Stora lastbilen

I måndags och igår har Liam fått busa med sin kompis Theo. De går så himla bra ihop! Skrattar så att de tjuter och det ska mycket till att de börjar bråka. Det händer nästan bara när någon av dem blir trött, annars har de världens fest tillsammans.
 
I måndags tog jag och My cyklarna till pizzerian här i närheten. När vi kom fram såg vi att Theos pappas lastbil var parkerad utanför. Han hade precis ätit klart och barnen såg med stora ögon på lastbilen. Självklart ville de få sitta i den! Liam har alltid älskat lastbilar men det här var första gången han fick sitta i en. "Häftigt" sa han flera gånger och var supernöjd. Berättade om lastbilen för Sami gjorde han på kvällen också.
 
Nu har jag lite att fixa här hemma. Om några timmar kommer Sarah och K över som ska stanna natten. Håller på och fyller poolen efter att vi tömde den förra veckan. Det blev så halt på botten när vattnet legat stilla så länge. Men gissar att kidsen kommer vilja bada idag så dags att fylla den igen. Sen behöver huset dammsugas och Liams lekrum att städas. Ni får ha en fin dag!

Magen på 10 veckor

Det har gått 10 veckor sedan jag började lägga upp magbilder i bloggen och jag tänkte att det kunde vara lite roligt att jämföra. Nog har magen vuxit allt. Minns att jag tyckte att magen var jättestor i vecka 17 men då var det bara en liten kula. Magen är inte jättestor nu heller men den syns tydligt under kläder och även okända människor kommenterar graviditeten. Som på hotellet i fredags satt en kvinna och rökte. Det var sent och började bli mörkt och ljusen på vårt bord var inte tända. Så jag gick fram till henne och frågade om vi fick låna hennes tändare. Bad om ursäkt flera gånger att jag störde för att hon pratade i telefon men hon hade pratat i en halvtimme redan så kändes inte som att hon någonsin skulle lägga på. När jag gick därifrån sa hon till personen hon pratade med "jahapp nu bad en gravid kvinna mig om en tändare, kan du tänka dig?". Som att jag behövde den för att röka!  
 
Tänkte lägga upp ett sånt här inlägg igen om tio veckor, när vi går in i vecka 37. Tiden har gått snabbt sedan jag var i vecka 17, hoppas att de kommande tio veckorna ska gå ännu snabbare!

Skara sommarland

I fredags när både jag och Lollo jobbade halvdag och våra grabbar var lediga så passade vi på att åka till Skövde. Även Anneli och hennes familj skulle dit efter en dag på Astrid Lindgrens värld (som vi måste åka till med Liam och lillasyster nästa år!). På kvällen checkade vi in på hotell och gick sedan ut och åt pizza i den extrema värmen. När barnen sen somnat för kvällen satt vi på hotellets terrass och spelade kort. Liam fick sova i vagnen vilket var perfekt då vädret ute var klart mer behagligt än på rummet där det inte fanns någon luftkonditionering. Värdelöst när det varit 30 grader och stekande sol hela dagen.
 
På lördagen åkte vi vidare till Skara för en dag på Skara sommarland. Det var väldigt lyckat! Mycket människor men alla försvann till badlandet eftersom även lördagen var riktigt varm. Vi hängde först vid barnens karuseller och Liam var alldeles till sig, han älskar karuseller! Liam blev superbesviken när han inte fick åka bergbanan, vår pojke är då inte rädd för någonting. Ja annat än typ flugor och fjärilar...
 
Efter karuseller fick barnen busa i Skaras stora lekland innan vi gick till badplatsen. Där var alla människor! Liam tyckte att det var roligt att bada men jag tyckte att det var lite obehagligt när det var så mycket människor. Vi stannade inte där så länge utan efteråt blev det att spela lite spel, äta lunch och gå i souvenirbutik. Dagen avslutades med att de vuxna minus mig och Anneli åkte gokart och vi hängde med barnen på knatteland undertiden. När vi började känna oss nöjda med Skara dök det upp mörka moln på himlen och det var verkligen dags att åka hem.
 
Två riktigt mysiga dagar och Liam älskade att få busa med treåringen Olivia och fyraåriga Lova. Eller "tjejerna" som han kallade dem :)

Magen vecka 27

 
Idag kunde jag känna hur lillasyster hade hicka för första gången. Inte alls särskilt förvånande att jag kände hickandet längst ner i magen där hon fortfarande verkar trivas bäst. Även om det är vid naveln jag känner henne när hon är som rörligast. Vår lugna lilla tjej får sina små frispel när jag ligger på rygg, annars känner jag bara hur hon flyttar sig eller vänder på sig. Älskade lilla hjärtat, vi är så nyfikna på dig hela familjen. För några dagar sedan såg Liam hennes rörelser för första gången och utbrast genast "hej lillasyster!". Jag var på väg att börja gråta såklart. Alla dessa känslor, jag känner lyckorus varje dag. Jag älskar min familj. ♥

Nu har jag semester!

Ska senare idag lägga över bilderna från helgen på datorn så att ni kan få veta mer om vår tur till Skövde och sen Skara sommarland. Men tills dess bjuder jag på en bild från i tisdags när min vän Thina från Göteborg kom över och hälsade på. Har inte träffat henne sedan jag var gravid med Liam så det var allt på tiden! Jag skojade om att vi inte bara kan ses när jag är gravid, för det räknar jag inte med att vara igen.
Hur som, jag och Liam mötte upp Thina inne i stan och det blev en lunch innan vi tittade lite i butiker. Sen tog vi tåget hem till oss där Liam inte lät Thina lämna hans sida och de hade superkul tillsammans. Var lite svårt att få Liam att somna för kvällen men när han väl sov spelade jag och Thina kort med Sami innan det var dags att sova. Trevlig dag helt klart!
 
Nu har jag semester i tre veckor och det känns väldigt skönt. Den kommande veckan har jag planerat att träffa flera vänner och om det fina vädret håller i sig lär det bli minst en tur till sjön med Liam. Ha det fint kära läsare!

MVC vecka 26

Idag har hela familjen varit på MVC för att kolla att både jag och lillasyster mår bra. Vilket vi gör! Mitt järnvärde var lite lågt (110) trots att jag äter järntabletter varje dag så kommer få öka till två om dagen. Surt! När jag väntade Liam räckte det med en tablett men alla graviditeter är olika och påverkar kroppen olika.
 
Mitt blodsocker var bra och med tanke på hur mycket jag gottat mig senaste veckorna var det en lättnad. Blev att ställa sig på vågen och totalt har jag gått upp 7kg den här graviditeten. Kändes som en chock då men håller jag 0,5 kg i veckan fram till förlossningen kommer jag att gå upp lika mycket som jag gjorde med Liam och det hade jag inga problem att gå ner efteråt så jag är inte så orolig.
 
Minns inte vad hjärtslagen låg på men det var inga konstigheter med hjärtljuden utan bara ljuvligt att få lyssna på. Liam tyckte att det var lite läskigt och undrade hur ett sådant ljud kunde komma från mammas mage. "Men det är ju lillasysters hjärta". "Va? Ett spöke?" Fick jag till svar och vi fick alla ett gott skratt. Tokiga härliga unge!
 
Mätte magen gjorde vi också, SF måttet var 24 cm vilket placerade magen precis under mitten på kurvan. Med Liam låg jag alltid precis på mitten så det bådar ju gott, kanske slipper jag krysta fram en 4 kg tung bebis den här gången, men det beror förstås också på när hon föds. Och hur många kladdkakor jag trycker i mig.
 
Blodtrycket var bra, inte lågt som när jag väntade Liam. Bokades en ny tid i vecka 30 då jag även ska tillbaka till läkaren för att troligtvis förlänga sjukskrivningen. Räknar inte med att kunna jobba heltid mer den här graviditeten, foglossningen har tillexempel varit riktigt hemsk idag så tur att jag bara jobbade tre timmar.
 
Känns lite tråkigt att man går så sällan till mödravårdcentralen som omföderska. Men jag får se det positivt, när vi är där nästa gång är det bara 10 veckor tills lillasyster är beräknad. Färre besök kanske får tiden att gå snabbare. Sen hoppas jag att jag får fortsätta må bra som gravid, och att lillasyster fortsätter att trivas i magen. Vi längtar efter dig lillhjärtat. ♥

Magen vecka 26

Härligt, förra veckan rusade förbi och vi är redan i en ny graviditetsvecka. Vecka 26 för att vara exakt!
 
Sedan jag gick ner på 50% blev det lättare att jobba och jag har inte alls lika ont längre. Jag älskar att vara gravid! Lillasyster ligger gärna stilla intill naveln och då kan jag känna på henne länge utan att hon flyttar på sig. Häromdagen tror jag att det var armbågen jag kände men är lite osäker, tror även att jag har känt hennes rumpa. Hon är lugnare än sin storebror men jag känner henne varje dag och det är underbart.
 
Har lite svårare för att sova nu när magen växer. Vill ligga på sidan men det slutar alltid med att jag lutar över magen vilket känns otryggt. Så har börjat ha en kudde intill magen som gör det lättare. Vaknar vissa nätter en eller flera gånger för att jag behöver gå på toaletten.
 
Om en vecka har jag semester och de veckorna lär precis som alltid rusa förbi. Sen kommer hösten och då är det inte långt kvar tills vi träffar vårt lilla hjärta. Åh vad jag längtar. ♥

Where you can breathe

Åh vad jag saknar systemkameran!
 
Idag tog jag och Liam med oss Theo på en långpromenad över ängen och in i skogen. Vi hittade en bra plats med stora stenar där vi kunde äta lite mellanmål och när lilleman var mätt och belåten styrde vi stegen till parken för lek.
 
Just nu kokas potatisen på spisen och jag ska strax steka lite fiskpinnar, ingen avancerad söndagslunch direkt. Sen blir det jobb 15 - 19. Imorgon ska vi kika på en Emmaljunga Nitro som vi eventuellt ska köpa. Jag hade bestämt mig för en Brio Smile och är fortfarande mest inställd på den vagnen. Vill även egentligen ha en ny vagn den här gången och Nitron har ett barn använt tidigare. Så den ska verkligen vara i superbra skick och falla oss helt i smaken. Priset är bra i alla fall men allting ska stämma, så vi får se. Nu måste jag kolla till potatisen, vi hörs!

Babygirl

I fredags hann jag och Sami med en shoppingtur. Till mig själv blev det två par shorts från H&M som har snöre istället för kedja och är mjuka och supersköna. Perfekta nu när jag är gravid! Till lillasyster hittade vi hennes två första pyjamaser på H&M.
 
Inne på Lindex hittade jag jättefina omlottbodys, blev de två ovan. Tycker inte om att trä något över huvudet på nyfödda så då är omlottbodys toppen. Tyvärr tycker jag att utbudet är ganska dåligt och att omlottbodys i regel är väldigt tråkiga. Så gissa om jag blev glad när jag hittade dessa från Lindex! Lillasyster har redan en stor garderob med fina kläder och det ska bli så roligt att klä henne i allt fint. Precis som jag varje morgon tycker det är kul att lägga fram kläder till Liam. Det här med att hitta kläder till mig själv är inte alls lika roligt längre, mycket roligare att hitta fint till sina barn.

Glass och lek vid hamnen

Idag har vi spenderat förmiddagen i Nynäshamn. Liam fick leka på lekplatsen, jag fick shoppa ny kudde till soffan (bild kommer i ett senare inlägg) och hela familjen fick äta glass i värmen. Väldigt bra dag! Vi gick även och tittade på fina båtar och jag tyckte att vi borde köpa en till oss. Sami undrade för vilka pengar, med tanke på att jag vill ha en större motorbåt. Men allt går väll att lösa, eller?
 
Nu ska vi grilla kyckling innan jag ska åka till jobbet. Jobbar 16 - 20 idag sen blir det att se någon film med älskling innan sovdags. Ni får ha en fin helg!

50% sjukskrivning beviljad

Jag och magen är nyss hemkomna från jobbet och passade på att njuta lite på tomten medan Theo nosade omkring.
 
Innan jobbet var jag iväg till läkaren för att prata om mina graviditetsbesvär. Jag fick en väldigt bra läkare som lyssnade och tog mig på allvar. Han kände på magen och mitt bäcken och kunde konstatera att det är foglossning jag fått. Kändes på något sätt bra att få det bekräftat, att jag inte bara gått och inbillat mig.
 
Han blev lite orolig över mina onda sammandragningar och att jag fortfarande har ont trots att jag gått ner på 50% den senaste veckan. Han tyckte att jag skulle sjukskrivas på 75% istället men jag vill verkligen jobba halva passen. Så vi börjar med det och sen får vi se, går det inte så går det inte och jag måste lyssna på min kropp. Men nu är det bara en vecka kvar innan jag har tre veckors semester. Sen om en månad ska jag tillbaka till läkaren för att se om jag fortfarande har ont eller om jag behöver gå ner och jobba ännu färre timmar. Men vi börjar så här. Har även fått tabletter som jag ska ta om de onda sammandragningarna kommer tillbaka. Så att de inte går över till att bli värkar. För hur mycket vi än längtar efter lillasyster är det alldeles för tidigt för henne att komma nu!

I väntan på hela spelet

Tillsammans med andra sims-freaks har jag fått möjligheten att prova på skapa-en-sim funktionen i kommande spelet The Sims 4. Så fort jag läste mailet började jag ladda ner spelet, finns inget jag längtar så mycket till som releasedatumet! Okej då, så galen är jag inte. Jag längtar efter lillasyster mer, men Sims 4 ligger på en ärofylld andra plats.
 
Här ska familjemedlemmar skapas! Tur att Liam är upptagen med duplo och att vi redan spenderat stor del av dagen på baksidan och i poolen. För nu blir det soffhäng för mamman...
 
4e september släpps The Sims 4, I can't wait!

Till lillasyster

Campadre har just nu två kampanjer från Lundmyr of Sweden och Pitter Patter. Väldigt mycket fint till bra priser, svårt att säga nej till. Klickade hem leggingsen och filten ovan till lillasyster. Längtar tills de kommer till användning!
 

När pappan far iväg

Nu sitter Sami i sin bil tillsammans med tre vänner på väg till Göteborg. De ska till Liseberg bland annat och kommer tillbaka sent imorgon. Kul för dem!
 
Jag och Liam kände inte för att bara vara hemma när pappan sticker iväg på roligheter men vädret är inte så jättekul idag. Så då funkar en tur till parken utmärkt. Med oss fick vi My och Theo och barnen busade glatt. Jag och My som är gravida och väntar barn med knappt en veckas mellanrum pratade främst om graviditeterna. Ser så mycket framemot att dela mammaledigheten med min fina vän!

Magen vecka 25

Vecka 25 var veckan då magen började växa snabbare när jag väntade Liam. Den här gången tycker jag att den har växt jämnt hela tiden och gör fortfarande.
 
Jag drömmer väldigt livliga drömmar. Som här om natten drömde jag att jag var på ultraljud och de insåg att jag väntade fem barn och inte ett, det var en chock det! Men nog är det bara en liten tös som växer och blir stor i min mage. Nu passerar hon 700g och får allt större chanser att överleva om hon skulle födas för tidigt. Men vi hoppas förstås att hon ska ligga kvar i minst 13 veckor till, men räknar med 15 - 16 veckor.
 
Sparkarna går att locka fram med buffar och den här gången ska jag försöka fånga det på film, vilket vi aldrig gjorde med Liam. Nu finns det även möjlighet för Sami att höra bebis hjärtslag om han har örat mot magen. Något vi inte testat ännu men det ska allt göras. All kontakt vi får med lillasyster är så dyrbar. ♥

Familjen på promenad

Idag ville Liam helst bli buren på promenaden med Theo vilket är väldigt ovanligt. Då är det tur att pappas axlar finns. Skönt att komma ut lite även om vädret inte är så roligt, känns som att regnet är på ingång.
 
Nu ska jag strax laga lite mat innan jobbet. Jobbar 16 - 20 idag vilket jag gör hela veckan. Skulle egentligen ha stängt sex dagar den här veckan och det är jag glad att jag slipper. På fredag är det dags för läkartiden och börjar bli nervös. Hoppas verkligen att jag får en förstående läkare!
 
Senare kommer det in ett tidsinställt inlägg, vi går ju in i graviditetsvecka 25 idag. ♥

Spontanbesök

Mamma ringde mig när jag dammsög huset och frågade om vi var hemma. Hon hade bakat en bärpaj och undrade om hon och Kari kunde komma över på en fika. Som att jag säger nej till något sådant! Så Sami bryggde kaffe och jag och Liam gick och plockade lite jordgubbar från vårt jordgubbsland och sen blev det att duka på altanen. Vilken mysig avslut vi fick på helgen!
 
Nu sitter jag och Sami och tittar på VM finalen. Heja Tyskland!

Grillning och Las Vegas planering

Igår var vi hos Samis mamma och åt middag. Lollo och Robert hade kommit hem från sin fjärde (!) USA resa och hade med fina presenter till både Liam och lillasyster. Vi planerade även deras femte resa till USA som sker nästa höst, då jag och Sami följer med! Det är inte bestämt än hur länge vi blir borta, om lillasyster följer med eller om hon stannar hos farmor eller mormor tillsammans med Liam och Theo. Men en resa till Las Vegas kommer bli av i alla fall och det ska bli så roligt!

Du & Jag hos Campadre

Campadre har just nu en kampanj med kläder från Du & Jag. Till mig blev det att klicka hem den söta klänningen ovan.
Nedsänkt från 799 till 369, inte illa!

Bus på tomten

Igår kom Nathalie och Mikaela över med sina barn för lek och bus. Vi hängde på tomten, fikade gott och barnen lekte och lekte. Lilla Juli hade blivit så stor sedan jag träffade henne sist och nu längtar jag bara ännu mer efter lillasyster. Om det nu är möjligt. Tack för att ni kom tjejer! Precis lika trevligt som alltid.

När man har en ledig dag

För en gångs skull har det varit fint väder när jag är ledig från jobbet. Det vill man ta vara på! Så jag, Sami, Liam, My och Theo åkte till Grindsjön för en dag i värmen. Barnen badade och vi åt god kycklingsallad som My gjort. Riktigt härlig dag!
 
På eftermiddagen var det dags för My att åka mot jobbet och då passade vi Theo några timmar tills Jonny, hans pappa, slutade jobba. Liam älskar att busa med Theo och de lagade mat i hans kök, läste bok och lekte med bilar. Bra dag för samtliga alltså. Nu har jag laddat med massa energi inför morgondagens arbetspass, som är mitt sista på heltid! Från och med torsdag går jag ner på 50% och det känns väldigt bra.

Magen vecka 24

Hej vecka 24! Hur söt är inte min mage nu då? Det är lite roligt för som gravid blir man så storleksblind. Kommer ihåg att jag som höggravid med Liam kunde se bilder på mig och tänka "oj vilken liten mage jag har". Om jag nu tittar på bilder från tiden som höggravid tycker jag att jag var gigantisk och undrar hur jag ska orka gå runt med en sådan mage. Allt är relativt helt enkelt.
 
Gravidmässigt är allt fortfarande som förra veckan. Lillasyster är rörlig och jag känner henne ofta även om Liam var ännu vildare i magen. Med Liam hade jag vadkramp, näsblod och halsbränna som störde min lyckliga gravidbubbla. Det försvann för många veckor sedan i den här graviditeten men som ni vet lider jag istället av foglossning och onda sammandragningar. På torsdag går jag ner på 50% på jobbet och förhoppningsvis leder det till en gladare gravidkropp.
 
Jag tänker mycket på framtiden, när vi är en familj på fyra och en hund. Hur Liam blir som storebror, om lillasyster kommer sova lika bra på nätterna, om Theo tänker checka ut när vi välkomnar en ny familjemedlem. Nej så illa blir det nog inte, han vänjer sig nog och första månaderna lär han avguda henne. Tills hon börjar dra honom i svansen. Jag är säker på att allting kommer bli lite bättre i höst. För hela familjen. ♥

Love of my life

Igår fick Liam busa med sin farmor och faster Tiffa. Jag och Sami tog bilen in till stan och åt middag på Vapiano. Sen blev det en tur till Cosmopol som blivit mitt nya favoritställe. Igår var det speciellt roligt då jag gick hem med 800 kronor mer i plånboken! (Råkade skriva fel på Instagram)
Idag har vi hunnit med en lunch i centrum, klippa Liam och Sami, shoppa och blåsa upp och bada i vår pool. Väldigt bra dag och äntligen är sommaren tillbaka. Förhoppningsvis för att stanna!

Utomhuslek

Idag har vi spelat kubb på våran baksida. Liam ville såklart vara med och även om han inte lyckades få ner varken kungen eller några klossar tyckte han att det var roligt ändå. Vem som vann? Ja det var jag såklart, väldigt roligt då Sami är en dålig förlorare.
 
Precis när vi blev klara bröt ett ordentligt sommarregn ut så det blev att skynda upp på altanen där vi har tak. Sami hann alltså aldrig få någon revansch men det ordnar vi senare i veckan. Jag lär vinna då med.
 
Nu är det snart dags att börja med maten innan jag ska röra mig mot jobbet, hoppas på en lika lugn kväll som vi hade igår. Med tanke på att vädret är dåligt och det visas fotbolls VM på tv så lär denna kväll påminna mycket om gårkvällen. Det kan vara min sista stängning för i år också, vore inte helt fel. Stängningar är de pass som är tuffast för gravidkroppen.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!