Min allra första bil

Idag har jag köpt min allra första bil. En Ford Focus från 2003 och jag är helt förälskad. Älskar färgen, den är så himla fin. Gillar även att den är så lätt att köra. Stoltare än stoltast är jag. Min pärla. ♥
 
Imorgon börjar min utbildning vilket betyder att bo på hotell i fyra dagar. Så om bloggen uppdateras blir det från mobilen, annars hörs vi i slutet av veckan istället. Ni får ha det underbart!
 

Hemma från Norrland

Inatt kom vi hem från Tännäs efter ett intensivt, sorgset och kärleksfullt dygn. Begravningen var vacker och känslosam. Gick inte att hålla tårarna borta och efteråt kände vi nog alla en tomhet. Livet är orättvist.

Liam klarade de långa bilresorna galant och favoritnallen var med. Han charmade hela Samis släkt och jag kunde inte vara annat än stolt. I kyrkan hade han svårt för att sitta still och det var nära att jag gick ut med honom flera gånger. Men jag är glad att vi ändå kunde stanna och vara med under hela begravningen.

Going away

Bild tagen av: Mig Modell: Anna
 
Idag har vi lång bilresa framför oss. Vi ska till Tännäs vilket tar sju timmar med bil. Sami jobbar halvdag och när han kommer hem sticker vi. Ska sätta igång och packa, bara ut med hunden först. Vi kommer hem på lördag. Kameran följer med och jag hoppas på några fina bilder. Finns det tid och möjlighet kommer bloggen uppdateras från mobilen. Annars hörs vi när vi hörs, har väldigt mycket inplanerat de kommande dagarna.

Last day at work

Foton tagna av: Mig Modell: Anna
 
Tre bilder från gårdagens fotografering. Trots dåliga förutsättningar, inte ens regnet höll sig borta, fick vi ändå några bilder som vi båda blev väldigt nöjda med. Oj vad jag är sugen på att gå ut och fota igen! Vill lära mig mer och mer och ha hundratals bilder att sitta och leka med i Photoshop. Insåg igår hur mycket jag glömt. Jag har gått flera Photoshop kurser och har haft väldigt mycket användning av programmet. Nu var det så länge sedan, har nästan bara tagit mobilbilder senaste tiden, så har glömt det mesta. Varför skrev jag inte ner smarta tips? Men, men. Ju mer jag pillar med bilder lär minnet komma tillbaka, förhoppningsvis.
 
Idag är det jobb för mig som gäller. Men sen är jag ledig resten av veckan. Ska upp till Tännäs på en långweekend. Samis familj köpte stuga där för ett tag sedan och vi har fortfarande inte varit och hälsat på. Tyvärr är omständigheterna tråkiga då det är en begravning och kär familjemedlem vi ska säga hejdå till. Kommer bli några tuffa dagar, speciellt för min underbara sambo. Men tillsammans är vi starka. ♥
 
Nästa vecka har jag utbildning som sagt måndag till torsdag. Sen jobbar jag fredag till söndag. Lång vecka helt klart, men förhoppningsvis en rolig sådan.
 

Photoshoot på ingång

Här är köpen jag gjorde idag. Hittade ingen blus som jag gillade men det gör ingenting då jag redan har flera stycken som jag kan ta med mig. Det är en skiftledarutbildning som jag ska gå på nästa vecka. Bor på hotell måndag till torsdag och alla måltider ingår, inte helt fel. Hoppas på att lära mig massor och att utvecklas som skiftledare. Kommer även efter utbildningen kunna bli verifierad som skiftledare.
 
Byxor, klackar och tights är från H&M och kjolen från Kappahl.
 
Nu är Anna på väg hit. Vi trotsar det tråkiga vädret och ska ut för en fotografering i alla fall. Det regnar inte, alltid något. Ikväll ska vi på bio och se The Heat. Som jag längtat! Har bara hört positivt om den filmen, lär bli en riktig skrattfest. Sen avslutar vi kvällen på Pizza Hut. Anna bjuder hela kvällen, det var hennes present till mig när jag tog körkort. Fast jag ska försöka betala maten i alla fall, får se hur envis hon är.

Kort arbetsvecka

Tog med mig kameran ut på promenaden imorse och tog några foton på Liam. Trots tråkigt fotoväder, ett tjockt täcke av moln över hela himlen, så fick jag ändå några fina bilder. Svårt att inte få det på min fina son.

Nu ska jag snart till centrum och handla lite kläder inför utbildningen nästa vecka. Det är dresscode och jag behöver kostymbyxor, blusar och lågklackade skor. Får se vad jag hittar.

Välkommen hösten

Nu har Liam lämnats på förskolan och det är riktigt höstväder utomhus. Jag njuter! Kanske framförallt eftersom det ännu inte är så kallt. Liam fick på sig sitt fina regnställ och blev överlycklig när han såg alla vattenpölar på förskolans lekplats. Han kommer ha väldigt roligt idag.

Jag har precis ringt ansvarig på Liams kommande förskola. Lite dåligt första intryck. Gjorde en ansökan för en månad sedan men har inte fått svar. En vän vars son ska börja samma dag som Liam fick svar efter tre dagar så det var lite konstigt. Så ringde nu och hon svarade att de inte fått in någon ansökan, trots att jag har en bekräftelse över mailen på min ansökan från 19e augusti. Suck...

Så gjorde en ny ansökan och den fick hon i alla fall. Nu är det bara tre veckor kvar tills Liam ska byta förskola så jag frågade om hon trodde att det skulle vara något problem. Men hon var ganska säker på att han skulle få plats. Om han skulle hamna i kö tänker jag kräva att han ställs från 19e augusti. Har ju faktiskt bevis på att vi sökt plats sedan dess. Men eftersom vi flyttar ut till ingenstans i princip så ska det inte vara omöjligt att få plats. Även om just denna förskola är populär, men den är stor med plats för många lekglada barn! Riktigt stor lekplats också, Liam kommer ha så roligt. Nu håller vi tummarna.

När Anna är barnvakt


Den här bilden skickade Anna till mig när hon och mamma passade Liam för några dagar sedan. Liam fick prova Annas peruker och var väldigt nöjd. En riktig liten hen min son, lika söt både som pojke och som tjej! 

Det är långt till sommaren

Samis mamma la upp en massa bilder från Mallis på facebook. Bland annat bilden ovan på mig och Liam. Åh vad jag vill tillbaka! Tur att hösten hittills har varit underbar, och hållit sig borta. För vädret vi har är sommarväder. Samtidigt måste jag erkänna att jag längtar lite till hösten. Jag gillar fina höstjackor kombinerat med stora halsdukar. Ser framemot filmkvällar i huset inlindad under en stor och varm filt. Sen julen, världens bästa högtid. Kanske kan julfirandet bli hemma hos oss i år. Jag och Sami har tänkt kolla med våra mammor vad de tycker om det.

Nu ska jag snart röra mig mot jobbet. Lilleman ligger och sover men lär vakna snart så hinner säga hejdå i alla fall. Min stängningshelg är snart över, imorgon jobbar jag 12 - 21 istället. Ska bli skönt att komma hem lite tidigare. Sen är jag ledig på tisdag! Då ska jag och Anna på bio och se The Heat och avslutar med middag på Pizza Hut, mumma.

Annas kalas


Idag har vi firat min syster som blev 22 förra helgen. Klänningen hon har på sig på bilden är den hon fick av mig och Sami. Kommer från Nelly!

Nu ska jag snart räkna kassorna på jobbet. Ni får ha en trevlig kväll!

Testar nya mobilappen


Testar att mobilblogga med nya appen. Tycker att det ser mycket bättre ut än innan. Hoppas bilden inte blir för stor bara. Är Liam och hans två sysslingar som busar efter middagen på Mallis. Oj vad roligt de hade tillsammans! Så roligt att Liam vägrade att sova och vände på dygnet helt. Han vaknade vid 09 på morgonen vilket vi hurrade över. Däremot somnade han först vid 16 på eftermiddagar och efter 22, ibland 23 på kvällar! Var svårt att vända tillbaka när vi kom hem men nu har han sina gamla rutiner igen.

Sitter på jobbet och har rast. Funderar på att ta en kaffe innan jag ska fortsätta att jobba. Ni får ha en trevlig helg!

Tillfälligt photoshop

Jag laddade precis ner en testversion av Photoshop så att jag får ha det i 30 dagar. Bättre än inget. När jag köpt bärbar dator får jag se hur jag gör då. Skönt att kunna fotografera i raw igen! Måste köpa några fler minneskort känner jag. För raw tar plats, men är så värt det.

Redigerade snabbt bilden ovan som också togs på Mallorca. Liam och hans faster Lollo delar på en Strawberry daiquiri. Självklart utan alkohol. Dock behövde inte bilden så mycket redigering, den var fin som den var. Lite mer färg fick den bara. Är så sugen på att gå ut och fotografera! Någon som vill stå modell?

Sugen på ny dator

Datorer från cdon.com

När min dator gick sönder för några månader sedan kände jag inte för att lägga pengar på en ny. Tyckte att det gick bra att använda Samis dator istället. Men nu har suget efter en bärbar blivit för stort. Datorer kostar inte så mycket längre och man kan få en helt okej för bara 3000 - 4000.
 
Men jag får ändå vänta lite till. Måste köpa bil först och se vad det kostar. Var på en bilfirma igår och letade med Sami men hittade ingen som jag ville köpa. Alltid var det något som saknades. Börjar bli ont om tid. Om tre veckor flyttar vi in i huset och då måste jag ha bil. Annars kommer jag inte kunna ta mig till jobbet. Så får fortsätta leta, och leta och leta.

I'll always find my way

Fina Tiffany på restaurang i Mallis. Älskar den här bilden, så ledsen att jag inte har Photoshop för tillfället. Paint gör den inte alls rättvisa.

Idag är jag ledig från jobbet och lilleman är hemma med mig. Trots lovat dåligt väder så skiner solen, underbart! Så snart ska vi ut med Theo och lär stanna utomhus hela förmiddagen. Liam ska bara äta upp sin frukost.  

Middle of the week

Theo är så himla rolig. Han låg nöjt och sov i soffan när jag tänkte att jag skulle ta en bild på honom. Så fort jag tog fram kameran sprang han och gömde sig under bordet. Ingen aning om varför han gav mig den reaktionen. Fick tjata ut honom från bordet och sen stod han på sin vakt, då jag tog bilden ovan. Knäpphund!

Vi har precis lämnat Liam till förskolan. Idag ska de ut i skogen igen vilket jag tycker är väldigt roligt. Liam älskar naturen och det är perfekt dag för en skogspromenad. Jag ska plugga lite inför kursen om två veckor innan det är dags att röra sig mot jobbet. Vi hörs!

Liten på sandstrand

Drömmer mig tillbaka till Mallorca med bilden ovan. Var underbar sandstrand och långgrunt, perfekt när man har barn. Liam var mer förtjust i att leka i sanden än att bada. Tror att det var vågorna som skrämde honom lite.

Idag har jag sagt upp mitt medlemskap på Sats. När vi flyttar blir det alldeles för långt till gymet. Kommer troligtvis börja simma i Ösmo istället. Sen är jag väldigt sugen på att ta upp ridningen igen. Men det ligger i framtiden.

Nu ska jag snart laga lite mat innan det är dags att röra sig mot jobbet. Ni får ha det så fint!

Grown Ups 2

Igår åkte vi hem till Samis mamma för middag. De passade även Liam medan jag och Sami åkte till Heron och såg Grown Ups 2 på bio. Jäklar vad rolig den var! Även om det inte fanns en tydlig handling eller röd tråd så bjöd den på skämt efter skämt. Helt klart värd att se.
 
Nu börjar min stängningsvecka och jag jobbar sex dagar den här veckan. Får hoppas att den går snabbt för nästa vecka jobbar jag bara tre dagar istället. Nu har Liam ätit upp sin frukost så vi ska klä på oss och gå ut och leka innan det är dags för honom att gå till förskolan.
 

Kärt återseende

 
Idag har jag och Liam spenderat förmiddagen med Nathalie och Melina. Liam tyckte att det var väldigt roligt att leka med sin bebiskompis och få leka med en massa nya leksaker. Men Melina var kanske inte så jätteförtjust i att dela med sig. Melina har så himla fint sovrum. Längtar tills vi får inreda Liams lekrum och sovrum. Det blir sovrum på övervåningen och ett lekrum på nedervåningen. Tre veckor tills vi får nycklarna, nu får tiden gärna gå snabbt!
Idag skiner solen så när Liam vaknar blir det ut och leka i parken. Sen ska jag och Sami troligtvis på bio ikväll och kolla Grown ups 2. Hoppas den bjuder på en massa skratt. Vi hörs igen imorgon kära läsare!

Grattis Anna 22 år idag!

Idag är en speciell dag för idag fyller världens bästa syster 22 år. Finns ingen med härligare inställning till livet än Anna. Livet är en fest samtidigt som hon kämpar hårt för att nå sina drömmar. Vart hon än går smittar hon av sitt underbara humör på allt och alla. Du är helt enkelt bäst Anna. ♥

Ny avdelning

Bild från Mallorca. Vad man skulle vilja vara tillbaka i värmen igen! Men idag är det fint väder faktiskt. Solen skiner och 22 grader ska det bli, så sommaren håller i sig.
Har precis lämnat Liam till förskolan och ska strax själv röra mig mot jobbet. Var orolig för hur det skulle gå att lämna honom eftersom han varit ledig i tre veckor. Men det gick över förväntan. Visst, han ville inte släppa taget om mig till en början. Men jag höll honom i famnen så länge han behövde få känna tryggheten. När han var redo gick han över till en av pedagogerna och började inte att gråta. De är ute och leker nu och ska på utflykt till skogen. Han har bytt avdelning och nu när de är lite äldre kommer de göra allt fler utflykter. Känns vemodigt att han ska sluta om lite mer än en månad. Men den nya förskolan verkar bra också! Vi borde få svar om vi fått plats nu i veckan, annars kommer jag att ringa.
 
Nej nu måste jag röra mig mot jobbet. Imorgon till på fredag öppnar jag så det kommer tyvärr fortsätta att vara glest med inlägg på bloggen. Så ni vet!

Fina K 2 år idag!

 
Igår åkte vi hem till Sarah och K för middag. Egentligen var kalaset tidigare under dagen men eftersom att jag jobbade blev det middag efter istället. K var lite trött när vi kom efter heldag med bus. Men hon och lilleman hann leka en massa ändå. Vi åt god mat och sen fanns det lite tårta kvar. Jättegod regnbågstårta som Sarah bakat. Hade gärna stulit med en bit hem också...
 
Nu har jag pluggat lite sedan Liam somnade. Har heldagsutbildning på torsdag med Kimpa från jobbet. Sen i slutet av månaden ska jag iväg på fyra dagars utbildning och bor på hotell under tiden. Kommer nog vara väldigt lärorikt och intressant! Men jobbigt att vara borta från Liam så länge. Sedan han föddes har jag bara varit ifrån honom en natt som längst. Så det blir helt klart en utmaning. Men vad härligt när man ses igen. Då är det heller inte lång tid tills vi flyttar in i huset. Vad framtiden är ljus. ♥

Bra helg

I lördags åkte vi till farmor för att fira henne. Fick samtidigt mysa med vår allra nyaste familjemedlem. Min kusin Hampus som är 9 veckor. Så gosig och söt, hade gärna suttit med honom i famnen hela kvällen.
 
Idag är jag ledig från jobbet! Skönt efter fyra intensiva dagar. När Liam sover ska ni få bilder från igår då det också var kalas. Ha det fint!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!