Duellen - Ashlee vs Lauren


Ny duell! Ashlee vann stort över Pixie, med 23 röster mot 10. Den här gången möter hon Lauren. Vem är din favorit? Klänning som Simpson eller shorts som Conrad?

Har precis kommit ut ur duschen och är lite frusen. Orkar inte sminka mig något avancerat för middag utan blir bara lite mascara. Matchen slutar halv elva så det blir sent att sova ikväll igen. Jag lär somna i soffan...

Är jag lik Idol-Erika?


Både vänner och läsare har sagt att jag ser ut som Erika. Så nu undrar jag vad ni tycker? Själv ser jag väll ingen egentlig likhet. Hakan kanske. Men jag har ett rundare ansikte. Skulle jag säga någon hon var lik så skulle det vara min
lillasyster.

Vet ni vad? Michele ringde mig precis och påminde mig om något jag helt glömt bort. Att vi ska till hans föräldrar för middag. För det första hade jag redan tagit ut köttet. Satte tillbaka det snabbt i frysen men det kan vara försent redan då det börjat smälta. Även om det fortfarande var ganska fryst. Sen vill jag ju ha mina pommes frites. Sitta i soffan och koppla av osminkad och i mjukisbyxor. Jag var helt inställd på detta, och så hade jag totalt missat att vi ska iväg. Känns riktigt tungt med tanke på att vänner kom över igår och imorgon ska jag nog på aperitvo.. Maria behöver vilodag! Haha.
Men får se det positivt. Se Milan och träna på italienska är inte dumt.
Men ändå... fan...
Bara att hoppa in i duschen.

You're the weapon I choose


Idag blev det någolunda nyttig lunch. Dubbelsmörgås med skinka, yoghurt, banan och ett glas ananasjuice. Inte illa va? Hihi. Är aldrig särsilt hungrig till lunch så då är det bra att äta sånt som går lätt ner. Sen vill jag gärna vara lite hungrig så att jag kan äta massa pommes frites ikväll och inte bli mätt efter första potionen haha.

Såg precis tredje avsnittet av 90210, säsong 2. Blir bara bättre och bättre! Är dock rädd att nu när Liam är så arg att han ska göra något dumt så hans styvfar skickar iväg honom... Serien behöver en snygging som honom!
Nu ska jag tillbaka till mina italienskastudier. Vill passa på att studera en massa nu innan skolan börjar. Då lär jag inte ha tid så då får jag nöja mig med att prata med Michele och våra vänner. Men vill plugga mer grammatik och liknande. Fick förresten vägbeskrivning av Valentina idag till skolan. Fy jag kommer få åka runt en och en halvtimme innan jag börjar. Det ser jag då inte framemot...

Dagens fråga - Planer


Onsdagar kallar många för det lite roligare namnet lill-lördag. En chans att komma bort från skolan eller jobbet. Med After Work eller varför inte gå och slå klackarna i taket? Myskväll med pojkvännen eller vännerna? Vissa kanske föredrar att komma ikapp med studierna eller bara ta det lugnt. För min del blir det en lugn kväll. Med god mat, hamburgare och pommes frites. Det har verkligen blivit min och Michele's onsdagsmat.
Hur ser era planer ut för dagen?

Har pluggat grammatik. Italienska är då inte lätt. Nu förstår jag varför Michele alltid sätter artikel före vartannat ord i engelskan. Det är så de pratar i italienkan! Före efternamn, efter ordet "allt", före verb... efter verb... Det är minst sagt snurrigt. Speciellt eftersom de inte bara använder sig av "att" eller "the" som i engelskan. Nej det finns säkert hundra olika artiklar som man måste lära sig att sätta in vid rätt plats, när det ska användas, och vilken man ska välja. Italienare får räkna med att jag kommer säga fel länge innan jag lär mig att "höra" vilket som känns rätt. Om så där hundra år.

090930

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Blir en lugn dag tror jag
Dagens kändis:

Lauren Conrad är då alltid lika söt!

Dagens serie: Gårdagens Idol
Dagens låt: Esmee Denters - Admit it

Klippet är från när hon sjunger i radio så de pratar lite först.
Dagens nedräkning: 21 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 27 grader och molnigt, på väg att lätta upp

Tisdagkväll




Jag tyckte att fläkten matchade mig så fint idag att jag lät den vara kvar i bild haha.
Hade tänkt gå i mjukiskläder och osminkad. Men för två timmar sedan ringde Michele och frågade om det var okej ifall Andrea och Valentina kom över för vinchill efter middagen. Självklart sa jag sa, det var länge sedan vi sågs.. de har inte ens sett lägenheten ännu! Efter samtalet drog jag på mig vettigare kläder och smink. Andrea och Valentina är förresten de som ska gifta sig nästa september.
Det lär väll sluta med att jag och Valentinga planerar ett dubbelbröllop, haha! Nejdå. Jag och Michele må vara förlovade, men bröllop blir det inte förrän om tre år. Då kommer nämligen min mormor hit för att fira att hon fyller 70. Så dagen innan eller efter har vi vårt bröllop så hon kan vara med, då hon inte skulle orka åka två gånger nu när hon blivit äldre. Min fina mormor måste ju komma på vårt bröllop!

Hur som helst. Dags att börja med middagen. Ha en fin kväll sötnosar!

Topp - Mango
Skärp - Lindex
Armband - Diesel
Klocka - Tritoni
Shorts - Pull & Bear
Skor - Maria Lucci

Andiamo domani tesoro?


Första bild, andra bild

Jag har precis översatt en italiensk text till svenska. Den handlade om hur Venedig var från förr till idag. Riktigt intressant verkligen! Roligt när man får lära sig språket samt landets historia.
Texten gav mig sådant sug att åka till Venedig. Det är bara två timmar med bil från Milano så någon gång måste jag och Michele dra på en weekend. Kan det bli mer romantiskt? Enkelt att ta med Theo också.

Från en sak till en annan. Jag och Emma har planerat julen redan. Vi ska boka biljetter till Sverige nästa vecka så det blir billigt. Speciellt med tanke på att jag nog ska ta med mig Theo. Det blir inte så mycket dyrare, även om hans tur och retur går på 1000 kronor... Jag får bara göra som jag gjort det senaste året, spara pengar. Låta shoppinghjärtat gå törstig ett tag till.
Michele lär fira jul här i Italien. Men då jag vill fira nyår i Sverige för att kunna stanna där längre än bara några dagar så lär han komma runt den 28e och så åker vi hem tillsammans istället. Vilket nog blir den andra. Emma stannar till den 6e men då börjar min skola.
Jaja, inget är klart ännu. Kanske stannar jag inte ens över nyår och låter Theo vara med Michele över julhelgen. Men jag vet inte om jag kommer kunna slappna av i Sverige i så fall. Michele's föräldrar är tyvärr inte de bästa med djur. Jag vet att Michele skulle vara där alla dagarna... Theo skulle inte må bra. De röker ju inomhus också för guds skull. Så ja, fortfarande mycket att tänka igenom.

Roliga tanter


Det här är den godaste pastan som finns! Kommer dock inte ihåg vad den heter. Något på O...
Äter alltid för mycket så att jag får ont i magen. Men det är rätten värd.

När jag gick ut med Theo för ett tag sedan så kom det fram en tant till oss. Dialogen var på italienska men jag tar det på svenska så alla förstår.

Tant; Vad heter han?
Jag; Theo
Tant; Seo?
Jag; Nej Theo.
Tant; Seo?
Jag; Nej med T.
Tant; Jaha Seo!
Jag; Ja precis..

Haha var bara att ge upp annars hade vi säkert fortfarande hållit på.

Har förresten satt en liten beskrivning om mig och vad jag bloggar om till vänster här i bloggen. Mest för nya läsares skull. Tyckte det blev fint hihi.

Baby rockar loss till Beyonce


Flera av er har säkert redan sett detta men måste visa ändå. Aww gulligare bebis får man leta efter! Dansar till Beyonce vid bordskanten. Visst vill man bara krama om babyn! Nästa Beyonce?

Nu ska jag äta lunch. Rester, vilket är något jag älskar. Slippa ställa sig och laga mat men ändå få i sig något gott. Helt underbart. Ikväll vet jag inte vad jag ska laga. Vi gjorde slut på tomatsåsen igår och har ingen pesto kvar. Kanske något med den andra såsen vi köpte? Det är ett senare problem i alla fall.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Don't try to explain your mind I know what's happening

Image and video hosting by TinyPic
Jag har insett att jag har alldeles för dåligt med höstskor. Så lite skoshopping skulle inte sitta fel. Kikade runt på lite hemsidor men måste säga att det inte fanns mycket som fångade mitt intresse. Dock är de tre paren ovan skor jag gärna skulle klicka hem.

Såg precis gårdagens idol. Tyckte det var lite tråkigt att Eddie inte gick vidare. Även om jag gillar Jon och Calle väldigt mycket. Men han har väll en till chans? För jag menar om de bara tar vidare två åt gången är det ju åtta stycken som går till final. Det brukar ju vara elva? Så två som går vidare från andra chansen och ett wild card? Visst? Ikväll hopppas jag på Erika!

090929

Dagens humör: Positivt men är trött
Dagens planer: Skulle ha åkt till Emma. Men Michele var tvungen att dra tidigare till jobbet då han hade möte. Vilket betyder att jag skulle ha behövt ta tunnelbana hela vägen. Det är en timme att åka. Skulle bli för jobbigt med Theo i en timmes rusningstrafik. Så får bli nästa vecka istället.
Dagens kändis:

Man kan inget annat än älska Nicole Richie's stil! Enkelt men ändå eget.

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Muse - Uprising

Dagens nedräkning: 22 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 27 grader och sooool

I would never wish bad things but I don't wish you well


Förra veckans outfits, vilken var din favorit? Själv kände jag mig finast i den första hihi.

Lyssnar nu på bra musik och ska snart börja med middagen. Pasta och efter varma mackor. Michele älskar dem. Så söt för de gör inte sådant här i Italien. Så han tyckte att jag var jätteduktig och vill alltid att jag ska göra dem. Har på lite smör, tonfisk, tomat och skinka. Åh så gott! Nu vattnas det i munnen bara för det hehe.

Kvällen blir lugn, vilket alltid känns skönt efter en vild helg. Vi lär se på sista avsnitten av säsong 6 i vänner och bara njuta av varandras sällskap. Vi är som nyförälskade igen. Ingen aning om varför men vi pussas hela tiden och jag sa nog att jag älskade honom ungefär tio gånger igår. Men sånt är aldrig dumt.
Något annat som inte är dumt heller är att träffa Emma. Så det blir att gå och lägga sig tidigt idag då jag ska hem till henne på morgonen imorgon. Åker in med Michele när han drar till jobbet så måste gå upp runt sju. Tungt. Men det är hon värd! Lika bra att vänja sig med tanke på att skolan börjar snart.
Ha en trevlig kväll sötnosar! Ni är guld värda. Roligt att ni gillade nya headern förresten!

Pluggdejt och ny header


Igår hade jag som ni vet pluggdejt med dessa två. Jag och Emma pluggade italienska och Simona engelska. Theo ville också vara med.
Jag måste alltid äta på något när jag pluggar. Så jag bjöd på kakor, dock var vi nyttigare med drycken och drack vatten. Det var riktigt trevligt och jag hoppas att vi gör om det snart igen.

Har förresten en ny header. Vet att jag bytte ganska nyligen men det kändes fel att ha en stor bild där jag är blond, nu när jag är brunett. Ändrade lite bland de små fotona också. Hoppas ni gillar!

Vänner blir äntligen långfilm?


Idag på den italienska radion sa de att vänner äntligen ska bli långfilm. Kan det vara sant? Jag skulle bli lyckligast då vänner alltid har varit min absoluta favoritserie. Har alla säsongerna och vet inte hur många gånger jag sett om dem. Men rykten om att serien ska bli film har gått i flera år, men de har alltid varit falska.
Hoppas, hoppas, hoppas att det är sant denna gång. Är hundra på att det skulle bli en succe! Tror inte ni?

You're the only thing that's on my mind

Allting från forever21.com

Den här outfiten hade jag gärna burit idag. Fast den är nog alldels för varm. Kanske första dagen i skolan skulle passa bättre? Och någon lyxväska till...

Vet ni vad som hände igår? Haha det var helt sjukt. Theo har en tendens att komma igång på kvällen.. Så han juckar mot vår fina hjärtkudde som inte känns så roligt. Men hellre det än min arm. Jag brukar dock säga till honom men igår hann jag inte. Plötsligt sprutar det över hela vårt nya överkast. Jag kollar förvånande från Theo till Michele. "Did he just come?!" Theo verkade lika förvånad själv... Mysigt!

090928

Dagens humör: Helt sjukt trött. Hade sovit några timmar till om det inte är för att jag vill hinna plugga en massa italienska idag.
Dagens planer: Ta det lugnt bara
Dagens kändis:

Mary-Kate Olsen är just nu i Norge! Åker hon till Sverige och Stockholm gör jag det också.

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Lady Gaga - Love game

Dagens nedräkning: 23 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 27 grader och soooool

Gårdagens


Jag hann inte blogga igårkväll så ni får gårdagens outfit idag istället. Då vi skulle vara både inomhus och utomhus drog jag på mig jeans för att inte frysa.

Haha Theo var så söt när vi gick på kvällspromenaden. Han ville jaga sin skugga! Den syntes på väggen och han blev helt tokig. Småmorrade och ville springa dit. Aww min lilla gris är så söt.

Idag är jag trött. Michele sover fortfarande och jag har precis varit ute med Theo. Han är den enda som är pigg i det här hushållet. Jag har fått i mig frukost och tänkte nu bara kika på tv eller något annat lugnt.
Kommer in med bilder från gårkvällen lite senare!

Topp - Stradivarius
Kofta - Vero Moda
Armband -
Chicy
Jeans - H&M
Stövlar - Pimkie

Genialiskt Björklund


Det här är utan tvekan italiens absolut godaste yoghurt! Nam nam. Finns det i Sverige, ät!

Idag gick jag och Michele som vanligt och handlade mat för den kommande veckan. Vi lyckades komma undan med ännu billigare än sist! 360 kronor gick kalaset på. Vi köpte förstås mindre än sist, men hade ändå två fulla kassar med mat. Underbart när man slipper spendera så mycket pengar på mat.
Jag var dock inte världens smartaste i butiken...

Jag vände på inköpslappen och ser en adress stå skriven.

Jag; Vad är det här för jäkla adress?
Michele; Vår hemadress?
Jag; Är det?
Michele; Ja...
Jag; Jaha.. bor vi på nummer 17?

Sen när vi kommer ut från butiken ska vi ställa tillbaka kundvagnen bland de andra. Ni vet så att man får sina tio kronor (i vårt fall en euro) tillbaka. När jag skjutit in den tittar Michele konstigt på mig.

Michele; Hur ska vi få ut matkassarna?

Då har jag glömt att ta ut dem ur kundvagnen så det är bara att sätta i euron igen... Jag är så bra!

Köp inte vinglas från Ikea


Igår gick ännu ett vinglas sönder. Det är helt otroligt. Fyra glas på tre månader. Vi hade sex, och nu har vi bara två kvar. Det skumma är att alla glas som gått sönder är de vi köpte från Ikea. De två vi fick från vinprovningen är hela, och är ändå de glas vi använder mest. Sen hur glasen har gått sönder är riktigt larvigt. Som igår, jag höll bara i det. Sen råkade jag hålla lite för hårt för att jag skulle lägga mig ner i soffan. Och då blev det en stor spricka i glaset. Första gången ett glas gick sönder så råkade Michele sparka till det. Ja det låter som något som kan ta sönder glaset. Men andra gången. Michele's pappa slog till glaset lite lätt och det gick ner i bordet. Det borde inte ha varit en smäll som tog sönder glaset, men det låg glasbitar över hela bordet. Tredje gången vet vi inte ens vad som hände. Då såg vi bara en spricka i glaset dagen efter, trots att ingen hade tappat det. Skumt!
Så nu lär vi behöva köpa fler vinglas... men inte från Ikea.

090926

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Thomas har slutat universitetet så han och några universitetsvänner ska ha fest. Jag, Michele och Emma är bjudna.
Dagens kändisar:

Nya fina photoshoot bilder på Ashley och Mary-Kate Olsen. Gillar hur deras bilder alltid är så orginella.

Dagens serie: Gårdagens Idol
Dagens låt: Colbie Caillat - Fallin' for you

Helgplaner: Imorgon har jag pluggdejt tillsammans med Simona och Emma, sen på kvällen blir vi ett helt gäng som drar på aperitivo.
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, eyeliner, mascara och håret plattat
Dagens väder: 24 grader och regn

Favoritobjektivet trasigt?


Jag är rädd att mitt älskade 50mm's objektiv har gått sönder. Det blir riktigt crappy bilder nuförtiden. Vilket är konstigt då jag kunde ta riktigt fina i somras. Precis innan vi skulle tillbaka hit till Italien i augusti så gick det sönder på kräftskivan. Pappa lyckades fixa det men jag är rädd att det är något som ändå är fel. Då det är efter Sverige som den har börjat knasa. Riktigt tråkigt! Som att jag kommer ha råd att köpa nytt objektiv any time soon...

Hur som helst. Det var inte det jag skulle säga. Utan att nu har ögonbrynen fått färg igen! (Det ser naturligare ut imorgon när färgen försvunnit från huden) Använder färg från Depend som man kan köpa hos bland annat H&M. Riktigt bra, håller i ungefär en månad. Mamma lägger dock bättre än mig.. men man tager vad man haver. Eller hur det gamla talesättet användes.
Nu ska jag börja med middagen. Myskväll med Michele och Theo står på schemat.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

I used to be love drunk but now I'm hungover


Idag knarkar jag Halls Originale. Eller okej har tagit en. De är goda som bara den (typ halstablett slash tuggummi) men man blir dålig i magen om man äter för många. Finns det i Sverige?

Måste få berömma mig själv. Jag har varit jätteduktig med italienskastudierna idag! Översatt en hel sida text, lärt mig ny grammatik, lärt mig 26 nya glosor och gjort några övningar. Får hoppas detta håller i sig till skolan börjar. Nu är jag så kunskapstörstig att det är läskigt. Men väldigt bra när man vill lära sig nytt!
Dock kan jag inte plugga mer nu. Måste hänga upp tvätt, diska och stryka kläder. Motivation till sådant har jag då aldrig.

Dagens fråga - shopping


25e varje månad är lönedag för många. Så jag kan gissa att flera av er går i shoppingtankar. Vad har ni planerat att bli ert nästa köp?
Själv behöver jag nya höstskor, undrar när jag kommer ha råd att köpa det hehe.

Det är lite tråkigt väder idag. Kanske blir det regn i helgen. Tråkigt! Men tur att jag inte har några vidare utomhusplaner. Men solen får än ändå på bättre humör än vad regnmoln lyckas åstadkomma med.
Nu ska jag i alla fall fortsätta plugga italienska, som jag redan gjort en hel del idag. Roligt!

090925

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Blir myskväll med Michele
Dagens kändis:

Mary-Kate är just nu i London för Fashion Week. Please please kom till Milano sen också! Hon är verkligen helt bedårande vacker.

Dagens serie: Gårdagens idol
Dagens låt: Cobra Starship ft Leighton Meester - Good girls go bad

Älskar den här låten! Älskar hennes röst.
Dagens nedräkning: 26 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Mascara och självlockigt utsläppt hår
Dagens väder: 25 grader och molnigt

Torsdag med aperitivo




En ganska värdelös outfitsbild men jag har inte tid att ta en ny så det är det bästa jag kan bjuda på. Ska kika bloglovin nu och sedan blir det att packa väskan och ta ut Theo på en runda. Han får följa med så jag hoppas att det finns platser utomhus. Det ser ut att bli en riktigt bra kväll, inga moln på himlen, så stället lär vara fullt. Men om Emma inte är sen (tror du att du fixar det darling? Haha) så borde det finnas platser vid sjutiden.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Örhängen - Chanel
Klänning - Zara
Kofta - Vero Moda
Armband - Pimkie
Ring - Efva Attling
Skor - Zara

Dagens fråga - Språk


Min lilla sömntuta har blivit riktigt internationell, får lyssna på fyra olika språk. Inte illa!
Ja jag är uppe på fyra nu. Svenska, engelska, finska och italienska. Hur många språk kan ni?

Angående min prins. Var nyss ute med honom. Ofta när vi kommer in till vår port så tar jag av kopplet där. Så får han ta sig upp för trapporna till våning två när han är lös. Det går riktigt bra, han stannar ibland och då säger jag bara hans namn så fortsätter han uppåt. Jag har dock koll på grannarna, skulle någon öppna dörren sätter jag på kopplet. Men detta är ett sätt att träna honom i att vara lös utanför lägenheten. Inte för att jag kommer släppa honom lös bland folk. Jag vet hur han är, han är lydig tills han ser en katt eller fågel eller något som fångar hans uppmärksamhet och då springer han iväg. Men om det skulle hända som igår igen att kopplet går av när vi är bland folk så vet han att han ska lyssna på min röst och komma när jag ber honom.

Nu ska jag börja kolla bilder och skriva texten om mitt år här i Italien. Det kommer upp så fort jag är klar!

Grattis till
Stina-Lee som äntligen får hålla om sitt lilla mirakel!!

È molto divertente di imparare l'italiano


Jag har pluggat italienska en massa och det är så roligt! Hann med att översätta klart texten jag började med igår och gjorde även en grammatik övning. Grammatik är något jag egentligen avskyr. Men jag har börjat komma in i det italienska tänket. Om man förstår hur mannen som var hög när han kom på det italienska språket (ja för jag tvekar inte en sekund att han hade tagit något) tänkte så blir det mycket lättare och man finner samband.
Har inte haft plugglust på länge men nu är den verkligen tillbaka! Så ska fortsätta samtidigt som jag äter lunch.
Sedan blir det att gå ut med Theo för en runda. Efter det kommer jag in med dagens fråga.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

You make me wanna lose control


Från lookbook.nu förstås

Efter att ha överanvänt knästrumpor våren 2008 så blev jag något trött på dem. Men efter en titt på outfit nr 1 ovan så blev jag sugen på att leta fram dem igen! Till en outfit som hennes är de mer än rätt.
Sen jackan till höger... åh så snygg! Känns som att det är dags att börja gå på jackjakt innan de finaste tar slut.

Nu ska jag plugga italienska! Idag har jag ett enormt sug. Antagligen efter att det gick så bra igår. Kunde översätta en lång text utan svårigheter, det var bara några ord som jag hakade upp mig på. De ska jag stryka under och köra glosor på sen. Väldigt bra sätt att se vad man fortfarande behöver öva på.
Sen ska jag från och med idag bara prata italienska med Michele. Nu jävlar alltså! Grym ska jag bli.

090924

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Plugga italienska sen ikväll på aperitivo med Emma. Michele kommer när han slutat jobba. Vet ännu inte om jag tar med mig Theo eller inte.
Dagens kändis:

Snygga Ashley Olsen! Älskar den varma koftan till de somriga shortsen. Så snyggt!

Dagens serie: Melrose Place, nya
Dagens låt: Shakira - She wolf

Dagens finaste: Idag har jag bott här i Italien i ett år! Kommer ett speciellt inlägg om detta senare.
Dagens smink och hår: Grålila ögonskuggor, svart eyeliner, mascara och utsläppt hår
Dagens väder: 26 grader och sol bakom moln (kan lätta upp under dagen)

Läskiga hundar


Jag på caféet. Alltid med laptopen redo hihi. Älskar Italien! Att jag fick ha Theo på en egen stol utan att de sa någonting. Plus att vi fick sitta där i flera timmar trots att vi bara drack en kaffe var.

Kom på en till sak som hände idag som jag glömt berätta.
När vi går från parken så låter jag Theo gå själv (dock kopplad) då han behöver rastas. Vi går förbi en hundgård. Där hundar kan springa fritt och där är det flera stycken. Jag reagerar på hur låga staketen är och säger "borde inte stora hundar bara kunna hoppa över det där?"
Vad händer? Ja två sekunder senare hoppar en hund nästan lika hög som mig själv över staketet och rusar mot oss, nej mot Theo. Jag blir direkt rädd, tänk om han kommer skada min lilla pojke?
Så jag försöker få upp honom i famnen men han som annars aldrig är rädd för andra hundar börjar springa runt, runt för att komma bort från hunden. Den verkar inte arg, att den bara vill leka. Men man vet aldrig hur stora hundar leker med små hundar... Tillslut får Janina upp Theo i famnen och ger honom över till mig. Stackaren skakar och jag känner att jag gör detsamma.
Jävla hundar det finns alltså! Den springer som tur är genast tillbaka till sin matte. Men jag menar, borde inte staketet ha varit klart mycket högre? Kan lugnt säga att vi aldrig kommer gå den vägen igen.

Örhängen från Chanel


Dessa underbaringar som jag suktat efter länge har min fina
Emma låntat ut till mig! Hur snäll får man vara?! Hon vet till och med hur lätt jag har för att tappa bort saker, men lånar ut dem utan att blinka. Så jag ska ta vara på dem väll! Får hänga med när vi drar ut och dansar på lördag. Men sen på söndag lär jag ge tillbaka dem. Nog för att de är kärlek, men annars skulle jag vara för orolig att de försvinner.

Har precis kommit ut ur duschen. Nu är det kallt här i vardagsrummet så funderar på att hämta en kofta. Kanske borde stänga igen balkongdörren men ville vädra lite här inne.
Nu ska jag snart börja med maten. Blir gnocchi! Blev sugen när Janina nämnde rätten inne i Milano.
Vi hörs senare ikväll lovers. Yours truly / Maria

Veckans blogg - Vesna


Vesna blir veckans blogg! Har vetat om hennes blogg länge men det är först på senare tiden som jag börjat följa den varje dag. Hon har en väldigt snygg stil, intressant liv och står för det hon tycker. Det gör det roligt att läsa hennes blogg. Följ den ni med om ni inte redan gör det!

Juste, kom på en sak som hände i Milano idag som jag glömde berätta. Jag har ju Theo i väska när det är mycket folk eller när han är trött. Då tar jag av honom kopplet men det finns ett litet koppel inuti som gör att han inte kan komma ur väskan. Jag ställde ner väskan på marken när han var i den för att jag ska ta av mig min kofta eller vad jag gjorde. Plötsligt är han inte i väskan längre utan tre meter bort, kopplet har gått sönder. Grejen är den att jag kan inte ha Theo lös för han är för nyfiken på allting. Människor, andra hundar och duvor. Jag blev livrädd, men höll mig lugn. Gick först sakta fram mot honom då han stod helt stilla. Sedan satte jag mig ner och ropade med glad röst "Theo, kom här". Han strök genast bak öronen för att visa att jag bestämmer och gick med lugna steg tillbaka till mig. När jag höll honom kunde jag äntligen andas ut och kände hur mitt hjärta slog i hundranittio. Där hade jag verkligen tur! Eller så har han bara blivit bättre på att lyda mig. Men med bilväg precis bredvid och så mycket hundar och människor i närheten vågar jag inte chansa. Dock glad att allt gick bra denna gång!
Nu måste jag se till att få väskkopplet lagat.

Nu är man trött i kroppen


Hej allesammans! Nu är jag hemma igen. Har haft en riktigt rolig dag tillsammans med mina flickor och Theo. Eller som en kille sa "Charlie's Angels... and the dog" Haha! Vad tror ni? Kan det bli en hit?
Vi satte oss i en park för att äta smörgåsar. Visst ser Emmas på bilden ut som en varm korv? Men det är baguette med salami. Theo fick lite skinka från mig så att han inte skulle vara alldeles för hungrig.

Efteråt gick vi för att plugga italienska på ett café, därifrån jag skrev inlägget under.
Vi beställde kaffe för att de inte skulle gnälla. Riktig god! Eller Janina drack varm choklad då hon inte är kaffeälskare som mig och Emma.
Har lärt mig en hel del ny italienska. Så det var riktigt roligt! Sen hjälpte jag Janina också som inte riktigt har kommit igång ännu med språket. Gav henne glosor som kan vara bra att kunna och korta meningar. Så det har hon läxa på till vår nästa pluggdejt! Hihi.
Nu ska jag ta något att äta innan jag hungrar ihjäl. Vi hörs senare!

Dags för plugg


Nu sitter jag med de här två och dricker kaffe. Snart är det dags att plugga italienska.
Har varit en mysig dag. Det är riktigt varmt, 30 grader och sol. Så vi njuter av hösten! Hehe

De tycker nog att jag är lite nördig som måste uppdatera bloggen. Men vad gör man inte för er? Hihi
Nu måste jag dock sätta igång, ska italienskan bli flytande måste jag släppa bloggen ett tag.
Vi hörs när jag kommer hem!

Onsdag




Så här ser man ut idag! Ska in till Milano med Emma och Janina. Måste leta inslagningspapper till Michele's födelsedagspresent. Sen tänkte vi sätta oss på något mysigt café och plugga italienska. Solen skiner och det lär bli riktigt varmt så min tunna cardigan lär åka av fort. Men tänkte att det kanske är lite kyligare nu på morgonen. Det var det i alla fall när jag gick ut med Theo vid kvart i åtta.

Nu måste jag packa väskan. Blir tugnt att bära då jag tar med mig Theo också. Han orkar inte med en hel dag i Milano så även hans väska är nödvändig. Tur att vi inte lär gå så mycket idag, annars hade mina armar gått av.
Jag tar med mig minilaptopen så jag kan uppdatera från vår pluggstund!

Klänning, halsband - Stradivarius
Cardigan - JC
Skärp - Lindex
Armband -
Chicy och Diesel
Väska, skor - H&M

A dopo... Ciao!

Inne- och utelista nr 36


Insåg att det är evigheter sedan jag åt frukost på något mysigt café här i Italien. Det som är så gott!

INNE

- Att kunna sitta ute på balkongen klockan 19.00 i mitten av september - i shorts och linne.
- Emma. Min nya fina vän som redan betyder himla mycket för mig! Jag kommer antagligen få spendera hela torsdagen med henne så jag är mer än glad.
- Att bli fotslickad. Haha av Theo alltså. Det är en väldigt pirrigt mysig känsla. Jag som brukade ha fotfobi.. Den har han botat! 

UTE

- Michele's chef. För det första ser han ut som en bäver. För det andra tvingar han ofta min fina att jobba över för onödiga saker. Som att han glömt nycklarna till kontoret så Michele måste vänta tills han pratat klart i mobilen med en vän innan han kan gå hem. Trettio minuter senare än när han egentligen slutar.
- Att leva på lite pengar. Jag vill ut på en ordentlig shoppingtur. När kommer en sådan kunna äga rum när alla pengar går till hyra och mat?
- Min dåliga motivation till att plugga italienska. Jag vill ju lära mig, men så fort jag öppnar böckerna tappar jag all lust. Vilket är dumt med tanke på hur duktig jag faktiskt har blivit. Som i söndags pratade jag med Michele's föräldrar utan att han behövde tolka en enda gång. På torsdag har jag bott här i ett år så då får jag inte prata mer engelska med Michele. Det ska jag se till att hålla!

Run like the wind


När jag läste digital fotografi fick jag tips på hur man får snygga bilder i rörelse. Så jag testade lite på alltid lika busiga Theo. Detta är fortfarande något ganska nytt för mig men jag blev nöjd med de två ovan.
Jag har förresten läst ut Twilight för andra gången nu. Imorgon blir det New Moon. Den är dock ingen favorit... Fast alla fyra böckerna är värda att läsas om. Får se om jag gråter lika mycket som jag gjorde sist.

Nu ska det diskas. Är en hel hög som väntar på mig. Sen blir det att hoppa in i duschen. Ni får en Inne- och utelista efter det. Vissa blev inte så glada över min förra men alla har rätt till sin egen åsikt.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Ord på M


Blev utmanad av
Sara och tänkte att det kunde vara roligt att göra, inte så ofta jag kommer in med listor längre.

Regler:
Det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg,
utmana 5 personer och berätta det för dem.
varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Allasvar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar(förutom på fråga 1)! lycka till!

1. vad heter du? Maria 
2. ett ord på fyra bokstäver: Myra
3. flicknamn: Maarit
4. pojknamn: Michele
5. yrke: Millitär
6. färg: Melonfärgat
7. klädesplagg: Mössa (Tack Amanda! haha)
8. mat: Makaroner
9. sak i badrummet: Make-up
10. plats/stad: Milano =)
11. en orsak att vara sen: Mardrömmar
12. något man skriker: Moviti! (haha italienska för att skynda på. Stavas inte så, vet inte hur det stavas men det börjar på M i alla fall)
13. film: My little ponny haha
14. något man dricker: Mojito
15. band: McFly <3
16. djur: Mustang
17. gatunamn: Myrmalmsringen
18. bil: Mmmm... Som att jag kan bilar
19. sång: Moving Mountains - Usher

Haha jag ger upp vid 17 av 19

Jag utmanar: Alla!

Gångväg för självmordsbenägna


Bussen till den vanliga mataffären kom precis när jag var på väg till den andra så jag tog den i alla fall. Trots att jag inte hade en busbiljett, busigt va? Haha. Det är bara en busshållsplats bort så tar knappt en minut att åka...
Bilden ovan är från när jag väntar på att bussen tillbaka skulle komma. Ser ni? Inte en jävla gångväg. Fast man får gå där. För hur ska man annars kunna ta sig hem om man inte har råd med bussbiljett eller chansar som mig och åker utan? Aldrig i mitt liv att jag skulle börja gå där. Har ni sett hur italienare kör?
Det var riktigt drygt i butiken. Trots att det var knappt några i butiken så skulle självklart alla till kassan samtidigt som mig, jag hamnade längst bak. Det enda jag skulle köpa var en påse hundmat, orkade inte leta efter sushin när jag såg kassakön. När det äntligen bara är en tant framför mig ser jag glatt att hon bara har fem - sex varor. Men jag borde inte ha varit glad. För det tog längst tid för henne. Hon betalade nämligen motsvarande 150 kronor - med mynt. Som hon grävde i sin lilla plånbok. "Räcker det här? Räcker det här?" Sa hon varje gång när hon tog fram tio cent. Hade det inte varit för att jag stått i den där kön redan en kvart hade jag nog funnit det roande. Tillslut kom hon upp till rätt summa och jag kunde äntligen få betala.


När jag laddade upp bilden såg jag även denna som jag helt glömt bort att jag tog. Från när Theo och Arnold möttes i parken. Sötnosar!

I will drink untill you look beautiful


Foto från thecobrasnake.com

Den här bilden fick mig att tänka på inspirationsväggar. När man sätter upp foton man gillar på väggen för att senare kunna finna inspiration från. Jag undrar om Michele skulle ha något emot att jag fixade en här i lägenheten? Med tanke på att han aldrig verkar komma ihåg att ta med hammare från sina föräldrar (trots att jag påminnt ungefär tjugoelva gånger) så kommer våra personliga foton på vänner och familj ändå aldrig komma upp på väggen...

Nu måste jag dra till mataffären. Det jobbiga är att det är ganska nära men jag vågar inte gå den korta vägen. För där blev en tjej våldtagen. Okej det var tio år sedan och på natten. Men jag är tillräckligt paranoid för att aldrig gå där själv ändå. Så det får bli en omväg istället.
Theo får vänta hemma undertiden, det är bara nyttigt för honom och jag får ändå inte ta med hund in i en mataffär. Skulle aldrig lämna honom utanför av två anledningar. 1. Han skulle få panik och 2. Någon skulle ta honom efter två minuter.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

090922

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Måste gå till en mataffär som ligger en bit bort för att köpa mat till Theo. Inte den som vi brukar gå till för dit finns det ingen ordentlig gångväg.
Dagens kändispar:

Jag tycker att det är jättegulligt att Blake och Penn håller ihop fortfarande, de är så söta tillsammans! Önskar att det gick lika bra för deras karaktärer i Gossip Girl...

Dagens serie: Vänner säsong 6 med Michele
Dagens låt: Jordin Sparks - Battlefield

Dagens önskan: Att det finns sushi som inte kostar för mycket i mataffären så jag kan köpa hihi.
Dagens smink och hår: Mascara och utsläppt hår
Dagens väder: 26 grader och soligt, lite moln

Duellen - Pixie vs Ashlee


Ny duell! Pixie lyckades vinna stort över Vanessa. Med 35 röster mot 17. Den här gången möter hon Ashlee, samma outfit som ni fick se tidigare idag. Vem är din favorit? Kavaj till vitt à la Lott eller kavaj till svart à la Simpson?

Nu ska jag snart börja med maten. Ska steka kött för första gången i mitt liv haha. Får se hur det går... Men det ska nog inte vara så svårt. Har sett Michele göra det miljontalsgånger.
Den här dagen har gått helt hysteriskt snabbt. Så känner jag alltid på måndagar. För på helgerna händer det så mycket att dagarna känns jättelånga. Sen kommer slappmåndag och timmarna rusar.
Skillnad blir det nog när skolan börjar och jag har massor att göra från måndag till söndag haha.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Jag har tappat bort affären


Dessa har jag ätit precis. Perfekta när man är lite sötsugen men ändå inte vill äta något för onyttigt. Sen kostar en förpackning bara motsvarande tio kronor. Svårt att inte slå till.

Jag gick som sagt för att köpa hundmat till Theo då hans torrfoder snart är slut. Jag har aldrig varit där förut men minns att jag såg den när vi åkte förbi med bilen och att butiken låg alldeles i närheten. Så jag gick med Theo till den plats där jag mindes att den var. Tror ni att den var där? Icke. Mitt minne har ännu en gång visat sig odugligt. Jag försökte komma på vart den annars kunde vara men det stod still. Så får rådfråga Michele när han kommer hem och försöka igen imorgon. Som tur är finns det fortfarande mat för Theo 2 - 3 dagar till. I värsta fall får jag ta mig till mataffären där det också finns. Men dit är det långt att gå och det finns ingen bra gångväg.

When we collide we lose ourselves


Dessa fyra outfits har jag lagt upp i bloggen de senaste två veckorna. Vilken var din favorit?
Själv trivdes jag bäst i nummer tre.

Jag har tänkt på en sak. Eftersom jag och Michele är förlovade så är ju han min fästman. Är inte det ett riktigt larvigt ord? Låter inte alls lika coolt som fiancée som det heter på engelska. Kanske därför man så sällan hör någon presentera sin pojkvän som "det här är min fästman". På italienska är det fidanzato, och jag är Michele's fidanzata. Men det tråkiga är att i Italien säger man detta även till sin flickvän. Så man kallar inte sin flickvän något annat när man förlovar sig. Inte heller när man blir sambo. Tråkigt!
Nu ska jag ut med Theo. För en promenad och sedan köpa hundmat.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

I saw you when my heart wouldn't open


Klänningar från forever21.com

Jag älskar att klänningar är något som håller varje årstid och genom alla tider. Ett klassiskt plagg. Man tröttnar inte då det finns så otroligt många varianter. Ovan är sex underbaringar. Den tredje skulle jag nog klicka hem allra först, vilken skulle du välja?

Jag och Emma har pratat om att börja plugga italienska tillsammans vilket jag tycker är himla roligt. Jag har alltid haft lättare för att plugga med andra än själv. Det gör mig mer motiverad. Annars tröttnar jag snabbt och börjar göra något annat istället. Det var därför jag och Jenna alltid pluggade tillsammans på universitetet. Får se om jag får några pluggkompisar sen när skolan börjar också hihi. Som ni nog förstår lär bloggen prioriteras mindre när skolan väl börjar. Jag kommer att satsa hundra procent. Man betalar inte så mycket pengar för att göra något halvdant. Jobba inom mode är något jag verkligen vill. Så jag tänker göra allt för att ha goda jobbutsikter när de tre åren är över. Då man studerar med olika designer handlar allt om att binda kontakter. Så då är det tur att jag är så social som jag är. Plus att min italienska har börjat bli bättre. Och därför är det topp topp att jag och Emma lär börja plugga tillsammans i alla fall en gång i veckan!

090921

Dagens humör: Trött!
Dagens planer: Blir en lugn dag
Dagens kändis:

Ashlee Simpson är en av många kändisar som lyckas bli väldigt smala efter graviditeter.

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Katy Perry - I you can afford me
Dagens nedräkning: Precis en månad tills skolan börjar!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 23 grader och regn i luften

Ännu mera nytt


Idag gav Michele's föräldrar oss detta fina överkast. Bara för sakens skull. De är så himla rara! Tycker att det passar jättebra hos oss och ger sovrummet en trevlig färg. Theo vill förstås hamna framför linsen så fort han får chansen.

Jag och Michele har nu sett på sju vänneravsnitt tror jag. En gemensam drog? I do think so. Emma har lånat första säsongen av mig så hon kommer att vara lika fast som oss in no time.
Michele ska nu kolla på något program på tv. Jag lär vara vaken någon timme till och går sedan och sover.
Ni får ha en trevlig kväll. Vi hörs imorgon lovers. Yours truly / Maria

Mer från chicy


Så nu är jag hemma och har kunnat ta en bättre bild på det jag fick. Får passa på att tacka
Chicy igen för den fina tröjan och armbanden!
Tröjan var till och med ännu finare i verkligheten än på bilderna. Materialet är mjukt och härligt, tunnare än vad det ser ut men värmer varmt. Formen är annorlunda men syns tyvärr inte så bra på bilden. Så det är inte en vanlig collegetröja direkt. På ryggen är det en stor 9a och  så finns det luva också. Ja allting påminner mycket om Chanel. And I like it!
Här kan ni också köpa tröjan om ni råkar gilla den lika mycket som mig.

Nu ska jag ta tag i frukostdisken. Michele håller på att tvättar golven. Sedan blir det vänner!
Kommer in med ett inlägg ikväll då det är någon fotbollsgrej på teven som Michele vill kolla på.
Åh åh! Milan vann med 1 - 0. Yaaay!

Seglarjackan


Bilder från lookbook.nu på en söt tjej från Frankrike

Jag tror att jag har berättat om seglarjackan från Mango. Nu när jag dessa foton får jag bara mer och mer lust att köpa den! Får kolla sen när skolan börjat hur mycket pengar jag har att leva för under höstterminen. (När man studerar utomlands blir man betald per termin och inte vecka eller månad.) Om jag efter det känner att jag har råd med jackan ska jag garanterat åka in till Milano och köpa den! Om den finns kvar alltså...

Nu har Milan spelat klart snart. Vilken match! De leder med 1 - 0 men kunde lika gärna ha varit med fler mål då de fått många målchanser. Spelar grymt! Så hoppas de får in ett till mål innan matchen är över. Och att Bologna inte kvitterar!

Nitarmband


Chicy har varit så rara och skickat två armband och en tröja till mig! Är hemma hos svärföräldrarna nu så ni får se tröjan när jag kommer hem, är enklare.
Är i alla fall jättenöjd! Har velat ha nitarmband länge nu och dessa var så himla fina. Vill ni ha likadana? Då finns de här och här att köpa.

Vi drar inte ut ikväll i alla fall. Michele mår fortfarande dåligt så när Milan spelat klart (och förhoppningsvist vunnit, satan vad bra de spelar!) så åker vi hem och ser på vänneravsnitt istället. Tro det eller ej, men det var ett tag sedan sist nu.
Jag kommer in med ett till inlägg innan vi drar hem tror jag, annars hörs vi senare ikväll.

Ut för drinkar!


Jag och min fina
Emma! Som hälsar by the way haha.
Nu drar vi till 3m. Theo och Michele följer med. Tar med hundväskan för Theo gillar att sova där, han är helt slut. Vågar inte lämna honom själv hemma för när han är väldigt trött brukar han bli orolig istället. Är han pigg är han smartare och vet att vi kommer tillbaka. Lär vara en lugn kväll i alla fall. Bord borde inte vara några problem att få då vi kommer dit så tidigt. De flesta är där runt halv elva.
Så nu måste vi dra! Ha en trevlig kväll sötnosar.

It's a shame what we become when we hurt the ones we love


Jag och min mysgris i soffan. Han ser dock argare ut än vad han var, med tanke på att han började slicka mig i ansiktet två sekunder senare haha. Filten har vi egentligen för att han ska ligga på den så att soffan inte blir full med hundhår. Men på morgonen är den skön att ha som filt över benen. Sen sitter jag här och uppdaterar bloggen undertiden som hjärnan försöker komma till liv.

Hann inte se 90210 igår så såg det idag istället. Bra första avsnitt! Klart bättre än Gossip Girl's faktiskt. Mer som hände utan att man blev förvirrad. Sen det bästa - Liam är tillbaka!! Trodde att de skulle ta bort honom från serien då han inte var med från början. Hur snygg får man vara egentligen?
Jag ville att min och Michele's framtida son skulle heta Liam. Han gick med på namnet, men bara om det var till vår dotter. Eeeeh? No way!

Ge mig sol


Jag undrar om Mary-Kate har några planer på att bli brunett igen. Hon var så otroligt fin! Det är hon försig alltid. Vackrast i världen. Det är helt sjukt hur mycket en person man inte känner kan betyda. Men hon har hängt med under hela min barndom... Och ibland räcker det för mig att bara se på bilder på henne och jag blir på bättre humör. Världens, världens bästa Mary-Kate.

När jag vaknade för en kvart sedan så tittade jag ut det första jag gjorde. Men fan, moln moln moln. Inte regn i alla fall så alltid något. Men vill verkligen att solen ska titta fram. Det är ju picknick dags idag! Jag som sett så mycket framemot det. Hoppas att molnen försvinner under dagen, vi ska inte mötas förrän klockan sex.
Nu ska jag äta frukost.

Fredagkväll




Så här ser man ut idag. Favoritklänningen är på igen, var ett tag sedan sist.
Lyssnar just nu på Dishwalla - Collide. Underbar text. Så sann. Sen har hesa röster alltid varit något jag fallit lite extra för.

Planer för kvällen? Janina frågade om jag ville med ut och dansa men jag var tyvärr tvungen att säga nej. Då vi har utgångsplaner både imorgon och på söndag så måste man ha en lugn dag hemma. I alla fall om man har studentekonomi. Tråkigt men sant. Fast jag ska inte klaga. Träffar gänget två dagar den här helgen, jag är lyckligt lottad!
Så ikväll ska jag och Michele ha en kväll för oss själva. Ja med Theo också förstås.
Ni får ha en underbar fredagskväll! Puss på er.

Klänning - Stradivarius
Halsband - Gåva
Ring - H&M
Armband - Blasting
Klocka - Tritoni
Pumps - Zara

I wait for you to take me away


Det är något speciellt med vattendroppar på blommor, tycker ni inte?

Idag är jag jättetrött. Vilket är konstigt då jag sovit tillräckligt med timmar. Orkade inte ens läsa något mer i Twilight, då är det illa. Satte mig och spelade Sims istället. Det är avslappnande på något sätt. Men vad jag gäspar då... Vad hände med mitt pigga och glada fredagshumör?
Om jag visste hur man bryggde italienskt kaffe hade jag gjort det nu. Istället får det bli vatten, några smällar mot ansiktet och så är jag fit for fight! Hehe.
Kommer in med en outfit lite senare.

If the past is our problem the future can solve them

Allting från topshop.com

För att fira att solen är tillbaka önskar jag mig idag en somrig outfit. Borde väll egentligen välja en "I love Milano" tee. Men den ovan var så snygg!

Nu ska jag få i mig lunch. Var ett tag sedan jag åt tonfisk med tomater. Dock borde jag sluta med tomaterna. Är allergisk... så de kan ge sår. Men det är den enda grönsak jag gillar! För en del av min kropp är tomater jättebra. För min hud värdelöst. Vilken onödig allergi.
Kommer in med fredagsfrågorna efter lunch!

090918

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Blir en lugn fredag
Dagens kändis:

Ashley Tisdale i en enkel men riktigt snygg outfit! Vill också ha ett par färgglada brillor.

Dagens serie: 90210, äntligen tillbaka!
Dagens låt: Katy Perry - Mannequin

Dagens nedräkning: 33 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Guldaktig ögonskugga, svart eyeliner, mascara och håret självlockigt
Dagens väder: 25 grader och sol, lite moln

Torsdag med aperitivo




Tightsen fick åka av, de skulle bli alldeles för varmt. Hinner inte ta nya bilder därför får ni några där de är på. Köpta från lindex förresten.
Ikväll ut med
Emma alltså Hon tar med sig två vänner också så det ska bli roligt att träffa dem. Michele joinar oss runt åttatiden när han slutat jobba. Sen tar vi bilen hem, skönt.
Theo får vara hemma. Han är väldigt trött vilket är lovande, då lär han sova när vi är iväg.
Nu måste jag raka benen! Har inte gjort det nu när det varit regnväder i flera dagar. Men ska man visa benen får man allt sluta odla skog.
Vi hörs imorgon igen! Tror inte att jag kommer hinna blogga något mer idag.
Ha en underbar torsdag lovers. Yours truly / Maria

Kavaj - Kappahl
Tunn skjorta - JC
Linne - Cubus
Halsband, armband - Pimkie
Kjol - H&M
Skor - DinSko

No one else can speak the words on your lips


En ny videoupdate! Pratar om det ena och det andra samtidigt som jag har en väldigt gosig hund i famnen. Enjoy!

Har redan börjat bli lite hungrig, åt inte så mycket till lunch. Kommer inte få någon mat i mig förrän klockan sju så borde nog ta något här hemma, vad vet jag dock inte.
Kommer in med en outfit innan jag drar.

Älskade sol!


Dessa bilder togs för fem minuter sedan. Älskade sol! Med tanke på att det regnat sedan i måndags kan ni gissa hur glad jag är över detta. Dock ger det mig problem för kvällens outfit. Jag hade redan bestämt mig för en höstigare outfit som skulle bli jättesnygg... Men nu är det för varmt för den. Dock om vi sitter ute kommer det bli kallare. Så jag kör nog på den ändå. Kavajen kan jag ta av mig på vägen in till Milano om det blir för varmt. Tunnelbanorna brukar vara så kalla så den kan nog behövas trots allt.

Theo följer inte med i alla fall. Michele pratade med ägarna (hans jobb ligger precis bredvid) och för att vi ska få ta med Theo måste han vara i väskan hela tiden. Kan hända att han inte har några problem med det... men det kan också bli bökigt. Sen ska jag och Emma träffas först klockan sju i alla fall, och tre timmar är bara nyttigt för Theo att vara själv. Snart börjar ju skolan så han måste vänja sig ändå. Sen har han blivit så duktig att han lär sova under tiden vi är borta i alla fall. Så duktig min prins!
Videoinlägget kommer så fort det laddat klart på youtube.

Smashy Cerise


Nu har jag satt på nytt nagellack, min favoritfärg. Den är neonrosa fast något mörkare så att den inte blir för skrikig. Från IsaDora, nr 119, Smashy Cerise

Vädret har helt klart blivit bättre! Nu är himlen blå och solen skiner. Finns några moln men förhoppningsvist håller sig regnet borta. Kanske kan jag och Emma sitte ute ikväll alltså, hoppas på det. Ska dock klä mig varmt så jag inte börjar frysa. Det är 24 grader nu men blir kallare allt fortare...
Theo följer med förresten. Emma berättade att hon kan ses tidigare så då blir det för många timmar för Theo att vara ensam. Michele kommer också efter jobbet, runt åttatiden. Jag och Emma ska mötas klockan sex så jag går hemifrån runt tjugo över fem. Vet nämligen inte exakt när bussen går men det borde vara ofta nu när skolorna har börjat.
Kommer in med en videoupdate lite senare! Det var ett tag sedan sist nu.

Hur lårhöga stövlar ska bäras


Båda bilderna kommer från lookbook.nu

Lårhöga stövlar är verkligen populära i höst. De kan vara riktigt snygga - om man bär dem rätt.
Ovan hittade jag två tjejer som verkligen fått till stilen. Så väl att till och med jag som nästan aldrig bär stövlar vill köpa mig ett par!

Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta med Theo ikväll eller inte. Han kan vara själv utan problem nu. Han har varit själv två timmar som längst och det gick bra. Idag skulle det handla om runt tre.
Krogmiljö är inte riktigt rätt plats för en hund, även om det är lugnare när det är aperitivo så jag vet inte.
Får fundera vidare. För er som inte vet vad aperitivo är. Det är det italienska ordet för happy hour. Ni vet, när man betalar för drinkar och får maten gratis. Maten är i plockform men det brukar finnas både pizza och pasta. Helt fantastiskt!

090917

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Ta med Theo på aperitivo med Emma. Michele joinar oss när han slutar jobba.
Dagens kändis:

Leighton Meester riktigt söt innan David Latterman. Åh måste leta upp klippet på Youtube idag!

Dagens serie: Äntligen kan jag se första avsnittet av säsong 3, Gossip Girl!
Dagens låt: Faith Hill - If I'm not in love with you

Dagens dröm: Haha inatt var jag ute och tränade med Björn Gustafsson!
Dagens smink och hår: Grålila ögonskuggor, mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 24 grader och regn i luften

Inne- och utelista nr 35


INNE

- Twilight. Hur kan man bli helt fäst när man redan läst ut böckerna innan? Jag vill inte lägga ifrån mig den.. och har snart läst ut boken trots att jag började för två dagar sedan. Hade det inte varit för att jag varit tvungen att göra tusen andra saker också dessa dagar hade jag redan läst ut den för två dagar sedan.
- Stövlar. De är snygga, speciellt om de har snörning. Och passar i detta idiotiska regnväder.
- Digital fotografi. Världens bästa bok jag läst om foto. Äntligen en duktig fotograf som förklarar hur man tar bra bilder. Och inte pratar i en massa konstiga termer som bara nördar förstår.

UTE

- Hello Kitty hysterin. Jag förstår varför min tvååriga lillasyster älskar katten. Men inte hela Sveriges befolkning. Och det jag blir mest less på är det typiskt svenska över denna trend. Att folk inte kan tänka själva. Gissar att det började hos Foki. Hon har ett genuint intresse till Hello Kitty och jag kan förstå hennes intresse. Men sedan läser andra hennes blogg, ser att Hello Kitty är skitcool, börjar gilla henne för den sakens skull. Sedan ser deras vänner att de bär Hello Kitty. Då vill de också göra det. Kolla på kattfan! Den är så enkelt ritad att till och med jag kan fixa det. Och jag är värdelös på att rita.
- Regnet. Det är kallt. Blött. Man tappar brännan. Blir deprimerad. Det suger!
- Italiensk duschvatten. Åh vad jag saknar att duscha i Sverige! Här kan det vara kallt ena sekunden och varmt i nästa... man blir galen. Som idag, jag tror jag stod i tio minuter bara för att få varmvatten.

Höstdyster


Tydligen ska det regna hela helgen ut. Vilket betyder att vi troligtvist inte kan gå på den stora picknicken som hålls i en park i Milano från 18 - 23 på lördag. Så himla typiskt! Än så länge kan vädret förändras... så man får hoppas på det. Tills dess kikar jag igenom bilder från sommaren som gick. Tycker bilden på Theo är så charmig.

Idag har jag varit duktig. Strykit 5 - 6 av Michele's tröjor och skjortor och även ett par av mina byxor. Man kan lugnt säga att han vill ha mer kläder stryket än vad jag vill. Italienare är helt omöjliga. De vill stryka alla plagg de har! Även när de inte ens är skrynkliga eller när det handlar om en vanlig t-shirt. Michele kan inte stryka själv så det får jag göra. Som själv stryker egna kläder ungefär en gång i månaden. Dock har jag satt ett stopp när skolan börjar. Då ska jag lära honom hur man gör så får han stryka sina egna. Men nu när jag bara är hemma om dagarna kan jag göra det åt honom i alla fall...
Och nu ska jag diska!

Veckans blogg - Mini


Caroline är en jätterar tjej, med ett spänannde liv. Hon pratar skånska vilket bara det är ett plus i kanten. Toksöt, snygg stil och skriver så att man fastnar. Därför är det inte konstigt att många gillar hennes blogg. Besök, besök!

Var ute med Theo för ett litet tag sedan. Det regnade, men bara duggade som tur är.. Klart trevligare än tidigare då det verkligen spöregnande. Är lite komiskt egentligen. Fram till i måndags har det varit fint väder i flera veckor. Men i måndags började grundskolorna igen här i Italien, och då kom även regnet. Moder natur har verkligen lyckats pricka rätt i prick. Men jag som har sommarlov fram till 21a oktober hoppas på fler varma dagar!

Hösten är här, och min nya roman


Allting från netaporter.com

Trots att jag bor i Italien och det bara är i mitten av september så har regnet utanför fått mig att ge upp sommaren. Kanske kommer den tillbaka. Men nu vill jag bara köpa höstplagg.
Även om jag aldrig skulle lägga så mycket pengar på paraply, mössa och scarf... så är det roligt att titta på.
Måste verkligen komma ihåg att fråga Janina om mitt paraply. Igår lyckades jag slippa regnet när jag gick ut med Theo, kommer jag ha samma tur idag?

Jag håller på att skriva min nya roman från början till slut på ett a4. Alltså hela storyn kortfattad. Jag gör alltid detta för att se om det finns en bra bok att skriva, och för att aldrig tappa den röda tråden. Ju mer jag skriver desto mer sugen blir jag på att börja på riktigt. Men man ska aldrig ha för bråttom. För så fort jag är klar med storyn kortfattad så gäller det att hitta personligheterna i karaktärerna. Du kan aldrig skriva en bra bok, hur bra handlingen än är, om det inte finns någon personskildring. Bra författare verkar ofta nästan skadade på något vis. När man hör dem i intervjuer så pratar de om sina karaktärer som att de faktiskt finns. "Nej Johanna gillar inte hästar, det finns inte en chans att hon rider i nästa bok." Men om man inte känner sina karaktärer, så kommer de inte kännas verkliga för läsarna heller. Så det är vad jag försöker göra nu. Få ut personligheter. Och inte bara i huvudkaraktärerna, utan i varje person som nämns i boken. Det är inte alltid så lätt, men jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt!

090916

Dagens humör: Trött... vanligtvist när Theo kommer in till sovrummet och Michele drar vidare till jobbet så brukar han vilja sova. Men idag ville han bara busa så att jag inte kunde somna om. Så jag beslutade mig för att gå upp.
Dagens planer: Börja på en ny novell. Jag känner mig inte tillräckligt duktig för att skriva den andra, ännu. Handlingen är så bra att jag måste vara bättre och få mer erfarenheter kring olika saker. Så jag lägger den på hyllan tills vidare. Dock lovat mig själv att en dag skriva klart den för det är den värd. Nu har jag börjat fundera kring en ny story. Handlingen är också speciell men det är något jag har mer erfarenhet kring och huvudkaraktärerna är yngre.
Dagens kändisar:

Ashley (till vänster) och Mary-Kate (till höger) såg på semi finalerna i US open tillsammans med sina pojkvänner. Gulligt att de gör saker ihop!

Dagens serie: Idol
Dagens låt: Edwin McCain - I'll be

Dagens önskan: Att det fina vädret kommer tillbaka snart!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret självlockigt, utsläppt
Dagens väder: 18 grader och regn i luften

Innan man lägger sig


Igår när jag och Michele gjorde oss redo för att gå och sova frågade jag om han ville leka 20 frågor. Han kollade på mig som om jag vore dum i huvudet. När han insåg att jag inte skämtade sa han med en gäspning "kan vi inte göra det imorgon istället?".
Det var då jag insåg hur mycket jag saknar att dela rum med min syster varannan vecka. Vi kunde ligga uppe och prata till småtimmarna. Vilket försig inte var så nyttigt när man hade skola dagen efter. Vi var också tvugna att säga "god natt" innan vi gick och la oss. Men eftersom båda två hela tiden kom på nya saker att säga så slutade det med att vi sa god natt ungefär 20 gånger varje kväll.

Ovan är en bild tagen för ett och ett halvt år sedan från en av dem kvällarna. Vad det känns som en avlägsen tid nu. Theo var alltid helt galen och studsade runt. Jag minns att det var fler bilder på mig och Anna tillsammans, men kan inte hitta dem just nu. Hon är säkert lika glad för det, då hon inte gillar när jag lägger upp bilder på henne i bloggen som hon inte tillåtit haha.

Nu ska jag dock börja med middagen. Vi hörs igen imorgon! Ha en trevlig tisdagskväll sötnosar.

Dagens fråga - filmer


Jag har många Disneyfavoriter. Men min favorit är Pocahontas, vilken är din?

Kom precis in från en promenad med Theo. Jag hade tur, det hade precis slutat att regna. Dock ville jag inte gå i parken för det satt en ensam man där och drack öl. Paranoid eller inte, kände jag inte för att gå där... Så blev en promenad runt i området istället.
Nu ska jag fortsätta läsa Twilight. Trots att jag läst den förut kan jag inte lägga ifrån mig den även denna gång.

Jag är glad att jag sa nej


Solen sken imorse så det verkade lovande. Men nu ser det ut som på bilden, tagen för fem minuter sedan. Regnet bara öser ner. Jag som ska ut med Theo om 1 - 2 timmar hoppas verkligen det lugnar ner sig. Har nämligen inget paraply. Glömde det hos au pair familjen så får be Janina om det nästa gång vi ses.
På tal om henne. Hon frågade mig tidigare idag om jag ville följa med till Milano. Jag sa nej eftersom det kunde bli regn och känner inte direkt för att bli blöt.. Hon åkte in ändå. Så ja, jag är glad att jag sa nej. Jag undrar om hon har roligt haha. Nej men, hon håller sig nog inne i butiker. Eller har ett paraply till och med.
Nu ska jag äta lunch. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Killar med stil


Bilder från lookbook.nu

Vad jag älskar att även killar får exprementera med kläder och accessoarer nu. Utan att det för den sakens skull blir bögigt eller "metrosexuellt". Alla som älskar mode får finna sin egen stil utan att bli bedömda negativt för det.
Kolla bara killarna ovan, de är ju råheta!
Vänstra med hatt, utan att behöva se trasight à la Pete Doherty för det. Sen är det något med cigg på bild alltså...
Sen högra som både bär väska och armband och ändå lyckas se snygg ut. Kavaj är något jag gillar på män också!
Vad säger ni, blir det för mycket eller är det snyggt?

Nu ska jag börja läsa om min novell så att jag kommer in i den igen!
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

090915

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Plugga italienska
Dagens kändispar:

Mary-Kate Olsen ute med pojkvännen Nate. Åh så vacker hon är! Älskar väskan.

Dagens serie: Idol
Dagens låt: Taylor Swift - You belong with me

Dagens finaste: Idag har jag och Michele ett år och tre månader tillsammans hihi
Dagens smink och hår
: Mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 22 grader och sol, lite moln

Duellen - Vanessa vs Pixie


Vänstra bild från posh24.se

Vanessa vann stort över Ashley i förra duellen, 57 röster mot Olsen's 24. Den här gången möter hon Pixie.
Vem är din favorit? Svart à la Hudgens eller vardagssnyggt à la Lott?

Vet ni vad jag har börjat göra? Läsa om Twilightböckerna. Läste nämligen ut Breaking Dawn, den sista, för ett halvår sedan. Precis som för många andra betydde dessa böcker mycket för mig. De är helt klart de bästa jag läst och jag hamnade i en form av Twilightvärld. Jag drömde om karaktärerna, tänkte på dem jämt. Men allra främst, jag fick sådant sug att skriva! Redan nu känner jag för att ta tag i "Att återvända" som jag inte skrivit på säkert 2 - 3 månader nu. Så jag vill både läsa böckerna och skriva på min egna nu innan skolan börjar. Då det enda jag kommer ha tid att läsa då är modeböcker... Inte så dumt det heller hihi.

Jag och min prins


Bild tagen för fem minuter sedan! Theo ser så rolig ut, nästan stolt haha. Eller kanske drar han till en pose?

Jag är så glad att ha honom här i Italien. Väldigt mysigt sällskap när Michele jobbar och han ser även till att jag kommer ut på promenader varje dag. Det är inte dumt det! Sen är han mycket bättre på att vara hemma ensam nu. Klart lugnare, antagligen för att han känner sig tryggare. Jag och Michele gick och handla mat i lördags och han var alldeles tyst både när vi gick och kom hem. Så det är bra! Jag kommer fortsätta träna honom en dag i veckan, då det kommer bli oftare när jag börjar skolan. Men mer än så behövs absolut inte längre. Jag har gjort ett bra jobb med honom!

Nu ska jag färga ögonbrynen. De har börjat bli så ljusa igen.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

The one


Måste tipsa er om denna body lotion från Dolce & Gabbana. The one heter den och doftar himmelst. Men inte bara det. Jag testade den nämligen för första gången igår. Användes vid tvåtiden. Klockan elva på kvällen när det var dags att sova doftade jag fortfarande D&G. Not bad! Många gånger håller dofterna knappt någon timme... Så rekommenderas helt klart varmt.

Var precis ute på promenad med Theo. Solen skiner nu men det kändes ändå kallt. Ni skulle nog ha gillat det, för det var 20 grader i luften. Men satan vad man påverkas av vädret! Jag minns när jag och Cissi var här i början av november 2006. Då var det 22 grader och Jenny klagade på hur kallt det var. Vi tyckte att hon var galen, det var ju sommarvärme! Men nu när man vant sig vid 30 - 40 graders värme... Ja då fryser man vid 20. Trots att jag hade både kofta och mjukisbyxor på mig. Jag blir nog mer och mer italiensk för var dag som går.

Mi lajki bjuder mina läsare på 20 % rabatt!


Mi lajki bjuder just nu mina läsare på 20 % rabatt så passa på! Ange kassakoden ilovemilajki när ni handlar på hemsidan. De har även alltid fraktfritt så bara att skynda in och fynda!
Ovan är smycken jag gärna hade köpt om det inte var för mitt köpstopp.

High heels will give you a better view

Allting från hm.se

En klart somrigare outfit än vad vädret tillåter. Även här i Italien. Det verkar inte som att den här veckan kommer bli rolig. Regnigt och kallt. Tur är i alla fall att hösten nog inte är här för att stanna, inte ännu. Så då kan man nog stå ut och drömma om soligare dagar då den söta klänningen ovan går att bäras igen. 

Nej nu ska jag plugga italienska! Orkade inte med det förra veckan men nu har jag nya krafter igen. 
Måste även leta efter mobilladdaren. Mobilen dör när som helst och jag har ingen aning om vart laddaren kan ha tagit vägen. Lyckat! 

090914

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Mest ta det lugnt
Dagens kändis:

Riktigt snygga foton på Ashley Olsen!

Dagens dröm: Jag drömde att jag var gravid med Michele's barn. Trots att det skulle komplicera framtiden med skolan och allt så var jag lycklig hihi.
Dagens låt: Britney Spears - radar


Dagens nedräkning: 37 dagar tills skolan börjar
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 20 grader och molnigt, kan börja regna

Kaka med vin ÄR gott


Då Emma inte hörde av sig blev det hemmakväll istället. Vi hade inte lust att dra någon annanstans. Så det blev denna goda tårta med det vin som fanns kvar. Ett halvt glas var ungefär haha. Men ingen av oss var sugna på mer efter att ha både druckit i fredags och igår.

Vi har sett på tre vänneravsnitt. När jag hjälpt syster med en sak över msn ska vi nog börja med middagen. Efter det blir det fler vänneravsnitt igen. Är man beroende så är man! Vi ligger nu på när Chandler friade till Monica för att de var osams haha. Inte så lyckat.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

I don't wanna waste another moment saying things we never meant to say


Jag vet inte hur det blir ikväll. Vi skulle ha gått ut på aperitivo med Emma, Jennifer och hennes pojkvän och mötas runt sjutiden. Emma har varit och hälsat på några vänner i en annan del av Italien nu över helgen men skulle ha kommit hem vid tvåtiden. Då skulle hon höra av sig om tid och så. Men det har hon inte gjort och hon svarar inte på mitt sms. Så kanske är hennes flyg sent eller något, jag vet inte.
Med tanke på att klockan redan är fem så blir det nog inte av. Michele mår inte så bra heller så det är nog lika bra. Tråkigt dock, det är inte länge man kommer kunna sitta på uteställen på kvällstid längre! I alla fall inte i sommarkläder.

Nu står Michele i duschen, när han kommer ut ska vi titta på lite vänneravsnitt. Ovanligt va? Haha

Finast mode på hösten

¨
Från lookbook.nu
Även om jag inte är mycket för päls så var det här en riktigt fin höstoutfit! Det kommer faktiskt bli kallare nästa vecka... Kan bli 17 (!!) gradert så höstkläder kan jag nog också komma att behöva bära. Dock lär det bli varmare snart igen. Förra året stannade kylan först i mitten på oktober. Och riktigt där är vi inte ännu.

Hemma hos Michele's föräldrar just nu. Vi har ätit lunch och sitter nu precis som alltid och ser på en gammal dubbad film. Det är lite stelt mellan mig och Michele då han inte gillar att se mig uttråkad när jag är här... Men ska jag sitta och le och låtsas? Jag gjorde det förr men har börjat bli lite less på det här nu. Solen skiner ute, nästa vecka ska bli dålig och vi sitter inne och kollar på skitfilm. Jag har rätt att bli sur!

If it's wrong to love you than my heart just won't let me be right


Igår när vi väntade på att Luciana och Andrea skulle komma kan jag ärligt säga att jag gärna hellre gått och lagt mig. När de ringde tänkte jag "snälla säg att ni ställer in" haha. Men det gjorde dem inte. Dock blev jag glad för det för vi hade en riktigt trevlig kväll! Theo älskade Luciana, precis som han älskar alla tjejer hihi. Han betedde sig som om han träffade mamma eller Anna, någon som han inte sett på länge. Men de sågs för första gången och han blev helt tokig. Min lilla gris.
Luciana är förresten lärare och undervisar i engelska och spanska. Hon har en väldigt bra engelska, men tycker att min är ännu bättre. Så jag kanske kommer få undervisa lite för hennes elever! Antingen genom att hålla en föreläsning om mode (när skolan satt igång) Eller att de får intervjua mig om Sverige. Så det ska bli roligt!
Sen har hon även en vän som vill lära sig engelska så hon ska ge mig hennes nummer. Luciana har även sagt att hon gärna hjälper mig med att bli bättre på italienskan! Riktigt rar tjej.

Michele gjorde en riktigt ful grej igår. Jag sa att jag inte ville gå och äta hos hans föräldrar imorgon igen (alltså idag). Inte för att jag inte gillar hans föräldrar. Men det känns sådär när Michele jobbar till åtta varje vardag att vi ska spendera våra få dagar tillsammans hos hans föräldrar... Där jag har riktigt tråkigt.
Så han sa okej, vi går inte imorgon. Men när vi var hos hans föräldrar igårkväll frågade han mig framför dem om vi skulle komma dit och äta dagen efter. Jag blev smått chockad och svarade ja. Hur ska jag kunna säga nej framför hans föräldrar?! De skulle tro att jag inte gillar dem eller nått....
Så jag blev jättesur och förklarade efteråt på vägen hem till Michele att det var riktigt fult vad han gjorde. Så förhoppningsvist händer det inte igen...
Men det betyder att vi ska dit idag för lunch. Hoppas vi inte stannar för länge för jag behöver göra mig iordning, vi ska ut för aperitivo ikväll.

Hemma hos svärföräldrarna


Då min minilaptop knappt har några foton får ni här en livebild. Tagen för en minut sedan på mig och min bebis hihi. Nu ligger han dock och sover bredvid mig. Vi är hemma hos Michele's föräldrar.
Milan spelar... men dåligt så jag drog upp datorn istället. Vid åtta lär vi äta tror jag. Vi stannar nog här till runt tio. För halv elva kommer Andrea och Luciana för lite vinchill hos oss. Ska bli mysigt!
Jag ska försöka hinna blogga en gång till innan jag säger hejdå för idag.

Juste! Ni vet ju att jag är glömsk? Men den här tagen har varit helt otrolig. Först glömmer jag ringen när vi ska byta storlek, som tur är kommer Michele på det när vi kommit fram till bilen så vi hann i alla fall inte åka till Milano. Sedan ska jag ta med en handduk hit för att det regnat så marken kan vara blöt så vi kan torka av Theo. Den glömmer jag också. (Fast jag trodde att Michele skulle ta den... så inte riktigt mitt fel)
Vet att fler saker har hänt också som Michele suckat över, jag är förstås för glömsk för att komma ihåg detta nu...
Vissa dagar känner man när man vaknar att det egentligen vore bättre att bara sova vidare. En sådan dag har jag idag.

50åring med tangatrosor


Dagens vill ha, vill ha, vill ha, vill ha från nelly.com

Jag kom på att jag glömt berätta en sak för er! När jag och Janina i torsdags var inne på Pimkie så kom det in en äldre kvinna, runt 50 år. Hon hade med sig en liten hund av okänd hundras som gick utan koppel och följde efter henne vart hon än gick. Så himla söt! Men det var inte vad jag skulle berätta.
Den här kvinnan gick in på provhytten och skulle prova kläder. Dock hade hon inte stängt igen draperiet ordentligt så alla hade väldigt bra insyn. Jag och Janina märkte det först när kvinnan lutade sig framåt med rumpan bar vänd mott os. Eller inte helt bar, en liten tråd till underkläder syntes också! Vi blev helt chockade och visste inte vad vi skulle göra. Tillslut går Janina fram utan ett ord och drar igen draperiet så att man inte kan se något mer haha. Helt sjukt!

Fotomodellen Rune


Jag såg en liten mopsvalp här om dagen och tänkte då självklart på mina kusiners sötnos. Är han inte underbar?
Bilden är från kräftskivan när han satt och vilade efter allt spring. Jag tyckte att han satt som en modell så då åkte kameran självklart fram.

Såg precis Idol. Lee är min favorit från Skåne, eller ja... hon var ju från Gotland. Sen gillade jag även tjejen med flätorna. Vilken röst! Har ni tänkt på att i år visar de klart fler killar än tjejer? Det brukar ju alltid vara sjukt mycket tjejer och sedan några killar... Så verkar det dock inte vara i år. Men ja, de hundra som går vidare (fast de tar med fler i år va? Med tanke på alla guldbiljetter) så brukar det ändå alltid vara 50/50 tjejer och killar. Killarna kanske bara får mer tv-tid...

Don't take what you don't need from me


Helt sjukt söt klänning från
Chicy. Går på 500 kronor så inte dumt det heller. Ja dumt för mig som inte får shoppa förstås. Men titta skadar aldrig! Tycker även att shoppen har väldigt fina foton jämt så det är roligt att gå in och kika bara för inspiration.

Nu tänkte jag se på gårdagens Idolavsnitt. Får se om jag hinner uppdatera bloggen igen innan Michele kommer hem från jobbet. Annars hörs vi i eftermiddag!

090912

Dagens humör: Trött men på bra humör
Dagens planer: Byta storlek på förlovningsringen, till Monzacentrum ikväll för alla butiker är öppna väldigt sent. Sen kommer två vänner över hit efter det.
Dagens kändisar:

Ash (till vänster) och MK (till höger) så himla fina! Älskar att se bilder på dem tillsammans. Mary-Kate's kjol är förresten toksöt.

Dagens nedräkning: 39 dagar tills skolan börjar
Dagens låt: Pussycat dolls - Hush Hush, hush hush

Dagens önskan: Att det finns en förlovningsring kvar i mindre storlek. Vill inte byta till en annan modell.
Dagens smink och hår: Grålila ögonskuggor, mascara och håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 27 grader och soooool

Fredag med myskväll




Skorna behövs väll inte egentligen med tanke på att vi bara ska vara hemma. Men tycker det är finare när outfiten får en helhet. Idag la jag även till detaljbilder, något ni gillar som jag borde fortsätta med?

Så myskväll idag alltså. Vi skulle egentligen ha följt med för drinkar i Milano med Janina och andra au pairer men då Michele jobbar sent hann vi inte med det. Men det kommer fler möjligheter!
Sen med tanke på att det är åskväder och regn så undrar jag om de inte ställer in det... Tråkigt att det skulle bli så här dåligt väder, har varit sol och molnfritt hela dagen. Men imorgon ska det vara fint igen och om det ska regna föredrar man ju det faktiskt på kväll och natt. Om man inte ska ut förstås.
Istället blir det lugnt här hemma med god mat och vin. Vi tänkte se på filmen Because I said so. Självklart en favorit hos mig, Mandy Moore är i huvudrollen! Trots att vi har den har vi inte sett den förut tillsammans. Jag har dock själv sett den tre gånger tidigare men man kan aldrig få för mycket av Mandy Moore.
Ni får ha en underbar fredagskväll mina fina! Vi hörs igen imorgon!

Topp (egentligen klänning) - H&M
Kjol - Gina
Väska, armband - Pimkie
Pumps - Tiger

Veckans blogg - Foki


Jag måste medge, det tog ett bra tag innan jag började gilla
den här bloggen. Jag la till henne på bloglovin först för några dagar sedan.
Jag förstog helt enkelt inte varför folk envisades med att gilla denna rosa blogg. Hon verkade så tråkig.
Med som med mycket annat tar det ett tag innan man blir beroende. Och det har jag blivit. Fullt ut.
För det är inte bara en rosa blogg. Foki är för det första toksöt. Hennes unika stil får än att komma ihåg henne. Plus att hon hittat en egen touch över hela bloggen. Det hon skriver om är annorlunda. Man känner verkligen inte att det man läser på hennes blogg har man redan läst tio gånger förut på andra. Därför blir hon veckans blogg!

Nej jag har inte glömt fredagsfrågorna. Michele har bara mycket på jobbet just nu så han hinner inte svara ännu. Men så fort han gjort det kommer dem upp!

Tonight the lights are dancing in your eyes


Bild från thecobrasnake.com
När jag och Janina gick i Milano igår så testade jag en jättefin röd basker. En liknande som Mary-Kate bar i Milano och London för två år sedan. Som jag förälskade mig i. Sen råkar jag förälska mig i det mesta hon bär och har nog så att jag kan fylla en hel garderob med prylar eller kläder som påminner om henne haha. Är man beroende så är man.

Hur som helst. Mössan ovan var riktigt söt. Jag har tre här i Italien, ännu fler i Sverige. Lär bli några köp till höst och vinter också. Se där, ett till beroende.

Såg precis på gårdagens Idolavsnitt. Satan vad Calle var bra! Hesa röster till fina ballader... det går inte att få nog.

090911

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Ta det lugnt och sedan ha en mysig kväll med Michele. Skulle ha gått ut med Janina och några men känns taskigt att lämna Michele själv när han jobbar sent också
Dagens kändisar:

Taylor Momsen och Mischa Barton på samma event. Taylor lika rockigt snygg som alltid. Snyggt med kontrasten elegant mot tufft. Mischa... njaa det är bara så felmatchat.

Dagens nedräkning: 40 dagar tills skolan börjar!
Dagens låt: Katy Perry - Thinking of you

Dagens önskan: Att det blir en bra helg med fint väder
Dagens smink och hår: Grålila ögonskuggor, svart eyeliner, mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 28 grader och soooool

Katy Perry - Thinking of you


Sedan tjejen med den vackra rösten men som inte pallade trycket i Idol sjöng den här låten har jag inte kunnat sluta lyssna på den. Så fantastisk! Ja texten passar inte in på mig förstås, jag tänker redan på den jag är med. Men fin är den. Helt klart. Lyssna! Om ni hört den förut - lyssna igen.

Precis hoppat ut ur duschen och sitter här med handduken lindad runt håret. Ja och lyssnar på låten ovan förstås. Börjar jag bli tjatig?

Ren och skär lycka


Jag är fortfarande brunett oroa er inte. Det är ljuset som ibland får de ljusaste tonerna i håret att se blont ut.

Jag måste berätta om det lyckorus jag känner just nu. Ni vet, när man varit stressad över något stort länge och så plötsligt faller sig alla bitar på plats.
Skolan har garanterat att jag får en plats trots att min betalning blir försenad, eftersom det bara handlar om fem dagar. Vilket betyder att om lite mer än en månad börjar jag studera något jag brinner för ordentligt. Jag kommer att få träffa ännu fler förhoppningsvist riktigt goa människor. Känna att jag blir bättre på något jag redan har ett stort intresse i. Men som att inte det vore nog har jag fått nya vänner som jag trivs jättebra med redan nu. Solen skiner och verkar inte ha några planer på att lämna oss. ännu Jag är stolt som ett barns mor över min hund som är världens duktigaste och jag har all min glädje att dela med min fina sambo. Som skulle göra mig lyckligast på jorden även om jag inte berikats med allt jag skrev om ovan.
Jag är helt enkelt lycklig. Och jag hoppas att det håller i sig länge, länge.

Dagens köp


Jag får egentligen inte shoppa nu då jag måste spara mina pengar. Gick in på Mango och hittade en helt fantastisk klänning för 600 kronor. Väldigt kvinnlig och vacker. Två olika tyg, ett mjukare i vitt under och så ett svart mönstrat ovan. Den satte sig så fint, drog in magen men bröst och rumpa såg fina ut. Om jag ändå hade kunnat köpa! Men nix, jag var duktig. Så som belöning för att jag kunde stå emot köpte jag väskan och armbandet ovan från Pimkie haha. Gick på motsvarande 150 kronor tillsammans så det tyckte jag att jag kunde unna mig.
Sen köpte jag två presenter till Michele, men som sagt det kan jag först berätta vad det är när han fyller år. Om över en månad! Snacka om att vara ute i god tid.

CSN har förresten godkänt mig och jag får bidrag och lån från och med början av oktober! Är så glad. Det är bara ett problem. Skolan vill ha första betalningen sista september, jag får mina pengar den 5e oktober. Har dock mailat och frågat om det är okej att min inbetalning blir lite sen, det är ändå tre veckor innan skolan börjar. Så hoppas verkligen det!
Känns skönt att alla frågetecken äntligen börjat klarna upp. Har varit riktigt stressad pga skolan hela sommaren, kanske kan man äntligen slappna av snart. Ja, måste bara vänta på svar från skolan... Säger de nej vet jag inte vad jag gör. Första betalningen är nämligen på över 20 000 kronor. Inget man bara kan hosta upp.

Med Janina i Milano


Jag har haft en riktigt mysig dag med Janina! Började dock lite jobbigt. När jag går ner i trapphuset inser jag att jag (som vanligt) glömt mina solglasögon. Jag tänker att jag har tid att gå tillbaka och hämta dem så det gör jag. När jag kommer ut är det fyra minuter tills bussen ska gå, det tar tre minuter att gå dit. Grejen är den att man inte kan lita på italienska bussar, de kommer gärna för tidigt. Så med en hund i famnen och en hundväska hängandes från axeln börjar jag springa i värmen. När jag kommer fram ska man över en stor väg. Självklart åker det massvis med bilar där och jag ser att min buss är på väg trots att det är två minuter tills den ska gå. Så jag gör något galet, springer över vägen trots alla bilar och hoppas på det bästa. Som tur är lyckades jag ta mig igenom när det var en liten lucka i trafiken och hann med bussen. Nästa hade gått om tjugo minuter och ville inte komma sent då jag visste att Janina började jobba igen halv tre så vi inte hade mycket tid på oss. Plus att jag inte gillar att vara sen heller.

Jag kom till sesto två minuter före det att vi skulle mötas, skillat. Så då drog vi in till Milano.
Hon hade en inköpslista på saker hon behövde köpa och lyckades med min hjälp (då jag visste vart det mesta låg) att beta av den. Var bara lite hon inte köpte då hon antog att hon kommer hitta det billigare på marknaden hon ska till på lördag. Jag skulle ha följt med om det inte var för att jag ska in till Milano med Michele för att byta storlek på förlovningsringen. Äntligen! Jag vill ju kunna ha på den jämt. (När vi gick ut i lördags hade jag den som ett halsband istället, fint det med men ändå inte rätt)

Jag köpte presenterna till Michele, de får ni inte se då han läser bloggen. Han fyller inte år förrän 14e oktober men det är skönt att ha det klart istället för att vara ute i sista minuten. Köpte även lite till mig själv som ni får se i nästa inlägg!

På bilderna ovan var när vi pausade för en fika på en uteservering. Var riktigt mysigt! Jag drack kaffe och hon åt en macka. När jag kom hem var jag sjukt hungrig så sitter nu och trycker i mig en pizza och kladdar på tangenterna haha.
Theo följde också med förstås. Satt mest i väskan när han inte orkade gå. Åh han är så duktig min prins! Så lugn och tyst, jättenkelt att ha med honom i stan. Alla vill dock klappa på honom som jag kan tycka att är jobbigt, då många bara kastar sig fram och skrämmer Theo. Men vissa är snälla och frågar först.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Torsdag


Lite dåliga bilder men det är för tidigt på morgonen för att bråka med kameran.
Idag ska jag in till Milano med Janina. Hon behöver fixa busskort och vill även shoppa. Jag ska leta presenter till Michele som fyller år i oktober. Vi tänkte även ta en fika så det blir mysigt.
Theo följer med också då det går så enkelt med honom och hundväskan. Han går själv när vi är ute men så fort vi ska in i en butik eller är på en plats där de går alldeles för mycket folk (de ser aldrig vart de sätter fötterna) så hoppar han snällt ner i väskan. Sen får man ta med hundar så gott som överallt här i Italien så plus det med.

Nu ska jag läsa lite bloggar. Ska möta Janina klockan tio i sesto så behöver gå hemifrån runt tjugo i. Hoppas hon förstod vart vi skulle mötas... Hon kan ju inte riktigt områdena ännu.
Vi hörs i eftermiddag lovers. Yours truly / Maria

Topp - Gina, tror jag.
Halsband - Stradivarius
Shorts, sandaler - H&M

Update; Grattis till Nicole Richie och Joel Madden som blivit föräldrar till en liten babyboy!

Min sötnos


Så här gulligt ligger Theo ofta när han vilar. Med huvudet mellan tassarna. Så otroligt söt! Sorry för sladden, vågade inte flytta på den då det säkert skull ha fått honom att flytta på sig.

Spelade sims en timme till, blivit beroende igen. Så blir det inga vänneravsnitt ikväll lär jag vilja spela ännu mer. Får hoppas det går någon match på teve eller nått som Michele vill se haha. Ja Sverige spelar ju, men det visas inte på våra kanaler tråkigt nog...

Imorgon blir det upp tidigt. Jag ska in med Janina till Milano och vi ska mötas i Sesto klockan tio.
Ska bli roligt med en dag i stan med henne. Eller ja halvdag, då hon börjar jobba halv tre eller när det var. Ska se till att komma ihåg kameran så att jag kan ta en massa foton!
Vi hörs imorgon lovers. Yours truly / Maria

Framsteg med italienskan

Jag låter er nu läsa ett email som Michele skickade till mig idag. För jag blev så chockad över det faktum att jag inte ens insåg att han skrev på italienska förrän jag läst klart. Då jag inte hade några som helst svårigheter med att förstå det han skrev. Så här stod det:

buongiorno amore....come stai e come hai dormito?
piccolina stasera arrivo tardi a casa perchè ho l'ultimo appuntamento alle 19.15 e dopo passo a casa dei miei genitori a prendere l'acqua......ti faccio una telefonata quando sto per arrivare a casa.......
ahhhhhh per favore puoi togliere la carne dal frizer per fare stasera il sugo???
come è leggere tutto in italiano baby???
Ti amo tesoro
Buona giornata

Vilket betyder:
Goddag älskling. Hur är det och hur har du sovit?
Lilla flicka (ett uttryck man använder i italien) ikväll kommer jag hem sent för att jag har mitt sista möte klockan kvart över sju och efter ska jag hem till mina föräldrar för att hämta vatten. Jag ringer dig när jag är på väg hem....
Ahhhh, snälla, kan du ta ut köttet från frysen så att vi ikväll kan göra tomatsåsen?
Hur är det att läsa allt på italienska baby?
Jag älskar dig älskling
Ha en bra dag

Inte illa pinkat va! Hihi

I don't need you to prove me wrong


Förra veckan bar jag visst nästan bara klänningar. Vilken outfit var din favorit?

Har precis kommit in från en runda med Theo. Hans hosta är förresten borta så det var skönt att den bara kom och gick. Nu sitter han här bredvid mig pigg och glad. Kollandes ut genom balkongdörren då det var en blå bil som stannade lite längre bort. Förut skällde han på allt som rörde sig. Nu är han alltid tyst och bara tittar nyfiket. Så stolt över min prins! Han har verkligen blivit en helt annan hund de tre senaste veckorna. Mycket lugnare. Trots att han fortfarande är busig, så mycket tystare kanske är rätt ordval istället.

Stora ringar


Senaste ringen i min samling. Minns inte vad butiken hette men den gick på motsvarande 80 kronor. Och jag älskar den! Har letat länge efter den perfekta ringen och nu har jag funnit den. Ja, tills jag ser en ny som jag inspireras av... De ringar jag köper blir bara större och större till Michele's förfäran.

Jag har precis spelat The Sims 3 i en timme förresten. Började med en ny familj. Roxy, en blond söt tjej som är snäll mot alla men som är gift med den arga och kriminella, dock vackra, James. Familjen är fattig och medan hon försöker göra allt för att få ihop pengar till mat så är James ute och flirtar med tjejer och gör dåliga saker.
Låter roligt va? Är det helt klart!

Två härliga stilar


Bilder från lookbook.nu
Det är något riktigt snyggt med att skymta en BH ovanför ett enkelt linne. Det blir sexigt utan att bli för mycket. Speciellt med tanke på att hon matchar det med en lång kavaj som får outfiten att se elegant ut istället för trashig.
Gillar även killen till höger. Fina färgkombinationer! Sen är kavaj + sjal något jag alltid gillat hos killar.

Har precis sett gårdagens Idol avsnitt. Roligt att även jag kan följa tack vare tv4 play. Tråkigt med tjejen som började gråta, hon hade en fantastisk röst verkligen! Men juryn gjorde rätt som inte lät henne gå vidare. Hon fick två chanser. Och har man en så grym röst men ändå dåligt självförtroende så kommer det inte försvinna bara för att hon får en guldbiljett. Kanske är hon redo nästa år istället?

Dagens...

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Bara ta det lugnt
Dagens kändis:

Ashley Olsen vardagligt snygg i shorts och t-shirt

Dagens nedräkning: 42 dagar tills skolan börjar
Dagens låt: Michelle Branch - If only she knew
Dagens önskan: Att vädret blir bättre imorgon då jag och Janina ska in till Milano för en fika
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 24 grader och molnigt

Inne- och utelista nr 34


En bild på mig från när jag var hemma hos
Jenna för ett och ett halvt år sedan.

INNE

- Att jag äntligen kommer få träffa Jenna igen! Vi som var så tajta under universitetsåret förra året. Nu pratar vi om att hon ska komma hit nu i höst och jag är så glad, så glad.
- Idol! Hoppas bara att det går att se över Internet annars hamnar det på utelistan nästa vecka haha
- Gossip Girl. Såg det sista avsnittet av säsong 2 idag för andra gången. Det slutar så fint. Äntligen är serien tillbaka! På måndag, som man har längtat.

UTE

- Sjuka bloggerskor. Är det bara jag eller verkar det som att varenda bloggerska just nu har feber/hosta/förkylning eller vad det nu kan vara. Visst, några av er är säkert jättesjuka... men alla? Har Sveriges invånare verkligen så dåligt immunförsvar? Eller orkar ni inte gå upp vid sju för att gå till skolan efter att ha varit vana vid sommarlov och sovmorgon? ;)
- Att jag är så förbannat glömsk! Kom på nu att Anna hade med virusskyddet till Italien så att jag skulle kunna fixa det på nya datorn. Men det glömdes ju helt bort under helgen och nu har hon åkt hem igen och tagit med sig det. Så jag får väll ta och köpa det istället.
- Italiens postsystem. Janina skickade marabou sommar för att vara snäll i somras. Det kom inte fram. Nu har mormor skickat kort och pengar för att Theo fyllde år. Det har inte kommit fram. Känns som att någon sitter och snor mina saker, och jag blir riktigt förbannad. Jag har själv jobbat på posten i Sverige och vet vilken ordning vi har och ingen skulle någonsin sno något. Något säger mig att saker och ting inte fungerar lika bra här i Italien.
Antagligen därför som ingen köper hem kläder över Internet.

Trötthet leder till The Hills


En skymd Maria framför sin minilaptop.

Jag hade tänkt plugga italienska men blev så förbannat trött. Alla vet att man aldrig kan få in glosor och meningar om huvudet inte är med. Så istället blev det att se tre avsnitt av The Hills. Kommit efter i den serien ändå så det var kul att komma ikapp lite. Även om man bara vill slå Spencer mer och mer för varje avsnitt...
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan måla naglarna. Kanske kan det få mig att sluta bita på dem. Jag hade varit så duktig, inte bitit på ett år. Sedan läste jag Änglar & Demoner, spänning får mig att bita. Nu är boken utläst sedan länge men jag kan ändå inte bli av med min dåliga vana. Illa!
Kommer in med en Inne- och utelista senare raringar!

God glass och hund med hosta


Jag och Michele brukar vanligtvist bara köpa enkla pinglassar för att kunna äta något gott till vardags. Dock valde vi att lyxa till det med Cornetto under helgen då Anna var här. Fanns tre kvar såg jag nu så åt precis upp en hihi.
Vi köpte även en tårta som vi helt glömde bort. Janina kommer hit imorgonkväll så då kan vi se om den är god.

Theo har förresten fått hosta stackaren. Jag läste om detta på Internet för att se att det inte var något farligt då han aldrig haft det förut. Det stod att det sällan är någon fara, speciellt inte om det bara är hosta. Man måste bara se upp så att han inte får feber eller verkar tröttare än vanligt. Än så länge verkar det bara vara hosta, men jag får hålla koll på honom och se om det blir någon förändring. Man blir ju så orolig!

Skrämmer Apoliva tjejen dig också?


Den här reklamen går tydligen i Sverige just nu och har väckt mycket uppmärksamhet. Tanken är att det ska vara en vacker reklam men den har gett motsatt effekt, folk blir rädda. När jag såg på youtube tyckte jag att hon såg vidrig ut ja, men jag blev inte rädd. Fast kanske om man sitter hemma själv och hon kommer stort på teven istället haha. Vad säger ni, skrämmer hon er?

When everybody's got a reason I feel like giving up


Allting från forever21.com

Ovan finns en hel del fint jag gärna skulle välkomna i garderoben. Vad sägs om den lite töntiga men otroligt söta "I love my boyfriend" toppen? Jag vet att Michele skulle bli jätteglad om jag köpte den haha.

Jag har precis satt igång en tvättmaskin. När jag är klar med det här inlägget tänkte jag se på ett gammalt Gossip Girl avsnitt. Göra sig redo för måndag då säsong 3 äntligen börjar!
Efter det blir det dock att plugga italienska. Om man vill bli duktig någon gång så är det bara att ligga i. Och ja... prata med Michele också. Det blir bättre och bättre med det hela tiden.

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Sola lite och plugga italienska
Dagens kändisar:

Behind the scenes bilder på MK (till vänster) och Ash (till höger). Ska bli roligt att se slutresultatet!

Dagens serie: Vänner säsong 5 med älskling. Han blev jätteglad när han såg Monica och Chandler tillsammans Dagens låt: Agnes - Open up your eyes
Dagens önskan: Att det går snabbt att få in de nya meningarna på italienska
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en hästsvans
Dagens väder: 27 grader och sooool

En videoupdate från shoppingrundan


Klippet blev kortare än tänkt då batterierna var nästan slut på kameran. Men enjoy!

Den här dagen har gått helt sjukt fort. Vart tog den vägen egentligen? Nu har jag i alla fall kommit igång ordentligt med garderoben så att jag stolt kan visa Michele resultatet när han kommer hem från jobbet. Har märkt att han inte riktigt gillat min röra där inne hehe. Men snart är det fixat, frågan är dock hur länge det håller.
Kommer in senare med bilderna från Old Fashion!

I'm so damn naiv I'll eat your words

Allting från topshop.com

Jag väljer att låta sommaren hålla i sig och kollar bara på sommarkläder än så länge. Jag menar, det dröjer till mitten på oktober innan vi får höst här. Lagom till min skola börjar. Så hur mycket jag än älskar höstmodet, är jag glad över att det är kläder som ovan jag fortfarande kan gå i.

Jag och Anna gjorde en kort videoupdate i Monzacentrum i fredags. Den håller på att ladda på youtube just nu så ni får den senare. Jag ska läsa lite bloggar och sedan diska lunchen och städa i ena garderoben. Det är på tiden helt klart... Allt ligger i en hög så det är omöjligt att hitta någonting. Anledningen är för få galgar.
Känns som att jag och Michele får besöka Ikea snart igen. Med tanke på att någon (antagligen jag) hade sönder ett till vinglas i lördags. Vi märkte det igår när de skulle diskas att det var en spricka i ena. Så nu har vi bara tre. Vinglas, galgar och lite svensk mat är vad Ikea ska rädda oss med!

Grattis min fina!


Idag blir världens bästa syster
Anna 18 år och myndig. (Oroa er inte, det är 16 årsgräns här i Italien så vi bröt inte mot lagen när vi gick ut haha)

Självklart var det jobbigt när Anna åkte hem igår. Hade ont i magen när vi körde henne till flygplatsen. Men vi är vana att vara ifrån varandra, och tre månader är en barnlek för oss. Så snart ses vi igen! Vid jul när jag kommer och hälsar på i Sverige och stannar över nyår. Har varit underbart att ha dig här gumman. Du är så knäpp, go och rolig. STORT GRATTIS PÅ DIN DAG!

Dagens...

Dagens humör: Trött men på bra humör
Dagens planer: Plugga italienska och städa
Dagens kändis:

Ashley Olsen i en annorlunda outfit och väldigt snygg i håret!

Dagens serie: Sista två avsnitten av vänner säsong 4 med Michele. Vi har inte hunnit se avsnitten hittills.
Dagens låt:
Anna - Ordinary People hihi
Dagens nedräkning: 44 dagar tills jag börjar skolan
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en hästsvans
Dagens väder: 29 grader och soooool

Old Fashion


Gårkvällen var trevlig, dock vart jag lite besviken. Old Fashion kändes helt annorlunda mot sist när jag var där. Ni vet, kvällen då jag träffade Michele. Jag undrar hur full jag måste ha varit för jag kände knappt igen mig, haha! Jag sa hela tiden "de måste ha gjort om här" men Michele tyckte att det såg likadant ut... Aja.
Musiken var bra till en början men dj'n var värdelös. Kunde inte köra bra byten mellan låtarna och sista timmen var det bara musik utan sång. Tråååååkigt.
Men vi fick en trevlig kväll ändå och det var riktigt roligt att träffa Janina igen! Hon och Emma hade velat att jag skulle med på aperitivo ikväll men då ska vi köra Anna till flygplatsen så det får bli en annan gång.

Nu ska vi dra till Monzapark för att sola. Vi kommer välja en plats bredvid ett träd så man får skugga för Theo's skull men även sol för oss som vill bli bruna.
Tar med mig lilla bärbara så jag kan sätta mig med den i skuggan när det blir alldeles för varmt.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Bättre foton


Nu är vi hemma! Eller ja, Michele är kvar och har inte fått klippa sig än. Det är billigt, de är underbara och slutresultatet blir alltid bra. Men man får vänta lääääääänge. Sen tog mitt hår två timmar och Annas fyra så ja, väntetiden hade en anledning.
Jag, Anna och Theo gick hem så att jag kan börja med maten tills Michele kommer hem. Det tar bara tio minuter att gå. Vi passade på att säga hej till Thomas också som jobbar på en pizzeria på vägen hem. Han verkade lite förvånad när vi kom och tittade in hihi.

Janina kommer hit vid nio så jag hoppas vi har fått i oss maten då... Blir att sminka sig och dricka vindrink (vin med sprite haha) och sedan till Milano vid halv tolv för att skaka rumpa.
Vad gör ni ikväll?

Lördag


Nu ska vi till frisören! Jag kommer inte bli brunett i alla fall. Eller jo, men inte helt. Slingor! Har en bild som är skitsnygg så jag hoppas de får till den.
Måste skynda nu då vi ska vara där klockan två. Tar med mig lilla datorn då jag lär bli klar före Anna eftersom hon ska klippa sig också.
Klänningen är lånad av Anna, från Pull & Bear då hon lånar en av mina. Skor från Zara.
Ciao!

En galen dag i Milano


Bilder från igår! Tog även när vi drog ut på kvällen, men det får ni senare. Anna vill ju också hinna sitta vid datorn och göra dessa kollage tar sin lilla tid.

Hur som helst, det var i alla fall riktigt trevligt. Emma skickade sms när vi var framme att hon skulle bli sen. Så jag passade på att visa Anna lite i Milano. Vi drog och shoppade på min favorit shoppinggata där Anna köpte en vit baströja och en jättesöt klänning. Efter det gick vi till il duomo och tog foton. Istället för att fråga folk så satte vi tidutlösning haha, ni kan gissa hur folk tittade. Sen kom det även fram två japaner som ville ta kort med oss.
Anna; Tror du att de läser din blogg?
Jag; Absolut, japaner älskar fashionstars.

Haha antagligen inte. De råkar bara älska att få ta foton med blondiner... Det komiska är att de frågade på dålig italienska, men verkade kunna helt okej engelska. Jag förstod vad de sa som tur var. Men konstigt att de frågade på italienska då jag och Anna pratat med varann på svenska när de kom fram haha. Men gör inte mig något, älskar att få träna språket!

När Emma och Jennifer kom så drog vi och åt sushi. Anna gillade det inte, så tråkig hon är. Det skrev jag igår också va? Men jag tyckte att det var jättegott och går gärna dit snart igen. Man blir så mätt av det också! Trots att man inte äter så mycket.
Nu ska jag borsta tänderna. Ni får bilder från gårkvällen lite senare.

Hemma från sushikväll


Normal bild va? Haha

Vi har precis kommit hem från Milano. Anna gillade inte sushi, vilket gjorde mig besviken. Men, jag älskade det som vanligt och åt mig mätt. Älskade sushi!
Det var roligt att träffa Emma och Jennifer igen, de skulle vidare på salsakväll. Lät roligt. För oss blir det lugnare med vänner på 3m.

Tog en del bilder så det får ni imorgon. Anna tjatar på mig att lämna över datorn till henne så jag får lägga upp bilderna imorgon istället.
Ha en trevlig fredag!

Stress för Anna, blogg för Maria


Turistbilder från Monza haha. Lite surt att bara femton minuter senare försvann alla moln och det blev soligt. Men då glömde vi bort att fota. Har dock gjort en liten videoupdate, kanske var vädret bättre där.
Hur som helst. Vi träffade på Laura som jobbade inne på Zara. Alltid lika rar. Sedan köpte Anna en fin höstig klänning på Promod och jag en ring som jag blev förälskad i. Mascaran fick vänta då jag fann exakt en sådan ring som jag letat efter de senaste månaderna. Äntligen! Ni får en bild senare, antagligen imorgon.


Italiensk glass var Anna förstås tvungen att smaka, och hon älskade. Går inte att göra annat.
Dock var det så varmt att det smälte fortare än man hann äta. Så det var bara att få ner den fort.
I bilden syns förresten min nya ring! Ni ska dock som sagt få en bättre bild.

Innan vi tog bussen hem gick vi och köpte cheeseburgare på McDonalds.

Anna; Nej fan vad jag måste börja träna när jag åker tillbaka till Sverige!
Jag; Ah, jo tjena.
Anna; Det är sant jag ska!
Jag; Vadå? Du kommer springa till McDonlads eller?

Hehe...

Nu måste jag dock joina systern i stressandet. Göra oss iordning för att dra till Milano och träffa Emma och Jennifer. Äntligen dags för sushi igen!

Till Monzacentrum vi går


Ibland tycker jag om att dra på varenda ring jag har. Även när fingrar som funkar tar slut och man får använda två på samma.

Nu ska vi ut med Theo. Sedan kör Michele mig, Theo och Anna till centrum. Shooooopping! Dock bara en mascara för mig. Men jag hoppas att Anna hittar något. Sen lär det bli en massa foton och även en videoupdate.
Vi hörs i eftermiddag innan vi drar till Milano för sushi!

Ciao a tutti!

Glass i stora (små) lass


Anna blev lite uttråkad av att sitta på balkongen undertiden som jag diskade frukosten.
Anna; Vad ska vi göra?
Jag; Vi tar det lugnt tills Michele kommer, sen blir det fullt upp hela dagen.
Anna; Men jag är uttråkad
Jag; Vi kan se på en film.
Anna; Man ser inte på film när man är utomlands!! "Hej, vad gjorde du i Italien?" "Jag såg på film!"
Jag; Okej förlåt då...

Haha så vi åt glass istället. Fanns dock bara en kvar så vi fick dela.
Anna behöver dock inte vara orolig. Vi äter lunch halv ett, ett blir det att handla mat, två till centrum för shopping och sedan komma hem för att göra oss iordning för sushikväll. Efter det hem igen för lite vin innan vi drar till 3m. Så det kommer inte finnas tid för film ofta den här helgen.

Anna i Italien!


Igår kom Anna vid halv tio som jag räknat med. Åh ni skulle ha sett hur glad Theo blev! Han var helt till sig. Min lilla bebis. Allt är ju så nytt här för honom så då är det nog kul att plötsligt träffa någon man känner igen.
Vi åt kött med pommes frites och drack gott vin. Pratade om flygresan och vad vi ska göra den här helgen.


Min fina syster
Anna! Efter middagen gick vi ut med Theo och efter det satte vi oss på balkongen. Michele dock bara någon halvtimme då han skulle upp tidigt för att jobba idag. Men jag och Anna pratade till halv ett och kom ikapp i varandras liv. Det var riktigt mysigt! Dock pratade vi nog lite högt då en italienska öppnade dörren på balkongen ovan och sa "kan ni prata tystare". Haha oops. Så jag bad om ursäkt och så fick vi viska istället.
Anna är nu på balkongen och tar sol. Det är lite molnigt men ändå bra väder och solen steker. Vilket var en trevlig överraskning då det stod att det skulle bli regn.

Duellen - Ashley vs Vanessa


Ny duell! Ashley vann med 5 röster mot Kate's 4. Dåligt med röster förra gången, kanske blir fler denna gång? Vem är din favorit? Maxa stilernas gränser som Olsen eller köra på säkra kort som Hudgens?

Nu är det inte långt kvar tills Annas plan landar och Michele hämtar upp henne. Vid halvtio borde de vara här så då är maten klar. Som sagt, sen middag men inte mycket att göra åt saken. Ska bli underbart att ha min fina syster här! Som ni förstår blir det därför dåligt med bloggning denna helg. Men jag kommer garanterat att ha både bilder och videobloggar att visa er sen!
Lite uppdateringar kommer i helgen i alla fall. Vi hörs redan imorgon.
Ha en toppenkväll lovers. Yours truly / Maria

Städning pågår


Idag har jag varit duktig! Jag har strykit en hög med kläder, kört en tvättmaskin och hängt upp kläderna på tork, dammat nattduksborden och byrån i sovrummet plus städat den. Som ovan ser ni vilken skillnad det blir när man flyttar på småsaker. Nu ligger de där de hör hemma istället Då blir det lättare att hitta också.
Fotona ni ser är förresten från när jag tog studenten. Överst med mamma och under med pappa. På mitt nattduksbord har jag bild på Anna och Cornelia. Snart kommer även en bild upp på mig och Michele i sovrummet och sex bilder på våra vänner och familj i hallen. Det ska bli så fint!

Jag tyckte att jag förtjänade en liten paus men när pausen är över ska jag städa golven och en del i badrummet. I'm on a roll!

Dagens fråga - Ikea


Igår kom Ikeakatalogen hit och jag blev jätteglad. Nog för att Ikea är populärt här. Men jag visste inte att de hade en katalog också. Dock är den mycket tunnare än i Sverige.
Satte mig igår och kollade igenom och drömde om saker som jag kunde köpa till vår lägenhet. Samtidigt som det var roligt att se att det fanns så mycket svenskt. Wonderful! Blir du glad av Ikeakatalogen?

Nu ska jag kolla bloglovin, sedan blir det att stryka kläder. Ska städa en massa också så att det är rent och fint när Anna kommer. Michele blir också alltid så glad när han ser att jag har donat. Jag tycker om att bli förtjänt av stoltheten i hans blick.

Så vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Fullspäckad helg


Jag är så glad! För den här söta tjejen, familjens nästa au pair Janina, ska med oss ut på lördag hihi. Hon kom igår och säger att det känns väldigt konstigt och att hon redan har hemlängtan. Det är för att man kommer helt ur sin rutin och har inte sina vänner omkring sig som man känner så. Därför får vi se till och ha en riktigt bra utekväll på lördag istället som ett välkomnande till henne hihi. Det ska bli bra väder så då drar vi nog till Old Fashion. Där jag och Michele träffades och där man får dansa under stjärnorna.

Så här ser förresten helgens schema ut:
Torsdag (ikväll): 21.30 Runt denna tid borde Michele och Anna komma hit. Vi äter god mat, delar på en flaska vin och om regnet håller sig borta blir det nog tjejsnack på balkongen för mig och Anna och Michele går och lägger sig då han ska upp tidigt för jobb imorgon.
Fredag: 09.00 Vi lär gå upp vid denna tid om vi inte är alldeles för trötta. Äta frukost och sedan om det finns sol vill Anna sola på balkongen medan jag antagligen uppdaterar bloggen hihi.
13.00 Michele kommer hem och han och jag åker och handlar mat medan Anna stannar här med Theo, om det är lugnt med henne. Tror inte hon har något emot det då hon får låna Internet haha.
14.00 Jag, Anna och Theo drar till Monzacentrum för shopping. Om Michele är snäll kör han oss dit innan han måste tillbaka till jobbet. Sedan lär vi gå hem, bra motion då det är en 45 minuters promenad. Jag har som vanligt med hundväskan till Theo då han blir trött snabbare än oss. Efter en heldag i centrum brukar han gilla att sova i den.
18.15 Jag och Anna drar in till Milano. Theo behöver vara ensam hemma i ungefär en och en halv timme men det ska nog inte vara några problem, hoppas jag. Michele borde vara hemma mellan kvart i åtta, åtta.
19.00 Möter vi Emma och Jennifer i stan för sushi! Ska bli riktigt gott. Vi lär stanna där runt en timme.
21.00 Jag och Anna är hemma igen och dricker lite vin med Michele och äter något lätt om sushin inte gjorde oss mätta.
22.30 Drar vi till 3m för en trevlig kväll dit jag gissar att även Jenny kommer då hon vill träffa Anna förstås.
Lördag: 10.00 Upp för sol på balkongen.
14.00 Har vi alla tre tid hos frisören. Jag ska bli brunett, Anna göra slingor och klippa sig och Michele klippa sig. Theo följer med dit.
17.00 Beroende på hur lång tid det tar hos frisören och om Anna känner att hon vill shoppa mer så drar vi nog till Vulcano ett köpcenter. Anna måste ju få shoppa på Stradivarius!
21.00 Ska jag fråga om Janina vill komma över så dricker vi lite vin och gör oss iordning för kvällen.
23.30 Drar vi in mot Milano för att slå klackarna i taket!
Söndag: 11.00 Vi lär vilja ta lite sovmorgon. När vi är klara drar vi till Monzapark för en mysig dag i solen. Vi kommer välja en plats där det finns skugga också för Theo's skull.

Hur vi gör sen om vi går till Michele's föräldrar för sen lunch så de får träffa Anna är inte bestämt än. Vid sextiden behöver vi åka mot flygplatsen igen i alla fall.
Låter inte som en dum helg va? Hihi, jag tror allt att den kommer bli toppen!

You're stuck in my head like a melodi


Allting från netaporter.com

En kjol, två olika tillfällen. Blev smått förälskad i de röda pumpsen. Färgen var så lysande, utan att bli för mycket. Tråkigt nog låg priset på över 5000 kronor, himla onödigt.

Nu ska jag plugga lite italienska. Vill passa på innan jag börjar med städningen. Michele hämtar Anna från flygplatsen, åker nämligen direkt när han slutar jobba då Annas plan landar halv nio. Så de borde vara här vid halv tio. Blir en sen middag. Kött, vilket vet jag inte än, med pommes frites. Gott, gott!
Får hoppas att flygresan går bra och att det inte är några förseningar.

Dagens...

Dagens humör: Lite trött men annars glad
Dagens planer: Fixa iordning här hemma inför att Anna kommer
Dagens kändisar:

Åh det går inte att bli snyggare än dessa två! MK (till vänster) i svart som hon bryter av med röda söta pumps och Ash (till höger) som ser romantiskt kvinnlig ut. Är det verkligen konstigt att jag avgudar Olsen?

Dagens roligaste: Anna kommer hit ikväll!
Dagens låt:
Dishwalla - Angels or Devils
Dagens önskan: Att det blir bättre väder imorgon! Så typiskt, vi har nästan haft konstant fint väder de senaste veckorna. Och så ska det bli dåligt när Anna kommer.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en hästsvans
Dagens väder: 30 grader och molnigt, kan bli regn

Onsdagkväll


Här har ni dagens enkla, orkar inte klä upp mig något speciellt när man bara är hemma. Men det är trevligt att vara fin för sin sambo hihi. Ja födelsedagsbarnet ville som vanligt också komma fram för att se vad jag höll på med.

Nu ligger vi båda två här i soffan och tar det lugnt tills Michele kommer hem. Jag borde egentligen stryka kläder men efter att ha städat i vardagsrummet är jag för trött för det. Finns tid för det imorgon, Anna kommer först på kvällen. Åh ska bli så roligt! Hoppas att dagarna inte går allt för fort, önskar att hon kunde stanna längre än till på söndag.

Men, men. Ikväll blir det vänneravsnitt med Michele. Vi ska se på de två sista avsnitten av säsong 4, när Ross och Emily gifter sig. Bra avsnitt! Ännu roligare att Michele inte har sett. Han kommer bli så chockad över vad som händer...

Klänning - Pimkie
Armband - Donnapiù
Skor - Stradivarius

Svar på era frågor


Här kommer svaren på de sista av era frågor! Blev riktigt långt men förhoppningsvist något ni gillar. Enjoy!

Nu har jag varít duktig och städat uppe på byrån i vardagsrummet. Det var fullt med skräp där innan men nu kan man faktiskt se den vita ytan...
Jag har busat massor med Theo, ännu mer än vanligt just för att det är hans födelsedag. Så han blev glad. Nu är han trött dock hihi.
Kommer in med en outfit lite senare!

Veckans blogg - Janina


Tyckte att det passade bra att låta
Janina bli veckans blogg då hon idag flyttar hit till Italien!
Om ni vill följa med i en au pairs liv enda från början så kika in! Hon är nog redan här nu skulle jag gissa eller på väg. Inget Internet ännu dock, Michele kommer ge det till henne ikväll och ladda på det imorgon. Sen kan hon använda det först ett dygn efter, det är lite dumt det där.
Men det ska bli toppen att ha dig här tjejen! Vi får ses snart tycker jag allt.
Hon kommer jobba för min gamla familj så hon har kommit till ett kanonställe!

Nu ska jag göra videoinlägget med era frågor. Så det får ni lite senare.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Grattis Theo två år idag!


Idag är det en fin och speciell dag, nämligen Theo's födelsedag! Han blir 2 hela år idag.
Jag är jätteglad att trots att jag varit borta lite längre än tio månader från honom så har jag aldrig missat hans födelsedag. För när han fyllde 1 så var det ungefär 2 veckor tills vi skulle ta honom till Finland.
Idag efter lunchen fick Theo speciellt hundgodis som han älskar, vilket också är bra för hans tänder. Bara för att det är hans dag hihi. Sen tänkte jag gå med Anna på fredag i Monza och då kolla in den nya butiken som finns där. Den är nämligen bara inriktad på chihuahuaor!
Bilderna ovan är tagna för bara någon timme sedan. Så stor han har blivit!

GRATTIS ÄLSKADE FINA!

You don't know what you got until you're missing it alot


Allting från hm.se

Jag skriver sällan om underkläder på bloggen och är dålig på att shoppa det också. Vilket är tråkigt när det finns så mycket fint. Men om jag har pengar över till shopping så går det alltid till nya skor eller en snygg topp. Sån är jag. Då är det tur att ha en pojkvän som gillar att köpa underkläder till än...

Dessa ovan var mina favoriter av de jag såg på hemsidan. Riktigt söta och fina men ändå lite sexigt. En toppenkombo om ni frågar mig. Sen känner jag mig snyggare om jag vet att jag bär fina matchande underkläder, även om ingen ska få se dem. En kick för sitt egna självförtroende helt enkelt.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Michele kommer hit vid ett-tiden så äter vi lunch tillsammans. Han har gjort kopia på en av nycklarna som det inte fanns två exemplar av. Så jag är inlåst. Skulle jag gå ut har jag nycklar till alla dörrar förrutom den yttersta porten. Och det är inte som att jag känner för att hänga på innegården... Så tur att Michele kommer hem. Måste ju ut med Theo också.

Dagens...

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Plugga italienska och städa i lägenheten
Dagens kändis:

Taylor Momsen förbannat snygg under Gossip Girl inspelningen!

Dagens roligaste: Anna kommer imorgon!
Dagens låt:
Agnes - I need you now
Dagens önskan: Att det är fint väder de dagar Anna är här
Dagens smink och hår: Blågrålila ögonskuggor, mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 32 grader och soligt, lite moln

Parken där vi bor


Tog med kameran för att visa vart vi går ut varje dag. Med tanke på att det inte finns så mycket träd i Italien är det underbart att vi har en lagomstor park precis utanför där vi bor. Helt klart guld värt!
Idag var det ovanligt mycket folk där. Så fort vi vände vid hörnet som ni ser i bilden så var det ett helt gäng ungdomar som spelade fotboll (finns en fotbollsplan i den här parken, trots att det finns en skylt att man inte får spela fotboll. Bra jobbat) Andra ungdomar satt ner på bänkar, ett par kysstes och ett välkänt ansikte satt med manligt sällskap och pratade. Detta är vad jag älskar med solen, den får ut oss människor från våra trygga bostäder hihi.
Det välkända ansiktet var Laura, en tjej som bor i närheten och faktiskt en av de första jag lärde känna här. Anledningen är för att hon pratar riktigt bra engelska, så när min italienska var riktigt kass var det skönt att ha någon att prata med. Hon, jag och Julia kom varandra riktigt nära. Tråkigt bara att Julia flyttade till Australien. En annan italienska som pratade bra engelska. Tycker att det är dags för henne att komma hem nu!
Laura var i alla fall lika glad och trevlig som alltid. Berömde min klädsel trots att jag bara dragit på mig en sommarklänning och solbrillor. Sen frågade hon vad jag ska göra i höst och blev väldigt imponerad när jag sa att jag ska börja studera på IED. Själv jobbar hon på Zara här i Monza, inte dumt det heller. Jag såg henne så gott som varje helg förut när jag och Michele gick ut oftare.
Kom på när jag kommit hem att jag borde frågat om vi skulle ta en fika eller något någon dag. Vi bor ändå så nära varandra. Men vi stöter nog ihop snart igen, plus att jag tror att jag har hennes nummer i mobilen.
Oj det här blev långt, men hur som helst... fint väder! Tänkte sätta mig på balkongen när jag är klar med detta.

Dagens fråga - tidningar


Jag har svarat på era frågor i inlägget nedan, dags för er att svara på en av mina!
Själv föredrar jag svenska Elle. Var prenumerant förut och köper ett nytt nummer när jag är i Sverige.
Gillar även veckorevyn och Solo. Vilken är din favorit?

Nu har jag och Theo fått i oss lunch. Så vi ska vila lite här på soffan där vi båda befinner oss. Sedan ska jag ta ut honom på en promenad.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Svar på hälften av era frågor

Här kommer svaren på era frågor! Ja hälften, resten tar jag som vanligt i ett videoinlägg. Fixar det imorgon.


Vad är meningen med livet? =) (för dig!!)

Jag vet inte vad som är meningen med livet. Alltid göra det man brinner allra mest för kanske. Vägra leva ett halvdant liv.


Vilka hårfärger har du haft?
Har varit blond, brunett (min naturliga hårfärg) och rödhårig. Det blonda och bruna har varit i väldigt många olika nyanser. På lördag ska det bli ljusbrunt!


Har du gjort något olagligt nångång?

Druckit alkohol innan jag varit arton är väll det olagliga jag har gjort. En riktig gangster alltså haha.


Hur kommer det bli med skolan, kommer du ha fast schema och vara där varje måndag till fredag? eller kommer du ha lite olika scheman och så varje vecka? :)

Det mesta kommer vara projekt i skolan, man sitter sällan på föreläsning och liknande utan det är mer grupparbeten och individuella arbeten. Så schemalagt lär bara bli några få timmar i veckan. Men så får man plugga hemifrån och om man behöver någon av salarna så får man ta sig dit på egen tid.

OM saker och ting inte blir som förväntat mellan dig och Michele (peppar peppar).
Tror du då att du fortfarande kommer att bo kvar i Italien, studera klart, skaffa ett jobb, familj o.s.v? Michele vare ju ändå en av de stora anledningarna till att du flyttade från första början? nu hoppas vi ju inte på det, men ja intressant o veta om du planerat för även några andra scenarion. :)

Det är svårt att säga, kanske skulle jag behöva åka hem för att få familj och vänners stöd, då ingenting skulle såra mig mer än att vara utan Michele. Men om vi säger att det mot förmodan (Michele hatar när jag pratar om sånt här) skulle göra slut för att vi inte känner samma sak för varandra länger. Då skulle jag vilja stanna kvar ändå. För det finns så mycket mer än bara Michele som håller mig kvar i detta underbara land.


Tycker du om sushi?

Åh jag älskar sushi! Länge sedan jag åt nu men har en inplanerad sushikväll med syster och Emma på fredag.


Vad är det första du tänker på när du tittar på dig själv i spegeln ?
Beror helt och hållet på vilken tid på dygnet det är haha. Ibland känner jag mig snygg, ibland inte.


Vem skulle du vilja byta garderob med :D?

Mary-Kate Olsen!


När börjar du skolan i Italien då? =)
21a oktober!


Saknar du aldrig din familj i Sverige när du bor så långt bort och hur ofta träffar du dom?
Jag hade väldigt ofta hemlängtan i början. Saknade främst min familj något förbannat.
Det gör jag fortfarande men det är mer hanterbart. Jobbigast är dock när jag åker från Sverige. Som efter sommaren var det Cornelia som det gjorde ondast att lämna. (Min tvååriga lillasyster) Jag vet att det kommer vara riktigt tugnt när Anna åker hem på söndag.
Jag träffar min familj några gånger om året. Sommar, vid jul och påsk. Sen kommer de och hälsar på mig ibland. Som Anna nu, farfars fru Ingrid kom förra året och mamma och Harry planerar att komma senare i höst.


Goaste kaffet i Sverige & Italien? (ink kaffedrinkar)
Jag dricker sällan kaffe. Om jag gör det är det vanligt svart med lite mjölk i. Det finns dock en kaffedrink här i Italien som är helt fantastisk. Glömmer dock namnet på den hela tiden.

I wish everyone was loved tonight

Allting från mytheresa.com

En lyxig önskeoutfit som jag föll ordentligt för. Klänningen kan jag tala om att ser mycket, mycket finare ut i verkligheten. När den formas efter ens kropp blir den klart mer intressant och oerhört oemotståndlig. Om man bara hade några tusenlappar väntades på att få användas... Men icke, just nu går alla pengar till hyra och mat.
Längtar tills jag får mitt studielån! Inte för att jag kommer kunna shoppa på mytheresa då heller. Men i alla fall nååågot någonstans haha. Dock blir det lite shopping med syster. En ny mascara ska inhandlas. But that's it.  
Får istället se henne gå runt och leta efter något fint.

Roligt att ni ställt frågor i frågestunden! Jag svarar på dem lite senare.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Små trött men annars på bra humör
Dagens planer: Plugga italienska! Jennifer pratade bättre italienska än mig och har inte bott här mycket längre. Så nu är jag sugen på att också bli bättre! Pratade nästan bara italienska med Michele igårkväll hihi.
Dagens kändis:

Hilary Duff under inspelningarna av Gossip Girl! Yes, hon kommer att gästspela vilket jag tycker är fantastiskt kul.

Dagens nyhet: Ny årstid, ny header! Hoppas att ni gillar den. (Uppdatera sidan om ni inte kan se den)
Dagens låt: Michelle Branch - All you wanted
Dagens nedräkning: Bara två dagar tills Anna kommer hit!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en hästsvans
Dagens väder: 32 grader och soooool

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!