Livet med två barn

Som ni märker prioriteras bloggen lätt bort och det går många dagar utan att jag bloggar. Egentligen önskar jag att jag hann uppdatera den oftare. Har så mycket dokumenterat från mammaledigheten med Liam och vill så gärna ha det även från denna mammaledighet.
 
Så vad hittar vi på under dagarna? Liam går till förskolan måndagar till torsdagar 09 - 15 vilket han älskar. Då brukar jag och Leah gå till öppna förskolan, umgås med vänner som också är mammalediga eller bara ta det lugnt hemma. När man bor i hus finns det alltid någonting att göra och någonstans att städa. Så håller oss sysselsatta gör vi allt! Ibland åker vi in till stan eller något köpcenter för shopping också.
 
När vi hämtat Liam från förskolan går vi alltid till parken för lek. Det är bara om det spöregnar som vi går hem istället. På fredagar brukar jag ta med båda barnen till öppna eller så åker vi och träffar andra som också är lediga. Nu när sommaren närmar sig blir det att man hänger ute hela dagarna om vädret är fint.
 
Jag älskar livet som mammaledig!
 

Ansiktsmask från Maybeauty

Dessa ansiktsmasker från Maybeauty är mina favoriter. Lämnar huden silkeslen!
De är även perfekta innan sommaren då de lyfter bort döda hudceller. Detta leder till att man får en mycket jämnare solbränna, som även stannar kvar längre.
 
Vill ni också ha denna ansiktsmask? Just nu får mina läsare 30% på hela köpet! För att aktivera rabattkoden behöver ni bara följa denna länk.

Förfirande av mors dag

I söndags åkte vi till Sundby Gård för en mysig brunch vid vattnet. Vi tjuvstartade mors dag firandet för att min syster skulle kunna vara med och fira mamma, som jobbar nu i helgen. Väldigt trevligt var det, underbart väder hade vi också. Även förra året firade vi mors dag här, får gärna bli en årlig tradition!

Hela min värld

Det finns stunder i livet då man får uppleva någonting helt fantastiskt. När jag träffade din pappa var en sådan stund. Eller när vi fick din storebror. Att få dig har varit precis lika underbart. Det är som att mitt hjärta vuxit för varje ny familjemedlem jag fått. Ni är hela min värld. Jag är så otroligt tacksam Leah, för att jag har er. ♥
 

Ett glas vin i solen

Jag har fått möjligheten att prova vinet Faustino. Det är ett rödvin som kommer från Spanien. Vinet är gjort på 85% tempranillodruvor och 15% merlotdruvor.
 
Väldigt roligt att få provsmaka ett så här gott vin. Det smakar inte alls som något vin jag prövat tidigare då det har så mycket smak av frukt. Perfekt som sällskapsvin i sommar på en sen picknick när man ser kvällssolen gå ner.
 
Prisvärt är det också, 199 kronor. Vill ni beställa boxen kan ni göra det här.

Lillasyster på besök

Sedan i fredags har min lillasyster Cornelia sovit hos oss. Med sig hade hon familjens hund Cilla också så vi har verkligen haft fullt hus. Väldigt trevligt!
Igår blev det lek på Andys lekland tillsammans med Lollo, Robert och Roberts systerson som bara är några månader äldre än Liam. Väldigt roligt hade barnen och det blev flera timmar med lek. Väl hemma avslutade vi dagen med att titta på filmen Kalle och chokladfabriken.
 
Runt tolv kommer pappa och Birgitta över för att hämta Cornelia och Cilla, men först blir det fika!

När pappan golfar

I söndags bestämde sig Sami och Robert spontant för att golfa på eftermiddagen/kvällen. Så jag och barnen passade på att åka med faster Lollo till Andys lekland undertiden. Väldigt mycket folk hade hittat dit en söndagkväll men vi hade trevligt ändå. Leah blev så trött av all intryck att hon somnade mot min axel. Liam cyklade, hoppade studsmatta, gick i klätterställningen och åkte rutschkana. Om och om igen. Det var en väldigt trött och nöjd kille som somnade den kvällen.

Arlas kosläpp

Igår tog jag och Carro med oss barnen till Berga där Arla har ett gäng kor som skulle ut på grönbete. Solen sken och det var inte ett moln på himlen, helt perfekt dag bara tack vare vädret. Arla hade ordnat kosläppet riktigt bra tycker jag. De hade somrig musik, en stor upplåst ko som barnen genast ville leka med och så bjöd de på ekologisk mjölk och smarriga bullar.
 
Sen var det dags för kosläppet och det var väldigt uppskattat. Ja Leah somnade så fort korna började rusa ut så hon fick kanske inte ut så mycket av dagen. Men Liam var väldigt nöjd och det märks verkligen att han är en riktig liten djurvän han! Inte alls omöjligt att vi kommer stå vid staketet även på kosläppet 2016.

Leah 6 månader

Idag blir mitt lilla troll 6 månader vilket innebär att hon är ett halvår redan. Det kan inte sägas för ofta, tiden går så fort! Självklart utvecklas hon och växer i en rasande takt också.
 
Leah väger 7465g och är 66,5cm lång. Hon bär storlek 68 i kläder men vi har börjat lite smått med 74 också.
 
Leah helammar ännu. Vi försöker lägga till ett mål mat om dagen men det brukar bli att hon vill amma efter att hon har ätit. Vi har ännu inte hittat någon gröt eller välling som hon tycker om. Hon ratar flaskan helt och hållet, oavsett vad den innehåller.
 
Leah sover med samma rutiner som tidigare. Hon sover om nätterna men vaknar 2 - 3 gånger för att äta. Dagtid sover hon oftast en längre vila på förmiddagen och en kortare på eftermiddagen.
 
Leah kan sitta utan stöd. Strax efter att hon blev fem månader började hon få till det och nu har hon så bra balans att hon nästan aldrig faller åt något håll. Än så länge finns det alltid någon intill ifall att hon skulle tappa balansen. Leah stoppar allting hon kommer åt i munnen. Hon är väldigt nyfiken av sig och greppar efter allt hon kommer åt. Detta innebär att man inte kan ha henne i famnen när man äter längre, eller dricker kaffe.
 
Leah pratar inte med ord ännu förstås men hon låter en del ibland i alla fall. Inte lika mycket som brorsan gjorde i samma ålder men hon jollrar till när hon är extra glad. Hon kan även använda ett ljud där hon spottar en massa. Svårt att förklara men det är väldigt gulligt i alla fall.
 
Bästa lilla Leah, jag ser framemot de kommande sex månaderna också. Innan jag vet ordet av firar vi din första födelsedag. Jag tänker njuta av sista tiden med en liten bebis i familjen! ♥

Bröd men inte gröt och välling

Om en vecka blir vår lilla tjej ett halvår och det här med annan mat än amning bör mer och mer bli en del av vår vardag. Leah ammar fortfarande till största del men vi har försökt att få in en måltid mat om dagen. Palsternacka är favoriten helt klart, och smörgåsrån även om det förstås inte ersätter en måltid. Bröd verkar vara det hon älskar men tyvärr gillar hon varken gröt eller välling.
 
Av gröten får hon kväljningar och vägrar att äta. Välling har vi bara hunnit testa majsvälling hittills (igår) och det var svårt att säga om det var flaskan eller vällingen hon ratade. Men hon ville inte äta det i alla fall. Hon har aldrig gillat ersättning och då hon inte gillar gröt tänkte jag att vanlig välling inte är hennes grej. Ska testa om några dagar men har inte så stora förväntningar. Får prata med BVC imorgon om hur vi ska göra. Än så länge har jag massor med mjölk så känner ingen stress egentligen. Men tråkigt om hon inte kommer lära sig att gilla varken gröt eller välling.

Långhelgen

Då har man lämnat en långhelg bakom sig och mycket hann vi med! I torsdags blev det att kolla på brasa med My, Jonny och Samis familj. Liam och Theo var väldigt nyfikna på brasan och efteråt blev det dragning i lotteriet där ett av våra nummer drogs först och Liam fick en sparkcykel. Inte illa!
 
I fredags kom Nathalie, Melina och Noel över för lunch och lite lek. Precis lika trevligt som alltid. Liam spelade memory för första gången, något både han och Melina tyckte var riktigt roligt.
 
I lördags blev det en tur till centrum för lite shopping och lunch med Samis familj. Igår kom My och Jonny och deras barn över på middag. Vi grillade kött och drack gott. Bra avslut på en väldigt bra långhelg.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!