Bland björnar och älgar

Hej bloggen! Jag är hemma hos S och han står i duschen så jag passar på att uppdatera bloggen. Han bor förresten också i Haninge, men lååångt utanför. I vildmarken typ. Vilket jag tycker om att jävlas om. Min lilla bonde. Det blir en lugn dag idag. Imorgon jobbar vi båda två. Då uppdaterar jag bloggen igen! Om jag inte hinner ikväll. Ha en fin söndag

Choklad någon?


Sorry att jag inte bloggade igår på jobbet. Hade nämligen rast tillsammans med Therese, då vill man vara social! Efter jobbet kom S och vi åkte hem till mig och drack ett glas vin med mamma innan det blev dags att sova. Idag har vi handlat en säng till mig så nu ska jag inte sova inne hos Anna längre. Från 80 till 120-säng, stor skillnad eller vad säger ni? Efter att vi köpt sängen passade jag på att köpa "lite" choklad. Så gott!!

Jag och S ska på bio ikväll och se på filmen "I rymden finns inga känslor". Får hoppas att den är bra.
Blir dåligt med bloggande den här helgen. Just so you know. Ha en trevlig helg!

Fredag med jobb och fint sällskap


Så här är man klädd idag! Blir jobb och sen kommer S och möter mig efter jobbet så är helgen vår. Härligt värre. Ni är flera som är nyfikna och ja, jag har träffat någon. Men det är nytt med stort N så ja... ni får veta när det passar sig. Men det finns någon som sätter ett stort leende på mina läppar, det ska ni veta!

Nu är det snart dags att dra till jobbet. Vi hörs där!

Tunika, halsband - Gina
Kofta - Zara
Jeans - Cubus
Stövlar - Annas

Your voice is all I can hear sometimes


I måndags köpte jag boken ovan som jag håller på att läsa nu. Handlar om Bree Tanner, som är med i Eclipse. Hon är en av de nyfödda vampyrerna och man får följa hennes tragedi. Ju mer man förälskar sig i hennes och Diegos fina kärlek som det står om i boken vill man inte läsa mer... Då man vet hur det slutar.
Första gången jag läser någon av Stephenie Meyer's böcker på svenska då de inte hade den på engelska. Måste säga att det är riktigt störande. Översättaren har gjort många slarvel och på ett ställe har hon till och med skrivit helt fel namn. Det märks att hon inte brinner för de här böckerna så som Meyer gör. Det här var första och sista gången jag köpte någon av hennes böcker på svenska.

Inne- och utelista nr 58



INNE

- En speciell och fin person
- Att jag fått heltid på jobbet. Förstår ni hur mycket jag kommer kunna shoppa?! Ja och sen ska hälften av lönen gå till sparkontot så jag kan köpa lägenhet nästa år...
-
Justin's gitarrlektioner. Han äger! Sjukt hur mycket jag lärt mig av honom

UTE

- Att jag inte kan träffa min Lind så mycket som jag skulle vilja
- Att en underbart mysig tjej på jobbet slutar om lite mindre än två veckor. Fy vad du kommer att vara saknad Therese!
- Att en fin tunika och halsband jag beställde för över två veckor sedan fortfarande inte har kommit. Kommer de inte idag får jag maila företaget

Just the way you are av HelenaMaria


Jag hittade de här tjejerna på youtube för ett tag sedan och de är så grymma! De gör en massa covers på låtar och har precis släppt en egen singel. Ovan sjunger de Bruno Mars låt "just the way you are". De gör även en fin version av låten love the way you lie. Fint att höra Eminem's rapp i sång.

Nu ska jag äta frukost, vi hörs senare.

Hej heltid

Hej raringar! Nu sitter jag på jobbet och dricker min cappuccino. Har förresten tackat ja till att arbeta heltid vilket börjar i december. Kommer ha ett fyraveckorsschema. En vecka jobbar jag tre dagar, en vecka fyra och sedan två veckor sex dagar. Sen kommer det variera så att jag byter mellan att jobba 06.30 - 16.00, 12.00 - 20.00 och 16.00 - 01.00. Det kommer helt klart bli intressant!

Butterfly fly away


Oh yeah Youtube gör mig alltid så sexig som det bara går att vara

Här får ni videoklippet jag och Anna gjorde i fredags. Har inte hunnit lägga upp det tidigare. Vi var ute med Theo och pratade om våran shopping. Enjoy!

Anna kommer snart hem från jobbet och då hinner jag vara social med henne en stund innan det är dags för mig att dra till mitt jobb istället. Ser framemot att jobba! Ska även kolla hur mitt heltidsschema skulle se ut. Så länge jag inte behöver jobba varje helg så tackar jag ja!

Vill du bli veckans blogg?


Bild på Emma, Theo och mig som togs i Milano sommaren 2009

Som vanligt nominerar du dig själv eller någon vars blogg du gillar!

Jag är klar med min skoluppgift nu. Blev en novell på två a4 som man skulle göra. Kommer lägga ifrån mig den nu till den första november, då den ska lämnas in. Då läser jag igenom den igen, man brukar alltid se det man skriver med nytt ljus om man väntar några dagar. Sen kommer den skickas in till lärare och de i min responsgrupp. När jag omarbetat texten, för det finns alltid något som kan bli bättre, så kommer den kanske upp i bloggen! We'll see. Ni gillade ju min
första novell.

I spend my time just thinking about you


I förra veckan kom det trevliga paket på posten. En klänning och en cardigan från
Novaqueen och ett halsband från Yume. Så nöjd med mina köp!

Nu har jag sett senaste avsnittet av Gossip girl. Det var bra! Dags att göra skrivuppgiften. Ska skriva ett dagboksinlägg på 2 a4. Om vad som hände igår, en påhittad historia. När man läser texten ska man förstå ålder och kön på den som skriver, utan att man faktiskt skrivit ner det. Man ska alltså kunna läsa det mellan raderna, en så kallad undertext. Kommer bli en utmaning! Speciellt med tanke på att vi tjejer ska skriva som killar och killarna som tjejer.

101028

Dagens humör: Trött! Men på bra humör
Dagens planer: Göra en skrivuppgift och sen jobba mellan 16.00 - 23.00
Dagens kändis:

Nicole Richie klär sig alltid så snyggt

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: Regina Spektor - Samson
Dagens önskan: Att det dröjer länge tills snön kommer igen
Dagens smink och hår: Hudnära ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret i en hästsvans
Dagens väder: 7 grader och molnigt

Heltid eller inte, det är frågan

Min chef vill att jag ska jobba mera. Att jag ska gå från mina 70% till heltid. Det skulle innebära att jag arbetar två veckor öppning och två veckor stängning. Jag har ännu inte bestämt hur jag ska göra. Det hade varit skönt att inte alltid jobba kvällar. Men så ska morgontrötta jag lyckas ta mig upp tidigt på morgonen också.. Vi får se. Ska bestämma mig tills imorgon!

Another bad day, blogwise


Godmorgon raringar! Hoppas ni vaknat upp till en fin dag. Det har i alla fall jag!
Bilderna ovan är från när jag och Anna shoppade i Haninge centrum i fredags. Hur underbar är inte hennes mössa? Ska försöka stjäla den när hon inte märker.

Idag kommer det bli dåligt med bloggande. Jag har nämligen fint sällskap som kommer över och stannar till klockan sexton då jag jobbar. Så jag bloggar först på jobbet igen.

En offdag


Vimmelbild från i lördags. Jag tar en bloggpaus idag. Tillbaka imorgon igen!
Njut av solen raringar.

Man ska ha kundvagn


Min fina vän Thina är duktig i photoshop. För några dagar sedan var det ett år sedan hon och Antonia var och hälsade på mig i Italien. Fy vilka roliga dagar vi hade! Glömmer speciellt inte kvällen som bilderna ovan är tagna från. Jag och Antonia drack nog några drinkar för mycket och det slutade med att hon sjöng i parken när vi var ute med Theo. Hon hittade en kundvagn och började göra om låten "man ska ha husvagn". Blev fotbollspel och lek. Ja riktigt trevlig kväll!
Förhoppningsvis kan jag ta ledigt från jobbet någon dag i december så jag kan åka till Thina i Göteborg. De får nämligen valpar snart och jag vill leka med sötnosarna! Och träffa mina härliga göteborgare förstås.

Love is giving someone the power to break your heart, but trusting them not to


Så här ser det ofta ut när jag spelar gitarr här hemma. Theo vill sitta i min famn men det blir lite trångt med gitarren. Så jag skjuter fram en skön stol till honom så att han kan sova i den och samtidigt vara nära mig. Snällt va?

Det blev en lång fika med Sami (jag drack cappuccino förstås). I över två timmar satt vi på fiket och bara pratade. Riktigt mysigt! Sen blev det en lång promenad, första gången jag gick hem från Haninge centrum. Slutade med att kika på film hos mig. Theo var glad med sällskap, någon som ville klappa på honom. Han är nog avis på gitarren och datorn, där går mina händer varma. Måste bli bättre på att mysa med honom. Som vi gör varje morgon.

Hur som helst, var en trevlig måndag! Imorgon ska jag och Anna ha en höstig fotosession. Så nu håller jag tummarna för bra väder. Godnatt raringar!

Skribent = matvrak?


Hej på er! Tack för era jättefina ord om min novell nedan. Blir verkligen sprudlande glad. Ni ska veta att jag ALDRIG låtit någon läsa det jag skriver. Bara om det varit i svenskan i skolan, sen har mamma fått läsa en del också. Men annars har jag hållit dem för mig själv. Rädd att någon ska skratta ut mig. Så det steg jag tog idag att publicera för en blogg som ibland läses av 4000 unika var svårt. Men är glad att jag gjorde det för att ni är så himla snälla! Får se om jag publicerar någon framtida novell också.

Hur som helst, det gick bra hos röntgen! Tog inte så lång tid. Min läkare kommer höra av sig i veckan om hur vi går vidare. Det får svaren från röntgen avgöra.

Ovan är tre bilder jag tog i lördags i Gävle. Jag kan lova er att jag äter mycket sött när jag är där! Först har vi en fika, den här gången blev det smoothie och chokladmuffins för mig. Sen lunch då jag åt pasta och sen på tågresan hem avnjöt jag choklad medan jag läste senaste numret av Cosmopolitan. Det är nog tur för min kropp att jag bara åker till skolan en gång i månaden.

På tal om fika förresten. Det är vad jag ska göra nu! Ska möta en killkompis i centrum. Har precis kommit ut ur duschen och ska nu sminka mig. Får se om jag hinner ta outfitsbilder som ni kan få se när jag kommer hem.
Ni får ha en fin dag!

Förälskade själar i en fientlig stad - En novell av Maria Björklund

Här får ni novellen! Hoppas ni gillar den. Nu ska jag iväg till röntgen. Så vi hörs först när jag kommer hem. Hoppas det inte blir allt för lång väntetid. Men ni har ju min lilla novell att läsa medan jag är borta.

Vi befinner oss på ängen där natten omfamnar oss. Stjärnorna syns klart på himlen och trots några kalla vindar känner jag mig varm i ditt sällskap. Du håller våra champagneglas i ena handen och lägger en filt på marken och räcker ut din lediga hand mot mig. Jag ler lätt, plötsligt blyg, och tar din hand. Vi sätter oss ner tillsammans, jag mellan dina ben, lutandes mot ditt bröst. Du ger mig mitt glas och jag för det mot mina läppar. När du lägger dina beskyddande armar runt mig vet jag att jag är säker. Att ingenting kan skada mig. Jag ler plötsligt, det sprider sig över hela mitt ansikte. Jag är där jag hör hemma. Så fort vi möttes här på vår äng, som du kallade den första gången vi smet från min familj, blev det lättare att andas. Jag har bara känt förtvivlan de senaste dagarna, men du lyckas alltid skingra mina tankar. Få mig att må bättre. Vilken sommar vi har haft, jag trodde aldrig att vi skulle sitta här idag. Att jag fortfarande skulle vara din. Ingenting var lätt, ingen ville förstå. Jag är så trött på klyschan. Vi lever på tvåtusentalet men ändå delas vi upp i klasser. Min familj, även de jag trodde var mina vänner, säger att jag är för bra för dig, att jag kan få så mycket bättre. Men vad de inte vet är att du är allt jag önskat. Mitt ljus i det mörker min familj skapar. Jag älskar dig, trots den korta tid vi haft tillsammans. Våra stunder är dyrbara, då vi lever i hemlighet. Jag undrar om vi skulle tröttna på varandra, om här inte fanns någon spänning. Om stundens hetta inte existerade, vi var bara två förälskade tonåringar. Unga vuxna på väg ut i livet tillsammans. Skulle vi kunna ta samma väg? Eller skulle vi gå skilda vägar när vardagen tog över? När de rosa molnen skingras och allt istället verkar dystert grått. Skulle du smeka mig på armen som du gör i denna stund? Skulle du blåsa mig i nacken och lova mig framtiden? Jag kan inte veta, jag borde inte fundera.

-          Du är ovanligt tyst ikväll, säger du med läpparna mot min axel.

-          Det är du också, svarar jag och huttrar till.


Jag är osäker på om min reaktion beror på nattens kyla eller din enkla beröring. Kanske en kombination av båda.


Den kalla vinden får mig att tänka på första gången jag presenterade dig för mina föräldrar. De hade varit så nyfikna, äntligen hade deras älskade Elin förälskat sig. Jag var väll inte den som brydde mig om killar. Jag var nergrävd i studier, allting handlade om att imponera på mina föräldrar. Jag hade kommit in på läkarutbildningen och hade många års studier framför mig. Jag var exalterad, att bli läkare var min dröm, samtidigt som jag visste hur nöjda mina föräldrar skulle bli. Vi bor på Östermalm, Stockholms lite finare stadsdel. Henry, mitt liv, kommer från en förort söder om Stockholm. Jag hade varit så naiv den kvällen, trott att det inte skulle spela någon roll. Att mina föräldrar skulle vara lyckliga när de såg glädjen i mitt ansikte så fort du var i samma rum som mig. Du hade tagit min hand, sagt att du var nervös. Jag hade skämtsamt svarat att du skulle passa dig för min far, att han nog skulle ha en del frågor. Aldrig ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat ana hur rätt jag skulle ha. Du hade knappt hunnit komma innanför dörren innan du blev ställd mot väggen. Min far ville veta hur din framtid såg ut. Varför studerade du inte på högskola? Alby, bor verkligen svenskar där? Färgen i mitt ansikte hade stigit i takt med fars frågor, jag hade aldrig vågat säga emot honom och lik förbannat teg jag även den kvällen. Det hade gjort så ont i bröstet på mig. Jag sneglade på min mor, som stod tyst i bakgrunden med rynkade ögonbryn och sammanbitna läppar. Jag hade hoppats att hon tyckt att min far varit alldeles för sträng mot dig. Men hon hade varit bekymrad över vad jag gett mig in i. När jag sa hejdå till dig någon timme senare stod vi utanför min port. Det var kyligt och mitt hjärta värkte. Du var så förtvivlad, jag såg det i dina ögon även om du ansträngde dig för att verka stark. Du kysste mig på pannan, inte munnen, och sa att allt skulle ordna sig. Att du behövde åka hem. Jag stod länge kvar på samma plats och såg efter dig. Jag var så arg och besviken på samma gång, hade ingen aning om att det bara var början. Ingen ville att jag skulle träffa dig. Men envist stannade du vid min sida, sa att så länge jag ville ha dig skulle du alltid vara min. Hur hade sommaren sett ut om du gett upp? Om den där kvällen hade varit sista gången jag såg dig? Varför kunde inte min familj, som alltid älskat och stöttat mig, se din villkorslösa kärlek till mig?


Jag vänder på kroppen så att jag kan se ditt ansikte, försöker att njuta av vår kväll istället för att tänka på alla hemska minnen vi har. Ser in i de gröna ögonen precis som jag gjort så många gånger förr. Studerar det tydliga käkbenet, dina fylliga läppar och runda haka. Hur kan någon inte älska dig? För mig krävdes det bara en blick. Jag förstod det inte då, men jag vet nu att jag var fast redan vid första ögonblicket. Jag trodde inte att sådan kärlek existerade, man måste känna någon för att kunna älska. Men i djupet av dina ögon såg jag min egen själ blicka tillbaka mot mig. Berusande och fri, så som jag aldrig känt tidigare. Du var beredd att stå upp för dig själv, för att kunna vara med mig. Jag visste inte att det skulle bli så svårt. Att min familj och närmsta vänner skulle svika mig så som de gjorde. Jag har inte mycket kvar, men jag har dig. Under stjärnornas nyfikna bevakning har jag dina armar runt mig. Imorgon åker du iväg, bort från denna fördömande stad. Jag har bestämt mig för att följa med, även om du ännu inte vet. Kanske är det champagnens bubblande verkan som tagit beslutet åt mig. Men jag kommer inte ångra mig imorgon. Med dig är jag hel.

101025

Dagens humör: Lite småsjuk fortfarande men annars på bra humör!
Dagens planer: Röntga foten
Dagens kändis:

Vackra Ashley Tisdale

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Tyler Hilton - Missing you
Dagens önskan: Att förkylningen släpper snart
Dagens smink och hår: Mascara och håret i en hästsvans
Dagens väder: Molnigt och en liten plusgrad

Tuff dag på jobbet

Idag är det mycket folk på jobbet och jag som är lite småsjuk har lite svårt för att hänga med i tempot. Men roligt är det ändå! Även om jag samtidigt längtar efter sängen. Imorgon ska jag röntga foten. Då kommer även en av mina noveller upp i bloggen! Är nervös över vad ni ska tycka om den :p men jag har i alla fall fått bra respons från fem elever och min lärare. Det kändes stort när han som både är författare och jobbar på Bonniers sa att han gillade den. Där växte mitt självförtroende! Jag har alltid hört en röst i huvudet som säger att jag inte kan skriva. Det är riktigt drygt när man försöker få en roman ur sig kan jag lova.

All new things


Ni har redan sett
jackan och stövlarna jag köpte i fredags. Ovan har ni resten av köpen! Halsbandet med nyckeln och rosabandet smycket är från Guldfynd. Köpta för presentkortet jag hade, 10 kronor går direkt till rosabandet.
Ringarna är från Glitter, halsbandet med en klocka från Gina och jeansen från Cubus.
Jag är så nöjd med mina köp!

Sen vinnaren av hela Aco Spotless serien är Emelie! Grattis till dig, kitet kommer på posten.
Motiveringen löd:
Jag skulle vilja vinna kitet för att;
Jag hade akne för 4 år sedan och det var riktigt hemskt, det går inte ens att beskriva! Ju mer tiden gick så blev det bättre och idag är hyn sådär, jag känner verkligen att jag behöver detta för att äntligen få fin hy, på riktigt. Efter såhär många år har jag nästan gett upp hoppet men alla har sagt att den serien är SÅ bra, och den skulle nog hjälpa hyn på traven och få den att bli frisk. Dessutom har jag inte råd att haffa serien, så att vinna vore hur underbart som helst! :) Hoppas Kramis!


Nu ska jag göra mig iordning för arbetet. Jobbar 16.00 - 23.00. Vi hörs som vanligt där på min rast!

You smiled and baby I was stuck


Hej snyggingar! Blev inget mer bloggande igårkväll för när jag kom hem var det att stressa, stressa, stressa. Skulle in till stan med Anna och våra vänner. Vi drog till nattklubben 54 som ligger på Söder. Riktigt bra ställe! Skönt med lite äldre folk också. Musiken var grym, var faktiskt min och Annas gamla handbollstränare som var DJ! Lite coolt.

Ni får bilder på mina köp från i fredags senare. Sen blir det jobb för min del. Är fortfarande hängig, svajar mellan feber och inte feber. Men det är bara att köra! Sen är jag ledig måndag och tisdag.

På väg hem!

Hej raringar! Nu sitter jag på tåget som snart ska röra sig mot Stockholm. Jag är så sjukt trött! Fick ju knappt någon sömn inatt. På tåget sitter jag med två tjejer från skrivkursen och en av deras vänner. Dagen har varit rolig! Men vi analyserade bara texter. Jag hade velat göra lite skrivövningar. Nästa som vi ska göra är en hemuppgift och den verkar riktigt rolig! Nej nu ska jag vara social. Vi hörs ikväll!

Snart framme i Gävle


Hej hej! Har ni börjat vakna ännu? Jag har suttit på det här tåget i en och en halv timme nu och är snart framme i Gävle. Lektionen börjar klockan tio, jag kommer ta taxi till skolan eftersom jag fortfarande är osäker på hur man går. Insåg nu att jag glömt att ta med både penna och block. Hur smart? Får springa in på pressbyrån eller något, de borde väll sälja pennor? Nu står tåget still. Hoppas det inte blir försenat. Jag ska vara framme om tio minuter men det kan jag glömma om tåget inte börjar röra på sig snart.

Bilden ovan tog jag igår förresten! Så gott med glass. Jag kunde inte somna så jag och Anna såg på idol när Linda åkte ut med varsin skål glass. Inte helt fel. Vi hörs på lunchen igen eller på tåget hem!

Förresten är det här inlägget skrivet 09.25 och inte vid sextiden som det står. Det andra inlägget skrevs 06.45 Bara så att ni vet

Idolkväll hos Margita


Godmorgon bloggen! Nu sitter jag på bussen på väg till stan. 07.20 går tåget till Gävle. Har heldag i skolan idag. Har lagt upp kollaget ovan och en annan bild i arkivet för att det ska kunna bli lite roligare inlägg från mobilen.
Jag har idag berikats med låg feber, hosta och halsont. Hade egentligen velat stanna hemma men vill inte missa heldagen i skolan. Lärde mig mycket på förra lektionen.

Anyway, bilderna ovan tog jag igår hemma hos Margita. Riktigt trevligt hade vi! Började med gitarrspel och sång, sen blev det att se idol. Tråkigt att tjejerna alltid ryker först. Nu ska jag lyssna på lite musik. Är sjukt trött då jag pga hostan knappt fått någon sömn alls. Vi hörs senare!

Fredag med idolmys


Idag får ni en riktig vinteroutfit! Jackan ovan är ny, 500 kronor kostade den och köptes på Cubus. Valde storlek L för att den skulle täcka rumpan något. Smart va? S var så kort nämligen och den längre modellen hade kostat 800. Även stövlarna är nya! Från DinSko och gick även dem på 500 kronor. Resten av köpten får ni se imorgon!

Nu har jag precis kommit ur duschen. Dags att få på sig lite kläder. Jag och Anna ska åka och köpa pizza sen drar vi till hennes vän Margita och äter där tillsammans och dricker vin. Efter det blir det chill i sofffan och att titta på Idol. Perfekt fredag! Speciellt med tanke på att jag ska upp halv sex imorgon för att åka till skolan.

Halsduk - Mamma som har gjort
Brillor - Stradivarius
Jeans - JC

Resten står i inlägget så bara för er att läsa. Vi hörs raringar!

I've had a few little love affairs


Nu är vi tillbaka från två härliga timmar i Haninge Centrum! Som vi har shoppat, spenderade nästan 2000 kronor. Inte illa dagarna innan löning, eller vad säger ni? Sen kommer jag få väldigt lite pengar på måndag. 2500 kronor för att vara exakt. Jag började ju jobba sista dagarna i september på McDonalds så stora lönen kommer nästa månad. Sen drogs 400 kronor av lönen till mina otroligt snygga McDonalds skor ;) Därför jag får så lite.
Men, tur att man har sparat som en tok i våras! Så kontot ekar inte tomt. Ännu. Anna pratar om att anmäla mig till lyxfällan, skitsnack. Jag har inte missat en enda betalning och kronofogden har ingen aning om vem jag är!

Anyway, mina köp får ni se senare. När vi var klara med shoppingen gick vi till vårt kära donken. Jag fick en gratis Cappuccino eftersom man får var femte gratis och jag har samlat på mig klistermärken från jobbet. (Ni får en bättre förklaring om ni inte förstår i videoklippet vi gjorde tidigare). Köpte även en chokladmuffins! Blir att äta pizza ikväll så jag är verkligen nyttig. Helt otroligt att jag köpt ett par jeans i storlek 32 (de var vanliga storlekar och inte jeansstorlekar) som satt som en smäck. Jag får passa mig om jag ska kunna fortsätta att bära dem.

Men, det är fredag!!

Det säkra före det osäkra


En läsare tipsade mig om att köpa pepparspray som jag kan ha i fickan när jag går hem från jobbet. Kollade upp priser och hittade den här för 179 kronor.
Den irriterar ögonen ordentligt, märker gärningsmannen då han blir röd i ansiktet som inte går att tvätta av på flera dagar. Färgen är även blodröd vilket brukar avskräcka.
Den stinker riktigt illa, vilket skapar obehag med kväljningar.
Den slår även ut personen i tio minuter så man har en chans att springa ifrån. 

Jag hoppas jag aldrig kommer behöva använda den.
Vill ni också köpa pepparspray så rekommenderar jag
St George

Anyway, nu ska jag och Anna göra oss iordning för att dra till Haninge centrum och shoppa! Jag vill hitta ny vinterjacka.

Jag säger nej, Theo säger ja


Yes den här bilden tog jag precis. Jag var lite skadeglad när jag läste alla bloggar igår och i förrgår där det stod att det snöa. Tänkte "snön kommer alltid så tidigt till norra Sverige". Hmm... nej nu drar jag tillbaka till Italien! Haha. Jag gillar snö egentligen. Men inte när det påverkar mitt jobb. Kommer nu behöva gå till och från jobbet då det inte finns någon bussjävel som matchar och det är inte rätt väder att cykla i. Promenaden dit blir nog mysig men att gå själv hem på kvällen som tjej klockan elva känns så där. Anna och Chribba, räkna med att jag alltid ringer er på vägen hem! Ni lägger er väll inte tidigt? En och annan taxiresa lär det bli också ;)

Någon som däremot är glad över snön är min kära Theo. Släppte ut honom på baksidan och åh vad han sprang runt, runt! Så otroligt söt. Sen dök han ner med huvudet före och åt snön. Hjärtat då.

Lång dag på jobbet i alla fall

Hej bloggen! Jag sitter på rast nu. En kille är sjuk så de frågade om jag kunde jobba till elva och visst kan jag göra det. Eftersom jag trodde att jag inte skulle ha någon rast har jag ingen matlåda med mig. Fick därför bli donkenmat idag igen. Men åt så stor lunch att jag inte orkade så mycket. En cheeseburgare, hot wings och cappuccino fick det bli! Nu strax jobb igen. Vi hörs!

Tävling! Vinn hela Aco Spotless kitet


Det var många av er som också ville få pröva produkterna från ACO Spotless när jag fick hem
mina. Jag förstår er, för de är riktigt bra! Finnarna på pannan är redan borta och min hud känns jämnare och renare.

Nu kan ni också få hem dessa produkter! Jag har nämligen ordnat så ni kan vinna hela kitet!
Allt ni behöver göra för att tävla är att skriva varför just du förtjänar att få hem produkterna!
Det gör ni i kommentarsfältet. Har ni ingen blogg måste ni ange er mailadress i själva kommentarsfältet. Alltså där ni skriver motiveringen. På söndag berättar jag vem som vinner, det blir den jag anser hade bäst motivering.

Nu har jag varit hos vårdcentralen. Jag har fått en remiss till röntgen, ska dit på måndag. Röntgen kommer att visa om jag behöver operera ledbandet eller om det kommer läkas av sig själv. Hoppas verkligen på sistnämnda!
Nu ska jag först läsa lite kurslitteratur och sen öva gitarr. Efter det drar jag till jobbet då jag skrivit upp mig på ett extrapass. Nytt köpcenter öppnades igår mittemot jobbet. Port 73 heter det och bilköerna var långa både dit och till oss. Fyrverkerier hade de också! Så från och med nu lär det vara fler som handlar hos oss. Bra för jobbet, stressigare för oss! Men så länge det inte är allt för mycket folk är det bara roligt.
Efter jobbet ringer jag Anna och ser vart hon och Steffi håller hus. Jag hörde dem viska om drinkar. Så det är mycket möjligt att jag joinar dem när jag slutat, jobbar ju faktiskt bara till 21 och imorgon är jag ledig!
Då blir det att leta vinterjacka tillsammans med Anna, fy vad kallt det har blivit.

Idag är nog min syster glad


Anna har en bästa vän som heter Steffi. Anna tyckte att det var jobbigt när jag flyttade till Italien. Vi har alltid stått varandra himla nära, att bo i två olika länder var tufft. Så ni kan gissa om hon (och jag) blev glada när jag flyttade tillbaka till Sverige. Men då dröjde det inte länge förrän hennes allra bästa vän bestämde sig för att flytta till Norge. Jag vet att det har varit väldigt tufft för min syster, speciellt med tanke på att hon haft andra vänner som svikit.

För två dagar sedan skrev Steffi på facebook till mig. Att hon skulle komma på besök i en och en halv vecka och att jag inte fick säga någonting till Anna. Jag skulle bara se till att hon var hemma idag på förmiddagen och att hon inte hade några planer för kvällen. Anna trodde att jag fixat en överraskning till henne, att vi skulle hitta på någonting. Vid halv elva idag plingade det på dörren, jag bad Anna att gå och öppna. Då stod Steffi där och log stort. Anna blev så chockad och glad att hon fick tårar! Hjärtat mitt. Nu har de åkt till sin gamla skola för att överraska några vänner där. Jag jobbar idag mellan 17 - 21 (har tagit ett extra pass) men ska ringa när jag slutar så får jag se vart de håller till.

Bilden ovan är från när Steffi och Anna kom och hälsade på mig i Italien i våras. Vilka underbara dagar vi hade! Anna ska vara glad att hon har en så bra vän som Steffi. Och Steffi att hon har en så fin vän som Anna.

Nu ska jag göra mig iordning för att dra till vårdcentralen! Yes jag ska äntligen kolla upp min fot. Håll tummarna för att jag slipper operera ledbandet är ni snälla.

You bleed just to know you're alive


Vackra Blake Lively i en snygg outfit! Jag vill också ha det så varmt att jag kan gå ute med bara ben.

Nu ska jag få i mig frukost, as usual. Sen blir det att göra lite skoluppgifter. Vi hörs som vanligt senare!

Slut på rast

Jag har haft rast tillsammans med min chef och två andra medarbetare så har inte hunnit blogga. Hamburgaren M är hursomhelst tokgod. Hot wings tog jag också förstås. Nu jobb igen!

Onsdag med jobb


Så här ser jag ut idag. Till och med hatten är på! Kallt är det ute så på med höstjackan. Ska leta vinterjacka med Anna på fredag. Då är jag ledig från jobbet! Likaså på lördag, då blir det skola hela dagen. Bokade mina biljetter idag. Jag läser kreativt skrivande på distans och vi har en lektion i månaden i Gävle. Annars är allt på distans.

Nu är det snart dags för jobb! Idag blir det donken-mat för mig. Ska testa nya hamburgaren M. Och så blir det Hot Wings förstås! What did you think? Anna kommer senare också och äter hos mig. Då ska jag imponera på henne med mina donken-skills ;) Ja, bara jag inte står i kök eller driven förstås.

Hatt - Annas
Kofta, jeans - JC
Halsband - Stradivarius
Klocka - Guldfynd
Armband - H&M
Skor - DinSko

Now I get it, this is how hurt feels


Igår kom den här fina tröjan som jag köpt från
Emelie. Fick den för 100 kronor med frakten inräknad, not bad. Tack darling!

Nu har jag och Anna sett på filmen Valentine's day. Som jag blev besviken på när jag såg sist. Hade för höga förväntningar, men den här gången var filmen mysig. Nu ska jag duscha och sen lämna in respons på senaste arbetena raringarna i min responsgrupp har skrivit. Jag har förresten fått jättebra respons på min novell och de har varit så positiva att jag bestämt mig för att lägga upp den här på bloggen. Ska bara förbättra den lite sen får ni den om några dagar!

Would you lay with me and just forget the world?


Igår hade jag mössa till jobbet eftersom det börjat bli så himla kyligt. Bara det inte börjar snöa är jag nöjd! Ser inte framemot att lämna cykeln hemma och börja gå fram och tillbaka till jobbet. Det är nu jag ångrar att jag inte har körkort!

Idag blir det att plugga och se One Tree Hill innan jobbet. Jobbar bara till 22.00 idag vilket är skönt! Nu ska jag få i mig frukost.

Happy Meal

Ja det är vad som går mest idag. Alla vill ha happy Meal! Eller "barnlåda" som en av gästerna sa. Jag sitter just nu och messar med lite folk. Telefonräkningen kom idag. Den var hög. Så jag betalade den snabbt och gömde räkningen från mamma. Nu är det dags för dagens cappuccino!

Bok från hjärtat


Idag kom boken ovan på posten. Det är
Emelies mamma som har skrivit den och jag kunde inte låta bli att klicka hem den. För några år sedan när jag började läsa Emelies blogg hade hon lagt upp ett långt inlägg om Tsunamin i Thailand. Hon var där med sin familj på den hemska annandagen. De förlorade en familjemedlem, hennes syster Paulina. Något ingen ska behöva få vara med om. Emelie skrev öppet och ärligt om dagarna där borta. Jag grät igenom varje sida. Så när jag såg att hennes mamma kommit ut med sin egen version av händelsen ville jag gärna läsa den. Inte en bok att läsa på bussen direkt.

Om ni också vill beställa den finns den att köpa här. Sök på "annandagen" så kommer ni att hitta den.
Nu är det snart dags för mig att dra till jobbet, vi hörs där!

Inne- och utelista nr 57



INNE

- Spela gitarr, jag vill inte göra något annat!
- Våfflor
- iPhone 4, min kärlek

UTE

- Motvind. Av någon anledning är det alltid motvind när jag cyklar. Oavsett om jag ska till eller från jobbet.
- Inlägg som försvinner innan man hunnit publicera dem.
- När brevbäraren är sen

You can't break a broken heart

Allting från net-a-porter.com

En önskeoutfit var det länge sedan vi hade i bloggen. Idag hade jag gärna klätt mig som ovan.
Regnet slår mot fönsterrutan just nu. Blir att bära regnponcho till jobbet idag. Blir du nöjd då mamma?
En plastpåse till cykeln också så sadeln inte är alldeles blöt när jag ska hem sen.

Nu ska jag öva gitarr! Dagens plugg är nämligen redan klart.

I'm so up high that I can't see the ground below


Kaffe är gratis för oss som jobbar på mitt donken. Så ni kan gissa om det blir mycket cappuccino för min del! Sen har vi ärligt talat det godaste kaffet som finns. Det vet gästerna, för det är sjukt hur mycket kaffe vi säljer!
Bakom min kopp står en M Bacon, en av våra nyheter. Har inte hunnit smaka den men funderar på att göra det nu i veckan! Den verkar så god.

Men nog om McDonalds, dags för mig att äta frukost!

Potatismos är det bästa som finns

Hej bloggen! Nu sitter jag på min rast och äter kött med potatismos. Så gott! Ganska lugn dag på jobbet idag. Står i kassa med min fina vän Jackie som jobbar på måndagar. Vi hinner aldrig ses utanför jobbet vilket är lite tråkigt. Nu ska jag hämta min cappuccino. Later dudes!

Be yourself is all that you can be


Alltså jävla skitdator jag har. Har skrivit om det här inlägget två gånger nu (!!). Den här datorn ska vara ny också. Nu ringer jag idioterna som har tillverkat skiten och säger att de inte vet hur man gör ett fungerande tangentbord. Jag kommer åt någon helvetesknapp sjuttioelva gånger vilket gör att jag åker bakåt en sida. Så att inlägget försvinner. Kopierar alltid texten undertiden jag skriver men jag hade innan tre länkar i inlägget. Självklart var någon av dem sparade när sidan försvann. Jävla skit.

Så nu skiter jag i länkarna, har bråttom. Två nya tröjor köpta hos NovaQueen.se då en bloggläsare vid namn Frida såg till att sina läsare fick 20 % rabatt på hela ordern. Jag blev ju så nöjd med mina tidigare tröjor därifrån. Har ni missat det finns de i den här kategorin. "Shopping".

Ha en fin dag så hörs vi på jobbet!

And there's a storm that's raging, through my frozen heart


Den här låten håller jag på och lär mig på gitarr just nu. Det går faktiskt riktigt bra! Ackorden är inte överdrivet svåra och tempot är detsamma under hela låten. Sen är det här en av de vackraste låtarna jag hört på länge. Tyler Hilton - Missing you. Först hörd i One Tree Hill.

Rabatt hos Eac Design


Just nu får ni 10 % rabatt på alla smycken hos
Eac Design om ni anger koden "fashionstars".
Hon har många riktigt fina smycken så in och shoppa bara!

Själv ska jag sätta mig och spela gitarr nu. Later!

I give up, I let you in


Mary-Kate (i svart) och Ashley (i färg) sågs här om dagen shoppandes i Paris. Lika fina båda två! Även om jag inte är förtjust i Ashleys brillor. Jag hoppas på att kunna besöka Paris i början på nästa sommar, och Rom i vår!

Nu ska jag se senaste avsnittet av Vampire diaries. Så vi hörs lite senare.

Are you happy now?


Sorry för dålig uppdatering idag. Det brukar bli så dagen efter utekvällar. Mamma gick tidigare idag till McDonalds där Anna jobbar och köpte Hot Wings. Två påsar fick jag! Förbannat gott. Skulle kunna leva på det. Efter det har jag sett två avsnitt av House och bastat. Annars har jag ägnat hela dagen till att öva gitarr. Mina fingrar har börjat tåla mer och mer så jag kan spela längre. Så roligt!

Gårkvällen då. Det började med att jag åkte hem till Ksenia där hon, Lind, Ksenias pojkvän Gustav och hans vän Peter förade. Vi såg på fotboll och drack gott. Vid tolvtiden drog vi vidare till Solidaritet där det blev att dansa hela kvällen. Riktigt lyckat verkligen! Natten slutade med nattkäk på donken. Hot wings förstås!

Lördagens


Sådär, Internet fungerar igen och ni kan få se gårkvällens outfit. Jag undrar varför jag posar som att jag är gravid på andra bilden. Är jag nästa ensam mamma söker kanske? Njaaa inte riktigt va.

Gårkvällen var hur som helst riktigt trevlig! Ni får några bilder lite senare.
Nu sitter jag och kikar på reprisen av idol och dricker yoghurt. Hoppas ni har en mysig söndag!

Klänning - Paula Myo
Halsband, skor - Annas. Hon är inte hemma så kan inte fråga vart de är ifrån

Hos Ksenia

Hej bloggen! Internet slutade fungera hemma så jag kunde inte lägga upp min outfit. Men bilder är tagna så ni får dem imorgon istället. Nu sitter jag, Lind, Gustav och Peter hos Ksenia och dricker vin och pratar om modeller. Samtidigt ser vi på italiensk fotboll. Det här kan nog bli en trevlig kväll. Skål!

You've got the looks, that money can't buy


Jag kände mig riktigt trött efter förra inlägget så jag la mig i soffan och kikade på två avsnittet av Sex and the city, säsong 4. Så nu känner jag mig redo för en utekväll med tjejerna! Hoppas att Anna kommer hem innan jag drar, så vi kan snacka lite strunt. Vill ju veta hur hennes utekväll var igår också!

Nu ska jag ta ett glas rött, kommer in med kvällens outfit senare!

There's no real loving you


En bild från denna höstdag.

Jag har precis suttit i soffan och läst klart ett kompendium till skolan. Det känns riktigt skönt att ha kommit igenom alla sidor, för nog var det många allt! Nu har jag bara en kort roman kvar till nästa lektion som är nästa lördag. Jag jobbar egentligen då men Francesco, en kille på jobbet, tar mitt pass.

Från promenaden


Jag gjorde ett litet videoklipp när jag och mamma tog ut Theo på promenad. Enjoy!
Haha jag märkte att det klassiska "vi ses i bloggen" inte kom med. Tusan!

Nu drog mamma och Harry på bio precis så jag och Theo är själva. Anna sover nämligen över hos en vän efter utgången igår. Själv ska jag ut med Lind och hennes vänner. Jag är hundvakt fram till nio men då drar jag till Ksenia för att föra. Så nu ska jag rota i mammas vinförråd och se om jag hittar något roligt till ikväll.

Veckans blogg - Garderobsgrubbel & Byråbekymmer


Världens finaste
Anna blir veckans blogg! Som är lika rar i verkligheten som i sin blogg. Har ni lyckats missa den är det dags att kika in! Hon tar fina foton och gör underbara illustrationer. Besök, besök!

Nu ska jag och mamma ut i solen för en långpromenad med Theo.

Why can't forever start today?


Igår hade vi sjukt mycket gäster på McDonalds! Aldrig förr har det varit så mycket folk när jag jobbat. Jag förstod anledningen först när jag kom hem. Tydligen hade stor del av Haninge fått strömavbrott, precis vid middagstid. Ica Maxi och deras McDonalds också. Det var nästan bara vi som klarade oss. Därför tog sig hungriga människor till oss. Jag tyckte att det var roligt med så mycket folk. Men däremot var det synd om dem som stängde. Det brukar ta en timme efter stängning att göra allting rent så man kan åka hem. Men då det var så mycket folk igår hann de inte med förstängningen. De gissade att de skulle få vara kvar nästan en och en halvtimme. Jag är glad att jag inte stänger!

När jag kom hem igårkväll var jag otroligt hungrig. Mamma var fortfarande vaken och fixade ihop en tallrik rester till mig från deras middag. Tokgott! Precis vad jag behövde efter en tuff dag på jobbet. Jag stod i drivern fram till åtta. Sen stod jag i köket en timme och efter det två timmar i disken. Vilket är klart roligare än vad det låter, bortsett från att man blir dyngsur!

McDrive

Yes idag står jag i driven! Första gången som jag står där under rusning. Vi jobbar på bra tycker jag. Hoppas de klarar sig nu när jag är på min rast. Men det gör de nog! Förhoppningsvis har kön av bilar blivit kortare. Jag har inte så mycket mer att säga annat än att önska er en trevlig fredagkväll!

Fredag med jobb


Sådärja, kläder är på och man har fått i sig mat. När jag mötte Anna hade hon köpt cheeseburgare till oss från jobbet. Nice! Sen blev det även pannkakor när vi kom hem. Nyttigt värre. Något jag även tar med för att äta under min rast på jobbet. Vi hörs där snyggingar!

Topp - NovaQueen.se
Halsband - Stradivarius
Klocka - Guldfynd
Leggings - Gina
Ballerinor - DinSko

I believe the promise in your eyes


Igår kom tröjorna från
NovaQueen! Båda två sitter jättebra och jag är toknöjd.

Jag har precis kommit ut ur duschen och sitter här i morgonrock. Ska plugga tänkte jag. Sen vid halv tre går jag på promenad med Theo. Så möter vi Anna som slutar jobba! Jag kommer in med en outfit senare.

You don't know how lovely you are


Videoinlägg från igår när jag och Anna satt på terassen, enjoy!

Nu har jag börjat med mina gitarrlektioner. Har läst de första sidorna och vet vad olika saker heter. Dags att stämma gitarren, vilket många av er har hjälpt mig med! Håller på och laddar ner ett gratis program ni tipsade om som ska hjälpa mig med det. Hoppas resultatet blir bättre än när vi stämmer med vår egen stämmare eller vad de kallas. Det låter fortfarande skit när man spelar haha. Trots att den säger att gitarren är stämd. Inte okej.

Nu ska jag bli grym på gitarr!


Som ni vet har jag spelat lite gitarr den senaste tiden. Lyssnat på låtar och sen letat upp ackorden. Men jag vill lära mig från grunden och bli riktigt duktig. Farfar tipsade mig och Anna om kursen ovan. Var tredje vecka kommer det komma hem ett brev med information och uppgifter som vi ska lära oss. Man får även alltid med en skiva. Anna har valt piano men kommer träna gitarr också. Jag tog pianolektioner i ett år när jag var yngre. Så får se om jag ger mig på det igen senare. Hur som helst ska jag bli grym på gitarr!

I'm not a supermodel I still eat McDonalds

Nu sitter jag på min rast som vanligt vid den här tiden. Står i kassa med härliga tjejer! Ganska mycket folk idag så tiden går fort. Nu ska jag gå och hämta en cappuccino och avnjuta den under min rast. Blir att läsa strunt i se & hör också. Vi hörs imorgon igen!

Höstsol


Nu fungerar Internet igen! Frågan är bara för hur länge. Ringde Tele 2 och de hade en automatisk röst som svarade att de har tekniska problem här i Stockholm. Hoppas det har löst sig helt nu!

Jag,
Anna och Theo har roat oss med att sitta på altanen i solen. Så härligt! Med filtar var det riktigt varmt. Vi gjorde även ett videoinlägg som ni får imorgon. Nu ska jag göra mig iordning för jobbet. Vi hörs där!

Inget Internet

Hej på er! Vårt Internet fungerar inte, jag skriver just nu från mobilen. Internet har krånglat kvällstid några dagar men nu även på dagen. Hoppas det skärper sig snart. Jag och Anna ska se på en film nu och sen ska jag plugga. Vi får se om Internet fungerar senare. Annars hörs vi på jobbet.

Take my tortured heart by the hand


Vackra Nicole Richie för Harpers Bazaar. Jag hade en dröm om henne inatt! Att jag var i New York och såg henne på gatan varje dag. Till sist kom hon fram till mig och gav mig en kram för att vi alltid sågs. Ni kan ju gissa hur jag önskade att det var verklighet och inte någon dröm!

Idag är det jobb igen 16.00 - 23.00. Det gick riktigt bra igår, fortsatte i Lobbyn. Sen var jag en timme i kassan och en timme i drivern. Nästa vecka öpnnar ett nytt köpcenter i närheten av vårt McDonalds. Så cheferna räknar med att det kommer komma många extra gäster så de har lagt upp en lista med tider som man kan skriva upp sig på. Så att man jobbar extra nästa vecka. Jag skrev upp mig på torsdag. Så nästa vecka jobbar jag sex dagar (!!). Men på torsdagen bara fyra timmar, mellan 17.00 - 21.00. Så det passet går nog fort! Alltid härligt med extra pengar också.

Hej Sverige

Hej hej! Nu sitter jag på rast på jobbet. Står varken i kassan, köket eller driven idag. Nej jag har lobbyn som uppgift! Vilket betyder att jag ser till att golv och bord är rena. Trodde att det skulle bli en riktigt lugn dag men fel hade jag. För det första har vi klart fler gäster än vad vi brukar ha. Sen är jag drivens lilla springpojke. Så jag går ut med maten till de bilar som står och väntar. Det blir mycket spring men då går tiden fort också. Får se om det blir lobbyn efter min rast också. Börjar kl 7 igen så tills dess ska jag kolla mailen och läsa lite bloggar. Vi hörs imorgon igen!

ACO Spotless


Ingen outfitsbild idag. Orkar nämligen inte ta på mig annat än mjukiskläder till jobbet idag. Man har sånna dagar ibland.

I brevlådan låg det idag ett litet paket till mig! Nämligen två produkter från ACO som jag får möjligheten att pröva. De är främst för finnig hud men även för att rengöra porerna. Om ni är intresserade att prova så kostar 150 ml 65 kronor för den röda tuben och 150 ml 69 för den blåa. Jag har fått lite finnar i ansiktet som den röda så kallde "Spot treatment" ska hjälpa mig att få bort. Den blåa kan man använda som en djuprengörande ansiktsmask. Får testa imorgon! Hello beautiful skin.

Snart dags att cykla till jobbet. Theo kommer behöva vara själv någon timme då Anna också jobbar idag. Men det ska han nog klara av. Han har blivit bättre på att vara själv hemma.

Alla människor ler på samma språk


Jag tycker, som ni vet, inte om att laga mat. Vi hade bara lite kvar från igår som jag ska ta med till jobbet. Så istället för att ställa mig och laga något valde jag att äta ett mellanmål bara. Lite flingor och en macka. Måste säga att det var evigheter sedan jag åt flingor! Är inte så förtjust i det egentligen men med sylt blir det gott.

Nu ska jag göra mig iordning så får vi se om jag kommer in med en outfit senare!

Inne- och utelista nr 56



INNE

- Bacardi Breezer
- Kenza & Tyra Show
- One Tree Hill

UTE

- Bränna sig på fingrarna när man jobbar i köket
- När någon bestämmer vad man ska läsa. Okej, i vissa fall är det roligt. Men för det mesta är det bara en massa ointressanta romaner
- Att vår gitarr är ostämd och varken jag eller Anna vet hur man stämmer den. Hjälp, någon?

Godmorgon solen


Hej på er! Kylig dag idag men inte ett moln på himlen. Då är det bara att klä sig varmt och sen njuta av vädret.
Jobb idag som sagt, 16.00 - 23.00. Innan dess blir det att plugga, spela lite poker och se på serier.
Men nu frukost!

Vill du bli veckans blogg?


Bild från Friday's som
Jenna tog på mig i fredags!

Ny vecka betyder ny veckans blogg! Nominera dig själv eller någon vars blogg ni gillar.
Nu väntar jag på att Anna ska komma hem från jobbet så vi kan ha en myskväll. Imorgon jobber jag igen!

Tell me you can hear my silence


Så här fin var himlen när jag mötte Chribba tidigare idag. Vi gick till McDonalds där vi mötte några av hans vänner. Tillsammans satte vi oss ner och såg på när Anna arbetade. Känns som att de snart kommer komma när jag arbetar också. Men man vet aldrig var jag kan hålla till under arbetstid. Har de otur (och jag tur) så kommer de när jag står i köket. Eller driven. We'll see! Gott var det med Hot Wings hur som helst.

Fröken duktig


Jag har varit duktig och dammsugit hela hemmet! Nu kommer mamma bli glad när hon kommer hem. Dock dröjer det, hon jobbar sent idag. Så jag och Chribba ska till McDonalds där Anna jobbar just nu. Han vill ha cheeseburgare och jag Hot Wings!

Vi hörs när jag är hemma igen!

Take those dreams and make them all come true


Jag kände för lite nya tröjor och hittade dessa två ovan från
NovaQueen. Så hur skulle lilla jag kunna låta bli att klicka hem dem? Hoppas de kommer snart och att de sitter bra!

Nu har jag lämnat in en skrivuppgift och ska ta ut min kära hund på en promenad. Solen skiner så det verkar vara en riktigt härlig höstdag. I like!

When the stars go blue


Jag köpte det rosa bandet för några dagar sedan. För att skänka pengar. Inte för att det var fint, för det tycker jag inte i år. Så den lär stanna i sin lilla plastficka i mitt rum. Så jag blir påmind om den här fina månaden. Har ni skänkt några pengar?

Nu ska jag kolla brevlådan om det kommit något trevligt. Later!

101012

Dagens humör: På bra humör!
Dagens planer: Plugga
Dagens kändisar:

Underbara Ashley och Mary-Kate jobbar på!

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Rihanna - Only girl
Dagens önskan: Att jag får respons på min novell från övriga i responsgruppen idag
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 7 grader och soligt, lite moln

I feel your beating heart in the twilight


Mina tre senaste outfits, vilken är er favorit?

Nu har jag precis sett på Biggest Loser. Tycker att det programmet är riktigt roligt! Men som mamma sa, de pratar nästan ingenting om deras kost. De visar bara träningen men man vill ju veta vad de äter också. När man tränar så mycket som de gör måste man äta bra mat. Vill man träna på egen hand och gå ner hälsosamt i vikt är matdelen lika viktig. Men, men.

Nu ska jag och Anna snart se på The last song igen. Den är för bra för att bara ses en gång. Vi hörs imorgon raringar!

Talking about a revolution


Ganska dålig kvalité på klippet men ändå. Det är Olle och det är kärlek. Han är verkligen bäst med gitarr.

Idag mår jag lite illa. Kan bero på att jag ätit för mycket socker idag. Dags att förbättra mina matvanor. Det blir att lägga sig i sängen och se ett till avsnitt av One tree hill. Ci vediamo tesori!

Romeo save me, I've been feeling so alone


Kolla vad fin min iPhone är nu med sitt nya fodral! Sen att det blir smutsigt med pekskärm får man leva med. Jag är så kär i min telefon ändå!

Nu kom mamma hem från jobbet och Anna drog iväg till sitt för introduktion. Själv är jag ledig idag och imorgon. Vilket betyder att ta igen skolarbete jag missat. Vilket har gått bra! En uppgift jag gjorde tidigare idag var att gå till en plats och beskriva den. Riktigt detaljerat för det skulle vara på en a4, man fick inte hitta på något alls. Var roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Nu firar jag med ett avsnitt av One tree hill!

When my faith is failing, please remind me of love


Min lilla livsnjutare ovan!  Jag fann honom tidigare idag på terassen i solen. Såg inte helt fel ut så jag joinade honom en stund!

Nu är den nya headern äntligen på plats förresten. Vad tycker ni om den? Tryck på F5 om ni inte kan se den.

Veckans blogg - Johanna


Johanna driver en jättefin blogg med bilder och bra texter. Hon skriver om sitt förhållande och lägger upp bilder på nya köp. Hon bor i Kalmar, jobbar som frisör och har även en egen häst. In och följ hennes liv i bloggen!

Nu har jag hunnit se senaste avsnittet av Vampire Diaries. Sjukt spännande! Har även lämnat in min respons till dem i min responsgrupp. Har även fått tillbaka från två. De gillar min novell, en av dem är så nyfiken på vad som händer sen att hon vill att jag ska göra en roman av den! Får se om det kan bli något i framtiden. De har även gett bra respons på hur texten kan bli ännu bättre. Så när jag arbetat med den, fått respons från övriga tre också, så kanske den kommer upp i bloggen! Vissa av er har ju velat läsa de noveller och romaner jag skriver.

Från kassa till kök till McDrive


Igår var jag verkligen överallt på jobbet. Först började jag i köket och gjorde hamburgare. Efter min rast fick jag stå i kassan ett tag. Sedan blev det driven! Bland det roligaste jag har gjort. Och svåraste. Man har ett headset på sig. Jag fick stå i ettan, vilket betyder att jag tar emot beställningen och sedan betalt. Sen om det inte är fler bilar bakom går jag till den jag arbetar med och hjälper få ihop orden. Om det behövs (ifall orden är stor). På mitt headset finns olika knappar, en för när jag pratar med gästen och en för när jag pratar med den jag arbetar tillsammans med. Så det är en del att hålla reda på. Sen om det inte är några bilar har jag andra uppgifter, som att fylla på muggar eller städa i lokalen. Men så måste jag vara beredd, för piper det i mitt headset har det kommit en ny bil och då ska jag snabbt ta mig till luckan för att ta deras order.
Sjukt roligt!

Bigmac 'a la Maria

Hej på er! Jag står i köket idag igen pga att folk är sjuka. Jag kommer att stå i kassan senare när några slutar. Det är skönt faktiskt för vi har sjukt mycket folk här just nu. De som står i kassan är riktigt stressade. Det är stressigt i köket också men jag har kommit in i det nu. Och man behöver inte springa lika mycket. Tiden går riktigt snabbt också! Det känns som att jag precis började. Sen har jag bara bränt mig en gång idag. Hittills. Puss på er!

Video från Medelhavsmuseet


Här kommer ett videoinlägg från Medelhavsmuseet, inte Nationalmuseet eller vad det är
Jenna säger hehe.
Jag har en tendens att prata för högt efter några drinkar. Jenna är lika söt som alltid. Enjoy!

Nu ska jag äta lunch och sen blir det att dra till jobbet. Vi hörs nog där!

Svar på frågor del 2

Här kommer svaren på resten av era frågor

Tycker du verkar så mycket gladare och lyckligare sen du flyttade hem från Italien, verkligen roligt
att se! Jag måste ha missat någon/några månader där när du bodde i Italien för jag förstod aldrig vad som hände med ditt pluggande i Italien? :)
Jag trivdes inte, kände mig alltid utanför i klassen trots att det gick flera från Sverige där. Så jag hoppade av i påskas, då jag samtidigt var stressad över att allt var så dåligt mellan mig och Michele


Vad tycker du om Sverigedemokraterna?
Jag är inte tillräckligt insatt. Vad jag har hört har de blivit missförstådda, eller så är de ett litet rasistparti som av någon anledning befinner sig i riksdagen. Jag vet inte.


Om du fick välja ett spendera en dag me en valfri bloggare, vem skulle du välja då? Nu snackar jag typ storbloggare ;)
Skitfin blogg Maria & du verkar hur snäll som helst :)
Kram!<3

Tack!
Jag har umgåtts med Kenza och hon är hur snäll som helst. Vi har även pratat om att ses med våra hundar igen, får se när det blir!


Passar en svensk och en italienare bra ihop, alltså med värderingar, mm. ?

Jodå, så olika är vi inte.


Har du fast anställning på Mc Donalds?
Jag har provanställning i sex månader, och jobbar jag så länge blir det automatiskt fast anställning


Är det en bra upplevelse att ha arbetat som au pair? Skulle du kunna tänka dig att arbeta som det igen?
Ja det är en jättebra upplevelse. Skulle inte vara det igen för man tröttnar mot slutet. Av att bo på arbetet, man är inte fri på samma sätt. Men det året var roligt!


Vad var det som fick dig att börja blogga?

Jag läste en artikel i Veckorevyn om bloggande, februari 2006. Och då startade jag min dåvarande blogg.


Efter att ha levt utomlands, hur tycker du att en svensk stereotyp är?

Svår fråga! Jag gillar inte att se alla som en person, om ni förstår vad jag menar. Men vi är lite tillbakadragna, i Italien hälsar man alltid på folk, även dem man inte känner. Vi lever mer i vår egna bubbla.


Har du någonsin funderat på att ha en bloppis? :)
När jag flyttade hem från Italien slängde jag tre påsar med kläder och två med skor. Storrensning alltså. Så just nu finns det inte så mycket att sälja. Men i framtiden kanske!


Saknar du italienska affärer?

Mycket!


Saknar du någonsin Italien?
Shopping och aperitivos saknar jag


När det gäller godaste hamburgarna: väljer du McDonalds, Burger King eller Max?

Förut tyckte jag Max, men jag har tröttnat på såsen. Så McDonalds


Följdfråga: Var du ärlig i svaret på förra frågan eller skrev du Donken bara för att du jobbar där? ;)
Hahaha! Nej jag är helt ärlig faktisk


Vilket parti röstade du på? Om du inte vill säga exakt vilket parti så kan du väl säga vilket block iallafall? :)

Moderaterna


Vad använder du för smink?
Nu är det mest mineralsmink


Hur gammal är du?
21, 22 i december (ångest)


vad har du läst/läser för utbildningar och vad har du jobbat med?
Gymnasiet var det finansiell ekonomi, sen ett år ekonomi och it på högskola. Efter det ett halvår modemarknadsföring och nu kreativt skrivande på distans. Jag har sommarjobbat på posten, sen deltidsjobbade jag innan Italien i en barnklädesbutik. I Italien var jag au pair ett år och nu jobbar jag på McDonalds


Tror du fortf. Michele läser din blogg ?

Kan gissa att han går in ibland, men inte varje dag som han gjorde första månaden efter att det tog slut


Följer du "Idol 2010", om du gör det, vem tycker du är bäst av tjejerna och killarna?

Förut tyckte jag Alice, men hon har lagt på en bebisröst av någon anledning. Hon var mycket bättre innan. Så nu säger jag Minnah, av killarna Olle!!!!


Var hittar du all din inspiration till att blogga? Jag är super imponerad över hur du lyckas publicera flera inlägg om
dagen och alla har bra innehåll! You go girl!

Vad roligt att du ser det så! Ibland känns det som att jag inte har något att skriva om. Inspirationen kommer och går, det gäller att fånga den när den är framme.


Varför tror du att du har så pass många läsare som du faktiskt har?

Ingen aning! Varför läser ni min blogg?


Är du nöjd med din nya kamera? Vad rekomenderar du, Nikon Eller Canon?

Jag älskar den! Jag har aldrig testat en Nikon. Men Canon har många bra kameror i olika prisklasser

Where do you go when you're lonely?


Lauren Conrad verkar ha en förkärlek till blått. Snygg är hon i allt!

Igår jobbade jag i köket som sagt, och ibörjan var det tungt. Mycket folk och jag kunde ingenting. Men efter ett tag kom jag in i det och började bli snabb. Då blev det roligt! Man skojar så mycket i köket, om det inte är en massa kunder förstås. Man är mer sig själv än när man tar emot gäster. Även om jag fortfarande föredrar att stå i kassa kommer jag inte ha något emot att hoppa in i köket ibland. Dumma är bara att jag brände mig flera gånger på grillen. Det är inte lika roligt. Men sånt får man ta, eller bli mer försiktig.

Maria i köket

Idag är en annorlunda dag på jobbet! En person är nämligen sjuk så jag måste stå i köket. De senaste timmarna har jag stått och gjort hamburgare, cheeseburgare och BigMac. Det är roligt och stressigt på samma gång. Roligt med nytt men nog föredrar jag kassa allt. Vi hörs igen imorgon raringar. Ha en fin lördagkväll!

You catch me everytime I fall


Här får ni bilder från gårkvällen! Även om jag efter första bilden på Solidaritet (blev inte Berns) så glömde jag totalt bort kameran. Men trevligt hade jag! Började med att jag åkte till Årstadal efter att ha sagt hejdå till Jenna. Där hade en av Linds vänner födelsedagsfest i en bröllopsbutik. Var lite speciellt! Jag och Lind satte oss på en brygga och tittade ut över vattnet, vackert! Sen tog vi tunnelbanan in till stan och slog klackarna i taket. Eller ja, mina ballerinor i taket. Jag var lite för onykter, tycker att det är roligare att gå ut när man har koll på läget. Känns som att jag bara dansade hela kvällen utan att riktigt prata med någon. Sociala Maria.

Idag är jag sjukt seg! Det var ju inte planen. Men nu ska jag få i mig lite mat och se om jag mår bättre av det. Sen blir det på med smink och cykla till jobbet. Jag hoppas verkligen att det inte är en stressig dag på jobbet som jag har framför mig!

Play me a song, you will know this one


Fler bilder från igår! Kvällen började på Friday's med ett glas vitt. Det var min och Jennas tradition. Vi drack alltid vin! Antingen framför varsin laptop eller ute på krogen. Ja inte varje dag förstås, men ni fattar.

På Friday's pratade vi ikapp allt som hänt sedan vi sågs sist. Vilket var en hel del! Så den timmen vi satt där gick riktigt fort. De hade värmelampor så det var inte kallt, bara när det blåste. Det fanns inga lediga sittplatser inomhus så därför satt vi ute.

Klockan sju var det dags för event på Medelhavsmuseet. Ebba Hultkvist tog emot oss, jag blev så chockad att jag inte kunde stoppa mig från att fråga "Är det inte du som är Ebba?" När hon svarade ja sa jag bara "jaha". Haha normalt. Men hon var ju min idol när jag var liten och alltid såg serien Skärgårdsdoktorn. Någon som minns den?

Hur som helst, trevlig kväll! Ni får bilder från utgången innan jag drar till jobbet.

Inte visste jag att jag älskade norskar SÅ mycket


Dålig kvalité på den här bilden men jag älskar den! Som jag har saknat min
Jenna! Var underbart att se henne igen. Ni ska både få bilder och en video från gårkvällen. Då berättar jag mer.

Men nu tänkte jag berätta om vad som hände i slutet av kvällen. Eller snarare på natten. Jag hade precis sagt hejdå till Lind (efter att vi tryckt i oss Hot Wings på donken) och var på väg till nattbussen. Så kommer fyra killar fram och vill prata.

Jag; Vänta lite nu... jag känner igen den där dialekten.. var är ni ifrån?
En kille; Vi är från Norge
Jag; Skojar du med mig?? Jag älskar er!!!!

Haha visst fick de ett bra intryck av svenska tjejer? De ville att jag skulle följa med på efterfest men duktig som jag är tackade jag nej och tog bussen hem. Slog huvudet mot kudden vid halv fyra. Hade tänkt sova till ett men mamma och Anna pratade så högt att jag vaknade.

Grym kväll hur som helst!

Innan Berns

Jag trycker i mig chips och en annan tjej majs. Så den som säger att jag är anorektiker får stryk! Hur som helst. Jag planerar att ha en toppenkväll. Vi sitter i en bröllopslokal. Snart blir det att slå klackarna i taket. Ha en trevlig kväll världens bästa läsare!

På medelhavmuseet

Just nu pratar en söt dam om den här utställning. Hon verkar väldigt nervös men har en söt klänning på sig. Jag och världens bästa Jenna har druckit flera färgglada drinkar. Det är svårt att stå upp. Kanske för att man åt en macka till middag. Anyway, trevlig kväll!

Fredag med event och utgång


Här har ni kvällens outfit! Och min nya klänning satt perfekt! Blev så glad! Får hoppas den andra jag köpte passar lika bra. Förresten, inga klackar ikväll. Det blir mina ballerinor. Men tyckte outfiten förtjänade snyggare skor, i alla fall på bild. Men det positiva är att när jag gick i skorna gjorde det inte lika ont som sist! Så då borde mitt stackars ledband läka lite själv... men ja, jag ska pallra mig iväg till akuten. Snart.

Kvällen då! Klockan sex möter jag
Jenna vid Friday's för en drink. Sen drar vi till medelhavsmuséet för event! Det är fram till tio och sen ska hon möta upp sina föräldrar. Då ringer jag min kära Lind och drar ut med henne och hennes vänner! Fast jag får inte dricka något efter midnatt, inte okej om jag är seg imorgon på kvällspasset. Då blir det tungt! Speciellt med tanke på att vi har flest kunder på helger. 

Klänning - Paula Myo
Väska - Friis & Company
Skor - Bianco

Svar på frågor del 1

Jag undrar hur det känns att vara tillbaka i Sverige? Tror du att du någon gång skulle flytta till Italien igen?
Nej jag kommer nog inte flytta tillbaka till Italien. Men däremot vill jag besöka Rom i vår!

Vet du vad teckensnittet heter i dina inlägg?
Nej eftersom det är blogg.se som har fixat designen. Den är tillfällig men jag funderar att behålla den även efter eniroreklamen är över. Tycker att det är snyggt! Då måste jag göra en ny header också som matchar.

Hej Maria! :) Har följt din blogg något år eller två, och undrar bara hur du från början "fick igång" din blogg? Minns när jag började läsa bloggen hade du ganska nyligen börjar studera i Italien, var det det verkliga "startskottet" för bloggen? Hur fick du läsarna att hitta till bloggen? Hur många läsare har du haft som mest(periodvis), och hur många läsare har du nu ungefär? KRAM! //Ida
Nej "startskottet" kom innan Italien. Våren 2008 var min blogg som störst. Då hade jag mellan 3000 - 4000 unika läsare om dagen. Sommaren innan jag flyttade till Italien åkte jag dit ofta och hann inte riktigt med bloggen. Läsarantalet minskade och mitt hemska beroende försvann. Det var inte roligt att blogga den våren, jag var besatt. Tänkte på bloggen jämt. När jag bodde i Italien började läsarantalet öka igen, antagligen var det intressant att läsa om en tjejs liv i ett spännande land. Läsarantalet har fortsatt att öka långsamt sedan jag kom hem. Men jag har en mycket mer hälsosam relation till bloggen. Den tar inte över mitt liv längre. Jag skriver för att jag tycker att det är roligt. Sen är mina trogna läsare de bästa som finns! Ibland tror jag att ni känner mig bättre än jag känner mig själv. Läsarantalet varierar väldigt mycket just nu, beroende på hur aktivt jag skriver. En "dålig" dag har jag ca 1000 läsare, en bra dag 4000.

när ska du åka till italien och hämta dina grejer?
Jag vet inte, antingen åker jag dit eller så skickar Jenny mina grejer. Jag väntar på svar från henne.

Du nämnde förut att ditt ex skulle på möhippa med sina kompisar i sthlm, gjorde han de ?
Jag tror att han bara sa det för att skrämma mig. Och göra mig svartsjuk. Han skrev att han skulle "ha roligt och ligga med en massa svenska tjejer". Men jag tror aldrig att han kom hit, ifall han gjorde det hörde han inte av sig. Svensexan skulle vara i september sa han.

Hej, jag har läst din blogg jättelänge, enda sen miaballerina tiden. Och jag undrar hur tycker du att ditt liv i Sverige förändrats sen du kom hem? alltså vilka är de största skillnaderna från det att du bodde i Sverige sist och hur allt är nu.
Roligt att du läst bloggen så länge! Jag var trött på Sverige innan Italien. Hatade kylan, svensson livet vi lever. Nu älskar jag Sverige och ser allt med nya ögon. Vi fattar inte hur bra vi har det här. Vi är bortskämda. I Italien fungerade ingenting. Sen var allting så ytligt. Busvisslingar för att jag var skandinavisk, hårda blickar från osäkra italienska tjejer. Nej, kärlek till Sverige.

Min fråga är: Vad menade du med inlägget där du skrev att man inte ska kyssa charmiga killar, de är ute efter 10 tjejer på en och samma kväll. Var det någonting som hände då kanske med någon charmig grabb...? ;)
Haha ja det var så skumt! Jag var på dansgolvet och dansade med mina tjejkompisar. Plötsligt kommer det fram en otroligt söt kille från ingenstans och vi börjar dansa. Han drar mig åt sidan, frågar vad jag heter och vill ha mitt nummer. Jag blir lite osäker eftersom allt är så hastigt. Sen kysser han mig från ingenstans, vilken kyss! Rysningar. Sen dansar vi igen, knappt någon minut senare säger han "vi ses senare" och försvinner. En kvart senare ser jag honom på dansgolvet med en annan tjej. Jag undrar om han hade en tävling med kompisar om vem som kunde få flest tjejers nummer eller något haha.

är du kär i någon?:)
Nej jag är inte kär i någon. Däremot är jag expert på att förälska mig i upptagna killar. Eller players. En riktig egoboost för självförtroendet! ;)

Hur går det med killarna? Är du redo att träffa någon igen?
Ja jag är redo att träffa någon ny, men har inte bråttom. Kärleken finner än när man minst anar :)

Har du någon kontakt med Michele?
Nej det har jag inte

Vad är det du pluggar till? :)
Jag studerar kreativt skrivande på distans

Tänker du tillbaka till Italien-tiden på ett bra sätt?
Ja det gör jag, första året där var verkligen underbart. Sista halvåret var till 90 % ett helvete. Jag borde ha flyttat hem tidigare, men är glad att jag inte fastnade där.

Vad tycker du om höstmodet?
Jag älskar höstmodet! Alla stora koftor, halsdukar och kängor.

Vad har du för favoritaffär?
Stradivarius, som tyvärr inte finns i Sverige. Skulle kunna åka till Milano bara för att få shoppa där!

Har du samma intresse för mode som du hade för ca ett år sedan?
Jag bryr mig inte om trender på samma sätt längre. Förut prenumererade jag på Elle och slukade varje nummer. Jag är fortfarande väldigt intresserad av kläder, och framförallt skor. Men jag köper det jag tycker är fint, bryr mig inte så mycket om det man "ska ha". Om det inte råkar vara ett plagg jag faller för förstås.

Vad är det bästa med att blogga?
Att få skriva av sig. Träffa underbara människor. Sen lär man sig mycket om sig själv när man går tillbaka i arkivet och läser.

Vad har du för drömmar?
Du är en jättebra bloggare! Hoppas du haft en fin dag!

Att bli författare. Och att förälska mig i någon som kan älska mig tillbaka. Och att den kärleken inte förändras efter något år. Just nu känns det som att alla förändras, att det vackra har ett bäst-före datum. Jag vill inte tro att det ska vara så.
Tack vad snäll du är!

Thank God it's Friday


Innan eventet idag ska jag och Jenna till Friday's för en drink. Perfekt dag för det eller vad säger ni? Tråkigt bara att det är för kallt för att sitta på deras härliga uteservering. Det blev många turer dit i somras. Och lär bli många till våren när det blir varmare igen! Om ni tar er dit så rekommenderar jag er att köpa deras goda cheeseburgare, och jordgubbsdrinkar. En sådan blir det nog idag!

Snart helg, alltså snart jobb


Underbara Ashley strålar verkligen! Älskar både klänningen och skorna. Hon lyckas alltid.

Idag är det fredag och många ser nog framemot en ledig helg. Själv var jag ledig igår och är det även idag. Men imorgon och på söndag är det jobb för min del! Sen ledig två dagar. Det är inte riktigt ett måndag till fredag jobb jag har. Eller 9.00 - 17.00 för den delen. Men jag stortrivs!

Ikväll blir det att gå på event med min fina Jenna. De bjuder på färgglada drinkar så man lär bli taggad på att gå ut efteråt. Men
Jenna (som är från Åland) har sina föräldrar som kommer på besök och kan därför inte gå ut. Men det är lika bra för mig, jag jobbar ju ändå dagen efter. Blir nog en bra kväll trots allt! Men nu, frukost och plugg. 

Vill du bli veckans blogg?


Som vanligt kan ni nominera er själva eller någon vars blogg ni gillar!

Nu har jag och Anna bastat, det var riktigt härligt! Har även suttit och läst en massa ur arkivet i bloggen. I november har jag haft den i fyra år så man kan lugnt säga att det finns mycket minnen. Det är nog det som är det bästa med bloggen. Att man får allt man gjort sparat. I både text, bilder och videor.
Bilden ovan är tillexempel från när jag var au pair i Italien.

Frågestund

En läsare undrade om jag kunde ha en frågestund, och visst kan jag det!
Fråga vad ni vill så kommer svaren senare i veckan!

Som ni ser har bloggen en helt ny design, det är bara tillfälligt. Blogg.se som har fixat för att jag ska kunna ha en speciell annons på bloggen. Om några dagar kommer den gamla designen tillbaka, och då även gamla headern. Om jag inte får ryck och gör en helt ny. Vem vet? Men nu väntar jag på Anna som är på väg hem från stan.
Sen ska vi basta!

Please leave your taste on my tongue


När jag började titta på One Tree Hill så låg de redan på säsong 3. Det var först i säsong 5, när det var en del tillbakablickar till säsong 1, som jag började bli nyfiken på hur allting började. Varför tog det slut mellan Lucas & Brooke? Var Mouth och Skills med från början? När blev Nathan och Haley tillsammans?
Så jag bestämde mig för att pausa i säsong sex, där jag ligger nu, och börja om från början. Se säsong 1 och 2. Har nu hunnit se de tre första avsnitten och det är riktigt roligt! Tillexempel trodde jag att Lucas först förälskade sig i Brooke. Att de gjorde Lucas & Peyton storyn bara för skilsmässan mellan Sophia Bush och Chad Michael Murray. Men så var det ju inte. Serienörd som jag är känns det här som rena rama julafton. Dags för avsnitt 4!

Happy to be here, happy to know you


Nu har jag varit och sett Anna jobba! Så duktig hon är. Redan andra dagen. Sen måste jag säga KÖP HOT WINGS PÅ MCDONALDS! Åt det för första gången idag och det var så förbannat gott. Skulle kunna leva på det! Det kommer bli farligt att jobba på donken i fortsättningen...

Nu har Anna åkt in till stan för att shoppa med Frida. Jag ska istället sätta mig i soffan med Theo och plugga. Vi hörs när jag är klar!

You know, atleast crazy is fun


(OBS! Sänk ljudet!)
Haha här får ni ett stört videoinlägg från blogawards! Jag tror att
Emelie fotar så jag tokflirtar med kameran. Vår kära diabetesman dansar och ger mig en puss på kinden! Livet är bra härligt ;) Haha enjoy!

Nu ska jag fortsätta läsa min stora bunt text som ska vara utläst till den 23e oktober. Klockan två ska jag till det McDonalds Anna jobbar på för att äta mat! Haha yes, på min lediga dag drar jag till donken. Är så sjukt sugen på BigTasty och Hot wings. Sen lite garlic dip och pommes också... Anna slutar halv tre så då går vi hem tillsammans! Tur att hon jobbar fem minuter från vårt hem.

Let the rain fall down


Mamma är så söt hon! Visade mig glatt igår när jag kom hem från jobbet att hon köpt en regn-poncho till mig. Så att jag ska kunna cykla till och från jobbet vid dåligt väder utan att bli blöt. Idag är det dåligt väder faktiskt, ser ut att börja regna när som helst. Men jag är ledig! Hur mycket jag än trivs på jobbet så känns det skönt med två lediga dagar. Idag blir en pluggdag och imorgon ska jag på event med Jenna som ni vet.

Men nu frukost!

Kort rast betyder kort arbetsdag

Hej på er! Nu sitter jag på min rast. Bara 30 min idag eftersom jag slutar kl 22. Äter kyckling med ris som världens bästa mamma har ordnat till mig. Jag har märkt att de bara spelar rockmusik i köket. Jag skulle bli riktigt stressad om jag jobbade till det. Men sen är det nästan bara killar i köket också. De som väljer musiken. Nu ska jag äta upp min mat och sen blir det att återgå till jobbet. Vi hörs imorgon igen!

Fly with me


Idag kom ett gulligt brev på posten. Mormor som skickat en jacka till Theo "då det börjat bli så kallt". Jag har fortfarande mina grejer i Italien, vilket även innebär Theo's två jackor. Så nu slipper han frysa! Och snygg blev han i den, inte sant ;)

Anna kom precis hem från första dagen på jobbet. Det gick tydligen riktigt bra och hon säger att det är jätteroligt på McDonalds. Jag saaaa ju det!

Medelhavsmuséet


Här är två bilder från när jag gick på Stockholms Universitet. Vilket jag gjorde under ett år från hösten 2007 till våren 2008. Innan jag flyttade till Italien. Vi blev ett gäng på två tjejer och fyra killar som umgicks varje dag. Fy fan vad roligt vi hade! Med galna utgångar och oseriösa pluggdejter. Framförallt kom jag väldigt nära den vackra tösen ovan.
Jenna!
Som jag saknade henne när jag bodde i Italien. Och vi har bara hunnit ses en gång sedan i somras. Det är inte okej! Vi som brukade umgås jämt. Men på fredag ska vi till Friday's vid kungsträdgården för en dirnk. Sedan drar vi till Medelhavsmuséet som håller ett event. Det blir goodiebags, dj, färgglada drinkar och man har även möjlighet att bli sminkad av makeupartister. Sen pratas det om antiken, och jag har alltid varit intresserad av historia! Så det kan nog bli en bra kväll.

Nu har jag vunnit lite pengar i poker och även spelat gitarr. Sedan jag började jobba har jag inte haft tid till det men nu såg jag till att göra tid för lite spel! Blev att träna på Amanda Seyfried's Little House. En låt jag faktiskt kan sjunga helt okej, så när jag får till gitarrspelet kanske det kommer upp ett klipp här på bloggen! Vi får se.

Snälla medarbetare


I måndags var det som ni vet kanelbullensdag. Jag kom på att jag glömt berätta vad två gulliga medarbetare hade gjort på jobbet. Bakat kanelbullar till alla! Som man kunde äta på sin rast. Riktigt snällt och riktigt goda var de.

Nu har jag både hunnit göra dagens plugg och sett senaste avsnittet av Gossip girl. Som var riktigt bra faktiskt! Men nu ska jag spela lite poker innan det är dags att sjunga i duschen. Later!

Godmorgon bloggen


Vackra Rachel Bilson! Älskar mönstret på klänningen och att hon kombinerar den med en kort jacka. Sen är klackarna underbara också!

Det gick bra på jobbet igår.
Anna berättade när jag kom hem att hon också fått jobb på McDonalds nu! Hon arbetar idag sin första dag så jag hoppas att det går bra för henne. Man blir ju lite avis att hon har fem minuters promenad till sitt jobb. Det kommer främst kännas i vinter när jag måste gå hem för att min buss inte matchar. (Just nu cyklar jag.) Men jag trivs så bra med dem jag arbetar så det gör ingenting!

Fick förresten arbeta i driven igår vilket var otroligt roligt! Mycket stressigare så man brukar inte få jobba där när man är ny. Men jag är glad att de bad mig och jag fick även beröm, de tyckte att jag lärde mig snabbt.
Hoppas jag får jobba där ikväll med! Idag jobbar jag bara till 22.00. Skönt att komma hem tidigare.

45 min rast

Hej bloggen! Det kommer nog bli en vana att jag uppdaterar på min lunchrast. Även om ordet lunch inte passar när man har rast kl 6. Hur som helst går det bra. Jag jobbar bara med härliga människor idag. Just nu äter jag pasta med skinksås. Riktigt gott. Vi hörs imorgon igen snyggingar!

You've got me smiling in my sleep


Fyra outfits från den senaste tiden, vilken är din favorit?

Dags för mig att dra till jobbet. Vi får se om jag uppdaterar bloggen där. Ha en trevlig eftermiddag och kväll raringar!

Love is something that you can't hide


Vad jag älskar snabb service! Idag kom mina fina klänningar från
Paula Myo. De är så himla fina! Den högra tänker jag bära på ett event jag ska med min fina vän Jenna på fredag. Även om det står färgglatt på inbjudan... jag får väll bära annars rosa diadem eller något hihi. Berättar mer om eventet senare i veckan.

Nu är jag klar med dagens plugg så jag tänkte spela lite poker. Sedan blir det att göra sig iordning för jobbet!

You can stay, but I want you to go


Bild från lookbook.nu

Hur snyggt?! Jag dog litegrann! Älskar den stora röda koftan, de knähöga strumporna och unika skorna. Så här vill jag se ut i höst! Inte att glömma de snygga kors-örhängena. Eller den stora flätan för den delen.
Skulle kunna kopiera allting rakt av.

Nu är jag klar med responsarbetet. Eftersom jag jobbar idag när vi skulle ha setts kommer jag skicka över det jag skrivit till deras mail. Men hade hellre suttit på ett mysigt café, druckit cappuccino och pratat texter. Får bli nästa gång istället!

Nu kanske jag slipper att halka


Nu har jag fått mina donkenskor! Så jag ska slippa halka när det är blött på jobbet. Vi tvättar golven flera gånger om dagen och då har jag verkligen flygit fram. En gång slog jag i armbågen. Kunderna måste nog ha undrat vad det var för fel på mig när de andra anställda kunde gå normalt. Nu ska jag också kunna göra det!

Så jobb idag, 16.00 - 23.00 som vanligt. Innan dess ska jag plugga. Har ingen skoluppgift att lämna in men ska rätta arbeten från dem i min responsgrupp. Har två texter kvar. Ska bli roligt!

McDonalds är populärt på måndagar

Hej raringar! Nu sitter jag och äter kött och potatissallad. Så gott! Speciellt med tanke på att jag glömde äta lunch. Har varit sjukt hungrig de här två timmarna. Då är det inte roligt att vara runt en massa mat kan jag lova. Jobbar i alla fall med Jackie idag för första gången. Hon jobbar måndagar och lördagar så varannan vecka kommer vi att jobba tillsammans. Nu ska jag koppla av innan min rast är slut. Det är klart fler kunder idag än vad jag hade förväntat mig en måndag!

Måndag med jobb


Bilder från min och Annas promenad med Theo tidigare idag. Så härligt att solen sken! Snart ska Anna sticka iväg på sin arbetsintervju och jag till mitt arbete. Måndagar borde väll vara en lugn dag på McDonalds skulle jag gissa?  Får se om jag uppdaterar bloggen från rasten på jobbet. Annars hörs vi igen imorgon!

Kofta - Från en Outlet
Solbrillor - Stradivarius
Kängor - DinSko

You tell me you know better


Min lilla gris vill inte komma in från tomten. Det blåser en massa och han älskar att slänga upp nosen i vädret och ta in alla dofter. Tänk om man levde sitt liv så. Istället ska jag ta ett pokerspel innan det är dags för att göra sig iordning för jobbet. Kommer nog in med en outfit senare! We'll see. Hörs gör vi i alla fall!

Kanelbullens dag


Idag är det kanelbullens dag och det firade jag och Anna med varsin bulle till frukost! Mamma som bakat, finns inget godare! Har precis varit duktig och blivit klar med dagens plugg. Har skrivit om åtta skrivverktyg, en litteraturuppgift som skulle in idag. Nu är den inskickad också!

Får se vad man kan hitta på under dagen. Har jobb senare, 16.00 - 23.00. Jobbar måndag, tisdag, onsdag, lördag och söndag den här veckan. Vilket jag kommer göra varannan vecka. Nästa vecka har jag min kortare vecka. Onsdag, torsdag, fredag. Och yes, jag trivs fortfarande väldigt bra på McDonalds! Anna ska förresten på arbetsintervju på McDonalds idag. Jag kommer bli avis om hon får det. För då bor hon fem minuter gångavstånd från sitt jobb. Jag har det bra nu, tycker det är mysigt med den 7 minuter cykelturen som det tar. Men när det blir snö sen kommer inte min buss att matcha, så då är det jag som går till och från jobbet. Jag som inte tycker om att gå i mörker kommer inte att gilla det. Men det är ett problem jag får hantera då! Får hoppas att det dröjer ett bra tag innan snön kommer bara.

Don't even go there


Vackra Vanessa Hudgens! Hennes klänning är verkligen underbar.

Jag har fixat en ny alarm-app till min iPhone. Testade att vakna till fågelkvitter. Tänkte att det kunde vara mysigt. Riktigt dum idé! Istället började jag drömma om en fin fågel som kvittrade så fint. Tills Anna fick väcka mig och säga "Maria! Din telefon!" Får testa något annat imorgon.

Men nu är jag vaken i alla fall. Dags för ett avsnitt av One Tree Hill innan jag startar dagens hög av plugg.

Shop 'til you drop


Världens finaste
Emelie var förra helgen modell för Paula Myo. Jag föll direkt för klänningen hon bär på bilden till vänster. Precis som hon själv gjorde. Så när jag såg att hon sett till att sina läsare får 10 % rabatt på hela sortimentet kunde jag inte låta bli att klicka hem den! Tillsammans med klänningen till höger. Nu ska jag allt få gå ut och dansa i fina klänningar!

Vet ni vad jag har gjort den senaste timmen? Spelat poker!! Det var alldeles för länge sedan sist. Har startat ett konto på Betsson och ska se om sidan är bra. Hittills har jag hunnit spela två turneringar. Första vann jag! Vi var fem som spelade. Den andra kom jag trea av fem. Nu ska jag fortsätta att spela! Mamma är orolig att jag ska bli lika beroende som jag var i Italien. Men det finns ingen risk. Varför jag spelade så mycket där var för att jag inte hade något annat liv. I Sverige har jag så mycket annat roligt att göra!

Nobody said it was easy


Anna och jag har precis sett idolreprisen från i fredags. Då jag jobbade och hon var ute med vänner kunde vi inte se det live. Kärlek till Olle för fan!!! Tråkigt att Madeleine inte gick vidare. Även att Sebastian inte fick någon chans. Jag tror att han hade kunnat skippa brat/gay looken och utvecklas under fredagsfinalerna. Men, men.. han kommer nog tillbaka nästa år skulle jag tro.

Anyway, gårkvällen på Lobby var grym! Jag och Anna mötte upp min fina Lind och hennes vän Ksenia som vi dansade med hela natten lång. Anna träffade även Karolin som hon arbetade med på grönan, verkade vara en härlig tjej! Vi träffade även några killar som vi lärde känna på the bridge i somras. Vad tiden går fort! Satt vi inte på uteserveringar nyss? Nu börjar man bli lite deppig... men äsch! Man kan ha roligt på hösten också.

Age is just a number


Haha farligt att ha iPhone! Inte okej att blogga på krogen. Men jag hade trevligt minsann!

Vi börjar med 30årsfesten. Födelsedagsbarnet är den vackra kvinnan på bilderna längst ner. Hon och hennes sambo Henrik, min farbror, ordnade en jättefin fest! De hade hyrt en lokal i närheten av där de bodde. Vi var runt 50 gäster som åt och drack gott. Senare åkte barnen hem med de äldre och det blev dans! Jag och Anna dansade en massa med farfar, han är så underbar. Cornelia lekte med min iPhone och jag var livrädd att hon skulle tappa den i golvet haha. Men hon älskar en katt som man kan "prata med" och ge mjölk.

Nu ska jag äta lunch, jag och Anna vaknade så sent att det blir lunch istället för frukost. Kommer in med bilder från Lobby senare!

Från lobby

Kom ihåg: kyss inte charmiga killar. De charmar 10 andra tjejer samma kväll

Jag dansar aldrig nykter

Hej snyggingar! Nu sitter vi och dricker kaffe efter god middag. Jag och Anna har bestämt oss för att dra till Lobby senare. Då lämnar vi vår fina släkt. Men några timmar framöver blir det att umgås med härliga Björklundare. Skål bloggen!

Lördag med 30årsfirande


Hej raringar! Nu har jag bråttom. Måste strax till bussen och har varken fått på mig parfym eller packat väskan med nödvändigheter. Min farbrors fästmö Camilla har fyllt 30 och det ska vi fira ikväll! Klockan 5 ska hela släkten till en lokal i Hammarby. Sen på kvällen blir det att festa tillsammans med pappa, hans bröder och deras vänner. Haha det kan nog bli en intressant kväll! Jag och Anna är taggade.

Vi hörs imorgon snyggingar! Min iPhone följer med som kamera. Kanske kan vi göra något nytt videoinlägg också!

Klänning, halsband - Stradivarius
Armband - Present
Ballerinor - DinSko (Kan knappt använda några andra skor. Kan fortfarande inte gå i högklackat. Dags att få tummen ur röven och boka tid till akuten!)

Ciao!

Trots att man inte får


Hej raringar! Här kommer klippet. Som läggs upp trots klagomål från familjemedlemmar. Det får de ta!
Vet de inte vem jag är?! ;) Enjoy

And by the way, jag ska kolla om det går att filma på bredden istället. Så blir det bättre när man lägger upp på youtube.

The world seen through my iPhone


Här har ni tre bilder jag har tagit med min iPhone. Bilderna blir ju jättebra! Är så glad. Har även gjort en video nu på morgonen. Håller på och laddar upp på youtube. Ska bli intressant att se hur formatet blir. iPhonevideor ser lite annorlunda ut.

Tack förresten till er söta läsare som hjälpte mig att fixa ringsignal till telefonen! Nu dunkar Flo Rida och David Guetta's club can't handle me varje gång telefonen ringer. Så om någon undrar varför jag inte svarar så snabbt är det för att jag dansar till låten!

Live från McDonalds

Hej på er! Jag sitter nu och äter pannkakor på jobbet. Har ännu inte kommit på hur jag kan lägga upp bilder i bloggen genom telefonen. Men det löser sig nog. Är mycket folk idag! Men jag jobbar med riktigt härliga människor. Kärlek till fredagspersonalen. Och kärlek till er!

Don't let my smile fool you


Lite outfits från min tid med bandage, vilken är er favorit?

Jag ligger lite efter i min tidsplan. För senaste halvtimmen har jag försökt byta ringsignal på min iPhone. Vilket är betydligt svårare än vad det borde vara. Har kollat runt på sidor och letat efter svar men jag får det inte att fungera. Någon som vet hur man gör som kan hjälpa lilla mig? Det står att jag måste minska en låt till 40 sekunder och sen göra om den till ringsignal-fil. Minska gick bra men jag har ingen aning om hur jag ska byta till ringsignal-fil. Det står på de sidor jag hittat att jag ska flytta den till skrivbordet och byta filändelsen till m4r. Men ingenting händer! Blir galen. Nu måste jag ge upp. Dags att göra sig fin för jobbet. Får se om jag uppdaterar bloggen därifrån! Om jag förstår hur man gör det från iPhonen. Ska bli intressant.

Från Stockholm till norr


Haha alltså underbara
Emelie! Jag gillar vår sms-konversation. Hon tar det här med att leva uppe i norr riktigt seriöst! ;)

Nu har jag varit duktig och pluggat. Har läst 90 sidor ur en väldigt jobbig bok. Den handlar om olika skrivverktyg man kan använda. Men hans exempel är så jobbiga att man undrar om han var bajsnödig när han skrev texten. Nu ska jag analysera dessa verktyg i ett word-dokument. Skriva de som jag tycker är bra och vilka som är bra att använda när. Ja... önska mig lycka till för just nu känner jag mig som ett stort frågetecken.

Veckans blogg - Frida


Veckans blogg blev
Frida! Hon lever som au pair i Australien, då kan ju bloggen inte bli annat än intressant! Hon är 19 år gammal och tog studenten i somras, nu lever hon ett härligt liv borta från studierna! I bloggen får ni följa hennes liv.

Jag har nu lagt till alla kontakter från gamla telefonen till den nya. Det enda jobbiga med min iPhone är att jag nu har ett nytt nummer. Igen. Jag som precis lärt mig mitt förra! Men det ska nog gå. Tillslut.
Nu måste jag tyvärr lägga ifrån mig telefonen och ägna de två kommande timmarna till studier. Vi hörs efter det!

iPhone 4, du är så välkommen!


Ja visst var det min iPhone som hade kommit! Hämtade ut den innan jobbet. Var lite svårt att koncentrera sig när man visste att pärlan låg i skåpet och väntade på än. Men kvällen på jobbet gick riktigt fort! Var ovanligt mycket kunder så blev lite stressigt. Men jag skötte mig bra, fick till och med beröm från chefen.

Idag börjar jag klockan 17, så jobbar bara sex timmar. Ganska skönt en fredag! Ha mer tid här hemma. Jag träffar verkligen aldrig mamma längre, eftersom jag åker till jobbet innan hon kommer hem. Och hon sover när jag väl är hemma igen. Känns lite skumt! När man är van att vara hemma vaaaarje dag haha. Men åh vad jag trivs på donken! Kunderna är bäst.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!