Gott nytt år!


Så här glad är Theo när jag och Michele spelar Wii hela tiden, haha! Vi är båda två beroende så vi gör inte mycket annat. Därför jag bloggar så lite också. Andra prioriteter just nu... hehe
Igår spelade jag så mycket wii fit att hela min kropp värker. Men sådan smärta är skön, då vet man att det gett något. Mest i magen, för så fort jag skrattar gör det ont. Får se hur det går ikväll med allt nyårsfirande..

På tal om det - GOTT NYTT ÅR!
Hinner nämligen inte blogga mer tror jag. Blir lite mer wii spelande när Michele kommer tillbaka från affären. Sedan en dusch, städa i sovrummet (kanske dags att tömma resväskan) och sedan göra sig ordning för ikväll. Michele's bror och hans flickvän kommer vid sex, Angelo och Simona klockan åtta. Blir nog en trevlig kväll, trots att Michele köpte för mycket vin hehe.

Wii feber


Jag träffade min flicka alldeles för lite i jul, det får det blir ändring på i påsk. Hon är en sådan solstråle! Leendet på bilden ovan finns alltid på hennes läppar.

Idag har jag och Michele varit shoppinggalna. Vet ni hur mycket wii prylar vi har nu? Sex spel. Wii fit, Super Mario bros, Wii Sport, Wii sport resort, Link's crossbow traing (typ som Zelda) och Resident Evil. Sen har vi även två kontroller och en pistol. Yaay lägenheten full med trevligheter hihi.

Något mindre trevligt är att lägenheten är full med vin. Jag blir så sur på Michele. Han har köpt säkert två flaskor vin VAR för oss imorgon. När han ska ta tag i något tar han alltid i för mycket. Jag ville inte ens dricka vin utan alkoläsk då jag tycker det är roligare på nyår. Sen dricker Simona knappt alls, så han har köpt för mycket. Blir bara sur när jag kommenterar det så därför jag klagar till er istället... Suck suck. Kanske skulle man ha firat nyår i Sverige i alla fall?

Medan Anna gör musik


Här är bilder från förandet i lördags. Vi fyra kan ha riktigt roligt ihop. Trots att vi inte ens kände varandra innan. (Jenny är ju Annas vän och Cissi min) För andra kanske det blir stelt. Men inte för oss. Sen är både Cissi och Jenny riktigt härliga tjejer. Det blir vad man gör det till. Cissi fixade till mitt hår så att jag kände mig fin hihi. Se, till och med Audrey kollar in mig! Haha

Vi spelade cirkeln, har ni gjort det någon gång? Riktigt roligt, oavsett hur många man är. Mamma var snäll och bjöd oss både på Baileys och Malibu. Så vi var väldigt taggade när det var dags att dra ut. Vilket är viktigt när det tar 45 minuter in till stan.. Hemskt på tåget när vi alla fyra blev riktigt kissnödiga, och så var det signalfel så tåget blev försenat. Fyyyy! Men vi klarade oss, även om det var precis. Kissa på sig är inte roligt har jag hört hehe.
Hoppas vi fyra kan dra ut igen i påsk, vore riktigt kul. Och du ska till Italien innan dess Cissi. Bara så att du vet.

Jag skrev förresten en låt tidigare idag. Anna ville att jag skulle göra det åt henne. Först hade jag ingen inspiration alls. Men tillslut blev det en väldigt fin låt, om jag får säga det själv. Om hur det är att vara två systrar som bor i två olika länder. Anna håller på att göra musik till den just nu. Låter som att det kan bli riktigt bra! Coolt. Vem vet, en dag kanske hela världen får höra den. Man måste sikta mot stjärnorna för att ta sig någonstans.

Twist my heart


Jag har många, många bilder att visa er fortfarande. Kul va?
På julafton blev det twister. Trots några glas trevligheter hade jag bäst balans och vann ofta. Anna flirtade mer med kameran än att ta leken seriös.

Men satan vad roligt det var! Twister spelar man alldeles för sällan. Anna hade tänkt ta med den till nyårsfesten tills hon insåg att hon har en tight och kort klänning. Inte så smart.

Nu spelar Anna på synthen och jag lägger till låtar på spotify. Har används Annas hela tiden men Cissis vän var en riktig raring och skickade mig en ibjudan. Var väll ändå på tiden att jag också fixade det hehe.

Party hard people


Igår var jag alldeles för seg för att fixa ett sådant här bildregn. Men inatt fick man 12 timmars sömn (!!) och man är helt klart utvilad. Jag och Anna har fått i oss frukost och sitter nu och chillar vid varsin dator. Vid två drar vi till Haninge centrum. Jag ska leta julklappar till flickorna jag var au pair till. Sen ska jag in på systemet, vill köpa glögg till au pair föräldrarna och mig och Michele. Tänkte att vi kunde bjuda det på nyår eftersom man inte dricker det där. Så våra vänner är nog nyfikna på den varma drycken.

Ja lördagen då? Sjukt trevlig utgång! Jag går lite baklänges för när jag kommer hem från Haninge blir det bilder från förandet. För det är ett eget kapitel. Sen skulle det bli alldeles för mycket foton i samma inlägg. Hur som helst, Grodan var sjukt lyckat. Bra musik, bra folk (åldersgräns på 22 är guld. Inga jobbiga små barn. Ja bortsett från Anna och Jenny förstås hahahha. Nejdå)

Vi träffade trevligt folk, drack för mycket och skrattade mycket. Jag var helt hes igår. Nu är rösten tillbaka. I påsk blir det tillbaka till Grodan garanterat! Eller hur syster yster?

Från igår

Tänkte bara berätta att Anna är med i Sveriges största blogg.

Hemma hos mamma


Kom hem för ett tag sedan men har varit för trött för att sätta mig här. Är sjukt seg idag, man mår som man förtjänar. Det var i alla fall riktigt trevligt att fira Jenny. Vi åt god mat och jag hade en fin Filippa i knäet. Saknade Cornelia gjorde jag också som nu är hos sin släkt i Dalarna. Men fick prata i telefon med henne i alla fall.

Ser ni bilden på mig i trappan? Fy fan vad rädd jag var! Brant och snorhalt. Anna bara skrattade åt mig när jag gick sakta ner. Den vägen tar vi aldrig igen.

Nu har vi bastat och fått i oss lite mat. Jag är sjukt trött så blir nog att sova snart. Hade tänkt läsa ut en bok men  vill ni veta vad jag insåg? Jag glömde den på flyget. Tur nog verkade den inte så bra... men det är ändå irriterande. Kanske kan man lägga sig och se på någon film? Don't know, don't care hehe.

Trevlig utgång!


Igår blev det väldigt lyckat! Roligt med en tjejutgång. Även om vi väl där splittrades upp och Anna och Jenny flirtade med DJ'n medan jag och Cissi fick drinkar. Sen såg jag Anna lite då och då där hon sprang runt bland nytt folk. Hon tog foton med Kissie, träffade kompisars kompisar och fixade inbjudan till en nyårsfest. Sån är systern min. Jag var glad att få umgås med Cissi igen. Mycket dans. Tydligen var det ett house och ett r&b dansgolv. Jag kommer inte ihåg en enda låt. Vi förade ganska hårt. Så kan det gå.
Hoppas ni också hade en trevlig kväll! (Min klänning är systers och den kommer från Gina tror jag, Cissi till vänster om mig i bild har klänning från Vila. Jennys vet jag inte men Annas är från JC)

Nu ska jag göra mig iordning. Klockan två ska vi vara hemma hos Jenny och fira att hon fyller 26. Pappa hämtar upp oss i Älvsjö halv två så jag har fortfarande lite tid. Men känner mig något seg idag så få på sig kläder kan ta tid haha. Mamma var snäll och gjorde varm choklad med vispgrädde till mig imorse. En ängel!

Trevlig dag med shopping


Har haft en trevlig dag med Anna och Hanife i stan. Vi gick i butiker och shoppade en del. Jag fick hem en fin kofta och en randig tröja från JC. Sen en liten väska från Zara som ska med ut ikväll. Anna älskade den också så hon köpte en likadan. Även hon tar med den ikväll så vi kommer se gulligt töntiga ut i varsin svart klänning och likadan väska haha. Käk på McDonalds och sen köpte jag även ett par hörlurar till datorn. Bara för att jag vill kunna se på film på flyget hem. Kom på försent att de till mobilen inte passar datorn. Så nu var det fixat.

Om en halvtimme kommer Cissi och lite senare Annas vän Jenny så blir det att föra här. Trevligt!
Vi kommer in med lite foton innan vi drar ut. Trevlig kväll!

In till stan


Hann inte blogga mer igår blev full rulle hemma hos Max. Mysigt att träffa alla igen. Sen drog vi till pappa där det blev julmat och på kvällen wii spel. Jag fick nämligen i julklapp Super Mario Bros för wii. Sjuuuuukt roligt! Man kan spela upp till fyra personer samtidigt så man får hjälpa varandra. Det här Michele kommer vi spela jämt hihi.

Nu ska vi tre ovan in till stan. Tjejen i mitten är en av Annas vänner som det ska bli roligt att träffa. Sen ikväll kommer Cissi och Annas vän Amanda över för att föra, sen drar vi ut. Någon annan som ska ut ikväll?
Ha en fin dag!

Juldagen hos Max


Har tid att komma in med en outfit så här får ni. Anna är med också! Hihi. Hon något mer julig än mig. Men så är det inte julmiddag vi ska på utan min gudsons 3års firande. Pojken börjar bli stor!
Idag får jag även äntligen träffa pappa och Cornelia! Wonderful.

Vi hörs senare ikväll! Hoppas er juldag är toppen.

Jag har inte koll på vart allt kommer ifrån men min kjol är systers och den är från H&M. Annas klänning är från Gina, armbanden lånar hon från mig som är från chicy.se. A dopo... ciao!

She's just not that into you


Här kommer bilder från gårkvällen. Det var roligt att träffa Amanda igen, som hängde med spontant. Mats hörde av sig till mig när vi satt och åt jullunch och frågade om vi ville hänga med dit. Jag var på, alltid på. Försökte övertala Anna att följa med. Gick tradigt i början men efter några Snaps var hon lika på som mig.
Jag hörde av mig till Amanda en timme senare och hon följde med, yay!

Sen började oturen. Vi gick till busshållsplatsen helt säkra på att bussen skulle gå klockan tio. Men nej, den gick först halv elva. Så vi ringde taxi men ingen svara så vi tänkte att vi kunde gå. Högklackat i snö är väll alltid trevligt? En halvtimmes promenad... Men vi hann bara gå tio minuter för sen ringde Amanda och sa att hon fixat skjuts. Underbart! På något höger var min mobil i handen nersnöad. Men jag kommer inte ihåg att jag ramla. Hur gick det till? Den funkar i alla fall fortfarande.

På Olearys var det galet mycket ungdomar. Inte väntat, men trevligt! Mats var på sitt alltid lika skämtsamma humör. Fick även träffa hans även Erik (röd tröja i bild) som vi kallade för Grönwall. Jag frågade honom om han färgat håret för att undvika paparazzin. Han verkade inte hänga med.

Precis när jag och Anna skulle gå kom det fram en kille till henne och tog hennes hand. Sa att han kände igen henne från någonstans. Jag var jättekissnödig och ville gå så fort som möjligt. Men han verkade inte släppa taget om henne vid första taget.

Jag; Vi måste gå
Han ignorerar mig, Anna reser på sig från stolen.
Jag; Du är ändå inte hennes typ.
Han; Va?
Jag; Hon gillar bara långa killar. Sträckte upp min hand lååångt upp i taket.

Och så sprang vi skrattandes därifrån. Så kan det gå haha. Trevlig kväll var det i alla fall.

Juldagen


Vilket jävla drag det blev på julafton igår alltså! Till och med vår älskade jultomte däckade hihi.

Nejdå. Det var riktigt trevligt! Så fin familj jag har, och vänner! Kommer in med bilder och berättar om gårkvällen senare. Är lite för tidigt för långa inlägg än så länge. Anna sover fortfarande (vi kom hem klockan ett igår så hon borde nog vakna till liv om någon timme). Jag kan inte sova länge längre. Hur mycket jag än försöker vaknar jag ändå alltid vid nio, går jag ut vaknar jag vid halv tio. Haha sjukt! Men skönt att inte sova bort dagen, speciellt nu när jag är så kort tid här i Sverige.

Är väldigt ensam just nu. Mamma, Harry, mormor och morfar drog till gamla stan. Killarna är hos sin mamma och Anna sover som sagt. Så jag sitter här och lyssnar på musik över spotify. Gjorde varm choklad över spisen, den nyttigare versionen med mindre socker. Gott!

Nu ska jag skicka ett långt mail till Michele, saknar honom alldeles för mycket. Sen blir det att kolla bloglovin och efter det hoppa i sängen tills Anna vaknar! Hehe

Utgång på ingång



Nu ska jag ut med världens finaste syster!

Sov gott raringar. Puss!

Efter julklappsdelning


Fler bilder hos
Anna.

Den här julafton har varit trevlig den. God mat.. eller ja. Mamma glömde nog hur kräsen jag är. För jag äter bara potatis och köttbullar och fanns knappt någon potatis. Bara massa konstiga lådor med skit i. Men jag blev mätt och glad ändå.

Framför Kalle (jag vann, anna ville se på den dryga ankan men vissa traditioner ska man följa) så framför Kalle blev det kortspel. Jag vann. Eller vi spelade aldrig klart. Men jag skulle ha vunnit, hade den känslan ;)

Mina julklappar? En hel del pengar, pyjamas (ovan), pengar igen till Wii spel, massa smink, grejer till smink, choklad, halsband, armband och sen glömde jag. Men allt var trevligt!

Kvällen tar inte slut här. För jag och Anna ska till en pub i Haninge och träffa några av mina vänner. Nice! Aldrig gått ut på en julafton förut. Men någon gång måste vara den första, visst?
Hoppas ni har haft en underbar julafton!

God Jul!


Anna har redan lagt upp den här bilden på sin blogg men jag snor den. Perfekt bild för att önska er god jul!
Nu har jag fått på mig kläder. Blev nya klänningen och sen ett rött skärp i midjan för att se lite julig ut i alla fall.
Nu är det dags för att få på ögonen (linserna) och smink. Vad blir det idag? Rött i fejjan eller rock on med sotat? Don't know don't care haha. Jag säger det till allt nu förtiden. Inte okej. Rött läppstift skulle vara roligt att bära. Får rota bland mammas smink. It's good to be home.

Vi hörs ikväll tror jag. Då får ni veta vad jag fått för julklappar. Inte så mycket då jag firar jul med pappa imorgon och sen den 27e får jag julklapp av farfar. Funkar det med.
GOD JUL ALLESAMMANS! Hoppas ni har en fin dag med de ni älskar.

Julafton


Här är från när jag träffade Anna igår igen. Första gången efter tre månader. Den känslan när jag såg henne och mamma är obeskrivlig. Jag kunde inte sluta le. Glädjen bara bubblar inom än. Sen efter den första kramen är allting som vanligt igen. Som att jag aldrig åkte. Det är riktigt skönt! Jag har två hem. Jag är hemma här i Sverige. Jag är lika hemma i Italien.

Mamma väckte oss kvart i åtta idag då mormor och morfar kom. De har tagit båten från Finland. Jag och Anna sover i samma säng, dubbelsängen i hennes rum. På något sätt hade vi lyckats byta plats i sömnen haha. Vi är båda två väldigt vilda när vi sover.

Vi har ätit julgröt, morfar fick mandeln. Sen fick jag 500 kronor av mormor och morfar i födelsedagspresent och 500 av mina kusiner i Finland. Shoooooopping! Eller massa spel till Wii? We'll see.
Anna ligger här intill mig och försöker somna. Jag som äntligen fixat spotify spelar låt efter låt. Det är okej för Anna så länge de är ballader. Nu lyssnar vi på Veronica Maggio. Bra skit.

GOD JUL!!! Kommer in med ett inlägg senare. Man hinner blogga på julafton. Det är en seg dag haha. Jag är inte lika förväntansfull som jag brukade vara. Jag bryr mig inte om julklapparna (förrän de öppnas och jag inser hur fina de är som med Wii igår) Mest är jag glad över att allting idag är exakt som det varit i 21 år. Gröt på morgonen, göra sig iordning för dagen. (Ja nu läggs bloggning in när mamma väckte oss så tidigt) Sen blir det jullunch, kalle anka, fika och sen julklappsöppning. Anna vill att någon ska klä ut sig till jultomte. Jag bryr mig inte. Så länge jag har henne här är jag nöjd ändå! Förresten skriver hon också om min vistelse här. Vill ni veta mer kan ni kika in på hennes blogg.
HÄR

Hemma i Sverige


Nu är jag i Sverige! Eller vid sex träffade jag min fina mamma och syster. Så underbart det var!
Vi åkte hem och åt god mat och firade mig som nyligen fyllt 21 (suck gamling)
Presenter är dock trevligare! Av Anna fick jag tokfina leggings i silver. De åker nog på när vi ska ut på lördag. (Cissi jag har försökt fått tag på dig angående lördagen! Fick du messet Anna skicka?)
Får även låna en av Annas klänningar. Nice.

Av mamma fick jag också en fin present. En riktigt fin present. WII!!!!!!!!!!!!!!! Gissa lyckan. Ringde Michele direkt efter som blev riktigt glad. Så det blir wii nyår med vin. Lovely! Hehe ;)

Är omringad av nära och kära. Har tillexempel även träffat bror och hans flickvän. Christoffer drog ner mig i snön den jäveln. Barn! Nu känner jag mig gammal igen... Han blir visst myndig nästa år, helt sjukt. Vi hörs imorgon! Ska nog hinna komma in med ett inlägg och önska er god jul.
Puss puss.

Försenat plan


Ja vad hade jag förväntat mig? Flyger man med sas så är det försenat. Så är det bara. Därför ska man flyga med ryanair! En timme försenat är det nu. Hoppas det inte blir värre. Men jag borde inte klaga. För det är verkligen tur att jag inte åkte igår som jag hade velat. För alla plan ställdes in. Vissa måste fira jul här i Italien, andra betalar 5000 för att komma på ett annat plan. Så en timmes försening kan jag leva med. Bara jag får somna hemma så jag kan vakna upp i Sverige på julafton. Snälla, snälla.

Sitter nu på fik med Emma, Rebekah och hennes vän. Vi har kommit igenom säkerthetskontrollen nu och väntar bara på att få komma på planet. Vi pratar datorer och vad som är bäst. Mac eller pc.
Vad föredrar ni?

Nu hoppas jag att nästa gång vi hörs är när jag är hemma.

Emma i bussen


Titta vem jag fan på centralstationen! Fan vad fusk. Hon ser lika snygg ut på morgonen när hon sovit en timme som när hon ska ut på kvällen. Jäveln.

Vi sitter nu på bussen. Jag är orolig att någon ska råka ta mitt bagage, då det hände Emma (andra Emma) så jag kommer springa av bussen och armbåga mig fram. Haha nädå, jag brukar inte ha lika mycket otur som den människan. *Tar i trä*

Vi kommer att vara väldigt tidiga på flygplatsen så det blir frukost där. Gott, gott! Kaffe och en croissant skulle vara himla trevligt. Vi hörs först när vi checkat in tror jag. Vi får se. Ha det fint!

Snart åker jag mot Sverige!


Nu håller jag på att lägga in det sista i väskan. Sådant som jag inte kunde packa igår, som tandborsten tillexempel. Klockan åtta kör Michele mig till Sesto så jag har gott om tid. Från Sesto tar det en halvtimme med tunnelbanan och de brukar aldrig vara sena. Även vid dåligt väder. Så jag lär vara på centralstationen kvart i nio. Jag och Emma har bestämt oss för att vara väldigt tidiga på grund av vädret. Bussen kanske blir sen. Michele kom hem i normal tid igår i alla fall så det är nog bara första dagen som är värst. Efter det har de hunnit salta vägarna. Men bättre att vara på den säkra sidan. Så jag gissar att om allt går som det ska är vi vid centralstationen runt kvart i tio, incheckningen är elva så då äter vi nog frukost. Jag kan aldrig få i mig särskilt mycket så här tidigt på morgonen.

Jag tror jag uppdaterar bloggen igen på flygbussen. Ha en fin morgon och dag!

Ointressant utseende


Gisele är en väldigt populär modell som många anser väldigt vacker. Jag har aldrig förstått vad folk gillar hos henne. Inte riktigt vetat varför jag inte finner henne vacker. Eller visst självklart är hon vacker. Men inget speciellt. Hon ser gammal ut. Och idag insåg jag en annan sak jag inte gillar med henne. Hennes näsa. Hur länge tror ni hon behåller den?

En annan kändis jag inte gillar är Megan Fox. Varför hetsen? Jaaa hon är vacker. Men hon har ett tråkigt utseende. För mig säger det ingenting. Det finns 10 000 andra kvinnor i världen som ser ut precis som henne. Jag lovar.

Vackra kvinnor enligt mig? Mandy Moore, Miranda Kerr och Jessica Alba tillexempel. De ser inte ut som andra. Unikt vackra. I love it!

Så nu har jag fått skriva det jag tänkt på ikväll hehe. Jag har varit duktig. Duschat och börjat packa. Fan diska var det också! Tar tag i det när jag börjar med maten. Ja nu. Vi hörs imorgon! Får se om jag hinner blogga innan jag drar mot Milano. Men jag har med mig minilaptopen så jag kan blogga från flygplatsen i alla fall.

Bröllopsduellen - recension


Har precis sett på Bride wars, eller Bröllopsduellen som den heter på svenska. Riktigt rolig och härlig film!
Äntligen få se Kate Hudson spela en annan roll än den söta och oskyldiga flickan. I den här filmen är hon tuffare och i vissa stunder direkt en bitch. I love it! Har ni sett filmen? Vad tyckte ni?

Nu har jag mycket att göra. Duscha, diska, stryka kläder och packa. Varför gör jag alltid allting i sista minuten?
Som tur är ska jag inte packa mycket alls då jag vill ta med en hel del från Sverige. Har nästan alla kläder här nu så det som ska med är mest filmer och böcker. Sen andra prylar. 20 kg kommer fyllas upp snabbt.
Vi hörs lite senare, nu måste jag sätta igång med allt.

Sedan jag blev brunett


Här är de tre senaste outfiten jag lagt upp, vilken är din favorit?

Var precis ute på promenad med Theo. Folk har skottat en hel del idag så jag behövde inte få jeansen blöta. Theo tyckte dock att det var roligare att gå där det var djupt. Min knäppis. Som igår ramlade han med huvudet före i en stor snöhög. Haha ni skulle ha sett hans min! Toksöt. Han verkar inte direkt ha lärt sin läxa.

Nu ska jag kolla på bröllopsduellen. Kommer in senare med en recension på filmen.

Mat och dryck


Jag trodde inte att jag var så hungrig så jag gjorde bara sex potatisbitar till lunch (bilden till höger). Sjukt gott med den rosa såsen. Är en kombination av ketchup och majonäs. Sen något mer. Gott som bara den i alla fall. Jag och Michele äter en burk i veckan haha.

Bilden till vänster är inte från idag. Jag sitter inte och dricker vin halv två en tisdag hehe. Nej bilden togs i helgen. Vi testade ett nytt vin. Jag valde det bara för att flaskan var så söt haha. Jag är alltid sån. Väljer vin efter söta flaskor och böcker efter fina omslag. Sånt som man egentligen inte får. Men jag kan tala om att alla böcker och viner jag valt har varit toppen. Så det funkar!

Förresten räckte inte potatisarna i alla fall. Jag är fortfarande hungrig. Så istället för att börja småäta har jag nu börjat laga pasta pesto. Gott, gott. Sorry honey, jag tömmer kylskåpet när jag är ledig haha.

Två årstider på en vecka


Det är lite komiskt hur väder kan ändras alltså. En vecka sedan hade vi plusgrader och sol. Vem hade kunnat veta att 6 dagar senare skulle palmerna vara nersnöade? Nu har vi mycket snö helt klart. Vi hade inte ens i närheten så här mycket snö förra året. Och jag är livrädd. Italienare kan inte hantera snö, alls. Idag är alla skolor stängda och många är hemma från arbeten. Det tog Michele's föräldrar 4 timmar att komma hem från jobbet igår. I vanliga fall tar det 20 minuter. Michele själv lämnade bilen i Milano och åkte kommunalt hem. I Sesto kom det ingen buss så han fick gå 40 minuter hem istället, i snöstorm. Stackars älskling.

Michele sa att det ska regna ikväll så förhoppningsvist är all snö borta imorgon. Men det är mycket som ska bort. Jag och Emma tar inga risker, vi kommer åka väldigt tidigt imorgon. Såg att hon är inne och kikar på SAS hemsida att planet ska vara i tid. Än så länge är det i tid, men mycket kan hända på 24 timmar. Jag vill bara få komma hem imorgon. Ställer de in vårt plan så tänker jag fan stämma folket! Jag ska fira julen i Sverige.  Så är det bara.  

091222

Dagens humör: Positivt. Längtar så mycket till imorgon!
Dagens planer: Packa inför imorgon
Dagens kändis:

Nicole Richie är så snygg i nya hårfärgen! Jag gillade sist hon var brunett också. Så glad att hon gick tillbaka till färgen.

Dagens film: Bröllopsduellen
Dagens låt: Lady Gaga - Bad Romance
Dagens nedräkning: Imorgon åker jag till Sverige!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: - 2 grader och molnigt, nu har vi väldigt mycket snö.

The other side of the story - recension


The other side of the story är en några år gammal roman av Marian Keyes.
Man får följa tre olika personer.
Jojo, som är en litteratur agent (väldigt intressant för mig som gärna skulle arbeta inom detta yrke) som vill bli partner på företaget. Hon är duktig och den som drar in mest pengar till företaget. Men hon har gjort det inte så smarta karriärsvalet att bli sin gifta chefs hemliga flickvän.
Gemma, som arbetar som festplanerare och som aldrig kommit över sin stora kärlek Anton. Det tog slut över tre år sedan och snabbt efter blev han tillsammans med Gemmas bästa vän Lily. Hon har aldrig förlåtit henne för detta.
Lily, hon har precis fått sin första bok tryckt och den säljer som smör. Hon älskar Anton och deras dotter Ema. Men hon kan inte komma över skuldkänslorna för det hon gjorde mot sin bästa vän.

Boken är riktigt bra verkligen, man fastnar direkt. De tre personerna man följer har väldigt olika personligheter och boken har verkligen fått rätt namn. För man vill hålla med alla om deras sidor av vad som hänt.
Den är inte förutsägbar alls, i slutet var jag livrädd över vad som skulle hända. Vissa saker blev precis som jag hoppats, andra inte.

Har ni inte läst boken bör ni göra det absolut!

Julklappar inslagna


Nu har jag slagit in julklapparna. Pappret räckte precis, fan vad snåla de är här i Italien. Man fick ju knappt med något. Räckte precis till fyra klappar. Så min gudsons jullkapp ser lite b ut. Men så får det vara. I värsta fall får jag väll be mamma slå in det på nytt sen om den inte klarar flygresan haha. Jag har pga detta föresten inte gett någon något otåligt. Eftersom allt ska flygas till Sverige.

Fy fan det snöar! Michele ringde precis och berättade att han lär bli väldigt sen. Sommardäck och snöstorm går inte bra ihop. Sen har varenda italienare sommardäck. Snälla älskling kör försiktigt och långsamt!!!
Nu har vi snart lika mycket snö som er i Sverige. Håller tummar och tår att mitt plan inte blir försenat eller inställt (!!) på onsdag.

Jahapp då har man jullov


Snö får än att tänka på julen och är mysig. Men här i Italien? Alldeles omöjlig.
Jag stod och väntade på bussen i en halvtimme. Trots iskalla tår och fingrar stod jag envist kvar. Tills jag insåg att om bussen skulle dyka upp skulle jag bli väldigt, väldigt sen. Så då gav jag upp och gick hem. Någon som blev glad över detta är Theo. Som enligt mig är toksöt i sin tigerjacka. Michele hatar den, Theo själv verkar tycka det är skönt att inte frysa utomhus.

Jag tycker att det känns tråkigt att inte få säga god jul till de i klassen. Ringde både Rebekah och Cherie när jag gick från bussen och berättade att jag inte kunde komma på lektionen. Rebekah sa "jag förstår dig, gå in och värm dig!" och Cherie sa "oroa dig inte, lektionen är ändå tråkig" Haha sköna själar.
Rebekah ser jag i alla fall på onsdag när vi tar samma plan till Sverige! Fan snökaos lägg ner nu. Vill inte få förseningar eller liknande på onsdag. Jag ska hem i tid!! Och tänker åka härifrån tidigt...

Måndag och snart jullov



Image and video hosting by TinyPic
Här har ni min nya klänning, som faktiskt är ännu finare i verkligheten. Jag älskar den!
Men jag har insett att detta nog är för kallt. Så en kofta åker på, vilken vet jag inte ännu. Det löser sig.

Det snöar utanför, så mysigt. Först när de sa på nyheterna att snön skulle komma hit fick jag panik. Jag vill inte ha kyla! Men jag hade lyckats glömma hur fin snön är, och mysig. Nu när jag har sådan förbannad hemlängtan är det skönt att ha något som påminner om Sverige. Det hjälper inte helt dock. Jag vill hem! Nuuuu.
Har funderat på att åka länge till Sverige i sommar. Så fort jag får sommarlov så drar nog jag och Theo till Sverige. Sen kommer Michele två veckor senare när han har ledigt från jobbet. Men ja, det är lång tid till sommaren. Så jag har god tid att planera den resan. Nu är jag snart hemma, två dagar kvar, på onsdag klockan ett går planet. Vill åka nu!

Klänning, latex - Stradivarius Nya!
Armband - Glitter
Skor - Pull & Bear (Yes jag bär dem igen hihi)

So what if it hurts me?

Allting från topshop.com

En enkel och fin outfit jag inte skulle ha emot att bära idag. Men den jag bär istället är inte dum den heller. Ni får se efter att jag fått i mig lunch. Ska nämligen bära en av klänningarna jag fick av Michele i julklapp. Ja den som jag inte ska ha på nyår förstås hihi. Älskar den! Kommer nog att överanvändas.

Jag känner verkligen att jag snart är i Sverige igen. Igår fick jag känslan av att jag ville flytta tillbaka till Sverige. Undrade hur jag skulle kunna berätta det för Michele. Men det var bara spöken i huvudet. Jag vill inte flytta till Sverige. Hur mycket jag än saknar mina fina hör jag inte hemma där. Ibland önskar jag att jag var född här i Italien, så att jag hade sluppit hemlängtan. Men samtidigt är jag väldigt stolt över att vara svensk/finsk.
Ingenting är lätt.

091221

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Slå in julklappar och sedan till skolan för att ha contemporary art. Sista lektionen sen har jag jullov!
Dagens kändisar:

Jag tycker Mary-Kate (till vänster) bar en tuff jacka. Men Ashley's outfit gillade jag inte alls. Bara väskan.

Dagens serie: 90210
Dagens låt: Leona Lewis - Happy
Dagens nedräkning: 2 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskugga, svart eyeliner och mascara, lite foundation. Håret utsläppt.
Dagens väder: - 2 grader och molnigt

Grattis gumman!


Idag fyller min fina lillasyster Cornelia 3 år. Det känns tråkigt att inte kunna kramas med henne på hennes dag men snart ses vi allt! Se så liten hon var på de två översta fotona. Sjukt hur snabbt hon växer. Känns som att jag missar alldeles för mycket! Så får ta igen det en massa under helgen. Sen kommer jag vid påsk en vecka också.

Nu har jag kommit hem, har varit en lång dag. Vi gick till Michele's farmor och farfar som sagt och där var det mer folk än vad jag väntat mig. När vi kom in hade jag Theo i mina armar. Han såg förvirrat på allt folk som han inte kände igen. Plötsligt kommer det fram en tant jag inte känner igen och börjar sträcka sig efter Theo. Gör man verkligen så? Jag tar ett snabbt steg bakåt och säger försiktigt att Theo kanske borde få vänja sig vid allt folk innan han hålls om av någon han inte känner. Hon gav mig fem minuter. Sen kastade hon sig efter Theo igen. Theo satt obekvämt i hennes armar och hon skrek när hon pratade med de andra. Jag undrade hur tusan detta skulle gå. Men när hon insåg att Theo inte verkade trivas i hennes armar lät hon honom gå ner. Efter det lekte han med barnen istället. Och det gillade han minsann! Jag vet hur mycket han gillar barn så då kände jag mig avslappnad och såg på från soffan när han sprang runt.

Nu behöver jag nog inte oroa mig för julen. Det gick ju bra. Theo kommer träffa dessa människor igen då, men jag finns  inte till. Fast känner jag mig själv kommer jag vara orolig ändå. Är en riktig hönsmamma. Hur ska det bli när jag får egna barn? Det återstår att se.

Lördag till 3m




Nu har man fått på sig lite kläder och nytt smink. Snart ska vi till bokhandeln, jag vill köpa en ny bok. Sedan till 3m för drinkar. Hoppas det är folk man känner igen där då det var så länge sedan vi drog dit. Ska i alla fall bli gott med Cosmopolitan.

Michele ser på fotboll nu. Det är väldigt många matcher som blivit inställda pga snön. Den kom tidigt i år. Förra året kom den på nyårsafton. Nu får vi se hur länge den håller sig kvar. Några dagar i alla fall.

Topp - Stradivarius Ny! (Bilderna gör den inte rättvisa. Den är jättefin. Dragkedja i mitten där fram hela vägen ner, sen är den i ett hårt material )
Jeans - H&M
Skor - Pull & Bear NY!

Webcam med syster


Pratar med Anna över msn. Skype fungerar inte hos pappa så det fick bli det näst bästa alternativet.
Fick även hälsa på Cornelia men hon sprang iväg och basta. Michele städar lägenheten för fullt, och jag ska snart hoppa in i duschen. Kommer in med en outfit lite senare! Då får ni se nya toppen och skorna.
Puss!

Skype med mamma


Bilden är lite dålig men det är i alla fall från igår när jag skypade med mamma. Vi har även pratat en halvtimme idag över datorn. Det är så mysigt! Hon är så rolig. Vi gör mest en massa fula miner haha. Sen har hon även sjungit ja må hon leva och vi har skålat med varsitt glas vin. Hon rött jag vitt. Vi har även planerat min vistelse i Sverige. Vilka dagar jag är hos henne och vilka hos pappa, sen att hon hämtar mig i stan på onsdag. Åh vad jag längtar! Jag vill till Sverige, nu nu nu.

Jag har alltid som mest hemlängtan precis i dagarna innan jag träffa mina fina. Speciellt så här vid jul. Världens bästa högtid som ska firas med nära och kära. Jag är allt för traditioner. Alla advent har gjort ont i år. Jag försökte fixa adventsfirande med Michele men det gick inte riktigt. Jag har inte all god frukost som gröt och liknande som mamma brukade göra. Och Michele fick inte en blick av igenkännande när jag satte på svensk julmusik. Som alla vi andra får.

Pappa ringde mig tidigare för att säga grattis. Jag fick även prata med min snart treåriga (hon fyller år på söndag) lillasyster. "Grattis My!" Sa hon. Awww älskade. Snart ska jag krama dig tills du ber mig att sluta!

Jag vet att det är fredag och det betyder fredagsfrågor. Får se om jag och Michele hinner få upp det senare ikväll. Nu kommer han snart hem och då ska vi hyra film, sen blir det att äta sushi. Äntligen! Evigheter sedan sist nu.

Hemma från skolan


Vi hade två timmar lunch idag mellan fashion marketing och modehistorian. Så jag, Jennifer, Cherie, Rebekah och Caroline gick till Esselunga för lunch. Det blev mackor för alla förutom Jennifer som lyxade till med kyckling.

Vi pratade mycket om allt som händer i våra olika italienskaklasser. De går några riktigt sjuka personer i vår skola. Tex är det en tjej som inte fattar någon italienska alls, eller för den delen engelska. Så när läraren ställer henne en fråga upprepar hon bara det han säger. Sen finns det en kille som alltid är tyst. Men så fort jag får en fråga av läraren så svarar han. Vet inte vad hans problem är. Och så tjejen som bott här i tre år men som ändå inte kan någon italienska alls. Fy då skulle jag ha gett upp för länge sedan haha.

Min födelsedag so far? Pretty normal. Fick några kramar i skolan och sådant är alltid trevligt.
Nu när jag kom hem såg jag att Michele varit och köpt take away sushi för ikväll. Gott! De såg så smaskliga ut och han har köpt så mycket att jag åt två stycken. Var ju tvungen att se hur de smakade, underbara förstås. (Scusa tesoro!)

Grannarna har bjudit över oss på kaffe ikväll (ja de som förut hatade oss). Så det tackade vi ja till, blir efter middagen. Sen blir det att se filmen He's just not that into you. Jag vet jag har redan sett den men den är så bra och jag vill se den tillsammans med Michele.

Hoppas ni också har en trevlig fredag framför er!

Vi ska till Venedig!


Bild

Eftersom jag och Michele inte firar jul ihop så gav vi våra julklappar igår istället. För ingen av oss har köpt presenter till varandra. Han ger mig en dag med shopping. Så imorgon får jag köpa precis vad jag vill. Underbar present!! Jag har inte kunnat shoppa en massa bara för skojs skull på evigheter. Älskade pojkvän.

Min julklapp till honom? Jag har bokat ett hotell i Venedig för oss. Vi ska dit en weekend i slutet av mars. Åh vad jag längtar! Han blev jätteglad över presenten som jag hade hoppats. Nu längtar jag verkligen tills vi ska dit. Jag valde ett datum då det är ganska varmt. I slutet på mars har vi mellan 20 - 25 grader, inte dumt. Varken jag eller Michele har varit där förut. Så jag är jätteglad att jag kom att tänka på detta som en julklapp till min fina.

Förresten tack allesammans för era gratulationer!

Grattis till mig, 21 år idag!


Se så fin bild Thina ordnade ihop till mig!

Idag är det min dag. Tyvärr började den dåligt med en tidig morgon hehe. Men nu är jag glad igen, det måste man ju vara på sin födelsedag. Har dock börjat kännas allt jobbigare och jobbigare att fylla år. Jag känner mig gammal. Nu får jag gå ut även i USA. Last minute till Las Vegas? Okej! Haha

Vi hörs när jag kommer hem från skolan.

Kompis det går bra nu


Photoshopen gick bra imorse. Vi får veta vad vi får för betyg först efter jul, så lång väntan. Men däremot fick jag veta vad jag fick för betyg på italienskaprovet. 26 av 30, inte så dumt va? Som väntat var det delen jag tyckte var svårast som felen satte sig på. Men det var i alla fall färre än vad jag hade trott.
Skönt att de tre första proven hittills har gått bra. Det var det sista för höstterminen och på våren blir det klart mer. Hoppas att det går lika bra då.

Ovan är förresten min italienskalärare till höger. Hon till vänster är lärare till gruppen som studerat lite längre än oss. Vi hade ihop idag och det var en mysig lektion så här innan jul. Vi fick lyssna på en italiensk julsång och sedan var det frågesport. Min grupp vann! Jag och Sandra tog leken väldigt seriöst haha.

Michele kommer hem sent så jag äter innan. Vanligtvist brukar vi äta vid åtta men jag är vrålhungrig. Så jag har redan satt in potatisen i ugnen och ska så fort jag är klar med det här inlägget gå och steka hamburgare. Gott! Imorgon börjar jag nio. Inte roligt direkt. För fashion marketing lektionen är flyttad från tisdagen nämligen. Så ganska lång dag imorgon. 9.00 - 16.00. Så Michele kommer hem på lunchen till Theo.

Inspireras från förr

Image and video hosting by TinyPic
Bild från lookbook.nu
Jag får ju jämt höra att min stil är tantig. Så då är det inte konstigt att jag gillar stilen ovan. Men för mig är det fel att kalla kjolar som inte visar rumpan och toppar som går i andra färger än svart för tantigt. Stilen ovan skulle jag snarare beskriva som romantisk och tidlös. När man inte är besatt av att följa de senaste trenderna.
Men i Sverige är det fult att vara annorlunda, och då kallas man tant istället.
Jag har photoshop-prov nu. Fast jag har tagit paus. Så då får vi sitta på internet. är ändå klar med min uppgift. Nu sa läraren att de måste sparas, jag tycker synd om de som bara kommit halvvägs. Men det är forståligt då det var en stor uppgift. Lägga in en tjej från en bild till en annan. Fixa så att ena av hennes ben är bakom bordet i bilden och det andra framför. Sen även ändra färg på golv, vägg, halsduk och skor. Sådant tar tid. Ett jobbigt arbete, men det var roligt att se slutresultatet. Jag blev nöjd.

Torsdag


Nu kommer jag ihåg vad jag drömde inatt. Om hästar! Jag hade min egna och jag drömde en liknande dröm som jag drömt tidigare. Där det finns ett stall där min häst står och jag får rida hur mycket som helst. Både förra drömmen och inatt gick jag till stallet så fort jag fick chansen. Det var samma stall som i förra drömmen. Så mysigt! Jag kommer ihåg att jag även tänkte i drömmen "jag måste pröva på hoppning igen precis som sist". Åh vad jag saknar ridningen. Det är sånna drömmar man inte vill vakna upp från.

Hur jag känner nu när jag ser snön på marken? Visst är det lite mysigt, speciellt så här innan jul. Men grejen är den att jag bor i Milano. Så det är bara på tomten nedanför som snön ligger fint. På alla andra platser lär det vara smutsigt. Slaskigt. Då är snö inte roligt. Men jag hoppas faktiskt att det ska snöa mer, för en dag. Bara för att Theo är så söt då han verkligen älskar snön. Han hoppar på de högsta ställena jämfota. Så först försvinner han, sen skjuter han upp i luften och sen är han borta igen. Haha! Helt sjukt hur söt han är.

Lång kofta - Preziosa Födelsedagspresent av Michele's föräldrar. Jag älskar den! Perfekt nu i kylan.
Klocka - Tritoni
Skor - Pimkie

091217

Dagens humör: Lite trött men annars på bra humör
Dagens planer: Till skolan för att ha prov i photoshop och sedan italienska
Dagens kändis:

Image and video hosting by TinyPic
Ashley Tisdale på väg till Vanessa Hudgens 21 årsfirande. Så snyggt klädd hon var!

Gårdagens trevliga: Jag fick födelsedagspresenter igår av Michele's familj. Det vars kläder och ena får ni se i dagens outfit.
Dagens låt: Black eyed peas - Meet me halfway
Dagens nedräkning: 6 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Guldaktig ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 3 grader och molnigt. Det ligger lite snö på marken som jag hoppas att smälter bort under dagen.

Lyx med tomt


Idag har det varit kallt men solen har strålat och inga moln har synts till. När jag kom hem hade jag gärna suttit med vinterjackan i solen men tyvärr försvinner solen tidigt från vår balkong. Jag kikade ner på grannarna och såg en viss boxer som verkligen njöt istället. Orättvist!

Är nästan klar med photoshopuppgiften. Äntligen. Är så less! Imorgon har vi prov så då lär vi få göra samma saker ännu en gång... Sen tar photoshopkursen slut. Efter jul börjar vi med illustrator istället. Jag som är sämst i bild kommer nog inte ha lika lätt för den kursen som jag hade för photoshop tyvärr. Sen börjar vi klockan 9 istället för 12.30. Så ja... det blir många tidiga mornar i vår med svåra kurser.

Julklappstips: Neptune design


Dessa fina klockor (finns i fler färger) kan köpas både till tjejer och killar. Jag kommer tillexempel få den rosa hemskickad. Smart julklapp va? Till pojkvännen, flickvännen eller kanske systern. De kostar 499 kronor och kan köpas
här.

Just nu har de 30 % rabatt för er! Ange koden blogg i kassan.

Har en del kvar i photoshop uppgiften. Har helt klart börjar ledsna på den... det är så mycket saker som tar tid. Jag gillar att jobba i ps, men inte för länge. Vill bli klar om en timme, då vill jag fortsätta skriva på min roman. Har tänkt på den en hel del idag. Man blir lite besatt när man kommer på en ny story.

Valentino - The last emperor


Det var inget strömavbrott! Ringde Michele för att fråga vad som kunde vara fel då jag såg att det lyste i trappuppgången. Så jag fick sätta igång elen själv. Det hade blivit kortslutning eller vad det heter för att jag hade för många saker igång samtidigt. (Ugn, dator och tvättmaskin) Så jag har kunnat jobba på photoshopuppgiften i en timme, underbart! Nu tog jag en liten paus. Är klar med alla sju bilder. Nu ska jag bara ändra färg på två tröjor och sedan jobba lite hårdare på varje bild så det ser ännu snyggare ut. Imorgon ska uppgiften in, men jag är säker på att jag blir klar idag.

Filmen då, den var underbar! Jag älskar Valentino, han verkar vara en så härlig person. Det är egentligen inte en film, utan en dokumentär. Att se filmen är en del av vårt betyg i modehistorian. Italienskaklasserna var också och såg filmen så vi var många. Jag trodde att filmen skulle ha engelsk subtitles men icke. Ibland pratade de på engelska, när Valentino blev intervjuad. Men oftast var det på italienska eller franska (då hade de italiensk subtitles istället) så jag tyckte synd om de som inte kan någon italienska. Det var ju de italienska delarna som var roligast! Valentino är underhållande helt klart.

Efteråt kändes det tråkigt att veta att han avgått. Han har gjort så mycket för italienskt mode. Sen har han och Gabrielle Chanel en sak gemensamt. De skapade inte mode, de skapade stil. Kolla på Valentinos klänningar genom alla tider, de går alltid i samma stil. Han har inte ändrat sin design efter trender, han körde sitt eget race och blev väldigt älskad för detta. Jag älskar hans design, romantiskt är ordet. Han fick frågan under dokumentären om han vet vad kvinnor vill. Då svarade han "klart att jag vet, de vill vara vackra". Femininster lär ha blivit tokiga av det här utlåtandet men om sanningen ska fram, vem vill inte vara vacker när man klär sig?

Men sen är kanske inte Valentinos klänningar något man bär till skolan...
Killen som tar över Valentino har förresten gått på IED i Rom. Lite coolt.
Gillar ni mode bör ni absolut se dokumentären. Även om jag hade önskat att man fick veta mer om varför han blev en designer så är den ändå intressant och lärorik. Modevärlden är magisk.

Strömavbrott... igen


En till webcam bild, Theo överfaller mig.. haha! Han blir alltid så glad när jag kommer hem förstås.

Vi har stömavbrott. Det kan inte bero på vädret då det är vindstilla och sol. Så vad tusan är problemet? Hoppas verkligen det går över snart för jag måste verkligen göra photoshopuppgiften. Har inte photoshop på den här datorn och på min andra fungerar inte batteriet. Så jag måste ha ström! Annars vette fan vad jag gör. Går och sover nu och gör uppgiften hela natten istället? Nääää...
Vi ska till Michele's föräldrar ikväll i alla fall och om de inte har strömavbrott och vi fortfarande har det här får jag göra uppgiften där. Men vi ska dit först åtta, jag har ganska mycket kvar om jag vill att det ska bli fint. Fan att det alltid är något som ska krångla!

I bilen


Nu sitter jag och Michele i bilen, vi är snart framme vid bion. Vi stannade precis till och drack lite cappuccino, förbannat gott. Jag gör fula miner i webcam medan Michele skrattar åt sina egna skämt. Varje morgon borde vara så här. Ska allt ta och fråga skolan om vi kan byta våra lektioner som börjar nio till tio, då skulle alla bli nöjda.

Vi hörs när jag kommer hem igen! Ha en fin dag i solen. Eller regnet eller molnen eller vad ni nu har för väder. Här är det svinkallt men solen skiner i alla fall.

091216

Dagens humör: Positivt!
Dagens planer: Se filmen Valentino med fashion history klassen. Efteråt göra klart den stora photoshop uppgiften.
Dagens kändis:

Världens finaste Mary-Kate ute och handlar julklappar.

Dagens serie: Idolfinalen, äntligen ska jag få se hihi
Dagens låt: Muse - Resistance (starkast på nya skivan!)
Dagens nedräkning: En vecka tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskugga (passar så bra till nya hårfärgen), svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 4 grader och soooool

När pojkvännen duschar


Jag och Michele dricker lite vin för att fira vår dag idag. Ett och ett halvt år är inte dåligt det. Såg att många kommenterade hur fort tiden har gått. För mig känns det som att jag alltid har varit tillsammans med Michele. Det känns som att när jag levde i Sverige var ett helt annat liv. Knäppt det där.

Förresten, ni som inte har diskmaskin. Dricker ni också vin ur vanliga glas? Haha! Jag och Michele tar bara fram vinglasen när vi har besök. De är ju tio gånger mer besvärliga att diska.

Michele står förresten nu i duschen så jag passade på att blogga så länge. Det är lite komiskt, twitter antalet ökar medan bloglovin antalet går ner. Från 402, till 394. Vad har man gjort fel då? Sanningen är den att jag tröttnat lite. Inte på att blogga, verkligen inte. Men på att bry mig om att ha många läsare. I ett år hade jag det väldigt lugnt, så då kunde jag koncentera mig på bloggen. Men nu när skolan börjat orkar jag helt enkelt inte. Bloggen tog väldigt mycket tid. Nästan så att den styrde mig och inte tvärtom. Nu skriver jag när jag vill, när jag känner för det. Om några då inte orkar läsa den längre, fine by me. Jag vet att jag ändå har de bästa kvar.

Ha en trevlig kväll raringar!

Italienskalektion nr 4

Mer grammatik! Jag vet, det är inte det lättaste men ändå viktigt att lära sig.
Förra veckan gick vi igenom obestämd artikel. Den här gången blir det bestämd, vid singular.

Vissa frågade mig hur man vet om ett ord är maskulint eller feminint. I regel är alla ord maskulina förutom de som slutar på a eller e. Men det finns undantag (tex är la foto feminint, antagligen för att det kommer från la fotografia) Undantagen får man bara lära sig utantill.

Så vid bestämd artikel finns dessa regler:

1. il framför maskulina ord som börjar på konsonant
2. l' framför maskulina ord som börjar på vokal
3. lo framför maskulina ord som börjar på s + konsonant, z, ps, sje- eller j-ljud.
4. la framför feminina ord som börjar på konsonant
5. l' framför feminina ord som börjar på vokal

Exempel:

1. Il libro è sotto il giornale - Boken är under tidningen
2. L'esempio e buono - Exemplet är bra
3. Lo studente studia tutto il giorno - Studenten studerar hela dagen
4. La ragazza è italiana - Tjejen är italienska
5. L'informazione è falsa - Informationen är falsk

Vid plural är det enklare, då finns det bara tre olika artiklar att sätta in, det går vi igenom nästa vecka!

All I've got is nothing without you

Allting från netaporter.com

Den här outfiten är det nog helt fel säsong för, men sååå snyggt! Jag vill ha en stor vit topp till snygga pants.
Ett par söta klackar och ett stilrent halsband. Klart, och man är snygg för alla tillfällen.

Jag sitter och skriver på en ny roman. Att återvända har gått sådär den senaste tiden. Det är som att den är för bra för mig. Storyn förtjänar en bättre författare. Därför har jag beställt en bok om att skriva som ska vara riktigt bra. Jag vill helt enkelt vara bättre när jag fortsätter att skriva den. För jag tror verkligen på romanen. Storyn är unik och vacker, det gäller bara att skriva den.

Bästa sättet att lära sig skriva är att skriva. Så jag håller på med en annan roman. Som är om yngre personer, som hanterar känslor jag själv känner till. Nu kan jag inte tänka på annat, boken finns hela tiden i mina tankar. Det är så det ska vara när man skriver. Inspirationen ska flöda, man bör vara nästan beroende av det man skriver. Tycker jag, för då blir det bättre och äkta.  Men tyvärr har jag inte så bra med tid just nu för skrivandet. Så mycket i skolan. Men sen har jag jullov! Så när jag kommer hem från Sverige lär jag sätta mig ner och skriva i timmar undertiden Michele är på jobbet.

Men nu hoppa in i duschen och sedan plugga italienska.

Julkort


Igår kom det julkort på posten, från mormor och morfar. Så mysigt! Härligt att det kom fram också, då man verkligen inte kan lita på italienska posten.

Idag börjar jag först klockan fyra som jag berättade igår. Italienskaprov. Jag tror att det ska gå bra, ska kolla igenom det vi gjort för att se om det är något jag inte förstår. Det gäller att jag inte gör slarvfel, för det är jag värdsbäst på. Så ska inte stressa utan verkligen gå igenom mina svar.

Nu har det förresten börjat bli riktigt kallt här. Det regnade inte igår i alla fall, och det regnar inte idag heller. Däremot kan snön komma när som helst. Inte överdrivet roligt. Jag känner mig inte svensk. Både Rebekah och Caroline längtar efter snön, jag vill att vi springer förbi vintern och får vår istället. Den kommer hit i mitten på februari, underbart!

Lite outfits


Mina sista outfits som blondie, vilken var din favorit?

Som jag skrev på twitter kan jag inte sluta lyssna på Rihanna's nya skiva. Mina favoritlåtar? Rude boy, te amo, russian roulette och photographs. Resten av låtarna blir bättre och bättre hela tiden. Men Te amo är helt klart bäst. Handlar den om en tjej som är kär i Rihanna och att hon försöker förklara att hon älskar henne, men inte på det sättet? Härlig melodi har den i alla fall.

Jag tror förrsten att det kommer gå bra på italienskaprovet imorgon. Börjar klockan fyra, har ingen lektion innan så har gott om tid att plugga. Tror inte jag behöver gå igenom så mycket ändå. Det är mest imperfetto som jag har problem med, och det kommer inte ens vara med på provet. Underbart! Kommer nog i vår istället då det stora provet kommer. Ett skriftligt och ett muntligt. Jiiiikes. Men det är några månader dit.

I skolan

Skriver lite snabbt for min larare verkar vara sen. Hela klassen faktiskt, undrar om vi ska vara nagon annastans... Fast jag sitter med tva i klassen, och nu kom de andra.
Sa dags att saga hejda!

Provet gick bra forresten, hade bara 2 fel, sa jag ar nojd!
Vi hors ikvall. Puss pa er!

091214

Dagens humör: Alldeles för trött
Dagens planer: Till skolan för att ha prov i business management. Sedan lektion i fashion marketing och contemporary art
Dagens kändispar:

Ashley Tisdale tillsammans med pojkvännen Scott, så söta!

Dagens dröm: Jag drömde att Michele satte sig själv som singel på facebook och jag blev så ledsen, haha så sjuk dröm.
Dagens låt: Paramore - My heart
Dagens nedräkning: 9 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Blålila ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 4 grader och regn. Ett jäkla skämt.

Italienskatest 1

Nu kör vi raringar!

Nedan skriver jag några meningar. Ni ska fylla i de luckor som missas. Jag godkänner inga kommentarer i det här inlägget förrän imorgonkväll när jag kommer hem från skolan. Så ni har till imorgon klockan sju, efter det kommer jag lägga upp de rätta svaren i det här inlägget.
Lycka till!

Exempel: È uno yogurt buonissimo. - Det är en mycket god yoghurt.
1. È .... zio gentile - Det är en snäll farbror (morbror)
2. È ... bambina svedese - Det är ett svenskt barn
3. È ... amico fedele - Det är en trogen vän
4. È ... ananas maturo - Det är en mogen ananas

Rätt svar:
1. uno
2. una
3. un
4. un

Bra jobbat!

Snart dags för utgång


Kände för att blogga en gång till för att ni skrev så fina kommentarer till inlägget innan. Så fina ni är! Jag som var rädd att ni skulle hata min nya hårfärg, men jag borde känna er bättre vid det här laget.

Nu kom Michele's bror och två av hans vänner. Så det är snart dags att dra. Om en halvtimme ungefär. Folk står ute och röker på balkongen, inte jag förstås. Sitter här och nördar mig framför datorn istället haha.
Hoppas ni får en toppenkväll! Ciao lovers

Blondie and brownie


Nu är man brunett! Vad säger ni? Gillar ni? Om ni inte gillar behöver ni inte kommentera haha.

Jag mår fin fint i alla fall, och är jättenöjd med håret. Är exakt den nyans som jag ville ha.
Är mysigt att umgås med min fina Jenny igen, inte sett på alldeles för länge! Vi märkte idag att vi flyger med samma plan hem från Sverige den 29e också. Roligt! För jag hatar att flyga själv. Så då jag flyger med Emma och Rebekah till Sverige behöver jag inte flyga själv alls. Lovely!

Jag pratade precis med Cherie i min klass i telefon. Hon lär komma ikväll i alla fall så jag är glad hihi. För tills nu har jag inte bjudit någon haha. Michele har bjudit sina vänner och Emma sina. Eller okej, jag har bjudit Jenny förstås. Men ingen i min klass kunde komma, sjuklingar. Nästa vecka blire party party med dem i alla fall!

Ha en trevlig kväll älsklingar, och skål!

Update; Tack, tack, tack vad underbara ni är <3

Hos frisören


Jag och Emma hos frisören! Jag vet att jag ser trött ut, men icke! Sov nästan elva timmar igår. Är dock inte alls taggad för ikväll. Men det kommer, fattar inte ens att jag ska bli brunett om tio minuter. Den känslan kommer nog också. Just nu känner jag ingenting. Jag är off. Men snart kommer on knappen på! Let's have some fun.

Julpynt


Jag och Michele har inte julpyntat så mycket. Vi köpte en tomte som ni ser till höger i bilden, that was all. Haha!
Till nästa jul vill jag slå på större, med ljusstake och adventsljus. Kanske någon julhanduk också. Förra helgen fick vi i alla fall en julgrej att hänga upp på ytterdörren av Michele's föräldrar. Och denna toksöta lilla julgran. Jag älskar den! Nu är det julfint även hos oss hihi. 

Klockan ett kommer Michele hem från jobbet, han har även hämtat upp Emma som kommer över. Då blir det att äta lunch. Sedan passar Emma Theo undertiden jag och Michele går och handlar mat. Skönt för min lilla pojk att slippa vara själv. Sen städar Michele lägenheten medan jag och Emma tar en långpromenad med grisen. Efter det har jag och Michele frisörtid. Så då drar vi alla dit. Emma vill fråga Franco vad han tycker att hon borde göra med sitt hår, så kanske hon fixar till det nästa helg. Jag ska bli brunett och Michele klippa sig. Jag hoppas verkligen att jag blir nöjd, annars ställer jag in festen ikväll! Haha nejdå.

På tal om utgången. Vi har hyrt två bord och vi blir 15 personer, sen kommer fler senare. Det tråkiga är att ingen av tjejerna från klassen kan komma. Så himla typiskt med tanke på hur sällan jag går ut nuförtiden. Rebekah och Mimmi är båda två sjuka. Caroline tog ut en visdomstand igår. Hon sa att hon kanske skulle komma men oftast mår man dåligt flera dagar efter så jag räknar inte med det.
Tråkigt! Men nästa helg blir det att fira Rebekah i alla fall som fyller 19. Så då blir det utgång igen hihi. Med tanke på att jag fyller år nästa fredag så tycker jag allt att vi firar även mig! Eller hur tjejer? Jadå!  

091212

Dagens humör: Positivt! Även glad att Erik vann Idol igår, det förtjänade han verkligen!
Dagens planer: Färga håret brunt (födelsedagspresent av Michele) och ikväll blir det utgång för att fira Emma som fyllde 19 förra lördagen och mig som blir 21 på fredag.
Dagens kändis:

Taylor Momsen för japanska Elle girl. Jag älskar den högra bilden!

Kvällens kläder: Jag har ingen aning! Vill shoppa nytt men har inte råd. Fan alltså, kommer få rota igenom hela garderoben hehe.
Dagens låt: Rihanna - Te amo
Dagens nedräkning: 11 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: På dagen blir det nog bara mascara. Ikväll åker partysminket på.
Dagens väder: 8 grader och soooool. Blir långpromenad med Theo i det fina vädret tillsammans med Emma undertiden Michele städar lägenheten.

Italienskalektion nr 3


Här är italienskalektion nr 3. En dialog mellan två personer, en som är hungrig och en som lagar mat.

Ho fame - Jag är hungrig
Che cosa vuoi mangiare? - Vad vill du äta?
Non lo so, che cosa fai? - Jag vet inte, vad gör du?
Pasta al pesto, ti piace? - Pasta pesto, tycer du om det?
Sì, certo. Quando e finito? - Ja, såklart. När är det klart?
In venti minuti - Om tjugo minuter.

Lägg märke till hur man i Italien använder "in" när man pratar om tid. Vilket skulle översättas direkt till "till tjugo minuter". Ordet om används vid andra tillfällen. Det heter "se" på italienska. "Se tu vuoi" Om du vill.  

Några vanliga ord som används vid mattillfällen:

Cena - Middag
Cibo - Mat
Acqua - Vatten
Tavolo - Bord
Sedia - Stol
Bicchiere - Glas (alltså ett glas, som man har dricka i. Annat glas som det gör ont om man skär sig på det, heter vetro på italienska) 
Piatto - Tallrik

Jag blev hungrig av det här inlägget, ikväll blir det potatis med kyckling!

Fredag


Åt precis en tonfiskpizza till lunch, bland det godaste som existerar! Men jag har blivit så dålig på att äta. Var mätt efter en halv, jag som brukar kunna äta en hel utan problem. Inte okej. Men snart blir det massa julmat och då kan jag nog äta igen! Hehe

Lyssnar på Rihanna's senaste skiva och fixade precis klippet till dagens italienskalektion. Jag gör de på torsdagar och fredagar just för att det är då jag har mer tid. Theo ligger mätt med huvudet på mitt knä, min myshund.
Vi funderar på vad vi ska göra med honom imorgon. Om vi ska låta Michele's föräldrar ta hand om honom undertiden vi är ute och dansar. Men Michele's mamma vill inte att Theo sover i deras säng, vilket är förståligt. Problemet är bara att Theo vägrar att sova på golvet, så han kommer bara gnälla. Så ja.. vi får se hur vi gör. Kommer nog på en lösning.
Tycker det är lite tråkigt att Mimmi inte kan komma då hon är sjuk, och antagligen inte Caroline heller eftersom hon ska dra ut en tand idag, då brukar man må dåligt dagarna efter.. hon går fortfarande på antibiotika också.
Men Jenny kommer och det är roligt för henne har jag inte sett på länge nu. Jag måste kolla med alla om betalningen också. Det löser sig nog, mitt motto i livet haha.

Skjorta, jeans - H&M
Armband - Pimkie
Skor - Forever 21

Nyttigt... kanske inte men gott

Image and video hosting by TinyPic
I skolan tror de i min klass att jag är jättenyttig. För jag har alltid med mig frukt som jag äter mellan lektionerna för att inte bli för hungrig. Men skulle de se vad jag äter till frukost skulle de tänka om. Först chokladflingor och sedan kakor som jag doppar i mjölken. Himmelskt gott! Men nyttigt är det inte. Jag vet att jag borde börja tänka på hur viktig dagens första måltid är. Men jag menar, gott gör mig på bra humör. Så då får jag väll en bra start på dagen i alla fall?

091211

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Till skolan för att ha fashion history, och planera morgondagens kalas.
Dagens kändis:

Jag är sugen på en ny jacka och den här som Blake Lively bär är riktigt snygg!

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Muse - Guiding light
Dagens nedräkning: 12 dagar tills jag åker till Sverige! Jag och Rebekah märkte igår att vi åker med samma flyg till Sverige, så roligt! Blir hon, jag och Emma hihi.
Dagens smink och hår: Guldaktiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret i en fläta.
Dagens väder: 9 grader och soooool

Italienskalektion nr 2


Här kommer lektion 2. Idag lär vi oss grammatik. Jag använder mig av boken "Modern italiensk grammatik" som hjälpmedel.

Det jag går igenom i videoklippet är obestämd artikel.

1. Man använder un framför maskulina ord som börjar på konsonant eller vokal.
2. Uno framför maskulina ord som börjar på s + konsonant, z, ps, sje- eller j-ljud.
3. Una framför feminina ord som börjar på konsonant.
4. Un' framför feminina ord som börjar på vokal.

Exempel:

1.
È un libro italiano - Det är en italiensk bok.
E un treno locale - Det är ett lokaltåg

2.
È uno specchio rotondo - Det är en rund spegel
È uno studente intelligente - Det är en intelligent student

3.
È una ragazza italiana - Det är en italiensk tjej
È una fermata d'autobus - Det är en busshållsplats

4.
È un'isola deserta - Det är en öde ö
È un'arancia matura - Det är en mogen apelsin

Som jag säger i klippet delar man upp alla ord i feminint och maskulint, detta är viktigt att komma ihåg.
Tex om jag säger till Michele att han är duktig säger jag "bravo" och till Caroline skulle jag säga "brava",
Detta är något vi kommer prata mer om i framtiden. Ställ gärna frågor!

Torsdag med 300 outfits




Yes nu har det lagts upp 300 outfits i bloggen (och från förra bloggen jag hade) Inte illa!
Någon dag när jag har tid vill jag lägga upp ett inlägg och visa er och mig själv hur min stil har förändrats. Sånt tycker jag är roligt. Lär skämmas över en del outfits också, hur kan man älska något en stund och hata det i nästa? Skumt. Men kläder är roligt på det sättet. Även ens personliga stil förändras.

Har förresten fixat ett videoklipp till dagens italienskalektion som ni ska få. Blir lite grammatik. Men det kommer först när jag kommer hem från skolan. Nu ska jag snart ta ut Theo på en promenad. Sen ladda upp klippet till datorn och även lite ny musik till mobilen. Sen blir det att dra till bussen. Hoppas ni får en fin dag!

Tröja, armband - Chicy.se
Klänning - American Apparel
Skor - DinSko

091210

Dagens humör: Trött!
Dagens planer: Till skolan för att ha photoshop och italienska
Dagens kändis:

Hilary Duff i en riktigt mysig höstoutfit!

Dagens film: Breakfast at Tiffany's
Dages låt: Muse - MK Ultra
Dagens nedräkning: 13 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Inte bestämt ögonskugga ännu, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 9 grader och sooool

Update; Godmorgon Maria! Jag kollar på klockan, ser att det är den 10e men skriver ändå 13e. Bra jobbat :p

Mina lektioner

Nu har jag tid att skriva om mina lektioner som vissa av er varit nyfikna på. Vi börjar med några nya efter jul, men då jag inte vet hur de är kan jag förstås inte skriva om dem. Kommer i vår!

Fashion marketing
är främst marknadsföring. Vi lär oss om vad man ska tänka på när man ska marknadsföra något och alla olika termer och vad olika system kallas. Vi lär oss om Swot-analyser och de kända fyra p;na. Alla exempel vår lärare gör är från en modevinkel. Som kläder och designers. Det vi läser är intressant, läraren är bra. Men det är väldigt mycket att lära sig. Som tur är känner jag igen en del från gymnasiet då jag gick finansiell ekonomi. 

Business management påminner om marketing. Jag har inte så mycket att säga om den här kursen, vilket är illa då vi har vårt första prov på måndag. Blir att plugga i helgen! Läraren är mysig men störigt att hon skrattar åt sina egna torra skämt hela tiden.

Photoshop
vi lär oss grunderna i photoshop. Ta bort bakgrunden, använda penslar, retuschera bilder och byta färg på kläder bland annat. Bästa läraren i det här ämnet. Hon är toppen!

Contemporary art vi lär oss om konst från förr. Jag är inget fan av konst, men älskar historia vilket gör lektionerna intressanta. Läraren är bra, lite svårt att höra vad han säger ibland bara.

Italienska ja jag lär mig det italienska språket förstås. Älskar min italienskagrupp och lärare.

Material technology vi lär oss om olika material, hur de är strukturerade, om man färgat tygerna eller själva garnet. Svår kurs då det är många namn att kunna, men roligt med en praktisk kurs.

Fashion system hatkursen. Vår lärare är kaos. Men idag fick vi veta vad slutprojektet blir som avgör betyget. Vi ska skriva om tre olika företag, som Miu Miu och Chanel tillexempel. Och skriva vad de har för priser, hur konkurransen ser ut och vilka som är deras målgrupp bland annat. Det kan nog bli kul och jag borde inte behöva oroa mig över betyget. Som jag var innan, då jag verkligen inte lärde mig något på lektionerna.

Modehistoria är en av mina favoritkurser. Som sagt älskar jag historia. Vi får lära oss om designers från förr och hur de har ändrat modet. Sen är vår lärare otroligt mysig, han vill så väl. Man vill bara ge honom en kram.

Det är de lektioner vi har just nu!

Långlunch


Sitter nu på Joke och äter lunch. Det är så mysigt här! Man behöver inte ens skämmas över att man äter ute själv då det är många studenter som gör det. Sen är det riktigt bra priser. Jag får värstingportionen av spagetti ovan, plus halvliter vatten för motsvarande 60 kronor. Det är bra skit det. Jag har förstås inte råd att äta ute på alla våra långa håltimmar. Men imorse var jag för trött för att göra iordning mackor.

Material technology lektionen gick bra, vi höll på med slutuppgiften där vi ska samla en massa olika tyger för att analysera. Vissa tyger är lättare än andra. Om min batteritid inte tar slut ska jag förresten förklara vad vi gör i varje ämne vi har. En förfrågan jag fått av en läsare. Annars hörs vi först imorgon tyvärr, då vi ska till Michele's föräldrar ikväll. Imorgon kommer jag hinna blogga lite mer i alla fall.

091209

Dagens humör: Trött, trött, trött
Dagens planer: Till skolan för att ha material technology och fashion system. På kvällen hem till Michele's föräldrar.
Dagens kändis:

Miley Cyrus ser ut att ha fått inspiration från Taylor Momsen. Riktigt snyggt! Hoppas pälsen är fake bara.

Dagens dröm: Jag drömde att jag var i en butik och hittade en jättefin brun tröja. Men sen tänkte jag "mina läsare tjatar om att jag måste börja bära mer svart" Så då började jag leta efter det istället, haha!
Dagens låt: Rihanna - Russian Roulette
Dagens nedräkning: Precis två veckor tills jag åker till Sverige!
Dagens smink och hår: Glåblå ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 8 grader och soooool

On and on


Agnes är stor i hela världen just nu, inte minst här i Italien. Vet inte hur många gånger jag har hört Release me på radion. Så det är ingen förvåning att de släpper On and on som andra singel, även om den redan gått på radion i Sverige. Dessa två låtar är starkast på senaste skivan, även Love me senseless, resten är bra men inte tillräckligt för att hålla som singlar.

Jag älskar Agnes, och det vet mina veteranläsare. Första gången jag föll för Agnes var under hennes första auditon i idol 2005. Då sa jag till min syster (fråga henne om ni inte tror mig) att Agnes kommer vinna Idol. Jag kan inte förklara hur jag visste det, jag bara gjorde det. Hon var överlägset bättre än alla andra i mina ögon.
Två gånger åkte hon ut ur Idol. Första gången hon fick komma tillbaka var när juryn valde några som fick en andra chans. Då var Sverige fortfarande för tröga för att första vilken potential hon hade. Sedan blev hon juryns wildcard. Äntligen såg Sverige vad jag och juryn såg från första början. En stjärna. Hon vann, och några år senare med bättre skiva tog hon över världen.

Men varför, varför dessa värdelösa videor till hennes underbara låtar? De gjorde om on and on videon för att den första var... skit. Den andra? Jag menar visst, det är jätteroligt att se Agnes i en hel video. Jag älskar det. Men det blir tråkigt. Hon bara står och dansar lite enkelt. Ingen story, ingen tanke. Bara en förbannat söt Agnes som mimar med till sin låt. Nu när det är så populärt att göra små filmer av musikvideor. Folk kanske inte ser på mtv och liknande program lika mycket längre. Men youtube går varm. Så då är det viktigt med en bra musikvideo. Detta har de totalt misslyckats med. Men jag tror ändå att On and on kommer bli lika stor som release me. För den är galet bra. Hoppas verkligen de släpper love me senseless som tredje singel, så kommer hennes framgång bara att växa. 

Trots sjuka grannar blev det en bra kväll


Här är foton från i söndags. Michele vägrade vara med på bild, tråkig som han är.
Vi hämtade först upp tjejerna vid halv åtta i Sesto. Theo blev jätteglad då han råkar älska svenska tjejer haha.
Vi åkte hem och jag började med middagen medan Michele åkte och hämtade Thomas från jobbet. Så då kunde man passa på att skvallra så som tjejer gillar att göra. Jag hade lyckats komma efter i samtalsämnena så Rebekah och Caroline fick berätta vad vi missat.
Killarna kom så då åt vi pasta, spelade kort även om det bara blev under en kort tid. Killarna var otroligt tröga. De förstod inte spelet som jag själv lärde mig när jag var 11. Det blev ingen vattenpipa utan vi satt mest och pratade i soffan. Michele's bror lärde mig även en del dancemoves. Så nu kan jag äga på dansgolvet! Eller nått...
Trevlig kväll helt klart, bortsett från det där med tån och grannarna som jag skrev om några inlägg ner.

Nu ska vi äta spagetti. Mumma. Ciao!

Snoopy åker buss


Vi var ju på McDonalds igår som ni vet. Jag beställde Happy Meal och fick denna söta leksak med hihi! Självklart tog jag med den hem. Även om Michele tyckte att det var lite konstigt.
Happy Meal har förresten blivit mycket bättre. För inte bara det att man får leksak, hamburgare, pommes frites och läsk. (Ja och frukt och allt det där ni vet) Men nu har de lagt till att man antingen får en liten chokladkaka eller yoghurt. Bra skit alltså!

Hur jag mår idag? Inte så bra. Utvilad yes. Men jag tror att jag är febrig. Så blir en vilodag för mig, tur att vi är lediga från skolan. Så att jag imorgon kan komma ditt pigg och glad igen.
Ska få i mig frukost nu, kommer in senare med en massa bilder från söndagskvällen.

Ledig måndag


Jag har många bilder från igår men är alldeles för seg för att lägga upp allihop just nu. Det kommer imorgon. Var himla trevligt i alla fall! Bortsett från när Michele's bror tappade en glasflaska på min ena stortå. Det gjorde ont. Eller det faktum att Michele blev så full att han spydde ner hela badrummet. Sen var det garanterat inte roligt när grannarna dampade och verkade försöka banka genom väggen. De kastade sig sedan mot vår ytterdörr, skrek och slog något hårt mot den (finns märken idag). Michele hade redan däckat på soffan vid det här laget. Men vi tjejer gömde oss i vardagsrummet (Theo skällde skrämt i min famn) och Thomas och Francesco gick för att öppna dörren. Mannen hade något verktyg i ena handen, hade jag vetat detta hade jag blivit livrädd. Han och hans äckliga fru fortsatte att skrika medan Thomas och Fransceso lugnt försökte prata med dem.
Detta var ett på natten. Vi hade ingen musik eller tv på. Vi satt bara och pratade i soffan, dagen efter (idag alltså) är helgdag här i Italien. Ändå var de två dampbarn. Okej om de knackat på och bett oss vara tystare är en sak. Men vad de gjorde var helt oförlåtligt! Galna grann-idioter.

Idag har jag och Michele varit till Rho Fiera som verkligen ligger på andra sidan Milano. Far away. Där finns en marknad med kläder och mat från hela världen. Men när vi väl kom dit visade det sig att vi inte fick ta in Theo, även om han var i väskan. Detta är verkligen jätteovanligt i Italien så vi blev helt förbryllade. Så vi åkte tillbaka till Milano istället där vi mötte Emma och hennes vän. Vi åt mat på mcdonlads (bästa dagen-efter måltiden) och sedan åkte vi hem igen.
Nu ska vi se någon film, jag är så sjukt seg! Drack inte så mycket igår men har mått dåligt i flera dagar.
Michele mår som han förtjänar hehe.

Vilar nu för snart blir det livat


Jag och Michele badade Theo och efter gillar han att ligga inlindad i filten ovan. Sådan nöjd hund hihi. Lika bra att han vilar nu, för om 2 - 3 timmar lär han bara springa runt. För ikväll kommer Caroline, Rebekah och Thomas över. Det blir god middag, efterrätt, kortspel, vin, vattenpipa och annat trevligt hihi. Sen stannar flickorna över natten då vi imorgon ska på en speciell marknad. Dit även Emma följer med så Michele får vara omringad av tjejer hehe.

Mår bättre nu så det är tur. Hoppas på en riktigt bra kväll! Vilket det också kommer bli med tanke på vilka trevliga människor jag kommer vara omringad av. Imorgon är det helg här också, därför vi kan ordna något sånt här en söndagkväll. Hoppas ni också har en trevlig söndag!
Jag ska försöka komma ihåg att ta en massa kort.

Muse är kärlek


Muse - Uprising


Muse - Undisclosed desires

Två riktigt bra låtar från senaste skivan. Tack vare Stephenie Meyer fick jag upp ögonen för detta underbara band. Så unik musik. Satt förresten och läste där hon svarade på en massa frågor på hemsidan igår. Som hennes fans frågat. Riktigt intressant läsning! Tillexempel berättade hon att hon hoppas på att skriva en andra och tredje bok till The Host. Lycka!

Ikväll kommer Caroline och Thomas över. Ska bli mysigt! Jag mår inte så jättebra just nu men mår nog bättre om ett tag. Söndagar brukar vara slöa. Mitt huvud har ställt in sig på det. Bara att ställa om.
Hoppas ni har en trevlig söndag mina fina.

Veckans blogg - Engla's showroom


Jag har alltid tyckt att
Engla's blogg har varit lite tråkig. Men på sista tiden har jag börjat läsa den, och igår la jag till den på bloglovin. Den är mysig helt enkelt. Jag gillar enkelheten över den, att man vet vad man har att förvänta sig av sin läsning. Kanske är det julkänslan som fått mig att gilla den, eller det faktum att hon är skitsnygg som brunett. Don't know. Men den är garanterat veckans blogg!

Ikväll blir det hem till Michele's föräldrar för middag. Ni vet, minst en gång i veckan måste vi dit. Imorgon kommer Caroline och Thomas över så därför går vi dit idag istället. Hellre hade jag velat fira Emma som fyller år idag. (GRATTIS GUMMAN!!) Men vi har ju vårt eget kalas nästa lördag istället. Man kan inte få allt här i livet.
Hoppas ni får en underbar lördag mina fina!

Morgonutsikt


Knäppte den här bilden precis för att jag är så glad över vädret idag. Det är säkert kallt, men solen skiner i alla fall! Hoppas det håller i sig hela helgen, vore toppen. Är trött på regn.

Igår såg jag och Michele på filmen Because I said so. Jag har förstås redan sett den flera gånger eftersom Mandy Moore är med, men det var första gången för Michele. Han tyckte att den var bra. Jag tänkte precis skriva att det är klart eftersom hon var med. Fast så är det inte. Jag har faktiskt sett tre filmer med henne som jag inte klarar av. Try 17, American Dreamz och Romance & Cigarettes. Dessa filmer var väldigt konstiga, även om Moore förstås var fantastisk i alla. Hon kan inte vara dålig. Så är det bara.

Från en sak till en annan. Såg att Tove åkte ut Idol igår, vad tråkigt! Hade hoppats på henne och Erik i finalen. Har ännu inte sett avsnittet så kan inte säga om Calle var bättre eller inte. Vad tyckte ni?

Italienskalektion nr 1


Fan att det ska vara så svårt att lägga upp klipp på videofy. Först fungerar inte sidan där jag brukar konvertera videoklippen så att de ska gå att ladda upp på videofy. Sen hittar jag en annan och där fungerar det, men ser efteråt att kvalitén sög pinsamt mycket. Så jag får nöja mig med youtube. Kan man i alla fall alltid lita på.

Så nu börjar italienskalektionerna! Hoppas ni gillar upplägget som jag förklarar om i videoklippet. Jag vet inte om det är rörigt och såg nu att det är en linsvätska i vägen. Men ni får ha tålamod, det här är helt nytt för mig och jag gör det bara för er skull!

Här är orden jag vill att ni ska lära er som jag också tar upp i klippet:

Ciao - Hej (informellt)
Salve - Hej (formellt)
Come stai? - Hur mår du?
Bene, grazie - Bra, tack
E tu? - Och du?
Abbastanza bene - Ganska bra
Ci vediamo! - Vi ses!
Ciao - Hejdå

Finally friday




Idag känner jag mig lite extra fredagsfin. Man måste ju fira att jag alldeles snart har långhelg! Ska bara ha veckans roligaste lektion i två timmar (modehistoria) och sedan är jag ledig till på onsdag. Detta är underbart av många anledningar. För det första, ja vem blir inte glad bara av att få vara ledig? Men för det andra. Måndagar och tisdagar är två av de jobbigaste dagarna i skolan. Börjar tidigt och slutar sent. Så det känns riktigt skönt att bara ha en jobbig dag (onsdag) för en gångs skull. Tredje anledningen är att jag och Michele hinner spendera en massa tid tillsammans. Det var ett tag sedan, så det ser jag verkligen framemot! Nu förstår ni nog varför jag är på så bra humör hihi.

Vi hörs igen när jag kommer hem från skolan. Då ska ni både få fredagsfrågor och första italienskalektionen!
Ci vediamo!

Kofta - H&M
Klänning - Vero moda (som på italienska betyder rätt mode)
Halsband - Stradivarius
Klackar - Zara

Sista frågorna


Vad jag saknar sol och värme!

Kom på att jag glömt att svara på de sista av era frågor. Här kommer de!

Om du bara fick ta med dig en sak till en öde ö, vad skulle det då vara? Det får inte vara personer,någonting somhar med el och göra t.ex mob eller inte heller någonting som en båt så att du kan åka hem.
Svår fråga!
Vadå får jag aldrig åka hem? Då blir det inte en trevlig upplevelse haha. Men jag skulle nog ta med mig en tjock och bra bok och läsa den. Avkopplande hihi.

Hur har du och
Aupair Emma träffats? Hur känner ni varandra?
Emma fick tag på min blogg och därifrån hittade hon min mailadress. Så hon skickade iväg ett mail när de flesta av hennes vänner här i Italien var bortresta. Så hon kände sig uttråkad tror jag och då kunde vi vara uttråkade tillsammans, haha! Fast så blev det inte. För vi klickade direkt. Gick på en promenad i Milano och hade massor att prata om, trots att vi aldrig setts tidigare. Detta var i slutet av augusti och idag är vi nära vänner. Hon är en toppentjej!

Hur många barn vill du ha i framtiden och har ni funderat på namn?
Jag vill ha två. Förut sa jag att om jag får två pojkar så vill jag testa en gång till för att jag så gärna vill ha en flicka. Men så såg jag en kvinna på tunnelbanan som hade tre söner där yngsta var 3 skulle jag gissa och den äldsta 8. De var helt galna! Kändes som tio minuter av helvete. När hon gick av och det blev lugnt igen insåg jag att det var hennes konstanta helvete. Så nu vill jag bara ha två barn igen haha. Namn ändras hela tiden. Jag vill ha Melanie och Liam. Michele vill att de ska heta Melanie och Antonio.

Hur tycker du att man som tjej ska visa att man är intresserad av en kille?
Prata med honom. Du kanske inte ska skrämma iväg honom med att säga "jag är galen i dig!" Hehe. Men försök att umgås och visa att du är intresserad genom att bara vara charmiga du. Man ska aldrig göra sig till eller försöka vara något man inte är tycker jag. Var bara dig själv, är det en bra kille kommer han känna samma sak för dig. Killar kan bara vara lite tröga med att inse det själva ibland haha.

Hur länge tycker du man ska vänta på att ha sex? Måste man vara tillsammans med personen? 
Tills det känns rätt för än själv förstås. Vill man ligga med första bästa eller vänta till giftermål är upp till var och en. Man ska aldrig göra något man inte känner sig redo för. Om en kille inte kan respektera det är han ändå ingenting att ha.

Hur många besökare per dag har du?
Det brukade vara 2000 - 3000 unika om dagen. Men nu när skolan börjat har jag verkligen inte samma tid. Just nu är det runt 600 så man kan lugnt säga att många lämnat mig haha. Men ni som är kvar är ändå bäst. Alltid så ärliga och fina kommentarer. Förut var det så viktigt för mig att ha många läsare. Nu är jag bara glad att det finns några fina själar där ute som gillar bloggen. Ni får mig att må bättre med alla fina ord!

När du jobbade som aupair, vilka tider hade du och fick du bra lön? =)
Nej jag fick inte så bra lön, egentligen ska man få motsvarande 1000 kronor i veckan som au pair. Jag fick 600. Men det gjorde inget för jag älskade min familj! De var bäst och jag trivdes verkligen. Så då gjorde det inget att jag inte fick så mycket pengar.
Jag jobbade mellan 16.30 - 19.00 så inte länge alls. Au pair livet var verkligen lugnt, saknar det ibland hehe.

091204

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Till skolan för att ha modehistoria. Vet ännu inte vad vi hittar på ikväll.
Dagens kändis:

Ashley Tisdale i en riktigt söt klänning och frisyr!

Dagens serie: Två veckor sedans idol haha
Dagens låt: Dishwalla - Angels or devils
Dagens nedräkning: 19 dagar tills jag åker till sverige!
Dagens smink och hår: Har ännu inte bestämt mig hur jag vill fixa till utseendet
Dagens väder: 7 grader och regn. Trist!

Min hund är ordningssam!

Image and video hosting by TinyPic
Theo är så söt för alltid när han tuggar på sitt tugg-godis så håller han den mellan tassarna som ni ser på översta bilden. Men nu precis märkte jag något ännu sötare. Han har lagt sitt tugg-godis fint bredvid varandra! Aww min bebis är ordningssam hihi. Sen att han lagt dem över Michele's sovkläder är en annan sak. Tillfällighet eller är Theo bara väldigt smart? Ett geni tror jag!

Italienskan var återigen väldigt rolig. Vi gjorde dock en svår uppgift under lektionen. Jag och Sandra, som jag jobbade med, vart väldigt oroliga inför provet om två veckor. Men vi lyckades fixa uppgiften tillslut. Sen kunde vi andas ut när vår lärare berättade att detta var en väldigt svår övning, provet kommer vara klart enklare. Tur!
Hon ville bara att vi skulle börja öva på detta, så vi var beredda på det. (Det handlar om att böja dåtid... italienare använder två olika sorters dåtid. Det beror helt på när man använder det och vilket verb och liknande man använder före... sen ska det förstås även böjas om det är jag eller du eller vi som säger det, italienska är då inte enkelt) Vi fick läxa i det också så ska sitta och klura på den under håltimmen på onsdag. Fyra timmar borde väll räckas till det? Sen får Michele rätta på kvällen.

På tal om italienska. Ni har haft önskemål om att jag ska börja ha italienskalektioner på bloggen. Det kommer! Funderar fortfarande på hur jag ska lägga upp det. Ska bli kul!

Svart och rött

Fashiontoast lyckas då alltid! Hur snyggt är det inte att kombinera svart med rött? Sen är jag kär i hennes solbrillor. Alla foton är alltid lika vackra... på senare tid verkar hon vilja bli följd av paparazzi?
Idag gör vi riktigt roliga grejer på photoshop. Vi har fått lära oss hur man gör större ögon, läppar, mindre näsa, fylligare bröst, mindre lår...etc. Helt galet jobb egentligen, man maste ju bli helt skadad. Aldrig nöjd med sig själv. Det är något jag aldrig kommer photoshopa i mina egna foton. Det skulle bara sluta med att jag hatar mig själv. Who wants that?
Läraren sa förresten att arbetet jag gjort hittills ser riktigt bra ut. I'm happy!

I MAC salen

Image and video hosting by TinyPic
Jag är sugen på en ny skinnjacka och den här från Chicy är riktigt snygg. Dock för dyr, 899 kronor, och för kall. Till våren kanske.
Sitter nu i Mac salen och halv ett har jag lektion. Jag är klar med alla uppgifter så jag får nog sitta och jobba på slutuppgiften. Bra det för den ska in om två veckor och det är mycket arbete. Jag ska lägga in sju olika bilder på en och samma bakgrund. Jag har valt en regnskog där jag bland annat har manipulerat in två bilder på Edward och Bella så att det ser ut som att han håller om henne. Varfor jag inte valde en bild på dem tillsammans ar för att det bara räknas som en, nu blir det två bilder istallet. Sen ville jag visa att jag är ganska duktig på att manipulera foton. Skönt att kunna arbeta med den på skoltid istället för på fritiden. även om jag lär behöva göra det med...
Vi hörs på rasten eller när jag kommer hem!

091203

Dagens humör: Lite trött men annars okej
Dagens planer: Till skolan för att ha photoshop och italienska
Dagens kändis:

Ashlee Simpson i en riktigt snygg outfit! Jag föredrar helt klart det svarta håret över det röda.

Dagens nedräkning: 20 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens låt: John Mayer - Slow dancing in a burning room
Dagens önskan: Att helgen blir fin
Dagens smink och hår: Guldaktiga ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt.
Dagens väder: 8 grader och soligt

Party for one


Jag har sett på ett gammalt idolavsnitt precis, då när Eddie åkte ut. Har verkligen kommit efter...
Bra avsnitt i alla fall, alla var riktigt bra då! Förutom Eddie, så tur att han åkte ut. Ska försöka hinna se avsnittet efter imorgon eller i helgen.

Har även hunnit göra halva italienskaläxan. Första delen var lätt. Andra och tredje svårare så det får Michele hjälpa mig med. Känns verkligen bra inför provet den 15e... eller inte. Men som tur är vill vår lärare bara se om vi gått framåt något de senaste veckorna. I vår sen kommer riktiga provet, då det är en skriftlig och en muntlig del.
Annars då. Jag tar ego foton som inte hör till vanligheterna och måste diska lunchen. Vill inte spara till efter middagen för då blir det så himla mycket. Ja juste sen satte jag igång en maskin med tvätt så det måste hängas upp också. Ni får ha en trevlig kväll!

He's just not that into you


Filmen var riktigt bra! Som en lärobok för singlar haha.
Sen gillar jag just sånna här filmer som handlar om många olika personer. Som alla på något sätt är linkade till varandra. Lite som Love Actually, som råkar vara en av mina favoritfilmer. Får inte glömma att ta med den från Sverige! Ska även ta med en hel del böcker, nu när så gott som alla mina kläder är här i Italien.
Ojdå, filmen var det.
Den handlar väldigt mycket om relationer, så kärlek förstås. Vad Jennifer Anistons röst har ändrats mycket! Mycket mörkare. Det märker man även i vänner. Om man jämför säsong ett med tio, helt annan röst. Var även roligt att se Justin Long spela annat än tönt för en gångs skull. Första gången jag insåg vilken sexig röst han har! Han kom nog in i målbrottet väldigt sent haha.
Men i alla fall, bra film!

Italienskaläxa


Här är de senaste fyra outfitsen jag lagt upp i bloggen vilken är din favorit?

Är hemma från skolan nu. Har en hel del att göra i italienskan tills imorgon. Så tänkte fixa det nu så Michele kan rätta ikväll. Är skönt att kunna komma till lektionerna utan att vara rädd att man gjort fel. Då allting sker muntligt. Läraren ställer alltså oss frågor och vi svarar inför klassen. Sånt kan jag tycka är jobbigt om jag är osäker på ämnet. Gör dock läxorna själv, för Michele är ingen bra lärare. Istället för att förklara varför något är som det är så ger han bara svaren. Hade varit lönt om det inte var för att jag verkligen vill förstå...

Ska förresten bli riktigt härligt att gå på promenad med Theo idag. Visst det är kyligt. Men inte ett moln på himlen och solen skiner. Underbart! Ska bara få i mig lite lunch och sen drar jag.
När jag kommer hem igen ska jag se på filmen He's just not that into you som har många kända skådespelare. Har fått låna den av Cherie i min klass.
Strömavbrottet gick över förresten när jag drog till skolan, tur!

Strömavbrott!


Bild från lookbook.nu

Så söt kjol! Vill ha fler kjolar helt klart. Men köpstopp till mellandagsrean är vsd som gäller.

Vi har strömavbrott, så jäkla drygt. Det är ju kolsvart ute så har tänt ljus. Mysigt när jag sitter här vid datorn (kör på batteriet) men inte så roligt när man ska få i linser och smink på. Så jag orkar inte vara jobbig utan tar bara lite mascara. Får verkligen hoppas att elen kommer tillbaka snart! Annars blir ju all mat dålig. Som tur är har vi inte jättemycket i frysen för att den är så liten. Pommes frites och hamburgare som finns där kan vi äta till middag idag. Men hur ska jag orka med detta? Aldrig varit med om strömavbrott tidigare i Italien så vet inte hur länge de brukar hålla på...

Ska till skolan idag i alla fall, som ni säkert förstår... annars hade jag sovit nu. Jag har material technology, tänkte skippa skolan när jag märkte att vi hade strömavbrott. Men de lektionerna är alldeles för viktiga. Kursen är så kort att jag skulle missa för mycket.
Nu försöka få på smink, ciao!

Borde skapa en matkategori


Igår gjorde jag ugnspannkaka för första gången och det blev riktigt gott! Så enkelt också, bara vispa ihop en smet och sedan in i ugnen. Förstår varför mamma alltid gjorde detta istället för vanliga pannkakor.

Nu är jag hungrig, men Michele jobbar sent idag. Så det blir nog inte middag förrän vid kvart över åtta, halv nio.
Skulle behöva hoppa in i duschen men väntar på att Michele's pappa ska komma hit med Theo. Han är lite sen... får hoppas han dyker upp snart. Tycker inte om att duscha för sent så att jag måste sova med blött hår.
Skoldagen gick bra förresten. Jag älskar italienskalektionerna! Roligast på schemat. De två timmarna rusar alltid iväg och så är klockan plötsligt sex. Galet.

Nedgrävd i arbete


Man kan då aldrig få nog av skor! Dessa underbaringar kommer från netaporter.com

Jag orkar inte mer photoshop nu. Har manipulerat ihop två bilder och tagit bort bakgrunden från fyra. Sammanlagt ska det vara sju bilder, alla ska in på samma bakgrund. Sen ska färger bytas på deras kläder och det måste forstås se verkligt ut. Ett helvetejobb. Sen vill jag få bra betyg i det här ämnet, photoshop är ändå något jag kan. Så bara att kämpa på, men det räcker för idag.

Klockan fyra har jag italienska och sedan ska jag hem till ett tomt hem. Theo är hos Michele's föräldrar så han slipper vara själv. Michele hämtar honom när han kommer hem från jobbet. Så jag ska passa på att ta en dusch och börja med maten. Mat... nu är jag hungrig allt.

Efter regn kommer solsken

Nu skiner solen sa jag ar glad hihi. Men kan dock inte njuta av den for jag maste verkligen satta igang med photoshopuppgiften. Sitter i Macsalen, det ar stangt till pc salen. Inte bra, for halv ett borjar lektioner i bada salarna, det ar storre risk att bli utslangd harifran for att det inte finns sa manga datorer.
Vad ska jag annars hitta pa i fyra timmar? Maste verkligen gora uppgiften.
Nu oppnades dorren! Sa jag springer dit istallet och borjar med arbetet.
Vi hors ikvall!
(Hinner inte andra bokstaverna till svenska, maste kopiera och klistra in. Sorry!)

091201

Tänk att det redan är december!
Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Till skolan för att ha fashion marketing och italienska.
Dagens kändis:

Nicky Hilton i en enkel men väldigt snygg outfit!

Dagens nedräkning: 22 dagar tills jag åker till Sverige!
Dagens låt: Boys like girls - Love drunk
Dagens önskan: Att jag inte blir utkastad från pc-salen för att någon har lektion idag. Måste verkligen arbeta med slutarbetet i photoshop.
Dagens smink och hår: Gråblå ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt
Dagens väder: 8 grader och regn (pissväder!)

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!