Pussas och klappar händerna

Samis plan från Gotland var försenat igår. (Han jobbar som tekniker och fixar fotomaskiner på polissationer, flera som frågat.) Han hann inte hem före min träning så jag och Lollo körde Liam och Theo till min mamma istället så hon kunde ha dem medan vi tränade. Inte hade hon något emot lite sällskap. Nu när Harry är i Finland med sina föräldrar så är hon själv hemma.
 
Imorse skickade mamma dessa bilder till mig. Min lilla gogris! Nu när han lärt sig att pussas vill han göra det hela tiden, helst med sin egen spegelbild. Egenkär någon?
 
Tidigare idag hörde jag ett konstigt ljud från köket så jag gick dit för att se vad han gjorde. Då satt han och klappade händerna, så sött. Var första gången han gjorde det, förut har han bara klappat om han har saker i händerna. Som klossar tillexempel. Nu klappar han händer om jag säger "klapp klapp" eller börjar klappa själv. Han lär sig nya saker hela tiden min skatt.

Träning två dagar på raken

Liam lyckades riva ner alla mina tidningar igår och hade världens fest. Jag måste komma på en bättre plats att ha dem på. Ingenting kan man ha i Liam-höjd längre. Till middag bakade jag en god köttfärspaj. Vardagslyx.
Sen blev det att träna crosstraining med Lollo och Anneli. Igår insåg jag att min träning börjat ge någonting. För sist jag tränade på Sats var för två månader sedan. Jag var helt slut i kroppen efteråt och hade sedan träningsvärk i fyra dagar. Gårdagens träningspass var lika tufft men jag orkade hålla ett klart högre tempo. Idag har jag inte alls lika ont i kroppen som jag hade sist. Vilket betyder att jag kommer orka kvällens pass! Vilket är boxning med Nathalie, svettigt och kul.

Cubus-kärring (ja faktiskt)

Köpte denna klänning på Gina i lördags. Ursprungligt pris 149, jag fick den för 30 kronor. Inte illa va? Kommer vara perfekt över bikinin på Rhodos. Om tre veckor åker vi!
 
Jag var inne på Cubus också och köpte en Primer. La direkt ner den i skötväskan, kände inte att jag behövde någon påse. När jag kommer till bilen ska jag ta upp min mobil från väskan och då är hela väskan nerkletad med Primer. Den är totalförstörd verkligen. Jag säger till Sami att jag tänker gå tillbaka, för sånt här ska inte hända. Eftersom jag inte ens öppnat den ännu ska den vara förseglad och inte kunna läcka.
 
Så jag går in på Cubus och ser kassörskan som jag köpte primern av, har med mig kvittot försäkerhetsskull.
 
Jag; Hej, jag vill byta den här primern. Den har runnit ut i min väska trots att den var oöppnad. Jag köpte den av dig för knappt tio minuter sedan.
Kärringen; Ja jag vet att du köpte den för tio minuter sedan. Jag vet också att den var förseglad.
Jag; Hade den varit det hade den inte runnit ut i min väska, eller hur?
Kärringen; Jag vet inte vad som har hänt men du kan inte byta den.
Jag; Vad är det du säger? Att jag som konsument ljuger? Jag jobbar också inom service och jag vet att du ska tro mig om jag kommer och vill reklamera en vara.
Kärringen; Du behöver inte höja rösten.
Jag; Jag höjer inte rösten men det du står och säger nu är helt oacceptabelt.
Kärringen; Jag ska prata med en kollega.
 
Så tar hon primern och går iväg och letar efter en kollega. Vilket tar en jäkla tid. Tillslut kommer en annan kvinna som jobbar på Cubus och säger genast att jag självklart ska ha pengarna tillbaka. Jag säger att jag inte vill ha pengarna tillbaka utan vill byta. Hon säger att det är lugnt och förklarar att hon tror en kund kan ha brytit upp förseglingen och att den därför läckt. Jag håller med. Men i själva verket tror jag faktiskt att kärringen råkade göra det. För när den nya kassörskan ger mig den nya tar hon bort plast, men kollar att förseglingen sitter som den ska så den inte kan lossna. Vilket den gör. Jag tror kärringen råkade ta bort den också. Sen skyller hon allt på mig.
 
Det var sista gången jag handlar på Cubus i Haninge. Inte första gången jag stött på dålig service. Spelar ingen roll att den andra kvinnan var trevlig. Jag tänker inte handla av kärringen igen.

Toppenhelg!

Här får ni bilder från i lördags då vi spenderade förmiddagen på Rudan. Liam sov första timmen i vagnen så jag och Sami passade på att sola. Men Sami blev uttråkad ganska snabbt och tyckte att vi skulle väcka Liam. Jag skrattade och sa att han fick ha tålamod, Liam behövde sin sömn.
 
Ni kan gissa hur glad Sami blev när Liam vaknade. Då tog han genast upp honom från vagnen. Han fick mat och sedan satt vi en stund på filten innan vi gick ner i vattnet. Första gången Liam fått bada utomhus. Blev en riktig hit, han älskar vatten. Sen eftersom det är så långgrunt är vattnet ordentligt uppvärmt. Så han njöt för fullt.
 
Efter Rudan veckohandlade vi och åkte sedan till mamma för bastubad och middag. Kvällen avslutades med basketspel här i vårt område. Jag och Sami spelade även igårkväll medan Liam sov i vagnen. Så kul!
 
Igår var vi på Ikea. Blev att handla en massa då vi velat göra om mycket i lägenheten. Blev ny byrå och skohylla till hallen, klädstång till sovrummet och bord och skrivbord till vardagsrummet. Är så nöjd med allting! Ser mycket bättre ut än tidigare. Har även börjat inreda Liams rum. Han har en bokhylla som är fylld med en massa böcker som han fått. Matta hade vi tänkt köpa på Ikea men mamma berättade att han kommer få mina kusiners fina bilmatta, den lär han gilla i framtiden.
 
Nu har jag en pojke som gnäller efter uppmärksamhet så måste avrunda. Idag kommer Samis syster Lollo hit efter jobbet och umgås med mig och Liam. Så ska vi träna på SATS ikväll. Blir crosspasset som är så jäkla tufft. Nu har jag i alla fall mer kondition än vad jag hade sist vi tränade ihop. Så förhoppningsvis går det bra. Sami är på Gotland och jobbar hela dagen. Han är på flygplatsen nu och kommer hem vid 18 ikväll. Så är han hemma med Liam när jag är iväg och tränar.
 
Vi hörs senare när Liam sover middag.

Bad och bastu

Idag ska vi till Rudan på förmiddagen för sol och bad. Ovan är bilder från förra sommaren när vi var där, då jag var gravid. Det var faktiskt enda dagen jag var ledig från jobbet och det var fint väder. Var helt sjukt vilken otur jag hade. Trots att sommaren var jättevarm så var det just mina lediga dagar som var molniga eller i värsta fall regnade. Varenda gång. Så trist! Kanske därför jag är en av få som tycker att den här sommaren har varit bra. För jag har fått klart fler än en fin sommardag.
 
Efter Rudan åker vi hem till mamma där det blir middag och bastubad. Så blir nog inga fler blogginlägg idag.
Ni får ha en härlig lördag!

Kläder och leksaker

Här har ni det jag köpte idag! Fast byxorna från Geggamoja kom med posten.
Den söta hunden är köpt på NK men den finns i de allra flesta butiker som säljer barnleksaker.
Sandalerna är från H&M. Kostar egentligen 100 men jag hade 20% rabatt på valfri vara så fick dem för bara 80 kronor. Inte illa. Blir perfekta på Rhodos när det är så varmt.
 
Jag köpte även rosévin till mig och Sami. Har bakat kladdkaka som ska ätas till vinet. Till middag blir det chili con carne. Sami har varit uppe i Boden och jobbat hela dagen. Han steg nyss av planet och är på väg hem. Då ska vi ha fredagsmys. Can't wait!

Lunch och shopping med Lind

Åh vilken bra start på helgen! Jag åt en god (men väldigt stark) kycklingsallad och Lind myste med Liam. Ja hon åt också mat förstås. Liam var på väldigt spralligt humör, kolla bara sista bilden.
 
Efter lunchen gick vi runt på NK och kikade. Hjälp vad mycket fint det finns. Är allt dags att vinna på lotto nu.
Lind köpte en riktigt snygg partyväska. Själv köpte jag någonting både på NK och H&M till Liam. Vad får ni se senare. Nu ska jag underhålla min son som hotar med att dra ner datorn i golvet om han inte får min uppmärksamhet snart.

Skit blogg.se

Ja ni (och jag) får stå ut med att bloggen ser ut som den gör.
Först gick det inte att uppdatera bloggen på hela morgonen. Nu har samma inlägg kommit upp hur många gånger som helst, och de går inte att ta bort.
 
Ska ge Liam lite mellanmål, sen rör jag mig mot stan. Får hoppas att bloggen ser bättre ut när jag kommer hem.

In till stan för lunch

Idag ska jag in till stan för en lunch med den här fina tjejen! Är fint väder så skönt att komma ifrån den varma lägenheten. Ska nog kolla lite i butiker också. Fast inte shoppa så mycket. Måste spara pengar till på söndag då jag och älskling ska till Ikea. Nytt vardagsrumsbord, skrivbord och matta till Liams rum ska införskaffas. Sen hittar man alltid en massa smått där. Älskar att gå runt på Ikea och få inspiration till inredning. Tur nog gör även Sami det, och suckar inte trött som många andra killar skulle ha gjort.
 
Vi hörs när jag kommer hem från stan!
 
Det här inlägget skrevs 07.00 men blogg.se har strulat denna morgon. Märks att de har sommarlov.

Trött bebis

Liam har sovit över tre timmar på raken idag. Riktigt trött kille. Nu har han precis fått mat och sitter och leker i sin matstol. Snart kommer han vilja komma ner. Är nog dags att byta en blöja också.
 
Jobb för mig idag, 17 - 21 som varje torsdag. Ska jobba till mitten på augusti men har tänkt kolla om jag kan lägga till två torsdagar då. För i september kommer jag endast vara mammaledig för att sedan gå över till att jobba ca 5 timmar på söndagar oktober - december. Sen börjar jag heltid (eller ca 90%) i januari. Det kommer nog kännas konstigt. Långa dagar borta från Liam. Medan han njuter över att få vara med sin pappa. Som han älskar mest i hela världen, verkar det som. För det är Sami som blir bortskämd med pussar från Liam, jag ska vara glad om jag får en. I vanliga fall försöker han bara putta bort mig när jag ber om pussar. Det är tacken man får. Lilla busunge.

Hämta paket

Theo gillar inte dessa tidiga mornar och sover gärna vidare. Skulle inte ha något emot att göra honom sällskap! Istället har jag gett lilleman gröt och ska strax själv få i mig frukost. Sen får Theo allt ta och vakna så vi kommer ut på promenad. Ska hämta paket också, tur att utlämningsstället öppnar redan 08. Har paket från jollyroom som väntar. Lite säkerhetsgrejer, som skydd över eluttag och hörnskydd till vardagsrumsbordet. Allt på tiden att vi får det ordnat! Tur nog har inga olyckor hänt när Liam farit runt.
 
Beställde även en leksakstelefon till Liam efter att ha sett hur mycket han gillade Kahléens. Så älskar han mammas och pappas iphones också. Så nu får han en egen att leka med. Fast klart billigare förstås.
 
Later!

Nya vänner

Vilken mysig dag jag har haft. Även om det är ett jäkla jobb att hinna stoppa Liam från att riva ner lägenheten. Eftersom Tindra (5 månader) inte börjat krypa ännu så finns deras saker fortfarande på låga höjder. Så Liam skulle genast riva ner alla filmer/tidningar/whatever. Jag kollade längtansfullt efter Tindra som låg ner på rygg och jollrade för sig själv. Det var tider det! När man hann dricka kaffet när det fortfarande var varmt och inte behövde avbryta varje konversation med AJ AJ LIAM.
 
Hur som, man vänjer sig och det är roligt att se hur nyfiken Liam är på allting. Han gör sina mörka ljud (se videoklipp några inlägg ner) och ler mot allt och alla som ger honom uppmärksamhet. Ett litet underbart busfrö.
 
Sen är jag så glad över alla nya vänner jag fått tack vare Liam. Utan honom hade jag inte lärt känna alla mammor jag träffat under dessa 9 månader som mammaledig. Rebecka är en superhärlig tjej och vi pratar på som om vi varit vänner hela livet. Kul att se att hon går igenom en del som jag också gör. Då känner man sig mindre ensam.
 
Det bästa med livet är att få vara mamma.

Bebislek

Idag ska jag och Liam hem till Rebecka och hennes Tindra. Blir fika för oss vuxna och lek för barnen.
Solen skiner och det är riktigt varmt. Härliga sommardag!
 
Tar med systemkameran så hoppas jag kan bjuda på några fina bilder när jag kommer hem.
Ska laga makaronilåda för första gången ikväll. Så gott, och ska tydligen vara enkelt att göra. Igår gjorde jag egna köttbullar och brunsås som blev väldigt gott. Tycker det är så kul att testa nya saker.
 
Ha en fin dag kära läsare så hörs vi i eftermiddag eller imorgon igen.

Uppvaknandet och kampen

Jag har börjat läsa väldigt mycket igen. När Liam sover middag och på kvällstid. Tycker att det är så avkopplande. Gillar att variera böckerna, från kärleksromaner till fantasy till skräck. Nyss läste jag deckaren "Vecka 36" av Sofie Sarenbrant. Handlar om en höggravid kvinna som försvinner spårlöst och några dagar senare hittar de en annan höggravid kvinna mördad. Men de kan inte finna barnet som borde ha funnits i magen. Bitvis riktigt otäck bok, speciellt för oss föräldrar.
 
Nu läser jag något mildare, även om Vampire Diaries bjuder på en del obehaglig läsning också. Fast det här är första gången jag faktiskt föredrar filmversionen, eller i det här fallet serien, framför böckerna. För Elena är både fjortisaktig och egenkär i böckerna och Stefan är lite småmesig och Damon alldeles för ond. Men handlingen gillar jag i alla fall.
 
Så nu har jag hunnit spendera ett helt blogginlägg till böcker. Dags för morgonlek med min lilla skatt! Efter en promenad med Theo.

När Liam inte vill sova

Igår ville inte Liam sova, han hade hur mycket energi som helst. Klippet ovan är filmat 21.30. Jag trodde att han skulle hålla mig vaken halva natten, men tur nog slocknade han en halvtimme senare.
 
Ja vår lägenhet ser kaos ut när Liam har varit i farten. Enjoy!
 
P.S. Tand nummer två ploppade upp idag! Såg att den var på gång samtidigt som ettan kom.

New day

Visst är Liam söt i pappas hörlurar? Mina fina killar!
 
Liam har precis fått sin morgongröt och sitter nu och leker i sin stol. Så jag hinner blogga lite innan vi ska ut med Theo. Solen skiner och det verkar bli varmt idag, härligt! Vet att många klagat på den här sommaren men jag tycker att vi har fått många soldagar. Däremot har det varit väldigt kvavt.
 
Vi hörs nog som vanligt lite senare, hoppas ni har fått en bra start på dagen.

Shopping for me

Idag kom min beställning från Zalando. Är så himla nöjd med kläderna! Kul med lite nytt till mig också, blir ju mest att jag handlar till Liam.
 
Det jag gillar med Zalando är att de har många av mina lite billigare favoritmärken. Som Vero Moda och Only tillexempel. Eftersom jag alltid brukar få frågan om länkar till det jag köper så är jag extra generös idag. Här har ni kjolen (bara några få storlekar kvar, finns i fler färger) och tröjan. Verkar inte finnas i samma färg längre och klänningen hittade jag inte alls. Så kläderna säljer slut snabbt. Men de har en massa annat fint också! Kanske kommer lägga en till beställning när alla räkningar är betalda. Såg att de har barnkläder också... 

Blir en boklus som mamma?

Mamma skickade de här bilderna över mailen till mig. Från när hon passade Liam i fredags. Detta är min lilla kille i ett nötskal. Han ska riva ner allt, helst tidningar. Svårt att bli arg på någon som är så söt.
 
Och ja, första tanden har nu äntligen tittat fram. Gårnatten var inte rolig. Liam somnade som vanligt vid åtta. Men sen vaknade han vid 23 och var väldigt gnällig. Han somnade inte förrän efter 01. Jag som var supertrött visste inte vad jag skulle ta till mig. Vad hade hänt med vår son? Som sover VARJE natt. Då är det svårt att ta in en natt utan sömn. Vi sov till halv fem då han vaknade igen, men lyckades i alla fall somna om ganska fort. Sami gick upp med honom på morgonen så att jag skulle få sova. På dagen var han inte alls sig själv. Mycket gnälligare än vanligt. Jag började misstänka att det kunde vara tänder på gång. Och på kvällen såg jag något vitt i munnen. Där var den! Första tanden. Ser även ut som att tand nummer två kommer att haka på inom kort.

Första tanden

Du är så välkommen. Vi har väntat länge.

Vänner för livet

Här är tre bilder från gårdagen. Vi var bjudna hem till Sarah och Johan för lunch. Vi har inte setts sedan slutet på maj eftersom de var i Thailand över en månad. (Orättvist)
 
Liam och Kahléen har förstås utvecklats massor sedan dess. Kahléen har börjat prata ganska mycket, säger klart fler ord än tidigare. Sist vi sågs sa hon bara nej, och det ofta. Nu har hon även börjat ge slängkyssar och dansar - till rapmusik (!). Så jäkla härlig flicka. Liam har också börjat prata mer. Han har sagt Theo (eo) och om man frågar "var är Theo" kollar han på honom och säger "däh, däh". Först trodde jag att det bara var ett ljud, men nu förstår jag att det betyder där. Min lilla sötgris.
 
Riktigt god mat bjöds det på också och vi planerade in grillningen vi ska ha med min och och Sarahs mamma. Blir en lördag i augusti, så då får vi hoppas att det blir fint väder också.
 
Idag har jag träning inbokat 17.00. Crossträning så imorgon kommer hela kroppen göra ont. Bästa träningen!

Barnfri kväll med grabbarna

Igår tog mamma Liam över natten. Var första gången jag sov utan honom. Det kändes konstigt, speciellt imorse, men det gick bra. Mamma sa att det var jättekul att ha honom och att han har varit på bra humör och sov hela natten. Härligt.
 
Jag och Sami åkte till Heron City med några av hans killkompisar. Vi åt på Amazon och sen spelade vi bowling. Jag vann en av rundorna! Var kul då jag var ensam tjej, killarna fick skämmas lite.
 
Idag har vi varit hemma hos Sarah och Johan för lunch. Bilder från det får ni imorgon. Nu ska jag mysa med min familj!

Helgen närmar sig

Igår jobbade Sami i Västerås och var inte hemma förrän 18.30. Eftersom jag började jobba 17.00 fick mamma komma hit för att passa Liam. Skönt när man kan lösa det så! Liam hade väldigt kul med sin mormor som ville leka en massa med honom.
 
Ikväll ska kanske jag och Sami på fest med några av hans vänner. Isåfall ska Liam sova hos mamma. Det blir första natten utan honom, får se hur det går. Ser framemot sovmorgon men kommer säkert oroa mig för hur det går hos mamma. Trots att jag vet att Liam trivs jättebra med henne. Det är jag som är en hönsmamma.
Men det är inte klart än att vi ska dit, Sami ville kolla vilka av hans vänner som tänkt gå. Jag hoppas att han får reda på det snart. Spontana utgångar fungerar inte när man är småbarnsförälder. En del som behöver ordnas.

Liam & Lykke

Nu har Linn och Lykke precis åkt hem. Blev några mysiga timmar med mycket lek som ledde till två väldigt trötta bebisar. Liam kommer somna när som helst och sover då resten av eftermiddagen skulle jag gissa. Eftersom han bara har sovit en timme idag.
 
Lykke och Liam är nu precis lika stora. Och hon lär bli tidig med krypandet. För trots att hon bara är sex månader har hon väldigt bråttom med att få ta sig framåt. Så jag gissar att hon kryper när som helst.
 
Sen stort grattis till My och Jonny som äntligen har fått sin lilla pojke. Nu väntar en underbar framtid er!

Linn och Lykke på besök

Idag kommer Linn och hennes Lykke över för en fika. Var två månader sedan vi sågs sist så det är allt på tiden! Lilla Lykke börjar säkert bli jättestor nu, och växa ikapp Liam. Första gången vi sågs var hon så himla liten i jämförelse, då det skiljer två månader mellan barnen. Men snart kommer man inte se någon skillnad alls.
 
Solen skiner och jag hoppas att det håller i sig. De senaste dagarna har alla börjat med solsken men slutat med åska eller hagel. Så då är det inte så kul att vara ute. Som i tisdags, när jag gick av bussen och gick igenom en liten stig med massa träd blixtrade det till ordentligt. Utan att det hann gå några sekunder hördes ett jäkla brak, åskvädret var alltså precis ovanför oss. Inte kul för någon med åskfobi. Jäklar vad jag skyndade mig hem!
 
Men idag hoppas jag att det fina vädret stannar kvar. Vi hörs när jag hinner, ska jobba 17 - 21 så kan hända att jag bloggar först imorgon. Men då ska jag allt bjuda på en massa foton från idag!

Utvecklas varje dag

Liam lär sig något nytt varje dag nu. Han utvecklas i en rasande fart och det är svårt att hänga med. Han lyckas göra än livrädd mer än en gång om dagen också. Som när han hittade fjärrkontrollen, pillade ut batterierna, och stoppade i munnen. Då är det tur att man har superreflexer och är snabb att få ut batterierna innan han hinner svälja. Eller när han tröttnar på att stå upp och kastar sig bakåt. Då gäller det att vara beredd. Fast nu har han äntligen börjat lära sig att sätta sig ner på rumpan när han inte vill stå upp längre.
 
Som jag skrev tidigare så dammsuger jag lägenheten varrannan dag nu när han börjat krypa. Trots att jag är väldigt nogrann så kan jag missa något dammkorn. Liam måste ha någon superkraft för han kryper genast fram till det korn jag missat och börjar pilla. Han lägger märke till allt.
 
Det är inte en lugn stund när mitt hjärta är vaken. Han vill leka med leksaker, gå efter möbler och springa efter Theo i gåstolen. Han har så mycket energi och så mycket glädje i sin lilla kropp. Hans kärlek till livet är smittsamt. Vad jag älskar att få spendera mitt liv tillsammans med dig!

Rumble

Tycker den här bilden är lite rolig som mamma tog på mig och Lind i lördags. Vi hade inte setts på flera månader och vad gör vi? Umgås över telefonerna istället! Klart man ska spela Rumble när man ses.
 
Boxträningen igår var riktigt tuff. Nu har jag jätteont i mina lår. Armarna mår faktiskt helt okej så får smälla på ännu mer nästa tisdag.
 
Idag ska vi bara vara hemma. Sami jobbar här i Haninge idag så han kommer hem och äter lunch, mysigt! Annars har jag städning att se framemot. Och en lite smågnällig grabb, så går det när man vill gå upp 05.30.

Taco Bar och Espresso House

Blev en ganska lång dag i centrum vilket var trevligt. Mötte upp Emelie och My från jobbet. My är som sagt höggravid, bebis var beräknad till i söndags. Så nu börjar hon bli lite ängslig, vilket man kan förstå. Det är inte kul att gå över! Jag vet hur det är, Liam valde att komma fem dagar efter beräknat datum.
 
Åh så fin My var förresten! Med den stora gravidkulan. Nästan så att man längtar efter att få vara gravid igen. Trots att jag inte alls var så förtjust i det. Men jag kände mig fin i alla fall, eller kanske inte på slutet. Då kände man sig mest klumpig.
 
Blev hur som helst lunch på Taco bar, sen gick vi i lite butiker innan vi tog en fika på Espresso House. Ischai för min del, så jäkla gott! Nu hoppas jag Sami slutar jobba snart så han kan komma hem och äta middag med mig. Sen ska jag träna box! Får hoppas åskvädret dragit förbi vid det laget...

Geggamoja

Just nu har Geggamoja en kampanj på Members med några fina kläder för de mindre. För mig blev det byxorna ovan i storleken 74/80. Har likadana fast helgråa till Liam i storlek 68 som har används flitigt. Älskar deras byxor!
Om ni missat members kan ni maila mig för en invite och samtidigt få 50 kronor att handla för.
[email protected]
 
Idag ska jag till centrum för att luncha med Emelie och My från jobbet. My är höggravid och har gått över tiden, tror bebis var beräknad i söndags. Så nu är det dags när som helst, så himla mysigt. Sen blir det att hälsa på den lilla, de är ju så otroligt små i början. Knappt att jag minns hur liten Liam faktiskt har varit.
 

Nosa in

Här får ni ett bildregn från i lördags då vi var på invigningen av Ullis, Samis mammas, nya butik. Som nu har öppnat! Har ni vägarna förbi Nynäshamn och är djurvänner ska ni kika in. Finns både leksaker och mat till hundar att köpa. Sen ett fik dit man även får ta med sig hundar om man vill och möjligheten att få djuren trimmade. Härligt va? Nosa in heter butiken.
 
Invigningen var jättemysig. Liam som sov i bilbarnstolen större delen av tiden missade det mesta. Men inte brydde han sig om det, han tog igen sig när han vaknade istället. Det bjöds på plockmat och gott bubbel.
Vi stannade i nästan två timmar innan det var dags att åka hem och göra sig iordning för kvällen.
Fick en riktigt härlig dag!
 
Nu sover Liam så jag ska passa på att läsa lite. När han vaknar ska dammsugaren fram. Jag tog förresten upp hans lära-gå vagn från förrådet som han fick på dopet. Vilken hit! Fast man måste stå bakom när han går med den, för rätt som det är tappar han balansen. Just nu föredrar han mest att sitta och ta in och ut grejer i den. Min lilla gofis.

Berns

Två bilder från i lördags! Ni ska få ännu fler från invigningen sen. Såg att mamma hade skickat en hel del över mailen. Tänkte bara snabbt skriva lite om lördagkvällen.
 
Lind kom över till oss vid 17 så busade vi med Liam (som trivdes väldigt bra i hennes famn!) och åt kebab. Även mamma var över ett tag efter invigningen vilket var kul.
 
På kvällen drog jag och Lind till Berns tillsammans med Alex och Sofie. Men trots riktigt bra sällskap blev kvällen för min del inte särskilt lyckad. Jag hade jäkligt ont i fötterna av skor jag annars inte brukar ha problem att använda. Sen tycker jag Berns är väldigt överskattat. För det första släppte de in alldeles för många. Gick inte att ta sig fram, det var människor överallt. De hade bara ett dansgolv där man fick någolunda luft och plats att dansa. Men där spelades riktigt dålig musik istället. Så det var nog sista gången jag besökte Berns. Men det var mysigt att umgås med min Lind igen!

Shopping till killar

Jag tycker att det är kul med herrkläder. Finns så jäkla mycket fint! Oftast är kläder till män dyrare än till tjejer. Men det måste inte vara det, speciellt inte längre. Jack & Jones har riktigt bra priser på sina kläder, så är de snygga också. När jag var inne och kikade på sidan (kan man inte shoppa till sig själv får man titta till Sami istället) så gillade jag även skorna ovan från Fred Perry. Får se om det blir något köp! Ska kolla med min kära man, han måste bara vakna först.
 
Idag ska vi till Samis mammas invigning av hennes hundbutik. Ska bli kul! Sen kommer jag spendera kvällen tillsammans med Lind. Vi ska ut ikväll tillsammans med två av hennes tjejkompisar från universitetet. Blir nog riktigt kul! Roligast att gå ut på sommaren, får hoppas att det är ganska varmt och att det inte börjar regna.

Hemma från centrum

Jag unnade mig riktigt god kaka, då det ändå är fredag. Har ätit ganska mycket onyttigt den här veckan så får skärpa mig nästa istället.
 
Supertrevligt att träffa Emelie igen. Efter fikat gick vi i butiker. Hon köpte en söt topp och jag fina shorts till Sami från H&M. Vad kul det är att shoppa till andra ibland. Kollade lite till Liam också och även om jag hittade en del fint lät jag bli. Han har så mycket i storlek 74 att det svämmar över. Känns för tidigt att köpa storlek 80 för det lär han ha först i höst. Nu finns nästan bara sommarkläder i butikerna.
 
Dags att byta en bajsblöja, Liam luktar inte gott. Vardagslyx!
 

Fredagsfika

Idag ska jag fika med Emelie från jobbet. Vilket blir tredje gången sedan jag gick på mammaledighet.
Första gången var Liam en liten plutt på tio veckor. Sen bilden till höger var för bara en vecka sedan.
Vad man ser att han har vuxit! Och blivit stoooor. Trots att han ändå känns så liten fortfarande. En liten vilde.
 
Han gav mig förresten en efterlängtad sovmorgon idag. I två veckors tid har han vaknat mellan 05 och 07. Men idag sov han till 08.30, gissa om jag blev glad.
 
Ha en trevlig start på helgen kära läsare!

Kompisar

Idag kom Nathalie och Melina över för en fika. Det var inte så lätt att sitta still och prata för vår del, för nu måste man hålla koll på bebbarna hela tiden. Liam ställer sig upp så fort han får chansen. Det gick inte att sätta honom i gåstolen för då ville han köra över stackars Melina istället.
 
Nu slutar Sami jobba och om en timme är det min tur. 17 - 21 jobbar jag precis som förra torsdagen. Något jag kommer göra i sex veckor. Kanske kommer be om att få jobba två torsdagar till i augusti. Inte bestämt mig än. Ska bli kul att jobba i alla fall! Får se med vilka det blir denna gång.

Lovat regn blev solsken

Vi hade en jättebra dag hos mamma igår. På eftermiddagen blev det soligt så vi satt ute på terassen och myste. Liam kröp runt och Theo hängde glatt efter. Mamma försökte läsa för Liam men då var han mest intresserad av att få bita på sidorna. Bättre lycka nästa gång. Juste! Liam stod utan stöd igår också. Blev alldeles chockad och tog genast en hand mot hans rygg som stöd. Så dumt av mig, borde ha kollat hur länge han kunde stå själv. Får bli nästa gång.
 
Idag kommer Nathalie och Melina över för en fika. Det har lovats regn men ändå skiner solen, härligt!

Puss puss

Min älskade gris har börjat pussas! Igår somnade jag när jag flyttade över honom till vår säng. Då väckte han mig med en blöt puss.♥

Härlig dag hos mamma

Nu sitter vi hemma hos mamma och kikar på tv. Vi har ätit mat och Liam har levt om. Han vill då inte sitta still längre. Så nu sitter han i mormors famn, där trivs han bättre än på golvet. Då börjar han genast krypa eller ställa sig mot möbler.
 
Nu hoppas jag att Sami kommer snart så att vi kan mysa lite innan läggdags. Fast jag är väldigt trött. Liam har fått för sig att vakna klockan sex de senaste två veckorna. Det har börjat kännas. Förhoppningsvis får jag sova lite längre imorgon, men jag förväntar mig inget.

Hem till mamma/mormor

Nu är mamma på väg hem från jobbet. Hon kommer komma hit så går vi tillsammans hem till henne så Theo får en bra promenad. Sami kommer åka till sin mammas butik direkt efter jobbet för att hjälpa till med det sista. På lördag blir det mingel innan de öppnar! Sen ska jag ut med min kära Lind på kvällen. Vilken bra helg jag har framför mig.
 
Och vilken bra onsdag, vi hörs antingen hemma hos mamma. Annars imorgon!

Dagens bebis

Idag bär Liam tröja från märket VinnieBell och strumpbyxorna är köpta på Ica Maxi. Tips, de har superfina barnkläder till jättebra priser!
 
Hade tänkt ta en fin bild där Liam sitter snällt på golvet och ler in i kameran. Det är inte så lätt längre. För nu är det full fart framåt som gäller. Han har lämnat ålandet bakom sig och kryper som ett proffs. Fort går det och han ställer sig mot allt han kommer åt. Så koll på honom måste man ha hela tiden. Satte honom precis i gåstolen men nu är han och river ner mina böcker. Så får avsluta blogginlägget här. Trevlig dag på er!

Boxning på schemat

Image and video hosting by TinyPic
Weheartit.com
 
Jag och Nathalie har bokat in oss på ett mördarpass ikväll. En timme boxning, får se om jag överlever.
Vanligtvis kör vi zumba på tisdagar men kul att testa något annat. Boxen är bättre tid också, mellan 18 - 19.
 
Liam var förresten väldigt trött idag, kanske därför han var hängig. Eller så blev han trött för att han var hängig, vet inte exakt.. Men han sov i alla fall nästan fyra timmar i sträck! Helt otroligt. Gick och kollade till honom flera gånger. Nu är han utvilad och nöjd, leker här på golvet nedanför mig.

Plötsligt är man väldigt nyttig

Det blir ingen fika idag. Danne är sjuk och även Liam är lite krasslig, kan vara tänder på gång, så vi tar fikan en annan dag istället. Men jag behövde ändå komma ut för att handla lite. Så drog till Konsum här i närheten. Köpte bland annat mer frysta bär så jag kan fortsätta göra smoothie varje dag. Så jäkla gott! Kommer vara perfekt när jag börjar jobba. Göra iordning en på vägen för jag tvivlar att jag kommer vara sugen på frukost direkt när jag vaknar. Nästa år börjar jag jobba antingen 08 eller 07 vilket betyder tidiga mornar. Då har jag ingen hunger. Men en smoothie på vägen säger jag då inte nej till!

Läser Mamma Mu

Igår läste jag till Liam för första gången. Var osäker på hur det skulle gå, om han ens skulle vara intresserad. Men det gick faktiskt väldigt bra! Han lyssnade intresserat och tittade på bilderna. Självklart skulle han hålla i boken. Mot slutet började han bli ganska uttråkad men bortsett från det var det riktigt mysigt. Ska försöka börja läsa en gång om dagen för honom.
 
Idag ska vi till centrum för en fika med Emelie och Daniel från jobbet. Måste även handla lite grejer. Ska testa att baka kladdmuffins med kakbotten, och så behöver jag köpa mjölk och bär. Nu när jag gör smoothie varje dag går det åt! Gott, gott, gott.

Helgen med Tiffany

I lördags spelade jag och Tiffany xbox och åt jättegod hallontårta. Det bästa med sodastream är att man kan ha must året runt. Behöver inte vänta in påsken eller julen. Igår lekte Tiffany med Liam medan han sprang runt i gåstolen. Vi bakade även väldigt goda hallonmuffins. Sami som inte alls gillade rabarber cheesecake cupcaksen älskade istället hallonmuffinsen. Hans smak är väldigt enkel.
 
Är alltid lika trevligt att ha Tiffany över. Hon är väldigt mogen för sina 11 år och snällare tjej finns inte. Hoppas tonåren inte ändrar henne allt för mycket.

Ny butik

Hela helgen har Sami hjälpt sin mamma med hennes butik. Hundaffär med café och trim kommer det att bli. Den öppnas redan nästa helg om jag har förstått det rätt och de har jobbat hårt med att få den klar i tid. Sami ska även dit på onsdag och hjälpa till med det sista.
Jag och Liam följde med i lördags för att kolla läget. Lokalen är riktigt stor och det kommer nog bli väldigt fint.
Mycket möjligt att jag även kommer jobba lite extra där när det behövs. Ännu en anledning att skaffa körkort. För kommunalt till Nynäshamn är inte så roligt.
 
När Sami och Benny skulle till Handen passade de på att köra mig, Tiffany och Liam hem till Theo. Har lite bilder från vår helg tillsammans också. Men nu har Liam precis somnat i min famn så jag ska lägga honom i sin egen säng och sen passa på att läsa. Läser nu "Völvans dotter" av författartrion som kallar sig Saga Borg. Det är en serie med flera böcker som jag läste när jag var ca 14 år. Bästa fantasyn jag läst, så då är det okej att läsa om. Kommer inte ihåg så jättemycket av vad som hänt.

Hallonsmoothie

Igår hämtade jag och Tiffany ut min smoothiemaker och gjorde väldigt goda hallonsmoothies. På gränsen till beroendeframkallande. Måste jag göra idag också! Så ska Sami få smaka efter jobbet.
 
Hoppas ni hade en fin helg, min gick i en rasande fart. Men hann med mycket. Kommer in med fler bilder från helgen senare.

Rabarber Cheesecake Cupcakes

Igår hade jag inte tid att blogga men däremot tog jag en massa foton, så ligger lite efter i bloggandet. Samis lillasyster Tiffany sov hos oss och det var väldigt mysigt. Men mer om det senare.
 
Bilderna ovan är från i fredags då jag och Nathalie var hemma hos Mikaela och Linda och drack lite rosé och bakade muffins. Riktigt goda rabarber cheesecake cupcakes som jag måste testa här hemma också. Receptet finns i en av Leilas bakböcker. Går säkert att googla också skulle jag gissa.
 
Idag ska jag och Tiffa hämta ut ett paket, tror det är min smoothiemaker som har kommit. Så det blir hallonsmoothie och så tänkte vi baka hallonmuffins också. Ni kan ju gissa vad det är för bär vi har här hemma.

Kläder från VinnieBell

De här superfina kläderna kom till Liam med posten igår. Jag älskar tröjan med de små svamparna, dregglisar behövs alltid och som ni redan vet älskar jag stjärnor. Så ni kan gissa om jag blev glad!
 
Det är en bloggerska som syr egna barnkläder och hon är superduktig.
Ni får inte missa hennes blogg, hon har även en facebooksida tillägnat klädmärket.
 
Jag hade förresten supertrevligt igårkväll och tog även en del bilder. Får se när jag hinner lägga upp dem. Vi ska nämligen till Samis mammas butik i Nynäshamn idag. Hon har öppnat en hundbutik med båte café och trim. Så har ni hund och bor i närheten av Nynäs får ni inte missa det! Butiken öppnar nu i juli, vet tyvärr inte exakt datum men ska kolla upp om någon är nyfiken. Sami ska hjälpa till och få iordning butiken och jag och Liam ska göra vårt bästa att underhålla de andra. Blir nog kul!

Fredagsfika

Kom för en stund sedan hem från centrum. Var supermysigt att träffa Emelie igen! Hon berättade om jobbet, nu när hon blivit arbetsledare. Om alla nya så jag har lite bättre koll på vilka jag kommer jobba med. Fast när jag kommer tillbaka på heltid lär det ändå vara en hel del nya igen. Jobbar man inte varje dag är det omöjligt att hålla koll på alla namn, så är det bara.
 
Nu ska jag laga mat till Liam, senare åker jag till Mikaela med Nathalie som jag skrev om tidigare. Det ska bli mys! Innan det visar jag vad för fina kläder som kom till Liam med posten idag. Så fina! Men det lite senare. Nu är det matlagning som står på schemat.

Iväg till centrum

Här är fler bilder från gårdagen. Var så roligt att se Liam och Melina leka tillsammans. De har blivit så nyfikna på varandra och ska hela tiden ta på varandra. Vilken skillnad på så kort tid! Förut log de mot varandra men det var ändå inte alls samma sak som nu.
 
Nathalie bjöd på god fika också och jag var onyttig för första gången på över en vecka, duktigt om ni frågar mig. Speciellt med tanke på att det inte var länge sedan jag åt något onyttigt varje dag.
 
Gick förresten jättebra att jobba igår! Jäklar vad kul det var. Tråkigt bara att det är så många som slutat, var nästan bara nya jag jobbade med. Endast fyra jag jobbat med tidigare, helt sjukt. Men de nya verkar trevliga de också! Så härlig stämning på mitt jobb. Gästerna var också på bra humör igår, fick även beröm av en gäst för att han tyckte att jag var så glad. Kul när det märks!
 
Vid 11 ska jag och Liam träffa Emelie från mitt jobb för en fika. Sen ska jag till systemet och köpa vin till ikväll då jag och Nathalie ska hem till Mikaela från hennes mammagrupp. Vi ska baka muffins och dricka lite vin. Inte helt fel en fredagkväll. Måste in på Sabis och köpa något till min och Samis middag också. Kylen ekar tom. Får se vad man kan hitta på.

Liam 8 månader

Idag blir vår älskade skatt hela åtta månader!
 
Den här månaden har det hänt massor i Liams utveckling. Krypandet har blivit bättre även om han nu mer ålar än kryper. Det går inte så snabbt men framåt tar han sig och han är jäkligt envis. Han har börjat ställa sig mot möbler och kan stå stadigt med en hand medan den andra handen letar efter något att fånga. När han ramlar har han börjat ramla på rumpan så att han inte slår i bakhuvudet. Men jag finns ändå alltid nära, för säkerhets skull. Från magläge kan han sätta sig upp på egen hand.
 
Sömnen är oförändrad. Han somnar efter 20.00 och sover oftast till 07. Ibland jävlas han och vill upp vid 06, ibland ger han mamma extra kärlek genom att sova till 08. På dagen sover han fortfarande en lång vila mellan 11 - 14 och sedan en kortare, mellan en halvtimme, timme, senare på eftermiddagen. Även om han nu ganska ofta bara sover en lång vila om dagen.
 
Liam äter lika glatt som tidigare, men tröttnar snabbare. Han vill helst leka med maten och har blivit ganska duktig med pincettgreppet. Han har ingen favoriträtt utan tycker att allt är lika gott, om man bortser gröten. Den går alltid ner direkt utan att man måste distrahera honom med något.
 
Liam har börjat prata lite, han säger mamma, pappa och nej. Han kan använda olika läten, tillexempel ett mörkt ljud som även min lillasyster kunde som liten.
 
Han är lika glad som alltid, nu har det även blivit lite roligare att sitta i vagn och bilbarnstol igen, vilket är skönt för mig! Liam är en underbar liten pojke som gärna delar med sig av sina leksaker till andra bebisar och blir inte sur när de petar lite väl hårt i ansiktet. En tålig liten sak som har väldigt bråttom med att upptäcka världen. Han har blivit lite mammig men tycker samtidigt om att träffa andra människor. Så länge mamma finns i närheten är han hur modig som helst.
 
Finns säkert ännu mer han kan nu men det är lite svårt att komma på så här när jag skriver. Men det är bara att följa bloggen så får ni veta alla Liams underbara små framsteg!

Melina och Liam

Här är en bild från dagen, tog en hel del så fler får ni se imorgon. Hinner inte hålla på och fixa med bilderna. Alldeles strax är köttfärspajen klar så jag kan kasta i mig den innan jobbet. Hade helt glömt bort hur länge pajer är i ugnen så blev lite stress. Börjar jobba 17 och måste åka härifrån vid halv. Kan egentligen åka senare men vill se mitt kommande schema som jag kommer ha nästa år och så måste jag få en ny tröja. Hade bara stora tröjor när jag jobbade sist eftersom jag då var gravid.
 
Ha en fin kväll kära läsare!

Playdate

Idag sticker vi hem till Nathalie och Melina för en massa bus. Imorgon ska vi fika med Emelie från jobbet, så jag fick visst planer även dessa dagar! Räcker att bara vara hemma en dag i veckan, tycker jag.
 
Kul för bebbarna att få leka inomhus idag. Lättare att ta sig runt, och jag gissar att Liam kommer vara väldigt intresserad av alla Melinas leksaker. Tar med mig kameran så att jag kan bjuda er på några bilder från dagen!

Vera Wang Princess

Igår kom min parfym från Vera Wang. Princess heter den och är min nya favorit. Doftar så jäkla gott!
De har en kampanj på eleven.se där man får en necessär med när man köper parfymen. Var perfekt för mig då min nuvarande är alldeles för liten.
 
Nu kickar vi igång den här dagen med en promenad i det dystra vädret.

Börjar jobba igen

Var precis ute på promenad med Theo. Helt otroligt hur mycket solen fortfarande värmer! Känns lika varmt som om det fortfarande skulle vara mitt på dagen.
 
Liam har förresten börjat gilla sin vagn igen. Så nu kanske jag slipper oroa mig för det när vi ska iväg någonstans. Han satt och tog av sig sina strumpor och pratade för sig själv. Min goa lilla skatt.
 
Nu längtar jag efter älskling med det dröjer en timme till innan han kommer hem eftersom han är iväg och tränar med Isak. Han kör måndagar, onsdagar och fredagar och jag tisdagar, torsdagar och söndagar. Så vardagar har vi aldrig så mycket tid tillsammans. Men lördagarna är våra i alla fall!
 
Imorgon blir det ingen bodypump för mig för jag ska börja jobba igen! Under sex torsdagar kommer jag jobba 17 - 21. Skönt att komma igång lite smått. I höst kommer jag jobba söndagar och sen i januari går jag tillbaka på heltid. Har fått byta till ett dagschema (gick skift innan) så kommer jobba 08 - 17. Alldeles perfekt!

Nu växer vi som vi ska!

Hemma från BVC! Lilleman och hund har fått mat och jag har fått kaffe, så alla är glada.
Insåg att jag dagtid inte har något inplanerat varken torsdag eller fredag. Blir uttråkad om jag bara går hemma. Så försökte komma på någon jag kunde träffa. Men nästan alla mina mammavänner är på resande fot. Det märks att det är juli!
 
Men hur som, det gick jättebra på BVC. Fick tråkiga nyheter bara, min BVC sköterska ska sluta så till hösten får vi en ny. Jag som tycker så himla mycket om Victoria! Men förhoppningsvis är nästa lika bra.
Liam väger nu 8300g och är 70,5cm lång. Så ligger fortfarande en bit under medelkurvan på vikten, men hans egen kurva ser mycket bättre ut nu och det är det enda som är viktigt. Längdmässigt ligger han precis på medel.
 
Nu har jag en lägenhet att dammsuga. Sedan Liam började krypa ser jag till att dammsuga varannan dag. Så han inte stoppar i sig en massa skit.

8 månaders kontroll

Theo trivs bra i nya soffan.
 
Nu ska jag och Liam strax iväg till BVC för hans åtta månaders kontroll. Tänk att han redan om två dagar blir åtta månader! Den här månaden har massor hänt i hans utveckling. Förhoppningsvis har en del hänt i hans viktkurva också. För mig är det så svårt att avgöra. Det enda jag vet säkert är att han blivit en bit längre. Eftersom vissa kläder han kunde ha i början av månaden inte passar längre.
 
Vi hörs när jag kommer hem!

Something for mama

JC och Brothers stänger ner i Haninge Centrum så de har just nu 50 - 70 procent rabatt på allting. Gissa om jag och Nathalie blev glada! Klart att vi var tvugna att springa in. Till mig blev det skjortan ovan (som inte görs rättvisa på bild) och armbandet. Passade på att köpa en slips till Sami då han inte har så många. Den var nedsänkt från 300 till 100!
 
Inne på Clas Ohlson köpte både jag och Nathalie den söta väskan ovan. Det är nämligen en kylväska! Svårt att tro va? Perfekt att förvara mellanmål och dricka till Liam när man är ute i värmen. Den tar nämligen inte så stor plats i vagnen. Bra shoppingdag.

Fina sommardag

Lite bilder från vår mysiga dag. Är helt trött i huvudet av all sol så orkar inte skriva något långt inlägg. Men barnen var glada, Liam satt till och med en stund i vagnen och var nöjd. Händer aldrig annars! Han vill bara vara i vagnen om han ska sova, eller när jag går med vagnen. Men aldrig när den står stilla. Sovit har han också gjort en hel del idag, antagligen för att det varit så varmt.
 
Blev lite shopping i centrum också. Vad jag köpte får ni se lite senare.

Ut i solen

Idag ska det bli riktigt varmt och skönt. Så jag och Nathalie tar med oss våra bebbar till Rudan för picknick.
Kan inte bli annat än en bra dag!

Lazy Monday

Idag har bloggen nästan stått helt tom. För när jag inte har busat med Liam har jag varit helt inne i min nya bok. "Sista natten på Chateau Marmont" av Lauren Weisberger (författaren till Djävulen bär Prada). Verkar riktigt bra!
 
Nu ska Sami natta Liam, vi kör varannan natt, så jag funderar på att antingen fortsätta läsa eller spela lite poker. Har gått så bra de senaste dagarna och har börjat tjäna lite småpengar. Så blir nog lite spel, sen avsluta med läsning. Ingen dum dag, om ni frågar mig.

Alice och Liam

Den här bilden tog Birgitta på midsommarafton. Alice 9 månader och Liam 7 månader.
Så här i efterhand känner jag mig taskig som satte på jeans på Liam. Det blev ju klart varmare än vad vi trodde att det skulle bli. Tunnare byxor hade varit svalare, men han verkade inte klaga i alla fall.

Nya soffon

Här är vår nya soffa som fler av er bad om att få se. Vi funderar på att ha kuddarna över sängen istället eftersom de känns lite överflödiga i soffan. Soffan är perfekt för oss eftersom den är gjord av skinn, så lätt att städa efter hund och bebis. Otroligt skön att sitta i också! Ni kan ju gissa vart jag befinner mig just nu.
 
Sen ni som vill köpa Pure Seduction från Victoria's Secret, den finns tydligen här i Sverige också. Bara att den förstås är dyrare här än i USA. 179 kronor och ni hittar den här. Tur att man har insatta läsare!

Pure Seduction - Från Victoria's Secret

Nu har jag och Nathalie varit iväg och tränat Crosstraining och jäklar vad jobbigt det var! Påminner mycket om bodypumpen bara att man lägger på kondition. Jäklar vad svetten rann. Det är så det ska vara när man tränar!
 
I tisdags när vi tränade Zumba tyckte jag att Nathalie luktade jäkligt gott, och jag ville veta vad hon använde för parfym. Hon berättade att det inte var parfym utan body lotion från Victoria's Secret. Hon har en vän i USA som köper de produkter hon gillar och skickar. Hur lyxigt som helst! Gissa om jag blev avundsjuk. Och hur förvånad jag blev när Nathalie idag räckte över flaskan ovan till mig. Hon tyckte att jag kunde få den eftersom hon ändå hade två stycken. Hur snällt?! Blev superglad och har redan smörjt in efter duschen. Både jag och Sami är glada nu.Tack, tack, tack Nathalie!

Härliga väder

Sami ringde Benny som skulle komma först efter tolv. Då det var så fint väder ville vi inte bara sitta inne. Så vi tog en långpromenad och stannade sedan på fotbollsplanen och kastade lite boll. Då Liam sov så fint i vagnen (och sover fortfarande två timmar senare!) kunde jag och Sami roa oss med lite spel. Var skönt att röra på sig!
Nu ska de slänga ut våra gamla soffor och hämta den nya. Borde inte vara några problem för mig att kunna träna vid 17. För hur lång tid kan det ta? (Sami kan inte vara iväg när jag tränar eftersom han behöver passa Liam.) Ser framemot crosspasset!

Vid basketplanen

Gårdagen började med regn och det kändes som att det skulle bli en dag inomhus. Men på eftermiddagen klarnade det upp och blev riktigt fint istället. Samis vänner Isak och Jocke ringde och undrade om vi ville spela basket med dem. Vi har en liten basketplan här i närheten så vi gick dit. Jocke som spelat basket på riktigt försökte lära mig hur man ska kasta bollen. Men inte gick den in för det. När Liam började gråta gav jag upp och lät grabbarna spela. Jag matade Liam med ett gott mellanmål från Semper. Banan, äpple och yoghurt. Första gången vi testade och som väntat var det populärt.
 
Idag är det också riktigt fint väder. Jag skulle gärna dra till badstranden men vi har en del att ordna idag. Som jag skrev igår ska vi få ny soffa idag. Men vi vet inte när än, Sami ska ringa Benny lite senare, alla är ju inte uppe tidigt som oss med småbarn. Sen har jag träning klockan 17 och den vill jag inte missa! Nu när jag äntligen fått tillbaka lusten att träna.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!