Frågestund

Jag har inte riktigt ork att blogga just nu, massa personligt skit. Så vi kör en frågestund istället. Fråga vad ni vill så svarar jag så fort blogglusten kommer tillbaka.

Vinnaren i smyckestävlingen kommer upp ikväll.

100430

Dagens humör: Fredagsglad
Helgens planer: Ev aperitivo med Emma, min hals har blivit sämre så det är kanske bättre om jag stannar hemma
Dagens kändis:

Nicole Richie fin i långklänning

Dagens serie: Vampire Diaries
Dagens dröm: Att jag, min syster, Kenza, Stina-Lee och en okänd person skulle ta över Bella&Tyra show haha
Dagens nedräkning: 35 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 24 grader och soligt, lite moln

Med stjärnor, berg och storsjö som utsikt


Här kommer ett bildregn från i lördags. Fy satan vad roligt vi hade! En av Emmas vänner fyllde år så det började med restaurangbesök. Sjukt fint ställe och födelsedagsbarnet (mannen i lila) bjöd på allt. Helt sjukt och förbannat snällt. Vi åt pizza och drack alldeles för mycket vin. Jag satt där två bord möttes så det var liksom som en böjning. Så jag vällte si så där fyra glas. Men slapp bli utslängd! ;)

Riktigt härligt gäng och extra kramar till Emma och Klara. Vilka underbara tjejer. Vi var alla tre något övertaggade och kunde inte sluta att skratta åt ALLT!

När vi var mätta och belåtna drog vi till Lecco för dans. Eller var det como? Jag blandar alltid ihop ställena. Hur som helst. Det blev dans under stjärnorna och de stora bergen syntes som siluetter intill den nattsvarta himlen. Vackert! Klubben hade även en egen strand som vi gick till för att kasta "macka". Ni vet när man ska få stenen att studsa så många gånger som möjligt över vattnet. Det gick inte så bra för mig så jag såg ut över vattnet istället och önskade att jag hade 7D'n med mig. Men lika tur att den var hemma. Då jag i slutet mot kvällen vinglade mig bort till bilen för att få åka hem. Men fan vad trevligt vi hade!

Snart igen va tjejer?

P.S. Ipren hjäpte mot min halsgrej. Så får hoppas att svullnaden inte kommer tillbaka.

I'm back!

 
Woho nu mår jag bättre igen! Har verkligen varit otroligt sjuk sedan i måndags. Febern har varierat mellan 37,5 - 39 grader. Min hals har gjort så ont att jag knappt kunnat prata och svälja mat har varit pain. Jag har heller knappt kunna gå för att det gjort så ont i hela kroppen och mitt huvud har känts tungt som bly. Däremot har jag inte haft problem med att sova på nätterna. Inte blivit kallsvettig och liknande. Idag skulle jag ha gått till doktorn men när jag vaknade för en stund sedan mådde jag jättebra! Det gör lite ont i halsen men jag har inga problem med att svälja. Har ingen feber och inte ont i kroppen längre. Så vad det än var jag hade verkar min kropp ha tagit hand om det! Skönt att slippa gå till läkaren. Wiho!

Idag har vi 26 grader och soligt så jag ska hänga på balkongen. Självklart ska jag ta det lugnt då jag inte vill bli sjuk igen. Men vad jag har saknat frisk luft!

Update; Fan, fan, fan. Ni vet den där saken i halsen? Eller precis där munnen slutar och halsen börjar? Vet inte vad den heter men som dinglar lite fint haha. Och är känslig vid beröring. Den har blivit större! Svullen. Så den irriterar hela tiden. Har hänt mig en gång tidigare men då blev den så stor att jag knappt kunda svälja så fick åka akut till läkaren. Är rädd att den ska bli så igen!! Har tagit en ipren. Har inget hänt på en timme ringer jag Michele och ber honom föra mig akut till läkaren. För det här är inte roligt. Fan fan fan.

Tillfälligt avbrott


Jag är ganska säker på att det är halsfluss jag har. Nu när jag fått feber också. Då jag haft halsfluss 4 - 6 gånger förut känner jag till symptomen. Men jag tänker fråga Michele om vi kan gå till läkaren först på torsdag. Jag mår hellre piss i fyra dagar än gör halsprovet. När det gått några dagar kan man direkt se i halsen att det är halsfluss. Jag är barnslig jag vet men jag hatar verkligen det där jäkla halsprovet!

Bloggar när jag mår bättre igen. Känner mig helt död. Michele har inte möjlighet att komma hem på lunchen så jag måste gå ut med Theo. Hoppas han inte har något emot en extremt kort promenad...

Godkänner era kommentarer när jag mår bättre, ifall någon ställt en fråga och undrar varför ni inte fått svar.
Michele, per favore, puoi comprare coca cola?

Hos Franco


I lördags hade Emma tid hos frisören på morgonen så vi tog en promenad dit i solen. Blev en hel del foton så ni lär få se några fler imorgon. Mannen på bilden är just Franco, världens bästa frisör. Sen är han lite knäpp också, så det blir mycket skratt haha. Emmas hår blev jättefint som ni såg på party-bilden några inlägg ner. Innan vi skulle ut i lördags. Jag och Emma har förresten pratat om att ha en photoshoot nästa helg om det är fint väder. Då drar vi till parken och jag fotar henne. Vore så roligt!

Nej nu orkar jag inte skriva mer. Mår verkligen skit. Har precis sett på filmen Mamma Mia och skulle gärna fortsätta ligga och titta på tv. Typ pokertv. Men jag måste städa lägenheten och disken väller över. Inget har gjorts på hela helgen så bara att sätta igång.

Halsfluss?


Ett litet tips till mina läsare. Om ni ska gå på en krog där det finns en strand med stenar alldeles intill, skippa högklackarna. Nu har mina två bästa par gått sönder. De från Zara för någon månad sedan och så dessa från Pull & Bear. Lovely. Det komiska är att jag inte ens märkte hur jag totalförstörde dem. Det var Michele som i söndags undrade vad sjutton jag hade gjort. Så kan det gå.

Förresten är jag rädd för att jag har fått halsfluss. Det gör ont när jag sväljer och jag känner mig alldeles yr. Däremot har jag inget feber, så något positivt. Jag har haft halsfluss många gånger, så det är nog dags att ta bort halsmandlarna. Men jag är rädd för den enkla operationen. Nu håller jag tummarna för att det inte är halsfluss jag har. Jag har aldrig haft det här i Italien, har aldrig ens gått till en italiensk läkare. Känner inte för att göra det heller.

Solen är välkommen


Så fort jag var klar med förra inlägget så försvann molnen. Så jag satte mig på balkongen med en chokladmuffins och grym bok. Yes det är glasögon jag har under solbrillorna haha.

Jag har många foton att visa från i fredags och lördags. Kommer senare. Igår var jag sjukt sliten efter en underbar utekväll i lördags. Bilder och mer om det också senare. Igår hade vi 25 grader och soligt så jag satt på balkongen nästan hela dagen. När vi körde Emma till tunnelbanan åkte jag och Michele till Monza för glass. Men Theo blev åksjuk och spydde vilket gjorde Michele förbannad. Så istället för glass åkte vi hem och jag satte mig på balkongen igen Michele tvättade bilen där Theo spytt och när han kom in igen gick han över till mig med svansen mellan benen och bad om ursäkt för att ha överreagerat. Så vi tog glass från frysen istället och såg på filmen Pubblic enemies. Till kvällsmat åt vi McDonalds. Inte så dum söndag alltså hihi.

100426

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Städa lägenheten och ta det lugnt
Dagens kändis:

Vanessa Hudgens ute tillsammans med sin lillasyster. Så lika de är!

Gårdagens film: Pubblic enemies med Johnny Depp. Intressant med sanna historier.
Dagens dröm: Jad drömde att jag bodde i Sverige och fick lägenhet på Hammarby Sjöstad. Har alltid velat bo där.
Dagens nedräkning: 39 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 24 grader och molnigt, lite sol i eftermiddag

Party party!


Nu ska vi hem till Emmas vän för att fira hans födelsedag! Sen blir det att göra Milano osäkert.
Bättre uppdatering imorgon raringar.

TREVLIG LÖRDAG!

Trevlig helg!


Jag och Theo's öron önskar er en trevlig helg! Blir ingen aperitivo pga regnet precis som väntat. Emma möter upp Michele precis nu i skrivande stund så åker de från Milano tillsammans. Borde vara hemma om ungefär tjugo minuter så dags för mig att börja med maten! Blir kött med pommes. Trevlig fredagsmat det. Sen vin förstås! Kanske lite limoncello. Haha ni ser. Party for three!

Vi hörs igen imorgon raringar. Då har jag mycket att göra så får se när jag hinner uppdatera.
Puss till alla er som läser bloggen!

Inne- och utelista nr 51



INNE

- True Blood böckerna. Beroendeframkallande!
- Att Jennas flicka Ariana kommit till världen och hon är något av det sötaste jag sett!
- Att blommorna vi köpte från Ikea fortfarande lever! Haha

UTE

- Regn. Jag skulle ha gått på aperitivo med Emma men som det regnar nu blir det nog inte av. Får bli middag här hemma istället.
- Djurplågeri. Tycker det är bra att tre av killarna som misshandlade kaniner (mer på aftonbladet.se) har fått fängelse. Sånt ska inte få tillåtas! Det gör mig så sjukt upprörd.
- Att trots uppståndelsen får ändå inte Gunnel och Arne bo ihop nu när Gunnel behöver extra hjälp. Jag förstår inte argumentet att "han tar någosn plats som är sjuk". För jag menar, eftersom han är frisk nog att ta hand om sig själv, varför kan han inte få bo med sin älskade Gunnel? Personalen behöver inte ta hand om honom, är det så svårt att föra in en till säng? Jag grät seriöst när jag läste nyheten. Tänk er själva att ni bott ihop i 63 år med den ni älskar, sen får ni inte göra det längre. Hemskt!

Erik Grönwall's nya singel


Erik Grönwall har kommit ut med ny singel och den är verkligen underbar! Jag har saknat hans röst. Passande bild då det verkligen känns som en låt man ska lyssna på när man åker bil.

Det har slutat regna vilket är tur då jag snart ska ut på promenad med Theo. Han vägrar gå i regn och jag kan inte säga att jag är särskilt förtjust i det heller. Fast jag stannar inte envist under tak och vägrar gå vidare som en viss prins haha.

I wanna run away with the sun


Bild från lookbook.nu

Hur härlig är inte den här bilden då? Perfekt beach-outfit. Jag vill också hänga vid stranden och lyssna på vågorna. Istället regnar det här i Milano. Vilket försig är okej då det varit soligt och fint hela veckan. Efter regnet är träden och gräset alltid extra grönt. Så idag är det okej men imorgon får det gärna vara fint igen.

Det är förresten bestämt att jag kommer en månad i sommar till Sverige. Från 24e juli - 24e augusti. Ja runt dem dagarna i alla fall. Michele jobbar i juli så han kommer först 30e, men jag och Theo åker tidigare för att få vara i Sverige längre. Men jag kommer även i början på juni när Anna tar studenten. Så mycket Sverige i år! Hoppas vulkanen lugnat ner sig tills dess. Annars tar jag Michele's bil och bilar till Sverige haha.

100423

Dagens humör: Fredagsglad!
Helgens planer: Ikväll kommer Emma hit. Imorgon ska vi till frisören då hon ska färga håret. Sen vet jag inte hur planerna ser ut. På söndag blir det Monzapark om det är fint väder.
Dagens kändisar:

Taylor Swift och Selena Gomez ute med vänner för att bowla. Roligt när kändisar umgås med varandra!

Dagens serie: Vampire Diaries
Dagens låt: Mandy Moore - Crush
Dagens nedräkning: 42 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Brun ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 17 grader och regn

Duellen - Nina vs Anna


Söta Nina lyckades vinna igen. Hon fick 20 röster mot Michelle's 10. Den här gången blir det en vampyrduell. Nina från Vampire Diaries (nytt avsnitt imorgon woho!) mot Anna från True Blood. Så vem väljer du? Vitt som Dobrev eller svart som Paquin?

Jag åkte ur turneringen på 121a plats. Så återigen nöjd! Med tanke på att jag spelar mot över 2000 personer. Mitt mål är att någon gång komma topp 10. Nu ska jag börja med middagen, vi hörs imorgon raringar. Då är det freeedag!

Justin Bieber & Jessica Jarrell - Overboard


Den här låten skrev jag redan om på twitter. Jag älskar den! Går på repeat jämt. Rädd att jag ska tröttna på den men kan bara inte sluta lyssna. Vilken stjärna Justin är förresten, varenda låt på skivan är GRYM! Det enda negativa är att han får mig att känna mig gammal haha.

Spelar freeroll idag med. Går bra igen! Jag vet inte vad det är, men jag spelar som bäst på freerolls. Något man kan analysera. Ska inte skriva för mycket om pokern för ni gillar inte det, men många brukar fråga hur det går. Just nu är första pausen. Vid starten var vi 2247 personer, nu är det 982 kvar. Jag har 14 267 i marker, så klart mer än vad jag brukar ha på första pausen. Är rankad 138a. Nu får vi hoppas att det fortsätter gå bra! Som vanligt skriver jag vid varje break (de är en gång i timmen) hur det går. Ja om jag är kvar förstås.

Update; Andra pausen. Vi är 282 personer kvar så jag är garanterad att vinna pengar. Har 20 050 i marker så än går det bra hihi. Är rankad 139a.

Blogglista


Det var alldeles för länge sedan jag shoppade! Hihi. Förresten skulle det här inlägget ha publicerats klockan tre, men precis när jag var klar råkade jag trycka bakåt. Så jag hamnade på "översikt". Sen när jag gick fram igen var inlägget borta. Så roligt när sånt händer. Speciellt när man skriver långa inlägg.

Hittade den här listan hos
Emelie.

Blogg jag läser först: Hannas, speciellt nu när hon ska föda när som helst. Så spännande!

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Dessies och Amirs

Kändisblogg jag följer: Följer ingen kändisblogg, eller jo Jennifers. Om Malin Åkermans syster räknas som kändis. Grym blogg i alla fall, man blir avis på hennes liv.

Mest kända bloggare jag sett IRL: Jag har sett de flesta kända bloggare och även haft två av dem hemma hos mig (Kenza och Elin "Nevnarien").

Första bloggen jag började följa: Silverfisken, en blogg jag läser än idag. Tyvärr uppdaterar han inte lika flitigt längre.

Bloggare jag beundrar och varför: Egoina, kunna driva med sig själv är en underbar egenskap. Sen verkar hon vara en riktigt härlig tjej också.

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Träffat underbara människor och fått göra roliga saker

Då hatar jag att blogga: När jag inte har något att skriva om och folk tjatar om uppdatering. Som tur är var det ett tag sedan nu

Då älskar jag att blogga: När jag har massor att skriva om och fingrarna flyger över tangenterna

Person/personer som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite extra uppmärksamhet: Jag har flera som kommenterar flitigt, men två av er är Liene och min syster Anna.

Syster & mamma


Bild från
Annas blogg

Jag tycker att den här bilden på Anna och mamma är otroligt söt! Är från Annas studentmiddag, de hade tema "något på N" och Anna var Nanne Grönwall. Hon vann pris för bäst utklädd och nog förtjänade hon det allt. Gå in på bloggen om ni vill se fler bilder.

Alla säger jämt att jag är lik pappa och Anna mamma. Det är inte det att jag tycker pappa är ful (långt ifrån) men han är inte särskilt feminin haha. Men på bilden ovan tycker jag att man ser att jag även är lik mamma.
Eller vad säger ni?

We're gonna dance untill the dancefloor falls apart

Allting från topshop.com

Den här stilen är väldigt populär här i Milano. Överallt ser man snygga cowgirls. Jag vet inte om jag kan bära upp bootsen, eller om jag ens skulle trivas i dem. Men på andra är det förbannat snyggt! Halsbandet vill jag ha då jag alltid varit väldigt svag för bohemiskt.

Nu ska jag ut på balkongen. Det verkar vara lite molnigt men varmt är det i alla fall! Så mycket poker som jag spelar har jag bara hunnit halvvägs i "Living dead in Dallas". Dags att ändra på det. Ciao lovers.

100422

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Dammsuga lägenheten och chilla på balkongen
Dagens kändis:

Vanessa Hudgens kombinerar snyggt kofta med nakna ben

Dagens vill ha: En cappuccino
Dagens låt: Mandy Moore - Only hope
Dagens nedräkning: 43 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 21 grader och soligt, lite moln

Onsdagkväll


Jag avslutade turneringen på 111e plats. Så 5 kronor rikare (haha) men framförallt är jag stolt att jag lyckades komma så långt igen! Med tanke på att över 2000 personer deltog. Imorgon kör jag igen! Dessa freerolls är underbara.

Nu gnäller Theo på balkongen. Tror han ser någon vän nedanför som han vill leka med. Stackaren. Tur att han inte skäller i alla fall. Min lilla prins. Nu har jag förresten inte tid att sitta här. Måste börja med maten!
Vi hörs igen imorgon. Trevlig lill-lördag!

Klänning - Mango
Väska - Pimkie
Armband - Stradivarius
Klocka - Neptune
Ballerinor - Från Venedig

Glöm inte smyckestävlingen

Romantiskt


Bild från lookbook.nu

Så romantisk stil! Vad jag gillar. Hennes hår skulle jag inte säga nej till heller haha.

Spelar freeroll idag med. Det går bra! 2276 personer vid starten, nu är vi 1009 kvar. Jag har 9200 marker och är rankad 233a. Så plats där man vinner pengar men lite högre upp vill jag komma ändå! Fast ja, topp 300 är ändå riktigt bra. Nu är pausen slut, vi hörs senare!

Update; Andra pausen, vi är nu 264 personer kvar så jag är garanterad pengar. Hade 12 000 i marker och så hade jag ess i handen och låg ett på bordet. Så går en tjej all in som gjort det tidigare med halvdanna kort. Men tror ni inte hon satt med två ess? Så jag är nere på 5192 marker. Så istället för att se vilken plats jag är rankad ska jag jobba mig uppåt haha!

Glass och nakna ben


Idag är första gången för i år som jag valt att inte bära tights. Behövs verkligen inte i den här värmen! Så nu hoppas jag att mina vita ben ska få färg. Jag tycker första gången man bär klänning utan tights känns lika naket som första gången i bikini. Tur att man vänjer sig fort. Sen är min kropp mer redo för beach 2010 än vad den var för 2009. Med tanke på att jag gått ner (utan att försöka) 7 kg. Något som jag vet att många av er märkt. Men nu när jag är lycklig igen lär jag gå upp.. vilket jag inte vill. Jag trivs bra som jag väger nu!
Vill förstås inte gå ner mer.

Take the air that I'm breathing, take everything you need from my life


Idag är det riktigt varmt här i Italien, så härligt! Hörde att det snöar i Stockholm, helt sjukt! Glad att vi har 23 grader här istället. Ska nu ut på balkongen igen för att borsta Theo. Det är en speciell borste som tar bort hår, han hårar nämligen som en galning nu! Måste städa soffan hela tiden. Hur klarar ni er som har stora hundar? Theo är liten men ändå är det hår överallt.

Sen blir det att gå ut på promenad! Mysigt värre. Vi hörs senare raringar.

Shower power


Jag badade Theo igår något han tycker är mysigt. Han står alltid så snällt när jag masserar in hundschampoot och lyfter på tassarna när jag ber honom. När jag torkat av honom springer han alltid runt, runt i lägenheten tills han är helt torr haha. Så söt! Sen somnar han i handduken i mitt knä. Mysigt. Hundar ska inte duschas mer än någon gång i månaden då det inte är bra för deras päls. Något veterinären berättade för oss. Så jag och Michele tar till vana att duscha honom när han börjat lukta illa haha. Vilket är var 3e - 4e vecka.

Nu ska jag sätta mig på balkongen innan solen försvinner därifrån!

100421

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Stryka kläder och plugga italienska
Dagens kändis:

Jag har lust att kopiera Nicole Richie's outfit rakt av! Så snygg. Fast jag skulle nog inte passa i Chanel-brillorna.

Dagens önskan: Att det fina vädret stannar till helgen
Dagens låt: Kristinia - Goodbye
Dagens nedräkning: 44 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Hudnära ögonskuggor, svart eyeliner och mascara. Håret i en fläta
Dagens väder: 23 grader och sooool

Vinn valfritt smycke!


Alldeles för länge sedan vi hade en tävling! Denna är i samarbete med juveliasmycken.se
Ni kan vinna ett valfritt smycke från hemsidan (som är värt max 200 kronor) och tävlingen pågår till nästa tisdag. Alltså en vecka precis.

Alla smycken är handgjorda av Julia som äger hemsidan.

Så här gör ni för att tävla:
1. Gå in på
hemsidan och välj ett smycke ni skulle vilja vinna
2. Skriv en kommentar till det här inlägget att ni är med och tävlar och vilket smycke ni vill vinna (namn och artikelnr). Kom ihåg att smycket får max kosta 200 kronor, annars är ni inte med och tävlar. Om ni inte har blogg, skriv mailadress i KOMMENTARSFÄLTET.

Lycka till raringar!

Jag vill bli Sveriges nya pokerstjärna!


Bild från blogg.se's startsida

Gissa om jag blev glad när jag såg tävlingen på startsidan! Anmälde mig direkt haha. Antar att poker-dm spelas på något casino och inte på Internet? Men som tur är kan jag enkelt ta mig till Sverige (ja om vulkanen tillåter). Vore så himla roligt om jag fick bli en av dem tio! Då får man vara med i poker-dm och blogga därifrån - och få betalt för det. Kan inte bli mycket bättre. Så ni får gärna hålla tummarna för mig hihi.

Vill du bli veckans blogg?


Ny vecka betyder ny chans att bli veckans blogg. Ni nominerar er själva eller någon ni tycker förtjänar att vinna. Sen väljer jag någon som blir veckans blogg. Detta blir senare i veckan eftersom det tar tid att gå igenom era bloggar. Förresten, ikväll kommer en smyckestävling! Det får ni inte missa eftersom det var evigheter sedan jag hade en tävling i bloggen.

Var nyss ute på promenad med Theo. Idag är det varmt! Jackan var helt i onödan. Satte mig på en bänk och njöt av solen i ansiktet. Hade gärna stannat längre, men nu ska lägenheten städas!

You mean the world to me even though you might be crazy

Allting från netaporter.com

Så här somrigt och fint hade jag gärna klätt mig idag. Net-a-porter råkar förresten vara Hilary Duff's favoritbutik på nätet. Bara så ni vet.

Janina messade precis och undrade om jag ville följa med henne och sola. Är väldigt lockande verkligen men tyvärr har jag alldeles för mycket att göra här hemma. Efter en fyratimmars pokerturnering igår har jag hamnat efter med hussysslorna. Disken väller över, det ligger prylar överallt... och jag behöver en dusch! Haha
Men är det så här fint senare i veckan hänger jag gärna med och solar. Fy vad härligt! Hoppas jag även hinner sitta en stund på balkongen idag. Men först måste jag bli klar med allt. Jag är som Pippi, sätter regler på mig själv och bestraffar mig själv haha!

Angående pokern. Jag har insett vilka två första kort som är världelösa för mig. Kung och ess tillsammans. Jag vinner aldrig med dem! ALDRIG! Däremot går det mycket bättre om jag har ess och sjua tex. Som nyss spelade jag sit&go och det gick riktigt illa. Jag fick verkligen värdelösa kort och hade inte mycket att jobba med. Sen hade jag otur där jag förlorade mycket av mina pengar. En knekt på bordet och jag hade två i handen, woho triss! Men så sitter någon annan jävel med sista knekten och så en sexa. Som fanns på bordet. Full house. Men tillbaka till kung och ess. Jag var tvungen att gå all in för att jag hade så lite marker (600) och hade största blind (600). En annan gick också in. Jag hade kung och ess. Hon hade fyra och sju. Det såg bra ut fram till turn (sista kortet), tror ni inte att det kommer en sjua där eller? Hon vann och jag åkte ut. Skit. Haha

100420

Dagens humör: Trött men på bra humör
Dagens planer: Blir en lugn tisdag
Dagens kändis:

Miley Cyrus i en enkel men snygg outfit

Dagens serie: Gossip girl
Dagens låt: Miley Cyrus - The climb
Dagens vill ha: Våfflor!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret utsläppt, självlockigt
Dagens väder: 22 grader och sooool

Bebis är här!


Jag har glömt att berätta att bebis är här! Jenna födde dottern Ariana lördagkväll och allt ska ha gått bra. Jag har sett bild på tösen och hon är bara för söt!

Jag fotade Jenna när jag var i Sverige och när jag åker i juni igen så får jag träffa lillflickan! Vad jag längtar. Sen ska det förstås bli jätteroligt att träffa Jenna igen också.

Sitter nu och spelar en freeroll. Idag går det riktigt bra! Vid starten var det 2387 personer, nu är vi 1005 kvar. Jag har 11 670 i marker och är rankad 195a. 300 personer vinner pengar så jag hoppas det fortsätter gå så här bra!

Update; Andra pausen! Vi är bara 276 personer kvar så jag är garanterad att vinna pengar hihi. Härligt det när man får spela gratis. Har 15 580 marker och är rankad 147a. Känns toppen!

Update 2; Ny pause! Jag är fortfarande kvar i turneringen, helt sjukt jag har spelade sedan kvart över fyra haha. Jag som skulle duscha innan Michele kom hem. Vi är 108 personer kvar nu. Jag har 22 438 marker och är rankad 76a. Stolt över mig själv!

Inte lätt att vara ödmjuk när man är överlägsen


Jag och Michele hade wii-kväll i lördags, riktigt roligt! Speciellt med tanke på att jag satte fyra strike på raken när vi bowlade. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller Michele haha. Striiiike! Another one!! Again!!
Så lät jag ungefär haha.

Ni ska få fler foton från wii-kvällen, sen även två från igår när vi var hos Michele's farmor och farfar. Men nu ska jag ut i solen på balkongen. Underbara väder.

100419

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Plugga italienska och tvätta kläder
Dagens kändis:

Mary- Kate Olsen snygg i grönt

Dagens lunch: Tonfisksallad, så gott!
Dagens låt: Mandy Moore - Cry
Dagens nedräkning: 46 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 22 grader och sooool

Godmorgon söndag


Igår gjorde vi fiskpinnar och potatis till middag, lyxigt va? Haha. Det var första gången Michele fick pröva mina fiskpinnar och han sa att de var dem godaste han ätit hihi. Antagligen för att hans mamma lagar i ugnen och jag på stekpannan. Jag tycker att de får en krispigare smak i stekpannan. Sen går det fortare också, klart på fem minuter.

Blev inget objektiv igår. Mannen som jobbar i Canon butiken har fått helt fel intryck av mig haha. När jag sa att jag var intresserad av att köpa ett nytt objektiv började han direkt prata om Canon's L collection. Som alla som kan kameror vet innebär Canon's finaste objektiv och absolut dyraste. Med tanke på att jag köpte Canon 7D förra veckan och hade Theo under armen igår har han fått intrycket av att jag är en snorrik tjej som kan spendera mina pengar hur som helst. Vilket inte är riktigt sant. Dumma är att jag vågade inte säga att jag var ute efter ett billigare objektiv. Jag sa bara "ja men då får vi komma tillbaka nästa vecka när objektiven kommer".

Blir nog köp av objektiv i Sverige istället. Antingen titta begagnat genom blocket eller kolla pricerunner, där man direkt hittar billigaste objektiven. Gäller också att veta vilket man ska köpa. Men det löser sig.

Idag ska vi först hem till Michele's farmor och farfar och sen hem till hans föräldrar för middag. Därför lär det bli väldigt dåligt med bloggning idag, bara så ni vet!

Freeroll innan lunch


Jag spelar freeroll igen, där man kan vinna pengar men inte behöver spendera något. Eftersom att det är morgon är potten mindre. Jag är van vid 3000 - 5000. Men nu är det bara 250 kronor. Men så är det färre personer som spelar också. Vid starten var vi 920 personer, nu är vi 344 kvar. Pause just nu därför jag passar på att blogga. Det går bra för mig så vi får se om jag vinner lite småpengar. Det är 100 som vinner, men framförallt spelar jag dessa freerolls för att bli bättre på spelet. Sen för att det är så förbannat kul!

Efter lunch får ni frågestunden där jag och Michele svarar på varandras frågor. När jag hinner lägga upp. Väntar på att han ska skicka sina svar till mig, jag är redan klar.

Update: Åkte ut på plats 253 vilket är helt okej. Bara att försöka igen! Fast inte idag, har inte tid.

Godmorgon!


Idag känner jag mig sexig i min disney t-shirt och shorts haha. Jag tror att Michele älskar mina sovkläder, mjau!

Idag blir det att handla mat som vanligt när Michele kommer hem från jobbet. Han jobbar alltid halvdagar på lördagar. Sen blir det att åka till veterinären för att boka tid för vaccination, blir antagligen nästa lördag. Efter det vill jag se vad Canon butiken har för objektiv. Om det finns några i bra pris. Då blir det köp! Kvällen har vi inte bestämt vad vi ska göra ännu. Om det blir lugnt hemma eller om vi drar ut för någon drink. We'll see.
Hoppas ni får en fin lördag!

Inne- och utelista nr 50


Bild tagen i fredags

INNE

- Att det nu är så varmt att jag kan sitta utomhus och blogga, alldeles lovely!
- Magnum Classic. Det har alltid varit min glass-favorit och att man kan få fyra för 25 kronor här i Italien är inte dumt alls.
- Poker. Jahaaarå! Speciellt freerolls.

UTE

- Hur dammigt det är här i Italien. Jag får damma av vårt vardagsrumsbord VARJE DAG
- Mitt Internet. Det lever sitt eget liv.
- Att det inte finns plats i den här lägenheten för en fotostudio haha

Imorgon kommer svaren på frågestunden där jag och Michele ska svara på varandras frågor för att se hur mycket vi kan om varandra! Det blev en lång mening. Trevlig helg!

Fredag betyder fint vin


Den här står och väntar på mig och Michele i kylskåpet. Hans mamma var snäll och gav oss två flaskor. En delade vi igår för att fira 22 månader, den andra dricker vi i kväll för att fira... helg! Haha

Jag har ju inte varit så förtjust i partypoker, men nu har jag börjat förstå hur man ska spela där. Börjat gå riktigt bra! Som tidigare idag kom jag tvåa av tio och vann 16 kronor.

Nu har jag chansen till mer pengar. För jag såg att de har gratis turneringar varje dag så kallde freeroll.
En går varje dag kvart över fyra där man spelar gratis men kan vinna 500 kronor om man skulle komma etta!
I potten ligger det totalt 3000 kronor. Jag spelar just nu och pausen tog precis slut så måste skynda att skriva det här inlägget. Vi är många som tävlar. Vid starten var det 2084 personer, nu är det 853 personer kvar. Det är 300 personer som vinner pengar. Just nu går det riktigt bra så jag har en chans!

Update; Åkte ut på plats 681. Hade två par med dam och tia så gick all in. Men så var det en jäkel som fick triss. Men jag är mer än nöjd med min insats ändå! Kommer fortsätta att köra på freerolls. Himla bra sätt att bli bättre på spelet, man slösar inga pengar och har man tur så vinner man istället.

Skådespeleri måste vara ett roligt yrke


Jag har precis sett på extra materialet av New Moon där de visar hur de gjorde filmen. Jag blir alltid så sugen på att bli skådespelerska när jag ser sånt. Det verkar otroligt roligt! Jobba med fantastiskt talangfulla människor och ingen dag är den andra lik.

Men däremot kan jag inte tänka mig att vara det när jag är i ett förhållande. Jag menar, hur klarar skådespelare av svartsjukan? Jag skulle dö om jag såg Michele i en kyss-scen eller kärleksscen tillsammans med en annan tjej. Även om man vet att det inte finns några känslor och det var 50 andra där när scenen gjordes. Det måste ju vara himla skumt.

Jag tror att jag skulle kunna vara en bra skådespelerska, faktiskt. För jag har aldrig haft problem med att driva med mig själv bland folk och spela roller. Ni skulle se mig i gymnasiet. Satt jag på en tråkig lektion kunde jag be Johanna och Emma titta på mig medan jag gick fram till någon annan i klassen för att jävlas. Typ undra varför personen inte ringde dagen innan eller om vi kunde gå på maskeradfest samma kväll. Där alla skulle klä ut sig till grisar. Typ. Jag antar att man måste vara lite udda för att vara skådis haha.

100416

Dagens humör: Fredagsglad!
Helgens planer: Ikväll blir det chill, imorgon ska jag köpa nytt objektiv och boka tid hos veterinären för Theo. Vaccination. På söndag om det är fint väder drar vi till Monzapark
Dagens kändis:

Vanessa Hudgens i en riktigt söt outfit

Dagens serie: Vampire diaries
Dagens låt: Savannah Outen - If you only knew
Dagens dröm: Jag drömde att jag och Cissi träffade Nicole Richie och hennes dotter Harlow. De var hur rara som helst!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 18 grader och sooool

Duellen - Nina vs Michelle


Ny duell! Nina vann över Agnes med 21 röster mot 10. Den här gången möter hon Michelle. Båda två har valt att kombinera rött med svart. Men vem lyckas bäst? Dobrev i röd klänning eller Trachtenberg i röd kavaj?

Nu ska jag stänga ner här och dona och fixa i köket. Vill göra det fint inför att Michele kommer hem. Så blir det att fira 22 månader med god mat och filmen New Moon. Blir tredje gången jag ser den, can't wait!

Torsdag


Jag känner mig duktig som lägger upp två outfits två dagar på raken hihi.

Jag har förresten bytt pokersida. Jag älskar pokerstars, det är snyggt uppbyggt och jag trivs helt enkelt. Men pga Italiens alla dumma och onödiga regler så är det svårt att föra över och ta ut pengar därifrån. Jag fick höra att partypoker har ett lättare system och det har dem garanterat. Man behöver ingen mellanhand när man för över pengar och sen behöver jag bara göra en kopia på codicie fiscale eller hur det stavas. På pokerstars behöver jag även fixa italienskt ID, vilket jag försig ska göra på lördag. Men det är just mellanhandeln Neteller som jag inte klarar av. De ska bara bråka med mig hela tiden.

Hur som helst. Har hunnit spela på partypoker två dagar nu. Måste säga att när man spelar för 5 - 10 kronor så är det verkligen nybörjarnivå. Vilket gör det svårt för mig. Jag är så van vid pokerstars där man måste läsa människor. Alla är olika, vissa spelar aggressivt och andra spelar bara sina bästa kort. Vissa försöker få det att verka som att de har dåliga kort, andra går all-in hela tiden. Jag lärde mig att avgöra hur människorna spelade och på så sätt veta hur jag skulle slå tillbaka.

Men på partypoker, alla spelar likadant! Antingen bluffar de eller så spelar de aggressivt med bra kort. Varenda en har samma taktik! Vilket inte ger mig andra val än att vänta på bra kort och då tjäna på deras spelande. Men jag får nästan aldrig bra kort på partypoker! Hela tiden låga, i olika färger och sällan par. På pokerstars hade jag bra kort i alla fall vart fjärde spel, och då riktigt bra kort! Irriterande när man plötsligt får kung och så en sjua, men så går någon jävel all in så har man inte så bra kort i alla fall. Ooops nu börjar det bli för mycket pokersnack på en blogg som inte läses av pokerfans... Hur som helst, jag har börjat lära mig hur jag ska spela mot partypokersfolket. De är väldigt lätta att läsa.

Men nu blir det att dammsuga lägenheten!

Topp - BikBik
Halsband - Stradivarius
Armband - Glitter
Shorts - Pull & Bear
Sandaler - H&M

Ny header


Jag har gjort en ny header, tryck F5 om ni inte kan se den. Kände att det var dags att byta och funderade först på att göra en helt ny. Men jag gillar hur den är uppbyggd så slutade med att jag bara bytte bilderna. Hoppas ni gillar.

Var precis ute på årets mysigaste promenad med Theo. Det är inte bara varmt och soligt utan de har klippt gräset i parken och doften av det är verligen somrigt. Hade lust att ta med en filt och ligga där hela dagen. Hade gjort det om det inte var för att man blir alldeles uttittad. Istället ska jag sätta mig på balkongen med min bok.
Vi hörs senare!

Veckans blogg och hjälpa läsare


Den här gången är det en läsare utan blogg som nominerat en blogg hon gillar. Den är skriven av Elin som jobbar som au pair på Long Island, New York. Jag har varit au pair själv så tycker om att läsa bloggar om folk som varit med om liknande. Sen vem vill inte se hur livet kan vara i en av världens populäraste drömstäder?
Här hittar ni hennes blogg!

Jag passar på att hjälpa två läsare i det här inlägget. De har sökt till en talangjakt och genom att kika på klippet nedan så får dem fler röster! Då den med flest sidvisningar vinner om jag förstått det rätt. Därför vill de helst inte att ni kikar på de andra klippen från talangjakten, vilket man kan förstå. De sjunger Taylor Swifts låt "Love song" och är riktigt duktiga! Bara 14 år gamla.

Summer and fashion


Allting från topshop.com

Länge sedan jag la upp en önskeoutfit. Den här tyckte jag mycket om. Har förresten precis suttit på balkongen med Theo i knäet. Har läst min fotobok och fått stort sug att skaffa fotostudio. Sååå dyrt är det inte. Men ja... det finns inte riktigt plats tråkigt nog. Får utnyttja Birgittas istället när jag är på besök. Tillexempel ska jag fota Anna i sina studentkläder dagarna innan studenten. Ska bli roligt!

Nu till ett problem. Jag gjorde ett videoinlägg med nya kameran när farfar och Ingrid var här. Men jag kan inte få över klippet till datorn. Med digitalkameran är det bara att föra över på samma sätt som med bilderna. Men det vill sig inte. Någon som vet hur man gör? Jag har en Canon 7D.

100415

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: En längre promenad idag med Theo till Monza centrum
Dagens kändisfamilj:

Nicole Richie hämtar upp söta dottern Harlow från sin danslektion

Dagens finaste: Jag och Michele har idag varit tillsammans i 22 månader, ett år och tio månader
Dagens låt: Muse - Uprising
Dagens vill ha: Mammas frukost
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 16 grader och soligt, lite moln

Onsdagkväll


Har suttit och läst boken Living dead in Dallas (true blood boken nr 2) på balkongen. Riktigt mysigt! Är verkligen glad över att vi köpte bord och stolar dit. Nu vill man aldrig mer vara inomhus hihi.

Så här klär jag mig idag. Nu ska jag börja med maten. Har inte så många ord så istället för att prata en massa strunt tänker jag istället säga trevlig kväll! Vi hörs igen imorgon.

Jacka - Levi's
Klänning - Vero Moda
Halsband - Pimkie
Ballerinor - Köpta i Venedig

Solnedgång i Monza


Jag fotade lite från balkongen igår när solen gick ner. Helst vill jag fotografera solnedgång på en strand. Man kan få riktigt fantastiska foton, något jag aldrig har testat. Blir väldigt svårt här i Milano tyvärr. Men en dag ska jag få göra det. Nästa solsemester?

Jag och Michele vill åka utomlands i sommar. Vi hade det så himla mysigt i Venedig och en vecka med bara honom vore verkligen guld. Då gäller det att någon kan passa Theo. Jag har också tänkt att vi skulle kunna åka någonstans här i Italien. Fina stränder och platser finns bara några få timmar bort. Men vi får se hur det blir.

Kommer in senare med dagens outfit!

Theo och jag


Jag tog den här bilden på mig och Theo precis och tyckte att den var så himla mysig. Kärlek.

I helgen blir det förresten att köpa nytt objektiv. På Canonbutiken, där jag köpte min 7D är personalen underbar. Sen vill man väll hålla god kontakt med någon som köper en kamera för 15 000 kronor också... Han som äger butiken berättade att de säljer objektiv begagnat också. Fotografer är väldigt försiktiga med sin utrustning och man kan få objektiv till riktiga fyndpriser, trots att de verkar helt nya. Underbart! Så jag ska se vad de har för utbud. Ska även få blogglön snart men är inte helt hundra på hur mycket jag får. Blir det mer än vad jag räknat med så blir det även att köpa batterigrepp. Sen vill jag ha extern blixt och polariseringsfilter också. Men ja, vissa saker kommer få vänta. Annars blir det ingen mat på några veckor hehe.

Bra start på dagen


Jag har suttit ute på balkongen och läst min Texas Hold'em for dummies bok. Det var så varmt i solen att det slutade med att jag satt och läste i t-shirt och shorts. Så härligt! Det bästa är att gå på promenad med Theo när det är så här fint väder. Ni ska se hur glad han blir, nästan studsar fram. Är det fint väder i helgen blir det Monzapark, det kommer han att gilla. Bara jag som tycker det är jobbigt när det är så mycket andra hundar, men det ska nog gå bra. Gjorde det förra sommaren. Kameran följer förstås med också.

100414

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Storstäda lägenheten
Dagens kändisar:

Bilderna på MK (i svart) och Ash (övriga tre) är från brittiska Glamour

Dagens nedräkning: 51 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens låt: Alex Baroni - Cambiare
Dagens vill ha: En modell att fota i parken
Dagens smink och hår: Guldaktig ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 18 grader och sooool

Plånboken var inte stulen!


Anledningen till att jag inte har bloggat sedan klockan tre är för att strax efter att jag publicerade förra inlägget så slutade Internet att fungera. Det fortsatte krångla hela eftermiddagen så jag gav upp och strök kläder istället.

Mamma ringde mig förresten för någon timme sedan. Hon berättade att de ringt från polisen i Haninge och berättat att de hade min plånbok! Så den blev visst inte stulen i alla fall utan någon snäll själ måste ha hittat den och lämnat till italienska polisen. Hur den kom därifrån till Sverige vet jag inte, jag har ju polisanmält den här i Italien och då mitt visa fanns inuti borde min italienska adress ha kommit upp på skärmen när de kollade upp kortet. Men det spelar ingen roll, bästa är att den har kommit fram! Både ID och Visa låg kvar i. Nu har jag ju ny plånbok och bankkort, men däremot ska det bli underbart att få mitt ID tillbaka. Gissa om det är pinsamt att gå på krogen med pass. Jag skulle annars ha fixat nytt ID i juni men nu slipper jag det. Plånboken är superfin från designern Jil Sander. Men då jag köpt en ny från Guess funderar jag på att sälja Jil Sander plånboken för drygt en hundring. Den är värd 1700 kronor så om någon är intresserad är det bara att höra av sig!

Sol i parken


Valde att ta med kameran till parken, har ju inte hunnit fota så mycket med min 7D ännu, hoppas på att hinna med en massa i helgen hihi. Vore roligt med en session. I Sverige var det lättare, då kunde jag bara dra med mig Anna ut. Så får väll bli Michele i helgen! En hel dag så jag hinner vänja mig vid nya kameran och ta en massa fina foton. Vore lovely.

Vunnit min första pokerturnering!


Theo njöt verkligen i Ingrids famn. Men vilken hund gillar inte att bli kliad? Hihi

Idag är jag på bra humör! För första gången har jag kommit etta i en pokerturnering. Jag har vunnit pengar sex gånger tidigare, men aldrig kommit först. Jag tycker att heads-up är svårt att spela, när man är två personer kvar. Så det är där jag brukar falla. Men idag lyckades jag vinna! Spelade bara en liten turnering då motståndet är tuffare på dagtid. Vi var nio personer som alla spelade för fem kronor. Det spelar jag nästan alltid för eftersom det inte är så farligt att förlora. Vann 20 kronor och har även tjänat ihop väldigt mycket poäng. På pokerstars får man poäng varje gång man vinner pengar. Snart har jag tillräckligt mycket för att få tillbaka de 100 kronor jag satte in på kontot! Not bad at all.

100413

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Plugga italienska och stryka kläder
Dagens kändis:

Ashley Olsen i en vårig och fin outfit, bärandes på en hund

Dagens nedräkning: 52 dagar tills jag åker till Sverige
Dagens låt: Agnes - Love me senseless
Dagens vill ha: Anna och Steffi här i Italien så att vi kan spela Mario Kart haha
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 16 grader och sooool

Wiho Maria äger haha

Tänkte bara komma in och berättade att jag spelade en till turnering, poker har verkligen stigit mig åt huvudet. Sen är det lättare motstånd på kvällen.

Jag gick in med 5 kronor, 27 spelade och jag kom tvåååååa!! hihi 40 kronor in på kontot. Fan vad rik jag är
Haha nej men jag är glad att jag kom tvåa av 27 spelare.

Fina farfar


Fotad med Canon 7D

Världens bästa farfar på bild från när han och Ingrid var här för lunch och wii spel igår. Fler bilder får ni imorgon!

Två timmar blev det att spela pokerturnering och jag slutade på plats 93 av 355. Det var lite synd. För det gick väldigt bra första timmen. Men när man blir färre så blir det också färre bord så jag blev förflyttad. Man betalade 1 euro (drygt 10 kronor) så får alla 2000 euro att spela för. Sen blir man betald efter rankningssystem. 54 personer vann pengar. Komma etta hade inte varit helt fel, då hade man vunnit motsvarande 580 kronor. Hur som helst, när jag förflytades till det andra bordet fanns det tre killar som alla hade fått ihop mellan 10 000 euro - 38 000. Dessa spelade hela tiden aggresivt. Jag skulle vara tvungen att gå all in när jag bara såg mina två första kort vid varje spel. Blev galen! Så jag fick helt enkelt vänta på bra kort. Efter tjugo minuter av att slänga kort jag normalvist skulle ha spelat med fick jag två kungar. Självklart var det någon av idioterna (sorry) som satsade över 3000 så jag fick gå all in. Det stod mellan mig och en av killarna som hade ett ess och en tia. Så ganska bra såg det ut ändå, oddsen sa att jag skulle vinna. Men självklart kom det ett ess helvete på bordet och jag åkte ut.

Bättre lycka nästa gång Björklund.

Vill du bli veckans blogg?


Ny vecka vilket också betyder att en ny person har chansen att bli veckans blogg! Anmäl dig själv eller någon blogg du gillar så väljer jag en senare i veckan som blir veckans blogg.

Det är konstigt hur vädret kan förändras. I lördags hade vi 25 grader, riktig sommarvärme! Sen igår gick det ner till 12. Hur kan det ändras så otroligt på en dag? Idag är det 16 och soligt vilket är behagligt. Var skönt att gå ut på promenaden med Theo. Är det fint väder på söndag blir det stranden för min och Michele's del. Ligger en fin två timmar bort med tåg som kostar 200 kronor tur och retur. På två timmar kommer man till paradiset för väldigt lite pengar.. så jag hoppas att det blir fint väder!

100412

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Plugga italienska och spela poker
Dagens kändis:

Ashley Olsen i en ovanligt färgglad outfit, här tycker jag att hon är väldigt lik systern sin

Dagens serie: Gossip girl
Dagens vill ha: Extern blixt till nya kameran
Gårdagens roligaste: Jag spelade poker för tio kronor och kom trea, vann 16 kronor hihi
Dagens smink och hår: Osminka och håret i en knut
Dagens väder: 16 grader och soligt, lite moln

Min nya kärlek!


Åh ni anar inte hur lycklig jag är nu! Det bara sprudlar om hela mig hihi. Har nämligen köpt Canon 7D nu och är supernöjd. Efter att ha testat Birgittas kamera i Sverige har jag inte kunnat tänka på något annat. Tack vare att jag fått ärva mycket pengar hade jag råd med den. Hade även tur. Eller ja.. vi börjar från början.

Jag och Michele har gått runt i fem olika butiker utan resultat. Antingen sålde de den bara med objektiv (jag ville bara ha kamerahuset eftersom jag redan har objektiv som fungerar. Kameran med objektiv hade gått på 19 000 kronor annars vilket hade varit alldeles för dyrt.) Redan innan vi åkte iväg undrade Michele varför jag inte var gladare när jag skulle få köpa kameran jag tjatat om. Men jag svarade "jag har en känsla av att vi inte kommer hitta den någonstans. Det enda sättet jag kan köpa den är om vi finner en Canon butik." Varför jag hade den här känslan visste jag inte. Speciellt med tanke på att Michele sa att det inte finns någon Canon butik i Milano, men jag hade ändå känslan kvar hela dagen. Så när vi var på väg hem, gett upp efter flera timmars letande och fått nej av många. Ja vad finner vi då? En canon butik!! Helt jäkla otroligt. Så vi går in och möter en otroligt trevlig farbror. Han berättar att alla tyvärr blivit sålda. De har bara en, men den vill jag nog inte ha för att den blivit använd. Vill ni veta hur mycket? Jo han hade gått ut och testfotat med den dagen innan då han varit nyfiken på den. Det var allt! Kameran såg helt ny ut och det var den nästan, han hade tagit drygt 100 bilder med den. Kamerahuset här i Italien kostar egentligen 16 000. Men då den var "begagnad" fick jag den plus ett 4 gb minneskort för 14 700 kronor! Jag var som på moln. Har testat den nu här hemma och fått några riktigt fina foton. Så räkna med bildregn i framtiden!

Nu sitter vi och dricker rosé här på balkongen. Men snart ska vi dra och möta farfar, Ingrid och Jenny för middag! Min faster Jenny bor nämligen också här i Milano för er som inte visste. Och farfar och Ingrid är här på besök. Självklart följer nya kameran med. Vi hörs imorgon raringar!

Frukost utomhus


Jag älskar att vi har bord och stolar utomhus nu. Underbart att kunna njuta av frukosten i solen. Om det inte var för att jag måste ta en dusch nu skulle jag gå ut och sätta mig där tills lunchtid. För sen blir det en massa att göra. Först handla mat, sen var det något Michele sa att vi var tvugna att göra... minns inte. Efter det blir det i alla fall att köpa Canon 7D wooohooo. Den kostar bara lite mer här än i Sverige så det blir köp. Bara kamerahuset, objektiv har jag redan. Sparar 4000 kronor på det och då kan jag istället köpa ett billigare objektiv som är bättre än det som följer med.

Förresten! Jag spelade en till pokermatch nu på morgonen (jag vet jag är farligt beroende) och kom tvåa igen! Det går ju riktigt bra nu. Tycker inte det bara handlar om att jag får bra kort, för det fick jag inte hela tiden. Utan jag har hittat en bra taktik och sen blivit bättre på att läsa andra människor och räkna odds. Love this game!
Några fler vinster och jag går från att spela för 5 kronor till 10. Ska även beställa boken winning at Internet poker for dummies. Långt namn. Texas hold'em for dummies har jag nämligen snart läst ut och den var riktigt bra! Och där rekommenderar de den andra just för oss som föredrar att spela över Internet.

Rosor och orchideer


Det här är blommorna Michele gav mig igår. Jag hade blivit så förvånad och glad på samma gång. Han har verkligen varit romantisk den senaste tiden hihi. Däremot hade jag en jobbig dröm om honom inatt. En kille gjorde mig osynlig så att ingen kunde se mig vilket jag tyckte var oerhört jobbigt. Jag sa till Michele att han kunde gå vidare utan mig för vem vill ha en tjej de inte kan se? Men han sa att det alltid skulle vara jag. Sen fick jag för mig att smyga till hans jobb eftersom han ändå inte kunde se mig, och då satt han med två tjejer i knät. När han kollade upp kunde han plötsligt se mig och såg skamsen ut, då kastade jag förlovningsringen på honom.
Som tur var när jag vaknade så skulle han precis gå till jobbet. Så jag berättade om det jag drömt och han kysste mig och sa att sådant bara kan hända i drömmar. Så nu mår jag bättre!

Förresten angående pokern igår. Inlägget fick mig att lugna ner mig så jag spelade en ny omgång. Hade fortfarande flyt så kom tvåa! Happy me. Får hoppas det håller i sig då tänker jag börja spela för tio kronor eller mot fler motståndare.

JAG HATAR MITT KUK INTERNET!!!

Fy fan vad sur jag blir!!!
Jag fick lust att spela poker nu på kvällen så jag gjorde det. Satsade 5 kronor så det är absolut inget att gråta över. Vi var nio personer, när man spelar för så här lite pengar och är få tjänar man inte mycket. Jag spelar endast i lärande syfte. Tredje personen får 7 kronor (det jag vann igår) tvåan 10 och ettan 20 kronor.

Men grejen var att det gick sjukt bra för mig. Jag sa att Michele för med sig tur. Jag ledde av alla nio, stort. Jag fick rätt kort eller valde rätt beslut. Folk åkte ut och plötsligt var vi bara fem personer kvar, jag hade fortfarande mest pengar kvar. (Man börjar med 1500 euro som alla får, jag hade 3500 när vi var fem kvar)

Det kändes riktigt bra, jag hade flyt. Men vad händer? Jo mitt jävla Internethelvete slutar fungera!!! Så jag blev tvungen att stänga av datorn. Då jag kör turbo går allting väldigt fort. Jag är kvar i spelet men insatserna blir högre och högre för var fjärde minut. Så när jag kom tillbaka hade jag förlorat 2000!!! Och jag var helt efter, hängde inte med alls vad som hände och ja... jag åkte ut som femte person. Så jävla surt!! Det handlar inte om pengarna alls. Utan just om att jag hade sånt jäkla flyt. Jag vet att jag hade kommit etta eller tvåa. Jag bara vet.

Kan man ringa 3 och mordhota? Nä? Äsch jag tar ett glas vin och försöker lugna ner mig istället.

Dagens bästa: Michele kom hem med blommor till mig. Bara för att. Han är bäst.

Fyra att välja mellan


Här är de fyra outfiten jag lagt ut den senaste tiden, vilken är din favorit?

Angående fredagsfrågorna, det var många som började undra om jag och Michele planerar att skaffa barn. Så är inte fallet. Det handlar bara om att vi båda två är sugna och har pratat smått om det. Men, det var instabilt för inte så länge sedan mellan oss och bara för att det känns bra just nu är det ett alldeles för stort beslut att ta. Sen handlar det också om att jag vill stå på båda fötterna på jorden innan jag vill försöka bli gravid. Att ha barn är ett väldigt stort ansvar, jag avundar er som klarar det på egen hand eller utan ordentligt arbete. Det är starkt. Men själv vill jag nog komma underfund med vad jag vill göra med mitt liv och få ett bra arbete. Sen blir det barn! Men jag hoppas att det ändå handlar om 1 - 2 år från nu. Jag vill vara ung, och jag har sådan enorm längtan. Det har vi båda två. Men vi är också ansvarsfulla och vet vad som är bäst. Så nu vet ni det!

Sen det här med att jag inte vill ha barn här i Italien. Jag vill det, men jag tror ändå att en uppväxt i Sverige egentligen är bättre. Det fungerar bättre med våra skolor, tillexempel går man från att man är 6 år i skolan från halv nio till halv fem varje vardag här i Italien. Något jag tycker är extremt. Sen är det mycket droger och skit i Italien. Men med en bra uppfostran kan man nog komma ifrån sånt ändå. Hoppas jag. Hur som helst, det där ligger i framtiden!

Busfrö i farten


Jag tog foton på Theo när vi var på balkongen tidigare idag. Lättare sagt än gjort med tanke på att han aldrig ville vara still. Men den första gillar jag! Snacka om att fånga rörelsen hihi. Synd bara att jag inte fick med hela kroppen.

Typiskt jag som hade tänkt göra mig fin för att det är fredag. Tog på mig linserna tidigare idag och gick för en stund sedan för att fixa sminket. Vad märker jag då? Jo mitt högra öga är blodrött. Så det var bara att slänga linserna som börjat bli för gamla (skulle ha bytt igår) och på med glasögonen. Så fulfredag alltså.
Tur att min klänning är fin!

Summertime


Foto från lookbook.nu

Hatt och rayban, vilken underbar kombination. Ja det plus sommar och gräs. Här känns det som sommar och jag sitter och funderar på vad jag kan klä mig i idag. Sommarklänning kanske? Och en jeansjacka? Åh jag älskar den här tiden på året. Man kan inte vara annat än på strålande humör!

Nu ska Theo få mat och sen blir det en långpromenad. Ska nog sätta mig i solen och låta honom strosa runt, så länge det inte är några andra jobbiga hundar där. Vissa är mysiga, andra är jag nästan rädd för. Folk släpper lös hundar även när de inte har kontroll över dem. Sånt stör mig något enormt.
Kommer in med fredagsfrågorna senare!

Sushi and the perfect man


Igår hade jag och Michele en riktigt mysig kväll, jag kände mig nästan nykär! Underbart när man har sånna stunder ihop. Han kom hem med hur mycket sushi som helst som vi mumsade i oss. Det är verkligen en drog den maten. Måste även säga att sushin här i Italien är godare än i Sverige. Kungshallarnas var god, men för varm. Det ultimata är att äta kall sushi och sen dricka te efter. Men nu hade vi inget te.

Efter middagen såg vi på filmen The perfect man med Hilary Duff i huvudrollen. Riktigt mysig film och jag är glad att Michele gillade den. Han kan verkligen se allt, från kärleksfilmer till skräck och action. My perfect match.
Nu ska jag läsa i min fotobok! Digital fotografi, andra boken.

100409

Dagens humör: Fredagsglad
Dagens planer: Ta det lugnt och sen blir det myskväll med Michele
Dagens kändis:

Ashley Olsen i snygga brillor

Dagens serie: Vampire Diaries
Dagens vill ha: En strand i närheten
Helgens planer: Imorgon ska jag förhoppningsvist köpa Canon 7D. Sen på kvällen blir det att gå på restaurang med farfar, Ingrid och Jenny. Söndag blir lugnt.
Dagens smink och hår: Guldbrun ögonskugga, svart eyeliner och mascara. Håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 21 grader och sooool

Jag vann precis pengar på pokerspelandet!


Jag vill visa er en massa foton från Sverige men eftersom jag väntar på att Anna ska föra över dem så får vi ta det en annan gång. Här är i alla fall två foton som gick att föra över. Det är från när jag, Anna och mamma var på Stockholm Ice. Innan showen började tog vi varsitt glas cider och satt och pratade. Riktigt mysigt! Även om jag surade över att jag behövde visa leg haha. Det känns som att ju äldre jag blir desto oftare måste jag visa. Folk säger att jag ska det som en komplimang men då känner jag mig ännu äldre. Jag vill vara i den åldern då man längtade tills man blev äldre... Inte minnas de bra åren haha. Nejdå.

Hur som helst. Jag är på jättebra humör! För jag har äntligen vunnit pengar på pokerspelandet hihi. Har inte spelat med riktiga pengar på säkert två månader men igår började jag igen. Orkar nämligen inte med turneringar för de kan ta 4 - 5 timmar. Men testade på sit & go. Då bestämmer man själv hur många man vill spela med. Jag kör de man är nio spelare och då tar det max en timme, beroende på hur länge man håller sig kvar. Alldeles perfekt. Jag kom fyra både igår och tidigare idag vilket var riktigt irriterande, eftersom 1, 2 och 3 vann pengar. Men nu precis kom jag trea! Blev gaaaalet glad. Även om vinsten var väldigt liten. Spelade bara för 5 kronor och vann 7, så det är väll inget att hurra för egentligen. Men jag är glad ändå, för jag märker hur jag blir bättre. Vill man tjäna ordentliga pengar måste man sitta i de där evighetsturneringarna, men jag spelar mest för att det är roligt.

Michele ringde precis och sa att han hämtar hem sushi till ikväll. Dagen blev plötsligt ännu bättre!

Waiting for my baby


En till bild på Jenna från våran fotografering. Tycker bilden är så mysig! Kan man bli en sötare mamma? Nu är det bara 8 dagar tills flickan är beräknad, längtar till i juni då jag får träffa tösen!

Är förresten något frustrerad nu. Har spelat poker (texas hold'em) och precis som igår åkte jag ut en plats innan man skulle ha börjat få pengar. Så suuurt! Men var ändå stolt över mig själv. För trots att jag verkligen hade otur med korten (fick jämt treor och femmor) lyckades jag hålla mig kvar länge. När man får skitkort är det bara att slänga, ha tålamod och sen köra järnet när man har de bra korten. Och kanske bluffa lite hehe. Beror helt och hållet på vad man har för motståndare också förstås. Jaaaa nu ska jag inte börja tjata om pokern igen. Istället ska jag redigera några bilder till Jenna, vet att hon väntar otåligt hihi.

Veckans blogg - Thomsen


Sophie är 20 år och studerar media och Tv-produktion i Stockholm. Hon är en jättesöt tjej som skriver roligt och i hennes blogg får man följa hennes spännande vardag i text och fina foton. En Skånetös i Stockholm, klart man vill följa bloggen. Så besök!

Roligt att det återigen var så många som ville bli veckans blogg, nästa vecka är det någon annans tur.

Jag har precis varit ute på promenad med Theo. Underbara väder! Nu känns det verkligen som sommar. Jag hoppas att om det är så här fint väder nästa lördag att vi då kan åka till en strand. Michele berättade om någon som ligger en och halvtimme härifrån som ska vara riktigt fin. Det vore underbart.

En present jag själv inte skulle säga nej till


Det var mycket firande när jag var i Sverige. Fredagen åkte vi till Sophia för att fira att hon fyllde 21 och sen på lördagen åkte jag och Anna hem till Cissi för att fira att hon fyllde 22. Ovan är en tavla på Christiano Ronaldo som hon fick av Therese. Not bad! Jag har många foton från den kvällen som min syster har tagit. Men av någon anledning så blev det något fel när Anna förde över dem till mig. Så de flesta fungerar inte, sjukt irriterande! Så yes Anna, det betyder att du måste skicka igen... hehe

Nu ska Theo få mat och sen ska vi ut på en promenad i det fina vädret!

Prinsessan Cornelia


Det är mysigt att ta foton på Cornelia för hon är så söt. Men det är samtidigt svårt, för hon sitter inte gärna still. Fast det gör bara bilderna mer naturliga. De ovan är fotade med Birgittas Canon 7D. Jag ska se vad dem ligger på i pris här i Italien, ifall det är runt 14 000 kronor (endast kamerahus) så blir det köp. Annars får jag vänta till i juni och köpa i Sverige istället. Men jag vet inte om jag orkar vänta så länge. När jag väl bestämt mig för något blir jag väldigt otålig. Hur det kommer sig att jag har råd att köpa en så pass dyr kamera beror på att jag fått ärva en hel del pengar. Då jag vill utveckla mitt fotande kändes det som något bra att lägga pengarna på. Canon 450d är en bra kamera, men jag vill få ut mer. Efter att ha fotat med 7D vill man inte gå tillbaka till gamla.
Så jag kommer även sälja min kamera med tillhörande objektiv för drygt 4000, (den är köpt för 7000 och finns nu i butik att köpas för billigast 5000) så hör av er om någon är intresserad!

100408

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Plugga italienska
Dagens kändis:

Mary-Kate Olsen i en söt frisyr

Dagens serie: Gossip girl
Dagens vill ha: Hjälp så att jag får prylpaketet till sims 3 att fungera
Dagens roligaste: Ska läsa i min fotobok som jag tycker så mycket om
Dagens smink och hår: Osminka och håret i en knut
Dagens väder: 18 grader och soligt, lite moln

Nackdelen med att inte längre bo i Stockholm


När jag var hos mamma hade jag fått lite post. Tillexempel senaste numret av Veckorevyn (som jag gav till Anna då min resväska var full) och en påminnelse om blogawards den 25e september. Tyvärr kommer jag inte befinna mig i Sverige då, precis som de två åren tidigare. Så ni får som vanligt ha roligt utan mig. Typiskt! Men det är i alla fall roligt att veta att man är ihågkommen.

Jag har bloggat lite sämre än vanligt idag för att jag fastnade helt i pokern hehe. Sen ville jag spela sims 3 men jag får inte prylpaketet att fungera. Jag har installerat men det vill inte starta. Jag ska ha tillräckligt med minne så vet inte alls varför. Har även testat att starta om datorn. Men men...

Hemma hos Sophia


Här är lite foton från när vi var och firade Sohipa i fredags. Riktigt mysig kväll blev det! Massa teaterelever så vi lekte galna lekar. En kväll inte lik någon annan helt klart. Rolit gäng!
Tess har jag även träffat förut och hon var lika rar som alltid. Hoppas vi ses i sommar!

Nu ska jag installera prylpaketet till Sims 3 sen blir det en massa spel!

Lilla shoppingen i Sverige


Det blev inte mycket shoppande i Stockholm. Jag blev ärligt talat besviken på utbudet. Efter att inte ha vågat gå in i butikerna här i Milano just för att det finns så mycket fint såg jag framemot att shoppa på Monki och andra butiker i Sverige. Men vilket skämt! "Vårnyheter" var höstplagg och allt såg likadant ut. Det märktes på stan. Varenda svensk klär sig likadant. Svarta skinnjackan, fet halsduk och så converse. Gissar att skinnjackan snart byts ut mot en jeansjacka och conversen mot gladiatorsandaler. Håller med Egoina, Sverige har inte fantasi. På många plan.

Men hur som helst. Jag fann en fin klänning på Vero Moda (som betyder sann mode på italienska om någon undrar) och söta örhängen från H&M. Köpte även av en bloggare ett prylpaket till sims 3. Nu kommer jag nörda ännu mer! Sen sista boken av Stieg Larsson. Vi har den hemma hos mamma men då den inte är i pocket är den så fet. Fick inte med i resväskan nu och inte i julas heller. Så när jag såg den på flygplatsen köpte jag den, annars hade jag väll aldrig läst den. Var evigheter sedan jag läste ut "Flickan som lekte med elden".

Nej nu har jag inte tid att sitta här. Måste snabbt få på mig kläder och åka iväg och handla mat med Michele!

Massa foton


Jag tog inte så många foton i Sverige, det var mest snyggingen ovan som gjorde det. Så snart ska hon skicka sina till mig över msn. Jag skulle ha lånat minneskortet igår och fört över själv, men det glömdes bort. Typiskt då det handlar om otroligt många foton. Men med delad mapp över msn ska det nog gå bra.

Nu ska blommor vattnas och sen får vi se om jag hinner uppdatera bloggen igen innan Michele kommer hem. Jag tror det i alla fall. Då kommer jag in med köpen jag gjorde i Sverige.

Tillbaka i Italien


Det blev lite shopping igår med Anna och ni ska få se vad jag köpte. Efteråt flög jag hem till Italien igen. Allting gick bra och Michele hämtade mig på flygplatsen. Så mysigt att se honom igen! Vi åkte hem till hans föräldrar som bjöd på middag och där väntade världens gladaste hund. Theo bokstavligt talat hoppade på mig och sen var han hela tiden vid min sida den kvällen. Nu ligger han och sover här intill och verkar himla nöjd. Jag och Michele ska åka och handla mat på lunchen idag så vi får se hur det går att lämna Theo själv. Som tur handlar det bara om 45 minuter.

Det känns lite tråkigt att ha lämnat Sverige. Men jag kommer tillbaka om mindre än två månader. Sen har vi 19 grader och sol här idag, det slår inget! 

Videoblogg från Hammarby sjöstad


Jag och
Anna passade på att göra en videoblogg igår när vi gick till farmor. Enjoy!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag och Anna in till stan för shopping. Kvart i tre tar jag flygbussen till Skavsta för att flyga tillbaka till Italien. FY! Jag viiiiiiill inte. Vill stanna här några dagar till. Men jag får se det positivt. Slippa jacka kommer inte att bli fel. Kyssa Michele kommer inte bli fel. Bli slickad i ansiktet av Theo kommer inte bli fel. Sen har jag redan bokat flygresorna tillbaka till Sverige igen. 4e - 9e juni blir det så att jag kan vara med på systers student. Bloggar kanske imorgon innan vi drar till stan om det inte blir för tajt om tid. Jag har ju en tendens att snooza vidare när hurtiga Anna kastar sig upp ur sängen.

Fika med Tobias och Anna


Hej raringar! Nu har jag precis sett på filmen New Moon med familjen, köpte den nämligen igår. Har sett den på bio i Italien, så fick äntligen se den på engelska. Blir faktiskt bättre och bättre för varje gång man ser den.

I stan var det mysigt. Jag köpte fina örhängen som ni ska få se när jag har tid och två par tights. Efteråt mötte jag och Anna upp
Tobias för en fika. Riktigt mysigt! Vi lärde känna varandra genom bloggarna för två år sedan. Nu var det länge sedan vi sågs så det var kul att vi hann med en fika. Jag var glad som även fick dricka cappuccino, blivit beroende efter alla jag dricker i Italien. Café 60 var det förresten, funkar alltid.
Får förresten ses igen i sommar tycker jag Tobias!

Världens sötaste


Kolla vilken liten sak jag hälsade på igår. Min kusin Vilma som bara är tre veckor. Ni kan gissa om jag fick mammalängtan när jag höll i henne! Mysigaste.

Idag ska vi först hem till Orvokki för lunch, sen in till stan för shopping med Anna och Johanna. Efter det blir det fika med
Tobias när han slutar jobbet. Ska bli mys! Två år sedan vi sågs sist.

Inatt har det snöat här så marken är helt vit. Jag är inte förvånad så tycker inte det känns lika tråkigt som Anna gör. Kanske för att jag imorgon åker till värmen igen. Fan jag vill stanna längre! Känner mig inte klar med Sverige ännu, trots taskigt väder. Så fort jag kommer hem bokar jag biljetter för juni.

Söndag med släkt


Så här har jag sett ut idag när jag var på lunch hos farmor. Var riktigt mysigt! Efteråt drog vi till mina kusiner som bor precis i närheten i Hammarby Sjöstad. Så mysigt att få träffa tre veckor gamla Vilma! Finaste tösen som jag förälskade mig i direkt. Max och Filippa var lika rara som alltid och vi hade en riktigt mysig eftermiddag. Jag och Anna stannade länge och bjöds på vin. Vi såg på tv och pratade en hel del, riktigt mysig kväll. Henrik och Camilla är bäst.

Jag och Anna kom precis hem och nu ska vi sova. Imorgon väntar en dag i stan med både fika och shopping. Hoppas vädret blir bra! Godnatt raringar.

Klänning - H&M
Halsband - Fick av en läsare
Kofta - Zara
Armband - JC
Klocka - Neptune (Det enda i outfiten jag inte lånat av min syster hehe)

Trevligt på Grodan


Jag hade riktigt trevligt igår! Jag och Anna åkte först hem till Cissi för att föra. Träffade hennes trevliga vänner och så Shami. Så tråkigt att hon inte kunde följa med ut! Min fina tös.

Vid elva var vi inne i stan och fick köa ett tag. Sen kom vi in och hade en riktigt trevlig kväll på Grodan. Jag träffade både bloggläsare och bloggvänner så det var mysigt. Bästa var ändå att träffa Johanna som av en slump också var där. Vi var bästa vänner under gymnasiet men tappade kontakten när hon flyttade till Malta och jag till Italien. Men nu har hon flyttat tillbaka till Sverige. Så fin hon var och vad vi kramades! Förhoppningsvis hinner vi ses i stan imorgon.

Ni ska få foton från allt vi gör här i Sverige, har kommit efter ordentligt. Men nu hinner jag inte sitta vid datorn. Ska göra mig iordning och sen drar vi till farmor för lunch. Ska bli mysigt! Hoppas även min farbror Henrik och Camilla kommer över. De fick en liten Wilma för två veckor sedan som jag hemskt gärna vill träffa. Och även mina fina kusiner Filippa och Max också förstås.

Vi hörs ikväll!

Min första chailatte


I onsdags när jag gick av flygbussen träffade jag mamma snabbt, sen drog jag för en fika med
Jenna och hennes vän. Riktigt mysigt! Jag drack min första chailatte, det var gott men lite för sött för min smak. Jag som inte ens har socker i te längre tycker söta drinkar blir för... sött haha.
De ska förresten kanske kommer och hälsa på mig i maj i Milano. Vore otroligt roligt! Vi skulle kunna dra iväg till en strand och sen ut och parta på nätterna. Åh saknar mitt Italien och min Michele.

Men jag har det väldigt bra här i Sverige. Blev himla lyckat igår hemma hos Sophia. Tack för att man fick komma!
Idag fyller mamma år grattis!!!! så lite gäster kommer över för lunch. Jag ska slå in mammas present nu och sen göra mig iordning. Vi hörs senare ikväll innan vi drar hem till Cissi. Där blir det att föra sen ut och göra stan! Efter midnatt firar vi henne som fyller 22 år, riktig gamling alltså! Jag har måååånga månader kvar att vara 21 haha.
Om ni vill veta mer om vad som händer här i Sverige så kan ni gå in på min systers blogg. Då vi gör allt ihop.

Cornelia och Anna


Igår innan Jenna kom testade jag att fota Cornelia och Anna i studion för att se hur allt fungerade. Hur mysig är inte bilden ovan? Lyser kärlek! Nu ser jag inte Cornelia mer på den här resan eftersom vi har åkt till mamma och de ska till Dalarna. Men jag kommer redan tillbaka i början av juni då Anna tar studenten. Har mycket att berätta om vad jag och Cornelia har hittat på. Men får ta det en annan gång.

Nu har jag och Anna köpt födelsedagspresent till Sophia som vi ska till ikväll. Dags för lunch (mamma ropar) och sen till Globen för Stockholm Ice. Får se när jag hinner blogga igen. Puss puss

Första gången jag fotat i studio


Foto taget av mig, med Canon 7d

Idag har min fina vän Jenna stått modell då hon ville ha graviditetsbilder. Hon är nu två veckor från beräknat datum, alltså höggravid! Men ändå pigg och vacker som alltid. Det blev väldigt många foton och jag är otroligt nöjd. Nu ska jag börja spara pengar till en Canon 7d, vilken underbar kamera! Fotot ovan har jag bara gjort lite varmare (ändrat vitbalans) annars är den helt oredigerad. Runt 300 bilder togs och jag vill inte slänga en enda. Jag har hunnit redigera 4 bilder som jag nu ska skicka till Jenna, resten får hon när jag är i Sverige. De flesta blir svartvita eftersom det är så fint på just gravidbilder. Men jag tycker den röda färgen i klänningen var så fin!

Det var även första gången jag fotade i studio idag. Sjukt roligt och jag lärde mig hur blixtarna fungerade snabbt. Testade först på Anna och Cornelia och fick väldigt fina foton då med. Ni ska få se imorgon om jag hinner. Då har vi fullspäckad dag! Först hem till mamma för lunch, sen dra med henne och Anna för att se Stockholm Ice. Efter det snabbt hem till Haninge för att få på sig partykläderna och dra till en fest i Tyresö med Anna. Var evigheter sedan jag var på någon hemmafest. Ska bli skoj hoppas jag!

Var förresten himla roligt att träffa Jenna idag, verkligen evigheter sedan sist. Hon är den vän jag har känt längst. Vi var bara små barn när vi började umgås, på den tiden våra mammor var väldigt goda vänner. Tänk att hon nu ska bli mamma till en flicka, trots att hon faktiskt är en månad yngre än mig. Jag känner att jag halkat efter. Michele är du redo för barn?
Hahah nädå oroa er inte.

Glad Påsk


Jag tänkte önska er en Glad Påsk! Hoppas ni firar den med nära och kära.
Jag har busat med Cornelia hela morgonen, tagit måååånga foton med Birgittas Canon 7D. Den ovan var den första jag tog så då hade jag inte riktigt koll på inställningarna. Men jag fick några riktigt fina på Cornelia. Hon tröttnade dock efter någon timme och sa "nej nu leker vi imorgon istället" därför jag sitter här haha.
Vet ni förresten hur jag vaknade idag? Av att Cornelia frågade sin mamma utanför min dörr "mamma, får jag väcka My? Jag saknar henne"
Aww mitt hjärta, så fin hon är.

Klockan tre kommer Jenna över och då ska jag ta gravidfoton på henne. Hon har beräknat datum om två veckor så nu är magen stoooor. Hoppas på riktigt fina foton! Bjuder på några här i bloggen om det är okej med henne. Det får vi se. Vet inte när jag bloggar igen. Fullt upp här jämt. Men många foton tas och jag är så lycklig. Saknar Michele också.. önskar han och Theo kunde vara här med oss. Men man kan inte få allt.

Nu ska vi äta korv och pommes till lunch!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!