Bland fjädrar och textilfärg

Igår fick Liam vara ledig från förskolan och istället följa med till öppna. Det var nämligen påskpyssel som stod på schemat och det hade dukats fram massor med roligheter. Liam stortrivdes och målade sin kyckling grön. Som han sen självklart fick ta med hem och stolt visa sin pappa.
 
Idag däremot var han på förskolan och jag och My tog med våra yngsta barn till centrum för en heldag med shopping. Jag handlade till hela familjen och kom över några riktigt bra reafynd. Då blir man alltid på bra humör!
 
Imorgon kommer Sarah över på en kaffe och sen på kvällen ska jag ut och äta thaimat med härliga tjejer igen. Det kan man aldrig göra för ofta. Imorgon går vi även in i april månad. Godtrogna jag lär bli lurad om någon försöker, själv har jag inget bra första-april skämt på gång. Har ni?

Dinner with friends

Igår blev det middag hemma hos Samis syster och hennes pojkvän. Liam åt som aldrig förr och Leah stortrivdes med all uppmärksamhet som hon fick. Sen somnade de båda två bredvid varandra i soffan. Väldigt god mat, trevligt sällskap som alltid och vi pratade en del om Las Vegas resan i höst. Tiden går fort, snart är vi där!

Kompisbus

Riktigt härlig dag idag. Det började med våfflor på öppna förskolan som ni vet. Sen kom My och Viggo över innan det var dags att hämta Liam och Theo från förskolan. Vi mötte upp Carro och Alvin för lek i parken och hängde där tills solen gick allt mer i moln och det blev kyligt. Hem för att laga ihop en kycklinggryta och sen lek med lilleman innan han somnade utmattad.
 
Imorgon bjuder Carro på fika från hennes dotters ettårskalas. Så jag gissar att morgondagen blir precis lika härlig som denna dag har varit. Fantastiskt!

Massa lek och våffeldagen

I söndags kom Sarah och Kay över för lunch efter knatteskutt. Barnen lekte med sina bollar som de fick ta med sig hem. Jag och Sarah passade på att dricka kaffe, umgås och att gosa med Leah förstås.
 
Idag har jag och sistnämnda hängt på öppna förskolan med fina vänner. Så här på våffeldagen bjöds det på våfflor, väldigt lyxigt. Ovanligt många mammor på plats, våfflor lockar visst de allra flesta. Nu kommer My och Viggo över för lite mys innan det är dags att hämta storebrorsorna från förskolan. Då blir det en tur till parken, så underbart att våren är tillbaka!

Playdates

Förra veckan kom Nathalie och Jessica över med sina minsta för lunch hos mig. Jag bjöd på lasagne och barnen hängde på lekmattor. De var inte så synkade tyvärr, alltid någon som sov så vi fick ingen bild på alla tre tillsammans. Men det är förstås inte hela världen.
 
Dagarna går fort och jag umgås med fina vänner och barnen får busa med andra kompisar varje dag. Idag var jag även på utvecklingssamtal på förskolan vilket gick toppen. Liam är alltid på bra humör på förskolan och de är ett grabbgäng som alltid umgås. Visst blir det bråk ibland men för det mesta har de bara väldigt kul ihop. De ska nu till våren börja göra flera utflykter från förskolan vilket jag tror att Liam kommer tycka är superkul.
 
Nu har jag en missnöjd tjej vid min sida som vill ha min uppmärksamhet. Så får avrunda här, ha det fint!

En dopdag och vårväder

I lördags döptes vår lilla Leah och det gick jättebra. Hon stortrivdes i kyrkan där hon fick allas uppmärksamhet. Sen sov hon för det mesta i sin vagn på mottagningen vilket hennes föräldrar tyckte var perfekt. För då hann vi prata med alla som kom och till och med få lite mat och fika i magen. Väldigt lyckad dag helt klart och Liam somnade utmattad i soffan klockan 19 efter att ha lekt hela dagen med sina vänner.
 
Jag trodde att jag skulle ha mer tid till bloggen efter dopet men istället har jag visst slutat uppdatera den helt. Sitter nämligen knappt vid datorn längre. På dagarna är det så fint väder så då umgås jag och Leah med fina vänner ute i solen. Antingen med en kaffe i hand eller lite senare på dagen springandes efter storebror i parken. Ja då brukar lillasyster istället sova i vagnen.
 
Mitt liv är så härligt just nu och jag har massor att skriva om. Måste bara hitta tid till det också. Men ni vet hur det är, jag kommer alltid tillbaka. :)

Leah 4 månader

4 månader idag och plötsligt inser man hur fort tiden verkligen går.
 
Vad Leah väger får vi veta på måndag då vi ska på en extra BVC-kontroll. Inte pga oro eller någonting utan bara för att jag tycker att det är kul att väga och mäta och prata med bästa BVC-sköterskan. Nästa "riktiga" kontroll är när hon blir fem månader. Kommer uppdatera hennes vikt och längd här nästa vecka istället. Leah har däremot fortfarande storlek 62 i kläder men vi har börjat gå över mer och mer till storlek 68.
 
Leah ammar fortfarande på heltid. Hon gillar inte bröstmjölk på flaska (och jag får ändå knappt ut någonting när jag pumpar). Hon tycker ännu sämre om ersättning och både Sempers och Nans kaskadspyr hon tills det bara är galla kvar... Så vi får helt enkelt hålla oss till amning.
 
Leah äter ingenting annat för tillfället. Så här vid fyra månader kan man börja testa lite smakportioner men dottern är då inte intresserad. Hon tycker varken om gröt eller majskrokar så vi avvaktar ett tag till.
 
Leah sover precis som tidigare månader på nätterna. Vissa nätter sover hon från 23 - 05 och andra (de flesta) vaknar hon någon gång mellan 00 - 02 och vill sedan äta varannan till var tredje timme resten av natten. Då hon alltid somnar om direkt efter amning så tycker jag inte att detta är så farligt. På dagtid varierar det väldigt mycket. Vissa dagar kan hon sova flera timmar i sträck, andra vaknar hon efter 20 minuter.
 
Leah kan inte så mycket mer än vad hon kunde vid tre månaders ålder, hon har bara blivit bättre på allting hon gör. Hon älskar sin giraff Sophie som hon gärna tuggar på. I gymmet ligger hon nöjd länge och pratar med sina leksaker.
 
Vi har en liten kräkbebis även om det har börjat lugna ner sig. Men som ni ser på bilderna ovan är det kräk på bodyn. Jag hade kunnat byta innan jag tog bilderna men tycker samtidigt att det är lite charmigt. Vi har ju en kräkbebis och på ett sätt hör det till vår lilla tjej än så länge. Sen byter vi såklart kläder när det kommer alldeles för mycket eller om vi ska iväg. Bodyn ovan är tillexempel dagens andra.
 
Alltid när jag skriver dessa inlägg fylls jag av ett lyckorus. Leah ger så mycket kärlek och är ett riktigt litet lyckopiller. Jag avgudar henne och tar henne aldrig förgivet, varje dag känner jag mig så tacksam över båda mina fantastiska barn. ♥

God mat och trevligt sällskap

I lördags gick jag, My och Carro ut och åt thaimat i Nynäs. Supergott och timmarna bara gick medan vi pratade om allt möjligt. Leah fick följa med eftersom att hon varken gillar flaskan eller klarar av ersättningen men inte klagade hon över det. Hon satt antingen och sov i bilbarnstolen eller umgicks i någons famn. Den tjejen älskar uppmärksamhet minsann!
 
Igår och idag har jag bakat för fullt då det på lördag är dags för Leahs dop. Vi ska både ha lättare mat och fika så det är mycket att förbereda vilket är anledningen till att jag bloggar så lite just nu. Men räkna med att jag kommer tillbaka! Har såklart massor att blogga om, räkna med bildregn inom en snar framtid.

Dockskåp

När jag var liten så älskade jag dockskåp. Jag hade ett jättefint som jag lekte med dagligen. Jag undrar om det finns kvar, jag måste fråga mina föräldrar.
 
Dockskåpen ovan är verkligen fina. Liam skulle garanterat gilla ett, även om hans bilar skulle få flytta in också. Det är det bästa med dockskåp, bara fantasin sätter gränserna. Ska bli spännande att se hur Leah leker med dockskåp i framtiden, om det blir lika traditionellt som mina lekar var. Hur som helst garanterar dockhus massor med timmar av rolig lek! Blir det att beställa hem ett till barnen är det stor chans att jag blir den som leker mest med det. Åh nostalgiska leksaker är de allra bästa.
 
Det här inlägget är sponsrat.

Tre mammor, fem barn

Igår gick jag, My och Sarah till öppna förskolan med barnen. Vi fikade, barnen lekte med briotåg och ritade fina teckningar. Väldigt trevlig förmiddag och ett perfekt sätt att starta helgen på.
 
Ikväll ska jag ut och äta thai med My och två andra fina tvåbarnsföräldrar som bor här i området. Då Leah kaskadspyr av ersättning och jag har för lite mjölk för att kunna pumpa ut och samtidigt hålla henne mätt under dagen så får hon helt enkelt följa med. Troligtvis kommer hon ändå bara sova i vagnen undertiden. Ser framemot en tjejkväll med trevligt sällskap!
 

Nya vänner

Idag kom My och Viggo över. Viggo för mys med Leah i babygymmet där de alltid lyckas hitta varandras händer. Så söta! Jag och My åt muffins som egentligen är menade till dopet, tur att det finns många kvar. Sen drack vi kaffe förstås!
 
Efter att vi hämtat barnen från förskolan gick vi till parken där de fick leka av sig medan de minsta sov i varsin vagn. Jag träffade även på en tjej jag spelat handboll mot för många år sedan och som också kände Sami under högstadiet. Tänk vad världen är liten! Hon har flyttat ut hit till landet för några månader sedan och har en son som är 5 år och en dotter på 2 år. Supertrevlig och vi lär ses flera gånger. Har de senaste dagarna även lärt känna två andra tjejer i området som båda två är tvåbarnsmammor och har barn på samma förskola som mig och My. Vi ska ut och äta thai med dem på lördag, det ser jag framemot!
 
Ja bra dag idag som ni förstår. Det tyckte Leah och Liam också.

Vänner som växer

Idag har jag och Leah hängt med Nathalie och Noel. Var precis som alltid lika trevligt. Alla borde ha en vän som Nathalie. Finns ingen som är roligare eller lika lätt att sitta och prata med.
 
Kom idag att tänka på att det måste ha gått tre månader sedan våra minsta barn träffades för första gången. Så roligt att kunna jämföra för nog har det hänt grejer allt! Om ytterligare tre månader lär de sitta bredvid varandra med varsin leksak, kanske försöka stjäla varandras. Åh jag hinner inte med. Min bebis börjar bli så stor. ♥
 
P.S. Jag hinner knappt sitta vid datorn för tillfället, eller det är så mycket annat roligt som stjäl min tid. Så ligger efter med att godkänna kommentarer men ska ordna det imorgon. Ifall att ni sitter och väntar på svar.

Bara jag och Leah

I torsdags åkte Sami och Liam upp till Tännäs där Samis familj har en stuga. Jag valde att stanna hemma med Leah då hon känns för liten för att sitta i en bil så många timmar.
 
För att inte bli allt för uttråkad (Leah är mysig men hon sover ganska mycket) såg jag till att hitta på en massa under dessa dagar.
 
I torsdags åkte vi till Maxi och veckohandlade. Där mötte jag upp mamma, vi åkte hem till Kari för middag dit även hans äldsta dotter och hennes pojkvän kom. Väldigt trevlig eftermiddag och kväll.
 
I fredags åkte vi in till stan där jag äntligen fixade glaset på min telefon som Liam råkade ha sönder i höstas när han tappade det på vårt stengolv. Nu kommer han inte att få röra min telefon igen! Han får hålla sig till vår gamla ipad istället. I fredags fyndade jag även lite kläder från Åhléns till Leah. För fler bilder från vår vardag, lägg till mig på Instagram där jag heter Maryswe.
 
Igår kom pappa med familj över på lunch och fika. På kvällen såg jag och Leah själva på mello och det var väldigt trevligt. Leah sov för det mesta och jag mumsade lösgodis.
 
Idag åkte jag till Farsta för lunch, fika och shopping med världens bästa Lind. Som jag saknat min pingla!
 
Riktigt fin långhelg om ni frågar mig, men nu saknar vi våra grabbar som kommer hem ikväll. Tills dess ska jag göra klart de beställningar jag fått i företaget. Hoppas er helg har varit lika bra som min!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!