Lunginflammation

Ja nu får jag penicillin och borde börja må bättre snarast. Visst är det de tre första dagarna som smittar?
Tänkte på hur länge man måste vara isolerad... Är så trött på att bara gå hemma hela dagarna.
Blir ingen namncermoni idag, orkar inte ens storhandla på Ica Maxi. Så ska fixa en lista till Sami.
Imorgon får Sami bada med Liam men förhoppningsvis orkar jag med att titta i alla fall. Så mysigt att se hur Liam trivs i vattnet. Måste ta lite bilder också!

Hoppas ni får en bra helg.

Till farbror doktor

Febern gick upp till magiska (och underbara...) 39,4 grader även idag.
Mamma ringde mig för en stund sedan och övertalade mig att boka tid hos läkaren. Speciellt med tanke på att jag inte kan ta djupa andetag längre för att det gör för ont.

Så övertalad blev jag och 21.00 ikväll har jag tid hos närakuten.
Fredagskvällen hade inte kunnat spenderas bättre.

Klättrar på väggarna


Igår gick febern upp till 39,4. Då orkade jag inte ens ta mig upp från soffan. Var verkligen helt slut.
Tur nog var även Liam trött igår. Han sov stor del av dagen så jag kunde vila ordentligt. Istället vaknade han inatt både vid 02 och 05. Något han inte gjort på flera månader nu.

Har fortfarande feber, men nu är den låg i alla fall. Jag måste bli frisk nu! Vill så gärna på Kahléens namncermoni imorgon. Och på söndag är det babysim och så ska jag träffa Emma på eftermiddagen. Har inte tid att vara sjuk.
Men vi kan inte åka någonstans imorgon om min feber stiger över 38 grader idag. Så nu får vi hålla tummarna...

Ska bädda ner mig med ett glas té och titta på säsong fem av House. Hoppas ni har en mer händelserik fredag!

Hemklickat


Gjorde en beställning från jollyroom igår som nu finns att hämta ut. De är så jäkla snabba!
Tror Liam kommer tycka att det är väldigt roligt med en gåstol, vi måste bara möblera om lite i lägenheten så att han kan ta sig fram. Vem behöver soffor och matbord?

Än så länge har jag aldrig sovit utan Liam, men den natten kommer nog någon gång. Intressant att se hur det ska gå. Sen i sommar när vi ska resa lite är det perfekt med en resesäng.

Passade samtidigt på att köpa ett parasoll till vagnen också. När vi byter till sittdelen kommer Liam inte ha mycket skydd från solen.

Nu har man ledsnat

Igår var jag feberfri men tog det ändå lugnt hela dagen. Trots detta vaknade jag idag med feber och känner mig otroligt svag och hängig. Hur fungerar min kropp egentligen? Vinner över ett virus men blir attackerat av ett annat? Tog en vilodag igår?

Mår jag inte bättre imorgon blir det ett besök till farbror doktor. I'm gonna need stronger meds.

Dagens bebis


Här får ni en bild på en riktigt trött men ändå glad kille. Bara en minut efter att bilden togs så somnade han. I samma position. Ska snart lägga honom ner, vill bara vara säker på att han sover djupt så att han inte vaknar.
Idag bär han pikébody från Cubus och strumpbyxorna jag älskar från märket Joha. Tyvärr är det sista gången han bär dem då de blivit för små. Synd att Joha är ganska dyrt, skulle gärna köpa nya både i storlek 68 och 74.
Tur att även H&Ms strumpbyxor och tights är fina. Då priset är klart mer mammapengvänligt.

På bättringsvägen


Bild tagen igårkväll på mina fina killar. Vad jag älskar er. Bilden är nu bakgrundsbild på min telefon.

Jag vaknade feberfri idag. Precis under feber men ändå, det är en förbättring. Nu får vi bara hoppas att det håller sig så. Hostan är lika jobbig även om det inte är slemhosta längre. Käkar hostmedicin (godaste som finns!) så snart är nog hostan borta också. Liam är fortfarande frisk så ni som skrev att amningen skyddar hade nog rätt. Tack för alla era tips och stöttande kommentarer, betyder så mycket.

Idag känner jag för en lång dusch. Få skölja bort känslan av sjukdom. Men annars blir det en dag av vila. Så att jag är helt frisk imorgon när jag ska träffa Sarah och Kahléen, mys!

Slemhosta

Min feber ligger kvar på mellan 38 - 38,5 så det är bättre än igår.
Men min hosta har gått över till slemhosta. Bland det värsta jag vet. Varje gång jag hostar täpps hela halsen igen och jag får panik för att jag inte kan andas. Tills slemmet lossnar och man är okej, i ungefär en halvtimme till.

Är väldigt rädd att Liam ska bli smittad. Han har sluppit feber hittills. Är lika pigg och matglad som vanligt. Han har en mild hosta sedan igår. Bara hostat två eller tre gånger idag. Men jag vill vara förberedd på om han får slemhosta. Kan jag på något sätt undvika att smitta honom? Eller är det kört eftersom jag ammar? Pussar får han inte från mig i alla fall (har Liam abstinens nu!)

Googlade och såg att det finns någon kräm som man smörjer in på bröstet när småttingar har slemhosta. Så ska slemmet lossna av sig själv. Sami ska åka förbi apoteket och kolla det när han åker från jobbet.
Har ni några andra tips? Antar jag att borde ta mig till läkaren och få hostmedicin mot slemhostan. Men det är jobbigt när man har feber och en liten att ta hand om.

Så får vi hålla tummarna att han slipper bli smittad.

Fortfarande sjuk


Suddig bild på Sami och Isak tagen i söndags. Blev inte något köp då men efter jobbet igår åkte de till en annan butik och köpte Samis drömdator. Där de hade den till ett bättre pris. Fortfarande väldigt dyr, men har man en hobby så har man...

Febern gick igår upp till 39 grader och jag låg helt utslagen i soffan hela dagen. Blev att kolla på 8 avsnitt av House. Tur nog var Liam nöjd med att antingen ligga bredvid mig eller sitta på mig medan jag kollade på tv. Vi sov en stund tillsammans också. Det var bara några gånger som han tröttnade och jag fick gå runt med honom. Någor som annars är hur enkelt som helst blev en ordentlig ansträngning. Men vad gör man inte för de man älskar? Idag har jag återigen vaknat med 38 graders feber. Hoppas verkligen att den inte går upp till 39 igen. Vid 38 kan man i alla fall sitta upp och känner sig mest seg. Man är inte helt utslagen.

Bloggandet kommer jag nog inte orka med idag heller som ni kanske förstår. Känns så tråkigt att jag behöver ställa in en massa också. Igår skulle jag ha fikat med en söt bloggerska som nyligen blivit mamma. Idag skulle jag ha haft mammagrupp. Tråkigt, tråkigt. Nu vill jag bli frisk!

Hej sjukstuga

Åh jag har så mycket jag vill skriva om gårdagen. Riktigt bra söndag hade jag.
Men självklart har man vaknat med feber. Än så länge "bara" 38 grader, men det brukar ju vara som lägst på morgonen. Tänkte skynda ut med Theo ifall att febern stiger, för än så länge känns inte huvudet så jätte tungt.
Jag, Sami och även lilla Liam har jobbig hosta. Tur nog är Liams än så länge ganska lindrig. Han har hostat en gång denna morgon. Medan jag gör det så gott som hela tiden. Fortsätter det så här blir det läkarbesök.
Är glad att det inte är slemhosta, för det hade verkligen inte varit bra för Liam.
Igårkväll tappade jag rösten, idag låter jag som en man när jag pratar. Så ska undvika att säga något på hela dagen så stämbanden får vila.

Lite kort om gårdagen. Liam älskade babysim, det var så jäkla kul! Sen drog jag, Sami och hans vän Isak till min kusin som fyllde 2 år. Isak följde med för att vi efteråt skulle kolla på en speldator till Sami. Han och Isak är riktiga nördar och Isak råkar veta vilken han borde köpa. Får se hur mycket man får se av Sami när han köpt sin jäkla dator, haha. De försöker övertala mig att börja spela också. Men 1. skjutspel är inte min grej och 2. de brukar spela i flera timmar. Vem tusan ska ta hand om Liam då? Theo? Näää det där intresset får de ha för sig själva. På hemvägen köpte vi mat från Subway och kollade på Due Date här hemma. Mys!

Nu ska jag ut med Theo sen blir det att slöa i soffan hela dagen. Förhoppningsvis kan Sami komma hem ganska tidigt från jobbet så att han kan underhålla Liam. Just nu gör babygymmet ett jäkla bra jobb.

Vi hörs när jag mår bättre igen! Sorry för det usla bloggandet från min sida.

Dags för babysim


Igår tog jag en liten paus från bloggandet och umgicks med familjen istället.
Morgonen började med att jag överraskade Sami med nybakade hallonscones och äggröra med bacon. Så en engelsk frukost. Det uppskattades! Samis mamma undrade om jag var rastlös när hon fick veta. Men om man har en pojke som vill gå upp klockan åtta (idag klockan sex..!) och en sambo som sover till tio så har man mycket tid på morgonen. Då kan det vara kul att överraska med lyxfrukost ibland.

Senare på dagen åkte vi hem till Samis föräldrar för en fika. Så fick Tiffany följa med oss eftersom hon skulle sova hos oss. Blev spelkväll med både xbox och wii, och tacos till middag. Härlig kväll!

Nu sitter jag och Tiffa vid varsin dator. Hon har precis fått byta sin allra första blöja på Liam vilket hon tyckte var jättekul. Hon kan gärna ta resten av dagens blöjor för min del. Liam sitter i sin gunga och skrattar, alltid på så härligt humör på morgonen. Sami och Theo är båda två trötta och sover i sovrummet. Allt är alltså som det brukar.

Klockan tolv ska vi iväg på babysim, som vi har längtat.

Sleepover


Imorgon kommer Samis lillasyster Tifffany och sover hos oss. Så blir spelkväll med god mat och massa onyttigheter. Vad kunde vara bättre? Man får passa på att njuta medan hon fortfarande vill umgås med oss. I sommar blir hon 11 och snart är hon en tonåring som säkert kommer tycka det är superrtåkigt att umgås med familjen. Fast jag och Sami är ju döcoola så vem vill inte umgås med oss?

Några av Liams doppresenter


Som jag skrev tidigare har vi de flesta av Liams presenter i förrådet. Så ni får se dem senare.
Men här är de presenter som finns i lägenheten. Han har fått fler klädesplagg än jeansen, men de är i tvätten för tillfället. Sen har han fått muminbestick också, men de diskas. Bra tajming på att visa presenter va?

Ramen är helt underbar. Med hans namn, vikt, längd, födelsedatum och tid och dopdag. Hand- och fotavtryck som syns i bilden har vi gjort på öppna förskolans pyssel.

Jag tycker att byxorna är hur tuffa som helst och när det kommer till mumin känner ni redan till min kärlek till dessa söta troll.

Liam fick även ganska mycket pengar som har satts in på ett konto som han får när han blir arton. Jag och Sami månadssparar även till honom. Något mina föräldrar gjort till mig. Annars hade jag aldrig haft råd att köpa lägenheten och att börja plugga till körkort (som jag ska sätta igång med snart). Tror att det kan vara bra att få en hjälpande hand ut i vuxenlivet. För att spara pengar till en handpenning kan ta väldigt lång tid.
En liten del av pengarna han fick ska gå till en gåstol och resesäng. Tänkte kolla in dessa när babyproffset öppnar här i Haninge i slutet på den här månaden. Såg att de skulle ha mängder av härliga rabatter.

Hur som helst. Vi är supernöjda med alla presenter. Nu längtar jag till hans rum är färdigt så att man kan börja inreda. Ska bli så kul!

Dagens bebis


Idag bär Liam body och byxor från Lindex, som han fick i doppresent. Var en läsare som undrade om jag kunde visa alla hans presenter. Men det mesta har åkt ner till förrådet tills hans rum är färdigt. Det som fortfarande finns i lägenheten kan jag visa er. Så får ni se resten sen när hans rum är färdigt. Vilket förhoppningsvis inte dröjer allt för länge. Just nu behöver rummet spacklas vilket är Samis jobb. Jag skulle bara förstöra mer än vara till hjälp. Men måla rummet ska vi göra tillsammans.

Underbart med fredag förresten! Dagen är extra speciell för mig och Sami som idag har varit tillsammans i 17 månader. Bästa tiden i mitt liv. Tack älskling för att jag får vara din ♥

Din hand i min


Tänk att man kan känna så här mycket kärlek. Jag som alltid varit en kärleksfull människa. Inte visste jag vad kärlek var innan jag träffade dig. Trots att din pappa är min bättre halva. Så var det ändå när jag fick upp dig på bröstet som allting blev så mycket starkare. Även om jag inte kände dig var du redan det viktigaste jag hade.
Ett leende från dig och jag orkar med skrik som aldrig tar slut. Eller en lägenhet som aldrig blir ren.
När jag ser kärleken mellan dig och mannen i mitt liv blir jag varm i hela mig. Jag är så glad över att ha er båda i mitt liv.

Min egna lilla underbara familj. Med världens charmigaste chihuahua på ett hörn.

Mumin till Liam


För ett tag sedan kom en Muminkampanj på Dalani som jag gick lite bananas över. Blev en tallrik. skål, bestick, mugg, haklapp och nappflaska. Så nu har Liam en massa kul! Tänk om han i framtiden skulle avsky mumin. Fast hur skulle man kunna göra något sådant?

Vill ni bli medlemmar på Dalani och få ta del av inredningsprylar till rabatterade priser? Och samtidigt få 150 kronor att handla för? Maila mig på
[email protected] eller lämna er mail i kommentarsfältet.

Vårtecken


Man brukar fotografera blommor när man pratar vårtecken.
Men för mig blev det två helt andra bilder. Vad som är vårtecken för mig är att få lägga vinterskorna i förrådet och byta ut dem mot lätta små sommarskor istället. Sen att skydda Liam från att få sol i ansiktet med en fin filt är ett annat vårtecken.

Det komiska är att i förrgår frös jag i min vinterjacka, igår var jag tvungen att ta av mig vårjackan för att det blev för varmt. Tänk så fort det kan vända, och idag ska det bli 15 grader!

Förkyld liten skatt


Börjar morgonen med kaffe och senaste numret av Vi föräldrar.
Liam var småförkyld igår och inatt bröt det ut ordentligt. Stackarn vaknade om och om igen för att han inte kunde sova. Tur att vi fortfarande hade koksalt som fick förkylningen att släppa en del i alla fall. Så jobbigt när min skatt ska må dåligt. Sen är förstås jag också tröttare som inte heller fått så mycket sömn inatt.
Nu verkar förkylningen vara helt borta i alla fall, skönt!

Svar på era frågor del 4


Vad snygg man kan se ut...

Här kommer sista svaren på era frågor. Hoppas ni är nöjda!
Min kamera stänger av sig själv ibland, vilket den gjorde ovan. Precis när jag var klar med frågorna. Ifall ni undrar varför ni inte får mitt vanliga hejdå.
Enjoy!

Hur pilatesträningen gick


Till en början var Liam hur glad som helst på filten. Han tittade runtomkring, lyssnade på instruktören och pratade för sig själv. Men att ligga på rygg är inte kul hur länge som helst. När vi tränat i tio minuter tröttnade han helt. Då tog instruktören upp honom och i hennes famn var han hur nöjd som helst. Men eftersom hon var tvungen att visa oss övningarna kunde hon inte hålla i honom hela tiden. Så då gick jag runt i salen med Liam, lät honom titta på sin egen spegelbild och försökte ha honom sittandes istället. Men nej, självklart var det bara famnen som dög.

Så det blev inte så mycket träning för min del. Tycker att det borde ha varit några övningar med barnet som man hade kunnat göra. Vet att sats har det, så att man inte behöver missa träningen bara för att barnet vill vara uppe i famnen. Istället för pilates så tränar man lite styrka med barnet som vikter. Brukar vara väldigt populärt.

Men ska testa träningen en gång till. Kanske är Liam nöjdare nästa gång. Får hoppas det. För det var riktigt bra övningar vi gjorde. Graviditeten har gjort än stel.

Mamma/baby träning


Nu är jag redo för dagens träningspass! Mamma/baby ska jag och Liam på tillsammans med Nathalie och Melina.
Det vi tränar är främst pilates. Så nu ser jag framemot ett träningspass som ska kännas imorgon!
Känns skönt att jag redan fått suget att träna tillbaka. Igår körde jag Zumba en timme men övervägde länge att strunta i det. Hade ingen lust alls. Men jag kom iväg i alla fall. Träningen var tung och inte alls lika rolig som vanligt. Men efteråt hade jag en massa energi istället. Så är ändå glad att jag tränade.

Imorgon blir det core, veckans roligaste och jobbigaste pass. Mage och rumpa ska bli starka till sommaren har jag tänkt. Heja mig!

Shoe Porn


Sugarfree shoes är märket

No need for words.

Svar på era frågor del 3


Enjoy!

Tårtfika


Idag kom Nathalie och Melina över. Jag bjöd på tårta och muffins som blev över från dopet. Ja och så kaffe också förstås. Varken Liam eller Melina var på särskilt bra humör tyvärr. De bytte av varandra, när den ena var ledsen var den andra nöjd. Och så blev det plötsligt tvärtom. Blev svårt för mig och Nathalie att kunna slappna av.
Men vi hann prata dop i alla fall, och jag försökte lära henne lite inställningar i kameran. Då hon också har en Canon systemkamera. Tror hon blev lite klokare i alla fall. Jag kan prata fotografering hur länge som helst, även om jag inte är något proffs i ämnet.

Kommer in med ett videoklipp senare där jag svarar på fler av era frågor.

Inte okej


Enlgt min väderapp ska det bli 9 grader idag. Imorgon ska vi bjudas på 12 grader och solsken. Ändå snöar det utanför. Vad är grejen? Klockan är fortfarande inte så mycket så förhoppningsvis blir det varmare senare idag.

Hur som helst blir det vinterjackan till öppna förskolan idag. Trodde man skulle slippa den nu.
Ska hämta Liams hand- och fotavtryck. Sen blir det hem igen då
Nathalie och Melina kommer över på en fika.
Ska bjuda på tårta och muffins som blev kvar från dopet. Sen vet jag att hon är nyfiken på hur dopet var. Och vill ha mer detaljer än det jag delat med mig av i bloggen. Då Melinas dop är nu på lördag. Kommer gå så bra så. Melina charmar alla och kommer göra dagen till en fest!

Såg förresten att jag är med på startsidan av blogg.se med mitt första dopinlägg. Blir alltid lika glad när ett inlägg uppmärksammas.

Nu ska jag göra mig iordning. Sen väcka min skatt som är väldigt trött denna morgon.

Liten plutt


Sedan Liam föddes har jag inte tagit bort en enda bild från systemkameran. Har väldigt stort minneskort, 16 gb, som nu börjat bli fullt. Så satt och bläddrade igenom bilderna och raderade många. (Ingen på Liam. Det går inte. Trots att de både finns på datorn och externa hårddisken.)

Ramlade över bilden ovan. Som jag måste glömt lägga över till datorn. Min lilla Liam! Tagen den 17e december, dagen innan min födelsedag. Fin i sin burberrybody som nu är alldeles för liten. Han var knappt en och en halv månad. Redan stark i nacken, men så himla liten! Aww min gos, tiden går så fort.

Bilder från dopfikat


Bilder tagna av mig, farfar och Kimy. Redigerade av mig.

Här kommer några av bilderna från gårdagens dopfika. Jag och Sami passade på att öppna Liams alla presenter också.

Gillar bilden på Johanna, mig Lind och Emma. Gick i gymnasiet med dessa tjejer. Är så glad att vi fortfarande håller kontakten! Emma kommer flytta till England i maj där hon har sin kärlek. Så vi fyra tänkte gå ut tillsammans någon kväll innan dess. Skulle vara så himla kul! Evigheter sedan man fick slå klackarna i taket.

Hur som. Liam verkade trivas igår, även jag var hur nöjd som helst. Men både jag och Sami var väldigt trötta på kvällen. Dop gör än matt. Så hur kul det än var igår, är vi ändå glada över att dopet nu är över.

Bilder från kyrkan


Bilder tagna av Kimy (tack så jättemycket för att du ville låna kameran i kyrkan och ta lite foton)
Redigerade av mig.

Har väldigt många bilder från dopet, här får ni ett urval. Liam tyckte att dopvattnet var himla kul. Så roligt att han gärna tagit ett bad där om han fått. Jag och Lollo hoppades på att slippa ramla i våra höga klackar. Vilket vi gjorde!

Var förresten Lollo (Samis storasyster) och hennes pojkvän Robert som vi valde som gudföräldrar. Eller faddrar som det nu heter. Det roliga var när Robert skulle hälsa på min pappa för första gången igår. Man måste ju alltid förklara vem man är. Typ "hej jag heter Kenneth, är Marias pappa." När Robert skulle förklara för pappa hur han hörde ihop med oss svarade han "Robert, Samis tjejs pojkvän". Pappa nickade och hajade sedan till, vad tusan sa han egentligen?! Så fel det kan bli! Inte kör vi någon gruppgrej vi fyra inte. Han menade förstås Samis systers pojkvän. Men detta tyckte pappa var otroligt kul och var tvungen att berätta för alla som kom till dopet. Stackars Robert. Det här med första intrycket är inte alltid så lätt.

Senare får ni bilder från fikat efter dopet.

Videoklipp från kyrkan


Här är klippet där
Anna sjunger i kyrkan. Hon sjunger låten Älskade barn av Jessica Nilsson.
Hon är så duktig min syster. Man ser även Liam i klippet som verkar tycka att låten är toppen.
Enjoy!

Första bilden från dopet


Åh vilken härlig dag det blev igår! Liam var en riktig solstråle. I kyrkan var han glad och nyfiken på allt. Prästen sa att det är ovanligt att barnen orkar vara med hela tiden så som Liam var. Sen när vi kom in i församlingssalen så slocknade han i mina armar efter mat. Älskade pojke. Han sov någon halvtimme sedan var han i himmelriket. För uppmärksamhet är det bästa han vet och om det är någonstans man får mycket uppmärksamhet så är det på sitt eget dop. Knappt så att jag såg honom något mer under hela dagen. Alla ville gosa med vår skatt.

Verkade som att mina cupcakes och cake pops var populära, kul! Sen försökte jag hinna prata med så många som möjligt. Men det är svårt när man ska vara social med 55 gäster.

Liam fick en massa fina presenter också. Han fick inte dubbelt av något och det var himla varierat. Kläder, smycken, pengar, leksaker, ramar och sparbössa. Hallen är fylld med kassar. Blir att sortera allting idag.

Bilder ska ni få också, och en video där min syster sjunger i kyrkan. Gick inte att hålla sig från tårar...

Svar på era frågor del 2


Fortsätter att svara på era frågor i frågestunden. Gjorde det här klippet direkt efter förra men har inte hunnit lägga upp. Det är lite hackigt på vissa ställen vilket gör det svårt att höra vad jag säger.
Sen menar jag självklart "om 5 år..." och inte 25.

Nu sticker vi till kyrkan. Vi hörs imorgon fina läsare! Nu är det dags för Liams dop.

Dop imorgon


Idag har det inte funnits mycket tid till att blogga. Först åkte vi hem till mamma för lunch. Laxsoppa med potatis och purjolök bjöds det på. Himmelskt gott. Fick även träffa min mormor och morfar som är på besök från Finland. Eftersom Liam ska döpas. Första gången de träffade honom och förälskade sig direkt. Såklart.

När vi ätit klart åkte jag och Sami själva till församlingssalen för att duka inför morgondagen. Så fick mormor en massa egentid med Liam medan vi var iväg. Uppskattades helt klart.

I tre timmar donade jag och Sami. Möblerade om, dukade och fixade även cupcaksen på plats eftersom de skulle bli för svåra att transportera. Nu ser lokalen superfin ut. Ska bli kul med dop. Är inte alls stressad längre nu när bakandet är färdigt. Får se om man är nervös imorgon. När man ska gå in i kyrkan med 60 personer som stirrar på än. Eller vem tror jag att jag är? Alla kommer förstås ha ögonen på vår fina lilla Liam!

Nu ska jag ha myskväll med Sami. Sen blir det tidigt i säng för att orka med morgondagen. När det finns tid, antagligen först på måndag, får ni bildregn från dopet!

Svar på era frågor


Här är klippet med första svaren på era frågor. Så som jag alltid pratar lär det bli mååånga videoinlägg med era frågor. Eller så får jag skriva i fortsättningen. Vi får se. Del två är redan inspelad, men den kommer nog upp imorgon. Enjoy!

Pizza Hut


Nu har vi fått nycklarna till församlingssalen. På vägen hem blev det lunchbuffé på Pizza Hut. Gott!

Håller på och laddar upp ett videoklipp till er som kommer senare. Jag svarar på era frågor i klippet.

Till kyrkan


Inatt tog Liam rekord i att sova! Vi testade att natta honom vid 21 i egen säng då han var så trött. Han somnade och jag och Sami passade på att se ett avsnitt av 90210 i vardagsrummet. I vanliga fall brukar någon av oss hålla i Liam när vi kollar på serier eller filmer. Det går bra det också. Samtidigt var det mysigt med lite egentid, för det får vi inte ofta. Ju större Liam blir desto mer uppmärksamhet kräver han. Att få se honom utvecklas är det bästa jag och Sami vet. Men självklart vill vi ha en stund för oss själva också. Så om man kan börja natta Liam vid niotiden är det guld värt. Han brukar sova till sex när han går och lägger sig med oss vid tio. Men trots att han somnade en timme tidigare så sov han ändå till sex imorse. Alltså nio timmar på raken. Vi ammade och sov vidare till åtta. Då låter jag honom alltid stanna kvar i vår säng. Han brukar nämligen vakna om jag lägger honom i sin egen säng efter att vi ammat. Tycker ändå att det är mysigt att sova en stund tillsammans.

Nu måste jag göra mig iordning. Snart kommer mamma hit och hämtar mig och Liam. Vi ska till kyrkan för att få nycklarna till församlingssalen. Där vi kommer vara efter dopet. Så kan vi passa på att se hur den är inredd. Blir lättare att planera allting då. Ska bli kul. Förhoppningsvis har de en kyl. I så fall åker jag och Sami dit imorgon och fixar frostingen på cupcaksen på plats. Är rädd att de ska bli förstörda på vägen dit annars.
När jag kommer hem svarar jag på era frågor i frågestunden.  Hinner inte godkänna några kommentarer nu.

Frågestund


Bild tagen av
Jeni när jag var höggravid och inte hade en aning om att det var underbara Liam som vi längtade så mycket efter.

Sist vi hade en frågestund var vår älskade skatt nyfödd. Sedan dess har jag fått många frågor. Så varför inte ha en ny frågestund? Så börjar jag svara redan imorgon.

Förresten, sminket från e.l.f. är toppen! Jag är supernöjd med allt. Förutom läppglansen kanske, den är svagare än vad jag trodde att den skulle vara.

Matlagningstips


Jag blir alltid lika glad när tidningen Buffé ramlar ner i brevlådan. Dels för alla personliga rabatter man får ta del av. Superkul idé av Ica. Att om man är medlem så får man rabatter på sånt man brukar köpa. Inte bara rabatter för att de vill göra reklam för produkter man annars kanske inte skulle lägga märke till.
Sen bonuschecken är inte dum den heller. 50 kronor rabatt. Fast med tanke på hur mycket pengar man lägger på Ica varje vecka är det lite snålt ändå. Men man får inte vara otacksam va?

Sen när jag kikat igenom rabattsidorna så bläddrar jag i tidningen och får massa bra middagstips.
Vi kommer inte storhandla förrän på måndag eftersom vi måste ha plats för allt bakande i helgen. Men ska göra en inköpslista på allt kul jag vill köpa!

Nu är jag förresten klar med muffinsen. Äntligen. Okej, har frostingen kvar men det blir imorgon eller på lördag.
Cake Popsen som återstår. Men behöver en paus från allt bakande. Så ska mysa lite med Liam, när han somnar ska jag ordna med bordsplaceringen.

Update om smakisar och gröt


Det var ett tag sedan vi pratade barnmat. Så tänkte berätta hur det går.
Liam älskar allt. Han har fått testa majs, äpple, potatis, palsternacka och gröt. Allt går ner och han vill egentligen ha mer än vad jag ger honom. Eftersom han fortfarande vänjer sig vid maten får han bara några skedar.
Idag fick han blåbär och det var precis lika gott det. Men jag kommer nog ändå inte köpa det igen. Eftersom blåbär är svårt att få bort.

Men smakisarna slår inte gröten. Det är absolut godast. Lika populär som mjölken. Så det slutar nästan alltid med att han gråter när han får gröt. För han tycker att det tar för lång tid mellan skedarna. Som jag skrivit förut, mjölken får han i samma veva. Men när man ger mat så blir det såklart en liten paus när man ska ta mer mat. Varar knappt någon sekund men tillräckligt länge för att han ska bli förbannad. Men han lär sig nog snart hur det fungerar. Han har blivit väldigt duktig med att gapa när skeden kommer i alla fall. Han vet att det är skillnad på att suga på bröstet/flaskan och att äta med sked. Han tar gärna tag i skeden och vill mata sig själv. Men då är maten verkligen överallt. Liten kille som redan har stor vilja. Hur ska det här sluta?

Sunshine love


Idag tog vi sovmorgon till halv tio vilket var riktigt skönt. Nu ska vi ut i det fina vädret för en morgonpromenad.
Senare ska jag baka en massa. Idag blir det sista muffinsen. Har gjort ca 40 cupcakes. Idag blir det 20 vanliga muffins, dekorerade med M&M choklad. Blir nog gott. Ska göra några cake pops idag också, imorgon gör jag frostingen till cupcaksen och resten av cake popsen. Sen kommer det att vara fullt i kylen.

Kommer nog kännas ganska skönt på söndag när man har dopet bakom sig. Och en massa fina bilder och filmklipp att gå igenom istället.

Dopklänning?


Den här klänningen kom med posten idag. Märket är Vero Moda men jag köpte den genom
Campadre för ett tag sedan. Färgen syns inte så bra på bild, den ljusa delen är mycket vitare egentligen.
Funderar på att ha den på dopet men har inte testat den ännu. Kanske blir för tråkig. Men med rätt smycken och klackar (kommer jag orka med klackar?) blir det nog jättefint. Annars kör jag på klänningen jag hade på mammas bröllop. Har inte fått tillfälle att använda den sedan dess, trots att snart är två år sedan hon gifte sig.

Var mysigt med fika förresten. Nathalie tog med sig en mamma från sin mammagrupp. Mikaela tror jag att hon hette. Visade sig att hon också är från Tumba och att hennes lillebror är lika gammal som mig. Trots att han och jag tydligen gått i samma högstadie och gymnasieskola kände jag inte igen honom på bild. Hur är det möjligt? Han måste ha förändrats mycket sedan dess, för så stor var inte högstadieskolan i alla fall.

Vi fikade en stund och sedan skulle Nathalie hämta sin sambo vid gullmars. Men det var väll lika bra, vi kan sitta och fika hur länge som helst annars. Tiden springer iväg när vi umgås. Liam sov hela tiden så nu har han vaknat och är på bra humör. Ligger och underhåller sig själv. Förhoppningsvis fortsätter han med det eftersom jag ska laga middag nu. Sen blir det familjemys!

Dagens bebis


Idag bär Liam hängslen från babyGap. Han måste vara fin när han ska träffa flickvännen!
Vi ska nämligen på fika i eftermiddag med
Nathalie och Melina.
Men först ska jag baka chokladmuffins.

Prästen ringde förresten när jag var ute på promenad med Theo. Vi pratade igenom allting. De psalmer vi vill ha, vilka som blir faddrar (Samis syster och hennes pojkvän) och vem som ska sjunga och läsa upp dikt. Vi kommer att vara tidigt i kyrkan på söndag eftersom vi ska duka i församlingssalen. Så då hinner prästen visa oss runt.
Han lät trevlig över telefon. Samis mamma känner honom och säger att han är en härlig person. Låter bra!
Nu ska jag bara komma på vem jag vill låna ut min kära systemkamera till som ska få äran att fotografera dopet. Pappa kommer att filma men jag vill ha bilder också, förstås .

e.l.f.


Igår kom mitt smink från märket e.l.f. Jag är så glad! Får bara hoppas att det är bra nu, då kommer jag alltid köpa mitt smink från det märket. Jag menar, 150 kronor med frakten inräknad är inte dumt. Sen har de ofta bra erbjudanden. Som 20% på allt eller fraktfritt. Gäller att hålla koll på mailen.
Ska testa sminket idag så får vi se.

Nu ska jag ut med hund och bebis i det fina vädret. Underbart att solen verkar stanna hela veckan.

Hemma från öppna förskolan


Vi kom hem för någon timme sedan och sedan dess har jag städat, (känns som att jag städar varje dag) satt igång en tvättmaskin och ammat Liam. Han ser väldigt trött ut så han lär somna när som helst. Lite typiskt då hans farmor borde vara här snart. Inte kul för henne om Liam bara ska sova då. Fast hellre det än att han blir grinig och övertrött.

Som alltid var det mysigt att pyssla. Vi drack kaffe och jag fixade med bordsplaceringen till dopet. Kommer bli väldigt basic. Men tycker det är bra med bordsplacering då det är så många av gästerna som inte känner varandra. Så istället för att känna sig vilsna behöver de bara hitta sin plats. Tanken är att alla ska ha så kul som möjligt så jag har verkligen funderat över vem som ska sitta var. Ska bli kul med dop!

Öppna förskolan och besök


Det är tur att Liam alltid sitter nöjt i sin babysitter när jag lagar mat. För igår hade jag allt mycket att hålla koll på. Tanken var att vi skulle äta korvstroganoff med ris. Men vi hade varken mycket av ris eller makaroner. Så fick bli båda. Ris till middag och så fick Sami makaroner i matlåda. Smart va?
Bara det att jag plötsligt hade två kastruller och en stekpanna att hålla koll på. Samtidigt som jag dukade, fixade en sodastream och gjorde Theo's mat. Jag har blivit superwoman sedan jag blev mamma. För jag fick ihop det! Och maten blev jäkligt god. Heja mig. Receptet hade jag i datorn. Letar nästan alltid recept på Internet istället för i kokböcker. Mycket enklare.

Idag blir det en tur till öppna förskolan. Ska hämta Liams hand- och fotavtryck. Spännande. Blir inte något pysslande idag men tänkte passa på att fika. Vet att några mammor från min mammagrupp kommer vara där.

När vi kommer hem igen kommer Liams farmor över på besök. Hon ska lämna dopklänningen och Samis kostym. Var ett tag sedan vi sågs nu så hon lär vilja gosa med Liam. Och med Theo förstås.

Jag bloggar igen när det finns tid för det. Ha en fin dag kära läsare.

Klar med dagens bakning


Nu är frysen full med chokladmuffins! Riktigt goda blev de också. Smakade en tillsammans med kaffe. Mumma.
Frostingen fixar jag senare i veckan, har inte plats i frysen. Hittade förresten supersöta muffinsformar i en liten matbutik. Med sjörövare och prinsessor. Passar perfekt för dop tycker jag.

Nu leker Liam i sin gunga så jag tänkte spela lite Sims. Hunnit med både städning och bakning idag så nu förtjänar jag allt en liten paus. Imorgon ska jag troligtvis träffa Sarah så fortsättning på bakandet blir först på onsdag. Men det är lugnt, har planerat in det bra så behöver inte känna någon stress. Skönt.

Vad du inte visste om att bli förälder


Såg att
Rebecca skrivit ut några punkter om föräldraskap. Som man kanske inte riktigt tänkte på innan man blev förälder. Källan är Babycenters nyhetsbrev. 

Vad du inte visste om att bli förälder:
  • Dagens olästa tidning placeras på gårdagens olästa tidning
  • Äta middag är som att försöka sätta nytt världsrekord för mest pasta svald på kortaste tid. Stående.
  • Man kan välja mellan bajs och tvätt som konversationsämnen med sin partner.
  • Man måste klura ut hur man går på toa utan att lägga ifrån sig bebisen.
  • Dina behåar ser nu mest ut som om de kom från Miss Mary of Sweden Classic. Fast lite gulaktiga.
  • Man tillbringar tre timmar med att lägga bebisen och väcker den efter två för att se om den fortfarande lever.
  • Man har svårt att komma ihåg vem man var innan.

Tycker det där med maten speciellt passar in. För Liam ska alltid upp i famnen när jag ska äta. Så det är inte bara det att man ska äta fort. Oftast får man helt enkelt ge upp och äta maten kall.

Summer breeze

Allting från net-a-porter.com

Precis varit på långpromenad med Theo. Riktigt mysigt att vara ute i det här fina vädret. Liam såg ut att njuta i vagnen. Nu slapp han den varma overallen. I det här vädret räcker det gott och väl med åkpåsen.

Får hoppas att våren är här för att stanna! Då bär jag gärna outfits som ovan.

120312

Dagens humör: På bra humör!
Dagens planer: Baka muffins. Fixar frostingen senare i veckan kommer inte få plats i frysen nu.
Dagens kändis:

Ashley Tisdale fin i stickat. Väskan från Chanel är inte dum den heller.

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt : Loreen - Euphoria
Dagens önskan: Att mina chokladmuffins blir fina och goda
Dagens bebis: Idag bär Liam en söt träningsoverall från H&M
Dagens väder: 10 grader och sol, lite moln. Ska bli skönt med en promenad i detta vårväder!

Slut på veckan


Några bilder som mamma tog tidigare idag. Vi busade på golvet. Liam ville inte ligga på mage utan rullade över till rygg hela tiden. Jag och Theo lekte kurragömma. Jag och mamma planerade dop. Vi åt hemmagjorda köttbullar. Sami kom över och vi bastade. Liam somnade i mormors famn.

Härlig dag!

Forever we sail into infinity


Nu har vi precis kommit hem från mamma. Sami vann sin match, 34 - 24 och tydligen var han själv väldigt duktig och gjorde många mål. Det är min älskling det!

Nu håller han på och spacklar i Liams rum. Kommer bli så fint. Jag har precis matat Liam med gröt (som han älskar!). Igår fick han testa palsternacka/potatis och det var riktigt gott. Han verkar älska allt i matväg den killen.

Nu ska jag spela lite Sims tänkte jag, sen blir det myskväll framför BB.

Euphoria


Åh vad glad jag är att Loreen gick vidare igår! Tror vi kan ha en riktigt bra chans med henne. Och borde garanterat komma topp fem. Hon är så jäkla unik, och Europa brukar värdesätta sånt.

Idag har Sami handbollsmatch. Undertiden kommer jag, Liam och Theo vara hemma hos mamma. Jag och mamma ska prata dop. Vår präst har förresten inte ringt än, vilket jag tycker är konstigt. Dopet är nästa söndag och innan det ska vi till kyrkan för att prata om vilka psalmer vi vill ha och hur vi vill att dopet ska vara. Så om han inte har ringt på tisdag ringer jag. När det kommer till sånt här vill jag inte att man är ute i sista minuten. Om han vill ses på dagtid måste ju Sami veta i förväg så han kan säga till jobbet.

Men, men det löser sig nog. Det gör det alltid.

Crescentvagn till salu!


Min fina vän Jenna säljer sin barnvagn nu när de ska få syskon och har införskaffat en syskonvagn istället.
Kan själv intyga att det är en bra vagn, då jag har en likadan! Fast min är röd.

Jennas text om vagnen:
Säljer nu min fin fina Crescent diva av års modell 2010, använd sedan november 2010.

Vagnen är i fint skick, komplett ligg och sittvagn med både vändbart handtag och vändbar sittdel. Snurrbara, kullagrade hjul framtill och lufthjul baktill.
Höj och sänkbart teleskophandtag.

Inte använd så mycket eftersom vi haft andra vagnar att skifta emellan.

Det som medföljer är;

Liggdel
Sittdel
Varukorg
Regnskydd

Har varit super nöjd med denna vagn! Den är jätte smidig att köra och passar enda upp till 3 år.

Säljer den för 2350 kr då den enligt mig är i fint skick! (förutom enstaka små repor på chassit och att crescent texten på höger sida försvunnit) Inget som dock påverkar vagnen.
Vi har bytt bakhjul på den, då vi råkade få punka på ena hjulet. Så dessa är alltså helt nya!

Sms:a mig gärna eller ring på 073 541 45 70! kollar mejlen sällan! 

Barbapapa


Idag bär Liam sin nya body från Åhlens. Med Barbapapamotiv. Jag älskade Barbapapa när jag var liten, plus att det randiga färgglada mönstret var så himla fint. Hur hade jag kunnat motstå? Blev även en pyjamas och en dregglis i samma serie.

Idag ska jag och Sami leta efter en present till hans storasyster som fyllde år igår. Så vi ska troligtvis hem till henne imorgon och fira att hon nu är 24. Jag är några månader efter, som blir 24 i december.

Ikväll är det melodifestivalen. Det missar ni inte va? Vem tror ni vinner? Jag hoppas på Loreen eller Molly.

Ekorre på besök


Kolla vilken mysig bild! Tagen hemma hos min mormor. De la ut nötter till en nyfiken ekorre som ofta kom på besök. Fast Theo skrämde iväg den förut, sen dess har ekorren inte vågat komma tillbaka. Tråkigt.
Jag är väldigt fascinerad av denna lilla gnagare. Så jäkla söt.

Fredagsfika


Precis kommit hem från en mysig fika med
Nathalie och Linn.
Blev även shopping inne på Åhlens för mig och Nathalie. Men nu ni, nu har jag köpstopp månaden ut. Så länge det inte är mat eller doprelaterat. Men annars är det köpstopp! Hörde ni det? Och framförallt. Hörde DU det Maria?

Var supertrevligt att fika hur som helst. Kul att träffa Linn då det var första gången. Och hennes lilla Lykke som bara är två månader. Lilltösen. Knappt att man kommer ihåg att Liam varit så liten, trots att det inte var särskilt länge sen. Konstigt.

Nu är Sami på väg hem från jobbet så snart blir det att veckohandla på Ica Maxi. Sen väntar myskväll här hemma. Hoppas ni har en lika trevlig fredag!

Dagens bebis


Idag bär Liam en body från Ica Eco, dregglis och strumpbyxor kommer från H&M.

Vi ska in till stan för en fika med härliga mammor idag. Solen skiner så verkar bli mysigt väder.
Sen vem kan vara på dåligt humör en fredag? Inte jag! Har inte så jättemycket inplanerat den här helgen. Skönt med lugnare dagar också. Blir att handla en massa ingredienser till dopbakningen. När man bakar för 60 gäster så går det åt. Sen blir det nog en sväng över till mamma också för dopplanering. Bara en vecka kvar nu!

Present till Liam


Underbara
Therese skickade den här söta filten till Liam. Hur gulligt var inte det? Och vi älskar den både jag och Liam. Toksöta apor och jättefin färg.

Nu har jag precis gjort cupcakes för första gången. De ser helt okej ut, och smakar väldigt gott. Ni får bilder efter dopet sen. Slutet på nästa vecka blir det mycket bakning för min del. Vet inte hur vi ska få plats med allt. Det blir ca 120 cupcakes och 60 cake pops. Får nog handla mat efter dopet så att kylen är tom. Annars är det kört.

Nu ska jag passa på att spela Sims 3 i rampljuset medan Liam sover. Det kom nämligen med posten idag. Kul!
Ikväll blir det träning. Först tjugo minuter på rullbandet, sen 30 minuter core. Så magen kommer få jobba allt. Imorgon lär jag väll inte komma upp från sängen.

Todster & Dalani


Ni vet vid det här laget att jag älskar sidor som
Campadre och Members.
Nu har jag hittat två till som jag tänkte passa på att tipsa er om!

Todster är perfekt för er föräldrar där ute. Man kan hitta kläder till barn i åldern 0 - 11 år.
Sidan är fortfarande helt ny men växer för var dag som går. Varje dag finns det kampanjer på barnkläder med upp till 70% rabatt. Det vill ni inte missa! Jag älskar själv att fynda barnkläder. Just eftersom barn växer ut sina kläder så fort. Svårt att se plagg som investering då. (Fast jag sparar mycket till eventuella syskon)

Dalani är uppbyggt på samma sätt. Fast med inriktning på inredning istället. Något som också ligger mig varmt om hjärtat. Vill ni bli medlemmar och samtidigt få 150 kronor att handla för kan ni maila mig på [email protected] så skickar jag en inbjudan. Annars lämnar ni bara er mail här i kommentarsfältet.

Nu ska jag baka cupcakes! Hoppas att frostingen blir bra. Är första gången jag provar...

Update; Jag kommer inte åt Dalanis hemsida för tillfället av någon anledning. Så kan inte skicka några inbjudningar just nu. Så ni vet varför det dröjer!

4 månaderskontroll


Nu har vi precis varit på BVC. Gick jättebra. Liam har slutat att gå neråt på sin viktkurva och har skjutit iväg på längden. Han väger nu 6670g och är 65cm lång. Inte konstigt att vissa av hans kläder i storlek 62 plötsligt blivit för små. Trots att de satt bra för bara två veckor sedan. Verkar som att Liam planerar att bli lång och smal som sin far.
Han är nämligen lite under medel på viktkurvan men klart över på längdkurvan istället.
Självklart spelar inte sådant där någon roll, men jag tycker att det är himla kul att följa.

Eftersom att han får ersättning nu två gånger om dagen tyckte sköterskan att vi skulle kunna testa att ge honom gröt en gång om dagen. Eftersom jag vill fortsätta amma är det bra om han inte får flaskan för mycket. För då lär han snart föredra den framför bröstet. Eftersom han måste suga hårdare på tutten för att få mjölk. Flaskan är mer generös. Så då kan man ge gröt en gång om dagen och bara ge ersättning som sista mål på kvällen.
Eftersom smakportionerna gått så bra hittills tycker jag bara det är kul att få testa gröt också. Som sköterskan sa, det är bra att passa på när barnen tycker att mat är kul. Snart kommer så mycket annat att fånga hans intresse istället. Det är bra om han har en bra relation till mat från början.

120308

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Till BVC. Sedan hem för att städa och baka
Dagens kändis:

Lauren Conrad snygg i färgglada byxor och randig topp.

Dagens dokusåpa: Big Brother
Dagens sömn: Liam vaknade första gången vid 05. Andra gången ringde mitt alarm vid 08 så då vaknade han av det. Undra hur länge vi fått sova annars! Han verkade väldigt trött.
Dagens frukost: Mörkt lingonbröd med ost och apelsinjuice.
Dagens städning: Plocka en massa i vardagsrummet och dammsuga
Dagens väder: 2 grader och molnigt

Spontanfika är det bästa som finns


Blev en spontanfika med
Nathalie på Espresso House idag. Vem säger nej till cappuccino och blåbärscupcake? Inte jag i alla fall.

Blev sedan en långpromenad till en butik som säljer en massa billiga saker. Lite som ÖB, man kan verkligen hitta allt! För mig blev det nya kuddar till soffan. Inspirerade av Lexington men klart billigare. Jag blev överlycklig när jag fick grönt ljus från Sami. Som jag genast ringde. Han kallade mig shopoholic men gick ändå med på att vi kunde köpa kuddarna. Han kommer inte ångra sig när han ser hur fina de är!

Köpte även söta små hjärtformar. Ska testa att göra en god jordgubbsbakelse i dessa någon dag. Som jag smakat på ett konditori i Älvsjö. Måste bara googla fram receptet först. Men det gör jag efter dopet någon gång. Så mycket som det ska bakas den kommande veckan lär jag väll bli allergisk mot det hela. Vi får se.

Skålarna är till dopet. Ska ha mina cake pops i dessa. Ska även låna några av mamma. Kommer bli så fint som dekoration på borden. Självklart är cake popsen till för att ätas också.

Efter shoppandet blev det ännu en lång promenad för mig och Nathalie. Våra småttingar sov nöjt i varsin vagn tur nog. Vi tänkte ta en buss från Ica Maxi men den var full med barnvagnar redan. Första gången jag inte kom på en buss med barnvagnen. Så var bara att fortsätta promenera till en annan busshållsplats. Så kom man tillslut hem. Fick ordentligt med promenad idag.

Jag är nog lite slut i huvudet nu. För Sami ringde precis och när jag svarade sa jag "hejdå" så han undrade vem jag sa hejdå till. Det är väll inte lätt att hålla koll på hur man hälsar... Skylla på amningshjärna?

Nu ska jag laga middag. Ha det fint!

Veckans blogg -Sofie Holstein


Sofie blir veckans blogg! Tack vare hennes otroligt fina illustrationer. Vilken talang. Om jag var hälften så duktig som dig så skulle jag anse mig själv som estetisk. Besök, besök!

Canvas


För ett tag sedan var det 50% på alla canvastavlor inne hos SmartPhoto. Så då beställde jag och Sami tavlan ovan. Tycker väldigt mycket om den här bilden på Liam. Och så älskar jag ugglor så skadar inte att han bar den bodyn.
Nu är bara frågan vart vi vill ha bilden.

Bakat scones


Överraskade Sami med att baka scones igår. Var första gången och de blev supergoda. Kul! Har två kvar så tänkte äta en till frukost. Blir nog gott till marmelad, eftersom scones är ganska salt. Det
här är receptet jag använde mig av. Om ni inte gillar bröd som är saltigt rekommenderar jag er att bara ta en halv tesked salt.

Waiting for my love


Mina fyra senaste outfits, vilken är er favorit?

Nu längtar jag efter Sami, som har en väldigt lång arbetsdag. Han är uppe i Haparanda och arbetar. Tidigt imorse flög han och sitter nu på planet hem. Lär komma hem efter sju skulle jag gissa. Så blir sen middag idag.
Nu ska jag hoppa in i duschen! Om Liam (som just nu sitter i min famn och pillar med min vänsterhand) går med på att sitta i babysittern undertiden.

Barnmat och pyssel


Så här på sin fyra månaders dag fick Liam testa Palsternacka/morot för första gången. Jag tyckte att han verkade gilla äpplepurén. Men det var ingenting i jämförelse med detta! Han blev alldeles tokig. Skitsur på mig när jag tog ut den tomma skeden från munnen. När han tar bröstet eller flaskan blir det ju inga pauser i matandet. Någon han blev frustrerad över nu. Han försökte dra i min hand för att skeden skulle komma in snabbare  i munnen med den goda maten. Tur att burken är på 125g så den borde räcka till på torsdag! Så får han smakis två gånger om dagen.

Var förresten jättekul att pyssla på öppna förskolan. Var tre andra mammor från min mammagrupp och så pratade jag med två andra mammor som också var där. Vi gjorde hand- och fotavtryck på våra små i gips. Ska hämta Liams nästa vecka, blev nog superfint!

Tycker även att det är himla smart gjort i kyrkan där de har öppna förskolan. För pysselrummet ligger i ett eget avskilt rum. Så att vi med småbarn får vara ifred och slippa smittorisken. Så är de större barnen en våning ner och busar.

Ni med småbarn i Liams ålder, njuuut! För där nere var det kaos haha. Nämligen där man hämtar fikat. Helt annan ljudnivå än inne bland de allra minsta barnen. Om några månader kommer Liam också springa runt där nere. Svårt att förstå.

Liam 4 månader


Tänk vad tiden går. Idag blir lilla Liam hela fyra månader!

Han är en glad pojke som bjuder på leenden och skratt hela tiden.
Han har börjat bli kittlig. Speciellt under hakan. Varje gång jag ska torka bort smuts som fastnat där så börjar han att skratta.

Liam äter fortfarande bröstmjölk för det mesta. Tillägg blir det ungefär två gånger om dagen. Han har även fått testa på äpplepuré som var väldigt gott.

Han sitter utan problem i barnstol. Tycker att det är roligt att sitta i mammas famn. Däremot är det inte lika roligt att stå, det blir tungt så han börjar gunga upp och ner efter en stund. Ser ut som att han dansar när han gör det. Annars är han väldigt stadig ståendes. Självklart håller jag hela tiden i honom.

Liam tröttnar fort på platser. Så det är tur att man har möjlighet att variera lite. Han ligger en stund i babygymet, sen byter vi till gungan och slutligen till barnstolen. I babysittern sitter han bara när jag lagar mat eller duschar, så att han kan titta på mig.

Liam älskar att bada, och om tre veckor börjar babysim!
Han sover väldigt bra om nätterna. Sover 22.00 - 05 eller 06. Vaknar för att äta och sen sover vi vidare till 08 eller 09. Dagtid sover han bara korta intervaller, runt 20 minuter i sträck. Ca 2 - 3 gånger om dagen.

Liam älskar ljudet av sin egen röst och pratar sitt eget lilla konstiga språk konstant. Han har även börjat gurgla, speciellt tillsammans med sitt saliv. Dregglar fortfarande mycket men inga tecken på tänder.
Han har blivit duktig på att greppa leksaker och vill hålla och smaka på allt han kommer åt.
Han kan vända sig både från mage till rygg och rygg till mage. Men sistnämnda har bara skett några få gånger ännu.

Mamma och pappa älskar dig mest i hela världen!

Liam har hittat sina fötter


Undertiden vi är på öppna förskolan får ni ett videoklipp. Häromdagen hittade Liam sina fötter för första gången och blev riktigt nyfiken. Han låter mycket i klippet och även Theo vill komma och gosa med oss. Jag och Sami trängs i soffan men finns det hjärterum finns det stjärterum. Visst? Enjoy!

Cake Pops


Cake popsen blev riktigt goda! Ska göra ännu fler till dopet. Det blev 16 stycken i en smet. Kommer behövas klart fler. Ska även börja med cupcaksen snart. Kom på att vi inte har några ägg så får ta och köpa det imorgon.
Måste även få tag på några finare skålar att ha cake popsen i. Mamma kanske kan hjälpa mig med det.

Nu ska vi göra oss iordning här hemma. Blir en tur till öppna förskolan igen. Idag blir det pyssel! Det ser jag framemot. Kom på att jag inte har några kontanter så får hoppas att jag hittar någon bankomat på vägen. Man vill ju inte missa fikat.

Vill du bli veckans blogg?


Vem blir veckans blogg? Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar. Så väljer jag en som faller mig i smaken senare i veckan.

Nu ska jag börja med middagen. Blir en laxgryta. Inte testat förut men det blir nog gott. Älskar lax.
Vi hörs imorgon igen. Trevlig kväll på er.

Våren är på ingång


Här har ni foton från gårdagens långpromenad. Det var riktigt varmt i solen och snön var nästan helt borta. Vårkänslor minsann! Liam sov i vagnen hela vägen och Theo var glad över att få springa runt. Jag och Sami höll varandra i handen och kände oss nykära. Då är det vår på ingång.

Kom precis hem från öppna förskolan. Babyrytmiken var lika mysig som sist. Fast jag föredrar nästan fikan efter när man sitter och pratar. Finns inget mysigare. Kaffet är inte dumt det heller. Imorgon blir det en tur till öppna förskolan igen. Då ska det pysslas. Ska göra hand- och fotavtryck av Liam. Är på tiden! Inget jag vill missa och behöva göra när han är större. Inte riktigt samma charm över det hela. Får inte glömma att ta med mynt då fikan kostar en tia. Jag har nästan aldrig kontanter längre. Känns som att det kommer försvinna helt om några år. Eller vad tror ni?

Liam sover nu, han är alltid helt slut när han fått umgås med andra bebisar. Så jag ska passa på att städa lite.
Men först, kolla in lite bloggar. Vardagslyx för en mamma.

Beställt smink och svar på barnmatsfrågor


Jag har varit sugen på att köpa nytt smink ett bra tag nu. Men det är så jäkla dyrt, trodde jag.
Blev tipsad om märket e.l.f. Känner ni till det? Riktigt bra produkter till helt sjukt låga priser.
Jag beställde blusher, concealer, lipgloss, två ögonskuggor, puder och en pensel till foundation.
Allting gick på 150 kronor, och då är frakten inräknad! Skickas från England så inga tullavgifter.
Är ni också sugna på nytt smink?
Gå in här.

Tänkte passa på att svara på lite frågor som kom i inlägget nedan.
Ni är några som inte tycker att man ska börja med söta smakisar. För att barn då kanske inte kommer gilla smakisar som inte är lika söta. Som potatis tillexempel. Men man får inte glömma att även bröstmjölken är väldigt söt. Så jag kände att om Liam plötsligt skulle få en helt annan smak som också är i en annan konsistens kanske det skulle bli pannkaka av det hela. Men vi kommer vänja honom vid potatis och liknande också. Känner ingen brådska.

Sen var det någon som skrev att man inte bör variera mellan smakisar för mycket. Det gör vi inte heller. Eftersom smakisar är till för att barnet ska prova på annat, och inte för att ersätta en måltid så räcker portionerna längre. Äpplepurén på 80g räcker 2 - 3 dagar. Så han får vänja sig vid den några dagar innan han testar nästa. Så ni vet.

Nu ska vi snart röra oss mot öppna förskolan för babyrytmik! Vi hörs när vi kommer hem igen. Ska försöka komma in med bilder från gårdagens promenad om jag hinner.

Liam testar äpplepuré


Imorgon blir Liam fyra månader, vilket betyder att om vi vill så får vi testa att ge Liam smakisar! Jag har längtat. Han har älskat både bröstmjölk och ersättningsmjölk från första stund. Han verkar gilla det mesta i matväg.
I helgen blev det att köpa på sig några smakisar. Första han fick prova blev äpplepuré. Han bjöd på många roliga miner! När han vant sig vid smaken ville han bara ha mer. Var en riktig höjdare. Superkul!

Imorgon blir det smakis nummer två. Fast egengjord. Ska ge honom bananpuré tänkte jag. Får se om det blir lika populärt som äpplen var.

120305

Dagens humör: På bra humör, trots att det är måndag. Rolig vecka framför mig.
Dagens planer: Idag är det dags för babyrytmik igen!
Dagens kändis:

Jag älskar Nicole Richies håruppsättning.

Dagens serie: Terra Nova
Dagens låt: Takida - You learn
Dagens bebis: Liam bär body och strumpbyxor från Joha. Stjärnor och helt i blått.
Dagens städning: Tvätta kläder
Dagens väder: 2 grader och soligt

Mys & bus hemma hos mormor


Ett ordentligt bildregn på Liam. Får passa på nu när han är så liten. För när han är lite större lär jag inte vilja ha så mycket bilder på honom i bloggen. Mer om det någon annan gång.

Här har ni foton tagna igår hemma hos mamma. Bilderna på Liam tog jag med min systemkamera. Medan bilderna på oss tillsammans har mamma tagit med sin digitalkamera. Liam tränade magläge och när mamma lagade mat satt vi i köket och lekte med en slev. Tills Liam började vifta med den så mycket att det började se farligt ut. Då bytte vi till mumin. Som ni ser älskar vi mumin.

Vi njöt också av det härliga vädret ute på altanen. Även idag skiner solen. Jag och Sami tog Liam och Theo på en ordentlig promenad. Lite foton blev det också, som ni får se senare ikväll eller imorgon. Nu ska jag baka cake pops!
Måste öva inför dopet.

Brown love


I vår lägenhet har vi ljusa väggar och bruna möbler. Jag älskar brunt. Både på kläder och till inredning. Så ni kan ju bara gissa hur mycket jag gillar vår nya tvbänk! Med tillhörande vitrinskåp och hylla. Ser ännu finare ut i verkligheten kan jag lova och passar perfekt till resten av inredningen. Den vita tvmöbeln var tokfin, men smälte aldrig riktigt in. Så Liam kommer få ha den i sitt rum i framtiden. Först som förvaring av leksaker, men sedan som tvbänk. Vill ha hans rum helt i vitt med några färgglada detaljer så den kommer passa super.

Badpojke


När vi badade Liam sist fick han testa sina badbyxor som han ska ha på babysimmet. De satt som en smäck!
Bara tre veckor tills det sätter igång, ska bli så himla kul. Veckan innan är hans dop, så det är mycket planering som gäller nu. Är lite nervös men förhoppningsvis blir dopet både fint och lyckat.

Liams filt


Vi köpte en ny filt till Liam igår. De vi använt tidigare är egentligen för stora. Blir jobbiga att ha med sig. Den här ser väldigt stor ut på bild men den är 80x80. Alldeles lagom. Sen älskar jag mönstret! Har strumpbyxor till Liam i samma mönster också. Från Ica Maxi. Där kan man hitta mycket fint till bra priser.

Idag ska Sami umgås med några vänner. Så jag, Liam och Theo tänkte åka hem till mamma för en mysdag. Lite bastubad och så får Liam umgås med sin mormor. Vilket han tycker är väldigt kul. Jag med för den delen.

Nu behöver vi bara en större lägenhet...


Nu har Liam en egen barnstol. Vi köpte även lite barntallrikar och haklappar. Vår pojke har allt han kan behöva.
Blev att äta på 5 kronors fiket, såklart. Deras muffins är riktigt goda.

Har även handlat på Ica Maxi så nu har jag allt jag behöver för att kunna baka till dopet. Får vi bara hoppas att det blir gott också. Ska nog ta tag i det på söndag då Sami ska renovera Liams rum. Har han tur får han hjälp av Isak, så blir det klart fortare. Jag skulle hjälpa till om det inte var för att renovera inte riktigt är min grej. Så jag skulle nog bara sakta ner arbetet istället för att vara någon hjälp.

Nu ska jag umgås med min familj. Ni får ha en trevlig helg!

Framsidan


Blir alltid lika glad när något av mina inlägg hamnar på startsidan. Liams fina overall får vara med idag. Happy me!

Jag och min skatt


Liam var riktigt trött igårkväll och somnade i min famn. Älskade underbara pojke. Finns inget mysigare än att ha honom i famnen. Nu sitter han i sin nya gunga och pratar nöjt för sig själv. Kommer snart vilja äta skulle jag gissa.
Natten vi hade är nog den bästa vi haft hittills. Han sov från 22.00 - 06.15. Åt lite snabbt och sen somnade vi om och sov till 09.30. Underbart! Har fått hur mycket sömn som helst.

Idag blir det en tur till Ikea. Leta barnstol till Liam och lite grejer till hans dop. Jag älskar att gå runt på Ikea så jag är på bra humör idag. Sen skadar det inte att det är fredag också! Hoppas helgen bjuder på fint väder. Denna fredag gör det i alla fall.

Babygunga


Vi var då inte de enda som ville fynda inne på Barnens Hus. Var lång kö utanför. Sami ville vända på direkten men jag var envis. Tur det, för nu har Liam sin älskade babygunga! Den är så fin och där trivs han bra. Lär aldrig mer vilja sitta i babysittern. Upp till 11kg så några månader har han i denna gunga om han vill. Kalas.

Kladdkaka & babygym


Lite foton från idag. Perfekt när folk kommer över hit så man kan ta lite fina bilder med systemkameran. Är så sällan jag orkar släpa med mig den när jag ska iväg någonstans. Fast idag kom senaste numret av Shoot Magazine. Och alltid efter fotoläsning blir jag så sugen på att ta bilder. Så nu lär kameran få följa med oftare! Ett tag i alla fall.

Det är förresten alltid lika trevligt att träffa
Rebecca. Vi drack must från sodastreamen och åt kladdkaka. Liam och Nathan kollade in varandra en stund men var sedan inte särskilt intresserade av varandra. Däremot charmade Liam Rebecca med leende efter leende. Min glada lilla skatt. Nathan har börjat bli så stor han också! Snart leker de tillsammans. Tiden går så fort. Vi pratade om att ses för en fika i stan nästa gång. Bäst att passa på innan barnen tröttnar på att fika.

Ikväll ska jag posta de paket jag inte hann posta igår. (Hade inte påsar till alla som jag packar kläderna i)
Sen blir det en tur till Barnens Hus som har härliga erbjudanden ikväll. Blir troligtvis en babygunga till Liam, om den finns kvar.

Hoppas, hoppas! Han provade Melinas i tisdags och älskade den. I babysittern sitter han bara en kort stund, så bra med en gunga som han verkligen trivs i. Så jag kan få lite gjort om dagarna. Sen att han bara kommer kunna ha den i två månader till struntar jag i. Det är bara att spara till kommande syskon!

Finbesök


Idag kommer Rebecca och Nathan över för fika. På bilden ovan var vi hemma hos Rebecca i december. Så små våra killar var! Tycker speciellt Nathan ser himla liten ut, som då vägde ett halvt kilo mindre än Liam. Men som nu har kommit ikapp och faktiskt gått förbi viktmässigt. Så olika hur bebisar följer kurvorna.

Ska komma ihåg att ta foton som jag kan bjuda er på senare.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!