Glad påsk!

Visst är det mysigt att påsken äntligen är här! Vilket betyder att våren närmar sig med stora steg.
 
Idag har jag en massa kul inplanerat. Först ska jag och Liam hem till Nathalie och Melina för en tidig playdate. Sen när Liam sovit sin middagslur ska hela familjen hem till mamma för att fira påskafton där. Vi passar även på att fira mamma som blir 47 på onsdag!
 
Ikväll ska jag ut med två, eventuellt tre fina tjejer från mitt jobb. Länge sedan jag fick slå klackarna i taket så det ser jag framemot! Vi valde dock en lite halvtaskig helg. Inatt ställer man fram klockan vilket betyder en timme kortare på krogen. Men det blir nog alldeles lagom ändå. Kul ska vi ha i alla fall.
 
Radion ovan köpte jag förresten i torsdags. Visst är den fin? Jag vill ha en radio till köket när jag lagar mat. Den här kommer bli perfekt. Så är den rosa också.
 
Glad påsk allesammans!

Update om förskolan

Nu har jag och Theo lämnat Liam till förskolan.
 
Det är så roligt att se hur Liam trivs mer och mer där. Första veckorna när man lämnade honom så blev han alldeles förtvivlad. Det gjorde så himla ont i mammahjärtat att lämna honom. Även när man hämtade honom började han gråta, när han insåg att man varit borta. Men däremot har han redan sedan första dagen haft roligt på förskolan. Han har ätit och sovit bra och busat med de andra barnen. Men det har varit jobbigt att lämna och hämta eftersom han blivit så ledsen.
 
Efter några veckor slutade han att gråta när han fick gå över till en pedagogs famn. Man märkte att de började bli en trygghet för honom.
 
Nu den senaste tiden är det inga problem alls att lämna honom. Idag tillexempel satt några andra barn och lekte med lera. Liam skyndade genast dit, han sa inte ens hejdå. Varför bry sig om mamma när det finns så mycket annat roligt istället? När vi hämtar honom blir han jätteglad också. Så förskolan är en plats fylld av glädje nu. Vilket är en himla lättnad för mig och Sami!

Dölja trötthetstecken

Blev en tur till centrum igår för shopping innan jobbet. Jag behövde nytt busskort och Liam nya vantar eftersom hans försvann på förskolan. Blev även en födelsedagspresent till mamma som fyller år nästa vecka och lite smink till mig. Har velat testa Maybellines Dream Matte Mousse ganska länge nu och passade på när H&M hade extra pris. Blev även Max Factor Smootheffect som ska fungera bra som en concealer. Ska bli kul att testa! Bye bye tired-looking-mum.

Little Minds hos Campadre

Campadre fortsätter att leverera bra kampanjer. Den här gången är det kläder från märket Little Minds. Till Liam beställde jag de gula. Så roligt med färg! Han har inte så mycket gult i sin garderob.

Med släkten

Igår firade vi lilla Vilma som redan fyllt 3 år. Av oss fick hon en stor Nalle Puh bok med fyra berättelser i en. Hon utbrast glatt "Nalle Puh!!" så det verkar ha varit en bra present.
 
Liam har förresten börjat utveckla talet i en rasande fart. Nästan varje dag säger han ett nytt ord eller ljud. Igår tittade han på Teletubbies som han inte gjort på flera månader. Imorse gick han runt och sa "uh-oh!" till allting. Så jäkla söt.
 
Har lämnat honom på förskolan nu. Vilken härlig dag! Plusgrader och solsken. De var självklart ute och lekte när vi kom. Liam blir inte ledsen när man lämnar honom längre. Han gick genast och lekte med några kompisar. Var jag som tyckte att det var jobbigare. För jag blev lite stressad när vi skulle gå eftersom jag var tvungen att byta en bajsblöja precis när jag fått på honom alla ytterkläder. Andra gången det händer. Så när jag står i hallen och ska få på mig mina egna ytterkläder sliter Liam av sig sina vantar om och om igen. Jag blir arg och säger ifrån och sen skyndar vi till förskolan. Egentligen hade jag velat sitta och mysa med honom, säga förlåt, att det är en onödig sak att bli arg över. Men istället fick jag en snabb puss och se honom busa med kompisarna. Gör lite ont att jag inte kommer få gosa med honom förrän imorgon. Men då kommer han inte gå till förskolan förrän 13.30 så vi har en massa tid tillsammans! Tur det.
 
Nu taggar vi ännu en stängningsvecka med lite sömn. Tur att jag stänger med härliga människor.

Från 50 år till 3

Igår firade vi Samis pappa som fyllde 50 för några dagar sedan. Det bjöds på fruktbål, goda smörgåstårtor och trevligt sällskap. Liam charmade som vanligt alla och det var knappt att jag såg honom på hela dagen. När karaokemaskinen plockades fram kände vi att det var dags att avrunda. Men trevligt hade vi!
 
Idag ska jag övningsköra med mamma. Sen i eftermiddag ska vi fira min kusin Vilma som fyllt 3 år. Så Liam får även idag busa med en massa kompisar. Vi gick förresten upp 07.45 idag. Liam har inte gått upp en minut senare än 07 de senaste månaderna så ni kan gissa om jag är glad. Kul att solen skiner även idag. Nu längtar man bara efter plusgrader.

Lundmyr of Sweden hos Campadre

Såg att Campadre har en kampanj med kläder från Lundmyr of Sweden just nu. Klickade genast hem tröjan till vänster, superfin till vår och sommar. Halva priset är inte dumt det heller.

Välkomna våren med en ny garderob

Jag är sugen på lite nya vårkläder. Blusar är mina favoriter för stunden. De ovan kommer från Gina och kostar 199 kronor styck.
 
Visst är det härligt med fredag! Jag har fortfarande en kväll med stängning kvar innan jag tar helg. Men sen har jag en rolig helg framför mig. Imorgon ska vi fira Samis pappa som fyllt 50 år. På söndag blir det också kalas, då ska vi fira min kusin Vilma som fyllt 3 år. Kul att spendera helgen med släkten. Får hoppas att det fina vädret håller i sig.

Vårskor

Här är Liams nya skor, visst är de fina? Mamma hittade de inne på Åhlens. Själv vill jag ha en ny dator. Den här har blivit så seg. Någon som kan tipsa om bra, billiga datorer?
 
Idag har jag riskettan och sen stängning. Helgen närmar sig!

Liten hjälpreda

Igår när jag jobbade skickade Sami den här bilden till mig. Liam fick hjälpa till att tömma diskmaskinen och ställde alla skålar på bordet. Han är så rolig vår skatt, älskar att sortera och organisera. Kanske blir ett mattesnille som sin mamma i framtiden.
 
Stängningen igår gick bra och vi blev klara i helt okej tid. Mitt första kvällspass som skiftledare och det gick bra! Nu har jag fått egna nycklar, kort till kassaapparaterna och överfallslarm. Bara vita skjortan som saknas, får jag när jag går mitt första pass själv, vilket blir i april.
 
Idag är förskolan stängd så Liam är hemma med mig. Mamma kommer över vid 15 då jag ska röra mig mot jobbet. Eftersom jag inte fått så många timmar sömn kommer jag sova middag med Liam. Hoppas ni har några roliga planer för dagen. Berätta gärna!

Stängningsveckor

Godmorgon kära läsare! Liam tyckte att 05.50 var en bra tid att vakna så både jag och Theo är väldigt trötta nu. Imorgon kommer bli värre, eftersom jag stänger ikväll. Ska lära mig skift kvällstid så det ska bli kul! Kan det mesta redan men har inte fått göra allt ännu. Två veckor stängning har jag framför mig och två lediga helger. Vilket är perfekt eftersom jag och Sami har massor med kul inbokat de kommande två helgerna.
 
Halkbanan gick förresten jättebra igår. Det var roligt och läskigt på samma gång. Middagen med jobbet var också trevlig. Vi åt på pizza hut och pratade om allt från jobbet, mammaliv till vem som är tillsammans med vem för stunden. Man skulle kunna göra en dokusåpa om vår arbetsplats, för det finns mycket material.
 
Idag ska jag övningsköra innan jobbet. På ett sätt är det bra att det kommit en massa snö, så jag får testa på att köra med dåligt väglag, för det har jag inte gjort så mycket. Men sen får våren gärna komma fortare än fortast. Jag vill ha värme och converse.
 
Ha en fin dag i snön, halka inte runt.

Liams dopdag

Idag är det precis ett år sedan Liams dop. Vilket var en helt underbar dag. Liam stortrivdes i prästens famn och tittade nyfiket runt på alla som kom för att fira dagen med honom. När vi fikade somnade han nöjt i min famn. Tänk att det redan gått ett år.
 
Idag händer också något speciellt. Jag har halkbanan. Är supernervös. Hålla höga hastigheter på halt väglag känns obehagligt. Men alla säger ju hur roligt det är. Jag är mest orolig att jag kommer få åka med någon som är värdelös på bilkörning. För mig själv litar jag faktiskt på!
 
Ikväll ska jag på arbetsledarmiddag och sen pratades det om bowling efteråt. Jag jobbar stängning imorgon så känns nästan som att jag har två dagar ledigt från jobbet, härligt.
 
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Snabbt hej!

Hej mina underbara läsare. Sitter på min rast på jobbet och kom på att jag inte bloggat på några dagar.

Passar på att mobilblogga och visa Liams första stövlar som vi köpte igår. Från Ica Maxi faktiskt, bara 99 kronor. Perfekt till förskolan. När lönen kommer ska vi köpa nya ordentliga vårskor till Liam. Blir nog en tur till Åhléns.

Nu börjar jag jobba snart igen. Vi ses i lunchruschen!

Bilkörning

Igår hade vi en jättemysig dag hos Eleonore och Elsa. Barnen busade och vi vuxna fikade. Det är som att jag fortfarande är mammaledig, mellan utbildande dagar på jobbet. Vilken lyx att få lite av varje.
 
Något som också får mycket tid är bilkörning. Jag övningskörde med mamma igår och det gick superbra! Hon tycker att jag är redo för körkort nu. Jag har fortfarande sex lektioner kvar med körskolan (ska köra idag) och det känns ändå bra. För då kan jag finslipa det sista. Jag känner mig inte helt säker ute på motorvägen ännu, speciellt inte när jag ska svänga av och det är en skarp sväng. Sen har jag inte kört så mycket lantväg ännu. Men det är skönt att det mest är detaljer. Förhoppningsvis har jag körkort innan min syster kommer hem från Gran Canaria första maj. Vore så kul om jag kunde hämta henne från flygplatsen!

Sims Universitetsliv

Det här spelet fick jag i måndags. Såå himla kul! Spelar när Liam sover. Helt beroendeframkallande.
 
Idag är jag ledig från jobbet. Jag och Liam ska förbi BVC och fixa nya ad-droppar. Sen i eftermiddag ska vi hem till Eleonore och Elsa för en playdate. Ikväll ska jag övningsköra med mamma. Bra dag!

Sunshine mornin'

Imorse gick jag, Liam, Cornelia och Theo ut på en härlig promenad i solen. Cornelia ville förstås hålla i Theo och Liam var nöjd bara han fick gå själv.
 
Mitt favoritobjektiv, 50mm 1/8 har börjat fokusera sämre. Jag kan inte ta några bilder på nära håll längre. Väldigt tråkigt då mina andra objektiv inte ger lika bra skärpedjup. Jag är sugen på att investera i ett nytt objektiv som också är 50mm men 1/4 istället. Kostar lite mer men det kan det vara värt. Nu när dagarna är ljusare kommer kameran fram oftare. Som jag längtat efter våren!

Cornelia på besök

Den här helgen har vi Cornelia på besök. Liam skrattar konstant, han älskar verkligen sin moster. De busar, leker och myser. Liam slocknade innan Mello igår alldeles utmattad. Superkul att Robin vann förresten! Det förtjänade han verkligen.
 
Idag ska jag och Liam se på Samis handbollsmatch. Sen ska vi hem till hans mamma för en fika. Vi ska fira Samis syster Lollo som igår fyllde 25. Stort grattis Lollo!

16 månader

Idag blir vår lilla stora kille 16 månader. Finns ingen härligare, charmigare eller sötare. Varje dag med Liam är rolig. Han är en liten solstråle och jag är så stolt över att vara hans mamma.

Häromdagen åt Liam tre portioner till lunch på förskolan. Och han somnar alltid först och vaknar sist på vilan. Han har även fått sin första förskolekompis. Viggo, som jag ser med Liam varje dag jag hämtar honom.

Liam älskar att härma ljud. Nu säger han blää när något är äckligt och wiiie när något går fort. Han har blivit mammig och säger mamma mest hela tiden. Vilket jag tycker är supermysigt!

Tänk att vår bebis snart blir 1,5 år gammal. Snart börjar han säkert skolan, tar hem första flickvännen och tjatar om mobiltelefon. Bäst att man njuter av småbarnstiden!

Magsjuka?

Idag ringde förskolan när jag hade jobbat två timmar. Liam är sig själv och åt frukost som vanligt på förskolan. Men ganska tätt inpå bajsade han två gånger helt rinnande. Så det kan vara magsjuka som spökar. Det är fler andra barn som de fått skicka hem också nämligen.
 
När vi kom hem ville jag ta tempen på Liam men den har såklart slutat fungera. Så Sami ska köpa en ny efter jobbet. Liam känns varm så jag tror att han har feber. Han blir hemma imorgon också förstås. Det dumma är att både jag och Sami har svårt att vara hemma från jobbet just nu. Jag utbildas till arbetsledare och Samis chef är utomlands just nu och har lämnat största ansvaret till Sami. Så Sami har både sina egna arbetsuppgifter plus sin chefs att ta hand om. Men nu har jag vabbat två gånger så det är Samis tur och han får helt enkelt lösa det. Tycker inte att en chef har rätt att åka på en utomlandsresa i sista minuten utan att ha koll på att allting kommer vara iordning när han är borta. Så det är inte Samis ansvar och han har rätt att vabba.
 
Nu hoppas jag att det inte är magsjuka utan bara någonting han ätit. Men troligtvis kommer Liam vara hemma resten av veckan.

Homeparty

Igår var många av mina mammavänner överbjudna på ett Homeparty som jag ordnade tillsammans med pappas fru Birgitta. Hon har tidigare haft en barnklädesbutik och sålde ut sitt sortiment för 70 - 80% lägre än vad kläderna kostar i butik. Ni kan gissa om mina vänner fyndade.

Pappa hade bakat sockerkaka och jag och Sami bjöd på kaffe och te. Det blev en riktigt mysig eftermiddag och Liam var glad som fick busa med sin moster Cornelia.

Nu har jag två öppningsveckor på jobbet. Idag fick jag ta emot varor och under de kommande två veckorna kommer jag få lära mig öppningsskif. Eftersom jag har kort utbildning får jag se till att vara snabblärd! Vara koncentrerad på jobbet och lägga mig i tid för ordentlig sömn. Vilket jag för sig alltid gör. Sedan jag blev mamma har jag blivit en riktig morgonmänniska. 05.30 ringde klockan imorse och jag hade inga problem att komma upp ur sängen, härligt!

Vårmånad

Två bilder från förra sommaren då vi var i Finland. Tänk att det faktiskt är mars nu. Månaderna rusar förbi och snart har vi sommar igen. Har ni något roligt inplanerat? Vi ska självklart till Finland igen. Nu när Liam är större måste vi få upp ett staket så han inte kan springa till vattnet. Det blir djupt direkt och jag tänker inte riskera hans säkerhet. Förstås.
 
Midsommar hoppas jag på att fira i Rättvik tillsammans med pappa och hans familj. Det var så mysigt förra året. Sen i slutet av augusti ska jag, Sami och Liam till Mallis med 20 andra från Samis släkt. Aldrig åkt utomlands med så många. Lär bli en spänannde och rolig vecka. Liam kommer stortrivas då det hela tiden kommer finnas någon som vill busa med honom.
 
Men innan sommaren ska jag njuta av våren. Som förhoppningsvis inte dröjer allt för länge. Vintern har varit mysig men nu får snön gärna smälta bort och vårblommorna kika fram. Välkommen ljus!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!