Vardag hos oss

Har tagit lite foton under dagen. Ungefär så här ser dagarna ut när vi inte har något inplanerat. Kommer göra ett liknande inlägg i framtiden när våra rutiner ändras.


08.00 blev jag väckt av Liam. Vi ammade i sängen innan vi gick upp. Theo sträckte lite på sig men beslutade sig sedan för att sova vidare.


09.00 var det dags för mig att äta frukost. Blev två rostade mackor med kaffe.


9.30 tyckte Theo att det var okej att vakna. Så vi gick ut på vår dagliga promenad. När vi kom in igen fick han frukost och jag ammade Liam för andra gången.


11.00 Liam somnade efter amning nr tre och jag passade på att läsa boken "Elsas hemlighet".


13.00 tränade Liam magläge. Vilket han tycker är superkul. Han har blivit proffs på att vända sig från mage och gör det så fort han börjar bli trött.


13.30 blev det att se mumin. Finskaträning för oss båda. Jag passade på att pumpa ut bröstmjölk till imorgon.


15.00 hängde jag tvätt. När jag var klar åt jag müsli.


15.30 var det dags att byta blöja och sedan blev det att amma igen.

Nu sitter Theo och tittar ut, han vet att Sami kan komma när som helst. Liam ligger och pratar med sig själv här bredvid mig och jag bloggar. Ska snart plocka undan lite saker i köket så det är fint när Sami kommer hem. Tiden går fort när man bara är hemma. Liam ser till så att jag aldrig blir uttråkad. Men det är roligt när man har något inplanerat också. Som imorgon, då blir det att träffa andra mammor på BVC, mysigt! Sen på kvällen ska jag ut för ett glas vin med min Lind. Det var då inte igår.

Ni får ha en fin kväll! Vet inte om jag bloggar något mer idag. Vill mysa med familjen istället.

Dagens bebis


Idag bär Liam en riktigt söt overall med hängseltryck. Kommer från Lindex.

Jag har tagit lite bilder under dagen. Så ni får se hur en typisk dag hemma hos oss ser ut. När det är vardag och vi inte har några planer. Är ni nyfikna ska ni kika in lite senare idag!

Anna sjunger Listen


Min
syster älskar att sjunga och i vår och sommar ska hon uppträda på Blue Village hotell någonstans i Europa.
Om bara två veckor drar hon till Gävle för att öva, öva, öva.

Jag är så stolt över min talangfulla syster! I mars kommer hon sjunga på Liams dop. Det ser jag framemot.

Det är inspelat på en krog där de har karaoke så ljudnivån är ganska hög i lokalen. Men jag gillar att man hör hur folk slutar prata mer och mer och i slutet lyssnar varenda en på Anna.
Nu får ni också höra!

Kosta Boda



Campadre har just nu en kampanj där man får fina Kosta Boda skålar, glas och muggar till riktigt bra priser.
Jag ville först ha fyra muggar men det fanns inte så många kvar och jag ville inte bara ha 2 - 3 stycken.
Så istället fick det bli den underbara skålen ovan! Då jag hade en del Campadre pengar sparade behövde jag inte betala någonting alls. Så det är vad jag kallar ett bra erbjudande.

Snuttefilt och body


Jag gick ur min prenumeration på Vi föräldrar. Är så dålig på att läsa tidningar. Sen om jag läser någon föräldratidning så föredrar jag Mama.

Men så fick jag det här prenumerationserbjudandet och kunde inte låta bli! 4 nummer, en jättemysig snuttefilt och en söt body för 98 kronor. Hur hade jag kunnat tacka nej? Får se om man stannar som prenumerant denna gång eller om man går ur igen. Tidningarna lär bli mer och mer intressanta ju äldre Liam blir. Då de handlar om matvanor, nätter, trotsålder, syskon och liknande.

Nu ska jag få i mig frukost!

Vill du bli veckans blogg?


Ni kan reglerna! Nominera er själva eller någon vars blogg ni gillar. Jag lottar fram 4 - 5 bloggar och väljer den av dem som jag tycker är mest intressant och värd att tipsas om.

Nu ska jag fortsätta läsa boken "Elsas hemligheter" tills Sami kommer hem. För oss blir det fläskfilé med pommes till middag. Lyxigt på en måndag. Ni får ha en trevlig kväll!

Plugga till körkort


Det här skrev jag på facebook för ungefär en timme sedan.
Jag tog några lektioner och körde med mamma för några år sedan. Men så fick jag motorstopp i en korsning vilket slutade med panik för min del och arga billister som tutade bakom mig. Sedan dess har det låst sig. Bara tanken att köra bil gör mig rädd. Som häromdagen bad Sami mig bara att starta bilen så vi kunde få lite värme. Han höll på att sätta fast bilbarnstolen. Det enda jag gjorde var att sätta kopplingen på friläge och starta bilen. Ändå började jag skaka. Nu får det vara nog! Jag som kört så mycket och hann bli ganska duktig.
Allting sitter i huvudet. Jag får sluta vara så jäkla feg och försöka komma ihåg varför körningen var så rolig.
Och hur praktiskt det kommer vara i framtiden.

Jag dricker för kärleken och ramlar omkull

Allting från topshop.com

Romantisk och feminin önskeoutfit bjuder jag på idag. Skulle matchas superfint med en låg hästsvans.

Nu ska jag bli klar med de sista inbjudningarna till dopet så vi kan få iväg dem någon gång. Saknar adresser till vissa i Samis släkt så får vara på honom med att skicka. Tur att alla vet när dopet är i alla fall, så de inte bokar in något annat den söndagen.

Baby blue


Liam är en kopia av Sami. Bebisbilder på Sami skulle lika gärna kunna föreställa Liam. Men de där ögonen, de har han allt fått från mig!

Här har ni hans nya body också, från Lindex. Enda oranga han har i sin garderob. Kul med lite annorlunda plagg.
Han myser just nu i babygymet. Pratar för sig själv och sparkar hej villt.
Vi var precis ute med Theo. Solen skiner så var riktigt mysigt, även om det var kallt.
Dags för mig att pumpa ut lite mjölk. Ska på vindejt med min fina Lind på onsdag när Sami kommit hem från jobbet. Så blir att pumpa två flaskor så min pojke har mat de timmar jag är iväg.

120130

Dagens humör: På bra humör. Fick sova helt okej inatt. Liam vaknade 02 och 06 för mat sedan sov vi vidare till 08.
Dagens planer: Vi får se vad dagen har att erbjuda
Dagens kändis:

Vanessa Hudgens fin i stickat.

Dagens serie: Gilmore Girls, säsong 4
Dagens låt: AiluCrash - Turn the tide (Cilla turns)
Dagens önskan: Att våren kommer tidigt i år
Dagens bebis: Liam bär en ny body idag med söta ugglor på. Får se om jag får någon bra bild senare.
Dagens väder: - 2 och molnigt, lite sol.

Jag saknar dig


Den här filmen rekommenderar jag verkligen. Berörde mig enda in i själen. Kyrkscenen med låten "Jag hatar dig" är mäktig.

Filmen handlar om två tvillingsystrar. Som har en typisk syskonrelation. Med mycket kärlek och trots en hel del småtjafs visar de att de alltid ställer upp för varandra. Men så dör ena tvillingen och Tina får lära sig att leva utan sin syster. Som samtidigt känner skuld över det som hände. Hur går man vidare i livet när det värsta inträffar?

Liam och Emma


Hemma hos Filippa var hennes kusin Emma. Som bara är en månad äldre än Liam. Svårt att förstå va?
Hon väger redan 8 kg! Jag vet inte vad Liam väger. Vi var sist hos BVC när han var två månader. Nästa gång blir nästa vecka då han blir 3 månader. Och det är dags för det där jäkla vaccinet... Jag som är så spruträdd. Men jag gissar att han precis passerat 6 kg.

Söta var de tillsammans i alla fall! Ett tag höll de varandra i handen. Men Liam släppte hennes så fort jag tog fram kameran. I förrgår skrattade han för första gången. Med riktigt skrattljud. Det slutade han också med så fort jag tog fram kameran för att filma. Han är inte särskilt samarbetsvillig tyvärr.

När vi kom hem kom Samis familj över. Han har rivit tapeten i Liams rum så de körde han och Benny iväg. Så bjöd vi familjen på fika. Blev Rio spel över xbox för mig, Sami och Tiffany också. Mysigt!

Ikväll ska jag och Sami se på filmen She's the man och äta tacos. Bra avslut på veckan. Som har gått otroligt fort.

Filippa 7 år


De här fina tjejerna får jag träffa idag! Båda två är mina kusiner och Filippa, till vänster, fyller 7 år imorgon. Vilket vi firar idag.

Vi ska vara där redan 11.30 och innan det ska jag posta iväg paket och hämta upp Anna. Så hinner inte godkänna kommentarer nu, ville bara komma in lite snabbt och uppdatera läget.

Ha en fin söndag!

Aqua love


Nu har jag och Sami varit och handlat. För mig blev det Ramlösa, min nya drog. Favoriterna är Rabarber och Citrus. Vilka är era favoriter?

Innan graviditeten klarade jag inte av bubbelvatten. Men när jag väntade Liam blev det plötsligt jättegott. Plus att det hjälpte mot halsbrännan. Nu efteråt har jag fortfarande stor kärlek till smaksatt vatten.

Tyvärr har jag inte tid för bloggen mer nu. Dags att betala räkningar, sen blir det att städa. Liam sover just nu och det får han gärna fortsätta att göra så jag hinner bli klar med allting tills Sami kommer hem. Då ska han få ihop vår nya tv-bänk. När den är på plats ska ni få en bild!

I seek you


Min fina har börjat bli bättre och bättre på att greppa. Gärna mammas fingrar och hår. Men leksaker har börjat bli mer och mer intressant också. Och hamnar alltid i munnen. Tänk att min lilla skatt snart är tre månader.

Idag har Sami handbollsmatch. Innan det ska vi till Ica Maxi för att veckohandla. Jag har inte bestämt mig ännu för om jag och Liam ska titta på Samis match. Det är lite bökigt. Läktarna är alltid så fulla med folk och folk står bakom än, över än. Så jag känner mig alldeles för obekväm för att kunna amma. Sist blev det att jag ammade i ett svettigt omklädningsrum. Tror att jag och Liam istället stannar hemma så kan jag storstäda lägenheten. För det behövs. Har inte hunnit med mycket alls den här veckan då jag haft så mycket att göra.

Plötsligt är lägenheten väldigt tyst


Här är två bilder från promenaden till mamma.
Vi har haft en riktigt mysig dag. Mamma bjöd på köttbullar och klyftpotatisar till lunch. Till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Förbannat gott!

Cornelia väckte Anna och Kimy mot deras vilja, då de var väldigt trötta. Anna har nämligen jobbat natt på Golden Hits. Men det struntade Cornelia i, hon ville ju leka! Vi kollade på filmen Camp Rock också, även om Cornelia inte orkade sitta still i 90 minuter.

Nu har pappa hämtat henne så lägenheten är väldigt tyst. Fast Liam vaknade precis och har börjat gurgla. Jag satt nyss och skrev i "min första bok" som Liam fått av mig och Sami. Fanns en hel del nytt jag kunde fylla i. Och vissa grejer jag glömt datum på, illa. Måste komma ihåg att skriva ner så fort han lär sig något nytt. Det är så kul att kolla igenom sen. Tur att man har bloggen och kan gå tillbaka.

Godmorgon fredag


Idag ska Cornelia hem efter två dagar här. Så vi har börjat packa ihop hennes saker.
När vi tömde luften i madrassen la vi Liam ovanpå. Han började le en massa när han sjönk längre och längre ner. Min lilla sötnos.

Innan Cornelia ska hem ska vi gå en långpromenad till mamma för lunch. Så hinner hon umgås lite med Anna också. Och jag får lite avlastning. Mamma kan få busa med Liam medan jag leker med Cornelia. Hon blir nämligen ganska uttråkad när jag ska gå runt med Liam om han är ledsen och alla amningar. På så här vis får jag mer tid för min lillasyster. Vilket jag vill ha, så lite som vi ses.

Vi hörs när vi hörs! 

Livet som tvåbarnsförälder


Min nya klänning från Nowhere. Så himla fin! Mer rättvis på så ni får se den i en outfit snart.

Vilken dag vi har haft. Som ni märkt då jag inte hunnit blogga mycket alls. Ni som undrat hur jag hunnit blogga när jag har Liam, det är ju inga problem! Det är när man har två barn som man verkligen får svårt att hitta egentid. Eloge till er som lyckats. Vi har kollat på filmer och spelat xbox tillsammans med Anna.

Nu spelar Sami Fifa med pappa över xbox. Coolt att man kan prata med varandra samtidigt.
Cornelia ligger i sin säng och spelar på mitt nintendo ds och jag sitter här med Liam i knät. Theo sover på mattan.

Vi hörs imorgon när jag finner tid! Cornelia ska vara här till imorgon eftermiddag. Sen ses vi igen på söndag då vi ska fira min kusin Filippa som fyller 7. Kul!

Godmorgon torsdag


Här har vi varit vakna i någon timme redan. Cornelia har sovit i vardagsrummet men kom in till vårt sovrum vid åtta imorse. Då låg jag redan och ammade Liam. Vi pratade i sängen och gosade med Theo innan vi gick upp.
Nu tittar Cornelia på Bambi och jag passar på att uppdatera bloggen. Liam ligger här bredvid mig och har en livlig konversation med sina händer.

Snart ska vi äta frukost och sedan blir det ut med Theo på en promenad. Anna kommer hit vid ett så då lär det bli både xbox spel och wii skulle jag gissa. Kanske kika på någon film också.
Ni får ha en mysig dag!

Ny mail

Efter att mitt hotmailkonto blev spärrat för tredje gången kände jag att det var dags att gå vidare.
Så nu kan ni istället nå mig på
[email protected]

Kommer ändra till den adressen i designen också. Kollar in min hotmail lite då och då ifall det fortfarande kommer in mail där. Men hoppas på att slippa den sidan helt snart. Ovant med gmail. Men förhoppningsvis vänjer jag mig.

SatsBaby


Jag är så jäkla sugen på att komma igång med träningen igen!
Funderar på detta, SatsBaby. Så att jag kan ha med mig Liam. Om man bara tränar dagtid är medlemsskapet relativt billigt. Runt 400 kronor i månaden. Såg att SatsBaby är på onsdagar klockan 11.00 så det är ju perfekt.
Frågan är hur det kommer gå att ha med sig Liam. Och om jag kanske ska ta ett vanligt medlemsskap i alla fall så att jag kan träna zumba och sånt också så kan Liam vara med Sami. Frågan då är om jag ska ha medlemsskap brons och bara köra i Haninge. Eller guld och kunna ha vilket som helst i Stockholm. Så att jag kan träna med vänner. Känner ingen som vill träna med mig här i Haninge nämligen. Men kommer jag verkligen orka mig in till stan?

Svårt, svårt. Ska fundera ett tag till. Men ni måste erkänna att videon är jäkligt söt.

Lekkamrat


Jag tror att Theo kommer vara väldigt glad över att ha Cornelia här. Hon älskar honom!
Theo tycker att Liam är lite tråkig. När vi tränar magläge på golvet kommer Theo genast fram hur glad som helst.
Han lägger sin favoritleksak vid Liam och viftar glatt på svansen. Men sedan blir han frustrerad. Dumma unge som inte vill leka med mig, ser han ut att tänka. Så då får jag busa med honom istället. Och även Cornelia i några dagar.

I'll be true to you no matter what you do


Det är svårt att hålla ögonen ifrån dig när du sover så fridfullt ♥

Här lyssnar jag på italiensk musik och försöker få iordning lägenheten. Har hängt lite tvätt och satt igång en diskmaskin. Dags att dra fram dammsugaren. Liam är lite irriterad på sin hicka just nu och kommer inte till ro. Men det ska nog ljudet av dammugaren få ordning på. Han somnar alltid när jag dammsuger.
När jag är klar blir det att hoppa in i duschen!

I'll never let you down

Allting från net-a-porter.com

Vilken hot mama man skulle vara om man fick möjligheten att bära outfiten ovan. Klackarna från Gucci var inte så dyra. För att vara Gucci. Under 6000. Men ja, lite mycket för någon som lever på mammapenning. Och som är så smart att hon sett till att inte få någon utbetalning denna månad. Tur att jag hade en jäkla massa pengar sparade. Annars hade jag varit körd. Nu räcker mammapengarna längre också, så det är inte som att man förlorar något. Blir bara att leva snålt.

Jag har de senaste dagarna försökt göra om min blogg till en bok. Skulle vara så tråkigt om blogg.se någon gång las ner eller om bloggen blev hackad och allting bara försvann. Jag hade ärligt talat blivit helt förstörd. Tänk alla inlägg jag skrivit från när jag träffade Sami och hela graviditeten. Tror det blir superkul för Liam att kunna läsa om det när han blir äldre. Och även för mig.

Problemet är bara att jag bloggat så jäkla mycket. Sidan jag använder mig av har som max 300 sidor per bok. Jag ville bara göra bok av inlägg från när jag träffade Sami i oktober 2010 till nu men det blev totalt 5 böcker och 1800 kronor. Och då hade jag ändå tagit bort inlägg som veckans blog och liknande och främst behålligt de personliga.

Så istället blir det nog en bok med bara inlägg från graviditeten. Så kanske jag gör en i framtiden med Liams första sex månader, och fortsätter så. Kul hur som helst att kunna ha bloggen i bokform!

Update; Många frågar hur man gör om bloggen till bok.
Här är sidan jag använder

Gårdagens middag


Fick ingen bra bild pga dåligt ljus men gott var det ska ni veta! Stekt lax med ris. Sen sallad med fetaost och krutonger. Mumma.

Idag ska lägenheten städas, har redan hunnit sätta igång en tvättmaskin. Ikväll kommer Cornelia hit och ska sova här till på fredag. Mysigt värre! Det blir första gången hon sover här. Kom gärna med tips på hur man underhåller en 5-åring.

Lattemammor som dricker cappuccino


Åh jag och Sarah måste börja ses oftare! Just nu ses vi en gång i månaden ungefär och det är alldeles för sällan om ni frågar mig.

Vi satt och fikade i flera timmar. Liam var himla nyfiken på Kahléen. Det var faktiskt första gången han brydde sig om ett annat barn. Henne tittade han på med stora ögon. Även Sarah bjöds på en hel del leenden.
Fast första timmen valde han att sova. Så det är en pigg och pratglad kille jag har bredvid mig.

Nu ska jag snart börja med maten. Blir stekt lax med ris och remouladsås. Blir en sallad med fetaost till, så jäkla sugen på det.

Ni får ha en trevlig kväll. Imorgon är jag hemma då jag behöver städa lägenheten. Får nämligen finbesök imrogonkväll i form av min lillsyster Cornelia. Hennes förskola är stängt två dagar så hon ska sova hos oss till på fredag. Supermysigt!

Dagens bebis


Idag bär mitt hjärta body från Lindex och byxor från H&M.

Vi hörs när vi kommer hem från stan!

Mammafika


Dessa två ska jag och Liam träffa idag! Sist vi sågs var i december. Så kan tänka mig att Kahléen har utvecklats en hel del sedan dess. När Sarah träffade Liam var han en liten plutt. Nu sitter han i famnen med stark nacke och är väldigt nyfiken på sin omgivning. Det går så fort! Kahléen blir snart fem månader. Hjälp hjälp.
Kul ska det bli hur som helst. Alltid lika mysigt att umgås med Sarah, min fina barndomsvän.

Får se om jag hinner komma in med ett inlägg innan jag drar. Vi ska ses ganska tidigt så man inte hamnar i rusningstrafiken på vägen hem. Skönare så.

Leopard


Hade tänkt att bara kika lite inne på Vero Moda medan jag väntade på Emelie. Men så såg jag toppen ovan och det blev ett jäkla funderande fram och tillbaka. Har bestämt mig för att spara pengar, shoppat så mycket den senaste tiden. Men visste att jag skulle ångra mig om jag inte köpte. Så kostade den bara 220 kronor också.
Ångrar inte att det blev ett köp!

Espresso House


Har precis kommit hem från centrum!

Haft hur trevligt som helst och träffade fler än vad jag trodde att jag skulle få göra.
Först mötte jag Michelle, en tjejkompis från Tumba. Så ni kan gissa om jag blev förvånad när jag såg henne här i Haninge! Det var andra gången jag mötte henne på en oväntad plats. Förra gången var för några år sedan. Då var jag i en nöjespark i Finland. Plötsligt ser jag Michelle vid en attraktion. Världen är bra liten ibland.

Medan jag väntade på Emelie köpte jag en födelsedagspresent till min kusin Filippa som vi ska fira på söndag.
Blev även en tur till Vero Moda där jag hittade en helt underbar topp. Kunde inte motstå den, ni får se bild senare.

Sedan blev det en fika med Emelie. Hur mysigt som helst. Fick veta att hon och jag har bäst servicetid på jobbet när vi ska ta betalt av bilar. Kul! Det känns som att det var evigheter sedan jag jobbade sist. Då var jag höggravid, nu är jag mamma till en pojke på snart tre månader. Tänka sig.

Fick träffa två arbetskamrater till, eller före detta. Samuel och Li som precis slutat jobba var också i centrum.
Li som är väldigt barnkär blev helt förälskad i Liam. Hur kan man bli annat?

Så en himla trevlig dag, och en jäkla bra start på veckan. Imorgon ska jag och Liam in till stan för en fika med Sarah och Kahléen. Och på onsdag kommer min lillasyster Cornelia och sover hos oss till på fredag.
Vad livet är härligt ibland.

15 månader tillsammans


Tänk att man kan älska någon så mycket som jag älskar dig ♥

Härliga nya vecka


Här har ni bilder från
Annas kamera som vi tog i lördags! De tre första är från när vi fikade på Espresso House i Haninge Centrum. Dit jag ska idag för att träffa Emelie från jobbet. Vi sågs bara lite snabbt på personalfesten, ska bli kul att ses mer ordentligt. Så får hon träffa Liam också. Ska ta med honom till jobbet för att hälsa på nästa vecka tänkte jag. Den här veckan har jag så mycket inplanerat så jag hinner inte.

Sista bilden tog jag hemma hos Lucas. Hur söt är inte Liam på den? Min underbara skatt!
Kommer in med ett blogginlägg innan jag åker. Är lite nervös. Det är kort resväg, men det är ofta gamla bussar till centrum. Vilket betyder trappsteg. Inte kul när man har vagn, får se hur det går! Hoppas det blir en ny buss. Så mycket smidigare.

Vin och The Voice


Nu har vi ätit lunch. Hemmagjorda köttbullar med potatismos och gräddsås. Sååå gott!
Jag och Anna sitter med varsin dator och glas vin och kikar på reprisen av The Voice. Snart kommer Sami så då ska vi hoppa in i bastun.

Jäkla skön söndag, om ni frågar mig!

Ny design

Är så jäkla glad över min nya design! Tryck f5 om ni inte kan se den.
Stort tack till fina
Tina som har gjort den.

Gillar ni?

Lördagens


Klänning, klackar - Zara Väska - Gåva

Här har ni gårdagens outfit! Idag blir det mer ledigt med jeans och vit topp.
Jag och Sami tog en spontantur till Ikea igår. Blev en ny superfin tvbänk. Den vi har gillar vi också. Men den vi köpte är större och passar bättre in med resten av inredningen. Troligtvis kommer Samis familj köpa den nuvarande. När vi (läs Sami) monterat ihop den nya får ni en bild.

Nu ska Sami snart iväg för match och då är jag och Liam hos mamma så länge. Jag vill inte se matchen med Liam eftersom de inte har någon läktare. Är rädd att han ska få en boll på sig. Jag har fått några i mina dar som handbollsspelare och support.

Anna tog lite bilder igår så ska be henne skicka så ni kan få se. Trevlig söndag på er!

Fira Lucas


Den här snyggingen råkar vara min kusin som blir tonåring idag. Det ska firas!
Så blir lunch och fika senare idag. Därifrån åker vi direkt till Samis mamma för middag och spelkväll.
Bennys lillebror och familj bor i Sandviken men är på besök över helgen. Och de vill förstås träffa lilla Liam.

Som ni förstår har jag en toppenlördag framför mig. Ska försöka komma ihåg att ta foton.
Theo kommer vara hos mamma den här helgen eftersom vi är borta så mycket. Imorgon har Sami match så då kör han mig och Liam till mamma för lunch. När Sami kommer från matchen blir det bastubad innan vi tar med Theo hem.

Kommer eventuellt en outfit senare. Annars hörs vi imorgon igen!

Bästa appen just nu


Jag hittade appen Sims Free Play här om dagen och är helt såld! Den är så jäkla rolig, och så är den gratis.
Spelar alltid undertiden jag ammar. Nej det här är inte reklam, jag vill bara tipsa er!

Man kan vara flera olika hushåll samtidigt, det går lätt att byta mellan husen. Jag brukar av enkla skäl försöka ha alla simmar i samma hus i alla fall.

Man spelar efter den riktiga klockan. Så är den sju på morgonen här, ja då är den det i spelet också. Så att duscha kan ta 14 minuter och vill en sim se en långfilm ja då gör den det i en och en halvtimme. Sen sover de 7 - 8 timmar på natten. Man kan också välja att göra saker snabbare. Som ett litet mellanmål tar bara 30 sekunder eller dansa tar två minuter. Simmarna kan precis som vanligt bli förälskade och börja jobba.

Ja vad ska jag säga, såld var ordet.

Hemma från stan


Nu har jag kommit hem från mammafikan. Var supermysigt! Vi var fem mammor som alla hade söner, lite komiskt.

Kunde ha slutat med ingen fika för mig bara. För jag hamnade på fel café, haha! Jäkla iphone som inte visar rätt. Blev ett espressohouse på andra sidan Odenplan istället. Stod utanför i en kvart och undrade varför ingen kom. Var många som ställde in i sista minuten så trodde att alla hade gjort det. Då jag inte hade någons nummer gick jag till McDonalds för att få i mig lunch. Där kollade jag vår facebookgrupp för att se om någon hade skrivit något. Ja en skrev att hon stod utanför och undrade vart alla var, en annan skrev att hon var på väg men att hon var sen. Så jag svarade direkt att jag skulle gå tillbaka. Då hade de redan satt sig och jag skulle kolla efter tre barnvagnar. När jag kom till fiket fanns inga barnvagnar alls. Så kollade vilken adress jag egentligen var på. Vilket såklart var helt fel! Inte ska man lita sig blint på telefonen inte. Blev en tio minuters promenad och tillslut kom jag rätt, bara en halvtimme försent...

Fiket vi var på var Espresso House som ligger på dalavägen vid Odenplan. Rekommenderar varmt för er mammor! Så gott som alla hade barnvagn med sig. Så man behöver inte oroa sig för att få sura blickar om ens barn börjar gråta. Som jag varit med om tidigare. Fast det hade jag ändå inte behövt oroa mig över. Liam sov i vagnen första timmen och sen när han vaknade satt han nöjt i min famn och log mot alla han fick uppmärksamhet av.

Sen stort plus till cappuccinon. Äntligen får man en stor kopp när man ber om det! Många ställen har minisar. Inte okej när man är kaffeberoende. Nej Liam får inte ont i magen av mitt kaffedrickande. Dricker två koppar om dagen och det stör honom inte. Då någon annars säkert skulle ha kommenterat det.

Hur som, riktigt toppendag! Längtar redan till nästa fika.

Fredag med mammafika


Skjorta - By Malene Birger Halsband - Disney Couture Jeans - Gina Stövlar - DinSko

Nu är jag redo för att åka in till stan. Ska som sagt fika med andra mammor. Får hoppas vi hittar varandra bara. Eftersom vi inte känner varandra utan är medlemmar i samma grupp på facebook. Kul sätt att träffa nya människor! Alla är vi nyblivna mammor. Vi skulle ha varit runt 11 personer men då flera blivit sjuka är vi nog 5 - 6 mammor istället. Tur för fiket, 11 barnvagnar hade blivit lite extremt hehe. Nästa gång lär vi ses hemma hos någon istället.

Nu ska jag se till att packa skötväskan och gå ut med Theo en till gång. Sen amma Liam innan vi går så att han inte blir hungrig på vägen.

Vi hörs när jag kommer hem igen!

Dagens bebis


Min lilla korv vill sällan ligga still nuförtiden. Jag brukar älska att ha honom liggandes över mina ben när jag sitter i soffan. Som på översta bilden
här. Men det är inte lika lätt längre eftersom han hela tiden rör på sig så att han lägger sig på tvären. Känns som att han snart är stark nog att vända sig från rygg till mage! För still det vill han inte vara.

Dagens klädval blev träningsoverall från H&M. Även strumporna är därifrån. Min outfit ska ni också få. Ska bara göra mig iordning först.

Veckans blogg - Novembersara


Sara är veckans blogg! Följ en härlig tjej som ska bli mamma i maj. Hon bloggar om sin graviditet, onyttigheter, saker hon stör sig på eller det som händer i vardagen. En blogg att gilla helt enkelt!

Som ni ser är jag uppe väldigt tidigt idag. Liam vaknade vid 06.30 och var hungrig. Efter det kunde varken han eller jag somna om. Pigga både två! Så nu blir det kaffe och sedan vänta in ljuset innan det blir morgonpromenad med Theo. Skönt med extra tid, ska nämligen iväg till stan efter tolv. Mammafika står på schemat! Verkar som att vi blir ganska många, superkul.

Picture perfect

Nytt liv till en gammal kategori! Jag lägger upp tre bilder jag tagit och ni väljer den ni tycker var finast.
Förra omgången var juli 2009. Och detta var er favoritbild då.


Vilken av dessa bilder är eran favorit?

1.


2.


3.

Små beroenden


Har precis ätit en skål med müsli, så jäkla gott! Favoriten är Axa Fruit och så mild lättyoghurt med vaniljsmak till det. Blir minst en skål om dagen.

Sami ringde precis, han är på väg till banken för att stänga ner ett konto då han bytt till min bank. Nordea ska det vara. Sen kommer han hem så vi ses tidigare än vanligt. Happy me! Jag ska hoppa in i duschen lite snabbt. Liam är på bra humör så han har nog inget emot att sitta i babysittern undertiden.

När Sami kommer hem ska vi börja med inbjudningarna till dopet. Får se vad vi bestämmer oss för. Är en hel djungel det där. Och vissa kostar en förmögenhet. Galet!

Mumindalen


Jag och Liam har börjat titta på muminfilmerna som jag köpte! Älskade mumin när jag var liten och såg dem alltid på finska. Än så länge är det snarare ljuset som gör Liam intresserad än de mysiga berättelserna. Men teven har helt klart börjat fånga hans intresse och det tänker jag utnyttja! Perfekt finskaträning för min pojke och jag tycker att det är himla mysigt att sitta i soffan med honom i knät.

Ska försöka se ett avsnitt om dagen när vi är hemma. Dags för dagens!

Godmorgon solsken


Hej raringar! Blev chili con carne igår som ni vet. Och jag lyckades! Kunde kanske ha varit lite starkare men annars så. Till och med Sami gillade som inte är så förtjust i vita bönor. Jag sa att jag nu kan börja göra bönsallad till oss. Det var han inte så intresserad av...

Så denna torsdag då. Blir en lugn dag. Medan jag har väldigt mycket kul inplanerat nästa vecka är denna lugnare. Så tänkte ta tag i lite städning. Långpromenad blir det i det fina vädret först. Snö och klarblå himmel är en vacker kombination.

Vill du bli veckans blogg?


Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar.

Nu ska jag och Sami åka och hämta ut paket!

10 veckor och redan förälskad


Liam är ganska snål med sina leenden. Men det är någon som fångar hans uppmärksamhet varje gång...

Please bring cookies

Allting från topshop.com

Så här fint skulle jag gärna klä mig denna lill-lördag. Istället blir det en klart vardagligare klädsel. Jeans, topp och tunn kofta. Men man kan alltid drömma sig bort till sommaren och svala klänningar.

Idag eller imorgon kommer några jobbgubbar hit. För att kolla på vår fläkt. Han från föreningen var förbi igår och sa att den behövde lagas. No kidding, det hade vi inte alls räknat ut själva... Jag hoppas att de kommer idag så jag slipper tänka på det imorgon. Så jobbigt att bara gå och vänta. Föredrar när man vet exakt tidpunkt. Skulle inte förvåna mig om de kommer när jag är ute med Theo. Min vanliga otur.

Hel natts sömn


Den här söta bodyn har Liam på sig idag. Köpte den i Finland och jag som älskar ugglor blev smått förälskad. Men den har varit för stor fram tills nu. Storlek 62.

Liam var väldigt ledsen igår under dagen som ni vet. Men på kvällen kände jag igen min son igen! Han var så himla mysig. Skrattade en massa och bjöd på härliga miner och små glädjetjut.

Han sov knappt något alls igår, bara två korta perioder under dagen. Så ni kan gissa om han var trött när vi gick och la oss. Och nog sov han allt! Från 22.00 - 06.30. Hade nog sovit ännu längre men blev väckt av Samis alarm och insåg då att han var hungrig. Men det var en hel natts sömn i alla fall. Andra gången det hände.
Vi ammade och sov sedan vidare till 09.45. Så här är vi utvilade allesammans! Åh sömn är lycka.

Can't always be easy


Förra årets fyra sista outfits, vilken var din favorit?

Nu är Sami på väg hem från jobbet. Kul att han slutade så tidigt! Vid 17 kommer en från föreningen över för att kolla vår fläkt. När det är minusgrader börjar den droppa vatten. Inte kul. Så får hoppas att han kan fixa den.

Middag blir färskpasta med skinksås. Nam nam. Imorgon tänkte jag testa på chili con carne för första gången. Är det en italiensk maträtt förresten? Chili con carne är italienska och betyder "chili med kött" nämligen. Men det var inget jag åt när jag bodde i Italien. Hur som helst. Varit så jäkla sugen på det i flera veckor nu. Har hört att det inte ska vara så svårt att laga. Tur då jag inte är någon mästare i köket direkt. 

Är lite trött nu efter den här dagen. Har varit påfrestande både för mig och Liam. Nu har han precis vaknat och ligger och bjuder på en massa leenden. Så jag ska stänga ner datorn och pussa på min lilla älskling. Spelar ingen roll hur jobbiga vissa dagar är. Kärleken till min skatt växer hela tiden. Det är jobbigt att se honom ledsen. Speciellt när man gör allt för att få honom att må bättre men ingenting fungerar. Tur nog är han glad för det mesta. Alla har vi sämre dagar.

Update; Snabba läsare jag har! Vem behöver google? Chili con carne är tydligen från Spanien. Spanska och italienska är ju väldigt lika varandra språkmässigt.

Generation IT


Mamma skickade den här över mailen och jag tyckte att den var kul. Någon som känner sig träffad?

Tack förresten för era kommentarer i inlägget nedan. Jag tog faktiskt inte åt mig av det hon skrev. Eftersom jag vet att hon har fel. Men ville bara försäkra mig om att ni andra är lite vettigare. Och det verkar ni vara, ni som kommenterat i alla fall. Härligt!

Ammade Liam när han tröttnade på babysittern. Det gick inte först när jag prövade att ligga ner med honom. Vilket han brukar föredra. Men han var för upprörd. Så var bara att sätta igång vattenkranen (bästa som finns! Han blir lugn direkt) och amma ståendes. När han blivit lugn la jag mig ner i soffan där han ammade en stund till och har nu sovit sedan dess. Så jag har både hunnit duscha och nu skrivit detta. Ska skynda in på mina favoritbloggar innan han vaknar.

Ni följer min blogg, inte mitt liv


Fick en kommentar tidigare idag där en läsare faktiskt skrev att jag borde ha tänkt till innan jag blev mamma (!).
Hon tycker nämligen att jag spelar tv-spel för mycket.
Jag svarade lite halvironiskt på kommentaren då jag tyckte att den var så larvig. Men sedan kunde jag inte släppa det. Tänk om ni är flera som tänker likadant?

Ni måste kunna skilja på mitt liv och min blogg. Jag har flera tusen läsare i veckan. Jag kan inte ge ut hela mig till er, skulle känna mig alldeles för naken och utlämnad. Däremot älskar jag att blogga och vill att ni ska följa min vardag. Men jag skriver långt ifrån allt.

Tror vissa av er på allvar att om jag inte nämner Liam i bloggen en dag innebär det att jag inte har spenderat någon tid med honom? Ni måste kunna tänka ett steg längre.

Om jag skriver att jag ska spela Sims innebär det inte att jag ska sitta och spela hela dagen. Det brukar bli tid för det i en timme ungefär när Liam sover. Just nu är han inne i en gnällperiod och är ledsen mest hela tiden. Leendet på bilden ovan är ett av få jag fått idag. För det mesta har jag gått runt och vaggat på honom. Ett under att min rygg inte börjat klaga ännu. Förr läste jag sjukt mycket bloggar. Nu är det precis så jag hinner få upp ett inlägg. Ibland hinner jag kolla bloglovin. Men sedan kräver Liam min uppmärksamhet annars skriker han. Ibland går han med på att sitta i mitt knä när jag sitter vid datorn. De flesta inlägg är skrivna med en hand. Inte detta, han sitter här bredvid mig i sin babysitter. Varit nöjd tills nu, suttit och lekt med Pingu och sina vänner. Men jag hör att han börjar bli otålig så försöker skriva detta väldigt fort. Och får ignorera eventuella stavfel.

Det jag försöker säga med inlägget är att jag inte skriver om allt. Och det borde ni förstå.
Som nu hade jag nog vanligtvis avslutat med att skriva att jag ska hoppa in i en dusch. Men hela sanningen är att jag ska försöka duscha. Får se om Liam går med på det, annars får jag vänta tills Sami kommer hem.

Så är livet som småbarnsförälder.

Våfflor


Igår blev det våfflor till efterrätt. Så jäkla gott! Var glad att vi hade vispgrädde hemma. Tycker det är godare än glass på våfflor. Passar bättre.

Idag har jag inte så mycket planerat. Jag och Sami ska hämta paket sen när han slutat jobba. Innan det funderar jag på att spela Sims. Hade en dröm om Sims och blev så sugen när jag vaknade. Lite knäppt, I know.
Men först en promenad i snön med Theo!

Mysig eftermiddag


Liam har börjat med en ny grej, att ha armarna upp i vädret så att han kan titta på dem. Så här ligger han jämt på skötbordet nu. Så jäkla söt.

Nu har Sofie åkt vidare till Stockholms Universitet efter några timmar här. Hon jobbar bara extra på McDonalds undertiden hon pluggar.

Det var trevligt att sitta och prata. Hon berättade om vad som hände på personalfesten efter att jag hade dragit. Jag åkte hem vid 22 medan många andra åkte vidare till Carro för efterfest. Som vanligt är det dramatik involverat när det kommer till mitt jobb. Är glad att jag inte är inblandad. Men är alltid nyfiken på vad som händer. Vi brukar skämta om incest-donken. Jag skulle nog kalla det Gossip Girl. Alla har varit tillsammans med alla och alla pratar om det. Själv har jag aldrig varit inblandad i något. Att träffa någon man jobbar med är inte riktigt min grej. Bättre att vara vänner. Sen träffade jag Sami när jag bara jobbat en månad också. Så någon jobbflirt har det inte blivit för min del, tur det!

Ny klänning från Elin Klings märke Nowhere


Members har just nu en kampanj där man får fina kläder från märket Nowhere för halva priset.
För mig blev det att klicka hem klänningen ovan, så jäkla fin!

Vill du också bli medlem på members och samtidigt få 50 kronor att handla för?
Maila mig på
[email protected] eller skriv din mailadress i kommentarsfältet till det här inlägget.

Från hat till kärlek


Jag tycker att det är så himla kul att följa Theo och Kasper!
Första gången de träffades klarade de inte av varandra alls. Kasper följde efter Theo vart han än gick och tillslut tröttnade Theo och blev förbannad. Så man fick många gånger gå emellan eller spruta vatten på dem. (Vattenflaskan är guld.)

När Kasper var hemma hos oss i två veckor lärde han och Theo att acceptera varandra. Men de höll sig ändå på avstånd.

Igår när vi var hos Samis familj så somnade hundarna på samma bädd. Blev helt chockad! Kanske är det en ny vänskap som håller på att utvecklas. Superkul om ni frågar mig.

Bowling och tacos


Här har ni bilder från personalfesten i lördags! Vi var drygt 50 anställda som åt god mat och spelade bowling.
Var en väldigt lyckad kväll. Och jag insåg hur mycket jag saknat flera av dem! Nästan så man längtar efter att börja jobba igen. Men bara nästan... Just nu känns det helt omöjligt att vara långa dagar ifrån Liam. Tur att vi har flera månader kvar tillsammans.

Sen kan man ju alltid träffa arbetskamrater på fritiden istället. Som idag kommer Sofie över, tjejen i vitt på bilderna. Hon är väldigt barnkär och frågade alltid hur det gick med graviditeten när vi jobbade tillsammans. Så nu är det klart att hon är nyfiken på lilla Liam som hon inte träffat ännu. Blir mys!
Ska få i mig lite frukost och sedan städa upp här hemma. Hon kommer vid 12-tiden så jag hinner nog få upp ett blogginlägg innan dess.

Bra start på veckan!

Lördagens outfit


Kofta - Object (är smått förälskad i den!) Linne - Kan Dee Jeans - Gina Stövlar - Nelly

Så här såg man ut igår! På min första personalfest någonsin. Roligt var det också! Tog några bilder som ni ska få senare. Får se om jag hinner få upp inlägget innan vi drar. Sami har match idag och vi ska till hans mamma innan det. Hon ska passa Theo medan vi är iväg. Nu när Theo är van vid Kasper och Tjejen vill vi att de träffas så mycket som möjligt. Så att när Ullis ska passa Liam i framtiden kan hon ha Theo också. Det är ju lättast att min mamma passar eftersom hon bor nära och Theo älskar att vara där. Men det är inte rättvist. Klart Liam ska få spendera tid med sin farmor också!

Efter Samis match blir det middag hos hans mamma. Gissar att Tiffany kommer vilja spela Wii, som hon fick i julklapp. Det säger inte vi spelgalningar nej till!

Förresten, jag har fått sova hela natten idag! Liam sov från 23.00 - 07.00. Hans första hela natt. Får hoppas att det inte var någon tillfällighet utan att han fortsätter sova hela nätter. Saknar inte att bli väckt vid 02 och 05 direkt.

Mitt 2011 - november


Vill ni läsa om mina tidigare sammanfattningar är det bara att gå in i den här kategorin.

Vi är framme vid november! Den bästa månaden i mitt liv.

Första november var dagen då vår skatt var beräknad. Men inte skulle jag få träffa lilla Liam denna dag.
Istället blev det några dagars väntan. Som faktiskt inte var så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Eftersom jag var så inställd på att det skulle starta på natten. Varje kväll när vi gick och la oss tänkte jag "åh kanske är det inatt vi åker in till förlossningen". När jag vaknade morgonen efter var jag besviken. Men sedan la jag det åt sidan och fyllde dagarna med aktiviteter istället.

Som dagen innan Liam är född åkte vi till Farsta centrum och shoppade. Hade mycket förvärkar men det hade jag haft länge så tänkte inte så mycket på det.

Det var samma kväll som min
slempropp gick. Då visste jag att det skulle starta samma natt. Trots att det egentligen kan ta flera dagar. Men jag kände det på mig. Så vi gick och la oss tidigt för att få så mycket sömn som möjligt. Sen klockan ett vaknade jag av att jag hade värkar. Något jag också bloggade om.
Efter det gick allting väldigt fort. 04 gick vattnet, 05.30 var vi inne på sjukhuset och 08.07 var vår efterlängtade skatt äntligen född. 4095g och 51cm. Älskade lilla Liam. Hur kunde jag leva en enda dag utan dig? 6e november var dagen du föddes och dagen jag aldrig glömmer. Här kan ni läsa förlossningsberättelsen om ni missat den.

Vi stannade på sjukhuset i två dagar innan vi åkte hem. Då blev det att få besök av familj och vänner. På fars dag åkte vi hem till min pappa. Liam var bara en vecka gammal den dagen. Bra tajmat.

Vi gjorde mycket för första gången. Första turen med barnvagnen, första turen till Ica Maxi och första badet. Liam gillade inte att bada då. Men redan andra gången tyckte han att det var mysigt och nu älskar han det.

Sarah och Kahléen kom över och plötsligt kändes Kahléen som en jättebebis i jämförelse. Liam är nu lika stor som hon var då. Jag tycker att han känns mindre. Men om vi möter någon nyfödd snart lär Liam också kännas stor. Så blir det ju.

Jag la upp bilder på magen efter förlossningen. Nu har jag nästan lika platt mage som jag hade innan förlossningen. Ska bara tränas lite så den inte är så mjuk. Lite magmuskler vore trevligt. Men jag är ändå nöjd med hur kroppen har återhämtats sig. Gick totalt upp 14 kg som gravid, har nu två kilo kvar. Men jag känner att jag kan stanna här, var lite underviktig när jag blev gravid.

Jeni kom över och hade en nyföddfotografering med Liam. Bilderna blev underbara. Inte konstigt med en så fin bebis och så duktig fotograf.

Och det var november!

Nu blir det tacos


Nu har vi kommit hem från mamma. Vi ska strax börja med maten, som blir tacos! Perfekt fredagsmat, tycker ni inte? Filmen Red Riding Hood som jag beställde från cdon kom idag så den ska vi se ikväll. Koftan jag beställde från Members har kommit också. Den får ni se imorgon när jag lägger upp min outfit.

Hos mamma var det lika trevligt som alltid. Vi åt riktigt god laxpasta och sedan blev det massa gos med Liam. Som stolt visade sin mormor hur stark han är i nacken. Ibland fastnade jag framför telefonen och då bad han desperat om min uppmärksamhet. Stackars lilla pojk som har en iphoneberoende mamma ;)

Får se om jag hinner uppdatera bloggen senare. I så fall får ni sammanfattningen från november förra året.

Ingen höjdskräck här inte


Mamma ringde efter förra inlägget och undrade om jag, Liam och Theo ville komma över för lunch. Hon är nämligen ledig från jobbet. Det säger man inte nej till! Sami kommer runt tretiden så drar vi till Maxi då för att veckohandla. Så får Theo vara med mamma undertiden och slippa vara själv.

Passade på att tidsinställa det här inlägget innan jag gick.
Bilderna är från igår. Jag hade lite överskottsenergi på kvällen och Liam grät efter uppmärksamhet. Så jag la ner Rollercoaster Tycoon och lyfte upp honom på axlarna istället. Jäklar vad kul han tyckte att det var! Eller okej, han log inte. Men han vart knäpptyst och tittade nyfiket runt omkring. Sami fanns hela tiden i närheten ifall han skulle börja vingla. Men vi behövde inte oroa oss, vår lilla skatt satt hur stadigt som helst. Räckte med att jag höll händerna bakom hans rygg.

Vilken typ är du i biosalongen?


Weheartit.com

Jag och Sami har gått på bio många gånger tillsammans. Vi lyckas alltid hamna bredvid konstiga människor som verkar göra allt för att förstöra filmen för andra. Jag inser att det finns väldigt många olika biotyper.

Hur dan är du?

1. Är där för att endast titta på filmen
Du sitter snällt och tyst och kollar på filmen som visas på duken. Kanske skrattar till ibland, oftast när andra skrattar så det stör ingen.

2. Är där för att äta
Du laddar upp med det mesta in för filmen. Popcorn, snacks och godis. Sen att drickan ibland ramlar ut över personen bredvid eller att ditt eviga smackande stör din omgivning är inget du märker av.

3. Är där för att förklara det som händer för ditt barn som egentligen borde se en animerad film med svenskt tal istället
Du tycker inte att det är jobbigt att ditt barn hela tiden frågar vad som händer. Vad de sa för någonting eller vad alla skrattar åt. Lugnt och tålmodigt förklarar du varje del av filmen i minsta detalj. Okej du viskar, men evigt viskande kan också vara störande. Fast du bryr dig inte. Du har betalat för barnets biljett och då är det väll en självklarhet att han eller hon också ska förstå filmen ni tittar på.

4. Du är ett fan och tar filmen på lite för stort allvar
Äntligen, som du väntat. Nu ska du få se filmen - igen. För sjunde gången. Men den är så bra. Så när du sitter där i biosalongen kan du inte låta bli att utbrista NAAAAAAAWWW när något gulligt är på väg att hända. Eller skratta hysteriskt HAHAHAHA innan någon annan hunnit uppfatta skämtet. Sen viskar du gärna till den stackare du tagit med till salongen "den här delen är jättebra" eller "åh nu kommer det, du kommer älska det här".

5. Den som blivit tvingad att se filmen
Du undrar vad du gör där. Hur du ska orka med en 90 minuter lång film. Och somnar efter en kvart.

6. Där för att hångla
Vilken skitfilm. Men det gör ingenting. Ni sitter längst bak och du får i alla fall hångla. Vilket var syftet med hela besöket.

Och det var era alternativ! Jag har mött samtliga biotyper. Själv är jag nog en kombination av ettan och tvåan.

Trivs bäst naken


Jag och Sami har bestämt att vi ska ha Liam naken några gånger i veckan så han får lufta rumpan sin. Han har inte fått någon irritation i huden så det är inte för att blöjorna skadar. Utan för att han helt enkelt tycker att det är mysigt. På samma gång får han möjlighet att träna nacken. Något han också gillar. När han blir trött vänder vi honom på rygg och lägger en handduk över ifall att han skulle kissa. Det är ändå mer öppet än en blöja.

Fredag igen då. Vardagarna går så jäkla fort! Har en del roliga planer för helgen. Imorgon ska jag och Sami till Ikea. Hoppas det inte är allt för mycket folk då vi reser med vagn. Ska försöka övertala Sami om att komma iväg tidigt. Kan bli svårt då han älskar att sova. Speciellt med tanke på att jag tvingade upp honom tidigt för NK rean förra veckan.

Imorgonkväll ska jag umgås med en massa härliga människor från jobbet! Blir middag och bowling. Har inte träffat någon av dem sedan jag blev sjukskriven i oktober. Så det ska bli himla kul. Har heller inte bowlat på evigheter. Känns inte som något man ska göra när man är gravid. Tror inte den rörelsen och det tunga klotet är en särskilt vettig kombination.

På söndag ska jag och Liam titta på Samis handbollsmatch. Hoppas på vinst!

Kärlek till foton


Idag kom bilderna jag framkallade! En läsare fixade bättre erbjudande så jag fick 100 bilder gratis istället för 50. Inte fel!

De flesta ska in i fotoalbum, några ska in i små ramar. Jag och Sami passade på att göra en stor förstoring på en familjebild. Den ska vi ha i vardagsrummet. Tar längre tid att få förstoringar så den kommer nog i nästa vecka. Får hoppas att den är fin.

Nu ska jag amma en kille som varit riktigt grinig idag. Enda sedan vi kom hem från BVC. Innan var han övertrött, nu vill han nog ha mat. Hoppas han är lugnare efter det annars får jag smått panik. Tur att Sami kommer hem om någon timme. Och tur att dessa dagar är väldigt ovanliga hos oss.

Mitt 2011 - oktober


Gå in i den här kategorin om ni vill läsa sammanfattningen om de tidigare månaderna.

Så var vi framme vid oktober. Min sista gravidmånad trodde jag, då bebis var planerad till första november.
Jag var säker på att det skulle bli en oktoberbebis. Dels för alla sammandragningar och förvärkar pga mitt stressiga jobb. Men också för att många i min släkt fått barn före bf. Jag själv kom sex dagar tidigare och är mammas förstfödda. Men det skulle visa sig att Liam var mer envis än så. Klart han ville ha en egen födelsedagsmånad! Då Sami fyller år i oktober och jag i december.

Jag la upp jämförelsebilder på magen. En bild från sommaren och en från oktober, magen hade allt vuxit!

Morgonen den 9e oktober såg jag en stor genomskinlig fläck i sängen. Antog genast att det var vattnet. Blev att åka in för kontroll och en jobbig vaginal undersökning. Om vattnet hade gått var svårt att avgöra, då kroppen efter det återhämtat sig. Så det fanns ingen anledning att sätta igång mig, var tre veckor innan bf och bättre att låta lillpojken stanna i magen.

Undersökningen visade att jag hade en infektion i kroppen och jag fick sjukskrivas från jobbet. Äntligen fick jag vila! Som jag längtat. Annars hade jag fortsatt jobba till och med tjugonde oktober. Bara elva dagar innan bf, helt sjukt. Men ville inte ta ut föräldrapenning för tidigt.

Min chef gav mig en jättefin body från Lundmyr och önskade mig lycka till. Hon har verkligen varit som en stöttande vän under hela graviditeten, finns ingen bättre chef.

Vad jag gjorde under min lediga tid? Jag åt. McDonalds, Tacobar och Pizza Hut fick besök av mig.
Hann även med en fika med Sarah och hennes dotter Kahléen som hunnit bli sju veckor. Hon var nästan mer otålig än mig, hon ville diskutera förlossningar! Jag längtade också, förstås. Det var så nära och man visste inte när det skulle starta. Jag var helt säker på att det skulle starta nattetid, vilket det också gjorde.

Jag och Sami bjöd över våra föräldrar för en kräftskiva. Supermysigt och framför allt gott.
Jeni tog otroligt fina gravidbilder på mig, även några på mig och Sami. De finaste bilderna vi har på oss.

Jag shoppade skor och bra tv-serier, Tiffany kom över på besök till Theo's stora glädje.

Sen det bästa med månaden, jag och Sami firade ett år tillsammans. Han överraskade mig med god mat, tända ljus och rosenblad i hela lägenheten. Älskade Sami, jag var alldeles skakig i kroppen den kvällen. Samma dag fyllde han 21 vilket vi firade på dagen.

Och det var oktober!

Jag är expert på att tappa bort saker


Två bilder jag tagit för några veckor sedan men aldrig lagt upp i bloggen.

Det gick bra hos BVC! Liam har dalat lite på sin kurva. Men då han ligger över den kurva sköterskan tror att han kommer hamna på så gjorde det inget. Han väger nu 5720g och är 60cm lång!

Läkarbesöket gick också bra. Verkar som att det hjälpt att jag varit envis. Han har nämligen haft en favoritsida som sköterskan varnat om. Det är inte bra att de bara ligger på en sida nu när de växer så fort. Det kan göra skada. Så jag har fått locka honom till att ligga på höger sida. Genom att se till att ljuset är åt det hållet (som han älskar att titta på) och att jag befinner mig på hans högra sida. Läkaren kommenterade inte ens hans favoritsida och han låg med huvudet åt båda hållet under undersökningen. Helt av fri vilja! Duktig liten grabb.

Allting såg bra ut och Liam fick en massa beröm. Mammas och pappas fina pojke.

Jag är förresten helt omöjlig. När vi skulle gå hemifrån hade jag en napp i handen. Den försvann plötsligt så jag fick springa och hämta en annan. Tror ni inte att jag glömde den inne hos läkaren? Antar att det var där jag glömde den för när jag var på väg hem hittade jag inte den någonstans. Liam var extremt snuttsugen och låg och grät i vagnen. Han som annars är så lugn. Hade smått panik, är en tjugo minuters promenad. Men så märkte jag att om jag ryckte i vagnen så blev han lugn. Så det gjorde jag hela vägen hem. Haha måste ha sett himla konstigt ut. Men då somnade han i alla fall.

Vet ni vad jag hittade på marken när vi nästan var hemma? Min ena vante. Jag säger då det...

2 månaders kontroll


Jag har känt mig lite nostalgisk de senaste dagarna och började spela Rollercoaster Tycoon igen. Efter Sims är spel där man bygger en nöjespark det roligaste som finns! Har letat efter mitt Theme Park Inc men hittar det inte. Är ju ändå tio år gammalt så inte så konstigt. Kollade vad det kostade på CDON, 19 kronor!
Passade då på att köpa Red Riding Hood till Blu Ray också. Hade en värdekod så jag fick filmen för bara 9 kronor. Det är vad jag kallar att fynda.

Nu ska jag äta frukost och sen ut på en runda med Theo i regnet. Fy fryser bara jag tittar ut, solen har inte gått upp ännu så det är kolsvart. Sen blåser det också.

Jag och Liam ska iväg till BVC efter nio. Först väga och mäta och sedan blir det läkarkontroll. Spännande!
Vi hörs när vi kommer hem.

Pizza och julmusik


Mamma skickade över lite bilder från i julas. Då möttes vi upp inne i stan när regnet öste ner. (Vilken julkänsla man hade.)

Vi skyndade in på Pizza Hut och när vi var mätta och belåtna gick vi och såg på en julkonsert där Anna medverkade. Även farmor och Tommy kom och lyssnade vilket var mysigt.

Något julbord blev det inte för mig. Men den kommande julen hoppas jag och Sami att vi kan åka på en julbordskryssning. Det vore mysigt! Självklart ska Liam med i så fall. Han kommer redan vara van vid att åka båt, då vi ska till mitt landställe i Finland i sommar.

Nu ska jag börja med middagen. Sami har träning idag så får se om jag kommer in och uppdaterar bloggen då. Kan hända att jag fastnar framför spelet Rollercoaster Tycoon 3. Evigheter sedan jag spelade sist, det är så jäkla kul!

Mitt 2011 - september


Vill ni läsa om mina tidigare månader är det bara att gå in i den här kategorin!

September kom och det var dags att återvända till jobbet efter semestern. Tungt! Hade hoppats på att få gå ner på deltid men försäkringskassan tycker absolut att en höggravid ska kunna arbeta heltid på McDonalds (!) så det var bara att stå ut.

Jobbet gjorde mig uttmattad vilket ledde till färre blogginlägg. När jag inte jobbade ville jag helst sova.
Men jag hann med lite i alla fall. Som att fira Anna som fyllde 20 och Chribba som fyllde 19!
Det kändes som att jag skulle vara gravid för alltid. Men jag insåg att förlossningen närmade sig när Sarah gick och blev mamma. Som bara var åtta veckor före mig graviditetsmässigt. Var underbart att träffa hennes lilla Kahléen och jag blev ännu mer nyfiken på skatten som växte i magen min. Längtan gjorde det jobbigt att vara gravid, ibland kunde jag inte tänka på något annat.

Wordfeud blev megapopulärt på nolltid. Jag och Sami åkte till Ikea för att köpa lite nytt. Blev självklart att äta i deras restaurang, så gott.
Jag handlade kläder med mumintryck till bebis och gjorde iordning badrummet.

Och det var september!

Morgonrock i miniformat


Liam fick en superfin morgonrock i julklapp av sin morfar. Den bär han alltid efter bad.

En fråga till er föräldrar där ute. Hur ofta låter ni era barn vara utan blöja? Liam har alltid blöja på sig, kan inte vara bra för huden. Tänkte ha honom naken en stund på en filt idag så hans hud får andas lite frisk luft.
Men jag måste ha honom på mage eftersom att risken finns att han kissar. Och då flyger det allt åt alla håll. Lättare när man har en dotter. Hur gör ni?

Första försöket med glassmaskinen


Som ni vet fick jag en glassmaskin i födelsedagspresent av mamma. Den är liten och hur söt som helst. Gillar skålarna man fick till också.

Det dumma är bara att skålarna måste ligga flera timmar i frysen innan den görs. De rekommenderar att de alltid ligger där. Men ni kan ju gissa hur kul det är att hålla i en iskall skål? Mina fingrar domnade bort! Fick ha en handduk emellan.

Sen blev det aldrig någon riktig glasskonsistens, och det smakade bara grädde. Kan ha varit att vi hade för mycket smet i som det inte blev som glass. Sen ska vi testa ett annat recept nästa gång för man fick med många.

Mitt 2011 - augusti


Dags att fortsätta sammanfatta året som gick! Om ni missat de tidigare månaderna är det bara att gå in i den här kategorin så har ni ett bildregn som väntar.

Vi är framme vid sommarens sista månad. Då jag även gick på semester! Ni anar inte hur efterlängtat det var, efter en tung sommar. Stressigaste tiden på året plus att graviditeten gjorde arbetet tyngre.

Som ni ser fortsatte magen att växa, förstås. Det var på landet i Finland som man tydligt såg skillnaden. Syntes när man jämförde magbilderna. Måste ha varit all mat och att jag kopplade av. Åkte dit ensam, mamma och Theo väntade på landet som redan varit där i tre veckor. Ni anar inte hur glad min lilla hund blev när han såg mig! Ja bilderna talar sitt tydliga språk.

Efter en vecka kom Sami, Anna och Kimy. Som jag längtat efter Sami! Vi som nästan aldrig är ifrån varandra hade ganska svårt för att klara av en vecka. Det var ensamt. Men åh vad underbart det är när man ses igen, blev kramkalas. Kände knappt igen min älskling som färgat håret mörkare och klippt det.

Mer man hann med under månaden var att hämta hem barnvagn och bilbarnstol från min farbror. Oj vad man längtade efter bebis då! Ville ut på våra barnvagnspromenader.

Åkte hem till Jenna och myste med henne och Ariana, som började bli så stor! Jag och Sami åkte hem till hans föräldrar för middag. Sedan tog vi med oss Tiffany som skulle sova hos oss. Hon och jag bakade riktigt goda chokladmuffins. Jag och Sami drog på ett Streetstyle event där man fick en vällfylld goodiebag. Vi hämtade även ut ett babypaket. Gratis är gott.

Blev inte så jättemycket shoppande för mig den här månaden. Bästa köpet var min klocka från Just Cavalli. Så fin! Sparsamt använd bara.

Och det var augusti!

Ny klänning från Zara


Den här klännigen hittade jag inne på Zara igår. Gick på 399. Vilken tur att jag hade ett presentkort på 500, som jag fått av min farmor i födelsedagspresent. På vägen ut hittade jag en underbar vårjacka, såklart. Kanske borde ha köpt den istället, då jag senaste två månaderna köpt 6 (!) nya klänningar. Men man kan inte ha för många klänningar om ni frågar mig. Den sitter så bra också. Går till och med att amma i den.

Nu har jag förresten bokat kyrka för Liams dop. Blir i mars. Imorgon får jag datumet bekräftat, kvinnan jag pratade med i telefon skulle bara dubbelkolla med prästen. Men det ska nog inte vara några problem.
När det är klart skickar vi ut save the date över facebook. Så nära och kära inte bokar upp sig på annat. "Riktiga" dopinbjudningarna kommer självklart på posten sen. Ikväll ska jag och Sami sätta oss ner och fundera på vilka vi ska bjuda. Kommer bli svårt! Då vi vill ha ett litet dop. Inte så kul att behöva sålla bland vänner. Blir nästan bara släktingar.

Förresten! Tips på bra psalmer som passar för dop tack. Har redan bestämt vilken låt min syster ska sjunga. Om hon nu kan komma. Hon missade min student så man tycker allt hon borde kunna komma på sin systerssons dop i alla fall. Men hon kommer befinna sig i Gävle och hårdträna inför sommaren som artist på ett Blue Village Hotell. Men förhoppningsvis kan hon få en dag ledigt, jag håller tummarna! Har alltid varit en självklarhet att hon ska sjunga på mina barns dop.

När jag var liten


Några läsare ville se bilder från när jag var liten. Igår la jag upp ett inlägg på Sami som bebis. Och då såg man tydligt vem Liam är lik.

Tycker dessa bilder visar det också. För inte var jag lik Liam som liten. Han har rundare ansikte och jag hade högre hårfäste. Ögonfärgen har han som sagt fått från mig, även om mina ögon såg svarta ut på bilderna ovan. Sami har också fina blå ögon, men de är ljusare än mina och Liams.

Är mamma och jag på bilden ovan. Hon var då bara 23, precis som jag är nu. Kul att jag fick barn i samma ålder som min mamma. Det är svårt att förstå att man varit så där liten. Att mina föräldrar kände precis samma kärlek för mig som jag känner för Liam. Det är svårt att förstå en mors kärlek till sitt barn om man inte har barn själv. Man gör allt för sina små, finns inget viktigare. Och kärleken är mycket starkare än något man upplevt tidigare. Sin familj är det viktigaste man har.

150 kapslar


Igår kom min stora beställning från Nespresso! Tack vare bra välkomsterbjudande och rabattkoden man fick när man köpte maskinen så kunde jag beställa hem 150 kapslar. För bara 100 kronor! Man fick även med en fin genomskinlig kapselhållare. Så nu blir det att välja och vraka bland 15 olika smaker. I'm in coffee heaven.

Planerna för dagen är att ordna några ärenden. Ska ringa och boka kyrkan för Liams dop. Fujidirekt har även ett erbjudande nu där man får 50 bilder gratis. Tur för mig som ändå hade tänkt framkalla en massa. Sen blir det att städa då vardagsrummet återigen är kaos.

Vi hörs senare!

Shopping och fika


Jag har haft en supertrevlig dag i stan med Rebecca. Först shoppade vi, vad jag köpte får ni se imorgon. Vill ta bilderna i dagsljus istället.

Efteråt blev det fika inne på John Chris. Där satt vi någon timme och pratade bebisar och ammade.
Liam tyckte inte att han fick tutten tillräckligt snabbt från det att han blev hungrig tills han fick äta. Då jag letade i skötväskan efter amningsfilten. Så han började skrika. Trots att det bara handlade om några sekunder fick jag genast arga blickar från varje hörn. Hjälp vad man som småbarnsförälder inte är populär i folkmassor!

Ni vet hur jag varit dålig på att be om hjälp med vagnen tidigare. Idag var det återigen en kille som frågade om jag behövde hjälp när jag skulle få på vagnen på bussen hem. Svarade faktiskt "ja tack" men vet ni vad han gjorde då? Fortsatte att gå på bussen som vanligt istället för att hjälpa. Blev helt paff! Hade han hört fel? Eller frågade han bara för att vara artig och hade tagit förgivet att jag skulle säga nej? Tur nog fick jag på vagnen hur lätt som helst på egen hand. Har börjat bli proffs på att resa kommunalt med Liam. Även om jag fortfarande undviker rulltrappor.  

Nyfikna pojkar


Liam var lite gnällig igår men Sami kom på ett jättebra sätt att få honom lugn. Var bara att ta honom till Theos favoritplats! Soffkanten vid fönstret. Där satt han nöjt och tittade ut. Theo var inte sen att joina och så satt de där tillsammans. Mina fina små killar.

Like father like son


Det är helt otroligt hur lik Liam är Sami när han var liten! Kanske inte syns så bra på dessa bilder. Eftersom Sami redan var 7 - 8 månader när bilden togs. Vi har baby bilder också men de är i oskärpa. Skulle bli ännu sämre om man scannade in därför ni fick jämförelsen med bilden ovan. Hårfästet, munnen och näsan är identisk.
Mamma tycker att Liam är lik mig också när jag var liten. Ni ska få någon bild på mig som bebis om någon dag.

Men nu ska vi börja röra oss mot stan snart. Ska bara amma Liam först så han inte blir hungrig på vägen in.
Har tidsinställt ett inlägg som kommer upp vid tvåtiden.

Underbara film


Åh vad jag älskade filmen! Så himla bra, hur ska man orka vänta till nästa? Vill läsa böckerna igen så jag har något att göra medan jag väntar... Lär gråta när sista filmen är slut. Precis som jag kände mig tom när jag läste ut Breaking Dawn för flera år sedan.

Det gick förresten bra att vara ifrån Liam några timmar. Men det kändes konstigt. En gång innan filmen ringde jag till mamma för att höra hur det gick. Då låg han och sov så jag slappnade av. Kunde njuta av filmen utan att behöva oroa mig. Vilket var skönt. Vill inte bli en mamma som inte kan ha kul utan mitt barn.

Däremot var det så himla underbart att ta upp honom i min famn när vi sågs igen! Och att se hans leende när han såg mig. Är ju ovanligt för honom också. Som har hört min röst och känt min värme enda sedan han låg i magen. Älskade pojke vad viktig du är för mig.

Nu ska jag äta frukost och ta ut Theo på en promenad. Klockan 12 ska jag vara inne i stan. Jag och Liam ska umgås med
Rebecca och Nathan, mysigt värre!

Liam säger hej


Nu börjar Breaking Dawn och mamma sitter och dregglar efter Edward Cullen. (Berätta inte för pappa)
Så jag kommer in här med lite bilder på mig! Eftersom jag är så himla söt. Håller ni inte med?

Grattis pappa!


Här får ni bilder från igår! Pappa fyller 45 idag vilket vi firade med nära och kära igår.
Jäklar vad mycket barn det är i vår släkt nu! Lägg till Klara och Elin som var på besök också, Birgittas systersbarn. Och söta Kelly som Birgitta och Pappa tar hand om en helg i månaden. Så igår var det inte en lugn stund! Liam sov nästan hela tiden vi var där. Ljud gör honom lugn. Björndräkten han hade på sig i bilbarnstolen är ny. Köpte vi på H&M igår. Han har en liknande från Ellos som blivit för liten.

Sötast var min kusin Vilma, som snart blir två år. Hon var himla nyfiken på Liam och när jag hade honom i famnen la hon en docka i hans babysitter. Som hon gav nappen till. Älskade lilla tös.

Sami blev imponerad av mitt tålamod när jag försökte lära ett gäng barn i åldern 5 - 7 år att spela Kinect Sports. Och vad som menas med att vänta på sin tur. Jag tänkte inte ens på att situationen kunde vara svårhanterad. Hade skitkul!

Jag och Camilla (min farbrors sambo som bara är 8 år äldre) pratade även om att jag ska följa med på Ladies Night i höst, nu när jag blivit mamma är jag välkommen in i gänget. Hehe. Ska bli kul!

Och grattis till min underbara pappa förstås, tack för igår!

Lördagens klädsel


Halsband - Disney Couture Klänning - Jeane Blush pumps - Nelly

Hej på er! Här kommer gårdagens outfit. Var riktigt trevligt hos pappa och jag har en hel del bilder att bjuda på. Men det senare. Nu skriker lillkillen efter mat.

I eftermiddag kommer vi ha barnvakt för första gången. Jag och Sami ska gå på bio och se Breaking Dawn!
Som man har längtat. Min mamma kommer passa Liam undertiden. Sedan han föddes har jag bara varit ifrån honom i en halvtimme. Men det ska nog gå bra. Ska försöka att inte vara en nojjig mamma som ringer var femte minut för att kolla att allting är bra.

Mina fynd från NK rean


Blev en skjorta från By Malene Birger. Tidigare pris 1100, jag fick den för 650. Och älskar den! Superskön och nu kan jag och Sami vara ett larvigt par som matchar varandra klädmässigt när vi ska iväg. Då han köpte en i samma färg och mönster.

Skor från DKNY kunde jag inte motstå. Speciellt med tanke på att de hade varsin rosett! Fina och faktiskt sköna att gå i. Tidigare pris 2000, blev mina för 1000.

Glömde ta kort på mina H&M köp så de får ni se imorgon istället. Trevlig kväll!

Älskade NK rea


Nu har vi precis kommit hem. Blev shopping både på NK och H&M. Vi struntade i Zara. Låg så långt borta och drottninggatan är det jobbigt att ha vagn på.

För Sami blev det en hel del också. Han köpte jeans från Tommy Hilfiger, skjorta från Ben Sherman och en randig tröja från Red Collar Project. Tack vare underbar rabatt fick han allting för 1500 kronor. Inte dumt alls!
Vad jag köpte får ni veta senare. Tänkte tidsinställa ett inlägg som kommer upp när vi är hos pappa. Så får ni min outfit innan vi åker till pappa.

Nu ska Liam få amma. Han var lika duktig som alltid inne i stan. Sov både i bilen och i vagnen. En stund var han vaken när vi var inne på NK men då låg han nöjd och tittade runt. Det är vår solstråle det.

Update; Hinner inte lägga upp någon outfitsbild. Men ska ta kort så ni kan få bilden när vi kommer hem. Om det blir sent får ni den imorgon istället.

Dags för NK rean!


Zara.se

Idag är man uppe tidigt. För jag och Sami ska på NK rean! Vet inte riktigt hur jag lyckats övertala honom. Då han älskar att sova. I och försig så sover han just nu, vi åker hemifrån vid halv nio. Jag gillar att ha lite tid framför datorn innan jag börjar göra mig iordning. Även Liam sover för tillfället, och Theo.

Efter att vi varit på NK lär det bli en tur till Zara där jag har presentkort. Plaggen ovan kommer därifrån. Får se om det blir köp till mig eller Liam. Finns så mycket fint till oss båda! Har även presentkort på H&M där jag vill köpa nya jeans. Har bara ett par som sitter riktigt bra nu. Har ju blivit mindre sedan graviditeten. Så skulle behöva ett nytt par.

Får se om jag hinner komma in med en outfit innan vi drar till pappa. Vi ska vara där klockan tre.

Fredag med besök


Nu har vi varit och veckohandlat. Blev ovanligt billigt! Gissar att det beror på att vi för tillfället har godislöfte. Inga sötsaker eller chips under hela januari. Vi har ätit så mycket onyttigt de senaste månaderna att det var dags att få ett stopp. Har hittills gått bra! Men så är det bara sex dagar utan socker än så länge...

Snart kommer Samis familj över. Blir en fika innan de åker vidare hem. Hmm kul att lyssna på dem när de pratar om Bali. Får leta fram brun utan sol innan de kommer så man inte ser ut som ett spöke i jämförelse. Nejdå, våren kommer nog snart. Och jag är superglad att vi äntligen har snö.

Får se om jag uppdaterar bloggen något mer idag, annars hörs vi imorgon! Då jag också har mycket inplanerat. Men någon stund framför datorn borde man få.

Jacka - Zara
Halsduk - Gina
Blus - Mango
Skinnshorts - Nelly
Skor - Sugarfree shoes (passande för våran sockerfria månad)

Liam 2 månader


Stora lilla killen blir idag 2 månader! Så dagen till ära får han bära sitt fina Burberry set.
Snart är plaggen för små. Tur att de passar både en framtida lillebror eller lillasyster. På tal om det. Jättekul att läsa om era tankar kring barnkläder några inlägg ner! Ni är många med kloka åsikter. En del håller jag med om, annat inte. Jag står vid att jag inte tycker att man måste klä pojkar och flickor i likadana kläder. Det är uppfostran som ska vara likadan oavsett kön. Men, det är inte vad det här inlägget ska handla om.

Tänkte istället prata om Liams utveckling! Som jag kommer göra varje månadsdag han har.

Nu har han börjat att greppa saker, något han älskar. Har skrivit en del om detta innan. Hur han vill hålla i min hand när han ska sova tillexempel. Många leksaker är fortfarande för stora för att han ska kunna greppa. Men tunna filtar fungerar perfekt.

Han är väldigt stark i nacken, man behöver egentligen inte hålla handen bakom som stöd. Men vi gör det fortfarande för säkerhets skull. Han har lärt sig att vända sig från mage till rygg.  

Han har börjat bli väldigt nyfiken på sin omgivning. Vilket gör att han för varje dag blir mer och mer famnkär. Något han inte varit tidigare. För i mammas eller pappas famn är det lättare att upptäcka världen än om han ligger på rygg. Något han gillar extra mycket är sin egen spegelbild.

Rinnande vatten gör honom lugn när han är ledsen. Han har börjat prata mer och mer. Synd att man inte förstår vad han säger bara.

Uppmärksamhet är det bästa som finns. Då bjuder han på många leenden. Han älskar att ligga på skötbordet och att få på sig ytterkläder. I bilen och vagnen sover han nöjt. Det är aldrig jobbigt att ha med honom på stan eftersom han är så lugn. Än så länge har han aldrig börjat skrika när vi är bland främlingar.

Nätterna är helt okej, han vaknar för det mesta två eller tre gånger. Har märkt att om jag håller honom vaken på kvällar så sover han längre på natten. Så det är en utvilad mor han har.

Nu får tiden sluta gå så himla fort!

Trettondedag jul


Idag tar man bort alla juldekorationer. Känns lite tråkigt. De lyser upp hemmet så fint!
Men jag är glad att det är en röd dag, så Sami är hemma. Brukar innebära att jag får sovmorgon. Men inte idag.
Jag vaknade nämligen hur pigg som helst vid nio medan resten av huset sov tyst. Försökte somna om men gav upp efter ett tag. Egentid så här på morgonen är inte dumt det.

Nu har resten av huset börjat vakna så jag ska börja göra iordning frukost. Planerna för dagen är en tur till Ica Maxi. Senare kommer Samis familj och hämtar hundarna. Gissar att de kommer vilja gosa med Liam en stund också.

Jag kommer in lite senare och skriver om Liams utveckling. Stora killen blir nämligen två månader idag!

Update; Jag som inte har koll. Är visst nästa fredag man ska plocka bort julen. Vad är den här dagen till för då?

Go easy


Här har ni de fyra första outfitsen jag la upp i bloggen efter graviditeten. Vilken är er favorit?

Hoppas ni får en mysig kväll. Tänk att det redan är fredag imorgon, underbart! Tror det blir en bra helg allt.
Ska på NK rea och sen har pappa 45 årsfest. Det ska bli kul! Imorgon är det röd dag så Sami är hemma. Vilket betyder långhelg, kalaaaaas.

Telemnar Design


Min lilla älskling är så jäkla söt i sin nya mössa som kom med posten idag!
En present från två systrar som stickar mössor till både barn och vuxna.

Vill ni veta mer kan ni gå in på deras
blogg!

Måste allting vara likadant till flickor och pojkar?


Det pratas mycket om genus. När det kommer till det mesta.

Ett väldigt känsligt ämne är just barns kläder. Jag är oerhört glad att vi kommit långt. Att det längre inte bara finnas blått till pojkar och rosa till flickor. Men folk vill ta det så jäkla långt.

Just nu känns det som att bloggare förväntar sig att man ska klä sin son i klänning. Annars skiljer man på pojkar och flickor och det är tydligen väldigt fel. Varför är det så?

Är jag så himla gammalmodig om jag inte klär Liam i blommigt? Att det finns toksöta små klänningar jag bara avgudar i klädbutikerna men inte köper. För de känns inte rätt till min son. Sen har han en del rött och gult, för jag tycker att det klär honom. Och nog en hel del blått, hans ögonfärg kommer fram så fint när han bär kläder som matchar hans underbara blåa nyans. (Som han fått av sin mor)

Sen när Liam är stor nog att själv ha en åsikt om sina kläder så kommer jag vara öppen för allt. Vill han bara bära blommiga klänningar, fine by me. För vad jag inte förstår är hur flickor kan få vara pojkaktiga när pojkar inte får vara flickiga. Varför ska det vara någon skillnad?

Men om man som jag faktiskt föredrar "pojkiga" kläder till sin son borde inte det vara ett brott. Och jag är inte emot jämställdhet på grund av detta.

Mitt 2011 - juli



Läs gärna också om
januari, februari, mars, april, maj och juni

Man tycker att juli borde ha inneburit massor med bilder från stränder och härliga sommaroutfits.
Men faktum är att jag jobbade bort hela juli. De få dagar jag var ledig var det nästan alltid dåligt väder.
Fast man fick lite sol i alla fall. Som när jag drog till uteservering med Johanna och åt god mat.

Annars blev det mariokart hemma, framför nya stora teven. Köpte även en massa kapslar till Tassimo maskinen, gott, gott! När jag var den enda som var ledig blev det att ligga i soffan med den växande magen och läsa en bra bok. Tillsammans med kladdkaka, något jag aldrig fick nog av. Men när man är gravid så får man, visst?

Jag och Sami drog till Taco bar för god mat och avslutade med en storsstädning av lägenheten. De var behövligt! Skulle vi behöva ta tag i nu också. En sån där städning när man går igenom verkligen allt.

Sarah kom över hit som då var gravid i vecka 34. Blev att prata om den kommande förlossningen som närmade oss båda.
Även pappa och Cornelia kom över för att lämna över den fina spjälsängen till bebis. Självklart hittade jag lite i shoppingväg till honom också.

Månaden avslutades med en långweekend till Göteborg för mig och Sami! Mysigt värre. Blev shopping och en tur till Liseberg. Där bjöds det på fint väder varje dag, något vi längtat efter. Så man fick lite sommar i alla fall.

Och det var juli!

Så var vi snart bara fyra igen


Imorgon kommer Samis familj hem från Bali. Viliket betyder att våra två veckor som hundvakter snart är över.
Vad tiden har gått fort! Lär kännas jättekonstigt att inte ha dem längre.

Lilla Tjejen som sover hela tiden. Och Kasper med sitt fulsöta underbett. Som ska vara en klätterapa i soffan.
På bilden har de tagit över Theos säng och ligger i den tillsammans. Sötnosar. Ni är så välkomna tillbaka!

Perfect time for coffee


Kolla vad som kom med posten igår! En superfin plåtburk som jag ska ha vårt bryggkaffe i.

Idag vaknar man till blå himmel men tyvärr ingen snö. Kommer vädergudarna hoppa över vintern här i Stockholm i år? Jag är inget för långa vintrar, men några veckor med snö kan vara kul i alla fall. Vill ut i skogen med Theo och kameran! Vintriga skogar är bland det finaste som finns att fotografera.

Nu blir det en promenad med morgonsol i alla fall, inte fel det heller.

Let's spend it all at once


Igår hämtade vi ut dessa underbaringar! Märket är Sugarfree Shoes och jag köpte dem genom sidan Members.
Tyvärr är pumpsen för små. Hade tänkt sälja dem i bloggen egentligen. Men kom på att Anna sa igår att hon inte har några fina pumps. Hennes fötter är lite mindre än mina så om hon gillar skorna är de hennes! Ja och om de passar. Annars kommer de antingen att säljas här i bloggen eller på tradera.

När Sami kommer från jobbet har vi lite ärenden att hinna med. Sen blir det lugn hemmakväll. Perfekt lill-lördag!

Mitt 2011 - juni


Missa inte
januari, februari, mars, april och maj

Nu är vi framme vid förra årets första sommarmånad!

Började med att jag köpte färre nummer av Elle och Chic, plötsligt blev det istället fler gravidtidningar.
Ny bikini shoppade också, precis som varje år.

Farfar fyllde 70 och det firades med stor fest. Superkul! Även om det blev alkoholfritt för preggot.

Många lata dagar spenderades på mammas terass, där hon bjöd på god mat.
Det blev shopping från Lundmyr of Sweden till skatten i magen. Jag och Sami drog på studentmottagning då en av hans bästa vänner Isak tog studenten.

Blev en tur till Rålis för bad, supermys! Planen var att åka dit igen men de få dagar jag var ledig under sommaren så var det nästan alltid dåligt väder. Så himla typiskt.

Midsommar blev fint i alla fall och spenderades med pappa. Först åkte vi till Hågelby och sedan blev det bad i pappas badtunna. Inte dumt alls!

Blev en gravidlunch inne i stan med min barndomsvän Sarah! Som jag saknat min vän. Nu är hon mamma till Kahléen och vi ses regelbundet. Nästa gång blir över till henne. De har precis flyttat till Täby. Lite längre från oss tyvärr. Men ska bli mysigt att se hur de har det i nya hemmet!

Lite mer shopping blev det också. Bland annat ballerinor och söta shorts. Som var mina älsklingar under graviditeten då de inte hade någon dragkedja som störde magen som hela tiden växte sig större.

Och det var juni!

Svenska modeflugor - ingenting för mig


Asos.com

Ingen har väll missat senaste modeflugan. Vita skjortan med lösa rosettknuten. Var och varannan bloggare skriver om plagget. Så varför inte jag med? Men inte riktigt av samma anledning...

Jag är lite trött på detta. Visst alla får klä sig som de vill. Men det är just frågan om folk gör. För tycker verkligen alla plötsligt om samma plagg? Det känns snarare som fjortisbeteende. Man är så osäker på sig själv att det är bättre att klä sig precis som alla andra.

Någon som kommer på fler modeflugor vi haft? Jag kommer att tänka på baseballjackan, tröjor med puffiga axlar, skinnbyxan och Fjällrävens dunjacka.

Wednesday mornin


Efter träningen igår blev det mys i soffan. Se så fint Liam kan sitta med stöd nu! Riktigt stark i nacken.

Anna förälskade sig i Kasper. Nog var det ömsesidigt allt. Tror hon var beredd på att ta med honom hem.
Onsdag idag. Jag har lite paket att skicka iväg. Men först ut med Theo. Ska bara vänta lite för att se om det slutar blåsa så förbannat.

Dagens bebis


Så här ser min lilla knubbis ut idag. Tröjan är en gåva från Finland, min mormor som köpt den.
Jeans och strumpor kommer båda från H&M. Min fina, fina kille.

Anna åkte hem för ungefär två timmar sedan. Jag och Sami körde hem henne och passade på att hämta ut ett paket. Mina skor från Members hade kommit! Tyvärr var ena paret för små. Ska sälja dem i bloggen imorgon. Så är ni intresserade av nya billiga skor, kika in imorgon! Då får ni även lite andra bilder från dagen.

Nu ska jag och Sami spela Fifa 12! Ska bara skicka iväg några vinnarmail. Mina traderaauktioner gick ut idag nämligen. Imorgon eller på torsdag kommer det upp lite nytt! Funderar på om jag ska lägga upp det jag vill sälja här på bloggen först. Det får vi se. Nej nu har jag inte tid att sitta och ordbajsa. Ciao ciao.

Mitt 2011 - maj


Jag har även lagt upp
januari, februari, mars och april.

Vi har kommit fram till maj månad, som blev en varm och mysig månad.
Jag och Sami firade sex månader som pojkvän och flickvän. Han skickade blombud till min dörr då han visste att jag var ledig från jobbet den dagen. Hur gulligt?? Åh min fina underbara.

Vi var på rutinultrajud och fick äntligen se lilla skatten i magen. Som vi hade varit nyfikna! Allting blev plötsligt så verkligt. Var så härligt att få höra att allt var bra med bebis. Vi tog även reda på könet och fick veta att det var en liten pojke vi väntade. Som skulle visa sig vara världens finaste lilla Liam. Dagen efter berättade jag för jobbet att jag var gravid, tyckte det var mest rättvist att de fick veta så tidigt som möjligt. Cheferna blev glada för min skull. Jag som varit jättenervös för att berätta kunde andas ut. Samma kväll gick jag ut med graviditeten i bloggen. Äntligen fick jag skriva om det! Och ni var så glada för min skull, vilket jag visste att ni skulle vara. Ni är ju världens bästa läsare.

Det var även denna månad som graviditeten började synas. Även om det fortfarande var lätt att dölja hade jag plötsligt ingen platt mage längre. En liten kula började visas och jag kände mig hur stor som helst.

Jag och Sami passade Tiffany en helg och hade Kasper och Tjejen över. Då bodde Theo tillfälligt hos mamma för att det var enklast. Tiffany fyllde även 10 år denna månad vilket vi firade på Lida med äventyrsgolf. Sedan blev det tårta hemma hos dem.

Jag började shoppa en massa till skatten i magen och mindre till mig själv. Var så mycket roligare att titta på allt smått. Och det finns så jäkla mycket fint till de små!

Min barndomsvän fick barn tidigare det här året och Anna sjöng på dopet. Var kul att träffa en massa vänner från förr som också var där. Bland annat tjejer jag spelade handboll med i många år.

Ja det var maj!

Träningsdags i vardagsrummet


Så här i nyårstider passar jag på att visa en bild från förra årets nyårsafton! Precis som denna gång startade kvällen med middag hos mamma. Men istället för lugn avslutning hemma blev det party, party! Några lyckade timmar, och så kaos mot slutet. Så jag kan inte säga att jag var ledsen att det blev en lugn kväll. Nyår brukar aldrig sluta bra för mig, har många tråkiga händelser bakom mig. Tyvärr.

Hur som. Min fina böna ovan är på väg hit nu. Dags för ännu ett träningspass framför xbox kinect! Ni anar inte hur mycket det ger, man är alldeles svettig efteråt. Först blir det Dande Central 2 och sedan Sports season 1. Där får man allt användning av hela kroppen. Kanske man kan hitta tillbaka till sin tidigare form någon gång. Jag må vara smal igen, men det är inte detsamma som en vältränad kropp. Orkar inte springa iväg till något gym, lite svårt när man har Liam. Och dyrt framför allt. Då är det skönt att man kan träna hemma. Kul är det också!

Alla hundar är olika


Kasper och Theo är två klätterapor som gärna hoppar runt i soffan. Tjejen däremot vill mest sova, eller äta. Ibland busar hon lite med Kasper. Men för det mesta håller hon sig för sig själv.

De här dagarna med tre hundar har jag insett vilken ensamvarg Theo är. När de andra hundarna leker med varandra kollar han på dem som om de vore konstiga. Han hoppar aldrig in och joinar. Då sätter han sig hellre hos mig. Eller uppe på soffkanten och tittar ut. Han älskar människor och bebisar. Men andra hundar, nej de är bara intressanta vid första mötet. Sen har han tröttnat.

Nu ska jag och min ensamvarg ut på en promenad. Sami tog ut Kasper och Tjejen imorse för att jag skulle slippa gå med alla tre när jag har vagnen också. Theo tycker inte att det är jobbigt att vänta så här länge. Han är en tröttis på morgonen precis som mig.

Den där babysittern


Liam älskar att sitta i babysittern nuförtiden. Inte för att han kan titta runt som många andra barn. Nej han drar genast i leksakerna och ska bita och känna. Han har svårt för att somna om han inte får hålla i någonting. Allra bäst är mammas händer. Men om jag ska få något gjort på dagarna så måste jag locka med något annat ibland.
Min lilla sötkorv du är mammas knäppis.

Mammas bilder från nyårsafton


Mamma skickade lite bilder från nyårsafton som jag tänkte dela med till er. Riktigt trevlig kväll det där!

Nu ska jag och Sami äta middag. Köttfärsås med spagetti blir det. Gott, gott.
Ikväll blir det mys i soffan framför någon bra serie. Jag lär ha Theo i knät och Sami Kasper. Tjejen föredrar att ligga på sin nya plats - i Theos säng. Den lär han inte få tillbaka än på ett tag.

På fredag kommer Samis familj hem från Bali och då hämtar de hundarna. Jäklar vad tomt det lär kännas på dagarna sen när det plötsligt bara är jag, Liam och Theo igen.

Årets första köp


Det dröjde inte många dagar innan jag shoppat något även detta år!
Klickade tidigare idag hem den här underbara koftan. Märket är Object och jag fick 50% rabatt då jag handlade genom sidan Members. Blev min för bara 250 kronor. Tror allt jag kommer bo i den fram tills värmen kommer tillbaka.

Vill ni ha en invite till members och samtidigt få 50 kronor att handla för?
Bara att maila mig på
[email protected]

Mitt 2011 - april


Fortsätter att blicka tillbaka! Här kan ni läsa om
januari, februari och mars.

April var en riktigt rolig månad! För det första fick jag träffa min lillasyster hela tre gånger. Först tog jag och Anna med henne på bio. Andra gången hämtade jag henne från dagis och vi myste i Birgittas studio. Tredje gången kom hon, pappa och Birgitta över för fika. Det var även första gången de såg vår lägenhet!

Jag och Sami åkte på vår första utlandssemester tillsammans. Vi hade några riktigt mysiga dagar i Rom, där det var sommarvärme. Glömmer aldrig den resan! Jag var så nyförälskad och hög på livet. Vi pratade mycket om graviditeten och våra framtidsplaner.

I Rom blev det förstås en del shopping, tillexempel tröjan ovan. Första månaden på länge jag inte köpte några skor. Otroligt va?

Min mamma fyllde 45 och då kom mormor och morfar över. De bor i Finland så vi träffas inte så ofta. Var himla mys att umgås med dem några dagar. Hade även en ettårsfotografering med Jennas underbara dotter Ariana. Jag och Anna hann med en spontanfotografering och några av bilderna blev riktigt fina.

Påsken firades hemma hos mamma med nära och kära. Jag och Sami köpte lite möbler till balkongen. Blev att äta frukost utomhus många gånger! Längtar till i vår då vi kan börja sitta ute igen.

Lyckades även köra mitt visakort i tvättmaskin av misstag. Otroligt nog fungerade det efteråt. Och har används mycket.
Och det var april!

Veckans blogg - Carolina


Carolina blir veckans blogg! Som blev nominerad av en läsare och råkar vara en blogg jag själv läser.
För det första har Carolina en oerhört söt dotter, och bloggar även om graviditet nr 2. Så då förstår ni varför jag är fast. Men hon skriver också väldigt djupa texter. Hon är förbannat smart och skrivkunnig. Man blir alltid berörd och får tänka till om både det ena och det andra. Hon ser saker på ett annat sätt än vad jag gör, och är väldigt personlig om sådant hon varit med om och fortfarande fightas med idag. Hon är en kämpe!

Liam avritad


Läsaren
Therese har ritat av Liam. Visst är hon duktig? Jag blev jätteimponerad :)

Godmorgon förresten! Jag känner mig relativt utvilad idag. Ska dricka en kopp Nespresso. Alltid lika roligt att välja smak. Har beställt fler kapslar nu. Tack vare de pengar man fick tillbaka när man handlade och att de hade ett bra välkomsterbjudande får jag 150 kapslar och en fin hållare till dem för bara 100 kronor. Och då är frakten inräknad!
Så här ska det drickas gott kaffe minsann.

Vinnarna i smyckestävlingen är förresten dragna. Första priset går till Kajsa, stort grattis! Du vinner två smycken från VeraS Design. Andra pris går till Hanna som vinner earcuff! Grattis båda två.

Mina bilder från nyårsafton


Igår hade jag bästa nyår på många år! Antagligen för att det inte slutade med bråk eller att jag blev alldeles för onykter.

Mamma bjöd på riktigt god mat och det var trevlig stämning runt bordet. Vi var Mamma, Harry, två av deras grannar, jag, Sami, Liam, Anna, Kimy, Chribba och Dennis.

Vid åtta åkte ungdomarna vidare för att parta och jag och Sami tog samma buss för att åka hem. Ni anar inte hur mycket folk stirrade på bussen! De trodde antagligen att vi allihop skulle på samma fest. Att barnvagnen skulle få följa med. Jäklar vad de måste ha tänkt hemska tankar om mig och Sami. Man ska inte ha förutfattade meningar. Vid tolvslaget firade jag och Sami med Pommac på balkongen. Det blev pussar och försök till foton på raketer. Vilket är toksvårt. Liam sov i soffan och hundarna var lite smånervösa. Sedan blev det Fifa innan det var dags att sova.

Nu hoppas jag att 2012 blir lika fantastisk som 2011. Men det tvivlar jag inte på, jag har så mycket att se framemot. Tillsammans med världens bästa vid min sida.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!