Frågestund


Jag får så mycket frågor av er igen, och har även blivit förfrågad att ha en ny frågestund. Så nu kör vi! Fråga på, jag svarar på det mesta.

Kom på att jag inte har berättat en sjuk sak som hände i Milano. När Theo var trött tog jag ut tygpåsen från hundväskan så att han skulle få plats där. Undertiden håller Emma honom. Jag kollar precis upp när jag ser en 2 - 3 årig kines gå förbi honom. Vad gör killen? Han sparkar min älskade vovve! Som tur är får han inte till en ordentlig smäll så Theo fick nog inte ont. Men jag blir ändå tokig och säger "Ma che fai?!" Men vad gör du?!
Kollar upp på pappan som bara ler och de går vidare utan ett ord. Hur sjukt är inte det på en skala?
Kom på i efterhand att de kanske inte pratade italienska, men pappan såg sparken så han borde ha blivit arg tycker man ju...

Helt klart en ny vän


Åh jag har haft så roligt idag! Är jätteglad att Emma hörde av sig till mig, för hon är verkligen en toppentjej. Vi klickade direkt och det kändes som att gå med en gammal vän och inte någon man träffar för första gången. Får hoppas att hon tyckte detsamma haha. Men det borde hon... då vi redan har planerat att ses på fredag igen hihi.
Anna kommer hit på torsdag som ni vet, så på fredag ska vi gå och äta sushi med Emma. Det stämmer gumman, nu måste du prova! Det är så gott så gott. Kanske kommer även två av Emmas vänner från Sverige också, det vet hon inte än.

Hur som helst. Har haft en toppendag. Vi satte oss i en park i Milano så att Theo fick slappna av. Där satt vi och pratade i säkert två timmar, tiden gick så sjukt fort. Efter det gick vi tillbaka mot Duomo och kikade i lite butiker, Kvart över sex kom Jennifer, en tjej som var au pair innan Emma i hennes familj. Hon är från England och var riktigt trevlig. Hon har precis som mig flyttat ihop med sin italienska pojkvän efter året som au pair.
Vi fyra (ja Theo också inräknad som mest satt och tittade i hundväskan där han trivdes bra) gick till ett café där de drack Cola Light och jag vatten. När Michele slutade jobba drog jag till hans arbete så åkte vi hem tillsammans. Skönt att slippa tunnelbana och buss.
Nej nu ropar Michele att vi ska äta. Vi hörs senare!

Måndag i Milano


Så nu är jag klar för att dra till Milano. Dock är det för tidigt än så tänkte läsa lite bloggar och koppla av först. Sen blir det att diska, städa lite snabbt i köket, ta Theo på en promenad och så drar vi till Milano! Ja han följer med. Så hundväskan åker med också. Därför som jag tar tygpåsen som man fick med i Veckorevyn. I den ska jag bara ha vattenflaska till mig och Theo och så plånboken. På så sätt kan jag slänga in den i hundväskan när Theo vill gå själv. Smart va?

Vi hörs när jag kommer hem igen. Ni får ha en underbar måndag raringar!

Klänning - Mango
Tygväska - Designad av Elin Kling för veckorevyn
Skor - H&M

Nyduschad


Jenny som busade med lilla Rune under kräftskivan. Den hunden var så mysig. Sprang rakt in i än när han skulle kramas haha. Så jag vågar nog inte låta honom träffa Theo... Theo skulle bli pannkaka på två sekunder, även om Rune bara menade väl.

Träffade förresten Jenny en snabbis igår. Hon har lånat mitt mobila bredband från Tim då jag hade timmar kvar på det och inte behövde använda det när jag köpt mitt från 3. Dock behövde jag få tillbaka det då Janina kommer på onsdag och ska köpa det från mig. Så roligt att hon äntligen ska bli min gamla familjs au pair! Så att jag har en till vän från Sverige här i Italien. Ja och så hoppas jag att jag och Emma kommer överens idag i Milano. Visst är det typiskt? Hela året har jag velat ha kompisar som inte är Michele's. Gärna au pair tjejer som man kan dela erfarenheter med. Men det är först ett år senare, när jag väl ska börja i en skola där jag ändå träffar nytt folk som jag får vänner här. Men jag klagar inte, ju fler desto bättre!
Och på tal om det. Nu måste jag få i mig lunch och sedan sminka mig. Jag kommer in med en outfit innan jag drar!

Fight for me and I'll fight for you


Allting från topshop.com

Min dagsoutfit blev väldigt svart, för ovanlighetens skull. Men om man ska ut och slå klackarna i taket kan det vara roligare med en färgklick. Som prinsessdrömmen till kjol ovan.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Ska möta Emma klockan tre inne i Milano så måste dra härifrån vid två. Behöver nämligen gå ut med Theo innan sen vet jag heller inte när bussen går. Så det får kollas upp.
Vi hörs lite senare lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Lite sur för att ha blivit väckt tidigt men annars på bra humör
Dagens planer: In till Milano med Theo för att träffa Emma, en tjej som är här som au pair, kommer från Sverige. Så det ska bli kul!
Dagens kändisar:

MK (till vänster) och Ash (till höger) så snygga under programmet Much! Roligt att det finns så många nya foton på dem nu. Därför jag lägger in så mycket i bloggen. Ni får helt enkelt stå ut hihi

Dagens nedräkning: 3 dagar tills Anna kommer!
Dagens låt: Vanessa Carlton - Home
Dagens önskan: Att Theo vill vara något i hundväskan när vi är inne i Milano. Det är så mycket folk och alla ska ta på honom hela tiden vilket gör både honom och mig nervös. Varför jag inte lämnar honom ensam hemma är för att det är ännu för lång tid.
Dagens smink och hår: Blågråa ögonsuggor, mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 30 grader och soooool

Blöt hund


Så här såg Theo ut tidigare idag när vi hade badat honom. Hihi så söt! Han var ännu blötare precis efter. Men då sprang han runt, runt tills han blev någolunda torr. Dock är han jättelugn i badkaret. Står helt stilla och njuter av massagen jag ger när jag smörjer in hundschampoot och det lagomvarma vattnet. När man tar den lätta strålen mot ena benet så lyfter han det fint så att man kan tvätta under. Jag har sett hundar som blir helt galna i vatten, så tur att Theo är lugnare.

Det var förresten trevligt hos svärföräldrarna. Jag och Michele visade hans bror och Jenny bilder från Finland och efter det lekte vi med Theo. Som ni ser har jag även hunnit med att blogga två gånger. Använde min minilaptop så att jag enkelt kunde sitta i soffan med den.

Min gamla har förresten börjat bråka ordentligt nu. Igårkväll såg jag och Michele utan problem på vänner över datorn. Men nu går det inte längre. Det är som att datorn inte reagerar när man sätter en skiva i den. Någon som är duktig på sånt här och kan ana varför? All hjälp är jag tacksam över... Vi vill ju kunna se vänner! (Den dvd vi har är gammal och bråkig. Just vänner vill den inte visa så vi kan inte se på avsnitten alls om det inte går över datorn)

Syster och wii


Jag och Anna larvade oss framför kameran sista dagen i Tumba, innan vi åkte till Haninge och mamma.

Sáknar dig gumman! Sicken tur att du kommer hit på torsdag. Då blir det utgångar, shopping och frisörbesök. Sen har vi alltid kul tillsammans så det kan man lita på då med. Låt det bli torsdag nu!

 


Jag tycker allt att det är dags att vi köper wii nu. Saknar spelet som bara den! Det bästa är att det både är roligt och man får träning. Dags för mig och Michele att kolla ihop hur mycket pengar vi har och gå och köpa. Nu, nu, nu. Otålig? Ja visst.

Vi är fortfarande hos Michele's föräldrar. Men vi ska nog dra snart tror jag. Theo är i alla fall mer avslappnad nu än sist vi var här. Då han nu är van vid människorna och de lämnar honom oftare ifred. Han orkar inte springa runt, runt i timmar. Speciellt inte när det är jättevarmt. Dock är det som sagt kallare idag. 24 grader har vi. De andra klagar men jag tycker att det är skönt att slippa vara svettig hela tiden.

Snygga stilar och besöksrekord


lookbook finner man alltid inspiration. Kolla bara in dessa snyggingar! Har på den senare tiden föredragit långa kavajer, men efter att ha sett tjejen till vänster får jag sug att köpa en kortare...


Nu går det förresten att se hur många läsare jag hade igår. 3251 unika besökare vilket betyder besöksrekord, något jag inte haft sedan våren 2008 så jag är glad hihi. Välkommen alla nya läsare!


Är nu hemma hos svärföräldrarna. Vi har ätit lunch (lasagne) och busat med Theo. Han ligger och sover här bredvid mig just nu men snart ska vi ut för en liten promenad. Gissar att vi blir kvar här drygt två timmar till. Michele's föräldrar har köpt vattenpipa. Jag vill! Var länge sedan sist och det är så roligt.

I don't need what you aint got


Här är de tre outfits som jag lagt upp denna vecka, vilken är din favorit?

Vill ni veta något surt? Jag tror att jag hade besöksrekord igår, vilket betyder över 3000 läsare. Men av någon anledning kan jag inte se gårdagens statistik (med explorer kan jag inte se alls men med firefox gick det igår även om allt såg konstigt ut) Men de har hoppat över gårdagen... Jag som ville se om jag hade rätt eller inte!
Varför jag tror att jag hade besöksrekord är för att jag har en egen räknare på bloggen som kan ses under länkar eller var den nu är. Där ser jag hur många besökare jag har i veckan och "just nu". Igår gick "besökare i veckan" upp enormt. Så jag blev nyfiken, tänkte kolla imorse men icke... Hoppat över den 29e. Får hoppas att det kommer tillbaka. Har inte haft besöksrekord på ett och ett halvt år så sånt vill man inte missa! Hihi

Nu ska vi snart hem till Michele's föräldrar. Jag uppdaterar därifrån någon gång efter lunch.

Lördag med fotboll


Inte världens bästa bilder men jag har inte tid att ta nya. Nu ska vi dra! Bord bokat klockan 8 så ja... stress stress.
Milan - Inter, derby alltså. HEJA MILAN!

Vi hörs imorgon raringar!

Topp - Stradivarius
Skärp - Lindex
Kjol - H&M
Pumps - Tiger

Min fina lilla flicka


En bild jag tog på Cornelia, min tvååriga lillasyster i bilen när vi skulle till farmor. Sötare går det inte att vara!
Vad jag önskar att hon, pappa och Birgitta kunde komma hit till Italien för att hälsa på. Jag saknar min flicka så mycket. Hon är ett väldigt speciellt barn. Gråter nästan aldrig, är snällare än vad det går att vara men samtidigt envis och vet vad hon vill. Ibland är hon som en liten vuxen. Då hon älskar att härma andra människor. Hon pratar i telefon som ett proffs (vill alltid ringa sin kompis från dagis) och sin leksakspis tar hon väldigt seriöst. När hon kokade kaffe till mig så frågade hon om jag ville ha mjölk i kaffet också. Alltså aww, jag längtar till julen då jag ser dig igen!

Det bästa var ändå när vi var inne på Lindex. Birgitta skulle köpa lite saker till Cornelia och Cornelia själv valde några fina Hello Kitty spännen. Birgitta sa att hon kunde hålla dem medan hon tittade runt lite till. Cornelia började gå mot kassan så jag följde med henne. Då gick hon fram till expediten och la fram spännena.
Cornelia; Hej, jag ska köpa den här.
Expediten; Okej, har du några pengar?
Cornelia; Nää
Så hon fick tålmodigt vänta på att Birgitta kom, när hon väl gjorde det blev Cornelia jätteglad.
Cornelia; Nu kommer pengarna! Hurra! Hurra! Hurra!
Hahaha åh vad vi skrattade!

Nu drog Michele till affären så det är bara jag och Theo här. Snart ska jag lämna Theo ensam en stund. Det värker lika mycket i hjärtat varje gång och det känns så dumt när han egentligen inte behöver vara själv. Men jag vet att det är viktigt, så att han kan vara avslappnad i framtiden när han behöver vara själv två, kanske tre timmar. Idag blir det dock bara en halvtimme.

Where are you now when nothing's going right?


Allting från netaporter.com

Väskor och skor är något som man aldrig kan få för mycket av. Det spelar ingen roll hur många skor man köper, det finns alltid sug efter flera. Speciellt nu när varenda sko är den andra olik. Det är konst, vackert och klassiskt
Ovan finns några riktiga dyrgripar som jag suktar efter just nu.

Michele kommer åka själv till mataffären. Man vet aldrig hur lång tid det tar och jag känner inte att Theo kan vara själv så pass länge ännu. Dock när han går kommer jag lämna Theo ensam i drygt en halvtimme, han behöver tränas varje dag för att bli bekväm i det. Eller ja, söndagar blir en vilodag. Vad vi ska göra imorgon vet jag inte. Kanske gå till Monzaparken om det är fint väder, det skulle Theo tycka om. Där finns det mycket träd så att man kan hålla till i skuggan om det är alldeles för varmt.

Juste! Han har vant sig vid hunden nedanför nu. Slutat skälla helt och tittar bara nyfiket efter honom där han går.
Känns riktigt bra, jag visste att han skulle sluta så fort han vande sig vid att se den stora hunden varje dag. Han har aldrig haft något emot någon hund förut, eller börjat skälla mot dem.

You know I can't smile without you


Bild tagen igår på söta Theo. Han brukar vilja ligga i sovrummet men ändå så att han kan se att jag befinner mig i vardagsrummet, där jag sitter med datorn. Han vill alltid veta vart jag är.

Men igårkväll hände något riktigt konstigt. Jag och Michele satt och tittade på vänneravsnitt. Efter ett tag tittar jag runt och frågar "var är Theo?" Vi reser på oss och kan inte se honom någonstans. Så jag går in till sovrummet och tänder lampan. Då ligger han på sängen och sover över min kudde. Aww hjärtat! Han måste känna sig mer hemma här nu då han vågar att gå iväg själv. Ibörjan verkade han rädd att jag skulle lämna honom ensam hela tiden. Igår gick det också bättre med att lämna honom själv. Han var tjugo minuter i sovrummet och jag befann mig på balkongen. Så att jag kunde höra om han gnällde, men så att han trodde att jag hade gått iväg. Lite ledsen kunde jag höra att han var men det var ändå mycket bättre än tidigare. Så skönt!
Idag ska jag och Michele gå och handla mat utan honom vilket tar max en timme. Får hoppas att det går smärtfritt.

Dagens...

Dagens humör: Smått trött men glad
Dagens planer: Storhandla med Michele, ikväll ut med honom, hans bror och tillhörande flickvän. Theo följer också med! Till 3m så det är ett lugnt ställe där de tillåter hundar.
Vi har bokat bord för att se derbyt, Milan - Inter! Okej så det kanske inte bli så lugnt i alla fall...
Dagens kändisar:

Ashley (till vänster) och Mary-Kate (till höger) ute och shoppar tillsammans. Inte varje dag man ser längre. MK bär riktigt intressanta skor och Ashley har kombinerat ihop en riktigt fin outfit.

Dagens serie: Vänner säsong 4 med älskling
Dagens låt: Howie Day - Ghost
Dagens nedräkning: 5 dagar tills Anna kommer hit!
Dagens smink och hår: Blågråa ögonskuggor, svart mascara och håret utsläppt, dock några spännen.
Dagens väder: 29 grader och sol, kan komma regn senare idag

Fredagkväll


Så här ser man ut denna fredag. Det är ärligt talat för varma kläder egentligen. Jag fick dra på fläkten när jag inte gick runt i bikini och shorts längre haha. Men lite fredagsfin måste man få vara. Och ja... Theo vill alltid vara med på ett hörn.

Nu kommer Michele hem snart. Det blir kycklingen som vi skulle ha ätit igår med pommes frites och vin. Gott, gott!
Theo gillar kycklingen också så jag ska fixa hans mat och lägga i några kycklingbitar så att han äter. Han är lite dålig med torrfodret...
Nu ska jag sätta på ugnen så att pommes friten är klara när Michele kommer hem från jobbet.
Vi hörs imorgon igen lovers. Yours truly / Maria

Fikapaus


Under mitt och Michele's Stockholms besök hann vi även med en fika hos farmor. Alltid lika mysigt! Camilla, Rune och kusinerna Filippa och Max var där också så det var livat. Två barn som hoppar i en säng för bebisar, en hund som vill äta upp fikabrödet och hoppa upp i soffan, en farmor som försöker hinna passa alla och en ballerina som vill få med allt på kort. Nja... jag höll mig mest i vardagsrummet så jag missade galenskaperna mina småkusiner höll på med i sovrummet. Lika tur det kanske. Med tanke på att Max kom gråtande ut därifrån med ett rött märke i ansiktet och Cornelia följde skamset och skyldigt efter (sista bilden i collaget)
Saknar allihop!

Förresten har hunden nedanför kommit hem från sin semester. Vilket inte är så bra... Nu har Theo bott här tillräckligt länge (11 dagar) för att det här ska kännas som hans hem så ja han beter sig som en av alla vakthundar jag avskyr. Han skäller på den stackars boxern som ser så himla snäll ut. Theo struntar i människor som går förbi men så fort hunden kommer ut på tomten blir det ett jävla liv. Vilket jag förstås inte tillåter men han lyssnar inte så jag får istället släpa in honom. Ja, en dag lär han väll sig att om han ska befinna sig på balkongen får han allt hålla tyst. En hund på marken är ingen fara mot oss som bor på andra våningen. Men hur ska en chihuahua veta det?

Dagens fråga - Länder


Ni som har koll vet säkert att jag snart har bott här i Milano i ett år.
Jag har börjat prata mer italienska som syns i videobloggarna och jag trivs som fisken i vattnet.
Jag vet att jag har italienska läsare som antingen också bor här eller kan språket.
Men hur många har besökt Italien? Och i så fall vilka städer?

Michele berättade att det finns ett jobb för mig i slutet av september, innan skolan börjar. Som receptionist i en vecka för en mäklarfirma, inte hans utan en annan.
De behöver någon som pratar bra engelska och då tänkte de på mig. (Michele känner en som jobbar där, därför de vet om mig)
Men problemet är min italienska. Jag har börjat prata och förstår det mesta. Men jag tror tyvärr inte att det räcker för att jag ska vara tillräckligt modig att svara i en telefon på en arbetsplats. Vilket känns förbannat surt, för jag behöver pengarna och det vore roligt att komma ut och träffa lite nytt folk. Visst, det gör jag garanterat när skolan börjar men ja... pengarna behövs.
Visst pratar jag säkert bättre italienska i slutet på september. Nu när jag använder språket så mycket så märker jag själv hur jag blir bättre och bättre för var dag som går. Men grejen är att chefen vill träffa mig så fort som möjligt, helst idag.
Så det blir nog ett nej för min del tyvärr... Surt, surt, surt.

I'm hot. You're cold.

Allting från hm.se

Dagens önskeoutfit är mer passande för vädret här i Italien än vad gårdagens var. Jag har redan en liknande topp som den ovan fast i rött som är köpt på BikBok. Dock är den mer för fest då den ovan känns mer neutral. Även om den fungerar lika bra för utekvällar kan man lika gärna bära den en dag på stan.

Jag har precis pluggat italienska. ItalianPod är verkligen grym. Man lär sig så mycket och då ett vardagligt språk som italienare använder. Inte formella ord som ingen ens förstår... Så sidan rekommenderar jag om ni vill lära er italienska!
En läsare frågade också om inte jag kunde ha italienska lektioner här på bloggen. Skulle det vara något? I inlägg eller kanske videobloggar till och med? Dock vill jag behärska språket ytterliggare innan jag lär andra. Men det är något att tänka på.

Dagens...

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Umgås med Theo under dagen och ha en mysig kväll med Michele
Dagens kändisar:

Vackra, vackra Mary-Kate (till vänster) och Ashley Olsen (till höger)

Dagens första nedräkning: 5 dagar tills Theo blir två år!
Dagens låt: User - You belong
Dagens andra nedräkning: 6 dagar tills Anna kommer hit!
Dagens smink och hår: Guldiga ögonskuggor, svart mascara och håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 34 grader och soooool

Inne- och ute nr 33


Theo fick vaniljen från min glass (oroa er inte, han fick inte chokladen förstås) och blev jätteglad. Han ser ut som en ekorre när han drar bak öronen.

INNE

- Theo i Italien! Lycka, lycka, lycka. Visst det kommer ta tid att lära honom att vara själv och det är ett stort ansvar med hund och man blir mer begränsad. Men det är värt det, med tanke på den kärlek man får tillbaka!
- Italiens värme. Även om jag är sugen på höstmodet är jag inte sugen på kylan ännu. Så att vi har över 30 grader ett bra tag till tackar jag och tar emot!
- User med låten You belong. Ja den är gammal, men en av få som jag aldrig tröttnat på. Hur mycket jag än lyssnat.

UTE

- Att Kissie förra veckan var den mest lästa bloggerskan. Jag tycker inte att hon är pinsam, eller jo det gör jag men det är inte därför bloggen kommer på utelistan. Nej det är hennes läsare. Vad säger det om oss svenskar om det är brunkräm, fejkblont hår, elak attityd och löshår som lockar oss allra mest att läsa om?
- Att jag måste vänta till jul med att se min fina lillasyster Cornelia igen. Vad jag saknar henne! Vill höra henne ropa MYYYY som hon kallar mig. och komma inspringades till rummet. Åh hjärtat.
- Hunden på våning ett. Skäller som en galning och har huvudet genom räcket på balkongen och visar tandköttet när vi går förbi. Ägaren bara ler och säger lite lätt "No, basta" (Nej, det räcker) Så okej. Ägaren får vara på utelistan istället. Ska man ha hund får man lära den hur den ska bete sig också.

I have a heart that will never be tamed


Allting från mytheresa.com

En klänning som fungerar till olika tillfällen. Allt handlar om hur man matchar.
Ser ni hur jag har börjat smittats av det svenska vädret jag läser om på era bloggar? Vi har 33 grader och sol idag. Bikiniväder. Och det finns en MÖSSA i min önskeoutfit. Haha jaja, fint är det i alla fall.
Sen hur mycket jag än älskar sommaren, så slår inget höstmodet. Varma koftor, större väskor, långklänningar, lager-på-lager och några fina stövlar. Yes, I'm ready for the cold. I think

Vet ni förresten? För några dagar sedan berättade Michele att jag hade pratat i sömnen. Tydligen hade jag fört ett jävla liv men han förstod ingenting då jag pratade på svenska. Haha jag kan vara helt omöjlig.
Min syster också. Förut när vi delade rum så höll jag precis på att somna. Då skriker hon! I sömnen! Jag ryckte till förskräckt och undrade vad fan som hänt men sedan såg hon helt fridfulld ut. Så konstigt sånt där.
En annan gång skakade hon med ben och armar och ropade "Titanic! Titanic!"
Aww saknar dig gumman, snart ses vi!

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Umgås med Theo, stryka kläder och plugga italienska
Dagens kändis:

Photoshoot bilder på Ashley Tisdale, riktigt snygga! Älskar den här stilen.

Dagens nedräkning: Precis en vecka tills Anna kommer hit!
Dagens låt: Michelle Branch - Goodbye to you
Dagens önskan: Att vi får bra väder de dagar Anna är här
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en hästsvans
Dagens väder: 33 grader och soooool

Onsdagkväll


En outfit! Och en pose-glad hund. Han hoppar alltid fram när jag springer runt med kameran för att hitta ett bra ställe att fota på haha. Det är enklare nu när man har stativ.

Ser ni min stackars utväxt? Inte okej. Michele har dock bokat frisörstid. För mig, honom och min syster haha. Så när hon kommer hit så blir det att hänga hos frisören. Hon vill färga och klippa (Franco är grym, men tar lägre priser en budgetfrisörer i Stockholm så därför gör hon det här) jag ska färga och Michele klippa sig.
Vet ni vad? Det är dags för mig att bli brunett. Jag trivs bäst som blond, men det är så drygt att utväxten syns så fort. Jag är ju faktiskt naturligt brunett. Sen kanske några färre visslar efter mig när jag går ute på gatan. Italienare är galna i blondiner.
Dock ska det inte bli mörkt, då ser jag ut som ett spöke. Nej jag vill bli ljusbrun. Så nu ska jag googla en perfekt färg så att det inte blir fel. Jag är väldigt spänd över resultatet. Michele med, som bara sett mig som blondin. Eller jag var faktiskt nästan rödhårig när vi träffades, men det var kortvarigt.

Klänning, skärp - Lindex
Armand - Glitter & Donnapiù
Skor - DinSko (Får i fel vinkel mina fötter att se ut som gjorda för ankor. Men i rätt blir de små och söta)

Anna sjunger ordinary people

 
Vill ni höra hur grym min
lillasyster på snart 18 år är? Lyssna då på detta. Från en skolkonsert de hade innan sommarlovet. Varför det är så mycket eko är för att hon sjunger i en kyrka.
Gumman du är så duktig, jag vet att du kommer nå långt. Ge aldrig upp!
Vi ses snart och då kan vi sjunga tillsammans här hemma tills grannarna blir galna haha.
Jag har problem för att se klippet i bloggen, har ni det också kan ni klicka här för att se henne.

Änglar & Demoner - recension


Änglar & Demoner går på bio just nu, men efter att ha läst boken kan jag klart säga att jag INTE tänker se den på bio.
Inte för att den var dålig, långt ifrån. Men det är alldeles för mycket magstarka grejer som händer från början till slut att jag skulle ligga och spy i ett hörn varvat med att skrika stämbanden av mig. Så ja... böcker är mer min grej.

Boken är skriven av den fantastiska Dan Brown. Samma man som skrev Da vinci koden. Där såg jag både bok och film. Tyckte att filmen var något förvirrande då man skulle få in så mycket fakta på kort tid. Men den var ändå bra och inte så många obehagliga scener. Boken var fantastisk. Så mycket intressant läsning.
Men hur bra jag än tyckte att den var, så slår den inte Ä&D. Herre jävlar vilken bok.

Langdon vaknar upp på morgonen, får ett oroande samtal och därifrån till slutet är det spänning. Jag bet ner tre av mina naglar.
Boken handlar om ett gammalt brödraskap Illuminati som fanns på riktigt för många år sedan. De var smarta vetenskapsmän som ville visa folket att det fanns andra vägar och sanningar att finna än den kyrkan visade. Katolska kyrkan blev förstås tokförbannad och mördade de medlemmar de fick tag på och slängde ut dem på gatan så att folk skulle bli rädda och inte ansluta sig till gruppen.
Men Ä&D är förstås i dagtid. Otorligt nog verkar det som att brödraskapet är tillbaka, hur svårt det än är för Langdon att förstå. För gruppen borde vara utdöda sedan fyrahundraår. Men nya bevis visar att brödraskapet har återuppstått och vill nu ha sin makt på den katolska kyrkan.
Langdon får bara några timmar på sig att lösa mysterierna och till sin hjälp har han vackra italienska Vittoria med sig. De söker genom Rom för svar på frågor de inte ens vågar tro excisterar. De får lära sig den hårda vägen att det inte går att lita på någon då även folk som jobbar för dem, verkar ha kontakt med Illuminati... 

Läs, läs, läs! Eller om ni hatar böcker och har en starkare mage än mig, se filmen.

När de kallare vindarna drar över


Allting från topshop.com

Nog dröjer det ett tag tills kylan kommer hit till Italien. Men den kommer. Då är det bra att vara ute i god tid med att hitta den perfekta höst och vinterjackan. Annars tar dem slut och man får hålla sig till förra årets som har börjat tappa passform och färg.
Jag såg en riktigt snygg seglarjacka på Mango som jag vill investera i om jag har dem pengarna och den finns kvar nästa gång jag går och kikar.
Annars är jackorna ovan fina också. Här i Italien behöver man inte mycket varmare. Okej, italienare tycker det. De ser alltid konstigt på mig när jag bär skinnjacka vid nollgradigt. Inga konstigheter, de vet bara inte vad riktig kyla är.

Dagens...

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Plugga italienska och busa med Theo
Dagens kändis:

Jag har inte varit så imponerad av Vanessa Hudgens stil den senaste tiden. Men det här gillade jag verkligen!

Dagens serie: Vänner säsong 3 tillsammans med Michele
Dagens låt:
Michelle Branch - Everywhere
Dagens nedräkning: 8 dagar tills Anna kommer hit!
Dagens smink och hår: Blågråa ögonskuggor, svart mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 32 grader och soligt och molnigt

Duellen - Kate vs Ashley


Ny duell! Det var då inte igår. Kate vann igen, med 17 röster mot Whitney's 9. Den här gången möter hon Ashley. Två vardagliga outfits, men vilken är din favorit? Dags för hösten att kicka in à la Moss eller håller sommaren än à la Olsen?

Anledningen till att jag inte bloggar förrän nu? Jag fasnade i Änglar & Demoner och tre timmar senare hade jag läst ut den. Underbara bok! Ni får en recension på den imorgon.
Nu ser Michele på en film, dubbad italienska är inte riktigt min grej. Så jag sitter här bredvid i soffan och läser bloggar istället.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

5 saker ni inte visste...


- Jag råkar ibland säga Michele till Theo och Theo till Michele... Det är förvirrande som ensam tjej här hemma haha
-
Jag var den första att kommentera Kenza's blogg (det var en av hennes läsare som berättade det som en kommentar till mig)
- Varje gång Michele spelar på Superenalotto (där man kan vinna flera miljoner EURO) så säger jag "det är större risk att vi dör i nästa flygresa till Sverige än att du vinner på det där jävla spelet"
- Första året jag bodde med Theo var han väldigt självständig eller hur jag ska förklara. Kunde aldrig släppa honom lös när vi gick ute för då skulle han springa iväg. Det var aldrig några problem att låta någon passa honom. Men nu har han blivit jättemammig. Antagligen för att han är rädd att jag ska lämna honom till någon annan igen (vilket aldrig kommer få hända! Nu bor jag ingenstans där Theo inte är välkommen igen) Så nu följer han efter mig jämt, men jag gissar att det kommer lugna ner sig något med tiden. Jag får inte lämna huset utan honom, och han gnäller när jag försöker. (Har börjat träna honom i att vara ensam igen. Igår var det fem minuter men sen stod jag inte ut som han gnällde min stackare. Idag ska vi ta tio minuter, får se hur det går)
- Jag och min syster planerar att tatuera in varandras namn på kroppen. Vet dock inte vart ännu, eller om jag ens kommer att våga.

Liten laptop. Stor laptop


Jag kom på att jag inte visat min lilla laptop som jag köpte när jag var i Sverige. Säljs här med förstås men jag ville ha svenska ÅÄÖ plus att den var lite billigare. Kostade 3500 kronor och det är en Eee PC från Asus. Kärlek vid första ögonkastet! Framförallt gillar jag batteritiden. 8 timmar. Då det är tänkt att jag ska ha med den till skolan där det kan hända att det inte finns sladduttag så är det alldeles perfekt. Ställde den bredvid min gamla laptop för att man skulle förstå hur mini den verkligen är hihi.

Nu ska jag äta lunch. Michele drog precis tillbaka till jobbet. Han har två och halvtimmes lunch så ibland känner han för att hälsa på mig. Trevlig karl. Varför vi inte åt tillsammans var för att vi hade lite saker vi behövde köpa. Så det fanns inte tid.

Tears from behind my eyes but I do not cry

Allting från netaporter.com

En ovanligt färglös outfit för att vara jag. Men jag blev kär i den enkla klänningen och självklart - väskan från Miu Miu.
Söta örhängen fick pigga till något och hela outfiten skulle jag gärna bära första dagen i skolan. Då skulle de inte kunna titta ner på mig de förbannat rika snorungarna och säga "jag hörde att hon tar lån för att gå på den här skolan. Har ni hört något mer pinsamt?" Haha nejdå alla är nog inte rikemansbarn bara för att det är en dyr privatskola. Ska bli riktigt kul att se vad det blir för en klass! 25 elever, antagligen från hela Europa då vi kommer läsa kurserna på engelska. Längtar!
När jag började på Stockholms universitet hösten 2007 var jag förbannat skoltrött. Men nu har jag laddat batterierna i nästan ett och ett halvt år så nu är jag redo att dyka ner i skolböckerna!

Dagens...

Dagens humör: Positivt, alltid skönt att vakna före alarmet
Dagens planer: Handla småsaker till lägenheten med Michele och plugga italienska
Dagens kändisar:

14 september är Gossip Girl äntligen tillbaka med säsong 3!

Dagens nedräkning: 9 dagar tills Anna kommer!
Dagens låt:
Lady Gaga - Paparazzi
Dagens tack: Till Thina som hjälpte mig att bredda bloggen! Tack till alla er andra också som kom med tips
Dagens smink och hår: Osminkad och håret utsläppt
Dagens väder: 32grader och sol, lite moln

Designhjälp!

Okej sötnosar! Ni som är grymma på designers, eller ja... även ni som bara kan grunderna.
Jag skulle vilja ändra en grej i min blogg. Jag skulle vilja att den bredde ut sig mera så att jag kunde ha större foton. Det finns så mycket plats på kanterna där den gröna färgen är. Av det skulle man kunna ta bort lite. Jag har försökt själv i en dryg timme men får det bara att flyttas åt ena hållet... och inte andra... Så hjälp tack?
Jag vill alltså bara bredda bloggen något, undrar om det går med den header jag har också eller om jag måste göra den större?

It hurts to want everything and nothing at the same time


Allting från hm.se

Hittade den söta toppen ovan och letade upp två outfits som skulle passa den, en för dag och en för kväll.
Härligt tidsfördriv när man vill shoppa men inte får.

Programmet jag skrev om nedan är förresten jättebra! De förklarar på ett så bra sätt och jag har redan lärt mig nytt, sånt som jag hade problem med förr. Nu har jag skrivit ner de dialoger som jag behöver öva på och det ska jag göra nu. Allt ska sitta som klister! Hoppas att detta inte är för dyrt för jag känner på mig att när mina 7 gratisdagar är över kommer jag vilja ha mer...

Vuoi imparare l'italiano?


Michele's familj har börjat tappa tålamod när det kommer till mina italienska kunskaper. De vet att jag förstår mycket men vill att jag ska börja prata mer. Så från och med igårkväll så pratar Michele bara italienska med mig, inga undantag. Han skriver även sina mail till mig på italienska nu, toppen! Jag är fortfarande lite dålig med att prata så insåg att jag behöver studera språket mer. Min fortsättningsboken jag köpte är världelös. De använder ett så gammalmodigt språk. Michele förstår inte ens vissa meningar. Så det känns lönlöst att lära sig fel.

Men idag hittade jag sidan ovan. Den är perfekt! De lär ut italienska så som italienare pratar språket. Man får höra på dialoger, härma, se dem nedskrivna och även göra egna övningar. Det går även att kommentera varje övning så man kan lära sig ytterliggare och ställa frågor om det är något som förvirrar. Helt toppen! Detta är gratis i 7 dagar så detta kommer bli 7 dagar av övning, övning, övning. Sen får jag se vad det kostar om det då också är värt att betala för.
Övningen ovan kunde jag redan, fråga om vart toaletten ligger har jag gjort många gånger på pubar och restauranger. Men såg att det också var en nybörjarövning och de har övningar upp till avancerat. Så nu ska jag lägga ifrån mig bloggen ett tag och lära mig mer italienska!

Vill ni också lära er språket? Du tillexempel Anna borde garanterat ta tag i detta! Hihi. Så du kan prata med folket när du kommer hit i september! Och när du flyttar hit i framtiden ;) Alla vill till Italien! Så vill ni lära er? 
Gå i så fall in här. Som sagt, det är gratis de 7 första dagarna. Vad det låter som reklam från min sida. Men jag är bara så glad över att ha hittat nya övningar att jobba med!

Dagens...

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Michele börjar jobba idag så jag och Theo har en dag själva. Jag ska träna honom i att vara ensam hemma. Dock bara några minuter. Det är viktigt att han förstår att man kommer tillbaka därför kan man inte vara borta för länge ibörjan. Sen ökar man längden stegvis. Dock är han ingen valp och har varit hemma många gånger själv förr så det kommer nog inte dröja länge tills han är van att vara det igen.
Dagens kändis:

Hilary Duff riktigt snygg under ett event!

Dagens serie: Privileged
Dagens låt: Metro Station - Seventeen forever
Dagens nedräkning: 10 dagar tills Anna kommer hit till Italien!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret bakåt med ett hårband
Dagens väder: 32 grader och sooooool, alldeles perfekt

Kaffe från Italien


Så här ser kaffemaskinerna ut här i Italien, något annorlunda från Sveriges. Det är Michele's moster som gett oss denna. Riktigt snällt! Hon bor i södra Italien och vi skulle egentligen åkt dit nu i dagarna. Men jag tyckte att det kändes fel för Theo som precis flyttat till Italien. Att då direkt åka till ett helt annat ställe och möta en massa okända människor... Nää det får bli en annan gång.

Det var förresten trevligt hos svärföräldrarna. Michele's mamma som är hundrädd hade tur nog inga problem med Theo. Men hur skulle hon ha kunnat ha det? Han är världens snällaste hund. Nu sover han helt slut här på soffan. Förståligt med tanke på hur mycket han har lekt idag.

Ikväll vet jag inte vad jag och Michele ska hitta på. Om vi inte ser på film lär jag nog läsa ut Änglar & Demoner istället. Michele börjar jobba igen imorgon stackaren. Själv har jag två månader till av sommarlov. Han är inte bara lite avis. Jag är glad att jag har Theo här nu så att jag slipper vara ensam. Sen kommer min fina syster också om 11 dagar, längtar!
Janina kommer också i början av september, hon är ju familjens nästa au pair. Sen kommer Antonia i dagarna innan jag börjar skolan och förhoppningsvist även Thina någon dag. Så jag har fullt upp! I love it.

The time that you danced with me with no music playing


Den här bilden är tagen med vidvinkel, dock är den snyggare i större storlek. Så här i bloggform tappar den lite sin specialitet. Sen tycker nog jag att den är speciell just för att vidvinkel lätt ger en annan bild än verkligheten. Området ser så stort ut medan huset litet, så är det väll kanske inte egentligen. Men det ser läckert ut! Ser ni lilla Rune? Hunden? Här sprang han emot mig så jag var tvungen att ta bilden fort hihi.

Idag ska vi hem till Michele's föräldrar. Jag hade hoppats att vi skulle dit för middag och inte lunch. För lunch innebär att vi kommer stanna hela dagen. Visst är jag elak? Michele vill se sina föräldrar men för mig finns inget tråkigare. Okej de är trevliga och jag gillar att äta med dem och träna på min italienska. Men vi stannar alltid kvar hela dagen och då blir det alltid att hänga framför teven medan mamman städar och pappan slumrar till i soffan. Så jag och Michele sitter och ser på skitprogram och jag önskar att vi kan gå snart men det slutar med att vi äter middag där också så att vi efter kan se på skitprogram igen efter och går hem vid elva.

Men, idag har vi Theo. Så jag kommer säga att jag inte kan stanna för min lilla prins behöver mat. My golden card haha.
Vad hemsk jag låter. Men det finns kanske någon läsare som förstår mig?

Godnatt bloggen


Foto taget för några timmar sedan när Theo halvlåg sovandes på balkongen. Så söt att jag får hål i tänderna!
Så det är väll en passande bild för att säga godnatt. Michele ska snart in mot Milano för att hämta sina föräldrar. De har varit i södra Italien på semester och kommer nu hem med ett försenat tåg. Michele är snäll och kör hem dem från centralstationen. Imorgon lär vi gå över till hans föräldrar för middag så att de får hälsa på Theo. Hans mamma är något hundrädd men det ska nog inte vara några problem med min lilla prins. Dels för att han är så liten. Även för att han aldrig går fram till människor som inte vill ha honom i närheten. Han visar respekt, min chihuahua på snart två år hihi.
Jaja, sova var det. Dröm fina drömmar nu raringar och njut av helgen!

Bara jag och mitt tuggben


Fotot på Theo är helt oredigerad.

Så här nöjd var Theo tidigare idag när Michele kom hem med en present till honom. Han började tugga på lakanen igårkväll och vi insåg då att han saknade sina tuggben. De lämnades dumt kvar i Sverige då alla hans leksaker skulle få plats. Men jag menar, hur mycket väger dem egentligen? De är billiga i alla fall.

Nu ligger Theo dock och vilar här i soffan med huvudet över mitt ben. Precis som på den gamla goda tiden. Han fick ett bad för någon timme sedan och då är han alltid så söt. Står helt blickstilla och njuter, sedan lyfter han på ett ben när man ber honom om det. Men efteråt när han är torkad så vill han illa kvickt bli av med vattendropparna. Så då rusar han runt, runt i hela huset som en egen liten hårtork. Finns inget sötare! Efter det är han ganska slut och då passar det att ligga över mattes ben istället.

Nu städar Michele lägenheten. Jag diskade och tog bort Theo-Maria hår från kuddarna. Så nu får jag vila. Blir bloggläsning och sedan tillbaka till boken Änglar och Demoner. Så spännande! Att jag inte läst den förrän nu är skam. Men samtidigt har jag bra läsning framför mig. Ciao!

Closing my eyes 'till you chase my thoughts away


Det här är nog min favoritbild från Finland. Visst är den läckert annorlunda? Det är det som är så roligt med mitt 50mm objektiv. Varenda bild är den andra olik. Även när man fotar samma motiv.
När vi var på kräftskivan fick jag låna Birgittas vidvinkelobjektiv. Snacka om ovant! Speciellt för någon som inte är så duktig på att fota på avstånd. Men en bild blev i alla fall snygg haha. Den kommer upp senare.

Nu kom Michele från mataffären. Han gav även Theo något att tugga på. Oj så glad vår prins blev! Ligger här framför mig och biter på. Jag tog två foton som blev riktigt söta. De får ni också se senare! Se där... jag har massor att blogga om.
But so little time! Men som sagt, så fort Michele börjar jobba igen så har jag mer tid över till er.
Nu ska vi se på vänneravsnitt.

Alltid vackrast


En lika söt Mary-Kate Olsen som alltid, enligt mig. Nu går rykten dock om att hon ska ha gått upp mycket i vikt tack vare dessa foton. Visst ser hon annorlunda ut. Men kolla ben och armar så är det som förut. Tror att hon fått utslag eller allergisk reaktion i ansiktet som gjort att det svullnat upp och får henne att se rund ut. Detta är något jag vet om, då det händer mig på vintern. Men i mina ögon är hon alltid vacker.

Igår blev det dåligt med bloggande. Kan bli så nu i helgen också. Men, på måndag börjar Michele jobba så då blir allting som vanligt här igen, oroa er inte!
Idag har vi dock inget speciellt inplanerat. Michele ska gå och köpa mat (jag stannar hemma med Theo, för tidigt att lämna honom ensam ännu). Sedan lär vi se på vänneravsnitt igen, finns inget mysigare. Är så glad att Michele också gillar min favoritserie. Men vem gillar inte vänner?

Det går jättebra med Theo här i Italien. Vi har hittat nya promenadsvägar så att vi slipper vakthundarna. Så nu är han mycket lugnare och sig själv igen. Här om dagen fick han även träffa en annan hund och oj så glad han blev! Sprang runt, runt så att jag höll på att fastna i kopplet. Ska bli roligt att se honom med Arnold. Men han och husse är fortfarande på semester. Kommer i slutet på augusti. Hoppas verkligen att våra hundar går bra ihop!

Gammal outfit


Jag kom på att jag glömt visa outfiten jag bar när vi gick ut i Stockholm.
Dock vet jag inte vart sakerna kommer ifrån då allt var lånat från syster förutom halsband, klocka och min förlovningsring. Tycker om att bära rött, ibland vill man synas.

Nu ska jag göra mig iordning då vi klockan tolv ska hem till Michele's mormor och morfar för lunch.
Idag är det helt sjukt varmt här i Italien. Fläkten hjälper inte alls och man har vaknat svettig flera gånger under natten. Längtar faktiskt till regnet som ska komma till helgen.
När vi kommer hem från morföräldrarna ska vi duscha Theo så att han inte blir alldeles för varm.
Vi hörs i eftermiddag!

Ny dag, samma varma väder


Vissa bilder blir inte riktigt som man tänkt sig, men man gillar dem ändå.

Idag är det återigen jättevarmt. 35 - 36 grader. Ska vara så tills på fredag men till helgen ska det lugna ner sig och bli runt 28 grader. Det känns något bättre alltså. Theo har dock vant sig nu och trivs i detta varma väder. Han är ändå Mexican.
Idag då? Michele är nu iväg till banken och ska sedan köpa vin till kvällen. Jag har inte varit sugen på  det sedan vi kom hem men ikväll kan det nog sitta fint med ett glas.
Vi ska även hem till hans mormor och morfar efter lunchen så att de får träffa Theo. Mysigt!
Hoppas ni också har en bra dag framför er. Vet att min syster börjar skolan idag. Själv har jag fortfarande två månader till av mitt sommarlov!

Blivit med stativ


Foton av Michele, redigerade av mig

Jag hittade ett stativ till min stora lycka. Ett alldeles perfekt också, precis vad jag hade tänkt mig. Gick på bara motsvarande 220 kronor vilket inte alls är dumt för ett stativ. Man kan justera storleken, mellan 40 - 125 cm så fungerar till väldigt många tillfällen. Sitter även ett vattenpass på så att man kan se om kameran står eller ligger helt rakt. Detta är främst viktigt när man fotograferar horisonter, då de flesta kommer klaga på bilden om den bara är lite sned istället för att berömma den vackra färgen eller liknande.
Åh jag är så lycklig! Tycker att den är jättevacker och praktisk. Man fick med sig en liten väska som den får plats i och är inte alls tungt att bära. Nu är jag sugen på att dra ut och fota. Får bli när jag, Michele och Theo drar till parken någon dag framöver.
Nu ska vi äta middag. Får se om jag skriver något mer idag annars hörs vi imorgon!
P.S. Missa inte mina döläckra tofflor.

You wont be seventeen forever


Foto av Michele, redigerad av mig

Nu kom precis låten Seventeen forever av Metro Station. Den är ju så fantastisk! Får mig direkt att tänka på min lillasyster Anna då hon blir arton i september. Hon kommer hit till Italien helgen innan hon fyller år (3e - 6e) så då kommer jag sjunga på texten hela tiden. You wooooont be seventeeeen forever! Betyder helt enkelt att hon har en sista tid att vara galen innan vuxenlivet tar över! Längtar darling ;)
Klicka på bilden för att kunna lyssna på den underbara låten.

No matter where I go I know where I come from


Den här bilden tog fina
systeryster på mig i Finland när hon, jag och Michele hade en liten photosession. Tycker om den mycket. Inte för att jag ser överdrivet snygg ut, utan mer för att den känns rörlig och jag gillar blomman. Vi har så vacker natur vid landstället också så det blev väldigt många foton.

Idag ska det bli 40 grader här i Italien. Vilket betyder att hålla sig inomhus med fläkten konstant på. Även att bada Theo, och sen lär jag och Michele behöva en dusch också...
Jag gillar inte när det är så här varmt, man orkar inte göra någonting. 30 grader är det allra bästa.

En nyfiken chihuahua


Theo's första dag här i Italien har gått bra. Förutom fientliga hundar dock men dem lyckades vi undvika nu på kvällsrundan. Han blev speciellt glad när Michele hade fixat nätet så att han kunde gå ut på balkongen. Som ni ser var hålen för stora innan och vi vågade inte riskera att han skulle gå igenom då vi bor på andra våningen.
Han tycker att det är jättemysigt att se på allt folk som går förbi och vad folk har försig på andra balkonger. Än har inte hunden nedanför synts till så det ska bli himla intressant..

Nu ska vi dock snart gå och lägga oss. Vi vaknade ändå vid halv fem imorse. Så med en god natts sömn är man nog piggare imorgon.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Så var man i värmen


Det blev över hundra foton tagna under kräftskivan. Denna ovan var min favorit, i båten på väg till landstället. Tagen på min fina kusin Lucas. Danny kopian.

Nu har vi landat här i Italien, eller okej för några timmar sedan men har inte orkat sätta mig vid datorn. Flygresan gick oförväntat bra med en hund med sig. De var så himla rara personalen! Egentligen måste man ha hunden i en väska helt stängd under hela resan och väskan ska vara under stolen. Men flyget var inte fullt och det fanns tre platser längst bak. Så när vi var uppe i luften fick jag, Theo och Michele byta våra platser dit så att Theo kunde få ett eget säte. Han behövde förstås vara i väskan hela tiden men jag kunde ha den öppen så att jag kunde klappa och lugna honom. Dock sov han nästan hela resan, tur det!

Har precis varit ute med honom här i området. Insett att detta är helt fel plats för Theo. Det finns vakthundar överallt som skrämmer livet ur honom. När vi skulle tillbaka var jag tvungen att bära honom förbi idiothundarnas hem för annars vägrade han att gå. Att det ska behöva vara så liksom. Så jag får hitta någon annan stans att gå ut med min prins.
Är i alla fall underbart att ha honom här!

Tillbaka till Italien


Först och främst, tack så mycket för alla kommentarer angående förlovningen. Ni är så underbara!

Idag är det dags att åka tillbaka till Italien. Känns både bra och dåligt. Vill till värmen men kommer sakna så många. Som min älskade lillasyster Cornelia ovan. Vi trivs ju så bra i varandras sällskap. Hon kallar mig för "My" och hade en natt vid två skrikit "Myyyyyy, Myyyyyy" halvt i sömnen. Min älskade. Sen när vi skulle åka från pappa blev hon jätteledsen så att det värkte i hjärtat på mig. Hon stod i fönstret och kollade efter oss. Jag insåg att jag glömt solbrillorna så jag fick gå tillbaka och hämta dem. Då hade hon blivit jätteglad och sagt till pappa "My kommer tillbaka!" Alltså älskade. Om jag ändå hade möjlighet att komma och hälsa på i september igen.

Någon jag inte behöver sakna är Theo i alla fall. Då han följer med! Är lite orolig för hur det ska gå på flygresan. Hoppas vi får i tabletten som ska vara lugnande. Men den är liten så borde inte vara problem. Väsktränade honom igår och det gick bättre än väntat.

Anna behöver jag inte sakna heller, då hon kommer till Italien om två veckor! Åh så underbart. Då blire party party gumman.
Nu ska jag göra mig iordning medan ni antagligen ligger och sover.
Vi hörs i Italy!

Lilla Rune


Igår fick jag äntligen träffa söta lilla Rune, mina kusiners fina hund. Han var riktigt mysig, hoppade direkt upp i famnen på än haha.

Nu ska vi till Stockholms Skärgård för kräftskiva. Underbart att få träffa hela släkten igen. Jag ska ta massor av foton. Vilket jag även redan har gjort. Ni kan räkna med bildregn när vi är tillbaka i Italien igen. Vilket är redan på måndag. Men jag kanske kommer tillbaka till Stockholm redan i september för att fira min syster som blir 18. Men det är inte säkert ännu.
Nu ska vi snart gå så vi hörs senare sötnosar. Ciao!

Utgång på Village


Har ju ännu inte visat bilderna från i onsdags när vi åkte till Village. Stötte på dessa tjejer. Maria som jag träffat förut och så Josie och Citty. Men att träffa bloggerskor på village var väll inte helt oväntat haha. Trevligt värre!


Amanda och jag! Visst är hon snygg som brunett? Mjau!



Vilken min jag fick till. Tillsammans med fina Maria!

Det var en trevlig kväll helt klart men vi drog hem ganska tidigt. Eller ja, det var planen. Dock ringde bror och ville ses så vi drog till en lägenhet i Haninge och var där till fem på morgonen. Man kan lugnt säga att jag var seg igår...

Nu ska vi snart till farmor, ni får en videoupdate som togs i onsdags när jag kommer hem!

Ny dator!


Nu har jag köpt ny dator! En liten sak som blir perfekt att släpa med till skolan. Kostade ca 3500 kronor och är en Asus Eee PC. Såg att den har en inbyggd webcam vilket blir perfekt när jag skypar med nära och kära. Och förstås för att ta idiotbilder med till bloggen.

Är nu hos pappa och har fått träffa min fina lillasyster Cornelia igen. Älskade! Kallar mig för "Mí" hihi. Två och ett halvt år är hon redan och pratar som bara den. Jobbigt att missa så mycket men hon ser till att jag tar igen det. Lämnar mig inte ifred alls vilket är anledningen till att jag bloggar först nu. (Hon har gått och lagt sig)

Hade jätteroligt igår, bilder kommer imorgon om jag får tid till att sitta här. Ska nämligen hem till min fina farmor.
Ha det fint raringar!

SKååååååååål


Nu drar vi, ses i dimman!

Fikakväll


En bild från Café 60 igår. Vi hade riktigt trevligt verkligen.
Minna var precis lika söt och trevlig som sist vi sågs. Hon vill att jag och Michele ska med ut med henne och några kompisar på fredag så får se om vi kan, skulle vara trevligt.

Igårkväll umgicks jag, Michele och Anna med bror och hans vänner. Vi gick till statoil och så säger den rara tjejen i kassan till mig "alltså jag måste bara säga att jag läser din blogg" Hihi så roligt! Jag som bott i Italien nu så länge hade glömt bort att jag brukar bli igenkänd ibland så blev helt röd i ansiktet. Michele frågade henne direkt "åh vet du vem jag är då?" Och hon svara "ja pojkvännen" och han blev jätteglad haha.

Nu ska jag till tandläkaren igen, denna gång för att ta bort tandsten. Har en helt fullpackad dag så vet inte när jag har tid att sätta mig vid datorn. Men ni vet att jag alltid kommer tillbaka.

Måndagens

 
Så här klädde jag mig igår när jag och Michele drog till Emma. Vi hade riktigt trevligt verkligen. Badade först i hennes pool, drog sedan till pizzerian i närheten för middag och slutade med vinchill i deras omgjorda växthus. Med massa ljus och mysiga soffor kan det inte bli annat än topp. Bilder har tagits förstås och det får ni se senare.

Minns ni när Theo alltid var med i mina outfitsbilder förut? Det lär bli så igen som ni ser ovan. Han gillar helt enkelt att stå framför kameran. Vacker som få är han också.

Glömde att skriva hur det gick hos tandläkaren. Jag har ett mini, mini hål som jag ska laga idag. Tur att jag fick tid så fort (måste även dit imorgon för att ta bort tandsten) Smått drygt att tre av mina åtta dagar här i Sverige spenderas hos tandläkaren. Men jag har ju ingen annan än mig själv att skylla. Nu har jag börjat med tandtråd.
Jag sitter i valet och kvalet över om jag ska ta bedövning eller inte. Då slipper man ilningar men hålet är ju så litet så då känns det onödigt att gå uppsvullen i tre timmar efter. Snälla rara läsare kom med råd! Hur har ni gjort när ni haft småhål? Sluppit bedövning och det var ingen fara eller led ni som en pina?

Kofta - Timberland
Klänning - Mango
Sandaler - Scorett

En lydigare hund


Bild jag tog i Finland
När vi satt och åt mat så började Theo skälla på några som gick förbi. Han brukar ha jättesvårt för att sluta när han väl satt igång. Men idag gick jag fram till honom och sa med bestämd röst "om du fortsätter får du gå in medan vi sitter här ute och äter". Direkt slutade han och gick upp på terassen och satte sig. Awww min fina, han har börjat bli stor. I Finland var han smått omöjlig som ni kommer se i en videoblogg. Men han lär sig varje dag.

Nu ska jag hem till Emma med Michele. Vi hörs imorgon igen raringar!

Ashley testar avklätt


Jag vet, jag vet. Ni vill se bilder och videobloggar. Meeeeen, det tar två sekunder och sedan letar jag nya foton på Olsen töserna. Dock är jag något besviken. Det är bara nylagda bilder från denna photoshoot med Ashley.
Ovanliga foton i alla fall. Inte alltid man ser Ashley klä av sig. Men med så vacker kropp är det bara att slita av sig kläderna! Haha

Denna dag är segare än vad jag trodde att den skulle vara. Känns som att jag vill göra något men jag vet inte vad. Reagerar också på hur jag inte känner något speciellt över Sverige. Har inte varit här på åtta månader så trodde att jag borde känna något. Borta bra, men hemma bäst känsla eller liknande. Men nej, ingenting. Bara skönt att få träffa alla fina igen. Tur det förstås. Visar ännu mer att jag hör hemma i Italien.

Förresten är det klart att jag kommit in på skolan nu. Gäller bara att CSN inte bråkar med mig men det tror jag inte då de tydligen gett lån till andra elever på skolan tidigare. Känns riktigt skönt!

Återförenad med mina finaste


Hej bloggen! Nu är man tillbaka i Sverige, så där åtta månader senare.
Bilden ovan togs förstås i Finland. Med mina två allra finaste, Theo och Anna. Vad vi har myst!
Har haft en hel toppen vecka med shopping (klänning och ring ovan är nya köp), tivoli, bad och även en del träning.
Matvanorna blev bättre i slutet av veckan så oroa er inte, jag har inte tynat bort.

Har sjukt mycket bilder, tre videobloggar och en hel del att berätta. Men, hur ska jag hinna?
Snart kommer bror över och hälsar på och sen kanske jag ska träffa
Jenna idag. Helst imorgon då jag har så mycket att göra idag. Men det beror på när hon drar tillbaka till Åland. Måste ju träffa flickan, ett år sedan sist! Helt sjukt.

Vi hörs senare raringar. Don't worry. Maria's back!

Hälsningar från Finland

Hej raringar!
Internet är förstås för långsamt för att jag ska kunna ladda upp bilder, så här mitt ute i ingenstans.
Därför jag inte orkar sitta här hela tiden, lite ledighet ska man väll få ha hihi.
Men vi har det bra! Flygresan gick fint och Theo blev helt tokig när han såg mig. I fredags gick han efter mig konstant men nu är han sig själv igen. Alltså allas älskling. Känns helt fantastiskt att inte behöva säga hejdå till honom igen. Vet inte ens om någon av oss skulle klara av det. Som Michele sa igår "de kan vara ifrån varandra, men efter en stund ser man ändå dem tillsammans" Haha jaharå! Han är ju min bebis.

På tisdag blir det shopping och på torsdag ska vi till ett tivoli. Annars hänger vi här på landet. Bastar, leker och äter. Fast jag mår dåligt så fort jag äter något så har blivit dåligt med det. Till och med älskade chokladen är svårätlig. Hoppas det ändras.

Får se om jag bloggar något mer här i Finland, annars hörs vi på söndag när vi är tillbaka i Sverige.
Ha det fint!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!