Duellen - Peaches vs Taylor


Peaches vann igen och den här gången ganska stort. 38 röster mot Reese 18.
Den här gången möter hon den en gång så söta Taylor som har rockat upp sin stil ordentligt. Vet inte om det beror på att Jenny blir tuffare i Gossip Girl eller för att hon själv ville det så att de fick ändra Jenny. hur som helst ser hon helt annorlunda ut nu. Men vem är snyggast? Söta Geldof eller tuffa Momsen?

Nu ska jag göra mig iordning, Michele hämtar upp mig vid halv tio. Blir antingen några drinkar eller ut och dansa, vi får se. Vi hörs förstås imorgon igen!

In my rosegarden


Nu kommer snart Laura hem med Emma så då blir det att jobba resten av kvällen. Känns ganska meningslöst med tanke på att jag inte får några pengar och de inte vill ha kvar mig. Men jag tycker om att umgås med lillflickan helt klart.

Om jag hinner kommer jag in med ett inlägg innan Michele hämtar upp mig. Borde göra det  i alla fall.
Ni får ha det så bra tills dess! Hur ser era Halloweenplaner ut? Om ni har några?

Fri frakt


Vill bara tipsa om att
Kii Webshop har fri frakt under hela november. Ovan är mina tre favoriter.

Sen vill jag ju bara säga angående inlägget nedan. Det är inte så där jag och Michele har det trevligt haha. Snuskig dröm kanske? Haha nej nu släpper vi det där.

Porrigt eller läskigt?


Bild hittad här

Antar att den här bilden är till för att skrämma upp i Halloween tider. Men vet ni vad den är för mig? Sexig.
Yepp, jag är nog skadad. Men hans min, hur han håller henne och det faktum att man inte ser något vapen. Okej att hon ser rädd ut, men det gör många vid snuskiga tillfällen ;D Jag tolkar bilden som förspel, inte före döden.
Är jag galen eller ser ni detsamma?

Åh så skönt det är att träna, men jävlar vilken värk jag har i magen nu.. den lilla klumpen tål ingenting.

Det finns en anledning till beroenden


Från
netaporter

Inte särskilt konstig att man är tokig i skor, kolla vad marknaden har att erbjuda!
De första två paren kommer från Christian Louboutin och det sista från Bally.
Vilket par skulle du bära?

Nu ska det tränas!

Filippa K höst/vinter 2008


Bilder härifrån

Måste säga att jag älskar Filippa K's enkla och klassiska stil. Det behöver inte vara lager på lager, trettioelva smycken och galna skor på det. (Även om det också är roligt ibland)
En klassisk stil kan anses tråkig och jag håller med, om det är det enda man klär sig i. Men ibland får man vara enkel, för det är förbannat snyggt. Matcha det med smått ruffsigt hår som tjejen ovan, så blir det mer intressant.

Dagens...

Dagens humör: Trött men positiv, tänker inte bli stressad över min au pair situation förän det blir nödvändigt.
Dagens planer: Prata med mamma på skype, jobba 17 - 21 och sedan träffa Michele
Dagens bild:

Foto:
Jennie
Ta livet som det är. Oroa dig inte för allt


Dagens serie: The hills, ofcourse
Dagens låt: P!nk - So what
Dagens önskan: Fortfarande få familjen
Dagens smink: Osminkad tills ikväll
Dagens väder: 13 grader och regn... mysigt just nu och lyssna på regnet men får gärna avta när jag ska ut ikväll

Tank magazine


Mary-Kate Olsen för den engelska tidningen Tank. Aldrig hört talas om men satan vad snygg hon är! Älskar den hårda sminkningen, hennes pose och så självklart håret. Känns som en kombination av glamour och trash. I love it!

Gissa hur glad Michele blev när han fick veta om inlägget nedan? Först arg, sedan orolig. Han satt och kollade igenom varenda au pair sida för att hitta en familj till mig. Så söt! Livrädd att jag ska åka tillbaka till Sverige. Jag kikar också lite men det där är så tråkigt, satt jag och gjorde hela sommaren. Hoppas i första hand på familjen som jag ska träffa i nästa vecka. För de bor här i Monza. De flesta annonser på Internet är i Milano. Jag älskar denna lilla stad! Vill inte flytta ifrån den. Plus att det blir svårare att träffa Michele spontant om jag bor i Milano... skulle förstås kunna luncha ihop eftersom han arbetar där. Jaja vi får se, en familj vill jag ha i alla fall. Snart.

Det är inte sant...

Gissa vem som flyttar ut om senast två veckor?
Ja Laura sa nämligen idag från ingenstans "ja du får såklart stanna till mitten av november, vi skickar inte ut dig direkt"
Va?! Vad hände med att ge det två månader? Jag har förstås redan bestämt mig för att hitta en ny familj. Men tänk om den jag ska träffa i nästa vecka inte vill ha mig? Eller verkar konstiga så att jag inte är intresserad?

Vad är det här? Hur mycket otur får en au pair tjej ha egentligen? Snart ger jag upp och flyttar hem till Sverige.
Men jag har så mycket som håller mig kvar. Jag vill ju bo här, lära mig språket, spara pengar så att jag kan studera fashion marketing i Milano nästa år. Och hur skulle jag kunna åka ifrån Michele?

Nej nu jävlar, nästa vecka ska jag charma den nya familjen totalt. Förhoppningsvist är det då allting vänder... Hur mycket mer orkar man egentligen?

Don't say never


Jag såg precis avsnittet där Chandler och Monica får veta att de inte kan få barn den naturliga vägen.
Detta är något som skrämmer mig något otroligt. Jag menar, jag har haft barnalängtan sedan jag var 14 år. Och redan bestämt att om fem år vill jag ha barn, om jag då har ett fast arbete och ett fast förhållande (förhoppnigvist med Michele)
Men det viktigaste är inte när utan att jag faktiskt kan bli mamma. För alla kan inte det, och det känns som att det vore min typiska otur att det jag vill allra mest tas ifrån mig.
Visst finns det andra sätt att bli mamma på men jag vill verkligen vara gravid också. Ja även detta går att ordna på konstgjord väg men jag vill ha någon i famnen som är en del av mig, biologiskt. Ni vet, likadan ögon... kanske intressen/hår ja vad det nu kan vara.
Men jag ska förstås inte gå och oroa mig i onödan... jag kommer säkert få allt detta. Men ibland dras tankarna till det ändå.

Nu kom Emma så ska vara med henne tills niotiden. Då bloggar jag igen! Hörs då

Lugn torsdag


Idag myser jag i shorts från H&M och linne från Veromoda. Här sitter jag ofta och bloggar. När jag får ont i ryggen sätter jag mig vid mitt lilla bord som jag har i rummet istället.

Har tränat, fy vad det märks när man inte tränar på två veckor... men nu är jag tillbaka! Fyra gånger i veckan. Very good.
Ska titta på lite vänner nu, är himla trött. Sover jag mindre än nio timmar blir jag alltid så seg i huvudet.

Run baby Run


Foton;
Jak & Jil Vad annars?

Skor är inte längre bara skor. De är konstverk

Dagens...

Dagens humör: Glad! För det i inlägget nedan.
Dagens planer: Träna, jobba, sen blir det en lung kväll
Dagens bild:

Igår såg jag på filmen Micke och Molle med Emma och hennes familj. Ni vet scenen när damen måste lämna Micke i skogen? Jag var väldigt nära på att börja gråta, hade tårar i ögonen men höll dem tillbaka eftersom jag inte var ensam. Men Micke hade exakt samma uttryck i ansiktet som Theo när jag lämnade honom hos mormor och morfar. Detta oförstående och ledsna... Åååh min fina älskling jag vill ha dig här hos mig nu!

Dagens serie: The Hills! Snart är jag ikapp hihi
Dagens låt: Jesse McCartney - Leavin'
Dagens önskan: Att jag snabbare lärde mig det italienska språket
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 13 grader och sol.. nu börjar det bli kallt!

Glass och fashion


Jag bröt mitt lilla löfte om inget sötätande när jag såg att familjen hade så goda glassar...
Men det gör inget för jag ska träna i eftermiddag. Plus att jag faktiskt hållt mig sedan i söndags. Nu går vi tillbaka till inget sötätande igen!

Pratar med Michele på msn just nu. Ni vet klippningen som jag får betalt för? Jag trodde att det var någon liten frisörsalong som hade detta. Men tydligen är det en fashion agency. Jag ska dit med Michele på tisdag klockan halv tre, han blir min lilla tolk haha. Så det inte uppstår några missförstånd. Sen får vi se om de vill göra ett samarbete med mig.
Så coolt! Mitt skandinaviska utseende borde vara till fördel... nu har ni ännu en anledning att hålla tummarna för mig. Visst ber jag er göra det ofta nuförtiden? ;D

Nyheter till mig


Asos.com har fått in en massa nytt och ovan är mina favoriter. Skor som utmärker sig, väskor som är rymliga och samtidigt snygga och även söta små accessoarer som kan pigga upp vilken grå outfit som helst. Yes det är sånt här jag vill fylla min garderob med. Feel the same?

Nu ska jag äta lunch!

Milan vann


Igår gick jag och Michele till en pub här i Monza där det visade fotbollen. Dock inte bara en match utan flera samtidigt vilket var lite förvirrande (de turades alltså om att visa de matcher från Serie A som spelades igår) Huvudsaken är i alla fall att Milan vann med 2-1! Och på söndag ska vi gå och titta i stadion... fan. Insåg precis att jag återigen glömde ge mitt ID till honom igår. Vilket man måste ha av någon anledning när man köper biljetterna. Jaja, får se hur vi gör. Vi ska nämligen inte ses ikväll och det går inte att köpa på lördag... Kommer jag aldrig få se en match i stadion? Blev ju samma sak sist vi tänkte gå haha.

Anyway, det var supertrevligt igår! Lite folk så det var inte så där högljutt som det ibland kan vara. Fick njuta av hans underbara sällskap istället.

Great job


Jag är inte så mycket för Mischa Bartons stil i vanliga fall men här har hon verkligen fått till det! (Eller den stylist som valt plaggen... hon sa i en intervju förut att hon sällan klär sig själv till tillställningar)
Anyway. Kavajen var det jag föll förr. Vart kan man hitta en liknande? Någon som vet? Sen hårbandet är helt fantastiskt, lite annorlunda och matchas jättefint till resten av outfiten.

Hade supertrevligt med Michele igår. Ni får en bild lite senare!

Duellen - Peaches vs Reese


Bilder från posh24.se

Ny duell! Förra omgången blev jämn. Peaches vann med 18 röster mot Mandys 13. Den här gången möter hon söta Reese istället. Vem klär bäst i svart enligt dig? Bohemiga Geldof eller feminima Witherspoon?

Nu blir det nog inget mer bloggande för mig idag eftersom jag ska träffa Michele ikväll. Så vi hörs igen imorgon! Buona notte

Nu blev det tuffare


Fotograf: Calle Stoltz Från:
Lundlund

Den här bilden är så fantastisk! Kärlek, kärlek, kärlek.

Vet ni vad? Laura ringde mig precis. Tydligen kan jag fortfarande klippa och slinga håret och få 250 euro för det. Det är nämligen på måndag! Så isåfall får jag en au pair lön... Gör det något svårare att säga "nej nu byter jag familj" när hon hjälper mig med något sådant här. Få håret stylat av proffs och sedan motsvarande 2500 för det! Not so bad.
Men ska nog ändå träffa den andra familjen nästa vecka och se vad de har att erbjuda. Kul att få extra pengar vilket det faktiskt är. Nu ska jag ringa företaget som ordnar detta! Hoppas de pratar engelska...

Felklackat


Jak & Jil fortsätter att hitta folk med de galnaste skorna. Jag menar.. här är klacken på helt fel plats.
Det är varken coolt eller snyggt i mina ögon, bara konstigt. Kan inte vara särskilt bekväma och lätta att gå i heller.  Skulle ni kunna bära skorna?

Hälsosam viktminskning


Pappan i familjen stack iväg för att äta lunch ute så jag fick göra min egen mat. Njaa... ställa sig i köket och laga är inte riktigt min grej så jag tog rester istället. Efteråt snodde jag med mig en banan och lite kakor upp till rummet.
Dels för att jag just nu vill äta så mycket det bara går eftersom det är enda sättet som familjen betalar mig på.
Plus att jag försöker gå ner i vikt, utan att sluta äta. Har ätit så mycket dåligt den senaste månaden att mitt sockersug är enormt. Vill gärna sitta och småäta på något och speciellt när jag bloggar. Så jag har börjat äta frukt istället. Även dessa kakor som är gudomliga, för de är inte onyttiga. Inte världens godaste men de håller sötsuget borta. Jag är faktiskt väldigt duktig med tanke på att det finns godis, glass och chips i det här huset. Så fort jag kommer in på en blogg med en frestande bild så har jag lust att springa ner till köket och äta upp alltihop. Men det tänker jag inte! För den korta njutning man känner när man äter dessa godsaker är ingenting jämfört med ångesten jag får efter...

Juste pappan drog ju så jag ringde samtalet till den andra familjen. Mamman svarade och lät jättetrevlig. Hon vill träffas i nästa vecka så ska ringa tillbaka när hon vet en bra tid. Låter väll inte dumt? Hihi! Jag vågar verkligen inte hoppas för mycket men än så länge ser det ljust ut.

My hands are searching for you



Jag har inte ringt ännu. Anledningen är att pappan sitter i vardagsrummet nedan vid datorn. Mitt rum är som ett loft så det finns inga väggar på ena sidan, vilket betyder att han skulle höra hela samtalet.
Skulle också kunna gå ut men det regnar fortfarande... får se hur jag gör. Detta känns som en bra tid att ringa så kanske får ta en liten promenix i alla fall? Ni får förstås veta hur samtalet gick sedan.

Lyxig önskeoutfit


Allting från netaporter.com

Så här snyggt skulle jag gärna klä mig idag. Om det inte regnade det vill säga.
Klänning - Sass & Bide
Jacka - Mike & Chris
Väska - Mulberry
Skor - Fendi

Ja tack!

Influence signering


Bild från när Mary-Kate och Ashley hade boksignering för deras senaste bok Influence. Gissa om jag hade dödat för att få vara där! De första 400 som köpte boken fick gå på signeringen. Jag lovar er, jag har träffat på många kända ansikten. Men skulle jag få träffa Mary-Kate, bara få se henne i verkliga livet så skulle jag börja tjura. Som en fjortonåring som får se sin idol. För i alla dessa år jag levt har hon varit min stora jävla idol! På alla sätt. I början som skådis vilket höll i många år och då gillade jag även Ashley lika mycket, sen från 2004 har MK och bara MK varit min stora stilikon. Fantastiska människa. Om jag en dag får träffa henne kommer jag att gråta som ett barn. Och vara lyckligaste människan på jorden. Och något om bilden: Förbannat snygga båda två!

Har precis lämnat Emma till förskolan, det ösregnade. Nästa köp; Paraply!

Det ordnar sig nog


Riktigt snygg jacka från Carin Wester. Finns att köpa hos tjallamalla. Dock är 3499 kronor mer än vad jag tjänar i månaden haha.

Tack för alla era fina och ärliga kommentarer! Och ni har övertalat mig, och likaså mamma och syster som jag pratade med över skype. Imorgon ringer jag den nya familjen, ser vad de har att erbjuda. Tänker även vara väldigt tydlig med att jag inte pratar italienska (ja inte bra alltså) så om de tror att det blir ett problem är jag nog inte rätt tjej för jobbet. Vill hamna hos en familj som jag verkligen trivs hos. Som verkligen trivs med mig.

Dock om detta inte fungerar så stannar jag här hos denna familj. För det är i alla fall bättre än att behöva åka tillbaka till Sverige... sen får jag väll kanske söka efter en annan familj undertiden. Men imorgon ringer jag den som jag har på kroken just nu! Önska mig gärna lycka till hihi.

Har haft samtalet

Ja det började med att jag fick en a4sida, med massa text. Om varför familjen tyckte att det inte fungerade.
De valde att ge mig en lapp för att det inte skulle bli några missförstånd då deras engelska inte är den bästa.
Jag läste igenom och höll med om allt. Nej jag har inte lekt så mycket som jag borde med Emma. Men hon har varit sjuk större delen av tiden vilket har gjort henne grinig vilket har fått henne att sitta i sin mammas knä större delen av tiden. Inte så mycket för mig att göra åt. Min strykning suger, haha allt som har med hushållssyslor suger för mig. Jag är inte bra på det. Glad att de inte försöker övertala mig att laga mat, även om denna familj nog faktiskt ligger på min nivå när det kommer till matlagning...

De säger att de vill att allt ska fortsätta som vanligt men de känner inte att de ännu litar på mig. Så de vill inte lämna mig ensam med Emma. Vilket betyder att om hon är sjuk eller liknande så behövs en barnvakt, vilket kostar.
Så jag får stanna under villkoret att dem inte betalar mig.
Ni kan gissa min reaktion när jag läste detta. Tänkte direkt, aldrig i mitt jävla liv. Helvete med dem.

Men när jag pratade med Laura nu för en stund sedan (Marku har dragit till arbetet för att jobba natt så kan inte träffa Michele ikväll.. åh det hade jag verkligen behövt) så fick hon mig att förstå det hela bättre.
Det handlar bara om en eller två månader. Sen går allt tillbaka till det vanliga. Hon kommer även hjälpa mig att söka ströjobb vid sidan om (som med klippningen ni vet, som tyvärr inte blev av då jag fick för lite information)
Så förhoppningsvist löser det sig ändå. Och har det gått två månader utan att de börjat lita på mig (HA! Aldrig. de säger att de tycker om mig, att jag är en bra person. så det ska nog inte vara några problem. jag har dem inom en månad, jag lovar er)
Så då kommer allt gå tillbaka till det vanliga..

Ja jag vet inte vad mer jag kan säga, orkar faktiskt inget mer. Jag stannar, jobbar ändå inte helt gratis eftersom jag slipper betala för både boende och mat. Skulle det inte vara för att jag försöker gå ner i vikt skulle jag äta dem ur huset.
Så det får vara så här tills vidare. Jag är säker på att de snart kommer kunna lita på mig, sådant tar bara tid. Känns dock piss att jag inte får någon au pair lön men jag hoppas Laura lovar att kika efter andra jobb. Jag vet att det finns många med hundar här i Monza så ska själv kolla om det finns någon som behöver hundvakt. Laura sa att om jag hittar ett jobb och inte kan jobba med Emma lika mycket just nu därför så är det okej.

Ja skitlångt inlägg. Men så här är det som au pair för mig. Ingenting är enkelt. Men nu borde det bara kunna gå bättre... Annars kikar jag efter en ny au pair failj. Men än så länge stannar jag och tänker göra det bästa jag kan för att få dem att inse att de kan lita på mig.

Men hur i helvete ska jag klara mig utan pengar om jag inte får något ströjobb? Behöver nya kläder, digitalkamera.. och julklappar? Fan fan fan. Borde jag ge upp den här familjen? Men samtidigt känner jag inte att jag hjärta för att göra det... får sova på det hela och sedan känna efter om jag vill ringa den nya familjen imorgon eller inte. Kom gärna med råd över vad ni tycker att jag ska göra!

Juletid?


Det är helt sjukt, om mindre än två månader är det julafton. Var det inte jul nyss?
Vid den här tiden på året brukar jag längta efter högtiden, men nu känns det som att det inte var så länge sen. Går åren fortfarare när man blir äldre? Verkar nästan så... Längtar du till julen?

Nu ska det nog snart pratas med familjen... jag berättar hur det gick efteråt.

7 saker ni inte visste

Har blivit utmanad av både Erik och Gisela så dags att man tar tag i det!

Regler
Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa Utmana
7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem

1. Jag har bitit ner tre naglar så långt att jag skäms över att visa dem.
2. Om jag inte hade så många planer för framtiden skulle jag vilja bli gravid nu.
3. Jag är besatt av min vikt och så fort jag äter någonting så blir jag irriterad.
4. Jag svär jämt på italienska nuförtiden
5. Michele har en tjejkompis som jag vill strypa
6. Jag har nära vänner som aldrig har sett mig arg
7. Så fort någonting roligt händer tänker jag "åh det måste jag skriva om i bloggen" Jag är sjukt beroende och har snart bloggat i tre år så kanske inte så konstigt. (denna blogg i snart två)

Jag utmanar: Joanna | Liene | Ida | Jennie | Amanda | Ebba | Sanna E

Då var det dags

Jag skickade ett sms till Laura angående julen, om det var lugnt att jag kunde åka hem en vecka.
Fick nu ett svar. I eftermiddag ska vi prata om kontraktet.

Jaha... så då var vi alltså tillbaka på ruta ett.
Vette fan vad allt det här innebär. För hon skrev på en lapp till förskolan där det stod att jag skulle kunna få hämta Emma fram till 2009. Så om de vill ändra kontraktet, vad ska jag göra istället?

Är här för att vara au pair. Nu undrar jag om jag borde ringa den nya familjen i alla fall.. Men vem vet om det nya kontraktet i den här familjen är bra? Då vill jag stanna. Jag antar att det är bäst att jag väntar tills jag och familjen har haft samtalet denna eftermiddag.

Åh varför ska allting vara så förbannat svårt och komplicerat? Jag passar ett barn. Som tycker om mig. Ja låt mig göra det då!

Önskar mig fin


Så här fint skulle jag gärna klä mig idag. Istället blir det slitna jeans, en gammal cardigan och sneakers när jag går ut. Mitt liv som au pair har gjort min stil något alldaglig, vilket är anledningen till så få outfits i bloggen. Därför är det riktigt roligt när jag går ut på kvällarna och får en chans att snygga till mig och använda mina finare kläder.

Nu har vi hämtat Emma, hon umgås med sin mormor och morfar som snart ska dra. Åh så skönt det är! Som tur är så bor de allra längst ner i Italien så det borde dröja innan de kommer tillbaka. Tror det var vid jul, och då är jag i Sverige!

Inne- och utelista nr 12


INNE
  • Att Emmas mormor och morfar åker hem idag! Jippey!
  • Bloggkoll. Jag börjar varje morgon med att kolla uppdateringar på bloggkoll, och det är alltid som flest på morgonen. Så kan sitta och titta igenom mina favoriter. Helt fantastiskt.
  • Sätta upp mål. Som mina två för dagen: Bli klar med fyra sidor i italienskaboken, och varje gång jag känner ett sötsug ska jag äta frukt, inte kakor och glass. 
  • Statistiken på bloggen pekar uppåt! Varje dag den här veckan har den ökat med några stycken per dag. Fortsätt så är ni snälla hihi.
UTE
  • Den nya sortens kommentaren. "Lämna gärna en kommentar hos mig" Haha vissa av er sjunker verkligen lågt.
  • En vecka av regn, det var inte därför jag flyttade söderut direkt.
  • Behöva spara pengar. Jag ser hellre en garderob fylld av kläder och skor än en plånbok fylld av euron som jag ändå inte kan använda.

Dagens...

Dagens humör: Lite trött men glad
Dagens planer: Plugga italienska strax, senare hämta Emma från dagis
Dagens bild:

Saknar lillskruttan, om två månader ses vi!

Dagens serie: Gossip Girl!
Dagens låt: Ferras - Hollywood's not America
Dagens önskan: Gå ner i vikt
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 17 grader men regn.. och ska regna hela veckan plus bli kallare. Jippey

You gotta love LC


En väldigt glad Lauren. Eller galen kanske, nog beter hon sig annorlunda på dessa bilder haha.
Men snygg i alla fall! Jag är inte så mycket för vita väskor men denna Balenciaga matchar hon snyggt tillsammans med jeans och skjorta. Enkelt och stilrent, något Lauren Conrad verkar föredra. Hatten är det som gör outfiten intressant.

Planer för dagen? Inga tror jag. Supertrist väder och mina pengar är snart slut så jag kan inte gå och shoppa... Eller har ganska mycket kvar men det mesta har jag lagt undan för flygbiljetten hem vid jul, och så tillbaka till italy förstås. Idag ska det bokas! Hihi

Please be my wild night rose


Bild från thecobrasnake.com såklart

Jag måste säga att jag älskar klänningen denna vackra kvinna bär! Tack för att hon visar att blommor fortfarande är på tapeten, jag menar på kläderna. Sen är hennes ögon helt fantastiska. Likaså det blåa ljuset i bakgrunden.

Nu säger jag godnatt. Sweet dreams.

Duellen - Peaches vs Mandy


En ny duell raringar! Förra gången blev det en ganska överlägsen seger för Peaches. 28 röster mot Kirstens 2. Den här gången möter hon min älskade Mandy. Vem är din favorit? Flerfärgade Geldof eller enfärgade Moore?

Stella McCartney


Bilder från style.com

Satt nyss och kikade på Stella McCartney's vårkollektion. Jag föll för plaggen ovan. Det transparenta, mönstret och färgen som ger klänningarna en så fin hudton. Antagligen väldigt svårburna om man inte är modig. Men med en svart eller helvit klänning under kanske det skulle vara cootl.
Något ni skulle kunna bära?

MKA hos Oprah


Här kan ni se när Mary-Kate och Ashley Olsen är hos Oprah tillsammans. Det är första delen, den andra finns inte (?) och tredje är bara väldigt kort. Denna är på tio minuter dock.
De pratar om boken som de släpper i dagarna, Influence. Där intervjuar de människor som de själva tycker är viktiga och som inspirerar.

Jag tycker alltid att det är roligt att lyssna på tvillingarna men efter att ha sett detta undrar jag om inte osamsrykterna är sanna. För de var inte alls lika glada och roliga som vanligt, skämtade ingenting och kanske var det för att de ville göra ett seriöst intryck. Men det var knappt så att de såg på varandra, nog var det krystat allt. Någon som håller med mig?

Step up 2 the streets


Igår hade jag och Michele en sådan där mysdag då vi gick och hyrde två filmer, lite tic tac (som Michele tyckte att jag åt upp för snabbt... men det är gott!) Blev What happens in Vegas som jag redan sett tidigare men inte Michele och även filmen Step Up 2 som ingen av oss hade sett men gärna gjorde.

Dock blev jag besviken på sistnämnda. Okej att det är bra musik och jävligt heta dansscener. Men det fanns ingen riktig story, en rödtråd men den var för skör... Jag menar, alltind byggde verkligen på en enda grej. Det fanns inget djup, man fick aldrig se hur de blev bättre och bättre på sitt nummer. Kärleken mellan huvudkaraktärerna bara hände. Ena stunden klarade inte tjejen av killen och i nästa så var de kära. Man förstod aldrig hur hon riktigt ändrade sig.

Nej ingen bra film, tyvärr. Dock ska ettan tydligen vara bättre, och den har jag inte ens sett än. Får ta tag i det.

Shorts till vintern


Foto: The Sartorialist

Mycket inspiration hos den här tjejen! Är nog inte den enda som saknar jeansshortsen från i somras. Här har vi en tös som visar hur de kan bäras även i höst och vinter. (I alla fall för mig som inte bor i Sverige höhö)
En stor Balenciaga vore inte så dumt det heller. Eller liten för den delen.

Har nu hämtat Emma från förskolan och vi har ätit lunch. Just nu sover hon middag så därför kunde jag sätta mig här igen.

Vill ha mest just nu


Dessa skor från asos.com var ju inte helt dumma. Nu när jag stannar hos familjen betyder det att jag borde få min nästa lön nästa vecka.
Då drar jag och Michele till Schweiz för en designeroutlet där. Billigare än i italien, andra butiker (Miu Miu förhoppningsvist) plus att jag får se ett annat land. Nära med bil från Monza, not so bad.

Update om au pair livet


Bild från många, många år sedan. Jag och pappa. Ibland saknar man barndomen.

Ni undrar hur det gick igår och vissa undrar varför jag ens funderade på att byta familj.
Jo så här var det. Laura vågade aldrig lämna mig ensam med Emma, och nu har jag varit här i över en månad. Emma litar på mig och har inga problem att leka med mig på sitt rum och liknande. Det är Laura som har varit problemet.
Hon började även planera att ändra kontraktet så jag tröttnade. Hörde av mig till en au pair familj som ringde mig veckan innan jag flyttade till Italien. Sa aldrig något om detta till Laura. Då berättade att jag redan hade en familj, nu kollade jag om de fortfarande letade efter en au pair. Dock har de en tjej som de trivs med så jag kommer kanske ta en fika med henne. Så att jag och hon för den delen får fler vänner här i Italy. Dock visste de en annan familj som sökte au pair. Så jag fick numret igår och ringde, men de svarade aldrig. Så tänkte att jag kunde ringa idag istället.

Igårkväll när jag kom hem var Laura vaken och sa att hon ville prata med mig. Trodde att hon då skulle säga att hon inte ville att jag skulle jobba för familjen längre. Men istället sa hon att jag imorgon (idag alltså) både skulle lämna och hämta Emma från dagiset. Vilket betyder att hon börjar lita på mig mer och mer alltså. Plus att jag fick ta med ett papper till förskolan där det står att det är okej att jag hämtar Emma. Detta gäller 2008/2009. Så det verkar alltså som att hon har ändrat sig. Jag stannar hos familjen, vilket känns riktigt skönt! Jag gillar ju personerna så om jag nu även får mer ansvar så känns allt bra igen.

Då vet ni detta!

Jag är så smart


Mary-Kate så råsnygg! Från photoshooten för boken Influence. Den ska jag ha!

Haha jag är så jävla bra. Ställde klockan igårkväll och gick och la mig. Runt elvatiden så då jag skulle upp klockan halv nio borde jag vara lagom utvilad. Men när klockan ringer känns det som att huvudet ska gå sönder. Jag tänker inte så mycket mer på det och går upp, klär på mig och går ner för att äta frukost. Efteråt undrar jag varför Emma fortfarande ligger och sover, varför hennes mormor inte har väckt henne. Vi ska ju gå om en kvart. Så går in till föräldrarnas sovrum där hon ligger och sover och precis innan jag tänker väcka henne så ser jag en digitalklocka visa 7.44. What?! Sen inser jag, fan. Jag ställde ju aldrig om tiden på mobilen, bara på min klocka på armen. Kollar ner, ja den visar såklart kvart i åtta och inte kvart i nio. Braaaaa Björklund! Så plötsligt hade jag en extra timme och satte mig här.

Vi hörs när jag lämnat av lillflickan på förskolan.

En dag på stan


Blev lite förvånad när jag satte igång datorn och klockan bara var tio. Men man ställer ju tillbaka den idag, tur att datorn har bättre koll än vad jag har...

Ovan har ni Mattia! Åkte in till Milano själv (åkte självklart vilse så några tjejer från Österrike fick visa mig vägen, haha!)
Mötte Amanda och vi gick och tog en fika medan vi väntade på Mattia. När han kom gick vi runt i butiker, Amanda köpte en Milan halsduk vilket jag också ville ha men måste spara pengarna. Hon köpte även skor från H&M, endast för att de hon bar gjorde illa hennes fötter. Så kan det gå!

Mattia var supertrevlig, pratade bra engelska och jag fick imponera med mina italienskakunskaper också. Yay! Hoppas att vi ses snart igen. Han bor i Lecca så det är inte så långt ifrån Monza men däremot en bit till Milano. Vi hade hoppats att han och hans vänner skulle följa med oss ut men de orkade inte åka så långt. En annan gång kanske, det är kul att gå ut i Lecca också. (Så fint med bergen i bakgrunden. Magiskt)


Sötis Amanda! Mattia tog en kaffe och vi ett varsitt glas vin. Till det fick vi chips (yummie) och oliver (yuckie)

Ni ska självklart också få bilder från gårkvällen, som var great! Men det blir lite senare. Trodde jag skulle behöva jobba idag då jag inte gjorde det igår. Men familjen drog på en ny shoppingrunda så det verkar som att jag är ledig även idag. Var länge sedan jag fick en hel helg! Kommer stanna i huset till lunchdags sen träffa Michele.

In i dimman

Hej älsklingar!
Först förfesten i italy, jag och amanda ofcourse.
Snart kommer Micki och då drar vi mot Monza för ett till glas vin och sen blir det daaaansa.

Ni vet att ni är bäst va? Om inte, nu gör ni.

BACI! Kyss, på italienska.
Ha en jävligt bra lördag

Lördag med Milano


Ändrade planer! Jag drar in till Milano för att träffa Amanda och hennes nya vän Mattia.
Blir att kika i lite butiker, jag shoppar bara om jag verkligen skulle fynda. Måste hålla hårt i mina sista besparingar. Vem vet när jag får min nästa lön?

Kommer stanna hos Amanda till ikväll så om jag inte snor hennes dator för ett blogginlägg så hörs vi igen imorgon.
Michele och Thomas kommer hem till Amanda och hämtar oss ikväll istället och så blir det ut och daaaansa! Hoppas på en bra kväll. Vi hörs och hoppas ni har en fin lördag framför er!

Topp - Topshop
Hårband - Più Donna
Kofta - Vero Moda
Jeans - H&M
Harlsband - Dyrberg/Kern
Ringar - Efva Attling & Guldfynd
Skor - Pimkie

Lovely or not


Jak and Jil

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag älskar dessa skor eller hatar dem. Vad gör du?

Hade supermysigt med Michele igår, tog en del bilder som ni ska få senare. Nu måste jag bädda sängen, borsta tänderna och sedan umgås med Emma. Jobbar ju faktiskt på lördagar också tyvärr. Vi hörs när det är dags för henne att sova middag!

Duellen - Kirsten vs Peaches


Oj nu har jag bråttom! Har varken bytt om eller fått på mig smink och Michele kommer om en kvart.
Vi hörs imorgon! Kirsten vann duellen mot Hilary, 43 röster mot 35. Nu möter hon söta Peaches istället. Vem vinner? Dunst med sin söta topp eller Geldof med sin snygga kjol?

Smycka mitt hår


Visst är det väll ändå snygga peaches geldof som fastnat på linsen hos thecobrasnake.com.

Riktigt läckert att smycka håret med blommor fastspänt på ett hårband. Leta efter på nästa shoppingrunda? Sì!
Fy vad jag mår dåligt idag, fysiskt alltså. Halsen är lika skrovlig som innan men jag är också väldigt trött, har ont i magen och ser ibland röda prickar framför mig... mysigt. Så blir definitivt en lugn kväll i mysigt sällskap.
Kommer in med en duell innan jag drar!

Full fart


Haha så glad man kan se ut. Emma med sin älskade Titti i famnen. Tweety på engelska.

Har precis kollat på ännu ett avsnitt av Heidi, hennes favoritprogram. Faktiskt mysigt att titta på och ett sett för mig att lära mig språket. Lär mig något nytt varje gång då de inte pratar lika snabbt som folket gör i vanliga tv-program. Plus att de ändå inte pratar som att de vore hjärndöda som i de flesta andra program för barn. Tiiiiitta här nu alla baaaaaarn.
Heja Heidi! Haha

Veckans blogg - Erica Johansson


Läs hennes blogg.

Den här tjejen är fan den ballaste! 22 år gammal och har en femdagar gammal dotter.
Hon har precis lagt ut en förlossningsberättelse som är helt fantastisk att läsa. Jag får sådan längtan! Vill ha barn nu nu nu. Trots att hon skriver om hur ont det gjorde och hur jobbigt det var. Spelar ingen roll, hela graviditeten är magisk i mina ögon. Men oroa dig inte Michele först om fem år är det vår tur. ;D
Ja juste, inlägget handlade ju om Erica. Som bloggade mellan värkarna! Nämnde jag att hon är ball? Nämnde jag att ni ska läsa hennes blogg?

Gör det.

Tack för att ni är ni

Fick den här kommentaren av Ebba
åh, super fina bilder! du är duktig du :)
och så, bara så du vet, så är du en fantastiskt person, jag kanske inte känner dig så bra, men du är alltid så trevlig och snäll. en sådan där person som gör världen till en bättre plats. :) ha en fin helg!


Blev så otroligt glad! Kan min helg börja bättre?
Tack Ebba, och tack alla ni andra som gör allt för att göra min tillvaro lite ljusare.
Önskar att jag kunde ge er alla en kram, istället önskar jag er en bra helg! ☆

I got a pocket full of sunshine


Om ni tycker duvorna i Sverige kommer för nära... ja då ska ni se dem här i Italy. Den här lilla vännen stod praktiskt taget på min fot. Och när Emma gungade så stod den under gungan och fick nästan gungan i huvudet säkert tio gånger. Haha så söööt. (Men smått creepy)

Take me away


Allting från asos.com

Så här skulle jag gärna se ut när jag träffar Michele ikväll. Hoppas på att vi tar det lugnt, sätter oss på något mysigt ställe och dricker en eller två drinkar. Nog för att jag gillar att gå ut och dansa och komma hem fem på morgonen. Men jag tycker även om lugna kvällar med älskling som är avslappnande. Hemma vid ett, få sova ordentligt så man är pigg och glad dagen efter. Jag får ju faktiskt inte glömma att jag jobbar lördagar. Dock inte lika länge som vardagar då jag jobbar till halv nio. Lördagar brukar jag sluta mellan fem och sex, beror på om jag och Michele har shoppingplaner eller om vi ska hem till honom.

Jaja, det var ju faktiskt outfiten ovan jag skulle skriva om och inte babbla på om min helg. Älskar den kvinnliga känslan över det hela! Ingenting som bryter av, bara rett igenom feminim.

Fredag


Drog till parken med Emma och hennes mormor och morfar. Passade på att fixa en outfitbild, smart va?
Så härligt väder idag! Varmt och soligt, ingen jacka behövdes. Dock tog jag en sjal mest för min hals skull. Att den aldrig ska bli bra, hostar som tusan.

Tröja, kofta, shorts - H&M
Skor - DinSko

Det var ju varierat haha.

MK love


Snygga MK i liknande outfit som sist. Det var precis lika snyggt denna gång.

Jag har haft konstiga drömmar om inlägget nedan, det är så hemskt när sånt här händer. Fortfarande helt ofattbart.

Vila i frid

Jag har svårt för att finna ord.
Har aldrig träffat Maria men vi har följt varandras bloggar länge. Hon har lämnat så fina och ärliga kommentarer, alltid verkligen läst igenom, funderat och sedan svarat. Det märktes att hon var älskad av så många och jag vill inte tänka på vad hennes nära går igenom.

Världens finaste ängel Maria

Modefeber


Hur snygg får man bli egentligen? Caroline på modefeber.se gör mig svag i knäna.
Hon har världens snyggaste tisha från YSL och så drömväskan... från Balenciaga. My God. Byt liv med mig?
Fast nej, hon har inte världens finaste pojkvän. Så jag klarar mig hihi.

Alice Svensson


Bild härifrån

Jag saknar idol men verkar inte som att jag missar så mycket. Tittade precis på deras framträdanden på Internet. Den absolut enda jag tycker är bra är Alice, och hon är direkt grym! Anna gillade jag i början men har lessnat, det är samma sak hela tiden. Sen känns det som att hon är så försiktig, vet inte riktigt hur jag ska förklara. Hon ger liksom inte allt.
Och varför är alla så kära i Lars? Han går mig på nerverna. Någon skrev att han var en kombination av John Mayer och någon mer, det ser jag som en direkt förolämpning mot John som har en sjukt vacker röst. Lars vette fan vad jag tycker..
Vem är din favorit?

Skoporr


Jag skrev tidigare att jag förälskade mig i skor från Vicini när jag och Michele var på designeroutlet några helger sedan.
Gick nu in på hemsidan and yes, I'm still in love.

Snyggo


Thank God for Nicole Richie! Jag vill ha mössan och den stora koftan. Något smarrigt från Starbucks vore inte fel det heller...

Har precis rett ut allting med Michele från igår, ordentligt också. Inte bara "förlåt jag var dum" "jag med" "puss" typ.
Utan verkligen diskuterat varför vi har bråkat så mycket på sista tiden, vad det kan bero på och hur vi kan få ett slut på det. För även om det är normalt med bråk så har det varit alldeles för mycket på senaste tiden, och med allt annat som är igång i mitt liv. Jag behöver honom som något att luta mig mot, inte en till sak att bli stressad över. Jag vill inte få rynkor vid tjugoårsålder!! ;D

Nej men vi gick väll direkt på vad den andra har för dåliga sidor. Att vi kommit så långt i förhållandet att vi faktiskt kan göra det utan att den andra blir arg är bra. Det Michele lyfte fram om mig var väll inte så kul att höra, men jag ska tänka på det i framtiden. Likaså hoppas jag att han gör detsamma. Så att man kan undvika att dessa situationer händer allt för ofta..
Well, vi har alla våra mörkare sidor, så alla bloggare med dessa rosa layouts och "hej jag är lycklig 24/7" kan slänga sig i väggen. Det är inte möjligt. Man kan bara försöka få stunderna av mörka moln bli allt färre...

Nu jävlar händer det grejer!

Vet ni vad? Jag ringde Silvia, mamman i den tidigare au pair familjen och frågade om de ville ha en au pair fortfarande. För jag insåg att jag kan inte njuta av allt som är bra här i Italien om jag inte har det bra där jag bor. Och det är tydligt att Laura inte tänker ge mig en chans. Jag menar jag har bott här i en månad nu...

Dock sa Silvia att de redan har en au pair, en trevlig tjej och frågade om jag ville ha hennes nummer så att vi kan bli vänner. Så roligt!! Vill gärna träffa någon som också är au pair här i Monza och tydligen känner hon ingen.

Men det bästa. Hon berättade att hon känner en trevlig familj som söker au pair. Hon ska kolla med dem vad de söker för någon tjej och om jag passar in på den beskrivningen ska jag träffa dem.

Åh snälla håll tummarna för mig!

Onsdagens


Så här såg jag ut igår. Väldigt fashion i badrummet med en pose som får mig att se ut som en heffaklump. Men det är tyvärr allt jag har att bjuda på i outfitväg.

Jag kan inte säga att mitt arbete går så bra just nu. Allt känns så hopplöst, jag överväger starkt att ringa familjen som ville ha mig men som jag förklara för att jag redan hade en familj till. De erbjöd till och med mer pengar. Nästan dubbelt så mycket (!!) Men jag ville ha Emmas familj ändå. Varför kan man inte se in i framtiden? Då hade jag valt dem utan att blinka.

Klänning - Zara
Kofta - Vero Moda
Skor, tights - Zara

Vad mycket Zara det blev igår då.

Time for Milano


Haha den här posen överanvände jag i Italien under maj detta år. Blev så uttjatad att jag inte använt den sedan dess. Ungefär i samma veva som jag gick från brunett till blondin.

Nu är det snart middag, pasta kör jag en vild gissning på. Sen gör jag mig iordning för att gå ut. Tror även att jag ska ta en outfitbild idag, då jag lovade att bli bättre på det i inlägget nedan. Om detta sker får ni dock se den imorgon för jag hinner inte blogga mer idag. Bilder från kvällen lovas också förstås!

Har precis pratat med lillasyster på skype, igår med mamma. Jag har börjat vänja mig vid att prata svenska igen hihi. Sen var det så himla skönt att få höra hur allting var med dem. Nästan som att ses igen... tacka Skype! Imorgon har jag och mamma en ny skype-dejt. Wieee

Italiens outfits


Det var väldigt länge sedan jag la upp "veckans outfits". Men då jag inte har lagt upp många outfits sedan jag flyttade till Italien (ska försöka skärpa mig) så får ni här Italiens outfits. Vilken är din favorit?

Inne- och utelista nr 11

INNE
  • Tic tac, Yes mitt nya beroende... Äter inte choklad längre, självkart var jag tvungen att börja med något annat istället.
  • Italiens priser på tamponger och bindor. Mer än hälften så dyrt än i Sverige. Fantastiskt.
  • Nätmobbare som insett att de gjort fel och ber om ursäkt.
UTE
  • Kommentarer som "tack för din kommentar, besök gärna min blogg igen". Äh? Som att de har en mer märkvärdig blogg än min (och de är oftast förbannat tråkiga faktiskt) Jag besöker aldrig dessa bloggar igen.
  • Britney Spears, om rykterna om att hon kan hamna i fängelse är sanna. Tydligen har hon kört utan giltligt körkort. Kom igen nu Brittan, visa att du är på väg tillbaka!
  • Lågkonjunkturen, fy fan vad trött jag är på den.

Dagens...

Dagens humör: Uppåt! Får ju träffa Amanda ikväll hihi. Michele och Thomas kan räkna med att få höra massa svenska...
Dagens planer: Umgås med Emma så fort hon har vaknat igen, ikväll ut med de tre nämnda ovan.
Dagens bild:

Foto från promenaden idag. Emma vill aldrig ta av sig sin nya hjälm hihi.

Dagens serie: The Hills!
Dagens låt: Joe Jonas - Gotta find you
Dagens önskan: Fylla på mitt
tictac förråd, de börjar ta slut!
Dagens smink: Osminkad tills ikväll, då blir det en lätt sminkning.
Dagens väder: Tråkigt grått, men till helgen ska det bli soligt och varmt igen!

Önskeoutfit classic


Allting kommer från forever21.com

Så här skulle jag gärna klä mig idag! Enkelt och snyggt med en färgklick i form av en snygg och rymlig väska.
Kragen och rosetten på jackan föll mig väl i smak, och inte att glömma - älska grått.

Here I am


Tycker om den här bilden som jag tog på min, Emmas och hennes mormors promenad idag. Ser så mysig ut med mamman och dottern.

Vill ni veta något komiskt? Flera gånger idag har jag fått förklara för Emmas mormor vad Emma menar. För att en tvååring ibland är svår att förstå sig på. Dock har jag börjat lära mig hennes egna ord för allting, men ändå tycks vissa tro att min italienska inte är tillräckligt bra för henne? Kom igen nu människor.

Fast än så länge ser det bra ut här hemma. Jag jobbar dock sjukt mycket, ca 10 timmar om dagen. För nu handlar det om att få Emma att lita på mig till hundra procent. Jag är säker på att hon inte skulle ha problem med att vara ensam med mig redan nu, men det är mamman jag ska försöka övertala. Önska mig lycka till!

Nu ska vi äta lunch.

Let me be


Åh Ashley's kofta ser så mysig ut!
Dock blir jag äcklad av bilden. Självklart gillar jag att få se paparazzibilder, hur kändisarna klär sig till vardags.
Men hur de blir behandlade är direkt obehagligt. Varför är det inte som förr? När fotograferna gömde sig i buskar och inte kastade sig över kändisarna... Och när det var 2-3 stycken och inte 35 bara Olsen ska gå och köpa mjölk. Typ.

Anna Sui


Bilderna kommer från style.com

Det var riktigt trevligt att kolla igenom Anna Sui's vårkollektion. För precis som alltid var den färgglad och livlig.
Alltid så söta modeller som är snyggt smala och inte alldeles för skinny. Den röda klänningen skulle jag gärna vilja ha, resten var fint men jag vet inte... skulle nog inte sitta lika fint på mig har jag en känsla av.

Telefonboksutmaning

Man ska ta fram mobilens telefonbok och svara helt ärligt. Okay let's go!

Har du pussat nummer 2?
Yes det har jag gjort! Vem det är tänker jag inte avslöja haha

Vad har du för relation med nummer 20?
Janika,
Jennies bästa vän hihi. Har bara träffat människan under en helg men hon var supertrevlig.

När ska du träffa nummer 30?
Aldrig igen hoppas jag. Ett ex som det inte slutade så fint med.

Är nummer 18 söt?
Malin! Vet dock inte vilken Malin det är då jag känner flera, men de är alla söta =)

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Emelie, tror det är fotograf-Emelie. Isåfall var första intrycket jättebra, hon log ju mot mig! Haha

Gillar du nummer 14?
En till Emelie, en som jag gick på ett bloggmingel tillsammans med, yes hon var trevlig!

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Ange, nej sist vi träffades var i Spanien över två månader sedan, vart inte lite glatt överraskad av att se henne i minglet hihi

När ska du träffa nummer 25 nästa gång?
Min gamla chef, vette fan om jag ser henne igen.

Är du nära vän med nummer 23?
Jaaaa!! Jennie hihi (Som blev länkad på fråga två)

Har du gått på bio med nummer 4?
Jaadå! Min syster hihi

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Absolut! Maria från universitetet, härlig tjej. Och med att gå ut menar jag förstås göra stan och inte dejta, men det kanske jag inte behövde förtydliga? Haha

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Haha Carlo, när vi väl pratar är det nog mest om min syster. Han har en liten besatthet i henne.

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Alltid! Älskade Cissi som troligtvist kommer till Italien 28-30 november, längtar.

Vad har du och nummer 24 för relation?
Jennifer =) Träffade henne på Mallis för två månader sedan, så en ganska ny vänskap är väll våran relation.

Vad skulle du vilja göra med nummer 26?
Bara träffas och umgås, min fina faster. Så det dröjer nog inte så länge hihi

Vad är det bästa med nummer 8?
Att han är så förbannat snäll, alltid. Dömmer ingen heller. Christopher från universitetet.

Brukar du och nummer 16 träffas?
Ja klart det händer, faaaarmor :D

Haha hoppas listan är lika rolig att läsa som den var att skriva!

Duellen - Hilary vs Kirsten


Förra gången var det många röster! Hilary gick och vann med 39 mot Mischas 27.
Den här gången möter hon en glad Kirsten. Vem vinner duellen enligt dig? Färgglada Duff eller svarta Dunst?

Benvenuti Amanda!


Nu har
den här söta tjejen kommit till Milano! Och glad är jag, för det visade sig att hon inte alls bor i Bergamo utan i Milano, nära Monza! Wieee wonderful. Då kommer vi kunna ses oftare än vad vi hade gjort annars.
Äntligen får jag prata svenska igen, och med en tjejkompis. I do need that.

Imorgon ska vi ses för att ta en drink. Med Michele också. Ska bli skoj!

Välkommen darling =)

2250 kronor rikare?

Åh Emmas mamma är snäll hon!
Skickade mig ett sms på italienska, hade lite svårt för att förstå det men jag tror att det handlar om att jag kanske kommer få bli klippt och håret färgat för att sedan få 250 euro för det, vilket är motsvarande 2250 kronor. Någon person söker tydligen 23 tjejer och jag vet inte riktigt varför man får pengar för att få håret fixat. Kanske är till någon lookbook? I don't really know. Hur som helst är jag beredd på att göra det om de bara tar lite på längden, en snygg frisyr kan jag gå med på så länge mitt hår fortfarande är långt. Plus att ska det färgas ska det bli ljusare.. har ju ändå tänkt gå till frisören om några veckor för att bli av med utväxten.

Hoppas att detta är lugnt och att de inte är ute efter att ge mig blått hår och en pojkfrisyr. 250 euro är inte värt det.

Men spännande är det hela minsann, får fråga Laura när hon kommer hem från jobbet!

Dagens...

Dagens humör: Lite trött men annars bra
Dagens planer: Umgås med Emma hela dagen
Dagens bild:

Solstrålen med världens finaste skratt!

Dagens serie: Gossip girl ofcourse
Dagens låt: Ferras - Hollywood's not America
Dagens önskan: Vinna en Satc tävling som min mamma fått mig att deltaga i. Priset är en resa till New York!
Dagens smink: Osminkad
Dagens väder: 20 grader och regn i luften.

Tack så mycket


Fa caldo


Vad säger ni om att kunna sitta ute i shorts i oktober? Not so bad, not so bad ;D

Jag är så glad just nu. Varför? Jo jag fick korv med pommes frites till middag!!
Haha och korv gillar jag knappt och pommes friten var väll inget att hurra för egentligen, kalla och för mjuka. Men vi åt inte pasta. My God! Och vet ni vad mer? Tårta till efterätt. Wiiie yes denna kväll är bra.

Nu ska jag lägga mig och läsa boken p.s. i love you, vi hörs igen imorgon förstås.

Gina Tricot


Om jag ska nämna det faktum att Gina Tricot har öppnat webshop så vet ni nog redan om det. Istället vill jag säga att dessa tre klänningar var riktigt fina! Dock gillar jag inte att shoppa på Gina... man blir aldrig ensam om ett plagg där.
Min nya budgetfavorit är Pimkie. Motsvarar H&M, men eftersom de flesta bloggare är från Sverige så blir jag någolunda ensam med kläderna ändå! Hihi (Och i italien finns det ingen som bär likadana kläder som mig... jag känner mig ganska ensam med min svenska stil) Gör mig inget!

I gungan


Idag drog vi till parken där Emma endast ville gunga under hela den timme som vi var där. Skönt att slippa springa efter henne men man bli trött av att gunga henne fram och tillbaka haha.

Jag blev lite sur på hennes morfar idag. Eller ja... har irriterat mig på honom sedan han för några dagar sedan "råkade" lägga handen på mitt lår när vi satt och kollade på tv. Sedan dess har jag undvikit honom.
Idag när vi åt lunch så tog jag lite ost på pastan med en speciell manick som gör att den blir... äh i mindre bitar? Jag och matspråk.
Hur som helst, ville bara ha lite eftersom jag inte är så förtjust i ost som smakar för mycket.
Då tar han den ifrån mig för att hjälpa till, och plötsligt har jag hur mycket äckelost som helst på min tallrik. Tack så mycket. Så maten smakade direkt rutten idag, wiee underbart.

Dags för Emmas mormor och morfar att åka hem snart?

The beginning of forever


Det finns en väldigt populär sak många gör här i Italien. En tradition som går långt tillbaka.
Ett par skriver sina namn på ett hänglås, även när de blev tillsammans ibland. Sen sätter man fast det vid en flod och kastar nyckeln i vattnet. Tyvärr finns det inte vatten just här för tillfället, fanns i somras. 

MKA hos Oprah!


Åh på torsdag ska Mary-Kate och Ashley Olsen vara med hos Oprah! Det får jag då inte missa. Älskar att se intervjuer med systrarna. Ovan är en liten (väldigt liten) förhandsvisning.


Här är även en flygplansoutfit på snyggingen. Intressant jacka hon bär! Skorna till latex var supersnyggt matchat.. och att kombinera in grått.. yes me love me love me love.
Nu ska jag busa med Emma, vi hörs i eftermiddag när hon ska sova!

Ut och dansa


Bild från gårdagen. Vi var ute och dansade i Milano. Ganska litet ställe proppfyllt med människor så gissa om det var varmt! Bra musik hade dem men jag orkade inte dansa så mycket som jag hade velat.

Idag skulle det ha blivit fotboll men jag och Michele var ute i sista minuten och hade tänkt köpa biljetter på plats så det hanns inte med. Himla synd med tanke på att Milan gick och vann med 3 - 0.
Men vi hade riktigt trevligt ändå. Åkte tillbaka till honom och tittade på filmen The Holiday (på engelska med italiensk text) Första gången som vi såg på en film tillsammans själva i hans säng. Åååh så härligt! Jag hade glömt hur mysigt det är att bara ligga och bli omhållen... Fler dagar som denna älskling? Hihi

Var förstås riktigt trevligt att få åka hem igår utan att behöva säga hejdå till Michele, att få sova tillsammans med baby och vakna bredvid honom. Ja åh jag har haft en bra helg alltså! Hoppas ni också har haft det.

Imorgon blir det inte mycket bloggande, Emma är fortfarande sjuk så kommer nog bara kunna blogga under de två timmar som hon sover och sedan på kvällen. Nu ska jag komma ikapp i bloggvärlden och sedan blir det att sova. Godnatt!

Duellen - Hilary vs Mischa


Då jag inte är på bra humör så orkar jag inte med något seriöst bloggande. Vi kör en duell istället så att ni kan ha lite kul, jag lär inte blogga igen förän imorgon ikväll. Om jag nu går ut ikväll och på fotboll med Michele imorgon.
Nicole förlorade stort till min stora förvåning. Hilary fick 31 röster mot Nicoles 14.
Vem vinner denna gång? Dags-Duff eller Kvälls-Barton?

My baby Theo


Åh älskade Theo! Går inte en dag utan att jag tänker på dig.
Ser jag en liten hund när jag är ute med Michele utbrister jag alltid THEEEO!!! Som om jag vore dum i huvudet. Är det en stor hund säger jag istället GRANDE THEEEO!! (stor theo)

Det är så jobbigt och jag längtar så mycket till nästa sommar! Önskar att mormor och morfar kunde komma till sverige med pojken och fira jul... men jag vet att det är för mycket att be om.

Elena Miro


Vad glad jag blir när jag ser att italienska Elena Miro använder sig av normalstora modeller. Men samtidigt måste jag ändå tyvärr också poängtera att kläderna nog hade sett snyggare ut på skinnymodels. Dumt helt klart att man tycker så, jävla ideal som trycker sig in i huvudet på än.

Nu ska jag skriva ner ett pannkaksrecept. Jag och Michele ska nämligen laga det idag eller imorgon hihi. Han är så söt, nämnde att jag saknar det som vi äter i Sverige och pannkakor var något jag talade gott om. Direkt tyckte han att vi skulle laga det. Haha jag vill se honom stå och vända på spisen! Jag kan inte göra det... så känns som att vi kommer misslyckas. Men det blir säkert gott ändå. Dessutom hittade jag ett grymt recept på Internet där de även tipsar om hur man kan undvika att misslyckas med pannkakorna. Hoppas det hjälper hopplösa mig!

Miu Miu shoes


Miu Miu överraskar mer och mer. Bilderna är från netaporter.com

Först gillade jag bara deras väskor, eller rättare sagt  - älskade.
Sedan insåg jag att vårkollektionen är fantastisk. Och nu när jag kikar in på ovannämnda hemsida så ser jag att de har några riktigt fina skor! Som de tre paren ovan. Skulle gärna få klämmas in i min skogarderob. Speciellt det sista paret, väldigt orginella! Me likey.

Lauren shoppar dyrt


Lauren ute och shoppar i en perfekt shoppingoutfit. Enkel klänning så det är lätt att byta om när man provar kläder. Dock gör hon outfiten klart mer intressant med den fina sjalen! Åh vad jag ska leta efter en liknande. Det enda jag inte gillade var hennes skor.. ser skumma ut.

Vet ni vart hon har shoppat förresten? Yves Saint Laurent. Jag vill också kunna shoppa där!

The things I like the most


Foto:
Jennie

Åh det var inte dumt hemma hos Jennie. När jag satt vid datorn och bloggade med ett glas vin vid sidan om. Små saker som kan göra än på så bra humör. Really lovely.

Tror jag ska dricka vin ikväll, det var det ett tag sedan nu! Sa till Michele förut att jag skulle köpa en flaska då de är så billiga här, (plus att jag faktiskt lagligt får gå till en butik och köpa här i Italien) och gömma i mitt rum eftersom familjen bara verkar dricka vatten... Så att jag kunde dricka vissa kvällar när jag kände för det. Han kollade konstigt på mig, oroade sig nog för om jag var alkoholist eller inte. Men vadå, det är gott!

Nu säger jag hejdå för ikväll. Snart är det förhoppningsvist mat (dör snart) och sen kommer Michele och hämtar upp mig. Vi hörs igen imorgon! Ciao lovers.
Jag har dock inte köpt någon flaska ;D

A place nearby


Källa:
LundLund Fotograf: Sandra Freij

Åh vad jag älskar håret i ansiktet, vinden i klänningen och den spikraka posen.
Annorlunda trots sin enkelhet. Yes, fotograferna på lundlund kan minsann.

Kom precis ännu fler gäster, nu är inte bara Emmas mormor och morfar här utan även farmor och farfar. En massa som inte kan någon engelska. Kan ni förstå att jag gömmer mig på mitt rum? Har suttit och läst ps. i love you, kan inte sluta! Så fort jag är klar med bloggandet ska jag återgå till boken...

A thousand wishes


Nu har den här sötnosen precis vaknat, håller på och badas av sin mamma och mormor. Verkar inte vara på så bra humör. Men så fort hon är klar ska jag ner och leka med henne och hoppas att hon blir på bättre humör.

Så vi hörs senare rara läsare! Ha en trevlig fredag.

Come back to Italy darling


Dessa bilder tog jag och Cissi när vi var här i Monza under maj detta år.
Bilderna är tagna nästan precis utanför mitt hem. Då hade jag ingen aning om att jag nästan fem månader senare skulle bo granne med den fina blomväggen. Så sjukt på något sätt.
Jag kommer ihåg hur flummiga jag och Cissi var när dessa bilder togs. Vi hade nämligen som vanligt lyckas gått vilse och jag var säker på att detta var rätt väg. Blev nog en liten omväg, men vi fick många bilder!

Cissi har pratat om att komma ner en helg nu i höst. Det hoppas jag verkligen sweetie!

Stilometer


En stilometer var det länge sedan vi hade. Första bilden
kommer härifrån.

Den nya trenden har jag skrivit lite om förut. Väskan som man har runt handleden! Praktiskt och snyggt. Köpte en egen ganska nyligen.

Stannande trenden skrev jag så sent om som imose. Långklänningen förstås. Perfekt om man vill bära klänning i vinter men inte vill frysa.

Och så den försvinnande trenden. Ryggsäcken kom och gick lika snabbt. Inte många som hakade på. Kanske får den en ny chans 2009?

Tips för blonda!


Jag måste bara tipsa om det här schampot som jag köpte i förra veckan. Dock här i Italien så vet inte om det finns i Sverige men det borde det göra.

Är för naturligt blonda och färgade, ger lyster och även ljusar upp håret. Fungerar helt klart för bara efter några gångers användning ser jag redan skillnad. Jag som har färgat mitt hår ser att de allra ljusaste slingorna har fått tillbaka sin fina färg. Är supernöjd!

Dock är flaskan lite läskig, för vätskan är brun och väldigt tunn så det ser lite ut som torkat blod när man tar det på händerna. Men det kommer man över, haha!

Fortsätt gärna ställa frågor i inlägget nedan =)

Bags, bags, bags


Från vänster: Miu Miu, Fendi och så Marc Jacobs.
Tre riktigt fina väskor som går att köpa hos mytheresa.com
Finast var självklart den från Miu Miu. De har så många som jag så gärna vill ha. Om man ändå hade några tusenlappar som bara låg och skräpade...

Dagens...

Dagens humör: Uppåt hihi
Dagens planer: Umgås med Emma under dagen. Förhoppningsvist få träffa Michele ikväll
Dagens bild:

Jag som treåring. Born as a rockstar :D

Dagens bok: Idag påbörjar jag läsningen av Ps. I love you! Är beredd på många tårar.
Dagens låt: 3 doors down - It's not my time
Dagens önskan: Få se massa foton från gårdagens blog awards! Hihi
Dagens smink: Funderar på att gå och köpa lite nytt smink som jag kan leka med till ikväll
Dagens väder: 22 grader och sol :)

Let it fall


A drop in the ocean


Hihi hur söt får man vara egentligen? Dock är detta, när Emma fick cykla inomhus för att hon fått en ny hjälm, en av få gånger som hon haft ett leende på läpparna idag. Detta eftersom hon är sjuk. Hostar hela tiden och ibland får hon så obehagliga hostattacker att hon börjar gråta. Då hostar hon säkert en minut i sträck utan att kunna få in någon luft. Inte kul när det händer! Plus att hon sover dåligt om nätterna så att hon nästa dag är grinig... Nej det är riktigt jobbigt just nu. Jag känner mig ganska hjälplös eftersom hon alltid söker efter sin mamma när detta händer, förstås. Så det finns inte så mycket jag kan göra. Mer än att försöka få hennes tillvaro att bli lite bättre... Hoppas i alla fall att hon blir frisk snart!

Så om något annat. Man kan lugnt säga att det var tur att jag inte träffade Michele idag, för annars hade jag blivit något försenad... Vi brukar nämligen alltid ses vid nio, gissa vem som precis kom från middagen?
Nog för att man äter senare i Italien men idag var direkt galet! Vi brukar äta vid åttatiden. Ni anar inte hur hungrig jag har varit den senaste timmen. Kastade i mig maten (självklart pasta) massa vitt bröd och sen en god äppelpaj efteråt. Nu är jag nöjd!

Dock supertrött, så när jag kikat igenom lite bloggar ska jag gå och lägga mig. Vi hörs förstås igen imorgon.

Duellen - Nicole vs Hilary


Ny duell! Nicole vann stort mot Jessica trots att de bar ganska lika outfits. Tajta jeans verkar gå hem före baggy i era ögon. Nicole fick 39 röster och Alba 8.
Den här gången möter hon söta Hilary. Vem har snyggast stil denna gång? Somriga Richie eller höstiga Duff?

Nu ska jag stänga ner datorn några timmar. Umgås med Emma fram till middagen. Vi hörs igen ikväll!

Miu Miu våren 09


Bilder från style.com
Som jag skrev så älskar jag väskor från Miu Miu som har en av mina drömväskor. Men när det har kommit till kläderna har jag aldrig varit särskilt imponerad. Tills nu.
För vårkollektionen är helt fantastisk! Feminim framförallt vilket är mitt ledord. Mycket svart, ljusa toner av brunt och rött.
Det är benen som ska visas istället för brösten, vilket jag också föredrar.
Måste passa på att säga att modellen i mitten är förbannat snygg! Don't you think?

Nu ska jag ner och umgås med Emma, blir mycket tv-tittande nu när hon är sjuk. Bra sätt för mig att lära mig det italienskaspråket på. Vi hörs senare!

Inne- och utelista nr 10

INNE
  • Mojitos
  • Höga skor med snörning all the way up
  • Designer outlets
  • Vatten som dricka till middag
  • Att det regnar när man bloggar högst upp i lägenheten myyysigt
UTE
  • Oklarheter i kontrakt
  • 70åringar som tutar när man går förbi
  • Italienare som inte pratar engelska
  • Ställen som inte kan göra goda mojitos
Nu ska jag plugga lite italienska när Emma ändå sover middag. Lär dock vakna när som helst men nu har hon många som tar hand om henne så jag behöver inte vara lika aktiv. Det är bara om hon söker sig till mig som jag leker med henne.

PrettyFace


Foto: Face Hunter

Kan man bli mer hej-jag-är-egentligen-en-serie-figur-men-kom-till-denna-värld-för-att-göra-gatorna-sötare. Typ.
Kom och ge mig en kram människa!

Jag vill shoppa, shoppa, shoppa!

And I will run


Lilla Emma springer i parken, ibland lite svårt att hänga med! Bilderna är tagna för några dagar sedan när hon inte var sjuk.

Har precis ätit lunch med familjen, plus Lauras föräldrar. De är nämligen på besök och bor långt borta så kommer stanna hela helgen. Vi åt lunchen i matsalen. Där har vi aldrig ätit förut men kökets bord är för litet för sex personer.
Det kändes lyxigt. Finaste taklampan, stolarna så sköna att man aldrig vill resa på sig och så det långa bordet. Yes, alltid äta där? Snälla?
Vi åt även det nybakade brödet. Inte lika gott som mammas riktigt hemmabakade må jag säga, även om det var okej.

Laptopfodral


Se så fina laptopfodral de har på accessora! 419 kronor st vilket är lite väl dyrt.
Jag fick den vänstra i en goodiebag för ett tag sedan. Tyvärr var den för liten för min biffiga laptop. Fin dock!

Michele mailade precis att imorgon får han veta om han fått sålt en lägenhet i Milano. En riktig dyrgrip. Gör han det kommer han få väldigt mycket pengar i provision. Han sa att han då vill köpa min drömväska från Miu Miu. Till mig. (Väskan näst längst ner, Mini's som jag sett i verkligheten. Åh så underbart fin) Den jag älskar lika mycket som Chanel 2.55. Jag sa direkt nej, att han måste spara pengarna speciellt med tanke på att vi är i en lågkonjunktur. Men gissa om tanken får det att klia i fingrarna...

Veckans blogg - Jak & Jil


Det pratas mycket om denna blogg i bloggvärlden just nu. Med de fantastiska bilderna på människor som förbannat väl vet hur man klär sig. Och sticker ut. Jag pratar förstås om
Jak & Jil som blir veckans blogg! Bilderna är även tagna därifrån.

Jag har precis suttit och gjort hembakat bröd med Emma och hennes pappa. Eller ja... man lägger i lite ingredienser i någon maskin så bakar den. Väldigt effektivt, enkelt och inte särskilt klassiskt. Snart behöver man inte göra någonting alls själv, det finns maskiner till allt. Små hemmarobotar.

På flygplatsen


Nej jag får inte nog av dessa hattar! Kändisarna vet verkligen hur de ska bäras, ovan är Rachel Bilson.
Älskar förövrigt hela outfiten, perfekt på höstens lite kyligare dagar. Som kappan.. hade jag inte precis köpt en jacka (och är på jakt efter en med zebramönster) så hade jag köpt en liknande som den ovan. Kanske efter jul!
Dags att jag införskaffar ett par stövlar också...

I wanna be next to you


En till bild från i söndags! Dessa sötnosar var i samma hage som
Shetlandsponnyn.

Nu ska jag ner till vardagsrummet för att vara mer social. Det är ganska tyst så verkar som att farföräldrarna har gått hem. Eller så tittar dem på tv, skulle passa mig.
Vi hörs igen imorgon kära bloggläsare!


Förresten, idag när jag loggade in på bloggen såg jag att jag nu har 200 prenumeranter! Så himla roligt.
Om du också vill prenumerera på min blogg så du inte missar något inlägg är det bara att klicka på ikonen.

Scarpe & Scarpe


You gotta love shoes from topshop.com!

Kunde sätta mig här en stund igen då Emmas farmor och farfar kom. Ville inte vara i vägen, de pratar ingen engelska så det brukar bli ganska olustigt.. Smet upp till mitt rum istället så är alla glada haha.

Ikväll ska jag träffa Michele, inte bestämt vad vi ska göra men jag hoppas på mys! Massa kramar, varm choklad kanske? Finns ett supermysigt ställe men nja.... hur var det med att sluta äta sötsaker? Trevlig blir det säkert i alla fall!

Med hatten på


Åh så snygg man kan vara! Blir mer och mer sugen på att köpa hatt... And I will! Måste bara hitta den perfekta först, som den på Zara. För är den inte perfekt kommer den hänga på hyllan.. känner mig själv.

Men inte bara hatten är snygg här. Även kavajen, den lösa transparenta skjortan och snortajta jeansen. Sì, mi piace.

Men vad fan...


Nej nu blir jag less!

De ringde från dagiset och berättade att Emma är sjuk, har feber. Så Laura åkte och hämtade henne och de kom hem hit för en timme sedan.
Nu ligger Emma och sover på soffan och jag och Laura har precis ätit lunch. (Två timmar sedan, när jag påbörjat detta inlägg behövde Laura Internet så jag gick upp för att läsa en bok, men nu är jag back!)
Hon nämnde att det nu har gått över två veckor sedan jag flyttade in och sen kom smällen: Hon vill att vi ändrar kontraktet.

Jag försökte verka som att jag var helt med på noterna men nu är jag helt förvirrad.
Det hon säger är att det inte riktigt fungerar, men de vill ändå ha kvar mig.
Vad jag vill säga till henne är att enda anledningen till att det inte fungerar beror på att hon måste lära sig att släppa taget. Självklart är det jobbigt att lämna sin tvååring till en främling. Men har hon inte märkt hur bra jag och Emma kommer överens? Hon säger att det är även ett problem att jag inte kan så bra italienska, att det märks att Emma tycker det. Men grejen är den att aldrig har Emma försökt säga någonting som jag inte förstått, och sen blivit frustrerad för att jag inte hänger med. Har det hänt att hon säger något jag inte förstår så brukar hon visa istället. Det har aldrig varit ett problem! Visst pratar vi inte lika mycket med varandra, men kontakt med en tvååring handlar inte riktigt om att dela en massa erfarenheter... Det är hur Emma känner sig när vi är med varandra, och hon verkar glad.

Så vi får se vad som händer nu.. Laura ska prata med Marko om hur de ska göra. Vad är det egentligen de ska ändra om de nu vill ha mig kvar? Ska jag få andra uppgifter istället, som vad? Eller färre och sänka lönen, men det vore inte okej med tanke på att au pair lön redan från början inte är så myckat hurra för.

Nej nu har jag ont i magen, tycker inte om det här alls. Varför ska allt vara så förbannat svårt?

(Har även fått en inbjudan till en mysig pressfrukost i Stockholm... som jag förstås inte kan gå på.)

Friar i direktsändning


Här kan ni se klippet

Nej fy vad romantiskt!! Blir alldeles tårögd.

Hur vill ni att ert frieri ska gå till? :)

REA hos Asos


Asos.com har rea! Priserna är löjligt billiga.
Är riktigt sugen på bodyn till vänster, sån fräsch färg och söta ärmar.
Rosetten på toppen till höger var inte helt fel den heller...

Nu ska jag pyssla med den mer personliga presenten till Michele, vi hörs senare!

Heja Abbe


Heja Abbe är en blogg om en liten pojke med ett medfött hjärtfel, som skrivs av hans pappa.
Innan jag fann denna blogg för omkring ett år sedan så ville jag inte donera mina organ om oturen skulle vara framme. Jag kunde inte tänka mig något sådant alls. Ingen rör mina organ, var min enda förklaring.

Kanske har jag mognat, kanske blivit berörd av denna fina blogg. Kanske en kombination av båda?
Men idag anmälde jag mig till donationsrådet. Om jag inte längre lever, om mitt hjärta eller andra organ blir meningslösa för mig men kan hjälpa någon annan... Då vet jag att detta beslut är rätt.

Vill du också anmäla dig? Det kan du göra här.

Här och här har Abbes pappa skrivit om det själv.

LC for life


Lauren Conrads vardagsstil har börjast bli ointressant. Enkel och förutsägbar. Hennes galakläder är alltid så simpla, snygg är hon förstås men det är tråkigt när man bara kör med säkra kort.

Dock älskar jag hennes utgångsoutfits! Här visar hon på att man fortfarande kan bära latex. Snyggt är det! Dumt att mina är kvar i Sverige för jag älskar dem. Tycker även om trycket på hennes tisha och förstås - chanelväskan.

Maybe we don't wanna be found


Världens sötaste/minsta/smutsigaste Shetlandsponny? Från gårdagen förstås! Hihi

Idag har jag fått en cykel! En gammal, grön, begagnad och fantastisk cykel av familjen. Köptes på en gård där två pundare (okej kanske inte men de betedde sig som sådana i alla fall!) hade massa cyklar och hjälmar. Nu kan jag lättare ta mig runt i Monza, som till den stora parken tillexempel. Alldeles underbart!

Duellen - Nicole vs Jessica


Högra bilden kommer från posh24.se

Så himla surt! Den lilla extra grej som jag tänkt till Michele finns i Sverige överallt. Men här i Monza är det helt omöjligt att hitta! Vill så gärna ge detta som en extra present.. något lite mer personligt. Sjukt irriterande! Hatten på Zara fanns heller inte såklart. Nej nu är jag bara trött och hungrig.

Vi kör en ny duell igen istället. Lauren Conrad åkte faktiskt ut! Efter 17 raka vinster. Men det var jämnt. Nicole vann med 27 röster mot Laurens 23. Nu möter hon Jessica istället. Valde två outfits som är väldigt lika varandra. Vem väljer du?Tajta Richie eller utsvängda Alba?

Jennys arbete


Igårkväll bestämde sig jag och Michele för att dra till den pub i Monza som faster jobbar på, hoppades att hon arbetade så man kunde prata lite. Och visst gjorde hon det! Dock var det ovanligt mycket folk där igår så hon hade mycket att göra. Men lite snack blev det allt, på svenska! Eller ja mest på engelska, blivit en sådan vana att jag inte tänker på att jag kan prata på svenska ibland, haha! Ovan står hon bakom disken.. alltid lika glad när jag drar fram kameran.

Önskeoutfit från Nelly


Länge sedan jag var inne och kikade på Nelly men nog var det dags nu allt. Med Annas plagg som finns där nu! Det är förstås den fina tröjan som jag pratar om, kul också att Amanda är den som står modell. Bloggerskorna tar över Internet! Haha

Skorna var superfina... får inte glömmas.

Här hör jag hemma


Dessa fina, underbara djur. Är en riktig hästtjej, red i flera år men slutade när jag flyttade till Haninge förra året. Finns ingenting som jag saknar så mycket...

Michele 25 år


Michele fyller egentligen år imorgon men vi firade honom (och hans vän som fyller år samma dag) igår. Blev restaurangbesök med ca 25 av hans vänner. Grym stämning och hysteriskt mycket mat. Men gott, gott, gott.
Tårtan var det Michele som valde... yes det är 25 han fyller. Haha!


Michele njuter i solen med bror (till vänster) och vänner. Vi hade riktigt tur med vädret! Solen sken hela dagen och det var varmt. Jag som bar en kofta höll på att dö i värmen haha.


När vi var de sista gästerna kvar (satt på den där restaurangen i fyra timmar! Haha underbart) så fick man röka vid borden. Vilket man annars inte får precis som i Sverige. Jubel utbrast. Yes, italienare gillar att röka..


Jag och älskling myser i solen!


Aww syskonkärlek! hihi


Massa kärlek i luften! Ser ni vilket härligt ställe det var? Jag fick en riktig överraskning som ni ska få se i nästa inlägg.

Hade en toppendag igår. Michele har riktigt härliga vänner! Alltid så glada och trevliga.

HSM 3 premiär


Vanessa Hudgens sjukt snygg på High School Musical 3 premiären i England.

Har precis kommit hem från Emmas dagis. Vad skönt det är att stiga upp tidigt! När det var till skolan hatade jag det, men nu hoppar jag nästan upp ur sängen. Promenaden på tio minuter är tillräcklig för att väcka mig till liv, en riktigt bra start på dagen.

Jag bloggade en gång igår när jag var hemma hos Michele. Ett långt inlägg om gårdagen. Men självklart försvann det ut i cyberrymden någonstans när jag skulle publicera.. Så roligt när blogg.se bestämmer sig för att samarbeta.
Men jag har massa foton så det ska ni få idag!

Samantha who


Stillbild från serien Samantha who? som Mary-Kate Olsen är med i. Åh vrålhet är vad hon är! Jag vill se, vill se, vill se.
I bakgrunden Christina Applegate, en till skådis jag gillar.

Nu ska jag göra mig iordning, snart kommer Michele. Ska följa med honom till frisören sen får vi se vad vi hittar på. Kan i alla fall inte dra ut ikväll för pappan jobbar natt på sjukhuset och då vill de att jag är hemma. Så jag lär uppdatera bloggen ikväll igen!

Duellen - Lauren vs Nicole


Lauren vann igen! Den här gången var det för 17e gången, inte illa. Hon fick 57 röster mot Anne's 10 så det var inte med lite marginal... Den enda som har varit nära Laurens antal är Nicole, men hon vann runt 11 gånger om jag inte minns fel.
Men det är tydligt att dessa två är era favoriter så nu sätter jag dem mot varandra. Vem lägger du din röst på? Feminina Conrad eller Street-Richie?

Tack för era stöttande kommentarer i inlägget nedan, ni hjälper mig att må bättre, så härligt.
Nu ska datorn stängas av och Emma hämtas från dagis. Ikväll ska jag träffa Michele, ser jag framemot. Förklara för honom det jag förklarat för er. Och kyssar vill jag ha!

Min enda trygghet


Åh äntligen förstår jag! Varför jag reagerade så starkt i onsdags och varför jag inte har kunnat komma över det...
Allt handlar om att jag känner mig ensam. Michele är den enda här i Italien som får mig att känna mig hemma. Jag har såklart min faster men vi ses inte så ofta. Familjen är underbar, men jag kan inte riktigt prata med dem. Vi har inte det förtroendet för varandra ännu, det är sådant som får växa fram.

Så när jag och Michele blir osams så rasar allt. Allt det som var normalt för mig existerar inte längre. Jag har ingen familj att prata ut allt med, vänner eller hund för den delen. Visst finns Internet men det är ändå inte samma sak. Jag blir påmind om andra saker, bara saknaden av svensk mat tillexempel håller på att göra mig galen. Jag har vänt mitt liv totalt upp och ner, att tro att det inte skulle komma att påverka mig var väldigt dumt. Genom att inse detta kändes det som att en tung börda lyfte från mina axlar. Jag blev mig själv när jag pratade med Michele igen (över msn). Skämtade om alla sjuka saker vi alltid skämtar om och blev glad istället för att vända mig inåt när han skrev så fina saker om mig...

Det känns så skönt, så skönt. Att ha hemlängtan är normalt och är lättare att handskas med när man vet varför man blir konstig. Längtar till i december när jag kommer hem en vecka, samtidigt som jag trivs så bra här nere i Italien och vackra Monza. Självklart är anledningarna till att vi började bråka helt andra än hemlängtan. Men att inte ha någonting att stå på gjorde det hela svårare att ta. Pratar jag strunt eller förstår ni vad jag menar?

Streetstyle


Bilder härifrån

En sak är säker - Stockholmare kan klä sig!

Nu ska jag hoppa in i duschen. Blev ett tungt träningspass. Fy vad jag är otränad! Bara två år sedan som jag kunde spela två gånger trettio minuter på handbollsplanen utan att knappt bli trött. Nu dör jag efter 10. Men måndag till fredag ska jag träna i 30 min - 60. Sen jävlar ska ni se på annat!

I don't wanna be the blame


Här har jag suttit den senaste timmen och njutit av solen i mitt ansikte. Riktigt härligt att inte göra någonting alls, ensam i sina tankar. Sen få lite färg på det, mina kinder är smått rosiga nu hihi. Var ett tag sedan de fick ordentligt med färg... Känner på mig att detta kommer bli en plats jag tillbringar stor del av min tid på. Särskilt när det är så fint väder som nu! Ser bara bättre och bättre ut. I helgen ska det vara 25 - 26 grader och på måndag 27! Hoppas verkligen att det stämmer.

Nu ska jag träna, yes ni läste rätt. Sedan igår har jag börjat med aerobicpass plus lite styrka (situps och armhävningar) här i hemmet. Känns så skönt när man är klar!

I did it!


Åh jag är så stolt över mig själv! För här har ni min lunch, som jag har lagat!
Det är köttfärs inlindad i pasta, hysteriskt gott och även när jag gör den hihi. Okej inte världens avancerade rätt men jag tycker att koka upp vatten är problematiskt. Nästan.

Önskeoutfit i lila


Allting kommer från H&M

En av hösten och vinterns hetaste färger är lila. Snyggt är det minsann! Jag vill gärna kombinera färgen som ovan.
Har insett att alla mina ankelboots är kvar i Sverige. Nästa månads köp?

Förebild


När jag gick på en promenad häromdagen började jag tänka på förebilder. Eller på vanliga människor som anses vara förebilder.

Om stora bloggerskor med många läsare gör något fel så är inte det okej. Folk blir förbannade på Kenza för att hon röker, trots att väldigt många undomar röker så detta borde inte vara någon nyhet. Blondinbella får skit för att dricka trots att hon är under arton. Är det inte vanligare att ungdomar i hennes ålder dricker än inte dricker?
Dessa människor har inte startat sina bloggar för att få andra människor att leva sina liv bättre. De har startat sina bloggar för att få en chans att skriva om sina liv, tror jag. Ska de då behöva leva på ett visst sätt bara för att hundratals människor läser deras bloggar? För att de påverkar andra?

Detta kan jag jämföra med insamlingen som Veckorevyn vill att man ska skriva under (vilket jag har gjort) där man är arg för att det verkar mer okej att en tjej med utmanade kläder på sig blir våldtagen än en tjej med "normala" kläder. Man säger alltså att en kille borde kunna ha en tillräckligt bra kontroll över sig själv för att inte vålda en tjej med lite kläder på sig, visst? Varför gäller då inte detsamma för bloggare eller andra kändisar. Visst, många följer deras liv. Men borde inte dessa människor själva kunna bestämma över vad de ska göra och inte? Är ungdomar idag så korkade att de måste börja röka för att Kenza gör det eller börja dricka tidigt för att Bella gjorde det så skulle de nog falla dit ändå. För att kompisens hunds bästa vän röker/dricker/whatever typ.

Så vad jag försöker säga med detta är att sluta sätta så stort ansvar på unga tjejers axlar. Låt de leva sina liv, om ni inte gillar det så vet ni förmodligen var det röda krysset sitter. Ut ur bloggen.

That was all.

Together


För några år sedan såg man alltid MK och Ash bredvid varandra, vid sextonårsålder bar de gärna likadana kläder fast i olika färger. Nu är det sällan man ser dem tillsammans och aldrig klädda likadant. De har olika stilar, det är normalt.
Men när jag ser de tillsammans så blir jag på bra humör, jag är lättroad när det kommer till Olsen.

Här är det Ashley (till höger) som sticker ut mest faktiskt. Älskar stilen! Dock är jag inte så mycket för klackar med spetstå, är de påväg tillbaka? Nej tack. Men resten MY GOD.
Sen missa inte Mary-Kates hår! Har det någonsin sett ut att vara i så fint skick förut? Verkar nyklippt också, slingat det har hon gjort i alla fall. Snygging! Ashleys hår är försig också skitfint... ja i Europa är de alltid förbannat snygga. Kanske försöker de mer här?

Sen antar jag att ni undrar hur det är mellan mig och Michele kanske? Bättre... vi ska ses ikväll så får se hur det går. Antar att jag måste öppna min käft och prata om jag vill att allt ska bli bra igen.

Lite saker jag vill ha


Yes detta skulle jag gärna shoppa...

1. Blus från Ellos.se ca 300 kronor
2. Klänning från charlotterusse.com ca 180 kronor
3. Skor från dorothyperkins.com ca 450 kronor
4. Väska från topshop.com ca 1200 kronor
5. Topp från asos.com ca 270 kronor

Ebay.it


Åh! Heaven! En av de saker jag saknar från Sverige är tradera. Inte många som vill skicka till italy och om de väl gör det så blir frakten dyr för mig. Men att jag inte tänkte på det tidigare. Ebay! Och det finns till min stora glädje en italiensk version. Hello billiga(re) Miu Miu väskor, skor skor skor och allt annat trevligt som jag annars inte har råd med.

Brukar du shoppa second hand?

Fashion Toast


Foton från
Fashion Toast herself.

Hur kan jag ha missat den här bloggen? Tack vare Alexandra som jag fann den.
Skrivs av en tjej med en helt fantastisk stil! Bilderna är likaså dem vackra. Varenda en skulle kunna vara uttagna från ett modemagazine. Tycker ni inte att hennes utseende påminner lite om Kenzas?

Tack för era kommentarer i inlägget nedan! Klart att jag och Michele pratar om det. Har vi gjort många gånger. Okej jag var inte så mycket för att prata igår... men jag behöver smälta saker först. Har lättare för att skriva om saker jag tycker är jobbigt än att prata om det. För då går det lättare att reflektera över det.

Sex and the city: The movie


Det är något komiskt på något sätt. Jag var bjuden på förhandsvisningen men då befann jag mig i Finland, detta var i juni. Har velat se denna film länge nu och först nu i oktober sker det.

Men vilken bra film! Måste erkänna att jag första timmen inte var imponerad alls, men sen vände det och det blev mycket skratt och tårar! Nu hoppas jag att det kommer en film om vännerserien...

Update; Det ryktas om att Jamie Lynn Spears är gravid igen... what's going on in that family?!

Linne och shorts


Leighton Meester ute och springer med vovven. Visst ser det inte dumt ut? Shorts och linne i oktober.
Såg precis att vi ska ha riktigt fint väder fram till på söndag så vem vet, kanske sticker jag ut och springer på samma sätt imorgon? Gärna för mig.

Pratade med Michele igår om var Monzaparken ligger och det tar tydligen ca 10 minuter att gå. Så någon dag ska han visa mig hur jag går dit så att jag kan börja springa där. Härligt! Dock har jag bara shorts och inga långbyxor att springa i så jag borde börja snart för sen kommer kylan...

Grått och varmt


Kolla vilken snygg kofta från asos.com! Vill jag bära när kylan väl kommer till Italy...

Nu har Emma vaknat så ska se om hon mår bättre. Vi hörs igen imorgon raringar!

Dagens...

Dagens humör: Ovanligt pigg och glad faktiskt
Dagens planer: Ta hand om sjuklingen Emma och på kvällen umgås med pojkvän.
Dagens bild:

Bjuder på en bild från när jag var 16, med min riktiga hårfärg. Visste ni att jag egentligen är brunett?

Dagens film: Sex and the City: The movie äntligen
Dagens låt: Britney Spears - Womanizer
Dagens önskan: Ha Theo här nu
Dagens smink: Osminkad tills ikväll
Dagens väder: Molnigt och 22 grader. (Torsdag fredag ska bli 25 - 26 grader. jaaaaaaaa!!)

Olsen in Europe


Nu befinner sig både Mary-Kate (till vänster) och Ashley (till höger) i Europa tillsammans. De är här för att promota senaste kollektionen av The Row. Tror att de befinner sig i London för tillfället men på bilderna är de i Paris.

Älskar färgen på MK's jacka men inte formen. Ashley ser ut som en riktig businesswoman. Skitsnygg!

Nu ska det ätas pizza. Gott gott! Vi hörs senare, antagligen när Emma ska sova middag.

Say my name and I can't fight it anymore


Wiie idag fick man sovmorgon! Detta eftersom Emma är sjuk och stannar hemma från dagis.
Kommer därför inte kunna blogga så mycket eftersom jag ska ta hand om sjuklingen. Pappan i familjen är hemma men han har jobbat på sjukhuset hela natten så lär därför sova större delen av dagen.

Hoppas ni har en fin onsdag framför er!

Duellen - Lauren vs Anne


Ny duell! Nog blev det jämnt i förra. Lauren vann med 25 röster mot Paris 21.
Den här gången möter hon Anne. Vem är snyggast enligt dig? Bruna Conrad eller vita Hathaway?

Nu ska jag busa med Emma, vi hörs imorgon igen!

Önskeoutfit från Charlotte Russe


En enkel och fin outfit som jag gärna skulle bära idag. Väskan föll jag extra mycket för. Och de vardagliga pumpsen. Behöver fler sånna. Skyhöga, enfärgade som passar till det mesta. Allt kommer från charlotterusse.com

Vart håller städaren hus? Får lite smått panik. Kan inte koppla av och lyssna på musik för jag vill höra när han kommer in genom ytterdörren så jag kan stänga ner datorn och gå ut. Om personer jag inte känner får mig besvärad? Well yes.

Party in Paris


Det blev inte att möta Mary-Kate här i Milano för mig. Kanske en annan gång? She does love the city.
Nu håller hon till i Paris istället. Ovan lika söt som alltid! Tillsammans med Eugenie Niarchos.

Har precis lämnat Emma till dagis, för första gången själv. Kändes lite så där att stiga upp klockan åtta för att få veta att Emma sovit dåligt inatt så de lät henne sova till klockan nio.... då hade jag redan klätt på mig och ätit frukost så var ingen idé att lägga sig igen.

Hur som helst, det gick jättebra att lämna Emma. Tycker att det är skönt att gå promenader tidigt på morgonen (yes halv tio är tidigt) för det är en helt annan luft. Försig är det stadsmiljö så vet inte hur bra luften är att andas... men det känns skönt!

När som helst kan städaren komma så då vill inte jag vara inomhus. Ska kika runt lite på stan, dock inte shoppa som jag lovat mig själv. Om ni undrar vart jag håller hus så vet ni nu!

Älskade shopping


En lite udda pose men det bjuder jag på. Ovan är två av mina köp från gårdagen. Jackan som jag är helt kär i kommer från Pimkie och väskan från Donnapiù. En handledsväska som kommer att komma stort till våren. Väldigt bekvämt när man vill ha kuvertväska utan att vara rädd att tappa bort den. Min faster har en jättefin från Gucci.


Köpte även ett spänne för håret, självklart rosett. Fick sånna Blair vibbar att jag inte kunde säga nej.
Armbandet föll inte Michele i smaken, tur att det är jag som ska bära det! Köpta hos Donnapiù.

Nu blir det tyvärr inget mera shoppande förän nästa månad. Tyvärr.

Måndag


Nyduschad, sminkad och påklädd. Enda jag väntar på är ett sms av Michele så jag vet när han hämtar upp mig. Han har lång lunch idag så därför kan vi äta tillsammans. Kul tycker jag då vi inte ska ses ikväll. Jag ska umgås med födelsedagsbarnet Emma hihi.

Idag har jag på mig lite grejer som jag shoppade igår. Bilder från gårdagen och även resten av köpen får ni senare!


En närmare bild på mina skor. Älskar dem! Från Pimkie som för övrigt är en av mina favoritbutiker här i Italy. Har redan både skärp och klänning därifrån och nu även skorna ovan och en jacka som ni får se senare.


Från den lilla accessoarbutiken Donnapiú köpte jag en hel del smycken och dylikt. Tillexempel diademet ovan, yes fortfarande beroende av rosetter! Även örhängen formade som skor. Love love!

Nu ringde Michele precis och sa att han är utanför så vi hörs när jag kommer hem sen. Ha en bra måndag!

Resten av outfiten:
Topp - Kappahl
Kofta - Vero Moda
Kjol - Indiska

Partyoutfit


Så här var jag klädd i lördags. Perfekt for going out. Tyvärr blir min rumpa lite för fin i kjolen då italienare inte kan hålla händerna ifrån mig... haha typiskt mig att skämta om sånna saker.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för min dejt med Michele. Lunch hos honom, myspys!
Får se om jag hinner lägga in några bilder från gårdagens shopping innan jag drar. Annars hörs vi när jag kommer hem igen.

Linne - Divided by H&M
Kofta - Vero Moda
Kjol - Gina
Tights - Zara
Pumps - Maria Lucci

Grattis Emma!


Hilary Duff ute på stan med pojkvännen. Så söta tillsammans!

Idag är jag uppe tidigt. Följde med Emma och Laura till dagiset för att hjälpa till att bära tårtor och saft. Nämligen så att det är Emmas tvåårsdag idag! Så min piccolina (lilla flicka) är grande piccolina idag hihi. Blev hon jätteglad över när jag sa.

Igår hann jag inte med att blogga, men har tagit massa foton från helgen som ni ska få ta del av. Har haft en toppenhelg helt klart. Vi hörs snart!

Livet som au pair


Nu ska jag sticka iväg till dagiset och hämta lillflickan!
Nästa gång jag bloggar blir först imorgon. Då jag jobbar hela dagen och ska ut och dansa på kvällen så vet jag inte när det blir. Men troligtvist när hon sover så någon gång mitt på dagen.

Ha en trevlig fredagkväll!

Kul att bloggen bråkar precis när man ska gå... Detta inlägg skulle upp tidigare
Hur som helst, nu är vi hemma. Har varit i parken och snart ska mat lagas. Ja inte av mig förstås, den ska gå att äta.

Vi hörs imorgon!

Dagens...

Dagens humör: Uppåt! Lite hungrig
Dagens planer: Hämta Emma från dagis och ta henne till parken, kvällen spenderas med Michele
Dagens bild:

Lite ego-moment. Togs nyss i det fina ljuset här inne.

Dagens film: Mamma Mia! Fy vad underbar
Dagens låt: Agnes - On and On
Dagens önskan: Skypa med lillasyster!
Dagens smink: Bara mascara, mer blir det ikväll
Dagens väder: Molnigt och 20 grader.

Fredag


Nyduschad! Fy man får duscha varje dag här... i Sverige gjorde jag varannan men håret blir smutsigt på två sekunder. Vet inte om det är vattnet eller deras schampoo. Irriterande hur som helst.

Jag måste berätta om mina och Emmas framsteg! Hon gillade mig enda från början men när det kom till närhet så var det tvärstopp. På vår andra promenad höll hon mig i handen, men that was it.
Dock igår hämtade hennes pappa henne från dagis och när hon kom hem och såg mig blev hon så glad att hon sprang in i mina armar och gav mig världens kram! Åh så underbar känsla. Sen igår när Laura lagade mat satt hon i mitt knä under hela processen. Så himla skönt att hon börjar lita mer och mer på mig.

Nu ska tvättmaskinen tömmas. Ciao!

Blus - Second hand
Klocka - Tritoni
Kjol - Second hand
Ringar - Guldfynd och Efva Attling
Skor - Dinsko

Going out dresses


Klänningarna kommer från dorothyperkins.com

Någon av klänningarna ovan skulle jag gärna bära ikväll när jag går ut med Michele. Allra helst den i mitten tror jag.
Vilken är din favorit?

Bubblor


Igår kom Emmas mormor och morfar förbi. De hade med sig såpbubblor till henne. Något hon fann väldigt roligt! Tog inte lång tid för henne att lära sig hur man skulle blåsa för att antingen så många som möjligt skulle komma ut eller så stora som det bara gick. Hon är smart minsann. Dags för nytt nagellack kanske


Här har ni sötnosen! Hihi. Jag har äntligen frågat. Eller snarare... Det var Laura som undrade vad jag gör med alla mina foton (kameran är alltid framme) Så jag berättade om min blogg och passade då på att kolla om det var lugnt att jag la upp bilder på Emma. Ovan ser ni svaret!

Nu måste jag stryka lite kläder, vi hörs senare!

Fendibag


Ashley Tisdale lika söt som alltid! Ute med en ny väska? Har inte sett henne med en Fendi förut i alla fall. Hon har mest verkat föredra
sin Prada. Varför kan inte jag också få äga flera designerväskor?

Igår åt jag en supergod middag! Något liknande har jag aldrig sett förut. Hade mamma gjort maträtten hade jag rynkat på näsan och sagt "ursäkta, var är mina köttbullar?" typ.
Men så kan man inte hålla på med nya familjen. Det var en stor brödbotten, såg lite ut som pizza. På låg en massa tomater, delikatessost, skinka och så olivolja på det. Såg inte ut som att man skulle bli mätt men det blev jag allt! Himmelskt smakade det. Vad jag älskar alla nya rätter jag får testa på här.

Duellen - Lauren vs Paris


Lauren vann igen! 21 röster mot Leightons 14. Men nu tänkte jag göra det svårt för henne, för det var länge sedan jag såg Paris i en så snygg outfit som till höger.
Vem vinner duellen denna gång? Casual Conrad eller classy Hilton?

Nu ska Emma snart hämtas från dagis så det blir nog inget mer bloggande idag.
Vi hörs imorgon igen!

Chanel for life


Bild härifrån

Alltså åh hur söt får man vara? Okej något sönderstylad för att vara... vadå? 5 år?
Men jag skulle gärna byta liv med henne om det inte är en fejk bild det vill säga höhö.
Min drömväska på bilden! Chanel 2.55 (fast jag vill ha den röda)

Undra vad Laura skulle säga om jag började shoppa massa trendigt till lilla Emma och sen förvänta mig att hon ska bära spets/puffkjolar/bodys när hon leker i parken. Näää? Men fota lite? Jaaaa

Gelato


Det är svårt att vara nyttig när man bor i ett hus fyllt av godsaker.
Dock har jag bestämt att innan jag duschar varje kväll ska jag göra 20 situps. Till en början, och sedan trappa upp. Jag är långt ifrån tjock, men även långt ifrån nöjd.

Genom lite träning kan man fortsätta att njuta av det goda i livet, istället för dum bantning. Himla smart.

Don't you touch my boyfriend


Igår blev det parken efter dagis som vanligt. Som ni ser har jag ännu inte bett om tillåtelse att lägga upp bilder på Emma i bloggen... det kommer! Jag lovar, nästan. Det är hon med den söta toffsen i alla fall. För att snart fylla två år (på måndag) så har hon väldigt tjockt hår. Älskar det!


Solen tittade fram så det blev en riktigt trevlig eftermiddag.

Nu ska jag plugga italienska! Men fy vad tråkigt det är just nu. Håller nämligen på att lära mig om hur man pratar på en tågstation eller när man tar flyget... trååååååkigt! Il biglietto andata e ritorno? (Tur och returbiljett) Nä fy. Tillbaka till fritidsintressen, biobesök och annat mysigt istället.

Undertiden jag är borta kan ni alltid lyssna på en låt som jag fastnat för den senaste tiden.
Alphabeat - Boyfriend. Det finns så många låtar nu som handlar om hur tjejer ska sno andras pojkvänner, så skönt med en som säger "don't touch my boyfriend, he's not your boyfriend, he's mine" hahaha maria svartsjuk? Nejdå :D Håll er bara borta från min prins så är jag nöjd.

Don Donna hos Rizzo


Don Donna kommer nu även att finnas hos Rizzo i Stockholm och i deras höst/vinterkollektion kommer skon ovan att ingå. Jag älskar!
Vill ha halvhöga skor som ser tunga ut med många detaljer. Det är riktigt läckert.
Ska kika efter liknande på outleten på söndag. Längtar! Är så shoppingsugen att det inte är sant.

Leighton Meester


Leighton Meester ute till vardags. Hon har en något mer avslappnad stil än hennes karaktär Blair i Gossip Girl. Nog föredrar jag Blair allt, men Meester lyckas ofta hon med. Älskar den korta kavajen och hur hon kombinerar färgerna i sin tee med armbandet och brillor. Very nice.

Gårkvällen var riktigt trevlig! Ni får lite bilder därifrån senare. Nu ska jag äta frukost. Ciao!

Om Italien plus lite annat

Ny header! Like it? (tryck F5 om ni ser den gamla)

Här kommer svaren på era frågor

Tjänar du bra där nere som au pair?
Det är inga stora pengar. Men med tanke på att jag får både mat och hyra gratis så är det inte så dumt. Hade jag inte behövt spara en massa till skolan hade det funnits gott om pengar till shopping.

Åkte du genom en förmedlare eller hittade du familj privat?
Det var Micheles vän som visste en familj som ville ha au pair. Så jag fick gå dit på intervju och en vecka senare skickade dem mail om att de ville ha mig. Så privat alltså.

Vad gör din au pair familj om dagarna?
Föräldrarna jobbar och Emma går på dagis.

Har du fått en plats på skolan redan eller söker du senare?
Det blir senare. Man söker under våren, och jag har inte bestämt än om jag ska börja plugga om ett eller två år.

Hur mycket kostar utbildningen?
Tre år går på 240 000 kronor.

Har Emma några jobbiga sidor?
När hon är arg så går det inte att prata henne tillrätta. Det spelar ingen roll vad du säger eller gör, hon fortsätter gråta och upprepar "ancora" vilket betyder "igen". Hon gråter nämligen oftast när hon vill ha något eller stanna i parken eller liknande. Det kan vara jobbigt men man får helt enkelt vänta tills det går över. Aldrig att jag tänker ta till våld. Hålla om tills hon tröttnar är något man kan göra, fungerar ibland.

Hur lång är utbildningen?
Den är på tre år.

Vad är det bästa respektive sämsta med Italien?
Det bästa är kulturen, att du lever sex dagar i veckan. Måndagar är vilodag! Haha
Sämsta är att kriminaliteten här är hög. Jag vågar tillexempel inte gå själv om kvällarna utomhus så det är skönt att jag har nära till allt. Och pojkvän med bil.

Hur ser en typisk vecka ut?
Måndagar är jag hemma hela dagen, om jag inte går och tittar i affärer och liknande. Stannar hemma på kvällen.
Måndag till fredag hämtar jag Emma från dagis runt fyra-fem. Sen leker jag med henne fram till halv nio. Då är det middag och sedan drar jag ut med Michele.
På lördagar jobbar jag hela dagen, umgås med Emma. Går ut på kvällarna, söndagar är jag ledig så då gör jag vad jag känner för.

Vart har du lärt dig italienska någonstans?
Jag är självlärd, har en nybörjarbok och en fortsättningskurs som jag håller på med nu. Plus att jag har ett hörprogram på datorn där jag upprepar de dem säger så att jag får till uttal. Sen lär jag mig hela tiden av att umgås med italienare.

Vilka plagg tycker du att man ska lägga ner pengar på och inte?
Jag vill inte säga vad andra ska köpa. Hittar du något fint så lägg dina pengar på det, skit i vad andra säger.

Vart hittar du alla kändisbilder? Du är grym på att fota.
Posh24.se har hur mycket som helst. Och tack!

Hur kände du dagen du åkte till Italien?
Var grymt förväntansfull, ville att tiden skulle gå snabbt så att jag kunde få träffa Michele igen. Det var det enda jag tänkte på. Tanken på att bo hos en främmande familj i 1 - 2 år kom först dagen efter.

Har du planer på att stanna längre om du trivs, alltså efter skolan? Eller kommer du flytta tillbaka till Sverige då?
Det beror helt på vart jag får jobb någonstans, och vart jag vill bo. Det får man ta då.

Är brudarna snälla mot dig? Eller måste jag komma och slå dem lite? :p
Haha sötis
Jennie! Tjejerna här är väldigt speciella. Vissa är underbara! Andra... nej inte riktigt min typ av tjejer. Flera av Michele's kompisar tillexempel vilket är lite jobbigt. Man får stå ut helt enkelt.

Hur ser en normal dag ut i ditt nya au pair liv?
Jag vaknar vid tio och skriver ett blogginlägg. Sen går jag ner och äter frukost, efteråt återvänder jag till datorn och segar här haha. Efter ett tag går jag upp och bäddar sängen, sätter på mig linser och sedan är det lunch. Sen återvänder jag hit, kanske kollar en film eller serie och bloggar förstås. Vid fyra-fem drar jag till Emmas dagis för att hämta henne. Är det fint väder går vi till parken annars hem. Umgås med henne fram till halv nio, då är det middag och sen drar jag ut. Antingen bara med Michele eller med han och hans vänner.

Största utmaningen med att flytta så långt hemifrån?
Att få med allt man behöver! Har ju glömt hälften. Sen att lämna de man älskar bakom sig. Att plötsligt träffa folk två gånger om året som man annars ser så gott som varje dag är overkligt.

Vilka bloggar läser du?
Många! Tillexempel dem nere bland mina länkar, men den listan behöver uppdateras.

Hej! Gillar din blogg riktigt mycket :)
Har förstått att din faster bor i Italien. Hur kom det sig att hon flyttade dit, och vad jobbar hon med nu? Känner du att du följer i hennes fotspår?
Åh kul att du gör det!
Yes det gör hon. Hon flyttade för att hon var trött på Sverige om jag förstått det rätt. Var väll först planerat att stanna ett år som au pair men hon fastnade. Vilket man lätt gör. Nu jobbar hon hos Jil Sander. Nog går jag lite i hennes fotspår allt, men vi har väldigt olika planer för våra liv.

Vad är au pair?
Det är när man bor hos en familj och tar hand om deras barn. Brukar vanligtvist vara under ett år men kan variera. Laga mat och hålla huset rent kan vara sysslor som räknas in i arbetet. Jag behöver inte städa men vill jag ha mat när jag är hemma ensam så får jag laga det och ska även tvätta mina egna kläder. Är hela familjen hemma så gör någon av föräldrarna maten så det är skönt det.

Är det inte jobbigt att inte bo själv? Tänkte på o ha pojkvän, sova över, ha sex osv?
Det känns konstigt att inte bara kunna fråga Michele om han vill sova hos mig. Eller komma in och titta på tv och liknande. Dock får jag sova hos honom ibland och när det kommer till sex får man vara lite påhittig ;)

Hoppas ni är nöjda med svaren!

Det svänger katten


Agnes är tillbaka! Jag är så lycklig, så lycklig. Lagom till jul kanske någon är snäll och ger mig skivan i julklapp? Eller annars får jag väll springa och köpa den i mellandagarna. Always support Carlsson!
Dock är videon förbannat trist.


En annan bra låt är Britneys nya! Lite tjatig refräng men jag älskar verserna. Härligt gung. (Det är inte nya videon utan ett ihopklipp av hennes gamla)

Maten blev misslyckad... Första gången jag använde gasspis. Not so fun. Är orolig att jag inte stängde av den ordentligt så springer ner till köket vart och varannat för att se att det inte brinner. Typ.

Italienska frukosten


Det här kommer nog låta ganska galet men en av höjdpunkterna här i Italy är att få vakna och gå ner och äta.
För jag älskar deras frukost!
Varm choklad till bröd som ser ut som rostad bröd. Men det är redan rostat när man köper det så det smakar som skorpor - fast godare. Lite svårt att förklara. Till det äter jag små runda digestivekakor. Som är sötare än de vi har i Sverige men ändå inte onyttiga.
Så nu vet ni det.

Dags att laga lunch! Yes jag. Kan gå hur som helst, hoppas familjen har brandlarm. Ifall att liksom.
Om jag får ihop någon lunch ska jag avnjuta den framför senaste avsnittet av Gossip Girl. Vardagslyx.
Ciao!

Liu Jo


Michele har berättat att det märke som italienare, speciellt tjejer, älskar allra mest är Liu Jo. De finns här i Monza så måste in och kika någon dag. Har bara varit inne på hemsidan och där får man tyvärr inte se så mycket.
Dock gillar jag jeansen ovan. Jag behöver verkligen ett nytt par då jag tog med mig så få. Ett av dem har nu även gått sönder... råkade dra sönder knappen när jag skulle ta av dem här om kvällen. Haha väldigt lyckat.

Fortsätt gärna ställa frågor i inlägget nedan.

Frågestund


Foto: LundLund Fotograf: Andreas Johansson

Jag får väldigt mycket frågor angående mitt liv här i Italien. Så tänkte att vi kunde samla alla frågor i ett och samma inlägg.
Så fråga på om vad ni än vill! Italien eller om det är något annat ni kanske undrar över?

Promenix


Igår frågade familjen om jag ville följa med på en promenad på kvällen. Kunde vara trevligt så det sa jag inte nej till. Dock blev jag lite fundersam när vi kom till Monza's tågstation. Skulle vi åka någonstans?


Men det var bara Laura som skulle ta nya foton. Sen åkte Marcu till arbetet, jobbade natt på sjukhuset. Är så fascinerad av det faktum att han är läkare, vill fråga hela tiden om hans arbete haha.

Efteråt drog jag, Emma och Laura till Monza's största bokhandeln. Jag förklarade att när jag behärskar det italienska språket ordentligt kommer detta att bli min favoritaffär. Bokkåt som jag är.

Golden


Jag är inte så mycket för Lindsay Lohans klädstil egentligen, men det här gillade jag! Vill också ha en klänning i guld. Långt, fint självlockigt hår. Sen väldigt höga pumps. Not bad.

Gårkvällen var riktigt trevlig. Jag och Michele satt på ett mysigt ställe och drack vin. De bjöd på tortillas också vilket gjorde mig gladare. Tyvärr lyckades jag glömma kameran bara för att jag inte tog någon väska med mig. Dumma.

Nu frukost!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!