Magen vecka 32


Kalaskulan fortsätter att växa! Jag frågade Sami igår om han tyckte att den vuxit sedan förra veckan. Vi var osäkra båda två. Det är så svårt att avgöra när man ser magen varje dag. Därför det är så perfekt med dessa bilder varje vecka. För jämför man med
förra veckan ser man att den blivit lite större. Inte konstigt det, bebis blir större han med! Ca 2 kg väger han nu. Det märks främst när jag lutar framåt så att han trycks mot yttre delen av magen. Då blir det tungt att bära! Annars känner jag mig fortfarande rörlig. Däremot har de långa passen på jobbet börjat bli väldigt tunga. Sista timmarna har jag så ont i bäcken och ben att jag blir galen. Vi har inga arbetsuppgifter sittande så det är bara att bita ihop. Hoppas verkligen försäkringskassan går med på att ge mig graviditetspenning på deltid. Annars får jag köra på tills kroppen verkligen tar stryk och då bli sjukskriven istället. Men det känns ju himla onödigt.

Annars då? Näsblod har jag fått en gång under veckan som gått. Men det var knappt något alls, bara jobbigt att det alltid sker nattetid. Halsbrännan har gått från mild till kaos. Utan tablett gråter jag! Likaså detta är ett problem nattetid. Går även upp oftare för att gå på toaletten nu. Så att sova hela natten finns inte på världskartan, tur att jag är en person som somnar om fort. Däremot är det obekvämare nu än vad det var förr. Sover därför med två kuddar istället för en. Kommer behöva fler snart! Eller större.

Enligt nedräkningen till höger ska bebis nu sova ungefär 90% av tiden. Vår pojke verkar inte hålla med. Eller så rör han sig bara väldigt mycket i sömnen. För han är en riktig liten vilde! Oavsett om jag arbetar eller sitter ner här i soffan. Här om dagen var även första gången jag kände att han hade hicka. Lilla pojken då.
Imorgon är det exakt två månader tills han är beräknad. Snälla älskade skatt, ha bråttom ut i världen!

Planering inför bebis ankomst


Vi har en rymlig lägenhet med stort vardagsrum och stort sovrum. Så bebis kommer ha gott om plats att busa och om något halvår har han sitt eget rum. Perfekt första lägenhet när man har ett barn alltså.

Det enda är vårt badrum som är så himla litet. Jag har börjat fundera på hur vi ska kunna ha plats där inne och tror äntligen att jag funnit en lösning. Jag och Sami ska till Ikea nästa helg och köpa en byrå till bebis. Då får det även bli lite nytt till badrummet så vi får plats med handdukar och blöjor. För nu är det trångt! Men jag vill ha ut torkskåpet som vi nu använder till att hänga kläder. Vi får börja hänga kläder i vardagsrummet istället så vi får mer plats. Att vi inte tänkt på det innan. Fast det är först nu som det egentligen blivit ett problem.

Medan jag funderade och planerade så rensade jag en hylla med hårprodukter (Anna kommer döda mig) och gjorde den till bebis första hylla. Så lite bjöjor, tvättservetter och amningsfiltar finns där. Åh vi längtar så mycket efter dig lilla skatt!

Kommer in med en magbild lite senare, för idag går vi in i ny graviditetsvecka!

Stuck in the moment with you

Allting från topshop.com förutom skorna som är från zara.com

Vardaglig outfit för oss gravida! Ja för oss som klarar av klackar. Vilket jag inte gör längre. Men det är väll bara en del av önskeoutfiten? Får bli en mamma som skuttar runt med barnvagn, take away kaffe och skyhöga klackar istället. Chic chic chic.

Hmm oseriöst inlägg. Hur som helst! Visst var byxorna fina? Jag skulle behöva ett par gravidbyxor. Men känns samtidigt lite onödigt när jag bara har två månader kvar. Hoppas det går att bära tights enda tills det är dags för förlossning!

Mitt hjärta har funnit sin plats


Saknar landet lite, det var så mysigt att kunna umgås med Sami hela dagarna. Kasta pil, spela kort, kubb, badminton eller bara ligga och mysa. Nästa sommar blir första gången vi är där som föräldrar. Spännande! Jag kommer ihåg att jag älskade somrarna på landet som barn. Är glad att mina barn ska få uppleva samma sak.
Nästa sommar ska vi även till Gotland med Samis familj. Se som vi har planerat redan! Den här sommaren har jag inte riktigt levt i nuet. Jag vill bara framåt, till första november. Tills vi har vår son i våra armar.
Men nu när jag tänker tillbaka har jag ändå haft en väldigt bra sommar, trots mycket jobb och otur med vädret.
För det var första sommaren med Sami.

Tisdag med jobb


Nu är jag redo för jobb! Kastar i mig en billys pizza samtidigt som jag bloggar. ´
Vi hörs igen imorgon fina ni!

Kofta - Vero Moda (Ny från Finland, bilderna gör den inte rättvisa, för den är tokfin!)
Skor - Stradivarius

Just Cavalli Jewels


Den här klockan hämtade jag ut igår. Visst är den fin? Kostar egentligen 1500 kronor men jag fick den för 400.
Kärlek till
Campadre.

Idag är det jobb för mig igen, 11.00 - 20.00. Så är glad att jag kom upp så tidigt så att jag kunde få lite egentid så här på morgonen. Ska strax ut på morgonrundan med Theo. Solen skiner så det lär bli en skön promenad.
Kommer in med en outfit innan jag drar till jobbet!

Nu ska jag hämta ut min klocka!


Bild från Finland ovan. Tror det var dagen vi firade 10 månader tillsammans. Vi har börjat planera inför vår ett-årsdag. Lite svårt dock. För jag kommer vara höggravid då, så där på bristningsgränsen. Eller så är vi redan föräldrar, vem vet? Även om det nu känns som att jag alltid kommer vara gravid, och gå över tiden som bara den. Det vet man aldrig.

Gick bra att jobba idag förresten. Trodde att det skulle bli segt efter semestern, men tvärtom! Roligt att träffa alla igen och tiden gick fort. Trivs så bra på jobbet! Även om kroppen börjat bli riktigt besvärlig. Orkar inte alls hålla samma höga tempo som förut. Sen har pojken i magen visat sig vara en riktig liten vilde. Han rör på sig heeeela tiden. Stark är han också, ibland känns det som att han ska komma ut genom ett hål i magen. Jag måste många gånger hålla tillbaka med en hand på magen så som han stäcker ut sig. Börjat bli dåligt med rum där inne. På onsdag går vi in i en ny graviditetsvecka, tiden rusar!

Snart slutar Sami jobba så då ska vi hämta min klocka som ska ha kommit nu. Ni kanske får en bild senare ikväll. Om jag inte är för upptagen med att pussa på min älskling.

Tillbaka i Sverige


Imorse kom vi hem till lägenheten igen och gick och la oss direkt. Var inte lätt att sova på hytten. Graviditeten gör mig obekväm, bebis sparkade som en tok och det var vaaarmt. Så både jag och Sami sov till tolv, nu är man mycket mer utvilad. Blir en tur till Ica Maxi då vi inte har någon mat. Sen måste en hel hög med kläder tvättas, lär bli många maskiner. Ska försöka komma i säng tidigt för imorgon blir det jobb igen, och jag börjar halv sju.

Får se om jag kommer in med ett längre inlägg senare! Bilderna ovan är från när vi hade 5-kamp på landet.

Ideapark


Idag har vi varit på ideapark här i Finland. Det är ett stort köpcenter med en massa butiker. Känns speciellt när man bor ute på landet och det knappt finns någon butik alls. Jag hittade lite till mig själv och jag och Sami hittade en del till bebis. Tillexempel en second hand butik med hur mycket billiga och fina barnkläder som helst. Vi fick byxor och en body till bebis för 50 kronor. Not bad, eller hur? Ni ska få bilder på alla köp i Sverige sen.

Ikväll ska vi hem till våra kusiner och då får de tillbaka sitt mobila Internet som vi har lånat. Imorgon åker vi hem, så då blir det inget bloggande för mig. Vi åker kvällsbåt så är i Sverige tidigt söndagmorgon. Då måste jag ringa jobbet och kolla när jag börjar arbeta igen. Har inte fått mitt schema ännu efter sommaren, men antar att jag kommer öppna på måndag. Får se hur det går att jobba, känns segt att gå tillbaka dit efter semestern. Även om det ska bli roligt att träffa arbetskamraterna igen!

Magen vecka 31


Ny graviditetsvecka! Ser ni hur mycket magen vuxit på en vecka? Vasågoda att
jämföra själva.
Bebis växer som bara den och då behöver han plats. Han är nu 40 cm lång och väger ca 1800 gram. Stora killen!
Mina cravings denna vecka har varit potatis, oj som jag har ätit! Det enda jag velat ha nästan.

Några bekymmer har jag inte haft. Visst känns det att jag blir större, är mindre rörlig. Men sover fortfarande bra om nätterna. Även om han är en riktig vilde och ofta sparkar så mycket att jag har svårt för att somna.
Lite halsbränna har jag haft den här veckan, men inte alls som förra. Sen fick jag kramp i vaden igår men sist var det två veckor sedan så det är skönt.

Jag njuter verkligen av att vara gravid. Nu känns det som att det snart är över. Bara 69 dagar tills bebis är beräknad!

Nu ska jag ut till de andra som sitter och grillar. Vi har jättemysigt väder här på landet. Livet är bra underbart.

En liten båt


Dålig kvalité på många av bilderna i bloggen för att de är tagna med mammas världelösa digitalkamera. Bara så ni vet.

Ovan är från när jag, Sami och Theo åkte båt häromdagen. Mysigt! Vi hade varit hos våra kusiner och tog båten hem, inte alla som kan göra.

Idag är det förresten onsdag så efter maten kommer jag in med en ny magbild!

Livet på landet


Idag var det jag och Sami som fick diska efter maten, saknar diskmaskin!

Imorse åkte vi till Eija, mammas systers jobb, för att fixa nya glasögon till mig. Hon är nämligen optiker och har gett mig billiga linser och glasögon sedan jag var 13 och min syn försämrades. Nu använder jag nästan bara linser, som ni säkert märkt. Men kände att det var dags för ett par snyggare glasögon som jag kan använda oftare. Perfekt när jag blir mamma, känns som att linser inte kommer vara första prioritering då. Hittade ett par jag gillade som jag förhoppningsvis får på fredag. Annars får de skicka dem istället eftersom vi åker hem på lördag.

Nu ska vi snart basta och sen blir det att äta lite kvällsmat skulle jag gissa. Hoppas ni har det bra!

Min älskling är här!


Det här har varit bästa dagen hittills här på landet. För idag kom Sami (och Anna och Kimy men det är inte lika viktigt).
Vi har spelat kubb, åkt ut med båten och lekt me Theo. Och kramats. Väldigt mycket kramar. Fy vad jag saknat honom, inte vara ifrån varandra så här länge igen!

Nu ska vi spela kort med de andra, mys! Imorgon ska jag försöka uppdatera bloggen mera flitigt, för nu har vi Internet igen!

Trötta själar


Det här inlägget är tidsinställt

Mamma tog den här bilden på mig och Theo häromdagen när vi sov middag. Han följer mig fortfarande vart jag än går. Sover jag, sover han. Ska jag iväg på toa då följer han med. Får se imorgon om han följer mig lika mycket när vi är klart fler som är här. Åh vad jag längtar! Ska pussa på Sami tills han skriker efter luft.

Sommarbär


Det blev riktigt god efterrätt idag! Jordgubbar och blåbär med vaniljsås och chokladkakor. Inte mycket som slår det ska ni veta. Speciellt inte när det går att avnjutas i solen.

Nu ska jag snart prata med Sami på skype om Internet är tillräckligt snabbt. Sen blir det bastu med mamma. Ikväll ska vi hem till våra kusiner. Får se hur sent det blir. Jag och mamma är ju redo för sängen vid niotiden. Inga nattugglor vi inte. Får se om Sami, Anna och Kimy kommer ändra på det. Något säger mig att de kommer vilja vara uppe längre.

Min prins


De här bilderna tog jag på min lilla sötnos igår. Han älskar att ligga och sova som på bilden ovan. Vad man smälter!

Han njuter verkligen av liver här på landet. Att få springa fritt hela dagarna, så mycket som fångar hans nyfikenhet. Men man får ha lite koll. För det finns rådjur i skogen som han gärna jagar iväg. Däremot springer han aldrig särskilt långt. Kommer alltid tillbaka när man ropar, efter ett tag. Ibörjan nonchalerar han oss totalt. Då han fått för sig att han måste vakta oss. Lilla älsklingen, tror att han är en rottweiler.

Kräftor och spöregn


Jag och mamma åt kräftor igår som sagt. Himmelskt vad gott det var! Mätta blev vi också, så mycket som vi åt.
Regnet öste ner men vi satt ute ändå. Eftersom det inte blåste fick vi inte något vatten på oss. Var bara härligt att kunna äta utomhus och ljudet av regnet var mysigt.

Idag är det strålande sol istället. Vi har redan hunnit med en marknad nu på morgonen. Blev att köpa lite blåbär till en paj. Sen handlade vi mat och åkte hem igen. Jag sitter utomhus med datorn och njuter av det härliga vädret. Ska busa lite med Theo. Tog några fina bilder på honom igår som ni ska få senare!

Ikväll kommer mina kusiner hit och stannar till på söndag. De har en sommarstuga bara 100 meter bort, som ni som såg videoklippet vet. De lär vilja ha tillbaka Internet undetiden de är på landet så jag kommer vara utan i helgen. Får se om jag kan tidsinställa något till imorgon. Annars hörs vi söndagkväll, då min älskade Sami är här! Han, Anna och Kimy kommer söndag morgon, som jag längtar!

Videoinlägg från landet


Det här videoinlägget är speciellt tillägnat min fina pojkvän. Tänkte att det kunde vara kul för honom att få en liten förhandsvisning av landet. Snart är han ju här! Som jag längtar...
Skulle det vara så att någon av mina läsare också är nyfikna så är det bara att kika förstås.
När jag säger vaari i klippet så menar jag morfar. Han är vaari för mig, vilket betyder morfar på finska. Bara så ni inte blir förvirrade. Enjoy!

Mamma leker fotograf


Jag bad mamma ta min magbild igår. Sa åt henne att vara säker på att hon fick med hela kroppen. "Jaja, hur zoomar man?" svarade hon. Anledningen har ni ovan. Visst ser det ut som att jag övat in posen? Som att jag visste att hon skulle zooma in mitt ansikte? Men icke, jag försökte mest dölja ansiktet när hon tog magbilden. Vilket jag alltid gör. Är ju magen som man ska titta på, inte mig. Men nog blev bilden ganska fin ändå!

Nu har vi ätit lunch. Lax med potatis blev det, himmelskt gott. Ikväll ska jag och mamma äta kräftor, gott! Vi passar på nu innan de andra kommer. För varken Sami eller Anna gillar kräftor. Så de hade bara gnällt. Små barn de där två ;)

Finland har också fina barnkläder


Idag har jag och mamma varit i vår favoritbutik här i Finland. Den ligger alldeles i närheten och har allt man kan önska sig. Lite som ica maxi. Där fann jag den underbara pyjamasen ovan. Har satt köpförbud på storlek 50, för vi behöver inte mer i den storleken. Så nu har det blivit att köpa plagg i storlek 62 istället. Visst är den mysig? Kostade ca 120 kronor.

Nu ska jag och mamma göra ett speciellt videoinlägg som jag hoppas att jag kommer kunna ladda upp. Beror på om Internet vill samarbeta eller inte.

Magen vecka 30


Idag går vi in i vecka 30, vilket känns helt otroligt! Veckorna 20 - 30 har gått mycket fortare än 10 - 20. Så nu hoppas jag att tiden inte saktar ner utan bara fortsätter rusa. September och oktober får gärna regna förbi i en rasande fart så att det blir november och vi får vår bebis. Även om både jag och mamma tror att det blir en oktoberbebis. (Han är beräknad till första november)

Än så länge har jag inte fått ont någonstans av graviditeten. Har varit lite orolig över ryggen eftersom jag haft problem med den tidigare. Men än klagar den inte vilket är skönt. Gissar att bäcken och ben kommer göra ont igen när jag börjar jobbba, blir det för besvärligt blir jag sjukskriven på deltid.

Annars då? Halsbrännan har börjat bli värre, tröttheten har börjat komma tillbaka också. Även om den inte är lika extrem som i början av graviditeten. Sov tillexempel idag en timme efter lunch tillsammans med Theo.

Cravings för tillfället är muffins, vill knappt ha något annat! Fast nu har potatis blivit något jag är galen i också. Åt seriöst minst tio stycken vid lunch tidigare. Färskpotatisar, mumma.

Igårkväll var bebis helt vild i magen när jag skulle sova. Vid ett tillfälle kändes det som att hans fot skulle sparka ett hål i magen på mig. När jag tog handen dit kände jag allting! De små tårna och formen på hans fot. Det var magiskt, ville nästan börja gråta. Så tråkigt att inte Sami fanns vid min sida när det hände. Men det kommer nog fler stunder, för vi verkar ha skapat en riktig liten vilde tillsammans! Som vi längtar efter varje dag.

Snart ska jag och mamma basta, ska bli skönt!

Dag två på landet


Visst har vi det mysigt? Landet är bäst. Jag och mamma var jättetrötta igår och somnade redan vid nio. Idag vaknade vi vid sju hur pigga som helst. Mitt nya liv helt enkelt. Står till och med att vi gravida bör lägga oss tidigt. Så min kropp lever bara som den borde. Idag blir en lugn dag här på landet. Läsa lite i gungan som syns längst bak i bilden. Ikväll ska jag prata med Sami över Skype. DET ser jag framemot! Åh vad jag saknar honom. Det är helt sjukt.

Speciellt idag. För idag är det onsdag vilket betyder ny graviditetsvecka. Någonting som blivit en mysig tradition för mig och Sami, att läsa om bebisens utveckling i magen. Får ta det över skype istället. Sen kommer han hit på söndag så några fler graviditetsveckor missar vi inte tillsammans. Tur, för det är inte så många kvar!
Kommer in med en magbild senare.

Med min prins


Någon var glad över att se mig.

Nu är jag på landet!


Bilden tog jag igår på båten. De har världens bästa köttbullar och mos! Man får äta hur mycket man vill för 90 kronor (eller ja, så mycket som får plats på tallriken) och jag åt minsann. Satt där i säkert 45 minuter, kan ju inte äta fort nu när jag är gravid. Men jag njöt och smsade med Sami undertiden.

Jag och mamma har hunnit med frukost på ABC på vägen hit till landet idag. Båten var ju i hamn klockan sju finsk tid (så sex för er). Nu väntar vi på mormor och morfar som har min lilla Theo. Ska bli så roligt att se hans förvånande glädje när han ser mig! Han förväntar sig bara att finna mamma här på landet.

Första året jag har Internet förresten, känns konstigt. Men, det är seeeegt. Landstället är ju mitt ute i ingenstans. Så får se hur mycket jag bloggar, men något inlägg per dag ska jag nog hinna med! Lär ju bli lite mer nu innan Sami, Anna och Kimy kommer. Har så mycket tid till att bara koppla av!

Finland 15e augusti - 27e augusti


Här har ni fyra outfits från denna sommar, vilken är er favorit?

Jag har nu packat klart och fixat med räkningarna. Börjat bli pirrig inför att åka iväg. Aldrig åkt finlandsbåt själv. Vad ska jag göra egentligen? Blir nog att äta mat, traditionen är köttbullar med potatismos. Förbannat gott på båten! Sen en sväng i tax freen innan det blir att sova tidigt. Båten är framme klockan sju imorgon så tidigt upp! Tur att de kommer och knackar på dörrarna, tänk om man skulle försova sig?

Sami fick sluta lite tidigare från jobbet idag så snart är han på väg hem! Är glad att vi får lite mer tid med varandra innan jag åker. Kommer sakna mitt hjärta! Lär bli svårare att sova utan honom. Längtar till söndagmorgon då han kommer till landet! Vi kommer ha det så mysigt.

Bloggen kommer uppdateras varje dag på landet, så dit får ni hänga med! Dock blir det inte lika flitigt som här hemma. Men jag ska, om den sega internetuppkopplingen går med på det, lägga upp några bilder om dagen.
Ni får ha två underbara veckor! När jag kommer tillbaka lär hösten vara här på riktigt.

För jag ska till landet


Nu börjar förberedelserna för Finland. Jag har slagit in kläderna till
mina tradera auktioner som Sami kommer skicka iväg när de har blivit sålda. Ska även betala räkningarna för denna månad så att det är klart. Vi skulle kunna ta det söndagen när vi kommer hem från Finland. Men det vore i sista minuten, plus att det nog kommer vara skönt att inte ha några måsten när man kommer hem från semestern. Dagen efter börjar ju jobb igen! Hur nu det ska gå med min växande mage. Ett senare problem.

Sen har jag lite att packa också. Även om det bara blir en handväska och kameraväska jag tar med mig. Som sagt, det mesta är redan i Finland och väntar på mig.

Bilden ovan är förresten från förra året när jag var i Finland! Riktigt trevligt hade vi. Lite tråkigt att Chribba och Dennis inte följer med i år. Istället blir det jag, mamma och Theo första veckan. Jag ska koppla av med massa läsning! Sen andra veckan kommer Sami, Anna och Kimy också. Då blir det livat! ´
Mormor och morfar lär hälsa på varje dag, de bor tio minuter bort. Kusinerna kommer nog till helgen, de har ju skola nu. Men lite hinner vi ses. Åh jag längtar! Tar båten ikväll och mamma hämtar mig i Åbo imorgon tiiiiidigt. Min lilla vovve Theo lär bli hysteriskt glad när vi ses. Länge sedan vi var så här länge ifrån varandra! Ska mysa med honom varje dag.

Lotusbarnen


Vill ni läsa en blogg som berör? Som verkligen betyder någonting? Då ska ni läsa bloggen
Lotusbarnen.

Linnea som driver bloggen var tillsammans med två vänner och arbetade på ett barnhem i Indien i tre månader.
Tyvärr blev de vittne till en fruktansvärd fysisk, psykisk och med största sannolikhet sexuell misshandel av barnen.

I ett år har de kämpat med att rapportera till adoptionscentrumet som adopterar barn från barnhemmet och skänker pengar, men de vill inte lyssna. Tjejerna behöver skapa opinion hos svenska folket för att dessa barn ska kunna få det bra. De behöver nå ut till fler människor, för att lyckas med sin kamp.

Jag är glad över det lilla jag kan göra för att hjälpa till, genom att få er, mina underbara läsare, involverade i detta. Vi måste bry oss om våra medmänniskor! Det är alldeles för mycket ondska i denna värld.

Babybox från babyland


Här är vad som låg i babyboxen!
4 blöjor
Tvättservetter från pampers och natusan
Reflex
Nappflaska
Skedar
Värdekuponger
Breast pads
Tidningen Vi föräldrar - vänta barn

Jag är happy happy!

Som ni ser är jag uppe väldigt tidigt idag. Somnar aldrig om längre när Sami åker till jobbet. Men det är lika bra, för idag har jag mycket att göra! Tänkte städa lägenheten så att den är fin. Sami jobbar hela veckan och åker till Finland på lördag, så jag vill inte att han ska känna att han behöver städa också.

När jag är klar med städningen ska jag packa, själv tar jag båten till Finland ikväll! Första gången jag åker ensam, kommer kännas konstigt. Lär gå och sova vid tio, det har jag aldrig gjort när jag åkt finlandsbåt. Inte ens när jag var ett barn!
Det sköna är att jag inte behöver packa så mycket. Packade ihop en stor väska som mamma fick ta med sig när hon åkte för tre veckor sedan. Eftersom hon hade bil. Så det tunga jag behöver släpa på idag är datorn och kameran. Annars har jag det mesta redan på plats, skönt.

Nu frukost!

Goodiebag


Här har ni goodiebagen från igår! Sami fick ju också en, kul för honom. Baaara tjejgrejer. Eller ja, prov på parfymen million fick han och SB12 tugummin. Men resten får jag, tjoho!

När vi kom dit igår fick vi direkt ta av oss skorna och sätta på oss tofflorna ovan istället. Under tofflorna fanns ett nummer, de var lottnummer. De drog mot slutet av kvällen ett nummer och vinnaren fick plastaytion 3. Inget dumt pris! Tyvärr vann varken jag eller Sami, men de sköna tofflorna fick vi behålla!

Innehållet i goodiebagen:
Body lotion och face cleanser från Stockholmsgruppen, Caroline Winberg.
Två par tights från DIM
SB12 Boost
Tamponger (Anna får dem av mig, vad ska en gravid med tamponger till? Hehe)
Läppbalsam
Två ögonskuggor
Nagellack
Prov på parfymen million, en för män och en för kvinnor
Trosor

Idag har jag och Sami hämtat ut vårt babypaket från babyland. Så ännu mer gratisprodukter. Härlig dag!
Ni får se innehållet senare. Nu ska jag äga Sami i monopol.

The Voice Streetdance School


Igår gick jag och Sami på ett event inne i stan. Anna joinade oss halvvägs då hon skulle möta upp Kimy och hennes syster.

Eventet var ärligt talat lite småsegt. Det var tre timmar av mingel, och jag gillar inte att mingla med modebloggare. Det är ytligt och alla tittar snett på varandra, lite high school känsla faktiskt.
Däremot var maten riktigt god! Vi fick Ceasarsallad från Vapiano. Fin liten goodiebag fick man med sig hem också, ni ska få se innehållet lite senare!

Verkade som att det mesta skulle hända på Café Opera där efterfesten höll till. Visst hade jag och Sami kunnat gå dit även om jag inte får dricka. Man måste inte ha alkohol i blodet för att ha kul. Men, jag fixar inte att vara vaken nattetid längre. Jag och Sami satt på bussen hem vid tjugotvå och jag hade jättesvårt för att hålla ögonen öppna. Graviditeten gör mig trött, så är det bara! Så nästa utgång blir någon gång i vår skulle jag gissa.

Nu ska jag och Sami till Babyland för att hämta ett startpaket som man kan få helt gratis som gravid. Efter det handla lite mat, växla pengar och sedan tillbaka hem igen. Imorgon åker jag till Finland!

Lördag med event


Nu är jag klar för event! Och har bråttom. Så vi hörs imorgon igen snyggingar.

Blus - Lindex
Shorts - Pull & Bear
Skor - DinSko (Ja jag bor i dessa numera. De enda som inte gör illa mina fötter)

Chokladmuffins

Image and video hosting by TinyPic
Jag och Tiffany ställde oss i köket tidigare och bakade chokladmuffins, 28 stycken för att vara exakt! Så fick bli två plåtar. Goda blev de också, har redan hunnit äta fyra. Min cravings efter muffins har varit enorm de senaste dagarna så nu borde den stillas.

Samis föräldrar kom förbi och smakade och vi bjöd på cappuccino. De stannade ett tag, lyssnade på Annas sångklipp och vi pratade om nästa sommar. Då vi ska till Gotland! Blir nog en toppensommar, speciellt för att vi då har bebis. Och jag kommer att vara mammaledig! Så mycket som jag missat den här sommaren på grund av jobbet, det får jag ta igen nästa sommar istället.

Nu har Tiffany och föräldrarna åkt hem. Dags för mig att göra mig iordning för kvällen! Sami ska få ta en outfitbild på mig sen som ni kan få innan vi åker. Låter bra va? Tjoho.

Wii for life


Nu har det blivit en hel del spel! Först Wii party och sedan Mariokart. Vi tog en paus för att göra oss iordning, snart kommer nämligen Sami och Tiffanys föräldrar över för lite kaffe innan de ska ta med sig Tiffany hem.
Nu när vi är klara passar jag på att blogga, Tiffa spelar något datorspel och Sami spelar Zelda på Wii. Mysigt!

Eventet ikväll är en invigning av The Voice Streetdance School. Bjudna på mat från Vapiano blir vi också, det låter inte dumt! Har fått tacka nej till en massa event pga mitt jobb så är glad att jag nu kan gå. Blir ju klart svårare sen när bebis är här. Så jag och Sami ska dit ikväll mellan 19.00 - 22.00. Sen är det efterfest på Café Opera, men då är vi nog redo för sängen...

Kräftor och annat gott


Igår blev det middag hos Samis föräldrar, riktigt mysigt! De bjöd på kräftor till min stora lycka. Trodde inte att det skulle bli några för mig i år efter att jag missade släktens årliga kräftskiva. Vad tror ni att jag gjorde istället? Jobbade såklart.
Tiffany har sovit hos oss idag och nu ska vi spela Wii party. Ikväll ska jag och Sami iväg på ett event. Berättar mer om det senare, förhoppningsvis tillsammans med en outfit! Om jag hittar något att ha på mig.

Fikan med Rebecca var riktigt trevlig också. Jag åt blåbärsmuffins, min nya besatthet. Jag vill inte ha något annat än muffins! Kanske man hinner baka idag.

Nu tycker nog de andra att jag är osocial, vi hörs senare!

Fredag med fika


Nu är jag redo för stan! Solen skiner och det verkar som att sommaren är tillbaka i Stockholm, vad härligt!

Tänkte att ni kanske är lite nyfikna på vem
Rebecca är? Det är lite roligt faktiskt. För det började med att hon läste min blogg för flera år sedan. Då hade jag precis börjat att fotografera med systemkameran så hade knappt någon erfarenhet alls. Tänkte att det kunde vara kul att fotografera folk jag inte kände. För erfarenhetens skull så ville inte ta betalt. Så frågade er bloggläsare om det var någon som kunde tänkas bli fotade av mig. Det var flera som svarade ja! Bland annat Rebecca. Så vi hade en mysig photoshoot inne i stan och kom genast bra överens. Sen flyttade jag till Italien så det blev inte att ses något mer.

Men nu har det visat sig att vi ska ha barn nästan samtidigt! Som jag skrev i första inlägget idag. Jag 1a november och hennes bebis är beräknad den 6e november. Hur kul är inte det? Så idag blir det en fika, förhoppningsvis på en uteservering. Efteråt åker jag och Sami direkt till hans föräldrar och sen sover hans syster Tiffany hos oss. Så bloggen blir lidandes till imorgon. Ha en fin fredagseftermiddag och kväll!

Linne - JC
Shorts - H&M
Skor - DinSko

Den långa väntan


Som ni märkte i bilderna från igår så blev Ariana väldigt nyfiken på magen. Jenna behövde bara enkelt berätta att jag väntade bebis. Ariana utbrast genast glatt "vauva" vilket är bebis på finska. Den här tösen är på väg att bli trespråkig förresten! Jenna pratar både svenska och finska med henne och pappan pratar för det mesta engelska. Inte illa att vara ett och ett halvt och redan förstå fler språk än de flesta.

Jag har funderat mycket kring det här när det kommer till vår lilla skatt. Engelskan får han nog lära sig i skolan, då hjälper jag så gärna. Men jag vill få in finskan i hans vardag. Jag pratar sällan språket, däremot förstår jag utmärkt eftersom mamma alltid pratar finska. Jag bara svarar på svenska. Nu när jag åker till landet kommer jag få en massa träning och då brukar brytningen bli mindre tydlig. Men så kommer den tillbaka efter några veckor i Sverige. Men ska ändå försöka prata lite med vår pojke, det skadar ju inte. Mamma kommer säkert bara prata finska, gå in för det där helhjärtat. Vilket jag bara tycker är kul!

Nu blir det soyanudlar till lunch med räksmak. Kommer in med en outfit innan jag rör mig mot stan.

Följ gärna bloggen med bloglovin


Klicka på bilden om ni vill följa bloggen med bloglovin

På måndag åker jag till Finland och vårat landställe, precis som varje sommar. Men för ovanlighetens skull kommer vi att ha Internet! Så kommer kunna uppdatera bloggen 1 - 2 gånger om dagen där de två veckor jag blir borta. Varför jag inte kommer blogga oftare är dels för att jag vill njuta av semestern, men också för att det Internet är förbannat segt. Vi håller ju till mitt ute i ingenstans. Jag har inte så bra tålamod med trögt Internet men är ändå glad att jag kan fortsätta blogga om graviditeten och mitt liv när jag är iväg.

För att ni inte ska missa något inlägg när jag skriver mer sällan så kan det vara bra att använda den underbara sidan bloglovin! Ni är redan över 600 fina själar som lagt till mig där. Någon mer som vill haka på? Bara att klicka på bilden ovan! Den togs som ni säkert förstår igår. Kommer in med några fler bilder på mig och Ariana lite senare.

110812

Dagens humör: På bra humör! Graviditeten gör mig till en riktig morgonmänniska. Kunde inte somna om när Sami gick till jobbet vid halv sju. Så låg och läste en halvtimme tills jag blev alldeles för hungrig.
Dagens planer: In till stan för en fika med
Rebecca. Hon är gravid precis som mig, och bebis är beräknad sex dagar senare. Så vem vet, kanske får vi barn på samma dag! Ska bli jättemysigt att prata graviditet. Sen ikväll ska jag och Sami hem till hans föräldrar för middag. Hans lillasyster Tiffany ska sova hos oss ikväll.
Dagens kändis:

Vad jag älskar jackan och väskan!

Dagens viktiga: Skriva en packningslista till Finland, åker på måndag!
Dagens låt: Chris Brown & Justin Bieber - Next to you
Dagens nedräkning: 81 dagar tills bebis är beräknad
Dagens önskan: Att jag får sommarvärme på landet
Dagens väder: 19 grader och soligt, lite moln

Vilken mysig dag


Här får ni bilder från dagen! Visst har Jenna underbar trädgård? Den har hon pysslat i ordning själv, så duktigt! Längtar tills jag och Sami köper radhus också, fast det dröjer nog ett bra tag tyvärr.

Ariana var lika gosig som vanligt, hon blev väldigt fascinerad av magen som ni ser på första bilden. Har fler bilder som ni kan få någon dag, där hon nyper tag försiktigt i magen. Sötnosen! Det är helt otroligt vad hon växer och utvecklas, nu går munnen i ett även om man inte alltid förstår vad hon säger. Härmas gör hon också gärna. Speciellt när vi gör roliga ljud.

Nu är det dags att börja med middagen, är riktigt hungrig! Blir våfflor med sylt och glass, vardagslyx.

Torsdag hos Jenna


Nu åker jag mot Tumba! Igår skaffade jag Spotify premium. De hade 7 dagars gratiserbjudande så jag passade på! Kan ändå inte lyssna på mina favoritlåtar på gratiskontot längre. Perfekt att kunna ha spotify i telefonen också. Blir att lyssna hela vägen till Tumba. Tar ju över en timme kommunalt. Jag är glad som får åka hem med Sami sen. Han jobbar i närheten så han kommer att hämta upp mig när han slutar, lyx!

Tar med mig systemkameran så ska försöka vara flitig med bilderna. Bloggar när jag är hemma igen!

Ingen idé att jag skriver vart kläderna är ifrån. För jag vet inte. De är
Annas alltihop. Äsch, hon lånar ju alltid från min garderob så då lånar jag gärna tillbaka!

En eftermiddag med fina tjejer


De här tjejerna ska jag träffa vid ett idag! Jenna borde ni känna igen ni som är veteraner. Har ju träffat henne och hennes dotter Ariana en hel del. Meimi är en vän till Jenna som jag träffat några gånger. Vi har alla tre finska i blodet, men de pratar till och med flytande. Jag förstår allting men eftersom jag använder språket så lite så bryter jag ganska rejält. Blir att träna i Finland, dit jag ska på måndag.

Ska hem till Jennas radhus som hon köpt tillsammans med sin sambo. Har inte varit där ännu så är himla nyfiken! Radhuset är i samma område som jag växte upp så ska bli roligt att återvända dit. Lär väcka minnen. Tänk om jag och Sami skulle flytta dit och våra barn få samma fina barndom som jag och Jenna hade. (Det var förresten så vi lärde känna varandra.) Fast jag och Sami är nog inte beredda att lämna Haninge. Lättare att ta sig till stan härifrån, går en direktbuss.

Nu ska jag få på mig smink, uppdaterar med en outfit innan jag går!

Lev i nuet


Igår kom den fina fotoboken jag beställde för en vecka sedan. Snabb service! Från fujidirekt. De hade ett erbjudande där man fick fotoboken för halva priset så då var jag tvungen att slå till.

Idag vaknade jag tidigt av att behöva gå på toaletten, sen kunde jag inte somna om. Lika bra att man går upp, tycker att det är skönt med tid på morgonen. Nu ska jag få i mig frukost, väntar jag för länge på morgonen blir jag hysteriskt hungrig. Nästan smärtsamt. Inte kul.

Magen vecka 29


Nog har magen vuxit lite från
förra veckan allt! Vi går idag in i vecka 29, tiden rusar fram. Mini sparkar jämt, oavsett tid på dygnet. Eller just nu är han försig lugn. Han har sina små perioder då han antagligen sover. Han verkar ha hittat en favoritplats i magen för de flesta sparkar och rörelser sker kring naveln.

Jag sitter och funderar på om jag har några nya graviditetssymptom. Men det är nog fortfarande samma, spring i benen och många toalettbesök är de tydligaste. Nu var det väldigt länge sedan jag blödde näsblod, det känns bra!
Jag är också väldigt pigg, men är beredd på att bli tröttare vilket många blir så här i slutet av graviditeten.
Än är jag inte jättetung så klarar av vanliga sysslor. Även om tömma tvättmaskinen har börjat bli jobbigt, magen kommer i vägen när jag böjer mig.

Att vara gravid är fantastiskt. Jag känner så mycket kärlek för den lilla skatten och är så nyfiken på honom.
Längtan är bitvis fysiskt jobbig. Man blir nästan galen, vill ha honom här! Annars försöker jag njuta av nuet, att få vara gravid och vänta något underbart tillsammans med den jag älskar. Finns det något bättre?

Städning pågår


Nu har jag faktiskt varit duktig! Kan ni tänka er att alla dessa kläder på sängen tidigare låg på golvet i sovrummet? Så får det inte vara. Nu är golvet rent från kläder och jag har även en full tvättkorg med smutsiga kläder. Som antagligen inte ens hann bli använda innan de hamnade på golvet... Så tvättmaskin ska sättas igång. Resten av kläderna ska jag på något sett få in i garderoberna. Lättare sagt än gjort. Så fort hösten kommer på riktigt ja då jäklar åker alla sommarkläder ner i kartonger till förrådet. Jag behöver plats! Mer måste säljas också.
Ni glömmer väll inte
mina auktioner på tradera?

Högen längst bak i bild är kläder som behöver strykas. Det ska jag ta tag i nu! Sen dammsuga hela lägenheten. Efter det börjar det nog kännas hemtrevligt här igen, vad härligt.

När jag är klar med allt får ni en magbild!

Inne- och utelista nr 62


Jag och Sami på tåget till Göteborg. I Göteborg undrade jag om han hade glömt att berätta något när vi gick förbi en butik som hette "SamiL väskor". Han råkar nämligen heta Lassila i efternamn, så det var lite komiskt.

INNE

- Bara 83 dagar kvar tills bebis är beräknad. Mindre än tre månader!
- Att det ska bli varmare i Finland lagom tills jag åker dit nästa vecka. Just nu har de höstväder (!!) inte riktigt något jag tolererar på min semester. Men så har jag ju inte haft tur med vädret alls den här sommaren.
- 6 dagar tills jag träffar Theo igen, saknar min vovve!

UTE

- Att inte få flyga luftballong när man är gravid. Blir att åka nästa sommar istället för mig och Sami.
- Hur dålig jag är på att spara pengar. Skärpning.
- Städa lägenheten. Den är ju ändå alltid stökig. Nytt försök idag!

Bebis växer som han ska


Vackra Jessica Alba med sin kula.

Det gick jättebra hos MVC igår. Tack vare järntabletterna har jag fått upp mitt järnvärde så det inte är lågt längre. Blir att fortsätta ta en tablett om dagen. Skönt att veta att de fungerar i alla fall.
Magen hade vuxit på bra de senaste tre veckorna och ligger fortfarande i mitten av kurvan. Alltså alldeles perfekt.
Hjärtslagen var fina (och underbara att lyssna på!). Han låg med huvudet neråt men har fortfarande plats att vända sig så det är inte säkert att han stannar i det läget.

Det enda som var lite minus med besöket var att jag inte hade min egen barnmorska. Hon är på semester. Den nya vi fick var kallare och opersonlig. Jag vet inte, men jag fick intrycket av att hon inte gillade unga föräldrar. Och många tror ju att jag är yngre än vad jag är. Kanske inbillade jag mig men är ändå glad att nästa gång jag ska dit igen, om tre veckor, så har jag min vanliga underbara bm igen!

Tisdag med MVC


Vi kan strunta i att min hållning är ett skämt på andra bilden. Sånt syns så himla tydligt när man är gravid. Det gäller att tänka på hur man står när man blir fotad!

Snart kommer Sami hem från jobbet och då åker vi till MVC som jag nämnt tidigare. Ska bli kul!
Ni får ha en fortsatt bra dag kära läsare.

Skjorta, skärp - Hilfiger
Shorts - Pull & Bear
Skor - DinSko

Nya auktioner på tradera!


Jag bestämde mig för några veckor sedan att börja rensa ut i min garderob. Sålde då ett par skor som var för stora och en klänning jag aldrig använde. Efter det gick det trögt. Trots att jag har många kläder jag aldrig använder så har jag grov separationsångest. Men idag har jag ägnat en timme åt att bara plocka ihop kläder. Inser att det finns ingen plats! Så nu börjar jag sälja kläder igen lite smått.

Säljer min fina klänning/linne från Nelly som jag köpte förra sommaren. Den är helt i nyskick. Knappt använd alls.
Ni hittar annonsen här.

Sen säljer jag även min jeanskavaj som hängt med i flera år men är ändå knappt använd. Ser precis lika fin ut som när jag köpte den på MQ.
Ni hittar annonsen här.

Nu ska jag göra mig iordning, kommer in med en outfit innan vi drar till MVC!

Why you're inside my every heartbeat


Nu är det inte långt kvar tills tävlingen avgörs och min syster Anna behöver fortfarande er hjälp! Ni som ännu inte röstat på henne kan
göra det här genom att klicka på gilla knappen. Allt ni behöver är att ha ett facebook-konto.

Nu har jag hunnit få i mig frukost och läst lite i min nya bok. Läste ut "finns inte på kartan" igår och den blev bara bättre och bättre! Ska garanterat köpa tvåan. Nu läser jag istället boken Luftslott av Sheila O'flanagan. Verkar bra. Men innan jag fortsätter med det ska lägenheten snyggas till. Den blir stökig på två sekunder. Jag undrar hur det ska gå sen när bebis är här. Städhjälp kanske? Fast då har jag försig mer tid (förhoppningsvis) till att sköta om hemmet. 2012 blir mitt år som hemmafru! Ska njuta, nästa höst är det ju åter jobb som gäller för mig.

Om en vecka träffar jag min prins


Theo har nu varit i Finland med mamma i två veckor. Han har det jättebra på landet, där han får springa lös hela dagarna. Även om det gäller att se vad han hittar på. Häromdagen så hade det kommit en räv på besök (!!) som blev skrämd av Theo. Theo sprang efter räven, mamma efter Theo och det tog nog ett bra tag innan hon fick tillbaka honom igen. Kunde ha slutat illa! Jag är glad att jag inte var där, hade varit hysteriskt nervös. Säkert velat springa efter honom jag med, trots graviditeten.

Men bortsett från det är landet ett perfekt ställe att ha honom, och han får spendera fem veckor av sin sommar där. Nästa måndag åker jag till Finland med båten så mamma kommer och hämtar mig i Åbo tidigt morgonen efter. Sen är det en och halvtimmes körning till landstället. Ska bli mys! Sami jobbar en vecka till så han, Anna och Kimy kommer först veckan efter. Jag och Sami brukar sällan vara ifrån varandra så kommer kännas konstigt. Men alla säger ju att lite distans kan vara nyttigt så får väll tro på er!

Idag då. Idag vaknade jag av att mina ben inte ville ligga still. Antagligen för att jag inte rörde på mig så mycket igår. Så trots att jag var trött var det bara att stiga upp för att bli av med myrorna i benen. Knäppt graviditetstecken om ni frågar mig. På tal om graviditeten, det blir att åka till MVC klockan tre idag. Sami följer med precis som sist. Glad att vi går på de här besöken tillsammans. Där blir det att kolla blodtryck, blodsocker och mina järnvärden. Även att mäta magen, jag blir alltid orolig för det men om man jämför med mina magbilder från veckan jag sist var där ser man att magen vuxit en hel del. Så gissar att jag fortfarande följer samma kurva, vilket var helt normal. Sen lyssna på bebis hjärtljud, vilket är det bästa av allt! Sist sparkade han så mycket att man knappt hörde något. Lilla älsklingen. Han ligger och sparkar just nu också. Livlig grabb det där.

Nu frukost!

Förändringen på tio veckor


Jag lägger ju upp en magbild en gång i veckan och då ser man hur magen förändras. Men såg nu hur mycket som faktiskt har hänt på tio veckor! På första bilden är jag gravid i vecka 18, den andra i 28. Nu undrar jag hur jag kommer se ut i vecka 38!

Just nu har jag lite halsbränna, den mildare varianten så förhoppningsvis ska ett glas vatten hjälpa.
Sami jobbar sent idag och är inte hemma förrän efter nio. Då hoppas jag på en revansch i monopol. Nu har han lyckats vinna två gånger över mig, inte kul! Fort har det gått också, brukar inte monopol vara ett evighetsspel?

Vad jag ska hitta på tills dess vet jag inte riktigt. Läsa ut boken "Finns inte på kartan" kanske.
Hjälp vilket sommarregn som kom precis! När jag började det här inlägget regnade det inte alls och nu öser det ner. Ganska mysigt om ni frågar mig.

Klocka från Just Cavalli


Jag har länge funderat på att köpa en ny klocka men inte hittat någon jag gillar. Tills nu! Denna klickade jag hem från
Campadre, tyvärr är den nu slutsåld så verkar som att jag fick den sista. I butik hade den kostat 1500 kronor, men med Campadre rabatten plus att jag hade lite sparade pengar på mitt Campadre konto så fick jag den för endast 400 kronor, frakt inräknad! Gissa om jag är glad. Verkar som att den kommer när jag är i Finland så får vänta ganska länge. Men den som väntar på något gott...

Som en saga som är sann, älskar jag dig genom allt

Allting från topshop.com

Sverige går mot kallare tider och tunga höstkataloger dimper ner i våra brevlådor. And I'm so happy!
För höst betyder bebis. Nog räknar jag med fler sommardagar, speciellt i Finland. Men sen vill jag klä mig som ovan.

Just nu lyssnar jag på låten Som en saga av Shirley Clamp. Den här låten har fått mig att tänka på Sami sedan första gången jag hörde den. Men nu när jag är gravid har den fått en ny betydelse. För några veckor sedan grät jag till och med när jag hörde den! Graviditetshormoner alltså. Allting blir så mycket starkare.
Mina förhoppningar är att
Anna ska sjunga denna på ett framtida bröllop.

110808

Dagens humör: På toppen humör!
Dagens planer: Ta det himla lugnt. Njuta av semestern med en bra bok.
Dagens kändis:

Vackra Lizzie Olsen! Älskar halsbandet

Dagens serie: Gilmore Girls
Dagens låt: Chris Brown & Justin Bieber - Next to you
Dagens nedräkning: 85 dagar till bf
Dagens städning: Lite ordning här i vardagsrummet bara
Dagens väder: 22 grader och soligt, lite moln

Semester!!

Det är sjukt svårt att förstå att jag har semester nu. I tre veckor, som jag ska njuta!
Sen att vädergudarna har lovat skitväder hela första veckan var väll ganska tippat tyvärr. Får hoppas att jag får bättre tur med vädret på landet i Finland. Åker dit nästa måndag!

Imorgon firar vi med en massa blogginlägg tycker jag. Resten av veckan hoppas jag mina fina vänner har tid att träffas.

Gilmore girls


Jag och Sami har börjat se om denna underbara serie. Har sett alla avsnitt till säsong sex i alla fall. Tycker att de första är bäst, speciellt andra. Mysigt att se om, var ju evigheter sedan man såg de första avsnitten. Sami och jag har precis skrattat en massa till det första avsnittet. Nu blir det att se andra samtidigt som vi äter tacos. Hjärtat köpte allt som behövdes när jag jobbade. Mysig överraskning. Så söt han är!

Förresten förlorade jag i monopol, fort gick det också. Det där som brukar vara ett evighetsspel. Jäkla skit, får äga honom imorgonkväll istället!

En arbetsdag kvar innan semestern


Den här tösen kommer jag kanske träffa imorgon! Minns ni Emma? Vi umgicks mycket när jag bodde i Italien, då hon var au pair där. Nu håller hon till i Eskilstuna och jag här i Stockholm. Men hon ska hit över helgen så vi hinner kanske ses imorgon efter mitt jobb! Vore trevligt.

Nu har jag slutat jobba, ganska kul dag på jobbet faktiskt. Jag och My är roliga ska ni veta. Hon förgyller mina dagar, den knäppisen.

Dags att spela monopol med älskling, han vill ha revansch. Hoppas han inte blir för ledsen när jag återigen vinner.

Babysitter


En babysitter ska jag och Sami införskaffa! Alla jag känner med småbarn har rekommenderat dem varmt. Den ovan var riktigt fin, självklart den dyraste från gobaby.se's hemsida. Att min smak alltid ska vara sådan.
Jag och hjärtat har bestämt att vi ska köpa babysitter och skötbord i september när vi kommer hem från Finland. Det är de stora grejerna vi har kvar att köpa. Någon av er som vet något annat vi bara måste ha? Tipsa gärna!

Nu sitter Sami och spelar Zelda - Twilight princess över wii. Jag dricker sodastream lemon/lime, gott gott.
Men nu känner jag mig något uttråkad så ska se om Sami vill umgås med mig istället, jag menar. Han har ju hela helgen att spela. Vissa av oss jobbar ju varannan helg... Tur att jag har semester snart! På måndag, can't wait.

Monopol


Jag budade hem monopol häromdagen över Tradera och det kom idag. Så gissa vad jag och Sami har ägnat oss åt ikväll! Jag vann också, total utklassning. Hjärtat hade inte en chans. Gissar att han kommer vilja ha revansch inom en snar framtid.

Nu står han i duschen så jag passar på att blogga. Ska ta en järntablett och sen blir det att spela mariokart med Sami. Försöka sova vid tio idag eftersom jag ska upp halv sex imorgon. Bara tre dagar kvar, sen har jag semester! Håll ut.

Coffee-time


Jag och Sami stannade ofta och gärna på fik och åt något gott i Göteborg. Som muffins, köttfärspajer, hallonpaj och skinkfrallor. Det vattnas i munnen på mig av dessa bilder!

Vi hann även med en fika tillsammans med min fina göteborgsvän Thina och hennes mamma Annica. Det var trevligt! Måste åka och hälsa på dem snart så jag kan kramas med deras hundar. Mjuka små snöbollar är vad dem är.

Nu har jag slutat jobba så jag och Sami funderar på en film vi kan se ikväll. Till middag blir det korv med bröd, något mer avancerat än så orkar vi inte. Imorgon är det öppning för mig igen, så tidigt i säng ska jag!

Magen vecka 28


Här får ni ny magbild! Nu går vi in i vecka 28, det är idag precis 90 dagar till beräknad födsel. Känns som att det var igår det var 100 dagar kvar så nog har tiden börjat rusa. I like!
Magen har även den vuxit lite
sedan förra veckan. Bebis behöver mer plats, som nu är över 30 cm lång.
Tycker även att magen har börjat få en annan form, nu ligger den mer neråt än innan.

Så vad har hänt på en vecka? Jag går nu på toaletten hela tiden när jag står upp mycket. Eftersom bebis då trycker mot min blåsa. Det här är ett problem på jobbet tillexempel. Sen gick jag på toaletten ungefär en gång i halvtimmen när jag och Sami var i Göteborg. Aldrig spenderat så mycket pengar på toabesök!

Det har även börjat bli svårare att äta. När vi var i Göteborg åt vi på en riktigt mysig restaurang. Servitrisen vi hade läser förresten bloggen, lite kul! Hur som helst, jag beställde en jättegod laxpasta. Men bara efter några tuggor började jag må illa. Spelade ingen roll hur hungrig jag var, det gick inte att äta mer. Så fick vila mellan varje tugga. Tillslut hade jag fått i mig nästan hela tallriken, men vi satt där också i säkert en timme. Så man får ha tålamod med mig nu, om jag ska kunna äta ordentligt. Detta leder förstås till att jag är hungrigare oftare. Så på jobbet har jag börjat ha kakor i skåpet som jag kan ta när hungern blir för påfrestande.

Bebis är också mer livlig än tidigare. Hans rörelser syns tydligt utanpå magen. Min mage kan helt ändra form beroende på hur han ligger. Det ser även ut ibland som att naveln flyttar på sig när han stryker runt där inne. Älskade lilla pojke! Idag tror jag även att jag kände hans huvud. Det var garanterat en kroppsdel i alla fall som tryckte mot min mage, kändes runt och för stort för att ha varit en fot eller hand. Väldigt speciellt ögonblick och jag önskade att Sami hade varit här och delat stunden med mig.

Att vara gravid är häftigt helt klart. Jag njuter för fullt även om det märks att jag börjat bli tyngre. Får väldigt ont i fötter och ben sista timmarna på jobbet. Vi har ju ingen möjlighet till att sitta, det är därför jag hoppas på att kunna gå ner på deltid när jag kommer tillbaka från semestern i september. Går inte försäkringskassan med på det lär det sluta med att jag blir sjukskriven på halvtid ändå. För det är tungt att vara gravid! Samtidigt som det är alldeles ljuvligt. Men hjälp vad man längtar efter bebis. Ibland är längtan så stor att det gör fysiskt ont. Då får man försöka tänka på annat.

Himla långt inlägg, men ni brukar ju gilla dessa veckouppdateringar så jag hoppas ni inte tröttnade halvvägs in i texten! Nu väntar jag på att Sami ska sluta jobba, sen ska vi till Ica Maxi för att handla mat. Börjat eka tomt här hemma.

Göteborgsshoppingen till bebis


Ni har ju redan sett vad jag köpte till bebis
från Burberry. Här kommer resten!
Sami köpte den söta tröjan från Zara och lisebergskaninen som vi tänker ha i vagnen.
Bodyn är från det underbara märket Petit Bateau och byxorna från polarn och pyret. De hade ett köp tre men betala för två erbjudande och då kunde jag inte låta bli! Roligt med färgglatt. Fick bli i olika storlekar, så 50, 56 och 62. Längtar tills jag får börja klä honom!

Har börjat städa här i lägenheten, vardagsrummet ser fint ut igen. Tänkte äta lite lunch men sen blir det att ta tag i sovrummet. Ser ut som att en tornado har varit framme. Kommer in senare med en magbild!

Göteborgsshoppingen till mig själv


Jag har som sagt blivit sämre på att shoppa till mig själv sedan jag blev gravid. Det är inte lika roligt. Men jag hittade ändå en del i Göteborg! Det mesta var på rea så fick bra priser.

Uppifrån från vänster:
Klänning från Patty Moon
Blus från Hilfiger
Skärp från Hilfiger
Blus från Saint Tropez

Andra raden från vänster:
Kofta från Weekday
Väska från Accent
Skor från dinsko

Jag är nöjd, nöjd, nöjd!

Längtan är värst


Inatt hade jag återigen en graviditetsdröm. Jag drömde att bebis kom för tidigt, redan nu i vecka 28. Men precis som i en tidigare dröm jag haft så hade jag inget minne av förlossningen. Jag fick istället ett sms av Samis mamma som skrev att nu var bebis här. Jag trodde inte på henne, hur kunde det vara möjligt? Kunde han redan vara här? Så jag och Sami skyndade till sjukhuset och jodå! Där var han. Trots att han var för tidigt född var han en ganska stor bebis. Världens sötaste kille! Men han blev inte glad när han fick komma till min okända famn, han ville bara vara hos farmor. Det gjorde så himla ont i mitt mammahjärta. Jag kunde heller inte amma på grund av den för tidiga födseln och plötsligt fann jag mig själv i en grov förlossningsdepression. Hemskt!
Hoppas nästa bebis dröm blir något trevligare...

Bilden ovan tog jag på ett fik i Göteborg. Kläderna är nya! Ni ska få bilder på allt jag köpte till mig själv och även resten som är till lilla skatten i magen. Sen kommer magbild också förstås eftersom vi idag går in i en ny graviditetsvecka!

Sneak peek på barnvagnen


Idag var jag och Sami och hämtade barnvagn och bilbarnstol från min farbror. Fick övningsköra vagnen till bilen, vilken lycka! Längtar tills lilla skatten ligger där i. Den är röd/svart, inte rosa som det ser ut på bilden. Sen i framtiden får ni en bättre bild! Fint med magen som putar på den va?

Idag har det gått bra att jobba, kändes fint att veta att man är ledig imorgon! Blir att dona i lägenheten. Spelar ingen roll hur mycket man städar det blir ändå alltid stökigt. Så typiskt. Bättre uppdatering av bloggen kommer ni få också! Fler bilder på köpen från Göteborg tillexempel.

Burberry baby


Jag och Sami gick förbi NK i Göteborg och det är alltid omöjligt att inte gå in i den underbara butiken. Tur att jag hade NK-kortet med mig! Egentligen är väll designerkläder till barn ganska onödigt med tanke på hur kort tid de kan bära det. Men det var rea och jag blev såld. Han kommer vara tokfin i den mjuka bodyn och de söta byxorna! Sen får jag avgöra om jag vill sälja vidare kläderna eller behålla som minne. We'll see.
Jag är hur som helst nöjd över mina köp.

Liseberg


Liseberg var supermysigt! Jag och Sami övervägde länge om vi skulle köpa åkband eller inte, med tanke på min graviditet. Men vi beslutade tillslut att göra det ändå. Att det var värt det. Vi valde rätt!
Det blev att åka kolorado, flygande bilarna och en mysig båttur. Jag suckade längtansfullt efter Kanonen och Balder, men de attraktionerna är inget för en gravid. Däremot funderade jag och Sami länge angående lisebergsbanan och flum ride. De hade skyltar att gravida inte fick åka, men vi kunde inte riktigt förstå varför. Det kändes mest som att de skyltarna fanns där för att ifall något skulle hända så skulle de inte behöva stå för det. En försiktighetsåtgärd.

Jag åkte tillslut lisebergsbanan och det var jag glad att jag gjorde! Kände inte av någonting i magen, hade bara himla roligt i berg- och dalbanan. Där är det ju inget som trycker mot magen och svängarna är inte lika snäva som de i Balder. Det enda jag tänkte extra noga på var att sitta bakåtlutad när den bromsade in på slutet.

Flum ride åkte vi också! Jag låg ju bakåtlutad i Samis famn, hur bekvämt som helst. Skojade om att jag satt i perfekt förlossningsställning. Jäklar vad blöta vi blev, speciellt då vi åkte kolorado direkt efter. Men det var det värt!

Sen vann jag en gott och blandat påse på ett av hjulen och vi gick runt hand i hand i parken och hade det underbart. Vilken härlig dag! Perfekt start på vår lilla weekend.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!