Weekend coming up

Idag startade jag och lilleman morgonen med nybakade scones. Så gott med marmelad till. Theo var nyfiken på vad jag höll på med och verkade vilja smaka. Men han har fått sin egen mat istället.
 
Dags för utvecklingssamtal på förskolan, väldigt spännande. Liams pedagoger pratar alltid om hans dagar men nu blir det mer detaljerat och jag är även nyfiken på deras planer inför våren.
 
Efteråt ska jag åka och hämta bilen från verkstaden. Nu hoppas jag att den kommer rulla fint ett bra tag, trött på att lägga pengar på den. Får se vad kalaset går på idag. Efteråt är det jobb som gäller för mig. Jobbar fredag - måndag så inget fredags-lyckorus här inte. Blir långhelg nästa helg istället.
 
Ni får ha en toppenhelg!
 

I'm in trouble everytime I look into your eyes

Jag måste säga att jag är väldigt besviken på Mello i år. Skitbidrag efter skitbidrag. Vissa låtar är okej men när jag tänker tanken "skulle vi kunna vinna med den här låten" så har alla fallit pladask.

Alla bidrag förutom ett, Sanna Nielsens vackra Undo. Första gången som jag tror att en ballad kan ta hem allting.
Och jag lyssnar på denna vackra låt om och om igen.

Mina fynd från bokrean

Det var väldigt roligt att gå runt bland alla hyllor med böcker igår och jag fick stoppa mig själv från att lägga ner det mesta i varukorgen.
Trodde att jag skulle köpa mest till mig själv men väl på plats hittade jag en massa till lilleman. Älskar Super-Charlie böckerna och sen fick han även sin allra första målarbok. Vi har målat nu på morgonen och han förstår redan att man ska hålla sig innanför linjerna. Sen att han inte alltid lyckas är en annan sak.
 
Köpte även en bok med fyra klossböcker. De har en massa bilder där lilleman kan träna ord, något han tycker är väldigt roligt.
 
Sen till mig själv fick det endast bli en bok, då jag ändå redan har flera nyköpta som jag inte hunnit läsa ännu. En fantasybok fick det bli. De utvalda - Tankeläsaren. Som är den första boken i en serie skriven av författaren Kristin Cashore. Får hoppas att den är lika bra som den verkar.

Från barnkläder till bokrean

Har precis klickat hem plaggen ovan till lilleman, från Next
Han behöver lite nya byxor och jag kunde inte låta bli att klicka hem den söta tröjan också.
 
Ska försöka hinna kolla in bokrean lite snabbt också innan jobbet. Hoppas på att fynda ordentligt. Sen blir det köpstopp på obestämd tid, den här månaden betalar vi nämligen Milanoresan. I maj åker vi! ♥

Afraid of the unknown

Halv sex (!) vaknade lilleman imorse och var väldigt pigg. Detta betyder att jag bara fått tre och en halv timmes sömn och borde vara mycket tröttare än vad jag känner mig. Ligger just nu i soffan under filten och ser på busungen som leker med duplo. Får se hur den här dagen blir, kanske tar en powernap undertiden Liam sover. Han brukar inte sova dagtid hemma längre men då han vaknade så tidigt (brukar vakna mellan 6.30 - 7.30) så gissar jag att han kommer vara väldigt trött efter lunch.
 
Sen i eftermiddag ska han till förskolan och jag till jobb!
 

What makes you smile

Lilleman blev väldigt glad när vi bäddade rent i hans säng med nya täcket och kudden.
"Blixteeeeen" skrek han glatt och kastade sig i sängen. Det är något med den där racerbilen alltså.
Fler med barn som är tokiga i Blixten McQueen?

Bäst i butik just nu

Jysk har på senare tid fått in väldigt mycket fint. Ovan har ni några av mina favoriter.

Ny arbetsvecka och jag börjar stänga igen. I slutet av veckan ska jag även ha utvecklingssamtal på lillemans förskola, spännande.
 
Kommer även lämna in bilen på reparation den här veckan. Är lite småstrul som behöver fixas inför besiktningen i sommar. Tiden går så snabbt så lika bra att ta tag i det på en gång.
 
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Spend, spend, spend

Igår fick lilleman umgås med sin mormor på eftermiddagen medan jag och älsko shoppade.
 
Först blev det en tur till Jysk där vi köpte vita bordstabletter, ny tvättkorg (ja vit den med) och ett Blixten McQueen set med täcke och kudde till sonen. Om han blev glad? Han släpade runt på täcket vart han än gick igår.
 
Efter Jysk blev det en tur till Cervera. Där köpte vi en ny stekpanna, vi ville ha en rejälare och bättre än de vi redan har. Sen blev det även lite nya muminbestick till lilleman.
 
Avslutningsvis åkte vi till centrum och besökte Kappahl där vi hittade lite nytt till sonen som ni ska få se senare. Men det blev bland annat en tröja med Blixten och Bärgaren som han blev lika förtjust i som i täcket. Han ville självklart ta på sig den på en gång och när det blev dags för pyjamas vägrade han så han fick även sova i tröjan. Får se om jag får av den idag...
 
Efter Kappahl blev den en tur till H&M där jag hittade lite nytt till mig själv. Klänningen och koftan ovan. Verkar som att jag förälskat mig i grått igen, jag som vill ladda med pasteller till våren. Men det finns ju fortfarande tid för det. Hittade även en underbar jeansskjorta men den fanns såklart inte i min storlek, så typiskt.

From one world to another

Det är jobb, jobb, jobb som gäller för min del vilket är anledningen till att jag inte hinner med bloggen. Kommer nu in snabbt med ett inlägg innan det är läggdags. Alarmet ringer 04.45 imorgon så jag behöver komma i säng i tid.

När jag inte jobbat har jag och älskling plöjt igenom Twilight filmerna. Idag såg vi Breaking Dawn part 1 och imorgon är det dags för part 2, sen är vi klara med alla filmerna. Får se hur länge det dröjer innan jag börjar om igen... De är beroendeframkallande. Finns inte mer kärlek än vad som är samlat i Stephenie Meyers fina böcker. Tycker filmerna bara blir bättre och bättre och önskar att det kunde komma fler. Då det tyvärr aldrig kommer hända är det tur att kan man börja om från början och kolla igen. Om och om igen.

Breddat bloggen

Nu har jag äntligen tagit tid till att bredda bloggen. Förut var jag en riktig haj på stilmallar och kunde mycket. Men sen hade jag inte tid för bloggen längre och när tiden/intresset väl kom tillbaka hade jag glömt allt vad content och wrappers var för något. Nu kände jag att det var dags att kasta sig in i kodmallar och stilmallar igen och efter någon halvtimme (och ett jäkla googlande) senare har jag nu möjligheten att lägga in större bilder i bloggen.
 
Självklart börjar vi med världens finaste son.

The Incredible Face Mask

Jag har fått möjligheten att testa två ansiktsmasker från MayBeauty. Nu har ena försvunnit, antar att lilleman gömt den någonstans. Men den andra tänkte jag testa ikväll när han sover.
 
Vill ni också testa ansiktsmasken? Just nu får ni 50% rabatt om ni anger koden fashionstars50
Ett tips är att vänta tålmodigt tills masken torkat helt när den sitter på ansiktet. Då är det mycket lättare att ta av den efteråt.

Lycka för en läslus

Här är mina tre senaste böcker. Wuthering Heights är en bok som Bella läser i New Moon som jag blev väldigt nyfiken på. Är ju en klassiker och har inspirerat många andra böcker och filmer.
 
Halvblod och City of bones har jag blivit tipsad av läsare om. Jag ville ha böcker som kommer upp till Twilights nivå och jag hoppas verkligen att dessa gör det. Får se vilken jag börjar med. Gillar att båda två är första böckerna i två bokserier. Finns inget bättre än när man hittar en bok man älskar och får sedan läsa flera i samma serie.

We are only running to get high

Jag och min kärlek tycker om att ha en ursäkt att skämma bort varandra, som så här på alla hjärtans dag tillexempel. Vi har ätit god mat (tacos) och myst i soffan tillsammans med lilleman. Jag funderade på att köpa något till Liam men han har så jäkla mycket grejer redan och jag  tyckte att en massa kärlek var tillräckligt bra att ge.
 
Däremot ville jag ge någonting i materiell väg till min kära sambo och det fick bli två fina ölglas. Vi har så många vinglas men inga ölglas, om man bortser det jag fick från Hard Rock Café. Så det var en väldigt uppskattad present.
 
Av Sami fick jag alla Twilight filmerna i en samlad box samt Agnes senaste skiva. Jag är ju både en Twilightnörd och Agnesnörd så ni kan gissa hur glad jag blev. Älskling vet alltid hur man får mig nöjd. På söndag blir det Twilight maraton efter jobbet och imorgon är det jag som sjunger med till Agnes i bilen på väg till jobbet.
 
Hoppas ni har haft en fin alla hjärtans dag kära läsare. Massa kramar till er, och trevlig helg!
 
 

Alla hjärtans dag

Min familj är min stora kärlek. Aldrig har jag varit så lycklig som jag är nu och det har jag min fantastiska sambo, livsnjutare till son och kramgoa pälsboll till hund att tacka för. Idag kommer jag tänka på er precis hela dagen och ikväll blir det familjemys i sann alla hjärtans dag anda.
 
Ta hand om er kära läsare ♥
 

Just nu

Jag är hemma från jobbet sedan någon timme och vi ligger i vår säng med lilleman. Hoppas att han ska somna snart så vi vuxna kan ha lite egentid innan det är sovdags.
 
Imorgon är det alla hjärtans dag vilket är en riktigt mysig dag enligt mig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, om man kan fira en kanelbulle kan man fira kärleken. Sen behöver det inte handla om att man köper en massa saker till varandra. Jag ser framemot att vara extra kärleksfull mot min familj. Och vara tacksam för det jag har och att jag har så mycket kärlek i mitt liv. Ja jag är förstås tacksam varje dag men det är mysigt att ha en dag då man blir extra påmind om det. Sen att jag och älskling är suckers för presenter och tycker det är roligt att ge varandra något litet är en helt annan sak.

You bring light to my heart

Här har ni några av köpen jag fyndade på Ikea. Den fina ljusbrickan var nedsänkt i pris och jag fick den för endast 9 (!) kronor. Även ljusblocken fick följa med hem och ska tändas inom en snar framtid.
 
Idag har jag och lilleman varit och hämtat ut paket. Böcker till mig! Om några dagar borde fler böcker jag beställt komma och då ska ni få se vilka jag köpt. De flesta är tips från er nämligen. Nu ser jag framemot många mysiga kvällar med tända ljus och sträckläsning. 

Bäst i butik just nu

Rum 21 har många inredningsdrömmar. Till våren är det så fint att inreda med pastell, bara jag kunde få min kära sambo att godkänna rosa. De tre vaserna längst ner till vänster har jag suktat efter länge, måste bara komma på en bra plats att ha dem på. Den fina apan Kay Bojesen är underbar men kostar över tusenlappen.
 
Sen den söta klockan skulle jag väldigt gärna ha i lillemans sovrum och spegeln skulle passa fint i vår hall.
 

Bra team

I helgen åkte jag och lilleman själva till Ikea. Jag var väldigt orolig över hur det skulle gå, men ville passa på undertiden Sami hade match och vi ändå var i närheten.
 
Det gick bättre än väntat. Nog blev det många stopp, som tur är finns det många lekplatser för de små inne på Ikea. Han hann till och med att leka med lite andra barn. Jag blev glad för jag fick köpa det jag ville ha. Så nu har vi äntligen gardiner till vardagsrummet och hylla till lillemans sovrum. Blev även lite annat smått och gott. Imorgon ska jag och Sami få upp allting här i hemmet och sen är det allt dags att ni får lite fler bilder på vårt hem.

Bamse på bio

Igår åkte jag och Sami till Heron med Liam och såg på Bamse. Först hann vi med lite mat, Liam fick åka bilar och fick även en egen Blixten-ballong. OM han var stolt, ni anar inte.
 
Sen blev det att köpa popcorn och se nya filmen Bamse och tjuvstaden. Första kvarten var han alldeles till sig och skrek Bamse flera gånger. Tur att det var många barn i salongen som betedde sig likadant, så man inte behövde skämmas. Istället var det riktigt roligt. Sen satt han stilla och tittade på hela filmen. Först sista fem minuterna som han blev rastlös och ville stå upp istället. Så första biobesöket gick över förväntan, en timmes film var ganska lagom. Tur att vi inte såg Frost som är nästan två timmar. Den får vi se här hemma istället när den kommer ut.

Dinner with friends

Igår var vi hembjudna till Nathalie och Anders. Det bjöds på riktig god mat och barnen busade för fullt. Lilleman följde efter Melina vart hon än gick och de har börjat prata så mycket båda två. Superkul att följa.
Idag har vi varit på bio med lilleman och även hunnit med en tur till Ikea. Mer om det imorgon då ni ska få lite bilder. Imorgon börjar jag jobba redan klockan sex med veckoinventering. Så det är tidigt i säng som gäller. Hoppas er helg har varit lika bra som min.

Laughter fills the air

Igår tog jag, lilleman och Theo bussen hem till mamma. Det blev lite bus innan Sami kom över och vi åt middag. Även Anna kom efter ett tag och joinade oss. Vi drack lite vin och pratade om allt och inget. Träffar mina kära familjemedlemmar alldeles för sällan nuförtiden. Svårt att hinna med, längtar till sommaren då det finns mer tid.
 
Idag vaknade lilleman redan klockan sex. Han som har sovit till åtta de senaste veckorna ska såklart gå upp tidigt när det är min tur att gå upp med honom. Imorgon när det är Samis tur och jag har sovmorgon lär han sova till åtta igen som vanligt. Brukar vara så.
 
Men, men det är inte hela världen. Mer tid på morgonen är inte fel och jag har ett hus som behöver städas. Först lite bananpannkakor till frukost bara.
 

I'm ready to blow my mind

Här hemma har det varit full fart hela morgonen. Lilleman väckte mig med att skrika "eeeeeh MAAAMMMAAA gå neeeeeer". Så det var bara att vakna. Men just nu är det lite lugnare tempo. Han kom fram och sa "kram" för första gången och vi har myst i soffan. Nu tittar han nöjt på bilden på Theo jag tog imorse och håller mig i handen, lite halvsvårt att skriva. Lyssnar på Emil gör vi och nu tjatar han om att vi ska byta till pippi.
 
Idag blir det att åka hem till mamma för middag. Lilleman kommer bli väldigt glad över att få träffa mormor igen, var ett tag sedan nu. Imorgon ska vi hem till Nathalie och Anders för middag och på söndag hoppas vi på en tur till biosalongen hela familjen. Bra helg! Efterlängtade helg.

Just nu

Igår hämtade jag ut Pippi och Lotta och idag till lillemans stora glädje kan vi titta på filmerna. "Titta mamma pippi, titta apan, åh titta hästen". Haha så söt, snart går han nog runt och säger Lilla Gubben och Herr Nilsson.
Igår var en extra jobbig stängning där allting gick fel. Slutade till och med att det började brinna hundra meter bort från restaurangen och jag fick ringa 112. Hoppas att ingen kom till skada, såg ut att brinna i ett villaområde.
 
Idag stänger vi tre timmar tidigare vilket betyder att det inte kommer bli lika sent (igår var vi inte klara förrän efter halv två). Jag och lilleman kommer ta det lugnt här hemma innan han ska till förskolan i eftermiddag. Blir både pippi och lotta och sen lite bus i lekrummet. Jag har börjat piggna till efter sex timmars sömn så det blir nog en dag av detta också.

Bäst i butik just nu

Tänkte börja med en ny grej i bloggen och det är att lägga ut mina favoriter för stunden från en specifik butik. Vi börjar med Zara Home!
 
Ja vitt är ju som ni vet min melodi och Zara har många godbitar. Hur underbar är inte rosen till höger? Aldrig sett en finare ljusstake förut. Sitter och funderar på att klicka hem den med en gång men måste bara komma på ett bra motargument mot Samis "vi har redan för många ljusstakar". Någon som har ett förslag?

Loving you

Igår hade jag en ovanligt mammig kille. Liam ville att jag skulle leka med honom hela dagen och jag fick absolut inte ta upp mobilen för då blev han jättesur. I soffan efter maten ville han ligga och kramas och han tryckte sig nära, nära. Om jag njöt? Som bara den! Att han vill leka med mig brukar han vilja men att ligga och mysa i soffan innan läggdags? Det är tyvärr inte lika vanligt längre. Så tack älskade lilleman för igår.

Everything that kills me makes me feel alive

Jag är tillbaka i Twilightvärlden. Läser om böckerna för tredje gången och ligger för tillfället på New Moon.
Första gången jag läste boken gillade jag den inte alls. Avskydde Jacob och att Bella verkade börja få känslor för honom. Hur kan man få känslor för någon annan när man redan träffat sin själsfrände? Även om den personen krossar ens hjärta?
 
Först när jag kom till bok nummer fyra, Breaking Dawn, där Jacob har en egen del började jag förstå honom. Då var det bara Bella som jag tyckte var dum i huvudet.
 
Men nu, när jag för tredje gången läser New Moon förstår jag den på ett annat sätt. Jag förstår varför Bella förälskar sig i Jacob när Edward lämnar henne. Han är hennes sol som hon själv beskriver det och den enda personen som får henne att må bättre, även om hon inte är sig själv längre. Jag skulle kunna skriva en hel uppsatts om den sortens kärlek och varför den inträffar. Även om jag aldrig upplevt något liknande själv. Då 1. Sami är inte övernaturlig 2. Han kommer (förhoppningsvis) aldrig att lämna mig och jag 3. Har inga förväntningar eller förhoppningar på att någonsin förälska mig i någon annan. För att 4. Sami har allt vad jag vill ha och alltid letat efter.
 
Hur som, Stephenie Meyer är fantastisk som skrivit fyra helt magiska böcker. Som jag kommer fortsätta att läsa om, analysera och förälska mig ännu mer i. Jag har alltid älskat att läsa böcker men så fäst som jag är i dessa har jag aldrig varit tidigare.
Om någon av er vet böcker som kommer upp i samma klass så får ni gärna tipsa!

iPad love

Igår kom mitt nya fina ipadfodral. Det är det fjärde jag köper till paddan, lilleman är duktig på att nöta ut prylar.
Innan har jag bara haft enklare fodral men den här gången ville jag ha ett 360 graders fodral. Superfint och perfekt att man kan vänta ipaden precis så som man vill ha den. Kärlek.
 

Till samlingen

Klickade hem två nya filmer till lilleman igår. Han har börjat tjata om pippi och vi ska sjunga pippi mest hela tiden. Då måste man ha två fantastiska filmer också. Helst skulle jag vilja ha alla Astrid Lindgrens filmer.

Another way to catch a ride

Den här morgonen har börjat på bästa sätt för mig. Vem vill inte ligga i soffan medan mannen städar? Lilleman vill alltid hjälpa till, antingen genom att dammsuga eller genom en åktur. En riktig liten virvelvind det där.
 
Idag kommer troligtvis My och Theo över för lite bus innan jag ska till jobbet. Snart är stängningshelgen över och vi hoppas på en lugn kväll. Den kommande veckan bjuder på mycket ledighet och det tackar jag för. Får se vad man kan hitta på för kul då.

The grass is only green where you water it

Weheartit
Igår gjorde jag bananpannkakor till mig och lilleman. Jäklar vad gott det var och superlätt verkligen. Rör ihop en banan med två ägg så är smeten klar. Jag hade i lite vanilj också för den goda smakens skull. Det här kommer garanterat att bli en klassiker!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!