Nu kan jag ligga i soffan utan dåligt samvete


Diskmaskinen är tömd, tvätten upphängd och lägenheten ser äntligen ren ut. När jag kände mig klar ställde jag mig vid spisen och lagade middag till mig själv. Tillräckligt mycket för att det skulle räcka som matlåda till mig och Sami. Nu har jag parkerat i soffan och tänker stanna här resten av kvällen! Är helt slut. Så nu blir det att kika på bloggar tills Sami kommer hem. Kanske läsa lite i boken också.

Ni får ha en bra kväll!

Perfekt solig dag


Nu har jag och Theo precis kommit hem efter en mysig eftermiddag hos Emma. Det var roligt att se hennes och Isaks lägenhet som de nyligen har flyttat in i. Riktigt fin! Vi satt ute på deras balkong. Drack saft och åt bullar, vilket gravida jag tyckte var helt perfekt. (Vet inte hur många bullar jag slängde i mig och ändå kurrar magen redan) Är också roligt att vi har gångavstånd till varandra. Perfekt sånna här fina sommardagar när man vill komma ut. Och när alla andra arbetar.

Nu ska jag slå på spotify på högsta volym och städa hela lägenheten. Har sånt enormt sug att få lägenheten fin och är ändå själv till klockan nio då Sami kommer hem. Så jag ska se till att göra lite nytta!

Feed me


Theo njuter verkligen av det härliga vädret vi har. Snart ska han få komma ut igen då vi går till Emma!

Det märks att man äter för två nu. Jag är hungrig, jämt. Då är det svårt att komma ihåg barnmorskans varning. "Man ska bara äta ca 300 kalorier mer om dagen när man är gravid. Vilket är lika mycket som ett litet mellanmål". Min kropp håller inte med. Jag åt frukost för en timme sedan och är redan sugen på en lika stor portion till. Sen lunch, mellanmål, middag och kvällsmackor på det. Lite frukt där emellan.

Det är verkligen tur att jag bara får cravings efter nyttiga saker. Annars skulle jag rulla fram om någon månad.

Balkongfika


Idag ska jag hem till den här tjejen för en fika! Vi är arbetskamrater och nu även grannar då hon och pojkvännen (som också arbetar på samma jobb) är nyinflyttade bara 200 meter bort. Inte fel!
Jag och Emma jobbar precis samma dagar, så när hon är ledig är jag det också. Inte helt fel, eller vad säger ni?

Nu ska Sami snart dra till sitt jobb och likaså Anna. Så då är det bara jag och Theo kvar. Som jag nu ska ta en långpromenad med. Vi hörs lite senare kära läsare!

Vill du bli veckans blogg?


Här får ni ett tidsinställt inlägg undertiden jag arbetar! Bilden tog Sami på mig i Rom.
Vill ni bli veckans blogg? Eller känner ni någon som förtjänar att bli det? Kommentera det här inlägget då med url till bloggen! Jag väljer ut en blogg jag tycker verkar intressant senare i veckan!

Tingelingpärla


Igår hade vi tid att hämta ut paketet från
Campadre. Det var mitt fina Tingeling halsband från Disney Couture som väntade på mig! Ännu finare i verkligheten. Kommer att bäras ofta.

Nu ska jag ut med Theo innan det är dags att dra till jobbet. Vi har tokfint väder idag verkligen! Ingen jacka behövs, så härligt. Hoppas att det blir en lugn stängning så att vi kommer hem i bra tid inatt. Imorgon är jag ledig!

Har tidsinställt ett inlägg till er som kommer upp senare.

Annas sång på dopet


Anna sjöng som ni vet på dopet, och jag filmade! Enjoy

Jag har haft ont i magen de senaste dagarna. Känns ungefär som kramp när man sprungit efter att man ätit. Antar att det har med graviditeten att göra men förstår inte alls varför det ska kännas så. Gör inte jätteont, är mer molande. Och väldigt irriterande. Någon som varit med om något liknande under sin graviditet?

110530

Dagens humör: På bra humör!
Dagens planer: Jobb mellan 16.00 - 01.00. Så skönt, på måndagar brukar vi vara klara mellan halv ett och kvart i.
Dagens kändisfamilj:

Nicole Richie ute och går med söta sonen Sparrow. Vad stor han har blivit!

Dagens nedräkning: 155 dagar kvar till bf
Dagens låt: Veronica Maggio - Snälla bli min
Dagens önskan: Att jag får känna bebis sparkar idag
Dagens frukost: Mackor med juice
Dagens väder: 20 grader och sooool

Dopbilder


Här har ni fler bilder från igår. Anna i den fina kyrkan där även pappa och Birgitta gifte sig. Sen tre tjejer från mitt gamla handbollslag och Michelle's pojkvän. En Anna som sjöng förbannat vackert och så fikan vi fick efteråt. Tokgod! Var roligt att träffa alla igen. Mindre roligt att jag var tvungen att dra så tidigt på grund av jobbet. Får bjuda hit tjejerna någon kväll istället! Det skulle vara roligt.

Dopbarnet Molly var toksöt och skötte sig jättebra under hela dopet. Inte rädd för prästen alls utan skrattade istället en massa.

Igår blev det en lugn stängning, himla skönt då vi haft så mycket de senaste dagarna. Kan jag tacka Champions League finalen. Verkade som att alla var hemma och såg matchen istället för att äta hos oss. Idag stänger jag igen. Söndagar brukar det vara mycket men dö ut efter nio. Så då hinner man med en massa förstängning och kommer hem i bra tid. Hoppas att idag inte är något undantag.

Nu ska jag mysa med Sami och Theo innan det är dags att dra!

Lördag med den 400e outfiten


400 outfits har jag lagt upp nu totalt, inte illa va?
Så här är jag klädd idag, men snart måste jag byta om då det inte riktigt passar för mitt arbete.

Var hur som helst ett jättemysigt dop! Roligt att träffa mina gamla handbollskompisar, kändes som att halva laget var där. Anna sjöng så fint i kyrkan också.

Nu äter jag lite mackor snabbt för att få något i mig. Jobbar stängning ikväll igen. Tror att vi är klara först klockan två då den som ska stänga kök aldrig har gjort det förut. Är även första gången som Mathias går skift utan någon annan arbetsledare. Men förhoppningsvis går kvällen snabbt ändå!

Klänning - H&M
Pumps - Deutchmann

På väg till dopet

Hej bloggen! Ni skulle ha fått en outfit egentligen men det blev lite ont om tid. Jag förstår inte, jag har alltid varit en person som är ute i god tid. Men nuförtiden handlar det snarare om att komma iväg några minuter försent. Jag har noll tålamod för sånt. Men hursomhelst, nu är vi på väg! Har med kameran så ska försöka ta en outfitsbild på plats. Vi kommer nämligen vara tidiga då Anna ska repa med killen som ska kompa henne. Hon ska sjunga en sång på dopet.
Ni får ha en fin dag kära läsare!

Fredag med stängningshelg


Så här ser jag ut idag! Ganska vardagligt men ändå snyggt.

Snart kommer Sami hem och då ska vi åka och hämta paket från Campadre. Något av det jag beställt därifrån har visst redan kommit trots att det stod leverans i mitten på juni. Är nyfiken på om det är halsbandet eller paraplyet.

Sen blir det jobb. 16.00 - 01.00. Fast eftersom det är fredag och nyligen löning gissar jag på att vi är klara mellan 01.30 - 02.00. Så lång dag på jobbet för mig!

Topp - H&M
Halsband - H&M (Rom)
Väska - Lindex
Jeans - Gina
Skor - By Malene Birger

Dagens fråga - Graviditet


Underbara bilder från weheartit.com

Länge sedan vi hade en dagens fråga! Så jag tänkte att vi tar en graviditetsrelaterad. När vill du bli mamma? Och om du redan har barn, hur gammal var du när du blev gravid?

Jag har alltid velat vara mellan 22 - 25 år när jag får mitt första barn. Så nog prickade jag in det precis. Kommer fylla 23 en/två månader efter att förlossningen sätter igång. Beroende på om bebis vill titta ut före eller efter bf.
Sen ska man förstås inte bry sig så mycket om ålder, det är inte det som är det viktiga. Men det är ändå roligt att höra hur ni tänker!

Letting go of yesterday


Weheartit.com, vad annars?

Det slutade regna precis när jag gick ut med Theo, flyt! Nu sitter jag och äter Coco Pops och rostade mackor. Diskmaskinen är igång och jag ska plocka undan saker som ligger på köks- och vardagsrumsbord. Sen ska lägenheten dammsugas, med lite musik kan det till och med bli kul.

Igår köpte jag järntabletter. Som gravid ska man i vanliga fall ta dem från vecka 25. Men barnmorskan jag träffade i onsdags rekommenderade mig att ta dem nu. Jag hade nämligen redan vid inskrivningen lågt järnvärde. Tabletterna ska motverka trötthet. Är inte jättetrött nuförtiden men det kommer mer och mer. Men för det mesta har jag bara mått bra i graviditeten. Hoppas det fortsätter så!

Taco Bar


Mobilbild

Jag och Sami åt middag på Taco Bar igår. Evigheter sedan sist, sjukt gott! Jag har aldrig orkat en hel tallrik förut, men nu när jag är gravid går det hur lätt som helst. Till och med Sami var imponerad.

Idag regnar det, så tråkigt. Tur att jag inte behöver cykla till jobbet. Min stängningshelg är här vilket alltid är något ångestframkallande. Men hinner ändå med lite roligt i helgen! Imorgon ska jag nämligen på dop innan jobbet. Hinner bara vara med i kyrkan men bättre än inget. Annars hade jag bara haft jobb att se framemot tills på måndag.

Nu frukost!

Dopklänning köpt


Se så fin klänning jag fann inne på H&M. 50% rea också så bara en hundring. Som hittad.
Jag tycker egentligen att jag är för kort för långklänningar. Men hur fint är det inte när man är gravid?
Den framhäver verkligen min lilla kula, och jag gissar på att den bara kommer sitta bättre och bättre.
Sommarens mest använda plagg? We'll see.

Jag och Sami passade även på att spontanklippa oss. Han blev jättefin! Jag är glad som nu äntligen har en frisyr igen. Även om det blev lite kortare än tänkt. Tur att håret växer som ogräs när man är gravid.
Ni får vänta tills imorgon med att se resultatet, då jag tänkte komma in med en outfit.

Ger bloggen lite kärlek


Det tar ett bra tag att fixa med kategorier alltså! Jag har ju så jäkla många. Så nu ska alla modekategorier bort och istället samlas under den nya kategorin "mode". Har hunnit flytta över alla inlägg från catwalk och stilometer dit nu. Men det tar ett bra tag. Jag menar, jag har haft bloggen i fyra och ett halvt år. Det är väldigt mycket inlägg.

Har även funderat på en ny header ett tag nu, men vet inte exakt hur jag vill ha den. Något med graviditeten förstås. Med bilder ur mitt liv. Vi får se, ska fundera vidare ett tag till. Jag har förresten flyttat bloggen till "familj & barn" istället för mode. Det känns som att jag passar bättre in där. Så nu finns jag med i listan över mest besökta familjebloggar om ni går in på blogg.se och kategorin familj. Lite kul!

Snart kommer Sami hem och då drar vi till centrum. Tjoho, shopping!

Te och smörgåsar


Det här sitter jag och äter just nu. Hur gott? Tillsammans med en intressant bok är det inte fel alls. Frukosten smakar alltid som bäst när man väntar lite med den. Då man hunnit bli ordentligt hungrig. Jag gick ut med Theo innan i det fina vädret och nu har vi båda två fått i oss mat.

Nu ska jag sätta mig och fixa med kategorierna i bloggen. Vill ändra om lite. Efter det måste jag ta tag i städningen. Den här lägenheten är kaos! Anna ska bjuda över några tjejer på lördag så hon tänkte städa innan det. Men jag är snäll och börjar åt henne, för det är mycket jobb.

Baby I just wanna be around you all the time

'

Allting från topshop.com

Här har ni dagens somriga önskeoutfit! Blått är så himla fint, speciellt den här tiden på året.

Igår hade vi en tuff stängning, det märktes att det var löningsonsdag. Vi kom inte från jobbet förrän vid halv två.
Därför är det himla skönt att vara ledig idag! Ska ta det lugnt tills Sami kommer hem. Då åker vi till haninge centrum för lite shopping, mysigt!

Magen vecka 18


Tycker att ni ska ignorerar det oborstade håret. Man kan inte vara glamourös varje dag.

Idag är det onsdag vilket betyder att vi går in i en ny graviditetsvecka! 18e för att vara mer exakt. Det var en läsare som blev lite fundersam varför jag förra veckan sa att jag var i vecka 17 när det stod på min dåvarande widget (bytte för att jag gillar den från if mera) 16 + 3 veckor. Man räknar graviditeten lite annorlunda nämligen. Man räknar inte hur många veckor som gått, utan vilken vecka man är i. Jag är nu i vecka 17 + 1. Har alltså gått 17 hela veckor och inne på första dagen på vecka 18. Då säger man att man är i graviditetsvecka 18. Hänger ni med?

Magen växer varje dag, sakta men säkert. Min räknas nog som liten i jämförelse med andra som gått lika lång tid. Vi är alla så olika, så jag försöker att inte ta till mig när folk kommenterar "är inte magen hemskt liten?" och liknande. Jag njuter istället av att må bra i graviditeten och veta att bebis är pigg och lever livet där inne! Snart kommer jag nog klaga på att jag är så himla stor istället. Är det inte typiskt?

Nu kommer Sami snart hem från jobbet och då är det min tur att dra istället. Vi missar verkligen varandra precis den här veckan. Tråkigt för oss men tur för Theo som inte behöver vara själv alls.

Ni får ha en fin lill-lördag raringar!

Första mammaplagget


Jag såg att
La redoute har sommarrea så passade på att gå in och kika. Hur söt är inte blusen ovan? Blev genast att klicka hem! Första mammaplagget jag köper. Det mesta blir senare i sommar när jag vuxit till mig. Men som ni ser är denna söt även med en liten kula. Hade helst velat bära den på dopet på lördag men den lär inte ha kommit tills dess. Funderar på att gå förbi haninge centrum imorgon då jag är ledig från jobbet. Kanske man hittar något roligt!

Går in i graviditetsvecka 18 idag förresten! Så tänkte komma in med en magbild lite senare.

How could I ask for more


Det var länge sedan jag tog naturbilder så kameran fick följa med när jag gick ut med Theo. Ovan har ni den bild jag gillade mest!

Det gick jättebra hos MVC. Fick träffa tre andra unga kvinnor som också är gravida. Var roligt att kunna dela erfarenheter. Jämföra magar, min var minst. Men så ligger jag också 2 - 3 veckor efter de andra. (Blev ju tillbakaflyttad efter ultraljudet pga oregelbunden mens när jag räknade veckor)

Barnmorskan var inte min bm utan en annan, otroligt trevlig och energisk kvinna! Vi fick anmäla oss till en profylaxkurs i augusti och jag kommer även gå på två andra kurser. En om amning och en om "livet efter graviditeten". Det är ju lätt att man snurrar in sig på allting som händer nu, sen står man plötsligt med ett nytt liv i famnen och vet inte vart man ska ta vägen. Typ.

Bytte även nummer med tjejerna så nu kanske man får lite graviditetskompisar, kul!

Mödravårdcentralen


Den här salvan har jag fått av mamma som ska motverka bristningar sen när magen är extremt stor.
Får se om den fungerar, hur som helst luktar den himla gott! Smörjer in på lår, bröst och mage.

Nu ska jag iväg till MVC och träffa andra som är gravida i ungefär samma vecka. Är sjukt trött så lär gå och sova några timmar när jag kommer hem. Vi hörs efter det!

Tisdag med stängning


Här har ni dagens klädval! När man varje dag bär samma kläder på jobbet kan det vara skönt att få känna sig lite fin innan. Anna kommenterade det senast idag, hur hon är trött på att hon bara använder arbetskläder och pyjamas. Visst är det så. Men man får inte glömma hur skönt det är att aldrig behöva tänka på vad man ska ha på sig! Nu lägger jag bara ner tid på kläder när jag känner för det. Annars tar jag på mig jobbkläderna direkt hemma eller drar på mig ett par mjukisbyxor. Riktigt skönt. Tyvärr får ju ni lida, blir inte många outfits. Som jag skrev på twitter, det här är första gången jag lägger ut outfitsbild sedan jag berättade för er att jag är gravid. Kändes konstigt att inte behöva dölja magen. Nu kan jag visa upp den stolt!

Snart kommer Sami hem och då hinner vi umgås en liten stund innan han kör mig till jobbet.
Vi kära läsare hörs imorgon igen. Vet dock inte vid vilken tid. Har tid på MVC 8.15. Kommer vara som en zombie eftersom det inte blir mer än fem timmars sömn. Så hoppas kunna sova några timmar när jag kommer hem från 20-veckors mötet.

Klänning - Stradivarius
Väska - Mexx
Pumps - DinSko

Will you protect my baby?


Min lilla prins har ätit dåligt de senaste dagarna. Men idag åt han upp allt och som vanligt får han då en liten godisbit efteråt (som är bra för hans tänder). Se så nöjd han blev! Var nog efterlängtat.

Jag undrar mycket över hur Theo kommer gå ihop med bebis. Kommer nog bli lite jobbigt ibörjan. Han är så himla nyfiken på barn att han lär vilja hoppa på vår skatt så fort han får syn på lill*n. Kan bli lite jobbigt för mig att handskas med som nyligen varit med om en påfrestande förlossning. Som att det inte är en omställning i sig med ett nytt liv menar jag. Men det lugnar nog ner sig fort skulle jag gissa och tillslut är nog bebis lika ointressant som allt annat i Theo's ögon. Precis som hans leksaker.

Några av er som har småbarn och hund som vill berätta hur det gick den första tiden?

Mysig som en nallebjörn


Jag försöker att shoppa så lite som möjligt till våran skatt. För det lär bli mycket av det mot slutet, plus att man lär få en hel del. Men ibland är det svårt att låta bli. Ska på dop på lördag då en av mina barndomsvänner's barn ska döpas. Så var på jakt efter en present till lillflickan. Ramlade över den här overallen och tyckte att den verkligen var perfekt! Tills Anna (som ska sjunga på dopet och är med på presenten) påpekade att det nu är sommar. Så besviken jag blev. Tills jag kom på att jag själv väntar bebis i oktober/november. Så det blev att klicka hem den till mig själv istället. Åh vad det kommer bli gosigt att bära bebis i denna! Längtar, längtar, längtar!

179 kronor från
ellos.

110524

Dagens humör: Jag är lite trött och hungrig. Men piggnar nog till och ska äta frukost snart
Dagens planer: Jobb 16.00 - 01.00
Dagens kändisar:

Mary-Kate snygg i helsvart och Ashley bedårande i prickigt

Veckans händelse: Ska imorgon träffa andra mammor som är runt graviditetsvecka 20. Spännande! Lär dock vara helt död. Eftersom det är tidigt på morgonen och jag stänger ikväll.
Dagens låt: Ell & Nikki - Running scared
Dagens önskan: Att det blir en lugn stängning ikväll
Dagens fundering: Om vår bebis kommer att gilla att sova lika mycket som Theo gör
Dagens väder: 17 grader och molnigt

Jag är så charmig

Sami; Jag trodde att jag skulle dö idag. En tjej på jobbet kör som en galning, vi var nära att krocka två gånger.
Jag; Fyfan! Inte okej
Sami; Nej precis
Jag; Jag vill ju inte direkt bli ensam mamma när barnet inte ens är fött
Sami; Nej...
Jag; Och det är inte så lätt att ragga längre.
Sami; Men hallå!
Jag; Ja men jag menar, "hej jag är gravid, ska vi ta en fika?"
Sami; Jag vill ju vara tillsammans med dig
Jag; Ja men det är bara för att du är pappan!

Det är kärlek det.

Lyxa till med jordgubbar


Jag och Sami tog en sväng förbi Ica Maxi innan vi hämtade Theo igår. Vi var sugna på grillad kyckling med potatissallad. Så himla gott! Åt vi tillsammans med stekta tomater. Någonting jag nuförtiden inte kan få nog av.

Vi hittade även jordgubbar som jag inte kunde säga nej till. Vad är godare? Vilken tur att det råkar vara jättebra att äta när man är gravid. För jag känner på mig att det blir mycket jordgubbar i sommar.

Det här inlägget är förresten tidsinställt då jag nu befinner mig på jobbet. Gissar att jag sitter ensam på min rast och pluggar handledarboken. När jag jobbar 10 - 19 har jag ingen att gå på rast med vilket ibland kan bli långtråkigt. Fast jag brukar underhålla mig med läsning istället.

Att möta förlossningssmärtan


Den här boken har jag beställt från adlibris sedan jag såg att
Josie tipsade om den.
Än så länge är jag inte alls rädd för förlossningen, snarare förväntansfull. Men det skadar inte att vara förberedd. Den här boken ska tydligen ge väldigt bra tips på hur man kan ta emot smärtan och dra nytta av den.
Det enda jag oroar mig för är just att jag ska bli blind av smärta. Att det inte ska gå att prata med mig och att jag börjar hyperventilera eller någonting. Jag hoppas att jag ska kunna ha någon form av kontroll när jag väl är där.
Är väldigt rädd för sprutor som jag nämnt så är inte sugen på epidural och liknande. Hoppas därför att jag ska komma långt med lustgas och andning istället.  

Nu ska jag ut med Theo och sen få i mig frukost. Har tidsinställt ett inlägg till er som kommer upp senare idag.

Plankstek och jordgubbstårta


Här får ni foton från lördagkväll då vi åkte hem till Sami's mamma. Vi åt världens godaste plankstek och efteråt blev det tårta som Tiffa och Lollo gjorde. Otroligt god! Jag åt mer än vad jag egentligen orkade.

Igår var det bio som sagt. Nya piratesfilmen var jättebra! Skrattade mycket. Så den måste ni se om ni inte gjort det ännu. Vi såg den i 3D vilket alltid är mer magiskt än utan. Bara att jag alltid får så himla ont i huvudet de första femton minuterna.

Idag jobbar jag 10.00 - 19.00. Men är uppe tidigt så hinner komma in med ett blogginlägg innan jag går!

Godis från förr


När vi var och handlade mat igår fann jag och Sami en hörna som hade massa godis vi åt när vi var barn. Vi blev alldeles lyriska. Tiffa förstod inte vad det var för massa konstigt.

Tråkigt nog märkte jag att godiset inte smakade lika gott som det gjorde när man var liten. Men nu fick man en nostalgitripp i alla fall.

Snart dags att dra till Heron för att se Pirates! Sen blir det att äta på tacobar. Perfekt söndag. Mamma är snäll och passar Theo idag igen så att han slipper vara själv.

Äventyrsgolf


Idag har jag haft en riktigt mysig dag! Vi skulle ha spelat bowling men Tiffa var mer sugen på minigolf. Var roligare att hålla till utomhus också med tanke på det fina vädret. Så vi åkte till Lida och körde äventyrsgolf. Jag var lite orolig att jag skulle bli på dåligt humör som jag alltid blir när jag spelar minigolf. Men det gick bra! Kom på en tredje plats, bara ett poäng sämre än tvåan. Sami vann stort den jäveln. Totalt var vi 7 som spelade.

Efter golfen hade vi tänkt äta ute, men vi blev sugna på plankstek hemma istället då Ulrika (Sami's mamma) fått fina plankor man gör plankstek på i födelsedagspresent. Galet gott blev det! Har fler bilder därifrån, men de får ni imorgon. Är så himla trött nu. Dagen blev längre än vad vi trodde att den skulle bli så det var tur att mamma kunde passa Theo.

Imorgon ska jag och Sami på bio för att se nya Pirates filmen, mys! Får hoppas att den är bra.

Tiffany 10 år


Hej bloggen! Nu sitter jag och Sami i bilen på väg till Tullinge. Vi ska spela minigolf med hans familj och sen gå ut och äta. Tiffany fyller nämligen tio idag. Stora flickan! Jag har med mig systemkameran så planerar att ta en massa bilder. Bloggar ikväll!

Sötare paraply finns inte


Tidsinställt inlägg

Det här söta paraplyet har jag precis beställt från
Campadre. Med frakt gick det på 210 kronor, i butik kostar paraplyet 249 så det blev ingen stor rabatt. Men har velat ha ett sådant här paraply länge. Toksött verkligen och kommer få mig att längta efter dåligt väder. Har även en photosession i mitt huvud som skulle vara perfekt med paraplyet ovan.

Förresten har Odd Molly en kampanj just nu med massa fint på Campadre. Så passa på, mycket har redan börjat ta slut!

Du betyder så mycket trots att vi aldrig träffats


Tänk vad en liten sticka kan ändra ens liv totalt. Graviditeten är bland det häftigaste jag har varit med om. Jag ser framemot alla kommande veckorna. Tills jag får träffa vår lilla skatt. Vem är du bebis? Vi är så nyfikna på dig.
Aldrig någonsin har jag velat att sommaren ska ta slut så fort som i år.

Someday I'll know


Hej bloggen! Hade tänkt blogga redan vid åtta men det ville inte blogg.se tydligen. Får hoppas att deras nu dagliga systemunderhåll ska få bloggverktyget att fungera bättre. Kommer inte hinna blogga mer än en gång denna morgon men ska se till att tidsinställa ett inlägg för dagen. Jobbar som sagt 11.00 - 20.00 idag också. Men sen tar jag helg! Är extra speciellt för mig som bara har helg varannan vecka.

Tänkte bjuda er på en bild på Ariana från vår senaste photosession. Sötnosen! Som jag saknar henne och hennes mamma. De har köpt radhus för någon månad sedan så jag måste dit snart och se hur dem har det.

Nej dags att ta ut Theo i det fina vädret. Ha en fin dag kära läsare!

Frågor om graviditeten del 3

Här kommer svaren på de sista av era frågor.

ska du göra din blogg eller ha en till, till som alla gör ha en bebisblogg eller vad man kallar det :)
Jagt har graviditeten som en kategori på bloggen där jag skriver om det. Kommer inte att starta en ny blogg.

Vad fick dig att börja bluffa?
Bluffa?

Om du inte blivit gravid nu hur länge tror du att du hade väntat innan du lbev mamma?
Ett eller två år kanske

hört något från michele? har han skickat något till dig? hur tror du han reagerade när han fick reda på att du var gravid?(han läser väl din blogg?)
Han vet om graviditeten, och att han blev ganska chockad. Men nu är han faktiskt glad för min och Sami's skull. Känns skönt att vi kunnat lämna det så.

Hur mycket kommer du dela med dig av allting som rör barnet och graviditeten??
Mycket, men inte allt. En del grejer är privat. Får se eftersom vad jag känner mig bekväm med att berätta.

tjafsar ni nån gång ?
Vi har bråkat ibland, inte särskilt ofta

vad vill du ha en flicka eller pojke ?
Det spelade ingen roll om det var en pojke eller flicka, jag skulle bli glad oavsett. Det är ju mitt barn och jag älskar det lilla livet så mycket redan.

Vill din kille ha en pojke eller spelar det ingen roll?
Han kände som mig, att det inte spelade någon roll

Hur många barn vill ni ha?
Vi har båda två sagt att vi vill ha tre barn helst. Om jag får planera, vilket jag inte verkar få haha, så vill jag ha andra efter två - tre år och sen vänta längre med tredje. Men man får se.  

Hur kommer du va som mamma?
Jag vet inte, jag har inga direkta planer mer än att vara mig själv. Kärleksfull och alltid finnas där. Tycker inte att man kan planera sådant beteende, det faller sig naturligt hur man blir som mamma.

Ska du föda med bedövning eller?
Jag är rädd för sprutor så är inte så sugen på många bedövningsformer man blir erbjuden. Hoppas på att det räcker med bra andning och lustgas. Det får vi se.

Skare bli kul o va mammaledig?
Det tror jag allt. Få lite egentid igen. Men hoppas jag lär känna andra som är mammalediga. Annars lär man bli uttråkad efter ett tag. Det räcker ju inte att bara umgås med sitt eget barn hela dagarna.

Vilket sjukhus ligger nära?
Både sös och huddinge, vi har valt huddinge. Jag är född där och min bm rekommenderade det.

Ska din kille vara med när du föder?
Självklart, han är ju pappan

Ska ni åka taxi dit?
Nej vi har bil så det blir nog den. Först lämna Theo till mamma som kommer vara mer nervös än mig skulle jag gissa :p

Hur är han som pappa tror du?
Lugn och kärleksfull. Jag gissar på att jag blir bad cop och han good cop, haha! Jag är strängare än Sami. Han är så snäll, nästan för snäll ibland. Jag vet att han kommer bli världens bästa pappa.

Ska ni båda sköta barnet?
Vi är ju tillsammans, så jag antog att det var en självklarhet? Men ja, vi ska båda sköta barnet.

Vem går upp om nätterna?
Jag ska amma, om det går, och då blir det jag. Sen lär vi turas om

Har ni köpt allt till barnet?
Långt ifrån. Jag är ju bara 17 veckor gravid.

Hur känns det att byta blöjor?
Haha ingen höjdare, men man vänjer sig nog

Ere kul att gå i mammakläder?
Ingen aning, inte så gravid ännu

Hur känns det att gå runt med magen i vädret?
Magen är fortfarande för liten för att man ska tänka på det

Skare bli kul att gå ut med barnvagnen?
Visst ska det bli mysigt att gå ut på promenader med bebis. Men jag är lite orolig för buss och rulltrappor.

Har ni köpt barnvagn?
Nej men min farbrors yngsta dotter är ett år. Och vi lär få köpa deras vagn i höst. Ska dit och kolla på den snart! De har även en bilbarnstol från brio som de gärna säljer till oss. Världens bästa farbror och Camilla.

Hur köpte ni spjällsäng?
Vi har inte köpt någon än. Men jag undrar, hur många olika sätt finns det?

Får ni plats med allt som behövs?
Det tror jag allt. Blir nog lite trångt i badrummet bara.

Tycker Sami's syster att det ska bli kul att bli faster?
Han har tre systrar. Tiffany som fyller 10 på lördag, Julia på sin pappas sida, som blir 12 och Lollo som är lika gammal som mig. Jag tror nog att de är glada alla tre

Hur berättade ni för era familjer?
Jag har ju redan berättat hur mina fick veta. Sami berättade för sina föräldrar när han träffade dem och de tog graviditeten positivt båda två.

Det var alla frågor! Ska senare komma med ett inlägg där jag svarar på de frågor som inte var graviditetsrelaterade.

Tingeling från Disney Couture


Här får ni ett tidsinställt inlägg. Jag har valt att publicera inlägget när jag sitter på min rast på jobbet. För att kunna se i telefonen om det kommer upp i bloggen som planerat och inte blir något strul.

Har idag gjort en beställning från Campadre! Disney Couture har nu en kampanj på hemsidan där man får deras smycken väldigt billigt. Jag fick det fina halsbandet ovan för bara 165 kronor inklusive frakt. Dels för den grymma campadre-rabatten. Sen även för att jag hade en rabattkod att använda. I butik hade halsbandet kostat 486 kronor.

Vill du också bli medlem på hemsidan?
Det blir ni enkelt här! Helt gratis.
Disney Couture kampanjen ligger uppe i fyra dagar till så det gäller att passa på. Mycket brukar ta slut snabbt också. Jag köpte två armband från förra kampanjen och är supernöjd! Ett med bambi och ett med tingeling.

Det enda tråkiga är den långa leveranstiden, halsbandet kommer först i mitten på juni. Men förhoppningsvis går tiden fort!

Sötsaker på morgonen är guld värt


Jag och Sami köpte brownies igår vilket jag nu sitter och smaskar på. Förbannat gott! Även om glassen tyvärr är slut. När man värmer den i mikron smakar den nybakad, att rekommendera.

Nu ska jag ut med Theo på en promenad. Sen blir det att göra sig iordning för jobbet. Får se om jag hinner tidsinställa ett inlägg innan jag går. Annars hörs vi ikväll, eller senaste imorgon. Ha en fin dag!

110519

Dagens humör: Lite seg men på bra humör
Dagens planer: Jobba 11.00 - 20.00
Dagens kändisar:

Mary-Kate snygg i skjorta och Ashley bär en fin enkel outfit

Dagens serie: Huset fullt, säsong 1
Dagens graviditetssymptom: Vaknade av kramp i vaden, andra gången det hänt sedan jag blev gravid. Lär bara hända oftare.
Dagens önskan: Att helgen blir fin
Dagens smink och hår: Mascara, eyeliner och hudnära ögonskuggor. Håret i en hästsvans
Dagens väder: 19 grader och sol, en del moln

Magen vecka 17


Inga sammandragningar ikväll så en ganska liten mage. Men för mig som är van vid att vara helt platt känns den enorm, haha! Och jag älskar den. Känner dock inte för att springa runt på badställen i bikini. Är verkligen i det där stadiet då man undrar om jag är gravid eller om jag lagt på mig några kilon. Men nog är det förstnämnda allt. Snart lär jag vara stor som ett hus istället. 3 kg är min totalta uppgång hittills vilket man inte alls märker av. Kan bero på att jag låg lite under "normalt" BMI när jag blev gravid. Så är finally normalviktig typ.

Hur som helst. Nu har ni fått en bild på magen! Idag var sista öppningen på jobbet för den här månaden. Ska bli skönt att slippa vakna så förbannat tidigt. Imorgon och på fredag jobbar jag 11.00 - 20.00.
Nu ska jag mysa med älskling men vi hörs imorgon innan jobbet!

Vecka 17

Hej bloggen! Sitter och bloggar från min rast. Tänkte bara berätta att vi nu går in i graviditetsvecka 17! Igår kände jag andra sparken. Och tio efter det. Var en massa liv i magen som liknade som bubblor. Fast bara på samma ställe flera ggr så då förstod jag att det var bebis. Alldeles fantastisk känsla! Kanske ville skatten trösta sin mamma som var ledsen.

Tänkte ta en magbild efter jobbet så då får vi se om den vill samarbeta med sammandragningar så att den är extra stor! Vi hörs då kära läsare.

Kära sommar du är efterlängtad




Har suttit och kollat gamla foton på facebook. Vad jag längtar efter sommar och ledighet!
Vilken blond tös jag var för två somrar sedan.

Why do you choose your pain?


Ibland är man ledsen. Man få ha sånna dagar. Dagar då man lindar in sig i en filt. Då man är glad att man har en hund som älskar att ligga på ens mage för att man annars skulle känna sig alldeles för ensam.
När lite choklad kan få än att må bättre och man lyssnar på låtar som Sister Hazel - Your winter om och om igen.

Bebis första barnkläder


Undertiden jag jobbar 06.30 - 16.00 så får ni ett tidsinställt inlägg.

Ovan har ni de kläder vi hittills köpt till vår lilla skatt i magen. De fyra första är från H&M, hur underbara? Klart bebis måste visa hur mycket sina föräldrar betyder! Den högst upp till höger fick jag billigt från
Campadre. Märket är Lundmyr of Sweden. Sen den längst ner till höger köpte Sami till bebis i Rom, i deras underbara Disneybutik. Jag hittade även en underbar pyjamas som jag nu ångrar att jag inte köpte.

Efter jobbet ska jag posta skorna från Bianco som jag hade uppe på Tradera. Sen får vi se vad jag hittar på. Sami kommer hem först mellan nio - tio. Så lite blogginlägg borde jag hinna få upp! Om jag kommer på något roligt att skriva om.

Borta bra men hemma bäst


Vi har ätit våfflor till middag, himla gott! Jag skrev Bög Sami på min. Det tyckte Tiffa var roligt. Inte Sami.
Nu har vi kommit hem till min lägenhet. Jag och Tiffany sitter återigen vid varsin dator, fast efter det här inlägget ska jag hoppa in i duschen. Sami är på väg på handbollsmatch. Men han lär inte vara hemma förrän vid elva så jag och Tiffa kommer sova vid den tiden. Vi ska båda två upp tidigt imorgon. Jag till jobbet och hon till skolan.
Sen kommer hennes föräldrar hem imorgonkväll så då ses vi inte mer. Förrän till helgen då det blir middag och bowling. För vi ska fira Tiffa som fyller 10. Bowling är väll inte farligt när man är gravid va?

Vi hörs imorgon efter jobbet! Eller om jag hinner tidsinställa något inlägg ikväll. Ha det fint!

I’m running, I’m scared of breathing, ‘Cause I adore you


Sverige kom trea i Eurovision och det ska vi vara väldigt glada över. För det fanns många bra bidrag! Tillsammans med en hel del stolpskott. Jag verkar vara en av få svenskar som tycker att rätt låt vann. Jag tycker att den är så himla vacker. Även om tjejen är bättre och har en mer intressant röst än killen. Men refrängen, åh vackra refräng.

Vem hade ni hoppats på skulle vinna? Bortsett från Sverige då.

Mys i skogen


Tiffany har kommit hem från skolan tillsammans med en kompis och vi sitter i Samis säng med varsin dator i knät. De på en sida med massa spel, jag läser bloggar. Snart sitter nog hon och surfar runt på facebook och har en egen blogg. Vart tar tiden vägen? Hjälp, snart har väll mitt barn egen blogg där hon/han skriver om hur jobbig dess mamma är? Hemska tanke ;)

Vi har varit ute med hundarna. Theo var glad med skog igen, som det finns gott om här. Vi hade flyt, för precis när vi kom in igen började det regna och hagla något hysteriskt. Får hoppas att det lugnar ner sig tills det är dags för nästa promenad.

Snart kommer Sami hem från jobbet, då blir det att planera kvällens middag. Någonting gott hoppas jag. Jag är jämt hungrig nuförtiden.

Plötsligt är det roligare att handla till någon annan istället

Allting från zara.com

Bebiskläder är bland det sötaste som finns! Jag har hittat så myckt som jag vill ha. Har till och med redan börjat köpa en del smått. Ni ska självklart få se vad vi har till våran älskling. Men är som sagt hos Sami så kan inte ta bilder på plaggen för tillfället.

Snart borde Tiffany komma hem från skolan. Då ska vi ut med hundarna på promenad! Hon tar tjejen och Kasper och jag Theo. Kasper är så himla nyfiken på Theo jämt medan han istället hellre går och luktar på allt för sig själv. En liten Ferdinand jag har. Sami kommer hem från jobbet mellan fyra och fem skulle jag gissa. Ikväll har han handbollsmatch så då passar jag Tiffany. Vi sover hos mig ikväll eftersom jag öppnar imorgon. Skulle bli för jobbigt att åka härifrån, även om Sami kan köra mig. När man kan ta sig till jobbet på fem minuter vill man inte att det ska ta en halvtimme.

Vi hörs senare idag eller imorgon efter jobbet! Eller om jag tidsinställer något inlägg, we'll see.

Frågor om graviditeten del 2


Bild från weheartit.com

Här kommer fler svar på era frågor!

Är du inte rädd?
Antar att frågan syftade på min graviditet. Hade varit kul om du var mer specifik. Rädd för vad? Förlossningen, att ta hand om ett liv, om jag är redo...? Nej jag är inte rädd. Jag är förväntansfull

Vad har du för framtidsplan nu? (antar att du inte tänker vara kvar på donken hela livet) hur har de ändrats efter beskedet?
Jag har aldrig riktigt haft någon framtidsplan. Jag har så svårt för att komma på vad jag vill göra i framtiden. Skriva böcker ligger mig varmt om hjärtat. Kanske hinner jag skriva när jag är mammaledig! Om bebis blir som jag var och sover 20 timmar per dygn. Nej jag kommer inte stanna på McDonalds resten av livet, vem gör det? Men lär stanna kvar efter mammaledigheten tills jag kommer på vad jag vill göra istället. Sen kanske det blir att jag försöker byta schema. Jobba 8.00 - 17.00 schema istället tillexempel. Men det får man se när det blir aktuellt.

Hur har ni tänkt lösa detta ekonomiskt? Han jobbar på Posten om jag minns rätt och du vänder hamburgare på McD..?
Haha! "Vänder hamburgare på McD". Inte riktigt det jag gör men förstår vad du menar. Jag tjänar faktiskt bättre än vad många tror. Jag får efter skatt lika mycket som en tjejkompis som jobbar på bank. Den ni! 
Sami jobbade som brevbärare i två veckor. Lika snabbt som han hamnade där fick han ett bättre erbjudande. Nu jobbar han på ett säkerhetsföretag och ska troligtvis bli utbilad till tekniker under sommaren. Så vi klarar ekonomin fin fint ska ni veta! Vi kanske inte kommer kunna skämma bort vårt barn en massa, men det är inte riktigt vad vi är ute efter heller. 

Vad händer med framtida studier osv? Känner du dig tvungen att fortsätta jobba på McD efter barnets födelse för att ha en fast inkomst eller kommer du våga satsa på dig själv, dina studier och din framtid?
Jag hade inga planer på att fortsätta studierna när jag inte var gravid heller. Är trött på skolan, sen får man se om jag blir sugen på att läsa några kurser i framtiden. Men självklart kommer jag våga satsa på mig själv! Varför skulle jag inte göra det? Jag kommer inte direkt säga upp mig från McDonalds och hoppas att någon annan anställer mig istället. Man får vara lite smart. Se hur arbetsmarknaden ser ut, vad jag har för möjligheter och framförallt, vad jag vill göra! Jag trivs på McDonalds, vilket vissa av er har svårt för att förstå. Jag har underbara medarbetare, gillar de varierande tiderna och att jag så här på en måndag kan vara hemma! Men som gravid eller inte är det självklart inte ett arbete att stanna på för evigt. Vi får se vad som händer. Men min egen framtid är inte över för att jag skaffar barn. Se på min mamma. Hon hade vaktmästarjobb på Huddinge sjukhus när hon väntade mig. Nu har hon hög position hos Amf. Man vet aldrig vilka vägar man kommer gå. Vart man hamnar. Livet är så fantastiskt på det viset.

Planerar du och Sami förlovning och giftermål?
Förlovning för mig var så viktigt förut. Men som ni kanske vet har jag varit förlovad. Och det slutade allt annat än bra. Är därför lite allergisk mot förlovningar just nu. Så det där ligger långt in i framtiden. För självklart vill jag någon gång gifta mig. Och jag älskar Sami. 

Hur ser han på detta att bli pappa, eftersom han är så ung?
Fy vad han har blivit sur på alla dessa frågor, haha! Han känner sig inte ung, och vill inte göra det heller :p 
Jag finner det också lite komiskt att ni verkar tycka att jag har helt perfekt ålder för graviditet. För ingen har skrivit att jag är så himla ung. Men Sami, som bara är två år yngre, han är tydligen en jätteung pappa. Lite roligt!
Men som svar på din fråga, han är jätteglad över att bli pappa. Vi längtar efter bebis lika mycket båda två.

Kände du på dig att du var gravid eller uteblev mensen och du blev orolig? Kände du en oro när du gjorde graviditetstestet eller du var ”neutral” för vad det än skulle visa? Lite nyfiken, då jag fått uppfattningen om att du är väldigt familjekär och skulle kunna tänka dig att bli mamma nu även om det inte var planerat :)
Att mensen uteblev var ju det första jag reagerade på. Sen att jag började få så ont i brösten. Men det har jag fått förut innan mens så jag tänkte inte så mycket på det. Det var som att undermedvetet visste jag att jag var gravid. Det var nog därför jag så snabbt bestämde mig för att ta ett till graviditetstest efter det första som var negativt. Men medvetet var jag helt neutral när jag tog testet. Var säker på att det skulle vara negativt återigen. Men när jag såg plusset började jag skaka. Det spelar ingen roll att jag är väldigt familjekär. Det är en stor förändring i livet och det förstod jag av det lilla plusset. Allting var plötsligt nytt, trots att jag fortfarande var samma lilla jag. En så häftig känsla! Jag har aldrig ångrat att vi valde att behålla bebis. Det var en självklarhet direkt. Abort har aldrig ens varit ett alternativ.

Så följdfrågan blir väl lite, Kände du dig mogen för att bli mamma innan du fick reda på att du var gravid eller tror du att du kommer att växa in i rollen nu?
Jag har varit redo för att bli mamma ett bra tag nu. Hade till och med en period då jag var lite deprimerad. Gick ur ett två år långt förhållande och tänkte att det skulle dröja länge innan jag var i ett så pass seriöst förhållande igen att barnfrågan kunde tas upp. Kände att jag stod och stampade på stället. Att inget hände med mitt liv, trots att jag hade jobb och lägenhet på gång. Jag är en väldigt barnkär person, precis som ni har fått uppfattningen om. Barn är något jag längtat efter länge, men trodde inte att jag skulle bli mamma förrän om 2 - 3 år ändå.
Men det är mycket som är nytt förstås, så jag kommer nog växa in i rollen mer och mer. Det gör väll alla?

Kommer du fortsätta blogga och berätta om graviditeten? tyckte de va roligt när du skrev om dina symptom och liknande, fortsätt så =)
Det kommer jag absolut! Dels för er skull, men framförallt för min egen. Man glömmer bort vissa saker så fort. Så jag kommer älska att kunna gå tillbaka till den här kategorin och läsa om det jag varit med om. Även kunna jämföra saker när vi någon gång i framtiden vill ha ett syskon till bebis!

Hur reagerade folk på ditt jobb? Chefen tex?
Måste säga att jag aldrig har varit så rädd för att berätta för någon som jag var för chefen. Jag menar, jag jobbar på McDonalds. Jag är 22 och en av de äldsta, barn är inte riktigt med i bilden. En av våra chefer är mammaledig nu, likaså en medarbetare. Men annars vet jag inte om någon annan. Så det var riktigt läskigt. Men jag hade inget att oroa mig över! Min chef tog det jättebra. Grattade och verkade uppriktigt glad för våran skull. Han berättade till och med att det finns gravidkläder på McDonalds, hade jag ingen aning om! Coolt. Sen sa han att vi pratar mer efter sommaren hur vi gör med arbetstider. Allting var så lungt och sansat.
Andra på jobbet är också glada, det dras en hel del gravidskämt och många har frågor. Men jag har inte mött någon som varit negativt inställd. Däremot många förvånade, och som undrar hur jag kunnat hålla det hemligt så länge.

Vad är din största graviditetsrädsla?
Jag har ingen direkt rädsla faktiskt. I början var jag jätteorolig för missfall. Det tänkte jag på nästan dygnet runt. Men efter vecka tolv blev jag jättelugn. Jag hoppas att bebis ska må bra hela graviditeten och att vi får en bra förlossning utan problem. Men jag är inte direkt rädd över att något ska gå fel. Är inte heller rädd att jag ska gå upp en massa i vikt. Har ju alltid varit smal så det borde väll kanske göra mig rädd. Men jag kan inte tänka på något annat än hur mycket jag längtar efter bebis!

Åh va kul med Graviditeten! Grattis! Hur menar du att den inte är planerad ? Slarvar du med p-piller eller nå liknade ?
Tack så mycket! Hela historian är väll lite smårolig faktiskt. Jag åt p-piller, kunde slarva lite då och då men var ändå ganska noga med att ta dem i rätt tid. Men så kom flytten och mina p-piller försvann! Jag fann dem verkligen ingenstans. Bestämde mig för att gå till ungdomsmottagningen för att fixa nya. Men sköt upp det hela tiden av lathet. När jag väl skulle gå märkte jag att mensen var sen. Så jag tänkte att jag fixar nya så fort den kommer. Men istället var jag gravid. Så det måste ha gått väldigt fort! Från det att jag slutade äta p-piller måste jag ha blivit gravid inom två veckor. Och det stämmer också om man räknar tillbaka till när befruktningen borde ha ägt rum. Coolt va?

Nu måste jag ta en liten paus från alla frågor. Ska försöka komma upp med resten imorgon!

Med Sami och Tiffany


Här är lite bilder från igår. Efter jobbet åkte vi hem till Sami för att sova där en natt. Var lättast så eftersom Sami har närmare till jobbet härifrån och Tiffany till sin skola. Jag är ändå ledig så jag klarar mig.

Vi började med att äta riktigt gott kött som Sami lagade till oss. Framför ett barnprogram på en enorm tv. Sami har kommenterat några gånger att vi borde köpa ny tv till min lägenhet också. Men den lär inte bli så stor.
Efter maten spelade vi buzz. Vilket var första gången för mig så gick inte så bra. Är en dålig förlorare och blanda det med trötthet (sov fem timmar natten innan) plus lite graviditetshormoner gjorde mig till en tråkig medspelare, haha! Får ge spelet en ny chans någon annan gång istället.

Sen när det blev dags att sova sov vi allesammans i Sami's rum tillsammans. Mysigt! Anledningen till att vi passar Tiffa beror på att deras föräldrar nu är i Dublin. Jag är så avis! Har alltid velat åka dit. Får se när det blir.

Nej nu måste jag få i mig frukost. Bloggar från Sami's säng för tillfället. Tog med mig datorn för att jag skulle ha något att göra när han jobbar och Tiffany är i skolan. Gissar på att hon är hemma till halv tre ungefär. Då går vi ut med hundarna tillsammans. Men innan dess tänkte jag komma in med fler svar från frågestunden.

Förresten Sami om du läser det här!
Min mobil dog inatt, inget batteri. Så du kan inte nå mig tyvärr. Men vi ses när du kommer hem från jobbet!

Hälsa på Kasper


Jag tänkte testa på att tidsinställa ett inlägg, får se om jag ens får det att fungera. Så förhoppningsvis jobbar jag för fullt nu. (Fast att jag i skrivande stund tittar på eurovision)

Efter jobbet ska jag hem till Sami med Theo och stanna natten där. Då jag är ledig på måndag. Blir mys! Får se om jag tar med mig dator. Annars kanske det blir en liten paus i bloggen. Men jag är tillbaka igen på tisdag med nya inlägg. Förstås!

Sen juste, Kasper ovan. Hur söt?! Hans personlighet påminner mycket om Theo's. Ungefär lika gamla är de också.

Frågor om graviditet del 1

Här kommer svaren på några av era frågor! Svarade tidigare men hinner publicera nu när Sami och Tiffa är ute med hundarna. Fan vad Eric Saade var bra förresten!! Nu kan vi vara nöjda oavsett hur det går. Jag skulle behöva sova innan elva eftersom jag öppnar imorgon. Men har vi chans att vinna är det värt att vara lite trött imorgon!

Först & främst grattis till dig & sami!
Ska du och Sami flytta ihop? Hur blir det med din syster isåfall? Ska ni sälja lägenheten eller ska någon av er ha den kvar?
Tack tack!
Den här frågan är ni många som undrar över. Så ni ska få ett ordentligt svar. Så här är det, jag och min syster delar en lägenhet. En trea. Nuförtiden känns det mest som att det är jag och Sami som bor här. Eftersom han nästan alltid är här, och Anna oftast sover hos Kimy. Hösten vet vi inte hur den blir. Anna vill plugga och isåfall har hon inte råd att bo kvar. Då blir det nog att flytta hem till mamma för hennes del. Så det är inte som att jag och Sami slänger ut henne. Hon är välkommen att stanna så länge hon vill! Och vi lär bo kvar i något år. Jag är sugen på att köpa radhus i framtiden. När bebis närmar sig sitt första år. Det skulle vara underbart. Men vi får se hur det blir, allt behöver inte planeras nu.

Vilka var reaktionerna bland vänner & familj?
Bara positiv! Alla har varit underbara. Några tjejkompisar som undrat varför jag vill ha barn när jag är så ung bara. Men alla är olika.

Var barnet planerat?
Nej inte planerad

Vet du om det är en pojke eller flicka?
Ja det gör vi. Och jag kommer berätta för er också. Ska bara ha en liten undersökning först om en till två veckor.

Har ni funderat på namn?
Vi känner oss säkra på det namn vi valt. Men kommer inte gå ut med det förrän bebis är här eftersom man aldrig vet om man ångrar sig.

Kommer du lägga upp bilder på barnet i bloggen?
Ja det känns som att jag kommer lägga upp bilder, men med vattenstämpel på. Men nu förstår jag verkligen varför en del storbloggare låter bli. När jag la upp ultraljudsbilden, där man inte ens ser så mycket, kändes det lite konstigt. Att dela med sig av det bästa man har är.. svårt. Tänk då om man har flera tusen, kanske hundra tusen läsare! Så jag hade nog också tagit mig en funderare isåfall. Men jag vill lägga upp bilder i min blogg. Man vill ju visa upp för att man är så stolt! Och ni kan gissa om det kommer bli mycket bilder, varför tror ni att jag köpte boken om att fotografera barn? Hihi

Hej Maria! Känns det inte märkligt att du och sami bara varit tillsammans i ett halv år och att han är yngre nu när ni ska ha barn ihop ?best wishes :)
Nej det känns inte märkligt. Vi har en väldigt djup relation. Och man kan vara tillsammans med någon länge och sedan inse att man inte passar ihop ändå. Det finns inga garantier. Sen är han bara två år yngre och vi är båda över tjugo. Man kan inte direkt säga att åldersskillnaden märks, annat än att jag tycker om att driva om det.

Är Sami också av finsk härkomst? (tänker på namnet..)
Min mamma är från Finland, likaså hans pappa :)

Hur reagerade Anna på detta? =)
Anna fick veta samma dag som vi tog testet. För att hon visste att vi skulle ta det. Vi var inne på Ica Maxi, stod i kassan och hon kom plötsligt på att jag tagit testet. Hade tänkt vänta med att berätta tills vi kom hem. Men så frågade hon och jag svarade att jag var gravid. Hon blev så glad att hon kastade sig i mina armar. Redan då en lycklig moster.

Hur reagerade Sami?
Bara positivt, blev lika glad som mig. Tror även att han förstod graviditeten tidigare än mig. Alltså förstod att han skulle bli pappa. Jag var gravid men glömde lätt bort det. Svårt att förklara. Det var först vid ultraljudet som jag verkligen förstod.

Hur berättade du det för Sami?
Jag tog faktiskt ett graviditetstest veckan innan, som var negativt (antagligen för att det var för tidigt att se). Vilket han visste om. Och då messade jag honom när han jobbade och skrev det. Veckan efter, när mensen fortfarande inte hade kommit, valde jag att ta ett nytt test. Vilket han visste om. Så hela dagen gick han och väntade på mitt sms, men jag ville berätta när han kom hem. Så han visste att jag var gravid, även om han hade svårt att tro det. Han blev lite chockad när jag berättade det också. Så kramades vi och jag tror att jag kan ha gråtit. Positiva tårar isåfall. Den där dagen är en dimma för mig.

Vad var din första tanke när du fick veta att du var gravid?
"Jävlar det är positivt!" Haha. Eftersom testet veckan innan var negativt trodde jag att det skulle vara det nu med. Att det var något annat fel på mig, ätit för dåligt eller liknande och att jag därför inte fått någon mens. Men plusset kom direkt, efter bara någon sekund. Jag la ifrån mig stickan ändå som man skulle. Tänkte att jag måste ha sett fel. Väntade minuten man skulle och sen kollade jag. Ja plusset var ännu tydligare. Jag blev så chockad och benen började skaka. Grät och skrattade på samma gång, måste ha verkat hysterisk så det var tur att jag var ensam hemma.

Vilken var Sami's första tanke?`
Något i stil med "jäklar vi ska bli föräldrar"

Hur gammal är Sami?
20, fyller 21 i oktober. Så chansen finns att bebis tittar ut på samma dag!

Vem har du fått den bästa/roligaste reaktionen av :P
Det var av pappa.
Jag ringde honom.
Jag; jag tänkte bara berätta att du ska bli morfar.
Pappa; Du skojar?!
Jag; Nej det är sant.
Pappa; Men jag är bara 44!! Jag kan inte bli morfar!!

Haha men nu när chocken har släppt tar han graviditeten mycket bättre! :)

Har det varit svårt att hålla hemligt nu när magen börjat växa?
Nej att dölja magen har inte varit svårt ännu. Inte att hålla hemligt heller faktiskt, man vande sig. Däremot var det några gånger jag var nära att försäga mig.

Nej nu får det räcka för idag! Fler svar kommer imorgon :)

Wii och tacos på schemat


Se vilka vi har på besök idag! Först skulle Sami och Tiffany ha kommit och hälsat på och sen åkt hem ikväll till hundarna. Men Theo är inte hemma den här helgen så jag kom på att hundarna kunde ju faktiskt följa med hit. Så stannar Sami och Tiffa natten och jag slipper vara själv. Smart va? Varför Theo är hos mamma är just för att jag jobbar. Så han skulle ha behövt vara själv för länge annars.

Nu ska jag kolla på era frågor i frågestunden och börja svara så smått. Ska försöka hinna publicera inlägget senare idag. Blir att spela wii strax, senare äta tacos och sen Eurovison ikväll. Heja Eric Saade!

Frågestund


Bild från weheartit.com

Jag får så mycket frågor nu, och en del samma, så det blir lite jobbigt att svara. Lättare att vi kör en frågestund istället. Så fråga på! Något annat än graviditeten ni undrar över är det bara att passa på.
Ska försöka hinna svara imorgon efter jobbet. Ska nämligen umgås med Sami och Tiffany då så får se om det blir någon tid över. Men svar kommer, det kan ni räkna med!

Tidiga graviditetssymptom - de stämde in på mig


Den här fina tröjan har jag fått av Birgitta. Har den jämt på mig här hemma nu när det är så varmt. Tillsammans med uppknäppta jeansshorts. Jag kör alltid uppknäppt nu när jag är så svullen om magen. Är rädd att jag ska glömma bort detta och gå ut med uppknäppta jeans. Men den risken får jag helt enkelt ta.

Kollade upp det här själv för någon vecka sedan och tyckte att det var lite roligt. Se vilka symptom som stämde in på mig de första 12 veckorna av graviditeten. Så här i vecka 16 känner jag ingenting. Brösten fortsätter att växa och jag är nu en och halv kupa större än innan graviditeten (kalas!) och så syns det förstås mer och mer på magen. Men annars mår jag precis som annars. Kan ibland till och med glömma bort att jag faktiskt är gravid! Ja eller det var innan ultraljudet, nu kan jag inte tänka på något annat än livet som sparkar i magen. Och yes, en spark har jag redan känt. Bebis fick till en riktigt fullträff här om dagen. Var alldeles magiskt och jag längtar efter nästa spark.

Hur som helst, here we go:

1. Ömma bröst - ja!
Det var riktigt hemska de första tre månaderna. Kunde knappt bära BH. Väldigt snabbt blev även alla mina BHar för små. Köpte en i Rom som var tokfin och den satt då perfekt. Men nu har den börjat bli för liten... Fick även två av mamma som är liite för stora nu. Perfekt att växa i. Ömma bröst har jag inte längre men de känns tunga.

2. Illamående - nej!
Jag klarade mig helt från illamående och fick lite dåligt samvete när jag var inne på familjeliv och såg att de flesta som var i ungefär samma vecka som mig mådde riktigt illa. Däremot hade jag en konstant känsla av att vara bakis. Drack litervis med vatten på jobbet och huvudet kändes tungt. Men illamående klarade jag mig ifrån. Däremot om det döjer för länge tills jag äter och sen äter för fort mår jag jätteilla. Brukar gå över när jag lyckas rapa. Charmigt va? Men i måndags vart det så pass att jag faktiskt spydde på jobbet, en incident jag skrev om här på bloggen. Resten av dagen hade jag kraftig huvudvärk istället.

3. Trötthet - ja!
Jäklar vad tråkig jag var den första tiden. Somnade alltid i soffan klockan nio när jag och Sami såg någon serie. Världens tråkigaste sällskap. Det gick som tur var över och nu är jag för det mesta jättepigg.

4. Kissnödig - nej!
Visst gick jag kanske lite oftare än annars. Men inte så där panikmycket som vissa beskrev det. Lär bli värre i slutet av graviditeten när lilla skatten där inne trycker mot min urinblåsa.

5. Huvudvärk - nej!
Inte alls, det är någonting som har börjat komma nu istället. Den här veckan. Alvedon hjälper en del, vatten också. Men ibland får jag helt enkelt bara lida igenom det och försöka tänka på något annat.

6. Ryggsmärtor - nej!
Lite ibland bara, om jag sitter still för länge. Men annars inte alls.

7. Magont - ja!
Jag fick riktigt läskig form av magont. Flera nätter mellan veckorna 7 - 9 vaknade jag mitt i natten av att jag hade så ont i magen att jag grät. Trodde först att det var farligt men visade sig att det var helt ofarligt så länge jag inte hade någon blödning i samband med smärtan. (Jag har inte haft någon blödning alls sedan jag blev gravid)
På dagtid får jag ont i bland när jag vrider mig för fort. Men som tur är slutade smärtan på nätterna ganska snabbt.

8. Matbegär - ja!
Mitt allra första cravings var persika. Detta innan jag visste att jag var gravid. Höll på att bli tokig! Försökte övertala Sami att åka till Statoil mitt i naten för att köpa det till mig. Tills han fick mig att inse att Statoil inte säljer persika. Sen blev det cheeseburgare, tills jag inte längre kunde äta vår mat på jobbet alls. Nu är det bara nyttiga saker igen. Kiwi, banan, knäckebröd, tomat och gurka är favoriterna. Något jag absolut inte kan äta längre är salami, något jag älskade tidigare.

9. Yrsel - nej!
Ibland när jag reser mig upp för fort, men ytterst sällan. Har nog sluppit för att jag började med bra vitaminer så fort jag plussade. Så mina värden har legat bra.

10. Humörsvängningar - ja!
Jävlar vad jag var elak mot Sami innan jag visste att jag var gravid. Veckan innan jag plussade störde jag mig verkligen på allt. Men när jag visste att jag var gravid förstod jag att det var hormoner som spökade. Så nu är jag snällare mot honom igen. Men ibland går han mig verkligen på nerverna. För saker som jag aldrig skulle störa mig på annars. Har även märkt att jag inte har något tålamod längre, alls. Får hoppas att det lugnar ner sig snart.

5/10 stämde in på mig. Alltså hälften. Så om du försöker/vill bli gravid. Bli inte ledsen om alla symptomen inte stämmer in. För alla är olika!

Jewels for you


Det här fina halsbandet fick jag från nätshopen
jewels for you.
De har en massa fina smycken till riktigt bra priser. Det mesta under hundralappen. Just nu har de även en tävling där man kan vinna 200 kronor att shoppa för. Inte fel va? Så in och kika på hemsidan!

Idag skulle jag egentligen ha öppnat men jag bytte med Jonny som hade planer för kvällen. Så jobbar istället 10.00 - 19.00. Kommer ångra det vid fyra men fy vad skönt det var att få sova lite längre! Det är stor skillnad på 05.30 och 07.00. Ställde klockan tidigt för att jag skulle få tid på morgonen. Måste lägga mig i tid ikväll nämligen då jag öppnar hela helgen. Hoppas ni har mer spännande planer framför er!

Jag gick ju ut med graviditeten även på facebook igår. Så lär få frågor på jobbet heeela dagen. Men blir förhoppningsvis bara roligt! Vill inte att de ska behandla mig annorlunda bara. Jag orkar fortfarande jobba på i samma tempo. Det är bara bra för kroppen, som behöver motionen inför förlossningen. Den enda skillnaden är att jag inte kan bära lika tungt längre.

Ni är underbara!


Först måste jag säga tack, tack, tack världens bästa läsare! Skulle gärna sitta och svara på alla kommentarer, vilket nu börjar närma sig hundra stycken. Det känns så skönt att kunna prata om detta med er. Skriva om roliga/konstiga saker som sker. Som tex att jag plötsligt inte gillar vår mat på jobbet. Vilket är ganska jobbigt när jag är omringad av denna mat varje dag. Nej jag vill bara ha gurka, banan och knäckebröd. Nyttig som faan.
Chips fungerar inte heller.

Men det var inte cravings jag skulle skriva om. Det får vi ta en annan gång. Nej jag fick lust att visa den här bilden. Vissa av er undrade om graviditeten hade börjat synas. Och ja det har den, speciellt på kvällen. Bilden ovan togs för mer än två veckor sedan, när vi var i vecka 13/14. Jag tog outfitsbilder för er men just den här bilden kom aldrig upp. Vart jättenojjig att ni direkt skulle förstå att jag var gravid. Kanske onödigt nojjig? Någon som hade anat?

Men tänk om jag lagt händerna under magen, i typisk gravid-pose. Och nu är magen ännu större. Så att det har börjat bli svårt att ha xs på jobbet. Men jag är glad, för graviditet är det vackraste som finns!

Nu hejar vi på Eric Saade, eller hur? Heja Sverige!

Fashionstars goes gravidblogg


24e februari är en dag jag aldrig glömmer. När jag chockat såg plusset på stickan. Jag var gravid, och jag skrattade och grät på samma gång. Vilken lycka! Trots att det inte var planerat.

Igår var vi på ultraljud och fick se världens sötaste skatt ligga och sparka i magen. En livlig rackare. Plötsligt var allt så mycket verkligare. Jag och Sami kunde inte låta bli att le stolt när ultraljudstekniken (en helt underbar kvinna!) sa att barnet såg alldeles perfekt ut. Vi är redan två stolta föräldrar.

Helt sjukt vad vi längtar efter dig bebis. Du har förändrat vårat liv totalt och det älskar vi dig för.
1a november, det känns som en evighet tills dess. Men med tanke på hur fort veckorna hittills har gått är du nog snart i våra armar. Mamma och pappa längtar!

Never lie to someone who trusts you


Weheartit.com

Alltid nyduschad


Nu är äntligen min parfym här! Det var posten som strulade lite, ett tag trodde jag att de hade tappat bort mitt paket. Men så kom den äntligen fram, härligt! Doftar verkligen underbart.

Idag är jag ledig! Vill njuta av dagen utomhus då det är så himla fint väder. Sommaren är här! Förhoppningsvis för att stanna.

Min pälskling


Den här bilden bryter mot "reglerna" då man aldrig ska fotografera ett motiv i direkt solljus. Men jag kunde inte låta bli, som han njuter! Det här är verkligen hans favoritplats. Strax ska vi ut i det fina vädret så att vi kan njuta båda två.

Jobb idag för mig! 11.00 - 20.00. Sedan är jag ledig imorgon. Får hoppas att det går bra idag och att gårdagens huvudvärk inte kommer tillbaka. Tar med mig alvedon för säkerhets skull.

Får se om jag bloggar något mer idag, annars hörs vi imorgon!

Amerikanska pannkakor


Jag tog en alvedon och en timme senare började jag må bättre. Huvudet känns fortfarande tungt och jag har sovit två timmar på eftermiddagen. Men sen tröttnade jag på att ligga i soffan. Sami åkte och köpte godis och jordgubbar medan jag gjorde amerikanska pannkakor till oss. Så gott! Gjorde tillräckligt så att vi har matlåda imorgon. Yes, blir jobb för mig. Febern gick aldrig upp så jag räknar med att må fin fint imorgon. Jobbar 11.00 - 20.00.

Sprängande huvudvärk


Bild som
Birgitta tog igår. Alla systrarna på samma bild!

Jag lyckades behålla lunchen idag så det känns bra. Men huvudvärken är fortfarande förbannat jobbig och det är helt sjukt hur trött jag är. Ligger precis under feber så får hoppas att det inte stiger. Vill kunna jobba imorgon.
Blir fortsatt vila för mig idag.

Sjukling


Det blev kort dag för mig på jobbet idag. Det började med att jag hade väldigt ont i huvudet. Men tänkte inte så mycket på det. Jag menar att börja halv sju en måndag kan ge vem som helst huvudvärk.
På rasten åt jag en av våra frukostmackor och började sedan från ingenstans att må illa. Så pass att jag var tvungen att skynda till toaletten för att spy. Var bara att inse att jag inte var i ett tillstånd att jobba. Så blev att cykla hem. (Även om min arbetsledare var snäll och frågade om jag ville att han skulle ringa någon som kunde hämta mig.) Men för det första ville jag inte vara till besvär. För det andra var det ändå inte så långt hem.

Hoppas verkligen att det inte är magsjuka utan bara något tillfälligt som spökar. Huvudvärken är kvar så jag ska dricka massa vatten, magen är orolig så jag vet inte när jag kommer våga äta igen.

Så något roligare istället. När vi var på bio i lördags gick vi in på Media market först. Jag köpte boken ovan! Älskar att fota barn och vill gärna bli bättre på det. Så den ska jag läsa här i soffan med en filt över mig. Kanske, om jag orkar, fixar jag lite te också.

Sånna här dagar ska njutas av utomhus


Idag har vi varit hos pappa ett tag och njutit av det fina vädret tillsammans med några kusiner. Riktigt trevligt!
Pappa och Birgitta bjöd på fika och det blev lek ute på gården. Vilma, min ettåriga kusin, har börjat bli så stor! Nu går hon på stadiga ben. Sist vi sågs stod hon upp, och då inte så jättestadigt.

Nu är Sami och lämnar bilen till sin mamma och jag och Anna sitter vid varsin dator. Vi ska fixa soyanudlar till lunch, något av en favorit. Sen varsin stor tekaka till det, mums! I eftermiddag ska jag hem till mamma där det blir att sitta på altanen ett tag. Sedan bastu och middag! Riktigt härlig helg har jag haft. Känns bra, för nästa vecka jobbar jag sex dagar. Endast ledig på onsdag, men det ska nog gå.

Ledig söndag


Filmen var bra igår! Den var inte alls läskig så tyckte det var lite larvigt att det var 15 årsgräns. Visst, kanske inte en film för barn. Men tror att om någon går och ser den och förväntar sig skräck så kommer de att bli besvikna.

Det enda minuset med filmen var att den verkligen bara handlade om en enda grej, varulven. Lite mer handling hade varit kul. Men annars gillade jag den starkt. Mycket twilight vibbar.

Efter filmen åt jag sushi och Sami kebabtallrik. Åh vad jag älskar sushi! Det är det bästa som finns.

Red riding hood


Nu ska jag och Sami på bio! Red riding hood blir det. Men jag är lite nervös. Trodde att filmen var som Twilight. Men det är 15 års gräns, och den går under kategorin skräck. Så jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Men förhoppningsvis är den bra!

Nu ska vi äta upp vår goda risgrynsgröt och sen drar vi till Heron!

Grillkväll med bästa tjejerna


Det blev en riktigt trevlig kväll igår! Vi fick dock sitta inomhus eftersom maten blev klar så sent så det hade hunnit bli kallt ute. Men lika trevlig var det för det. På andra bilden har ni Thessan och Emma och på tredje Johanna. Var bara jag och Malin som inte fastnade på linsen. Jag gick i samma gymnasieklass som de här tjejerna. Det är nu fyra år sedan vi tog studenten och vi har tyvärr inte setts så mycket som man kanske hade önskat efteråt. Mycket kan bero på att Johanna försvann till Malta ett år, Emma till Kina och jag till Italien. Så nu när vi alla är i samma land igen får vi se till att ordna sånna här kvällar oftare! Bäst att passa på, ser ut som att Emma försvinner till England i höst för kärleken. Då kommer jag garanterat och hälsar på!

Nu ska jag och Sami se gårdagens Vampire Diaries. Vi hörs!

Fredag med grillning


Här har ni dagens outfit! Ska strax ta bussen till tåget för att sedan byta tåg och sen åter igen en buss för att komma till Emma. Ja vi bor ju inte direkt grannar längre. Som tur är kommer Sami och hämtar mig med bilen ikväll! Och Anna har lånat ut sitt busskort till mig. Jag har nämligen bara en remsa eftersom jag så sällan åker kommunalt nu när jag cyklar till jobbet. Här i Stockholm kostar månadskort 700 kronor, så nog sparar jag pengar alltid!

Ni får ha en trevlig fredag kära läsare. Jag ska se till att njuta av kvällen med mina fina tjejkompisar. Systemkameran följer med så jag ska komma ihåg att ta mycket bilder.

Klänning - H&M
Kofta - Zara
Skor - Nelly.com

Veckans blogg - Jenfager


Jen blev veckans blogg! Har följt hennes blogg till och från i flera år nu. Hon lägger upp bilder på sin färgglada stil och mycket bilder från vardagen. Just nu en hel del från när hon var i Thailand. Sen har hon en toksöt chihuahua, precis som mig! Besök bloggen säger jag bara.

Nu ska jag börja göra mig iordning, kommer in med en outfit innan jag börjar röra mig mot Tumba.

The way you make me feel


Anna ville att jag skulle redigera en till bild på henne, och det fick bli denna! Och ja, det är MIN SYSTER på bilden. Så att jag inte återigen får trettio "vilket fint hår du har" kommentarer. I'm still dark blonde.

Fröken på bilden sitter just nu och spelar gitarr och övar inför imorgon. Då hon ska söka till idol! Hoppas att det går vägen den här gången för min talangfulla stjärna. Du får se till att ringa mig direkt efter honey!

Baciami ancora

Allting från net-a-porter.com

En färgglad outfit att bära i solen. Anna gillade inte toppen. Jag känner någon form av hatkärlek till den. Färgen är gudomlig, men jag är inte hundra på mönstret. Men jag gillar den nog ändå.

Jag och Anna har precis ätit varsin Hello Kitty glass. Okej två. Men de är goda! Måste köpa fler.

En förtjusande man


Jag har alltid älskat att läsa. Speciellt böcker på många sidor, eftersom att de annars tar slut så himla fort.
Brukar läsa på min rast på jobbet och nu har mina arbetskamrater börjat skratta åt mig. De undrar hur tusan jag orkar läsa igenom allting. Men jag menar, det är Marian Keyes! Jag har 730 sidor av humor framför mig. Det kan inte bli bättre.

Snart kommer mamma över för att pumpa luft i mina cykeldäck, snällt va? Jag äger nämligen inte själv någon cykelpump. Sen ikväll ska jag hem till Emma för grillkväll. Ska bli mys! Hon, jag, Johanna och Thessan blir det. Sen kanske några fler ska haka på. Hade hoppats att Lind kunde också men som jag förstod dissar hon oss för Rom? Okej då, jag var ju nyligen där och vet hur underbar staden är. Så ursäkten godtas. Väll.

Hoppas ni också har en fin fredag framför er!

Torsdag med månadens sista stängning


Här har ni dagens enkla outfit. Ska snart börja röra mig mot jobbet. Då jag fortfarande inte har luft i däcken på cykeln så tar jag bussen. Matte kör säkert hem mig ändå så då kommer man hem snabbt vilket är skönt när man stänger!

Ni får ha en fin dag, vi hörs imorgon. Då jag är ledig och har riktigt trevliga kvällsplaner. Mer om det imorgon.

Topp - Butik i Rom
Halsband - Pimkie
Jeans - Gina
Skor - DKNY

Blombud


Det plingade på dörren för ett tag sedan. Det plingar aldrig på vår dörr så jag var rädd att det var jehovas vittne eller något liknande. Gick och kollade i kikhålet och såg en gubbe med blommor. Blev väldigt förvirrad. Han måste väll ändå ha kommit fel? Sprang in i Annas rum.

Jag; Det är en gubbe med blommor som plingar på
Anna; Men öppna då!
Jag; Det vågar jag inte.
Kimy; Det kanske är från Sami

Jag blev fundersam och skyndade sedan för att öppna. Jovisst, blombud från min kära. Han hade lämnat ett jättefint litet meddelande. Ringde självklart upp honom direkt och var förvånad att han hade lyckats hålla det hemligt. Han är sämst på att hålla hemligheter.

Vad jag älskar dig min underbara Sami!

6 månader av kärlek


Ett kollage av bilder på mig och mitt hjärta. 23e oktober träffades vi, 5e november 2010 frågade du om jag ville bli din flickvän. Vilket halvår det har varit! Känns som att tiden har gått så fort. Samtidigt som när jag går tillbaka och ser på bilder så verkar vissa kvällar ha varit för hur länge sedan som helst.

Jag hoppas att jag alltid får vara din.

110505

Dagens humör: Lite trött annars på bra humör
Dagens planer: Ta det lugnt tills i eftermiddag då jag jobbar 16.00 - 01.00
Dagens kändisar:

Svårt att hitta sötare tvillingar. Ash till vänster och MK till höger, här för Vogue.

Dagens serie: Gossip girl
Dagens övning: Kika på Allt om raw
Dagens önskan: Att det blir fint väder i helgen då jag har en massa roligt att hitta på
Dagens kläder: Kommer upp en outfit innan jag drar till jobbet!
Dagens väder: 12 grader och molnigt, lite sol

Hemma från jobbet


En till bild från när vi fotade i skogen! Då jag lär få frågan; klänningen var hennes studentklänning och köpt på stylebystars.se om jag inte minns fel. En riktig liten bakelse.

Dagen på jobbet gick ganska segt faktiskt, var så himla trött. Har ju sovit dåligt pga att Theo hostat hela natten. Som tur är verkar han må bättre nu. Jag har precis smällt i mig ugnspannkakor, rester från igår. Dricker även lite påskmust, vi har två liter kvar. Så här är inte påsken över!

Vill du bli veckans blogg?


Anmäl dig själv eller någon vars blogg du gillar! Jag väljer ut en intressant blogg imorgon eller på fredag. Lycka till!

Nu ska jag ut med Theo innan det är dags att göra sig iordning för jobbet. Hoppas ni får en fin dag kära läsare!

Kall lägenhet


En bild på mig och älskling, sista dagen i Rom! Vi kommer inte ses förrän imorgon kväll, saknar dig hjärtat!

Vi drog ner värmen i lägenheten till tio grader de dagar som det var så varmt utomhus. Lägenheten var nämligen tokvarm ändå. Här om dagen höjde jag till femton när det började bli kallare. Nu när jag vaknade var det svinkallt! Så fick helt enkelt ge upp och höja till tjugo, det här håller inte. Det är ju nästan vinter igen. Brukar räcka med en liten filt på morgonen men nu ligger jag i soffan med täcket runt mig.

Theo stackaren har fått någon form av hosta och hållit mig vaken hela natten. Så känner mig allt annat än pigg.
Får hoppas att arbetspasset går bra idag, jobbar 10.00 - 17.00. Anna jobbar stängning så hon tar hand om min lilla prins under dagen.

Duellen - Ashley vs Ariana


Fick en förfrågan om att ha en ny duell så varför inte? Den här gången väljer ni svart eller vitt. Föredrar ni Greene's klassiska outfit eller är Grande's söta klänning fint matchat med hennes färgglada hår?

Nu ska jag börja med middagen! På tok för sent men så går det när man lagar till sig själv. Egentligen vill jag bara göra mackor men måste ha matlåda till imorgon. Så får bli ugnspannkakor då vi har mjölk som snart går ut.
Sen blir det ut med Theo! Ska försöka sova vid elva då jag börjar klockan tio imorgon. Anna jobbar stängning så jag gissar att hon är hemma till halv tolv. Men då skulle jag vilja sova sött i sängen.
Godnatt kära läsare!

Nya auktioner på tradera!

Nu har jag äntligen börjat få upp annonser på tradera, och fler kommer! Jag har proppfulla garderober med många fina plagg som jag aldrig använder. Så de förtjänar nya hem så att jag får plats med de kläder jag faktiskt använder. Här är de auktioner som ligger uppe för tillfället:


Min underbara klänning som jag själv köpte på tradera. Från en butik så den var ny även då, hade prislappen kvar. Har tyvärr inte kommit till användning mer än en gång. Så den är helt i nyskick. Får se om jag ångrar att jag sålde den sen.
Här finner ni auktionen.


Mina tokfina pumps från Bianco som jag vann på ett bloggevent som Veckorevyn hade. De är tyvärr för stora för mig, storlek 38. Ni borde passa på, färgglatt är helt rätt i vår och sommar!
Här finner ni auktionen.

Skulle vara roligt om det var någon av mina läsare som fick ge nytt liv till mina kära!

Ros och ris till netonnet


Här är det som låg i paketet! Ett batterigrepp till min älskade Canon. Har funderat på att köpa en sedan jag skaffade min 7D, vilket var för ett år sedan. Så var äntligen på tiden. Det känns som att min kamera har vuxit upp. Blivit lite tuffare.

Tråkigt bara att netonnet skickade med fel batteri. Beställde nämligen ett till då det nu får plats med två (underbart, längre batteritid!) men jag fick heeelt fel. Så nu måste jag hålla på med returer och skit. Så där får ni minus av mig netonnet, att ni inte har bättre koll på beställningar. Kommer nu beställa rätt batteri från en annan sida istället. Cdon om de har, för de kan man alltid lita på!

Beställde även ett nytt minneskort nu när jag gått över till raw. Mina 4gb räcker ingenstans längre. Så nu har jag 16 istället. Gissa om fotosuget är på topp!

Förresten tyckte jag att det gick himla segt att cykla till centrum. Trodde att det var min taskiga kondition först. Men när jag gick i backen på vägen hem såg jag att det var helt slut på luft i bakdäcken. Vi som inte ens har någon pump. Så jag hoppas att jag får låna Annas cykel till jobbet imorgon.

Passade förresten på att köpa nybakade tekakor på Ica. Så det ska jag mumsa på nu!

Med doften av nytvättad


Den här parfymen beställde jag precis från parfym.se. Fick den för ca 220 kronor med frakt, i butik hade den kostat 450. Så ingen dålig rabatt! Har velat köpa Clean länge nu men har aldrig blivit av. Tyckt att den varit lite för dyr.

Först tänkte jag beställa Mon Cherie från Dior som är min absoluta favorit. Men de hade inte den tyvärr.
Vad använder ni för parfym?

Sms-avi kom precis så nu sticker jag och hämtar ut paket! Vad jag köpt får ni se när jag kommer hem igen.

We're paying with love tonight


Inspirationen finner jag som alltid hos weheartit.com

En sån här snygg fläta funderar jag på att bära idag. Synd bara att jag inte har en lika fin rosett. Måste införskaffas snarast!

Sami håller på och gör matlåda till sig och lunch till mig. Sen drar han till jobbet om en timme. Jag är ledig och planerar att inte resa mig från den här soffan. Okej bara för att gå ut med Theo. Vädret är så trist ändå och imorse snöade (!!) det faktiskt. Från sommar till vinter på två dygn, galet.

You mean the world to me already


Fyra outfits jag burit den senaste tiden, vilken är er favorit?

Nu ska jag och Theo cykla till mamma. Halva vägen får han sitta i korgen (han brukar gilla farten) och halva vägen går vi så han får sträcka på benen. Då både jag och Sami jobbar kväll och Anna sover hos Kimy så skulle Theo behöva vara själv himla länge. Så mamma är snäll som passar honom till imorgon då jag är ledig.

Nu tackar jag för idag men imorgon då jag är ledig ska jag försöka komma med fler inlägg!
Några önskemål på vad ni skulle vilja se?

I'll always be right here

Allting från topshop.com

Här har ni en vårig önskeoutfit jag gärna skulle bära idag! Gult är säsongens färg, och överhuvudtaget är färgglatt helt rätt. Efter tider av svart, svart, svart känns det himla uppfriskande. Kläderna ska avspegla ens humör och hur kan man inte vara glad när solen skiner? Okej, den är bakom moln just nu men det blir i alla fall inte mörkt klockan fyra längre. Man ska se det positivt.

Don't tell me I can't


En bild på Anna som var oseriös när den togs men som jag nu tycker är toksöt!

Jag och Sami har precis sett ett avsnitt av Glee. Han ska snart röra sig mot jobbet och jag borde göra mig iordning. Känner mig seg idag, får hoppas jag piggnar till lagom till jag börjar arbeta.

110502

Dagens humör: Lite trött men på bra humör
Dagens planer: Plugga handledarboken sen jobb 16.00 - 01.00
Dagens kändis:

Lauren Conrad snygg i randigt

Dagens serie: Glee
Dagens låt: Price tag - Jessie J
Dagens önskan: Att spotify blev gratis igen. Nej 100 kronor är inte så mycket i månaden, men jag tänker snarare på alla ungdomar. Känns som att man går bakåt i utvecklingen istället för framåt. De som inte har råd ska lyssna på radio igen eller?
Dagens smink: Foundation, svart eyeliner, lite ögonskugga och mascara. Håret i en knut.
Dagens väder: 10 grader och soligt, lite moln

Hemtrevligt


Igår fick Sami upp mina nya gardiner till sovrummet! Så rummet är ännu finare. Behöver bara städas, som ni ser hänger kläder över klädstången. Och golvet tog jag medvetet inte med på bild, för där ligger det mer kläder. På tisdag är jag ledig så tänkte ta tag i det då!

Men idag jobbar jag stängning igen. Hoppas vi blir klara innan ett inatt, skulle vara skönt.
Nu ska jag göra mig iordning och sen ska jag och Sami till Ica Maxi för att handla mat. Hoppas ni får en fin första maj!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!