Date Night

Igår åkte jag och Sami till Heron för bio. Vi var tidiga så att vi hann gå runt och kolla lite. Vi köpte disneyklassiker nr 14, Peter Pan, i blu-ray. Vi samlar på klassikerna och det var ett tag sedan vi köpte någon nu. Vi såg på filmen idag tillsammans med Liam.
 
Efter shoppingen gick vi och åt. För mig blev det sushi. Valde bara lax och avokado, de som är allra godast.
Sen gick vi och såg Berättelsen om Pi. Som var en väldigt vacker film. Gick inte att hålla tårarna borta mot slutet. Rekommenderar er verkligen att se den.
 
Nu ska jag snart sova. Jobbet ringde och undrade om jag kunde börja 07 istället för 08 imorgon då två personer sjukanmält sig. Självklart ställer man upp! Vilket betyder att jag måste gå upp tidigare. Jag som älskar sömn tänker se till att vara tidigt i säng. Ska bara tidsinställa ett inlägg först, kommer upp imorgon!

Lek på schemat

Igår hade jag och Liam jättetrevligt hos Rebecca och Nathan. Barnen busade och Becca hade bakat en jättegod chokladkaka.

Filmen Berättelsen om Pi var förresten oerhört bra! Mer om den senare. De visade den längre versionen av Liams reklamfilm innan. Han var helt underbar! Var flera i biosalongen som charmades av hans avslutande busiga skratt. Fina lilla Liam.

Idag ska vi till öppna förskolan för troligtvis sista gången. I alla fall på länge. Efteråt blir det lunch i centrum. Sen ska vi till Cervera där vi har presentkort. Vi avslutar med en tur till BVC för att väga Liam. Får se om han nu har passerat 10 kg. Såg förresten igår att han fått en till hörntand. Så han har totalt 9 tänder, ser ut som att den tionde är på väg också.

Nu ska jag äta frukost!

Mitt 2012 - november

Nu är jag snart klar med sammanfattningen av förra året. Vi är framme vid näst sista månaden, som förstås var väldigt speciell. Ni vet väll varför?
 
Månaden började med träning. Jag och Anna tränade på Sats medan Liam lekte nöjt på minisats. Jag och Linn tog med oss barnen hem till Nathalie för lek. Världens finaste Liam fyllde 1 år! Vilket vi firade med två kalas. Efter hans ettårsdag började jag lägga ut klart färre bilder på honom i bloggen. De flesta bilder ser man honom endast bakifrån. Det fick bli lösningen för att jag fortfarande skulle kunna dokumentera våra dagar med bilder. Jag har självklart tagit vanliga fina bilder på honom också. Men de håller jag för mig själv och nära och kära.
 
Jag och Anna åkte till stan för en lunch med pappa. Vi gick även ut tillsammans med ett gäng tjejer. Toppenkväll! Det blev många turer till öppna förskolan även denna månad. Jag och Liam hälsade på Ullis hundcafé och myste med Tiffany. Theo fick stå modell för nya kläder.  
 
Jag och Liam gick till BVC för hans 1årskontroll. Sami fick följa med eftersom det även innebar 1årssprutan. Jag gick ut med Sarah och Lind för några drinkar. Jag, Nathalie och Isabelle tog med barnen till leklandet Kataach. Vilket ställe! Barnen var i himmelriket.
 
Snön kom och Liam fick åka pulka för första gången. Pappa, Birgitta och Cornelia kom över för en fika och Liam lekte genast med Cornelia. Månaden avslutades med att jag, Liam och Theo åkte hem till Sarah och Kahléen. Blev två dagar med lek och öppna förskolan. Vilket härlig månad. Ett bra avslut på Liams första år. ♥
 

Lek och bio

Idag ska jag och Liam hem till Rebecca och Nathan för lek. På bilden ovan var de bara fyra månader, så små! Första gången de sågs var de bara 4 veckor gamla. Jag är glad att Liam fått så många vänner från födseln. Nog en av anledningarna till att han blivit så självständig. Han känner sig jättetrygg med andra barn. Han är blyg när han möter vuxna han inte känner igen. Men med barn är det aldrig ett problem, då vill han alltid vara med och leka. Även om barnen är 5 - 6 år äldre än honom.
 
Ikväll ska jag och Sami på bio och se Berättelsen om Pi. Jag har fått övertala Sami att gå och se den med mig. Han tror att den ska vara seg, men jag har bara hört positivt om den. Sen lär de visa Liams reklam innan filmen, den längre versionen. Nästan det jag ser mest framemot. Förstås.
 
Vi hörs lite senare, får se om jag hinner tidsinställa något inlägg. Ha en fin dag.

Filippa 8 år

Idag har vi spenderat dagen hemma hos mina kusiner. Filippa blir 8 om några dagar vilket vi firade idag. Liam hade en massa vänner att leka med så han var väldigt nöjd. Han fick även smaka semla för första gången. Han hade ätit hela om jag låtit honom. Så gott var det!
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Måndag - tisdag jobbar jag 07 - 16. Sen är jag ledig onsdag till torsdag igen. Inte helt fel, eller vad säger ni? Samis sista vecka som pappaledig. Ja han ska vara pappaledig i sommar igen men för den här gången. Det är några av er som undrat hur Sami har trivts som pappaledig. Han har haft det toppen, jag tror inte att han är särskilt sugen på att börja jobba igen. Den här månaden har gått riktigt fort.
 
Godnatt!

Mitt 2012 - oktober

Oktober började med att Nathalie bjöd över mig, Mikaela och Isabelle på en fika. Medan våra barn busade runt. Jag och Sami åkte till hans mammas hundbutik där Liam hade mycket att titta på. Det blev många turer till öppna förskolan och jag och Liam hälsade på Jenna och Joyce.
 
Jag fikade med Sarah i Tumba centrum, spenderade kvällen hemma hos pappa där även Mari, Jens och deras barn hälsade på. Jag och Nathalie tog med barnen till Underbara Barn mässan i Älvsjö. Jag, Liam och Theo hälsade på Orvokki och Esko. Jag och Sami åkte hem till Chribba och Nisens nya lägenhet. Sarah, Johan och Kahléen kom över till oss för middag och Samis lillasyster Tiffany sov över hos oss.
 
Jag och Liam åkte hem till Rebecca och Nathan för bus. Jag och en annan Rebecka gick på bloggevent tillsammans. Sami fyllde 22 år och vi firade 2 år tillsammans med att åka och bowla. Jag och Liam åkte hem till Sarah och Kahléen för en dag ute i höstvädret. Det blev middag hemma hos mamma när Anna kom hem från Rhodos och jag fick tid att gosa med lilla Freja.
 
När jag går tillbaka och gör dessa sammanfattningar inser jag verkligen vilken bra mammaledighet jag hade.

Casall hos Campadre

Gick in på Campadre för första gången på länge. Såg att de hade en kampanj med träningskläder från Casall. Mitt absoluta favoritmärke när det kommer till träningskläder. Klickade genast hem toppen till vänster. Var nära att fler plagg fick följa med men lyckades låta bli. Har en hel del utgifter den här månaden, men lite får man shoppa i alla fall. Tycker jag.
 
Nu när jag jobbar blir det bara 2 gånger i veckan som jag tränar. Men är ändå glad att jag kommer iväg något överhuvudtaget. När jag börjar jobba skift igen kommer jag kunna träna oftare. För då kommer jag kunna träna innan jobbet när Liam är på förskolan. Då ska jag försöka komma iväg 3 - 4 gånger i veckan. Träning är livet!

Moppbebisen

Mamma lyckades ta dessa fina bilder från Liams reklamfilm. Han var så liten! Inspelningen ägde rum i slutet av augusti förra året, när han skulle bli tio månader. Han hade precis börjat ta sina första steg men föredrog fortfarande att krypa. Vilket var tur eftersom det var vad som krävdes i rollen. Veckan efter gick han redan mer än vad han kröp, så det gäller att ha flyt. Min fina lilla pojke.
 
Den här helgen är jag ledig och jag ska njuta enormt. Sen jobbar jag nämligen tre helger på raken. Anledningen är att jag är ledig tre dagar när Liam har sin inskolning. Bara 10 dagar kvar nu. Vart tar tiden vägen? Vi har fått alla papper som måste fyllas i och all information om förskolan. Det verkar jättebra, jag hoppas att Liam kommer trivas. De har en stor utegård som de leker i varje dag, så han kommer få en massa frisk luft. Ska bli kul att vara med tre dagar och se hur de jobbar.
 
Idag ska vi leta födelsedagspresent till min kusin Filippa som fyller åtta år. Vi ska fira henne imorgon. Kom gärna med tips på vad man kan ge en åttaåring. Själv har jag inga idéer än så länge.

Tre dagar jobb

Godmorgon! Sitter nu och äter frukost och passar på att mobilblogga. Liam var trött imorse och vaknade inte när mitt alarm gick. Så nu har jag massa tid innan min buss går. Det går fort att göra sig iordning när man inte har ett busfrö att se efter.

Igår åkte vi som sagt hem till Sarah och Johan. Vi pratade om kryssningen vi ska på i slutet av februari. Kommer bli jättekul! Längtar.

Nu måste jag borsta tänderna. Hoppas ni får en fin onsdag.

Ledig dag

Hej på er! Efter fyra dagar jobb är jag nu ledig och har tid för bloggen igen. Bilderna ovan är från i torsdags då Sami kunde följa med till öppna förskolan för första gången. Härlig förmiddag! Se så fint Sami och Liam matchade varandra.
 
Idag ska vi hem till Sarah och Johan för lunch och lek. Liam och Kahléen lär ha lika kul tillsammans som vanligt. Sarah kommer säkert kunna ge mig några tips inför förskolstarten. Kahléen började förra veckan och om precis två veckor börjar Liams inskolning. Ringde förskolan idag eftersom vi inte fått någon information. Men den skulle skickas ut imorgon. Hon berättade samtidigt att inskolningen är på tre dagar då jag är med hela tiden. Mellan 9.00 - 14.00. Ska bli kul att se hur de jobbar. När jag är där kommer det gå hur bra som helst. Blir som öppna förskolan där Liam springer iväg direkt. Frågan är hur det blir när han inser att man lämnar honom. Förhoppningsvis går det bra. Han är inte alls lika mammig längre. Tvärtom har han blivit pappig istället. Det går i vågor det där. Han är hur som väldigt självständig och så länge han trivs på förskolan kommer det gå hur bra som helst.
 
Ni får ha en fin tisdag. Tack alla ni som fortsätter att läsa bloggen trots att jag inte uppdaterar så ofta längre.

Liams reklamfilm har börjat visas!

Tänkte bara snabbt komma in och berätta att Liams reklamfilm har börjat visas. Det är Marabou Snax och går man in på sf.se och kollar trailers så kommer den upp som reklam. Dock en väldigt kort reklam så man ser honom bara snabbt. Förhoppningsvis kommer reklamen börja visas på tv också. Och då en längre variant.

Ingen tid till bloggen

Hej på er! Som jag redan förvarnat om tidigare är det glest med blogginlägg. Jag jobbar den här helgen och mobilbloggar nu från min rast. Efter jobbet ska vi fira min kusin Lucas som fyller 14 på måndag.

Bilden är från i torsdags när barnvagnsmaffian var i centrum för lunch och shopping. Innan hade vi varit på öppna förskolan. Ni ska få bilder därifrån så fort jag har tid. Ha en fin helg!

Mitt 2012 - september

Årets första höstmånad var fullspäckad med roliga händelser.
 
Den 2a september fyllde Theo 5 år. Det var även Kahléens första födelsedag och vi åkte till henne och hennes familj för att fira den speciella dagen. Liam busade runt som om han var kalasets mittpunkt. Det här var även månaden som han började gå. När han var 9,5 månader tog han sitt första steg, några dagar innan sin 10 månaders dag började han gå mer än krypa. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka när han tog sina första steg. Det fortsatte kännas overkligt länge. Våran lilla bebis hade blivit så stor.
 
Rebecca och Nathan kom över för lek. Jag och Liam åkte hem till mamma för att fira Chribba som skulle fylla år dagen efter. Men han var inte där, istället befann han sig på förlossningen med sin flickvän! Det skulle dröja lång tid innan lilla Freja kom till världen, många timmar på sjukhuset. Hon ville förstås se dagens ljus för första gången på sin pappas födelsedag. Går inte att få en bättre födelsedagspresent. Jag, mamma och Harry åkte och hälsade på. Det var två trötta men lyckliga föräldrar och en väldigt liten flicka vi mötte. Underbar dag.
 
Nathalie och Mikaela kom över med sina bebbar och det blev en dag med massa bus. Vet inte vem som var tröttast efter, jag eller Liam. Liam började även leka mer med Theo vilket var roligt att titta på. Vi åkte hem till Sarah och Kahléen för bus. På kvällen gick jag och Sarah ut och dansade. Det var första gången vi gick ut tillsammans och självklart hade vi en toppenkväll. Går inte att ha annat med Sarah.
 
Jag och Nathalie tog med barnen hem till Isabelle och Emil för en massa bus. Jag och Liam åkte och hälsade på Chribba och Nisen och deras lilla Freja. Vi åkte även in till stan för en lunch med Jenna och mamma. Jag passade på att mysa en massa med Joyce som då vägde lika mycket som Liam. Trots att han är fem månader äldre! Tänk så olika det kan vara. Var även sista träffen med föräldragruppen. Liam lyckades somna mitt i kaoset. När han är trött kan han somna precis överallt.
 
Jag och Sami åkte hem till hans mamma för middag. Liam busade med Tiffany och hundarna. Sarah som tog körkort den här månaden kom över med Kahléen för bus. Mycket lättare att ta bilen än att åka kommunalt. Man sparar ca 40 minuter! Helt sjukt. Även Felicia och hennes vän kom över med sina bebisar för lek. Det blev en tur till öppna förskolan med Nathalie och Mikaela och månaden avslutades med att vi firade min kusin Olivia som fyllde 15 år. Liam gick runt och höll Vilma i handen. Så glad att jag lyckades få med det på bild.
 
Jäklar vilken lång sammanfattning. Händelserik månad som sagt!

Blivande arbetsledare

Sami har stuckit iväg på handbollsträning och Liam sover. Så jag och Theo har lite kvalitetstid. Han ligger just nu och sover bredvid mig i soffan. Jag sitter och äter popcorn och dricker cola light, livet kunde helt klart ha varit värre.
 
För några dagar sedan frågade min chef om jag skulle vilja bli arbetsledare. Hon tycker att jag vore toppen för jobbet och jag blev självklart väldigt glad att hon frågade. Att det man gör uppskattas är alltid roligt! Jag var dock osäker, gillar mitt dagschema och att vara arbetsledare innebär väldigt mycket ansvar. Samtidigt blir det spännande med nya utmaningar på jobbet. Sen är den vita skjortan snyggare än våra röda, haha! Så jag tackade ja efter att ha pratat om det med Sami. Kommer gå mitt dagschema ett tag till. Just nu utbildas Kimberly och sen håller vi på och tar in nya heltidare. Men sen är det min tur! Kommer vara väldigt nervös första tiden.
 
Vissa dagar kommer jag inte träffa Liam mycket alls. Men han kommer få kortare dagar på förskolan, vilket känns bra när han är så liten. Sen kommer vi få fler dagar tillsammans också, så det jämnar ut sig. Så ni som undrade om jag snart kommer sluta på donken kan jag svara; nej, inte än!

En del av våra köp

Nu är vi hemma från Ikea. Vi kunde inte bestämma oss för vilken säng vi ville ha, så vi ska fundera ett tag till innan vi köper. Det handlar ju om ganska mycket pengar så då vill man att det ska vara rätt. Blev ingen matta till Liams rum heller. Den enda jag gillade var för stor. Så vi får fortsätta leta.
 
Det största köpet vi gjorde blev en ny stol till Samis dator. Den var riktigt skön att sitta på. Sen köpte vi en del smågrejer. Som en ny stekpanna, muggar och söta muffinsformar tillexempel. Bra dag!
 
Nu ska lilleman få mellanmål. En smörgås och en mandarin. Ska nog göra en macka till mig själv också.

Till Ikea

Igår kom det en kille till jobbet med en stor korg full med godis. Den ställde de in på personalrummet så att man kunde ta när man hade rast. Jag hade tur och var en av de första att få rast, så jag och Jonny satt och tryckte i oss innan korgen skulle vara full med massa baciller. Så fick vi tag på de bästa också. Bra tisdag!
 
Idag och imorgon är jag ledig. Idag ska vi till Ikea och kolla efter en ny säng. Även lite annat smått och gått. Som en ny duk till matbordet och en matta till Liams rum. Imorgon ska Sami få följa med till öppna förskolan för första gången. Om han tycker att det är roligt kommer han fortsätta att gå med Liam när jag jobbar. Vilket jag tror han kommer göra, när han ser hur roligt Liam har där.
 
Nu hinner jag inte blogga mer. Jag och lilleman ska göra oss iordning. Snart vaknar Sami och då åker vi till Ikea. Hoppas ni får en fin onsdag. Vi hörs på instagram. Maryswe heter jag där för den som missat.

Promenad i snön

Igår gick hela familjen ut på en långpromenad. Liam satt mest i pulkan men gick en del också. Han har blivit jätteduktig på att gå i overallen. Han är snabb och skönt nog går han mest åt samma håll som oss. Förut gick han alltid i motsatt riktning.

Nu sitter jag på rast med Katja och Carro. Har ätit riktigt god köttfärsgratäng och sitter nu med min obligatoriska cappuccino. Snart dags att jobba igen. Hoppas ni får en bra start på veckan!

Just nu hos mamma

Hej på er! Vi har precis ätit middag hos mamma. Liam springer runt och är supernöjd över all uppmärksamhet han får. Jag sitter i soffan med ett glas vitt, Theo sover bredvid mig och jag passar på att mobilblogga. Liam fick en liten present av sin mormor. Ett duplotåg hon lyckades fynda för bara 40 kronor! Halva reapriset är inte dumt det. Nu ska jag vara social med min familj. Ni får ha en fin kväll!

Mitt 2012 - augusti

Augusti förra året har jag många bra minnen ifrån. Månaden började med att jag och Liam åkte hem till Linn och Lykke. Vi gick en långpromenad och barnen fick gunga i parken. Vi åkte även hem till Nathalie där Liam fick busa med Ilon och Melina. Jag och Sami åkte med Liam till Sarah och Johan för en heldag ute i solen. Vi grillade och njöt av det fina vädret. Jag och Nathalie träffades för två fikor och en lunch på Espresso house. Det här var nog sista månaden som vi gick dit ofta. Eftersom barnen började bli så stora. Var roligare att vara någonstans där det fanns utrymme för lek.
 
Jag och Emelie åkte hem till My och gosade med hennes lilla Theo som bara var dagar gammal. Jag och Sami åkte hem till mamma för grillkväll. Dit kom även Chribba och Nisen, som då var höggravid. Jag och Sami åkte med Liam till Skansen och fick en riktigt härlig dag med massa sol. Liam var nyfiken på alla djuren och verkade stortrivas.
 
Jag, Sarah och Lind gick ut för några glas vin, jag och Sami spelade baseball med mamma och Harry medan Liam sov i vagnen och Theo nosade runt. Bästa på hela månaden var förstås när vi åkte till Rhodos och hälsade på Anna. Flera dagar med god mat, massa bad och härliga shower där min syster strålade. Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna hälsa på henne på Gran Canaria.
 
När vi kom hem åkte vi till farmor och firade hennes födelsedag. Jag och Nathalie tog med barnen hem till Linn och Lykke där det bjöds på väldigt goda laxburgare. Sen gick vi till deras öppna förskola. Som var lite för stökig för min smak, i alla fall just den dagen. Alldeles för mycket folk, så vågade inte släppa Liam ur mitt synfält. Kändes som att han skulle försvinna in i folkmängden.
 
Liam fick även spela in en reklamfilm för Marabou Snax och fick massa beröm. Han var superduktig! Tyvärr verkar det som att Marabou valt att inte marknadsföra Snax ytterliggare och därför visas inte reklamfilmen.
 
Månaden avslutades hemma hos Sarah och Johan med massa lek. Som sagt, mycket bra månad!

Ledig helg

Igår åkte vi hem till Sarah och Johan efter jobbet. Liam och Kahléen började busa direkt. Kahléen har börjat säga flera nya ord. Detsamma gäller Liam, även om han härmar mest. Han härmar getter och har börjat säga "aj" när han ramlar. Även om han inte gör illa sig.
 
Det bjöds som vanligt på riktigt god mat och vi pratade om att åka på en kryssning tillsammans i vår. Det skulle vara mysigt. Sen fyller Sarah år i vår och självklart blir det en utgång då!
 
Ikväll har Sami match. Jag vill inte ta med Liam på hans matcher ännu, han skulle bli uttråkad på nolltid. Så vi ska till mamma istället för middag och mys. Vi hörs igen när jag har tid att blogga, ska försöka tidsinställa ett inlägg i alla fall.

Mitt 2012 - juli

Juli var precis så bra som en sommarmånad ska vara. Månaden började med att jag och Sami tog Liam och Theo på en långpromenad. Liam somnade i vagnen och jag och Sami passade på att kasta lite boll på fotbollsplanen här i närheten. Jag och Nathalie tog med barnen för en dag i solen på Rudan. Vi gick även hem till henne för lite lek. Emelie hade semester och vi passade på att fika två gånger och även äta lunch på Taco Bar med vår arbetskamrat My som då var höggravid. Visade sig att hon skulle bli mamma bara några få dagar senare.
 
Jag och Nathalie gick hem till Mikaela och Linda för lite rosé och muffinsbakande. Liam började pussas och ville göra det hela tiden, självklart med öppen mun. Nu när han både kan pussas med stängd mun och göra pussljud vill han nästan aldrig pussas med mig längre...
 
Renoveringen av Samis mammas hundbutik sattes igång och Sami hjälpte till. Vi njöt även av lugna dagar hemma hos mamma, Liam och Melina busade hemma hos oss och jag och Lind drog ut och dansade. Det var invigning av Ullis butik Nosa in, Linn och Lykke kom över för lek och Liam sov borta för första gången, hos min mamma, när jag och Sami gick ut och åt middag med några av hans vänner och avslutade med bowling. Jag totalägde. Sarah och Johan bjöd på middag, Jag och Liam åkte hem till Rebecka för bus med henne och Tindra och jag och Liam åkte till stan för att luncha med Lind.
 
Månaden avslutades med en varm dag på Rudan och jag kunde inte ha varit lyckligare.

Tillbaka på gymet

Idag gick jag till gymet efter jobbet. Perfekt att det ligger fem minuter därifrån. Innan julen tränade jag 3 - 5 gånger i veckan. Men i mellandagarna kom jag bara iväg en gång eftersom det var så mycket annat. Men nu äntligen hade jag tid att gå dit. Var riktigt skönt att få köra ett mördarpass. Blir träning imorgon igen och sen på måndag då jag ska köra ViPR. Nu när jag jobbar kommer jag inte kunna träna lika ofta längre. Men ska försöka komma iväg 2 - 3 gånger i veckan i alla fall.
 
Nu är Sami på sin handbollsträning och Liam sover. Jag tänkte först att jag skulle sätta mig och spela Sims men ska nog gå och lägga mig istället. Vore inte helt fel att få 9 timmars sömn, ska upp klockan sex imorgon. Hade en riktigt bra dag på jobbet idag, får hoppas att morgondagen blir lika bra. Men det tvivlar jag inte på, jobbar med så härliga människor.
 
Godnatt!

Mitt 2012 - juni

Juni var en bra månad då hela familjen hade massa tid tillsammans. Månaden började med att Nathalie och Melina kom över för lite lek. Sen blev det att gå på Charlies läkarexamen, Rebecka och Tindra kom över och busade och Chribba tog studenten.
 
Jag, Sami, Liam, Theo och mamma åkte till Finland och njöt av många härliga dagar på landet. Det blev en del shopping och jag och Sami åkte själva till Särkänniemi, ett nöjesfält i Tammerfors.
 
När vi kom hem från Finland blev det att packa upp och sen packa igen för att åka till Rättvik och fira midsommar med pappa och hans familj. Efteråt satte jag igång med träningen igen, hade blivit ett uppehåll då vi var iväg så mycket. Jag och Piia tog med oss barnen till parken för heldag med utomhuslek och sushi. Jag och Liam åkte även till stranden med några mammor från mammagruppen.
 
Det här var även månaden Liam lärde sig att åla, för att sedan börja krypa. Han lärde sig även att ställa sig upp mot möbler. Det var en bra månad med helt okej väder.

Leksaker och chokladkakor

Rebecca och Nathan åkte hem för ett tag sedan och Liam leker just nu med sina leksaker. Han tröttnar aldrig han. För lekt har han och Nathan gjort i flera timmar. Jag och Rebecca åt chokladkakor och drack te när vi hann. Mest blev det att springa efter våra busungar. Mysig dag helt klart. Hade varit jättekul om Sarah och Kahléen hade kommit också. Men Kahléen är krasslig. Tur att vi ses på fredag istället. Jag och Sami ska dit för middag efter mitt jobb på fredag. Det ser jag framemot.
 
Nu ska jag fortsätta leka med min virvelvind. Han är på älsklings dator, vilket inte är populärt. Jag tidsinställer ett inlägg till imorgon om jag får tid till det.

Ledig tisdag

I söndags åkte vi hem till pappa för att fira honom som idag blir 46 år. (Grattis pappa!! ♥)
Han fick senaste Pirates filmen av oss i Blu-Ray och han och Birgitta lagade jättegod lax. Cornelia var glad över att få busa med Liam och Theo. Söta Liam som försvinner i bild, han ska alltid springa runt hemma hos pappa. Så mycket yta att röra sig på.
 
Efter maten spelade vi ritspelet "Ryktet går". Rekommenderar starkt! Superkul, även för de som inte är så bra på att rita. Pappa var väldigt skeptisk till det spelet först, men till och med han tyckte att det var väldigt roligt. Jag och Sami planerar att köpa det.
 
Idag är jag ledig från jobbet. Rebecca och Nathan kommer över för bus. Liam har varit vaken sedan 04 imorse, fullmåne kanske? Han somnade redan vid halv elva och Rebecca skulle komma först vid 12 så det är perfekt, hinner Liam sova ordentligt innan.
 
Onsdag -. fredag jobbar jag 07 - 16 sen är jag ledig i helgen. Skönt! Får se vad man kan hitta på för roligt då. Nu ska jag göra mig iordning, sitter fortfarande i pyjamasen.

Framtidsplaner

Hej på er! Har nu rast på jobbet och ätit dagens wrap som var chicken & bacon. Mycket god! Sitter och dricker cappuccino. Det är nog det bästa med att ha börjat jobba igen. Få dricka cappuccino varje dag, kostnadsfritt dessutom. Har jag saknat.

Fick en fråga på bloggen, om jag planerar att alltid jobba på McDonalds. Nej så ser inte planen ut. Det här är ett jättebra jobb när man ännu inte vet vad man egentligen vill jobba med. Jag har okej lön, som blir lite högre om jag kommer fortsätta min utbildning till att bli handledare. Man får bra kondition, blir stresstålig och serviceinriktad. Sen är jag faktiskt bara 24 fortfarande. Jag föredrar att jobba med folk som pratar om sina framtidsdrömmar och senaste festen de var på. Framför att jobba med gubbar som räknar ner åren/dagarna tills de ska gå i pension.

Men i slutet av februari kommer jag börja studera löneadministration på distans, vid sidan om jobbet. Så blir troligtvis något sådant jag kommer jobba med i framtiden. Men just nu trivs jag bra här. Med cappuccino och härliga människor.

Mitt 2012 - maj

Många klagade på sommaren förra året, jag förstod aldrig varför. Men anledningen var förstås att maj var väldigt varmt. Vi hade rekordvärme, många fina soldagar och över 20 grader. Det här tänkte många inte på, som jobbade eller gick i skolan, men perfekt för oss mammalediga!
 
Månaden bjöd på altanhäng tillsammans med Nathalie och Melina, goda drinkar på Friday's med Sarah och Lind och jag och Sami köpte en resevagn som vi provkörde. Blev även fika på Espresso House med Nathalie, häng i solen med Sarah och Kahléen, dricka rosé med mamma och Sami och hem till Sarah och Johan för god middag.
 
Liam gungade för första gången vilket var väldigt populärt, vi lunchade med Thessan inne i stan, Liam badade i babypool och vi åkte till Rudan med Nathalie och Melina för att sola. Något vi gjorde flera gånger! Liam fick även sitt första pass eftersom vi skulle till Rhodos. Vi fikade med Linn och Felicia på en uteservering och jag åkte hem till mamma för mys på hennes baksida. Jag och Sarah tog med barnen till Humlan där de fick leka tillsammans på en filt. Träffade även Jenna och hennes dotter Joyce som hunnit bli 6 veckor och växa på sig. Månaden avslutades med en photoshoot då Jeni tog en massa fina bilder på Liam.
 
Maj var härlig, sol gör än lycklig!

14 månader

Idag blir vår lilla galning 14 månader. Utvecklas gör han i en rasande fart. Nu tar han sig upp på stolar, vardagsrumsbord, i soffan och klättrar in i skohyllan. Efter att ha sorterat om alla skor förstås...
 
Han har lärt sig att säga "ja" och svarar alltid ja oavsett vilken fråga man ställer. (Förutom om jag ber om en puss, då svarar han "neje." Vid de sällsynta fall han faktiskt bjuder på en puss har han lärt sig att stänga munnen (istället för att gapa stort) och även börjat göra puss-ljud. När han får något att äta ber jag honom att sitta ner och då sätter han sig ner och äter upp sin smörgås eller pepparkaka eller vad det nu kan vara.
 
Det känns konstigt att inte vara mammaledig. Men lyxigt att alltid finna båda mina favoritkillar hemma. Nästa månad är det inskolning på förskolan och det kan gå hur som helst. Antingen kommer Liam bara vinka hejdå och springa in och leka, eller så kommer det bli gråtkalas varje morgon. Det beror på honom.
 
Idag ska vi hem till pappa som på tisdag fyller 46 år. Blir middag och Liam lär busa med Cornelia, hon är hans idol. Imorgon är det jobb för min del. På tisdag är jag ledig, då kommer Rebecca och Sarah över med sina barn för en playdate. Sen jobbar jag igen onsdag - fredag och är ledig i helgen. Något av en mjukstart alltså, känns bra. Nu ska jag busa med lilleman. Ni får ha en fin dag!

Nattinlägg

Nu har jag kommit hem från jobbet och passar på att blogga. Jag är nämligen så uppe i varv att det är omöjligt att sova. Både igår och i onsdags låg jag sömnlös i någon halvtimme innan sömnen fann mig. Något som annars aldrig händer, jag somnar alltid så fort huvudet slår mot kudden. Så istället för att (utan tålamod) försöka somna väljer jag istället att blogga. Vilket jag ändå inte lär hinna imorgon. Så det är ju perfekt att göra idag istället.
 
Bilderna ovan är från tidigare idag då Nathalie och Melina kom över för en fika. Liam lärde genast Melina hur man sätter igång diskmaskinen, sen lekte de med alla Liams nya leksaker.
 
Men det bästa var ändå när de smög till hallen för att pussas. Åh om man ändå hade det på bild!! Gulligaste någonsin. Tänk att det inte var länge sedan de låg bredvid varandra i soffan, dregglade lite och viftade på armarna utan att ens lägga märke till varandra. Det går så fort! De börjar bli så stora.  
 
Nej, kanske man borde börja göra sig iordning för sängen. Imorgon ser jag framemot en heldag med mina favoritkillar. Trevlig helg kära läsare!

Mitt 2012 - april

Här kommer en sammanfattning från april förra året.
 
Månaden började med att Liam lärde sig att sitta utan stöd, inte ens fem månader gammal. Så duktig! Som han njöt, att ligga på rygg var aldrig riktigt hans grej. Inte magläge heller för den delen. Han blev en mycket nöjdare bebis när han lärde sig att sitta själv.
 
Månaden fortsatte med babysim varje söndag, Liam fick en gåstol som han älskade och Nathalie bjöd över ett gäng mammor på fika. Kul då alla fem barnen var jämngamla. Jag och Theo njöt av vårsolen på vår altan, vi blev bjudna på middag hos mamma och firade henne som fyllde år. Även min fina vän Lind fyllde år och utgång stod på schemat.
 
Farmor bjöd på påsklunch och det var första gången Vilma blev riktigt förtjust i Liam. Jag träffade Rebeckas lilla dotter Tindra, fikade med Sarah och Kahléen i stan och hälsade på mammas jobb där hon stolt visade upp sitt första barnbarn. Åkte med Anna och Liam till Tumba för att hälsa på pappa. Vi åt även middag hos mamma kvällen innan Anna skulle åka till Rhodos för jobb och vara borta i ett halvår. (Just nu befinner hon sig på Gran Canaria, också halvårs jobb.)
 
Jag träffade Linn och hennes Lykke i stan, vi bytte till sittdelen på vagnen, Jenna blev tvåbarnsförälder och jag fick träffa hennes lilla Joyce och jag och Sarah hann med en till fika i stan. Blev även första turen till öppna förskolan med Nathalie och Mikaela. Men barnen kändes lite väl små fortfarande.
 
Bra och händelserik månad!

Helgen får en annan innebörd

Godmorgon! Kanske lite sent för det men jag somnade inte förrän vid 02 igår. Fast jag har varit uppe sedan halv elva. Busat med Liam tills han somnade. Så passar på att blogga nu medan lilleman sover sött och Sami spelar NHL. Kommer även tidsinställa ett inlägg med bilder från april förra året. Så kolla in bloggen efter 15.
 
Stängning igår gick bra. Det var ganska lugnt och jag stängde med härliga brudar. Vi var fyra tjejer som stängde, vilket är ovanligt. Girl Power! ;)
 
Imorgon kommer Nathalie och Melina över för lite bus innan jag ska jobba. Sen är jag ledig i helgen! Då vill jag hitta på något roligt med min lilla familj. Ha en bra dag kära läsare, ni som är lediga - njut!

Mitt 2012 - mars

Först vill jag bara tacka er för alla snälla kommentarer jag fått de senaste dagarna! Vad roligt att ni vill att jag ska fortsätta blogga. Vilket jag också kommer göra, men inte lika ofta. Instagram kommer jag nog använda oftare. Maryswe heter jag där.
 
Ovan är ett litet bildregn från mars förra året. Månaden började med att Rebecca och Nathan kom över för lek. Jag, Sami och Liam åkte till Ikea för att handla lite nytt till lägenheten. Största köpet blev vår nya tvbänk. Liam blev 4 månader och fick testa en smakportion. Vilket, trots massa minspel, gick bra direkt. Hela familjen tog härliga promenader i vårsolen, jag och Liam fikade med Nathalie och Melina och Sami renoverade Liams rum.
 
Det här var även månaden Liam döptes. Han var på jättebra humör hela dagen och charmade de flesta.
Jag och Nathalie testade även på mamma/baby träning men Liam var inte så förtjust i att ligga stilla på rygg. Jag var lite besviken att man inte kunde ha med barnen i träningen, att de bara skulle ligga bredvid. Inget för Liam och det blev inte mycket träning för mig som var tvungen att underhålla honom.
 
Månaden slutade med att jag fick lunginflammation och fick stanna hemma sista veckan. Det var inte kul! Jobbigt också eftersom jag hade en bebis att ta hand om och en hund att gå ut med. Så bortsett från den veckan var månaden riktigt bra.

2013

Här är några av alla bilder som jag tog på nyårsafton. Vi hade jättemysigt på pappas landställe utanför Rättvik. Birgittas äldsta son Jens kom också tillsammans med sin sambo Mari och deras barn Albin 4 år och Alice som är 3 månader äldre än Liam. Tillsammans med Cornelia lekte de allihop och jag och Sami såg inte Liam så mycket den dagen. Han var för upptagen med annat.
 
Nya året börjar med jobb för min del. 16.00 - 01.00. Förhoppningsvis blir det en ganska lugn kväll. Så länge sedan jag stängde så har tappat rutinerna helt. Vi stänger restaurangen vid midnatt och sen ska restaurangen se ren och fin ut innan vi får gå. Vilket ska ta ca en timme. Men har vi hektiska kvällar brukar vi inte komma därifrån förrän 02.30 (!!) tror senaste jag varit kvar är till 03 någon gång. Som tidigast har vi kommit iväg vid halv ett. Får se hur den här kvällen blir. Vi är 4 eller 5 personer som stänger. Stänger i alla fall med min vän Emelie så vet att kvällen kommer bli rolig i alla fall.
 
Hoppas ni har fått en fin start på det nya året!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!