Blir det bebis till helgen?

Igår fick Liam busa med sin kompis Theo. Det blev bilrace i vardagsrummet och att bråka om en fin rosa ballong. Inte lätt när båda vill ha samma sak.
 
Idag ska vi till öppna förskolan igen. Liam blev väldigt glad igårkväll när jag berättade om det, hans nya favoritplats. Jag ser framemot att dricka kaffe med andra trevliga mammor.
 
Nu är det bara 2 dagar tills lillasyster är beräknad. Jag har känt i tre dagar att något är på gång men på nätterna sover jag hur bra som helst. Hoppas att kroppen inte lurat mig utan att det drar igång i helgen. Verkar hur som helst som att det blir en novemberbebis även denna gång.

Öppna förskolan och förvärkar

Igår var jag på öppna förskolan med Liam. Han stortrivdes och lekte både med andra barn och andras mammor. Barnen var allt från åtta månader till nio år (höstlov så två tjejer följde med sina mammor och småsyskon) så det var en härlig blandning. Jag träffade flera mammor som bor i närheten. Roligt att lära känna lite fler grannar, vi har ju bott här ett år nu men jag känner inte så många i närheten.
 
Det blev sångstund, Liam ville bara sjunga Bamse. Efter sångstunden åt vi smörgåsar och drack kaffe, ja mjölk blev det till barnen. Liam lekte sedan med dockorna, de skulle äta och sedan nattade han dem. Älskar att se honom leka med dockor, han blir så lillgammal.
 
Efter öppna förskolan började jag få väldigt mycket förvärkar. När jag gick en långpromenad med Liam i vagnen och Theo i kopplet så ökade de i styrka. När jag kom hem och la mig på soffan började det klinga av men sen på kvällen var de tillbaka med full styrka igen. Började undra om det kanske var dags. Men när jag gick och la mig klingade det av helt och jag har kunnat sova bra inatt. Nu på morgonen är molvärken tillbaka och jag hoppas verkligen att det ska dra igång på riktigt nu! Kul förresten att se hur ni gissat i två inlägg ned. Nu kanske det inte är så långt kvar tills bebis är här, längtar och hoppas! 3 dagar tills hon är beräknad ♥

Nytt till lillan

Just nu har Campadre en kampanj med kläder från Geggamoja. Fanns väldigt mycket fint och var lite sugen på deras vinterkläder, några ser ni i bilderna ovan. Men istället blev det klänningen och tightsen ovan i storlek 50/56. Såg att hon inte har så många byxor i de små storlekarna och klänningen kunde jag inte motstå. Runt 10 november är det leveranstid och då hoppas jag att jag inte är gravid längre heller, förstås!
 

När kommer lillasyster?

Idag är det fyra dagar tills mini är beräknad. Jag hoppas som ni vet på den här veckan men för varje morgon jag vaknar utan minsta känning så blir jag mer och mer inställd på att gå över. Vet att när det väl startar så gör det oftast det utan förvarning, men kan ändå inte låta bli att känna att jag alltid kommer vara gravid.
 
Tänkte att vi kunde passa på att göra en gissningslek av det hela. När kommer bebis tror ni?
 
Jag gissar på 3e november och Sami på 30 oktober. Han får gärna ha rätt eftersom att det är imorgon!
 
Lite hjälp:
 
1. Hon är beräknad på söndag den 2a november
2. Med Liam gick jag fem dagar över tiden.
3. Statistiskt sätt får 60% av alla förstföderskor efter BF och 60% av alla omföderskor före BF
4. 16e november sätts jag igång som senast så efter det är jag inte gravid längre!

Bara vi två

Den här veckan är lilleman hemma med mig precis som han var en del förra veckan. Har många dagar kvar från mammaledigheten så tar ut dem istället för att använda bebis dagar. Men om jag fortfarande är gravid nästa vecka kommer nog sonen få gå kortare dagar då på förskolan. Han har nämligen börjat fråga efter sina kompisar och när han ska få gå dit. Sen känner jag att det är lite svårt att aktivera honom om dagarna som höggravid. Min energi går till att hålla huset någorlunda städat, vilket är ett tufft jobb när man har en son som ska dra fram alla lekar till vardagsrummet. Vi går ut till parken varje dag, annars blir det mycket pussel, lek med Duplo och nya tågbanan från Brio.
 
Imorgon tänkte jag att vi ska gå till öppna förskolan, så han får busa ordentligt. Annars lär han tröttna på mitt sällskap snart!
 
Nedräkningen fortsätter förresten, bara 5 dagar tills lillasyster är beräknad. ♥

Magen vecka 40

Nu är vi äntligen här, precis i slutet av graviditeten. Vecka 40 och bara 6 dagar tills mini är beräknad. Det kan verkligen starta när som helst nu och jag hoppas verkligen på den här veckan. För går jag över tiden känns det som att det garanterat blir Liams födelsedag, den 6e november. Ärligt talat går jag hellre två veckor över tiden än har två barn med samma födelsedag. När man är barn är födelsedagar så viktiga och de vill man inte dela med sina syskon. Skillnad om man vore tvilling förstås.
 
Så vi hoppas helt enkelt att värkarna startar snart, varför inte denna natt?
 
Jag har molvärk som kommer och går, de starka förvärkarna som jag hade med Liam har uteblivit. Något jag är glad över. För jag hade förvärkar i flera veckor och ändå kom han 5 dagar efter BF. Med en jäkla brådska istället, 7 timmar efter första värk föddes han. Vi hann bara vara inne på sjukhuset en timme innan krystvärkarna startade. Så jag undrar väldigt mycket hur fort det ska gå den här gången, då det oftast går mycket snabbare med andra barnet än första. Längtar gör jag! Har så svårt att tänka på någonting annat, så nyfiken på lilla skatten. Hon har varit lugnare senaste veckan men igårkväll hade hon ett av sina klassiska frispel i magen. Som jag saknat! Då blev det svårt att förstå att det faktiskt kan dröja tre veckor innan vi ses. Men vad är egentligen tre veckor?
 
Snart min älskade skatt, snart får vi träffa dig. ♥

Kalas för en blivande 3 åring

Igår hade vi en heldag med kalas. Klockan 13 kom min sida av släkten och vid 16 kom Samis släkt plus några vänner till oss och lilleman. Intensiv dag helt klart men det blev väldigt lyckat och sonen stortrivdes med all uppmärksamhet han fick. Och alla fina paket! Kidsen bjöd senare på kvällen på livemusik. Väldigt uppskattat ;)
 
Tårtorna har jag gjort själv, bara beställt bilderna från barnkalaset.se. Lätta att göra och Liam blev väldigt glad över Blixten temat. Till kalaset bakade jag även blåbärsmuffins och after eight snittar som blev mycket uppskattade. Sonen lekte hela dagen med sina vänner och somnade sedan utslagen i soffan vid åtta när My, Jonny, Theo och lilla Viggo åkt hem. De stannade kvar och åt pizza med oss, någon middag orkade man inte direkt att ordna.
 
Tack alla som kom för att dela dagen med oss! Mycket uppskattat och Liam pratar bara om sina kalas idag. ♥

50 årsfirande, 1 vecka till BF och 3 års kalas

Här har vi en fullspäckad helg kan jag lova er. Gårdagen började med att jag storstädade hela huset inför dagens 3 årskalas. Ska fortsätta nu på förmiddagen, ta i tu med sonens lekrum där en tornado verkar ha varit framme. Ska även göra klart tårtorna jag påbörjade igår.
 
Igårkväll åkte vi hem till pappa för att fira hans fru som fyllt 50 år i veckan. Det blev väldigt god mat och fika. Jag satt mest på samma stol och tyckte att det var väldigt skönt att bli serverad efter en hel dag med sysslor. Liam hade väldigt kul med sin moster Cornelia och mina kusiner Filippa och Max.
 
Idag är det förresten en vecka tills lillasyster är beräknad. Jag hoppas som ni vet att värkarna ska komma igång de kommande dagarna. Efter en sån här helg tycker man att lillasyster borde ha fått nog av magen. Eller så är hon nöjd med hur hon blir vaggad till sömns hela dagarna och bestämmer sig för att stanna tre veckor till, men jag ska försöka övertala henne att låta bli. Vi får det så mycket roligare när graviditeten är över!

Lillebror Viggo

Igår fick jag gosa med lilla Viggo. Mys underara son och Theos lillebror. Bara tre dygn gammal var han och alldeles bedårande. Sov mycket förstås men gjorde en del söta miner också. Om jag längtade ännu mer efter vår bebis? Ja det börjar nästan bli olidligt. Det är tur att vi har så mycket kul inplanerat i helgen. Imorgon ska vi fira pappas fru som fyllt 50 och på söndag är det Liam som ska firas istället som i november blir 3 år. Efter det måste kroppen allt vara redo att föda! Jag hoppas nämligen att det är i den kommande veckan som hon föds. Dagarna innan hon är beräknad. Idag är det 9 dagar kvar. ♥

Dinner and gifts

Jag och älskling har haft en väldigt mysig kväll tillsammans. Först lagade vi mat ihop, blev lövbiff med pommes. Jag gjorde en sweet chili sås med vitlök och älskling åt som vanligt bea till köttet. Vad Liam gjorde? Roade oss med sitt eviga pratande, han var nämligen självklart hemma och firade denna fina dag med oss.
 
Det blev mys i soffan och så bytte vi förstås presenter, då vi gillar att skämma bort varandra. Jag fick den underbara Guess väskan ovan. Frågade om det var hans syster som hjälpt honom att välja men han sa att han valde den själv. Min kära pojkvän har bra smak för jag älskar den!
 
Av mig fick han en ny korthållare i läder, då han tjatat om att han behöver en ny. I födelsedagspresent fick han en supersnygg tröja från Lacoste som jag tycker att han ska ha på kalaset på söndag. Är ni nyfikna på hur presenterna ser ut ska jag ordna bilder någon dag!
 
Nu är hjärtat iväg på handbollsträning. Han är hemma vid tio och då blir det mys i soffan innan läggdags. Jag har planerat att tända en massa ljus, som är perfekt så här på hösten. Nog för att det är trevligt att umgås med sonen också men jag ser framemot egentid med min fina pojkvän. Nu ska jag fortsätta att titta på Bytt är Bytt, ett trevligt program som går på fyran.

4 år tillsammans

Idag är det precis fyra år sedan jag träffade min stora kärlek. För fyra år sedan vaknade jag upp någon gång vid den här tiden med en väldigt pirrande känsla i kroppen. Natten innan hade jag varit ute och dansat med fina vänner och träffat en underbar kille som firade sin 20 årsdag. Han hade lovat att han skulle höra av sig när han vaknade och jag gick och tittade på telefonen hela dagen. Några timmar senare skickade han ett sms och jag var lycklig som ett barn. Vi pratade mer, började träffas varje dag och jag fick inte nog av denna underbara människa.
 
Fyra år har gått sedan den dagen. De absolut bästa fyra åren i mitt liv. Du är inte bara mitt livs kärlek Sami utan du är även min allra bästa vän. Ett liv utan dig är overkligt och orimligt. Det är du och jag som gäller och jag hoppas att den kärlek vi har för varandra idag aldrig dör ut. Jag vill bli gammal och grå med dig. Se våra barn växa upp. Jag vill resa till jordens alla hörn med dig, sitta på en veranda när jag är gråhårig med din hand i min. Tack hjärtat, för allt du gett mig. Tack för att du är världens bästa pappa till Liam och lilla mini i magen. Jag älskar dig så mycket.
 
Och Sami, grattis på 24 årsdagen. ♥

Från läkaren till veterinären

Idag har den här höggravida kvinnan mycket inbokat. Först en ny läkartid till Liam då medicinen inte hjälpt honom, hans ögon är fortfarande lika röda. Så precis som vi misstänkte var det nog inte ögoninflammation, då hans ögon aldrig blev variga. Troligtvis blir det utredning för allergi nu istället. När vi var hos tandläkaren igår (som gick jättebra! Liam var så duktig) så tyckte tandläkaren att hans andetag lät lite ansträngda. Något jag och Sami inte reagerat på, vi träffar ju honom varje dag. Men när jag hörde honom andas igår när han sov hörde även jag att det lät något ansträngt. Tänk om det är en djurallergi i alla fall? Ja då får vi ta det då...
 
På tal om djur ska även Theo träffa läkare idag, i veterinärform. Han har inte vaccinerats på några år nu så det blir en dunderspruta med massa viktigheter. Hoppas han inte får lika jobbiga biverkningar som sist, då han skakade och skrek om man försökte lyfta upp honom för att han hade så ont i kroppen, och han själv inte klarade av att hoppa upp i soffan. Det började samma dag som han fått vaccinet men var borta redan dagen efter så skönt att det inte varar så länge i alla fall.
 
Nu ska jag dricka lite kaffe innan det är dags för läkarbesök nummer ett. Ni får ha en fin dag!

Till tandläkaren med blivande 3 åringen

Idag ska jag till tandläkaren med Liam. Det ska räknas tänder och jag kommer få lite tips om hur man kan göra tandborstningen lättare.
 
Tur nog tycker Liam att det är roligt att borsta tänderna. Vi gör alltid att han börjar och jag eller Sami avslutar. Så det borstas ordentligt men han får ändå känna sig stor som borstar sina egna tänder också. Det är väldigt sällan som tandborstningen blir ett problem. Ibland har han ingen lust, oftast för att han är för trött. Men för det mesta är det en mysig stund på morgon och kväll.

Magen vecka 39

Måndag igen och vilken måndag. Min höggravida vän My som imorgon egentligen skulle ha gått in i vecka 40 födde idag sin efterlängtade bebis precis en vecka före BF. Så glad för hennes skull och längtar tills jag själv befinner mig i den där underbara babybubblan. Jag är bara sex dagar efter henne så nu börjar det verkligen kännas som att det närmar sig. Även om det inte finns något jag längtar efter mer än lillasyster så vill jag ändå att hon kommer först nästa vecka eftersom vi ska fira Liam den kommande helgen. Har mycket att förbereda inför kalaset. Men nästa vecka hoppas jag innerligt att hon kommer!
 
Har varit på MVC idag och det gick bra. Alla mina värden ser bra ut och lillans hjärtljud lät lika bra som alltid. Hon har nu sjunkit längre ner i mitt bäcken och huvudet är nästan helt fixerat. Så min barnmorska trodde inte att jag skulle komma på nästa kontroll som är den 5e november och hon får väldigt gärna ha rätt.
 
I det stora hela mår jag jättebra som gravid. Men den här natten var inte rolig. Jag vaknade en halvtimme efter att jag somnat med hemsk halsbränna. Började hosta okontrollerat, kändes som knivar i halsen och jag fick ingen luft. Hann tänka dramatiskt att hur många har egentligen dött av halsbränna? Fick i mig vatten som hjälpte något och andningen gick bättre även om jag inte kunde ta djupa andetag. Dröjde länge innan jag lyckades somna om. Idag har jag haft jätteont i halsen, gissar att lungorna tog ganska mycket stryk. Riktigt obehagligt! Hoppas den kommande natten blir mycket bättre.

Att få ha telefonen för sig själv

När jag fick iPhone 6 tänkte jag att den ska jag allt ha för mig själv. Liam är ju inte så försiktig av sig. Tänkte att han får sitta med paddan när han vill spela lite. Det höll ungefär en dag. Nu har han hittat Apple store och insett hur många spel det finns. Så jag måste ladda ner nya till honom varje dag, tur att jag valde en telefon med 64gb utrymme... Favoriterna just nu är Cars (förstås) och Disney junior. (Tack för tipset Nathalie!)
 
Nu behöver den här mamman en kaffe efter en riktigt jobbig natt. Mer om den senare. Vi går in i vecka 39 (!) idag så i eftermiddag kommer en uppdatering om magen förstås och lite hur jag mår just nu... Ha det fint!

14 dagar till beräknad förlossning

Här sitter jag i soffan för mig själv med en chipspåse. Ska strax ha en telefondejt med min fina vän Sarah är det tänkt. Jag och magen njuter av lugnet medan storebror sover och pappan i familjen spelar CS.
 
Idag är det 14 dagar tills lillasyster är beräknad, vad overkligt det känns. När som helst kan värkarna sätta igång. Förvärkar har jag dagligen och magen jobbar ordentligt med konstanta sammandragningar. Men än dröjer det nog ett tag innan det drar igång på riktigt, men vetskapen om att det garanterat är mindre än en månad tills vi träffar henne gör mig alldeles lycklig inombords.
 
Självklart funderar jag mycket på hur det kommer bli i framtiden. Jag har läst igenom lite gamla blogginlägg, dels från när Liam var fyra till sex månader. Jag förstår inte hur ni som också hade småbarn inte kunde bli provocerade av det jag skrev! Jag klagade när Liam sov till åtta. ÅTTA. Nuförtiden jublar jag om han väcker mig halv sju på morgonen. Oftast vaknar han någon gång mellan fem och sex. Jag har en helt annan relation till sömn idag så även om det lär bli ännu mindre av den lyxvaran om några veckor så lär inte det vara det tuffaste.
 
Tuffaste uppgiften blir nog att jonglera amning och en väldigt mammakär treåring. Att ge Liam all den kärlek och tid som han förtjänar samtidigt som man vill gosa och lära känna nya familjemedlemmen. Jag hoppas verkligen att det kommer gå smidigt och att vi alla lär oss att anpassa oss. Man får ta en dag i taget och tillsammans med världens bästa sambo klarar jag vad som helst. Vi kommer garanterat ha tuffa dagar, men jag är också säker att varje dag kommer innehålla mer kärlek än jag någonsin upplevt tidigare. Så är det när man har barn.

Bäst i butik just nu

Rum 21 har så otroligt mycket fint. De har självklart snappat upp den senaste koppartrenden och har massor med snygga alternativ, från krukor till ljusstakar och lampor. Det är inte mycket ovan som jag skulle kunna övertala Sami om att få köpa men hade jag haft en egen liten mysig lägenhet hade jag gärna inrett den med allting ovan.
 
Den här helgen jobbar jag, min sista jobbhelg och det känns väldigt bra. Att jobba helg är inte så jobbigt eftersom vi har konstant bilkö och jag kan sitta och ta betalt av bilar. Så det blir inte så ansträngande för kroppen, mer än att jag börjar känna mig stel mot slutet.

Ser framemot att vara hemma med Liam och få lite egentid tillsammans. Sen är vi hemma hela familjen när lillasyster kommer. Liam bestämmer själv när han vill tillbaka till förskolan, gissar att han kommer börja sakna det ganska snabbt. Men de två veckorna Sami är hemma är även Liam det i alla fall, eftersom han inte ska känna sig utanför. Vad jag längtar tills man är i den där bebisbubblan igen. ♥

Shampoo för en torris

Dessa två kom i brevlådan häromdagen och ska recenseras. Det är shampoo mot torr hårbotten som även hjälper om håret tovar sig lätt. Vilket mitt gör pga sin längd. Produkterna kan användas av alla men är speciellt framtagna för de med torrt hår och hårbotten. Den gröna, Relieve Mild Climbazole Shampoo är en något mildare variant än den gula flaskan, Relieve Active Climbazole Shampoo och jag kommer att testa båda, spännande!

Från antibiotika till kompisbus

Liam har sedan några dagar tillbaka haft irriterade ögon. Ögonvitan har inte påverkats men han har kliat mycket och blivit röd på det undre ögonlocket. Andra symptom har han inte haft, varken feber eller förkylning. Han berättade att en kompis kastat sand på honom på förskolan så vi tänkte att det kanske var därför. Så vi köpte hem ögondroppar som han fått morgon och kväll i några dagar nu. Tyvärr har det inte blivit bättre och idag var han väldigt röd runt ögonen när vi vaknade så bestämde att det var dags för en läkartid.
 
Läkartid fick vi någon timme senare. Träffade en väldigt trevlig läkare som genast fick bra kontakt med Liam. Däremot kunde han inte svara säkert på vad Liam fått. Men antingen allergi eller ögoninflammation. Vi fick nya droppar som har antibiotika i sig som förhoppningsvis ska få Liam att må bättre. De ska tas i fem dagar och kommer besvären tillbaka efteråt kommer Liam utredas för allergi istället. Anledningen till att de inte utreder för allergi på en gång är för att i vanliga fall brukar allergier som påverkar ögonen även påverka andningen. Men han har inte haft några problem med andningen. Jag hoppas förstås att dropparna ska göra honom bättre och att det inte är en allergi det handlar om.

Efter läkarbesöket kom Nathalie och Melina över. Jag dubbelkollade att infektionen inte smittade och det gör den inte så länge det inte varar. Däremot kommer antibiotikan slå ut Liams immunförsvar de kommande tre dagarna så då vill jag inte ha honom på förskolan. Så imorgon blir vi hemma!
 
Var förresten väldigt trevligt att träffa min fina höggravida vän igen. Liam var även glad över att få busa med Melina som han saknat väldigt mycket. ♥

Söndagsmiddag

I söndags åkte vi hem till Samis mamma för långkok Även Lollo och Robert var över så det var fullt hus och Liam var precis som alltid glad över den extra uppmärksamheten. Tiffa och Ullis hade även rensat bland hennes gamla leksaker och Liam fick med sig en hel kasse hem. Så om ni frågar lilleman så var han nog väldigt lycklig den kvällen. Somnade gjorde han gott i bilen på vägen hem.

750 sorter lösgodis

Efter jobbet idag åkte jag och My till Godisbutiken i Haninge. Jag har aldrig varit där tidigare, kanske lika bra det. För det går inte att komma därifrån med en liten påse! 1,6 kg godis blev det totalt. Så ett tag borde det räcka i alla fall.. SÅ många bra sorter och mycket man inte sett sedan man var liten. Nostalgi!
 

Magen vecka 38

Hur fort går tiden egentligen?! Är vi verkligen här, i vecka 38 och framme vid en fullgången graviditet? Helt otroligt. Tiden har utan tvekan rusat och snart är graviditeten över. Vår älskade mini kan komma när som helst. Det skulle lika gärna kunna starta ikväll eller inatt, för nu är hon färdigbakad, lägger bara på sig vikt. Men min känsla säger att det blir i slutet av den här månaden. Vi kan lika gärna gå in i november och kanske prickar hon sin storebrors födelsedag. 20 dagar till bf nu i alla fall.
 
Så hur mår denna höggravida kvinna? Ja trött är ett bra ord att beskriva mig. Jag har några pigga timmar på morgonen sen är jag trött enda tills jag går och lägger mig. Ont i ryggen, sammandragningar, förvärkar och foglossning. Men ändå en känsla av att vara så oerhört lyckligt lottad. Jag känner kärlek och förväntan, skulle kunna gråta av glädje för att jag mår så himla bra. Trots att jag har en kropp som värker, vem bryr sig när man har så mycket att se framemot?
 
Älskade, fantastiska lilla mirakel. Vi är redo för dig. ♥

En dag med familjen

Igår bjöd Sami och Liam på musikalisk underhållning innan läggdags. Otroligt ljuv musik om ni frågar mig ;)
 
Idag kommer mamma och Kari över för en fika efter lunch. Sen ska vi på middag hemma hos Samis mamma ikväll. Efter det måste jag gå och lägga mig tidigt för imorgon börjar jag jobbar 06.00. I vanliga fall börjar jag klockan nio men kommer behöva ta veckoinventeringen och öppna skift imorgon. Tuff start på veckan och en något ringrostig arbetsledare hoppas att frukostrushen inte blir allt för intensiv. Skönt att sluta tidigt i alla fall!

Mys med en av mina favoriter

Idag har jag umgåtts med min fina vän Lind. Vi träffas alldeles för sällan men nu dröjer det åtminstone bara två veckor till nästa gång - då hon kommer för att fira Liam. Det är lite komiskt för sist vi sågs var jag nygravid och hade inte gått ut med graviditeten ännu. Hon var alltså en av de första som fick veta. Så ses vi nu när jag är höggravid, visar allt hur dåliga vi är på att ses. Men när vi väl gör det så är det som att ingen tid har gått!
 
Var roligt att få se hennes lägenhet för första gången som hon köpte i somras. Så fin verkligen och jag önskar att vi också kunde ha en vit matta till vår gråa soffa. Tyvärr känns det inte optimalt när man har småbarn.

Höstens alla färger

Jag tycker att vår tomt är som allra finast på hösten. Häckarna blir så vackra och hela tomten blommar i färg. Man får passa på att njuta några veckor till för snart kommer alla löven ha fallit. Då får man hoppas att snön kommer fort och gör tomten sagolik igen.
 
Idag har jag börjat packa BB väskan. Nu är lillans kläder packade och jag har en känsla av att jag har tagit med onödigt mycket. Men de tar ju inte så stor plats så det gör inget. Till mig blir det mjukisbyxor och sköna tröjor. När vi var på BB med Liam hade jag nästan bara sjukhuskläderna på mig, var för lat för någonting annat. Det sista jag brydde mig om var mitt utseende. Gissar att jag kommer känna likadant även denna gång men kläder kan man ju ta på sig i alla fall, så länge de är sköna. Ska skriva en lista med godsaker vi ska ha med också. Som choklad tillexempel. Sen en checklista att gå igenom när värkarna startat. Så att man inte glömmer mobil, kamera eller laddare. Sånt som man inte kan packa i förväg men som man verkligen inte vill glömma.
 
I helgen ska vi ta upp spjälsängen och bädda den. Sen är vi så gott som klara för lillasysters ankomst. ♥

Längtan efter dig

Fick med en bild från gårdagens tillväxtultraljud och jag tycker att den är så himla fin. Ser ut som att hon blundar upp mot ljuset. Först hade hon en hand för ansiktet men den lyckades vi buffa bort. Just hennes händer känner jag väldigt ofta ner mot mitt bäcken. Hälen trycker hon också ut, gärna mot mina revben. Men hennes rörelser har blivit långsammare då det är så trångt i magen, så de gör inte ont längre.
 
26 dagar till beräknad förlossning idag. Nu är det inte långt kvar. ♥

Köpen från mässan

Jag kom på att jag inte visat mina köp från Underbara Barn mässan som jag var på i fredags. Var för det första väldigt mysigt att gå runt med fina gravidmammor och bara titta på allt som såldes. Vi var fem gravida totalt som gick tillsammans, alla ungefär lika långt gångna så vi såg nog ganska roliga ut tillsammans. Sen var Liam med också och han satt för det mesta nöjt i vagnen. Började tröttna sista timmen men då fick han rita lite och sen fick han även en ballong formad som en nalle och en krokodil gjord av trä.
 
I klädväg hittade jag ingenting till Liam men däremot en del till lillasyster! Som den söta filten och spjälsängsset med täcke och örngott från Frank & Poppy. Det blev även byxor från Geggamoja. Älskar att de är så mjuka men ser ut som jeans. Har ett par gråa också som hon får ärva av sin storebror. Name it hade tre bodys för 100 kronor så jag fyndade riktigt fina i storlekarna 50 - 56. Sen blev det även en klänning från LipFish. Älskar den söta ugglan!
 
Nöjd med dagen helt klart och är glad att vi var där när det öppnade. För vid 12 när vi började röra oss därifrån var det så mycket folk att man knappt kom någon vart. Så öppning är helt klart att rekommendera.
 
Men nu måste jag ta bilen till jobbet, ha det fint kära bloggläsare.

Den växande magen

Jag tycker att det är så roligt att kolla hur magen växer. När man lägger upp varje vecka så är det så liten skillnad vecka till vecka men däremot om man jämför de senaste tjugo veckorna så ser man verkligen hur mycket den har vuxit. Tur att man inte är gravid ett helt år, vad tusan skulle man bära runt på då? ♥

Magen vecka 37

Idag går vi in i vecka 37. Lillasyster började återigen böka när jag skulle ta bilden så magformen blev ganska rolig men det får vi leva med. Bilden till vänster är förresten min favorit från graviditeten med Liam. Älskade hur magen såg ut där, veckan efter började den sjunka nedåt och då såg det inte längre ut som att den växte något. Får se hur det blir denna gång. Sen får vi se om det blir en magbild enda fram till vecka 41 även denna graviditet eller om förlossningen startar tidigare. Vem vet, vi kanske till och med får en magbild från vecka 42 men det hoppas jag förstås inte.
 
Speciellt inte med tanke på att hon är ganska stor! Idag var det dags för nytt tillväxtultraljud för att se att hon fortsätter att växa som hon ska. Det har hon gjort och nu väger hon ca 3080g vilket är 10% mer än medel för veckan. För två veckor sedan låg hon 12% över så det känns skönt att det procentuellt inte ökat mer. Hon växer med ca 200g i veckan vilket känns lagom. Om jag får bestämma vill jag föda om 2 - 3 veckor då hon borde väga ca 3500 - 3700g. Men samtidigt spelar det där inte så stor roll. Liam vägde 4095g och förlossningen gick jättebra ändå. Nu vill jag mest att det ska starta snart för att vi längtar så mycket.
 
I lördagsnatt hade jag den värsta natten hittills. Led av kraftig halsbränna och mina tabletter hjälpte inte. Hade jättesvårt för att somna då jag även låg och kallsvettades och känslan av att det brann i halsen gjorde att jag ville kräkas. Vaknade två gånger den natten för att gå på toaletten och båda gångerna hade jag väldigt svårt för att somna om. Tur nog hade jag knappt någon halsbränna alls när jag gick och la mig igår och fick ta igen mig med 9 timmars sömn. Det var välbehövligt!
 
Annars mår jag bra även om jag börjat få förvärkar precis som jag hade med Liam. Känns som kraftig mensvärk och kommer främst förmiddagar för tillfället. På kvällar har jag mycket sammandragningar istället. Känner mig rörlig annars bortsett från när foglossningen är som värst, men magen känns inte så stor. Den ligger fortfarande strax under kurvan även om lilltjejen är stor. Så jag ser inte särskilt höggravid ut men nog känner jag mig som det allt!

Titta på pappa

Igår efter jobbet åkte jag till hallen för att se Samis handbollsmatch med Liam. Undertiden spelarna värmde upp ville Liam stå i mål. Han var exalterad och tyckte att det var väldigt roligt. När det var dags för spelarna att värma upp gick vi upp på läktaren. Liam fick clementin medan han hejade på sin pappa. Han var väldigt nyfiken men efter ungefär tio minuter av matchtid så började han tröttna på att sitta still. Helst av allt ville han springa in på planen så det blev mycket jobb för en höggravid kvinna.
 
Vi gick in i omklädningsrum och gick i korridorer men vid halvlek sa jag till Sami att vi skulle åka hem. Det blev helt enkelt för jobbigt att springa efter en treåring. Bättre lycka nästa gång! Ja och frågar man Liam tycker han att titta på match var bland det roligaste som fanns. Och hur det gick för Sami och laget? De vann! Bra start på säsongen.

Intensiv helg

Hej vänner! Bloggen har stått tom hela helgen då jag inte haft någon tid att sätta mig vid datorn.
 
I fredags åkte jag hem till Anna när Sami kom hem från jobbet. Jag och Anna åkte sedan in till stan för middag på East. Fick bli vegetarisk sushi för mig då de inte fryser sin lax. Tur att det var väldigt gott!
 
Efter middagen promenerade vi till Chinateatern där vi såg musikalen Flashdance. Som jag verkligen rekommenderar er att se! Helt fantastisk musikal, alla nummer var genomtänkta och proffsiga.
 
Däremot att gå på musikal som höggravid är väll kanske inte något jag rekommenderar så här i efterhand. Innan pausen kunde jag mest bara koncentrera mig på hur kissnödig jag var. Sen sista timmen av musikalen hade jag så mycket spring i benen att jag inte kunde sitta stilla. Kvinnan bredvid mig måste ha blivit tokig på mig. Men bortsett från det så var det superkul med musikal! Mysigt med helkväll med min kära systeryster också. Som överraskade med dukat bord morgonen efter. Tända ljus, kaffe, smörgåsar och kokade ägg. Vilken lyx! Jag sov över där då jag ändå skulle iväg och jobba sen och hennes och mammas lägenhet är så mycket närmare jobbet än vad vårt hus är. Klart närmare från stan var det också, eftersom att vi har flyttat ut på landet.
 
Idag är det jobb för mig igen, näst sista helgen innan jag blir mammaledig. Efter jobbet ska jag och Liam titta på Samis första handbollsmatch för säsongen. Roligt!

There's always a reason to shop

Jag har börjat tvätta lillasysters kläder och insåg att vi inte har någon pyjamas i storlek 50. Har inte gått igenom de kläder hon ärver av lilleman ännu men vet att vi fick göra oss av med flera för att de fick märken som inte gick bort. Så jag hittade alltså ett ypperligt tillfälle att nätshoppa.  Blev söta Nalle Puh pyjamaser och så hittade jag lite annat som ni kan se. Allting från underbara Next förstås.

Så var det bara en månad kvar

Idag är det precis en månad tills lillasyster är beräknad. Jag hoppas som ni vet att hon kommer redan den här månaden, någon gång efter den 26e (då vi kommer fira Liam den dagen). Som längst är det 1,5 månader kvar tills vi träffar henne. Så nog är det nära oavsett, och vi längtar så mycket hela familjen.
 
Imorgon ska jag till MVC för en rutinmässig kontroll och på måndag är det dags för tillväxtultraljud igen för att se att hon fortfarande växer som hon ska. Ska bli mysigt att få se henne igen. Sen är det bara en vecka tills graviditeten räknas som fullgången. Oj vad tiden har gått fort. Det behöver inte ändras den här sista månaden tycker jag. Ser framemot mitt kommande liv som tvåbarnsmamma. ♥

Mina tankar om förlossningen

Den här söta kaninen är en batteridriven nattlampa som jag hämtade ut idag. Är köpt på Jollyroom och befinner sig för tillfället i sonens rum men kommer flytta till våran när lillasyster kommer. Blir nog perfekt för alla nattliga amningar när det annars är kolsvart i rummet.
 
Jag har börjat fundera mycket på den kommande förlossningen. När jag väntade Liam var jag bara förväntansfull även om jag ibland blev lite rädd. Men den största känslan var längtan och jag läste böcker och kollade förlossningsserier för att veta så mycket som möjligt.
 
Hur förlossningen blev kan ni läsa om i detalj här. Så här i efterhand minns jag den som snabb och bland det häftigaste jag upplevt. Visst vet jag mycket väl att smärtan var extrem. Speciellt för att allting gick så fort då jag gick från värkar var tionde minut till varje minut så fort vattnet gick hemma i sängen. Bilresan var inte rolig, men så fort jag fick lustgasen så kunde jag hantera smärtan utan att någonsin tycka att jag tappade kontrollen. Trots att jag under en hel timme hade värkar konstant, där det nästan inte fanns några pauser alls.
 
Krystandet däremot är någonting jag försöker jobba mycket på mentalt. Hade nämligen krystvärkar i en timme och jag fick inte ut mitt lilla (stora) hjärta. Trots väldigt starka krystvärkar och att jag inte blivit slutkörd då öppningsskedet gått så fort. Han var helt enkelt stor och jag lyckades inte använda krystvärkarna rätt. Jag ville inte längre, jag gav upp. Tills de började prata om sugklocka, vilket jag är livrädd för, och då bestämde jag mig att nu ska han ut och i nästa värk var han ute. Så väldigt mycket handlar om inställning och det är vad jag jobbar på nu. När det blir dags att krysta ut lillasyster kommer jag inte vilja att det går för fort då jag inte vill spricka mer än nödvändigt. Men det får inte ta en hel timme, jag vill helst korta ner tiden med hälften. Vilket förutsättningarna säger att jag kommer lyckas med då det oftast går lättare med andra barnet.
 
Men precis som inför första förlossningen så går jag även denna gången in med inställningen att allting kan hända. Jag vet helt enkelt inte hur det kommer gå och så får det vara. Jag litar på personalen och att de kommer ta de beslut som behövs för att jag ska få en så bra förlossning som möjligt. Och precis som sist är jag supertaggad. Jag längtar både efter själva förlossningen och att få träffa vår älskade efterlängtade skatt. ♥

Oregelbundet schema

I vanliga fall brukar jag lämna Liam till förskolan vid niotiden och hämta vid tretiden. Men den här och nästa vecka jobbar jag tidigare än vanligt. Därför lämnar jag innan åtta så att han får äta frukost med sina kompisar och sen hämtar jag honom vid två istället.
 
När det blir så här tidiga mornar så föredrar han att sitta i vagnen, annars går han alltid. Här är nog första gången ni får se nya vagnen! En Emmaljunga Nitro, och vi byter till liggdelen när lillasyster kommer. Vi har köpt en ståbräda som passar till vagnen som jag hoppas att Liam kommer att gilla.
 
Nu ska jag förbereda kaffet att ha i bilen till jobbet. Sen är det dags att lämna Liam till förskolan, som just nu sitter och tittar på Nick Jr. Ni får ha en fin onsdag! Nu är det äntligen oktober, november närmar sig med stormsteg.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!