Hoppgungan blev en hit

Klart att lilleman gillade sin nya hoppgunga. Han höll på att paja listerna så som han hoppade. Så vi funderar på att byta plats på gungan. Eller kanske dags att fixa nya lister? Mycket man behöver göra med den här lägenheten... Vill hinna allt innan vi säljer. (Hoppas hitta nytt till våren) Liams rum är snart klart, imorgon troligtvis. Då får vi även en ny soffa, skinnsoffa av Samis syster då hon och Robert i sin tur fått soffa från hans syster. Så då åker våra soffor ut, äntligen. De är supersköna men gamla och redo att bytas ut. Sen ska golvet i vardagsrummet slipas och jag vill även renoverera badrummet. Gäller bara att ha pengar till det också.
 
Men, men. Hoppgungan var en hit i alla fall!

Liam somnade vid matbordet!

Liam brukar sova två gånger om dagen. En lång stund på förmiddagen mellan 11 - 13/14 och en på kvällen mellan 17 - 18 ungefär. Fast det bästa är när han somnar senare på förmiddagen och struntar i kvällsluren. Eftersom han annars är så pigg på kvällen och somnar först efter 22.
 
Vi åkte till Ica Maxi vid 12 idag och då hade han ännu inte somnat. Han somnade i bilen men vaknade så fort vi var framme, och hade då bara sovit i tio minuter. När vi kom hem hade han fått ny energi och sprang runt i gåstolen. Vid 15 fick han mat, och precis när maten tog slut - ja då somnade han vid bordet! Har aldrig hänt förr och han såg så jäkla söt ut. Måste ha varit väldigt trött. Nu sover han nöjt i sin säng och lär göra det minst en timme till. Perfekt, för då sover han bara en gång idag och kan kanske somna mellan 20 - 20.30 ikväll. Kalas!

Badrumsmatta

Campadre har just nu en riktigt bra kampanj. Från Gripsholm och deras fina inredning. Jag klickade hem badrumsmattan ovan. Var även sugen på de fina kuddöverdragen men det får bli en annan gång.

Krypa eller åla?

Liam har börat att ta sig framåt. Men tekniken sitter inte  ännu. Han verkar inte kunna bestämma sig för om han ska krypa eller åla, så det blir en kombination av båda. När jag tränar krypandet med honom så brukar jag locka med nappen. För den vill han alltid ha! Som ni ser på bilderna.
 
Jag har även hört att det är bra att barn lär sig att krypa och inte hoppar över det steget och börjar gå direkt. Det är nämligen riktigt bra träning för ryggen och kan motverka problem i framtiden.

Hoppgunga

Vi har beställt hoppgungan ovan till Liam och ska hämta ut den idag. Liam älskar att hoppa. Han ställer sig upp i spjälsängen och börjar studsa i en väldans fart. Även gåstolen är rolig att hoppa i, om han inte är för upptagen med att jaga stackars Theo. Så jag gissar att hoppgungan kommer bli en stor hit.
 
Annars har vi bara veckohandling på Ica Maxi inplanerat idag. Jag vill spela på lotto. Så kanske man kan vinna pengar och dra utomlands resten av sommaren. För vem orkar med det här regnet?

Familjen är viktigast

Mamma och min mormor tog foton på mig och min lilla familj dagen vi skulle till båten. Vilket är anledningen till att vi inte kollar in i kameran på andra bilden. Bra när de fotar samtidigt. Sen kan vi strunta i att mina ögon är lazy på första bilden. För hur underbar är inte Liam? Lilla charmören. Älskar min underbara lilla familj. Egentligen skulle Theo ha varit med på ett hörn, men han var för upptagen med att nosa runt en sista gång.
 
Samis vän Isak har ätit middag hos oss idag. Jag bjöd på Chili con Carne och hallon/blåbär smulpaj till efterrätt. Det var populärt! Heja mig. Jag har trots att jag hängde några timmar vid stranden hunnit dammsuga, tvätta, diska och laga middag. Är jag inte fantastisk? Nu kom Sami hem (han har varit och hämtat paket och sagt hejdå till Isak) så jag ska umgås med honom. Trevlig helg!

Jag är så glad att...

Weheartit.com
 
min fina sambo passar in på samtliga ovan.

En dag på stranden

Vilken härlig dag jag har haft! Riktigt varmt verkligen, jag och Liam gick och kände på vattnet. Jennie och hennes Charlie följde med. Stackaren blev jätterädd när en pojke sprang förbi och skvätte vatten på honom. Var nog inte så skönt.
 
Vi var fyra mammor från min mammagrupp, med våra grabbar. Känns som att jag missat alla våra träffar den senaste tiden, eftersom vi varit ute och flängt. Nu när jag väl är hemma så ska alla andra iväg istället. Det blir ju så på sommaren. Jennie börjar även jobba till hösten. Jag är glad att jag får gå hemma året ut. Sen tar Sami över och är hemma med Liam tills vi får förskoleplats. När det blir har vi ingen aning om ännu, men vi har sökt för februari nästa år.  

Glada Liam

Här är lite bilder jag tog med systemkameran (en Canon 7D) igår hemma hos mamma. Liam njöt av att få vara utomhus och sen när vi vuxna skulle äta middag så satt Liam och tittade på Playhouse. Win-win situation.
 
Nu sticker jag och Liam snart till krokodilbadet, ska försöka komma ihåg att ta med systemkameran så jag kan ta lite fina bilder. Ha en fin fredag kära läsare!

Umgås med mammagruppen

En bild från landet där Theo fick springa fritt. Det bästa han vet! Hoppas vi kan vara där 2 - 3 veckor nästa år.
 
Idag skiner solen igen och det ska bli varmt. Så jag och några mammor från min mammagrupp ska till en sjö här i närheten. Har inte träffat dem på flera veckor nu så det ska bli mysigt! Två av barnen är jämngamla med Liam och en är lite mindre, två månader yngre. Ska bli kul att se hur stora de har blivit och vad de lärt sig sedan sist.
 
Vet ännu inte när vi ska ses, vi håller på och bestämmer över facebook. Ska passa på att få i mig lite frukost.

Hemma från träningen

Nu har jag kommit hem från träningen! Jäklar vad kul det var med bodypump. Men framförallt jobbigt.
Tur att jag inte har något inplanerat imorgon för jag lär ändå inte kunna ta mig upp från sängen.
 
Dags att hoppa in i en dusch, sen natta lilleman som just nu springer runt i sin gåstol. Verkar inte ha någon tanke på att sova. Tur nog brukar det ändras när vällingen kommer fram.
 
Stort tack till Tina också! Som ändrade lite i min design. Ville att den skulle vara somrigare. Hon är så duktig! Så länge hon orkar får hon vara den som snyggar till bloggen. Då kan det inte bli fel.
 
Sov gott kära läsare, så ses vi igen imorgon.

En kladdis

Nu har vi precis varit på en långpromenad med Theo. Liam lyckades somna i vagnen så nu har han fått två ordentliga sovsstunder denna dag, härligt. Efter maten fick han smaka en jordgubbe. Det var populärt!
Men självklart kom det på nya tröjan (den högra) vilket är anledningen till klädbytet. Tur att Liam har en så snäll mormor som kunde tvätta tröjan. Nu är den fläckfri igen!
 
Sami slutar jobba när som helst, sen kommer han hit så äter vi middag med mamma och Harry. Efter det ska vi köra Liams nya säng, en växasäng med mumintryck som han ska ha när han börjar bli för stor för spjälsängen, hem till oss. Den är så fin!
 
Sen tack blogg.se att jag får vara högst upp på startsidan! Har aldrig hänt förr så jag blev jätteglad när jag såg det. Välkomna alla nya läsare, hoppas ni vill stanna.

Paus från solandet

Liam ligger och sover i vagnen ute på altanen och mamma stack precis iväg till affären för att handla mat. Så jag passade på att låna hennes dator! Hittade bilden ovan från när vi shoppade i Finland. En väldigt glad bebis och en lika glad mamma. För ni ser väll vad för affär vi befann oss i! Kanske kommer även Liam bli en liten shopoholic. Ni skulle se hur hans ögon lyste i leksaksbutiken.
 
Idag har vi blå himmel och varmt, så rktigt skönt att ligga och sola. Speciellt med tanke på de svala vindarna som svalkar. Då vill man inte sitta inomhus! Hoppas ni också har lika fint väder. Det är så här sommaren ska vara.

En dag i solen

Nu sticker jag hem till mamma. Vi kommer sitta ute på terassen och njuta av det fina vädret. Lär vara kvar där tills Sami slutar jobba så bloggen står nog tom idag. För sen ska jag träna Bodypump!
 
Ha en fin dag kära läsare.

Hem till mamma

Bilder tagna av Fotograf MissJeni
 
Idag ska jag, Liam och Theo hem till mamma och mysa hela dagen. Mamma kom hem från Finland igår, hon stannade en vecka längre på landstället. På lördag åker hon till Rhodos och hälsar på Anna. Jag är så avis! Fast får inte glömma att jag och min lilla familj åker och hälsar på henne i slutet av augusti. Längtar!
 
Får se när vi sticker till mamma. Hon skulle en snabbis till jobbet för att skriva ut lite papper. Hon skulle höra av sig när hon var på väg hem. Så får se om jag hinner blogga något mer innan dess. Annars ska jag försöka komma ihåg att uppdatera instagram under dagen. Maryswe heter jag där!

Mysig dag i park

Här kommer lite bilder från dagen. Både jag och Liam har njutit för fullt! Jag och Piia köpte med oss sushi och så gick vi och satte oss i en stor park där det var många barn som lekte. Inte konstigt, de hade en kick-ass lekplats och smådjur som kycklingar och kaniner. Så både de större barnen och de lite mindre stortrivdes.
 
Frank var supermysig och log så fort man tittade på honom. Sen kröp han upp i min famn flera gånger, lilla gosfisen! Vi avslutade med att låta barnen gunga, det var populärt!
 
Tack för idag Piia, hade lika trevligt som alltid.

Parkhäng med Piia och Frank

Nu ska jag iväg och träffa Piia och Frank! Är allt på tiden, då vi inte setts på fyra (!) månader. Hennes lilla Frank kryper nu runt i full fart och Liam är en klätterapa. Så det ska bli kul att se dem leka tillsammans. Vi ska till en mysig park och då vädret ska vara kalas blir det nog en riktigt härlig dag.
 
Vi hörs när jag kommer hem!

Pocketrea

Just nu får man tre pocket för 99 kronor hos cdon.com. Kalas! För mig blev det Guldkompassens tre böcker. Har inte sett filmen (filmerna?) men brukar ändå föredra att läsa böckerna först. Får hoppas att de är bra, jag brukar gilla fantasy. Har en ganska bred smak när det kommer till böcker.
 
Idag skiner solen äntligen igen! Ska strax ut på morgonpromenaden med Theo. Blir även evenutellt en promenad med några mammor i min mammagrupp. Känns som att jag har en bra dag framför mig.

Liam ställer sig upp

Jag kan tyvärr inte se videoklipp från videofy på min dator. Vi försöker lösa det och förhoppningsvis kommer det snart fungera igen. Dock lär det dröja. Men jag testar att lägga upp ett klipp i alla fall. Är från tidigare idag när Liam reste sig upp mot vardagsrumsbordet. Nu reser han sig upp så fort han får chansen. Jag kan glömma egentid när lilleman är vaken från och med nu. Han är alltid på bushumör! Men det är mysigt. Tur nog kryper han inte så bra ännu, hur skulle man då hinna med? Med tanke på att han just nu utvecklas i en rasande fart så lär jag snart få veta...
 
Anledningen till varför han är gnällig i början av klippet är för att jag tvingade honom att sitta ner tills jag var redo med kameran för att kunna filma. Han var inte glad på mig eftersom allt han ville var att få stå upp.
 
Och ja eftersom jag fick ett så fint videoklipp var jag tvungen att blogga igen. Så nu hoppas jag bara att ni kan se det!

Redo för träning

Den här väskan köpte jag inne på Mango när vi var och shoppade i Finland. Är supernöjd! Blivit lite av en leogalning. Gotta love it.
 
Har precis gett Liam mat, lagade eget till honom. Potatis, köttfärs, tomat, basilika och majs. Han fick i sig allt och gjorde som alltid sina mmm-ljud. Härligt att han nu gillar min mat. Vid 11 fick han mat jag tidigare frös in, spagetti som han inte riktigt gillade. Men den här gången gick det! Dock ville han inte äta allt så gav honom lite frukt efter.
 
Men det var ju inte lilleman jag tänkte blogga om. Utan att jag snart ska iväg på träning! Eller 19 börjar det så några timmar dit. Men vet inte om jag kommer blogga något mer innan dess. Suttit tillräckligt vid datorn idag känner jag. Passade på när Liam sov middag. Nu ska jag mysa med min gos innan älskling kommer hem från jobbet. Då blir det middag innan jag sticker iväg och tränar zumba. Bokat in mig på tre träningspass (utöver zumban är det body pump och crossträning) den här veckan, nu är man igång igen!

Svensk sommar när det är som bäst

Den här bilden la jag upp på instagram dagen innan midsommarafton. Vi hade nyligen kommit fram till pappas landställe i Rättvik och gått ner till den fina, stora sjön. Om man har svårt för att koppla av ska man ta sig ut till Rättvik. Den vackra naturen gör än lugn. Hade kunnat stå kvar hur länge som helst. Kommer garanterat åka tillbaka igen! Förhoppningsvis nästa sommar.

Tiden rusar

När jag träffade Nathalie igår förvånades vi över hur mycket våra barn hade utvecklats på de fyra veckor vi inte setts. Det går så jäkla fort verkligen. Just nu känns det nästan som att Liam lär sig något nytt varje dag. Om man jämför med bilder från när han var nyfödd så ser man verkligen hur mycket som har hänt. Plösligt känns Liam så himla stor.
 
När gick han från nyfödd till bebis till barn? Jag minns knappt hur han var när han var en liten mini. Alla sa till än att njuta, ta vara på dagarna för tiden med nyfödd rusar iväg. Jag trodde att de överdrev, för så fort går det väll inte? Men jo jäklar. Snart tar han väll studenten. Min lilla underbara fina skatt.

Ny dag

Bilder tagna av Fotograf MissJeni
 
På fotograferingen sa Jeni att dessa bilder visar att det inte är någon tvekan vart Liam fått sina ögon ifrån. Nog har han mina blåa ögon allt! Även formen på ögonen är densamma. Men än så länge är resten från Sami. Så jag har två väldigt fina grabbar.
 
Idag har jag inget inplanerat, förutom Zumba ikväll tillsammans med Nathalie. Så nu jäklar ska lägenheten städas ordentligt. Är så trött på att den aldrig är helt ren. Dammsög igår men det ligger saker lite överallt. Nu börjar även Liams rum bli klart, bara listerna kvar. Sen ska den inredas!

Fika och shopping, allt är som vanligt igen

Piia försov sig den jäkeln så blev bara jag och Nathalie som fikade. Nästan en månad sedan sist vi sågs och jäklar vad Melinas hår har vuxit! Nu är det alldeles lockigt och fint. Jag som var så stolt att Liams hår börjat växa, i jämförelse är han fortfarande flintis.
 
Vi passade på att gå i butiker då det var rea överallt. Sen att inget av det jag köpte var på rea är bara så typiskt mig. Men shoppa upp min blogglön var något jag kände för! Speciellt med tanke på att det var evigheter sedan senaste blogglönen.
 
Blev en tröja och nagellack till mig, resten är självklart till Liam. Bra som jag är satte jag igång en tvättmaskin direkt när jag kom hem. Så nu har vi ingen smutstvätt kvar. Men Liams kläder måste ju tvättas innan de kan användas. Så jag måste vänta ett tag innan jag kan tvätta och använda dem. Tråkigt! Tur att jag har en hel del nytt från Finland också. Hur skulle jag annars klara mig?

Nu blir det fika

Nu ska jag och Liam ta bussen till centrum för fika med trevliga mammor. Ska passa på att köpa nya strumpor till lilleman och lite mat vi glömde att köpa på Maxi igår. Vad ska ni äta till middag idag? Vill ha lite tips till veckan.
 
Vi hörs när jag kommer hem! Om jag inte är för upptagen med dammsugningen.

Retro

Den här snygga barnvagnen som är i alla fall 15 år gammal fick Liam ha på landet. Han verkade inte ha något emot en liggdel igen, så länge han fick komma upp och sitta när han var vaken. Jag tyckte att den var snygg men jäkligt svår att köra! Tungt, tungt. Så är glad att barnvagnsindustrin har tagit sig framåt...
 
Idag är det riktigt tråkigt väder, men inte stannar vi inne för det. Jag och Liam ska fika med Nathalie och Piia. Som jag saknat mina tjejer! Och deras söta bebbar Melina och Frank förstås.

Vid den stora sjön

Bild tagen av Birgitta
 
Ibland träffar man någon som får än att le. Som gör livet enklare, ljusare och vackrare. Som alltid finns vid din sida. Även de dagar då man har det tufft. Eller när man glömmer bort vad som är viktigt.
 
Jag älskar dig Sami. Mer än du anar.

Med barnen

Här har ni fler bilder från fredagens midsommarfirande. Vi var på pappas landställe tillsammans med hans fru Birgitta och deras barn/min syster Cornelia. Efter 11 kom gästerna, Birgittas mamma, hennes syster med familj och Birgittas äldsta son och hans familj. Första gången jag träffade Jens sambo Mari, de är båda två ett år äldre än mig. Deras barn är Albin 4 år och Alice 10 månader. Så var roligt för Liam att ha en jämngammal.
Men inte det lättaste att hänga med henne, för hon kröp fram riktigt snabbt och ställde sig upp så fort hon fick tag i någonting. Sen när hon tröttnar sätter hon sig ner försiktigt igen och kryper vidare. Liam har precis börjat ställa sig upp men vet inte hur man tar sig ner till sittandes på ett smidigt sätt ännu. Så det gäller att vara beredd för när han tröttnar på att stå upp släpper han bara taget och faller ner. Än så länge har ingen olycka inträffat.
 
Vi åkte till en by i närheten för att få midsommarkänslan. Blev visst bara en mobilbild på midsommarstången (som jag dansade runt tillsammans med Cornelia och en massa andra glada midsommarfirare) så inlägget känns väll kanske inte som typisk midsommar. Men Birgitta fotograferade en hel del också. Nästa år ska jag se till att ha en krans i håret.
 
Tack pappa och Birgitta för att vi fick komma! Det var supermysigt verkligen.

Mysiga helgdagar

Har haft det supertrevligt uppe i Rättvik. Tog en del bilder så ni ska få bildregn imorgon. Nu är jag för trött. Sedan vi kom hem har vi satt igång en tvättmaskin och matat lilleman. Jäklar vad mycket smutstvätt vi har nu. Både från Finland och midsommarfirandet. Så tvättmaskinen kommer gå varm de kommande dagarna.
 
Hoppas ni också hade en mysig midsommar och tur med vädret. Vi hade sol hela dagen, så härligt!

Rättvik 21a till 23e juni

Vid två börjar vi den långa (fyra timmar och Liams längsta biltur) resan mot Rättvik där vi ska fira midsommar med pappa och hans familj. Vädret verkar vara helt okej så det ser jag framemot! Ska försöka fotografera lika flitigt som jag gjorde i Finland. Där bilderna ovan är tagna.
 
Däremot blir det återigen en paus i bloggandet. Men jag ska försöka uppdatera instagram en hel del. Maryswe heter jag där, om någon nu har missat det.

Trevlig midsommar allesammans!

Med kameran i handen

Här är några foton från i söndags då vi firade mina kusiner, tvillingarna Tompa och Toni, som fyllde 12 år.
Det bjöds på god fika och trevligt sällskap. Var regnigt ute vilket kändes trist men det gav ändå ett riktigt fint fotoljus. Så kameran gick varm, enda tills batteriet tog slut. Vi kunde nämligen sitta utomhus ändå, då de har en väldigt stor terass med tak.
 
Pratade med pappa tidigare idag och vi åker tidigare till hans landställe imorgon än vad jag först trodde. Hoppas ändå hinna med en fika med Nathalie innan. Tre veckor sedan vi sågs sist och det är länge för att vara oss! Vi brukar ses minst en gång i veckan. Melina lär väll prata och springa runt vid det här laget... Typ.
 
Verkar som att vi kanske får en midsommar med fint väder i år. Kan det verkligen vara sant? Det hoppas jag på.

You & Me

Mamma tog en del bilder på mig och Sami på landet och ovan har ni min favorit.
Jag har aldrig varit så lycklig som jag är nu. ♥

Mix & go

Efter förra blogginlägget kollade jag genast in Campadre 
Såg kampanjen med produkter från C3. Jag som velat ha en smoothiemixer hur länge som helst blev superglad!. Med den här är det enkelt att ta med sig smoothien till sommarens alla picknickar. Perfekt!

Upp och stå

Så Så här nöjd ser Liam ut när han kommer upp till ståendes! Något han lärde sig på landet i resesängen. Nu reser han sig så fort man lägger honom ner. Senast här i soffan imorse. Jäklar vad man måste hålla koll! Livsfarlig liten apa. Sitta vägrar han och blir förbannad när man tvingar honom, som när han ska äta tillexempel. Han vill helst stå hela tiden. Krypandet som han började med innan resan har inte tagit fart. Tur nog säger mamma. Fast på något sätt lyckas han förflytta sig ändå. När han vänder sig tillexempel.
 
Vi kom förresten hem imorse. Båtresan gick bra och vi har hunnit packa upp och sätta igång en tvättmaskin.
Snart blir det att åka till Ica Maxi för att handla lite mat. Imorgonkväll åker vi till pappas landställe!
 
Förresten, blogg.se har gjort om hela sitt verktyg så om bloggen ser galen ut på något sätt är det därför. För tillfället kan jag inte publicera de kommentarer jag fått det senaste dygnet. Ifall ni väntar på svar.

Dagarna går fort


Nu åker vi snart mot båten. En och halv vecka har vi varit här och tiden har gått jäkligt fort. Tidigt imorgon är vi tillbaka i Sverige. Ses där!

Liams första ord


Liam har sedan han var tre månader använt sig av ljud. Dada kom först, sen har han börjat säga vauva, äjti, mamama och papapa.
Den här veckan har han börjat säga nej, men i alla sammanhang så för honom är det nog fortfarande bara ett ljud och inte ett ord.

Men, igårkväll när jag och Sami bastade var Liam väldigt trött. Han brukar vara nöjd i mormors famn men igår var han otröstlig. Jag valde att sluta basta tidigare för att vara med Liam istället. Precis innan jag gick in till mammas sovrum hörde jag Liam förtvivlat ropa Mamma! Gissa om det gick in i mammahjärtat. Det fanns inga tvivel om att det var mig han ropade efter. Eftersom när jag gick in i rummet sträckte han genast armarna mot mig och blev lugn i min famn. Mammas älskade underbara pojke!

Imorgon åker vi hem, skulle gärna stanna en vecka till. Men på torsdag åker vi till pappas landställe istället och stannar över midsommar, det blir nog mys!

Särkänniemi


Här är bilder från när jag och Sami var på Särkänniemi. Som ni ser har de ett Angry Birds land. Jag har berättat tidigare om hur stolta finnarna är över de arga fåglarna. Jag och Sami hade riktigt mysigt och det var länge sedan vi hade en hel dag för oss själva. Liam hade en toppendag tillsammans med sin mormor och gammelmormor.

Idag ska vi till mina kusiner som har landställe ca 200 meter härifrån. Det är tvillingarna som fyller 12. Stora grabbar!

Liam har förresten lärt sig att resa sig upp till ståendes i sin resesäng. Nu när han fått till tekniken gör han det så fort man lägger honom där. Gäller att hålla koll! När han står upp börjar han gunga glatt, jäkla starka ben. Så stor han börjar bli vår lilla kille. 

Mammas bilder


Här på landet sitter jag och bloggar från mammas dator, eftersom jag inte orkade ta med min egen. Kikade nyss igenom mammas bilder och hittade dessa från Chribbas student. Så de bjuder jag er på! De två första är från när vi väntade på utspringet, den i mitten från när jag skulle ta lite fina bilder på Chribba och sista när jag och Sami nattade Liam.

Shopping på landet


Idag har vi varit och shoppat på ett stort köpcenter som ligger bara 20 minuter från landet. För en gångs skull hittade jag en massa fint till mig själv! Brukar mest bli att man köper till Liam. Av mamma fick jag låga converseskor (vita) och en superfin klänning som jag ska ha på båten hem. Själv köpte jag snygga rosa shorts, en plånbok och en fin leopardväska. Liam fick ny mössa, keps och en supersnygg jacka. Även lite leksaker. Sami köpte en tröja till sig själv och mamma en klännig. Så vi är nöjda allihop!

Vi har verkligen haft tur med vädret de här dagarna. Imorgon ska jag och Sami ha vattenkrig, man blir tio år yngre här på landet, så härligt! Liam somnade i min famn i gungan när vi kom hem från köpcentret.
Nu kollar Sami fotboll med Liam i knät, så jag passade på att blogga. Har tidsinställt ett inlägg som ni får senare!

Slut på dag 2




Första bilden är från båten, andra härifrån landet.

Liam har somnat för natten och jag, Sami och mamma har precis spelat kort. Sami vann, otippat.
Sverige - Ukraina matchen börjar närsomhelst och jag kommer nog att gå och lägga mig. Det är lika bra, för när jag väl blir intresserad av fotboll så går det överstyr. Sist det var VM ville man inte umgås med mig om Sverige förlorade. Jag blev så jäkla förbannad.

Imorgon åker jag och Sami till Särkänniemi så får mamma och mormor lite kvalitetstid med Liam. Ska bli mysigt med en dag i nöjespark tillsammans med min stora kärlek. Vädret ska bli fint också!
Ha en trevlig kväll kära läsare, hoppas ni njuter av det härliga vädret ni med. Om Sverige har samma tur.

Livet på landet




Jag har fotat en hel del med systemkameran men glömde att ta med minneskortläsaren. Så ni får nöja er med iphonebilder, och mammas digitalkamera som bilderna ovan är tagna med. Idag har vi varit och handlat. Jag köpte en ny pipmugg till Liam, även lite strumpor eftersom hans börjat bli för små. Av mamma fick han Angry Birds strumpor. Ni vet väll att det är finnar som kom med Angry Birds? Här i Finland är de helt lyriska. Angry Birds finns på allt.

Sami har tvättat bilen större delen av dagen. Tur att det har varit sol, så han har kunnat få lite färg. Jag solade under de två timmar som Liam sov. Sen har vi busat med mormor. Sami håller just nu på och vaxar bilen. Ett jäkla jobb det där. Är glad att jag slipper. Snart ska vi ut och springa, sen blir det lite fysträning innan bastun. Min träningsvärk från i torsdags (!) har först nu börjat släppa. Så nu är det dags att träna igen! Skönt att koppla av sen i bastun. Så jäkla härligt.

På landet


Bild från båten

Idag kom vi till landet och har redan hunnit med massor, trots regnigt väder. Men resten av veckan ska bli fin med upp till 20 grader! Imorgon ska vi till en stor matbutik som påminner om Ica Maxi. Så de har lite av varje. Jag och Anna älskade den affären när vi var små så den nostalgiska känslan sitter i. På tisdag ska jag och Sami till ett nöjesfält här i Tammerfors och senare i veckan ska vi allihop till ett stort köpcenter. Sen njuter vi bara av lugnet här på landet. Just nu är livet bra härligt!

Nu ska jag joina de andra och kika på Spanien - Italien matchen. Forza Italia!

Nu tar jag semester (från semestern)


Nu åker vi till Finland! Kanske har tillgång till Internet på landet. Om det är så kommer jag uppdatera någon gång. Mest tänker jag njuta av det underbara livet på landet. Där jag trivs bäst. Förra året var jag gravid med Liam. Nu känns det så overkligt, har han inte alltid varit med oss?

Ha det underbart kära läsare! Kommer nog uppdatera instagram (maryswe) lite ikväll på båten.

Bildregn


Här är några fler bilder från igår. Liam sov i vagnen när vi var vid skolan. Vilket var perfekt. Trots att det var ganska höga glädjetjut så sov han lugnt vidare. Det är inte mycket som väcker min lilla pojk.
Vi hälsade även på Nisen, Chribbas flickvän som går i samma klass. Hon väntar deras första barn som är beräknad till september. Så för mamma och Harry verkar det ploppa fram en hel del barnbarn nu. Jag och Sami som visade vägen.

Nu har jag packat klart, det gick ganska snabbt. Försöker komma på om det är något jag glömt. Får hoppas att så inte är fallet. Det viktigaste verkar vara med i alla fall. Har tidsinställt ett inlägg som kommer upp efter 17. Då vi ska börja åka mot båten. Innan det åker vi hem till mamma för middag. De har en massa mat kvar från igår.
Blir jag, Sami, mamma, Theo och Liam som åker till Finland. Anna är väldigt saknad! Men hon har det nog bra på Rhodos hon.

Idag åker vi till Finland!


Här är första bilderna från Chribbas student, tagna med iphonen. Får se om jag hinner få upp bilder från systemkameran också. Har ganska mycket att göra idag eftersom vi åker till Finland ikväll. Jag har förstås inte packat ännu, det här med att packa i god tid har aldrig varit min grej.

Hade i alla fall väldigt trevligt igår! Åt god mat och och vi satt ute på terassen och njöt av solen hela dagen. Liam sprang runt i sin gåstol och älskade all uppmärksamhet han fick. Bra dag!

Sjung om studentens lyckliga dagar


Nu är vi redo för Chribbas student!
Uppdaterar instagram under dagen. Maryswe heter jag där!

Bror tar studenten


Idag är en stor dag så det är tur att solen skiner. För min bror tar studenten! Trodde aldrig den här dagen skulle komma ;)

Klockan 11 hämtar mamma mig och Liam så åker vi till hans skola. Han springer ut vid 12. Sen åker vi hit igen och hämtar Theo, gåstol och matstol och åker hem till mamma där mottagningen är. Blir nog en mysig dag!

Jag har förresten extrem träningsvärk idag. Följde med Anneli och Samis syster Lollo till Sats och provtränade. De har redan gymkort på Sats och vill att jag ska börja träna där. Är ganska sugen, Sats har många fler gruppträningar än iform. Men det får vänta tills nästa år, då mitt gymkort går ut.

Vi tränade cirkelträning och nu har jag ont i varje muskel i kroppen. Mest ont gör det i armarna. Jäklar vilken bra träning det är! Styrketräning med massa olika stationer, så man tränar hela kroppen. Var ett jäkla tempo och jag, precis som alla andra, var helt genomsvettig efteråt. Men vad skönt det känns när man är klar! Hade även kul under träningen. Nog för att det var tufft, men musiken gjorde än peppad. Och att träna med Anneli och Lollo var kul!

Nu ska Liam få sin morgongröt. Kanske bloggar innan jag drar, annars hörs vi ikväll eller imorgon.

En liten energipojke


BVC besöket gick bra. Liam väger nu 7910g och är 69,5cm lång! Så viktmässigt har han knappt ökat alls men däremot skjutit en del på längden. Vår BVC-sköterska tror att han går så långsamt upp i vikt för att han är så energisk.. Under hela besöket stod han och hoppade i mitt knä. Något han gör jämt. Det här med att vara still är inte kul, något som antagligen är anledningen till varför han inte längre gillar varken vagn eller bilbarnstol. För dåligt med utrymme att röra på sig!

Vi kommer nu öka hans vällingportioner och matportioner. Även börja ge honom egenlagad mat (varierat med burkmat) två gånger om dagen istället för en. Sen ge en smörgås i samband med fruktstunderna. Hon rekommenderade även att vi köpte välling från 8 månader istället. Då han är en så energisk pojke behöver han mer näring.

Efter BVC åkte vi till Barnens hus där jag köpte leksaken ovan till Liam. Kliar i fingrarna att ge den till honom redan nu. Men ska hålla mig till den långa bilresan på söndag, då vi åker från båten till vårt landställe i Finland. Tillsammans med de gamla leksakerna lär han ha världens fest och glömma bort att han sitter fast i en bil.
Passade på att köpa våtservetter precis som alltid eftersom de bara kostar 10 kronor. Kalas!

BVC


Fotograf MissJeni

En till bild som Jeni tagit, den här gången på mig och Liam! Hur underbart är inte min lilla pojkes leende? Kärlek.
Nu ska vi börja göra oss iordning för att gå till BVC. Efteråt funderar jag på att sticka förbi Barnens hus. Skulle vilja köpa någon leksak som han inte får förrän vi sitter i bilen på väg till landet på söndag. Det är två timmars bilresa och då han inte är så förtjust att sitta i bilen kan det vara bra att distrahera någonting. Favoritappen med olika djur är jag så trött på nu att det skaver i öronen när jag hör den.

Första bilderna från fotograferingen


Här är de första bilderna på Liam som
Jeni har tagit. Fina va? Ser man verkligen hur blå hans ögon är.
Älskar det busiga leendet i andra bilden också. Vilket bra samarbete mellan fotograf och modell! ;)

Nu ska jag göra mig iordning. Liam har fått lunch och jag har ätit lite flingor. Om en timme ska vi åka till Samis pappa för middag. Så gott med grillat! Lollo, Samis syster, har lovat en god sallad också.

Vi hörs igen imorgon. Då ska jag till BVC med Liam. Tror allt han passerat 8kg nu. Börjar bli tung!

Liam 7 månader


Ja ni, tiden fortsätter att rusa och idag blir vår älskling hela 7 månader! Närmare 1 årsdagen än födseln. Ja vad mer kan jag säga än att jag njuter av att följa hans utveckling och samtidigt får tiden gärna börja gå lite långsammare. Men jag tar vara på varje dag, och det blir bara roligare och roligare att vara mamma till Liam!

Så hans utveckling. Han har nu börjat försöka ta sig fram genom att krypa. Fast han har inte fått till det helt ännu. Han har även börjat hålla för öronen om något låter för högt. Liam använder fortfarande samma läten som tidigare men har nu börjat härma. Säger man dada svarar han med dada. Om man då byter till vauva så säger han det också. Så ni kan gissa vad vi gör hela dagarna.

Liam sover fortfarande hela nätter. Den här veckan har jag fått sova till åtta igen också, och inte behöva gå upp vid sextiden. Skönt! Han har en lång vila på dagen som brukar vara mellan 11 - 14. Sen sover han även någon timme på eftermiddagen. Somnar gör han mellan 20 - 21.30.

Liam älskar att äta. Han får gröt och välling två gånger om dagen och "riktig mat" en gång om dagen. Vid åtta månader kommer han börja få mat både till lunch och middag. Han har även en fruktstund om dagen då han äter banan eller äpple. Även majskrokar är en favorit. När han äter mat får han varannan dag min mat och varannan dag burkmat. Ammar gör han på morgonen, men det är tyvärr inte alltid jag har någon mjölk. Så vi slutar nog snart helt med amningen.

Liam är en glad pojke men jäkligt bestämd. Är han inte nöjd med det man gör ja då visar han det tydligt genom att ryta till. Vagnen är tråkig, likaså bilbarnstolen. Han vill ha utrymme att röra på sig. När jag har honom i famnen är han en riktig liten klätterapa. Att vara still är tråkigt, därför älskar han sin gåstol. I den är han fri och siktar genast in sig på den hängande tvätten för att riva ner allt.

Liam Kenneth Lassila, lycka är att vara förälder till dig.

Bebisprat och skratt


Var superkul att träffa Rebecka och Tindra igen! Nog hade hon vuxit allt. Men Liam kändes ändå jättestor när han satt bredvid henne. Plötsligt blev min lilla skatt flera månader äldre i mina ögon.

Jag bjöd på sockerkaka och kaffe och vi pratade om vårt gemensamma intresse - barn. Så blir det när man träffar andra mammor. Liam tyckte att det var jättekul med en ny kompis och Tindra var väldigt fascinerad av honom. Men allra mest gillade hon hans gunga.

Nu ska jag fixa äpplepuré till min lilla gos. Sen kommer Sami hem och då blir det middag. Imorgon är han förstås ledig eftersom det är nationaldagen. En dag vi i Sverige är väldigt dåliga på att fira. För oss blir det att åka hem till Samis pappa, gissar att vi kommer grilla. Gott!

Bebismys


Idag kommer
Rebecka och hennes dotter Tindra över för en fika. Det har gått två månader sedan sist vi sågs och då var Tindra en riktig liten plutt. De växer så mycket den första tiden så hon kommer säkert kännas jättestor nu! Medan Liam nästan kommer vara densamma i Rebeckas ögon. Lite komiskt.

Solen skiner så det verkar bli en härlig dag! Kan man sitta ute på altanen en stund kanske. Vore inte fel.
Ha en fin dag kära läsare!

Närmare hjärtat


Här har ni min favorittröja till Liam. Från Little Minds i storlek 74. Han bar den första gången i lördags och kommer bära den många gånger igen.

Jag passade på att spela en stor gratisturnering i poker medan Liam sov middag. Av över 12 000 spelare kom jag på plats 601. Så en plats jag kan vara nöjd med, speciellt med tanke på att jag känner mig lite ringrostig. Så vann jag lite småpengar också. Liam vaknade strax efter att jag åkte ut så det var bra tajming det med. Vi sitter och myser nu. Han har börjat piggna till så ska sätta honom i gåstolen och sen städa. Denna måndag är tyvärr inte roligare än så. Men imorgon får vi besök!

Barndomsvänner


Sarah (som idag kom till Thailand med sin familj, avis!) skickade den här bilden till mig för ett tag sedan. Det är från när vi var små. Sarah till vänster, hennes storebror Jamie i mitten och så jag till höger. Jag minns den här tiden så väl! Vi var ett gäng på åtta barn som lekte varje dag. Vi var alla grannar och på baksidan fanns en stor lekplats där vi alltid hängde. Jag hoppas att Liam kommer få en lika bra barndom som jag hade.

Kul även när man lyckas hålla kontakten. Sarah och jag fick barn samtidigt (hennes Kahléen är bara två månader äldre än Liam) och nu ser vi till att umgås ofta. Sånt är kul! Längtar till juli då vi ska grilla tillsammans. Även våra mammor, som var goda vänner när vi var små, ska vara med. Så juli får allt bjuda på bra väder!

Liam kryper!


Liam har inte visat intresse för att ta sig framåt. Har man lockat med leksaker har han sträckt sig efter dem men sen bara gett upp. Så inte särskilt envis. Men de senaste dagarna har han varit väldigt nyfiken. I gåstolen tar han sig fram fort och ska få tag på allt. En tavla på Cornelia (min yngsta lillasyster) har varit hans mål idag.

Satte honom brevid mig i soffan för ett tag sedan och hade en popcornskål en bit framför honom. Genast ställde han sig i krypposition, gungade lite, och tog sig sedan framåt! Jag blev alldeles chockad, ropade på Sami, och så flyttade jag Liam bakåt för att se om han kunde göra om det. Nog kunde han det! Det var då jag tog bilden ovan. Min lilla pojke börjar bli stor.

Eftersom han inte visat intresse för att ta sig framåt tidigare hade jag ställt in mig på att krypandet skulle komma efter sommaren någon gång. Vilket skulle vara ganska skönt, det är inte dumt att veta vart man har sitt barn. Snart nog kommer jag få springa efter honom i alla fall. Men att se de där små krypstegen, ja det var väldigt stort. ♥

Väldigt mycket intelligens i samma rum


Igår var vi i Uppsala hela dagen. Samis mammas sambos bror tog läkarexamen och det skulle självklart firas!
Jag sa till Sami "älskling, här ska vi hitta våra nya parners!". Gift med en läkare vore ju inte fel. Sami uppskattade inte min kommentar.

Liam skötte sig exemplariskt hela dagen. I två timmar satt vi och lyssnade på tal och han var nöjd i min famn under hela den tiden. Sen var han trött i lokalen efteråt och somnade i sin vagn. Så mamman hans kunde mingla med härliga människor och dricka champagne. Kalas.

Idag har vi en lugn söndag att se framemot. Vädret är ändå tråkigt så då stannar jag hellre hemma. Sami kanske ska iväg och träffa Isak en stund på eftermiddagen. Så får se vad jag och Liam hittar på.
Hoppas ni har en bra helg!

Två bebbar


Nathalie och Melina gick för en stund sedan. Var riktigt mysigt med en fika. Sista gången vi ses på ett bra tag eftersom vi inte hinner ses nästa vecka. Så vi ska ses när jag kommer hem från Finland, dagen innan vi drar vidare mot pappas landställe i Dalarna.

Jag ringde förresten jobbet tidigare idag. Om att jag vill jobba lite i sommar. Kommer bli sex torsdagkvällar i juli och augusti. Blir nog kul! Kanske kommer jobba någon enstaka helg också när de har personalbrist.

Nu har Liam somnat i min famn. Jag som städat hela förmiddagen har allt gjort mig förtjänt av lite egentid. Så nu blir det poker tills Sami kommer hem eller Liam vaknar. I eftermiddag ska vi till Ica Maxi för att veckohandla. Blir att köpa sånt som vi behöver med till Finland.

Fin väderapp

Photobucket Pictures, Images and PhotosMed tanke på mitt tidigare inlägg där jag la upp bild från min väderapp i telefonen ville jag visa er hur snygg den är i ipaden. Bakgrunden ändras med vädret, läckert! Det här är förresten första gången jag bloggar med paddan. Tar lite tid att skriva.
Nu ska jag städa, senare kommer Nathalie och Melina över för en fika. Mysigt!

Welcome june


Ja man får försöka se det positivt. Det verkar i alla fall som att nationaldagen blir fin. Då ska vi grilla så det får gärna stämma. Sen brukar vädret vara finare än vad väderappen säger. Idag regnar det och är kallt, men förhoppningsvis kommer sol och värme tidigare än onsdag!

Jag har haft en jobbig natt, eftersom Liam har haft en jobbig natt. Jag tror att det kan vara tänder på gång. Både igårnatt och denna vaknade han flera gånger och var helt otröstlig. Det verkade inte som att han haft någon mardröm, för då är det lätt att trösta. Det verkade inte vara magknip heller för han lät annorlunda än vad han brukar göra då. Så troligtvis hade han ont i munnen. Lilla älsklingen, det är så jobbigt att se honom ledsen. Samtidigt som man är så trött att man vill joina honom i gråten. Tur att han tillslut valde att sova till 08.30 i alla fall och inte gå upp vid 07. Mer synd var det om Sami som också varit vaken pga Liam, och som behövde sticka iväg och jobba.

Får hoppas första tänderna snart spricker upp så Liam kan återgå till att vara den där underbara pojken som sover hela nätter.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!