doftade så här skulle jag vara storrökare.
Michele svarar inte
Jag; Förstår du?
Michele; Ja
Jag; Vad förstår du?
Michele; Att du är helt dum i huvudet.

Vi gick för att köpa Avatar men den kommer tydligen ut den 5e. Så istället köpte jag The Ugly Truth (med Katherine Heigl och Gerard Butler) som jag ännu inte sett. Michele köpte filmen Wanted med Angelina Jolie som är riktigt bra. Så nu blir det ordentlig filmkväll.

Godkänner kommentarer imorgon.

Första maj


Igår blev det aperitivo med trevliga människor. Tillslut var vi 12 personer så det var nästan så man satt i knät på varandra haha. Fast jag, Emma och en till tjej jag glömt namnet på satt mest utomhus då det var så härligt väder. Idag verkar solen borta tråkigt nog. Hur som helst, vi drog till Art Factory som jag aldrig varit på. Men det var mysigt, drinkarna gick på motsvarande 70 kronor och maten var lovely. Så dit lär man dra igen.

Ikväll blir det aperitivo igen, kommer inte ihåg vad stället hette. Sen ut och dansa på Old fashion. Ska bli kul! Har bara varit där två gånger. Första gången när jag träffade Michele och andra gången när min syster var här. Hoppas att det blir varmare då de har utomhusdansgolv och bar.

Sorry att jag inte skrev vem som blev vinnaren i smyckestävlingen. Vilket blev
Lina!
Redan senare idag om jag hinner eller imorgon kommer det lottas ut en klocka i bloggen.
Så mycket tävlingar just nu!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!