Summertime

På tiden att ni får lite bilder från vår midsommar. Tur med vädret i år igen och det dansades runt midsommarstång, vi åt god mat och spelade kubb. Bra dag! Så bra att Liam kände att han inte hade tid att sova och var vaken nästan hela dagen. Den natten sov han riktigt bra och vaknade först 09 dagen efter. Nästan så man är sugen på att ta bort middagsvilan helt... I höst byter han avdelning på förskolan och går med barn som är 2 - 3 år. Jag är osäker på om de sover middag på den avdelningen. Det får vi se.
 
Imorgon ska han tillbaka till förskolan efter tre veckors ledighet. Här där vi bor finns fyra förskolor och alla kommer vara på våran i juli eftersom de flesta är lediga. Får se vad det innebär för Liam. Jag är glad att vi slipper köra honom till en annan förskola men frågan är om han kommer vara på samma avdelning och om någon av hans fröknar är på plats, eller kompisar. Får fråga om det imorgon.
 
Nu ska jag spela lite sims tänkte jag. Har beställt senaste spelet Sims 3 Semesterparadis som borde komma imorgon eller på tisdag. Så nu är jag simstokig igen. När Liam vaknar ska han få mellanmål och sen åker vi till Nathalie och Melina för bus i parken.

With friends

Några bilder från när jag och Liam hälsade på Sarah och K. Vilka mysiga dagar vi hade! Verkligen tur med vädret också. Liam och K leker tillsammans på ett helt annat sätt än tidigare. Verkligen roligt att de tycker så mycket om varandra. K springer efter Liam och säger "Iam, Iam, Iam" hela tiden. Två år blir hon efter sommaren, tiden går så fort.
 
Idag har vi toppenväder så när Sami vaknat sticker vi och badar. Jag ska passa på att sola när Liam sover middag. Behöver köpa solskyddsfaktor. Men nu, frukost!

Nedräkningen till helgen har börjat

 Litet bildregn från Finland, längtar tillbaka!
 
Idag gick jag upp med Liam för att få lite tid tillsammans innan jag ska till jobbet. Jobbar 12 - 21. Liam tyckte att det var morgon redan 05.30 imorse. Han sover alltid längre när det är Sami som ska upp med honom.
 
Nu ska vi ut med Theo på en långpromenad och sen väcka Sami när vi kommer tillbaka. Ni får ha en fin dag!

Semestern över, för den här gången

Det blev inte många blogginlägg under semestern. Men nu är jag tillbaka! Ja halvt i alla fall. Sami har fortfarande semester den här veckan så vi kommer försöka hitta på lite saker när jag inte jobbar. Idag stänger jag så vi har hängt vid sandlådan under förmiddagen. Nu sover Liam middag så jag passar på att blogga.
 
Imorgon stänger jag också, är det fint väder åker vi till Rudan och badar på förmiddagen. Sen jobbar jag mellantider onsdag - fredag. I helgen har jag lite roligt inplanerat. Bland annat träffa Nathalie och Melina, vilket var alldeles för länge sedan sist.
 
Har många, många, många bilder att bjuda er på. Men hinner inte nu. Snart dags att laga mat och sen ska jag hämta ut paket innan jobbet. Vi hörs när vi hörs. Annars finns jag som vanligt på instagram, Maryswe heter jag där.

Imorgon åker vi hem

Bild från imorse när Liam hjälpte mormor att klippa gräset. Han vill testa på allt vår grabb. Lilleman bjöd även på pusskalas tidigare idag. Väldigt sällan det händer så jag tackade och tog emot. Nu sover han nöjt och snart är det dags för lunch.
 
Imorgon tar vi båten tillbaka till Sverige igen. Veckan har gått alldeles för fort. Men på onsdag får jag träffa min fina vän Sarah och Liam ska få busa med K. Sen på torsdag åker vi till pappas landställe och stannar till på söndag. Så jag gnäller inte, kommande veckan lär bli lika bra som denna!
 

Särkänniemi

 
Igår åkte vi till nöjesparken Särkänniemi och fick en dag med solsken. Vi valde verkligen rätt dag att åka eftersom vare dag har varit lite halvdålig. Molnigt och regnskurar. Men igår var det fint! Vi åkte alla möjliga attraktioner, kollade in nya hundparken med mysiga djur. Önskade att Liam hade varit med för det hade han uppskattat. Nästa år! Då kommer han kunna åka en massa attraktioner också.
 
Förresten, om ni ställt frågor i kommentarsfälten och inte fått svar beror det på att jag knappt hunnit godkänna några kommentarer. Vill som sagt inte sitta hela dagarna framför datorn så kommer bara snabbt in och bloggar, så ni vet. Men snart är vi hemma igen, alldeles för snart.
 
Imorgon blir det förresten fullt hus här. Då kommer Harry, Chribba, Nisen och lilla Freja med flyget. De ska stanna en vecka så vi har tre dagar med stugan fullproppad med härliga människor. Imorgon ska vi förresten fira våra kusiner (tvillinggrabbar) som fyller 13. Vår moster har stuga bara 100 meter bort så här har vi nära till släktingar. Kameran ska med så får vi se när bildregn dyker upp i bloggen. Nu ska vi äta lunch, klockan är en timme senare här och Liam väckte mig halv sex imorse så magen kurrar. Vi hörs!

Vår sjunde himmel

 
I förrgår badade vi för första gången i år. 21 grader var det otroligt nog i vattnet. Jag bjuder på en otroligt sexig bild från tillfället.
 
Dagarna här på landet går alldeles för fort. Måndagkväll tar vi båten hem till Svealand igen. Men tills dess njuter vi. Liam har lärt sig ett nytt ord på semestern. Bra. Allting är bra här tycker Liam. Nu försöker vi få honom att säga mormor och Anna, men det är svårare.
 
Ha det fint!

Hej från landet

 
Har ni det bra i Sverige? Vi njuter för fullt på landet. Vi bastar, badar, leker med Liam och spelar spel. Idag åkte vi till ett stort köpcenter och kom hem med en hel del nytt. Länge sedan jag hittade så mycket till mig själv! Lilleman fick förstås lite nytt han också.
 
Imorgon ska jag till Tammerfors med min moster för att kolla nya glasögon till mig. Sen på torsdag ska vi till ett tivoli om vädret är fint. Håll tummarna! Vi har haft bra väder men idag är det molnigt och kallt. Perfekt dag för shopping.
 
Ni får ha det fint!

Finland 8e - 18e juni!

Nu har jag äntligen semester och ikväll tar vi båten till Finland där vi har vårt landställe. Ska bli så mysigt att träffa finska släkten igen och bara njuta av lugnet. Har spenderat varje sommar i Finland sedan jag föddes. Det är en tradition jag aldrig tänker sluta med.
 
Bilderna ovan är tagna för precis ett år sedan. Lilla Liam var bara 7 månader, tänk vad tiden går. Första bilden togs när vi väntade på att få åka in till båten, andra ute på däck. Sen är den tredje tagen på landstället innan vi skulle åka hem.
 
Hoppas på tur med vädret och att det inte blir allt för mycket spring efter Liam som älskar vatten. Det blir nog inte samma lugn när man är på semester med en 19 månaders bebis istället för 7 månader. Men kul ska vi ha ändå!
 
Ikväll uppdaterar jag instagram (maryswe) sen kommer några inlägg upp på bloggen när vi är på landet. Så helt blir ni inte av med mig ;)

Sebbes student

Igår kunde jag sluta lite tidigare från jobbet och skyndade till Liams förskola. Han var ute i det fina vädret och busade och blev jätteglad när han såg mig. Första gången jag kom och hämtade honom med bilen och även första gången jag körde med Liam i bilen! Nog var jag lika skärpt som på mina körlektioner allt. Klart mer avslappnad när jag sitter själv i bilen...
 
Vi åkte hem till min mamma där min bror Sebbe firades. Igår tog han studenten och nu är han äntligen ute i arbetslivet på riktigt! Vi åt grillat och medan de andra drack gott vin fick jag nöja mig med vatten. Körkortets baksida? Äsch just nu är det så jäkla kul att köra bil att det gör inget. Fast nog var jag lite sugen allt på att ta ett glas vin på altanen med mina kära syskon och fina sambo. Men det hinner vi med en annan gång.
 
Tack förresten för alla gratulationer till körkortet! Både här på bloggen, instagram, telefonen och facebook. Värmer enormt! Jag är superstolt och det är fortfarande helt ofattbart. Vilken frihet.
 
Imorgon jobbar jag sista dagen innan min semester. 06.30 - 16.00. Sen ska jag och Anna ta bilen och hämta Liam på förskolan och sen åka och köpa en iphone till syster. Som hon tjatat. Lär inte hinna uppdatera bloggen imorgon men ska se till att skriva ett hejdå-inlägg på lördag innan vi åker till Finland. Mamma lär ta med datorn så något inlägg lär komma upp från landstället också. Men mest tänker jag njuta, som jag längtat efter den här semestern.
 
God natt!

Jag har körkort!!

Igår tog jag körkort! Jag grät när jag fick veta att jag var godkänd, vilken lättnad.

Som jag kämpat med att hitta tider att kunna övningsköra och plugga teori. Med heltidsjobb och barn är det inte så lätt. Men det går! Äntligen har jag körkort, vilken frihet. Vill inte göra annat än att köra bil.

Någon som behöver skjuts?

När möjligheterna blir större

Igår hämtade jag ut mitt nya objektiv och självklart satte jag igång och fotograferade med en gång. Nog var jag lite ringrostig allt, har nästan uteslutande tagit mobilbilder senaste månaderna. Men nu är systemkameran min bästa vän igen och jag ser så mycket framemot sommaren och alla minnen jag kommer kunna bevara.
 
Nu har jag lite bråttom, snart dags att lämna Liam till förskolan. Hinner inte godkänna era kommentarer. Imorgon till på fredag öppnar jag och sen åker vi till Finland på lördag så då tar bloggen semester också. Men ska se till att hinna blogga innan dess! Ha en fin dag.

Fyra blir 25

I lördags kom mamma över och passade Liam och jag och Sami stack iväg på 100 årsfest. Samis syster Lollo, hennes sambo Robert och deras två vänner fyller alla 25 i år och det firades med en stor fest.
 
Kolla vänstra bilden! Så himla komiskt att Sami och Robert lyckats klä sig likadant. Nästan så att man tror att de ringt varandra i förväg. Både jag och Lollo hade svart klänning så hade varit kul om vi tagit en bild på oss alla fyra.
 
Jag och Sami rörde oss hemåt tidigt eftersom jag skulle öppna dagen efter. Tydligen fortsatte de att festa länge, de sista gästerna gick vid nio. Då hade jag redan jobbat i 2,5 timmar! Så väldigt tur att vi gick när vi gick, hehe. Men ändå tråkigt att vi var tvungna att gå så tidigt. Nästa som blir 25 är jag...

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!