If you feel this move just show it


Ny låt med Flo Rida och Kate Perry (vad jag hört men på just det här klippet står det annorlunda) Sjukt bra i alla fall! Lyssna och dras med i känslan att vilja dansa!

Läste ut Mammut jägarna imorse, vaknade vid åtta och trots att jag då bara sovit fyra timmar kunde jag inte somna om. Nu har jag börjat på The Host och läst fem kapitel.  Verkar lovande! Man kan lugnt säga att den boken inte är lik någon annan, precis som Twilightsagan. Stephenie Meyer är ett geni.


Haha min blogg har börjat att bli en tackblogg. Tack mamma också som grattade mig över sms, har inga pengar på mobilen. Och tack till farmor som också skickade ett elektroniskt vykort, min familj är bäst! (Det är min namnsdag för er som missat inlägget nedan)


Mina planer för idag? Michele kommer hit om 45 minuter. Blir att umgås med honom. Ikväll vet jag dock inte hur planerna ser ut. Vet inte om jag kan komma in med ett till blogginlägg idag, kanske senare men annars hörs vi imorgon igen.


Ha en fin lördag!

I'm the perfect disaster


En till bild på lilla Martha. Alltså se på henne! Underbara lilla tös.


Passar på att göra en utmaning som jag fick av
Emelie.

4 TV-program jag brukar se:  Gossip Girl, The Hills, 90210 och Kyle XY
4 saker jag gjorde igår: Jobbade, pluggade italienska, gick till parken och ut och dansade
4 saker jag längtar till: Påsk då jag träffar Theo plus familjemedlemmar igen, oktober när jag börjar studera fashion marketing, december då jag blir 21 vilket innebär sista längtan New York 2010! (Roligare att åka dit om man får dricka, vill inte känna mig som 17 igen haha)
4 saker som står på min önskelista: Nytt objektiv, ett macroobjektiv. Höga pumps kan man inte få nog av, The sims 3 och Twilightfilmen på dvd.
4 saker jag avskyr: Rykten, slagsmål, varma grönsaker som inte är hackade till små bitar haha och kyla
4 saker jag tycker om att göra: Promenader med Theo, hoppning till häst, fotografera och blogga!
4 saker jag åt igår: Mackor, pasta.. and that was it I think
4 bloggar jag utmanar: 
Jennie, Fia, Malin och Anna


Sen avslutningsvist, taaack till farfar och Ingrid! De skickade nämligen ett elektroniskt vykort då jag har namnsdag idag hihi. Så grattis till alla Marior där ute!

When I speak it's the voice of someone else

Igår firade vi som sagt Michele's vän som fyllde år. Vi var drygt trettio personer som drog till krogen! Så det var tvunget att bli ett stort diskotek när man är ett så stort sällskap. Vi gick till ett ställe jag aldrig varit på förut och det var helt fantastiskt! Byggnaden såg gammeldags ut och den hade en stor trädgård där de har dansgolv på sommaren. Nu var det bara inomhus då det är för kallt än men inte gjorde det någonting. Flera dansgolv och barer, till och med en cigarettbar haha.  Aldrig sett något liknande förut. Grym musik och det bästa sällskapet.
Jag umgicks mest med Giulia och Laura. Två italienska tjejer som pratar bra engelska. Ja de som Michele inte gillar så han var inte så glad att jag umgicks så mycket med dem...


But I didn't care! För jag hade så sjukt roligt, det känns som att jag har känt dem hur länge som helst. De är trevligare än alla Michele's tjejkompisar tillsammans.  Vi skrattade, dansade och skvallrade om det mesta. Jag har saknat detta något otroligt, umgås med tjejer och vara tjejig. Hur mycket jag än älskar Michele's sällskap så  behöver man båda. Jag tycker både om att vara den rara flickvännen och den galna  kompisen haha. Tyvärr åker Giulia till Australien på tisdag och stannar ett år. Himla tråkigt nu när vi fått så bra kontakt. Men vi ska fortsätta prata över facebook och om ett år borde jag fortfarande bo i Italien så då ses vi igen. Jag och Laura har redan pratat om att gå och shoppa tillsammans så det är topp topp hihi.


Nu ska jag hoppa in i duschen, vi hörs senare.

Fredag med födelsedagsfirande

Så här ser man ut ikväll. Om en halvtimme kommer Michele så har lite tid att koppla av framför datorn innan dess.

Har druckit lite glögg med Alessandra också så nu är man på gång, i samband med att flaskan nästan är slut. Hon som i vanliga fall inte gillar alkohol har bett mig köpa en flaska åt henne när jag åker till Finland i april, mot betalning förstås. Haha hon är så söt. Dock vet jag inte ens om det säljer under andra tider på året än vid jul? För mig känns det i alla fall riktigt skumt att dricka det nu, men gott är det!

Topp - BikBok
Kofta - VeroModa
Kjol, skärp - Gina
Halsband - Dyrberg/Kern
Pumps - Tiger

Vi hörs imorgon igen raringar, hoppas ni får en trevlig kväll!

Okej min svenska har börjat att bli konstig...


(sexig min som vanligt haha)

Som jag lovade - en videoupdate. Pratar om kvällen.
Säger också att jag ska se på Narnia med tjejerna nu, men videon gjordes tidigare  och jag har nu sett klart andra Narnia filmen med mina flickor. Next stop; dinner! Sen blir det smink, kommer in med en outfit innan jag drar.
Vad har ni för fredagsplaner?

Dagens fråga - smaker


Jag har märkt att det jag saknar mest är pannkakor. Underbara hederliga pannkakor som de inte äter alls i Italien. Får be mormor laga när jag kommer och hälsar på i april. Om du skulle flytta utomlands eller om du redan som mig redan är i ett annat land, vad skulle du sakna mest av den svenska maten?


Nu kom jag precis från parken. Vi har haft fantastiskt väder med sol (som fortfarande skiner). Barnen har lekt i klätterställningen medan jag satt på en bänk och vaktade deras jackor. Tog lite foton och läste även Mammut jägarna, har bara ett kapitel kvar nu som jag ska läsa när jag är klar med det här inlägget och har kikat på lite bloggar.

Vi hörs senare! Kommer då in med en videoupdate, det var då inte igår.

Karnivalbakelse


Här är en liten bild på det man äter här i Italien under Karnivalen. Tror det är samma eller i alla fall liknande man äter vid jul. Vet inte vad det heter och det är svårt att jämföra det med någon annan bakelse. Men den är väldigt söt och god i  alla fall. Sjukt onyttig men ibland får man. Någon som känner igen och har smakat?

You are just another picture to burn

Allting från netaporter.com

En klassisk outfit som jag gärna skulle bära idag. Men det lär dröja innan jag har råd med en Mulberry väska tex.

Haha jag måste berätta om en konstig dröm jag hade inatt. Måste ha fått den för att Blondinbella och company är på skidsemester nu och Kenza skrev i sin blogg igår att hon drömt om Nils. För vet ni vad jag drömde?
Jag var på skidsemester tillsammans med Bella och Nils. Först var han iväg själv och åkte skidor så jag var i stugan med Bella. Hon drog fram en vinflaska och frågade om jag ville dricka, det var tio på morgonen. När jag kommenterade att det var lite tidigt för alkohol blev hon nervös och skrattade bor det och sa "självklart".
Sedan satte hon sig för att blogga så jag blev uttråkad så gick till skidbacken med Nils istället. Minns att han pratade en hel del men kom inte ihåg vad han sa.
Efter det vaknade jag. Haha är det inte stört vilka drömmar man kan ha?

Dagens...

Dagens humör: Pigg, antagligen för att jag lyckades vakna två minuter före mitt alarm
Dagens planer: Umgås med mina au pair flickor och ikväll ut för att fira en av Michele's vänner som fyller år.
Dagens Mary-Kate:

MK och en vän tillsammans i LA. Båda två riktigt snygga!

Dagens bok: Yes idag kommer jag avsluta Mammut jägarna vilket betyder att jag kan börja läsa The Host som är skriven av Stephenie Meyer imorgon hihi
Dagens låt: Beyonce - Halo
Dagens önskan: Att jag får en toppenkväll
Dagens smink och hår: Blå ögonskugga i tre olika nyanser, svart eyeliner, brun ögonbrynspenna och svart mascara. Håret utsläppt men luggen upp med ett spänne
Dagens väder: 14 grader, sol och lite moln

BabyGirl


Den här bilden på hysteriskt söta Martha är nog den bästa bild jag tagit hittills.
Jag älskar den! Mycket är hennes förtjänst. Se bara på de stora, runda ögonen. Nog stal hon mitt hjärta allt.


Nu ska jag se på lite vänneravsnitt innan det är dags att sova. Godnatt!

Dagens fråga - intressen


Jag började läsa böcker när jag var runt tio år och sedan dess har det varit ett stort intresse. Nu läser jag ungefär en tjock bok i veckan, 200 sidors böcker går på två - tre dagar. Mammat jägarna som jag håller på med nu har tagit längre tid då de första 300 sidorna var sega, men jag kan ändå inte sluta läsa, det tar bara längre tid då jag inte har samma lust. Men sen blev den bra igen och jag gissar att jag är klar med den ikväll eller imorgon. Läser du mycket?

Want you to show me imperfection is actually love

Allting från forever21.com

En vardaglig outfit som passar en lugn torsdag. Har letat efter liknande kängor hela vintern utan resultat, trots att Michele protesterat. Han hatar dem, jag älskar. Dock har det börjat bli för varmt för den här typen av skor så jag antar att jag får ge upp... Men snygga är dem!

När jag fortfarande bodde i Sverige köpte jag hem från Internet en hörförståelse så jag skulle kunna lyssna och upprepa italienska. Dock var det för komplicerat så jag la det åt sidan och fortsatte med läroboken istället. Nu testade jag att lyssna på hörförståelsen igen och det går mycket bättre! Ett perfekt sätt för mig att träna mitt uttal. Så det ska jag återvända till nu medan barnen är hos doktorn med Andrea. (Carolina har en liten bula i pannan som gör ont trots att hon inte ramlat så de ska se vad det kan vara)


Vi hörs senare! Klurar på vad som ska bli dagens fråga. Kom gärna med förslag =)

Så rara att mitt hjärta går i bitar


Alessandra har en lillasyster som jag gissar är 33 år. (För hon är några år yngre än A som är 36)
Hon har de två sötaste barn jag någonsin sett! Bland annat Martha ovan som är 13 månader.
Jag tror aldrig att jag har sett en sötare bebis, hon har stulit mitt hjärta. De kom över på besök idag så jag passade på att ta en massa foton. Så ni kan räkna med att se mer utav henne i bloggen hihi. Det roliga är att hon och jag har nästan exakt samma ögonfärg, kanske kommer min eventuella framtida dotter se ut som henne? Man kan alltid hoppas... hihi


Hennes treåriga storebror Christiano var det svårare att få en bild på. Han sprang runt så mycket hihi. Detta var den enda jag lyckades åstadkomma med. Men jag kan lova er att han är precis lika söt som sin syster. Kommer krossa många hjärtan. (Han är sminkad pga karnivalen, fick några svarta streck i ansiktet hihi)

Dagens...

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Umgås med tjejerna som är lediga från skolan idag pga karnivalen
Dagens kändis:

Bara MK kan se så här rätt ut i pösig jacka och ovårdat hår! Härligt att jag inte är den enda med utväxt (ska dock färgas bort i april efter att mamma klippt topparna på mig.)

Dagens serie: Ska idag börja på vänner säsong 5
Dagens låt: Saving Jane - Supergirl
Dagens önskan: Att min hals blir bra... imorse kunde jag inte prata alls och trodde att jag tappat rösten, men det gick över efter en stund. Dock gör det lite ont och jag hostar en del.
Dagens smink och hår: Orkar varken engagera mig i smink eller hår idag haha
Dagens väder: 13 grader och soool, lite lite moln
Dagens dröm: Jag hade börjat på skolan som jag ska börja i höst, när jag ska läsa fashion marketing. Plötsligt var min engelskalärare från gymnasiet där och sa "Men Maria! Vad bra din engelska har blivit, nu är den riktigt behaglig att lyssna på" Haha jahapp...

Onsdag

Nu har jag ätit middag med min fantastiska au pair familj och snart kommer Michele och hämtar upp mig. Ska bli riktigt trevligt! Blir ut för en drink tror jag.

Linne - VeroModa
Kofta - Zoul
Kjol - H&M
Skor - DinSko

Ciao!

Den korta kavajen


Jag är sugen på en kort kavaj till våren. Se så snyggt Leighton Meester och Lauren Conrad bär upp det. Detta varierat med jeansjackan och jag kommer vara nöjd! Kavajen till höger kommer från asos.com och skulle vara riktigt snygg om man kavlade upp ärmarna.


Nu middag, kommer in med en outfit senare ikväll. Ciao!

Dagens fråga - Intressen


Jag använder photoshop till att redigera mina bilder, men ibland när jag har tråkigt tycker jag om att leka lite med kändisbilder också. Som denna på Michele's älskling Charlize hehe.
Använder du photoshop till något?

Min baby till Italien


Snart har Tiziano Ferro konsert, jag vet inte exakt när men tror det är i början av april. Då planerar Cissi att komma till Italien igen då hon också är ett Ferro fan. Åh vad underbart! Saknat henne så mycket. Sen efter det åker jag till Finland och träffar kusiner, syster, mamma, mormor, morfar och så älskade Theo. Jag har en ljus framtid framför mig hihi.

There's a fine line between love and hate

Allting från topshop.com

En festlig outfit som dressas ner av en mysig cardigan. Inte dumt!

Imorgon och på fredag är tjejerna lediga från skolan pga karnivalen så då blir det mycket jobb för mig. Är det fint väder kanske jag tar dem till parken när jag är klar med hussysslorna. Tycker inte att barn ska sitta inne hela dagar. Det betyder dock i så fall att det blir dåligt med bloggande från min sida, just so you know!
Nu ska kläder strykas.

Dagens...

Dagens humör: Trött men på bra humör
Dagens planer: Jobba och träffa Michele ikväll
Dagens kändis:

Mycket Mary-Kate just nu men jag kan inte hjälpa det. Hon är så vacker! Älskar klänningen

Dagens tråkighet: Min hals är helt tjock nu, kan knappt prata och har behövt gå upp flera gånger inatt för att dricka vatten. Vill inte att det ska bli värre.
Dagens låt: Goo Goo Dolls - Iris
Dagens önskan: Att jag inte blir sjuk förstås
Dagens smink och hår: Brun ögonskugga i tre nyanser, svart eyeliner, svart mascara och håret utsläppt
Dagens väder: 9 grader och soooool

Duellen - Emma vs Nicky

Image and video hosting by TinyPic
Emma vann över Linsay med 16 röster mot 11. Den här gången möter hon Nicky. Vem bär snyggast
stil enligt dig?
Watson i sin naturfärgade klänning eller Hilton i sin vita?


Gissa vem som precis druckit glögg! Ja vi firar jul nu i Italien. Haha nej inte riktigt.
Det var min julklapp till Alessandra och Andrea men det har inte blivit tillfälle att öppna flaskan förrän nu. Det är nämligen carnival här i Italy för stunden så vi drack det tillsammans med en speciell bakelse. Jag är... jag mår bra! Haha. Blev italiensk champagne till maten och glögg på det... säger som Björn Gustavsson "Vart får jag allt ifrån? GLÖGGEN!" Höhö


Vi hörs igen imorgon kära läsare.

Dagens fråga - kändisar


Så här ser kändisarnas vardag ut... jag som blir obekväm bara en vän drar fram en kamera  skulle nog inte fixa den här livsstilen, skulle du?

Mi manchi


Åh jag vill vara brun igen. Ha sommar, semester och umgås med värlens bästa Anna.
Vi pratade om att hon skulle komma hit till Italien i sommar men nu verkar det tyvärr som att det inte går. Så tråkigt! Saknar mina lilla skrutt.


Vet ni vad? Alessandra kom hem idag för att äta lunch med mig och berättade att hon varit inne i Milano. Hon har nämligen läst en bok hon älskar på italienska och letade överallt efter en till mig fast på engelska. Dock hittade hon ingen så hon var besviken. "Jag ville ge en bra bok till en bra vän" Aww underbara människa :D

The more I see the less I like

Allting från netaporter.com

En riktigt trevlig outfit, gillar framförallt väskan.

Idag skulle jag egentligen ha gått ut och sprungit men jag försov mig igen... Jag har världens motivation på dagen att springa, men inte på morgonen. Grejen är den att jag måste upp en timme tidigare om jag ska hinna springa för annars hinner jag inte med bloggen och  arbetssysslorna. Så då ställer jag klockan på nio. Men när den ringer så tänker jag "äsch, det är ändå för kallt" (solen lyser starkt utanför) och ställer om den till tio.
Skärpning! Gör ett nytt försök imorgon...

Dagens...

Dagens humör: Något trött men annars okej
Dagens planer: Jobba och ta Eleonora till sin religionlektion
Dagens kändis:

Underbart vackra Mary-Kate. Det hon säger i citatet högst upp till vänster är en av anledningarna till att jag ser upp till henne så förbannat!

Dagens film: A cinderella story
Dagens låt: Dishwalla - Angels or devils
Dagens önskan: Jag har ont i halsen, hoppas att det inte blir värre
Dagens smink och hår: Osminkad och luggen uppsatt bakåt med ett spänne
Dagens väder: 12 grader och sooool

Dagens fråga - musik


VILKEN ÄR DIN FAVORITLÅT JUST NU?


Vill ha lite musiktips så det här är en passande dagens fråga.
För min del är det just nu låten ovan, en gammal låt av Tiziano Ferro där han sjunger både på engelska och italienska. Jag kan inte sluta lyssna. Vilken är din favorit?

Min egna lilla bokhylla

Som ni vet var jag på Ikea med Alessandra i förra veckan. Då köpte hon denna lilla bokhylla till mig eftersom jag har en hel del böcker och filmer här i au pair rummet. (Då skulle hon ändå se resten hemma i Sverige... Undrar om jag någonsin kommer få allting till Italien hehe)


Ser än mer hemtrevligt nu tycker jag, innan var de gömda i garderoben men nu får böckerna och filmerna synas i rummet istället. Ger en personlig prägel tycker jag allt, för att det är mitt. Får mig att känna mig ännu mer hemma här hihi.


Förresten, idag var det en av elevernas mammor som stoppade mig när jag och Carolina väntade på Eleonora utanför portarna. Hon vill att jag ska lära hennes barn engelska en gång i veckan. Det är  andra familjen som är intresserad. Detta betyder att jag kommer jobba mer, men samtidigt tjäna mer pengar vilket jag verkligen är i behov av. Så detta är superkul! Hon har fått mitt telefonnr och ska ringa. Får se hur det blir med den andra familjen, de bor i Milano vilket är jobbigare. (Tar tjugo minuter med tunnelbana men den kostar också... föredrar gångavstånd) Dessa bor i närheten av min au pair familj.

I'm giving you my destiny

Allting från forever21.com

En något färgglad outfit efter min svarta i helgen hehe. Kolla bara in klänningen - vilket magiskt mönster!

Nu ska tjejerna strax hämtas från skolan. Vi hörs senare ikväll. Ciao!

När jag står i köket


Ja idag gjorde jag min egen lunch som sagt. Blev något som jag kallar "potatispasta" då det är vad det är men jag vet inte vad det heter. Pasta som innehåller potatis, eller ja mer potatismos.
Sjuuuukt gott! Alessandra brukar blanda i tomatsås och göra i ugnen, det är det godaste. Men jag är känslig mot tomat och kan inte äta det på vintern (då den påverkar min hud, blir ingen skillad när det blir varmt och då kan jag äta igen) Jag förstår heller inte deras ugn så jag kokade istället och smaksatte med salt och smör. Gott, gott! Jag brukar inte laga mat då jag tycker att det är både tråkigt och det sällan blir överdrivet bra. Men i juli flyttar jag ihop med Michele och vill vara någolunda skillad när det är dags att göra mat till honom (som inte kommer bli jämt! Han är bättre än mig i köket haha) Men jag tänker bara göra enkla saker. Annars blir det bränt.


Nu ska jag skriva på romanen, kommer in med ett nytt inlägg senare.

Dagens...

Dagens humör: Trött trött trött
Dagens planer: Plugga italienska och jobba
Dagens kändis:

Vackra Mary-Kate Olsen!

Dagens erkännande: Ja idag blir det i alla fall jag som lagar lunchen! Hihi
Dagens låt: April Matson - Will you remember me
Dagens önskan: Att jag orkar ta mig upp för att springa imorgon vilket jag inte gjorde idag haha
Dagens smink och hår: Osminkad och utsläppt hår
Dagens väder: 12 grader och sol, lite molnigt

Söndag

Nu är man klar och ska bara äta lunch innan Michele kommer och hämtar mig runt halv tre.
Vi ska se Milan spela i hans hem och sedan dra till Jenny's pub för Happy Hour.
Yes I like sundays hihi.


Topp - Stradivarius
Jacka - Divided by H&M
Armband - Donnapiù
Klocka - Tritoni
Väska, jeans - H&M
Skor - Pimkie


Vi hörs nog inte förrän imorgon igen raringar. Ha det fint!

Wanted

Wanted var den andra filmen som vi såg igår. Åh så grym den var! Hade överdrivna scener som man bara ser i actionfilmer men älskar, en grym story men det som skillde den från andra filmer var att man aldrig visste vad som skulle hända. Yes den här filmen rekommenderar jag starkt. Kan varna för känsliga (som jag själv hehe) så finns det en del scener som är riktigt grova.


Filmen handlar om en man som lever ett vanligt liv, tills det visar sig att hans pappa som han inte känner mördas. Nu är han den nästa som mannen som dödade hans pappa vill ta livet från. Han får hjälp av människor att lära sig att använda vapen och hur smärta känns genom att sättas på prov efter prov. Fox (spelas av Angelina Jolie) bestämmer när han är redo. Hans vanliga liv handlar plötsligt om att döda eller bli dödad. Men det han inte anar är att ingenting är som han tror.
Nu ska jag sätta på linserna och borsta tänderna, kommer in med en outfit lite senare!

Forever was in your eyes the moment I saw you cry


Jag och Michele bestämde oss för att träffas igår och prata ut i alla fall och jag är så glad att vi gjorde det! Det är en annan sak som inte har med Michele att göra som fått mig att må dåligt de senaste två veckorna. Så att bråka med älskling blev för mycket. Vi pratade i flera timmar igår och nu är det hela helt uträtt. Det finns inte en chans att vi kommer ta upp samma bråk igen. Nu har vi istället en massa andra att se framemot hehe ;) Nej men att tjafsa är nyttigt, ett sätt att vädra sina åsikter. Plus stunden efteråt när man blir sams igen är guld värd.


Vi hade tänkt att gå ut och dansa men var inte på särskilt humör för det så vi hyrde två filmer och stannade hemma. Mysigt i soffan vilket inte alls var fel. Filmerna blev New York Minute, filmen med Mary-Kate och Ashley Olsen hihi. Jag trodde inte att han skulle gilla den utan bara se den för han vet hur mycket jag älskar den filmen. Men han tyckte faktiskt att den var rolig. Den andra filmen vi såg tänkte jag skriva om i nästa inlägg!

Theo jag älskar dig


En video jag gjorde i skidbacken på Theo... åh vad jag skulle behöva hålla om honom nu.
Orkar inte lägga upp någon outfit.

Take people for what they are and not for what you want them to be

Jag känner mig svart idag. Allting från topshop.com

Jag kommer in med den outfit jag valt ut för idag senare. Dock är dagens planer oklara. Michele verkar fortfarande på dåligt humör sedan igår och jag orkar inte bråka igen... Kanske är det bättre om vi inte spenderar denna lördag ihop. Jag älskar honom mer än något annat och skulle inte klara mig utan honom. Jag skulle ärligt talat dö inombords. Men jag orkar inte bråka heller, trodde vi redde ut det onödiga igår och det finns inget mer jag kan säga. Vill han vara arg får han vara det, men jag håller mig på avstånd tills han fått perspektiv på sina tankar.

Dagens...

Dagens humör: På bra humör, det är ju fredag! Hihi
Dagens planer: Jobba och träffa älskling ikväll
Dagens kändisar:

Mina två stilikoner Mary-Kate och Nicole tillsammans på en visning. Ser ut som bästa vänner! Hihi. Älskar bådas klädval också

Dagens lunch: Alessandra är ute och äter inte lunch med mig idag. Då brukar jag bara göra en toast till mig. Men idag tänker jag faktiskt laga mat! Måste ju träna upp mina skills tills jag flyttar ihop med Michele hihi. Vet dock inte vad jag ska göra än.
Dagens låt: Joe Jonas - Gotta find you
Dagens önskan: Att det är varmt nästa vecka så jag kan börja springa. Saknar det faktiskt!
Dagens smink och hår: Guldiga ögonskuggor i tre olika nyanser, svart eyeliner och mascara. Ska även färga mina ögonbryn idag så de blir fina igen. Håret utsläppt och luggen fast med ett spänne bakåt.
Dagens väder: 12 grader och sooool
Dagens förklaring: Har inte kunnat blogga förrän nu för att jag behövt köpa nytt Internet. Kommer heller inte kunna blogga mycket idag då första dygnet är extra dyrt. Skitsystem.

Dagens fråga - smaker


Jag äter sötsaker som kakor och choklad alldeles för ofta, nästan varje dag. Nu försöker jag dock trappa ner på det och lovar mig själv att om det blir varmare nästa vecka (de har lovat 16 grader!) så kommer jag börja springa två gånger i veckan. Men sötätandet är även dåligt för tänderna. Hur ofta äter du?

Angående gårdagens fråga, satan vad mina läsare är dåliga på att bädda sina sängar då hihi. Jag har gjort det i så många år nu att det är en självklarhet... Sker i samma rutin som att borsta tänderna.

Don't ever take me for a fool

Allting från netaporter.com

En klart mer färgglad önskeoutfit än den förra. Och med både väska och skor från Miu Miu kan det inte bli fel! Hihi

Sällan har det tagit så lång tid för mig att läsa ut en bok som det gjort med Mammutjägarna. Tror jag har läst den i två veckor nu men är bara halvvägs. Varför? För den har varit sjuuuukt tråkig so far. Jag vet inte varför men jag kan inte sluta läsa en bok och börja med en annan om jag tycker den är dålig. Jag måste avsluta den innan jag börjar med nästa. Nu börjar den dock bli mer intressant igen... tänkte väll då alla sagt att dessa böcker av Jean M. Auel ska vara så bra. Ettan och tvåan var fantastiska men trean har varit seg. Får hoppas det vänder nu...

Från skidorten och extra ledighet


Jag kom på att jag gjorde en liten videoupdate när vi var uppe i bergen som jag  glömt att visa för er, enjoy!


Idag har städerskan varit här så jag behöver inte dammsuga lägenheten och Andrea hämtar barnen från skolan så plötsligt har jag en massa tid över. Det blir att plugg italienska, skriva på romanen och sedan se på vänner, hihi! Vi hörs senare raringar.


P.S. Jag har uppdaterat headern, ville inte byta ut den helt men la in nya småbilder. För att förnya lite hihi

At the top of my lungs I give you all that I have


Igår gick jag och Michele ut i Monza för en drink. För mig blev det inte Cosmopolitan som vanligt utan ville testa något annat. White Lady lät som en god drink för att den  hade gin i sig. Och det visade sig stämma, sjukt smarrig! Om den finns på fler ställen tänker jag fortsätta dricka den.


Förut var jag emot euro. Hade jag varit arton när vi hade folkomröstning i sverige  hade jag röstat nej. Men nu säger jag ja! Här i Italien har vi euro och när man vant sig vid det är det sjukt smidigt. Okej jag blir fortfarande lurad ibland, köper ett par skor och tänker "satan vad billiga" sen när jag tänker hur mycket det egentligen är i kronor så kanske de inte var så billiga i alla fall. Men sånt handlar bara om vana. Nu när jag åker till Finland i april är det jätteskönt att slippa växla pengar, det skulle jag gärna slippa om jag kunde när jag åker till Sverige också.

Dagens...

Dagens humör: Tröööött
Dagens planer: Jobba
Dagens kändis:

Ashley Olsen till vänster och Mary-Kate Olsen till höger. Älskar bilder på dem tillsammans! Dock tycker jag MK ser konstig ut, men skyller på den konstiga vinkeln bilden är tagen i hehe. Båda två bär riktigt snygga kläder!

Dagens serie: Vänner säsong 4
Dagens låt: Kings of Leon - Sex on fire
Dagens önskan: Att sims 3 släpps imorgon och inte i juni som rykterna säger :P Varenda hemsida säger olika
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en fläta
Dagens väder: 10 grader och sooool, lite lite moln

Onsdag

Nu kom Alessandra hem och jag fick tid att göra mig iordning. Hon var tvungen att gå på ett möte och Andrea jobbar sent så jag tog hand om barnen till extra sent idag. Vilket innebär matlagning. Dock behövde jag bara värma maten då Alessandra ordnande köttbullar och potatis tidigare under dagen, så jag kunde andas ut hehe.

Har haft riktigt trevligt med tjejerna, vi lekte kurragömma och jag lärde dem nya trix med rockringen. Jag är grym ska ni veta! Haha okej tyvärr inte längre, men rockade mycket när jag var ung. Lite har jag i mig fortfarande.

Så dagens då.

Jacka - Rock'n Blue
Sjal - Pimkie
Blus - Rules by Mary
Kofta , shorts- H&M
Väska, skor - Stradivarius

Vi hörs imorgon igen!

Att bära päls eller inte

Jag har alltid varit emot päls. Det är inte rätt mot djuren, okej för 30 000 år sedan när det var det enda materialet som vi kunde använda oss för att hålla oss varma. Men nu finns det så många andra möjligheter att det är onödigt att skada djuren.


Sascha känner likadant som mig och skrev ett riktigt bra inlägg som
ni kan läsa här.
Älskar förresten hennes blogg! Hon råkar också bo här i Italien fast i Florens och pluggar modemarknasföring som jag kommer börja göra i höst. Så det är inte konstigt att jag dras till hennes blogg.


Vad tycker ni om päls?

Dagens fråga - sysslor


Jag är duktig och gör det varje morgon, du då?

Nu är jag hemma igen, tjejerna gör läxor och när jag är klar med bloggandet tänkte jag spela lite spel på datorn för att underhålla mig själv hehe.

En smak av sommar


Här har ni tisdagstårtan! Sjukt god men jag har faktiskt varit duktig och inta tagit en till bit idag. Försöker vara mer nyttig men det är svårt då mitt sockersug är enormt. Men nu är det återigen slut med den biten. Jag vill kunna njuta av mat och då jag tränar så dåligt blir det hejdå till sötsaker. Men sen när jag börjar springa tänker jag nog fuska liiite igen. Hehe ;)


Nu ska tjejerna hämtas från skolan. Vi hörs senare darlings.

That's what you get when you let your heart win

Allting från forever21.com

Det är så snyggt att bära helsvarta outfits! Dock nu när solen skiner har jag valt en mer färgglad outfit, ni får se bild ikväll!

Ikea var underbart som vanligt hihi. Hittade lite inspiration till hur jag vill att min och Michele's lägenhet ska se ut. Får hoppas att han tycker någolunda likadant.


Det blev inte lunch där eftersom vi blev klara så tidigt men Alessandra köpte hem köttbullar så att vi kan äta det till middag ikväll istället. Den lilla butiken med all svensk mat var heaven för mig! Lingonsylt, ballerinakakor, daimtårtor och en massa annat som jag inte sett på evigheter. Jag lovar er, när jag och Michele bor ihop blir det många turer till ikea. Och då främst för maten! Hihi

Dagens...

Dagens humör: Uppåt!
Dagens planer: Är uppe extra tidigt för att jag och Alessandra strax ska till Ikea. Hon behöver köpa en del saker och sedan blir det svensk lunch! Not bad hihi. Efter Ikea ska jag jobba och ikväll träffa älskling. Bra dag framför mig!
Dagens kändis:

Mary-Kate Olsen för Interview Magazine. Alla bilderna är riktigt grymma! Vilken modell hon är, kände knappt igen henne först. Bara ögonen och läpparna som man ser att det är hon på.

Dagens tårta: En frukt tårta som jag ska försöka fixa bild på till er senare hihi
Dagens låt: Incubus - Love hurts
Dagens önskan: Igår hade vi fjorton grader... det får gärna vända tillbaka till det snart igen.
Dagens smink och hår: Sminkningen blir enkel med hudnära toner i ögonskuggan, svart eyeliner och så mascara. Håret drar jag bak med ett hårband.
Dagens väder: 10 grader och sooool

Duellen - Lindsay vs Emma

Lindsay lyckades vinna över Mary-Kate med 29 röster mot 19. Den här gången möter hon Emma och jag valde en bild jag tidigare visat på henne i bloggen. Vem faller dig bäst i smaken? Lohan med sin snygga kavaj eller Watson som är snygg i silver? 


Nu har jag precis mumsat i mig tisdagstårtan. Som var riktigt smarrig med massa bär på. Om det finns något kvar imorgon kan jag ta en bild på tårtan då.


Nu ska jag plugga lite italienska innan jag går och lägger mig. Har kommit på ett roligt sätt att plugga på. Jag stryker under det jag förstår av artiklar i italienska Vogue och översätter sedan till svenska i mitt häfte utan hjälpmedel. Sen om ungefär en månad går jag tillbaka och tittar igen och ser om jag lärt mig mer sedan sist. Tänker göra detsamma med italienska låttexter också.


Vi hörs igen imorgon raringar. 

Inne- och utelista nr 19

INNE


- Att våren har kommit hit. Känns ännu bättre att det är varmare här i norra Italien än i södra hehe.
- Småbarn. Jag får inte nog och Michele blir lika rädd varje gång han ser min lyckliga min när jag ser små pojkar och flickor eller när jag får hålla dem. Som idag när jag träffade mina au pair flickors två kusiner, ena är ett år och den andra tre. AWWWWW!! Världens sötaste. Och den lilla gav mig en  slängkyss. Jag smälte och min livmoder började värka haha.
- Att det börjat vara ljusare längre. Nu blir det inte mörkt förrän efter klockan sex, not bad.


UTE


- Min hud. Ena stunden är den bra, i nästa dålig. Skönt att det börjat bli bättre väder nu, borde få min hud helt återställd snart. Får man allt hoppas.
- Att jag blir allergisk mot mer och mer. Förut var det bara nötter och coca cola. Plus att jag är extra känslig mot kyla. Men nu gäller det även mandariner och tomater. Snart får jag väll inte äta något jag gillar.
- Dagens teknikprylar. Min mobil är ny och den var inte direkt gratis. Men redan har den börjat krångla. Michele försökte ringa mig i söndags men det lät som att min mobil var avstängd så han skickade sms också. Min mobil var igång och jag fick varken emot hans samtal eller sms. Som tur var har han numret hem hit så han ringde det istället. Men hur kul är det att ha en dyr telefon som fungerar illa? Bättre var det  förr (låter som en sjuttio årig tant men let's face it - it's true!) Och med förr menar jag innan mobiltelefoner skulle vara robotar. Då de användes för att ringa och skicka sms och de inte slutade fungera efter två månader. Hur många andra funktioner använder man av sin mobil egentligen?

Dagens fråga - intressen


Jag älskar att baka, bland det mysigaste som finns. Är också klart bättre på att göra bakverk än att laga vanlig mat haha!


Har precis suttit och kikat igenom mammas kommentarer på första kapitlet av min roman. Satan vad bra hon är! Otroligt uppmärksam. Visste väll att jag kunde lita på henne hihi. Vill bara skriva mer och mer nu men efter att jag kikat igenom lite bloggar ska jag till tjejernas skola. Eleonora har religion mellan fem och sex och när vi kommer hem blir det middag. Så blir nog att skriva först imorgon igen. Men skönt att jag aldrig tappat inspirationen, hoppas det håller sig så boken ut. Skrivit 60 a4 sidor nu. (Ungefär 90 sidor i bokformat)

I never knew I could hurt like this

Den här tjejen, min fina syster
Anna saknar jag något otroligt - varje dag.
Jag saknar mina vänner, min familj och älskade lilla Theo. Men ingen saknar jag så mycket som Anna.
För vi har gått igenom allting tillsammans. Hon vet alla mina mörka hemligheter, varit en axel att gråta ut mot i så många år. Den person jag fortsatte vara barnsligt galen med även efter att jag borde ha betett mig vuxet. Jag är mig själv med Anna. Hon förstår mig som ingen annan och vi har gått igenom så mycket. När vi var små bråkade vi jämt. Men efter våra föräldras skilsmässa  var det en period som var psykiskt påfrestande, då hade vi varandra att vända oss till.


Michele är den tryggheten för mig idag. Men det är ändå skillnad, för vi har bara känt varandra i åtta månader. Jag älskar honom mer än jag någonsin älskat någon förut. Men han kan inte förstå allting eftersom han inte var med när jag gick igenom mycket skit för några år sedan. Jag har  berättat lite om det för honom, men han kan ändå inte förstå helt. Som min fina syster gör.  Jag saknar henne för att hon var mer, nej är mer än en syster för mig. Hon är min bästa vän. Jag önskar att jag kunde ha henne här i Italien. Men nu får jag nöja mig med att vi ses i april och att hon troligtvist kommer hit i juli. Då ska jag göra allt jag kan för att få henne att förälska sig i landet precis som jag gjorde när jag var 17, på väg att fylla 18. Precis som hon kommer vara i sommar.

Everytime I run somehow love runs faster

Allting från topshop.com

En vårig outfit som jag gärna skulle bära idag. Insåg nu att min jeansjacka är i Sverige, himla typiskt! Får be min mamma ta med den till Finland i april. För den håller definitivt en säsong till!

Dagens...

Dagens humör: Trött men på bra humör
Dagens planer: Jobba och plugga italienska
Dagens kändis:

Världens vackraste Mary-Kate! Verkar som att hon har hittat en favoritväska precis som systern Ashley älskar sin Fendi.

Dagens serie: Vänner säsong 4 (hann inte titta på något avsnitt igår)
Dagens låt: James Morrison feat Nelly Furtado - Broken Strings
Dagens önskan: Att jag lär mig att prata italinenska ordentligt snart... inget tålamod kvar! Haha
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en fläta
Dagens väder: 14 grader och sooool

The week of cold


Tänkte visa lite fler bilder som togs under skidresan. Dock fotades det inte så mycket, var för jobbigt att släpa stora kameran till skidbacken så det blev bara en gång vilket ledde till att det togs få bilder. Gjorde dock en liten videoblogg som kommer upp imorgon om  youtube sköter sig.


Så bilderna ovan då. Som jag skrev befann vi oss i molnen då vi bodde så högt upp. En dag var det helt molnigt. När man gick ut på balkongen såg man ingenting, precis som bilden till vänster visar. Det såg ut som det gör i serier när det ska föreställa en dröm - förstår ni? Helt sjuk upplevelse. Trots att det var coolt var jag glad att resten av dagarna såg ut som till höger.

Image and video hosting by TinyPic
Att äta mackor ute i solen är fantastiskt. Åt sjukt mycket under den där veckan, skidåkning gör mig hungrig och säkert alla andra också... Åh saknar att träna. Nu när det börjat bli varmt här i Italien kan det vara dags att börja springa igen. Men väntar tills det blir 16 - 17 grader i alla fall.

Dagens fråga - familj


Jag har åtta och som ni ser är alla väldigt unga. Har inga jämnåriga kusiner men däremot en faster som bara är fem år äldre, inte så dumt. Heller inte dumt att hon bor här i Italien.
Tre kusiner från Finland, killarna vars foton är tagna utomhus. De andra från Sverige.
Hur många har du?

There's always something in the way


Två bilder från dagens lilla fotorunda.


Ni minns väll att jag håller på och skriver en roman? Jag skickade första kapitlet till mamma för två veckor sedan och ska nu gå igenom kommentarerna hon lämnat. Hon skrev också "väldigt intressant läsning skicka gärna resten är nyfiken på att läsa" Blev superglad för mamma säger bara något sådant om hon verkligen menar det. Har fortfarande inspiration och sakta men säkert går det framåt. Vet redan hur den kommer sluta, har hela boken i huvudet nu behöver jag bara få ner tankarna på datorn. Det är otroligt roligt att skriva!

I can't live a day without you

Allting från netaporter.com

Nu när det börjar bli varmt firar jag med en vårig outfit. Synd bara att man inte har råd med det fina... hehe

Tidigare idag var jag ute och tog lite foton. Har fått förfrågan om fler bilder på Italien, landskapet. Jag är inte så duktig på att ta bilder på byggnader och från avstånd. Men  det är bara att öva, öva, öva. Ni får se senare för nu ska jag hämta tjejerna från skolan.


Och vet ni vad? NU är det så varmt att jag kan bära skinnjackan igen, fantastiskt!

Tortured by you, oh sweet torture


Igår blev det Happy Hour på 3m. Tråkigt nog jobbade inte Jenny men hade trevligt ändå. Det var mycket folk, laddade för derbyt mellan Inter och Milan (som tyvärr slutade med att Inter vann med 2-1)
Jag drack cosmopolitan som vanligt och Jennifer tyckte inte om att jag fotograferade henne haha.
När vi stod utanför Mirasol, puben vi såg fotbollen på, så irriterade Francesco (Michele's bror) henne på något sätt.
Jennifer; Fan jag blev tillsammans med fel bror.
Jag; Hands off, sister.
Hehe ;)


Simona kom också! Alltid lika trevligt. Konstigt nog fastande inte Michele på linsen, han var  på dåligt humör när Milan inte spelade bra och Inter gjorde sitt första mål med armen. (Skitdomare som inte ser någonting)

Dagens...

Dagens humör: Trött!
Dagens planer: Jobba, har väldigt mycket att stryka efter skidresan.
Dagens kändispar:

Mary-Kate tillsammans med pojkvännen Nate, aww kärlek är så fint!

Dagens serie: Vänner säsong 4
Dagens låt: Tiziano Ferro feat Kelly Rowland - Breathe Gentle
Dagens önskan: Att det fina vädret håller i sig
Dagens smink och hår: Osminkad och utsläppt hår
Dagens väder: 13 grader och soooool

Hemma igen


Nu är jag hemma igen med ett fungerande Internet! Fantastiskt.
På bilden är det Eleonora och Andrea, första dagen vi åkte skidor och då var det tyvärr inte så överdrivet  roligt väder.


Den här bilden togs igår. Fick köpa nya brillor när mina Ray Ban gick sönder. I know, rosa och rött vad tänkte jag med? Sanningen är att jag fick låna av Alessandra och då ville jag inte börja klaga på klädernas färgkombination...


Sooool! Har haft en helt fantastisk vecka, hoppas verkligen att jag och Michele kan åka tillbaka nästa år.


Idag är det alla hjärtans dag. Första gången någonsin som jag har pojkvän under denna dag. Innan har jag  firat med glass och vänneravsnitt :P Men idag ska jag spendera dagen med Michele, som jag saknat massor  under veckan! Han kommer vid halv fyra. Det blir det ingen romantisk kväll för två, utan familjemiddag på restaurang med hans familj. Kanske inte vad jag hade trott, hade hoppats på sushi. Men det blir nog en toppenkväll ändå! Hans familj är härlig och hans brors flickvän Jenny hänger med också och hon är trevlig.


Nu ska jag hoppa in i duschen, får se om jag hinner få upp dagens outfit innan jag drar.


Annars får ni ha en toppen alla hjärtans dag mina fina <3

Sista dagen i backen

Sådärja, då var sista dagen i skidbacken över. Blev en riktigt lång dag också, tio till halv fem. Är trött i benen men skulle inte tveka att åka en vecka till, det är så roligt! Dock blir det nog ännu bättre nästa gång när Michele följer med också. Pratade faktiskt med Alessandra om det idag när vi satt och njöt i solen (sjukt underbart väder idag!). Hon kan inte åka skidor för att Andrea inte tillåter henne. Anledningen är att han är för orolig, då hon skadade knät när hon var i min ålder som jag skrev om och efter operationen har hon alltid fått ont när hon åkt. Michele ska operera sitt knä nästa vinter och hon sa då att de två kan sitta i solen medan jag åker med resten av familjen.
Låter väll inte dumt älskling? Hihi. Och så lilla Theo ska med också förstås. Jaaaa alldeles perfekt!

Imorgon ska ni få en massa bilder raringar. Äntligen va?

Finns det en snällare sexåring?

Idag är inte min dag. För vet ni vad som hände?
Jag tog ut mina Ray Ban Wayfarers från fickan och de faller ner i snön. Vilket vanligtvist inte skulle leda till annat än att de blir blöta. Men eftersom de var så kalla så gick de sönder i mitten, bara så där. Jag har inga andra här så det blev så gott som omöjligt för mig att åka skidor. Kommer köpa  vanliga skidbrillor imorgon. Men något som är ännu värre? Brillorna är inte mina, jag har lånat dem av min moster. De enda kraven hon hade var att om jag tappar bort dem eller har sönder dem så måste jag köpa nya till henne. Kul va? För de brillorna är ju verkligen gratis... ååååh det här är så typiskt mig!


Men vet ni hur söt lilla Carolina var? När Andrea berättade för henne vad som hänt sa hon "men jag fick ju 5 euro (ca 50 kronor) av mössen när jag tappade min första tand. Jag vet att det är mycket pengar så jag vill hjälpa Maria genom att ge dem till henne"
Awwww!! Hur söt får man bli? Hihi. Synd att de där "mössen" inte gav större summor haha. Jag kommer självklart inte ta hennes 5 euro, men tackade för erbjudandet hihi.

Torsdag i skidbacken

Hej raringar!
Idag ska det vara fint väder men just nu är det molnigt... Men klockan är inte mycket så det blir nog bättre senare, får vi hoppas! Jag som hade trott att jag skulle få färg i ansiktet på den här resan, så verkar det inte bli. Förra året hade de sol varje dag, lyx. Vi har haft en heldag sol och två halvdagar.

Veckan har gått fort också, men på samma gång långsamt. Saknar Michele något ofattbart. Men på lördag morgon åker vi hem så inte långt kvar. Han har även gått med på att åka hit nästa år, behövde inte ens övertala honom - han sa ja direkt! Vet inte om han har slagit sig eller något, men glad är jag.

Nu ska jag göra mig iordning för att sedan dra till backen. Igår ramlade jag två gånger, blev lite övermodig. Men det var bara ner på rumpan och inga vurpor (som stackars Eleonora som åkte med huvudet ner i snön) Men alla mår vi bra och hoppas att det fortsätter så hehe.

Ciao!

Kallt men det finns värre

Idag var det soligt och fint i backen, men det blåste ibland vilket gjorde det ruskigt kallt. Så fort solen gick bakom moln (som tyvärr var lite väl ofta) frös man så otroligt att man trodde att tårna skulle frysa till is. Vi hade då minus två grader haha. Men vind gör det helt klart värre... Dock tänker jag inte klaga mer. För när jag åkte upp i liften satt jag bredvid en kille som är skidlärare här. Han berättade att han var i Canada för några veckor sedn och åkte skidor. Då var det trettio minus grader! Jesus. Det är kallt. Hehe

Nu funderar jag på att se på en film eller spela lite kortspel med mig själv över datorn. Tjejerna är överflummiga så dem orkar jag inte med just nu, ni vet när barn skrattar åt aaaaaallt. Bättre än när de gråter, men jag är ändå för trött i hela kroppen för att orka.

Vi hörs igen imorgon raringar!

I say don't when I need you so

Går inte att ladda upp någon bild idag heller.. Men däremot kunde jag skicka ett mail till älskling! Framsteg, ja tills direkt efter då Internet la av och jag inte kom åt hotmail igen. 35 osvarade mail, en del ganska viktiga. Känns superkul, men men om tre dagar är jag hemma igen och då lär jag sitta några timmar vid datorn. På alla hjärtans dag och grejer. Fast oroa er inte, kommer inte svika Michele. Han jobbar och lär hämta upp mig runt tre-tiden. Vi är hemma runt tolv så två timmar dator och en timme göra sig iordning låter toppen!

Idag har vi fint väder så blev många timmar i skidbacken. Nu när jag skriver på tangentbordet gör det ont i fingrarna. Varenda del av min kropp värker men det är underbart. Äntligen lite träning! Ska även försöka övertala Michele att åka tillbaka hit med mig nästa år. För det är så roligt! Han är inget skidfan men jag tror att om han ger det lite tålamod och blir bättre kommer han att gilla det. Han gillar ju att köra bilen fort, varför inte göra detsamma på skidorna? Hihi Dock blir det i såfall nog bara torsdag till söndag eftersom jag då går i skolan och han jobbar. Men bättre än inget.
Please baby?

Snökaos

Hej raringar! Inga bilder nu heller eller möjlighet att besöka hotmail och facebook. Men, men inte mycket man kan göra åt saken.

Försökte uppdatera bloggen när vi kom hem från skidbacken. Vi var hemma redan vid två för att det var så dåligt väder. När vi kom innanför dörren blåste det upp till snökaos så det var tur att vi drog när vi gjorde. Försökte uppdatera bloggen men pga det dåliga vädret fungerade det inte alls. Kollade istället på filmen Kung Fu Panda. Aww så mysig film!

Vet ni vad? Det är sjukt mycket folk från England i skidbacken! Det ser ut som att det har kommit en hel skola för de är jättemånga och håller ihop i olika grupper. Älskade brittiska engelska. Jag blir alldeles svag när jag lyssnar. Satt i liften med en liten pojke (han hade snubblat till framör sin egen så killen som sköter liften frågade om han kunde åka med mig) Försökte få honom att prata hela tiden så att jag kunde lyssna. Haha I know, knäpp i språket.

Nu har det druckits te som vanligt, perfekt efter en kall dag i snön. Imorgon ska det bli bättre väder igen, toppen! Längtar redan efter att få åka mer skidor, det finns inget roligare!

Att leva i molnen

Tyvärr går det inte att lägga upp bilder idag heller, jag kommer att ha många att visa när jag kommer hem!

Idag snöar det och är molnigt. Eftersom vi bor så högt upp här i bergen så ser det ut som att det är dimmigt ute - men i själva verket är vi i molnen haha. Vi får se hur det går att åka skidor... Nu när jag betalat för dyra skidor och liftkort ska det banne mig åkas! Imorgon ska det bli fint väder igen i alla fall så får hoppas på det.

En söt dialog igår vid matbordet.
Alessandra och Andrea pratade på italienska så jag uppfattade inte allt. Det jag förstod var att Alessandra hade lämnat något på bordet när vi åt lunch på en terass igår i skidbacken. När vi ätit klart gick hon med döttrarna för att de behövde gå på toaletten. När hon kom tillbaka hade Andrea tömt bordet och slängt allt skräp - inklusive något värdefullt för
Alessandra så hon var något upprörd. (Han hade inte märkt att hon lagt det på bordet)
Alessandra; Maria, tror du att jag kan sälja Andrea på ebay?
Jag; Självklart, man kan sälja allt på ebay.
Alessandra; Vad bra, försäkerhetsskull rear jag ut honom så att det borde finns någon som vill ha honom.

Haha det är kärlek det! Nu ska jag sätta på mig mina skidkläder, i eftermiddag hörs vi igen då jag förhoppningsvist kan ladda upp en bild. Ciao!

På två skidor

Internet är fortfarande för segt för att jag ska kunna ladda upp bilder tyvärr.


Idag blev det som jag skrev tidigare skidåkning. Åh vad roligt jag hade! I början var jag värdelös mest för att jag inte vågade. Men när det släppte började det gå mycket bättre. Är heller inte rädd för sittliftarna längre. I början höll jag mig till de lättare backarna. De har ett bra system här i Italien. Istället för anklift så åker man upp på ett rullband. Riktigt skönt att få vila sig på vägen upp. Ankliftarna brukar göra illa mina ben, och på tal om det. Skidåkning är fantastiskt men fan vad det tar på mina knän! De är känsliga efter handbollen och värker lite. Hela min kropp känns död. Är riktigt trött, men det är en bra trötthet, när man tagit ut sig ordentligt. Äntligen fick min kropp träna igen hehe.


När jag blev bättre sa Andrea "nej nu måste du hänga med mig till toppen!" Utan att inse vad jag gav mig in på tog vi den längsta sittliften och åkte högt upp. 2311 m upp var vi som det stod på en byggnad. Helt fantastisk utsikt! Jag har verkligen övervunnit min höjdrädsla för nu känns det bara härligt att se ut över bergen. Något sådant hade fått mig svimfärdig för bara något år sedan. Backarna var underbara men vissa nästan värre än vad jag klarar av. Deras röda är som våra svarta i Sverige. Deras svarta backar är rena mardrömmen, aldrig att jag åker! Åkte mest i blåa (som är röda här i  Sverige) Att bromsa gjorde ont i knäna så åkte lite snabbare än vad jag brukar, men när man väl hittade balansen var det underbart.


Som jag trodde kom solen fram även idag, åh längtar till imorgon!


NI SOM MAILAT MIG! Jag kan inte öppna mailen, Internet lägger av direkt... Har börjat bli något less på detta. Snälla modem fuuuuuungeeeera. Det gjorde det första dagen hur bra som helst... nu har den plötsligt insett att vi spender veckan på ett berg...

This time it's for real

Jag ger upp att försöka lägga upp bilden, en helt oredigerad som jag blev riktigt nöjd med. Internet orkar inte med uppladdningen och lägger av så fort jag försöker. Har försökt säkert tio gånger och nu ska vi snart gå.

Idag har vi inte lika fint väder som igår, det är molnigt men det har börjat lätta mer och mer så om några timmar får vi kanske sol. Får lite panik på au pair familjen... De ställde klockan på halv åtta!! Jag menar okej om de vill åka skidor hela dagen. Men jag vet hur de fungerar. Klockan två kommer barnen vara trötta så då går vi tillbaka till stugan och gör ingenting... Är det inte bättre att sova till nio i alla fall, stanna kvar till runt fyra och sen gå hem? Jag är inte världens mest positiva människa när jag måste stiga upp tidigt - helt i onödan.

Igår försökte jag förresten uppdatera bloggen på kvällen men det fungerade inte då heller. Jag stannade hemma och tittade på film istället för att gå ut, var trött och de hade berättat hur tidigt vi skulle gå upp...

Vet ni? Jag måste jag betala liftkort och hyrning av skidor själv. Någonting jag borde ha förstått då det är jättedyrt. Familjen är snäll och står för hyrnigen av stugan och all mat. Dock betyder det att jag måste lägga ut alla pengar jag har. Och jag och Michele hade tänkt betala resan från Sverige till Italien snart då det måste bokas i förtid då Theo ska med. Men får väll vänta till nästa månad då... hoppas priserna inte gått upp allt för mycket. Vi åker med SAS som är så förbannat dyra, men de är dem enda som tillåter hund som bagage.


Nu ska det åkas skidor! Vad gör ni idag?

Hemmamys eller utekväll?


Nu har jag suttit och druckit te med au pair familjen samtidigt som vi spelat UNO. Riktigt trevligt!
Dock känner jag sug efter att träffa andra människor... den här familjen är härlig men lata haha.  De vill sitta inne från klockan tre och bara ta det lugnt. Jag fixar sådant någon timme, ännu längre om jag har ett fungerande Internet. Men jag kan knappt göra annat än publicera ett inlägg, sen tar tålamodet slut. För modemet slutar att fungera eller går riktigt långsamt... Det enda jobbiga med att vara här i bergen hehe.


Så tänkte gå till puben här bredvid efter maten kanske. Bara för att kika in, röra på mig lite.
Kanske inte ens stannar men skulle vara kul att se lite annat folk också. Igår var det ett jäkla drag när vi försökte sova. Man hörde allt genom väggarna, de sjöng och hade det trevligt. Fast då kände jag inte för något annat än att somna... Men, men vi får se hur det blir!


Nu ska vi snart äta, ovanligt tidigt. Alla är så hungriga efter att vi gått så mycket...

Äntligen andas frisk luft igen


Idag åkte vi högre upp i berget där skidbackarna är. Riktigt många och till min stora glädje - breda. Jag behöver utrymme när jag åker hehe. Dock gjorde vi inte det idag, blir imorgon tills på fredag. Idag åkte vi bara upp för att njuta av det underbara vädret och anmäla tjejerna till skidskolan. I fortsättningen kommer vi ta bilen men idag åkte vi upp i dessa liftar. Riktigt läskiga haha. Bilden är tagen när jag sitter i den.


Som ni ser har vi strålande väder idag. Det var mycket folk men då det finns så många backar så har man mycket utrymme. Väldigt bra för mig som inte styr så värst bra...


Jag satt och tittade på tjejerna när de lekte. Carolina längst bort i den högra bilden.

Längtar tills imorgon då det blir skidåkning! Är nervös också... flera år sedan jag åkte sist. Sen är de här backarna klart högre upp än de i Sverige...


Bilderna är tagna med min Canon 450d. Tog med den när jag fick veta att vi inte skulle åka skidor förän imorgon.

Skulle gentligen ha lagt upp en till bild men bilduppladdningen är jätteseg (har hållit på med det här inlägget i en kvart nu) och mitt Internet är så dyrt så nu ger jag upp. Kanske fungerar det bättre senare.

Acke och jag

Jag blev utmanad av Adiinaa att visa bild 6 i mapp 6, den utmaning som alla gör just nu.
Men den är rolig så jag haka på!


Den här bilden togs för snart sju år sedan, när jag var 14. På bilden är jag tillsammans med Acke. Vi var bästa vänner när vi var tio till tolv år. Efter det fortsatte vi ha kontakt då vi spelade i samma handbollslag. Nu var det nog ett år sedan vi sågs. Jag tappade kontakten med de flesta från Tumba när jag flyttade till Haninge. Är nog bara Cissi och Ange som jag fortfarande har kontakt med tror jag.


Alla som vill får göra utmaningen!


Vet inte hur långt det är tills vi drar till backen. Om det dröjer kommer jag in med ett till inlägg, annars hörs vi i eftermiddag. Tar bara med mig lilla kameran idag. Lite tråkigt då vi har toppenväder. Men vill känna mig lite mer van igen på skidorna innan jag tar med mig stora. Kan dock få skapliga bilder med digialkameran.


Vi hörs!

I can't stand myself


Det här är bilden jag pratade om i förra inlägget. Visst skulle man kunna tro att jag tagit det genom ett flygplansfönster? Men icke - från balkongen. Vi är sjukt högt upp men imorgon när vi ska åka skidor kommer vi vara högst upp på berget. 2000 m ovanför vattenytan. Hur jag ska kunna stå på ett par skidor utan att skaka om benen har jag ingen aning om. Hehe

The words I never spoke



Tänkte att jag skulle visa er hur vi bor här i bergen då stugan är så mysig! Don't you think?


Nu blir det snart tv, någon barnfilm som går. Jag lär kasta in ett till inlägg undertiden,  behagligt nog ligger min säng vänd mot teven så lär också somna till den... är helt sjukt trött idag! Och kall... hur tusan ska man vänja sig vid detta? Har tre tröjor på mig och två par strumpor - och jag fryser! Gick ut på balkongen för att ta en bild då utsikten är  så vacker i mörkret, tänkte bjuda på den bilden senare. Jag var ute i ca tio sekunder och trodde att jag skulle avlida! När vi kommer tillbaka till Milano lär det kännas som sommar haha.

Framme i bergen


Nu är vi framme! Eller ja... vi har varit framme några timmar. Först blev det storhandling i en mataffär. (Och då menar jag verkligen storhandling. Åtta kassar sammanlagt.. verkar som att vi ska vara här längre än en vecke hehe)
När vi kom fram till stugan så fanns det inget uttag för min dator. Jag fick lite smått panik bloggberoende som man är. Men hittade ett tillslut som fungerade och jag kunde andas ut. 
I bilen på väg hit (två timmars resa) underhöll sig jag och Carolina med att spela bilspel på min mobil och Eleonora (åtta år och klart mer mogen hehe) gjorde en sudoku. Jag ville hjälpa men det fick jag inte :P


Vi stannade till på vägen för att äta pizza, det var då inte fel!


På vägen när jag såg de första bergen började jag fotografera. Dock lite svårt från en bil när man sitter mellan två barn. Här var det ännu ingen snö men nu har vi massor. Imorgon ska vi åka skidor. Stugan är högt upp på berget men vi ska ännu högre upp, så att vi är 2000 m upp! Jesus, hur ska det här gå.

Kommer in med fler bilder senare, idag tar vi det lugnt så jag kan blogga en del.

Dock vet jag inte om jag kommer lägga in så många... så här högt upp är Internet ordentligt segt.

Fredag med parutgång

Pga att det regnade tidigare idag fick det bli en bild inomhus istället. Men det är ni ändå mest vana vid hehe.

Om någon halvtimme kommer Michele och då blir det ut med ett annat par. Blir nog trevligt då de är riktigt roliga! Dock förstår jag inte killens (glömt namn, jag är inte bra på sådant) italienska. Inte alls! Jag vet inte om det är för att han pratar för snabbt (eller alldeles för långsamt när jag ber honom sakta ner tempot) eller om han använder sig av slang. Men det är verkligen helt omöjligt att förstå honom! Hoppas det går bättre idag hehe. Lär få träna mina italienskakunskaper i alla fall...

Vi hörs imorgon innan vi drar till alperna.

Klänning, halsband - Stradivarius
Väska - Bianco
Klocka - Guess
Armband - Donnapiù
Skor - Maria Lucci

The face of an angel

Den här bilden på min fina lillasyster blev jag väldigt nöjd över. Togs julen 2008. Då hon och jag alltid har haft en nära relation känns det tråkigt att vi inte kommer ses förän i augusti.  Vill inte att hon ska glömma mig! Men det verkar inte ske i första taget, då hon alltid säger "Ia!" när hon ser en bild på mig hihi. Tänka sig att hon blir tre år i år (i december men ändå haha) Stor tös. Och pappa om du läser det här - ta med henne och kom till italy NU! Please?


Nu ska vi snart äta middag, har börjat bli hungrig så hoppas det blir något gott! Men det brukar det bli, Alessandra är grym i köket. Nej tillbaka till packandet så jag blir klar någon gång.
Vi åker imorgon vid elvatiden så behöver inte gå upp allt för tidigt i alla fall - skönt.

Dagens fråga - resa


Jag åker ofta på kryssning, bland det roligaste som finns. Tex har jag åkt med de härliga brudarna ovan. Har ni åkt på kryssning någon gång?

Som ni säkert redan vet planerar Forever 21 att öppna butik i Sverige. Jag tycker att detta både är positivt och negativt. Positivt för att de har så mycket snyggt, kul med fler budgetmöjligheter. Dock negativt då det lär bli nya Gina Tricot. Skitsnygga kläder till sjukt billiga priser leder till att de sitter på var och varannan människa = Maria tröttnar.
Men jag lär shoppa där jag med när jag kommer tillbaka till Sverige, hur ofta gör jag inte önskeoutfits på deras underbara plagg liksom hihi.  

So many people are gonna say they wants you


Nu har jag börjat att packa, ett helt dygn innan det är dags att åka! Otroligt för att vara mig. Brukar göra mamma panikslagen genom att packa timmen innan. Det tänker jag inte göra mot Alessandra.
Åh hon har varit så snäll. Jag får låna skidbyxor, jacka, tjocka strumpbyxor och varma vantar. Sjukt snäll! Nu är jag redo för backen. Lite vanliga kläder ska packas ner också och jag funderar på om jag ska ta med några extra skor. Dock har jag nästan bara klackar och de fungerar inte så bra i snön hehe.
Åh längtar till imorgon! (Ska till Italienska alperna en vecka för er som inte läst inläggen nedan)

I've never been perfect but neither have you

Allting från forever21.com

Jag känner mig ganska svart idag faktiskt. Vilket syns i klädval och även när jag kikar runt på Forever 21 för att hitta fina plagg. Är väll regnet som drar ner mitt humör. Men det är fredag och jag har snart en veckas semster framför mig så humöret vänder nog snart!

Nu ska kläder strykas och sedan behöver jag gå igenom garderoberna för att se vad jag ska ta med mig till skidresan. Varma kläder definitivt, gärna sånna som inte går sönder när man ramlar hehe. Fast får låna både byxor och jacka av Alessandra, de har ett extra par som de alltid lånat ut till sin au pair och de sitter bra på mig hihi. Har börjat bli lite nervös. Skidor är roligt men jag är livrädd för liftar, ingenting som jag vänjer mig vid.

Dagens...

Dagens humör: Fredagspigg hihi
Dagens planer: Jobba och ikväll ut med Michele och hans vän med sin nya flickvän
Dagens kändis:

Lauren står modell för Lena Bernard's smycken. Så brun och fin hon ser ut!

Dagens nedräkning: Imorgon åker jag på en veckas skidresa till Italienska alperna! Datorn följer med ;)
Dagens låt: Paramore - I caught myself
Dagens önskan: Att det inte regnar när jag hämtar tjejerna från skolan. När alla föräldrar bär paraply ser man ingenting, och barnen får inte lämna skolan om de inte får ögonkontakt med den som hämtar dem. Man står nämligen utanför och barnen leds ut en och en. Det blir kaos!
Dagens smink och hår: Foundation, ljusbrun ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Ikväll kommer jag att platta håret och sätta upp luggen med ett spänne bakåt.
Dagens väder: 8 grader och regn

Svar på frågestund del 4 - övrigt


Då det av någon anledning inte gick att lägga upp mitt videoklipp där jag svarade på de sista frågorna i frågestunden så kommer de som text istället. Därför det dröjt så länge innan jag svarat.


Hatar du någon?
Nej jag hatar ingen, tycker att vi bär alldeles för mycket hat inom oss. En diskussion jag ofta har med Michele då han ofta känner ett starkt hat för sådant han inte gillar. Jag är rädd för att känna så starkt då det kan skjuta undan de bra känslorna man har.


Vad är det elakaste du någonsin har gjort?
Haha
Anna kanske ska svara på det? Vi bråkade som vilka syskon som helst när vi var yngre och jag kunde vara riktigt elak.  Precis som hon mot mig. Only made us stronger ;)


Om du skulle tatuera dig vart och vad?
Tre stjärnor på höften! Alla ska ha sådan mening med tatueringar, då det är för resten av livet måste det vara något som betyder aaaaaallt. Visst är detta en fin tanke, men kan man inte tatuera sig för att det skulle vara förbannat snyggt och detta enda anledningen? Dock är jag för rädd för smärtan.


När kommer du till sundsvall?
Haha söta Jennie! Jag vette fan, kom till Stockholm i augusti istället hihi


Hej hur mår du?
Toppen ;)

Har du rökt någongång?
Yes det har jag testat. Men är ingen rökare, det lilla positiva väger inte upp mot allt det negativa.


Favoritdjur?
Hundar! Mer exakt min chihuahua Theo hihi. Är även förtjust i hästar och red i flera år när jag var yngre.


Sökte du till TeamNanne i körslaget?
Nej det var min syster som sökte och kom med. Jag bor ju för tusan i Italien! Hihi


Vilken låt kan vara soundtracket till ditt liv?
En låt kan inte vara soundtrack då de sällan inte skriver mer än en känsla åt gången... så det finns flera olika låtar. Låten som jag förknippar med hela flytten till Italien är Tiziano Ferro - Ti scattero una foto. Inte för texten utan för att det var när jag lyssnade på den i Michele's bil som jag bestämde mig för att flytta efter att ha velat ett tag. Det var något med känslan den gav mig som gjorde mig säker att jag hörde hemma i Italien.


Vilken är din favoritbok i Twilightsagan och rangordna.
Twilight är bäst då den gjorde mig förälskad i hela sagan. Breaking Dawn andra plats då den är så mäktig, allt faller på plats. Eclipse tredje för att den är så spännande, New Moon sist. Också en väldigt bra bok men känns som en mellanlandning... svårt att förklara. Men den är som en viktig del för att hela twilightsagan ska bli lika stark som den blev, men var ganska jobbig att läsa... alla känslor som vällde upp. Men fy tusan alla böckerna för sig var även bättre än någon annan bok jag läst förut. Harry Potter kommer på en hederlig andra plats haha.

Every choice is a new mistake

Jag tyckte att inredningen var så fin där jag och Michele var igår så här får ni en till bild.


Sitter just nu och tittar på Billy Elliot eller vad filmen heter, ni vet - pojken som vill dansa balett.
Åh den är så fantastisk! Såg den sist för flera år sedan så det ger en nostalgisk känsla över än. Nu tillbaka till filmen.


Och så två nya inbjudningar förstås :P En alla hjärtans dag fest och så fick jag en från Ebba von Sydow till en biovisning, flmen Marley & Jag. Den som verkar så mysig! Finns som bok också åh varför kom inte alla dessa inbjudningar när jag bodde kvar i Stockholm för? =(


Vi hörs ikväll!

Dagens fråga - foto


På vinterhalvåret fotograferar jag inte så mycket, några gånger i veckan. Däremot när det blir varmare exploderar jag och vill fotografera allt. Kan ta flera hundra om dagen om inspirationen vill! Så ja... fotointresset är klart större när solen skiner. Dock ska jag försöka ta en massa vackra foton i skidbacken. Hur ofta fotografer ni då?

Åh jag glömde att berätta! Igår när jag och Michele drack varm choklad spelade de en massa Abba låtar, även en på svenska! Åh vilken känsla det gav mig.

Because you're mine I walk the line

Allting från topshop.com

En något enkel outfit vilket passar perfekt på en torsdag. Älskar den öppna cardigan och de lagom stentvättade jeansen.

Åh Michele är så söt! Han ringde precis och berättade att han är på Angelo's arbete. Angelo arbetar i en tidningsbutik och Michele berättade att de fått in senaste italienska Vogue plus en extra tidning med våren och sommarens allra bästa modevisningar. Han undrade om han skulle köpa till mig så  att jag har något att läsa om det skulle vara dåligt väder på skidresan. Är han inte hur söt som helst? Massa härliga modereportage och jag får en chans att slipa min italienska. Älskling är bäst.

Dagens...

Dagens humör: Trött som bara den
Dagens planer: Jobba och fundera på vad jag måste ha med mig på skidresan, åker på lördag
Dagens kändis:

Enkelt och snyggt! Skulle dock ha varit ännu finare med ett halsband till. Men Rachel Bilson lyckas ändå alltid.

Dagens film: Mamma Mia
Dagens låt: Janet - Let go
Dagens önskan: Att vi får massa sol på skidresan så att jag får färg i ansiktet
Dagens smink och hår: Osminkad och hårband som håller tillbaka håret
Dagens väder: 7 grader och småregnar

Onsdag med varm choklad

Här har ni dagens outfit. Fotade den tidigare idag för att kunna få dagsljus. Bilder blir så mycket bättre utomhus så det ska jag nog fortsätta med! Nu när vädret tillåter det och man inte fryser ihjäl hehe.


Har avnjutit en underbar middag med au pair familjen. Först pasta, sedan kött och slutligen chips! En chokladkaka väntar i ugnen också så jag kommer att vara riktigt mätt när jag träffar Michele om någon timme. Då brukar jag föredra en drink framför varm choklad men jag vet att han hellre vill dricka det och jag har sagt nej till det så många gånger att idag får det bli av ändå - hur mätt jag än är! Det är så mysigt också.


Dagens outfit då, som ni ser bär jag nya väskan, halsbandet och skjortan som alla kommer från Stradivarius.
Sen övriga:
Klocka - Guess
Kjol - Gåva
Skor - DinSko


Vi hörs imorgon raringar

Inne- och utelista nr 18

INNE

- Att framkalla bilder. Sedan digitala kameror tog över har de flesta sina bilder i datorn. Men det är på något sätt mer personligt att få dem på papper. Kunna rama in eller göra fina kollage av.  Eller bara för att ta fram när man vill minnas. Det gör man oftare än att kika igenom bildmapparna.
- Smycken på skor. Att dra en lång silvrig kedja två varv runt sina grova kängor är sjukt sexigt!
- Reor. Att betala 270 kronor istället för 600 som det annars hade kostat är guld. Speciellt när man måste spara så mycket pengar.


UTE

- Folk som kommenterar utan att läsa. Det är en sak att skumma igenom texten. Men att kommentera "hoppas du har haft en bra dag" när personen skrivit att den precis gått igenom en operation är fan inte okej. Skärpning!
- Väder som går från bra till dåligt. Ena dagen hade vi elva dagar och sol, nästa blev det snökaos. Nu har det dock börjar bli varmare igen så får hoppas att det håller sig så.
- Mörkret. Längtar till våren då det är ljust flera timmar, leder också till att man känner sig mindre trött.

Dagens fråga - intressen


Jag tycker verkligen om att dansa. Under två terminer dansade jag Reggaeton i salen ovan. Lust att berätta om något ni gillar?

Haha det här är ju helt sanslöst! Vet ni att jag inte kan gå på inbjudningar och därför bjuder mig på allt? :P Den senaste veckan har jag fått ca 2 om dagen till olika trevliga aktiviter. Inte ens när min blogg var som störst i våras fick jag så många inbjudningar! Då var två i månaden mer vanligt... hehe

Nästa som jag måste tacka nej till är en visning av Fräulein von Hast höst/vinterkollektion

Why does it always rain on me?


Dessa skor var riktigt söta! Från dna's vårkollektion.


Jag fick en utmaning utav
Cajsa att skriva 8 sanningar om mig och ge vidare utmaningen till 8 andra. Ska försöka komma på saker som ni inte redan vet.


1. Jag smörjer in armar och ansikte varje dag med mjukgörande lotion för extra torr hud säkert 30 gånger om dagen. (Dock bara under vinterhalvåret. När det blir varmare mår min hud bättre och då smöjer jag bara in morgon och kväll)

2. Det finns en kille här i Italien som jag aldrig träffat men som ringer mitt nummer heeela tiden. Jag svarade de första två gångerna då jag trodde att han ringt fel. När han insåg att det var en tjej som svarade har han fortsatt att ringa varje dag 4 - 5 gånger. Det har gått över en månad nu och jag har börjat bli ordentligt frustrerad. Hur länge orkar killen hålla på när jag ändå aldrig svarar?

3. Jag föredrar att sova på min mage men efter att brösten blev större efter att jag gick upp i vikt gör det nu för ont att ligga på dem och jag har alltid svårt för att somna på kvällen för att jag nu måste ligga på sidan.

4. Jag är beroende av att bära klocka. Glömmer jag den hemma känner jag lätt ångest och måste fråga vad klockan är eller ta upp mobilen hela tiden. (Vilket är krångligt då jag aldrig hittar något i min väska)

5. Använder aldrig läppglans eller liknande då det skulle torka ut mina läppar totalt. Använder bara läppbalsam och sånt som är vårdande för läpparna.

6. Mitt andranamn är Angelika.

7. Om jag hade blivit en pojke hade mina föräldrar döpt mig till Robin.

8. Jag har ett halsband som jag alltid bär. Det är i guld med en liten cirkel där mitt namn står och på andra sidan datumet jag är född på. Fick vid födseln av mormor. Sen har jag satt till en till symbol, det finska lejonet som jag fick av mamma för något år  sedan. För att kunna visa att jag är halvfinsk.


Alla som känner för att avslöja saker om sig själva tycker jag att ska göra utmaningen!

You tried to find your way back home

Allting från netaporter.com


Är helt förälskad i klänningen, verkligen fantastisk! Och så gillar jag skor med så mycket färg.

Nu ska jag hoppa in i duschen, vi hörs senare!

Dagens...

Dagens humör: Positivt!
Dagens planer: Jobba och gå ut för varm choklad med Michele ikväll
Dagens kändis:

Snygga Lauren Conrad för japanska Elle girl. Älskar den här stilen, helvita klänningar till korta kavajer och fina halsband. Ashley Olsen körde den här stilen mycket för några år sedan. Fungerar alltid.

Dagens inbjudan: Alexander McQueen Puma fashion apperal collection - förhandsvisning. Satan vad mycket inbjudningar det kommer in just nu... tyvärr ingen här i Italien hehe
Dagens låt: Keegan - Change in my condition
Dagens önskan: Att jag inte bryter benet på skidresan nästa vecka haha
Dagens smink och hår: Smink blir en lätt sminknking med mascara och någon ljus ögonskugga. Håret självlockigt.
Dagens väder: 7 grader och sol med lite moln

Duellen - Mary-Kate vs Lindsay

Mary-Kate vann stort igen! 25 röster mot Rachels 8. Den här gången möter hon Lindsay som en gång i tiden var en populär stilikon, men dock inte längre. Kanske har detta ändrats? Gillar ni Olsen's tuffa stil eller föredrar ni Lohan's glada?

Halsband med känsla av bohem

Jag tänkte att jag skulle visa en bättre bild på smycket jag köpte häromdagen hos Stradivarius. Älskar de små detaljerna och hur det går i brons och lila, en otippad kombination som faktiskt är riktigt fint.


Har nyligen kommit hem från Eleonoras religionslektion och vi ska snart äta middag. Tjejerna tittar just nu på teve och jag sitter i soffan tillsammans med dem. Soffan är så bekväm att man skulle kunna sitta här hela dagen, haha!


Vi hörs igen ikväll när jag kommer in med en ny duell.

Dagens fråga - utseende


På ögonskuggor älskar jag nyanser i guld, du då?

I wanna smooth your pain

Image and video hosting by TinyPic
Så sjukt söta Anna! Jag lovar dig baby när vi ses i april ska jag fotografera dig heeela tiden. Och Theo förstås hihi.


Blev utmanad för någon vecka sedan av en viss Blondita. Först nu som jag haft tid till att göra den hehe.
Och de sista frågorna i frågestunden är i ett videoklipp men av någon anledning fungerade det inte att få upp på youtube hos Michele. Kan försöka här hemma ikväll men det dumma är att mitt Internet är så dyrt att jag inte kan vara inne för länge, och det tar evigheter att ladda upp.


Hur som helst, utmaningen. Svara på sex frågor och ge vidare till tre.


Favoritstad: New York, trots att jag aldrig varit där
Favoritdrink: Cosmopolitan
Det galnaste du gjort: Flytta från allt och alla i Sverige till Italien? Men ibland lönar det sig att vara lite galen.
Inom 10 år: Gift med min Michele och vi bor ihop med två småttingar! Jag jobbar inom mode och är kär och lycklig.  Man kan alltid hoppas =)
Favoritplagg: Stora skjortor eller maskulina långa kavajer med uppkavlade ärmar. Oh yeah
Sjukaste drömmen: Fråga Michele haha. Han får alltid ta del av alla mina knäppa drömmar. Som när jag är gravid och Alessandra skickar hem mig till Sverige. Eller när han och jag är med i en bilolycka och ambulanspersonalen vägrar att hjälpa mig för att de spelar kort så att jag får en hjärtattack... :P

Orkar inte fundera på vilka jag ska utmana så utmanar alla! Hihi

Och så blev man bjuden till ännu ett event under Köpenhamns fashion week. Vad dem gillar mig då haha. Snart säger jag till Michele att vi åker ner! Vore ju mys hihi

Lay your hand on me one last time

Image and video hosting by TinyPic
Allting från forever21.com

Varför kan inte denna underbara butik komma till Italien? Priserna är perfekta för en au pairs lön och produkterna sedan... my god! När jag kikar runt på hemsidan får jag samma känsla som när jag går inne hos Stradivarius. Det finns så mycket man vill köpa. Outfiten ovan skulle jag gärna bära idag, istället blir det klart ledigare med jeans, tisha och en cardigan.

Dagens...

Dagens humör: Trööööööött
Dagens planer: Jobba och ta Eleonora till sin religionlektion mellan 17 - 18.
Dagens kändis:

En tidning från Kanada (Fashion gossip) har satt Mary-Kate på omslaget. Jag vill läsa intervjun! Hon säger att hon inte vill se ut som andra, hon behöver inte oroa sig. Det finns ingen unikare människa än världens bästa MK.

Dagens serie: Se de sista avsnitten av vänner säsong 3
Dagens låt: Paramore - That's what you get
Dagens önskan: Att snön smälter bort illa kvickt
Dagens smink och hår: Osminkad och håret uttsläppt med snelugg
Dagens väder: 5 grader och molnigt

Förra veckans outfits


Förra veckan bjöd jag på tre outfits, vilken är din favorit?


Idag har au pair föräldrarna varit på möte hela kvällen så fram tills nu har jag spenderat all ledig tid sedan halv fem med tjejerna. Vi har tittat på tv (då kunde jag blogga) sedan spelat sällskapsspel och ätit middag (lasagne) och haft det mys. En riktigt trevlig eftermiddag helt klart.


Nu ska jag se på några vänneravsnitt innan jag går och lägger mig. Vi hörs imorgon igen. Godnatt!

Hästarnas dal - recension

Igår läste jag ut Hästarnas dal som är den andra boken i sagan om grottflickan Ayla. Jag kan inte skriva så mycket om vad som händer då det just är en serie och jag vill inte avslöja för den som vill läsa första boken. Men jag vill berätta vad böckerna handlar om.


Många känner säkert till dem eftersom de är väldigt populära och första boken kom ut för många år sedan. Det dröjde tills förra året innan jag läste Grottbjörnens folk (den första) då den verkligen inte fanns någonstans. Har sett att de fortfarande är svåra att få tag på, jag hade tur när jag hittade andra och tredje och de var i dåligt skick trots att jag köpte dem i en bokhandel.


Men handlingen då. Man får följa grottflickan Ayla från det att hon är fem år gammal. I första boken växer hon upp till en ung kvinna och får leva med människor som inte alls påminner om henne själv då hennes familj dör i en jordbävning. Det jag tycker allra bäst om är just att få läsa om hur livet var på istiden, 35 000 år sedan. Jean M. Auel skriver med otrolig förmåga för detaljer. När man läser böckerna känns det som att man själv är en grottmänniska. Jag som har intresse i historia gillar böckerna så mycket dels för det, men samtidigt för att sagan om Ayla är riktigt intressant. Grottbjörnens folk var faktiskt den första bok som fick mig att gråta. Man rycks med från första kapitlet.


Har precis börjat på tredje boken och den verkar också väldigt bra, en sak jag stör mig på bara men det har med min syn på kärlek att göra. Jag kan tyvärr inte förklara men läs böckerna! Det finns sex stycken i serien.

Fick publicera samma inlägg igen då första inte gick att kommentera - såklart

Shopping cures depression

Image and video hosting by TinyPic
Igår blev det shopping! Självklart på Stradivarius som är min nya favoritbutik här i Italien. De hade slutrea och man kan lugnt säga att jag fyndade! Fick en lång skjorta, väska och halsband för sammanlagt 270 kronor.
Inte illa någonstans! Älska reor.


Nu ska jag snart hämta tjejerna från skolan. Vi hörs senare förstås, ha det fint tills dess!

Theo och Cornelia


Iförrgår gav Michele mig ett usb-minne på 4 gb så att jag kan lägga över mina bilder och romanen jag skriver på ifall något skulle hända med min bärbara dator nu när den krånglar så mycket. När jag kikade igenom de foton jag ville lägga över så fastnade min blick på denna. Minns så väl den där dagen när jag hade Theo över hos pappa. Cornelia älskade honom men var samtidigt väldigt bestämd som hon lärde sig av mig. Så när Theo var för busig tog hon upp ett pekfinger som på bilden och sa "Nej hunden" Haha awww min lilla älskling!
Vad jag saknar er båda.
(och lilla Theo ser så stor ut intill Cornelia hihi)

Veckans andra pizza


Igår blev det att se Milan vinna över Lazio med 3 - 0! Sällskapet blev Michele och det söta paret på bilden.
Nu ligger Milan tvåa i serien igen, underbart! Vi hade varit på Happy Hour innan men var fortfarande hungrig så beställde in världens godaste pizza. Visst blir man hungrig när man ser bilden? hihi


Jag och världens sötaste Simona! Igår pratade vi om att hon och Angelo borde följa med till Sverige i augusti, åh vore så roligt! Även Michele's bror och bros flickvän ska komma så jag tar med mig Italien hem haha. (oroa dig inte mamma de ska självklart inte bo hemma hos dig haha)


Måste berätta om en dialog jag och Michele hade i bilen igår.

Jag; Du säger aldrig "bravissima" längre när jag säger något på italienska för att du är så van att jag pratar språket nu.. Snart kommer du aldrig säga det längre.
Michele; Nej älskling, det är inte sant. I fortsättningen kommer jag att säga det till andra saker istället. Som när jag kommer hem från jobbet och frågar om du lagat mat och du svarar...
Jag; ...nej älskling jag glömde igen, sorry!
Michele; Haha men Maria då


Vad ska man säga, han måste ju lära sig hur jag fungerar! Höhö

Dagens...

Dagens humör: Lite trött men annars på bra humör
Dagens planer: Jobba och fortsätta på romanen
Dagens kändis:

Världens finaste Mary-Kate! Älskar kängorna, väska och sjal. Inte så förtjust i brillorna men de är ändå väldigt mycket MK

Dagens förklaring: Internet slutade fungera igår av någon anledning, därför som det blev så dålig uppdatering.
Dagens låt: Martin Solveig - I want you
Dagens önskan: Att jag inte behöver köpa nytt Internet innan skidresan på lördag.
Dagens tråkiga nyheter: Jag fick en inbjudan till MAXJENNY för att se deras kollektion på Köpenhamns fashion week men måste självklart tacka nej då jag inte kan åka dit... så tråkigt!
Dagens väder: 1 grad och snö!! Jävla skit.
Dagens tillägg: Varför känns det som att blogg.se har problem? Jag hade fått tre nya kommentarer och inte varit inne sedan igår morse... det är direkt omöjligt

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!