4 årskalas

Igår firade vi Kay som på onsdag blir 4 år. Många barn kom och Liam hade superkul med Kay och hennes vänner. Det bjöds på god fika, solen sken och jag fick gosa med lilla månadgamla Lukas. Bra dag för samtliga helt enkelt!

En tur till stan

Idag åkte jag, Nathalie och Sarah in till stan med våra yngsta barn. Mini Rodini släppte idag drop 2 av sin höstkollektion och det ville vi förstås inte missa! Shoppade som vanligt alldeles för mycket men hur kan man låta bli när de får in så mycket fint!
 
Vi avslutade med en lunch på Espresso House innan det var dags att ta tåget hem igen. Supertrevlig dag med bästa sällskapet!
 
Sarah får jag träffa igen redan imorgon. Då ska jag och barnen hem till henne för lek och bus. Det ser vi framemot. Svårt att säga om det är jag eller lilleman som längtar mest.
 

Farmor 70 år

Igår firade vi världens bästa farmor/gammelfarmor som fyllde 70 år. Det firades hemma hos mina kusiner och vi åt god mat på deras stora altan. Vädret var toppen som det varit i flera dagar nu och Liam var så glad över att hänga med sina kusiner igen. Eller okej de är mina kusiner men de är jämnåriga med honom så det känns mer som hans kusiner.
 
Imorgon börjar Liam förskolan igen efter ett 10 veckor långt sommarlov. Vi har haft en riktigt härlig och mysig sommar tillsammans men nu längtar han massor tillbaka till kompisarna på förskolan. Vi har börjat träna veckodagar och hela helgen har han sagt "på måndag ska jag till förskolan". Stora killen!
 

Bästa vän på besök

Idag kom Sarah och hennes lilla Lukas över på en våffellunch. Ja det blev inte några våfflor för den lilla men jag fick möjlighet att gosa ordentligt med honom. Jag trodde att han skulle kännas jättestor nu när jag inte sett honom på tre veckor men nä, fortfarande så otroligt liten! Antagligen för att jag jämför med en vild 9 månaders och busig blivande fyraåring.
 
Barnen busade i soffan innan läggdags idag och då var jag självklart tvungen att ta fram kameran. Älskar att se dem tillsammans! ♥

Välkommen tillbaka kära sommar

Idag har jag och barnen varit på stranden med deras mormor och Kari. Sami stannade hemma som precis håller på och tillfrisknar från halsfluss. Imorgon börjar han jobba igen och han har varit sjuk sedan i onsdags. Tråkigt att hans semester behövde sluta så här men sånt kan man inte rå för.
 
På stranden hade vi väldigt trevligt i alla fall. Så underbart att sommaren tillslut kom! Verkar som att hela veckan ska bli fin så jag planerar att spendera många fler dagar i solen. Lyxen med att vara mammaledig är att semestern aldrig tar slut. Inte i år i alla fall.
 

Leah 9 månader

Världens bästa lilla tjej blir idag 9 månader. Hon har nu funnits hos oss lika länge som en graviditet, fast tiden har gått mycket snabbare nu. Tänk att vi snart har ett 1 års kalas att planera!
 
Vad Leah väger vet jag inte förrän på 10 månaderskontrollen . Hon har däremot fortfarande storlek 74 i kläder men en del har börjat bli trångt och vi går snart över till storlek 80.
 
Leah ammar knappt längre men ibland på nätterna. Men jag tror inte att det finns så mycket kvar så hon snuttar nog mest... Dags att sluta helt.
 
Leah äter allt som hon får. Hon älskar mat! Nu går även gröten bra men mjölkfri tills vi har gjort utredningen för att se om hon fortfarande är överkänslig mot något.
 
Leahs sovrutiner har inte förändrats. Hon sover fortfarande från ca 19 - 06. Ibland sover hon enda till 07. Hon vaknar för det mesta varannan timme på natten. Det brukar gå att få henne att somna om genom att ge henne nappen och stryka hennes rygg. När hon vaknat på natten somnar hon inte om i sin säng längre utan vill bara sova bredvid mig. Dagtid är det fortfarande ca 90 min på förmiddagen och 60 på eftermiddagen.
 
Leah pratar inte så mycket ännu. Hon kan säga mamma och vi tror även att hon sagt både "ja" och "nej" men det var för flera dagar sedan och hon har inte upprepat orden sedan dess.
 
Leah kan mycket och lär sig någonting nästan varje dag nu. Hon kryper överallt med en väldans fart. Hon ställer sig mot allting och har även stått korta stunder utan stöd. Hon är väldigt modig och ibland lite för modig så hon ramlar dagligen men hon har en bra "fallteknik" och dunsar ner på rumpan.
 
Vi har en mammig liten tjej, extra mammig nu när första tanden är på väg. Men hon är också en väldigt glad, nyfiken och beslutsam liten dam som verkligen fångat mitt hjärta. 9 månader i magen, 9 månader utanför. Bästa lilla du vad jag älskar dig. ♥

5 års dagen närmar sig

Nu är jag tillbaka igen! Har haft en väldigt mysig vecka på landet. Samma dag som vi kom hem blev det att göra sig iordning för Linda och Nicklas bröllop. Det var ett superfint bröllop och det var precis så att jag klarade av att hålla tårarna inne. Så tacksam över att jag fick vara med och dela den fina dagen med dem.
 
Efter en kaosnatt (Leahs första tänder är på väg) så har jag inte riktigt orken att sitta och skriva en massa här. Vill ni ha lite bättre koll på våran vardag kan ni alltid kolla in mitt Instagramkonto Maryswe. Imorgon kommer ett nytt blogginlägg upp i alla fall, för då blir nämligen vår snart inte tandlösa lilla tjej hela 9 månader!
 

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!