Fira kusinen

I lördags åkte vi in till stan där mina kusiner har en lägenhet. Blev att fira Max som på juldagen fyllde 8 år. Det bjöds på god fika och lilleman lekte med Vilma och Hampus. Allra mest blev han förtjust i den stora lastbilen "Mack" från Bilarfilmerna. Han tyckte så mycket om den att han till och med fick ta med den hem, då mina kusiner inte längre leker med den. Om han blev glad? Ja han var som ett barn på julafton igen. Nu i skrivande stund leker han med den och har samlat alla sina bilar från filmen för att lägga in i lastbilen. 
 
Leah trivdes också på kalaset. Hon var vaken en del och bjöd på charmiga leenden. Sen somnade hon nöjt i min farbror Henriks famn. Jag njöt av gott kaffe och Sami pratade gymutrustning med min andra farbror Claes. Så vi fick hela familjen en trevlig dag! Och grattis igen till min kusin Max som också råkar vara min gudson. ♥

Kaffe som det ska smaka

Kolla vilken rolig födelsedagspresent jag fick av min pappa och Birgitta. En Central Perk kaffekopp och kaffe som de drack i serien Vänner! Eller ja den är speciellt tillägnad serien i alla fall och säljs i New York där pappa och Birgitta var i höstas. Det finns en lokal som är tillägnad serien där man kan gå in och se hur cafét såg ut och så har de massa rekvisita från serien, kläder och en souvenirbutik där de köpte kaffet och koppen till mig.
 
Smakade kaffet för första gången idag och jäklar vad gott! Speciellt med tanke på att jag hört att kaffe i USA inte smakar särkskilt bra. Men det här var himmelskt!

Winter wonderland

Igår åkte Sami till Haninge för att handla mat och fyrverkerier till nyår med Jonny. Jag passade på att gå ut i snön med barnen. Leah sov nöjt i vagnen och Liam åkte upp och ner för backen. Nu har vi även köpt en hjälm till honom så att han ska få åka högre upp och snabbare. Hjälmen behöver vi ha med till förskolan också. Där har de en jättebra pulkabacke men bara barn med hjälm får åka. Väldigt bra regel!
 
Sen ja ni ser rätt, Liam har olika vantar på bilden. Han vägrar allt annat än fingervantar och av någon anledning försvinner de alltid. Vi har fem olika fingervantar hemma som är hans, men inga par. Helt värdelöst om ni frågar mig.

Christmas

Jag har tagit lite julledigt från bloggen men nu är jag tillbaka igen! Hoppas ni har haft lika mysiga dagar som jag har haft.
 
Ovan är bilder från julafton. Vi åkte hem till pappa för ett lite lugnare julfirande. Även farmor kom över och vi åt god mat, umgicks och tittade på Kalles Jul. Liam fick äntligen träffa tomten igen och han var inte alls blyg. Så fort han kom in började Liam prata glatt och visade olika saker som fanns i huset. Sen hjälpte han tomten att dela ut julklappar. När det var dags för tomten att gå sa Liam "hejdå tomten, vi ses snart igen". Underbara lilla Liam. ♥

God Jul

God Jul kära läsare! Hoppas ni firar den med nära och kära. Kortet ovan har vi skickat iväg som julkort. Att få till ett julkort gjorde mig svettig och gråhårig i år. Blev inte riktigt som tänkt men ingen av barnen grät i alla fall, fick sätta ribban där. Bättre lycka nästa år :)

Parkhäng

Några bilder från gårdagen då jag och My gick till parken med barnen. Barnen blev glada som fick busa tillsammans, ja de två äldre menar jag då förstås. De yngre sov hela tiden och missade varandra totalt.
 
Nu sitter jag och Sami och har uppesittarkväll framför bingolotto. Tyvärr verkar det inte bli några vinster men trevligt har vi ändå! Kommer förresten tidsinställa ett inlägg till imorgon då jag inte lär hinna blogga. För att önska er god jul på rätt dag och så får ni se julkortet vi skickat ut. Ha en trevlig kväll!

Lillasyster blir stor

Ett bildregn från gårdagens kalas. Hela familjen hade bakat en massa gott och det var trevligt att träffa släkten igen. De flesta träffade Leah för första gången också. Hon var däremot inte så intresserad av att lära känna någon utan sov genom hela kalaset. Liam däremot var väldigt glad över att få leka med Cornelia igen och det var svårt att få hem honom. Tur att de får träffas igen redan på julafton.

Kalashelg

I lördags kom mamma och Kari över för en tidig middag och fika. Jag lagade en laxgratäng med saffran och till efterrätt blev det lussebullar och saffransbullar. Så man kan säga att saffran var dagens tema. Vi firade mig som fyllt år och jag fick presentkort på Mio. Så dit ska jag och Sami i mellandagarna. Det är min favorit inredningsbutik så jag är väldigt förväntansfull.
 
Mamma passade även på att klippa Liams lugg. Även mitt hår fick en omgång med saxen. Ca 15 cm kapades och nu känner jag mig korthårig trots att det fortfarande är långt. Det var för långt innan och väldigt svårskött då jag har så tjockt hår också. Nu mår håret bättre, ändå saknar jag det långa barret. Tur att det växer ut.
 
Igår firade vi min syster som i lördags fyllde 8 år. Bilder från kalaset får ni lite senare.

Snart har vi fyra små busungar

Igår kom My, Theo och Viggo över för bus. Vi fikade med kaffe, lussebullar och pepparkakor och de större barnen sprang runt och lekte för fullt. Vi har tänkt ses på måndag eller tisdag också men då blir det nog ute i parken istället. Våra grabbar har så mycket energi!
 
Lugnare var tempot på Viggo och Leah som sov nästan hela tiden. Svårt att förstå att det om några månader kommer vara en massa bus och energi även i deras kroppar.
 
Idag kommer mamma och Kari över för att fira mig lite lätt. Jag ska bjuda på en laxgratäng med saffran i. Tycker att det låter väldigt gott, men aldrig testat förut så det ska bli spännande. Imorgon ska vi hem till pappa för att fira min lillasyster Cornelia som fyller 8 år idag. Stort grattis till dig! ♥

Mitt 2014 - juli och augusti

Juli började med kubbspel på baksidan. Jag och Sami hade en efterlängtad dejtkväll med middag på Vapiano och vi avslutade med spel på Cosmopol.  
 
Månaden blev väldigt varm. Vi åkte till stranden med My och Theo och Liam tyckte att det var roligt att få bada. Nathalie, Mikaela och Linda kom över med sina barn på ett av årets varmaste dagar och vi hängde på vår baksida. Thina kom på besök från Göteborg, mamma och Kari kom över för en fika och vi åkte hem till barnens farmor för grillning. Det blev turer till parken med My och Theo, jag och Sami tog med Liam till Nynäs för promenad vid hamnen.
 
Månaden bjöd även på en spontantur till Skara Sommarland, Liam fick sitta i en lastbil och han och Theo busade hemma hos oss. Väldigt bra månad som ni kan förstå!
 
Augusti bjöd på något sämre väder men minnena jag tar med mig är i samma klass som månaden innan. Sarah och Kay kom över för bus, jag och My tog med barnen till centrum för shopping och fika. Jag och Sami åkte till hans syster Lollo för en fika, och det blev grillkväll hemma hos My och Jonny tillsammans med andra fina småbarnsföräldrar.
 
I augusti åkte vi även en vecka till vårt landställe i Finland. Liam fick komma upp på scenen på båten och lära sig lite fotbollskonster. Hemma i Sverige igen blev det promenader med My och Theo och att fira Kay som fyllde 3 den 2a september.
 
När jag blickar tillbaka och gör dessa collage inser jag vilka fina människor jag har i mitt liv. ♥

Birthday girl

Idag är en ultimat dag att vara lite ego - för jag fyller år! 26 år gammal och känner att jag närmar mig 30 med stormsteg. Men vad gör det? Still looking young!
 
Okej på bilderna var jag väll för sig ung också. De två första är tagna när jag var 21 och bodde i Italien. Den högra är från när jag fyllde 24. Insåg att det fotas knappt några bilder på mig längre, mycket roligare att fotografera två fina barn istället. Men nästa gång jag gör mig iordning, i helgen tillexempel, kan jag vara lite snäll och fixa egopix på mig. För det vill ni inte missa antar jag? ;)
 
Hur som - grattis till mig!

Sushidejt

Idag åkte jag och My till Nynäs med våra minsta. Det blev sushi till lunch, förstås, och sen en tur till Dollarstore för att shoppa lite nödvändigheter. Väldigt trevligt att umgås med Mysan precis som alltid. Förhoppningsvis ses vi redan på fredag igen, då med alla barnen.
 
Leah sov konstant medan vi var iväg och ammade inte på fyra timmar. Så när vi kom hem var hon förstås väldigt hungrig och det blev amning innan vi hämtade lilleman från förskolan. Det hade börjat snöa till hans stora glädje. Jag hoppas att det fortsätter att snöa inatt så vi kan ta pulkan till förskolan imorgon.

Leah & Noel

Det var väldigt trevligt att ha Nathalie och Noel över. Mammorna fikade och barnen sov och åt. Nu har jag en pigg tjej bredvid mig som ligger och pratar för sig själv. Hon har börjat göra läten mer och mer, första månaden så fick hon inte fram så mycket ljud alls. Bortsett från när hon skrek förstås, jäklar vilka lungor hon har fått. Mysigt att hon nu väljer att använda rösten till annat än att skrika med.
 
Nu ska lillan få äta lite innan vi ska hämta sonen från förskolan. Ska passa på att posta julkorten också.

Finbesök på ingång

Det gick bra att baka lussebullar igår. Leah sov för det mesta och medan degen jäste passade vi på att amma.
 
Idag kommer Nathalie och Noel över på en fika. Ska bli så roligt att ses igen! Får passa på att ta lite fina bilder på barnen. Hoppas ni får en mysig dag!

Ny vecka igen

Igår blev det adventsfika här hemma och vi åt saffransbullar som jag bakat. Idag tänkte jag baka lussebullar om lillan tillåter mig. Sonen är tillbaka på förskolan, sista veckan före jullovet. För på fredag är han ledig som vanligt och sen blir han hemma tre veckor. Kommer bli mysigt! Längtar så mycket till julen. 
 

Trevlig lucia allesammans

Igår gick jag, Sami och Leah till Liams förskola för att se hans luciatåg. Han var jätteduktig, hängde med i låtarna och stod även och dansade lite. Världens sötaste tomtenisse. Även Leah hade tomtedräkten på och satt vaken och nöjd under hela luciatåget. Efteråt blev det pepparkakor och lussebullar som barnen bakat, supersmarriga.
 
Ikväll ska vi hem till Liams farmor för att fira lill-julafton. Lollo och Robert åker till Thailand nästa vecka så det här är sista gången de kan. Ska bli mysigt!

Fredag med luciafirande

Theo tittar på mig och verkar fråga "när ska vi lämna orkanen på förskolan?". Ja det är en helt annan ljudnivå hemma med Liam ledig. Men i eftermiddag ska vi faktiskt till förskolan. Ska lämna Liam till sin avdelning klockan två för vid halvtre är det dags för deras luciatåg. Han går och sjunger på jullåtar hela dagarna, väldigt taggad på eftermiddagen. Förra året satt han tyst på golvet och jag var mest imponerad över att han kunde sitta still så länge. I år tror jag däremot att det blir en hel del sång från hans sida också, kul!
 

Leah 1 månad

Idag blir vår älskade lilla Leah redan en månad. Jag var tvungen att dubbelkolla datumet några gånger, för är det verkligen möjligt? Men ja en månad har gått och det har garanterat varit en av de bästa månaderna i mitt liv.
 
Leah väger nu 4815g och är 56cm lång. De första två veckorna gjorde hon ingenting annat än sov och åt. Hon hade några korta perioder då hon var vaken men oftast somnade hon om direkt efter att ha ätit. De senaste två veckorna har hon däremot börjat vara vaken mer och vid tre veckors ålder började de medvetna leendena att dyka upp. Hon älskar uppmärksamhet. Hon är även väldigt stark i nacken redan och när man har henne på mage så lyfter hon genast nyfiket huvudet och kan hålla det uppe i längre stunder.
 
Leah är en mammig liten tjej. Hon följer mig med blicken när hon kan och sover helst på mitt bröst, vilket gör det svårt att få saker och ting gjort på dagarna när vi är själva. Ska börja testa att använda bärselen så att jag får händerna fria i alla fall.
 
Leah äter varannan timme på dagen och var 3e till 6e timme på natten. Jag helammar och efter veckor av smärta, först pga såriga bröstvårtor och sedan fick jag en svampinfektion på bröstvårtorna som gjorde att smärtan stegrades så gör det sedan igår äntligen inte ont alls. Jag har verkligen kämpat med amningen, gråtit många gånger, men jag gav inte upp för att jag ville nå dit jag är nu. För nu är äntligen amningen något mysigt och även om hon äter ofta så gör det inget, det är min och Leahs tid.
 
Leah sover bra på nätterna. Hon ammas sista gången vid 23 ungefär och somnar direkt efter och det är även då jag går och lägger mig. Sen brukar hon vakna vid tretiden för att vilja äta men somnar om direkt efter det också för att sedan vakna igen runt 7 tiden. Ibland har hon sovit 5 - 6 timmar i sträck, vissa nätter har hon vaknat varannan timme. Men för det mesta vaknar hon bara en gång på natten för att äta och det tackar jag för.
 
Jag är så glad över att ha fått Leah. Hon är familjens lilla prinsessa och vi avgudar henne allihop. Liam tycker om att trösta henne när hon är ledsen genom att säga att allting är bra och att ge henne nappen. Att se Samis kärlek till båda sina barn är ovärderligt. Äntligen har vi blivit tvåbarnsföräldrar, vi älskar båda våra barn så otroligt mycket. Jag känner mig hel. ♥

Lilla kaninen

Nu har jag och lillan lämnat storebror på förskolan. Idag är det bättre väder igen och han sprang glatt in med världens energi. Två av hans kompisar kom genast fram och kramade honom. Det värmde i mammahjärtat kan jag lova!
 
Den söta kanin-napphållaren kom igår. Beställd från Jollyroom och märket är Diinglisar, svårt att bli sötare. Idag blir även en viss liten donna en hel månad gammal. Så ett inlägg om hennes utveckling så här långt kommer lite senare. Nu kaffe och julvört för mamman.

Båda barnen hemma

Igår kom nya julgardinerna från Jotex upp i vardagsrummet och jag är så nöjd. Nu är det bara granen som saknas, som vi kommer köpa nästa vecka.
 
Just nu sitter jag med Leah i famnen och har Liam till vänster om mig och Theo till höger. Vi tar det lugnt hemma medan det blåser storm utanför. Jag frågade Liam imorse om han ville till förskolan. Han svarade ja, även när vi gick i stormen till förskolan så sa han att han ville dit. Men självklart så fort vi kom fram och jag sa hejdå så ville han inte vara där längre. De andra barnen var ute och lekte och de skulle snart gå in pga vädret men Liam hade ingen lust alls att vara utomhus. Jag försökte förklara för honom att han skulle ha kul, för jag vet att han egentligen vill vara där. Men han sa envist att nej mamma, jag vill gå hem. Så då fick han såklart sin vilja igenom och vi gick hem igen. Får se om vädret är trevligare imorgon. Då skulle jag behöva dammsuga huset men det är väldigt svårt att göra när man är själv med två barn.

Mitt 2014 - maj och juni

Under maj hann jag med väldigt mycket roligt. Jag och Anna red turridning, hennes present till mig. Det blev shopping och fika i centrum, vi åkte till Italien där min faster gifte sig. När vi kom hem bjöd maj på strålande väder och jag, Liam och Theo tog en tur till havet.
 
Vi firade Tiffany som fyllde 13 år, mors dag spenderades med Sami, Liam, Anna, mamma och Kari. Vi åt riktigt god lunchbuffé och hade bord intill vattnet. Månaden slutade med att jag och Liam åkte in till stan och lunchade med världens bästa Sarah.
 
Framme vid första sommarmånaden! Nathalie och Melina kom över och Liam lärde sin kompis hur kul det är att hoppa i soffan. Jag och Sami gick ut och åt middag med Lollo och Robert, det blev även en tur till Cosmopol. Jag och Sami gick på rutinultraljudet och allt såg bra ut med mini. Vi fick även veta att vi väntade en flicka, vår älskade lilla Leah.
Sarah och K kom över och sov hos oss. När vi vaknade åkte vi till Gröna Lund tillsammans, även Lollo och Robert följde med. Mysig dag men jäklar vad mycket folk det var! Långa köer till alla attraktioner.
 
Jag hade en veckas semester och passade på att luncha i centrum med Elin. Vi firade Hampus som fyllde ett år, det blev grillkväll hemma hos Kari och midsommar firades för tredje året i rad uppe i Rättvik där pappa har landställe. Helt klart en riktigt bra månad.

När kaffet bryggs och dottern sover

Jag tycker att det är supermysigt att fylla i lillans "mitt första år" bok. Den är så himla fin med små fack, stilrena sidor och många platser för att sätta in foton. Har en ifylld bok till lilleman också och ser framemot att sitta och kolla igenom dessa med barnen om några år.
 
Idag ska jag även göra en del av bloggen till bok, den delen där jag skrivit om graviditeten med lillan. Gjorde detsamma med sonen och har läst igenom boken flera gånger. Det här är den största anledningen till att jag fortfarande bloggar, att kunna gå tillbaka och läsa i framtiden. Det är helt otroligt hur fort man glömmer saker.
 
Nu vaknade lillan, ni får ha en fin dag!

Lillans första julklapp

Jag skrev igår att Leah fick sin julklapp av mamma redan i fredags. Tänkte att jag skulle visa den!
 
Den här superfina babysittern från Chicco fick hon. Älskar att den är så stilren. Sen för lillans skull så gillar jag att den är så gosig, och hon stortrivs förstås i den. Gissar att det både beror på att den är så mysig att sitta i men också för att hon ser mer av omgivningen i den.
 
Av mig och Sami kommer hon att få ett babygym i julklapp som Liam kommer få öppna åt henne. Det bästa han vet är att öppna paket. Liam var vild redan som bebis och lyckades ha sönder både sin babysitter och babygym. Däremot gungan klarade sig och den har Leah fått ärva. Lika populär som babysittern hälsar hon.
 

Mitt 2014 - mars och april

Mars började med att jag och Liam gjorde chokladbollar tillsammans. Vi var även hundvakt till Loke över dagen och jag och My gick ut och åt thaimat tillsammans. Vi hade båda två precis plussat berättat det för varandra. Vi tyckte att det var så roligt att det var mindre än en vecka mellan våra graviditeter och då vi inte hade gått ut med våra graviditer ännu tyckte vi att det var kul att kunna prata om det med varandra.  
 
Jag träffade även Sarah med barnen och det blev lunch och fika. Vi firade Samis syster Lollo som fyllde 26 och månaden slutade med en lunch med Lind. Väldigt bra månad!
 
April var en månad då graviditetssymtomen kickade igång ordentligt. Jag var illamående och trött så det blev inte så många blogginlägg som tidigare. Jag och Sami köpte ny inredning till huset, Elin från mitt jobb kom över också och busade med Liam. De lekte så mycket tillsammans att han efteråt somnade utmattad och nöjd i min famn.
 
Det blev påsk och mamma, Anna och Steffi kom över för en påsklunch. Jag gick även ut med graviditeten i bloggen efter kubultraljudet. Efter ultraljudet började jag må bättre i graviditeten igen. Blev turer till parken med sonen och att fotografera magen som växte mycket snabbare än när jag väntade Liam. Vi började även prata om graviditeten med Liam, men han trodde snarare att jag hade en boll i magen än en bebis. Men då hade vi fortfarande sex månader att förbereda honom. ♥

Christmas fun

I fredags blev det mysigt julfirande med nära och kära. Enda kvällen som alla kunde, så blir det när man har en syster som jobbar på båt och när mammas man jobbar mycket i Kina. Men i fredags var alla samlade och det var väldigt trevligt. Vi åt gott och till fikat blev det paketöppning. De "riktiga" julklapparna delas ut först på julafton men vi hade en julklappslek där alla hade köpt något för 30 kronor. Tycker att det är superkul med julklappslekar och det måste inte kosta en massa.
 
Leah fick sin första julklapp redan av mormor och Kari. En superfin babysitter! De ville ge den i fredags eftersom att hon redan kan använda den. Så kändes onödigt att vända till julafton. Leah stortrivs i babysittern. Hon har börjat bli nyfiken på omgivningen och försöker följa oss med blicken. Så från babysittern ser hon mycket mer än vad hon gör i babynestet, som hon brukar ligga i när hon inte är uppe i famnen.
 
Tack för en trevlig kväll allesammans!

Loving life

Den här bilden togs för några dagar sedan. Vi har fått en riktig liten famntjej och när Sami inte är hemma och kan byta av mig blir det lätt att stor del av dagen spenderas i soffan. När Liam är hemma ligger hon nöjdare i sitt babynest, jag tror att hon gillar att höra hans röst. Och han är aldrig tyst.
 
Just nu sover Leah i sängen. Hon somnade om efter att ha ätit vid sjutiden så då gick jag ner med Liam. Han leker för tillfället med några av våra juliga porslinsfigurer så jag kollar till honom hela tiden att han leker lugnt. Själv dricker jag morgonkaffet och när det här inlägget är färdigt ska jag passa på att starta tvättmaskin och diskmaskin innan lillan vaknar. Sen ska vi iväg och hämta paket, lite julklappar, och i eftermiddag ska vi som sagt äta middag hos Kari. Bra start på helgen!

Pasta och julmust

Det var väldigt mysigt att umgås med Anna idag. Hon lagade pasta till lunch och sen blev det goda bullar till fika. Liam spelade spel med Anna medan jag ammade Leah och jag och min kära syster pratade ikapp om allt vi missat sedan vi sist umgicks. Redan imorgon ses vi igen! Då ska vi hem till Kari för middag tillsammans med mamma och hans döttrar. Så gissar att morgondagen blir precis lika trevlig som den här dagen har varit.

Shoppat till lillan

Såg att Campadre har en kampanj med kläder från Lundmyr of Sweden. Det kunde jag förstås inte missa och valde att klicka hem den söta röda klänningen med stjärnan. Även leggingsen var jag sugen på men efter att ha handlat alla julklappar kände jag att det kanske var bättre att inte spendera för mycket pengar.

Hem till moster Anna

När den här bilden togs var inte Leah många timmar. Anna var den första som kom och hälsade på oss och vår lilla tjej stortrivdes i hennes famn. Vi sågs även hemma hos pappa när Leah knappt var en vecka gammal och idag ska vi ses igen!
 
Liam är hemma från förskolan idag då det just nu går en riktigt jobbig magsjuka. Flera barn hade spytt inomhus igår. Än så länge verkar Liam ha klarat sig och jag hoppas att han slipper bli sjuk helt och hållet. Förra året blev han magsjuk över julhelgen för att sedan smitta Sami som var sjuk över nyår. Det här året slipper vi gärna magsjukan, speciellt med tanke på att vi har en liten 3 veckors bebis här hemma. Även imorgon är Liam ledig då han alltid är det på fredagar, sen får vi se hur vi gör på måndag.
 
Nu ska jag göra lite kaffe, sen när tvättmaskinen är klar så åker vi hem till systeryster. Ska bli kul!
 

Mitt 2014 - januari och februari

Året börjar närma sig sitt slut och jag tänkte lite smått börja sammanfatta detta fantastiska 2014.
 
December 2013 slutade med magsjuka så med sådant avslut var det bara att vända blad och hoppas på en bättre start på 2014. Januari bjöd på många guldglimtar. My och Theo kom över för lek, det blev bus ute med lilleman och tillslut kom även snön som hade hållit sig borta under decembermånad. Vi åkte över till pappa för middag och spelkväll, blev även middag hemma hos mamma där hon passade på att klippa Liams lugg. Sarah och K kom över för bus och det blev även middag hemma hos My och Jonny. Vi åt och drack gott och det blev att spela spel in till småtimmarna. Länge sedan jag skrattade så mycket som jag gjorde den kvällen.
 
Jag jobbade heltid januari men hann ändå med att träffa nära och kära, så året fick helt klart en bra start.
 
Februari bjöd på mysiga hemmakvällar, jag och Liam var även själva på Ikea. Det blev många pauser och att jobba på tålamodet. Gick ändå bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Mamma bjöd på god middag, likaså Nathalie och Anders. Vi var även på bio med Liam för första gången och såg Bamse. Det var väldigt uppskattat!
 
Februari slutade med att jag plussade. Oron började i samband med att jag såg plusset på stickan. Med ett missfall i bagaget var det svårt att njuta. Men både jag och Sami längtade efter november då vi förhoppningsvis skulle få bli tvåbarnsföräldrar. Nu sitter jag här med Leah i famnen, vår efterlängtade skatt. Tänk om jag hade fått veta det där i februari, att allt skulle gå bra och att jag väntade vår lilla tös, Liams lillasyster. Men det skulle dröja flera månader innan jag verkligen vågade tro på det.

Blöjfri uppdatering

Bilden ovan är från pepparkaksbaket jag skrev om i inlägget nedan.
 
Såg att det är flera som undrar hur det gått för Liam utan blöja på förskolan. Än så länge går det strålande! Det blev en liten olycka i måndags då han inte hann in när de var ute och lekte. Men sen gick han på toaletten resten av dagen och igår var han också blöjfri hela dagen på förskolan utan att det skedde en enda olycka. Vi är så stolta över vår stora kille! Han är även väldigt stolt över sig själv. Är så glad att han själv vill vara utan blöja, så att det inte är något vi behöver tjata om.
 
Han har förresten självmant nästan helt slutat med nappen nu. Han ber om den ibland och då håller han den mest i handen som en trygghet, men han har nästan aldrig den i munnen längre. Så kommer nog gå jättebra att ge den till tomten på julafton!

Fastställa faderskap

Idag har vi varit ner till kommunhuset för att skriva på papper om faderskap och gemensam vårdnad. Så nu är hon inte bara min längre lilla Leah. Lilltjejen sov under hela besöket och i bilen på vägen hem. Nu ligger hon fortfarande och sover här intill mig så jag gissar att hon kommer vakna när som helst och då vara väldigt hungrig.
 
Julpyntade förresten huset i helgen. Som jag har längtat! Blir så mycket mysigare när man får ta fram alla juldekorationer. Första advent i söndags blev riktigt mysig. Först frukost hela familjen tillsammans och sen bakade jag och Liam pepparkakor. Jag trodde att han mest skulle vara intresserad av att äta degen men han tyckte att det var jättekul att hjälpa till och gjorde väldigt fina pepparkakor. Som jag längtat efter att kunna baka med honom på riktigt. Får se om han vill vara med mig och göra lussebullar i helgen, har tänkt göra saffransbullar också vilket jag aldrig gjort tidigare, men det är nog inte så svårt. Smarrigt som tusan är det i alla fall. Vad jag älskar den här tiden på året. ♥

Nytankad med energi

I lördags kom Sarah och K över för bus. Som jag och lilleman saknat dessa två! De skulle egentligen ha kommit förra helgen men då var de sjuka. Det är verkligen sjuktider just nu. Pappa skulle ha kommit över i helgen men han har blivit sjuk, likaså mamma har varit krasslig länge nu och håller på att bli tokig över att inte få träffa sina barnbarn. Sen Samis mamma med familj har fortfarande inte hunnit träffa Leah alls då de varit förkylda i flera veckor nu. Man vill ju vara extra försiktig med besök de första två månaderna, då RS drabbar barn som svårast.
 
Men i lördags var i alla fall min fina vän frisk och Liam var så glad över att få busa med K igen. Sarah myste med Leah och busade även med de större barnen. Den kvinnan har så jäkla mycket energi! Jag måste komma igång med träningen så att jag orkar med samma tempo, nu är det pappan i familjen som får leka de lite vildare lekarna. Jag flåsar som en gris efter några minuter.
 
Idag är Liam för första gången utan blöja på förskolan, spännande att se hur det går. Han har varit blöjfri hemma i flera månader nu men han har inte velat vara utan på förskolan. Sen brukar han ibland glömma bort att han är utan blöja när vi har besök och då har det hänt att det sker olyckor. Men idag ville han själv ta på sig kalsonger istället och berättade stolt för pedagogerna att han minsann inte hade någon blöja på sig. Intressant att se om han klarar en hel dag utan olyckor, tog med extra kläder ifall att.
 
Även Leah visar att hon utvecklas och blir större. För idag bjöd hon på första medvetna leendet! Inte alls som magknipsleenderna hon visat tidigare utan hon log stort med hela ansiktet och när jag skrattade av hennes fina leende så bjöd hon på två till. Oslagbart och jag längtar tills nästa gång! Hon blir tre veckor imorgon så leendet kom tidigare än vad jag trodde att det skulle göra, då Liam log på riktigt samma dag som han blev en månad.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!