Chokladkaka och Mario


Jag och Michele pratade igenom allt som varit jobbigt den senaste tiden. Vi låg på sängen och skrek på varandra till en början men sen lugnade vi ner oss och lyssnade på varandra. Skönt. Så nu känns allt bättre igen, och jag hoppas det håller sig så.

Vi delade på en chokladkaka efteråt (hörlurarna är förstås utanför och inte i kakan hehe) och spelade Super Mario. Det jobbiga är att vi är i värld åtta nu (sista) och den är inte direkt enkel. Så efter att ha dött så där trettio gånger spelade vi Mario Kart istället. Första gången som jag vann över Michele! Och jag gjorde det fyra gånger, lovely! Han skyller på att han börjar bli sjuk hehe.

Snabb update

Michele kom hem, vi prata. Vi är sams igen. Återigen en sån där stund då vi verkligen fått prata igenom. Jobbigt före och undertiden, skönt efter.

Nu funderar vi på att se någon film och bara ta det chill.

Slutet gott allting gott.

Körförbud


Från tio imorse till sex ikväll får inga bilar köra i Milano. Ett sätt att minska avgaserna, även om man kan tycka att det krävs mer än åtta timmar om året... Skönt var det för mig och Theo i alla fall. Kunna gå vår promenad ostört.

Michele har åkt (gått? nej jag tror han tog bilen. Får se om han får böter) hem till sina föräldrar. Jag vet inte när han kommer tillbaka, det sa han inte. Vi behöver vara ifrån varandra. För vi bråkar bara.

Det som alltid varit så bra med mig och Michele är att vi var så lika och ville lika i livet. Detta har varit vår styrka och anledning till att allting gått så bra i sjutton månaders tid. Men nu känns det som att allt går fel. Jag och Michele verkar inte tycka lika om något längre. Han stör sig på allt jag gör just nu, jag stör mig lika mycket på det han gör. Han spenderar hellre flera hundralappar på dyr och god mat och stannar hemma en lördagkväll, medan jag hellre köper något billigare och går ut och dansar.

Det känns som att vi vill väldigt olika saker just nu, och finner det omöjligt att kompromissa. Det känns som att jag gett upp mycket av det jag tycker är roligt i livet för honom. Jag har för i helvete gett upp mina vänner och familj (nästan) för honom. Men det känns som att man får lite tillbaka. Jag har börjat ledsna och vette fan hur vi ska komma ifrån detta.

2010 har börjat dåligt.

Don't put words in my mouth


Ja gårkvällen då. Som inte blev så lyckad, men den började bra i alla fall. Jenny och Franci kom över, förstnämnda hade gjort en väldigt god Tiramisù som vi åt till efterrätt. Tror det finns kvar en hel del så får ta och äta idag hihi. Jag och Jenny spelade wii och hade det trevligt.

Men redan vid middagen började det gå nerför. Michele och jag blev osams, pga anledningar jag inte tänker gå in på här. De berättade att vi inte kunde åka in till Milano för att se deras vän sjunga då vi var för sena. Det började tydligen tidigt. Så vi funderade på att stanna hemma istället, spela wii. eller se på någon film. Det sa jag till Michele att jag hellre ville... speciellt med tanke på hur konstigt det var mellan oss och bättre för Theo. Sen ringer Jenny och Francis vänner och vill att de ska med till någon pub. Vilken vet de inte men någonstans. Jag gillar inte direkt att dra iväg när man inte vet vart man ska. Pga erfarenheter. (Vi har stått på helvetesparkeringen som jag kallar den många gånger från elva till ett medan folket inte kan bestämma sig vart vi ska åka.) Men Michele frågade mig inte ens om jag ville stanna hemma hellre och jag ville inte vara den som förstörde för det andra. Så vi drog ut och mötte de andra. Som tur var kunde de bestämma sig ganska fort vart vi skulle. Först drog vi till Mirasol där det var smockat med folk. Så vi åkte vidare till en annan plats där det också var fullt. Men en av killarna i sällskapet var en riktig charmör och fixade ett bord till oss efter bara någon kvart, trots att vi var åtta personer.

Där skämtade jag och hade roligt med Michele's vänner. Ja de är tydligen inte mina. De är hans vänner som han sa idag. Jäkla dubbelmoral. När det passar honom säger han alltid "ja men vi borde bjuda över några av våra vänner". Bara för att jag ska känna att ja men det är ju roligt att träffa dem igen eftersom de är mina vänner. Men som han sa för en kvart sedan. "Varför var du så otrevlig mot mina vänner igår?" Ja jag var tydligen ute för hans skull. Och jag blev chockad när han tyckte att jag varit otrevlig. Okej att jag sista timmen mest satt och kollade in i väggen. För jag och Michele var osams. Ingen engagerade sig i att prata med mig längre när folket började bli fulla och jag kan väll inte säga att jag försökte heller. Var ganska less.

Men det värsta. Vi brukar åka med Michele's bil. Men igår ville han dricka eftersom han var sur på mig och sa ja när Michele's bror sa att han kunde köra. Så Michele satte sin egen vilja i första hand. Han vet hur Franci blir. När han börjar dricka slutar han inte. Fan vad full han var igår. Och körde bilen hem sen. När jag märkte hur han började skrika när han pratade sa jag till Michele att jag tänkte ta taxi hem. Vi var inte så långt ifrån hemmet och jag var ändå uttråkad på kvällen. Då blev han jättesur istället och gick ut och RÖKTE med sin bror. 

Åh vad less jag är. Jag och Michele är lika osams idag, ovanligt att det brukar hålla i sig så här länge. Men så fort vi försöker lösa våra problem så anklagar han mig för allt och kan inte se min sida. Så jag orkar inte.
Kul lördagkväll, och det verkar bli en lika bra söndag.

För att avsluta positivt: Kolla vad söt apa Jenny har i sin bil hehe.

Morgonpromenad i solen


Riktigt mysigt väder idag, okej att det är kallt... runt 3 grader. Men solen skiner och får det att kännas som vår. Theo njöt också så vi gick lite längre än vanligt. Sen satte jag mig ner på en av bänkarna och lät honom nosa runt. Han vaknade även först halv elva, så jag kunde inte klaga.

Gårkvällen blev tyvärr inte alls lyckad. Men tog några bilder så dem får ni se senare. Berättar då även mer om kvällen. Men nu måste jag få i mig frukost.

Lördag med utgång


Michele håller på och spelar wii resort och jag passar på att uppdatera bloggen en sista gång för ikväll. Vi väntar på att hans bror och Jenny ska komma, vilket borde vara när som helst. Då blir det middag och sedan in till Milano och någon pub. Där en av deras vänner sjunger, så kan bli riktigt roligt! Jag bär jeans då jag inte känner för klänning eller kjol i det här vädret. (Dock är snön helt borta igen, men kallt är det!) Skor har jag inte bestämt än, så ni får se mig i strumpor för ovanlighetens skull hehe.

Ni får ha en jättetrevlig kväll raringar! Självklart följer kameran med så bilder kommer imorgon. Vi hörs då. Baci!

Topp - BikBok
Kofta - Kappahl
Halsband - Stradivarius
Väska - Zara
Jeans - H&M

The city

Image and video hosting by TinyPic
Jag har suttit och kollat på The City över mtv.com undertiden blogg.se inte ville fungera. Bra serie helt klart. Nu när Lauren Conrad inte är kvar i The Hills föredrar jag att se The City istället. Beroendeframkallande.

Michele har städat klart lägenheten och jag har diskat all disk. Han har nu dragit iväg för att spela "Win for life" där man kan vinna en massa pengar varje måndag. Men chansen att vinna är mindre än att man ska dö i ett flygplan. Ändå fortsätter han att spela. "Någon kommer ju vinna." Ja det stämmer. Men oddsen att det blir vi är ändå väldigt dåliga. Bättre att spara pengarna han lägger på spel varje vecka och göra något roligt av det istället.

Nu ska jag ta tag i att godkänna kommentarer, när jag la upp videoinlägget hade jag inte möjlighet att göra något annat än att publicera inlägget. Var knappt så att jag kom in på bloggen. Får hoppas det fungerar bättre nu! Kommer in med kvällens outfit innan Jenny och Francesco kommer.

Från gårkvällen


Videoinlägg från igår. Kanske inte det roligaste jag har gjort, men i alla fall något. Michele äger totalt i pingis, Nina och Andrea myser i soffan och Theo äter på sin sko. Enjoy!

Har två saker att säga.

1. Anna blev ortsvinnare i Next star tävlingen om ni minns. Det finns 68 olika personer, 10 kommer gå till final. Vill ni lyssna på låten (samma som sist)
går ni in här. Klicka in er på ortsvinnare, välj Haninge. För skojs skull kan ni bli hennes fans. Det händer ingenting när man blir det, men snällt att visa att ni ger henne ert stöd. Om några veckor blir det dags att rösta om vilka som kommer till finalen! Jag har inte förstått om det är juryn eller vi som gör det. Men mer om det senare.

2. Vill ni veta något sjukt? Min fina vän Cissi har varit på samma språkresa som Nina och Andrea som var här igår. Hon kände igen Andrea från bilderna i bloggen. Språkresan var för flera år sedan och var även där Nina och Andrea träffades. Hur liten är världen egentligen? Hihi

Ångestframkallande bild?


Det enda negativa med att bjuda över folk på middag är den enorma diskhögen efter. Det är förstås värt det, men känns riktigt tradigt. Ikväll kommer Jenny och Francesco över för middag innan vi drar ut. Så jag och Michele har bestämt oss för att köpa plasttallrikar för ikväll, och för framtida gånger vi bjuder över folk. Men något jag hellre skulle vilja köpa är en diskmaskin, men det har vi inte råd med just nu tyvärr.

Jag har stått och diskat i en halvtimme, kom halvvägs. Sen kom Michele hem från jobbet och vi åt lunch. Nu är det fan lika mycket disk igen haha! Så jag tog en paus. Orkar inte mer. Så en bloggpaus innan vi drar och handlar mat. Efter det blir det att stå i köket som en hemmafru igen. Michele skulle förstås ha hjälpt till, men lördagar städar han lägenheten.

Angående Michele's rökning förresten. Sedan i måndags har han bara rökt två cigaretter, inte illa va? Igårkväll blev han jättesugen och bad mig om att snääääälla låta honom röka. Då Andrea gjorde det. Men jag sa nej förstås. Sa att han nu inte rökt på fler än tre dagar, så han tror bara att han behöver röka men kroppen behöver inte nikotinet. Skulle han röka skulle han bara må sämre imorgon (alltså idag) igen. Så han började frenetiskt tugga tuggummi istället, som han även gör just nu haha. Ny drog? Hellre det än rökning.. även om tuggummin inte är så bra heller, av många anledningar. Men det kan vi nog vänja bort också om ett tag. Don't you think?

30e januari och snö i Italien


Jag kan berätta att det inte bara är Sverige som har en ovanligt kall vinter i år. Det har vi med. Nästan februari och snö?! Det är alldeles galet. Det såg ut som att det skulle bli varmare, här om veckan hade vi i alla fall 7 grader. Men nu har det blivit kallare igen, runt nollgradigt. Snön lär försvinna snabbt (hoppas jag) men det känns ändå himla konstigt. Om man jämför med förra året, då hade vi snö på nyårsafton men sen försvann det fort. Andra veckan i februari hade vi redan  16 - 18 grader. När kommer värmen i år?

Gårkvällen blev förresten riktigt trevlig. Kommer in med foton efter frukosten! Gjorde även en videoblogg, är inte säker på om den blev bra men lägger nog upp den ändå hehe. Ni har ju sagt att ni vill ha en ny. Jag och Michele kan säker även fixa en egen i eftermiddag.

Fredag med parmiddag




Fler ringar är på nu... det glömdes helt enkelt bort när bilderna togs. Ser lite roligt ut med en stor hehe.

Nu är jag klar med allt, känns riktigt skönt. Duschat, städat, tvättat, hängt upp tvätt samt diskat. Som jag skrev på twitter, vilken hemmafru jag är!

Sitter nu och lyssnar på Tokio Hotel (är inget galet fan men de har en del bra låtar) och bara slappnar av. Theo sover bredvid mig och verkar tycka det är skönt att jag äntligen sitter still. Grannarna kom och hälsade på. Först de på våning ett, undrade varför vi aldrig kommer över längre haha. Jag bad om ursäkt... Sen kom grannarna bredvid oss. Ni vet de som först hatade oss men nu verkar älska oss och hälsade på. Ja de undrade väll vad vi pratade om. Vi stod i hallen och man hör verkligen ALLT genom väggarna. Minen av pappan var ungefär "va?! Kan utlänningen italienska?!" Jag alltså. Barnen ville hälsa på Theo som försökte hoppa ner från min famn. Som de såklart fick. Jag önskade samtliga trevlig kväll, lovade att jag och Michele skulle bli bättre på att hälsa på och sa hej då.

I Sverige är det väll inte så här? Att grannar är så galna i att lära känna varandra? But I like it.

Om en timme kommer Michele hem och om två kommer
Nina och hennes sambo över för middag. Kanske lite wii spel också? Ska bli trevligt! Första gången som jag har en vän vars pojkvän är italienare. Roligt för Michele. Nina är svensk men pratar flytande italienska. Så ni kan gissa hur jag övat den här veckan för att kunna hänga med i samtalsämnena ikväll haha.

Jag lovar foton och kanske till och med en videoblogg!

Topp - MQ
Kofta - Gina
Armband - Chicy.se
Klocka - Tritoni
Latex - Stradivarius
Skor - Pull & Bear

Italienskalektion nr 6

Jag hade tänkt köra fredagsfrågorna nu men Michele har inte hunnit svara. Antagligen sitter han inte vid datorn då han har lunch mellan 13 - 15. Så vi får ta det senare.

Istället kommer nästa italienskalektion.

Jag tänkte att vi skulle gå igenom essere (att vara) och avere (att ha). Dessa två ord är väldigt viktiga då de används mycket. Det italienska språket är svårare att lära sig än svenska just för att alla ord böjs beroende vem man pratar till. Som i svenskan säger vi bara "vi har, de har, alla har etc" Men så här böjer man i italienskan:

Avere:
Io ho -
jag har
Tu hai - du har
Lei/lui ha - hon/han har
Noi abbiamo - Vi har
Voi avete - Ni har
Loro hanno - De har

Essere:
Io sono
- jag är
Tu sei - du är
Lei/ lui è - Hon/han är
Noi siamo - vi är
Voi siete - Ni är
Loro sono - de är

För att göra det ännu svårare använder italienare essere och avere många gånger annorlunda än oss.
Tillexempel säger vi:

Jag är hungrig. Alltså essere. Men i italienskan använder man avere. Ho fame. (Jag har hunger)
Det finns en regel att följa. Man använder essere när det handlar om något som rör sig. Alltså "Sono arrivata ieri" (jag kom igår). Men avere när det är något som inte förflyttar sig. Som "Ho sete" Jag är törstig.
Men som vanligt finns det undantag. Som man säger "Sono stanca" (jag är trött. Stanco om det är en kille som säger det). Undantagen får man lära sig utantill.

Som ni ser behöver man heller inte skriva vem "Io, tu, lei..." före eftersom man vet vem det handlar om då man böjer varje ord. Förstår ni hur jag menar? Kom gärna med frågor om ni tycker jag är otydlig.

La bimba dentro me | The child in me


Riktigt härligt med ett träningspass, men fan vad jag körde på! Blev inte svimfärdig men däremot ville jag spy. Men klarade mig och nu i efterhand känns det riktigt härligt. Ska bli gott med spagetti till lunch.
Jag joggade, körde step up, boxning, några yoga övningar och utmanade min tränare i riktigt jobba grenar. Så imorgon kan jag räkna med träningsvärk. Känns fint.

Nu ska jag koppla av med Theo, få i mig mat och sedan ta ut honom på promenad. Nu skiner solen också så det ser ut att bli en riktigt fin fredag. Härligt!

Get me out of here cuz my eyes are burning


Allting från net-a-porter.com

Så här skulle det inte vara helt fel att klä sig idag. Om jag kunde få gå på Elle galan tillexempel. Fast då kanske en festligare klänning hade varit ett bättre val? Men ingen Elle gala för mig. Utan en trevlig middag istället. Vad jag ska ha på mig har jag ingen aning om. Är väll kanske inte så jätteviktigt. Men att klä sig fint en fredag är alltid trevligt. När jag bestämt mig får ni en outfit!

Nu wii fit. Spelet kommer direkt undra var jag varit, då det var evigheter sedan jag tränat. Men jag har helt enkelt inte haft tid, som ni vet. Men nu blir det en timmes hårdpass! Vi hörs senare. Om jag inte svimmar av.

100129

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Träna wii fit och ikväll kommer Nina och hennes sambo över för middag.
Dagens kändis:

Miranda Kerr är verkligen vacker. Tråkigt att hon är så smal bara.

Dagens spel: Är väldigt sugen på att spela sims 3 idag!
Dagens låt: Lady Gaga - Eh eh (nothing else I can say)
Dagens önskan: Att det blir en fin långhelg.
Dagens smink och hår: Inte bestämt hur jag ska ha sminket ännu. Men håret utsläppt och självlockigt.
Dagens väder: 3 grader och molnigt.

We were the kings and queens I promise


Jag firar långhelgen med ett glas vin. Det hjälper också mig att våga prata mer italienska med Michele's familj haha. Även om det nu går mycket bättre för mig tycker jag fortfarande att det är pinsamt. Imorgon när Nina och hennes sambo kommer över för middag lär det bli mycket italienska så då är det bara att jag tränar nu när jag kan hihi. Igår pratade jag bara italienska med Michele. Jag har börjat använda hans uttryck. Mycket svordomar och "quindi'", "allora" och "però" som italienare använder hela tiden. Men däremot pratar jag inte med mina händer, antagligen för att Michele sällan gör det. Något som italienare annars är kända för.

Imorgon fixar jag ny italienskalektion till er eftersom jag ändå är hemma. Tänkte just komma med ett inlägg med ord som italienare ofta använder. Som kan vara bra att kunna. Men nu säger jag godnatt! För datorn stängs av.
Ni får ha en toppenkväll!

What a waste of my heart


När jag kom hem från skolan var det första gången på länge som jag inte hade något jag var tvungen att göra. Kändes riktigt härligt! Men insåg att jag inte hade någon ursäkt för att inte ta hand om garderoberna. Ni minns väll hur de såg ut? Så nu har jag bättre ordning igen. Är dock för trött för att fixa kläderna i byrån. Det tar vi en annan gång.

Ikväll ska vi hem till Michele's föräldrar. Michele skyller på att vi behöver mer vatten (vi får alltid det av dem. Här i Italien kan man dricka kranvattnet, men det är bättre att köpa eget.) Jag har inget emot att gå dit idag, men hoppas att vi kan stanna hemma på söndag. Jag menar... en helg kan vi väll ha för oss själva? Vi får även gäster över både fredag och lördag (vilket förstår är galet roligt!) men då vore det skönt att få spenderna söndagen med älskling. Får se vad han säger.

Klar med presentationen!

Tog bort bilden. Den såg normal ut på lilla datorn men knäpp på stora. Så det ska ni slippa ;) Webcam bilder ibland alltså.

Kolla vad jag hittade igår! Min klocka!! Wooohooo. (Var med i bilden) Låg under sängen haha. Har ingen aning om hur den hamnade där. Dock är Guess klockan Michele gav mig julen 2008 fortfarande borta. Leta under soffan kanske?

Är klar med presentationen nu och får snart gå hem. Det gick bra. Var nervös innan, kommer inte riktigt ihåg vad jag sa men de andra sa att det var bra. Vi får betyget nästa vecka.

Imorgon är jag ledig så nu har jag långhelg!! Vi ses hemma.

Snart dags för presentationen

Image and video hosting by TinyPic
Bilder från lookbook.nu

Jag måste säga att jag älskar Andreas stil! Han klär sig alltid stilrent och snyggt. Det är svårt för killar att ha en snygg stil och samtidigt vara annorlunda, egen. Det finns tyvärr inte lika mycket alternativ för män som det finns för oss. Men han har ändå lyckats, coolt!
Nu är illustratorlektionen slut. Vissa sitter och övar på sina presentationer eller lägger till ny information. Jag känner mig klar men är som vanligt rädd att det är något jag missat eller gjort för simpelt. Så jag ägnar mig åt bloggande och läsa bloggar för att få mina tankar på annat for en stund hehe.
Fick förresten 26 poäng av 30 på photoshop provet. är ärligt talat lite besviken på mig själv. Gjorde nämligen ett dumt misstag som kostade mig 3 poäng. Jag kunde ha haft 29 av 30, men men. 26 är nog inte så illa ändå?
Vi hörs när jag kommer hem! Ha en fin dag sötnosar.

100128

Dagens humör: Positivt! Även om jag är nervös inför presentationen i Fashion system.
Dagens planer: Till skolan för att ha illustrator och presentaton i Fashion system.
Dagens kändis:

Vad Hilary Duff är snygg i håret!

Dagens serie: Vänner, säsong 2
Dagens låt: Esmée Denters - Outta here
Dagens önskan: Att det stämmer att jag inte har någon lektion imorgon. Långhelg vore trevligt!
Dagens smink och hår: Lite ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 5 grader och molnigt

Veckans blogg - Silverfisken


Jag är så glad att
Jonas börjat blogga på svenska igen! Hans blogg var den första jag började läsa. Jag älskade hans foton och texter. Man får följa hans liv i Australien. Sist jag läste den hade han precis blivit pappa och jobbade inom reklam. Nu börjar sonen bli äldre och han försörjer sig som bröllopsfotograf, fortfarande i Australien.
In och läs om ni inte redan gör det!

Nu har jag duschat och borde göra klart arbetet i fashion system. Men fan vad det tar emot, min kropp totalvägrar. Efter middagen får jag ta tag i det. Så här kan vi inte ha det. Uppgiften är ändå relativt enkel, och jag har nog bara en kvarts arbete kvar. Så ångestkänslorna borde verkligen inte innfinna sig.
Får se om jag även kommer in med ett blogginlägg senare. En duell kanske?

Sorry att det igen är länge sen jag hade en italienskalektion. De tar lite tid att planera och som ni vet så har tid inte varit något jag berikats med på sista tiden. Men snart så!

Le cose che non dici


Jag och Theo är båda två väldigt trötta idag. För min del beror det på två saker tror jag. Dels att jag bara fick sju timmars sömn inatt eftersom jag satt med den där jävla material technology boken till klockan elva. Sedan för att stressen släppt. Kroppen har varit uppe i varv så länge nu att den här helt slutkörd. Men än är det inte över. Imorgon har jag min presentation i fashion system. Något jag känner mig klart mer säker i. Men det är ändå ett arbete som måste bli klart (är nästan klar). Sen tycker jag det är jobbigt att stå och prata inför klassen, även om det går bättre nu än förut. Trodde att det skulle vara extra jobbigt då det är på engelska, men jag pratade inför klassen förra fashion marketing lektionen, och då var jag inte nervös alls. Fast då var jag uppe med Jennifer, får se hur det går nu när det bara är jag... Får bara tänka att alla är lika nervösa inför sitt eget arbete att de nog inte tänker så mycket på det jag säger hehe.

Nu ska jag fortsätta se på vänner som jag gjort halva dagen. Och en dusch vore trevligt också. Nu när Michele slutat röka luktar han så gott jämnt så det vill jag också göra haha. Ja juste, han har inte rökt alls på tre dagar. Eller jo, han erkände att han bad om en cigarett av sin arbetskamrat igår när vi bråkade. Men inte mer än det, jag tycker ändå att det är starkt. Han vill fortfarande sluta och säger att det blir enklare och enklare att stå emot. Härligt!

As strong as I am I will go on


Solen skiner så härligt idag så jag tog med mig digitalkameran på promenaden med Theo. Han verkade också njuta av det härliga vädret.

Igårkväll började det snöa däremot. Blev helt chockad när jag lämnade italienskan. Snö i Italien den 26e januari?! INTE okej. Som tur var la den sig aldrig men ändå, det är galet. Förra året hade vi 16 grader andra veckan i februari. Det känns inte så troligt att vi kommer få samma värme i år. Men väder kan ju ändras fort.

Svenskar vs Italienare



Många undrar varför jag flyttade till Italien. Så jag tänkte kolla upp vilket land det egentligen är bäst att bo i.

1. När man i Sverige tappar sitt block och massa papper ramlar ut på tunnelbanan (hände mig idag nämligen) så tittar folk bara konstigt på än. Vissa kanske försöker dölja ett leende.
När samma sak händer i Italien så kommer genast två snälla italienare fram och hjälper dig samla ihop dina grejer. Även tidigt på morgonen.
Poäng till Italien

2. I Sverige kan man som tjej utan problem gå på gatan och slippa visslingar, folk som tutar eller någon som vill bjuda på kaffe.
I Italien är det ovanligt om ovanstående saker inte inträffar.
Poäng till Sverige

3. Om man i Sverige står med tre varor och väntar i kassakön brukar den som är framför snällt låta dig gå före.
I Italien kräver de med få varor att få gå före i kön.
Poäng till Sverige

4. I Sverige om du är sjuk lite längre än vad som anses "normalt" är försäkringskassan genast på dig och vill veta varför du inte jobbar.
I Italien måste man gå direkt till läkaren om man är sjuk ja, men han låter dig säga hur många dagar du vill vara sjuk. Och får då fullt betallt för dessa dagar.
(Tack till
Nina som gav mig denna roliga information haha.)
Poäng till Italien

5. I Italien anses 20 000 kronor i månadslön som att du tjänar vääääldigt bra.
I Sverige har många som ingångslön 20 000...
Poäng till Sverige

6. Om en italienare bjuder dig på en drink i baren hoppas han att han har halva inne.
Om en svensk bjuder dig på en drink i baren tar han för givet att du ska följa med honom hem.
Poäng till Italien

7. Om du frågar en italienare om vägen kommer han/hon att ta god tid på sig att förklara.
Om du frågar en svensk om vägen kommer den rycka på axlarna, alternativt peka åt något håll.
Poäng till Italien.

Poängställning:
Sverige: 3
Italien: 4

Forza Italia!!! Hihi

We give and we give and we give up


Blev inget bloggande igårkväll. Satt nämligen med min tygbok från det att jag kom hem från skolan till elva på kvällen.

Som jag slitit, gråtit, kämpat och haft ångest över denna kurs. Jag har gått på varenda lektion, ställt Rebekah så många frågor att hon måste blivit galen på mig och antecknat tills handen gjorde ont.

För vad? Antagligen ingenting. För min lärare är inte lätt att charma inte. Vi märkte tidigt att hon är en lärare som favoriserar. Vissa elever älskar hon, andra har hon fått en helt egen och skum uppfattning om. Jag råkar vara en av de elever hon inte gillar.

När vi gick igenom min bok hittade hon några fel, men jag kunde direkt säga vad det egentligen skulle vara. Jag svarade rätt på nästan varenda fråga hon ställde. Men hon var inte imponerad. Precis som hon inte var imponerad när jag var en av få som lämnat in läxan.

Vet ni vad hon sa till mig?! Att jag inte har tagit hennes kurs seriöst, att jag aldrig ställer frågor på lektionerna och verkar allmänt oengagerad. Det var som ett slag i magen. Hur kunde hon ha fått den uppfattningen??
Visst, kursen är svår. Analysera tyger är inte min grej, som hon själv sa... vi går marknadsföring inte design.
Men fan vad jag har försökt och lärt mig en hel del. Absolut inte tillräckligt mycket för att få högsta poäng. Men jag kan väldigt mycket basic om material technology. Hur mycket mer kan man egentligen förvänta sig efter en kurs på sju lektioner?

Men på henne låter det som att jag blev underkänd. (Vi får inte veta förrän senare.) Jag ville säga emot henne, förklara att jag verkligen kämpat och att hon gärna får ställa fler frågor. Men så fort jag försökte säga emot kände jag klumpen växa i halsen. Jag är så vek. Jag började nästan gråta. Vilket jag hatar att jag alltid gör i sånna situationer.
Så ja... kanske har allt mitt slit varit förjäves. Kunde hon inte bara berättat ibörjan att hon inte trodde på mig så hade jag kunna lagt kursen åt sidan. Så jäkla ovärt allting.

Men om något bra. Theo sov när jag kom hem från skolan!! Han har haft stora problem med att vara ensam hemma, hur mycket jag än försökt träna honom i det. Han har varit omöjlig. Innan jag flyttade till Italien var han jätteduktig och avslappnad med att vara själv. Inga problem. Men jag tror att för att jag lämnade honom nästan ett år så tappade han tron att jag skulle komma tillbaka. Men nu är han lugn igen, grannarna säger att han slutat gnälla. Underbart! Då känns det inte lika jobbigt att lämna honom själv.

Jag är klar!


Jag har äntligen analyserat alla 34 tyger. Ja jag behöver 40, så ska få de sista 6 av Jennifer idag. Men det fixar jag ikväll. Nu ska allt in i boken och imorgon ska det lämnas in till läraren. Känns bra faktiskt. Okej har två stycken jag inte är helt säker på. Men hon kan väll ändå inte underkänna än för två fel? Jag behöver inte 30 poäng (max) för att bli nöjd. Bara jag blir godkänd, det är allt jag begär. Och godkänd är 18 poäng tror jag. Så som jag slitigt förtjänar jag det tycker jag allt.

Snart dags för skola. Jag skippade fashion marketing lektionen imorse eftersom jag fortfarande mår så där. Sen hade vi ändå behövt läsa drygt 40 pdf sidor till lektionen. Vilket jag la helt åt sidan. Men nu är jag tillbaka people!
Michele och jag pratade ut igårkväll ordentligt.

Han har förresten fortfarande inte rökt. Tycker jag är starkt, med tanke på att när vi bråkar brukar han röka ungefär ett paket i timmen... Men det gjorde han inte igår. Och jag vet att han säger allvar. För han doftar så mycket bättre nu. Ingen rök i kläderna. Har aldrig insett att han luktat rök, man märker det bara när det är borta. Igårkväll sa han att han klarade sig bra utan cigaretterna, hoppas det fortsätter så idag! Är stolt över dig älskling.

Theo mår förresten mycket bättre idag. Hans hosta är borta. Nu ska jag ge honom sin mat så får hoppas att han äter.

Hinner inte blogga så mycket idag, kanske kommer in med ett inlägg senare ikväll. Men från och med imorgon eftermiddag borde det vara lugnare i skolan. Vad skönt i så fall! Men har ju alla projektarbeten också...
Jaja, ha en fin dag älsklingar! Tack för alla era tips, tänka positivt och en sak i taget är vad som gäller för mig nu. Så kanske jag slipper bryta ihop igen.

Update: Jag måste säga att det är starkt av er som har lyckats sluta röka eller har partners som slutat röka utan några större problem. För Michele är ett jävla helvete just nu. Han beter sig riktigt illa just nu. Pratar till mig som ett svin något han aldrig gjort förut. Vad sägs som att avsluta senaste samtalet med att säga till mig "vaffanculo ciao" vilket betyder typ "håll käften hejdå". När vi inte ens bråkar, bara för att han är irriterad att han behöver köpa en bok till mig som jag behöver i material technology. Vilket innan han slutade röka inte var något problem alls. Jag skulle kunna ta det här vid vanliga tillfällen. Kunna tänka "håll ut det borde bara vara så här i tre dagar". Men just nu känner jag att minsta lilla kommer få mig att tappa greppet igen. Jag fixar inga konstigheter. Är jag elak om jag ber honom att sova hos sina föräldrar tills han blivit sig själv igen? Nu måste jag till skolan... Får försöka skjuta undan alla andra saker åt sidan så länge. Så gott det går.

100126

Dagens humör: Bättre än igår. Känns skönt att jag är nästan helt klar med material technology tentan nu.
Dagens planer: Till skolan för att börja på Milano projektet och sedan ha italienska.
Dagens kändis:

Visst är Demi Lovato snygg i glasögon!

Dagens dröm: Jag drömde om Mario Kart, att ifall jag vann så skickades det pengar till Haiti. Tyckte det var lite gulligt.
Dagens låt: Britney Spears - 3
Dagens önskan: Att jag slipper skolstressen snart
Dagens smink och hår: Blågrålila ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 2 grader och molnigt

En sak i taget


Jag lyckades få min knäppis att äta en måltid, nu verkar han må bättre. Skönt!

Efter att jag skrev inlägget tidigare mådde jag redan lite bättre. Som alltid när jag fått skriva ner mina tankar. Jag behövde koppla av kände jag. Slippa känna den konstanta stressen. Så jag spelade Mario Kart en timme. Efter det kom pluggsuget och tur det då jag har mycket att göra. Så nu är jag nästan helt klart med materal technology! Åh känns så underbart. Hoppas verkligen att jag gjort ett bra arbete. Det ska in på onsdag. Är galet nervös. Är ju muntligt test också... Men som rubriken säger, får ta en sak i taget.

Nästa blir att prata med Michele. När han kommer hem från jobbet. För så här kan vi inte ha det. Det han ljög om förresten var att han sa till mig för en vecka sedan att han släppt Theo lös med en annan hand i parken. Jag hade blivit galet arg på två sekunder. Hur många gånger har jag sagt att han ALDRIG får släppa Theo lös ute? Och då nekade han det direkt, sa att det bara var ett skämt. Jag undrade vad för jävla skämt det var. (Blir upprörd för att i parken finns det en massa glas. Plus en massa katter. Skulle Theo ha sett en skulle han direkt springa efter, och bilvägen är precis utanför parken.) Men han lovade att han inte hade släpt lös honom. Att det bara var ett dåligt skämt.

Idag träffade jag en man i parken som har en söt hund, som alltid vill busa med Theo. Då berättade han om när han och Michele släpt hundarna fria. Jag blev alldeles chockad. Så det var alltså sant?! Ringde Michele direkt och han nekade det, blev sur på mig som anklagade honom och så var bråket i gång. Men allvarligt talat. Det kan inte vara ett sammanträffande. Michele ljög för att han är konflikträdd. Nu har han förstört mitt förtoende för honom, speciellt när det kommer till Theo. Jag är väldigt rädd om vår lilla vovve och Michele tänker så kortsiktigt ibland. Han tänker bara på hur roligt det är för Theo att få busa fritt, men inte på de evenutella konsekvenserna. Jag som har en tendens att alltid se de värsta scenariorna när det gäller Theo tänker alltid på vad som kan gå fel. Det räcker med ett misstag.

Så ja... det blir att prata med Michele ikväll.

Update; Sitter och godkänner era kommentarer just nu och de är en hel del. Vad underbara ni är!!! Det är för er som jag lägger ner all tid på bloggen som jag gör. För era stöttande kommentarer får mig alltid att må bättre. All kärlek till er.

Update 2; Jag och Michele har pratat. Det är svårt att prata med någon som försöker sluta röka. Men nu går det bättre... Tänker stänga ner datorn för kvällen.

Jag hinner inte godkänna fler kommentarer nu tyvärr. Eller snarare orkar jag inte sitta vid datorn längre. Men era fina kommentarer har verkligen piggat upp! Tack ska ni ha. Kan inte ni allihop flytta till Italien? haha!
Godnatt

Jag behöver en paus

Jag stod på busshållsplatsen. Kände det som att ett mörker inom mig växte. När jag såg bussen komma fick jag panik. Jag höll på att börja gråta, där på busshållsplatsen bland folk. Jag fixar inte det här, jag gör inte det. Så jag skyndade mig hem, och lyckades hålla tårarna inne enda tills jag öppnade ytterdörren och kunde kasta mig i soffan.

De senaste två veckorna har jag mått riktigt dåligt, men jag har försökt att dölja det. Jag är en sådan person som alltid är glad och är optimistiskt över det mesta. Men jag har börjat finna min maxgräns.

Skolan är riktigt jobbig just nu. Vi har säkert fem projektarbeten och jag vet knappt i vilka grupper jag är. Jag har stora tunga arbeten som ska in. Ni anar inte hur mycket jag pluggar, det är helt sjukt. Ändå känns det som att jag inte kommer någonvart, vilket ökar stressen och ångesten. Som ni vet trivs jag inte riktigt i min klass. Tjejerna är verkligen urgulliga och snälla. Men det är ändå som att det finns en vägg mellan oss. De är Milano och jag är Monza. Tjejen som bor utanför, tjejen som ingen frågar om hon vill hitta på något eftersom hon antagligen inte kan träffas. Eller så kanske de bara inte vill umgås med mig? Vad vet jag. Detta tynger och väcker minnen från högstadiet. En period då jag hade det väldigt jobbigt.

Sen är Theo sjuk nu. Vilket leder till en stress för sig. Att lämna en liten sjuk hund ensam hemma känns bara fel. Men jag kan inte missa skolan. Nu förlorar jag ännu en lektion i contemporary art så det måste jag jobba ikapp själv. Och frågorna jag skulle ställa Rachel måste jag söka om på Internet. Det blir som en ond cirkel, allting bara bygger på och blir värre.

Sen den som brukar vara min trygghet har svikit mig. Michele har ljugit om en sak som gör mig oerhört ledsen. Fick veta detta för en timme sedan. Det han ljugit om kanske inte anses som en stor grej, men för mig gör det ont. Det förstör min tillit till honom, när han kan sitta och se in i mina ögon och dra en lögn. Om något som han vet gör mig illa. Hur gör man något sådant? Till den man älskar?

Så just nu känner jag att jag håller på att falla ihop. I förra veckan när jag gick till skolan kom jag på mig själv med att önska att jag skulle bli påkörd. Inte dö, men få hamna på sjukhus några veckor för att vila upp mig. HUR SJUKT ÄR INTE DET?!

Bloggen tar mycket tid förstås men det är ändå något jag tycker är roligt. Något som får mig att fly från verkligheten, drömma om vackra plagg och skriva om de positiva saker som sker i mitt liv just nu. För de finns ju också och jag behöver bli påmind om det när allt känns tungt.

Jag behöver en paus...

Måndag


Fy denna dag är inte rolig alltså, för de i min omgivning.

Michele ringde precis igen. Fortfarande inte rökt men han mår inte bra alls stackaren.
Jag; Men du lyckades ju sluta röka för några år sedan.
Michele; Jag vet, det är enda anledningen till att jag inte gett upp den här skiten ännu. Men det är så svåååååårt.
Jag; Jag är ledsen älskling. Men jag känner andra som gått igenom samma sak och de har lyckats.
Michele; Jag vet.. men bara så du vet kommer jag vara riktigt jävlig mot dig ikväll.
Jag; Va?! Det är ju inte mitt fel att du mår som du gör.
Michele; Det är det visst!! Det är du som tvingar mig att sluta.

Haha jag tycker verkligen synd om honom. Att gå från att röka ett paket om dagen till inget alls är svårt. (Omöjligt?) Det får vi se. Jag hejar på dig älskling!!! Någon av mina läsare som lyckats sluta efter att ha rökt väldigt mycket? Hur gick det för er? Är nyfiken!

Theo har förresten blivit sjuk. Så jag är omringad av folk som mår dåligt. Han har hosta, riktig jobbig också så han har spytt upp saliv några gånger. Sen vägrar han att äta lunch så jag får tvinga honom att dricka vatten istället. Vet ni hur jobbigt det känns att behöva åka till skolan och lämna honom själv!!! Fan fan fan. Men jag måste gå. För det första för att träffa Rachel, hon är i skolan idag och kan svara på våra frågor gällande material technology. Och jag har sex tyger jag är osäker på. Sen har jag missat för många lektioner i contemporary art att jag inte kan missa en till. Men det gör ont. Så jag är inte heller på så bra humör idag...

Kofta, jeans - H&M
Linne - Topshop
Armband - Gåva och Pimkie
Skor - Pimkie

You're a trainwreck but I wouldn't love you if you changed


Allting från hm.se

Så här skulle jag gärna klä mig idag. I söt klänning och vårig jacka. Men det dröjer då Italien bestämt sig för att bli kallare igen. Men i slutet av veckan ska det bli upp mot 7 grader igen, alltid något.

Angående fotbollen igår. Milan förlorade som ni säkert vet, 2 - 0 till Inter. Vilken jäkla match egentligen. Inter förtjänade att vinna, de spelade bättre. Men fy vad fult vissa av spelarna spelar. Som att de är beredda att ha ihjäl Milan spelarna typ. Och domaren... ena stunden verkade han älska Inter (och blundade helt när Inter gjorde tydlig hands inom eget straffområde tex) I nästa var han alldeles för snäll mot Milan istället. Vägra dömma rätt från början till slut. Vilket larv.

Angående Michele's rökning. Han ska ju sluta idag. Ännu har han inte rökt. Men han ringde för ett tag sedan och försökte säga att "ja men om jag röker tio cigg om dagen? Då är det inte så mycket?" Men jag var stenhård. Inte en enda till cigarett ska människan röka. Gör han det blir han skyldig mig 20 euro, väldigt enkelt. Då tänker jag heller inte börja simma med honom. Så han låter bli, men mår tydligen piss. Tycker synd om älskling! Jobbigt hur mycket man ska behöva lida för att sluta med rökning. Men snart kommer hans kropp börja må bättre igen, om han lyckas.

100125

Dagens humör: Trött! Har knappt fått någon sömn alls inatt. Vet inte om jag ätit något jag är allergisk mot för min hud kunde inte sluta klia. Struntade i första lektionen för jag hade aldrig kunnat komma upp kvart över sex.
Dagens planer: Göra klart material technology uppgiften och sen till skolan för att ha contemporary art.
Dagens kändis:

Ashlee Simpson i en riktigt snygg outfit!

Dagens jobbiga: Alltså vår kalender är omöjlig, våra lektioner försvinner lite då och då. Nu verkar det som att vi inte ska ha fashion system på torsdag. När tusan ska man få ha sin presentation?
Dagens låt: Michelle Branch - Everywhere
Dagens önskan: Att det lugnar ner sig i skolan snart
Dagens smink och hår: Ska ta så lite smink som möjligt för att huden ska få vila. Utsläppt hår.
Dagens väder: 2 grader och molnigt (varför har det blivit kallare igen?!)

Bella Svezia


Jag sitter och kikar på bilder från julafton. Gillar den här på Anna, Christoffer och mig. Vad jag saknar Sverige! Eller egentligen inte landet men min familj och vänner. Nästa gång jag åker dit blir över påsk, 31a mars - 6e april. Mamma fyller år den 3e så härligt att faktiskt få kunna ge henne en födelsedagskram detta år. Och någon fin present.

Jag och Michele har spelat Mario Kart hela eftermiddagen därför jag varit dålig på att blogga. Ni har rätt, det är väldigt beroendeframkallande! Nu är vi hos hans föräldrar. Ser på någon film på tv och Michele rengör sina öron haha. Snart blir det middag och sedan Inter - Milan. Ni anar inte hur nervös Michele är! Den här matchen är sjukt viktig. Inter leder över Milan med 6 poäng. Men pga snön som var vid julen så har Milan två matcher mindre spelade. Läste ni om hur Michele blir en trafikfara vid derby? Ja självklart idag med. Han störde sig på ALLT under den korta vägen hit. En bil framför honom körde för långsamt så han började köra långsamt och sen snabbare för att visa den andra bilföraren hur mycket han störde sig. Jag skrek på honom och sa "fan vad jobbig du är när det är derby" haha. Så jag hoppas verkligen att Milan vinner. Så vi kan få en lugn biltur hem.

Kläder, kläder, kläder


Här är de tre outfits jag lagt upp i veckan, vilken är din favorit?
Min är den mellersta. Jag gillar den öppna skjortan och mina latex.

Jag och Michele har spelat Mario kart en timme nu, börjar bli smått beroende hehe. Han vill se Big Brother så vi tog en paus. Det programmet alltså. En kille åkte ut för att han sa "gris Gud". Jag menar visst det var väll onödigt men italienare är lite väl känsliga. Sen när folk bråkar och skriker hora till varandra då är det ingen som bryr sig. Men fan ta den som förbrukar Guds namn fel.  

Mario Kart äger


Maria in action! Man hinner med en pose när man spelar också hehe. Måste säga att folk har rätt, Mario Kart är galet roligt! Det handlar inte bara om att köra fort, utan man kan även förstöra för de andra genom att kasta ut bananskal och bomber och liknande. Så jag som inte är intresserad av snabba bilar tycker den här sortens bilspel är roligast! Spelar förstås som Yoshi jämt, och hittills har vi lyckats kamma hem tre guld. Vilka stjärnor.

Ikväll ska jag och Michele pröva på Chess spelet. Vi har köpt Limoncello som shortsdryck. Så det blir party for two ikväll hehe. Vi hade tänkt gå ut med två vänner men fan vad vi har blivit tråkiga. Föredrar hemmakvällar. Men det är så mycket mysigare och bekvämare. Sen när det blir varmare igen lär man få upp suget att gå ut. När man slipper jackor och trams. Dansa under stjärnorna i svala klänningar är vad jag gillar bäst.

Får se om jag kommer in med ett blogginlägg senare. Varit dålig både på att blogga och svara på kommentarer idag. Men alla behöver en paus ibland.

Ibland får man


Det här är vad jag köpte idag. Blev väll ganska dyrt men saker som jag och Michele verkligen ville ha. Det roligaste var att han inte hade en aning. Ni skulle ha sett hans min när han såg att jag köpt två nya spel till wii. Först tyckte han att jag var galen, men blev förstås även glad. Det var Mario Kart jag ville köpa, som alla säger är så roligt. Man fick med en ratt i spelet. Men jag ville förstås ha två. Jag hittade ingen som man kunde köpa separat. Däremot ett annat bilspel som var mycket billigare än Mario Kart, och där man också fick en ratt med. Så då köpte jag den. Sen tröjan kommer från H&M. Det syns inte så bra på bilden men de markerade axlarna är riktigt fina. Ni får se en bättre bild i någon outfit nu i veckan.

Sen Drinking Chess var alla hjärtans dag present till Michele. Men eftersom han hämtade upp mig i stan efter jobbet så såg han vad jag hade köpt. Så ingen överraskning alltså. Får fixa en god middag den 14e istället. Tycker egentligen dagen mest handlar om att umgås med nära och kära, än att ge bort något. Men jag älskar att skämma bort min fina! Sen tycker vi båda om spel väldigt mycket (som ni säkert har märkt hehe) så jag tycker att det var en bra present. Och som drinkspel? Varför inte!

Trevligt i Milano


Jag hade några riktigt trevliga timmar med Nina i Milano. Hon är precis lika rar i verkligheten som jag fått intryck av här på bloggen. Glömde dock helt bort att ta foton. Så det blev några från bilen på vägen hem istället haha. Jag ringde Michele och frågade om jag kunde åka hem med honom då jag hade köpt så mycket saker att det var tungt att bära. Plus att jag hade Theo i sin väska på axeln.

Ja det blev en hel del shopping, så nu har jag köpstopp igen haha. Men jag är så nöjd med allt! Ni får se senare. Nu ska jag och Michele handla mat.

Lördag med alla hjärtans dag shopping


Idag ska jag in till Milano för att leta alla hjärtans dag present till Michele. Lite roligt, innan honom har jag aldrig haft pojkvän på alla hjärtans dag. Det har alltid tagit slut precis innan eller så har jag träffat någon veckan efter. Men nu får jag fira alla hjärtans dag igen, med världens bästa!

Ska förresten möta
Nina i Milano. Vi har kommenterat varandras bloggar ganska länge nu men aldrig träffas. Dumt tycker jag då hon verkar vara en jättehärlig tjej och vi båda bor i Milano. Så ska bli jättekul!
Hinner inte godkänna era kommentarer nu för har en del att göra innan jag och Theo ska till bussen. Ja han får följa med förstås.

Vi hörs när jag kommer hem i eftermiddag!

How do you sleep while the rest of us cry?


Måste säga att Theo verkar himla nöjd när jag pluggar hela tiden haha. Jag stressar och han snarkar vidare.
Fast jag stressar inte lika mycket längre för det går bättre med material technology nu. Nästan för bra. Mina analyser går fort och de verkar lätta. Därför är jag rädd att jag gör fel. Så känner jag alltid. Hade tänkt ställa läraren några frågor idag men hon var inte i skolan, trots att hon sagt att hon skulle vara det. Fan. Det får bära eller brista. På bilden ser det kaotiskt ut, men det är bara en massa tyger utspridda. Nu ligger de i en fin hög och i ordning. I helgen ska jag köpa boken som de ska in i. Måste även fixa busskort och leta alla hjärtans dag present till Michele. Kanske en aperitivo med Janina på kvällen imorgon? Vet inte om hon hade några andra planer. Hur som helst verkar helgen fullspikad. Nice.

Ikväll blir det lugnt med Michele istället. Vi skippade middagen hos hans arbetskamrat, ingen av oss så jättesugna på att gå. Jag blir så trött av allt pluggande, och han måste jobba sent igen. Så det blir antingen film eller wii spel för oss. Trevligt!

Somehow I'm drawn to danger, and have been all of my life


Jag har alltid haft problem med mensvärk. De första åren hade jag så ont att jag knappt kom upp ur sängen. Kommer ihåg hur min MANLIGA handbollstränare en gång sa att mensvärk inte är riktigt värk. Jag undrar bara HUR FAN VET HAN DET?! Haha. Det var verkligen den dummaste kommentar jag hört. För jag led verkligen.
Det blev bättre sedan jag började med p-piller. Nu gör det bara lite ont och det är hanterbart. Men jag tar värktablett mot det ändå, för känslan är irriterande och gör det svårt för mig att koncentrera mig på studierna.

Jag tycker inte om italiensk medicin. Smakar illa och hjälper knappt. Så under julen när jag var i Sverige tog jag tag i saken. Köpte Ipren för 100 kronor haha, så det borde räcka ett tag får vi hoppas. Nu mår jag bättre igen!

Stökigt?


Michele sa något om att jag borde städa i mina garderober. Jag är inte säker att jag förstår vad han menar...
Haha nädå. Det är ett jävla kaos. Men det jobbiga är att så fort jag städat så blir det lika stökigt igen två sekunder senare. Ni vet när man har bråttom och letar efter den där speciella tröjan man vill bära. Så plötsligt är allt i en röra igen. Men jag ska ta tag i det! Så fort det lugnar ner sig i skolan. Nu ska ännu fler tyger analyseras!

För att göra pluggandet roligare lyssnar jag på musik över spotify.
En låt jag aldrig tröttnat på är: Kelly Rowland - Stole

100122

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Till skolan för att ha fashion history
Dagens kändis:

Mischa Barton riktigt söt i prickigt. En trend som garanterat är tillbaka i vår.

Dagens eventuella: Vi kanske ska till Michele's jobbarkompis för middag. Men jag skulle behöva plugga efter skolan eftersom jag inte lär hinna göra det i helgen. Så ska fråga om vi kan ta det någon annan gång istället.
Dagens låt: Snow Patrol - Just say yes
Dagens önskan: Att helgen känns lång!
Dagens smink och hår: Blågråbrun ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 4 grader och molnigt (varför blir det kallare för igen?!)

Va fan Zara!


Dessa skor är försig ett och ett halvt år gamla. Men inte använda så mycket och jag har varit rädd om dem. Ja bortsett från att jag glömde klacka om och totalt förstörde ena klacken... Men bortsett från det. Jag har aldrig tappat dem heller. 800 kronor från Zara.
Idag på vägen hem från skolan tyckte jag att den högra kändes konstig, som att något var löst. Jag kollade på skon men den verkade bra. Sen kom jag till vårat trapphus och började gå uppåt. Ja då går ena platån av. Bara så där. Jag ser att det bara är tre spikar, trots att det ska vara många fler. De måste ha limmat på platån. Vad är det för jävla grej?!! 800 kronor är ändå en del. Så nu är jag sur.

Men det struntar vi i, mer wii spel för mig och Michele. Yaaay!
Tack för alla era fina kommentarer. Och tack till Maria som fick mig att komma ihåg några av mina egna värderingar ;) Man får ju inte gå och bli en Milano bitch, haha!

Italienare är roliga


Som ni ser är våra salar precis som i vilken annan skola som helst. Jag hade hoppats på lite coolare design första gången jag besökte skolan, men man vänjer sig. Våra italienskalektioner är grymma i alla fall! Man lär sig så mycket varje gång. Synd att de tar slut i år i slutet av mars. Förstår inte varför. Börjar förstås sen i tvåan igen.

Dagens två konstigaste förresten.

Konstigt 1. Det är ingen nyhet att italienare tutar hela tiden. Men idag såg jag det sjukaste när jag väntade på att bussen som skulle ta mig från skola skulle komma. Några bilar börjar tuta när den längst fram inte kör iväg så fort det slår om till grönt. Vet ni vad det var för bil som halvsov? En polisbil!!! Som att italienare bryr sig om det. Det är inte som i Sverige där folk är så rädda för polisen att de börjar köra 50 på en 70 väg.

Konstigt 2. Den senaste veckan har jag sett samma kvinna varje morgon. Då åker jag ändå olika tider till skolan och det är hur mycket folk som helst i Milano. Varför jag känner igen henne är för att hon har ett speciellt utseende. Hon är väldigt kort och ganska smal, bakifrån ser hon ut att vara runt 16 - 18 tack vare sitt långa vackra blonda år och moderna klädstil. Men när hon vänder sig om ser man att hon är betydligt äldre. Säkert 40 - 50. Idag såg jag henne igen men istället när jag skulle hem från skolan, hon gick på tunnelbanan vid Lodi precis som mig. Det komiska är att därifrån åkte hon hela vägen till Monza med mig! Hon måste tro att jag är hennes stalker eller något, för hon kollade lite konstigt. Från Lodi till Monza tar det i snitt 45 minuter. Så det är lite komiskt, don't you think?

Biblioteket


Webcam bild

Kom så tidigt till skolan så jag bestämde mig för att sätta mig i biblioteket en stund.
Hinner inte godkänna era kommentarer så jag tar det ikväll istället. Om ni undrar varför ni inte får något svar på eventuella frågor.

Det här blir första gången i år vi har en ordenlig italienskalektion. I alla fall för mig. Har missat två lektioner och den första gången kollade vi på en film. Så ska bli roligt att komma igång med studierna! Sen ska jag fråga läraren vad de gjorde de två senaste lektionerna så jag kan ta igen när mina andra ämnen lugnar ner sig.

Vi hörs ikväll!

Torsdag med italienska


Linnet är längre än vad det ser ut, det har gått upp på bilderna.

Nu är man klar för att åka till skolan. Fast än blir det inte, ska ut med Theo först och få i mig lunch. Men vi hörs först när jag kommer hem från italienskan så ni får ha en fin eftermiddag!

Topp - Topshop
Skjorta, latex, halsband - Stradivarius
Skor - Zara

Did I leave a sweet taste in your mouth?

Allting från netaporter.com

En väldigt söt och somrig outfit idag. Matchar kanske inte det gråa vädret men garanterat mitt humör! Torsdagar är bra dagar, för då är helgen snart här. Toppen kommer förresten från Dolce & Gabbana, skorna från Fendi och väska och kjol från världens bästa Miu Miu.

Förresten har jag fått veta mer om
världens sötaste tjej. Mina läsare är som vanligt pålästa. Hon heter Abbey Lee, är modell och tydligen ganska otrevlig. Trist hur vackert utseende inte alltid speglar insidan. De som har allt tar det för givet och får attitydsproblem. Inte alla men många. Varför är det så?

Kommer in senare med dagens outfit! Dags att hoppa in i duschen.

Kiss me quick but make it last


Godmorgon bloggen! Nu ligger jag och Theo och myser i soffan. Utanför är det grått och trist. Hoppas solen bestämmer sig för att titta fram lite senare.

Idag har jag bara en lektion i skolan, italienska mellan 16.00- 18.00. Så det är skönt!
Innan det ska jag bara ta det lugnt. Jag kom så långt i material technology igår, att jag allt kan ta en vilodag till. Det enda pluggmässiga jag tänker göra idag är att göra klart fashion system. Bara för att ha det gjort och det är bara några detaljer.

Nu frukost, vi hörs senare!

Inne- och utelista nr 45


Bild jag tog på Anna och Theo två somrar sedan. Vad man längtar till värmen!

INNE

- Självklart att jag känner mig mindre stressad inför material technology. Nu hoppas jag förstås att jag får till analyserna rätt.
- Att jag har både IED kort och CSN kort. Dubbelt så mycket rabatter!
- Avatar. Sist var den med för att jag inte hade sett den men hade höga förväntningar. Nu är den med för att jag har sett den och den var till och med bättre än mina förväntningar!

UTE

- Att vi har så många projektarbeten. Jag vet knappt i vilka grupper jag är i. Allt lär göras i sista minuten...
- För lite tid med älskling. Vad jag saknar honom! Vi ses knappt två timmar på vardagar nu för att han slutar jobba sent och jag måste sova så tidigt. Men ikväll kan jag vara uppe lite längre i alla fall!
- Att jag börjat småäta igen. Det dröjer inte länge förrän jag går och rotar i skåpen. Inte okej!

I know I'm playing with fire but I don't mind


Bild från StockholmStreetStyle

Åh jag är kär! Det här är den sötaste tjej jag någonsin sett! Grym stil har hon också. Nu är jag också sugen på att köpa färgglada väskor och kombinera marinblått med ljusrosa. Älskar hennes frisyr också! Ja kär var ordet haha.

Michele blir sen idag igen. Men imorgon har jag sovmorgon så jag behöver inte gå och lägga mig klockan tio som de tidigare dagarna. Hoppas på Mario spel! Har ni några idéer på vad jag kan göra till middag?

Oh sweetheart put the bottle down


Som ni vet har fyra av våra vinglass gått sönder. Sedan juli 2009 när vi flyttade ihop har vi samlat poäng när vi handlat i mataffären. Då vi inte använt våra poäng har vi samlat ihop en hel del. Och kunde därför få dessa jättefina, tunga kristallglas för poängen. Fina va? De borde inte gå sönder i första taget!
Men så är det oss vi pratar om...

Visste ni att...


...jag var ett riktigt mattesnille på högstadiet och gymnasiet. Nu minns jag inget alls längre.
...salami är min nya drog, kan äta hur mycket som helst. Synd att det är så dyrt bara.
...jag inte riktigt trivs i min klass. Känner mig alltid lite utanför, som att jag inte riktigt hör hemma där. 
...jag fått beröm för fodral och väska av Ebba von Sydow.
...jag och Jenna var på ett event där baren var gratis. Vi unyttjade detta mer än någon annan där.
...jag och Michele aldrig bestämmer innan vad vi ska prata om i videobloggar. Det är så man får dem att bli naturliga.
...jag har haft glasögon sedan jag var 13.
...jag och Michele vill köpa en till chihuahua, en vän till Theo. Men att det inte riktigt finns pengar till det, ännu.
...när jag putar med läpparna så syns det faktiskt att jag har läppar. Lite.

Dagens lunch


En cappuccino och så choklad till det. Jag borde starta en hälsoblogg så nyttig som jag är!

Vet ni vad? Efter dagens material technology lektion känner jag mig lugnare inför provet nästa onsag. Skönt!! Som jag har stressat. Nu har jag alla 40 tygerna, en del av dem är redan analyserade, resten ska jag sätta igång med nu. Rachel, läraren, kommer vara i skolan på fredag så har man några frågor kan man komma till henne. Hon är sträng ja, men är väldigt snäll när det kommer till att svara på frågor. Idag fick jag mycket gratis, det tackar vi för. Sen angående bilderna till varje tyg var inte det så viktigt. Det är bara ett plus, inte ett krav. Jag har ju tio och kan nog hitta några fler. Så det är bra att jag slipper stressa över det också. Sen har jag börjat läsa anteckningarna på tunnelbanan till och från skolan. Bra sätt att spara in tid. Vad organiserad jag är!

Nu ska det analyseras tyger!

100120

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Till skolan för att ha material technology, sista lektionen innan tentan.
Dagens kändis:

Ashley Olsen var otroligt söt i en blå bakelse på Golden Globe's efterfest!

Dagens frukost: Skogsbärsyoghurt. Riktigt gott!
Dagens låt: Demi Lovato - Trainwreck
Dagens önskan: Att jag efter dagens lektion känner mig mindre stressad inför provet.
Dagens smink och hår: Brun ögonskugga, svart eyeliner och svart mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 5 grader och sol, lite moln

I'll be there for you


Alltid när jag känner mig trött, sliten eller krasslig så tycker jag om att se på vänner. Jag har alla tio säsongerna och tror att jag nu ser om avsnitterna för 7e gången haha. Idag har jag hunnit med att se fyra. På grund av allt plugg var det länge sedan jag kunde se ett avsnitt, så var passande med en vänner eftermiddag idag.

Michele kommer hem om en timme, han kunde bli lite sen men jag hoppas att det bara handlar om fem - tio minuter. Saknar honom så mycket! Det är tråkigt att vara hemma utan honom.

Snart är det vår

Image and video hosting by TinyPic
Vet att bilden ser lite knäpp ut, tagen med mobilkameran.

Efter skolan gick jag ut på promenad med Theo. Det var så härligt i det fina vädret! Jag verkligen njöt av solens strålar och det gjorde Theo också. Nu känner man att våren snart är här, trots att det var varmare igår än vad det är idag.

Jag har beslutat mig för att vila idag från pluggandet. Det har blivit så mycket den senaste tiden och stressen över material technology (jag är en person som aldrig stressar) har gjort att kroppen börjat säga ifrån. Halsen gör ont, jag är förkyld och har lite feber. Så det blir vila för mig så kan jag sätta igång imorgon igen. Bäst så.

Dagens lunch


Omelett och varma mackor från ugnen till lunch. Med tomat, ost och skinka. Och så ett glas vodka förstås.
Haha nääädå. Vatten.

Lyssnar på Pixie Lott och kikar mot balkongen där Theo står och kollar på allt som rör sig. Tills idag har det varit för kallt för det så han har hållit sig inomhus. Kommer ihåg i höstas när han jämt låg ner på balkongen, hans favoritplats. Jag tycker att det fortfarande är för kallt även om solen värmer något. Nu kom han precis in och tittade på mig, när jag tänkte lyfta upp honom i soffan sprang han ut på balkongen igen haha.

IED badge


Idag fick vi våra studentkort. Syns lite dåligt på bilden tyvärr. Ser väldigt seriöst ut.. eller inte. Bilden på än togs med en webcam haha. Men jag ser det bara positivt, det är svårt att bli dålig på en bild som är helt suddig. Sen har jag gått på skolan i fyra månader nu, kortet var efterlängtat. Studentrabatter here I come!

Jag var nog trött imorse förresten. Lyckades gå av en tunnelbanestaton för tidigt. Lite drygt så där. Som tur är går de väldigt ofta här, så nästa kom bara två minuter senare. Men ändå. Det är inte så värst roligt att vara en virrpanna. Jag slarvar bort allt, och har inte koll på mycket. Tröttsamt. Michele gav mig tillexempel en ny hårfärg i födelsedagspresent (blev brunett) för att något sådant borde jag inte kunna slarva bort. Hmmm

100119

Dagens humör: Trött!
Dagens planer: Till skolan för att ha fashion marketing och italienska
Dagens kändis:

Ashley Tisdale är snygg som vanligt. Jag älskar kavajen!

Dagens jobbiga: Imorse ville jag verkligen inte gå upp, längtar tills våren verkligen slår ut. Då brukar jag inte ha problem med att komma upp tidiga mornar.
Dagens låt: Pixie Lott - Band Aid
Dagens önskan: Att dagen i skolan inte känns alldeles för lång. Trots att jag går från nio till arton.
Dagens smink och hår: Svart eyeliner och mascara, håret utsläppt.
Dagens väder: 6 grader och soooool

Duellen - Kristen vs Ashley


Ny duell! Kristen vann stort mot Olivia, 63 röster mot 36. Den här gången blir det en Twilight fight. Bella mot Alice. Vem är din favorit? Stewart i klackar eller Greene i bekvämare skor?

Jag lyckades inte slå några av Michele's rekord i Wii Resort tyvärr. Han är så där tråkigt grym att det inte är roligt att spela mot honom. Däremot slog jag mitt rekord i bowling! Nu är det 196 (innan var det 175). Michele har 216 den jäveln. Spelade även Super Mario, försökte leta efter alla stjärnor så man får bonusbanorna sen när man klarat sista världen. Jag och Michele ligger ju på 6e redan (av 8). Men att hitta de stora stjärnorna är svårt alltså!

Nu är jag hungrig. Älskling kom hem! Undertiden jag väntar på honom ska jag göra klart uppgiften i fashion system. Ha en trevlig kväll raringar!

Everytime I fall asleep my dreams are haunted


Jag fick en snilleblixt efter att jag skrev det tidigare inlägget. Jag kom på att jag har ju faktsikt ett magazine från Vogue som bara innehåller en massa catwalk bilder. Det bästa från vårkollektionerna 2009. Jag kastade mig genast över den och 45 minuter senare hade jag plöjt igenom hela. Resultatet blev okej, nu har 10 av mina 16 tyger bilder som matchar deras mönster och färger. Det är faktiskt väldigt svårt att hitta. Problemet är ju fortfarande att jag behöver 40 tyger. Men som jag alltid säger. Det löser sig. Dags att börja mata in allt om material technology. Får inte glömma bort att det är ett muntligt test också. Vad jag längtar till den 28e januari. Då kursen är över. Förhoppningvist. Jag vägrar omtenta!

Sitter förresten och lyssnar på en massa gamla Westlife låtar. Kärlek kan de sjunga om allt. Skönt att lyssna på vid sidan av plugg. Men nu? Nej nu förtjänar jag faktiskt en paus. Annars kommer jag gå in i väggen så som jag pluggat den senaste tiden. WII RESORT NÄSTA! Michele, dina rekord bör passa sig.

Måndag med projektarbete




Jag vet att jag överanvänder dessa skor men det är svårt att låta bli. Nya favoriter!

Idag har jag varit riktigt duktig på att plugga. Är nu nästan klar med presentationen i fashion system. Bara en uppgift som jag är osäker på som jag ska fråga de i skolan om. Jag har även jobbat med projektarbetet i fashion marketing. För vi måste visa läraren imorgon hur långt vi kommit. Jag och min grupp har knappt kommit någonstans. För vi har aldrig tid att träffas, alltid är det någon som är iväg. Så jag tog tag i saken själv. Får hoppas de är nöjda med mitt arbete.

What else. Ja juste material technology. Som att jag kan glömma. Jag ska ta med en Elle tidning och se på tunnelbanan om det finns några catwalk bilder där som matchar mina tyger... Håller tummarna.

I skolan blir det tre timmar projekt research. 16.00 - 19.00. Jag undrar om det är meningen att vi redan ska veta vad vi ska ha för projekt. I så fall är jag smått körd. Men det löser sig alltid.

Klänning - En italiensk butik jag glömt namnet på.
Halsband - Stradivarius
Skärp - Lindex (tror jag haha)
Armband - Glitter och pärlarmbandet är från Donnapiù
Skor - Pull & Bear

Ja jag skulle ha håret i en knut, tills jag insåg att en dusch vore trevligt. Om jag har håret i en knut kommer det aldrig att torka. Ja jag lufttorkar alltid, hårtorkar får mitt hår att bli ostyrt krull.

Italienskalektion nr 5


Bild
Jag tog en paus med italienskalektionerna över jul och nyår. Var osäker om jag skulle börja igen. Men eftersom så många av er verkar gilla lektionerna så kör vi nu på som vanligt igen.

Idag blir det glosor. Att kunna italienska ord är förstås viktigast. Men eftersom de bygger meningar på ett helt annat sätt än vi gör i Sverige så blandar jag glosor med meningar för att ni ska förstå hur en mening ser ut.
När jag pluggade italienska själv studerade jag bara glosor. Efter fyra månader kunde jag väldigt många ord, men förstod inte alls hur jag kunde få ihop dem till meningar. Då förstod jag att jag hade pluggat helt fel.

Hur som helst. Här har ni veckans glosor. På torsdag eller fredag får ni meningar och nästa vecka blir det grammatik.

Io - Jag
Benvenuto - Välkommen
Mi chiamo - Jag heter
Si chiama - ni/han/hon heter
Come - hur
Inglese - engelsk
mio - min/mitt
il nome - förnamnet
parlo - jag talar
qui - här
signora - fru
signore - herr
suo - ert/hans/hennes
svedese - svensk

Försök att lära er dessa glosor utantill!

I Italien är man klart mer artig än i Sverige. Tillexempel ska jag aldrig säga "ciao" till en person som är klart äldre än mig. Då använder man salve, buongiorno eller buona sera. Ord vi redan gått igenom tidigare.
Man använder även signora och signore framför namn för att vara extra artig. Detta om personen i frågan är gift. Om inte används istället signorina eller signorino.

Ni som är nya på bloggen och vill också lära er italienska kan klicka på den här kategorin, så kommer ni till lektion ett.

100118

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Plugga och till skolan för att ha projekt research. I vår kommer vi inte ha så mycket lektioner då vi istället koncentrerar oss på ett stort projekt. Milano heter det och jag vet inte ännu vad jag ska inrikta mig på.
Dagens kändis:

Mary-Kate Olsen lika snygg som alltid! Härligt att hon bytt ut brillorna hehe.

Dagens cravings: Jag är galet sugen på sushi! Nu var det alldeles för länge sedan jag åt det.
Dagens låt: Demi Lovato - Don't forget 
Dagens önskan
: Att jag fixar material technology kursen förstås.
Dagens smink och hår: Hudnära ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret i en knut.
Dagens väder: 9 grader och molnigt

Yoshi love


Bild

Sedan Michele kom hem har vi hunnit äta middag och spela en hel del Super Mario över wii.
Vi kom till en värld där jag la märke till äpplena.
Michele; Vi kan flyga så vi skyndar oss genom världen.
Jag; Vänta... det är en YOSHI BANA!!!
Blev helt hysterisk när de små äggen kläcktes och världens finaste yoshi kom ut. Var flera världar sedan vi senast hade en yoshi bana. Jag vet inte varför jag älskar dessa små.. dinosaurier? (Någon som vet vad yoshi betyder?)
Det kommer från när jag var en liten flicka. Då dessa påminde mig om hästar. Och jag som alltid ville börja rida.

Nu har jag ridit och slutat, och saknar det något hysterisk. Så antagligen därför som denna gulliga varelse ger mig samma känsla.

Ett arbete nästan klart, ett annat är ett helvete


Ovan är presentationen jag jobbar med i power point. Till Fashion System projektet.

Jag är nästan klar med fashion system uppgiten. Är inte alls orolig över den, eller jo... att mitt arbete ska vara mycket sämre än de andra i klassens haha. Men det tror jag inte. Är lite nervös över att prata inför klassen men det ska nog gå bra.

Det som får mig att må dåligt är att tiden tickar neråt i material technology. Som jag redan klagat om tidigare.
Men uppgiften är en jävla helvetesuppgift! Vi måste ha 40 tyger. Jag har 16 (Jenny jag behöver din hjälp!!) Annars måste jag köpa fler... vet inte vart man kan göra det och det lär kosta en hel del.
Analysera tygerna borde gå ganska bra. jag är inte helt väck i det området. Men att hitta catwalk bilder där modellerna använder liknande tyger är ett jävla skämt. Jag har hittat tre, suttit och letat hur länge som helst. Och de jag hittat är inte perfekta. Antingen är mönstret/färgen annorlunda Eller materialet, men hur hård kan hon vara? Antagligen extremt. Det är ändå den tuffaste läraren jag pratar om.

Fan, fan, fan jag vill inte bli underkänd. En omtenta kostar 1600 kronor. Och måste göras i augusti. Då jag planerar att befinna mig i Sverige. Jag måste även plugga in allt hon sagt som ni vet då det finns ett muntligt test också. När ska jag hinna? Sen om det ändå bara handlade om tid... Vissa grejer känns helt hopplösa, som att de inte går att ordna oavsett hur mycket tid jag har på mig.

Jag väntar på ett mirakel...

Inte som andra hundar


Jag vet att man inte ska ge hundar kycklingben. Det kan uppstå så vassa kanter som skadar halsen på hunden när de sväljer. Ibland så allvarligt att det blir livshotande.

Men Theo är inte riktigt som andra hundar. Han börjar inte ivrigt bita på benet och sväljer alltihop. Nej han lägger sig ner lugnt och stilla på marken med kycklingbenet mellan framtassarna. Sen börjar han slicka på det långsamt, som om det vore en klubba. That's it. Han biter inte en enda gång. Nästa gång vi ger ska jag komma ihåg att filma.

Nu är jag hemma igen med Theo. Michele åkte vidare till sin faster. Jag vill inte följa med då det skulle vara så mycket folk och jag tycker att det är jobbigt att ha med Theo då. Kan inte slappna av då alla är på honom. Sen är Michele's kusin rädd för hundar så det var lika bra ändå. Därför ska jag göra nytta istället, bli klar med presentationen i Fashion System. Vi hörs senare!

Vi väljer


Här är de outfits jag lagt upp i veckan, vilken är din favorit?
Min är den andra, jag är precis som många andra väldigt förälskad i randigt just nu.
Roligt att det ser ut som om jag haft tre olika hårfärger på en vecka. Kameran är bra på att ljuga.

Nu sitter vi och dricker kaffe framför någon film. Dubbad på italienska förstås. Jag har vant mig vid det nu, tycker inte att det låter så konstigt. Okej b-filmer. Men stora filmer har väldigt bra italienska dubbare. Eller vad man kallar det. Men förstås, det är skumt att höra Brad Pitt prata italienska. Med en helt annan röst. Även om italienaren lyckas tajma läpprörelserna nästan perfekt.

Besöksrekord


Såg inatt innan jag gick och la mig (därför som den blåa linjen går neråt.. jag hade ju inte haft så många läsare på bloggen klockan ett inatt hehe) att jag igår hade nytt besöksrekord! Första gången ni varit fler än 4000 personer. Mitt tidigare rekord var på 3200 någonting, så roligt med ett litet ryck uppåt. Välkomna alla nya läsare, hoppas ni vill stanna!

Angående mitt nattinlägg. Självklart är jag inte deprimerad längre hihi. Men det var skönt att skriva av mig, även om jag är lite orolig över era reaktioner. Ska godkänna kommentarerna nu. Tycker fortfarande att Pandora är en mycket bättre värld än jorden. Men jag är ändå lycklig med det liv jag har. Bor ju med världens bästa man och har en galet söt hund. Får studera mitt största intresse och har en familj som alltid stöttar mig. Vad mer kan man önska sig? Avatar var en fantastsik film, och jag kommer garanterat köpa den när den kommer ut på dvd.

Avatar, den bästa film jag sett


Jag brukar inte skriva nattinlägg. Oftast är det bäst att vänta till dagen efter när man vill skriva om något. För då är ens tankar klarare. Men just nu vill jag inte att de ska vara klara. Jag vill inte se Avatar ännu som bara en bra film.

För det första, det var den. Absolut den bästa jag sett. Bättre än vad jag trodde att den skulle vara, och då hade jag ändå skyhöga förväntningar. Jag förstår inte hur vissa kan säga att den är så lång att den blir långtråkig ibland. Jag tycker att dessa tre timmar gick galet fort, och det var aldrig någon plats där det kändes trist.

Vi såg filmen i 3D som jag rekommenderar alla att göra. De första tjugo minuterna gjorde det lite ont i ögonen innan man vande sig. Men det var det värt, för man kom verkligen in i filmen. Det kändes som man var där, i Pandora. I en bättre värld än våran. Jag kan garanterat förstå varför många har blivit deprimerade efter den här filmen. Jag är smått deprimerad själv just nu, även om jag tror att den känslan kommer vara borta imorgon. Därför jag vill skriva det här inlägget nu.

Filmen handlar om ett krig mellan människor och Avatar folket. Även om folket i Pandora inte vill kriga, de hatar när ett liv går förlorat. Men när de ser hur människorna förstör deras värld blir de vansinniga. Jag blev vansinnig. Vanligtvist klarar jag inte av att se brutala scener. Tittar alltid bort. Men dåliga tider förändrar än helt klart. För när kriget satte igång njöt jag av att se människornas äckliga huvuden dras bort.

Vi människor framstås inte som särskilt bra personer i den här filmen. Vi bara förstör. Precis som vi gör i verkliga livet, se hur illa vi behandlar jorden. Bara för makt och pengar. Sånt jävla slöseri på det som kanske är rymdens enda planet med ordentligt liv. Men det här kommer vi nog inse försent.

Självklart finns det några människor i filmen som är bra personer som vill Pandora bara de bästa. Precis som det finns människor i verkliga livet som gör allt för att rädda vår planet. I början tänkte jag att jag hoppas att vi finner en planet som Pandora, men ångrade mig fort. För vi skulle bara förstöra den också. Som Michele sa, vi är parasiter.

Nu kommer nog vissa av er bli arga på mig men det får jag ta. För det är så här jag känner. Men antagligen kommer jag vakna upp imorgon och bara se det positiva i filmen. Minnas alla fina händelser och hur väl gjord filmen var. Jag hoppas det finns en plats någonstans precis som Pandora. Och att om möjligt, jag får leva där i mitt nästa liv.

Godis. Goooooodis.


I butiken

Michele; Vi köper godis också.
Jag; Nej jag vill inte ha.
Michele; Men jag vill ha.
Jag; Du gillar ju inte ens godis.
Michele; Jo jag gillar dessa.
Jag; Hmm... okej men jag kommer inte äta de där.

Gissa vem det är som nu har tryckt i sig halva påsen? Och vem som inte har ätit en enda.
Jävla Michele haha. Får mig att äta onyttigt. Jag visste ju att han inte gillar. Och han visste att jag skulle vilja ha senare.

Lördag


Nu ska jag och Michele till matbutiken. Här ska det storhandlas!
Vi hörs när jag kommer hem igen.

Klänning - MQ
Armband - Gåva & Pimkie
Pumps - Tiger

A dopo... ciao!

You've got me laughing while I sing



Jag måste säga att
världens bästa syster är galet snygg i sin nya hårfärg. Två tummar upp!

Hade tänkt köra ett träningspass idag eftersom jag inte gjorde det igår. Men träningsvärk är ju alltid som värst andra dagen, mina vader är inte att leka med alltså! Det är pain att gå från vardagsrummet till köket, som handlar om två meter. Så ingen träning idag, får bli imorgon istället. Jag har ju varit så duktig de senaste två veckorna ändå. Istället ska jag jobba vidare på min presentation i power point! Det börjar se riktigt fint ut nu, kommer garanterat vara klart till på onsdag. Skönt. Då behöver jag med världens största scenskräck bara att oroa mig över att framföra den inför hela klassen på engelska...

Your words are my freedom, your love my joy


Gårkvällen blev riktigt mysig. Eftersom det var min och Michele's månadsdag fixade jag det extra fint med ljus och så drack vi vin från vinglas och inte vanliga. Det är en stor grej för oss eftersom glasen är så jobbiga att diska haha! Tyvärr gick ännu ett glas sönder igår, vi är verkligen helt omöjliga. Så nu har vi bara två kvar, de vi fick från vinprovningen och som verkar tåla allt. Dags att köpa fler?

Vi spelade super mario på wii och för en gångs skull var det jag som fick vara duktig, det gillades! I vanliga fall är det alltid Michele som ligger tre meter före mig och tycker att jag saktar ner honom när jag dör hela tiden haha. Men igår gick det riktigt bra för mig, kanske har börjat förstå spelet äntligen. Galet roligt har det varit hela tiden i alla fall.

Vad som händer idag? Först blir det plugg, sedan handla mat. Jag måste även handla en ny bok som jag ska ha mina tyger i eftersom min var för liten. Hoppas jag hittar någon bra som inte kostar för mycket. Ikväll ska vi se Avatar i 3D. Åh vad jag har längtat! Hoppas att den är så bra som alla säger. Men det är den nog.

Inne- och utelista nr 44


Jag och Emma när vi var ute och firade att jag fyllde 21 och hon 19 i december.

INNE

- Leopardleggings. Jag är galet sugen på ett par.
- Avatar. Jag har inte sett filmen ännu, ska se den imorgonkväll. Men jag tror att den är så bra att jag redan sätter den på inne-listan. Ungefär som när man gav Obama fredspriset innan han hunnit göra något.
- Att vi går mot ljusare tider. Förut blev det mörkt vid fem här, nu blir det mörkt vid tjugo över. Lovely! Det går äntligen åt rätt håll igen.

UTE

- Spotifyreklamerna. Man blir ju så där lagom galen på dem. Speciellt med tanke på att de kör samma om och om igen.
- Förkylningar, och jag har åkt på en ordenlig. Man ser knappt vardagsrumsbordet för att den är täckt av snorpapper. Mysigt va?
- 4 timmars håltimmar. Lektionen vi skulle ha haft imorse är flyttad till på måndag klockan fyra. Så nästa vecka har jag tre dagar med 4 timmars håltimmar. Fy.Fan.

Angående min viktminskning


Några kommenterade min viktminskning mellan 2007 och 2008. Jag gick ner ganska mycket då, men av helt naturliga skäl. 2007 var jag en riktig soffpotatis, hade nyligen slutat träna och det var så skönt att inte göra någonting. Men i slutet av det året kom Theo, och plötsligt blev det långa promenader flera gånger om dagen. Bara den lilla träningen fick mig att tappa de kilon som satt sig under 07. Jag har aldrig kännt mig tjock. (Eller jo, när jag bott tre månader i Italien och insett att jag gått upp sju kilo, men det handlade bara om ovana)
Så ni behöver inte oroa er att jag var sjuk eller liknande, jag har bara väldigt lätt för att gå ner i vikt.

Förresten om något helt annat. Idag har jag och Michele varit tillsammans i ett år och sju månader, eller 19 månader om man föredrar att räkna så. Mysigt! Hoppas på många fler år och månader.

Flytta?

Allting från netaporter.com

Inte så mycket färg i dagens önskeoutfit. Men det måste det inte alltid vara. Kärleken till grått kom tidigt. Gammal kärlek rostar aldrig.

Michele berättade imorse att lägenheten till höger om oss (som har stått tom sedan vi flyttade in här) ska säljas. De som äger den är trötta på att ha den och vill sälja den billigt. Den är större än våran, en trea och med lägenheten får man även garageplats. Vilket vi inte har nu. Det komiska är att vi skulle betala mindre i månaden med den lägenheten än med denna. Sen är det alltid bättre om man kan köpa istället för att hyra.
Så både jag och Michele känner oss väldigt sugna på att köpa lägenheten. Vore verkligen underbart. Vi behöver ju inte större egentligen, men vi gillar det här huset. Och om några år skulle vi behöva flytta ändå när familjen utökas hihi. Om vi ändå sparar på det, varför inte flytta redan nu när vi har denna guldchans?

Bara två problem.
1. Vi har kontrakt på den här lägenheten i två år. Men det är av en kompis så han kanske skulle gå med på det ändå. Kanske.
2. Vi måste förstås ta lån. Det är inte säkert att banken vill låna till oss. Men då lägenheten är så billig och både jag och Michele har fast inkomst (hoppas att mitt studielån räknas som det) så borde det inte vara några problem.
Så kanske, kanske blir det flytt för oss snart. På ett sätt är det ju bra att ha ett gästrum, för mina vänner och familj som kommer och hälsar på från Sverige hihi.

Förresten har jag inga lektioner idag, min modehistoria blev också inställd. Så nu har jag långhelg! Lika bra, för då kan jag plugga hela dagen vilket jag verkligen behöver. Tror inte att jag tränar på wii fit idag, har världens träningsvärk i vaderna och magen sedan igår. Så bättre om jag vilar idag och kör ett pass imorgon istället.
Nu plugg!

Scusa se non parlo piano


Bild från igår. Theo låg så gulligt i min famn med nosen under filten.

Godmorgon! Det här är andra gången jag vaknar idag. Var uppe redan kvart över sex. Tog på mig kläder och åt frukost. Men något kändes konstigt, jag hade en känsla av första lektionen idag (information om det stora projektarbetet vi har i vår) var inställt. Så istället för att ta på mig linser och smink satte jag mig vid datorn och gick in på skolmailen. Se där, fanns ett mail om att lektionen var inställd. Lite spooky eller hur? Våra lektioner är nästan aldrig inställda. Så jag klädde av mig igen och la mig ner i sängen. Somnade fort, när jag vaknade kände jag verkligen hur underbara de 90 extra minuterna jag fick var.

Nu har jag gott om tid till nästa lektion. Mellan två och fyra har jag modehistoria. Michele är glad som slipper komma hem i lunchen till Theo, eftersom jag inte blir borta så länge.
Funderar nu på om jag ska äta en andra frukost... känns lite onödigt, väljer en tidig lunch istället. Om några timmar. Hoppas er fredag blir toppen!

Min stil från 2006 - 2009


2006 och 17 år. 2006 började mitt intresse för mode. Jag klädde mig i baskläder och söta klänningar. Älskade långa halsband och platta skor.


2007 och 18 år. Jag började experimentera en hel del med min stil. Knästrumpor bars ofta, lager på lager var mitt ledord. Jag hade problem med min hud, hade ännu inte hittat världens bästa medicin som nu räddar mig varje vinter. En liten Theo föddes och förgyllade min tillvaro.


2008 och 19 år. Jag började bli säkrare i min egen stil och körde på det istället för att testa allt jag kom över. Det köptes dyra skor och klänningar och alla mina pengar gick till shopping. Använde nästan aldrig jeans. Klänningar och kjolar kombinerat med tights vid de kallare dagarna.

2009 och 20 år. Det blev mycket nakna ben tack vare Italien och dess underbara klimat. Klackarna blev högre och högre och jag fortsatte att bära klänningar. Jeansshortsen blev också väldigt populära.

Nu när jag ser tillbaka kan jag säga att de flesta outfits från 2008 och 2009 bär jag gärna igen. Jag gillar det enkla från 2006 men blir tråkigt om det alltid är basic. 2007 var ett galet år men jag lärde mig mycket om mig. Både personligt och stilmässigt. Vad 2010 har att bjuda på? Det vet jag inte ännu. Men jag hoppas på ännu mer shopping och att fortsätta klä mig exakt så som jag gillar själv. Utan att bry mig om när andra inte gillar det.

Vilket år tycker ni att jag lyckades bäst?

Torsdag betyder dags att tvätta


När jag skulle leta strumpor idag blev det problem. Det fanns bara två kvar, en röd och en vit. Hur tusan har jag lyckats med det? Jag rotade och rotade men icke, det fanns bara dessa två kvar. Så jag satte genast igång en ny maskin och nu sitter jag här med två olika färger på strumporna. Michele tyckte att det var himla roligt.
Tur att man har skor som döljer detta problem när man går ut haha.

Lyssnar nu på bra musik över spotify, Jordin Sparks - S.O.S spelas för tillfället. Jag undrar hur många artister som gjort en låt med denna titel? En hel del skulle jag säga. Fast Jordins heter ju faktiskt också (Let the music play) så lite unikt kanske... äääh jaja. Nu börjar jag ordbajsa så dags att säga hejdå. Kommer in senare med ett inlägg flera av er har väntat på. Inte italienskalektionerna. Måste plugga idag men imorgon eftermiddag har jag nog tid att fixa ett inlägg till det. Nej inlägget jag har tänkt mig senare är något helt annat, men lika efterlängtat.
Stay tuned!
Jag ska bara plugga ett tag.

I'm not a supermodel, I still eat McDonalds


Så här har man sett ut idag. Nu kommer folk tjata om att jag borde skaffa lugg, som alltid när jag visar min enorma panna. Jag funderar faktiskt på att skaffa det, men vet inte om jag kommer orka sköta den... We'll see.

Hur som helst. Kläderna åker på efter duschen igen. Nu bär jag nämligen sportBH och shorts. Har precis kört ett riktigt tufft pass på wii fit. Min kropp kändes stark efter två dagars vila så jäklar vad jag drog på.
Flera yogaövningar, 15 minuters joggning, 40 armhävningar på raken (utmanade tränaren.. han dog precis innan mig haha), 2 gånger 30, ni vet när man står som längst ner på armhävningarna och ska hålla den posen i 30 sekunder. Svårt att förklara men fy vad det tar! Hela min kropp skakade mot slutet haha. Gjorde även några andra styrkeövningar. Det känns nu i kroppen.. jag vill inte veta hur det kommer kännas imorgon. Men fan vad skönt ändå! Nu kommer lunchen smaka fantastiskt gott.

Tröja - JC
Sjal, jeans - H&M
Halsband - Kappahl
Armband - Chicy.se
Skor - Pimkie

Vad jag har burit svenskt idag då.

Italienare och kösystem, ett skämt


Jag kom hem för tjugo minuter sedan, tog mycket längre tid än vad jag trodde att det skulle göra. Var så mycket folk på plats. Nu har jag i alla fall min Codice Fiscale, som ett personnummer med de fyra sista siffrorna som man måste ha. Vilket betyder att jag nu kommer kunna fixa busskort här. Betala 170 kronor i månaden istället för 360 som jag gjort hittills. Att det tagit mig 16 månader är ganska sorligt egentligen... Snacka om att jag förlorat pengar på det. Först av ovisshet, sedan av lathet.

Förresten är italienare dumma när det kommer till kösystem. Man fick en kölapp, som alltid. Men istället för att ha nummer 1 till 999 tillexempel så hade de något himla konstigt system. Olika bokstäver och siffror. Så stod det på en skärm några nummer och när det var nästas tur så kom det upp ett nummer och vart man skulle gå. Problemet blev att man inte hade någon aning om när det var ens egen tur. Man bara satt och väntade och väntade utan att veta hur många nummer som kunde vara före än. Sånt här gör ju att väntan känns mycket längre.

Men, men nu är det klart. Och denna kod kan jag ha föralltid, så länge jag bor kvar i Italien. Great!
Åt precis frukost, var för tidigt för det innan vi åkte. Blev en salamimacka, salami är min nya drog. Sjukt gott.

100114

Dagens humör: Trött, fan jag känner inte alls som om jag fått någon sovmorgon haha. Men jag lär väll inte vara lika trött under dagen som igår.
Dagens planer: Fixa koden man behöver här och sen plugga
Dagens kändispar:

För mig finaste paret i Hollywood! Och Nicole Richie klär sig alltid så snyggt. Nu blev jag sugen på att köpa en röd halsduk.

Dagens plugg: Idag blir det att jobba på fashion system projektet, nu vet jag äntligen exakt vad jag ska göra.
Dagens låt: Justin Bieber - One love
Dagens önskan: Att våren kommer snart!
Dagens smink och hår: Blågrå ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 6 grader och sol, lite moln

Alla andra inlägg får vänta...


I just need to catch my breath...

Bild

I keep pushing myself even do I can't take it at all


Jag kom hem rekordsnabbt idag! Brukar ta en timme, igår till och med en timme och tio minuter. Men idag, då kom jag hem på 40 minuter, nästan så att man bor nära skolan haha. Denna tur berodde på att båda tunnelbanorna kom precis samtidigt som mig, och likaså bussen. Tänk om man hade sådant flyt varje dag.

Så nu sitter man framför datorn och saknar sin vovve. Theo är hos Michele's föräldrar. När Michele slutar jobba kommer han och hämtar upp mig så drar vi dit för middag. Känns riktigt skönt att varken behöva laga mat eller diska ikväll. Bara sätta sig ner vid ett dukat bord. Alldeles underbart. Jag är helt slut, efter att ha gått upp kvart över sex två dagar i rad.

Imorgon hade jag egentligen kunnat sova ut eftersom jag inte har några lektioner. Men, jag ska ju fixa den där förbannade koden och Michele ska ha nytt ID så upp klockan sju är vad som gäller. Men det känns ändå nästan som sovmorgon.

Vi hörs senare! Då lär jag komma in med en inne- och utelista tror jag.

Ångestkursen


Visst ser det ut som en trevlig kurs om man kollar på bilden? Få se en massa tyger, olika mönster och känna sig fram. Men det är det inte. Verkligen inte.

Kursen heter material technology. Vår lärare är riktigt tuff. Slutuppgiften ska vara 40 olika tyger, analyserade och klara. Inte nog med det måste vi även hitta catwalk bilder där liknande (helst samma) tyger ska ha varit använda. Efter det ska vi även ha ett muntligt prov om två veckor då hon ställer frågor om allt hon gått igenom dessa sju lektioner. Vilket är en hel del med tanke på att varje lektion är tre timmar.  Detta är ändå en minikurs. Men ändå har vi sjukt mycket att göra, speciellt med tanke på alla våra läxor vi haft.

Eftersom jag ville koncentrera mig på slutuppgiften, alla tygerna, så blev den senaste läxan halvdan. Det visade sig att jag var en av få som lämnat in den, de andra struntade i det. Så hon läste mitt papper tyst och sen sa för hela klassen "jag är inte imponerad". Jag blev smått generad. Tydligen hade hon tyckt att jag skulle ha haft bilder också.

En del av kursen är intressant ändå. Den delen går in och jag minns allting utantill, utan att behöva läsa på om det igen. Som vissa speciella tekniker som är ganska coola, och konstigt nog info om symbolerna på våra kläder som gäller tvätt. Men resten, större delen av kursen, är bara en massa snack. Alla olika strukturer, om tygerna är tryckta, hur de är färgade och bla bla bla. Jag har flera sidor anteckningar om alla olika namn. Och dessa ska vi kunna utantill, förstås. Som när jag ser ett tyg ska jag veta exakt vad det är för struktur, om man använt någon speciell teknik, hur den är målad (hela tyget eller garnet?) och liknande saker. Kanske låter lätt, men ibland är två olika strukturer väldigt lika varandra så det är svårt att veta säkert.

Fy jag får ont i magen. Men bara att ta en sak i taget. Imorgon blir det att sitta inne på style.com och leta 40 modeller som bär mina tyger. Juste, jag har inte 40 tyger än. Men Jenny kan förhoppningsvis hjälpa mig då det finns tyger som ska slängas på Jil Sander. De kan jag nog få. Hoppas! Annars måste jag köpa, har nämligen bara 15 som jag fått från skolan. Det kan bli dyrt... Med tanke på att jag måste köpa en jäkla bok där alla tyger ska in, den jag köpte från Sverige var för liten.

Kreativt arbete


Vad kan man göra av en massa träd? Ett hus? Papper? Eller varför inte...


Hästar! Coolt va? De ser verkligen verkliga ut. Vilket pill det måste vara att sitta och göra bara.

Nu har de lunchstängt i biblioteket så jag sitter i ett stökigt uppehållsrum. Jag föredrar datorsalarna för där är det lugnare, men där har man lektioner nu tyvärr. Jag vågar inte gå och störa. Vissa lärare låter än sitta vid en dator om man är tyst och inte anväder skrivaren, andra skäller på än för att ens ställa frågan.

Bilderna kommer härifrån

Håltimmen börjar

Allting från topshop.com

Vad kvinnlig och snygg man skulle se ut i den här outfiten. Väskan påminner om den söta jeansväskan jag köpte från Zara. Helt värdelös, öppnar sig hela tiden så den är omöjlig att använda. Förhoppningsvist håller väskan ovan låset bättre...

Nu har jag åter igen fyra timmar tills Fashion system börjar. Till och med lite längre eftersom vi fick sluta tidigare. Jag sitter i biblioteket som verkligen är proppfullt för ovanlighetens skull. Massa studerande italienare. För mig blir det en massa plugg imorgon istället, känner att jag börjat komma efter med en del. Men det löser sig alltid.

100113

Dagens humör: Trött, men var ändå inte så jobbigt att ta sig upp när klockan ringde
Dagens planer: Till skolan för att ha material technology och fashion system
Dagens kändis:

Ashley Olsen klär sig snyggt när hon är ute och joggar. Roligt att vi har likadana hörlurar.

Dagens trevliga: Imorgon kan jag sova till kvart över sju i alla fall, känns som sovmorgon haha
Dagens låt: Rihanna - Te amo
Dagens önskan: Att det snart är helg..
Dagens smink och hår: Guldaktig ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 6 grader och sol, lite moln

Smaka en liten kaka


Chokladkakan jag gjorde igår blev förresten väldigt god. Även Michele gillade som inte brukar gilla sött. Den ni!
Jag tog en bit nu, är så himla hungrig. Michele borde vara hemma om 20 minuter och då blir det mat.

Kom hem från skolan precis. Vi såg en italiensk film på italienskalektionen som heter Io non ho paura. (Jag är inte rädd) Riktigt speciell och fin. Handlar om en pojke som hittar en annan pojke gömd och fångatagen. Han vet inte vem det är som fångatagit pojken och behandlat honom illa. Han fortsätter att komma tillbaka till pojken för att ge honom mat och vatten och se att han fortfarande är vid liv. När han får veta vem det är som kidnappat pojken önskar han att han inte visste...

Förresten, jag såg en busschaufför röka medan jag väntade på min buss. Hur illa är inte det?! Alltså när han var i bussen. Galenskap. Men nu måste jag börja med maten, vi hörs senare mina fina!

Fashionstars = Stjärnor med koll på mode


En läsare ville att jag skulle lägga upp bilder på kändisar vars stil jag gillar. Ovan har ni mina sju favoriter,
Rachel Bilson, Nicole Richie, Lauren Conrad, Ashley Tisdale, Taylor Momsen, Ashley Olsen och så nummer ett Mary-Kate Olsen. (Främst outfits från 2005 men hon är alltid snygg)
Vem av tjejerna ovan tycker ni har snyggast stil?

Nu är det bara en timme kvar till italienskan börjar. De här tre timmarna har gått ovanligt fort, skönt. Imorgon blir det lika lång håltimme igen... Tur att man har Internet.

Jag behöver er hjälp!
Pappas fru ska göra en telefonundersökning på sitt jobb och hon behöver ringa tjejer som är fotointresserade. Är du det? Maila mig då ditt telefonnummer till
[email protected]

Hungrig?


Bild
Många bloggare är i Thailand just nu. Jag undrar om de äter delikatesserna ovan?
Fy vad vidrigt egentligen. Trycka i sig inseker. Men det slutar väll med att någon bloggare skriver att det är trendigt och plötsligt blir det lika populärt som sushi.

Första lektionen gick förresten bra. Jag orkade lyssna bättre än på länge, så nog har man blivit utvilad av ledigheten i alla fall. Klockan fyra har jag italienska så jag har en hel del dötid här framför datorn. Rebekah är och handlar mat och Caroline är med sin mamma som är här på besök på Ikea. De har det bra som har nära till allting. Skulle jag åka hem skulle jag få vända direkt. Så jag håller mig här i datorsalen. Funkar det med.

Uppraggad på gatan - igen


Jennifer i min klass är så söt som har henne, mig och Caroline som bakgrundbild på sin snygga mobil.

Idag när jag gick till skolan, kvart i nio på morgonen, så stannar en bil intill mig. Jag tror att det är Jennifer i min klass och går fram när rutan dras ner. Ser då att det är en man i 35-årsåldern.

Dialog på italienska, översatt till svenska
Han; Hej, mitt namn är (jag har glömt hans namn)
Jag; Hej...
Han; Vart är du på väg?
Jag; Till skolan.
Han; Jag kan köra dig om du vill
Han börjar öppna dörren och jag backar.
Jag; Nej nej det behövs inte. Äääh jag ska bara in här och ta en kaffe först. (Låg ett fik bredvid)
Varför kan jag aldrig lära mig att bara säga nej?!
Han; Jaha men jag är också sugen på en kaffe.
Jag; Jaha vad trevligt, men ojdå vad sen jag är till skolan. Måste skynda! Hejdå!
Han; Du är vacker!

Ropar han efter mig medan jag skyndar iväg. Vad är det med italienare och att alltid hitta tillfällen till att flirta? Jag menar okej på en klubb, men en tisdagmorgon? Det här är fjärde gången det händer mig under en konstig tidpunkt eller konstig plats. Jag vänjer mig aldrig vid den underliga situationen...

Tisdag och tillbaka i skolan


Det var tungt att gå upp när klockan ringde men nu är jag pigg! Känns som att jag inte sett tjejerna i skolan på evigheter så det ska bli roligt. Idag har jag fashion marketing och sedan fyra timmar hål (hatar dessa håltimmar) och efter det italienska. Jag ska försöka uppdatera bloggen mellan lektionerna. Har fått önskemål från läsare om vad för inlägg de vill läsa om så det ska jag försöka fixa.

Ha en fin dag!

Pälsväst - Stradivarius NY!
Klänning - H&M
Armband - Pimkie och gåva
Skor - DinSko

Duellen - Olivia vs Kristen


Förra duellen blev väldigt jämn. Så jämn att Olivia och Lauren fick 20 röster var. Det gav mig utslagsrösten, och jag föredrog Olivias outfit. Den här gången möter hon Twilight stjärnan Kristen. Två helt olika outfits, men vilken faller dig bäst i smaken? Fashion à la Palermo eller vardag à la Stewart?

Precis kommit ut ur duschen. Vet att jag lovade efter bilder på kakan, men blev för trött. Kanske tar bilder ikväll när Michele smakar den istället hehe. Jag har redan tagit min första bit, okej stora bit, det var riktigt gott! Hade varit ännu bättre till vispad grädde. Men det hade vi inte. Bättre för kroppen.

Dags att börja med middagen!

Baka en liten kaka


Jag har inte bakat något sedan jag flyttade till Italien. Ganska konstigt med tanke på att jag bott här i 16 månader, och bakade jämt hemma i Sverige. Det blev alltid chokladmuffins när vi inte hade något gott hemma och jag hade slut på pengar. Smart va? Sno av mammas ingredienser, fast hon blev aldrig sur. Eller jo, när jag tryckte i mig 13 muffins innan middagstid.

Idag blir det en chokladkaka jag aldrig bakat förut, så hoppas verkligen det blir gott. Vi får se. 17.25 är de klara och då lägger jag in bild på resultatet i det här inlägget. Bara så ni snabbläsare vet.
Hoppas Michele tycker om, tänkte att vi kunde smaka av kakan efter middagen. Han är inte så mycket för sötsaker egentligen, men jag håller tummarna.

Varför just Italien?


Denna fråga får jag varje dag, så istället för att svara var och en tar jag en ordentlig förklaring här i bloggen.

Om jag sa att Italien alltid har varit min dröm, skulle jag ljuga.
På gymnasiet hade jag spanska som språk, italienska tänkte jag inte ens på. Däremot blev jag och Cissi bra vänner under gymnasiet. Hon var (och är) en riktig italiennörd. Älskar fotboll men följer inte allsvenskan utan serie a. Sen har hon varit i Italien fler gånger än vad man kan räkna på fingrarna.

Så när jag berättade för henne att min faster bodde i Italien (hon flyttade hit efter gymnasiet som au pair i två år, studerade sedan design i fyra år och jobbar nu på Jil Sander) blev hon alldeles till sig. Självklart var vi tvugna att åka och hälsa på henne! Jag hade aldrig varit i Italien och tyckte att det kunde vara roligt. Min första resa med en vän också. Shami, en annan tjej i klassen skulle också ha följt med men kunde inte tyvärr.

Vi åkte i början av november 2006. Sverige hade fem gradigt, Italien 22 och sol. Det var kärlek vid första ögonkastet för min del. Italien hade allt. Värmen, kulturen, människorna och det kändes som att Milano var staden där allt kunde hända. Precis som många känner när de åker till New York för första gången.

Jag och Cissi dagdrömde om att flytta till Italien. Äta frukost ute varje dag som vi gjorde då (gör jag aldrig nu) och kunna dansa under stjärnorna från mars till oktober. Men vi trodde aldrig att det skulle bli möjligt, men vi började snabbt planera en nästa resa.

Det blev först i maj 2008. Då mitt liv förändrades totalt. Jag träffade Michele, mitt livs kärlek. Plötsligt kändes drömmen om att bo i Italien inte lika omöjlig. Jag vågade tänka möjligheterna med att flytta. Milano är en perfekt stad att studera mode i, ett intresse som hade växt enormt under gymnasiet. Sen hade jag ju Jenny där, så någon från familjen. Men det kändes galet att flytta för någon man träffat två gånger, som inte ens pratade någon engelska. Jag kunde ingen italienska. Men det var något med Michele som gjorde mig fäst, nästan besatt av att få lära känna honom bättre.

Jag bestämde mig när jag, Cissi, Michele och hans vän (nu vår vän) Thomas åkte bil. Låten Tiziano Ferro - Ti scattero una foto spelades på radion. Då visste jag att jag skulle flytta, att jag hörde hemma i Italien. Jag kan inte förklara hur jag visste, det var en känsla som växte i mig.

Jag ville testa på au pair livet precis som Jenny gjorde och började leta familj. I september samma år flyttade jag (efter att ha kommit och hälsat på Jenny flera gånger under sommaren för att kunna träffa Michele), har inte ångrat detta någon gång sedan dess. Jag älskar Italien, och jag känner verkligen att jag hör hemma här.
Så nu vet ni varför jag bor just här.

Bröllopsklänning


Jag fick den här bilden förut av
Rebecca, en söt läsare. Tyckte bilden var lite rolig, kanske ser jag ut så här när jag om 2 - 3 år gifter mig? Nej inte riktigt, klänningen är tokfin men jag vet redan exakt hur min ska se ut. Kan inte lägga upp några bilder som skulle påminna om tanken i mitt huvud, eftersom Michele läser bloggen.
Men däremot när vi början planera bröllopet, fortfarande långt kvar, så kommer jag självklart skriva om allt i bloggen! Ifall det skulle vara intressant för er.

100111

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Spela wii och plugga
Dagens kändis:

Ashley Olsen ute och shoppar tillsammans med sin snygga favoritväska.

Dagens dröm: Jag drömde att jag började ta sånglektioner hos min syster och blev skitbra haha
Dagens låt: Alex Baroni - La distanza di un amore (Min favorit av hans låtar)
Dagens önskan: Att läxorna inte tar allt för lång tid att göra.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 5 grader och molnigt, kan bli soligt

Ni väljer


Här är de outfits jag lagt upp i veckan, vilken är din favorit?

Vi har riktigt trevligt hos Michele's föräldrar. Vi har spelat kort och jag ägde totalt, imorgon får ni foton.
Theo ligger och sover över mina fötter. Han föredrar till skillnad från mig när vi slöar i soffan istället. Han vill nämligen inte ligga och sova där själv om alla andra är i köket.

Nu ska vi börja äta, ha en toppenkväll så hörs vi igen imorgon!

Söndag hos svärföräldrarna


Sorry för den dåliga kvalitén. Fick använda digitalkameran eftersom batterierna till systemkameran behöver laddas.

Nu tänkte jag kolla igenom bloglovin innan vi ska till Michele's föräldrar. Söndagsmiddagen ni vet.
Jag tar med mig datorn så att jag kan uppdatera bloggen lite senare.

Den här dagen har varit ganska seg, typiskt söndagar visst? Har i alla fall hunnit med mitt dagliga wii fit pass. Börjar ju skolan på tisdag så då kommer jag inte hinna varje dag. Men är nog lika bra, var sjukt skakig idag! Satte inte nytt rekord i något, illa. Så blev mest joggning för in del, skönt det med.

Vi hörs senare sötnosar!

Klänning - Zara NY!
Halsband - Julklapp av Anna
Armband - Diesel och julklapp av mamma
Skor - Pull & Bear

Theo ville vara med på bilderna också, eller jag tvingade honom hehe. Michele agerade fotograf.

Min ålandstös kommer till Milano!


Jag är så glad för jag och
Jenna har pratat om att hon ska komma hit. Det är helt sjukt hur länge sedan vi sågs, över ett år sedan. Vi gick ett år tillsammans på Stockholms Universitet (ekonomi och it)
Sen flyttade jag till Italien och hon går nu sitt sista år. Åh tänk om jag också var klar med skolan så snart hehe.

Hur som helst. Vi har pratat om att hon ska komma hit i vår, datum är ännu inte bestämt. Det blir antingen innan påsk eller efter.

Jag och Jenna kom varandra väldigt nära året innan jag flyttade hit. Vi umgicks jämt, antingen lugna kvällar hemma där vi pratade om allt eller vilda utekvällar med killarna från klassen. Som alltid startade hemma hos Jenna, våra förfester var bäst. Bilderna ovan är från just en av våra förfester, som alltid börjades med ett blogginlägg från hennes dator och ett glas vin. Jag gjorde henne självklart till en bloggnörd hehe.

Livesång till avlidna pojkvännen


Alex Baroni var en väldigt berömd italiensk sångare. En av hans populäraste låtar var Cambiare.
Han var tyvärr med i en motorcykelolycka för några år sedan och avled.

Här sjunger hans flickvän låten Cambiare till honom, och det är så otroligt vackert och mycket känsla.
Lyssna och bli berörda!

Scrivi qualcosa che non hai detto mai


Det blev riktigt trevligt hemma hos Alessandra och Andrea igår, min förra au pair familj. De är verkligen världsbäst! Roligt att träffa Janina en snabbis också. Hon skulle ut och dansa och såg skitsnygg ut. Jag var inte sugen på att följa med, då regnet verkligen öste ner. Förstör vilket partyhumör som helst. Men jag hoppas att hon hade roligt!

Tjejerna blev jätteglada över min julklapp. Jag gav dem kritor då de inte har det här i Italien vad jag märkt. Sen även glitterklister, som de kan glittra på alla deras teckningar. Jag har även bjudit över dem att spela wii med mig och Michele någon helg, får se att det blir av!

Vi drack te och åt en god äppelkaka som Alessandra bakat, till det svensk vaniljsås som Janina köpt på Ikea. Goooooott!

Ser ni sockerskålen förresten? (Står zucchero på som socker heter på italienska) Alessandra sa att hon tänker på mig alltid när hon ser den. Varför? För att under en av mina första veckor hos familjen lyckades jag ta sönder deras fina sockerskål. Den bara flög ur handen på mig en morgon, helt galet! Såg nästan ut som att jag kastade den med flit. Men de blev inte arga. Alessandra köpte en ny, och skrattade och sa att "den här är det omöjligt att ha sönder" haha! Åh underbaraste familj.

100110

Dagens humör: Helt okej. Lite sur på Michele. Han blev hysteriskt sur när Theo vaknade klockan åtta imorse och ville gå ut. Istället för att väcka mig och be mig gå ut med honom började han slänga i dörrar. Barnsligt.
Dagens planer: Ta det lugnt och sen hem till hans föräldrar på kvällen.
Dagens kändisfamilj:

Helt sjukt hur söt den här familjen är! Bild från People Magazine.

Dagens film: Vi hann inte se tredje Pirates filmen igår så får bli idag istället.
Dagens låt: Tyler Hilton - You'll ask for me
Dagens nedräkning: Skolan börjar på tisdag igen, jag måste säga att ett längre lov hade varit trevligt.
Dagens smink och hår: Mascara och utsläppt hår.
Dagens väder: 5 grader och molnigt

Finn ett fel


Emma Watson och hennes bror är med i Burberry's senaste annonskampanj. Riktigt snygga båda två!
Förresten älskar jag Emma. Har sett henne i flera intervjuer, hon är så vuxen trots sina arton år. Och så har hon en klassisk stil som jag älskar. Både i sin personlighet och till klädsel.
Men det är inte vad det här inlägget handlar om. Burberry har lyckats göra en ordentlig reduceringsmiss i bilden ovan, kan ni finna den? Jag berättar i nästa inlägg vad det är.

Nu har jag strykit kläderna. Orkade inte göra alltihop, var så stor hög. På måndag tar jag resten.

Lördag


Nu är vi hemma från butiken. Tog lite extra lång tid idag för Michele var så seg haha. Jag sa vid bordet att det borde vara bra om vi kom iväg vid två (klockan var halv två) eftersom vi behövde ta ut Theo efter. Han tyckte att det var lugnt. Tio över två undrar jag om vi ska gå och han svarar "jadå jag ska bara duscha först".
Suck, suck. Den killen ibland alltså. Men nu är vi hemma och Theo har kommit ut på en runda.

Ikväll ska vi hem till min förra au pair familj som sagt. Vi ska inte vara där förrän vid nio, så nu ska jag försöka övertala Michele att spela super mario med mig!

Skjorta - Stradivarius - NY!
Cardigan - JC
Jeans - H&M
Skor, armband - Pimkie
Pärlarmband - DonnaPiù

Alessandro Dell'Acqua


Jag och Michele i soffan, han framför en fotbollsmatch.
Jag; Michele om du fick välja exakt vad som helst som jag kunde blogga om vad skulle du välja då?
Michele; Fotboll.
Jag; Men nej.
Michele; Alessandro Dell'Acqua
Jag; Vem? (Lät som om han sa Alessandro Bacqua)
Michele går in på hemsidan.
Jag; Jahaaaa Alessandro Dell'Acqua
Michele; Jag sa ju det.

Och så kommer bilden ovan fram på
hemsidan. Och jag föll direkt för klänningen. Känns lite Blair när hon försöker förföra Chuck gång på gång i säsong 2 av Gossip Girl. Så Michele fick som han ville, även om jag vart förvånad att det var denna halvkända italienska designer som han ville att jag skulle skriva om. Han är konstig ibland.

100109

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Till au pair familjen för att ge tjejerna sina julklappar. De har varit iväg på skidsemester, därför vi inte kunnat ses tidigare.
Dagens kändis:

Lauren Conrad är då alltid lika snygg!

Dagens film: Tredje pirate filmen.
Dagens låt: Michael Jackson - Man in the mirror
Dagens önskan: Att vi kommer iväg till outleten i Schweiz imorgon.
Dagens smink och hår: Blålila ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 5 grader och molnigt.

Strike a pose


Jag veeet att det är mycket Mary-Kate i den här bloggen. Men när jag såg den här bilden kunde jag inte låta bli att lägga in den. Underbaraste! Sen ska ni veta att jag faktiskt lyssnar på erat gnäll. Hade jag inte gjort det hade bilder på henne funnits med i varannat inlägg - minst!

Jag och Michele spelade precis wii resort. Han vann över mig i bowling och slog sitt tidigare rekord, sittandes. Då han inte orkar stå. Fusk! Själv spelar jag som en normal person ståendes och kommer inte ens i närheten... Suck suck.

Men något jag däremot är riktigt duktig i är att skjuta pil. Eller hur säger man? Kasta pil? Jag är så duktig att Michele kallar mig för Robin Hood, och jag har rekordet i nybörjare, amatör och avancerad. Den ni!
Men nu ska vi äta. Jag funderar på att ta ett glas vin till maten, det är ju trots allt fredag. Känns lite tråkigt när inte Michele kan dricka, eftersom han känner sig krasslig.

Wii fit som träningsmetod


Jag får många frågor om Wii fit. Om det är roligt, vad man får göra och om det ger någonting.
Jag tror absolut på den här träningsmetoden, om man använder sig av den rätt.

Det finns fyra olika kategorier. Yoga, Muscle, Aerobic och balans. I yoga får man göra riktigt bra övningar och med hjälp av funktionerna som ger en poäng så "känner man" när man gör rätt. Så att man tränar rätt muskler. Det är svårt att förklara men så är det i alla fall. Yogan älskar jag och jag har redan efter tio dagar märkt hur min balans förbättrats, nu kan jag stå nästan helt stilla på de svårare övningarna.

I muscle är det tuffare övningar. Tillexempel kan man battla sin tränare i armhävningar eller göra bra tricepövningar, som är populära hos kändisar. Det går att köpa vikter där man sätter in wii kontrollen så att man jobbar tyngre. Jäkligt bra tycker jag!

I Aerobic är det uthållighet som gäller. Man kan jogga kortare och längre rundor, köra boxning (svettet bara rinner!) och step tex. Här får man upp flåset och det är roliga övningar.

Sen finns balansövningar som är mer roliga än att ge något. Det är mer lekar där man tränar balansen i kroppen.

Vissa övningar är lättare än andra. Så vill man att träningen ska ge något så gäller det att ta de som är jobbigare. 8 minuter boxing, tio minuters joggingrunder och så battla sin tränare. Det är jobbigare, ibland vill man bara ge upp och gå över till balansträningarna men då tänker jag på
Jessica Alba och fortsätter vidare. Det känns ju så bra sen när man är klar med träningen!

Så wii fit ger absolut bra träning, om du orkar köra de tuffa övningarna. Precis som på vilket gym som helst. Sen är det lättare att behålla motivationen när man har träningshallen redan i vardagsrummet, istället för att behöva åka iväg till något gym i regnet. Så jag rekommenderar det absolut!

Män tror att de är dödsjuka när de är förkylda


Se så nöjd Theo är i Michele's famn hihi. Han är verkligen precis som en bebis. För exakt så här låg jag i mammas famn mina första månader i livet. Älskade.

Förresten är män omöjliga. Michele är ju sjuk som ni vet. Men han har ingen feber längre, är bara förkyld. Ändå är allt så himla svårt.

Michele; Kan du köpa cigaretter till mig? (Jag var precis på väg ut med Theo på en runda)
Jag; Varför går du inte själv?
Michele; Men jag är ju sjuuuuuuk...
Jag; Ja och jag är kall, det regnar ute dessutom och det är långt till butiken. Mycket enklare med bil.
Michele; Men jag kan inte åka när jag är sjuk.
Jag; Hur många cigg har du?
Michele; 5..
Jag; Det räcker gott och väl för idag. Se den här dagen som ett försök att börja röka mindre. Skitbra ju!

Och så gick jag ut med Theo, i regnet. Han var lika töntig han. Vägrade gå någonstans där det inte fanns tak. När vi kom fram till parken fanns det inget skydd så då vägrade han gå längre. Jag försökte då gå tillbaka men det ville han inte heller. Istället var jag tvungen att bära honom så att han kunde skydda sig under mitt paraply.
Kom hem till Michele som låg ynklig i soffan och kollade på fotbollen, antagligen lite småsur för att jag inte köpte några cigaretter till honom. Vad är det med män att få vilken liten sjukdom som helst att verka som om man vore dödssjuk? Larvigt. Don't you think?

Elsas mode - Recension


Igårkväll läste jag ut Elsas Mode. En av de bästa chic lit böcker jag läst, verkligen! Jag hade väll inte så höga förväntningar när jag började. Sofi Fahrman jobbar inom mode och har en blogg, det betyder inte att man är en bra författare. Men jag blev positivt förvånad från första stund. Personskildringarna är fantastiska och man dyker ner i en intressant roman om Stockholms modeliv. Många kända personer nämns och man får en inblick i hur de rika Stockholmarna lever sina liv.

Elsa är en 21 årig tjej från Borås. Hon har bott i New York de fyra senaste månaderna men måste återvända hem, av en anledning hon inte vill berätta för någon. En kväll när hon är uttråkad startar hon en modeblogg, Elsas Mode, som ska bli Sverige bästa. Hon lyckas få ett jobb på ett café i Stockholm och flyttar dit. Hon märker att Stockholm inte alls är som New York. Huvudstaden är full av besvikelse, lycka, hårt arbete och så snygga killar. Inte minst Hugo. Stockholms snyggaste singel som Elsa genast förälskar sig i, vilket leder till många problem.

Läs boken, läs läs läs! Sen när ni förälskat er i den lika mycket som jag kan vi bli glada över att det både kommer en andra och tredje bok i serien.

Grattis pappa 43 idag!


Min fina pappa fyller 43 år idag. Det firar han med att gå och se Luftslottet som sprängdes med Birgitta. Anna är snäll och är barnvakt till Cornelia. Jag hade gärna varit i Sverige nu och kunna ge pappa en födelsedagskram, istället blev det ett mail.

Bilden är från när vi spelade Super Mario Bros wii på juldagen. Fick spelet som julklapp av honom och Birgitta och vi var såklart tvugna att testa det. Sjukt roligt! Jag tvingar Michele att spela det hela tiden haha. Nu när han är sjuk lär det inte gå så bra.. Istället ska jag köra dagens wii fit pass. Ska även skriva mer om det här spelet då det är många som har frågor om det. Men det senare.
Ha det fint lovers. Yours truly / Maria

100108

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Ta hand om stackars Michele som gått och blivit sjuk
Dagens kändisar:

Mary-Kate (i mörk jacka) och Ashley (i ljus) var riktigt snygga på flygplatsen här om dagen. Minus Ash skor och byxor som jag inte riktigt gillade...

Dagens film: Idag blir det nog att se andra Pirates filmen med Michele, länge sedan sist.
Dagens låt: Shakira - Objection
Dagens önskan: Att Michele slipper vara sjuk länge
Dagens smink och hår: Blålila ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 6 grader och regn.

Inne- och utelista nr 43


Jag och fina Orvokki på julafton!

INNE

- Elsas Mode. Helvete vilken bra bok! Sofi Fahrman har verkligen lyckats. Jag är snart klar med första och längtar till den andra kommer ut. (Totalt blir det tre böcker om Elsa)
- Solen. Vilken humörshöjare alltså, underbart!
- Spotify. Sjukt bra program för att lyssna på musik. Men snart kanske jag inte kan göra det längre här i Italien... får bara lyssna två veckor men sen tar det slut för att det inte är giltligt här i Italien. Suger.

UTE

- "Att skriva börja här" En bok jag köpte som tydligen skulle vara riktigt bra för oss som vill bli bättre på att skriva. Den sägs ha används i flera skrivkurser och vara ett bra hjälpmedel. I helvete heller. Är bara skrytsamma poeter och journalister som berättar om att de har lyckats. Det finns inga tips om hur man skriver bättre, vad man ska tänka på. Bara skit rakt igenom 
- Vissa kurser jag har i skolan. För krångliga! Och jag får inte hjälp av de jag frågat i klassen heller.. Så vet inte vad jag ska göra. Men löser sig på nått sätt va?
- Att ideal aldrig ska få vara hälsosamma. Man pratar ju nu om att 2010 försvinner size zero, och detta är toppen. Men de "nya" modellerna är istället riktigt stora nästan varenda en. För en motbild mot de tidigare spinkiga modellerna. Men på vilket sett visar detta ett hälsosammare ideal? Jag tror att det är ungefär lika många som dör i fettma varje år som i anorexia. Eller? Kunde de inte ha börjat med hälsosamma kroppar istället. BMI 22 ungefär. Men men.  

Update; Haha Spooky. Som jag skrev i mitt första inlägg idag så drömde jag ju att jag var ute och drack drinkar och sjöng karaoke med
Kenza inatt. Kolla in hennes senaste inlägg.

When you exercise imagine your ideal body


Meningen i rubriken säger min personliga tränare i wii fit till mig varje gång jag gör en tuff utmaning. Så att man ser framför sig hur sin kropp kommer bli efter allt slit. Det fungerar! För då orkar man mer. Jag tänker alltid på Jessica Alba. Hon har enligt mig en av världens snyggaste kroppar. Hälsosamt smal och fit. Vem vill inte se ut som henne?

Var ute med Theo precis, solen är borta igen. Riktigt tråkigt. Men det är inte överdrivet kallt i alla fall. Sen mår man alltid bättre av att tänka på att det bara blir ljusare och varmare nu. Våren är snart här! (I Italien i alla fall)

Kortspel


På julafton spelade jag kort med mina fina syskon samtidigt som vi såg på Kalle Ankas jul. Mysigt värre. Kortspel kör vi jämt på landet i Finland. Då det regnar och man inte har något annat att göra. Ibland glömmer vi bort tiden och märker att klockan är halv fem på morgonen. Då struntar vi att gå och sova helt. Mitt rekord är 40 timmar vaken. Det som fick mig att gå och lägga mig var inte att jag var trött. Utan att det kändes som om väggarna kom emot mig. Sjuuukt obehagligt! Då sprang jag ner i sängen och somnade direkt.

Nu är jag klar med dagens wii fit pass. Känns skönt! Dags för lunch. Mat smakar alltid bäst efter att man har tränat.

You can be a sweet dream or a beautiful nightmare

Allting från netaporter.com

Tänk om man fick gå klädd så här idag... Skulle inte vara fel! Jag kommer inte bjuda på någon outfit idag. För det blir endast träningskläder för mig. Snart dags för ett wii fit pass! 9e dagen i rad. Inte illa. På söndag blir det en vilodag. För då lär vi åka till Schweiz för en stor outlet som finns där. Roligt! Det blir jag, Michele, hans bror och Jenny. Vi umgås mycket nuförtiden. Antagligen för att det går enklare nu när jag pratar italienska hehe.

På tal om det kommer det som sagt en videoupdate senare. I den pratar jag nästan bara italienska har jag för mig. Så lite svårt för er att förstå, men en del svenska och engelska ploppar in också hehe. Men det blir senare.

100107

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Blir en del plugg, annars ta det lugnt.
Dagens kändis:

Jag tycker att Mary-Kate bara klär sig snyggare och snyggare!

Dagens dröm: Jag drömde att jag var ute och drack drinkar och sjöng karaoke med Kenza haha.
Dagens låt: Flipsyde - When it was good
Dagens önskan: Att det fina vädret stannar länge.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 3 grader och sooool

Min nya klänning


Jag hade egentligen inte tänkt köpa något idag då jag shoppade igår. Men så sa Jenny att hon sett en klänning på Zara som bara skrek mig. Så jag var tvungen att kika och nog hade hon rätt, jag föll direkt! 300 kronor gick den på. Den sitter väldigt fint på, ni får nog en outfit med den på snart.

Ser på en film med Jennifer Lopez nu med Michele. Kommer inte ihåg vad den heter. Men den där hon är städerska och blir kär i en känd kille. Mysig! Men dubbad på italienska...
Vi har förresten gjort en videoblogg undertiden vi spelade wii. Den får ni imorgon!

Onsdag i solen


Solen skiner och inte ett moln på himlen längre, då vill man inte sitta inne. Så jag, Michele, hans bror och Jenny ska till Monzacentrum. Skönt att gå runt bland butikerna och bara njuta av det fina vädret. Det är säkert kallt men så länge solen skiner är det lugnt. 

Hoppas ni också har en fin dag! Hörde att det är röd dag även i Sverige idag.

Tröja - Pull & Bear Ny!
Cardigan - Zara Ny!
Halsband - Stradivarius Nytt!
Jeans - H&M
Klackar - Zara

Svar på resten av frågorna

1. Hur visste du/kom du på att du ville va au pair och varför just i Italien ?:)
Jag hade aldrig tänkt på att vara au pair innan jag träffade Michele. Men jag gillar barn, och det kändes som ett bra sätt att uppleva kulturen. Vara mer säker på om jag verkligen ville bo här, än att direkt börja på en treårig dyr utbildning.

2. Har du någon favoritserie på tv? :) (hmm förutom Vänner då för vet att du gillar den)
Jag ser inte på så många serier längre. Men jag älskar Gossip Girl, och har börjat kolla på The City som verkar bra.

3. Om du fick vara en hamburgare, vad skulle du ha för innehåll? :D
Haha! Innehållet i McFeast, godast.

4. Vilket är bäst Italien eller Sverige? Om du inte tänker på familjen i sverige då, utan länderna vilket är bäst?

Italien, annars hade jag nog fortfarande bott i Sverige

5. Vilka tips skulle du ge om man vill få fler besökare? Stor bloggare?
Ska man ha en stor blogg med många läsare måste man lägga ner hela sin själ i det man skriver. Det går inte att göra det halvhjärtat. Något jag märkt. Sedan jag börjat skolan har jag inte haft tid för bloggen på samma sätt. Jag har gått från 3000 läsare om dagen till 600. Men jag bryr mig inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra. För jag har fortfarande väldigt fina läsare kvar.

6. Vad är det bästa med Michele? :)
Det är så mycket som är underbart med Michele. Han är tålmodig, ansvarsfull, kärleksfull och gör mig lycklig varje dag.

7. Tror du att hemlängtan skulle varit större om du inte var tillsammans med M?
Absolut! Jag vet ärligt talat inte om jag orkat bo kvar här om det inte var för Michele.

8. Pratar du och Michele Italienska hela tiden med varandra nu eller??^^ (:
Oftast, men inte alltid. Vilket är himla dumt med tanke på hur bra det går att prata på italienska med honom. Vi faller i gamla vanor... inte okej.

9. Vad är det elakaste du någonsin gjort mot någon? hehe :)
Svikit vänner... men man lär av sina misstag.
´
10. Vart har du köpt tavlan på den svarta väggen? ;D
Den på Audrey Hepburn gissar jag? Det är min systers som är från IKEA. Jag älskar den och vill ha den själv. När hon köpt den sa hon bara "jag tyckte tjejen på bilden var snygg" Anna då.

11. När du kommer till Sverige, är det okej om man kommer fram och frågar om autograf då?
Aww söt! Självklart är det okej. Jag har träffat på läsare i Sverige flera gånger förr, men aldrig fått frågan om att skriva autograf. Tur på ett sätt, måste jobba på signaturen haha!

12. Vilket plagg e hetast jusst nu? p.s gillar din blogg!!
Tack vad glad jag blir! Hmm hetaste plagget just nu... skinnbyxorna. 
 
13. Hur är det i Italien? (Själv ska jag till Milano på min födelsedag med en kompis, vi ska shoppa kläder :D)
Vad roligt att ni kommer hit! Då måste ni åka till Duomo, får inte missas. I Italien är det toppen!

14. Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag jobbar inte. Men det bästa med skolan är alla roliga ämnen vi läser.

15. När du handlar i Italien tänker du fortfarande om alla priser till svenska kronor (för jag antar att man gör det i början) eller har du lärt dig att inte behöva göra det? 
Jag är ju i Finland ofta och där har man Euro, så när jag flyttade till Italien var jag redan van vid valutan. Så jag tänker nästan aldrig om priserna till svenska kronor.

16. Hur träffades du och din kille?
Roligt att den här frågan kommer vid varje frågestund. Nya läsare som är nyfikna antar jag.
Här kan ni läsa om när jag träffade Michele.

17. Tycker du inte att det är äckligt när Theo hela tiden slickar på dig? Haha. Alltså, jag har själv hund, och jag avskyr då hon slickar på mig. Uäh!
Hahah nej jag älskar det! För Theo har en så liten tunga och dregglar inte. Som ni redan vet älskar jag när han slickar mina tår haha.

100106

Dagens humör: Trött! Jäkla hund alltså. Väckte mig klockan nio trots att vi gick och la oss klockan ett igår. När slutade han vara morgontrött?
Dagens planer: Får se vad jag och Michele kan hitta på när lägenheten är städad.
Dagens kändis:

Mary-Kate börjar det nya året med att se riktigt snygg ut!

Dagens dröm: Jag och Anna följde med mamma i bilen och hon började följa efter ambulanser för att "då går det fortare" haha.
Dagens låt: Beyonce - Broken hearted girl
Dagens önskan: Att jag hinner med lite plugg idag
Dagens smink och hår: Mascara och håret i en knut.
Dagens väder: 4 grader och molnigt, lite sol

Duellen - Lauren vs Olivia


Länge sedan vi körde en duell så jag tyckte att det var dags. Lauren vann över Diane överlägset. 53 röster mot 1. Den här gången blir det en kamp mellan The Hills och The City. Vem har snyggast stil? Conrad i svart kavaj eller Palermo i vit?

Jag och Michele spelar Super Mario för fullt, inne på fjärde världen. Så vi har inte tid att sitta här. Ciao ragazzi!

Svarar på era frågor


Jag svarar på några av era frågor. Resten får ni imorgon, enjoy!

Tatuering


Fler bilder från julhelgen! Här från juldagen när Cornelias kusin Elin gjorde en tatuering på mig med den tatueringsmaskin hon fått i julklapp. En dag ska jag nog skaffa en riktigt tatuering tror jag. Jag kan tänka mig att tatuera in mina framtida barns namn, eller något annat lika speciellt Men detta blir i såfall om flera år. Jag är inte redo ännu. Måste komma över rädslan för smärtan hehe.

Jag har precis svarat på några av era frågor i en videoupdate, så de dyker upp antingen senare idag eller imorgon om uppladdningen segar. Ni kan fortfarande ställa frågor då jag svarar på resten först imorgon i ett vanligt inlägg.

Jag älskar rea!


Åh vilken lyckad shoppingtur! Michele hittade tröjan han ville ha och jag kom ut med plaggen ovan. Tillsammans kostade allting bara 550 kronor, gissa om jag är nöjd! Cardigan är köpt från Zara, tights, skjorta, halsband och väst i fejkpäls från min älskade butik Stradivarius och så t-shirten från Pull & Bear.

Nu har älskling dragit tillbaka till jobbet och jag sitter och lyssnar på min spellista "party hard" över Spotify. Så ni kan gissa vilket humör jag är på hihi. Imorgon är Michele ledig då det är röddag här i Italien så jag är glad! Det firar vi ikväll med vin och pizza. Lovely. Jag vet, man ska dricka öl till pizza men det smakar illa.

Tisdag med shopping




Hinner inte skriva så mycket, hade helt glömt bort att jag och Michele skulle åka och shoppa idag. Han kommer hem på lunchen då det har kommit in en tröja på Zara som han vill ha. Jag är mer shoppingsugen än vad jag varit på länge så hoppas jag kan hitta något till mig själv också. Rean håller på för fullt här så hoppas på att fynda!

Vi hörs när jag kommer hem raringar.

Cardigan - JC
Väska, jeans - H&M
Topp - Gina
Halsband - Stradivarius
Stövlar - Miss Sixty

100105

Dagens humör: Lite trött, men annars på bra humör.
Dagens planer: Plugga fashion system och stryka kläder, och shooooopping!
Dagens kändisar:

Mary-Kate (i mörkt) och Ashley (i ljust) var ute och shoppade julklappar ihop. Jag gillar MK's hatt och Ash väska!

Dagens serie: Gossip Girl
Dagens låt: Toni Braxton - Yesterday
Dagens önskan: Att power point fungerar på den här datorn, annars måste jag fixa fashion system uppgiften på lilla datorn. Och det är något drygt.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret utsläppt.
Dagens väder: 2 grader och molnigt

Frågestund


Jag har varit så dålig att blogga den senaste tiden att det känns lite som om jag tappat närkontakten med er läsare. Så jag ger er och mig en chans nu. Fråga allt ni är sugna på! Om vad som helst. Svarar imorgon i både videoinlägg och vanligt inlägg, som alltid. Go!

Jag firar att jag gått ner ett kilo det senaste dygnet med att...


...äta chips! Älska Pringles.

Förresten har jag varit sjukt modekåt den senaste timmen. Saknat skolan? Don't know.
Jag har suttit och läst säkert 20 modebloggar, flera som jag inte läst på flera månader. Blev lite trött på dem förut, men nu är de plötsligt väldigt intressanta igen. Vissa fick även komma tillbaka till bloglovin. Efter det satt jag och kikade på modellbilder. Eller snarare på modellerna. Satan vad snygga människor det finns alltså. Många av dem här i Milano. Som när jag åkte tunnelbanan till skolan för någon månad sedan så var det tre tjejer på som garanterat var modeller. Ni vet, långa, smala, och med det typiska modellansiktet. Jag precis som resten i tunnelbanan kunde inte sluta titta på dem. De stod upp och skrattade och skämtade trots att klockan bara var halv nio en måndagmorgon. Men såg jag ut så skulle jag också ha ett leende fastklistrat på mina läppar. Jämt.  

Spel till Wii


Trots att jag och Michele precis har köpt sex spel till Wii vill jag redan ha fler. Man får väll drömma visst?
Högst upp på önskelistan är spelen ovan. Finns att köpa hos cdon.com. Att det ska vara så dyrt bara!
Förresten har min kropp värkt konstant i sex dagar nu. Tränade inget på ett år, och nu tränar jag varje dag haha. Kroppen ber om en vilodag men det kan den få när jag börjar skolan. Lite mer ska man väll ändå orka? För roligt för att sluta!

Jag har faktiskt hunnit med plugg idag också. Skrivit ner det viktiga från alla antecknignar på samma papper så att det blir lättare att hitta när jag analyserar tygerna. Som måste vara bland det tråkigaste som existerar. Mitt intresse ligger i kläder. Jag vill styla ihop outfits precis som jag gör i mina önskeoutfits. Eller varje dag när jag klär på mig. Leka med plagg och se vad som fungerar ihop. Men att veta vilken struktur ett tyg är gjort av? Det är inte roligt. Men måste göras. Hoppas vi inte har någon fortsättningskurs i detta ämne i tvåan eller trean... Men det tror jag inte. Jag menar, jag går modemarknadsföring. Inte design.

Hungrig hund?


Jag och Michele brukar äta i köket. Men igår åt vi lunch i vardagsrummet då vi såg på film. Theo blev alldeles till sig. Då det bordet kan han nå upp till. Han var så söt att det var svårt att säga till honom. Det roliga är att han är alldeles tyst, bara tittar från mig till Michele och våra tallrikar. Trots att han precis ätit en stor portion av sin egen mat. Theo blir aldrig mätt. Tror han i alla fall.

Var förresten ute med honom nyss. Snön är helt borta här nu, men det ska tydligen bli kallt igen. Om snön kommer tillbaka får den gärna ha försvunnit igen till nästa tisdag. Det blir verkligen kaos här när det är snö, helt omöjligt för mig att ta mig till skolan. Inga bussar som går. Så kan vi inte ha det.

Skolarbete: Jil Sander


Den 20e januari ska vårat arbete i Fashion System lämnas in. Vi ska skriva om en designer och sedan jämföra med två konkurrenter. Jag kommer utgå från Jil Sander. Lär nog göra många arbeten om detta märke. Jag menar, Jenny jobbar där. Kan fråga henne om all info direkt! Underbart.

Vilka två märken jag ska jämföra Jil Sander med vet jag inte ännu. Miu Miu antagligen då märket är som ni vet lite av en besatthet för mig. Det andra vet jag ännu inte. Allt detta ska jag sätta igång med imorgon. Idag måste jag plugga material technology. Dags att analysera tyger. Jenny kommer även ge mig material från Jil Sander snäll som hon är. Detta är verkligen guld, jag kommer få tyger som är mer exklusiva än de vi får ta i skolan.

På tal om Jil Sander. Ovan är fyra foton från catwalken (tagna från style.com). Vårkollektionen detta år, I love it! Ge mig den andra klänningen/koftan. Men vad smala modellerna är. Lite 2009 över detta, skulle inte size zero försvinna med förra året?

100104

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Träna wii fit och plugga material technology
Dagens kändis:

Så här snygg har jag inte sett Mary-Kate på länge!

Dagens dröm: Jag drömde att jag var med i Idol, sjukt rolig dröm!
Dagens låt: Pixie Lott - Cry me out
Dagens önskan: Att det blir varmare snart
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 0 grader och molnigt, kan börja snöa

Ghost


Jag såg filmen Ghost igår för första gången. Jag vet, är hur seg som helst. Men spöken har aldrig tilltalat mig direkt. Men vilken grym film! Helt fantastisk handling, underbara skådisar och fina ögonblick. Måste ni se! Fast jag är väll sista personen i världen som ser den? Känns nästan så hehe.

Har precis tränat wii fit i 35 minuter, Michele håller på just nu. Imorgon börjar han jobba igen så då kommer han inte hinna lika mycket. Borde komma hem på lunchen och träna tycker jag, visst? Okej någon är garanterat besatt. Finns det något inlägg där jag inte nämner wii? Men det är svårt att låta bli. Igårkväll spelade jag och Michele super mario in till småtimmarna. Vi är ett bra team, även om han säger att jag sänker ner hans tempo. Skitsnack, jag är grym!

Ikväll blir det hem till Michele's föräldrar för middag. Innan det ska vi se en film som vi hyrde igår. Det blev ju Ghost istället då den gick på teven så vi får se filmen vi hyrde idag istället. Minns inte vad den hette... Men det kommer nog in en recension senare ändå.

Ny tv


Jag kom på att jag inte berättat om mitt och Michele's senaste köp. En ny tv! Våran gamla som vi fått av Michele's föräldrar började krångla på nyårsafton. Så kunde vi inte ha det när vi hade vänner som skulle komma över. Så vi åkte genast till Media World och köpte en ny. Visst är den fin? Den var nedsänkt i pris ordentligt också så vi behövde inte betala så mycket för den.

Theo har börjat bli jobbig. Han var så duktig förut, sov alltid lika länge som mig och Michele. Men inte nu längre. Trots att vi går ut den sista promenaden sent på kvällen vaknar han ändå tidigt nästa morgon och vill ut. Idag var det min tur att ta ut honom och det var segt kan jag lova. Imorgon börjar Michele att jobba igen så då kan jag fortsätta att sova ut i alla fall, härligt! Även om det kommer kännas tomt, jag och älskling har haft fina lovdagar ihop.

Ska försöka att blogga lite mer idag i alla fall, imorgon lär jag skriva 5 - 6 inlägg som jag brukade. Om jag har något att blogga om förstås.

Lek i fotostudion


När jag var hemma hos pappa och Birgitta så hade sistnämnda sin fotostudio uppe. Sjukt läckert! Jag såg på när hon fotade och tog själv lite halvtaskiga backstagebilder. Pappa tjatade nämligen om Wii ;) 
I påsk blir det photoshoot med mina systrar, längtar! Cornelia i bilden ovan förresten, tillsammans med sina ballonger.

Jag har kört ett 35 minuters wii fit pass idag igen. Min vikt går uppåt istället för neråt. Vi säger att det är för att muskler väger mer än fett, visst? Haha. Michele står på samma. Han håller på och kör just nu. Om vi fortsätter så här kommer vi vara väldigt fit i framtiden! Eller osams. Han envisas med att ta alla mina rekord haha, inte okej. Därför som vi är så spelgalna, vi tävlar jämt med varandra. Sen är vi ungefär lika duktiga, roligt faktiskt. Ska jag gå och kittla honom lite kanske?

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!