Liam 8 månader

Idag blir vår älskade skatt hela åtta månader!
 
Den här månaden har det hänt massor i Liams utveckling. Krypandet har blivit bättre även om han nu mer ålar än kryper. Det går inte så snabbt men framåt tar han sig och han är jäkligt envis. Han har börjat ställa sig mot möbler och kan stå stadigt med en hand medan den andra handen letar efter något att fånga. När han ramlar har han börjat ramla på rumpan så att han inte slår i bakhuvudet. Men jag finns ändå alltid nära, för säkerhets skull. Från magläge kan han sätta sig upp på egen hand.
 
Sömnen är oförändrad. Han somnar efter 20.00 och sover oftast till 07. Ibland jävlas han och vill upp vid 06, ibland ger han mamma extra kärlek genom att sova till 08. På dagen sover han fortfarande en lång vila mellan 11 - 14 och sedan en kortare, mellan en halvtimme, timme, senare på eftermiddagen. Även om han nu ganska ofta bara sover en lång vila om dagen.
 
Liam äter lika glatt som tidigare, men tröttnar snabbare. Han vill helst leka med maten och har blivit ganska duktig med pincettgreppet. Han har ingen favoriträtt utan tycker att allt är lika gott, om man bortser gröten. Den går alltid ner direkt utan att man måste distrahera honom med något.
 
Liam har börjat prata lite, han säger mamma, pappa och nej. Han kan använda olika läten, tillexempel ett mörkt ljud som även min lillasyster kunde som liten.
 
Han är lika glad som alltid, nu har det även blivit lite roligare att sitta i vagn och bilbarnstol igen, vilket är skönt för mig! Liam är en underbar liten pojke som gärna delar med sig av sina leksaker till andra bebisar och blir inte sur när de petar lite väl hårt i ansiktet. En tålig liten sak som har väldigt bråttom med att upptäcka världen. Han har blivit lite mammig men tycker samtidigt om att träffa andra människor. Så länge mamma finns i närheten är han hur modig som helst.
 
Finns säkert ännu mer han kan nu men det är lite svårt att komma på så här när jag skriver. Men det är bara att följa bloggen så får ni veta alla Liams underbara små framsteg!

Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken fin kille ni har!

Postat av: anna

grattis Liam på din 8-månaders dag. Vad duktig han är:)

2012-07-06 @ 09:45:37
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Emma - Mamma till två

Härligt det är när det händer grejer med utvecklingen! :)

2012-07-06 @ 10:52:05
URL: http://emmsaklemmsa.blogg.se
Postat av: Nathalie

Grattis Liam på din 8 månadersdag!

2012-07-06 @ 11:20:07
URL: http://nathalier.blogg.se
Postat av: Sandra Berggren

Grattis stora killen :)

2012-07-06 @ 20:32:29
URL: http://treblevfem.blogspot.se
Postat av: Fotograf MissJeni

Tycker det är underbart att få läsa om Liams utveckling :)

2012-07-08 @ 19:26:46
URL: http://jeni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback