Helg med jobb


Den här serien hittade jag i brevlådan idag! Säsong två av Gilmore Girls. Jag har ju redan sett dessa för länge sedan, men kollar om tillsammans med Sami. Så lite GG blir det idag allt, men först sista bossen i Super Mario! Jag och Sami har snart varvat spelet och det var inte länge sedan vi började. Vad grymma vi är.

Vi har varit på Ica och köpt massa gott till idol ikväll. Sen hämtade vi ut åkpåsen till vagnen. Så fort vi hinner ska vi se att den passar. Jag jobbar hela helgen, är inte ledig förrän på måndag. Längtar!

MVC


Idag blev det dags för MVC igen. Min barnmorska blev sur när hon fick veta att graviditetspenningen inte blev beviljad. Hon tycker precis som mig att det är konstigt med tanke på mitt ansträngande jobb.
Förhoppningsvis blir jag beviljad i alla fall, nu när jag fått komma med synpunkter. För hon tror inte att jag kommer kunna få sjukskrivning heller då vi är så nära bf nu. Istället lär de rekommendera att jag tar ut dagar från föräldrapenningen. Men de vill jag ju spara tills bebis är här. Så vi får se hur det blir.
Kanske kan jag gå ner på deltid sista veckan jag jobbar i alla fall. Få in lite mindre pengar men jag har ändå inte så mycket utgifter just nu. Det är bättre att jag låter kroppen vila. För jag har hört att förlossningar är ansträngande...

Allt såg förresten bra ut med bebis. Han är garanterad fixerad nu. Sist i vecka 34 trodde hon att han var det, nu var hon säker. Magen har växt som den ska och fortsätter hålla en stadig kurva i mitten. Varken för stor eller liten. Nästa gång jag ska dit blir om två veckor och då ska vi skriva ett förlossningsbrev tillsammans. Hoppas Sami kan följa med då också! Han har ju tankar om förlossningen också, förstås.

Nu ska vi äta middag, trevlig kväll fina ni!

Haninge Djurklinik


Blogg-appen fungerar verkligen inte för mig. Jätteirriterande då det verkar fungera för andra. Får testa igen imorgon!

Blev ingen föreläsning idag på sjukhuset. Jag tog fel på datum, det är nästa vecka vi ska dit. Typiskt mig! Tur att jag kom på det här hemma i alla fall och inte när vi var där. Då hade nog Sami blivit lite trött på mig, hehe.

Istället blev det att ta Theo till veterinären. Han har fått mycket tandsten då vi varit dåliga på att borsta hans tänder. Så nu har vi fått tid för att han ska bli ren i munnen, och sen kommer det borstas flitigt!
Någon mer som behöver tandläkartid är jag. Vi gravida har känsligare tänder och jag gissar att jag fått hål. Har hela tiden tänkt att ta tag i det här innan bebis kommer. För att det är lättare. Men tack vare min tandläkare här i Haninge har jag fått sjuk tandläkarskräck! För hon är, utan att överdriva, en riktig sadist. Sliter i munnen på mig när hon ska kolla tänderna och säger sedan surt "vad känsligt tandkött du har, så som det blöder". Men konstigt kärring!

Så ska börja gå hos mammas tandläkare istället, vilket förhoppningsvis går bättre. Ska bara komma över min rädsla. Saknar min tandläkare jag hade i Tumba, mystant var vad hon var. Men hon är nog pensionerad vid det här laget.

Magen vecka 36


Äntligen onsdag! Idag går vi in i vecka 36, och det borde ju kännas som att förlossningen är jättenära nu. Men snarare känns det som att den där bf dagen aldrig kommer. Man närmar sig sakta men den är ändå alltid på avstånd. Förstår ni hur jag menar? Har nog svårt att förstå att den här långa tiden som gravid snart är över. Att jag och Sami om bara några veckor får möta vår skatt. Kan det verkligen vara möjligt?

Magen har vuxit
sedan sist. Nu har den även börjat sjunka längre ner. Gör att jag känner mig mer tung framåt. Men precis som förra veckan känner jag mig fortfarande rörlig. Behöver inte gå långsammare, däremot flåsar jag av minsta ansträngning.

Förvärkar vet ni att jag börjat få. Kroppen känner att saker och ting är på gång. Fixerad är bebis, så vi slipper vändningsförsök som man brukar göra på barnen i den här veckan om de ligger i säte.

Nätterna varierar. Vissa får jag sova så gott som hela, behöver bara gå upp 1 - 2 ggr för att gå på toa. Sen finns det nätter som den igår. Då jag vaknar om och om igen pga jobbig halsbränna. Var riktigt kallsvettig också! Stackars Sami som måste ligga bredvid mig som kokar. Förut höll han om mig när vi sov, nu ligger han en bit ifrån. Och det är förstående! Tror vi båda två kan behöva lite avstånd när vi sover, så som jag bökar och stökar för att hitta en skön sovställning. Kan bara ligga åt ena hållet, annars protesterar bebis.

Vi är klara med alla köp som vi tänkt innan bebis ankomst. Det känns himla fint!
Listan över vad som ska med till bb är skriven. Vi lär packa mellan vecka 37 - 38 skulle jag gissa.
Jag vill hinna med en del städning innan också då det lär bli ont om tid till sånt den första tiden. Idag har jag tex dammsugit hela lägenheten noggrant. Det vill jag hinna med en eller två gånger till innan bebis kommer.
Garderoberna skulle jag vilja ta tag i också men det är ett jäkla stort projekt. Beror på om jag får börja jobba mindre snart. Annars behöver jag vila när jag väl är hemma. Känns som att jag alltid jobbar.

Arbetspassen är tunga. I alla fall de sista timmarna. Ben och rygg värker så mycket att jag verkligen lider.
Så hoppas, hoppas att jag får gå ner på deltid om 1 eller 2 veckor. Sista dagen på jobbet är 19e oktober. Det är inte så långt dit, men det innebär ändå många arbetspass med smärta. 

Jag och Sami undrar mycket över när vi får träffa vår skatt. Blir det i oktober eller november? Bara bebis vet svaret.

Höggravid lista

Hittade den här listan och tyckte att det kunde vara lite roligt att göra den! Har fetmarkerat de som stämmer in på mig.

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten. (jag har inte körkort)
Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan 
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet. (okej inte riktigt men har gått upp två storlekar hittills, och då har jag inte ens börjat amma ännu!)
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

14 av 42. Hittills klarar jag mig ganska bra alltså! Ni andra höggravida får gärna göra listan också och lämna länk här i kommentarsfältet så jag kan kika!

I will follow you everywhere

Allting från topshop.com

Det här kan vara sista önskeoutfiten jag gör som gravid! Sen blir det fina mama outfits att sukta efter istället.
Blir allt svårare att klä sig, speciellt då vädret blir kyligare. Jag kan inte stänga mina jackor. Känns dumt att investera i en mamajacka som jag kommer kunna ha i en månad. Kör hellre på varma koftor och halsdukar.
Tur att man inte är höggravid i vinter, då hade det nog blivit för kallt. Istället får jag ha en nyfödd i vinter. Tänka på att klä honom rätt, undvika förkylda människor och liknande. Alltid är det något!

Men det ska bli mysigt med alla kvällar här hemma. Lite tända ljus, jag och Sami som ser en bra film och ett litet barn som ligger nöjt bredvid och sover eller tittar nyfiket på oss. För inte kommer han bli jobbig! Ånej, han lär vara en riktig liten ängel tror jag ;)

Förlossningsföreläsning


Godmorgon bloggen! Hoppas ni har sovit fint. Jag hade lite problem med halsbränna inatt vilket gjorde att jag vaknade hela tiden. Var helt kallsvettig. Tog tillslut en tablett och kunde somna efter det. Sami hade inte vaknat och trodde imorse att jag hade sovit hela natten. När jag berättade att så inte var fallet fick han dåligt samvete. Han tyckte att jag borde ha väckt honom. Men jag ser hellre att han får en god natts sömn. Finns ändå inget han kan göra. På samma sätt kommer jag inte väcka honom om värkarna startar på natten. Jag kommer att väcka honom först när jag tror att vi måste åka in, men det kan ju dröja några timmar. Min älskling ska få vara utvilad!

Ikväll ska vi till Karolinska, sjukhuset vi ska föda på. De har föreläsningar varannan onsdag om förlossningen. Hur det går till just där och hur det ser ut. Ska bli himla spännande! Kanske gör det att en del av min nervositet släpper. Eller så tilltar den. Jag som var så himla cool i början av graviditeten har börjat bli nojig. Samtidigt som jag längtar något enormt. Förlossningen lär ju vara det största man får uppleva. Ska komma ihåg att ta med ett anteckningsblock så Sami kan skriva ner tider. Så att ni sen kan få en förlossningsberättelse.

Nu frukost!

Flitigare med inlägg


Kolla vad min fina
syster har köpt till bebis i magen! Hon hade varit inne på Zara och hittat en jättefin kofta till sig själv (som jag kommer stjäla lite då och då). Samtidigt såg hon den söta overallen ovan och ville genast köpa den till vår pojke. Hur snäll?! Och jag älskar den! Bebis kommer kunna mysa ordentligt i den. Tror han ska få åka hem från bb med overallen på sig. Om den inte är alldeles för stor (storlek 56). Men packas med i bb väskan ska den allt!

På tal om det, måste skriva en lista på allt som ska med. Imorgon går vi in i ny graviditetsvecka och vi närmar oss bf allt mer var dag. 35 dagar kvar idag (och jag är i vecka 35, lite komiskt). Så nu vill jag känna mig redo ifall att det skulle bli dags att åka in, även om det känns för tidigt att packa själva väskan.

Juste! Såg att blogg.se äntligen har släppt sin blogg app. Nu kan jag uppdatera bloggen från mobilen, med bilder! Vilket betyder att jag kommer kunna blogga oftare. På så sätt kan jag nog slänga in någon uppdatering från förlossningen sen. Låter väll bra? Heja blogg.se!

Åkpåse hemklickad


Nu är åkpåse kirrat också! Beställd från jollyroom.se för 400 kronor inklusive frakt. Riktigt bra pris, med tanke på vad åkpåsar kan kosta. Nu slipper bebis frysa i vinter på alla våra barnvagnspromenader.

Nu är jag trött! Vi ska se vilka som går vidare i Idol och sen blir det att sova. Ha en fin kväll kära läsare!

Så många par jag vill bära


Något som är bra med att dela lägenhet med sin syster är att man kan dela garderob. Igår kom hon hem med de här fina skorna som jag gärna lånar! Tyvärr är de just nu för små. Mina fötter har blivit en storlek större pga den ökade mängden vätska i kroppen. Kan inte ha mina ringar längre heller. Förhoppningsvis kan jag bära alla mina finisar igen så fort graviditeten är över. Som jag saknar klackar! Har flera par som jag knappt använt alls.

Kom precis hem från jobbet och myser med Theo i soffan. Är helt slut i kroppen! Magen har en jättekonstig form så bebis måste ligga annorlunda än vad han brukar. Han fick till några ordentliga sparkar idag som gjorde förbannat ont. Tur att han inte lyckas så ofta.

Jag brukar ju få ont i benen av de långa arbetspassen där jag bara står. Men idag fick jag ont i ryggen också.
Känns verkligen jättebra att försäkringskassan nekat mig graviditetspenning så jag nu fått överklaga. Det är som ett lotteri det där, gäller att få rätt handläggare. För Sarah som hade liknande arbetsuppgifter som mig, faktiskt inte ens lika tunga, fick full graviditetspenning. Jag söker bara för deltid, men får ändå inte.
Tycker ändå min överklagan var bra skriven så förhoppningsvis ger de med sig. Jag kommer inte orka jobba heltid en månad till, så är det bara. Varför kan de inte bara förstå det? Måste det verkligen sluta med en massa smärtor så att jag får sjukskrivas istället? Är inte det väldigt onödigt?
Ja trött blir man allt. Behöver jag nämna att min handläggare är en man förresten?

Badrummet snart klart


Jag önskar att jag hade tagit en förebild så ni kunde se hur mycket vi gjort idag. Ovanför tvättmaskinen stod nämligen ett torkskåp som vi inte hade någon användning av. Plötsligt fick vi mycket mer plats i badrummet.
Nu är snart det mesta förberett inför bebis ankomst. Så tiden får gärna gå snabbt!

Idag har jag och Sami varit på bio också. Vi såg filmen Crazy stupid love. Riktigt bra! Rekommenderas.
Även om det verkade som att jag och Sami var de enda som skrattade åt vissa av skämten.
Nu ska vi kolla på tv innan det är dags att sova. Jag jobbar sex dagar i veckan som kommer. 06.30 - 16.00.
Så sova tidigt är vad som gäller!

Förvärkar och längtan


Den här lilla flickan är så söt att man inte vet vart man ska ta vägen! Längtar redan tills nästa gång jag får träffa henne. Blir troligtvis här hos mig och Sami, när vår son är född. Då lär hon verka jättestor i jämförelse! De växer så mycket de första månaderna i livet.

Igår hemma hos Sarah fick jag förvärkar för andra gången. Inte bara sammandragningar utan förvärkar som påminde om smärta men som var för svaga för att göra ont. De varade inte länge men kom i intervaller, hade sex/sju stycken under tio minuter. Sa till Sarah att bebis i magen fick bråttom att träffa sin framtida flickvän!

Nu ska jag och Sami äta mat som han lagat. Fläskfilé med potatisgratäng. Åh vad hungrig jag är, blir nog riktigt gott. Till maten ska vi se på filmen "Bristande bevis". Så mycket som pappa har tjatat om den får vi hoppas att den är bra också. Ha en trevlig kväll allesammans så hörs vi imorgon igen!

Sponsrat inlägg: Fotowall


Är ni sugna på att göra canvastavlor? Då kan ni vända er till photowall.
Där får man all hjälp man behöver. Som med redigering av bild och man kan beräkna vad det kommer att kosta.
De har även fina fototapetrar som är väldigt trendigt just nu. In och kika på hemsidan om ni är sugna.

Lejonkungen


Idag när vi var på Ica Maxi såg vi att lejonkungen äntligen har kommit ut som specialutgåva till blu-ray. Som vi väntat! Nu har vi nummer 32 till vår samling också.

Vi kom precis hem från Samis match. Blev vinst! Fyra bollar vann de med mot ett lag som slog dem båda gångerna förra året. Skön start på säsongen. Sami var duktig också och gjorde fem mål och flera framspel.

Nu sitter jag och äter mackor, hungrig som en varg. Eftersom jag har så lågt blodsocker måste jag hela tiden kommer ihåg att äta. Annars blir jag skakig, vilket hände på matchen. Hade inte ätit sedan frukost. Så vi fick stanna till på Statoil på vägen hem där jag fick en glass. Nam nam. Kanske inte bästa valet men gott i alla fall.

Här bor en prinsessa


Här har ni några bilder från när jag var hos Sarah och Johan igår. Fick äntligen träffa deras lilla dotter Kahléen, som igår blev tre veckor gammal. Redan 800 gram större än vid födseln. Börjar redan bli stor!
Hon är ett riktigt litet charmtroll som var glad hela tiden och var vaken för det mesta. Pigg liten tös. Kanske inte lika roligt för mamma Sarah, som inte sovit längre än en timme i sträck på tre veckor. Men det märktes inte för det strålade om henne! Ni kan gissa om min längtan efter vår pojke växte. Nu står jag inte ut längre, men försöker tänka på annat. Det är ju inte så långt kvar.

Sarah och Johan gifter sig i december och igår kom bröllopsklänningen på posten. Johan fick gå ut så Sarah kunde testa den. Jag var stolt som fick se den först av alla! Sjukt vacker verkligen. Hon kommer vara en vacker brud.

Efter att jag varit där åkte jag hem till mamma där jag mötte upp Sami. Blev att basta, äta middag och kolla på idol. Sen var jag helt slut och ville hem och sova.

Idag ska jag och Sami veckohandla och betala räkningar. Sen har han handbollsmatch. Vi kommer gå på bio imorgon istället eftersom varken mamma eller Anna kan passa Theo idag. Vill inte att han ska vara själv för länge.

Roligt förresten att ni gissar när bebis kommer! Blir en lång lista att skriva sen.
Nu måste jag göra mig iordning. Vi hörs senare!

Fredag med Sarah


Inte lika lätt att klä sig som höggravid! Men stolt är jag över kulan allt. Står jag och tar betalt i driven på jobbet så kommenterar ungefär var femte person magen. Vissa berättar om sina egna barn. Det är roligt! Fast inte så bra för vår servicetid haha.

Nu hinner jag inte sitta här något mer, dags att dra till bussen. Kameran ska med så får se om jag får några fina bilder på Sarahs lilla tös. Kanske kan lägga upp någon här på bloggen senare! Antingen idag eller imorgon, har ju så mycket kul jag ska hitta på den här helgen så bloggen blir lidande. Men ni är väll vana vid det här laget?

Kram på er!

Tunika - Annas
Skärp - Hilfiger
Jeans - H&M
Skor - DinSko

11 månader


Det har gått 11 månader sedan jag träffade dig. Älskar dig så mycket att det inte går att få ner i ord.
Jag är lyckligt lottad som funnit någon som dig. Som har en så optimistisk syn på livet, är alltid glad och kärleksfull. Du kommer att bli världens bästa pappa på samma sätt som du är världens bästa pojkvän.
Ingenting annat är mer självklart.

Jag och Sami har ju inte så många dagar kvar som vi kan spendera bara han och jag. Snart kommer en bebis som tar all vår uppmärksamhet. Vilket vi ser framemot! Men vi vill passa på att göra lite saker som vi inte lär hinna med sen. Så imorgon blir det att gå ut på restaurang tillsammans och sedan avsluta med bio. Blir riktigt mysigt!

Idag ska jag hem till Sarah och träffa hennes lilla dotter som idag blir tre veckor gammal. Jäklar vad jag kommer längta till min egen förlossning när jag träffar den tösen. Hon är så söt att man smälter! Kommer nog kräva att Sarah berätta om sin förlossning i detalj hela tiden jag är där. Är lite smått besatt av förlossningsberättelser nu.

Ikväll blir det middag hos mamma med bastu och att kika på idol. Jäkla bra start på helgen om ni frågar mig!

När kommer bebis?

Några vänner tyckte att det kunde vara kul om jag lät er gissa när ni tror att bebis kommer.
Han är beräknad till första november.

Jag och Sami har redan gissat, jag på 28e oktober och han på 2a november.
När tror ni?

Kommer lägga upp en lista sen så får vi se om någon gissade rätt!

Om du bara visste


Den här sötnosen var jag och Sami ute med för en stund sedan. Jag och Theo vinkade av min fina pojkvän som skulle iväg till jobbet. Sen återvände vi hem där Theo fick mat och jag satte mig i soffan för att blogga.

Ikväll är det jobb som gäller, 14.00 - 23.00. Sen har jag långhelg! Ser jag framemot.
Vore skönt om svar från försäkringskassan kom idag eller imorgon. Men jag gissar att det blir först i nästa vecka tyvärr. Har de inte hört av sig nästa fredag får jag ringa igen, för då är de officiellt sena med sitt svar angående graviditetspennig. Sen spelar det ändå inte så stor roll, har en känsla att jag inte kommer bli beviljad.
Så lär jobba heltid till och med 19e oktober, bara en och en halv vecka innan beräknad förlossning.
Är det så att det inte går lär jag sjukskrivas på deltid i början på oktober. Vi får helt enkelt se.
Inte många veckor kvar oavsett!

Magen vecka 35


Ny graviditetsvecka! Bara fem veckor kvar till bf, känns nära nu.
Magen fortsätter att växa även om den inte blivit så där extremt stor som för vissa höggravida.
Jag känner mig inte tung, däremot har jag svårt för att luta mig framåt.

Sover fortfarande bra på nätterna, vänder mig lite när vi precis lägger oss men sen sover jag för det mesta till morgonen. Ibland behöver jag gå upp för att gå på toaletten.
Är inte lika trött på kvällar längre heller så det är skönt. Kan bero på att jag nu sover längre på mornarna. Får se när jag börjar öppna igen på jobbet.

Jag känner inte bebis sparkar längre, för han har inte plats till det. Däremot rör han på sig flera gånger om dagen. Det svider till vid revbenen och jag känner mig öm på flera ställen. Märks att han försöker göra mer plats, förgäves. Men snart är han ute hos oss och då kommer han få sparka glatt igen! Utan att skada sin mamma.
Vi längtar bebis, varje minut så finns du i våra tankar.

Gravidsnack


Satt precis och kikade på en massa bilder i datorn. Ramlade då över denna. Från när vi köpte möbler till lägenheten i början av året tillsammans med mamma. Haha åh vad trött man blir efter en heldag på Ikea! Hur roligt det än är att gå där.

Har haft en mysig dag tillsammans med Rebecca. Vi åt smulpaj och drack must. Blev precis som sist vi träffades att prata en hel del om graviditeten. Mycket tankar kring förlossningen som kommer allt närmare för oss båda. Hon gick in i vecka 34 idag och jag går in i vecka 35 imorgon. Så ingen av oss har särskilt långt kvar. Svindlande!
Blev även lite mariokart där jag ägde. Hon får träna upp sina skills helt enkelt ;)

Såg nu att vi glömde äta de chokladmuffins som hon tog med sig. Hon vet ju vilken sucker jag är för muffins. Så de lär vara slut ikväll! Sorry vännen om du hade planer på att se dem igen. Får ta med något i retur när vi ska ses hos dig. Efter det lär vi ses med våra barn, något Rebecca tänkte på idag. Tänker man så är det verkligen inte långt kvar till den stora dagen!
BF, du är så välkommen!

Ny babybox, föräldraföreläsning och besök


Apoteksgruppen har också en babybox för gravida som man kan hämta ut. De finns inne i stan så mamma var snäll och hämtade ut den till mig och Sami. I boxen låg tre nummer av Föräldrar & Barn, tuggumin, en sked, nappar och ett kit med salvor som är bra för bebis hud när han är nytvättad. Jättekul att man kan få sånt här gratis!

Imorse var jag och Sami å föreläsning på MVC. Handlade om livet efter graviditeten. Då främst tiden precis efter barnet är fött. Man fick mycket nyttig information. Om vad de gör med barnen på sjukhuset. Det är ganska mycket man går igenom, klart mer än bara vikt och längd. Man mäter huvudet, kollar alla kroppsdelar och om de inre organen fungerar som de ska. Sen fick vi information om saker som kan verka konstigt men som är helt naturligt. Tex att det kan se rött ut i första urinen och att vissa barn får prickar i ansiktet. Skönt att veta om att det är normalt, för det är sådant som vi garanterat skulle noja och oroa oss över annars.

Nu har Sami åkt vidare till jobbet. Själv är jag ledig idag vilket är perfekt då jag inte är helt kry ännu. Huvudet känns bättre men jag är fortfarande lite förkyld och har hosta. Hoppas
Rebecca kan stå ut med det då hon ska hit idag. Ni vet min fina vän som är gravid med bf datum bara sex dagar efter mig. Hon har tydligen cravings efter julmust, något som är svårt att hitta i butik idag. Men jag och Sami har sodastream med must smak och den är precis lika god! Så blir must och smulpaj. Även mariokart skulle jag gissa.

Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen städa upp här i lägenheten. Hade tänkt göra det igår men var så himla dålig. Blev bara att ligga i soffan, vilket i alla fall fick mig att må bättre.

Bridesmaids


Jag och Anna har precis sett på filmen Bridesmaids. Den var rolig! Lite annorlunda mot filmer man sett tidigare.

Sitter nu och äter köttbullar och makaroner som Sami gjorde igår. Perfekt att ha rester när man inte orkar stå i köket. Blir en heldag i soffan. Sami ska hem till en killkompis nu efter jobbet för att fixa med nya stereon till bilen. Så jag får underhålla mig själv några timmar. Kanske blir en till film. We'll see.

Någon som däremot inte verkar känna sig hängig är bebis i magen. För jäklar vad det rörs om och sparkas idag! Han är ovan vid att jag ligger stilla så mycket. Antagligen sover han lättare när han vaggas till sömn av mina rörelser. Nu är det mycket liv där inne, älskade lilla pojke.

Dags att vila upp sig


Weheartit.com

Det är sjukstuga här hemma. Anna har varit sjuk i feber i flera dagar. Jag har känt mig hängig. Igår var det jättejobbigt att arbeta men låtsades som ingenting. Är inte den som gnäller.

Men idag övertalade Sami mig att sjukanmäla mig. För det första har jag en förkylning från helvetet. Att vara förkyld och höggravid samtidigt är inte roligt, man blir totalt golvad. Är så tung i huvudet att jag har svårt att komma upp från soffan. Ändå hade jag tänkt jobba, naiv som jag är. Vill spara undan så mycket pengar som möjligt eftersom föräldrapenningen inte är så rolig. Kommer ta ut sex dagar i veckan istället för sju för att dagarna ska räcka längre. Och då kommer jag behöva lite på sparkontot för att det ska gå, annars kommer jag behöva ändra till sju och inte kunna vara hemma lika länge. Men ibland måste man lyssna på kroppen och idag behöver jag faktiskt vara hemma och vila upp mig. Imorgon är jag ledig så tills på onsdag borde jag vara fit for fight igen!

110919

Dagens humör: På bra humör, lite trött. Men det känns som att min dator kommer krascha när som helst och det drar ner humöret. Dags att föra över alla bilder till externa hårddisken!
Dagens planer: Jobb 14.00 - 23.00
Dagens kändis:

Vackra Nicole Richie i långklänning

Dagens finaste: Alla söta sms jag får av min fina Sami
Dagens låt: All I ever wanted - Kelly Clarkson
Dagens nedräkning: 43 dagar till bf!
Dagens städning: Plocka lite i vardagsrummet
Dagens väder: 15 grader och regn. Tur att jag har ett så fint paraply

Vitamin Well


Dessa har blivit något av ett beroende och är perfekt för oss gravida. De innehåller nämligen viktiga vitaminer och folsyra. Goda är de också! Bättre än läsk om ni frågar mig. Så nu vill jag alltid ha minst en i kylskåpet.

Igårkväll efter jobbet pratade jag och Sami en massa om föräldrapenningen. Vem som ska vara ledig hur länge och liknande. Jag hade råkat räkna med att vara hemma lite för länge. Sami är en sådan pappa som vill vara hemma med sitt barn ganska mycket. Vilket jag är glad över! Men det betyder ju att jag inte kan ta lika många av hans dagar, typiskt. Hihi

Som det ser ut nu kommer jag att vara hemma helt med bebis fram till sista maj. Sen kommer jag jobba en dag i veckan fram till sista juli. Bortsett från när vi ska iväg på semester. Detta för att de föräldradagar vi får ska räcka så länge som möjligt. Efter det är det Samis tur och han kommer vara hemma i ungefär fyra månader. Min önskan är att vår skatt inte behöver börja på dagis förrän i januari 2013. Så att han är lite äldre, så det hoppas jag att vi kommer kunna ordna med lite planering.

Känns konstigt att tänka på allt sånt här redan nu, lite svårt att leva i nuet när försäkringskassan vill att man ska ha allting klart, helst från det att man plussar.

Mumin


Jag skrev häromdagen att jag inte hittade någon muminbody i Finland. Något jag verkligen ville ha. Anade att det kunde hittas på Internet men hade inte börjat leta. Jag slapp, för det är väll klart att mina läsare alltid har svar på allting! Fick bara några minuter efter att inlägget publicerades en länk till
den här sidan. Där jag genast förälskade mig i plaggen ovan. Den svarta bodyn i storlek 62 och den andra och byxorna i storlek 68 för de fanns inte i mindre. Så söt vår skatt kommer vara i dessa!

Nu ska jag och Sami äta frukost. Han var precis ute med Theo så att jag kunde passa på att blogga, snällt va?
Efter frukosten ska vi till Ica Maxi för att veckohandla. Vi har inte så jättemycket tid för jag jobbar idag igen.
14.00 - 23.00. Hoppas det blir lika lugnt som igår! Fast jag tvivlar på det. En av helgdagarna brukar alltid bli kaos och eftersom det var så lugnt igår lär det bli mer idag. Vi får se.

Ha en trevlig dag kära läsare!

Svar på frågestunden del 2

Här kommer resten av era frågor!

Du sa ju att det var första sommaren med Sami, och då undrar jag hur länge ni var ihop när ni blev gravida? :)
Vi hade varit tillsammans i fyra månader när vi fick reda på att jag var gravid

Om det hade blivit en tjej, vad hade hon hetat då?
Jag är helt såld på ett tjejnamn som fortfarande är ganska ovanligt. Så jag vill inte gå ut med det i bloggen, ifall att man får en dotter i framtiden.

Har du varit i Grekland? Vilken ö i så fall?
Jag har varit på Kreta och Rhodos

Bästa tvserien ever?
Vänner

Är du nervös inför kommande förlossning?
Nej inte särskilt. Men gissar att jag kommer vara det mot slutet när man vet att det kan hända vilken dag som helst. 

Maria, jag är gravid är 21 år är i panik, jag är så ung :S hur ska jag ha råd? får man några pengar? jag jobbar deltid bara..bor hemma...min kille studerar! SKulle vara glad få svar, för vet ej om jag ska göra abort eller inte
Jag tror att alla har rätt till lägsta nivån (180 kronor om dagen) i föräldrapenning. Men det blir inte så mycket efter skatt. Ni har ett viktigt beslut framför er du och din kille. Jag kan inte säga vad ni ska göra, ni måste avgöra själva vad som är bäst för er.

hur känns det att vara gravid o sen inte vara gravid när ni har fått ert barn ?
Lite svårt att säga nu hur det kommer kännas sen. Men jag antar att det kommer kännas konstigt. Är ju så van att tänka för oss båda. Och alla hans härliga rörelser där i magen. Även om många gör ont så kommer jag nog sakna alla. Kännas lite tomt. Fast vad kan vara bättre än att ha våran lilla vilde på utsidan? Längtar efter att få titta och pussa på honom!

Hur kommer du att tycka att gå upp på nätterna?
Jag har redan helt ställts om till nattuggla. Sami tycker att det är jättekul att jag låter helt pigg när vi vaknar mitt i natten. Jag går ju på toaletten några gånger och då vaknar han för det mesta. Då börjar jag prata på som om det vore mitt på dagen, hur pigg som helst. Däremot kommer jag sällan ihåg vad vi pratat om på morgonen haha. Så det går nog bra! Även om man lär vara en zombie många dagar också.

Känns det kul att byta blöja?
Ja jättekul! Höjdpunkten med att få barn! Haha nämen det är väll inget man direkt ser framemot? Men det hör ju till.

Planerade ni att skaffa barn?
Nej det var inte planerat

Ska du någonsin flytta tillbaka till Italien?
Det tror jag inte

Vad sa Sami när du berätta att du var gravid?
Först var han bara tyst, chockad även om vi känt på oss att jag var gravid. Sen kramade han om mig och blev glad.

Hoppas slut tiden blir bra nu! Jag själv har en 4veckors gammal son! Jag är 17...
Det hoppas jag med! Lycka till med din son :)

Hur känns det att bli mamma?
Overkligt, har nog inte förstått det ännu.

känns det konstigt att du är mamma sen o måste sköta barnet ?
Nej det känns mysigt!

Tycker du att italienare är dryga o har fina kläder o snygga bilar o bor fint ?
Alla är ju olika. Men nog märkte jag att ytligheten var större i Milano än här i Stockholm. Det är mycket snea blickar och fejkindustin är enorm! Mycket viktigare att du har rätt märke än att du klär dig snyggt.

Tack för era frågor! Hoppas ni är nöjda med svaren. Nu är Sami på väg hem så ska umgås med honom lite innan det är dags för jobb.

Självlyx


Igår blev det att köpa ett par jättesköna mammabyxor! Har på mig dem just nu eftersom jag ändå ska ha dem på jobbet. Helvete vad sköna, att jag inte investerat i ett par tidigare. Billiga också, bara 200 kronor. Jobbet betalar så borde nästan ha haffat åt mig ett par till. Eftersom de inte lär vara så roliga att använda på fritiden när de fått ketchupfläckar.

När jag ändå var inne på H&M passade jag på att köpa lite smått som jag behövde. Som en ny necessär då min fina spetsiga gått sönder. Älskar färgen! Ser nästan ut som en liten partyväska.
Den andra lilla söta manicken är till för massage. Sjuuuukt skön. Fick Sami använda på mig igår, underbar på min härdade gravidkropp.

Nu har jag precis ringt försäkringskassan angående graviditetspenning. Kommer få svar senast sista september. Är rädd att det inte blir beviljat, det är svårt att få detta bidrag. (Havandeskapspenning hette det förut.) Blir det ingen graviditetspenning lär jag sjukskrivas på deltid. För min kropp kommer gå sönder om jag fortsätter i samma tempo, eller så föds vår kära pojke för tidigt. Hur mycket vi än längtar efter honom är det bättre att han kommer ut när han känner sig redo. En eller två veckor innan bf kommer jag ta ut föräldrapenning och sluta jobba, så jag hinner vila upp mig ordentligt inför den kommande förlossningen! Hoppas jag inte går två veckor över tiden, jäklar vad man kommer gå hemma och vänta i så fall.

110916

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Jobb 14.00 - 23.00
Dagens kändis:


Ashley vardagligt snygg men piffar upp det med fina smycken

Dagens graviditetssymptom: Inatt kände jag av lätt molande mensvärk och ett tryck neråt. Man känner att kroppen förbereder sig för förlossning.
Dagens låt: Rebecca & Fiona - Bullets
Dagens nedräkning: 46 dagar kvar till bf!
Dagens städning: Dammsuga lägenheten
Dagens väder: 16 grader och soligt, lite moln

Can't help feeling like this


Sami överraskade mig igår med att ha köpt choklad till mig. Då blev jag glad minsann! Otroligt nog är de inte slut ännu.

Ska nu ut med Theo en runda innan Sami kommer hem från jobbet. Då blir det att hämta ut paket och köpa mammabyxor som jag skrev om i första inlägget idag. Ikväll hoppas jag på mys framför en bra film och smulpaj till det. Eftersom jag jobbar hela helgen så får vi ta vårt helgmys ikväll istället. Han har jobbat dag och jag kväll hela veckan så vi har bara sovit tillsammans men inte hunnit umgås. Så det får vi ta igen ikväll!

Svar på frågestunden del 1

Här kommer svaren på några av era frågor. Resten får ni imorgon!

Hej! hoppas du kan svara på min fråga. Stämmer det att man måste ligga uppe med rumpan och allt för att bli gravid? Vad tror du är det bästa sättet att bli gravid på?
Nej sånt krävs inte. Jag menar, jag blev gravid utan att det var planerat. Så det sker helt naturligt också.
Om man vill bli gravid tror jag att det bästa är att sluta med preventivmedel och sen bara leva på som vanligt. Det verkar som att det är då som det brukar gå fortast. Börjar man planera för mycket och gör sex till ett projekt så blir det sällan bra. Därför som jag tror att det oftast tar längre tid när folk försöker få ett syskon. Då brukar det oftast vara mer planerat. Tiden finns ju inte alltid när man har ett litet barn att passa samtidigt. 

Vad är er plan för framtiden? När vill du börja jobba igen? Blir det Donken igen och kommer Sammy fortsätta med det han gör eller vill ni satsa på utbildning när ungen är tillräckligt stor?
Jag kommer troligtvis att börja jobba helt nästa höst på donken, då Sami är pappaledig istället. Men redan när bebis är 6 - 7 månader lär jag börja jobba ungefär en dag i veckan. Dels för att vänja mig vid att vara ifrån honom, även för att spara på föräldrapengarna så att de räcker längre.
Sami har ett bra jobb där han har möjlighet att utvecklas så han vill nog stanna tror jag.

Vilka namn har ni tänkt på? Snälla avslöja åtminstone ett :)
Det finns bara ett pojknamn som vi verkligen har fastnat för. Så jag har svårt att se att det blir något annat. Men man vet ju aldrig. Så namn går jag ut med i bloggen när han är här. 
 
Om du fick välja, hade du hellre väntat med att bli gravid och levt ut din ungdom först? Känner du att du går miste om något med tanke på att du just köpt din första bostad, ni har inte varit ihop överdrivet länge, du är faktiskt fortfarande ung, du har ingen vidareutbildning etc?
Jag tycker att jag har levt ut min ungdom ordentligt. Jag har hunnit med att festa som en tok, bott i ett annat land, studerat och varit tonåring. Jag har alltid velat bli en ung mamma, och tiden känns väldigt rätt för mig. Jag har ju som sagt eget boende, jobbigare hade det varit om jag fortfarande studerade och bodde hemma.
Men fler studier lär det bli, i alla fall på distans. Livet är långt, förhoppningsvis hinner jag undertiden jag är mammaledig komma underfund med vad jag vill göra i framtiden. Jag har fortfarande en massa möjligheter, de dör inte för att man blir förälder.

Saknar du Italien?
Nej det kan jag inte påstå, Sverige är så mycket bättre. Kan inte ens säga att jag saknar vädret, för jag trivs med det skiftande vädret här i Sverige. Gör att i alla fall inte jag tröttnar. Däremot kan jag sakna det italienska språket ibland!

När kommer Anna flytta? Eller blir hon kvar även när den lille kommit? (tror du nämnde förut att hon skulle flytta ut)
Anna vet ännu inte hur hon vill göra. Så mycket kul som händer i hennes liv för tillfället så jag tror att hon vill landa innan hon bestämmer sig. Och hon är så välkommen att stanna! Hon har sitt rum här och jag har gärna någon att umgås med på dagarna när jag är mammaledig. Sen är försig Anna inte hemma så mycket, på många sätt känns det här som min och Samis lägenhet. Det är vi som sköter städning, tvätt, handlar mat och liknande.

Nämn tre bra saker med din arbetsplats och vilken din favoritburgare är :D
Underbara arbetskamrater, varierande arbetstider och man rör på sig hela tiden så konditionen är det inget fel på. McFeast har länge varit min favorit men jag måste säga att vår kampanj just nu är helt underbar. Grilled Chicken Gourme. Typiskt att vi ska den under en så kort period! Passa på att pröva medan ni kan.

Vad sa dina föräldrar om att du blev gravid så tidigt i förhållandet?
Just det har de inte kommenterat. Det är så vanligt i vår släkt ändå. Pappa själv och hans bröder har alla fått barn ganska snabbt efter att de träffat sina partners.

Är det dyrt med barn? Hur mycket har du slösat ungefär än sålänge och var alla produkterna nödvändiga?
Det kan vara dyrt, men det måste inte vara det. En nyfödd behöver faktiskt inte allt det där som företagen försöker sälja på oss. Men sen råkar jag vara något av en shopoholic. Jag vill nog inte räkna på hur mycket jag spenderat på vår älskade skatt hittills. Men jag ångrar inget. Jag har fortfarande god ekonomi och det kommer bli jättekul att kunna välja och vraka bland hans barnkläder!
Lite svårt att säga nu om alla produkter varit nödvändiga, eftersom jag fortfarande är gravid. Får återkomma i framtiden!

Om du och pojkvännen diskuterat uppfostran, har det blivit lite bråk ibland när ni inte kommer överens?
Jag och Sami är faktiskt helt överens när det kommer till uppfostran. Vi har blivit uppfostrade likadant av våra föräldrar så vi står lika med allt vi pratat om. Sen kommer några av mina gamla traditioner komma in i vardagen, som familjefrukostar på söndagar då man plockar fram allt man har kvar i kylen. Och han har sina att dela med sig av. Det ska bli kul att få bli en familj med Sami!

Kommer vi att få se bilder och följa med på lillens resa?
Ja det kommer ni! Även om jag lär märka alla bilder med risker för stöld. Men jag gissar att det här blir en typisk mammablogg. För jag skriver ju om min vardag och att vara mamma kommer bli min vardag. Men självklart outfits, kändisar och liknande precis som förut. Jag är ju fortfarande mig själv.

Vad har varit det jobbigaste med hela graviditeten?
Den långa väntan. När man går och räknar ner 40 veckor så går tiden förbannat långsamt. Alla andra säger att det gått så fort, men jag kan inte alls hålla med. Samtidigt som det inte känns som att det var länge sedan jag var i vecka 20. Däremot en evighet sedan jag såg de två strecken på stickan. Kan knappt minnas ett liv utan graviditeten. Måste kännas konstigt sen utan ett liv inom sig. Nu går alla tankar till honom. "Jag måste äta nyttigare, stressa mindre, vila mera". Allting är för honom. Tänk förra sommaren, då var jag sommaralkis och gick ut på krogen tre gånger i veckan. Nu är jag superhälsosam. Dricker inte en droppe, rör på mig och frossar i tomater och rågbröd. Får se hur det blir i framtiden.

Vad tycker du om tonåringar som blir gravida (vid ca 15-16 årsåldern?)
Jag tror det är enklare om man blir gravid som vuxen. Med fast inkomst och eget boende. Men jag är imponerad av hur starka unga mammor är. De får vardagen att gå ihop ändå, för det mesta. Sen är det synd om barnen i de förhållanden där det inte fungerar alls. Unga föräldrar som går ut och festar och struntar i sina barn och liknande. Men det finns ju även barn som lider som har äldre föräldrar. Så jag tror inte problemen sitter i åldern utan hur personerna är själva, om ni förstår hur jag tänker.

Vad jobbar din kille med?
Han jobbar för ett säkerhetsföretag.

A place for dreams


En läsare ville se en bild på spjälsängen. Jag har visat den förut, fast då hade vi inte bäddat. Vi har fått flera jättefina täcken och lakan till bebis. Så vi kommer få byta ofta!
Vi börjar med världens sötaste spöke, som vaktas av mumin tills bebis är redo att lämna magen och få en ny sovplats. Det fina stjärnörngottet köpte jag på Sorken i Göteborg. Vi ska bara köpa en klart plattare kudde till den.

När det kommer till mumin är jag smått besatt. Som liten växte jag upp till avsnitten, såg dem alltid på finska. Som barn pratade jag nästan lika bra finska som svenska. Mumin blev min idol. Så här i vuxen ålder hade min barnidol glömts bort. Tills jag blev gravid. Nu är jag besatt igen och letade förgäves efter en muminbody ill vår skatt i Finland.

Jag vill att vår son ska kunna finska. Ingen av mina släktingar i Finland kan svenska och jag vill att de ska kunna få en fin relation med mitt barn. Mamma lär bara prata finska med honom, och jag ska försöka prata en del. Men vet att det inte kommer bli så flitigt, känner mig själv. Så jag kom på den smarta idén att börja samla muminfilmer. Alla underbara avsnitt som jag såg som liten finns nu på dvd. Köpte fyra stycken i somras och kommer köpa ännu fler nästa sommar. Dessa avsnitt kommer jag ha på i bakgrunden redan när bebis är mycket liten. För deras hjärna är som en svamp så även om han är för liten för att uppskatta avsnitten kommer han få in finskan på det sättet. Borde bänka Sami framför teven också, han är halvfinsk och kan inte språket. Skäms på dig hjärtat!

New beginning


Weheartit.com

Godmorgon bloggen! Idag är jag på extra bra humör för jag är ledig. När Sami slutat jobba ska vi hämta ut paket. Vår babysitter och skötväska har kommit nämligen! Sen drar vi vidare till H&M för att köpa ett par mammabyxor till mig som jag ska ha på jobbet. Jobbet står för kostnaden, så himla snällt! Sen när jag slutat jobba kommer jag kunna använda de här byxorna hemma också, perfekt.

Nu ska jag ut i det härliga vädret med Theo. Hoppas ni får en bra start på dagen!

Magen vecka 34


Onsdagar har blivit min favoritdag på veckan! Nu är det sex veckor kvar till beräknad förlossning. Men vem vet, kanske har vi bebis redan om fyra veckor, eller så dröjer det åtta. Man vet ju aldrig säkert, men närmare datumet kommer vi garanterat hela tiden!

Förra veckan var riktigt jobbig. Jag led av halsbränna varje natt och kände mig tung och eländig.
Den här veckan har varit mycket bättre. Har knappt någon halsbränna längre, sällan jag behöver ta tablett. Blivit tröttare på kvällar, vilket leder till att jag går och lägger mig tidigt. Men då somnar jag i alla fall så fort jag slår huvudet mot kudden. Förut kunde jag inte hitta någon bekväm ställning och låg och sparkade och vände mig in på småtimmarna.

Vår skatt har ju redan nästan eller helt fixerat sig så jag fick aldrig några problem med andningen. De kan nämligen runt dessa veckor ligga och trycka mot lungorna så man får svårt att ta djupa andetag, obehagligt. Men han ligger alldeles för långt ner för att kunna göra det.

Det går bra att jobba men ont i fötterna får jag. Är helt slut när jag kommer hem också, kroppen skriker efter vila även om huvudet tycker att det går bra att köra på. Har fått e-legitimationen att fungera på Samis dator så föräldrapenningen ska vi ordna med imorgon. Däremot måste jag ringa angående graviditetspenningen för att kunna gå ner på deltid. Har som sagt mycket sammandragningar nu. Igår fick jag två riktigt stora på jobbet. De är inte smärtsamma som tur är. Men det är ändå lite obehagligt.

Älskade skatt, pappa och mamma längtar efter dig!

Min stil

Jag kommer att svara på era frågor imorgon. Men reagerade på denna då jag fått några liknande förut. Lite svårt att ge ett kort svar så frågan får ett eget inlägg istället.

Hej Maria. Jag gillar din blogg och du verkar vara en jätte härlig person. Men det är någonting jag undrat över. Ditt bloggnamn är "FASHIONSTARS". Men känner du att dina kläder är fashion? Jag menar,kenza är fashion. Visst, du har egen stil. Man vill inte se ut som alla andra, som en zombie. Men känner du inte att din stil är oerhört tantig och väldigt mycket "kappahl" stil om du förstår vad jag menar? Ta det inte på fel sätt, du är great, men jag vill bara se det ur din synvinkel.


Ovan har ni åtta olika outfits, alla från det senaste året. Så att ni som kanske inte följer min blogg varje dag har koll på vad som ungefär är min stil.

Okej låt oss ta det från början. Min blogg startades för nästan fem år sedan. Då hade jag redan en personlig blogg men ville starta en modeblogg också. Var inte så sugen på att lägga upp bilder på mig själv på nätet så ville istället framhäva kändisar med snygga klädstilar. Där av namnet. Fashionstars. Jag syftade aldrig på mig själv.
Fem år senare är jag inte så sugen på att skriva en modeblogg längre. Jag vill ha en personlig blogg med mycket bilder. Det är mer jag, och skulle jag kunna byta namn skulle jag göra det. Men det kan jag inte göra utan att flytta bloggen så det får vara. Fashionstars är ändå jag på något sätt, har vant mig vid det namnet. Även om det inte alls passar.

Kenza har en ungdomligare stil än mig ja, men jag tycker inte att jag klär mig tantigt för det. Är det verkligen så många av er ser hoppet? Klär man sig inte som en tonåring ja då klär man sig som en tant. Min mormor har en jättefin klädstil, men den är helt olik min egen.
Jag har nog en ganska flickig stil. Jag älskar rosetter, rosa och sånt som är sött. Gör det mig till en tant?
Nu när jag är gravid är jag medveten om att min stil har blivit tråkigare. Jag orkar inte göra mig iordning på samma sätt. För kläderna sitter inte som de brukade. Jag har blivit bekväm. När bebis kommer lär det bli amningsvänliga kläder istället. Så den som längtar efter snygga outfits får nog vänta ganska länge.
Men är jag tantig för det? Vad tycker ni andra?

110914

Dagens humör: På bra humör!
Dagens planer: Jobb 14.00 - 23.00. Imorgon är jag ledig!
Dagens kändis:

Vackra Mary-Kate Olsen i en stilren outfit

Dagens bok: Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen
Dagens låt: Adele - Set fire to the rain
Dagens nedräkning: 48 dagar kvar till bf
Dagens städning: Ska tvätta bebis vita kläder idag. Finns inget mysigare.
Dagens väder: 17 grader och molnigt, regn i luften

Frågestund

Vi hade en frågestund precis när jag gick ut med graviditeten. Tänkte att vi kunde ha en så här på slutet också. Får ju så himla mycket frågor! Är det något annat ni undrar över också så är det bara att passa på.
Är ledig på torsdag från jobbet så då kan jag ta mig tid att svara.

Nu orkar jag inte bråka mer med e-legitimationen. Jag får det aldrig att fungera. Får testa imorgon igen istället.
Dags för jobb. Får se hur det går att jobba kväll. Blir ju så himla trött. Men det brukar bli väldigt lugnt efter nio så har jag tur får jag gå hem lite tidigare.

Ha en fin tisdag kära läsare!

Set fire to the rain


Fina mammaplagg från laredoute.se.

Det blir allt svårare att veta vad man ska ha på sig nuförtiden. Jag måste verkligen införskaffa ett par snygga mammajeans! För just nu kan jag inte ha några toppar alls. Då det skulle synas att jag inte knäpper gylfen.
Nu bär jag bara plagg som är långa. Klänningar, linnen eller tunikor. Men man vill ju kunna variera lite mer än så.
Samtidigt ska jag bara vara gravid i ungefär sex veckor till, så det känns onödigt att spendera för mycket på mammaplagg. Men det är mysigt att kika runt!

Nej nu måste jag få i mig lunch. Skulle egentligen ha stängt idag men slipper eftersom jag är gravid. Så jobbar istället 14.00 - 23.00. Kommer in med ett inlägg innan jag går!

Trust your instincts


Svårt att få bra skärpa i dåligt ljus på en hund som inte vill stå still. Tog bilden precis. Han hade precis ätit klart och slickar sig då alltid runt munnen. Sötgröten, man skulle kunna tro att han är en groda med den stora tungan.

Nu ska jag in på mina sidor på försäkringskassan. Har precis ordnat med e-legitimation så att det ska fungera. Där ska man tydligen kunna se hur det går med sina ansökningar. Det stod att man skulle få svar om föräldrapenningen inom 30 dagar och det är mer än en månad sedan jag skickade in papprerna. Så nog är de sega allt. Jag känner verkligen inte för att ringa, men blir jag inte klokare av hemsidan måste jag göra det.
Att allt ska vara så krångligt även i ett land som Sverige är för mig obegripligt.

Sammandragningar


Igår var jag hos MVC för en extra kontroll. Magen hade vuxit som den skulle, kurvan pekar nu uppåt igen så det var nog bara att det var två olika barnmorskor som hade mätt mig.

Bebis har nu sjunkit ännu lägre och är helt fixerad. Min barnmorska är lite orolig över mina sammandragningar. Jag hade en precis när hon mätte magen. Jag berättade att de kommer ganska ofta nu. Kan bero på mitt stressiga jobb. Några sammandragningar om dagen är naturligt, men man ska vara vaksam så de inte blir för många.

När jag skrivit att jag vill att bebis ska ha bråttom ut så menar jag förstås inte en dag före vecka 38. Jag vill bara inte behöva gå över tiden, hoppas istället på en oktober bebis. Just nu ser det ut som att det kommer bli så. Men jag hoppas verkligen på att få på ner på deltid snart. Behöver vila klart mer än vad jag gör.
Ska ringa försäkringskassan idag. Då de varken svarat angående föräldrapenning eller graviditetspenningen.
Man har ju hört att man måste ligga på dem lite för att någonting ska hända. De väntar nog mest ut tiden för att behöva betala ut så lite som möjligt. Fast jag tycker att det är konstigt att jag inte fått något svar om föräldrapenningen. Det är ju något som måste betalas ut oavsett.

50 dagar till bf


Rensningen av garderoben fortsätter. För tillfället ligger den här klänningen uppe på tradera.
Köptes på nelly.com ibörjan av denna sommar. Endast använd en gång.
Här hittar ni auktionen.

Idag är det förresten precis 50 dagar tills bebis är beräknad. Jag tycker att det nyss var hundra. Så får hoppas att tiden fortsätter att gå så här fort! Idag ska jag till MVC för en extra kontroll. Får se om det bara var en tillfällighet att magen inte hade vuxit som den skulle. Var ju som sagt två olika barnmorskor som mätte.
Ska bli mysigt att höra hjärtljuden igen! Tyvärr kan inte Sami följa med idag eftersom han inte har möjlighet att gå från jobbet. Han har annars alltid följt med på alla möten. Aldrig har vi sett någon annan kille på MVC. Förstår inte varför det är så.

Ny arbetsvecka


Godmorgon kära läsare! Helgen rusade precis som vanligt förbi och nu har jag en sex dagar lång arbetsvecka framför mig. Mitt bäcken gör mer och mer ont så får se hur det ska gå. Kommer ringa försäkringskassan imorgon om jag inte fått svar av dem idag. Har varken fått någon information om min föräldrapenning eller om jag kommer kunna gå ner på deltid. Tror det var från idag jag ansökte men får jobba heltid tills jag vet. Vill inte förlora pengar.

Blomman och krukan ovan köpte vi från Ikea igår. Sen gav mamma mig sin söta lilla termos med handtag. Som inte kom med på bild. Jag skyller på att det är morgon och att jag är trött. Den kommer hur som helst att vara perfekt att ta med på min och bebis utflykter i framtiden!

Babysitter och skötväska beställt


Ni är snabba på att komma med tips! Så nu är en beställning gjord från jollyroom.se.
Babysittern har jag och Sami varit sugna på länge. Den är riktigt söt och väldigt prisvärd.
Skötväskan är från Bababing och verkar ha allt man behöver. Matchar även vår fina barnvagn!

Nu är det inte mycket kvar att köpa. Tror det bara är åkpåsen. Mamma har en från när jag och Anna var små. Ska finnas på vinden och vara i ett väldigt bra skick. Får se om hon hittar den, annars blir det en ny! Kommer bli kalla tider lagom tills bebis anländer så då behövs en varmare vagn.

Nu har jag börjat tvätta barnkläder som ska vikas in i byrån som Sami strax är klar med. Det är så mysig stämning här hemma just nu!

You gotta love Ikea


Idag har jag och älskling shoppat! Inredning är för jäkla kul alltså. Sami håller för tillfället på att montera ihop bebis första byrå. Fast han klagar mest, den är tydligen jobbig med många delar. Jag ignorerar hans gnäll. Eller skrattar åt honom.

På Ikea blev det att äta i deras restaurang, som alltid. Finns det något godare än potatismos? I don't think so.
Deras Strawberry cheesecake är inte helt dum den heller.

Andra köp blev en ram som vi ska ha bilder på oss och bebis i. Tänkt över sängen. Sen nytt duschdraperi, badrumsmatta, blomma med kruka, lite grejer till köket och ett torkställ. Eftersom torkskåpet ska ut. Vi behöver mer utrymme i badrummet nämligen.

Efter Ikea åkte vi till babyland, eller Barnens hus som det nu heter. Där köpte vi en skötbädd och kollade även efter en babysitter. Men utbudet var ganska dåligt så vi ska leta vidare.

Slutligen blev det Ica Maxi där vi köpte en papperskorg med fotpedal till badrummet. Med tanke på alla kommande blöjor.

Trots en massa köp kom vi billigt undan, nu är det bara babysitter och åkpåse kvar som vi vill köpa innan bebis kommer. Eller nej förresten, en skötväska också. Men jag hittar ingen snygg, tips gärna snälla!

Firande av syskon


De här två har vi firat idag! Chribba blev 19 igår och Anna 20 i onsdags. Av mig och mamma fick Anna en digitalkamera från Canon som ska vara riktigt bra. Hon blev ju av med sin i Bulgarien i somras. Så nu får hon allt hålla hårt i sin nya!

Vi åt god mat och fikade, nu är jag så mätt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Efteråt drog vi till Ica Maxi och storhandlade. Fast den här veckan kom vi väldigt billigt undan, då vi lyckades halvera vår vanliga veckokostnad. Vi har ätit billigt den senaste veckan, duktigt av två blivande småbarnsföräldrar.

Samis lillasyster Tiffany sover hos oss ikväll så nu blir det wii-kväll! Vi kör hem henne imorgonbitti och rör oss sedan vidare mot Ikea. Som jag längtat!

There's something about you


Fyra outfits från den senaste tiden, vilken är er favorit?

Nu har jag fått i mig frukost och varit ute med Theo. Solen skiner så vi har riktigt härligt väder idag!
Känns skönt med fredag också, speciellt med tanke på att jag är ledig i helgen. Jobbar ju varannan så för mig blir det därför extra speciellt.

Imorgon ska jag och Sami med hans föräldrar till Arlanda för att vinka av hans syster och hennes sambo. De ska nämligen jorden runt! Kommer inte tillbaka förrän i februari. Man är ju inte bara lite avis. Vilken upplevelse!
Efteråt ska vi hem till mamma för att fira Anna där. När man har skilda föräldrar blir det mycket firande.
På söndag ska jag och Sami äntligen till Ikea för att köpa det sista som behövs inför bebis ankomst. Sen hittar man säkert något mer. Jag är farlig på Ikea så Sami får dra mig därifrån om det går överstyr.

Får se hur mycket jag kommer hinna med bloggen i helgen. Ni får ha förståelse. Men lite ska jag nog hinna uppdatera i alla fall.

Follow me home


Har kollat igenom bilderna från Finland. Nog saknar man landstället allt! Mamma och Anna på bilden ovan. De njöt av solen medan jag och Sami kastade pil bredvid. Vi spelade killer, ett jätteroligt pilspel. Har ni testat det någon gång?

Igår såg jag och Sami på filmen Salt. Den var riktigt bra! Gillade hur man verkligen fick gissa enda till slutet hur det egentligen låg till. Angelina Jolie var lika grym som vanligt också.

Idag jobbar jag samma tid som igår, 11.00 - 20.00. Men sen är jag ledig i helgen!

Torsdag med jobb


Nu har jag hunnit städa upp lite här hemma och sätta igång en diskmaskin. Resten får Anna göra, det var ju faktiskt hennes tjejmiddag. Jag har hunnit ta ut Theo på en promenad också och han sover nu bredvid mig. Ett tag kommer han att vara själv innan Sami och Anna kommer hem. Ibland går det fin fint, och han sover. Ibland står han i fönstret och skäller på alla som går förbi. Det beror helt på vilket humör han är. Just nu reagerar han på alla småljud han hör, så gissar att han kommer skälla. Förhoppningsvis är grannarna iväg på jobb.

Vi hörs igen imorgon kära läsare!

Skjorta - Kappahl
Skärp - Hilfiger
Skor - Skopunkten

Anna 20 år


Anna bjöd över några riktigt härliga tjejer igår. Det blev tacos och kladdkaka till efterrätt. Himmelskt gott!
Jag var som vanligt jättetrött så när Sami drog på sin handbollsträning gick jag in till sovrummet. Satt med datorn och Theo sov bredvid mig. Helt utslagen! Han hade varit så uppe i varv, aldrig förr har så många kommit över hit när han varit hemma.

Hoppas tjejerna hade roligt på krogen och att du Anna fick en underbar 20årsdag! Vad stor du är nu. Jag känner mig gammal som har en lillasyster som är 20. Men det är ju bara att leva med.

Idag är det jobb, 11.00 - 20.00. Ska få i mig frukost och sen städa upp lite här hemma. Ni får en outfit innan jag drar till jobbet.

Magen vecka 33


Ny graviditetsvecka! Tycker det var länge sedan vi gick in i vecka 32... tiden har börjat gå långsamt. Inte okej!

Den senaste veckan har även folk jag inte känner börjat kommentera magen. Städare på jobbet och några gäster tillexempel. Det känns lite konstigt helt klart. Som när en främling frågar "när är det dags?". Man blir lite paff. Det känns lite väl privat för att prata om med okända. Jag väntar bara på den gången en främling sätter sina händer på min mage. Det lär vara obehagligt! Men kanske något man behöver vänja sig vid? Eller vad säger ni föräldrar? Hur var det när ni var gravida?

Annars har tröttheten från början av graviditeten kommit tillbaka. Jag har jättesvårt för att vara uppe till senare än nio på kvällarna. Därför hoppas jag att få slippa stänga de kommande två veckorna. Det är det enda passet som är alldeles för jobbigt just nu. De andra går bortsett från att jag får väldigt ont i fötterna. Men vid stängning är det mycket lyft, stressigt och vi jobbar till ett. Som tur är verkar det inte vara något problem att jag jobbar andra tider istället.

Bebis är fortfarande lika livlig och vissa rörelser kan göra riktigt ont. Det märks att magen har börjat skjunka mer och mer. Han är snart helt fixerad, redo för att möta oss! Vi har varit redo länge nu, han är så välkommen.

Nej nu har jag inte tid att sitta här längre. Snart kommer Annas vänner hit för att fira henne då hon fyller 20 idag. Grattis gumman! De ska föra här och sedan dra vidare till krogen. Jag kommer vara med här hemma men hänger inte med ut. Som sagt, kvällstid är inte min tidpunkt på dygnet längre. Sen börjar jag jobba 11 imorgon.

Hoppas allt är fint med er kära läsare!

Roligaste appen just nu


Betapet på mobilen, spela med folk du känner när du har tid över. Hur kul? Beroendeframkallande! Jag och Sami spelar med varandra när vi har rast på jobbet. Appen heter wordfeud och är helt gratis.

Jag och Sami har precis spelat Super Mario Bros över wii och ska nu äta middag. Lax med ris blir det, gott gott.
Jag gjorde tidigare misstaget att jag åt lakrits. Har man högt blodtryck (som många gravida har) ska man inte äta det. Men jag råkar vara en av dem som har lågt, nästan för lågt blodtryck istället. Så laktrits kan tvärtom vara bra. Däremot glömde jag bort att jag får halsbränna av det. Så det är vad jag har nu, helt självförvållat. Känns riktigt drygt då jag ändå måste leva med det varje natt. Så no more lakrits för mig!

What are words if you don't really mean them


Här har ni de senaste köpen till bebis, allting inköpt i Finland. På söndag ska vi till Ikea och köpa en byrå till lillkillen. Då ska allting tvättas och komma på plats. Hoppas vi hittar någon riktigt fin!
Just nu är alla kläder i en hylla i vår garderob, som börjat bli väldigt full. Ska inte köpa så mycket mer tills han är här. Vi lär ju få en hel del. Men hittar jag något bedårande är det svårt att låta bli.

Såg precis första avsnittet av idol tillsammans med Anna. Roligt att det dragit igång igen! Har redan två favoriter som jag nog inte är helt ensam med. André och Moa. Sen fick man ju inte se så många fler. Ska bli kul att följa alla talanger.

Hjärtegott


Min nya graviditetscraving är rågbröd. Något jag märkte på vägen till Finland. När jag åt frukost på båten hade de nästan bara ostmackor, som jag inte klarade av. Det enda brödet med skinka var just rågbröd som jag brukar tycka är lite för torrt för min smak. Men jag prövade och det var himmelskt gott! Rågbröd är något mamma alltid äter på landet och nu fick hon konkurrera om mackorna med sin gravida dotter.

När jag var hos Jenna åt vi just brödet ovan, hjärtegott från Skogaholm. Fullkornsbröd med solrosfrön. Aldrig förr har jag smakat så saftigt och gott bröd som inte varit vitt. Så igår var jag tvungen att köpa hem det. Äter det just nu med skinka, tomat och gurka. Och ett glas multivitaminjuice. Bra start på dagen!

57 dagar, sen är det vår tur


2a september, fyra dagar före bf fick Sarah sin efterlängtade dotter. Jag är så glad för henne och Johans skull! Längtar tills jag kan åka och hälsa på dem. Vilket blir om runt två veckor hoppas jag.

Nu är längtan till min egen förlossning enorm. Jag är lite nervös inför hur det kommer att gå. Om jag orkar med smärtan, ifall något går fel. Men mest av allt är jag bara förväntansfull. Jag och Sami längtar så otroligt mycket efter vår lilla pojke. Aldrig någonsin har jag känt sådan längtan förut. Den avtar aldrig, bara växer sig starkare.
9 månader är en lång tid. Många säger att det efteråt kommer kännas som att graviditeten var kort, just nu tvivlar jag på det. Sakta men säkert närmar vi oss den stora viktiga dagen. Jag är nyfiken på om det blir en oktober eller novemberbebis. Vi har många i släkten som fått första barnet tidigare än beräknat datum. Inte minst min mamma, när hon väntade mig. Men man vet ju aldrig. Även om han ligger rätt nu kan det dröja enda till mitten på november. Skulle bli tokig! Hoppas han har lite mer bråttom än så. Tänk om han skulle komma den 23e oktober. På Samis 21 årsdag och vår ettårsdag. Det skulle vara mäktigt. Eller om han nu måste gå över tiden så hoppas vi på 11e november. Då blir hans personnummer 111111, svårt att glömma.

Hur som helst så vet vi att han snart är i våran famn. Även om det just nu känns som att jag alltid kommer att vara gravid.

Vi försöker imorgon istället

Sorry för världelös bloggning men jag jobbar så mycket och är svintrött efter.
Igår firade vi Anna som fyller 20 på onsdag och idag har jag och Sami storhandlat mat efter mitt jobb.
Men imorgon är jag ledig! Så då ska jag se till att få liv i bloggen igen. Låter bra?

Nu dags för våfflor.

Theo, MVC och förlossning


Idag fyller min älskade pojke 4 år. Så stor han har blivit! Känns som att han alltid funnits i mitt liv. Kan inte minnas hur det var att inte ha hund. Det är inte alltid lätt, speciellt inte när man arbetar heltid. Jag måste planera noga så han aldrig behöver vara själv för länge. Mamma, Sami och Anna ställer ofta upp som hundvakt.
Men snart kommer bebis och då slipper han vara själv mitt hjärta!

På tal om det förresten. Var hos MVC idag. Mina värden såg bra ut och hon tycker att jag har en väldigt hälsosam viktuppgång. (Även om jag tycker det är jobbigt att för första gången väga 60 kg)
Bebis hjärtljud var bra precis som vanligt och han har nu lagt sig med huvudet neråt och förberett sig för fixering. Duktiga killen! Han har redan haft huvudet neråt en vecka nu, för alla sparkar jag fått har varit upp mot revbenen. Inte alltid så mysigt men jag är glad att slippa vändningsförsöket de gör på MVC. Om han nu inte får för sig att göra en kullerbytta för att jävlas och lägga sig med fötterna neråt.

Det enda negativa under kontrollen var att min mage inte har vuxit som den ska. Det behöver inte vara någon fara, det kan vara tillfälligt. Men jag ska dit om en vecka igen för säkerhetsskull så ser vi om den följer kurvan igen. Hade en annan barnmorska som mätte magen förra gången så det kan ha varit därför. Alla mäter olika. We'll see. På ett sätt vill jag nästan att kurvan ska visa neråt. Så vi får göra ett tillväxtultraljud och titta på bebis igen. Men då självklart bara om han mår helt bra! Det är det viktigaste. Nu är det ju inte så långt kvar tills vi får träffa honom ändå.

På tal om det. Min fina vän Sarah är på förlossningen nu! Fyra dagar tidigare än beräknat, hoppas vår skatt har lika bråttom. Hon har skickat sms sedan nio imorse men nu var det länge sedan sist. De trodde att hon skulle föda runt 16/17 idag så nu alltså! Jag hoppas allt går bra och att jag får träffa hennes lilla tös snart! Det om något kommer göra min längtan till min egen förlossning ännu större. När jag fick messet från henne imorse om att hon åkt in så började jag skaka. Blev så nervös för hennes skull, men också för min egen. Jag menar, hon är bara åtta veckor före mig. Snart är det vår tur!

Zumba till wii


Det här inlägget är tidsinställt. Jag jobbar 06.30 - 16.00

När jag och Sami var på båten på väg till Sverige så såg jag att de hade det här spelet. Var så sugen på att köpa! Zumba är en jättebra träningsform, och jag älskar dans. Hade redan funderat på att gå på några gruppträningar med Anna sen efter förlossningen. Men det är ju inte helt enkelt när man har barn. Så att kunna dansa hemma är ju perfekt! Man får med ett bälte som man sätter kontrollen i så att man inte ens behöver hålla i den.

Valde dock att inte köpa spelet. Tänkte att jag kunde kolla i Sverige om det fanns billigare. Hade ändå inte bråttom, det är inte som att jag kommer kunna hoppa upp från förlossningssängen och sätta igång med träningen.

Men så igår, så kom Sami hem efter jobbet med spelet till mig! Vilken överraskning, älskade pojkvän. Kommer varva det här spelet tillsammans med wii fit när jag får träna igen. Plus många långa promenader med barnvagnen förstås! Beach 2012 here I come ;)

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!