Semester


Nu åker vi till vårt landställe i Finland. Vi ses igen om en vecka!

Välkommen till världen lilla vän

Det var väldigt trevligt hemma hos Sarah igår. Vi fikade goda kanelbullar, barnen busade och jag fick bekanta mig med lilla 3 dygns Lukas. Så otroligt liten och mysig. Han sov för det mesta och var en riktigt nöjd liten bebis. Vi passade på att ta lite fina bilder på honom med systemkameran också.
 
Leah kändes plötsligt så stor bredvid Lukas! Hon som alltid brukar vara så liten och den minsta i gänget. Men min krypande lilla 8 månaders är inte så liten längre. Hon försökte hänga med Kay och Liam så gott det gick men fick mest nöja sig med min och Sarahs uppmärksamhet. Inte så dumt det heller, om jag får säga det själv.
 

Träffa en prins

Idag ska jag och söta lilla loppan ovan besöka hennes allra nyaste vän. Nämligen min fina vän Sarahs son som föddes i lördags. Som vi längtat efter lilla prinsen och då väljer han att komma 1,5 veckor före BF. Det tackar vi för! Åh vad jag ska gosa bebis idag. ♥

8 vuxna 8 barn

Igår var vårt hus fyllt av härliga människor. Jag, Carro, Linda och My anordnade tillsammans en grillkväll hemma hos mig. Tidigare på dagen åkte vi till Maxi och handlade all mat till kvällen och så delade vi på kostnaden. Så på kvällen var vi totalt 16 personer plus en hund i huset. Tänk vad många man blir trots att det bara var fyra familjer. Supertrevligt och jättegod mat också!
 
Snart ses vi alla igen men på en klart större tillställning. Nämligen Linda och Niklas bröllop i augusti! Åh vad jag längtar. Älskar att gå på bröllop och ännu roligare är det när det är ens vän som gifter sig. Men först har jag en härlig vecka på landet i Finland att se framemot. Dit åker vi på fredag!

Nu leker båda barnen på lekland

I lördags bjöd vädret på regn så istället för att klaga på det hängde vi på lekland. Första gången som även Leah fick busa och hon älskade det! Massor att utforska. ♥

Theo 3 år

Igår firade vi Theo som fyllde 3 år. De hade hyrt in en hoppborg som barnen älskade och My hade bakat en massa gott. Väldigt trevligt kalas och båda mina barn somnade gott för natten sen. Ja Leah mer tack vare alla intryck, hopp i hoppborg får hon vänta med... :)
 
Nu är våra grabbar lika gamla i några månander innan Liam fyller 4 i november. Hjälp vad tiden rusar, är jag snart mamma till en 4 åring?!

En dag med lek

Igår busade dessa två för fullt. Liam blir alltid lika glad när Kay ska komma över. Är så tacksam över att vi nu bara bor en kvart från varandra med bilen. Det blir många fler spontana besök än när det var över en timmes bilfärd mellan oss. Nu ska även K bli storasyster när som helst. Åh vad vi alla längtar efter lillebror. Sen är jag och Sarah mammalediga tillsammans igen. ♥
 

En sommardag

Igår sken solen så vi passade på att åka till stranden. Tyvärr blåste det ordentligt så det blev inget badande utan vi stannade en stund innan vi gick och köpte glass istället.
 
När vi kom hem blåste det mindre och grannarnas son ville gärna bada med Liam. Eftersom att deras pool är 1,2 meter djup vill jag förstås inte att Liam ska bada själv så vi badade allihop! Supertrevligt och Liam tyckte att det var jätteroligt och tog även flera simtag med armpuffarna på. ♥

Nöjdare än nöjdast

Det var ett fotbollsmål som vi köpte till Liam igår. Ni anar inte hur glad han blev! Självklart var vi tvungna att bygga ihop det på en gång. Vi ska ha den på gräsmattan men då det ska klippas idag fick målet stå på altanen så länge. Självklart blev det att spela på en gång! Nu vet jag vad vi kommer göra resten av sommaren. ♥

Shopping till hemmet

Idag har vi hunnit med mycket. Vi släppte av Liam hemma hos sin farmor där han fick leka och busa. Vi andra åkte vidare mot Länna för shopping. Det blev att köpa färg inne på Bauhaus (vi har fått upp en vägg till på övervåningen så att båda barnen ska kunna ha eget rum och det nya behöver målas). Vi köpte även krokar för att hänga upp krukor i på altanen och en vattenspridare. Den ska Liam få testa imorgon. Det bästa jag visste när jag var liten var att få springa genom vattenspridaren på sommaren.
 
Efter Bauhaus blev det en tur till Rusta, Jysk och sedan avslutade vi på Maxi i Haninge och köpte fika och tog med till Samis mamma. Vi satt ute och fikade och det var riktigt varmt och härligt.
 
Vad mer vi handlade var bland annat en korg för filtarna i vardagsrummet, ljus till Liams sovrum, krukor, vaxduk till bordet på baksidan och solstolar. Sen köpte vi någonting till Liam som han längtat efter. Vad det var får ni veta imorgon. Har nämligen bilder på när den användes för första gången!

Leah 8 månader

Vår stora lilla tjej blir idag hela 8 månader. Hon lär sig något nytt varje dag och det är så roligt att dela vardagen med denna lilla juvel.
 
Leah väger 7880g och är 68 cm lång. Hon har storlek 74 i kläder.
 
Leah ammar endast på natten och morgonen för tillfället. Ibland blir det ett mål på dagen då mina bröst inte riktigt vant sig vid den minskande amningen.
 
Leah äter två måltider om dagen, oftast det vi äter men osaltat. Ibland blir det burkmat när det vi äter inte riktigt passar en bebis. Hon får smörgås efter morgonamningen och äter frukt till mellanmål. Vi har hittat en välling som hennes mage tål och hon gillar vilket hon får innan läggdags. Det är låglaktos majsvälling från Nestlé.
 
Leah sover från ca 19.30 - 06/07 på morgonen. På natten vaknar hon för att amma ca två gånger. Nu senaste dagarna har hon börjat vakna mellan 04 - 06 och har jättesvårt för att somna om. Vilket leder till en väldigt trött mamma. Dagtid är det ca 11 - 13 hon sover och en kortare vila på 30 min - 60 min på eftermiddagen.
 
Leah kan mer och mer för varje dag som går. Hon ställer sig mot möbler så fort hon får chansen men än så länge är det vingligt och vi finns alltid i närheten. Från mage har hon precis lärt sig att sätta sig upp vilket hon nu gör så fort hon hamnar på mage. Hon kan ta några krypsteg från sittandes om hon vill åt något men än så länge är hon inte tillräckligt intresserad av att förflytta sig.
 
Vår fina tjej är nästan alltid på ett strålande humör. Hon skrattar ofta och gärna och älskar att busa med sin storebror. Den kärlek jag känner för dessa två går inte att beskriva med ord. Underbara, älskade barn. ♥

Små stunder som får en stor plats i hjärtat

Några veckor gammal bild. När Leah är vaken vill hon inte sitta stilla i min famn längre. Hon har alldeles för mycket energi för det. Men hon somnar fortfarande ofta i min famn och det finns inget mysigare. Hoppas det dröjer länge innan hon blir för stor för att göra det. ♥

Inomhuslek

Nu när sommaren har tagit paus och valt att bjuda på höstväder istället blir det mycket lek inomhus.Bästa jag vet är att se barnen busa med varandra. Ju äldre Leah blir desto mer lek tillsammans blir det.
 
På eftermiddagen kände jag att vi kunde behöva lite frisk luft så då tog vi en promenad och gick även till biblioteket och lånade lite nya böcker. Efteråt gick Liam hem till grannen där han har en två år äldre kompis och de lekte på hans baksida. Jag och Leah myste i soffan innan det var dags att börja med middagen.
 
Bra dag, trots tråkigt väder.

Mitt lyckopiller

Underbara, älskade lilla Leah. Du ger mig så mycket energi varje dag.
 
Nu har du lärt dig att säga mamma och har tagit dina första krypsteg. När du får chansen ställer du dig vingligt mot möbler och när du fångar min blick belönas jag med världens ljuvligaste leende.
 
Kära Leah Louise, jag är helt förtrollad av dig. ♥

Kalashelg

I söndags var vi på kalas. Min farbrors sambo fyllde 35 tidigare i veckan och deras son Hampus fyllde 2 år så det blev dubbelt firande. Solen sken och vi hängde på altanen hela eftermiddagen och njöt av god mat och alltid lika trevligt sällskap.
 
Liam såg jag knappt skymten av som hängde hela dagen med mina kusiner. Lite komiskt ändå att jag aldrig hade jämnåriga kusiner (det skiljer nio år mellan mig och min äldsta kusin) men Liam däremot har alltid många barn att hänga med på våra släktträffar. Då mina yngsta kusiner är 8,5 månader, 2 år, 5 år, två 8,5 åringar och en 9 åring. Så som sagt, Liam är för upptagen med att leka för att hänga med mig. Då är det tur att jag har mitt charmtroll till dotter som än så länge älskar att hänga med sin mamma!

Med en blå himmel som bakgrund

Liam fick tidigare i veckan testa på att flyga drake för första gången tillsammans med grannpojken. Han tyckte att det var hur häftigt som helst och lyckades styra den nästan utan olyckor. Ja Sami fick plocka ner den från vårt träd en gång och de trasslades ihop lite då och då men det löste vi lätt. Superhärlig kväll och bilden kommer troligtvis att hamna på väggen hemma hos oss. ♥
 

Dagarna rusar förbi

I onsdags kom Sarah och K över efter lunch. Det var strålande sol och många plusgrader så vi hängde utomhus hela dagen. Barnen hade superkul och Leah försökte hänga med i de äldre barnens tempo. Inte det lättaste. Snart kommer K's lillebror och då har Leah någon i sin egen storlek. Eller ja, någon som är klart mindre. För hon blir 8 månader om en vecka och kommer kännas jättestor bredvid lilla L. Vi längtar efter dig! ♥

Fram med lilla poolen

Så underbart att värmen har återvänt! Vi spenderar dagarna utomhus med fina vänner. Antingen i parken eller på någons baksida. Liam älskar sin lilla pool. Även Leah ska få provbada i den men det har inte blivit av ännu. Kanske idag! Men idag får vi även finbesök, Sarah och K kommer över. Jag ska ta lite gravidfoton på Sarah och jag gissar att barnen kommer bli väldigt glada över att få leka med varandra. Liam tjatar redan. ♥

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!