It's okay not to be okay


Åh vad jag tycker om min nya ring! Från
Maisstore. Kostar just nu bara 99 kronor.
Jag har förresten helt förälskat mig i dubbelringar. Mycket mer speciella än vanliga enkelringar.
Första gången jag har en med kedja. Ringarna är justerbara vilket är bra nu när jag fortfarande har lite tjockare fingrar efter graviditeten. Hur lång tid tar det egentligen tills man får tillbaka sina vanliga fingrar? Eller har jag inbillat mig hela tiden och har faktiskt så här tjocka fingrar? Hmmm...

Blev förresten en superlång promenad. Jag och mamma var ute och gick med Theo och barnvagnen i en timme. Vi tog en omväg till centrum där vi hämtade paketet. Nya refills, våtservetter och nappar låg det i.
Nu har jag precis ammat Liam. Ska ta det lite lugnt innan vi får besök. Tror Samis familj kommer vid femtiden.

Solen är en energikick för småbarnsföräldrar


Sedan stormen för några dagar sedan har vi haft kanonfint väder varje dag! Blå himmel och strålande sol.
När vi skulle över till Liams farmor i helgen passade vi på att få lite härlig d-vitamin medan Sami backade ut bilen. Både jag och Liam njöt ska ni veta.
Liams farmor med familj kommer över ikväll för att äta middag här. Så jag har passat på att göra lägenheten finare.
Men nu hinner jag inte mer. Ska göra mig iordning och Liam ska amma. För sen ska jag och mamma på en promenad med Theo för att hämta ut paket. Blir en ordentlig promenad. Skönt för mig som behöver motionen. Och som sagt, det fina vädret gör det inte värre direkt!

Uppdaterar bloggen när jag kommer hem igen.

Kul tips till er föräldrar!


Suzan är ägare av företaget
Privatläraren Stockholm. Hon är utbildad pedagog och kommer vara privatlärare till någon jag tycker mycket om! Kan inte säga till vem ännu eftersom det är en julklapp som jag hoppas uppskattas.

Privatläraren Stockholm är ett företag som sysslar med privatundervisning för barn och ungdomar i alla åldrar. De har bara utbildade pedagoger och akademiker, alltså inga studenter, som undervisar. Privatläraren Stockholm har även pedagoger som undervisar barn från fyra år och uppåt att läsa och skriva. De använder sig av en pedagogik som gör det roligt för barnen att lära sig. Forskningar visar att det är bra att stimulera barn i tidig ålder, detta för att underlätta den framtida inlärningsprocessen.

Privatläraren Stockholm finns på Kungsholmen och har sina egna lokaler men kan även komma hem till eleven. De brukar vara fullbokade men de anställer nya lärare och har ett kösystem.
Så jag är glad som lyckades ordna den här julklappen. Tror det kommer bli väldigt uppskattat, speciellt för att det är lite annorlunda att ge i present.

Min syster ett steg närmare sin stora dröm


En fyra år gammal bild på mig och mina systrar!
Anna till vänster, Cornelia i mitten och jag till höger.

Jag är så jäkla stolt över Anna! Hon sökte jobb som artist hos Fritidsresor. Först var det en dansaudition som hon tog sig vidare ifrån. Sedan ett sångprov och slutligen en intervju. Och hon fick jobbet! I februari börjar hårdträning sex dagar i veckan. Teater, dans och sång ska tränas in. I slutet av april till november nästa år kommer hon tillsammans med andra åka runt på olika Blue Village hotell i Europa. Förstår ni vilket år hon har framför sig?
Anna är som gjord för det här jobbet. Kommer sakna henne något enormt när hon är borta. Men är jäkla glad att hon fick jobbet. Framtiden är din min fina!

Vill du bli veckans blogg?


Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar! Väljer ut en lovande blogg senare i veckan.

I helgen köpte jag och Sami lite nya nappar till Liam. Söta va? Dessa nappar har nämligen precis som strumpor en tendens att försvinna. Så det gäller att man skaffar sig ett ordentligt lager.

Liam i ett videoinlägg


Det här spelade jag mest in för min egen skull. För att det kommer bli kul att titta på när han är lite större.
Men fler av er har velat att jag gör ett videoklipp med Liam så varsågoda!
Tänk att små rörelser, gäspningar som når hela ansiktet, och enkla ljud kan få mig alldeles trollbunden kring denna söta pojke. Det krävs inte mer för att jag ska kunna stirra på honom i timmar, varje dag.
Älskade Liam, du är dina föräldrars största glädje!

Enjoy!

All eyes on me


Alleyesonme var företaget som bidrog med ringen i smyckestävlingen. Ni har väll inte missat deras hemsida? Riktigt fina smycken till bra priser. De har även en facebooksida. Gilla den och ni har alltid koll på nya lanseringar. Som de snygga iphoneskalen som precis kom in!

Jag gjorde nyss en liten video på Liam. Den kommer upp senare! Måste laddas upp bara.

Kreativt


Idag har Liam på sig en jättesöt body som han fått av Samis mormor. Det är hon själv som målat dit Stampe. Hon är så duktig! Vi har även fått en body i storlek 62 med en söt groda på och ett bäddset med dalmatinvalpar. Kul med något unikt som ingen annan har!

Nu har vi precis kommit in från morgonpromenaden. Liam ligger och snuttar napp här bredvid mig och jag har både Theo och dator i knät. Får se vad man kan hitta på idag!

Fjäder


Det här fina hårsmycket kom hem till mig här om dagen! Älskar fjädrar och det är superfint i håret också. En trend som kommer stort nu. Finns att köpa hos
Nelly och Eleven.

Fick en kommentar av en läsare igår som jag kände att jag skulle svara på i ett inlägg. Angående min clutch från Marc by Marc Jacobs.

Garanterat fake! Har du kollat med The Purse Forum? Jag läste att såna sajter säljer fakeväskor till vad som ser ut som vrakpriser. Var vaksam så du inte blivit lurad, för 600 kr är väldigt mycket för en dåligt gjord kopia.

Nej den är inte fake. Både members.com och Campadre är så kallade private shopping klubbar. De är störst i Sverige och sidor man kan lita på. De fungerar så att i några få dagar kan man få allt från stora till små märken för 30 - 70% under ordinarie pris. De samarbetar med andra företag. Det handlar inte om fejkväskor.
Och vadå 600 är mycket för en kopia? Man kan inte sätta ett bra pris på en kopia, alla priser är dåliga. Fejkindustrin är värdelös helt och hållet.

Tävling - vinn barnkläder från danska märket Joha


Nu startas en rolig tävling på bloggen! Ni kan nämligen vinna fina barnkläder från det danska märket
Joha.
Joha har kvalitétskläder i ull som håller barnet varmt på vintern och svalt på sommaren. Så kläderna går perfekt att använda året om.

Nu har ni möjlighet att vinna ett set, antingen body+byxa eller tröja+byxa! Jag kommer skicka ut ett pdf till vinnaren med olika plagg, bland annat de som finns ovan. Så får vinnaren själv välja storlek och färg.
Finns i storlekar upp till 7 år!
Perfekt julklapp!

Allt ni behöver göra för att tävla är att kommentera det här inlägget.
Det går bra att tävla även om man inte har blogg, glöm då inte att lämna er mailadress i kommentarsfältet.

Jag drar en vinnare på fredag, 2a december.
Lycka till!

Marc by Marc Jacobs clutch på väg till mig


Ni anar inte hur glad jag är nu! Flera gånger har jag krigat om rabatterade designerväskor på sidor som
Campadre och Members.com. Jag var nära att få en jättefin Louis Vuitton för bara 3000 kronor men så fastnade sidan eftersom den var överbelastad. Jag kom in någon minut för sent när det var en kampanj på Marc Jacobs väskor och det hann bli slutsålt där med.

Men så idag klockan 12.00 hade members ett samarbete med Marc by Marc Jacobs. Jag var inne i tid, innan det blev överbelastat men så vart det strul med sidan så kom upp felmeddelande hela tiden. Jag ville gråta för min otur. Fortsatte ändå envist att ladda om sidan. Tillslut fungerade det och jag trodde knappt att det var sant när jag fick min orderbekräftelse. Köpet var gjort! Den underbart fina clutchen ovan från ett av mina favoritmärken är min för bara 600 kronor. Direkt efter köpet gick jag in på sidan igen och såg då att den var slutsåld. Så det var verkligen precis så att jag hann beställa.

Jag är som på små rosa moln här hemma.

(Ja ny header igen. Den förra var inte riktigt jag så fixade ihop en lite snabbt. Hoppas ni gillar!)

Julkort beställda


I år blir första gången jag och Sami skickar iväg julkort! Jag har precis beställt hem 15 stycken så nu har vi att skicka allt. Blev en toksöt bild på Liam och Theo. Ni får inte se den eftersom släktingar läser bloggen och jag vill inte att de ska se kortet här på bloggen först. Så istället får ni en bild jag tog på Liam precis efter. Hur söt är han inte i sin tomtedräkt?! Kunde inte motstå den. Han är världens finaste tomtenisse.

Geggamoja hos Campadre


Just nu är det en mysig kampanj hos
Campadre för er mammor därute!
Massa fina barnkläder från Geggamoja till bra priser. Jag klickade tillexempel hem byxorna ovan som hos Campadre bara kostar 139 kronor. Valde storleken 62/68 eftersom de kommer några dagar innan jul. Liams farmor köpte ett par gråa byxor i storlek 56 som vi nu använder flitigt. Kul med liknande i en större storlek också. Vår mjölkvampyr växer så det knakar. 50 sitter fortfarande bra men det är bara en tidsfråga innan de är för små. Så snart blir det att rensa i lillkillens byrå.

Jag var förresten precis ute med Theo på morgonrunda. En sån här dag gör det faktiskt inget att det inte är någon snö. För solen lyste stark och det kändes inte så jättekallt. Mysigt värre! Kan man inte bli på annat än bra humör. Jag känner mig plötsligt mycket piggare.

Vinnaren av rosettsmycket blev Amanda! Stort grattis.
I eftermiddag kommer det upp en ny tävling för mammor och gravida. Det vill ni inte missa!

111128

Nattens sömn: Helt okej, Liam vaknade två gånger för att äta. Det jobbiga är bara att han vid sju har tröttnat på sängen så det är bara att stiga upp.
Dagens planer: Fixa julkort
Dagens kändis:

Vackra Lizzie Olsen

Dagens serie: Generation kill
Dagens sötaste: Liams nysningar
Dagens nedräkning: 26 dagar till julafton
Dagens önskan: Att jag snart har råd att köpa Ipad 2
Dagens väder: 5 grader och blåsigt

Farfar och faster på besök


Vår älskling sover nästan alltid med öppen mun. Så jäkla söt! Kan ligga och titta på honom i evigheter utan att tröttna.

Idag kom Samis pappa och lillasyster Julia över på besök. Första gången de träffade Liam. Vi bjöd på kaffe, julmust och pepparkakor. De hade med en jättesöt vinteroverall till Liam i storlek 62. Så blir perfekt om någon månad, då det borde vara klart kallare.

Nu ska jag och Sami äta middag, kyckling med pommes. Gott! Blir att äta framför filmen Hundtricket. Evigheter sedan man såg den, så jäkla rolig!

Första advent


Åh vad mysigt att vakna upp till denna söndag. För det första är jag helt utvilad! Liam vaknade bara två gånger inatt och det var bara för att äta så vi somnade om snabbt båda gångerna. Jag har sovit totalt nio timmar. Ljuvligt!

För det andra har min favorithögtid börjat på riktigt. Äntligen är det första advent och man tänder det första ljuset. Vi myser nu i soffan och ska strax äta frukost. Liam sover nöjt i pappas famn men lär vilja äta snart.

Idag har vi inte så många planer. Vi ska till Media Markt som har öppnat i Länna. Jag måste kika på ny batteriladdare till kameran eftersom jag inte hittar min någonstans. Den är helt försvunnen! Riktigt drygt.
Ni får ha en mysig första advent mina fina läsare.

With family


Idag har vi hunnit med mycket! Först var vi hemma hos Liams farmor. Fina kvinnan på bilderna högst upp.
Där var även hans gammelfarmor och gammelfarfar. Fina presenter fick han också! Lite kläder och sänglakan till spjälsängen. Sånt uppskattas alltid. Vår skatt var lika populär som alltid. Vovvarna Tjejen och Casper var himla nyfikna också förstås.

Efteråt lämnade Sami av mig och Liam hos Liams mormor medan Sami åkte vidare för att spela handbollsmatch. Jag och mamma åt glögg med lussebullar och tittade på tv medan jag tränade på att sittamma. Som går hur bra som helst nu!

När Sami kom efter en vunnen match åkte han och jag själva till Ica Maxi. Det ligger precis bredvid mamma och jag ammade precis innan vi gick. Första gången jag var ifrån Liam och det gick hur bra som helst. Visste att mamma skulle ringa om det var någonting så jag var lugn och gick nöjt och kollade på julpynt med Sami. Trodde att det skulle kännas mer konstigt. Sen var vi bara borta en halvtimme.

Nu ska vi julpynta! Ingen har väll missat att det är första advent imorgon, åh så mysigt!

Min skatt


Bild tagen av
Jeni.

Hur fin är inte min lilla skatt då? Älskar den här bilden!

Först till farmor sen till mormor


Älskar att ha min lilla kille på bröstet. Finns inget mysigare! Nu ligger han istället bredvid mig och gör små ljud ifrån sig. Undrar om han är exalterad över dagen?

Först ska vi hem till Samis mamma. Hon har hittills bara träffat Liam en gång då Tiffany först var sjuk så de inte kunde komma hit och förra helgen var hon i Skåne. Men nu så! Även Samis mormor och morfar kommer dit så Liam får träffa många av sina släktingar.

Vid fem har Sami match så då kör han mig och Liam till mamma (som passar Theo under dagen) så är vi där undertiden. Jag hade tänkt att vi skulle se på Samis match men eftersom vi ska till hans mamma först blir det lite för mycket aktiviteter. Så vi får kika på nästa istället.

Bloggandet blir det dåligt av idag som ni kanske förstår. Får se om jag kanske tidsinställer ett inlägg.
Ha en mysig helg!

Svar på era frågor del 7

Ska sjunde bli sista delen av era frågor? We'll see!

Vad har allt kostat allt som allt med vagn, säng, skötbord, kläder och ja allt du har köpt till Liam helt enkelt?
Inte så jättemycket. Vagn och bilbarnstol fick vi billigt av min farbror Henrik. Skötbord har vi inte utan vi har en skötbädd på en bänk i badrummet. Den kostade 200 kronor om jag inte minns fel. Sängen fick han av sin morfar så det är egentligen bara kläder som kostat. Vi har köpt ganska mycket till honom, sen har han fått mycket också. Så än så länge har han inte varit så dyr för oss, vår skatt.

Hur är det med pengar i månaden? Är ung, vill ha barn men ekonomin är krisen.. Hur gör ni?
Vi klarar oss bra. Behöver inte direkt snåla men är ändå ekonomiska och sparar en hel del pengar varje månad.

Vem är Anna och varför bor hon hos er?
Anna är min lillasyster. Hon och jag köpte den här lägenheten tillsammans. Hon hade fått bo kvar om hon ville men hon har andra planer. Tur nog bor vi för tillfället bara fem minuter från varandra med bil!

Vad är det bästa lilla Liam vet?
Mammas bröst! Och att vara i pappas famn. Han är helt klart nöjdare där än hos mig. Kanske för att hos mig känner han lukten av bröstmjölk och blir frustrerad om han inte får det heeela tiden.

Hur är sexet efter graviditeten? Känns allting som som förut där nere?
Här går vi på de privata områderna. Vill hålla det för mig själv. Men jag läker bra! Ska till min barnmorska på MVC i december för gynundersökning. Man gör det alltid efter en förlossning för att se att allt ser bra ut. Blir kul att träffa min underbara barnmorska igen, och jag vet att hon är nyfiken på Liam!

Får du någonsin elaka kommentarer på bloggen? Du godkänner ju kommentarerna, så jag undrar om det dyker upp elaka?
Förr fick jag jättemycket, 2008 framför allt kommer jag ihåg. Känns som att blogghatet har minskat. Skönt det!

Kan du inte berätta om hur du började undra över om du var gravid? Alltså innan du visste men anade?
Det var ganska märkligt för jag hade inga symptom. Min mens var så oregelbunden så jag hade inte koll på den heller. Men jag fick en känsla av att jag var gravid. Jag bara visste, samtidigt som jag förnekade det för mig själv. Tog ett graviditetstest för tidigt som då visade negativt. Men känslan försvann inte så jag tog ett nytt test veckan efter. Som då var positivt.

Om Liam inte hade kommit till er just nu, när tror du att ni hade varit redo för en bebis?
Vi pratade faktiskt om det här häromdagen. Jag tror att vi hade börjat bli sugna på barn efter sommaren som var. Så det hade nog inte dröjt så lång tid ändå innan vi blev föräldrar. Men jag är glad att jag blev gravid när jag blev, annars hade jag aldrig fått Liam!

Vilken förlossningsställning föddes Liam i?
Jag krystade i tre olika ställningar. Först på alla fyra (vilket var skönast men gjorde att jag använde krystvärkarna fel), sen på en liten pall så jag kunde luta mot Sami och slutligen, det som fungerade bäst, liggandes på rygg i sängen.

Hur gammal är din pojkvän?
Han är 21

Jag undrar hur både du och Sami reagerade på att ni var gravida? Kände ni er redo eller var det någonting som växte fram under tiden? Många speciellt killar brukar ju kunna vara lite rädda på det här med barn, att liver förändras och som vissa anser "slutar", var det någonting som ni var rädda för eller såg ni inte det på de sättet?
Jag var lite orolig över vad Sami kände inför graviditeten i början. Då han en gång när vi varit tillsammans en månad ungefär sa att han tyckte 30 var en bra ålder för barn. (Jag hade då tyckt att han var galen men hade inte sagt något i rädsla för att skrämma iväg honom hehe)
Men det var nog tur att det första testet vi tog var negativt. För både jag och Sami kände oss besvikna då. Annars hade man kanske undrat om man verkligen ville ha barn. När det hände oplanerat.
Vi har inte anset att livet tar slut för att vi fått barn. Tvärtom!
Sami har varit delaktig under hela graviditeten. Följt med på nästan alla MVC besök och vi har läst varje vecka om vad som händer med barnet i magen. Han har varit helt fantastisk och jag kan idag se i hans ögon hur mycket han älskar sin son.

Tänkte höra hur mycket av din tid som går åt att passa lillkillen. är det svårt att gå ifrån (om han är vaken) om du tex. skulle vilja laga mat, ? och sami inte är hemma...
Just nu går väldigt mycket tid till honom eftersom han vill äta varje timme och sover mest kvällar och nätter. Hinner blogga lite, få lite städning gjort men inte mer än så. Jag har inget emot det, så länge han sover på nätterna. Vi har totalt bara haft två jobbiga nätter och de gångerna har mitt tålamod tagit slut väldigt fort.

Så där, det var alla era frågor! Hoppas ni är nöjda med svaren. Nu har jag en pojke som skriker efter min uppmärksamhet.

Vår knäppa hund


Här har ni videoinlägget på Theo som jag pratade om i inlägget nedan. Han är allt speciell vår prins. Enjoy!

Nu har Liam precis ätit för... femte gången idag? Han har varit hungrig som en varg de senaste dagarna. Jag är glad att hans nattrutiner inte har påverkats i alla fall. Så man får känna sig utvilad på dagarna. Han vaknar fortfarande bara två till tre gånger per natt.

Två mammiga killar

¨
Jag kan tala om att vissa dagar är lättare än andra med dessa killar. Liam har blivit väldigt gnällig på dagtid och vill mest äta hela tiden. Theo har sina egna upptåg. Två gånger nu har han "fastnat" i Annas tidigare rum. Det är tomt förutom en liten matta. Och nu har han fått för sig att han inte kommer ut därifrån för att han inte kan gå på golvet. Så han skäller för att man ska komma och hämta honom. Jag har detta på video så ni ska få se senare.

När Liam är tyst och Theo fri från det farliga rummet ja då vill de upp i famnen båda två. Ser lite roligt ut, får be Sami ta bild på det någon gång. Testade själv nyss men det blev inte bra.

Jahapp där springer Theo in i Annas rum och Liam skriker efter tutte. Later!

Veckans blogg - I'm Fancy


Fanny är veckans blogg! En läsare som tipsade om henne. Sveriges motsvarighet till fashiontoast. Med underbara outfits och bilder som ser ut att vara tagna direkt ur modemagasin. Sen är hon så snygg att man vill gråta.
Ni har väll inte missat bloggen som snart är på allas läppar!

Den här natten har varit underbar. Har nästan fått sova hela natten! Visst Liam vaknade tre gånger precis som vanligt. Men jag somnade till vid amningarna, var så jäkla trött. Så känns knappt som att jag var vaken alls.
Nu ska han, jag och Theo ut för en morgonrunda.

Ser ni att jag gjort en ny header förresten? Tryck F5 annars. Satt och lekte lite igår innan Sami kom hem från jobbet. Jag tror att jag gillar resultatet. Gillar ni?

Vill du bli veckans blogg?


Det här är en av första bilderna jag har på Sami. Tillsammans med sin lillasyster Tiffany. Redan då förstod jag vilken bra pappa han skulle bli! Däremot hade jag ingen aning om hur nära den dagen var.
Har förresten precis tecknat barnförsäkring till Liam. Vuxenpoäng till mig. Klart vår lilla kille ska vara försäkrad!

Så till det inlägget egentligen handlade om. Dags för ny veckans blogg! Anmäl er själva eller någon vars blogg ni gillar. Väljer ut någon imorgon.

Svar på era frågor del 6


Jag var nyss inne på
Campadre och kikade. De brukar ha så mycket bra erbjudanden och fina märken till låga priser. Föll genast för klänningen ovan från Plain Vanilla. Kostar egentligen 899 men hos Campadre bara 399. Inte helt fel! Så det blev att klicka hem den. Nu har jag shoppat tillräckligt till mig själv för det här året.

Så svar på era frågor också.

Har du fått några negativa reaktioner gällande nån del av graviditeten? Alltså om folk ifrågasatt att ni är hyfsat unga, att du blev gravid väldigt fort eller liknande.
Nej det har jag inte fått. Vissa har reagerat på att jag och Sami hade varit tillsammans ganska kort stund (3 månader) när vi blev gravida. Men ingen har varit otrevlig eller sagt att vi inte borde ha behållit barnet.

Hur ovant på skala 1-10 känns det att inte ha stor mage längre? ;)
Ärligt talat inte ovanligt alls! Min mage kändes aldrig så där jättestor så jag har inte reagerat på att den nu är borta. Däremot kan jag bli lite avis när jag ser folk med fina gravidmagar. Det är vackert att vara gravid!

Var du rädd för missfall och missed abortion när du var gravid? Hur fick du bort dom tankarna?
Jag var rädd fram till vecka 12 för missfall. Men det var inget jag gick och tänkte på hela tiden. Så fort vi passerat vecka 12 (det är fram tills dess som risken för missfall är som störst) så släppte det helt.

Vad hade du för symptom?
I början var det ömma bröst och humörsvängningar. Sen fick jag olika matcravings. Kunde blöda näsblod, få vadkramp och halsbränna. Allt är inte ljuvligt när man är gravid.

Var du på vul eller när gjorde du första ultraljudet?
Nej inget vul för oss. I vecka 16 var vi på rutinultraljud och fick se vår fina skatt för första gången. Det blev redan vecka 16 för att vi hade tagit helt fel på datum. Pga oregelbunden mens (tack vare p-piller) så visste vi inte exakt när jag var beräknad. Vi hade räknat det till 9e oktober, men på rul fick vi istället datumet 1a november. Tråkigt att åka bak tre graviditetsveckor, men det var ändå ganska väntat.

När köptes första grejen/klädesplagget till Liam?
Tidigt! Innan vi visste om det var en pojke eller flicka. Någon gång i vecka 13/14 tror jag. Vi var för otåliga för att kunna vänta.

Spydde du?
Spydde två gånger under hela graviditen så inte så farligt.

Vad gör ni om dagarna?
Vi tar det lugnt här hemma för det mesta. Ibland får vi besök. Håller på och vänjer mig vid det nya livet som mamma. Nästa vecka ska jag åka kommunalt med Liam för första gången. Bara han och jag. Är nervös! Men ska bli kul.

Vart ska Anna flytta?
Hon har flyttat hem till mamma. Troligtvis kommer hon jobba utomlands större delen av nästa år.

Tror du det kommer bli tufft att vara ensam när Sami börjar jobba igen?
Jag var nervös. Men nu är det fjärde dagen som vi är själva och det går hur bra som helst!

Det bästa och värsta med förlossningen?
Det bästa var känslan av att faktiskt klara av det! Den underbara personalen och självklart, när Liam las på mitt bröst. Det värsta var bilresan på 45 minuter när jag hade så förbannat ont. Gör jag helst aldrig om.

Hur var det att föda ut moderkakan?
Jag fick en paus på några minuter innan moderkakan lossnade. När barnmorskan sa att jag skulle få en till krystvärk så blev jag skitsur. Jag hade gjort mitt tyckte jag! Men moderkakan måste också ut förstås. Tur nog var den krystvärken ingenting i jämförelse med vad man känt innan. Moderkakan slank ut ur lätt som helst. Liam hade redan skapat bana åt den. Så det är inte jobbigt alls. Däremot händer det i vissa fall att moderkakan fastnar. Och då är det jobbigare och mer smärtsamt för kvinnan.

Vad har du för kameraprylar du använder?
En Canon 7D, extern blixt, tre objektiv (fast 50mm, 18 - 200mm och 70 - 300mm)

Nu vaknade Liam och är allt annat än nöjd. Så hinner inte sitta här något mer!

Julklappstips


Jag är helt förälskad i min nya klocka! Har länge letat efter den rätta. Och den här är verkligen jag.
Märket är Daniel Wellington. Är ni sugna på en likadan? Eller vill ni ge bort i julklapp?
Just nu får mina läsare 15% rabatt enda fram till jul! Ange bara koden Ballerina när ni beställer.
Här hittar ni min och flera andra lika fina klockor.

Nöjd i badet


Godmorgon bloggen!
Igår badade vi Liam för andra gången och den här gången gick det mycket bättre! Han var lite skeptisk först men sen njöt han för fullt. Var härligt att se.

Roligt att ni gillade bilden som Jeni tagit i inlägget nedan. Kommer nog upp någon mer i bloggen. Man får ju inte nog av min kille, eller hur? Just nu ligger han i famnen och tränar nacken. Så lite svårt för mig att skriva samtidigt.
Ska nu gå ut med honom och Theo på en promenad och sen få i mig frukost. Vi hörs lite senare!

Nyföddfotografering med Fotograf MissJeni


Bild tagen av
Jeni.

Som jag längtat och väntat sedan fotograferingen igår på att få se resultatet! Såg ju bara några bilder i kameran och av det lilla jag såg visste jag att resultatet skulle bli bra! För som jag skrev till Jeni, världens finaste kille tillsammans med en grym fotograf kan inte bli fel.

Eller vad säger ni? Själv sitter jag med ett stort stolt leende på läpparna så fort jag ser bilden ovan. Han är så go och underbar min skatt. Jag är så lyckligt lottad som har fått dig i mitt liv. Älskade lilla Liam, att vara din mamma är det mäktigaste jag fått uppleva. Du är det viktigaste jag och Sami har. Vi älskar dig något enormt.

Update; På tal om något helt annat. Idag blir bloggen hela 5 år! Hipp hipp hurra säger jag! Lever den fem år till tro?

Alltid trevligt med besök


Nu har farfar och Ingrid precis åkt. Var supermysigt att de kom över på en fika! Vi pratade om amning, kolik och de berättade om när jag var liten. Självklart blev de precis lika förälskade i Liam som jag är.
Tråkigt nog var min lilla kille trött och sov under hela tiden de var här. Så himla typiskt. Liam har så gott som varit vaken hela morgonen. Tio i tolv slocknade han och sedan dess har han sovit. Han som brukar vara så pigg vid den här tiden. Likadant var det på fars dag då vi var hemma hos hans morfar. Där var det flera som ville hälsa på honom men han bara sov och sov. Trots att vi var där i flera timmar. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

Presenter fick både Liam och vi förresten. Jag och Sami fick en jättefin växt till lägenheten. Vad som finns i paketet vet jag inte ännu. Jag skulle vänta med att öppna det tills Sami kommer hem. Jag som är så himla nyfiken! Så nu får du skynda hem från jobbet älskling.

Svar på era frågor del 5


Liten stund sov Liam så att jag fick äta. Men annars är det han som varit hungrig som en varg. Redan ammat tre gånger sedan klockan åtta. Får se om jag nu kan få göra mig iordning! Men tänkte passa på att svara på lite frågor nu när pojken min är mätt och belåten.

En fråga till nästa del av frågestunden..
Du ville inte ha tätt mellan barnen sa du. Sen sa du 2-3 år. Är inte det tätt?! Haha, För mig känns det väldigt tätt ^^ Då skulle man bli gravid när ens barn är lite över året eller lite över 2 år ^^
För mig är tätt när man försöker få barn direkt efter man varit gravid. Alltså med ett år mellan barnen. För 2 - 3 år är vad som anses "normalt" i Sverige mellan syskon? Men allt är förstås relativt.

Vilka råd har du att dela med till gravida kvinnor?
Lyssna inte på alla tips ni får. Alla kommer säga olika och skulle ni lyssna på alla skulle ni knappt få leva alls. För från dagen man går ut med graviditeten kommer folk alltid ha åsikter. Aldrig förr har jag märkt hur folk lagt sig i så mycket som när det kommer till graviditet och föräldraskap. Visst är vissa tips oerhört värdefulla och bra. Men i slutändan vet man oftast bäst själv om man har lite sunt förnuft.

Har Liam ditt eller Samis efternamn?
Samis

Favoritfilmer och serier? Dina respektive Samis? Har ni samma smak?
Mina favoritfilmer är a walk to remember och avatar. Samis... hmm där är jag osäker. Får ta och fråga när han kommer hem! Vi kollar ju alltid på serier. Mina favoriter är vänner, oth och vampire diaries. Samis favoriter är oc, oth och vampire diaries. Så där har vi nästan helt samma smak.

Om det blir syskon, vill ni helst ha pojke eller flicka?
Visst skulle det vara kul med en flicka, men jag är helt såld på Liam så en lillebror till honom vore inte dumt det heller.

Tror du att det kommer bli jobbigare sen att sköta om Liam?
Det blir nog mer och göra när han blir äldre. Nu sover han mycket och det är lätt att förstå vad han vill när han gråter. Mat, byta blöja eller närhet. Gissar att han kommer bli en riktig vilde när han blir större och då gäller det att hänga med!

Vad för sorts handväska tycker du om?
Jag är förälskad i en från Miu Miu. Föredrar stora väskor framför små.

Vill du ha längre hår än vad du har?
Ja det vill jag, och nu växer det som ogräs så det är härligt.

Hur är din och Samis relation nu efter att ni fått Liam? Jag har hört att kärlekslivet kan få sig en törn, men hur är det för er? :)
Den är lika bra! Sami är mr optimist så hans goda humör smittar av sig på oss andra. Vi har inte lika mycket tid för varandra men det gör stunderna vi får tillsammans mer dyrbara.

Nu måste jag göra mig iordning! Får se om jag lyckas svara på resten av era frågor imorgon.

Första gången i babysittern


Igår ville jag ta en dusch men kände inte för att lämna Liam ensam i soffan. Så blev att testa babysittern som genast blev en succé! Perfekt att man kan ändra läge. Nu när han är så liten är den nästan helt liggandes. Där låg han nöjd och sov i en timme.

Idag är vi uppe tidigt. Hade egentligen kunnat somna om efter amningen vid halv åtta. Men eftersom farfar och Ingrid kommer över vid tolv ville jag ta mig upp. Tar lite tid att göra sig själv iordning när man hela tiden blir avbruten av en liten skatt. Sen ska Theo ha mat också, skönt att Sami gick ut med honom imorse innan han drog till jobbet. Så slipper jag tänka på det.

Om jag hinner kommer jag in och svarar på fler av era frågor sen!

Tisdag med familjen


Första outfiten jag lägger upp i bloggen sedan graviditeten! Kändes konstigt att posa framför kameran utan en stor mage. Hur skulle man stå? Blev att ta några bilder och sen radera de flesta. Men här har ni i alla fall dagens outfit.

Nu ska jag ordna lite i vardagsrummet. Imorgon kommer farfar och Ingrid över för att träffa Liam. Jag har lite svårt för att förstå att min underbara livliga farfar nu faktiskt är gammelfarfar. Ja det är också svårt att förstå att mina föräldrar plötsligt blivit mormor och morfar. Och jag själv mamma.

Nej städa var det, sen laga middag så den är färdig när älskling kommer hem från jobbet! Gissar att någonstans mellan städning och matlagning får det bli paus för amning. Att planera är inte lika lätt med en nyfödd i huset.

Tunika, jeans - H&M
Kofta - Weekday
Halsband -
Systeri
Stövlar - Nelly Shoes

Shopping till mama


Jag shoppar inte så mycket till mig själv längre. Det var ändå inte kul när jag var gravid och inget passade. Går jag i butiker nu så kollar jag bara på barnkläder. Men idag blev det att klicka hem klänningarna ovan!
Märket är Jeane Blush och finns bland annat hos nelly.com. Jag blev alldeles förälskad i dessa, ser det som julklappar till mig själv. Kanske den högra är något jag kan bära på nyår. Tillsammans med högklackat och fina smycken.
Planerna för nyår är däremot oklara. Det blir inget festande eftersom vi har Liam som fortfarande kommer vara relativt nyfödd (knappt två månader). Men något vill jag ändå hitta på. Så det inte bara blir att vara hemma.
Skulle försig vara kul att bjuda över några. Men vilka vill hänga med småbarnsföräldrar på nyår?

Jaja, det är ett senare problem.

BVC och fotografering


Det gick jättebra hos BVC! Liam fick en massa beröm precis som på hembesöket. Och jag och Sami för att vi inte slarvar med att göra rent Liam och att amningen går så bra.

När Liam föddes vägde han 4095g och var 51cm. Nu 16 dagar senare väger han 4380g och är 54cm lång. Så snart är kläderna i stl 50 garanterat för små! Nästa gång vi ska dit blir när han är en månad.

Efter BVC åkte Sami vidare till jobbet och jag ammade Liam lite snabbt innan
Jeni kom. Jag tror allt att bilderna blev riktigt bra! Han var så duktig min grabb. Lite obekväma positioner men han stod ut om han fick nappen och komma till mammas famn ibland. Nu har Jeni åkt vidare mot Sundsvall. Som hon sa själv, vi måste ses mer ordentligt! De senaste två gångerna har gått i rasande fart då vi bara hunnit med att fota. Sa att hon allt får komma till Stockholm i vår då jag ska på krogen för första gången på väldigt länge. Får se hur det går. Men dröjer några månader till, än klarar jag inte alls av att vara ifrån min lilla skatt.

Dags för BVC


Får man vara så här söt? Min älskade lilla pojke.
Idag ska vi till BVC. Jag är glad att Sami börjar jobba först klockan 12 idag så att han kan följa med. I fortsättningen kommer jag ta barnvagnen dit men vet inte exakt vart det ligger. Även om det ska vara ganska nära.
Ska bli kul att se hur mycket Liam gått upp i vikt, och hur lång han är nu.

Sen när vi kommer hem ska han fotograferas av
Jeni. Det ska bli kul! Hon tog så fina foton på mig och Sami när jag var höggravid. Får hoppas att det är tillräckligt bra ljus här inne bara. Vi har alldeles för lite lampor. Inte okej så här på vinterhalvåret.

Nej nu måste jag göra mig iordning, vi ska vara hos MVC klockan 10. Vi hörs i eftermiddag!

Tävling - Vinn rosettring


Nu har du chansen att vinna likadan rosettring som ovan! Från nätbutiken
AllEyesOnMe
Det går att justera storleken så den passar alla.

Allt du behöver göra för att tävla är att kommentera detta inlägg! Glöm inte att lämna mailadress i själva kommentarsfältet (där du skriver att du är med och tävlar) om du inte har en egen blogg.

Tävlingen avslutas nu på fredag, 25e november.

Lycka till!

Svar på era frågor del 4

Kom precis in från promenaden. Det gick bra att gå med både barnvagn och Theo. Theo är ju inte så stark så det är inte som att han kan dra iväg med oss. Och Liam sov hela tiden. Bökigare var det att få ut vagnen från förrådet. Anledningen till att vi har den där är för att vi bor på andra våningen i en tvåvåningslägenhet. Trappan upp till oss är på utsidan av huset och precis nedanför är vårt förråd. Så det är mycket lättare att ha vagnen där istället för att bära upp och ner på den. När jag kom tillbaka hem var det en granne som hjälpte mig att få in den i förrådet. Snällt!

Så svar på fler av era frågor!

Hur många barn vill du ha i framtiden?
Jag vill ha 2 eller 3 barn

Vill du ha barn tätt?
Nej inte för tätt, fy vill inte vara gravid igen, haha! 2 - 3 år mellan barnen gärna.

Hur länge ska du vara mammledig?
Till början på augusti nästa år, sen tar Sami över.

Vilken sida kollar du först när du sätter på datorn?
Blogg.se. Bloggar alltid först och kollar sen twitter, mail och bloglovin. Ibland facebook.

Tror du att du och Sami håller resten av livet?
Resten av livet är en väldigt lång tid. Men jag hoppas på oss. För det är helt sjukt hur mycket jag älskar den mannen! Förhållanden kräver jobb, tillit och att inte glömma bort varför man blev förälskad. Det är lättare att ge upp än att kämpa. Men vi är starkast tillsammans.

Vilken ålder är för ung för att få barn enligt dig?
Jag tycker att man borde vara klar med gymnasiet när man blir förälder. För att det är enklare så. Men det finns många unga starka mammor som får vardagen och ekonomin att gå ihop ändå! Så jag vill inte sätta någon ålder.

Vad är fördelarna med att få barn i ung ålder vs äldre ålder?
Som ung har man oftare närmare till barnasinnet. Lättare att få en kompis-kontakt med barnet. Jag tror inte på att skämma bort sitt barn med grejer, och som ung förälder är det svårare att hamna i den fällan då man inte har lika mycket pengar.
Fördelen med att vara äldre är att man ge barnen en annan trygghet. Man har levt ett långt liv och kan dela med av det man lärt sig på vägen på ett annat sätt än vad unga kan.
Men, som ni ser skrev jag inte att det alltid är så, alla människor är olika oavsett ålder.

Utomlands du har varit?
Italien, Grekland, Finland, Danmark, Spanien, Tyskland och Cypern

Drömresemål?
Jag vill hemskt gärna till New York.

Gjorde du något speciellt för att inte få bristningar på magen? Den har ju återhämtat sig och blivit jättesnygg!
Tack så mycket! Jag använde en salva från The Body Shop. Vet inte hur mycket den hjälpte men lite kanske.

Är Theo din första hund? Hade ni någon när du växte upp?
Vi hade en rottweiler när jag var yngre. Han är väldigt saknad!

Har du någon kontakt med Michele? Vet du hur han lever sitt liv nu/lever han ihop med någon?
Nej vi har inte haft någon kontakt sedan i våras.

Kan du fortfarande prata/förstå italienska eller har du tappat språket helt?
Jag har inte tappat språket, enstaka ord i så fall.

Har du några planer för nästa år? Har du funderingar på någon resa/utbildning/annat?
Jag har funderat på att läsa något på distans, men det är inte säkert. Nästa sommar ska vi till Gotland med Samis familj, det blir mys!

Hej Maria!
Älskar verkligen din blogg, den är så mysig, och hur du och Sami har det, har även jag med min fina fina pojkvän. Jag har BF nu om 19 dagar, och även om jag försöker intala mig att det är lugnt så får jag mer och mer panik. Jag undrar om du kunde förklara lite om värkarna, hur du tänkte just då, var dom hanterbara? Är så sjukt rädd för att tappa kontrollen! Och sen en till fråga som du inte behöver svara på om du inte vill, fick du sy något? Isåfall hur mycket? Hur mycket kunde du gå direkt efter? Kissa, hur kändes det? Hur känns det idag? Åh är så himla rädd.. Sköt om er! Kram

Tack så mycket för dina snälla ord! Lycka till med sista delen av graviditeten, tiden går fort!
Jobbigt att du har panikkänslor. Förhoppningsvis försvinner de när du börjar få värkar. Jag kände i alla fall ingen rädsla, var bara så glad över att det äntligen startade! Då hade jag ändå varit nervös inför förlossningen tidigare.
Det bästa är att värkarna för det mesta är milda i början. Så du hinner vänja dig vid smärtan. För mig gick det ganska fort men jag hade ändå tre timmar då jag kunde andas genom smärtan utan problem. Lärde mig att samarbeta med kroppen. Det hjälpte mig att behålla lugnet när värkarna ökade i intensitet. Även om jag ibland bara skrek rakt ut för att det gjorde så jäääkla ont. Det får man leva med. Speciellt om man har en lång bilresa till sjukhuset som jag hade. För på sjukhuset får man bedövning och då är smärtan hanterbar igen.

Jag sydde två stygn, som anses som rutin efter en förlossning. Första två dagarna hade jag jätteont när jag gick. Det var som ett tryck nedåt, gick mycket sämre än vad jag gjorde som höggravid. Sen var jag svag i kroppen också. Kissa gick bra på sjukhuset för då var jag bedövad efter att de sydde. Men det sved första veckan hemma. Ibland började jag gråta. Men jag tror att det berodde på att amningen gjorde så ont så jag var trött på att känna smärta. Svidet i underlivet kan man leva med. Och det går över fort.
Idag har jag inte ont någonstans. Och amningen går bra, så det är skönt!
Lycka till :)

Hjälp vad mycket frågor ni ställt. Nu hinner jag inte svara på fler.

Tears don't mean your losing

Allting från net-a-porter.com

Första önskeoutfiten sedan jag blev mamma! Jag tycker att det är lika svårt att hitta kläder nu när jag ammar som det var när jag var höggravid. Då handlade det om att hitta kläder som passade över en stor mage. Nu gäller det att bära kläder där det lätt går att få fram bröstet. Helst genom att visa så lite hud som möjligt, om ni frågar mig.
Outfiten ovan kanske inte är den optimala, men snygg var den!

Nu har jag en liten kille som vill att jag byter hans blöja. Kommer senare in med svar från frågestunden.

Sami tillbaka på jobbet


Sami har precis åkt iväg till jobbet för att jobba 11.00 - 19.30.
Det här är första dagen som det bara är jag och Liam. Och Theo förstås.
Jag är lite nervös inför barnvagnspromenaden. Vår barnvagn står i förrådet och jag kommer behöva ta ut den med Liam i famnen och Theo kopplad. Kan gå hur som helst, men förhoppningsvis bra!

Bilden är från sista dagen på sjukhuset. Han fick plåstret efter att ha gjort PKU-testet.
Så nöjd i pappas famn!

Alfapet


Wordfeud i all ära. Men idag kände jag och Sami för att lägga ifrån telefonerna och ta fram det riktiga brädspelet istället. Spela klart hann vi inte, för Liam ville ammas. Så det får vi göra senare. För nu ska även vi vuxna få i oss mat. Medan hund och bebis sover sött bredvid varandra.

Om jag hinner kommer det upp en ny tävling senare ikväll! Annars imorgon.

Svar på era frågor del 3


Jag och Sami köpte varsin chokladkalender när vi veckohandlade i fredags. Till oss sjäva förstås, vi är coolaste föräldrarna ever!

Här kommer svar på flera av era frågor.

Vad är rutinstygn?
(La till denna eftersom många frågade efter förra svaren)
Som jag har förstått det är rutinstygn det man syr efter förlossningen för att minska risken för skador i underlivet. Man har alltså knappt spruckit men väljer att sy ändå för att hjälpa kroppen att läka bättre. Detta är något man kan välja bort om man vill.

Har inte följt din blogg så mycket! Men hur gammal var du när du fick ditt barn?
Du menar hur gammal jag är nu? Han är ju bara två veckor min pojke. Men jag är 22, blir 23 i december.

Vad är det jobbigaste med att ha barn?
Jag får svara som nybliven mamma, det lär ju ändras sen. Men sömnbristen är nog jobbigast. Eller när han gråter sig otröstlig och det tar ett tag innan man får honom lugn och nöjd igen. Det sliter på mammahjärtat.

Får du mycket sömn?
Jag får nog mycket för att vara nybliven mamma, så känns fel att klaga. Men jag har lite småångest när vi går och lägger oss. För man är så jäkla trött och vet att man måste vakna om några timmar. På samma sätt vaknar jag med världens leende på läpparna på morgonen. Matar nöjt min bebis och är glad över att vi har en mysig dag framför oss.

När tycker du man ska skaffa barn?
Det finns ingen rätt ålder. Vissa är redo vid 20, andra vid 35. Det är upp till var och en själva.

Hur känns det att vara gravid?
För mig var det jobbigt att vara gravid. Jag gillade bebis sparkar, men den jobbiga längtan gjorde graviditeten långdragen. Var så nyfiken på mitt ofödda barn, längtade så mycket efter honom att jag vissa dagar inte kunde tänka på något annat.

Jag bara undrade om du och Sami är gifta? Och om ni inte är det kommer ni gifta er?:)
Varken gifta eller förlovade. Bara väldigt kära och jag hoppas på bröllop någon gång i framtiden. Men det dröjer nog!

Vad hände egentligen när du och michele gjorde slut? Det kändes som om det låg något stort bakom som du inte var redo att prata om på bloggen då. Det kanske du fortfarande inte är, men jag har alltid varit nyfiken. :) Jag är glad att det ordnade sig på absolut bästa sätt för dig i alla fall!
Komiskt att det alltid kommer upp någon fråga om honom när jag har frågestund. Tycker ändå jag varit snäll med detaljer. Jag berättade att han var otrogen och att vi hade en väldigt jobbig tid sista halvåret i vårt förhållande. Vi bråkade jämt, och han fick mig att må dåligt psykiskt. Jag längtade till Sverige och slutade att le och skratta. Så var nog inte världens bästa flickvän tillbaka heller. Det tog inte abrupt slut mellan oss utan det var fram och tillbaka länge. Tillslut får man nog.

Kommer ni ha dop eller namngivning för Liam?
Det blir ett dop i vår! Liams mormor och farmor har gått ihop för att planera det. Jag är glad att jag slipper haha

Hur har livet förändrats sedan Liam kom till jorden?
Det har förändrats på alla sätt och vis! Vet inte hur jag ska förklara det. Men allting är så mycket bättre nu, med honom i vårat liv.

Funderar ni på att flytta någonstans? Utomlands/Sverige?
Vi vill flytta till radhus om något år. Nu bor vi i en lägenhet, en 3a så för tillfället räcker den hur bra som helst. Men vi är sugna på tomt. Vi kommer bo kvar i Sverige, troligtvis här i Haninge.

Hur länge är man kvar på sjukhuset efter födseln? Eller är det väldigt individuellt?
Det är olika. Vi var tvugna att stanna kvar 2 dygn eftersom det är då barnläkaren gör sina kontroller. Åker man hem innan måste man komma tillbaka på återbesök. Eftersom amning och allt fungerade så bra direkt (började göra ont när vi kom hem men det påverkade ju inte Liam utan bara mig) så kände vi att det var lagom tid på sjukhuset.

Berätta lite om dina bedövningar du valde, är själv inne på de där med lustgas och vill egenltigen bara använda de, men har på senaste börjat tvivla om jag kommer klara smärtan :P
Lustgasen räckte för mig. Jag hade djävulskt ont när jag kom in men lustgasen tog bort smärtan direkt. Vissa värkar gjorde fortfarande så ont att jag kände dem. Men det var mycket lättare att arbeta och andas igenom värkarna när jag fått lustgasen. Men det där är väldigt individuellt. Vissa gillar inte alls lustgasen.
Sen vet man aldrig om jag hade behövt någon annan bedövning om förlossningen blivit mer långdragen.

Nu hinner jag inte svara på fler frågor. Sami är på väg hem från matchen och vi ska ut med Theo och barnvagnen innan det hinner bli mörkt!

Med faster och mormor


Igår fick Liam mycket besök! Först kom Benny och faster Tiffany över för att hjälpa med Annas saker. Medan Sami och Benny flyttade över sakerna myste jag och Tiffa med Liam. Han var så snäll hela tiden och när vi tog promenad med Theo var Tiffa jätteglad över att få köra vagnen.

På kvällen blev det middag och bastu hemma hos min mamma. Liam myste i mormors famn medan vi såg på "Så mycket bättre". Riktigt mysig lördag om ni frågar mig.

Nu hinner jag inte sitta här med. Liam är gnällig och ovanligt hungrig idag. Han har redan ätit två gånger sedan vi gick upp vid tio. I vanliga fall äter han var tredje timme, och nu verkar han hungrig igen.

Sami är iväg på handbollsmatch så det är bara jag, Liam och Theo hemma. Förhoppningsvis somnar Liam efter amningen så jag kan få lite saker gjort. Hittills har jag fått i mig frukost och borstat tänderna, men jag sitter fortfarande i pyjamas.

Jag fick förresten tillbaka min mail! Så nu kan vi dra vinnaren i
Formeli-tävlingen.
Det blev Carro, stort grattis. Hoppas du hittar någon tavla du gillar. Vilket inte borde vara svårt med tanke på hur många fina det finns!

Liam två veckor


Liam vaknade bara två gånger inatt igen! Riktigt skönt. Däremot ville han inte somna om när han ätit vid fem imorse. Han låg och gurglade så att jag inte kunde sova. Ibland vart han gnällig och då gick Sami upp och gick med honom. Slutade med att han ville amma igen vid sex och först efter det lyckades han somna. Så kan det gå.

Idag är det två veckor sedan vår älskade föddes. Redan kan man se hur han utvecklats under den korta tid han varit med oss. Han fäster blicken bättre. Om någon ny kommer in i rummet börjar han genast söka ögonkontakt. Låter gör han också, konstant. Så vi får nog räkna med en kille som älskar att prata i framtiden. Det har han fått från sin mor.
På tisdag ska vi till BVC igen och då får vi se hur mycket han gått upp och växt. Tycker att han ser lite större ut men det är ändå inte stor skillnad sedan han föddes. Men lite svårt för mig att avgöra som ser honom varje dag. Men det märks då hans allra minsta body knappt går på längre. Han har den idag och blir sista gången vi använder den.

Nu ska jag underhålla min lilla kille. Han vill ligga i famnen och träna nacken. Kommer senare in med lite bilder från igår!

Svar på era frågor del 2

Här kommer svar på fler av era frågor.

Gick du sönder något under förlossningen? Behövde du sy?
Behövde bara sy rutinstygn

Gjorde det så ont som du trodde att det skulle göra att föda barn?
Jag kunde inte föreställa mig smärtan innan jag upplevt den. Men jag antog att den skulle göra jäkligt ont, vilket det gjorde.
Däremot trodde jag aldrig att lustgasen skulle hjälpa så mycket som den gjorde. Tog bort det mesta av det onda.

Vad är Du mest förvånad över nu efter att du har fått barn. ang dig, Liam, ja vad som helst?
Hur självklart allting är. Trodde att jag skulle känna mig förvirrad och osäker i mammarollen. Men allting har fallit sig naturligt.

Vilka namn funderade ni på utöver Liam?
Vi hade inga fler pojknamn. Liam var vi eniga om från början och det vi ville att vår son skulle heta. Så vi var lite oroliga när han föddes att vi inte skulle tycka att namnet passade. Men han är en självklar Liam!

Vill tacka dig för en enormt bra blogg! Vill även gratulera er för er fina son. Jag undrar hur du och Sami blev tillsammans?
Tack så mycket för dina snälla ord!
Jag var ute med några tjejkompisar på krogen. Träffade Sami som var där med sina vänner och firade hans 20årsdag. Sedan dess har vi så gott som varit oskiljaktiga.

Hade du mycket "biverkningar" vid graviditeten?
Är inte helt hundra på vad du menar. Hur graviditeten påverkade mig eller?
Jag hade humörsvängningar de första veckorna. Halsbränna från mitten enda in till slutet. Men annars mådde jag bra.

Om ni hade fått en tjej, vad hade namnet blivit då?
Det är fortfarande hemligt ifall att vi får en framtida dotter. Vill inte att någon vän eller släkting ska förälska sig i namnet och stjäla det haha

Vad var din första tanke när du blev gravid?`
Jag minns inte vad jag tänkte. Kände bara en massa. Lycka och rädsla på samma gång.

Hur reagera nära och kära när du berättade att du var gravid?
Alla var positiva, vissa förvånade

Vad är det bästa/värsta du vet?
Bästa är min familj, värsta rädslan över att något ska hända. Ni anar inte hur ofta jag kollar att Liam andas när han sover. Som alla mammor säger, man lever plötsligt med hjärtat utanför kroppen.

Vad har du för gymnasieutbildning?
Jag gick finansiell ekonomi

Efter mammaledigheten, har du tänkt att gå tillbaka till McDonald's eller börja på något nytt?
Jag kommer gå tillbaka till McDonalds. Hoppas på att jag kommer underfund med vad jag kan göra i framtiden.

Om du fick ändra på något i ditt liv, vad som helst, vad skulle det vara då?
Ärligt talat vill jag inte ändra på någonting alls.

Var barn något du tänkt mycket på innan du blev gravid?
Jag har haft mammalängtan sedan jag var 14. Har alltid älskat barn och varit livrädd över att inte kunna bli mamma. Däremot hade jag inte bråttom med att försöka. Även om jag ville vara ung. Trodde att jag skulle bli mamma när jag var 23 - 25. Blev lite tidigare än så, och lycklig är jag!

Vilken storlek på kläderna har Liam? Passade storlek 50 när han kom ut? Är så nyfiken, ska ha barn om en vecka och har bara inhandlat 56 och uppåt! Kram och grattis till din pojke:)
50 passade bra när han kom och sitter fortfarande bra. De sitter perfekt så om några få veckor är de nog för små. Men ångrar inte att vi köpte lite plagg i 50 för man vill inte att allt ska vara för stort i början. Sen blir det många klädbyten per dag då han ibland spyr när han ätit. Nu använder vi både storlek 50 och 56 till honom.

Vi får stanna där. Sami lär komma när som helst och då ska vi hem till mamma. Fler svar får ni imorgon!

Veckans blogg - Josieswall


Josefine bloggar om sitt liv i Tyskland tillsammans med sin fotbollsspelande sambo. I somras fick de sin bedårande dotter Jolie och Josefine bloggar om livet som utlandssvensk och småbarnsförälder. Hon bjuder även på underbara outfits och inspiration. Har ni inte redan hittat till hennes blogg är det allt god tid att göra det!

Idag känner jag mig utvilad! Liam vaknade bara två gånger inatt och han somnade direkt efter amningarna. Magen var snäll mot honom så han slapp bli ledsen. Två tummar upp!

Tack för era tips angående hotmail. Ska se om jag kan få tillbaka min mailadress, annars öppnar jag ett nytt konto senare idag. Men det vore skönt att slippa, har så mycket viktigt på min mail! I och försig känns det lite pinsamt att ha mailadressen maria.ballerina som 22åring. Så jag har länge funderat på att skapa en ny. Men vill att det ska vara på mina villkor. Inte för att jag är tvungen.

Idag har vi fullspäckat schema! Anna flyttar hem till mamma igen så Samis låtsaspappa ska hjälpa oss med de tunga sakerna. Sen ska Sami iväg och byta till vinterdäck så då tänkte jag passa på att svara på fler frågor från frågestunden. Om Liam tillåter.

I eftermiddag ska vi hem till mamma för middag och bastukväll. Hon ser framemot att få passa Liam undertiden jag bastar. Söta mamma. Längre än så klarar jag inte av att vara ifrån min pojke ännu. Inte så konstigt kanske.

Spärrad hotmailadress


Liam tycker att det är mysigt att vara på skötbordet. Många gånger om han är otröstlig så lägger jag honom där så lugnar han genast ner sig. Det är bara om han är jättetrött som han börjar gnälla när jag byter blöja. Eller om man sätter på honom vantar. Han älskar sina händer och vill alltid kunna ha dem i munnen.

Sen till något helt annat. Detta är viktigt för er att läsa om ni mailat med mig den senaste tiden! Speciellt företag.
Min mail har blivit spärrad. Någon har använt kontot till att skicka spammail. Alltså har de inte kommit åt mitt lösenord eller på något sätt hackat den utan bara använt min mailadress och kontaktlista. Hotmail spärrade kontot för att det inte skulle upprepas. Men idioter som de är kan jag bara skicka veriferingskod för att öppna kontot till min gamla hotmailadress. Som inte ens existerar längre utan är helt avstängd. Något man tycker att de borde kunna känna av. Så jag kommer behöva skaffa en ny adress och alla mail går förlorade. Så jäkla surt! Hade många viktiga mail och kontakter. Skulle kunna testa att ringa hotmail vilket jag gjorde när min gamla adress blev hackad. Men då kunde de inte hjälpa mig för att det är nästan omöjligt att få tillbaka ett spärrat konto. Så jag tänker inte gå den processen igen.

Jag har finaste vännerna


Kolla vad som kom på posten idag! Från min vän Thina och hennes mamma Annica. De bor i Göteborg så får se när de får träffa lilla Liam. Vi sågs när jag var gravid och jag och Sami var nere i Göteborg för en långweekend. Vi är sugna på att dra till Ullared i vår så då blir det nog ett stopp på vägen hos mina favorit-göteborgare!

Tavlan har Thina gjort själv, hon är så jäkla duktig. Och kreativ, som skattkistan där ett brev låg. Hon hittar alltid på så roliga saker den tjejen.

Förresten så kan det dröja ett tag till innan jag drar vinnaren i tävlingen. Mitt hotmailkonto har nämligen blivit spärrat då någon skickat spammail från mitt konto. För att jag ska kunna öppna kontot igen måste jag komma på vad tusan jag hade för lösenord på mitt gamla hotmailkonto. Som jag inte använt sedan jag var 12. Så om någon av er har mailat mig vet ni nu varför svar dröjer! Jag som skulle maila en tjej med bilder till nya designen. Headern passar ju inte alls nu när vi fått vår skatt. Så en rar tjej skulle fixa en ny design men det dröjer ett tag till det också. Att det alltid ska finnas folk som inte kan skilja på rätt och fel!

Muffins och triss


Jag och Sami har precis ätit muffins och druckit kaffe samtidigt som vi skrapat trisslotter. Vi vann 50 kronor så Sami ska till centrum och skaffa nya lotter till oss samtidigt som han spelar på hästar. Låter som att vi är spelnördar men det är väldigt ovanligt att vi spelar något. Blev en sådan fredag bara. Lite kul! Får se vad jag ska spendera våra miljoner på sen.

Det gick bra på kommunalhuset förresten. Nu är Sami lagligt pappa till Liam och vi har delad vårdnad. Härligt!
Dags för mig att gosa med min skatt.

Första badet


Som ni ser så var bad inte det roligaste Liam upplevt. Men han lugnade faktiskt ner sig på slutet så med lite badvana kommer han nog älska det tror jag. Han gallskrek i alla fall inte som jag gjorde när jag var liten.

Nu ska vi få i oss frukost och jag ska amma innan vi drar till kommunhuset för att fastställa faderskapet av Liam. Vet inte riktigt hur det går till. Det verkar vara olika i olika kommuner. Vissa behöver bara fylla i några papper medan andra måste svara på jobbiga frågor. Det hoppas jag att vi slipper!

Efter mötet blir det att veckohandla på Ica. Köpa lite julpynt också, första advent närmar sig! Julen är min favorithögtid. Som jag längtat sedan slutet på sommaren. Har inte ni?

Vill du bli veckans blogg?


Nominera dig själv eller någon vars blogg du gillar!

Nu håller Sami på med maten och Liam har händerna i munnen så jag gissar att han är hungrig. Så jag försöker skriva det här inlägget lite snabbt innan han kräver bröstet. Min lilla mjölkvampyr.

Ikväll ska vi bada honom för första gången, vi har bara baddat av innan. Får se hur det går! Ska bli kul.
Då får man se till att ha kameran med sig. Ja dags att amma var det!

Svar på era frågor del 1


Kolla vilken härlig start på dagen vi har! Jag känner mig redan piggare och bara genom att titta på mina killar så klarar jag vilken jobbig natt som helst.

Tänkte börja svara på några av era frågor! De är väldigt många så delar upp dem i olika inlägg.

Vad är det bästa med att vara mamma?
All kärlek man känner. Från första dagen har jag varit helt såld på min lilla son.

Planerar ni syskon i framtiden?
Ja vi vill att Liam ska få syskon men det är ingenting vi pratar om nu.

Vad är din dröm karriärmässigt?
Få hålla på med flera saker samtidigt. Som bloggen, fotografering och jobba med kläder.

Hur kom Ni på namnet Liam?
En kille i serien 90210 heter Liam och det var första gången jag hörde namnet. Älskade det direkt och ville att min framtida son skulle heta det. Tur nog gillade även Sami namnet.

Vad jobbar din Sami med?
Han jobbar på ett säkerhetsföretag.

Hur många år är du?
22

Vad jobbar du med?
Jag jobbar på McDonalds

Vad heter vagnen du har till Liam?
Det är en Crescent

Kan inte du visa lite förlossningsbilder?
Förlossningen gick så fort att vi aldrig hann ta några bilder tyvärr.

Jag hoppas nu att du varje dag skriver hur mycket Liam förändras och hoppas att du visar Liams rum när ni har fixat den helt korrekt!
Jadå ni kommer få se bilder på hans rum sen och som ni ser skriver jag redan varje dag om vad som händer i våra liv :)

Var du inte rädd när du födde Liam?
Nej rädsla kände jag inte. Smärtan skrämde mig inte, den gjorde mig förbannad när den var som värst :p
Var obehagligt att krysta ut honom eftersom det kändes som att man skulle gå sönder, men jag hann aldrig bli rädd.

Gjorde det så ont att du inte skulle vilja föda igen eller är det ngt du kan säga till andra framtida mammor att det är rätt okej ändå?
När jag hade som mest ont kunde jag inte tänka mig att föda igen. Men den smärtan gick över så fort att jag absolut kan tänka mig att föda barn igen.

Du sa har sagt att Liam inte var planerad, hur kom det sig att du blev gravid? :) P-piller? Oskyddat? Blir jag gravid så blir jag gravid? Kanske inte har med det att göra men lite nyfiken ändå :)
Jag och min syster flyttade till den här lägenheten i januari och då försvann mina p-piller i flytten. Skulle skaffa nya men sköt upp det hela tiden. När jag väl bestämde mig för att åka till ungdomsmottagningen (två veckor senare) insåg jag att mensen var sen. Och jag var gravid. Allt gick väldigt fort och idag är jag så jäkla glad att jag är en slarver som tappade bort preventivmedlet.

Blev förlossningen som du föreställt dig?
Den gick mycket snabbare än vad jag trodde att den skulle göra.

Fick du mycket ont efteråt?
Ja första två dagarna efter förlossningen hade jag väldigt ont och kunde knappt gå. Låg mest i sängen. Men sen gick det över. Gjorde ont att kissa första veckan och det var ganska jobbigt.

Är du nöjd med stället du fick föda på?
Jättenöjd! Södertälje har underbar personal. Det enda jobbiga är att sjukhuset ligger så långt från vårt hem.

Har du någon fobi? Och har du någonsin gjort något som trotsat din fobi, vad gjorde du då isåfall?!
Jag är väldigt rädd för getingar. Har inte direkt kämpat för att bli av med den rädslan :p Har även problem med trånga utrymmen och att vistas bland för mycket människor. Det får mig att känna mig instängd.

Har ni planer på att gifta er i framtiden?
Vi är inte förlovade, men jag vill alltid vara med Sami. Och jag vill gifta mig i framtiden.

Hur länge har ni varit tillsammans?
13 månader

Kan inte du/ni försöka filma Liam när han gör sina söta miner, skulle vara kul att se? Är så fascinerande med små barn, de är ju så underbara. (:
Får se om jag lyckas få det på video någon dag!

Vad heter Liam i andranamn?
Kenneth, efter min pappa.

Svarar på fler frågor imorgon!

Presenter till min fina


Se så mycket fint Sarah och Kahléen hade med sig till Liam! Han har lyckats börja med ett läte som låter som en katt så kattbodyn är väldigt passande! Tack, tack, tack min fina vän för presenterna!

Den här natten har varit jobbig. Liam vaknade som vanligt första gången vid 01. Vilket han gjort tre dagar i rad nu. Vid 03 kom Anna hem från jobbet, och då skäller Theo alltid nyvaket. Vilket väckte Liam som genast ville äta.
05 vaknade han nästa gång och då ville han inte somna om utan låg och gnälle trots att han var mätt, hade ny blöja och lyckats rapa. Tror han ville ha närhet så jag höll honom i mina armar tills klockan var 06 och då ville han äta igen och lyckades sedan somna om. Klockan 09 vaknade han nästa gång och efter att han ätit gick Sami upp med honom så att jag kunde sova vidare. Vaknade precis och sitter nu i vardagsummet med min familj. Liam sover sött i Samis famn och lär vilja äta snart. Ska se om man hinner få i sig frukost själv innan dess.

Riktigt fint väder idag! Solen skiner så blir en långpromenad sen. Vi måste ordna lite saker idag också. Som fastställande av faderskap och Liams namn. Även beställa nya refills till blöjhinken.

Ni får ha en mysig dag!

Bebismys


Nu har vi precis kört hem Sarah och Kahléen och passade på att köpa lite gott till ikväll.

Vilken mysig dag vi har haft! Och hjälp vad Kahléen har vuxit. Sist vi träffades var hon sju veckor och då tyckte jag att hon fortfarande var liten. Nu är hon 11 veckor och riktigt stor! Kanske för att man jämför med lilla Liam.
Åh jag vill inte att han ska bli större! Vill att han ska vara lilla gosiga Liam föralltid. Samtidigt som det var underbart att se hur med Kahléen är, hon tittade nyfiket på mig och skrattade flera gånger. Det kommer bli mysigt att ha den relationen med Liam. Så jag ser det här med utveckling som något positivt och negativt. De blir ju aldrig små igen.

Nu ska jag stänga ner datorn för att ha myskväll med min familj. Gissar att Liam kommer vilja äta snart och det vore bra om han gjorde det innan middagen är klar. Så jag slipper äta med en hand.
Imorgon ska jag börja svara på era frågor i frågestunden!

Här finns en intervju med mig om ni är sugna på att läsa!

Finbesök


Vår fina kille är superstark i nacken och älskar att träna den! När man har honom på bröstet söker han ögonkontakt och lyfter alltid på huvudet och lyckas ha den uppe några sekunder.

Den här natten var bättre än förra. Han vaknade totalt tre gånger för att äta, 01, 04 och 07.30. Så det är en relativt utvilad mamma som skriver detta!

Nu är Sarah på väg hit med sin dotter Kahléen. För att umgås med oss. Har inte träffat dem på några veckor nu så det ska bli kul! Och Sarah är förstås väldigt nyfiken på lilla Liam. Jag är nyfiken på storleksskillnaden på våra barn. Kahléen är över två månader nu men vägde 1 kg mindre än Liam vid födseln. Så hon lär inte vara så mycket större.

Jag ska försöka komma ihåg att ta lite bilder! Vi hörs senare i eftermiddag.

Video från barnvagnspromenad


Här har ni klippet! Råkade duktig som jag är ändra innan vi började filma till låst fokus. Så när ljuset ändras blir bilden lite dålig. Hoppas ni kan leva med det. Sen skulle vi ha vänt på mobilen. Vill ni se i något större format går det att välja helbild. Så att ni vet. Hur som helst, enjoy!

Nu blir det middag här hemma. Färskpasta med skinksås. Liam har sovit här bredvid mig i två timmar nu. Så han lär vakna lagom tills vi börjar äta. Så brukar det bli i alla fall. Ska börja träna på att amma sittandes. Hittills har jag bara ammat liggandes. Var lättare när det gjorde ont och sen har det blivit en vana. Men kommer bli enklare när jag kan sitta upp. Som imorgon när Sarah kommer över med sin lilla Kahléen tillexempel. Det ska bli kul!

Jag och teknik


clasohlson.se

Jag har lyckats ha sönder usb-ingången på min systemkamera. Så just nu kan jag inte lägga över några bilder på datorn, surt! Känner inte för att lämna in kameran nu när man hela tiden vill ta bilder på Liam. Så Sami som ändå ska till centum för att köpa en salva till honom passar på att kolla efter en minneskortläsare till mig. Man tycker att de borde ha någon som tar mitt minneskort. Då jag inte kan sätta in det direkt i datorn.

Jag och Sami gjorde förresten ett videoinlägg när vi var ute med Theo. Det ska ni få så fort den laddats upp!

Såg att ni nu är 800 som följer
bloggen över bloglovin. Kul!

Trött mama!


Se så fin ring jag har från
Alleyesonme. Jag är som många av er vet helt såld på rosetter så den här kommer jag bära ofta! Om ni gillar ringen ska ni hålla utkik i bloggen senare i veckan. För då kommer det upp en tävling där ni kan vinna en likadan!

Den här natten har varit jobbigast hittills. Om man bortser från första natten då Liam inte slutade skrika förrän på småtimmarna. Han hade ont i magen när den började arbeta. Men sedan dess har han som ni vet sovit hela nätter bortsett från två amningar.

Men inatt var det en ovanligt hungrig kille jag hade att göra med. Han vaknade 01, 03, 06 och 08. Där emellan har han smågnällt på grund av magen. Så jag har inte kunnat somna om innan han gjort i blöjan och vi kunnat byta. När han vaknade vid tio kände jag hur trött jag var. Så frågade Sami om han kunde ta blöjbytet. Så sov jag till klockan tolv, det var behövligt! Har nog inte sovit mer än fyra timmar inatt men just nu känner jag mig pigg i alla fall. Får hoppas att den kommande natten blir bättre.  

Frågestund


En läsare undrade om vi kunde ha en frågestund, och visst kan vi det! Har fått många nya läsare den senaste tiden och får dagligen frågor i kommentarsfälten. Så kan vara bra att sammanställa dessa i ett inlägg.
Är det något ni undrar är det bara att passa på och fråga!

Jag och Sami kunde inte samsas om vilken film vi skulle se, så blev två avsnitt av Glee, säsong 2 istället. Mysiga serie! Nu önskar jag att Liam kunde vakna som sovit i två timmar. Saknar hans sällskap. Trots att han ligger precis intill mig, men det är inte samma sak. Han borde hur som helst vakna snart för att vilja äta. Efter det hoppas jag att han bjuder på en massa söta miner som han brukar göra efter att ha ätit. Efter det blir det att sova för oss alla!

Efter hembesöket


Idag har jag och Sami ätit riktigt god glass i våra fina Mateusskålar.

För några timmar sedan var kvinnan från BVC över. Hon vägde Liam som nu väger 4100g. Så han är tillbaka på sin startvikt, vilket är bra! Han gick ner 260g undertiden jag hade råmjölk. Vilket är vanligt, men det är viktigt att han går upp igen. Så skönt att se att mitt kämpande med amningen har gett resultat!

Allt annat var bra också. Sista biten av navelsträngen gick av i lördags och naveln såg bra ut. Han är varken gul eller har prickar i huden, och så är han förbannat söt också! Men det visste vi redan, hihi.
Nej men skönt att det gick bra och kvinnan var riktigt trevlig. Viktigt med tanke på hur många gånger vi kommer träffa henne. Nästa gång blir det att gå till BVC, är inte så långt borta så blir en skön barnvagnspromenad. Vi har tid nästa tisdag, då får vi hoppas att han fortsatt öka i vikt som han ska.

Nu ska jag och Sami bestämma vilken film vi ska se ikväll!

Betydelsefulla smycken


Här är mitt halsband från
Systeri. Visst är det fint? Har på mig det idag.

Ännu en bra natt förresten. Var lite orolig då han sov så mycket igår. Han vaknade redan vid fyra inatt, men efter amning och blöjbyte sov han vidare till klockan åtta så det var skönt.

Nu ska jag och Sami få i oss frukost, sedan blir det storstädning! Har redan hunnit sätta igång en tvättmaskin.
I veckan ska jag och Anna packa ner alla hennes kläder i lådor. Kommer ta tid att gå igenom garderoberna. Nu ligger allt i en enda stor röra. Så fort hennes kläder är borta ska jag börja göra fint. För då kommer det äntligen finnas mer utrymme till mina grejer! Anna flyttar ut i helgen troligtvis. Känns lite konstigt, men samtidigt har hon inte varit här så mycket det senaste året. Hon har mest sovit hos Kimy.

Vi hörs lite senare! Antingen innan eller efter barnmorskan kommer hit för ett hembesök.

Första familjebilden


Första bilden på vår familj! Ja Theo tillhör ju också famijen förstås men han ville inte vara med på bild och Anna hade bråttom iväg till Kimy. Vi tog nämligen aldrig med oss någon kamera till pappa, det glömdes bort. Så typiskt mig!

Har haft en riktigt mysig dag. Med god mat och trevligt sällskap. Däremot sov Liam hela tiden när vi var där. Han som brukar vara så pigg på dagen. Tror det berodde på att det var så varmt hemma hos pappa. Tillslut plockade Henrik upp honom i alla fall, tyckte att nu fick det räcka. Ja vad gör Liam? Sov vidare i hans famn istället. Han såg så söt ut när han låg med huvudet mot hans axel och hade munnen öppen. 

Andra amningen hos pappa var förresten första gången då det inte gjorde ont alls. Inte minsta brännande känsla eller någonting. Det var så ljuvligt! Blir nog att amma snart igen, då får vi se om det fortsätter på det spåret. Kanske kan jag få börja njuta av amning nu. Det vore inte fel.

Nu ska vi dricka glögg med pepparkakor och fortsätta se på säsong 2 av Solsidan. Imorgon kommer barnmorska från BVC på hembesök. Hon kommer på eftermiddagen så vi tänkte städa lite innan det. Inte för att hon kommer och kollar städningen utan att Liam växer som han ska. Men det känns ändå trevligare att bjuda in henne till ett fint hem.

Ni får ha en trevlig söndagkväll!

Magen en vecka efter förlossningen


Under graviditeten fick ni följa hur magen växte vecka efter vecka. Många har undrat hur magen ser ut nu, efter gravditeten.

Min mage blev mindre direkt efter att Liam kom ut. Det såg ut som en ballong som tömdes. Plötsligt var jag nästan smal igen! Fast magen kändes degig. Under veckan som gått har magen gått tillbaka fint. Det är helt sjukt hur fantastisk kroppen är! Ni ser ju vilken skillnad det blivit på bara en vecka. Hormonsträngen är kvar men kommer försvinna.

Totalt gick jag upp 14 kg under graviditeten. Direkt efter förlossningen hade jag redan tappat 7. Tack vare en tung bebis (drygt 4 kg), moderkaka, och fostervatten. Nu en vecka senare har jag totalt tappat 8, antagligen tack vare amningen. Så är bara 6 kg från startvikten, och är inte stressad att komma dit.

Däremot ska det bli jäkligt skönt att få börja träna igen! Känns som att det var evigheter sedan jag rörde på mig ordentligt. Vilket det faktiskt var. Handbollen slutade jag med i januari i år, då knäskålen hoppade ur led. Någon vecka senare var jag gravid.

Så nu vet ni det! Dags att klä Liam i finkläder. För snart ska vi hem till pappa!

Fars dag


Godmorgon bloggen! Ännu en bra natt hos familjen Björklund/Lassila.
Liam vaknade första gången halv sex imorse. Sen en gång till vid halv åtta. Så just nu har han sina rutiner allt, får hoppas de inte ändras allt för snart. Nu när nätterna är så lugna tar jag dem så Sami får sova. Så tar han fler blöjbyten på dagen istället, perfekt va?

Nu ska han iväg på handboll. Vi har hunnit pussa på honom jag och Liam. Fars dag som det är så får han extra kärlek! Av sin sju dagar gamla son fick han blu-ray filmen Trollkarlens lärling. Mycket uppskattat. En film vi såg på redan igårkväll. Det har inte varit så lätt för mig och Liam att sticka iväg och köpa någon present. Men vi ville ge honom någonting. Det är ju faktiskt Samis dag idag! Så han fick välja en film på Ica Maxi igår och när vi såg på filmen sov Liam i vår famn.

Idag ska vi tillsammans med Anna hem till vår pappa för att fira honom. Dit kommer även min farbror Henrik och hans familj. De är nyfikna på lilla Liam. Blir nog en mysig dag! Ska försöka se till att få fler familjebilder. Bilden ovan på Sami och Liam är från första timmarna på sjukhuset. Efter det har vi så gott som bara bilder på Liam. Vill ha några på oss alla tre också!

Det fina armbandet Sami har på bilden är från
Systeri. På ena bandet står det Maria + Liam och på det andra Family. Så himla fint! Även jag har fått ett halsband därifrån, ni ska få se det imorgon tänkte jag.

Tänk att det var du i magen


Mamma skickade lite bilder på mailen till mig. Första togs bara några dagar innan Liam föddes. Tyckte att det var jättekul att jag kunde ha ett glas på magen utan problem. Tänk att det var lilla Liam som låg där inne! Så himla svårt att förstå. Fler av er har undrat hur magen ser ut nu efter förlossningen. Tänkte att ni skulle få en före och efter bild imorgon, då Liam blir en vecka. Stora killen!

På högra bilden var han inte gammal, bara några timmar. Tycker att bilden är hur härlig som helst. Trots att han har blodrester i håret och jag bär sjukhuskläder. Kanske just därför, för att jag inte har så många bilder på sjukhuset. Bara på Liam, det var bara honom man ville fotografera. Och förlossningen gick så fort att vi inte hann med några bilder där. Hade varit kul att se mig in action med lustgas! Kanske nästa gång.

Nu ska jag och min lilla familj titta på Solsidan säsong 2. Liam har precis ammat och ligger nu nöjd i pappas famn.
Ni får ha en trevlig kväll kära läsare!

Första gången vi...


Det blir många första gången stunder för oss nu. Som i onsdags när vi gick på barnvagnspromenad för första gången. När bör man börja med åkpåsen förresten? Just nu håller vi honom varm med filtar. Vi har haft runt 5 plusgrader dessa dagar. Dags att sätta in åkpåsen? Hur har ni gjort?

Idag blev det att veckohandla som vi gör varje helg. Men första gången tillsammans med Liam! Gick hur bra som helst. Först sov han och sedan låg han och tittade runt. Som ni ser har vi introducerat nappen. Första gången igår. Liam har ett enormt sugbehov. Innan har vi gett fingret när han inte vill amma men ändå ha något att suga på. Men man blir lite låst då. Så nu får han nappen ibland och den gillar han massor. Visste inte hur länge vi skulle vänta med den eftersom det kan påverka amningen då barn suger annorlunda på napp. Men han är redan ett proffs på att amma så jag tvivlar på att nappen kommer bli ett problem. Så länge vi inte använder den för mycket.

Första helgen tillsammans


Det är fler av er som undrat hur det går mellan Theo och Liam. Och det har fortsatt att gå jättebra! Theo vill gärna vara i närheten av honom och har alltid koll på var han är någonstans. Som när Sami varit ute på promenad med honom är det inte mig han skyndar till när han kommer in längre. Nej det är Liam förstås!
Han tycker om att lukta på honom men bortsett från det lämnar han honom ifred, så det är bra. Innan vi vet ordet av så springer de nog runt och leker tillsammans. Fy! Tiden får inte gå för fort. Jag vill att den ska stå stilla.
Samtidigt som det kommer bli jättekul att se Liams alla utvecklingar vill jag leva i nuet och vi har det så himla bra just nu! Allesammans tillsammans här hemma. Det finns inget mysigare än att ligga och titta på alla hans miner. Eller ha honom sovandes mot bröstet.

Natten har gått bra igen förresten. Första gången han vaknade var vid fem. Då blev det amning och blöjbyte. Likaså sju och nio. Så på morgonen har det inte varit mycket sömn men det gjorde inget, för vi fick så många timmar på natten ändå.

Jag älskar att vara mamma!

Tävling i samarbete med Formeli


Nu startar en rolig tävling, om jag får säga det själv. För
Formeli har så otroligt fina tavlor!
Ni har nu möjlighet att vinna en valfri tavla.

Allt ni behöver göra för att tävla är att kommentera detta inlägg. Glöm inte att lämna er mailadress om ni inte har någon blogg. Detta direkt i kommentarsfältet, annars kommer jag inte kunna se mailadressen.

Tävlingen avslutas om en vecka, fredagen den 18e november.
Lycka till!

Sushi och pizza


Sami var iväg och hämtade ut paket tidigare idag. Nu har jag äntligen en bröstpump! Ska bli kul att testa den. Mata lite med flaska ibland så mina bröst får vila. Plus att det kan vara kul för Sami att få mata också. Den närheten med Liam är dyrbar för mig! Därför jag fortsatt kämpa med amningen trots smärtan. Som jag gråtit och haft ångest. Men nu gör det faktiskt inte alls lika ont längre. Det svider lite men det är hanterbart. Förhoppningsvis är smärtan helt borta snart. Det ser jag framemot!

Bröstpumpen är beställd från jollyroom.se och då passade vi på att beställa hem en badbalja också. Så det var ett riktigt stort paket Sami hade att hämta ut. Ska bli kul att bada Liam för första gången! Än så länge har vi bara baddat av och gått igenom alla väck som de lärde oss på bb. De sa att vi gott kunde vänta med att bada honom "på riktigt". Så vi gör det när vi känner att det är dags!

På vägen hem köpte Sami sushi till mig och pizza till honom. Det var gott! Evigheter sedan jag åt sushi sist. Nu ska jag kolla bloglovin innan det är dags att amma. Har nog många inlägg där. Har bara hunnit blogga och godkänna kommentarer de senaste dagarna. Men har noll koll på vad som händer ute i bloggvärlden. Det är ju förståligt förstås. Men är nyfiken på vad mina favoritbloggerskor har skrivit om sedan jag blev mamma. Ska försöka planera in en amning vid halv åtta så vi har en nöjd bebis under hela Idol. Det borde inte vara omöjligt med tanke på att han sovit två timmar i sträck nu. Tröttare kille än vanligt!

Troligtvis kommer det upp en tävling senare ikväll.

Mysigt till vintern


Dagen innan Liam föddes var jag och Sami i Farsta centrum och kollade i butiker. Det blev för ovanlighetens skull lite shopping till mig! Två mysiga koftor från Gina. Även Sami fick lite till sig själv, några t-shirts och en tröja. Så det var trevligt!

Idag är det fredag vilket betyder idolkväll. Jag och Sami sa redan för flera veckor sedan att vi hoppades att Liam skulle tajma så att vi inte missade något avsnitt. Idolnördar som vi är. Och det gjorde han!

Natten gick förresten bra idag igen. Och med bra menar jag superbra! Vi har en väldigt pigg kille på dagtid. Han sover bara lite efter amning men sen är han vaken större delen av tiden. Vilket vi tycker är supermysigt. Han är sällan ledsen utan ligger och tittar runt och gör söta små läten ifrån sig. Helst i famnen.

Inatt vaknade han inte en enda gång. Vi gick och la oss vid 23 och första gången Liam vaknade för amning var 07.30 (!!). Så Sami har fått sova en hel natt utan avbrott. För mig var det lite jobbigare. Mina bröst blev stenhårda när han inte ville amma, och vår bröstpump har inte kommit ännu, Sami ska hämta ut den idag. Så jag hoppades att Liam skulle vakna för att vilja äta. Var svårt att hitta en skön sovställning när det gjorde ont att luta mot brösten. Sen vart jag nojjig och kollade flera gånger att han inte var för varm. Att de inte vill äta kan vara ett tecken på feber. Men han mådde hur bra som helst, var bara riktigt trött. Efter amningen somnade vi om igen och vaknade vid 11. 
 
Vem trodde det, att man skulle få sova så mycket som nybliven förälder.

Theo möter Liam


Nu är hela familjen samlad igen! Tycker bilden ovan är lite rolig. På min mamma, Theo och Liam. Ser ut som att Liam försöker komma undan en tokig hund. Men faktum är att första mötet gick riktigt bra! Nog är Theo nyfiken allt, men inte alls till den nivån som jag hade räknat med. Han håller hela tiden koll på vart Liam är och om jag eller Sami bär upp honom är han inte sen att följa efter. Men annars lämnar han honom ifred. Kommer bara fram och nosar lite då och då, speciellt om han gråter.

Blir inte så mycket bloggning för tillfället som ni märker. Trots att vi inte gör något speciellt om dagarna så springer tiden iväg. Vi har inte några rutiner ännu utan tar dagarna som de kommer. Är så glad att Sami får vara hemma två veckor från jobbet. För jag behöver honom! Ska bli intressant sen när det bara är jag, Theo och Liam. Förhoppningsvis har man fått lite bättre rutin på vardagen tills dess.

Imorgon ska jag försöka uppdatera bloggen lite bättre! Visa lite shopping och en tävling ska upp också.
Men nu blir det sista amningen innan läggdags. Får se hur den här natten blir, förhoppningsvis lika bra som de två tidigare.

Godnatt!

Hey sunshine


Kolla vilken solstråle som ligger här bredvid mig! Precis som igår har han idag sovit vidare efter morgonamningen. Två timmar har han legat och myst i soffan så att jag och Sami har hunnit äta frukost och göra oss iordning. Perfekt! En rutin Liam gärna får fortsätta med. Nu lär han snart vakna för att ammas. Vilket är bra för sen kommer mamma med Theo. Ska bli väldigt intressant att se hur han reagerar på Liam. Lär bli helt såld! Minns när han träffade Ariana första gången, Jennas tös. Då var hon bara två månader. Theo blev helt till sig och ville lukta och slicka på henne. Lite väl intensivt beteende för en stackars fyra dagars pojke. Men jag gissar att Theo snart tröttnar på honom och så blir allt som vanligt igen. Vi får se.

Den här natten gick förresten också jättebra! Liam vaknade precis som igår bara två gånger. Men nu började han inte gråta. Han gnydde bara till vilket genast väckte mig. Jag är vaken när han är vaken. Så då ammade vi direkt och sen somnade han om efter. Sami bytte blöja två gånger också. Så vi räknade på det och insåg att vi fått sova 9 timmar inatt, inte illa som nyblivna föräldrar va?

Amningen däremot gör fortfarande lika ont. Trots salva och amningsnapp. Fast nu börjar jag märka av en liiiiten förbättring. Allt åt det hållet är efterlängtat. Annars känns det som att man står och trampar på stället och tanken på att behöva amma ger mig nästan ångest. Att ingen pratat om det här förut! Jag har bara hört folk säga att det kan göra lite ont i början. Men att det gör så sjukt ont, och så pass länge. Vissa av er har skrivit om hur ni haft ont i flera månader. Vilka hjältar ni är som ändå stått ut och kämpat för ert barns skull. Jag sa till Sami att Liam blir sista barnet jag ammar om jag fortsätter ha ont i flera veckor. Men förhoppningsvis blir det bättre snart.

Förlossningsberättelse


Här kommer min förlossningsberättelse! För er som är nyfikna på hur det gick till när vår älskade Liam såg dagens ljus för första gången.

Det började med att slemproppen gick i lördags. Trots att jag visste att det kunde dröja flera dagar från det att den släpper så kände jag på mig att det var dags. Jag och Sami gick och la oss vid 22 för att få så mycket sömn som möjligt. Ifall att värkarna skulle sätta igång.

Nog gjorde dem det. För jag vaknade vid 01.00 av en kraftig värk och förstod först inte vad som hände. Gick på toaletten och sedan tillbaka till sängen igen. Hade en värktimer-app på mobilen som jag tänkte att jag skulle använda om det kom några fler värkar. Vilket det gjorde, två till inom loppet av en kvart. Så alldeles för oregelbundet för att ringa förlossningen men garanterat något på gång. Jag blev superlycklig, som man väntat på dessa värkar! Ville inte väcka Sami, visste att det kunde dröja många timmar till. Vore bra om någon av oss var utvilad. Så jag gick upp, åt flingor för att få energi och bloggade. Visste ju att många var nyfikna då jag redan gått fem dagar över tiden och jag var ivrig att dela med mig av nyheten med någon.

När jag ätit upp flingorna gick jag tillbaka till sängen för att vila. Fortsatte att klocka värkarna med hjälp av appen. Det var 8 - 15 minuter mellan värkarna. Intensiva men det gick att andas igenom dem. Vissa var jobbigare än andra.

04.00 fick jag en värk så stark att jag skrek till, den var så oväntad. Mycket kraftigare än de jag haft innan. I samband med värken så gick mitt vatten. Sami vaknade av mitt skrik men verkade något förvirrad. (I nuläget kommer han inte ens ihåg att jag skrek.) Jag sa till honom att han var tvungen att packa allt som var kvar av bb-väskan, sådant man inte kunnat packa innan. Som mat till honom tillexempel. Samtidigt ringde jag Huddinge Sjukhus där vi skulle föda. Otroligt nog visade det sig att det var fullt. Ingen har nämnt att det varit någon babyboom för tillfället och Huddinge är det sjukhus i Stockholm som skickar iväg minst personer till andra ställen. Men det är ju klart att vi ska ha sådan otur. Kvinnan i telefon frågade hur lång tid det var mellan värkarna och jag berättade att de fortfarande var oregelbundna men att vattnet hade gått. Hon sa att hon skulle återkomma så fort hon visste vilket sjukhus vi skulle åka till. Jag hoppades innerligt att det inte skulle bli Södertälje. Det sjukhus som låg allra längst bort. För mina värkar blev plötsligt mycket starkare och kom tätare. Antagligen pga att vattnet gått. Sami packade ihop de sista grejerna och när jag fick någon värk kom han springades så jag kunde luta mig mot honom. Vi passade på att ringa mamma och berätta att vi snart skulle komma med Theo. Vi behövde bara veta vilket sjukhus vi skulle få åka till. Hon var också chockad att det inte blev Huddinge.

Det dröjde femton minuter för kvinnan att ringa upp oss, något jag tyckte var en evighet. Vart vi hade fått en plats? På Södertälje såklart. Jag blev så jäkla besviken, det skulle ta runt 45 minuter att köra dit! Hon sa att vi kunde ta det lugnt eftersom mina värkar kom så oregelbundet. Att jag kunde ta en dusch om jag ville, behövde inte stressa. Jag slängde på luren, tyckte hon var dum i huvudet. Ta det lugnt?! Jag var i enorm smärta! Jag ville komma till sjukhuset på nolltid, och det är inte som att man är i Södertälje på en kvart direkt. Vi åkte och lämnade Theo till mamma och sedan började resan mot Södertälje Sjukhus.

Vilken jävla resa. Rent utsagt. Jag hade så ont att jag ville gråta. Värkarna kom hela tiden, ibland fick jag ingen paus alls och som längst varade de i två minuter. Det var omöjligt att hitta en bekväm position i bilen. Jag försökte att andas lugnt och koncentrera mig på pauserna, som jag fått lära mig. Men när vi åkt en halvtimme började jag lessna. Jag skrek rakt ut "det gör oooooont" och sedan "du kan glömma syskon Sami! Det här gör jag fan aldrig om!" Sen behövde jag kissa, och vi var ute på motorvägen. Så vi stannar på motorvägen! Sami vågade inte säga nej till mig i det laget haha. Tur att det var mitt i natten så knappt några bilar ute. Sami var tvungen att hålla mig i handen samtidigt som jag hukade bakom världens minsta gran. Gick inte så bra och vi fick pausa för att jag fick en värk. Insåg tillslut att det inte skulle gå så vi fick åka vidare.

En kvart senare var vi framme vid Södertälje, äntligen! Vi parkerade och skyndade oss in. Klockan var runt 05.30. Där väntade de oss redan och vi fick genast komma in till ett förlossningsrum. Mötte en trevlig barnmorska som tog det lugnt och hälsade oss välkomna. Jag fick värk efter värk och hade svårt att lyssna på henne. Hon tyckte att jag skulle få lustgas innan de satte CTG och kollade hur öppen jag var. Eftersom hon såg hur ont jag hade. Åh älskade lustgas. Min räddning! Tog genast bort den hemska smärtan. Då jag lyckades få till tekniken på en gång. Effekten kom direkt och jag var hög som ett höghus. Sa glatt till Sami "det här är första gången jag är full på 9 månader!". Han tyckte nog att jag var lite konstig, men måste ha varit skönt för honom att slippa se mig i smärta.

Sedan gjordes undersökningen. Jag var öppen 7 cm! Det skulle inte bli någon långdragen förlossning. Jag hade gjort allt förarbete hemma och på vägen dit. Jag blev så glad när de sa hur öppen jag var. De trodde att jag skulle bli mamma inom bara några få timmar. Kunde det verkligen vara sant?

Lustgasen fortsatte att vara min bästa vän. Värkarna kom hela tiden, det fanns inga pauser. Vissa var jobbiga men det var ingenting jämfört med vad jag upplevt i bilen. Då jag inte hade någon smärtlindring alls. Vid ett tillfälle sa jag till och med "det är kul att föda barn!". Vilket fick barnmorskan och undersköterskan att skratta. Undersköterskan minns jag inte när hon kom, jag var som sagt lite borta där på sjukhuset.

En kvart efter att de undersökt mig ville jag krysta. Jag förstod det inte riktigt själv men kroppen hade tagit över. Det var som att jag inte bestämde, jag följde bara med. Precis så som de vill att man ska jobba. Bara ge efter. Och det gjorde jag helt naturligt. De bestämde sig för att undersöka mig igen, trots att de nyligen gjort det. Då var jag öppen 9 cm. Det var bara en liten bit kvar innan jag kunde börja få krysta på riktigt. Vi testade att jag stod på alla fyra och så fick jag akupunktur. Var riktigt skönt! Nålarna gjorde ont, men det var en behaglig smärta. Som man var van vid. Den tog tankarna bort från värkarna.

Så var det dags att krysta. Jag hade mycket energi då öppningsskedet inte hade slitit så mycket på mig då det gått så fort. Barnmorskan sa att jag var för stark. För fotstöden flög iväg när jag försökte få styrka från benen. Och jag och barnmorskan hade dragkamp med en handduk för att jag skulle använda krystvärkarna rätt. Men det gick inte så bra eftersom krystvärkarna gav mig så mycket kraft att barnmorskan inte orkade hålla tillbaka.
Blev att krysta ganska länge, ungefär en timme. Vilket i slutändan var bra, med tanke på hur stor Liam var. Hade det gått fortare hade jag nog tagit mer skada. Krystvärkarna gjorde inte ont, de gav än kraft. Däremot var det en brännande smärta att krysta ut Liam. Det sved och kändes som att han var alldeles för stor. Men tillslut gick det.

08.07 föddes världens finaste kille. Ungefär två timmar och fyrtio minuter efter att vi kommit in på förlossningen.
4095g och 51 cm lång. Äntligen var den långa väntan över, att få upp honom på bröstet var det största jag upplevt. Jag ville aldrig släppa taget. Han är så himla fin och jag ser framemot att lära känna honom bättre.

Efteråt fick jag och Sami den goda förlossningsfrukosten och inget har någonsin smakat godare! Kunde bara dricka saft under förlossningen, så efter den kraftansträngningen man genomgick var man riktigt hungrig.
Jag är nöjd med hur förlossningen var, framför allt att det gick så snabbt. Bilresan gör jag inte gärna om men lustgasen, den var inte dum!

Älskad från första stund


Kolla vad som kom i brevlådan idag! En gåva från
bymandy. Gissa om jag blev förvånad när jag öppnade brevet. Och glad! Nu ska vi köpa en fin ram till den så ska den få hänga över Liams säng. Blir nog jättefint!

Blombud kom idag också, från min farfar och hans fru Ingrid. Så himla snällt! Världens finaste också. Sen alla lyckönskningar i bloggen, på facebook och över mobilen. Ni är alla underbara! Tänk om Liam visste hur många det är som bryr sig om honom och är nyfikna. Älskad av många. Framförallt av sina föräldrar, som han charmat totalt!

Jag och Sami var precis på första barnvagnspromenaden. Var riktigt mysigt! Fick vi tid att prata om de här första dagarna, och det kändes lite som egentid. För vår skatt låg och sov i vagnen. Imorgon kommer Theo som har varit hos mamma några dagar. Då kommer vi få dessa dagliga promenader igen, perfekt!

Amningen är förresten fortfarande en smärtsam historia. Jag testade med citronsaft på brösten som några rekommenderade. Men det svider ju något förbannat! Inte kul. Sen blev det att testa amningsnapp men även den gjorde ont. Liam sög så fint och mjölk kom, men jag led lika mycket som om han hade ammat direkt från bröstet. Så tredje försöket, en salva från apoteket som Sami köpte. Medela Purelan, som några läsare också rekommenderade. Har smörjt in en gång och den sved inte, tur! Förhoppningsvis hjälper den snabbt också. Blir nog att amma om någon timme. Just nu känns den tanken både positiv och negativ. Vill inte ha ont, jag grät när amningsnappen inte fungerade för den trodde jag verkligen på. Samtidigt tycker jag så mycket om att amma, för den närkontakten med Liam är svårslagen. Så jag ger inte upp! Håller tummarna att salvan hjälper bara.

Förlossningsberättelse skriver jag ikväll när Sami sticker iväg på sin handbollsträning. Ifall Liam vill samarbeta och ge sin mamma lite egentid. Just nu sover han så sött här bredvid mig medan Sami lagar mat till oss. Livet är bra härligt alltså!

Första morgonen här hemma


Nytagen bild! Så här har jag och min skatt myst sedan halv nio imorse. Natten har gått bra. Tror det blev två amningar, annars sov han hela natten. Förresten, supertack för era amningstips! Sami ska förbi Barnens hus idag som ligger här i närheten. Där blir det att köpa amningsnapp som ska hjälpa när man har såriga bröstvårtor.
Nu har i alla fall den riktiga mjöken kommit. Började med att jag var superkänslig igårkväll. Tänkte "får jag en enda elak kommentar på bloggen så slutar jag blogga!" Sen ville jag gråta för att jag hade en så fin son. Som jag inte kunde sluta titta på. Mamma sa att jag skulle vara uppmärksam på detta, för då skulle den riktiga mjölken komma. Mycket riktigt! Först blev brösten stenhårda, och enorma. Sen har de runnit hela natten. Tycker hela sängen luktar bröstmjölk. Men det kan vara att det bara är jag.

Nu sitter jag och äter frukost i soffan medan Liam ligger här bredvid mig och sover. Gissar att han kommer sova någon timme till innan det är dags för amning nummer två idag. Just nu ammar han med 2 - 3 timmars mellanrum dagtid. Hungrig liten mjölkvampyr. Sami och Anna sover fortfarande. Själv är jag superpigg. Hört att det bara är tillfälligt, snart kommer jag också vara en zombie pga den brist på sömn man får som småbarnsförälder. Så ska passa på attt njuta!

Ska börja skriva på förlossningsberättelsen idag. Ska bli superkul att dela med av den! Jag satt och berättade i detalj för Anna igår. Förlossningen är helt klart det största jag varit med om. Jag vill genast skriva ner upplevelsen för jag har hört att man snabbt börjar glömma detaljer. Hjälp får jag från Sami också och journalen från sjukhuset. Nog kan man säga att alla förlossningar är olika. För min var inte alls typisk för en förstföderska. Vår grabb hade bråttom ut! Mer om det senare. Nu ska jag snutta bebis.

Nu är vi hemma


Så här gosig var vår fina kille när vi lämnade sjukuset idag. Första bilresan gick jättebra, han sov hela vägen. I magen var han alltid lugn när vi åkte bil så det är nog en plats han trivs i.

Vi var hemma vid ett då Anna och Kimy var här. Anna var och hälsade på med pappa, Birgitta och Cornelia igårkväll så det var andra gången hon fick träffa vår skatt. För Kimy första gången. De blev så charmade av vår fina kille ska ni veta! Omöjligt att bli annat. Nu har de åkt in till stan. Skönt för oss att få lite egentid. För jäklar vad trött man är! Varit några riktigt intensiva dagar. Liam var hungrig när vi kom hem så jag ammade i sängen med Sami bakom mig och det slutade med att vi somnade alla tre och sov i två timmar. Så kan det gå!

Amningen är förresten ingen rolig historia. Jag är otroligt glad över att den kom igång direkt utan några problem. Liam är en naturbegåvning på att amma. Problemet är mina bröst som nu är riktigt såriga. Bara tanken på amning får mig att vilja gråta. För det gör så jäkla ont. Vilket är himla tråkigt, för jag älskar att titta på Liam när han ammar. Han blir så lugn och nöjd. Brukar ligga med händerna tryckta mot kinderna och antingen titta upp på mig eller blunda. Jag kan inte ta mina ögon ifrån honom. Men nu har jag så såriga bröst att amning endast är smärta. Det som ska lindra smärtan är att smeta på bröstmjölk som faktiskt också är helande. Men än så länge har jag bara råmjölk. Det kan dröja ett tag till innan kroppen producerar den riktiga mjölken. Så jag får helt enkelt stå ut med smärtan så länge. Allt för vår skatt.

Liam Lassila

Här har ni vår lilla prins!
4095 gram (Stor kille!) och 51 centimeter lång.
Tack så jättemycket för era fina kommentarer. Imorgon åker vi hem från sjukhuset, då eller senare i veckan kommer en förlossningsberättelse upp på bloggen.
Nu ska jag mysa med min lilla familj. Ha det fint!

Nu är han äntligen här!

Vår fina pojke är äntligen född! Vi mår bra allihop. Förlossningen gick riktigt fort. Ni får veta mer senare. Då kommer bild på världens finaste kille!

Hej latensfas

Jag vaknade för en kvart sedan av en riktigt stark värk. Helt annorlunda från mina förvärkar och jag visste genast att det var på riktigt. Förvirrat försökte jag resa mig för att gå på toaletten men det gick inte. Det gjorde för ont. Under förvärkar har jag alltid kunnat röra på mig. Så jag fick vänta tills det klingat av och sen kunde jag gå. Märkte att det återigen runnit lite bröstmjölk.

Sedan dess har jag totalt haft tre värkar. Alla lika starka. Som jag måste andas igenom för att klara av. Det går bra än så länge. Jag är skakig i kroppen, beror nog på adrenalin. Det är på gång nu, men värkarna måste bli mer regelbundna innan vi kan ringa förlossningen. Sami sover fortfarande och har ingen aning. Tycker det är bättre att han får sova ut så han har så mycket energi som möjligt. Att jag väcker honom när värkarna kommer oftare.
Jag har ätit lite flingor för jag vet hur viktigt det är att jag får i mig näring. Nu ska jag försöka sova igen. Kanske kommer värkarna att försvinna, latensfasen kan ju vara jävlig och hålla på länge. Kanske är det här sista gången jag skriver på ett tag. Hur som helst, snart ses vi bebis! Som jag längtat.

Där gick slemproppen

Så har slemproppen lossnat också! Mysigt va? Hände när jag var på toaletten precis, gick inte att ta miste på vad det var. Värkarna brukar i vanliga fall starta 1 - 7 dagar efter att den går så det kan fortfarande dröja ett tag. Men det känns skönt att något händer, att vi kommer framåt!
Med tanke på alla förvärkar jag haft hittills kan jag inte låta bli att tro att det nu är dags snart. Är helt pirrig i kroppen! Dags att packa det sista till bb-väskan!

Kommer in med bilder på det jag köpte senare. Är alldeles för till mig just nu.

Nyklippt pojkvän


Iphone bilder

Idag hade jag tänkt ligga i soffan hela dagen och tycka synd om mig själv. Eftersom jag konstant har jobbiga förvärkar men som inte leder någonstans. Sami tyckte att det var en bättre idé att jag fick lite frisk luft. Röra på mig kan hjälpa värkarna på traven också. Så blev en alvedon och att följa med honom till centrum då han ville klippa sig. Håret blev jättefint! Vi hann även med en fika. Åt världens godaste blåbärsmuffins och drack cappuccino till det.
Lite shopping blev det också. Så en mysig dag, trots att jag hade ont konstant.
Så nu hoppas jag verkligen att det inte lugnar ner sig ikväll utan att vi faktiskt får åka in till förlossningen.
Vill träffa bebis nuuuuu.

BF+4


Godmorgon bloggen! Ingen bebis ännu, tog bara sovmorgon. Har sovit bra inatt men vaknade av extrem mensvärk. Som det känns som. Även några värkar som var så kraftiga att jag undrar om de inte räknas som "riktiga". Dock oregelbundna så om jag befinner mig i latensfasen kan det fortfarande ta ett tag.
Pappa ringde igår och vi kom på att både jag och Anna är söndagsbarn. Så kanske blir även min lilla pojke det!
Man hoppas ju att det ska dra igång på riktigt snart för dessa förvärkar är tröttsamma. Tur att jag får sova på natten i alla fall, så att jag är utvilad.

Igårkväll drack jag och Sami alkoholfri Glögg och åt pepparkakor framför Idol. Mysfaktorn var hög!
Vad tyckte ni om idolerna? Jag tyckte att det var rätt person som åkte. Molly var sämre igår men hon är egentligen mycket bättre än Olle. Tycker att han har varit ointressant under hela idolresan faktiskt.
Moa var bäst, med sin egenskrivna låt. Så jäkla mäktigt! Fick rysningar.

Nu kom Sami in efter en promenad med Theo så vi ska äta frukost. Hoppas ni får en mysig lördag kära läsare.

Videoinlägg med mig och Sami


Här kommer videoklippet jag och Sami gjorde på väg till mamma idag. Enjoy!

Nu blir det mer vampire diaries innan Idol börjar.

Goda nyheter


Precis som efter förra MVC besöket valde jag och Sami att äta lunch på Pizza Hut. Så himla gott! Älskar deras buffé.

Det gick förresten jättebra hos MVC. Barnmorskan tror att bebis kommer födas snart. Mitt blodtryck var nämligen högre än vad det brukar vara. Har haft lågt blodtryck under hela graviditeten. Jag fick göra ett urinprov också för att se att det inte var någon äggvita i urinen. Vilket kan vara tecken på havandeskapsförgiftning. Men det var det inte. Istället tror barnmorskan att kroppen förbereder sig för förlossningen och att vi ska vara beredda på att det startar när som helst. Som ljuv musik om ni frågar mig! Hoppas verkligen att det stämmer, för nu vill vi ha vår pojke.

Om jag mot förmodan fortfarande är gravid på onsdag ska vi ringa Huddinge Sjukhus för att göra ett ultraljud. Då tittar man på hur mycket fostervatten bebis har och uppskattar hans vikt. Skulle han ha för lite forstervatten eller om han börjar bli väldigt stor så blir man igångsatt så fort det finns en tid. Om allt är som det ska bokas det tid för igångsättning när jag gått två veckor över tiden. Är glad att man inte behöver vänta längre på Huddinge. Hörde att det är tre veckor som gäller i vissa delar av Sverige. Hemskt! Så var det tydligen förr på Huddinge men de har ändrat till två veckor. Men som sagt, vi borde vara föräldrar innan det!

Blev att veckohandla på Ica Maxi också. Då ringde mamma och ville att jag och Sami skulle komma över och basta efter. Så vi åkte hem, lämnade varorna och hämtade Theo som låg och sov med Anna som jobbat natt. Sen gick vi till mamma och var där någon timme. Var skönt med bastu! Vi gjorde även ett videoinlägg på vägen dit som ni får se senare. Vi hörs då!

Förhoppningsvis sista MVC besöket


Nu har jag och Theo varit ute på en runda och fått i oss mat. Efter elva kommer Sami hem och då drar vi till MVC. Kolla mina värden, mäta magen och lyssna på bebis hjärtljud. Det är alltid så mysigt hos min barnmorska. Hon är världens underbaraste kvinna! Det har varit en fröjd att gå till henne under hela graviditeten. Skönt att det blir återbesök sen efter förlossningen. För att se att min kropp mår bra efter den fysiska utmaningen det innebär att föda barn. Så får hon träffa bebis också, som hon är så nyfiken på! Det är vi allihop.

Efter MVC blir det lunchbuffé på Pizza Hut. Förbannat gott! Sen ska vi veckohandla på Ica Maxi. Tänkte att det är bättre att vi tar det idag när vi har så mycket tid. Jag hoppas ju att det blir förlossning i helgen och det lär inte bli kul att komma hem därifrån till tom kyl och frys. Gäller att planera sin tid.

Vi hörs när vi är hemma igen!

BF+3


Godmorgon bloggen! Jag och Theo myser nu i soffan vilket blivit lite av en morgonrutin. Jag är glad att han gärna sover vidare när vi vaknat och inte börjar gnälla vid dörren. För det finns inget jobbigare än att att sticka ut på morgonpromenad direkt när man vaknat, om ni frågar mig.

Igårkväll fick jag jätteont i ryggen. Så mycket att Sami var tvungen att massera ryggslutet tills jag somnade. Jag har läst att värkarna kan börja med ryggont så både jag och Sami kände att det här kunde vara natten det satte igång. Men så sov jag hela natten hur bra som helst bortsett från två vanliga toabesök. Så det verkar som att vi får vänta ett tag till. Idag har vi tid hos vår barnmorska 11.30. Jag hoppas verkligen att det här blir sista gången vi går dit före förlossningen! Om inte kommer vi under nästa besök boka in igångsättningen. Man får inte gå mer än två veckor över tiden nämligen. Är det där den här graviditeten ska sluta? Efter att ha haft så mycket sammandragningar och förvärkar att alla trott att jag ska föda för tidigt så slutar det ändå med att han inte vill ut alls. Nej, det tvivlar jag på. Nu måste det vara på gång snart, jag får bara hålla ut och hålla mig sysselsatt tills dess!

Tid för familjen


Vilken mysig dag jag har haft! Jag och Anna tog med oss Theo på en promenad hem till mamma där det bjöds på kött och potatismos. Efteråt blev det filmen Sex and the city 2 och fruktsallad till det. Jag var så mätt att jag inte orkade ta mig upp ur soffan. Nu har jag laddat inför förlossningen allt!

Sami kom vid femtiden och fick mat han också. Sen åkte vi hem där vi befinner oss nu. Jag bloggar och han spelar driver över wii. Senare blir det att se vampire diaries!

Torsdag med lunch hos mamma


Ja här ser ni varför ni inte får outfits längre. Jag är stooooor. Jag orkar inte klä mig fint för jag känner mig bara som en elefant ändå. Men, kommer ångra det sen när jag inte är gravid längre om jag inte har några bilder från tiden som höggravid. Sen kan det vara kul för Sami att bli påmind om att hans flickvän faktiskt är ganska söt. Att hon inte bara bär glasögon, noll smink och mjukisbyxor. Typ.

Hem till mamma för lunch alltså tillsammans med Anna och Theo. Sami slutar jobba vid fyra så jag stannar nog där tills han slutar så han kan hämta mig. (Blir promenad dit nämligen vilket tar ungefär 20 minuter, 30 när man är gravid) Tar med mig kameran så förhoppningsvis har jag några fina bilder att visa er när jag kommer hem!

Tunika - Saint Tropez
Mamabyxor - H&M
Skärp - Hilfiger
Stövlar - Skopunkten

Bloggar jag läser

Flera av er har undrat vad för bloggar jag läser. Ni ska veta att jag läser många! Så här har ni några. Lär glömma någon också, men då får jag skylla på att jag är en förvirrad gravid.

Storbloggare
Kenza - Hon råkar vara en vän/bekant till mig och vi har bloggat ungefär lika länge. Jättehärlig tjej som alltid lyckas hålla bloggen intressant.
Egoina - Läst till och från i flera år nu! Så jäkla härlig humor. Träffade henne på ett event förra året och hon var precis lika go i verkligheten. Kärlek till dialekten!

Gravid- och mammabloggar
Den här listan skulle kunna göras väldigt lång. Men ni får länkar till några av alla jag läser!
Rebecca - Min fina vän som har bebis beräknad sex dagar efter mig. Vem vet, så envis som vår pojke är kanske Rebecca blir mamma före mig! Eller på samma dag, det skulle vara kul.
Piia - Otroligt söt tjej som bloggar om livet som nybliven mamma till den bedårande pojken Frank
Malin - Bloggar om sina två barn Svea och Olle. Sen råkar hon vara dösnygg och hur charmig som helst
Tina - Mamma till Minna, sötare flicka får man leta efter.
Madeleine - Verkar vara en toppentjej. Bloggar om livet som mamma till dottern Lova
Josefine - Nybliven mamma till dottern Jolie. Inspireras mycket av hennes stil också och skulle gärna byta garderob.
Hanna - Går också under kategorin fotobloggar. Bloggar om sonen Conrad och om andra graviditeten, hon ska också ha barn nu i november! Bildregn lovas med underbara foton.
Johanna - Som ni känner igen som veckans blogg!
Erica - Bloggar om sitt liv som mamma till barnen Ofelia och Noel. Följt länge!

Fotobloggar
Jeni - Råkar vara en toppentjej, vet jag då jag träffat henne flera gånger. Underbara foton också!
Elin - Läser till och från, mycket inspiration! Även henne har jag fått nöjet att träffa, supergo tjej.
Sanna - Vackra foton kan ni räkna med

Modebloggar
Fanny - Så snygg att man inte vill stå bredvid människan, har en unik klädstil och bilderna i bloggen är som tagna ur modereportage
Lisa - Följt sedan hon var en liten 13åring, redan då med egen, inspirerande stil. Den här människan är också förbannat snygg
Tilda - Passar också in under kategorin mammabloggar. Började läsa hennes blogg när hon gick ut med graviditeten. Nu skriver hon om livet som nybliven mamma till Charlize. Bjuderäven  på massa fina outfits.

Ja det blev ju jäkligt många bloggar. Följer ännu fler men här har ni ett urval. Märks att man är bloggberoende va?

Dansande höggravid


Man ser väll kanske inte så där jättebra men några har frågat när tusan det kommer ett nytt videoinlägg. Och jag svarar, nu! Sami filmade mig mot min vilja igår när jag dansade. Har en tendens att dansa ganska fult, speciellt sedan magen blev större. Något han finner otroligt roligt. Tror det blir debut för mig med glasögon i bloggen också. I alla fall har jag inte visat mig i det på flera år, av en bra anledning. Enjoy!

BF+2


Weheartit.com

Idag ska jag och Anna hem till mamma för lunch. Får hoppas hon har bakat sina goda muffins. De kanske inte ser lika fina ut som cupcaksen på bilden ovan. Men de är minst lika goda!

Ja som ni ser, fortfarande ingen bebis som vill ut. Men däremot har jag efter några nätters taskig sömn fått sova som en prinsessa! Vaknade bara en gång inatt och det var när Anna kom hem från jobbet. Då fick jag springa på toan pga en bebis som pressade mot en full blåsa. Men annars har jag sovit ostört. Kanske betyder det lugent före stormen. Ibland vilar kroppen inför den kommande förlossningen. Kanske hade jag bara tur. Isåfall får jag se det positivt, bra sömn gör så mycket! Visst klockan är bara sju nu och jag är redan uppe. Men det är för att Sami gick till jobbet vid halv sju och efter det kunde jag inte somna om. Tur att vi gick och la oss redan vid 22 igår.

Förresten tror jag mina bröst har börjat läcka lite mjölk under natten. Någon av er som varit med om det? Det var andra gången som min t-shirt var blöt vid bröstet. Mamma trodde att det var något annat eftersom hennes mjölkproduktion kommit igång efter förlossningen både när hon fick mig och Anna. Men vad jag vet kan det starta tidigar än så? Och brösten kändes väldigt konstiga igår under dagen.

Jaja, nu ska en hungrig gravid få i sig frukost! Sen gå ut på morgonpromenad med Theo.

Magen vecka 41


Första onsdagen man inte räknat ner till! Och jag hoppas innerligt att jag nästa onsdag inte har någon gravidmage att visa bild på.

När jag ser tillbaka på graviditeten som varit har den både varit lång och kort. Jag glömmer aldrig dagen vi plussade. Tusentals tankar snurrade i huvudet. Jag var lycklig, rädd, chockad och förväntansfull på en och samma gång. Bebis var inte planerad men aldrig någonsin under de nio månader som gått har vi ångrat att vi behållt honom. För mig är det en självklarhet att bli mamma. Jag älskar redan det lilla livet som växer i magen. Som inte är så liten längre utan tar väldigt stor plats. Vilket mina stackars revben helt enkelt får stå ut med. För livlig är han allt! Syns bara på bilden ovan. Magen ser lite konstig ut för att bebis inte känner för att ligga still. Varför ska han göra det när man kan sprattla med benen istället?

Första månaderna var graviditeten min och Samis hemlighet. Vi berättade endast för familj och närmaste vännerna, annars höll vi tyst. Tills vi gick på ultraljudet i maj och fick se vår skatt. Vilken magisk dag! Varken jag eller Sami kunde sluta le när vi såg hur han rörde på sig, redan då en livlig grabb. Det var svårt att förstå att barnet på skärmen faktiskt var ett barn i min mage. Vi ville ta reda på könet för att det kändes bäst för oss. Inte för att det spelade någon roll om det var en pojke eller flicka, men det gjorde det lättare att relatera till graviditeten. Allting blev så mycket verkligare den där dagen! Det var då vi berättade för våra chefer. Och jag gick ut med graviditeten på facebook och här på bloggen. De allra flesta var förvånande, ingen hade förväntat sig det. Inte så konstigt, jag och Sami hade inte varit tillsammans så länge och vi är båda unga. Tur nog har vår relation bara vuxit sig starkare genom hela graviditeten. Han är som jag skrev i inlägget nedan min andra halva.

Vecka efter vecka har gått och sakta men säkert har vi närmat oss det där magiska datumet, första november. Varje onsdag har jag och Sami tillsammans läst om bebis utveckling och ni har fått följa hur magen växt och hur jag har mått. Vilket för det mesta varit bra. Mådde inte illa i början av graviditeten och jag har inte haft så mycket krämpor. Halsbränna har varit det värsta och vadkramp på natten. Men annars har jag mått fin fint, likaså skatten i magen! Jag har haft en toppengraviditet, även om jag många gånger känt mig trött. Jag har saknat att kunna ta ett glas vin till maten, kunna sova på magen och att träna. Men så har man känt bebis rörelser och genast sprider sig ett leende på läpparna.

Det magiska datumet är förbi och nu är vi mer förväntansfulla än någonsin. Snälla kropp och bebis, nu kickar vi igång förlossningen en gång för alla!

You and me


En till bild som 
Jeni tagit på mig och Sami! Har ni inte sett de tidigare bilderna är det bara att gå in i den här kategorin så kommer ni mötas av ett bildregn!

Jag gillar den här bilden för glädjen den utstrålar, och så det härliga motljuset förstås. Så här glad får Sami mig varje dag. Det ska bli så himla kul att se honom tillsammans med bebis. Är säker på att han kommer bli världens bästa pappa. Precis som han har varit världens bästa stöd under hela graviditeten. Jag tror att det kommer bli jobbigt för honom att se mig i smärta under förlossningen. En gång förut har han sett mig ha riktigt ont och det var när min knäskål hoppade ur led. Han led lika mycket som jag gjorde. Så förlossningen blir nog tuff för oss båda. Men jag vet att ha honom vid min sida kommer göra mig starkare! Att jag orkar. Han är min andra halva och den viktigaste jag har. Att få ett barn tillsammans med den man jag älskar är det största jag får uppleva.
Jag är så himla tacksam för det jag har med Sami, ingenting betyder mer.

You kissed my lips, and you saved me

Allting från topshop.com

Sista önskeoutfiten med tjockismage? I sure hope so! Skulle gärna klä mig som ovan idag. Få känna mig lite extra fin. Istället blir det mjukisbyxor, stor t-shirt och en av Samis cardigans. Min vardagsuniform. Helt ärligt orkar jag inte klä mig fint längre. Jag anstränger mig lite mer när det är helg men det blir ändå något bekvämt. Tycker man får göra det nu när man gått in i vecka 41 och allt. Jag trodde aldrig ens att jag skulle befinna mig här. Blir det graviditetsvecka 42 också? Kanske, men jag hoppas inte det. Känns som att det kommer starta snart. Har den känslan i kroppen. Haft sedan igår. Men man vågar inte riktigt hoppas, för då kan väntan bli så himla lång.

Veckans blogg - Johannaty


Johanna är veckans blogg! En blogg jag började läsa samtidigt som jag fick reda på att jag var gravid. Det var då jag började intressera mig för mammabloggar. Johanna var precis uppe i en utdragen latensfas. Vilket är det första stadiet i en förlossning. Så hon blev mamma i samband med att jag blev gravid, lite kul!
Då bodde hon i Italien tillsammans med sin fotbollsspelande pojkvän. Nu har de flyttat till Göteborg med sin söta dotter Ciara. Deras vardag är inte som någon annans och att följa bloggen är ett äventyr. Läs om shopping, mammaliv, Johannas tankar kring det mesta och kolla in alla härliga bilder. Ni blir inte besvikna!

Jag var precis ute med Theo. Kylig morgon idag! När vi kom in gjorde jag frukos till oss båda. Han har tagit sin plats på soffkanten så att han kan titta ut. Hans favoritplats. Jag äter mackor och dricker juice framför datorn. Snart blir det nog lite simsspel! Om sammandragningarna inte är för jobbiga, de är som starkast när jag sitter vid datorn. Något som vet vad det kan bero på?

BF+1


Igår hade bloggen en bra dag! Jag har de senaste veckorna haft runt 3000 unika läsare om dagen. Mitt rekord är runt 4500 läsare. Men igår ökade det ordentligt. Tack vare länkning och att folk är nyfikna på när bebis föds. 6471 unika besökare! Hoppas ni nya gillar bloggen och att ni vill fortsätta läsa.
Ligger idag på 11e plats över blogg.se's mest besökta bloggar.

Lite glada nyheter kan man behöva efter en jobbig natt. Jag har vaknat varje timme av molande värk, liknande mensvärk och av att behöva gå på toaletten. Men det är där det stannar, värkarna startar inte på riktigt. Något jag kan ta dagtid men det är himla frustrerande på natten. Som ni ser är klockan bara sju och nu ger jag upp. Blev rastlös i hela kroppen och bestämde mig för att det var nog med sömn för idag. Kan du inte komma snart bebis? Vi kommer ha det så mycket mysigare när du är på utsidan av magen.

Duellen - Ariana vs Demi


Ariana vann återigen med 21 röster mot Dakotas 11. Den här gången möter hon snygga Demi!
Vem är din favorit? Söta Grande eller rockiga Lovato?

Nu har Sami slutat jobba så strax ska jag och Theo möta upp honom så blir det en promenad tillsammans. Mina sammandragningar gör fortfarande ont och är relativt regelbundna. Känner av lite molande värk, som mensvärk också men det har jag haft i några dagar nu. Får se om kroppen bara retas med mig eller om något kanske är på gång. Det skulle inte vara helt fel.

Men nu försöka tänka på något annat! God middag blir det. Oxfilé och klyftpotatis. Jag och Sami lyxar till det så här på en tisdag. Vi tänkte laga maten tillsammans vilket jag tycker är mysigt och så blir det bubbelvatten till. Alldeles awesome.
Trevlig eftermiddag och kväll på er!

Nytt till bebis


Jag hade paket att hämta ut från
Campadre igår. De två napparna och termometern från Philip Avent hade kommit! Så jag och Sami åkte och hämtade paketet och sedan köpte även Sami koftan ovan till bebis. Den är från Lindex och gick på 149 kronor. Storlek 62 så kommer bli perfekt i vinter.

Idag har förresten mina sammandragningar gjort ont. Två stycken så pass mycket att jag undrade om något var på gång. Känner även av ett tryck neråt när jag är uppe och går. Snart dags att gå ut med Theo på promenad så får se om det kan sätta igång värkarna. Vore lite häftigt om allting startade dagen han är beräknad. Men jag vågar inte tro någonting förrän det verkligen är igång. Vilket förhoppningsvis blir snart!

Ansiktsmask


Jag testade mitt
nya stativ igår! Supersmidigt verkligen. Var jag och Sami som fick vara modeller. Vackra va?
Man skulle kunna tro att vi klädde ut oss för att det var Halloween. Speciellt med tanke på den läskiga (och sexiga om ni frågar mig!) minen som Sami fick till. Men det var bara vi som gjorde ansiktsmask på varandra.
Vi var som sagt och handlade på Port73 igår och det blev lite shopping. Vad får ni se senare!
Jag passade på att köpa ansiktsmask till oss också. Sami hade aldrig prövat så det var allt på tiden. Blev en kul kväll! Flummig sådan.

Vinterskor beställda


Members har just nu en kampanj på Nelly shoes. Jag ville klicka hem flera par men nu när jag börjat på mammapeng så är det slut med att slösa. Vinterskor behövde jag så blev paret högst upp! Enkla och perfekta i snön tror jag. Kostar egentligen 150 kronor (riktigt billiga!) men tack vare kampanjen fick jag dem för 88 kronor, och då med frakten inräknad. Som hittat om ni frågar mig.

Såg precis att Egoina har länkat till bloggen. Kul! Tänk om bebis visste hur många det är som är nyfikna på honom. Då kanske han hade haft mer bråttom att komma ut. Eller så är han bara blyg? Varje dag får jag kommentarer som "när koooooommer han" och liknande. Känns nästan som att mina läsare är mer ivriga än mig! För mig har det gått i vågor. Ibland längtar jag så att det värker i mig. Speciellt när jag är med nyfödda (som Sarahs underbara tös) eller läser mammabloggar. Men annars går det bra. Jag tar dagarna som de kommer. Nu är det nära tills han föds! Jag kommer inte vara gravid för alltid. Även om det ibland känns så.

Som vi har räknat ner till den här dagen


Då var dagen här! 1a november. Som vi räknat ner och väntat. Kan ni förstå att jag har varit gravid i 280 dagar? Det är ju en evighet! Och känns som en evighet. Knappt så jag minns hur det är att inte vara gravid.
Nu vill jag uppleva hur det är att vara mamma. Så bebis, var inte så envis! Vi längtar efter dig något enormt.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!