Busig 3 åring

Jag höll på med mitt projekt (ja jag har ett projekt, något jag brinner starkt för och som har ockuperat mina tankar senaste tiden. Nej ni får inte veta vad det är än men snart så!) hur som helst. Jag höll som sagt på med mitt projekt när Liam kom till mig och sa "kom och titta i mitt lekrum". Han verkade glad, förväntansfull och lite nervös på samma gång. Vad hade han hittat på?
 
Så kom jag in i lekrummet och möttes av totalt kaos. Han hade rivit ner alla sina böcker och jag insåg samtidigt hur mycket böcker han faktiskt har. "vad har du gjort?!" frågade jag förtvivlat. Liam insåg att jag skulle bli arg och sprang genast och gömde sig i tvättstugan. Jag undrade hur han på allvar trodde att jag inte skulle kunna bli arg. Jag försökte få honom att städa upp efter sig men det är tyvärr en omöjlighet. Så jag fick istället förklara varför man inte får göra så här (vilket jag gjorde när jag dragit ut honom från tvättstugan) och sen städade jag upp allting medan han såg skyldig ut. Sedan dess har han varit extra snäll mot mig och förhoppningsvis slipper jag se hans rum se ut som bild nummer ett igen.

Welcome weekend

Alltid underbart att vakna upp till en fredag. Aldrig någon stress på morgonen heller då Liam är hemma från förskolan. Hittills har vi hunnit äta frukost, städa och gjort en canvastavla av barnens händer och fötter. Det var svettigt kan jag lova! Liam var superduktig och hans avtryck blev fina på första försöket. Även Leahs fot fick vi ett bra avtryck på och jag tänkte att "det här var ju inte så svårt". Då var det dags för Leahs hand. I teorin känns det väldigt lätt att ta lite fingerfärg på handen och trycka dit den på pappret. Problemet är bara att så fort man tar i hennes hand så knyter hon den hårt. Att förklara för en 11 veckors bebis att hon måste räta ut handen är inte det lättaste. Fick tillslut trycka dit den samtidigt som hon grät stackaren och resultatet blev verkligen halvdant. Men då kände jag att jag retats med henne tillräckligt. Jag får se charmen i misslyckandet, det blev en tavla i alla fall. Ni ska få se när den har torkat.

Utmaningar ökar motivationen

Tyvärr var originalbilden så här liten så lite svårt att se vad det står.
 
Den här utmaningen ska jag göra i februari! Fast bara armhävningar och plankan. Situps är inte bra att göra så här tidigt efter en förlossning och knäböj (squats) gör jag redan i en annan utmaning.
 
Armhävningarna ska jag nog klara av och utmaningen blir att göra på fötter istället för att stå på knäna. Men i slutet av månaden ska jag stå tre minuter i plankan. Just nu klarar jag knappt en minut, spännande! Gäller att växa i pannbenet också, att ge sig fan på att klara av det.
 
Jag älskar utmaningar, att tävla mot mig själv eller andra. Är en riktig tävlingsmänniska. Nu kör vi!

Work it

Idag skulle jag och My ha gått på mammafitness träningen men då instruktören var magsjuk blev det inställt. Vi tog en tur till Coop istället och köpte lite godsaker. För mig blev det ingredienser till en Raw Food yoghurt som jag såg att Nathalie hade gjort. Hoppas att den smakar gott! Ni kan få recept och bilder sen om det skulle vara av intresse.
 
När vi varit på Coop åkte vi hem till mig och körde egen träning istället. Det blev appen Mammamage, Squats och övningar från Olgas träningsbok. Perfekt när man är två och kan se om den andra gör rätt, är svårt att se själv ibland. Roligare att träna med någon annan också!
 
Jag har fortfarande träningsvärk i armarna sedan boxningen i måndags och gissar att lår, rumpa och mage kommer värka imorgon. Love it!

Mammaledighetens mysiga dagar

Idag mötte jag upp Nathalie och Joana för en fika i Farsta. Väldigt trevligt var det. Jag mumsade på en gigantisk kaka och drack två koppar ischai. Barnen sov för det mesta i sina vagnar, alla tre födda i november förra året.
 
Efter fikan blev det shopping och jag köpte Liams första gympaskor. Han börjar nämligen i februari på Knatteskutt och kommer varje söndag få testa på olika idrotter. Hans kompisar Kay och Melina kommer också gå och de lär få superkul ihop. Jag är själv taggad - trots att det börjar klockan 09 på morgonen. Sami är lite skeptisk till tiden men jag är säker på att Liam kommer stortrivas och då är det värt att gå upp tidigt några helger. Han pratar redan om att han ska börja "träna och spela matcher" lilla sötnosen.
 

Welcome monday

Igår blev det en tur hem till mamma och Kari. Vi fikade, åt mat och umgicks. Supertrevligt verkligen! Liam lekte med bilarna han hade med sig och ritade en del. Leah satt tryggt i Karis famn, hennes minspel är för underbara. Så fort hon får uppmärksamhet spärrar hon upp ögonen eller börjar att le. Så söt!
 
Idag har jag varit på ett svettigt boxningspass. Mammafitnessinstruktören som anordnade. Jäklar vad jag är mör i hela kroppen nu, riktigt bra träningspass.

Las Vegas bokat!

Nu är resan bokad som vi planerat sedan jag var gravid. I höst åker vi en vecka till Las Vegas. Jag, Sami, Lollo och Robert lär få en helt oförglömlig resa. Den var på väg att inte bli av pga mig. Var rädd, eller är fortfarande rädd att det kommer bli väldigt tufft att vara ifrån barnen så länge. Men de kommer att vara i trygga händer och vi kommer med all säkerhet ha en riktigt bra vecka. Som jag drömt om att få åka till USA! Las Vegas verkar otroligt häftigt och vi som gillar att hänga på casinon lär befinna oss i himmelriket. Lollo och Robert har redan varit där flera gånger så de kommer veta vart vi ska hänga.
 
Tjoho Vegas here I Come!

Cravings

Just nu är jag väldigt sugen på ljusstakar från Skultuna. Framförallt den ovan som blir så vacker med ett vitt ljus i mitten. För tillfället helt slutsåld och får de in nya får jag se om jag kan övertala Sami att vi behöver en ljusstake för 698 kronor.
Köpte en mixer här om dagen som är perfekt både till matlagning och för att göra smoothies. Men jag är även sugen på att införskaffa en råsaftcentrifug att göra juicer i. Den ovan verkar smidig då den gör rengöringen enklare. Kommer från cdon.
 
Sen skulle jag väldigt gärna införskaffa ett par Nike Air Max. Gärna de rosa ovan som säljs bland annat hos Zalando. Nu när jag går mina barnvagnspromenader duger de skor jag har men när jag börjar springa igen vill jag gärna ha riktigt bra springskor.
 
Vad är högst på er craving-lista just nu?

Leah och Jakob

Igår åkte jag och Leah hem till Jessica och Jakob. Det blev god lasagne till lunch och barnen var nöjda för det mesta. Jakob är 6 veckor äldre än Leah men det är ändå inte så stor storleksskillnad. Ska bli kul att se dessa två springa runt och leka med varandra i framtiden.

Fler barn än vuxna

Igår fick Liam vara hemma från förskolan så åkte vi till Nathalie istället för en dag med bus. Och bus bjöd barnen på garanterat! Liam och Melina hade superkul tillsammans och lekte med hennes leksaker. Liam hittade hennes trummor och Melina passade på att spela piano och sjunga. Om jag och Nathalie hade möjlighet att prata något? Tja... knappt. Men det var roligt att se hur roligt barnen hade. Leah och Noel var nöjda trots kaoset, de gnällde faktiskt bara när de större barnen var i Melinas rum. Verkar som att det inte bara är Leah som trivs med ljud omkring sig.

Under Armour hos Campadre

Campadre har just nu snygga träningkläder för både män och kvinnor. Märket är Under Armour och till mig blev det den fina sport BH'n ovan. Var sugen på hoodien också men vill ha en med dragkedja, så jag letar vidare.
 

Så blir havregrynsgröt gott

Jag har idrottat i så gott som hela mitt liv. Jag började med handboll och konståkning i lågstadiet. Höll på med konståkningen till mellanstadiet och om jag minns rätt var det i sexan som jag fick bestämma vilken sport jag skulle hålla på med då båda krävde mycket tid. Jag valde hanbollen och spelade enda tills jag började på gymnasiet. Vi spelade i elitserien och mitt lag kom 7a i Sverige på flick-SM. Vi var duktiga och vi älskade sporten! I högstadiet började jag även att rida och höll på till andra året i gymnasiet då jag slutade med träning helt och hållet. Annat blev intressant i mitt liv och skolan krävde mycket tid.
 
Att återgå till ett aktivt liv har alltid varit planen. När jag var mammaledig med Liam tränade jag 3 - 5 gånger i veckan på Sats. När vi flyttade ut på landet blev det för långt till gymet och jobbet tog mycket tid. När jag blev gravid fick jag foglossning vilket gjorde att jag återigen slutade med träningen helt.
 
Men nu är jag igång igen och för första gången har jag även börjat tänka på kosten. Tidigare har jag alltid ätit det jag velat och fokuserat endast på träning. Men träning och sund kost är något som ska kombineras. Jag tänker nu på vad jag äter sex dagar i veckan. En dag är min "äta för själen" dag då jag äter precis vad jag vill. På så sätt tappar jag inte motivationen.
 
Så det som jag hade tänkt att inlägget skulle handla om. Jag har börjat äta havregrynsgröt till frukost varje morgon. Något som jag aldrig klarade av förut, tyckte att det smakade riktigt illa. Men jag har hittat ett sätt att få havregrynsgröt att inte bara sluta smaka illa, utan att faktiskt bli riktigt gott! Jag har i lite mer salt än vad som står i receptet, annars är det oätligt. Sen för att det ska bli lite sötare och godare har jag antingen en tsk ljus sirap eller flytande honung. Sen äter jag det antingen med kanel eller banan och har lite mjölk till. Är jag riktigt hungrig blir det två rågmackor med philadelphiaost och avokado till. Sen kaffet också förstås!

Vilodagen

Några bilder från igår då vi firade Lucas som fyllde 16 år. Jag hade veckans vilodag från träningen och passade samtidigt på att gotta i mig massa fika. Barnen stortrivdes, Leah sov mycket men när hon var vaken charmade hon samtliga som vanligt. Liam såg jag knappt han var för upptagen med att leka med de andra barnen.
 
Idag är det måndag och ny vecka igen. Dagens träningspass är avslutad. Först 30 minuter snabb barnvagnspromenad och sedan ett pass från Olgas träningsbok. Gillar att träna innan lunchen för då smakar maten supergott efteråt. Nu är det dotterns tur att träna istället, i babygymet. Lillan börjar bli väldigt stark i nacken nu och stortrivs för det mesta när hon ligger på mage.

Smulpaj och kvarg

Igår kom mamma och Kari över för en fika. Hon hade även med julklappar från min mormor i Finland som vi inte hunnit få ännu. Liam blev jätteglad när han fick öppna fler paket. Julen gjorde honom något girig och han tror alltid att han ska få någonting när han träffar släktingar. Snart borde han inse att så inte är fallet...
 
Jag bakade en hallon- och blåbärspaj och mamma hade med sig en kvargdessert som var väldigt god. Bra val när man inte vill vara så onyttig.
 
Idag ska vi hem till mina kusiner och fira Lucas som fyller år. Hoppas ni har en mysig söndag framför er!

Mammaledigheten är perfekt tillfälle för träning

Idag hoppas jag att brevbäraren kommer med boken ovan som jag beställde i förrgår. Bara hört positivt om Olgas träningsbok för nyblivna mammor. Den innehåller massa bra övningar att göra hemma. Har även bett Sami åka förbi Rusta på vägen hem från jobbet och köpa en pilatesboll till mig. De har bollar för bara 49 kronor, tips!

Elodie Details upp till 70% rabatt

Just nu har Campadre en kampanj som vi småbarnsföräldrar bara inte får missa! Fantastiska Elodie Details till fyndpriser.
 
För mig blev det ett fint rosa spjälsängsskydd. Har varit sugen på att köpa ett nytt länge men de är så otroligt dyra. Så glad blev jag garanterat när jag såg att den ovan bara kostar 239 kronor hos Campadre.
 
Hade egentligen velat klicka hem den fina filten också men gissar att min kära sambo lämnar mig om jag beställer en filt till...

Tufft träningspass

Idag var det dags för andra gången på Mammafitness träningen.Tempot hade dragits upp ordentligt sedan i måndags och vi körde ut oss totalt. Jag är osäker på om jag kommer upp från sängen imorgon men jäklar vad bra det kändes när passet var slut! I måndags var det bortsett från mage, rumpa och core fokus på benen och idag körde vi armar istället.
 
Barnen sov inte i sina bilbarnstolar som förra passet utan vaknade ganska tidigt. Men de var för det mesta nöjda på madrassen. Leah var glad att musik spelades men blev ledsen så fort den tog slut. Vår tjej gillar ljud!
 
Vi kommer köra passet på onsdagar så tills nästa vecka får jag se till att hålla igång träningen på egen hand. Än så länge är motivationen på topp och jag tycker att det är roligt att planera in träningspass och goda nyttiga måltider. Får hoppas att detta är något som håller i sig. Träning ger så mycket tillbaka, både styrka och energi. Precis vad en nybliven tvåbarnsmamma behöver.
 

En tur till centrum

Idag mötte jag upp Nathalie för lunch och shopping i centrum. Det blev god lasagne och att sitta och prata under en längre period. Var väldigt trevligt och även vår gemensamma vän Isabelle kom förbi och gjorde oss sällskap.
 
Sen blev det att gå i butiker och för min del blev det shopping till lilleman. Två tröjor från H&M som ni ser i bild ovan och även ett par jeans. Han blev väldigt nöjd och ville genast ta på sig ena tröjan. Får se vilken han väljer till förskolan imorgon. Då ska jag och My iväg på mammaträningspass nummer två!

Mammaträning

Idag har jag och My tagit med våra bebbar på mammaträning. En jättetrevlig instruktör som hade många bra övningar. Fokus ligger på core, rumpa och mage vilket är toppen efter en graviditet. Vi kommer köra en dag i veckan i tio veckor vilket blir toppen. På egen hand blir det hemmaträning och barnvagnspromenader. Så glad att jag kommit igång med träningen nu! Imorgon är det även dags för återkontrollen på MVC, spännande.

Leah 2 månader

Idag blir vår lilla tjej redan två månader.
 
Leah väger 5302g och är 58,5cm lång. Hon har storlek 56 i kläder men vi har börjat gå över mer till storlek 62.
 
Leah ammar fortfarande varannan timme på dagen. Jag hoppas på att kunna helamma tills hon är sex månader.
 
Leah sover sämre på natten den här månaden än vad hon gjorde förra. Eller snarare så vaknar hon oftare för att äta på natten även om hon fortfarande somnar om så fort hon är mätt. Men väcker mig gör hon nästan vid exakt samma tidpunkt varje natt. Vi lägger oss vid 22 och sedan vaknar hon 02, 04, 05, 06, 07 och 08 brukar bli sista amningen innan vi går upp. Hoppas att hon snart vill äta mer sällan på nätterna.
 
Leah kan stödja nacken utan problem men vi har fortfarande en skyddande hand bakom försäkerhetsskull. Hon tycker om att stå upp i famnen och är väldigt stark i benen. Handen har hon funnit och tuggar ofta på den, gissar att vi snart får användning för hennes bitleksaker. Greppa har hon börjat träna på och kan greppa sin napp, men det sker än så länge omedvetet när hon råkar få tag på den. Hon vänder sig gärna från mage till rygg och från ryggläge har hon lyckats ta sig upp på sidan.
 
Vår älskade dotter är en glad och charmig tjej som bjuder på leenden så fort hon får uppmärksamhet. Hon har även börjat få till skrattljud och de värmer våra hjärtan. Jag är så stolt över henne och det är svårt att förstå att hon inte alltid har varit med oss. Älskade, underbara Leah. ♥

Nu är det vinter igen

Igår åkte vi hem till pappa och åt god mat och fikade. Vi firade pappa som fyllt 48 år. Liam var väldigt glad över att få leka med Cornelia igen och Leah sov nästan under hela besöket. Allt var som det brukade alltså.
 
Nu snöar det stora flingor utanför fönstret och marken är alldeles vit. Får se om man orkar ta sig ut på en barnvagnspromenad i det här vädret. Bara det slutar snöa är det lugnt. Oavsett ska jag hinna med mina squats och mammamage övningar idag.
 
Sen blir en viss liten donna 2 månader idag så ett inlägg om det kommer in lite senare!

Blev visst en body också

Campadre har just nu en stor utförsäljning med massa barnkläder och leksaker. Det vill ni inte missa!
Till Leah blev det den söta bodyn ovan från Lundmyr of Sweden i storlek 70. Blir nog perfekt till sommaren.

När det knackar på dörren

Igår kom min senaste beställning från Next. Tröjan ovan blev det till Liam. Han passar så bra i rött och jag tyckte att den var så fin.
Mer blev det till Leah då vi håller på och byter klädstorlek nu. 56 sitter antingen perfekt eller har blivit för litet och rensats ut så vi går mer och mer över till storlek 62. Till henne köpte jag två par tights, två tröjor och en klänning. Men de ligger i tvätten just nu så bild kommer när hon bär kläderna istället.
 
Idag är Liam hemma från förskolan så får se vad vi hittar på. Komma ut och få lite frisk luft står på schemat i alla fall. Hoppas ni får en fin fredag och en bra start på helgen!

Mina nuvarande träningsappar

Jag har sedan en vecka tillbaka kommit igång med träningen och ändrat om mina matvanor. Jag och Sami kör ett januari utan onyttigheter och än så länge har det gått riktigt bra. Har inte alls lika jobbigt sötsug längre och har passat på att ta bort mina chokladflingor och äter nu nyttigare mellanmål. Idag blev det rågbröd med Philadelphiaost och avokado på. Äter även en portion kvarg med kanel över och lite frusna bär efter träning. Ibland kokar jag ägg och har på smörgåsen istället när avokadon är slut eller bara för att kunna variera. Så mycket roligare att äta mellanmål nu när jag varierar mer. Nästa vecka tänkte jag testa lite annat istället, som keso tillexempel och börja göra egna smoothies igen.
 
Men mina träningsappar då! Varsågoda:
 
Mammamage  rekommenderar jag till alla som vill få en snyggare mage efter förlossningen. Oavsett hur länge sedan du fick barn!
 
En plattare mage är många mammors önskan efter en förlossning. Många sätter igång med situps men det är helt fel träning! Under graviditeten förflyttas magmusklerna åt sidan för att den växande magen ska få plats. När man vill komma i form igen efter förlossningen behöver man därför jobba tillbaka magmusklerna till sin forna plats, situps har motsatt effekt!
 
Därför använder jag appen ovan istället som har många bra övningar och man börjar från noll för att inte skada sig själv. Appen kostar 22 kronor men det är väl investerade kronor.
 
Runtastic Squats är en app för oss som vill få en kick-ass rumpa. Man börjar lätt med några få squats per dag men antalet utökas dagligen i takt med att man blir starkare.
 
Svettig är appen jag använder vid mina barnvagnspromenader. Kommer även använda denna när jag börjar springa. Vill vänta tills det är ljusare på kvällarna och när jag kommit igång mer med träningen. Men mina barnvagnspromenader går fort och ger ett jäkla flås. Perfekt att börja med innan man går in och gör andra övningar.
 
Det finns många liknande appar så man kan välja sin favorit. Jag kan se sträckan jag gått även hur långt och snabbt jag går. Jag gillar att tävla mot mig själv och försöker alltid gå snabbare än vad jag gjorde dagen innan, och lite längre.
 
Formkollen är appen där jag lägger in min vikt och mina mått. Jag är nu bara 4 kg från startvikten så min plan är inte att gå ner en massa kilon utan att få en starkare kropp. Därför var det kul att ta mina mått och se hur de kommer förändras. Förhoppningsvis kan fett bytas ut mot muskler och jag får en kropp att trivas i.
 
Vilka är era favoritträningsappar?

BVC och läkarkontroll

På söndag blir Leah två månader (jag vet tiden går läskigt fort) och igår blev det en tur till BVC för läkarkontroll. Samma läkare som Liam träffade när han hade utslag runt ögonen. Han är supertrevlig och blev helt förtrollad av vår fina lilla Leah. Tyckte att hon såg väldigt välmående ut, var stark i nacken och följde med bra med blicken. Lillan var så nyfiken både på sköterskan och doktorn och tyckte att det var helt okej att bli undersökt. Hon har bra tålamod vår tjej.
 
Vi passade på att väga och mäta förstås och hon växer som hon ska vår lilla stora tjej. 5302g och 58,5cm lång. Hennes kurva har börjat plana av något precis som Liams gjorde, mina barn växer som snabbast i magen helt enkelt.
 
Nu har jag ett dop att planera!

Mitt 2014 - november och december

Då är vi framme vid 2014's två sista månader!
 
Den 2a november var dagen Leah var beräknad men inte hade hon några planer på att lämna magen för det. Det skulle dröja åtta långa och psykiskt påfrestande dagar innan vi fick träffa henne. Den bästa dagen däremellan var sonens 3 årsdag. Han fick paket i sängen och berättade för alla han träffade att han minsann hade fyllt 3 år.
 
Sen startade förlossningen äntligen på kvällen den 10e november med att vattnet gick. En timme senare fick jag mina första värkar och två timmar och 45 minuter senare låg världens finaste tjej på mitt bröst. Så efterlängtad och så underbar från allra första stund.
 
Månaden spenderades i en bebisbubbla. Det enda som störde bubblan var att amningen gjorde så ont. Men jag kämpade på och idag helammar jag fortfarande men utan minsta smärta. Amning är istället en mysig stund med min dotter och jag är så glad att jag fortsatte att kämpa trots infektioner som gjorde amningen nästan olidlig innan jag fick medicin.
 
Det blev turer till centrum, barnvagnspromenader, Leahs första bad, hem till pappa för fars dag firande och mys med Leahs allra första kompis Noel. Årets absolut bästa månad!
 
December var inte dum heller. Sarah och K kom över för att träffa Leah och busa med Liam. Jag och Liam bakade pepparkakor, vi åkte hem för lunch hos min syster Anna och Nathalie och Noel kom över hit.
Vi såg Liams luciatåg på förskolan, jag bakade lussebullar, det blev minijul med min mamma och Kari och jag och My tog med minsta barnen för en sushilunch. När de större barnen hade jullov från förskolan passade vi på att busa hemma hos oss.
 
Jag fyllde 26 år och det firades med laxmiddag och saffransbullar. Även min syster Cornelia fyllde 8 år precis som min kusin Max så det blev en riktig kalasmånad. Jag och My tog med oss barnen till parken, det firades jul hemma hos pappa och året avslutades med nyårsfirande hemma hos My och Jonny.
 
Vilket år jag har lagt bakom mig. Är så nyfiken på vad 2015 har att erbjuda nu. ♥

Helgdag mitt i veckan

Igår åkte jag och barnen hem till Sarah och Kay för lunch och bus. Sami fick huset för sig själv och var som ett barn på julafton. Egentid som småbarnsförälder är helt klart sällsynt. Men jag var inte avis jag! Att få umgås med en av mina bästa vänner medan barnen har roligt är lika trevligt som egentid. Leah sov för det mesta till Sarahs irritation, som ville gosa med henne. För när lilltjejen väl var vaken bjöd hon på leende efter leende och har även börjat skratta med ljud! Även om hon kämpar mer än hon lyckas med att få till skrattljud så är det riktigt ljuvligt att lyssna på när hon lyckas. Charmigare tjej finns inte.
 
Idag är Liam tillbaka på förskolan efter 3 veckors jullov. Han blev jätteglad över att vara tillbaka och hans vänner sa "åh hej Liam vi har saknat dig!" När vi sagt hejdå till varandra tog jag och lillan en långpromenad i snabbt tempo med vagnen i nollgradigt väder och kramsnö. Riktigt kämpigt men kändes väldigt bra när jag kom in! Då gjorde jag lite träningsövningar för nyblivna mammor och sen blev det rågbröd och kaffe. Imorgon tänkte jag tipsa i bloggen om de träningsappar jag använder. I eftermiddag kommer jag in med sista sammanfattningen från 2014 om jag hinner. Ska nämligen till BVC på 2 månaderskontroll med Leah idag också.

Magträning pågår

Leah tycker om att ligga på mage. Hon lyfter genast huvudet högt och sedan en vecka tillbaka vänder hon alltid inom kort till ryggläge. Det ser så roligt ut nu när hon gör det medvetet. För hon börjar gunga huvudet från vänster till höger tills hon faller över halvvägs. Då tar hon i så att hon lyckas ta sig över helt på rygg. En gång fastnade armen så att hon inte kom runt ordentligt och jäklar vad förbannad hon blev!
 
Liam tycker att det är jätteroligt när Leah ligger på golvet och vill alltid vara nära och heja på henne. "Ska Leah träna nu" frågar han alltid när vi lägger henne i gymet eller på en mjuk lekmatta. Så får hon en massa pussar och peppord från sin storebror. Hans kärlek till henne är magisk att få följa. ♥

Ipad air 2

I julklapp av min underbara sambo fick jag en ipad air 2. Har vanliga ipad 2 sedan tidigare men den har Liam använt så mycket att den inte mår så bra längre. Han är inte särskilt försiktig med saker. Det kan min iphone 6 bevisa, som har spruckit över hela glaset. Ska skicka in den nu i veckan för lagning.
 
Hur som helst, är supernöjd med nya paddan! Den är mycket snabbare än den förra och kollar man på videoklipp är det mycket bättre kvalité. Beställde fodralet från ett företag på Tradera. Är så nöjd!
 

Mitt 2014 - september och oktober

Dags att fortsätta förra årets sammanfattning!
 
September började med att Liam fick busa med Theo. Det blev även middag hemma hos oss med Liams morfar och faster Lollo och Robert. Vi var hundvakt till Loke några dagar och det blev att fira Anna som fyllde 23.
 
Det röstades i valet och efteråt blev det thaimiddag med My och hennes familj. Jag och Anna shoppade och fikade i centrum och Nathalie och Melina kom över för lek och bus. Det blev en extrakontroll på MVC då min mage inte växte som den skulle. Blev skickad till tillväxtultaljud där det otroligt nog visade sig att bebis var stor för sin vecka och inte liten.
 
Min kusin Olivia fyllde år och då fick jag samtidigt träffa hennes fyra dagar gamla bror Jacob. Månaden avslutades med middag hemma hos mamma och Kari.
 
Oktober började med att jag och Anna åt sushi på East och gick sedan och såg den fantastiska musikalen Flashdance. Jag och Liam kollade på Samis handbollsmatch, det blev middag hemma hos Liams farmor och jag träffade min fina vän Lind.
Nathalie och Melina kom över på lunch och fika, jag var på nytt tillväxtultraljud för att se att lillan fortsatte att växa som hon skulle. Vilket hon också gjorde. Fick med en jättefin ultraljudsbild.
 
Vi firade Birgitta som fyllde 50, jag träffade fem dagar gamla Viggo, var till öppna förskolan med Liam och månaden avslutade med att vi hade Kalas för Liam som veckan efter blev 3 år.
 
Två bra månader som höggravid!

Årets första köp

Jag har redan hunnit nätshoppa det här året. En hel del faktiskt så kanske borde ha haft med "spendera mindre" på listan över vad jag vill göra i år. Men samtidigt mår man så bra när man köper något till sig själv eller andra!
 
Bland annat blev det vad ni ser ovan. Ett aktivitetsarmband som man kopplar till en app. Nu när tanken är att jag ska bli otroligt aktiv så är aktivitetsarmbandet toppen. Jag tycker att träning är roligare när jag kan följa upp det. Köpte även boken Superlicious som innehåller massa bra träningsövningar och kostråd. Gillade deras första bok Bodylicious så blev väldigt glad när tvåan kom.
 
Sen för att unna mig själv lite lyx när jag är så duktig och tränar - en prenumeration på Glossybox! Varit sugen länge på att gå med men blev först nu. Ska bli kul att varje månad få skönhetsöverraskningar, och kunna hitta nya favoriter.

Gott nytt 2015

Hej vänner! Nytt år och massa nya möjligheter, dags att vända blad och hela den biten. Jag tror inte på nyårslöften men däremot att fundera över vad man kan förändra för att må bättre. Tillexempel prövar jag och Sami en månad helt utan sötsaker nu. Det är dags för mig att komma igång med träningen igen efter graviditet och förlossning. Sen ska jag och Sami försöka sluta helt med svordomar, speciellt framför barnen.
 
Nyår då, det blev en riktigt trevlig kväll. Vi åkte hem till My och Jonny där det bjöds på god mat och sällskap. Större barnen busade och de mindre sov nästan hela kvällen. Jonnys bror kom över också strax innan tolvslaget. Vi sköt raketer, skålade, och sen blev det spelkväll fram till tvåtiden då det var dags att gå hem. Trodde att jag skulle vakna slutkörd igår efter dåligt med sömn men jag hade hur mycket energi som helst. Så för mig blev det att städa hela dagen. Liam som hade hållit sig vaken så länge som möjligt kvällen innan somnade igår på mattan i vardagsrummet strax före 19, lilla älsklingen.
 
Nu kickar vi igång ännu ett härligt år!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!