Lek med Elin


Nu har Elin precis åkt hem och Liam är på väg att somna i min famn. Vi har lekt med bilar, duplo och klossar. Och så har det pratats om jobbet och födelsedagsfiranden. 

Se där, nu somnade lilleman. Senare än vanligt och helt utslagen. Nu hinner jag städa upp efter dagens lek innan det är dags att åka till Ikea.

En tur till Ikea


Idag ska jag och Liam möta upp Sami när han slutat jobba och åka till Ikea. Vi är ute efter vardagsrumsbord, fåtölj till Liam, matta både till hans sovrum och lekrum och sen en hel del annat roligt. Jag är superglad, vad jag älskar Ikea! Får se om det blir bordet ovan eller ett annat. Vill egentligen helst ha en vit kista, men det är så himla svårt att hitta en jag gillar.

Nu ska jag städa upp här hemma innan Elin kommer. Vi hörs!

Löningshelg


Tre bilder från när jag och My tog barnen till centrum och fikade med Emelie och hennes lilla Vincent. Så oerhört liten och söt! Helt overkligt att Liam också varit en liten mini.

Annars har jag inte gjort annat än jobbat sedan jag bloggade senast. Löningshelg betyder mycket att göra men vi har jäkligt kul samtidigt! Imorgon är jag ledig och då kommer Elin från jobbet över. Kommer göra lilleman glad! Mig med för den delen.

3 år med min stora kärlek


Idag är det tre år sedan Sami firade sin 20 årsdag på krogen och första gången jag träffade honom. Han stal mitt hjärta samma kväll och jag hoppas att han behåller det resten av våra liv.

Det finns ingen som är lika kärleksfull, rolig, omtänksam eller sexig som min Sami. Jag älskar dig mer för varje dag. Tack för att jag får vara din.

Och grattis på 23 årsdagen! 

Hard work, work


Igår hade jag en lite annorlunda stängning. Vi stängde restaurangen tre timmar tidigare än vanligt pga ombyggnad. Bland annat vårt diskrum har inatt gjorts om och förhoppningsvis blivit mycket finare.

Så vad vi gjorde istället för att ta gäster? Vi städade, och städade och städade. Vid midnatt när vi stämplade ut var jag helt mör i kroppen. Mina egna medarbetare (som jag går nästan alla mina skift med) Cassandra & Alex var riktiga stjärnor. Det var upp på hög stege och damma av och byta enorma lampor. Hoppas de som öppnade imorse såg hur vi slitit! 

Nu har vi alla tre en välförtjänt långhelg. Jobbar inte förrän på måndag igen. För min del blir det jobb i huset istället. Men det är inget annat än ren glädje.

Snart långhelg


Igår kom My och Theo över efter inskolningen på förskolan. Theo började nämligen samma dag som Liam men på en annan avdelning.

Jag bjöd på hallonpaj och barnen busade både inomhus och utomhus. Åh vad jag älskar vår stora, fina tomt. Liams lekhus eller bushus som den kallas är väldigt populär. Till våren blir det att inreda den, känns onödigt nu när kylan är på ingång. 

På kvällen kom min fina och saknade vän Lind över. Vi köpte godis och Cola och kollade på Sverige - Tyskland matchen som tyvärr började bättre än den slutade. Vi pratade om att luncha ihop snart och även att ha en vindejt. Då får jag dra med vår gemensamma vän Sarah. Ska bli kul!

Nu är det snart jobb för min del. Stänger både idag och imorgon. Sen är jag ledig fredag till söndag, lovely!

Inskolning dag 3


Nu har jag och Liam kommit hem från Konsum. Vi har handlat lite mat till ikväll då mamma och Anna kommer över på middag. Nu har lilleman fått lunch och jag hoppas att han ska somna så att jag hinner fixa med huset.

Tidigare idag var vi på förskolan. Inskolningen går jättebra och den här förskolan verkar lika bra som den förra. Känns underbart! Liam har jätteroligt på den stora lekplatsen och det finns en liten pojke på 1,5 år som följer Liam vart han än går. Gulligt!

Playdates i huset


Hej på er! Ledsen att jag varken hinner svara eller godkänna några kommentarer. Är ledig från jobbet imorgon och då ska jag ta tag i det!

Livet rullar på som husägare. Såg att några undrar om det är radhus vi köpt. Nej kedjehus är det, bor i världens trevligaste område och har redan hälsat på flera grannar.

Ovan är två bilder från när Nathalie och Melina hälsade på i söndags och från när My och Theo kom över tidigare idag. Perfekt med Liams lekrum! Ska bli kul att inreda den ytterligare. 

Nu ska jag ut med Theo innan det är dags att gå till jobbet. Liam hänger med sin farmor tills Sami kommer hem.

Äntligen bor vi i hus!


Oj vad lång tid det gått sedan jag bloggade senast! Har varit full fart sedan utbildningen. I helgen flyttade vi över allt till huset och i söndags städade vi, mest mamma, lägenheten.

Nu är det ett jäkla jobb att få ordning på allt i huset. Men det är ett roligt jobb och det kommer bli så himla fint. Golvet i vardagsrummet har vi slipat och nu ska två rum på övervåningen målas. Sen är det mest att få alla möbler på plats. Vi har köpt lite nya möbler. Säng från Ikea och matbord och soffa från Mio. Tyvärr dröjer det fortfarande ca fem veckor innan vi får soffan, som vi längtar!

Skulle ni vilja få lite bilder på huset när vi kommit iordning?

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!