Lördag med nyårsafton


Nu drar vi till mamma för middag med ett gäng härliga människor!
Vi hörs igen 2012 världens finaste läsare.

Gott nytt år!

Klänning - H&M
Väska - Lindex
Pumps - Nelly.com

En bra start på dagen kräver gott kaffe


Igår fick jag äntligen hämta ut min nespressomaskin! 16 olika kapslar fick man med också. Gott, gott!
Hann prova en igår och nog smakar det lika himmelskt som jag minns. Sami kom precis in med vovvarna så nu ska vi äta frukost. Ska kika i blocket man fick med om de olika smakerna och se vilken jag vill ha. Är som ett barn på julafton.

Kommer in med en nyårsoutfit innan vi drar till mamma! Från att det bara skulle vara vi så är vi nu plötsligt ganska många som ska dit för middag. Riktigt roligt om ni frågar mig. Jag funderar på att ha lösögonfransar ikväll. Det är ju faktiskt nyår. Men först, frukost!

Mina fynd på mellandagsrean


För mig blev det inte att trängas med barnvagn i varma butiker nu i mellandagarna. Istället loggade jag in på Nellyrean med min medlemskod och kunde fynda bland en massa fint!
För mig blev det byxorna, skinnshortsen och ringen ovan. Utan rea hade allting gått på 1000 kronor. Men jag betalade 450. Happy me! Ni får se shortsen i någon outfit framöver.

Nu är Sami på väg hem från jobbet. Älskar att han för det mesta kan sluta tidigt på fredagar.
Vi ska iväg och hämta ut paket. Min älskade nespressomaskin har kommit! Måste genast beställa kapslar. Men har väntat ifall att man får med något erbjudande tillsammans med maskinen. Det fick man i alla fall när jag beställde Tassimon. Så vi får se.

Efter det blir det shopping i Haninge Centrum. Mitt hjärta vill hitta något till imorgon. Vi är bra på att vara ute i sista minuten.

Vi hörs igen imorgon, då jag kommer in med min nyårsoutfit! Ha en härlig fredag nu världens bästa läsare.

Mitt 2011 - mars


Fortsätter att blicka tillbaka på året jag haft. Ni missade väll inte
januari och februari?

Tack vare att jag mådde bra under början av graviditeten kunde jag leva på mitt liv som vanligt. Kände mig bara bakis vilket var frustrerande, men det gick att leva med.

Som sagt var graviditeten fortfarande en hemlighet men jag kunde inte vara helt tyst. Mina vänner från gymnasiet Johanna och Emma kom över för pizzakväll och då var jag tvungen att berätta. De blev så glada för min skull! Och lovade att inte skvallra. Även Jenna fick veta när hon och Ariana kom över för besök. Hon berättade att hon och Forest, sambon, snart skulle vilja ha ett lillasyskon till Ariana. Idag är hon gravid med lillasyster som är beräknad till april!

Det blev förstås shoppande av skor även denna månad, fina väskor klickades hem också. Jag förberedde mig för sommaren!

Jag och Anna hade myskvällar i lägenheten när det bara var hon och jag. Jag umgicks så mycket med Sami och hon med Kimy. Men ibland hittade vi stunder för oss själva och att umgås med lillasyster är alltid lika mysigt!

Min finska kusin kom till Stockholm för en hockeyturnering som jag och Sami gick och såg tillsammans med min mamma. Tompas lag kom tvåa, jäklar vad duktiga de var! Bara 11 år och tränar redan 4 - 5 gånger i veckan. Helt sjukt. Får se om han kommer ihåg mig sen när han är känd.

Blev även middag uppe i Kaknästornet tillsammans med Samis familj. Mäktig känsla!

Det var mars. Får se när jag hinner lägga upp april, har ju nyårshelg framför oss. Tjoohooo.

Nyår närmar sig


Igår kom mamma och hämtade Theo. Han ska vara där till på söndag. Visst har det gått bra att ha alla hundarna tillsammans. Men det kan vara skönt med en liten paus. Theo och Kasper gillar inte varandra direkt. För det mesta håller de sig ifrån varandra men de har rytit ihop tre gånger. Så jag kan inte riktigt koppla av med båda i samma lägenhet. Så var snällt av mamma att ha Theo några dagar när hon ändå är ledig från jobbet.

Liam myste i Samis famn igårkväll. Blev Fifa 12 igen. Så jäkla beroendeframkallande! Vi spelade som Milan. Föredrar att spela i samma lag nämligen. Vi blir bara osams när vi spelar mot varandra haha. Blev en miniturnering där vi åkte ut i semin. Attans!
Får se om vi kan ta oss till final ikväll.

Eftersom jag alltid får frågan när jag lägger upp en bild där Samis ena tatuering (han har en tiger på magen) syn svarar jag direkt. Det står tro, hopp och kärlek!

Nu ska jag äta lite frukost.

Tävling - vinn smycken från VeraS Design!


Tänkte starta en tävling här i bloggen så här i mellandagarna! Som avslutas på nyårsafton.
Ni kan vinna fina smycken från VeraS Design. Den här gången är det inte bara en vinnare utan vi har även ett andra pris!
Första pris är halsbandet ovan och den matchande earcuffen.
Andra pris är earcuffen med tre kors.

För att tävla behöver ni göra följande:
Gilla VeraS Design's facebooksida
här.
Kommentera detta inlägg när ni gjort det.
Glöm inte att lämna mailadress i själva kommentarsfältet (där ni skriver att ni tävlar) om ni inte har en blogg.

Lycka till!

Mitt 2011 - februari


Tänkte fortsätta sammanfatta året som gått.
Januari kan ni läsa om här. Här kommer februari!

Första delen av månaden var jag mest hemma, med tanke på sjukskrivningen pga min knäskål som hoppade ur led.
Blev en del internetshoppande. Tex skorna ovan från Nelly! Blev påmind när jag gick igenom månaden att jag shoppat fina byxor från Nelly också. Svarta tighta. Undra vart de tagit vägen.

Hur som helst! Jag fick bära ett fult knäskydd i flera veckor tills ledbandet som blivit uttöjt gått tillbaka till vanlig storlek igen. Tog av det på outfitsbilder men ni ska veta att det var med överallt! Även på fina event som en balettföreställning på Kungliga Operan och när jag och Lind gick på Panos Emporios event när de fyllde 25 år.

Träffa underbara släkten hann jag också. När Lucas fyllde år och lilla Vilma döptes.
Kunde inte längre spela handboll så fick nöja mig med att titta på Sami när han spelade, något jag gjorde hela året! Även som höggravid.

Ja och det bästa med hela månaden. När vi plussade den 24e februari och fick veta att vi skulle bli föräldrar. Något som var väldigt svårt att dölja i bloggen. Bara närmsta familjen som fick veta. Annars var det min och Samis hemlighet enda till rutinultraljudet i maj!

Sovmorgon


Min lilla tigerunge gav mig sovmorgon imorse! Han vaknade vid åtta som han brukar för att amma. Men efter det brukar han inte vilja somna om utan ligga och småprata för sig själv i sängen. Så att han håller mig vaken. Vi brukar ligga kvar i sängen till nio och sedan gå upp.

Men idag somnade han om direkt när han ätit, vilket vi gjorde allihop. När jag vaknade nästa gång trodde jag att vi precis somnat om. Men såg att klockan var 11, helt otroligt! Har inte sovit så länge på en vardag på evigheter. Sami brukar ibland ta in Liam i vardagsrummet på helgen så att jag kan sova till 11 - 12. Men nu var det Liam som var morgontrött. Likaså Theo som sov nöjt under mitt täcke. Tur att Sami var ute med Kasper och Tjejen imorse. Då de två tyvärr är morgonpigga.

Den fina bodyn och matchande mössan har vi fått som present av Samis syster och hennes pojkvän. De är just nu och reser jorden runt och skickade den från New York när de besökte en Disney Store butik där. Bodyn har varit för stor, fram tills nu!

Vill du bli veckans blogg?


Dags för ny veckans blogg! Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar så väljer jag ut veckans blogg senare i veckan.

Idag kom det lite spel på posten. Yoostar 2 som jag beställt till xbox kinect. Ett spel där man är skådespelare och ska säga lines ur kända filmer. Superkul om ni frågar mig. Får testa spelet imorgon igen för det gick inte så bra att spela nu. Dels för att det är för mörkt. Vi har kass belysning här i vardagsrummet. Så bilden blev dålig (man blir filmad så man hamnar i filmscener). Får testa imorgon när man har dagsljus. Sen hördes inte det jag sa. Ingen aning om varför. Får kolla upp det imorgon.

Ett annat spel som kom var Fifa 12 till xbox. Så det ska jag och Sami nörda oss med ikväll!

Mitt 2011 - januari

Jag gjorde en sammanfattning av 2010 i början på det här året. Har nu samlat de inläggen i den här kategorin. Tänkte att det kunde vara kul för er nya läsare att se vad jag gjorde förr. Bloggen har funnits sedan 2006 men sammanfattningar började jag med först förra året. Så vill ni gå ännu längre bak i tiden får ni använda er av arkivet istället.

Så då börjar vi! Här har ni årets första månad, en händelserik sådan. Januari.


När året började hade jag ingen aning om att det skulle sluta med mig som förälder. Tänk så lite man ibland vet om sin framtid!

Jag började spela handboll igen men fick sluta efter bara tre matcher när min knäskål hoppade ur led. Vilket var den värsta upplevelsen jag fått vara med om! Visst, värkar gjorde lika ont. Men då fick man i alla fall pauser mellan värkarna, och tillslut lustgas. Min knäskål var "bara" ur led några minuter. Men den smärtan var intensiv och ledde inte till något bra. När knäskålen hoppade tillbaka igen försvann smärtan. Men så fort jag rörde på mig så brann det till. Kunde knappt gå alls i två dagar. Blev sjukskriven från jobbet i en månad och hoppade runt på kryckor. Fast olyckan hände i slutet av januari, så sjukskrivningen var i februari. Kunde därför hitta på en hel del roligt under årets första månad!

Tillexempel blev det NK rean. Som jag ska till även nu i januari. Hur skulle jag kunna missa? Lyckas alltid fynda!
Då blev det bland annat skorna ovan. Från DKNY och By Marlene Birger. Passade även på att köpa ett DS när jag var inne i stan som så här med facit i hand kanske var lite onödigt då det knappt blivit använt. Men är perfekt när man reser. En ny kamera blev det också men den var inte alls bra. Blev aldrig använd då jag alltid använder systemkameran eller mobilen. Skorna däremot är väldigt älskade!

Jag och Sami föredrog precis då som nu hemmakvällar med någon bra film. Men en utgång blev det tillsammans med fina vänner!

Jag umgicks även en hel del med Samis mysiga lillasyster Tiffany. Några fikor på stan hann man med också och den 21a januari flyttade jag och min syster in i en lägenhet tillsammans! Här bodde vi till november i år. Nu har hon flyttat hem till mamma igen och ska ut i Europa och jobba som artist nästa år på Blue Village hotell. Hon kommer ha så jäkla roligt! I februari får hon veta vilket land hon ska till.

Så vad kan man säga om januari så här i efterhand. Det var en händelserik månad som tyvärr slutade ganska tråkigt med knäolyckan. Men jag blev ju faktiskt gravid någon gång i slutet av denna månad. Även om jag då inte hade någon aning om det. Så året skulle bli riktigt bra, jag visste bara inte om det.

Just nu


Tjejen som mest tycker om att sova (efter att äta) har hittat sin nya favoritplats - Liams babygym.
Theo håller på och äter vilket gör Kasper väldigt nyfiken. Liam viftar med armarna i sin babysitter och verkar inte alls vara trött. Jag försöker få iväg ett blogginlägg men blir avbruten hela tiden. Det är mycket som händer här hemma! Gissar att det kommer dröja ett bra tag innan jag blir rastlös igen.

Tre hundar och en bebis


Vad Liam spärrar upp ögonen på bilden! Skjortan ser ut att vara alldeles för stor men det är för att den åkt upp. Han var så fin vår skatt! Bilden är tagen hemma hos mina kusiner igår. Var supermysigt att umgås med släkten. Vi satt och pratade i flera timmar. Åt god mat och sedan blev det kaffe och kanelbullar. Även om någon lyckats få ketchup (?) på min kanelbulle så jag fick nöja mig med kaffe. Vilket jag aldrig säger nej till.

När vi kom hem blev det dags för livet som förälder med fullt hus. Men jag oroade mig i onödan! Theo och Kasper blev arga på varandra en gång. När Kasper försökte stjäla hans leksak. Efter det har de helt och hållet struntat i varandra. Theo var nyfiken på Tjejen (som heter Trixie egentligen men alla säger Tjejen) men efter att jag sagt till två gånger lämnade han henne ifred. Eftersom hon tycker att det är obehagligt med andra hundar. Fast hon har blivit tuffare! Och hon var så glad att se mig att hon bokstavligt talat hoppade på mig. Älskade hund.

Natten gick också bra. Kasper och Tjejen sov i Liams blivande rum medan Theo sov med oss. Trodde inte att han skulle få någon ro men det är tur att han är lika trött som mig. Vi sov till halv tio. Jag vaknade som vanligt för att amma Liam förstås. Vilket blev tre gånger. Så är relativt utvilad. Trodde natten skulle bli mycket jobbigare med en Theo som gnällde. Han fick massor med kramar imorse för att han låtit mig sova.

Nu sitter Kasper till vänster om mig, Liam ligger och småpratar för sig själv till höger, Theo är uppe på sin vanliga plats där han kan se ut över området och Tjejen sover i sin säng. Det här kommer nog gå riktigt bra!

Tisdag med kalas


Nu är jag lite nervös. Inte för att jag ska iväg förstås men för att vi får besök idag. I form av två lurviga skapelser.
Samis familj är som jag berättat på Bali över jul och nyår. Tills idag har deras grannar passat hundarna men de ska iväg imorgon. Så om någon halvtimme kommer de hit och ska vara här till 6e januari. Så det kommer bli livat! Måste hålla koll på Kasper och Theo som kan bli lite jävliga mot varandra. Och stackars Tjejen som är livrädd för andra hundar kommer få panik på Theo. Och däremellan ska jag hinna ta hand om Liam också.
Vad har jag egentligen gått med på? Borde lära mig att säga nej. Nejdå! Det kommer bli två intressanta veckor.

Theo kommer att vara hos mamma torsdag till söndag i alla fall. Så då blir det lite lugnare.
Medan vi är hos mina kusiner kommer Theo att vara hos mamma och Kasper och Tjejen kommer vara här i lägenheten. De har inga problem med att vara själva som tur är. Sen får de tre mötas ikväll. Tror det inte blir så sent för oss hos kusinerna... Och jag undrar verkligen hur den här första natten kommer bli. Innan hundarna vant sig vid varandra.

Jaja, jag oroar mig oftast mer än vad som behövs. Mysigt ska det bli att få gosa med massa hundar!
Nu hinner jag inte skriva mer. Vi hörs imorgon! Då får ni veta hur det gått.

Både klänning och skor kommer från Nelly förresten.

Innan vi säger hejdå till julen


Mamma skickade en hel drös med bilder över mailen så tänkte bjuda er på några till! Det bästa med sånna här tillställningar är att man får så mycket bilder på än själv tillsammans med Liam. För här hemma tar jag alltid bara kort på honom. Kanske för att det bara är ljust till klockan tre. Och jag sällan gör mig iordning förrän på eftermiddagen. Känner inte direkt för att ställa mig framför kameran då. Samtidigt som det är himla svårt att fotografera mig och Liam på egen hand. Då får han stå ensam framför kameran istället! Men man vill ju ha familjebilder också, förstås.

Nu tänkte jag göra mig fin inför kalaset ikväll. Kommer in med en outfit senare.

Jag har förresten lite annonser uppe på tradera för tillfället! En bok, ett DS spel och lite bebiskläder.
Kika gärna in!

Dagmar


Vägen till BVC är bredvid en skog. Ni anar inte hur många träd som hade gått av! Den ovan är bara en av alla. Hemskt vilket väder det varit de senaste två nätterna. Liam gillar ljud och har sovit hur bra som helst. Jag däremot som blivit så känslig sedan jag blev mamma kunde inte sova alls. Så det är en trött Maria som skriver idag.

Det blåste mycket nu på dagen också, men det var sköna vindar. Jäklar vad varmt det är nu, helt otroligt att det bara är några få dagar till januari.

Hos BVC gick det bra. Liam fortsätter att följa sin kurva. Han väger nu 5440g och är 59cm lång! Inte konstigt att en del kläder i storlek 62 börjat sitta bra och andra i 56 börjat bli för små. Min lilla kille börjar bli stoooor.

BVC och barnkalas


Den här goa killen råkar inte bara vara min kusin utan även min gudson!
I söndags fyllde han år och i eftermiddag ska vi hem till honom för att fira att han redan blivit 5 år. Vart tar tiden vägen?

Men först blir det ett besök hos BVC. Ska bli kul! Är så nyfiken på vad Liam väger, vi har inte varit där sedan han var en månad. Och nu är han redan sju veckor. Han har garanterat passerat 5 kg, men frågan är med hur mycket.

Ser att det blåser fortfarande. Vi ska inte gå härifrån förrän vid halv tio. Hoppas vädret lugnat ner sig tills dess.
Nu frukost. Julbröd och kaffe.

Bästa mornarna är med familjen samlad


Det här älskar jag att vakna till! Finna mina grabbar tillsammans i soffan. Lilla Liam log så nöjd i sömnen.
Kärlek, kärlek, kärlek. ♥

Idag ser planerna oklara ut. Jag vill hitta på något men orkar vi verkligen ut i mellandagshetsen? Med vagn?
Njaaaa... Kanske blir en sväng förbi Länna för att kika på spel. Det skulle göra min sambo väldigt glad vet jag.

Bildregn


Här får ni de bilder som togs med systemkameran igår! Anna och mamma fotograferade ännu mer flitigt. Ni får gärna skicka de bästa bilderna över mailen är ni snälla.

Tycker bilderna högst upp är roliga. Liam var jättelugn hela dagen igår. Han skrek till en gång från ingenstans. Och det lyckades vi fånga på bild. Tycker att han ser ut som en liten anka.

Koftan Sami har på sig är från Tommy Hilfiger. Den fick han av mig i julklapp! Visst är den snygg.

Jag har inte så mycket mer att säga. Låter bilderna tala sitt eget språk. Julen är helt klart min favorithögtid.

Julaftons outfit


Hann aldrig lägga upp outfiten igår. Så ni får den idag istället!
Hade en riktigt mysig julafton. Spenderades med fina släktingar, åt god mat och fick öppna härliga presenter!
Var även roligt att se andras miner när de fick mina. Verkar som att samtliga blev nöjda med vad de fick!
Jag ska komma in senare med bilder från gårdagen och så ska ni även få se lite klappar jag fått.
Antingen idag eller imorgon. För nu ska vi iväg och storhandla!

Klänning - Novaqueen.se
Kjol (eftersom klänningen var så kort) - Gina
Skor - By Marlene Birger

God jul världens bästa läsare


Tidsinställer ett litet inlägg för att kunna önska er GOD JUL!
Hoppas ni får en jättefin julafton. Att ni spenderar den med nära och kära.
Kommer in med min juloutfit under dagen.

Bilden är förresten den vi skickat som julkort!

Fler dagar som denna tack!


Nu har jag varit och hämtat paket. Fin, fin klänning från
Campadre! Inte hunnit testa den ännu bara.
Innan var vi och lämnade Anna som jag umgåtts med hela dagen. Vi myste med Liam (som nu lärt sig att vända sig från mage till rygg!) och spelade spel på xbox. Som ni ser har Theo hittat en ny favoritplats - Liams babygym!

Får se vad kvällen har att bjuda på. Ska försöka lägga mig tidigt eftersom vi ska upp relativt tidigt imorgon. Vi ska vara hos mamma klockan ett och innan det vill jag hinna fixa mig. Allt tar längre tid sedan man blivit förälder.

Ha en mysig kväll!

Ingen vit jul


Än så länge ligger snön på marken men den håller på och smälter bort för tillfället. Tråkigt! Dagen innan julafton? Känns som att moder natur driver med oss. Jag har hela tiden känt att vi kommer ha snö på julafton. Men just nu verkar det mer som att den kommer vara helt borta imorgon. Tråkigt, då får man försöka skapa julstämning på annat sätt! Typ klä sin son i tomtedräkt och äta en massa gröt.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan städa här i vardagsrummet så jag och Anna ska ha plats att dansa!
Vi hörs senare mina fina. Om jag finner tid. Räkna med dålig uppdatering över julhelgen. Men ni ska i alla fall få en juloutfit!

Dagens bebis


Liam kände för att visa upp sin outfit för er idag! Se så glad han blev när jag gick med på det ;)
Den snygga bodyn är en present från hans gammelfarmor och kommer från Lindex.
Byxorna är från Burberry och strumporna (de enda som aldrig åker av hur mycket han än viftar) kommer från Lundmyr of Sweden!

Inatt har vi fått sova massor och är utvilade båda två. Nu ska vi ut på promenad med Theo. Klockan ett kommer Anna hit så ska vi spela Dance Central 2. Kul! När vi blivit alldeles för svettiga byter vi till Rio. Riktigt roligt xboxspel. Jag och Sami måste köpa fler kontroller så att man kan spela flera. För tillfället har vi bara två.

Julafton imorgon! Känns overkligt. Tror den här långhelgen kommer bli hur mysig som helst!

Dagens fråga - Nyår


Weheartit.com

Sist frågade jag vad ni ska göra under julen. Nu är jag nyfiken på era nyårsplaner!
Vi är inte helt säkra på vad vi ska göra ännu. Antingen kommer några över hit. Eller så blir det över till mamma för nyårsmiddag. Hur som helst blir det lugnt. Har inte bestämt ännu om jag ska pumpa ut mjölk eller bara hålla mig till ett glas champagne. Vill inte vara onykter runt Liam. Omdöme tappar man så lätt.
Sen om jag dricker lär jag slockna vid 22 och missa det nya året. Min kropp är ju inte direkt van vid alkohol, haha!

Shoemaniac


Jag kommer behöva köpa en större skohylla snart så som jag skoshoppar. Men hur ska man kunna låta bli när Members alltid trollar fram de bästa erbjudanderna? Klickade precis hem skorna ovan från märket Sugarfree Shoes. Tack vare 50% rabatt och mina memberspengar blev de mina för bara 200 kronor. Inklusive frakt!
För invite och 50 kronor att shoppa för är det bara att maila mig på
[email protected]

Två olika liv


Farfar skickade häromdagen lite foton från Annas student i juni 2010.
Det fick mig att tänka på hur mycket som förändrats sedan dess. Då var jag på väg ut ur ett trasigt förhållande. Idag är jag sambo med en man som får mig att le varje dag. Tillsammans har vi en underbar liten skatt på snart 7 veckor.

Tänk om någon hade berättat det för mig den där dagen i juni. Det hade jag aldrig trott!
Jag är så tacksam för det jag har. Mycket har hänt de senaste åren och jag har aldrig tidigare varit så lycklig som jag är just nu. Dagen jag träffade Sami och dagen vi fick Liam är de starkaste minnena jag har.
Ni är mitt liv.

Veckans blogg - Moa


Moa är veckans blogg! En bloggveteran vars blogg jag läst till och från länge. Började läsa den mer regelbundet i början på det här året när jag såg att hon var gravid precis som mig. I augusti fick hon sin bedårande dotter Ella och nu bloggar hon om deras vardag. Gillar ni mammabloggar ska ni inte missa denna!

Fått sova mycket inatt igen. Bästa var att Liam inte hade något emot att ligga kvar i sängen. Oftast brukar han tröttna mellan åtta och nio så att vi måste gå upp. Men efter att ha ätit vid åtta somnade han om och det var jag som vaknade vid tio. Liam sover än! Men jag kände att det var dags att gå upp. Ska få i mig lite frukost och sedan ta ut Theo på en promenad. Liam lär sova vidadre i vagnen skulle jag gissa.

Jag var dum du var smart jag var fängslad


Den här fina toppen fick jag av pappa i födelsedagspresent! Han har bra smak på kläder allt.
Från Gina Tricot. Färgen är lite svår att tyda på bilden. Men den är silvrig och glansig. Skulle vara riktigt snygg till nyår! Men eftersom jag redan har min nyårsoutfit färdig får den bäras på en utgång nästa år istället.

Nu borde Sami ha slutat jobba, som jag längtar efter mitt hjärta! Blir att äta kycklingklubbor till middag. Gott.
Ni får ha en mysig lill-lördag. För vissst är det onsdag idag? Jag har inte koll på dagar längre känner jag.

When I watch you sleep


För det mesta sover Liam på rygg. Speciellt på natten. Men ibland på dagen låter jag honom sova på mage när jag har uppsikt över honom. För han tycker så mycket om det! Och ni behöver inte oroa er, han får gott om luft. Något jag även lugnar mig själv med genom att titta till honom var och varannan minut.

Fy den här veckan har jag inte mycket planerat. Har börjat bli lite rastlös av att bara gå hemma. På fredag kommer Anna hit i alla fall. Sen är det jul! Sami har långledigt från och med lördag och det ser jag framemot.

Vissa av er undrar hur jag hinner blogga så mycket när jag har Liam. Men han är inte så tidskrävande direkt. Många gånger har jag honom i famnen när jag skriver. Man blir proffs på att göra fler saker samtidigt som förälder.

Men jag kan tänka mig att det blir färre inlägg i framtiden. Ju större Liam blir. När jag börjar jobba igen vet jag inte hur det blir med bloggen. För då kommer jag vilja spendera min lediga tid tillsammans med familjen och inte med datorn. Samtidigt har jag bloggat så länge nu att det känns som en självklarhet. Kommer jag verkligen klara av att sluta? Vi får se. Kanske fortsätter jag men bloggar väldigt sällan. Hur som helst så ligger det där i framtiden. Nu ska vi njuta av nuet!

Addiction


Igår hämtade jag ut mina fina skor från Members. Märket är Nelly Shoes och de kom i lyxiga skokartonger.
Alltid lite orolig över om skorna ska passa när jag beställer över Internet. Men de gjorde dem allt! Klackarna var skönare än vad jag trodde. Kommer vara perfekta till min nyårsklänning. Som också är beställd från Nelly. Den får ni se på nyårsafton.
Nelly Shoes kampanjen hos Members blev väldigt populär bland bloggare. Skor för bara 99 kronor är aldrig fel.
Nu är kampanjen över men de kommer nya hela tiden! Har redan värvat många av mina läsare till sidan. Sist jag skrev om det fick jag sitta en hel kväll och invita läsare. Roligt att intresset var så stort!
Har du missat Members? Maila mig  på
[email protected] så skickar jag en invite. Du får samtidigt 50 kronor att handla för.

111221

Dagens humör: På bra humör! Inatt fick jag sova mer igen och det var så efterlängtat.
Dagens planer: Blir lugn dag här hemma. Ut för en långpromenad i snön.
Dagens kändis:

Lauren Conrad snygg i svart

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Justin Bieber - Mistletoe
Dagens xbox spel: Rio
Dagens nedräkning: Bara tre dagar till julafton
Dagens väder: 0 grader och molnigt, lite sol. Ganska mycket snö på marken

The Body Shop


Den här underbara asken fick jag av Anna i födelsedagspresent. Doftar underbart! Precis som jag kommer göra nu. Ni som inte vet vad ni ska ge i julklapp rekommenderar jag lådan ovan!

Snart slutar Sami jobba och då ska vi till centrum för att hämta ut paket. Liam har fått en present från Finland och jag har ett paket från members att hämta ut. Tror det är mina skor. Tjoho!

You gave me wings so I can fly


Idag gjorde jag något jag skjutit upp länge - städade sovrummet!
När Anna bodde här fanns det ingen plats för alla kläder. Så mina kläder har för det mesta hamnat på golvet. Vilket inte behövs längre. Så det blev att sortera och lägga i tvättkorgen det som blivit smutsigt. (Golvet behöver dammsugas!)

Är inte helt klar, det är ett evighetsprojekt. Men kom en bra bit. Passade på att rensa ut de kläder om blivit för små för Liam. Har ordnat så att de översta byråerna har kläder som han kan ha nu. De understa kläder som fortfarande är för stora. På så sätt är det lätt att hitta. Märkte att vi har flera bodys som han fortfarande inte använt. Nästan så att jag vill att han ska dregla ner de kläder han har på sig så jag får en anledning att byta.
 
Nu ska jag återgå till mitt kaffe! Ni var några som trodde att det kanske var därför som Liam blivit gnällig.
Jag har druckit samma mängd sedan han föddes. Vore konstigt om det plötsligt påverkade honom negativt.
Det var någon dag jag inte drack något kaffe alls som han var uppe halva natten. Så det är nog snarare en fas han går igenom.

Dancing in the moonlight

 
Tack för era kommentarer i inlägget nedan! Skönt att veta att man inte är ensam om att ha tuffa nätter ibland.
Nu är Liam sig själv igen i alla fall. Han ammade efter inlägget och sov nöjt i vagnen på promenaden med Theo.
Vi får se hur natten blir.

Igår hade vi i alla fall en fin kväll. Samis familj kom över för liten minijul här hos oss. Eftersom de åker till Bali på torsdag. Så det blev att äta mat från Max (superjuligt!) och öppna paket. Jag fick även min födelsedagspresent. Sex riktigt fina kaffekoppar!

I julklapp fick jag och Sami en hel del trevligt till köket och presentkort på Cervera. Liam fick superfina skedar från Mumin (som jag blev förälskad i. Älskar mumin!) och lite kläder. Bland annat supersött set med skjorta/byxor/väst som han ska få ha på nyår.

Vi valde att även öppna Liams julklapp från sin gammelfarmor. Eftersom den var så stor. Skulle bli svårt att få plats för den i bilen till mamma då vi även har en massa andra julklappar. Sen visste jag redan vad farmor köpt och var nyfiken på vilken hon valt... Var nämligen ett babygym! Tror Liam kommer få mycket glädje av den. Än så länge är han lite för liten för att verkligen uppskatta de söta små djuren som dinglar. Men det är nog bara en tidsfråga nu.

Nu har jag en mysig pojke som tigger om uppmärksamhet. Och det ska han få!

Välkommen testa-mammas-tålamod fasen


Det är tur att den här killen är söt! För just nu är det inte lätt att vara hans mamma.

Sedan han föddes har han haft tydliga sovrutiner. Redan första dagarna var han väldigt vaken på dagen. Han sov på nätterna istället. Så pass mycket att vi fick fråga vår BVC-sköterska om det var okej. Hon sa att eftersom han växte som han skulle behövde vi inte väcka honom för amning. Han åt när han var hungrig. Vilket var en eller två gånger per natt. Sen åt han oftare på dagen istället. Detta har fortsatt och jag har kunnat vara en pigg mamma.

Men så ändrades något i fredags. Trodde att det berodde på att han sovit så mycket på eftermiddagen och kvällen.
Han vaknade nämligen varje timme hela natten. Ibland somnade han inte ens om mellan amningarna. Och är han vaken så är jag det också. Något naturen sett till. Jag var en riktig tungsovare förr. Nu vaknar jag så fort han gnyr lite.

Det blev lite bättre i lördags. Han sov till 02. Men sen fortsatte det, han vaknade varje timme för att äta. Och så har det hållit på tills idag. Jag är så trött om dagarna nu att det känns som att jag går runt i en dimma. Det har än så länge inte satt sig på humöret. Jag är fortfarande glad runt andra människor. Men jag befinner mig alltid i trötthetens dimma. Och lever på kaffe.

Imorse gav jag upp att försöka somna om vid halv åtta när han återigen bajsade ner blöja, pyjamas och lakan. Så ännu en tvättmaskin med bajskläder är igång. Och Liam är ren och fin efter att jag bytt blöja och fått på honom kläder.

Han var gnällig så jag trodde att han ville äta. Men icke! Tutten var för första gången inte välkommen. Det enda Liam gick med på var att jag bar på honom och att han hörde rinnande vatten (tack Sarah för tipset!). Enda tills nu har jag burit på honom. Han som aldrig varit en famnkille. Om jag satte mig ner började han gallskrika. Nu har han äntligen utmattat slocknat i min famn. Jag vågar inte flytta på honom ifall att han ska vakna.

Jag har hört talats om detta. Att det är vanligt när barnen är sex veckor att de gråter sig otröstliga av ingen synbar anledning någon gång på dygnet. Han blev sex veckor i söndags och han verkar inte ha ont när han gråter.
Min lillasyster Cornelia började gråta varje kväll från att hon var sex veckor. Det fortsatte i några veckor.
Kanske har Liam valt mornar. Kanske är det här bara början, något jag får bli van vid.

Men jag hoppas inte det. Jag hoppas att det bara var en tillfälliget. Och att även nätterna snart blir bättre igen.
Hur hittar man annars kraften att stå ut?

Julprat


Bild Anna tog igår på min farbror Claes, mig, Liam och Sami! Det blev att få hem en massa påsar med julklappar. Vi firar varannat år med pappa och varannat med mamma. Då vi firade med pappa förra året blir det med mamma i år. Så det har blivit en tradition att det år vi inte firar med pappas släkt så byter vi julklappar på min födelsedag. Perfekt så där 6 dagar innan jul. Istället för att man ska åka runt till varandra.

Jag var smart när jag ville komma till världen. Var beräknad till julafton men valde att komma en vecka tidigare istället. För vem vill ha sin födelsedag på julafton? Sen borde mamma tacka mig som slapp gå över tiden. För det är inte kul! Liam kom ju fem dagar efter bf.

Tack för era tips om jullåtar förresten! Nu kommer Samis familj över snart för att lämna lite julklappar. De åker nämligen till Bali på torsdag! Är inte alls avis...

Prinsesstårta och mycket skratt


Bild från i lördags då jag och Sami hade lite nära och kära över för födelsedagsfika.
Jag älskar prinsesstårtor, men klarar inte av marsipan. Låter normalt va? Men det är bara för att jag älskar den där vaniljkrämen! Så jag tar alltid bort marsipanen och är sedan supernöjd.

Nu har jag en diskmaskin att tömma och lite julklappar att slå in. Ska öka på julkänslan med lite bra julmusik tänkte jag.
Vilken är er favoritlåt så här dagarna innan julafton? Kom gärna med tips!

En preview av framtiden


I fredags var som ni vet Jenna och hennes dotter Ariana över på besök. Vi gick och köpte kebabtallrik och åt sedan hemma hos mig. Gott!

Ariana är nu ett år och åtta månader och en riktig liten busunge med stark vilja. Först var hon väldigt rädd för Theo men det dröjde inte länge tills de var bästa vänner. Hon var också väldigt förtjust i lilla Liam. Hon stal hans napp hela tiden för att kunna ge tillbaka den igen. Liam visade sig ha väldigt starkt tålamod. För han blev aldrig sur när nappen hela tiden försvann. Däremot väldigt nöjd när han fick tillbaka den.

Tror Jenna kände hur det kommer bli när lillasyster är född. Hon är nu gravid i vecka 23. Fullt hus med två småbarn helt klart! Jag har också insett att jag ska njuta nu medan Liam älskar att ligga och mysa i min famn. För snart lär han också ränna runt och dra ner saker. Ska bli kul att få följa hans utveckling!

Snön kom fjärde advent


Jag hade en jättefin födelsedag igår. Som råkade hamna på fjärde advent. Mysigt!
Snön kom också. Först var det bara slask men sen blev det alldeles vitt på marken. Hoppas snön stannar till julafton.

Jag fick ett jättefint armband av Sami och en söt nalle. Han hade även gjort en egendesignad check på tillägg till en ipad 2. Jag ville först inte ta emot den, han skämmer bort mig min fina! Även mamma gav mig öronmärkta pengar till en ipad. Så det blir nog att köpa en i mellandagarna, kul!
Jag fick även presentkort på Zara och H&M, lite smink och kläder, fina ljus och pengar från släkten i Finland.

Allra bäst var det att få träffa mina släktingar. Som i och försig mest brydde sig om Liam! Inte konstigt. Vår charmör.
Pappa och Birgitta hade köpt en jättegod tårta. Vi fick med oss en ganska stor bit hem. Så det ska jag äta nu!

Förresten tack för alla grattiskommentarer här i bloggen, ni är underbara!

Min födelsedag idag


Idag blir man 23! Känns som att man bara blir äldre nu. Jag menar, nu har jag åldern inne att komma in på Solidaritet utan problem. Innan har jag varit så nöjd när jag kommit in som 20, 21 och 22åring. Nu är det ingen merit längre, jag är ju gammal! Men äsch. Nöjd ändå. 23 är väll ingen ålder, eller?
Grattis till mig!

Nu kan jag göra min egen glass


Jag har bilder att visa er men hinner inte lägga upp en massa nu. Jag och Sami ska äta tacos.
Men tänkte komma in lite snabbt och uppdatera bloggen. Idag har vi haft lite folk över på födselsedagsfika, eftersom jag blir 23 imorgon.

Av mamma fick jag presenten ovan! Nu kan jag göra min egen glass, hur kul?! Ska bli väldigt kul att testa.
Jag och Sami har alltid frysen full med glass. Så nu kan vi spara pengar genom att göra vår egen. Jag ska bli så grym att jag kan sälja in min glass till Ben & Jerry och bli miljonär. Smart va? ;)

Nu hinner jag inte skriva något mer. Vi hörs imorgon!

Fredag med Jenna


Nu ska jag, Liam och Theo gå och möta Jenna och Ariana!
Tror inte att jag hinner blogga något mer idag så vi hörs imorgon istället.
Ha en toppen fredag fina ni.

Topp, jeans - H&M
Kofta - Gina
Halsband -
Systeri
Skor - Lundberg

Vinnaren i tävlingen om halsduken från Gillblads är dragen! Grattis till Moa.

Fullt upp hela helgen


Den här sötnosen och jag har en hel del inplanerat den här helgen!
Idag kommer Jenna och hennes dotter Ariana hit. Jenna är även gravid med Arianas lillasyster. Så jag ska gosa med bebismage! Träffade bara Jenna snabbt när hon jobbade förra veckan. Men bortsett från det var det länge sedan vi sågs. Så det ska bli kul.

Ikväll kör Sami in mig till stan. Han ska med jobbet på julbord i Globen. Jag är avis! Det blir en stor show och han lär ha riktigt kul. För mig blir det inga julbord alls i år. Så tråkigt, det är ju en del av julen.
Tur nog blir inte min kväll dum den heller. Först ska jag och Liam möta upp mamma för middag på Pizza Hut. Sen ska vi på en julkonsert där min lillasyster Anna medverkar. Hon var med förra året också och det var så mysigt. Har man inte fått någon julstämning ännu ska man garanterat gå på den konserten! Får hoppas att Liam sover nöjt under den tiden så att jag inte behöver gå ut. Vore typiskt om han började gallskrika i den lilla kyrkan där konserten håller till.

Imorgon då. Då kommer mamma, Harry och Harrys föräldrar över hit för en fika. De ska fira mig som blir 23 på söndag! På söndag åker jag, Sami och Liam istället hem till pappa och firar mig där. Vi kommer nämligen fira min lillasyster Cornelia samtidigt som fyller 5 år på tisdag. Stora tjejen!

Självklart följer kameran med mig hela helgen. Lär inte kunna blogga så mycket men när jag väl sätter mig ner vid datorn borde jag ha många fina bilder att bjuda på! Det låter väll bra?

Jenna kommer hit först vid halv ett, så jag kommer in med en outfit innan jag ska gå och möta henne.

Det mesta till barn är sött


Godmorgon! Hur min dag startade? Genom att Liam raketbajsade genom blöja, pyjamas och lakan. Så nu är en tvättmaskin igång, Liam ren och fin i nya kläder och jag i starkt behov av kaffe.

Vi ska inte prata bajs. Det känns lite weird. Däremot strumpor!
Har ni mammor där ute tänkt hur olika det är på olika märken? H&M har superfina för de små men de åker av heeela tiden. Är förvånad över att strumporna på bilden ännu inte har försvunnit.
Så jag måste rekommenderar Lundmyr of Sweden. De har jäkligt fina och mysiga strumpor för nyfödda. Men framförallt, de åker inte av! Så skönt att slippa sätta på dem hela tiden. Det räcker med den där nappen som envisas med att åka ut. Eller blöjorna som behöver bytas.

Och eftersom att jag älskar kaffe...


Jag har som ni vet funderat på att köpa en Nespressomaskin. Har tvekat då jag redan har en Tassimo. Men det som gör att jag vill ha en Nespresso också är för att smakerna till Tassimon är för få. Där föredrar jag mest chokladen. Medan det till Nespresso finns väldigt många olika sorters kaffesmaker. Fick prova hos Sarah och blev helt såld. Lyxigare kaffe till hemmet är svårt att finna.

Det som fick mig att beställa den var att members just nu har en kampanj där man får 30% rabatt på Nespressomaskiner! Plus att Nespresso har en kampanj där man får 500 kronor tillbaka när man beställt.
Så den fina silvriga ovan blev min för bara 200 kronor. Hur hade jag kunnat låta bli?

Mycket members idag, man skulle nästan kunna tro att de sponsrar mig. Men jag råkar bara älska sidan!
Men nu, har sagt det här förr men säger det igen. NU är det slutshoppat för i år! Eller i alla fall tills mellandagarna...

Vill du bli medlem på members?
Ni kan välja att bli medlemmar själva, så kommer ni inom några timmar/dygn kunna få underbara rabatter precis som mig. Men jag kan också invita er direkt. Då tjänar vi båda två på det. Vi får 50 kronor var att handla för.
Är ni intesserade? Maila mig då:
[email protected]. Märk mailet "members" så ser jag era mail snabbare.

Ibland vill man bara vara hemma


Jag är glad att Liam är en rutinkille på nätterna. Väldigt sällan har vi jobbiga nätter då han vaknar ofta. Någon gång är han så trött så att han bara vaknar en enda gång för mat. Men för det mesta är det två gånger, och alltid vid samma tider. Klockan 02 och 05. Så min kropp är också helt inne på detta. Som igår när han inte vaknade vid två, tror ni inte att jag gjorde det? Tur nog kunde jag somna om lika fort.

Något som blivit min drog i vardagen, bortsett från min son, är kaffe. Om jag bara är hemma, som idag, så blir det bryggkaffe. När jag är ute och flänger på stan lyxar jag till med en stor cappuccino.
Om jag någon gång inte får i mig kaffe blir kvällarna jobbiga. Kan inte tänka på något annat! Tur nog är inte jag en sådan person som inte kan sova om jag druckit kaffe på kvällen. Så då kan jag unna mig en kopp i alla fall.
Jag önskar att Sami hade gillat kaffe. Han kan inte alls förstå mitt stora beroende. Det hade varit trevligare om han ville dela kaffestunderna med mig. Plus att det känns lite dumt att be honom brygga kaffe när han inte ens dricker... Men hans smakar godare än mitt! Då han alltid brukade brygga kaffe till sin mamma.

Se där, ett helt inlägg om kaffe. Jag har nog blivit en mammabloggare allt.

Galen rabatt på skor


I förrgår beställde jag skorna ovan från members. Fast stövlarna i brunt, de finns inte kvar i kampanjen längre av någon konstig anledning. För om de är slutsålda ska det stå det, de ska inte tas bort. Hoppas det inte blivit något fel igen så att jag inte får skorna.

Ni minns väll att jag beställde en clutch från Marc by Marc Jacobs? Att sidan blev överbelastad men att jag fick en ändå. Det visade sig att pga överbelastningen råkade fler kunna beställa väskorna än vad som fanns. Så vi som beställde sist fick aldrig några väskor.

Självklart fick vi pengarna tillbaka, och även 100 kronor extra till vårt memberskonto som ett förlåt. Så det var snällt i alla fall.

Och eftersom members kampjen på Nelly shoes är helt underbar är jag nu på väldigt bra humör. Alla skor för bara 99 kronor! Så tack vare mina memberspengar fick jag ena paret gratis. Det är vad jag kallar en bra kampanj.

Vill du bli medlem på members?
Ni kan välja att bli medlemmar själva, så kommer ni inom några timmar/dygn kunna få underbara rabatter precis som mig. Men jag kan också invita er direkt. Då tjänar vi båda två på det. Vi får 50 kronor var att handla för.
Är ni intesserade? Maila mig då:
[email protected]. Märk mailet "members" så ser jag era mail snabbare.

Det här med att acceptera hjälp


Här får ni lite foton från idag! Var supermysigt hemma hos Rebecca och Nathan. Vi fikade, pratade bebisar, förlossningar och tog kort. Fick hålla lilla Nathan. Som är några hundra gram lättare än min kille. Och det kändes! Åh så liten han var. Väger bara lite mer än vad Liam gjorde när han föddes.

I början var hennes sambo hemma också. Första gången jag träffade honom så det var kul! Jag och Rebecca pratade om att fira nyår ihop. Ingen av oss har några planer. Det blir ju inget festande med tanke på att vi är nyblivna föräldrar. Så de kanske ska komma över till oss.
Vi ska bara prata med våra grabbar och se vad de tycker om saken.

Idag var förresten första gången jag åkte rulltrappa med vagnen. Då det inte fanns någon hiss i Skanstull.
Fick smått panik till en början men helt i onödan. Det gick bra! Åkte uppåt. Det sägs att neråt är ännu lättare, men det verkar läskigare. Får se när man vågar sig på det.

När jag skulle på bussen var det en snäll kille som frågade om han skulle hjälpa mig med vagnen. Jag sa utan att tänka "nejdå det går bra". Det är alltid mitt standardsvar när okända erbjuder sin hjälp. Varför är det så? Lite svenskt va, att klara sig själv. Mitt nej tack kommer automatiskt.
Självklart skulle jag just då strula med vagnen. Det som annars går så lätt. Så två andra fick hjäpa mig i alla fall haha. Så kan det gå! Jag ska försöka lära mig att kunna säga ja i fortsättningen. För det är inte alltid någon erbjuder sig. Oftast verkar folk mest tycka att man är jobbig och ivägen när man kommer flängandes med vagnen.

Träffa fyra dagar yngre bebis


Den fina bodyn och byxorna kommer från danska märket
Joha.
Jag tycker att det är så himla fint med stjärnor! Byxorna är fortfarande för stora men bodyn kan vi börja använda redan nu. Han kommer bli så fin min kille.

Förresten vill ni veta något underbart! Jag hade en väldigt trött kille inatt. Vid 22 igår ammade jag honom och så gick vi och la oss allihop. Och nog fick jag sova allt, han brukar vakna vid 02 men inte inatt. Han sov enda till 05! Blev helt chockad när jag såg tiden. Efter amningen somnade vi om till nio, så skönt.

Idag har jag något roligt inbokat! Ni minns väll min vän Rebecca som var gravid samtidigt som mig? Nu är vi båda två mammor. Hennes lilla Nathan är bara fyra dagar yngre än Liam. Så roligt för dem att vara jämnåriga.
Så idag blir det bebismys i flera timmar. Ska bli så kul!

Nu ska jag göra mig iordning men vi hörs när jag kommer hem. Jag tar med mig systemkameran så förhoppningsvis har jag en hel del fina bilder att  bjuda på när vi kommer hem.

Heldag med syster


Nu har den här snyggingen precis rört sig in mot stan för att se en teateruppvisning på sin gamla skola. Om jag förstod det rätt.

Härlig dag har vi haft i alla fall! Först svettades vi framför Dance Central 2, sedan fortsatte träningen framför spelet Adventures som också är till Kinect. Vi avslutade med det klart lugnare spelet Rio. Då man får sitta ner i soffan och använda kontroll. Kan lugnt säga att minsta ansträngning är jobbig! Men så har man varit gravid i nio månader också. Inte tränat sedan januari förra året.

Anna tog en dusch och gjorde sig iordning här medan jag myste med Liam. Blev en dusch för mig med, vill inte att min familj ska be mig att sova på soffan inatt.

Nu har jag en liten pojke som ropar efter bröstet. Om någon timme kommer Sami hem och då har han med sig pizza och cider till oss. Kalaaaaas!

Svårt att hinna med


Det är helt otroligt hur fort bebisar växer! Se bara vad som har hänt på fyra veckor. Eller är det kanske nallen som blir mindre? Hihi...

När Liam föddes var vissa 50 plagg för stora, andra satt perfekt. Nu har vi fått rensa ut några 50 plagg och några 56or. Fast han har ändå några få 50 plagg kvar som sitter jättebra. Så det är otroligt hur det kan skilja sig åt i olika storlekar. Men snart kommer vi att börja använda hans 62or. Ska bli roligt med lite nya kläder! Tror vi just nu har flest plagg i storlek 62. Den hyllan svämmar över med kläder.

Om ett tag kommer min syster Anna hit för att umgås. Vi ska spela dance central 2 tillsammans. Kul!
Får se när jag får tid att uppdatera bloggen.

Låba blir en del av familjen


Igår kom dessa fina böcker till Liam! Från förlaget
Fill & tell. De har många mysiga böcker för de små.
Även böcker man kan fylla i, som blir mer personliga. Just dessa med lilla Låba tyckte jag var himla charmiga. Ska bli kul att läsa dem för Liam i framtiden! Lär inte dröja många månader innan han uppskattar läsning. Redan nu märker man hur glad han blir när han får uppmärksamhet. Börjar man prata med honom bjuder han genast på leenden tillbaka.

Tävling - vinn halsduk från Gillblads.se!


Nu kan ni vinna
den här superfina halsduken från Gillblads!  
Kommer pigga upp vilken tråkig höstoutfit som helst, och värma gott.

För att tävla behöver ni bara göra detta:

Gilla Gillblads facebooksida här.
Kommentera detta inlägg.
Glöm inte att lämna er mailadress i kommentarsfältet om ni inte har någon blogg.

Lycka till! Vinnaren dras nu på fredag. 16e december.

Svalde en badboll


Här är de sista tre gravidoutfitsen jag tog bild på. Vilken var er favorit?
Tänk att det var Liam som låg där i magen. Som var en riktig liten vilde och sparkade som bara den. Hela vägen till sjukhuset.

Envis var han redan i magen. Jag fick bara sova åt ena hållet i sängen, annars protesterade han. Varma duschar var inget han gillade heller. Däremot älskade han musik! Har ännu inte testat om det gåt att trösta honom med att sätta på någon låt. För än så länge räcker det med att ge honom bröstet/ta upp honom i famnen/byta blöja.
Hans behov är inte så många ännu. Närhet och kärlek kommer vi långt med.

Loveshow


Här har ni bilder från lördagkvällen! Chips och wii är en superfin kombo om ni frågar mig.
Vi spelade sports resort som hade legat och dammat länge. Borde spelas oftare då det är så jäkla kul! Mina favoriter är pilbåge, basket och golf.

Det gick förresten jättebra på MVC. Jag har läkt helt och hållet, hon kunde inte ens se vart stygnen tidigare satt.
Min barnmorska var också jätteglad över att äntligen få träffa Liam. Det skadade inte att han var på superbra humör och brände av leende efter leende. Mitt lilla charmtroll. Mamma älskar dig så.

Återkontroll hos MVC


Godmorgon bloggen! Nu ska jag ut med den fina hunden ovan. Grått och trist väder bjuder promenaden på.
Klockan 11.00 ska jag och Liam till MVC. Dags för återkontroll, se hur jag återhämtat mig efter förlossningen.
Ska bli jättekul att träffa min barnmorska igen. Och jag vet att hon längtat efter att få träffa Liam!
Vi kommer även ha med oss en bild på honom till henne. I hela hennes arbetsrum hänger det fullt med bilder på bebisar på väggarna. Barn vars mammor hon tagit hand om under graviditeten. Självklart ska vår Liam få hänga på den väggen också.

Nu har jag inte tid att skriva mer, men vi hörs när jag kommer hem! Då ska ni få bilderna från helgen. En tävling kommer komma upp också. Det vill ni inte missa!

Tredje advent


Advent igen och jag kom på att jag brukar lägga upp bild på våra ljus då. Nu kan jag tyvärr inte fotografera med systemkameran längre. Som ni kanske minns köpte jag nytt batteri innan förlossningen eftersom batteriladdaren försvunnit. Ville ändå ha två batteri eftersom det får plats två i batterigreppet.
Nu fem veckor senare dog batteriet. Så nog håller det länge allt! Med tanke på hur mycket jag har fotograferat.
Tyvärr har laddaren fortfarande inte kommit fram. Den är verkligen spårlöst försvunnen. Så i fredags beställde jag en ny som borde komma imorgon. Tills dess får jag nöja mig med mobilkameran.

Ullis och Benny kom för ett tag sedan. Vi bjöd på kaffe och de myste med Liam. Sedan åkte de igen då Tiffany skulle till sin pojkvän. Jag och Sami ska ta det lugnt idag. Spela lite wii och xbox och äta god middag ikväll. Vi är båda två lite sega så det blir en avkopplande söndag.

Kommer in lite senare med bilder från igår. Nu har jag en kille som är hungrig.

Fullt hus


Lite bilder mamma tog i fredags när vi var där för att se på Idol. Liam var lika populär som alltid! Jag får alltid passa på att stjäla tillbaka min pojke när mamma är på toaletten. För annars släpper hon honom inte.

Igår blev det wiikväll här hemma. Tog lite foton som ni ska få se senare. Men nu måste jag göra mig iordning. Liam har varit gnällig den här morgonen så jag har inte fått något gjort alls ännu. Först nu har han somnat. Sami är på handbollsmatch och Tiffa sitter och myser med Theo. Snart kommer hennes föräldrar så då är det nog inte så bra om jag sitter här i pyjamas. Vi hörs senare istället!

9 år sedan


Den här bilden mailade mamma till mig igår. Känner ni igen mig och Anna? Hon till vänster och jag till höger.
Jag var bara 14 när den togs. Snart 9 år sedan. Vad gammal det får mig att känna mig.

Måste säga att idolfinalen igår blev en flopp. Robin var inte alls så bra som han brukar vara. Han var alldeles för övertaggad i första låten och sedan efter sågningen av juryn när han sjöng Halo så verkade han inte riktigt vilja befinna sig där på scenen. Det var helt rätt att Amanda vann. Men tycker att vinnarlåten var mer magisk när Robin sjöng den. Tänk om han varit sig själv när han sjöng den låten. Amanda ska sjunga annan sorts musik. Om ni frågar mig.

Ja det var igår! Denna gråa lördag ska spenderas hemma. Samis syster Tiffany kommer hit och ska sova hos oss. Så det lär bli en massa spelande av xbox och wii. Precis så jag vill spendera denna helg.
Tror inte att jag kommer blogga så mycket dessa dagar men lite ska man nog hinna med.

Idolfinal hos mamma


Igår kom min fina klänning från Novaqueen! Den var bara lite kortare på längden än vad jag trodde att den skulle vara. Ska bäras på julafton så då får ni se hur den ser ut på.

Nu är Sami på väg hem från jobbet. Han skulle bara svänga förbi McDonalds för att handla mat till sig själv. Jag har redan ätit pannkakor som han stekte igår. Däremot kommer han med en cappuccino till mig. Gott! Det är nog vad jag saknar mest från jobbet, vårt goda kaffe. Man tog det förgivet när man hade tillgång till det varje dag.

Ikväll ska vi hem till min mamma för att se idolfinalen där. Blir middag också. Skönt att slippa laga själv.
Blir nog en mysig kväll! Vem hejar ni på förresten? Amanda P var min favorit så för mig spelar det ingen roll vem som vinner av Robin och Amanda F. De är riktigt bra båda två.

Liam ler


Jag lyckades igår få med på film när Liam ler. Han är något svårflirtad men en del glädje bjuder han på i alla fall.
Enjoy!

Nu har jag precis varit ute på den dagliga promenaden. Fy vad blåsigt och trist väder det är! Solen sken för någon timme sedan men nu är den garanterat borta. Tråkigt. Får hoppas att det blir någon snö snart. Jag har en känsla av att vi kommer ha snö på julafton. Men som det ser ut nu kan jag lika gärna ha fel.

Jul i Stockholm


Var jätteroligt att träffa Lind igen igår! Vi började med en fika på John Chris. Liam sov hela vägen in till stan och även inne på fiket. När vi skulle gå därifrån undrade jag vad som var bäst. Väcka Liam så att han åt, eller chansa på att han skulle sova tills vi var hemma igen. Jag vågade inte chansa så tog upp honom i famnen där han långsamt vaknade. Så fick Lind se honom bättre än när han bara låg i vagnen.
Jag struntade i flaskan, hade blivit för krångligt med uppvärmningen. Så jag ammade med en tunn filt över. Gick hur bra som helst! Liam var sedan vaken en stund och charmade Lind med söta miner.
Sen somnade han om och vaknade först när jag jag var hemma igen. Så det är verkligen superenkelt att ha med honom på tunnelbannor och liknande!

När jag och Lind fikat färdigt ringde Anna och sa att hon och Kimy var i gallerian. Så vi drog dit och hälsade på dem fort och gick i lite butiker. Sedan fick jag ett mess av Jenna som läst på min blogg att jag var i stan. Hon jobbade inne på Åhlens så vi stack dit och hälsade på henne också. Kul att hinna träffa så många samma dag!
Hon är nu gravid i vecka 20 eller 21 med sitt andra barn. Och det syntes tydligt att hon var gravid, hon strålade verkligen! Inte som mig som kunde dölja graviditeten till vecka 28 ungefär.

Sedan blev det dags att åka hem. Sami var snäll och kom och hämtade oss i Gullmars så att vi slapp ta bussen. Det är min älskling det.

Himla fin torsdag om ni frågar mig!

Torsdag med Lind


Vid fyra åker jag och Liam in mot stan för att träffa Lind. Innan dess ska jag amma en kille som just nu ser väldigt trött ut. Får hoppas han sover hela vägen in till stan precis som han gjorde igår. Lär vara ganska mycket folk eftersom man åker i rusningstid. Fast de flesta ska nog bort från stan och inte in dit i alla fall.

Nu lyckades förresten Liam precis dra i mitt hår. Första gången det var ett ordentligt tag. Jäklar vad ont! Blir att ha uppsatt hår i fortsättningen...

Något mer bloggande kommer jag inte hinna med idag. Så vi hörs imorgon!

Topp, jeans - H&M
Halsband -
Kimstore
Kofta - Stradivarius
Stövlar - DinSko

Fika med min partypingla


Idag ska jag träffa någon som jag saknat mycket! Cecilia, eller Lind som jag kallar henne, lärde jag känna på gymnasiet. Då vi gick i samma klass. Finare människa är svårt att finna!
När vi blev myndiga började vi gå ut tillsammans. Förra året gick vi ut så gott som varje helg hela sommaren och hösten. Vet inte hur många partybilder jag har på oss!
Nu har vi inte setts sedan i somras. Så det var allt på tiden. Blir inte krogen, förstås. Utan en fika inne i stan så får hon träffa Liam också. Det ska bli mysigt!

Det gick förresten bra att använda pumpen. Har en manuell så den är lite långsam bara.
Liam hade inget emot att matas på flaska. Först verkade han lite förvånad men blev genast förtjust när han smakade mjölken. För honom spelar det ingen roll vart den kommer ifrån, bara han får den!

Hur mycket är en "normal" portion förresten? Hur många ml bröstmjölk? När man är en månad gammal.

Min lilla uggla


Det här fina halsbandet kommer från
Kimstore. Jag hade ett annat ugglehalsband för några år sedan som jag blev helt förälskad i. Men det försvann, precis som många andra smycken. Måste ha bättre förvaring.
Blev hur som helst superglad när jag fann halsbandet ovan! Det är något med ugglor alltså.

Nu ska jag testa bröstpumpen för första gången. Får se hur det går. Tänkte pumpa ut och ta med in till stan idag när jag ska träffa Lind. Det här med att amma in public är inget jag känner för att testa ännu. Brukar inte vara så populärt heller. Ska testa att ge Liam mjölk på flaska här hemma först för att se om det är något han går med på. Spännande!

111208

Dagens humör: På bra humör! Fått mycket sömn inatt tack vare en trött Liam
Dagens planer: In till stan för en fika med Lind
Dagens kändisar:

Riktigt fin bild på Mary-Kate (till vänster) och Ashley!

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Shirley Clamp - Som en saga
Dagens nedräkning: 16 dagar till julafton
Dagens vuxenpoäng: Betala räkningar
Dagens väder: Minus 1 och soligt

Lussebullar och Nespresso


Kom nyligen hem efter en helmysig eftermiddag med Sarah och Kahléen!
Det gick jättebra att åka kommunalt. Slapp rulltrappor då det fanns hissar. Både buss och tunnelbana åkte jag. Är stolt över min fina pojke som sov hela vägen. Precis som han alltid sover när man åker bil så trivs han i rörelse. Så han låg nöjd i vagnen. Sami kom vid femtiden så att jag slapp åka kommunalt hem också. Det var snällt!

Liam var superglad och log flera gånger hemma hos Sarah. Myskillen! Kahléen var inte sämre hon. Som stod och dansade för oss när Sarah höll i henne. Charmigare tös får man leta efter.
Sista halvtimmen slocknade Liam alldeles utslagen i mina armar. Då passade jag och Sarah på att fika. Jag hade med mig lussebullar från Pressbyrån och hon bjöd på väldigt gott kaffe från sin nya Nespressomaskin. Jag blev sugen på att köpa en Nespresso till mig själv. Men de är ganska dyra och jag har ju faktiskt en Tassimo redan. Men är man kaffeberoende så är man...

Onsdag med Sarah


Nu sitter jag och äter spagetti med köttbullar. Lady och Luffsen for one liksom.
Liam ligger och tittar på mig och gör söta ljud ifrån sig. Han är oemotståndlig min pojke. Snart kommer han vilja amma och sen ska vi börja röra oss mot Högdalen till Sarah och Kahléen. Sist vi träffades var Liam bara 10 dagar. Kahléen är nu redan tre månader, vart tar tiden vägen?

Ska bli superkul att träffa dem i alla fall! Få fråga ut Sarah om bröllopet. Drömma om mtt eget, som förhoppningsvis blir om några år.

Tee, kofta, jeans - Gina (blev visst en riktig Gina tjej idag)
Stövlar - Nelly shoes

Everything inside me screams no, no, no


Börjar dagen med kaffe och senaste numret av Vi föräldrar. Inte helt fel!
Ser att snön regnat bort under natten, tråkigt. Men jag tror att den kommer tillbaka snart. Det hann i alla fall aldrig bli så mycket snö att det nu är slaskigt. Utan vi har helt enkelt höstväder igen.

Idag då, jag och Liam ska hem till Sarah och hennes dotter Kahléen. Första gången som jag åker kommunalt med barnvagnen. Är lite smånervös men åker vid ett så då är det ingen rusning i alla fall. Sami kommer hämta oss när han slutar jobba så det är skönt.

Sarah gifte sig förresten i lördags. De hade ett litet bröllop för familjen. Nu har hon lagt upp en massa bilder på facebook och jag blev alldeles tårögd. Så fin hon var! Och det var underbart att se lyckan mellan henne och Johan.
De är så fina tillsammans.

Nu måste jag ut i det gråa vädret med Theo. Kommer in med en outfit lite senare, om jag hittar något amningsvänligt men ändå fint att ha på mig.

Almanacka inför 2012


Jag håller just nu på och laddar över 12 bilder till fujidirekts hemsida. Ska göra en almanacka inför nästa år! Det är mest bilder på Liam, blir lätt så. Men även några på mig och Sami. Plus en otroligt söt på Tiffany och Theo.
Ska ha den i köket nästa år tänkte jag. Får se till att vara bra på att fylla i viktiga händelser.

Har ni börjat fundera över nyårslöfte förresten? Jag försöker övertala Sami att vi inte ska äta några sötsaker nästa år. Eller vi ska börja med att inte äta onyttigt i januari och se hur det går. Vi äter nämligen något gott varje dag, och i stora mängder! Inte okej. Han är skeptisk till att sluta. Försöker övertala mig att han ska få äta chips i alla fall. Men jag röstar för bort med allt onyttigt. Vi kan äta frukt istället. Men ja, vi får se hur bra det kommer gå. Alltid värt ett försök!

Dagens fråga - Julen


Jag ser att de har ändrat bloggverktyget, tycker att det nästan var finare innan. Men kanske att man måste vänja sig bara. Är inte så jättestor skillnad än så länge i alla fall.

Hur som helst. Bilden ovan är från förra julen. Då firade jag tillsammans med släkten hemma hos pappa. Var supermys! Sami firade med sin släkt men kom och hämtade mig på kvällen så åkte vi till hans mamma. Där var många av hans släktingar som jag fick träffa för första gången. Var kul! Sen att de hinkade i mig snaps gjorde att första intrycket av mig troligtvis blev sämre än vad det kunde ha varit. Men nu verkar de gilla mig i alla fall!

I år blir det lite annorlunda. Samis syster reser just nu jorden runt med sin pojkvän. De kommer vara på Bali över jul och nyår. Så Samis mamma, lillasyster och Benny ska dit. Man är ju inte bara lite avundsjuk.
Men vår jul blir nog mysig den med. Tillsammans med mamma och Harry. Gissar att Harrys killar och föräldrar kommer vara med också.

Blir Liams första jul. Inget han kommer minnas men det gör den här julen väldigt speciell för mig och Sami!
Hur ska ni fira julen i år?

Kul träning hemma


Jag är så jäkla glad att vi köpte Dance Central 2. Grymma låtar, bra danssteg och gjort på ett sådant sett att man verkligen lär sig att dansa rätt. Det lyser nämligen rött på de kroppsdelar som rör sig fel. Så går det lätt att rätta till. Istället för att man tror att man är hur grym som helst men egentligen är kaos.

Det bästa är förstås att man inte har någon kontroll. Utan kan dansa med hela kroppen utan något som stör.
Man blir alldeles svettig av ett pass, perfekt att kunna träna hemma. Är ju lite svårt för mig att sticka iväg nu när jag har Liam. Det vill jag inte ens göra, men jag vill komma igång med träningen. Även om jag tappat de flesta av mina graviditetskilon vill jag få lite fastare kroppsdelar igen. Det finns inga genvägar, man måste upp och röra sig för att något ska hända!

Nu behöver jag en dusch.

Liam 1 månad


Idag blir vår älskade Liam en månad! Tiden har gått fort. Samtidigt känns det som en evighet sedan jag upplevde förlossningen. Graviditeten är från ett annat liv. Ni mammor vet vad jag menar.

Det har varit mysigt att få lära känna Liam. Från att mest ha legat still och försökt fästa blicken (för vaken har han varit sedan dag ett!) till att göra massa ljud ifrån sig, försöka vända sig, träna nacken och ge oss leenden man smälter av. Han är så liten fortfarande, min lilla skatt. Men växer i raketfart. Det gäller att leva i nuet och hänga med för här går det undan!

För mamma och pappa är du det viktigaste som finns. Du har gjort vår relation till varandra starkare. Visat oss ett helt nytt sätt att älska. Vi är ingenting utan dig.

You've got every right to a beautiful life


Just nu får man hem en liten giftbag om man lägger till Blogkeen-ikonen på sin blogg.
Vill du också ha nagellack, lösögonfransar och en mintask helt gratis?
Gå då in här.

Godmorgon förresten! Sova till nio var riktigt skönt. Ser att det kommit snö under natten. Ligger just nu som ett lätt täcke över marken. Mysigt! Ska tända lite ljus och äta en ordentlig frukost tänkte jag. Lyxa till det för mig själv.

Idag skulle egentligen min lillasyster Anna ha kommit över men hon kände att hon ligger efter med julklappsshoppandet och behövde prioritera det idag. Så vi ska ses nästa vecka istället. Får se vad jag kan hitta på idag. Först en promenad med Liam och Theo!

Battlefield 3


Sami spelar just nu Battlefield 3 och är supernöjd. Jag kan lugnt säga att det inte är ett spel för mig. Är sjukt verklighetstroget och detaljrikt! Tänk er att ni vänder på er och så har ni plötsligt en pistol riktad mot pannan. Då ska man helt iskallt skjuta fanskapet. I don't think so. Sami får bjuda över någon killkompis att spela med. Så får jag dansa med Kinect när han är villig att dela med sig av vårt Xbox. Typ när han arbetar.

Liam sover. Något han gjort nästan hela dagen. Han har bara vaknat för att äta. Väldigt ovanligt, i vanliga fall sover han knappt alls dagtid. Så man är lite nervös inför natten. Vore typiskt om han fått för sig att vända på dygnet och vara vaken då istället. Det får vi se. Än är klockan inte så mycket, kanske vaknar han snart för lite quality time med sin mamma.

Vill du bli veckans blogg?


Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar! Jag slumpar några bloggar och väljer sedan den jag tycker förtjänar att bli veckans blogg! Detta någon gång senare i veckan.

Nu är Sami på väg hem från jobbet så jag ska börja med maten så den är klar när han kommer.
Både Liam och Theo sover för tillfället så jag hinner få lite saker gjort. Får se om jag bloggar igen lite senare. Sami lär vilja spela Battlefield 3 till xbox. Inte riktigt min typ av spel. Då jag inte klarar stressen av att bli skjuten, haha! Mina bröder försökte få mig att spela Call of duty men det slutade med att jag kastade kontrollen i väggen under ren panik när jag blev attackerad. Inte särskilt populärt.

Tävlingen med de fina barnkläderna från
Joha är förresten avslutad! Grattis till Elin. Lycka till med graviditen och hoppas kläderna sitter fint sen på skatten din!

50% på allt hos Novaqueen!


En av mina favoritbutiker på nätet kommer tyvärr att stänga ner.
Så nu är det utförsäljning på allt, 50% rabatt så skynda in på
Novaqueen innan allt tar slut!
För mig blev det att klicka hem klänningen ovan. Med frakt blev det bara 220 kronor. Inte illa.
Blir nog perfekt på julafton tror jag.

Nu ska jag in på cdon.com och kolla lite roliga spel till xbox 360. Och en till kontroll behöver vi då det endast ingick en. Tur att vi har bra rabatter på cdon så att man inte blir ruinerad.
Hur ska jag och Sami någonsin vilja lämna hemmet nu när vi köpt hem så mycket kul? Går man inte ut på krogen varje helg så har man plötsligt massa pengar över till annat istället. Tur att vi båda två älskar spel och hemmakvällar.

Första medvetna leendet!


Ska försöka skriva det här lite fort för Liam lär vakna snart och då vilja äta.
Det gick jättebra hos BVC! Enda var att Liam är lite torr. Det kan vara att han fått ärva min torra hy. Får hoppas han slipper det. Vi ska börja med att testa olivolja istället för Liberos olja eftersom det är bättre för huden då det bara innehåller naturliga ämnen. Om inte det hjälper blir det att byta tvättmedel. I värsta fall kommer han behöva speciella salvor, men det hoppas jag att han slipper. Jag måste smörja in mig varje dag med medicinsalvor och det är drygt. 27e december ska vi tillbaka för en extra kontroll för att kolla hans hy.

Upp i vikt går han som han ska i alla fall! Nu när han är 4 veckor väger han 4840g och är 56,5 cm lång. Stora killen! Snart passerar vi 5 kg.

Vi kollade också hur bra han är på att följa med blicken vilket han fick klart godkänt för. Samtidigt som vi kollade det gav han mig ett stort leende när jag pratade med honom. Ju mer jag pratade och log mot honom desto bredare blev leendet. Ni anar inte hur mycket det värmde i själen! Sköterskan sa genast "oj vad glad han blir av att se dig". Tråkigt att Sami missade det, men vi får hoppas att han ler lika glatt snart igen.

Han är också som ni redan vet väldigt stark i nacken. Sköterskan sa att doktorn kommer bli väldigt nöjd med honom på tvåmånaderskontrollen. Nu ska vi börja träna att ha honom på mage en stund varje dag. Det är tur att han gillar att träna sin nacke.

Nu vill mitt hjärta ha mat, så vi hörs lite senare!

Xbox 360 Kinect


Igår var jag och Sami och köpte julklappar. Jag är nu klar med mina! Känns riktigt skönt.
Vi passade på att köpa en julklapp till oss själva också. De hade ett jättebra erbjudande där man fick Xbox 360 + Kinect + fyra spel för 3100 kronor. Inte illa om ni frågar mig.
Jag har varit så jäkla sugen sedan reklamen med dance central 2 började. Så det spelet köpte vi förstås. Vi testade igår och det var så jäkla kul! Riktigt svettig blev man också av alla svåra danssteg.
Anna kommer hit imorgon så då ska vi spela tillsammans.

Nu måste jag göra mig iordning. Snart dags för BVC! Ska bli kul att se hur mycket Liam väger.
Vi hörs när vi är hemma igen.

Andra advent


Godmorgon på er! Den här natten var mycket bättre än förra så jag är på toppenhumör. Mysigt med advent också!

Igår fick inte bloggen så mycket kärlek. Först åkte vi och veckohandlade massa gott. Lite för mycket sötsaker kanske men äsch. Ibland får man.
Vid tvåtiden kom Emma och Johanna över. Var jättekul att träffa dem igen. Emma och jag gick högstadiet och gymnasiet tillsammans och Johanna gick i samma gymnasieklass som oss. Vi har hållit kontakten sedan vi slutade skolan men det har inte alltid varit lätt. Kanske med tanke på att jag bodde i Italien två år, Emma i Kina ett år och Johanna på Malta i.. ett eller två år. Minns inte exakt.
Men nu bor vi alla i Sverige igen! Härligt, härligt.
De blev förstås helt förälskade i Liam. Hur kan man bli annat? På bilden ligger han nöjt i Emmas famn.

Nu ska vi få i oss frukost sedan ska jag amma min skatt. För idag ska vi ut och leta jullkappar hela familjen. Eller Theo får vara hos mamma undertiden.
Hoppas jag blir klar med de som är kvar så man slipper julstressen!

Världens bästa pappa


Det här fina halsbandet har Sami fått av mig. Kunde inte motstå när jag såg den.
Kommer härifrån.
Texten på bilden är förresten finare i verkligheten. Blev mörkt på grund av dåligt ljus, och en trött mamma som inte orkar ta nya bilder.

För den här natten har inte varit rolig! Helt och hållet mitt eget fel. Vi gick och la oss senare än vanligt. Liam slocknade vid åtta och sov enda till 01. Så hade jag lagt mig i bra tid hade jag fått massa sömn. Men istället gick vi och la oss halv ett så bara en halvtimme senare väckte Liam mig. Och så fortsatte det så varannan timme. Har inte fått någon sammanhängande sömn alls. Så trött som bara den! Dags för kaffe.

Om ungefär två timmar kommer Emma och Johanna hit så har lite att ordna tills dess. Städar den här jäkla lägenheten varje dag men ändå blir det stökigt så fort.

Fredag med idolkväll


Jag är verkligen helt ur form när det kommer till outfitsbilder efter graviditeten. Måste träna in mina gamla poser, hehe. Klänningen ovan är superfin i verkligheten men jag får den att framstå som en sopsäck. Ni får helt enkelt lita på mig.

Sami är hemma vid fyra idag och dit längtar jag. Äntligen fredag igen så han får vara hemma med oss i några dagar! Finns inget bättre. Imorgon kommer mina fina vänner Johanna och Emma hit för att träffa Liam. Det ska bli roligt.
På söndag har vi nog inget inplanerat ännu, så då vill jag ut på lite julklappsjakt. Har fyra personers klappar klara nu. Så inte så många kvar. Även Liam ska få en julklapp såklart. Vi har pratat både om babygym och mobil till sängen. Får nog bli mobilen tror jag. Nu när han börjar bli mer medveten om saker runt omkring sig.
Ett babygym vore mysigt också men man vet ju inte vad släktingar har tänkt för något till honom så det väntar vi med till mellandagarna i så fall.

Klänning - Jeane Blush
Skor - Deichmann

Nu har jag en kille som vill amma!

Det gäller att vara kreativ


Någon som är nyfiken på hur det gick till när
Jeni fotograferade bland annat den här bilden?

Då vi fotograferade hemma hos mig hade vi inte tillgång till någon studio. Ni vet att Jeni är en duktig fotograf, det berättar alla hennes fina foton. Men hon är också jäkligt kreativ och kommer på så bra idéer! Det läggs ner mycket tanke bakom varje bild hon tar, det är därför de blir så bra.

Som ovan byggde vi upp vår egen studio. Nog ser det lite farligt ut. Men jag stod hela tiden och höll i Liam vid hans fötter. Därför det inte var några helkroppsbilder. Liam ville ha nappen hela tiden men det ville inte vi. Så vi var tvugna att vara lite jäkliga mot honom. Jeni räknade till fem och då tog jag ut nappen så hann vi få 2 - 3 bilder innan hjärtat började gråta. Hoppas han inte blev allt för arg på sin lilla mor. Han kommer nog tacka mig när han ser bilderna sen!

Visste ni förresten att man kan köpa presentkort av Jeni? Perfekt julklapp som passar många.
Jeni bor i Sundsvall men besöker ofta Stockholm och Västerås, så fotograferingar kan bokas in även i dessa städer.

In och läs mer om presentkorten här om ni är intresserade.

Du och jag


Riktigt kass kvalité på dessa mobilbilder men det gör inget. Blir ändå så jäkla glad av att titta på dem!
Sami som tog på mig och Liam igår när vi myste i soffan. Ser ni hur stark han är i nacken? Trots att han inte ens är fyra veckor ännu. Kan hålla den uppe jättelänge och det gör han helst i vår famn så han kan titta på oss. Finns inget mysigare.

Nu ska jag hoppa in i en dusch. Duschar egentligen varannan eller var tredje dag. Men Liam har kommit på att det är jättekul att spy i mammas nytvättade hår. Så nu får man duscha varje dag. Tur att det är förbannat skönt i alla fall.

Veckans blogg - Familyforever


Gillar ni mammabloggar? Då får ni inte missa
denna! Läs om de toksöta barnen Mio och Joline. Bloggen är fylld av underbara foton och härlig inspiration. Med glimtar av både inredning och bakning. Besök, besök!

Man kan lugnt säga att Liam har rutin på nätterna nu. För de senaste tre veckorna har han varje natt vaknat 02, 04 och 07. Bara någon gång han endast vaknat två eller en gång, och så har vi haft en natt då han vaknade fyra gånger och jag tyckte att det var hemskt haha. Så vi har ganska bra nätter ändå. Skönt att alla är likadana för även jag kommer in i det då. Så blir inte lika jobbigt att vakna mitt i natten. Hinner jag fixa lite på appen Santa's Village undertiden han ammar. Normal syssla mitt i natten visst? Kan lugnt säga att man är beroende av spelet.

Nu ska jag och Theo få i oss frukost, sen ska Liam amma och efter det blir det barnvagnspromenad!
Följ min blogg med Bloglovin 

Infect me with your love and fill me with your poison


Igår var Samis familj över på besök vilket var supermysigt. Men jag och Sami hann inte få så mycket tid för oss själva. Så jag räknar med massa mys ikväll istället! Som småbarnsförälder blir tiden med den man älskar mer dyrbar. För man hinner inte på samma sätt som man gjorde när man bara hade varandra.
Så ikväll blir det pasta framför sista avsnittet av Generation kill tillsammans med den bästa.
Det är så mörka vinterkvällar ska spenderas. I alla fall för att jag ska må bra.

Bästa julappen


Måste tipsa er om den roligaste appen just nu! Santa's Village heter den och är helt gratis.
Det går ut på att man ska hjälpa jultomten med att göra allt klar inför julafton. Nedräkningen är på riktigt, så jag antar att spelet tar slut på julafton. Underbart tidsfördriv och sätter igång julstämningen på max.

Nu har jag precis duschat. Liam somnade i babysittern undertiden och sover fortfarande. Riktigt bra köp helt klart.
Jag funderar på att få i mig något att äta. Sami är inte hemma än på några timmar och så länge orkar jag inte vänta. Frågan är bara vad jag ska äta. Är för lat för att laga något. Får rota i skafferiet.

Till barnrummet


Den här underbara tavlan kommer från
Formeli. Kommer vara så himla fin i barnrummet sen.
Gillar just att allt om hans första tid i livet finns med. År, födelsedag, längd, vikt och namn.
Sen när han är så stor att han inte tycker att den passar in i sitt rum längre, ja då stjäl jag tillbaka den!

Sitter nu med kaffe och pepparkakor och lyssnar på musik över spotify. Liam har inte reagerat negativt på något jag ätit hittills så det är skönt! Så jag fortsätter att njuta av det goda i livet.

Var är snön?


Jag var nyss ute på dagliga promenaden. Var mysigt men nog längtar man efter snön allt! Det är i alla fall inte blött ute. Förra veckan var jag tvungen att torka av Theo efter varje promenad, mindre roligt.
Liam sov som vanligt nöjt i vagnen. Där trivs han hur bra som helst. Jag är lite avis på honom. För det ser himla skönt ut!

Nu ska jag göra lite kaffe till mig och sen tvätta lite sänglakan. Det får man göra ofta nu. Kombinerat spya, lite kiss och bröstmjölk från läckande bröst är så där lagom kul att sova i. Liam sover fortfarande i våran säng för det mesta. För att det är lättast nu när han ammar 2 - 3 gånger per natt. Fast han sover i sin säng några timmar varje natt för att vänja sig. Eller snarare är det jag som behöver vänja mig. Han har inget behov av att sova nära oss, det är jag som har ett behov av att sova nära honom. Det får mig att känna mig tryggare. Konstigt, när jag var gravid trodde jag att det skulle vara tvärtom. Att jag skulle vara rädd att jag rullade över honom. Men jag sover helt stilla bredvid honom. Min kropp har vant sig vid det nu så jag får inte lika ont i ryggen som jag fick de första veckorna. Skönt!

Första december


Äntligen december! Ska genast öppna min chokladkalender. Som jag längtat, hihi.

Såg ni på True Talent förresten? Sofia Olsson som kom tvåa har nu släppt sin första singel och den är jäkligt bra!
Här har ni spotifylänk till låten. Ska lyssna på den några gånger till innan jag byter till jullåtar.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!