Leopumps till mama


Jag kunde inte låta bli att klicka hem dessa dösnygga pumps. Helt i min smak. Members som har en kampanj så man får billiga skor från märket Sugarfree Shoes. Vill ni också ha läckra skor till bra priser? Eller ta del av andra bra erbjudanden. Maila mig på
[email protected] eller lämna er mail i kommentarsfältet. Så får ni 50 kronor att handla för samtidigt.

Nu ska jag se senaste avsnittet av Top model Sverige. Missade det igår eftersom jag tränade.

Hämtat paket


Hämtade paket för en stund sedan och passade på att köpa kladdkaka och vispgrädde till imorgon. Då kommer nämligen
Rebecca och Nathan över för fika. Vi har inte setts sedan januari. Då var våra killar riktigt små och låg mest på rygg och såg söta ut. Nu jollrar de, älskar uppmärksamhet, greppar allt de kommer åt och skrattar. Nathan är bara fyra dagar yngre än Liam. Så riktigt jämngamla grabbar. Ska bli kul att få mysa med honom igen! Och prata bebisar med Rebecca.

Hur som helst, det är imorgon. Idag hämtade jag som sagt ut paket. Från Campadre. Än så länge äter Liam bara bröstmjölk, och så tillägg när det behövs. Om en vecka blir han fyra månader och då kommer vi testa lite olika smakisar. Sen vid sex månader blir det gröt. Då kommer han få äta ur den söta skålen ovan! Mycket roligare att mata när man har söta tallrikar. Tycker ni inte?

Bilder från igår


Jag tänkte ta med systemkameran till Nathalie igår men så orkade jag inte släpa med mig den. Mobilbilder fungerar det med, tänkte jag. Men så såg jag att Nathalie också har en systemkamera! Canon 350D, en riktig gammal goding.
Ville genast leka med den, vilket jag fick som tur var. Några av bilderna jag tog ser ni ovan.
Liam trivs i barnstol nu och i helgen ska vi köpa en då vi sticker till Ikea. Nathalie gav mig även tips på goda bakelser inför dopet. Måste genast testa! Eller ja, det blir i helgen när jag köpt alla ingredienser. Blir det lyckat får ni både bilder och information.

Nu har jag precis städat en massa. Är helt slut. Precis som resten av huset. Sami, Liam och Theo sover just nu alla tre. Det är ovanligt tyst här hemma. Ska passa på att läsa lite bloggar och dricka kaffe. Så blir det att hämta ut paket lite senare. Samt skicka några, det som blev sålt i min lilla bloppis.

Dagens bebis


Idag bär Liam en söt overall (?) eller vad man ska kalla den. En present från hans gammelfarfar.
Bodyn är från Newbie och strumporna från H&M. Egentligen skulle han ha hängselbyxor idag men de lyckades han spy ner.

Blir ingen fika idag. Ibörjan var vi runt åtta personer som skulle fika, men slutligen var det bara jag och en till tjej kvar. Pga sjukdomar och mammor som inte fått någon sömn alls. Det är inte lätt alla gånger att få ihop dessa fikastunder. Vi ska försöka igen nästa vecka istället.

Så detta blir veckans städdag. Jag är supertaggad, nu ska lägenheten bli fin! Imorgon får vi finbesök så då vill man att hemmet ska se hemtrevlig ut.

Träningskläder från Nike


Kikade in hos
Nike och kollade på fina träningskläder. Synd att det ska kosta så mycket bara. Försöker vara sparsam med pengarna nu då jag testar att leva på färre föräldradagar i veckan. För att de ska räcka längre. Får se hur det går.

Idag ska jag in till stan och fika med andra mammor. Sami är fortfarande sjuk så han är hemma med Theo undertiden. Han har börjat bli väldigt rastlös och det kan jag förstå. Jag vill inte bara vara hemma mer än en dag i veckan. Annars ser jag till att hitta på saker. Fast en dag i veckan är jag hemma så att jag hinner med städning. Annars blir det så jäkla stökigt.

Vi hörs när jag kommer hem!

Tisdag med bebismys


Skjorta - By Malene Birger Topp - H&M Halsband - Systeri.se Shorts, skor - Nelly

Nu ska jag amma Liam innan det är dags att åka hem till Nathalie. Vi hörs när jag kommer hem igen!

Dagens bebis


Idag bär Liam en söt body med texten "Bananas over Mommy" och tuffa jeans. Båda plaggen har han fått ärva.
Strumporna kommer från H&M.

Sami är fortfarande sjuk och ligger just nu och sover. Så Theo har någon att umgås med när jag och Liam åker hem till
Nathalie. Blir att umgås med henne och lilla Melina. Dricka lite kaffe och så ska jag hjälpa Nathalie med hennes bloggdesign. Ikväll ska vi träna Zumba! Längtat enda sedan förra tisdagen.

Cry-baby


När man är småbarnsförälder är det lite svårt att leva efter tevens programtider. Därför ser vi tex Bigbrother över nätet. Så är det mindre reklamer också. Vi kopplar då in datorn i teven så man slipper kolla över den bärbara. Klart man passar på att gå in på bloggen och se den på stora teven. Vem vill inte göra det?

Idag har jag en riktig cry-baby. Gissar på övertrötthet. Enda som duger är när jag går runt med honom. Nu sitter han i min famn men har börjat protestera. Så får avrunda. Ciao, ciao.

Sång & dans


Åh vad kul det var med babyrytmik! Vi satt i en ring med barnen på filtar och sjöng små visor.
Blev även att valsa runt med barnen i famnarna. Så fick vi pröva på att gunga barnen i filtar. Något Liam tyckte var himla kul. På bilden ovan tittar han på en annan bebis som gungas. Himla intressant.

Efteråt bjöds vi på kaffe och mackor och satt och pratade. Flera av oss passade på att amma också. Avslappnad och härlig förmiddag har vi haft. Gillar verkligen mammorna i min mammagrupp. Vi pratar om att gå på en barnvagnspromenad snart. Jag promenerade hem. Underbara väder! Tog en bild. Tyvärr syns det tydligt att jag inte fått någon skönhetssömn inatt...

Theo slapp vara själv när vi var iväg. Sami kom nämligen hem från jobbet. Han har blivit sjuk, antagligen smittad av mig, stackaren. Ligger och sover i vår säng just nu. Hoppas han slipper vara sjuk i flera dagar som jag var. Det här är första gången sedan vi blev tillsammans som han är sjuk. Så nu är det min tur att ta hand om honom. ♥

Klänning från Vila


Campadre har just nu en kampanj där man får kläder från Vila till halva priset. För mig blev det klänningen ovan, superfin!

Bloggar igen när vi kommer hem från öppna förskolan.

Babyrytmik


Det här har inte varit en rolig natt. Liam väckte mig första gången redan vid 02. Något han inte gjort på säkert en månad. Efter det vid 05 och sedan redan vid 06. Efter det vägrade han att somna om. Han låg och pratade, skrek och grät. Jag ville inte gå upp så tidigt. Mitt huvud var så himla tungt. I vanliga fall brukar han somna om. Men hur mycket han än åt blev han aldrig nöjd. Han var helt enkelt trött på sängen. Sami gick upp vid halv sju och gjorde då en flaska ersättning. Eftersom jag inte hade någon mjölk kvar. Tänkte att det kanske var därför han var ledsen, att han inte fick tillräckligt. Liam åt nöjt men somnade inte efter det heller.

Envist låg jag kvar i sängen till halv åtta, jätteirriterad över att knappt ha fått någon sömn alls. Nu känner jag mig seg, men ska nog överleva dagen. Liam ligger och viftar med händer och fötter i babygymet. Verkar inte alls trött trots att han sovit klart mindre än vad han brukar.

Klockan tio ska vi till öppna förskolan med mammagruppen. Dags för babyrytmik. Sjunga och dansa med sin bebis, låter mysigt! Behöver bara få i mig lite kaffe först...

Kärlek till bokrean


Boken Virgin Merry vann jag inne hos
Johanna. Verkar vara en lättsam och rolig bok.
De övriga fem böckerna är mina fynd på bokrean. Totalt betalade jag ca 200 kronor. Behöver jag förklara varför jag älskar rean?

Nu har jag jäkligt många bra böcker att läsa. Men inte lika mycket tid till att läsa. Sami är i stan med några vänner idag så jag har haft Liam i famnen och tillsammans har vi läst Elsas hemlighet som jag snart är klar med. Förr läste jag minst en bok i veckan. Nu är det snarare en i månaden.

Nu har jag inte tid att läsa mer, dags att baka. Ska pröva lite grejer inför dopet. Ska bara amma först.

Overall från Kappahl


Detta blev gårdagens köp. Overall från Kappahl till Liam. Förstår varför den är så populär, så jäkla snygg!
Jag har blivit lite smått besatt av stjärnor. Finns inget finare. Overallen är i storlek 68 så lite för stor fortfarande. Men snart kommer min lilla pojke att bo i den.

Fika & Limousine


Igår åkte vi in till stan och fikade. Blev blåbärspaj och latte macchiato för mig. Gott!
Kul att träffa Emma igen också. Är avis, hon ska till USA i sommar för bröllop. Vem vill inte få uppleva ett bröllop där? Måste släktforska och se om man har några avlägsna släktingar i USA och sen försöka snylta mig in på ett bröllop...

Samis syster Lollo kom in till stan också. Vi fikade och sen gick vi runt i butiker. Kul att umgås med henne eftersom vi inte gjort det så mycket. Främsta anledningen beror på att hon största delen av mitt och Samis förhållande har befunnit sig på en jorden runt resa. Är inte avis på det heller...

Idag blir det en lugn dag. För mig. Sami kanske drar in till stan igen och träffar några kompisar. Jag som har en massa kul inplanerat den kommande veckan ser framemot en lugn söndag hemma. Nu ska jag ordna frukost och väcka Sami som fortfarande sover. Liam ligger och pratar i babygymet.

Juste, limousinen ovan såg vi utanför Ica Maxi. Vem tusan tar limon till Ica?!

Fika & shopping


Idag ska jag in till stan för att träffa Emma som är i stan över helgen. Vi lärde känna varandra när vi båda två var au pair i Italien. Nu ses vi inte så ofta längre, men det är kul när det händer! Så idag blir det en fika så får hon träffa Sami och Liam för första gången också. Samis syster Lollo kommer kanske in till stan senare.  

Efter fikan vill jag kika på grejer till dopet. Behöver inspiration. Sen köpa lite fler strumpbyxor till Liam. Det plagget är helt underbart. Sicken tur att även små pojkar kan bära det. Liam hade blåa från märket Joha igår.
Sen har han även gröna med stjärnor och ett par randiga. Jag är sugen på några fler!

Ska försöka fota lite i stan också. Undra om jag inte ska släpa med mig systemkameran. Nu när jag har bärhjälp.

Bloppis - barnkläder

En läsare undrade om jag kunde ha en bloppis med barnkläder. Jag tycker att det är så himla svårt att göra mig av med saker. Men kan inte spara allt. Kommer vilja köpa nya kläder till eventuella syskon. Så då måste man ha plats för det också!

Är ni intresserade av att köpa något mailar ni mig på
[email protected]. Skriv det eller de nummer på kläderna som ni vill ha. Så jag inte råkar skicka fel.

Alla plaggen är använda men i bra skick. Först till kvarn gäller!


1a & 1b

Tröja från Zara i storlek 56 och shorts från polarn & pyret i storlek 62.
Priset för båda tillsammans är 45 kronor. Plus frakt på 16 kronor.
Bara tröjan går på 30 kronor och bara shortsen 20. Frakt per plagg 12 kronor.

Sålda!


2.

Jättesöt body från Zara i storlek 62. Jag skulle säga att den passar flickor bäst. Ballongformen gör att den ser ut som en klänning på.
Pris: 40 kronor Frakt: 22 kronor

Såld!


3.

Älskar den här pyjamasen, men har redan så många sparade. Texten sleepy på rumpan.
Köpt på Lindex, storlek 56
Pris: 50 kronor Frakt: 18 kronor


4a & 4b

Första overallen kommer från H&M och är i storlek 56. Den andra är märket Newbie och är i storlek 56.
Pris för båda tillsammans är 90 kronor. Frakt på 38 kronor tillkommer.
Var för sig kostar de 50 kronor. Frakten går på 32 kronor per plagg.

Sålda!


5.

Body från H&M i storlek 56. Stor i storleken.
Pris: 20 kronor plus frakt: 12 kronor


6.

Mössa från Newbie. Storleken är 0 - 6 månader men jag själv skulle säga 1 - 3 månader.
Pris: 20 kronor plus frakt: 12 kronor

Såld!


7a & 7b

Shorts från polarn & pyret i storlek 56 och shorts från H&M i storlek 50.
Båda plaggen tillsammans går på 35 kronor. Då tillkommer frakt på 16 kronor.
Var för sig kostar de 20 kronor och då tillkommer frakt med 12 kronor per plagg.


Sålda!


8.

Jacka från La Redoute i storlek 50.
Pris: 50 kronor plus frakt: 36 kronor

Smyckesgalge till mig och badbyxa till Liam


Innan träningen igår passade jag på att hämta ut lite paket. Smyckesgalgen är från
Juvlia (tidigare juveliassmycken) Perfekt för mig som alltid slarvar bort mina smycken. Är ni intresserade av en likadan så kostar den 199 kronor och finns här.

Hämtade även ut Liams nya badbyxor! Han ska börja på babysim i slutet på mars och då behöver han byxor som fungerar som en blöja i vatten. Vilket dessa snyggingar från Lundmyr of Sweden gör. Jag längtar tills det sätter igång. Liam älskar att bada så förhoppningsvis blir babysim en hit.

120224

Dagens humör: Småtrött men glad att det är fredag
Dagens planer: Städa lägenheten, ikväll kommer Samis killkompis och hans flickvän över för middag och spelkväll.
Dagens kändisar:

Världens finaste tvillingar på front row! Svårt att se skillnad? Ash till vänster och MK till höger.

Dagens tv-serie: Big Brother! Kan inte hjälpa att jag älskar det programmet. Väldigt underhållande och störande på samma gång.
Dagens låt: When I held ya - Moa Lignell
Dagens planering: Lite inför dopet i mars
Dagens städning: Massa plock, köra en tvättmaskin och dammsuga
Dagens väder: 3 grader och molnigt, solen kan komma att titta fram senare

Nytt från Newbie


Här har ni köpen från Newbie! Vet att byxorna ser ut som pyjamasbyxor på bild. Men så är inte fallet, de är superfina. Bodysarna är än så länge för stora. Men byxorna kan han nog ha redan så efter en tvätt ska de på. Superkul! Känner mig lite trött på byxorna han har just nu. Är mycket bättre på att köpa (och få) bodys så det har man alldeles för mycket av. Medan jag har färre byxor. Så kul med nytt.

Nu ska jag laga ugnspannkaka till mig och min man.

Tillbaka på banan


Nu har jag kommit hem från centrum! Vi satt och fikade i flera timmar. När fyra mammor träffas kan ni gissa hur mycket det finns att prata om. Nathalie och Melina på bilderna ovan, underbara båda två!

Efteråt gick jag och Nathalie in på Kappahl för att köpa barnkläder. Jag köper bara i storlek 68 nu. Det mesta är fortfarande för stort för Liam. Men 62 sitter perfekt eller börjar bli för smått, så känns dumt att köpa något mer i den storleken. Mysiga märket Newbie på Kappahl går bara till 68. Så tråkigt! Massa fint till superbra priser. Så jag köpte hem ganska mycket. Måste passa på medan Liam fortfarande kan ha Newbie. Vad får ni se senare. Nu ska jag amma min skatt.

Nu är prinsessan här!


Tycker att det ser så himla gulligt ut när Liam tar flaskan själv. Min lilla gos. Han får nu tillägg en eller två gånger om dagen, beroende på hur mycket mjölk jag har. Eftersom han fortfarande inte gått upp så mycket som han egentligen borde. Jäkla mjölk man har. Sen har det såklart inte hjälpt att jag varit sjuk och knappt fått i mig någon näring alls.
Men vi kämpar på ändå med amning. Dagtid går det hur bra som helst, det är kvällarna som blir jäkliga och då kör vi med tillägg istället.

Kul förresten att Victoria och Daniel inatt fick sitt efterlängtade barn. En liten prinsessa. Åh man glömmer aldrig den där första tiden efter förlossningen. Allting är så overkligt och tiden existerar inte. Man kan tycka att man legat och kikat på sin lilla bebis i några minuter, och så har det gått flera timmar. Jag hoppas att föräldrarna får vara ifred med sin lilla skatt så de får njuta av första bebistiden. Det går ju så jäkla fort!

Jag ska förresten fika med
Nathalie, Piia och Isabelle idag. Det ser jag framemot! Liam har dagen till ära fina byxor från Geggamoja på sig.

Elsas värld


Vad jag gjort de dagar jag varit hemma och sjuk? Sett de första 16 avsnitten av Elsas värld. Helt såld! Tjejen som spelar Elsa är grym. Känns precis som karaktären Elsa i böckerna skrivna av Sofi Fahrman.
Vill ni också se så finns avsnitten på tv3play.

Avsnitten är bara 10 - 15 minuter långa. Men vad jag har hört ska det bli en tv-serie med längre avsnitt. Stämmer det? Kommer det vara samma skådisar? Någon som vet? Orkar inte googla...

Vila upp sig


Min fina lilla räv ♥

Jag fick hoppa mammaträningen idag i alla fall. Kändes riktigt surt men fick inse att jag inte är frisk ännu. Hur mycket jag än vill vara det. Kände att det är bättre att jag vilar upp mig idag så jag är frisk imorgon. För då vill jag inte ställa in! Ska fika med riktigt härliga mammor, och även några nya jag inte träffat ännu. Det ser jag framemot. Så blir att krya under en filt i soffan med te i handen. Framför någon mysig film. Liam sover för tillfället och förhoppningsvis gör han det ett tag till. Har inte energi till att vara en sprallig mamma idag. Som bär runt och busar med sin son. Svårt att förklara något sådant till en liten bebis.

Dagarna går så fort


Liam somnade på magen igår och jag tänkte först vända honom. Men det såg så himla skönt ut att jag lät bli. Han är snart fyra månader så riskerna med att sova på mage är klart mindre. Plus att det var dagtid så att jag hade uppsikt. Älskade, underbara pojke.

Zumban igår var förresten riktigt kul! Och jobbig. Jäklar vilket pass. Det var högt tempo från start till slut. Instruktören var full av energi och verkade älska sitt jobb. Då blir det mycket roligare att träna. Idag blir det mamma/baby pilates. Ska bli kul!

Tänk redan onsdag. Snart är det helg igen. Läskigt vad dagarna går undan.

Godare kaffe


I helgen köpte jag en mjölkskummare från OBH Nordica. Nu blir mitt nespressokaffe ännu godare! Så får jag användning av mina lattekoppar. Då jag alltid vill ha så mycket mjölk att de vanliga kopparna är för små. Mjölken jag använder är latte art från Arla.

Det blir träning för mig ikväll! Så kul med Zumba. Såg att passet är fullbokat så vi blir 35 stycken som tränar, kul!
Kanske borde jag ha vilat en dag till. Men jag har legat i soffan sedan i lördags utan att knappt kunna röra mig. Jag har sån överskottsenergi så att ni anar inte! Fast jag får ändå ta det lite lugnare än vanligt.

Tror inte att jag uppdaterar bloggen något mer idag. Ska istället mysa med min lilla Liam som just nu ligger och pratar för sig själv på mattan här i vardagsrummet. Sen blir det att tömma diskmaskinen och slutligen laga middag till mig och Sami. Korvstroganoff står på schemat. Funderar på om jag vill ha makaroner eller ris till.
Vad tycker ni är godast?

Kul med mammagrupp


Det regnade på vägen till BVC. Snart är snön helt borta. Den här vintern har verkligen gått fort! Visst, det kan fortfarande komma mer snö. Men vi är snart framme vid mars. Vart tog tiden vägen? Min lilla skatt är ju född i höstas för tusan!

Det var hur som helst supermysigt att träffa mammagruppen. Var några sjuka men vi var i alla fall fem mammor på plats. Alla hade söner. (Totalt är det åtta mammor i gruppen och endast en har en dotter) Nästan alla höstmammor jag känner har pojkar. Bara Nathalie och Sarah som fått flickor. Sen om man kollar bland bloggar verkar de flesta mammor som fick barn förra våren ha döttrar istället. Konstigt det där.

Vi pratade om våra förlossningar, alla hade haft helt olika upplevelser. Sjukt hur olika det kan vara.
Vi kommer även ordna en facebookgrupp så att vi kan ses för fikor och promenader. Facebook är ju toppen på det sättet! Hålla på att maila eller messa runt är svårt. Mycket enklare med en grupp på fb.

Känns som att jag känner väldigt många mammor nu, eller har kontakt med i alla fall. Superkul, livet som mammaledig är toppen!

Träningskläder från Casall


Members har just nu en kampanj där man får fina träningskläder från Casall till bra priser. För mig blev det plaggen ovan. Har redan några färgglada träningstoppar så fick bli min första svarta. Och hur läckra är inte byxorna?
Om ni också vill bli medlemmar hos Members och samtidigt få 50 kronor att handla för är det bara att maila mig på
[email protected] eller lämna er mail i en kommentar.

Jag mår mycket bättre idag, äntligen återställd! Så det blir föräldragrupp 10.00 - 12.00. Är så glad att jag kan gå. Ska bli kul att träffa andra mammor som bor här i närheten.

Jag är riktigt träningssugen och har bokat in mig på ett zumbapass ikväll. Men funderar på att avboka eftersom det antagligen inte är så smart att träna precis när man blivit frisk. Tänkte att jag avgör när jag kommer hem från föräldragruppen. Då lär jag veta om jag fortfarande känner mig slut i huvudet som jag varit de senaste dagarna.

Vi hörs när vi kommer hem igen!

Lugn dag


I vanliga fall när Liam sover om dagarna brukar jag se till att få en massa gjort. Tvätta, diska, dammsuga och blogga. Finns det tid spelar jag lite Sims eller läser bok. Idag har vi istället sovit tillsammans, vilket varit så himla mysigt.
Liam har varit extra trött och inte varit så energikrävande. Vilket är bra med tanke på att jag är sjuk. Fast nu börjar jag äntligen må bättre.

Mamma kom hit vid lunchtid och hämtade Theo. Så att jag skulle slippa gå ut med honom. Underbara mamma! Sami slutar snart jobba och hämtar Theo från mamma på vägen hem. Kvällen blir lugn. Lite pasta till middag framför True Blood. Vi är nu framme vid sista avsnittet av säsong 3, spännande!

Fortfarande sjuk


Hade hoppats på att få vara frisk vid det här laget, har så himla mycket kul inplanerat den här veckan!
Men idag fick man börja med att ställa in. Tråkigt, tråkigt, tråkigt.

Eftersom Sami jobbar behöver jag ta hand om både Liam och Theo. Vilket är jobbigt när man är så svag att man egentligen inte vill resa sig från sängen. Får se hur det går. Förhoppningsvis går Theo med på en kortare promenad än vanligt.

Vet inte om jag orkar blogga något mer idag. Tills jag är frisk igen får ni njuta av den mysiga bilden av Liam! Som tur nog fortfarande är sig själv och verkar inte ha blivit smittad av mig. Är glad att han sover så jäkla bra på nätterna (åtta timmar i sträck). Annars vet jag inte hur den här dagen hade gått.

Feber

Jag har gått och blivit sjuk. Bloggar igen när jag mår bättre!

Liam gjorde succé


Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Blev att stanna lite längre än vad jag först tänkt, bara för att det var så jäkla trevligt. Många av mina favoriter var där, men långt ifrån alla. Eftersom heltidare jobbar skift så vissa var lediga och andra börjar först senare.

Liam var väldigt glad över all uppmärksamhet han fick. Älskad av alla är min lilla skatt.
Jag blev lite småsugen på att börja jobba igen, även om jag verkligen älskar livet som mammaledig. Vem vill inte få betalt för att fika och umgås med den man älskar allra mest?

Men i maj börjar jag igen, fast bara en gång i veckan. Troligtvis på söndagar så att Liam kan vara med Sami. Sen får vi se när jag går tillbaka och jobbar heltid igen. Beror på när Sami kan bli pappaledig, hänger på hans jobb. Antingen i höst eller början på nästa år. Börjar snart bli dags att sätta Liam i kö till förskola också. Allt det där känns så avlägset, men man måste vara ute i god tid.

Nu kom Sami hem så jag ska mysa med mina killar. Trevlig helg på er!

Hälsa på jobbet


Nu ska jag amma Liam och sedan ut på en promenad med Theo. Vid två ska jag hälsa på jobbet! Så får mina kära kollegor och underbara chef träffa Liam. Är allt på tiden.

Får se om jag uppdaterar bloggen när jag kommer hem. Hur som helst får ni ha en underbar fredag!

Coolstuff




Jag fick möjligheten att recensera lite produkter från coolstuff. Sånt som jag tycker skulle vara
coola presenter att ge bort. Angry bird nallen är så jäkla söt! När man trycker på den låter den precis som i spelet när de flyger iväg.
Magic 8 ball är mest på skoj. Man ställer den en fråga och så ger den ett svar. Tillexempel "ska Sami städa lägenheten ikväll?" och så svarar den "absolutely" ;)

Objektivet till mobilen är ett makro/vidvinkelobjektiv. Två i ett. Jag har inte fått den att fungera ännu men ska klura lite till. När jag lyckas ska ni få se bilderna jag tar med den. Jag som fotar så mycket med mobilen tyckte objektivet passade perfekt!

Bloggmammor


Jag tycker alltid att det är lika roligt när man klickar med folk direkt.
Piia är en av dem. Vi satt på ett jättemysigt fik i Älvsjö i flera timmar. Först blev det en underbar jordgubbsbakelse som de gjorde på plats då fiket också är ett konditori. Evigheter sedan jag drack Cola light, men blev så sugen när Piia beställde det.

När det blev dags för kaffe (cappuccino förstås) testade jag macarons för första gången. Var väldigt sött, men smakade gott.

Piias lilla Frank (eller stora i jämförelse med Liam) var så himla charmig! Bjöd på flera halvblyga leenden. Tillslut slocknade både han och Liam i den stora fyrkantiga soffan. Perfekt soffa för småbarnsföräldrar.

Fika med Piia


Fyra outfits från den senaste tiden, vilken är er favorit?

Om någon timme ska jag och Liam röra oss mot Älvsjö för en fika med
Piia och hennes söta son Frank. Frank är nästan två månader äldre än Liam. Jag och Piia började följa varandras bloggar när vi båda två var gravida.
Det här är första gången vi ses, ska bli kul!

Sami jobbar i Älvsjö så när han slutar åker vi hem tillsammans. Skönt att slippa åka kommunalt både dit och tillbaka. Det här blir första gången jag åker pendeltåg med barnvagn. Men det ska nog gå bra.

När jag kommer hem blir det att äta mat innan jag drar iväg för ett dansaerobic pass tillsammans med Nathalie. Så får se om jag hinner blogga något mer idag.

Älskade barn


Igår fick jag inte mycket gjort. Liam ville vara uppe i famnen eller stå upp i mitt knä hela tiden. Så det blev en mamma-son dag. När han väl somnade hade jag tid för mig själv. Men då hade jag svårt att slita mig istället. För att se på Liam när han sover är det bästa jag vet. Han ser så fridfull ut. Han brukar alltid börja suga i luften, som att han tror att han har tutten eller nappen i munnen. Ser så himla gulligt ut. Vad jag älskar dig lilla Liam.

Inatt har jag fått sova! Vid 20 igår försökte jag amma (hade haft mjölk hela dagen) men det gick inte så Liam blev bara frustrerad. Så han fick en flaska ersättning istället. Han var lite grinig på kvällen så vid 21 gav jag upp att spela Sims och vi gick in till sovrummet istället. Där testade vi att amma igen och han fick i sig tillräckligt så att han kunde somna. Så trött som han var hade det säkert räckt att ge honom nappen för att få honom att sova. Men då hade han säkert bara vaknat några timmar senare för att få äta igen.

Jag läste bok i sängen, Elsas hemlighet, tills Sami kom hem från sin handbollsträning. Vi somnade vid halv elva och jag trodde att jag snart skulle få vakna igen eftersom Liam somnat så tidigt. Men icke då! Han väckte mig först klockan sex imorse. Sov nio timmar på raken. Rekooooord. Vi ammade och sov sedan enda till halv tio. Trötta båda två.

Golden Hits


Här har ni några bilder från utgången i fredags! Vi sjöng karaoke, drack goda drinkar och dansade. Riktigt trevlig kväll. Inte alla som är ute och slår klackarna i taket med sin mor och syster! Nu har Anna tagit sitt pick och pack till Gävle för att bosätta sig där i åtta veckor. Är glad att vi fick en kul avslutning. För nu lär jag inte se henne mycket alls förrän i november. Eftersom hon nästan direkt efter Gävle drar till något Blue Village Hotell i Europa och kommer hem först i höst. Tänk då är ju Liam ett år!

Nu har jag tvätt att hänga och en diskmaskin att tömma. Ser att Liam håller på och vaknar efter en timmes powernap så får se om han låter mamman sin dona.

Ny träningsväska och vunnit halsband


Igår såg jag att Nike Factory Store har öppnat i Heron City. Var tvungen att gå in och kika då jag förälskat mig i träningskläder. Tyvärr var kläderna lite för dyra för någon som lever på mammapeng. Men den snygga väskan kunde jag inte motstå! Jag har bara stora väskor från när jag spelade handboll och de är jobbiga att släpa med sig till gymet. Den här är i perfekt storlek.

Igår kom även halsbandet jag vann inne hos
Trees. Så himla fint!

Innan utgång


Lite bilder från i fredags. Börjar med de vi tog hemma hos mamma.

Vi bastade, åt god mat och spelade kort. När det var dags att röra sig mot krogen körde Sami oss till busshållsplatsen. Jag började redan då bli trött men såg ändå framemot en utekväll!

Choklad och kapselhållare


Jag trodde inte att Sami skulle köpa något till mig på alla hjärtans dag. För han hade inte nämt det alls. Men så kom han hem igår med ett stort paket. Min första tanke var "det där kan inte ha fått plats i brevlådan" haha. När jag insåg att det var till mig blev jag som ett barn på julafton. Jag fick choklad från merci och en kapselhållare till mina älskade kapslar. Happy me! Av mig fick Sami xbox spelet NHL 12. Någonting han gått och funderat på att köpa länge.

Filmen New Years Eve var helt okej. En lättsam film som bjöd på mycket skratt. Efteråt hämtade vi Liam och Theo och det blev att mysa hemma innan sovdags. Perfekt alla hjärtans dag!

Spontanbesök


Nathalie frågade om hon och hennes lilla Melina kunde komma över en stund när de ändå var på väg till Ica Maxi. Som att jag skulle tacka nej till finbesök! Blev att dricka kaffe och äta kakor och prata om allt och inget i två timmar. Är så kul att jag träffat någon här i Haninge som också har barn. Har flera vänner inne i stan med barn som jag brukar fika med. Men just spontanträffar är lite svårt att ordna då. Det skiljer förresten bara fyra dagar mellan Liam och Melina!

Nästa vecka börjar min föräldragrupp så då hoppas jag att man träffar lite andra trevliga mammor här i Haninge.
Ja och så har jag förstås mammaträningen imorgon! Kalas.

Hinner inte uppdatera bloggen något mer idag. Vid halv fem ska vi lämna Liam och Theo hos mamma och så kör vi vidare mot Heron för bio. Hoppas New Years Eve är bra! Romantisk film så passande för denna kärleksfulla dag. Jag passade på att skänka pengar till hjärt- och lungfonden idag. Samtidigt som jag vill skämma bort nära och kära vill jag också hjälpa barn som behöver det extra mycket. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Ersättningsmjölk


Liam brukar älska att ligga i vagnen men idag vägrade han. Testade först att ta upp honom men blev för jobbigt att bära honom samtidigt som jag hade Theo och vagnen. Plus att det inte ens gjorde honom nöjd. Däremot när vi fixade så att han kunde sitta i vagnen så slutade han att gråta. Plötsligt var han supernöjd och var det hela vägen hem. Min stora kille är så nyfiken på världen!

Förresten har vi fått börja ge honom ersättning. Jag ammar fortfarande mest, men igår fick han som sista mål ersättning. Anledningen är att min mjölk börjat sina. För två veckor sedan fick jag min mens, något man inte ska få när man helammar. Men eftersom det på natten går mer än fyra timmar mellan amningarna eftersom han sover så bra så tror min kropp att jag inte helammar längre. Efter det började jag få mindre mjölk. På tremånaderskontrollen hade han gått upp i vikt men inte tillräckligt mycket. Så nästa vecka ska jag på en extrakontroll för att kolla om det bara var tillfälligt att han inte hade gått upp så mycket. Min sköterska tyckte att det var onödigt att börja med ersättning eftersom han ändå var så nöjd. Vi har ju världens gladaste kille.

Men så när jag har behövt pumpa ut mjölk har det varit ett rent helvete. För jag har knappt mjölk så det räcker till Liam, lycka till att då pumpa ut och spara samtidigt. Var himla knepigt att försöka komma ihåg att pumpa mellan amningarna, och jag kunde bara pumpa runt 20ml åt gången.

På dagtid har jag relativt mycket mjölk. Men det är på kvällarna som den tar slut. Så då är han ledsen och vaknar tidigt på natten för att få äta. Jag trodde att det var för att han fick bröstmjölk på flaska som han sov så bra. Men nu börjar jag misstänka att det berodde på att han då fick ordentligt med mat, något mina bröst inte gav honom.

Det här att om man ammar oftare så kommer mjölken i större mängder igen stämmer inte på mig. För de senaste veckorna har jag inte gjort annat än ammat känns det som. Men ändå ökas inte mängden. Fast jag kommer fortsätta att amma, tycker det är viktigt att så länge jag har mjölk så ska han få bröstmjölk. Eftersom det är den bästa maten för honom just nu. Men vi kommer ge ersättning som sista mål på kvällen. Han sov till 06 imorse så hela natten var han mätt och belåten. När vi vaknade hade jag ganska mycket mjölk så då kunde vi amma.

Fortsättning följer...

Alla hjärtans dag


Idag hoppas jag att ni skämmer bort era nära och kära med massa kärlek! Jag och Sami ska på bio ikväll och se New years eve. Liam och Theo ska undertiden vara hos min mamma.

På tal om Theo förresten. Han har nu två dagar på raken börjat morgonen med att kissa i sängen. Han sover tillsammans med oss och det har aldrig varit något problem. Varje morgon går jag upp och byter blöja på Liam och får på honom kläder. Om Theo någon gång är extra kissnödig och behöver komma ut brukar han ställa sig och gnälla vid dörren. Men kissa i sängen har han aldrig gjort förut så vad tusan kommer det beteendet ifrån?! Idag tog jag honom på bar gärning i alla fall så nu vet han att jag blir arg när han gör det. Imorgon får jag lyfta ner honom från sängen direkt.

Fika och träning


En av bilderna
Hanna tog på fikan idag. Vill ni se fler får ni kika in på hennes blogg. Många fina så det vill ni inte missa!

Vi möttes i närheten av där hon bor så gick vi till Odenplan. En ordentlig promenad där man blev riktigt varm. Med strålande sol och blå himmel blir man varm trots minusgrader. När vi kom fram till Espresso House blev det cappuccino som alltid för mig. Och hallonpaj med vaniljsås, var så sugen på det!

Alma och Liam som är ungefär lika gamla, Alma är bara några veckor yngre, var på gott humör. Log med hela ansiktet gjorde de båda två. Conrad var blyg i början men efter att ha fått hälsa på Liam eller "bebis" som han sa var jag plötsligt inte lika läskig. Jag fick till och med leka med honom en stund på fikets lekhörna. Svårt att förstå att Liam snart också kommer springa runt. Just nu känns det som att han alltid kommer vara liten.

När jag kom hem åt jag middag lite snabbt innan jag åkte iväg och tränade. Eller Sami körde mig, snäll som han är. Blev en timmes dansaerobic. Var kul och svettigt på samma gång. Kändes att jag inte tränat på länge, men det ska det bli ändring på! Nästa gång jag tränar är på onsdag vid lunchtid. Då blir det pilatesträning, och så får man ha sina barn med sig. Det är tanken med träningen. Är himla nyfiken på hur det ska gå!

Nu ska jag och Sami se ett avsnitt av True Blood innan läggdags.

In mot stan


Bild från i fredags på mig och min familj. Älskar er allra mest ♥

Jag har lovat bildregn från i fredags och det ska ni få också. Måste bara hitta tid till det. Nu ska jag hänga tvätt för att sedan amma. Jag och Liam ska in till stan för en fika med
Hanna och hennes två söta barn Conrad och Alma.
Blir nog riktigt trevligt, vi hörs när jag kommer hem igen!

Oväntat besök


Igår kom Samis mamma och syster Tiffany över för fika. Men så plötsligt knackar det på dörren igen. Jag blir lite förvirrad, undrar vem det kan vara. Sami står i duschen eftersom han spelat match så jag öppnar dörren. Tar ett tag för mig att koppla när jag ser att det är Samis syster Lollo och hennes pojkvän Robert som står på andra sidan dörren! De ska ju befinna sig utomlands. Sedan september har de rest jorden runt och skulle inte komma hem förrän 28e februari. Men tydligen så har Robert fått ett jobb på tv4 som han inte ville tacka nej till, och därför behövde de åka hem två veckor tidigare. Det var kul att se Samis min när han kom ut från badrummet. Han blev nog mer chockad än mig. Och jag vet hur mycket han saknat sin syster!

Liam var jätteglad över att få träffa nya människor som överöser honom med kärlek. Så full av energi att han sedan slocknade vid 19. Blev orolig för natten men han har sovit bra trots att han somnade så tidigt. Vaknade en gång vid tre istället för fem som han brukar. Men sen sov vi till åtta så har fått massa sömn. Skönt det!

Liten hjälte


Här är några bilder jag tog på Liam i fredags hemma hos mamma. Han var så glad och livlig, antagligen för att han fick så mycket uppmärksamhet. Sen slocknade han i soffan efter att ha varit vaken i flera timmar.

Idag kommer Samis mamma och Tiffany hit för att hälsa på Liam. Jag har satt igång tvättmaskinen och tänkte dammsuga lägenheten innan dess. Blir stökigt så fort. Sami ska nu iväg på handsbollsmatch så han är hemma till två ungefär. Jag kommer antingen in senare ikväll eller imorgon med bilder från fredagen!
Ni får ha en mysig söndag.

Förresten, Liam sov 23.30 - 06.00 imorse. Så min teori om flaskan verkar stämma. Han ammade vid sextiden sen sov vi till halv tio, skönt!

Ingen tid till att blogga


Jag och min fina mamma på Golden igår! Vilken lyckad kväll det blev! Även om jag var toktrött redan vid 01. När jag ramlade in i lägenheten vid 03 fick jag tvinga mig själv att hålla ögonen öppna. Tillräckligt länge för att pumpa ut och slänga mjölk. Sen slocknade jag i sängen utan att ge Sami någon nattpuss. Så jäkla trött var jag!
Men som sagt, kvällen var himla kul. Ni ska få fler bilder så fort jag får tid.

Idag har jag, Sami och Liam varit hemma hos Sarah, Johan och deras Kahléen. Första gången vi var i deras nya lägenhet. Så himla fin! Fy vad jag är sugen på att flytta nu. Men det dröjer något år. Så får lägga energin på att göra Liams rum fint istället.

Vi åt tacos och kollade sedan på filmen She's the man. Har alltid lika kul med dessa finingar. Önskar att de bodde lite närmare! De bor norr om stan och vi söder. Men ses ändå kommer vi göra. Jag och Sarah har pratat om att gå ut för ett glas vin tillsammans. Och vi allihop ska ut och äta middag. Inte bestämt ännu om vi ska ta med barnen eller om vi ska låta farmor eller mormor (som inte vill något annat) få passa våra hjärtan. Sen ska självklart jag och Sarah ses dagtid med våra små.

Jag har så jäkla mycket kul att se framemot just nu. Och att vara Liams mamma blir bara roligare och roligare för varje dag som går. Han är så charmig min älskade lilla kille. Inatt sov han förresten från 22.30 till 06.00. Synd bara att jag själv inte fick sova förrän klockan tre. Fick totalt sju timmars sömn inatt vilket är alldeles för lite efter en utgång. Jag har märkt att de gånger Liam fått bröstmjölk på flaska har han sovit bättre. Kanske är det just mina bröst han saknar så när han får somna med flaska har han inte samma behov av att äta så snart igen. Eftersom han inte riktigt gillar flaskan utan det bara är mjölken han vill ha. Men när han ammat från mig så vill han snart amma igen bara för att få suga. Det är i alla fall min teori. Vi har en flaska kvar eftersom han sov så länge. Så vi ska testa att Sami ger honom den innan vi går och lägger oss. Så får vi se om Liam sover en hel natt till och att min teori stämmer. Vore underbart! Även om jag inte kommer börja pumpa ut mjölk varje kväll för det... Men någon gång ibland.

Nej jag måste blogga oftare, inläggen blir ju så jäkla långa annars. Men nu ska vi se ett avsnitt av True Blood innan vi går och lägger oss. Hoppas ni har haft en trevlig lördagskväll!

Getting ready for tonight




Vid ett åkte vi hem till mamma. Jag och Anna har precis bastat. Så skönt! Jag sitter i soffan med Liam som precis vaknat. Anna fixar sitt hår, Theo sover på platsen mamma gjort i iordning till Liam och mamma lagar mat. När Sami kommer hit blir det middag. Ikväll ska jag, Anna och mamma till Golden Hits. Vi kör en utgång tillsammans för det är sista kvällen vi har innan Anna flyttar till Gävle. Sen om åtta veckor åker hon nästan direkt till något land i Europa för att vara artist på ett Blue Village hotell. Så det här är vår sista kväll tillsammans på länge och vi ska ha så jäkla kul!

Jag har pumpat mjölk som en galning den här veckan. Finns inget drygare än att sitta med den där jäkla pumpen. Så jag kommer inte gå ut särskilt ofta. Man måste pumpa ut ännu mer när man dricker alkohol eftersom Liam inte kan amma när jag kommer hem. Den mjölken kommer jag få pumpa ut och slänga. Får se hur mycket man får sova inatt. Tur att Sami kan gå upp och ge bröstmjölk på flaska i alla fall. Så får jag sova lite mer. Annars kommer jag vara en zombie imorgon och så kan vi inte ha det när vi blivit bjudna till Sarah, Johan och Kahléen för middag.

Kommer kanske in med kvällens outfit senare. Ska ta bilder i alla fall så kommer det inte upp något mer inlägg ikväll kan ni räkna med bildregn imorgon!

In another life


Den här koftan kom igår. Märket är Jeane Blush och jag är helt förälskad!

Liam skrattar med ljud


Liam skrattar nu ganska ofta. Han är så glad jämt och det är lätt att locka fram de där underbara skrattljuden från honom. Men han brukar sluta när man tar fram mobilen för att filma. Men igår filmade Sami "i smyg" så att Liam inte såg det. Jäklar vad han skrattade! Enjoy

Min blogg har blivit böcker


Jag hade först tänkt göra en stor bloggbok. Från det att jag och Sami träffades till nutid. Men jag har ju bloggat så himla mycket så det hade blivit fem böcker, och kostat mig 1800 kronor. Lite väl dyrt.
Så istället valde jag att göra bok från det att jag och Sami gick ut med graviditeten till de första inläggen om Liam. Tror att det kommer vara superkul för Liam att få läsa om. Men även för mig!
Blev totalt två böcker för 800 kronor. Som jag och Sami delade på.
Här är sidan jag använde.

Började läsa igår och det var så himla mysigt. Så mycket text och bilder. En hel del jag redan börjat glömma. Nu behöver jag aldrig oroa mig över att bloggen försvinner. För jag har det viktigaste sparat. Sen tänkte jag att när Liam är sex månader så ska jag göra en bok från att han föddes till nutid. Superkul!

Tack förresten för era stöttande kommentarer i inlägget nedan. Ni är underbara. Jag var bara lite nere, inget allvarligt. Ryckte upp mig och stack iväg och fixade gymkort tillsammans med Nathalie. Ska bli så kul att komma igång igen! På måndag börjar det.

Lost without you


Tar en bloggpaus resten av dagen. Mår inte så bra just nu. Man har sånna dagar.

Ta hand om er ♥

Nästa vecka börjar mitt nya liv


Weheartit.com

Idag ska jag och Nathalie till iform för att köpa månadskort. Är så taggad på att börja träna!
Är lite orolig över mitt knä som hopppade ur led för ganska precis ett år sedan. Vilket antagligen hände för att jag gick från noll till hundra med träningen. Ett misstag jag inte tänker göra om. Knäskål ur led gör mer ont än förlossningens jobbigaste skede. Ren tortyr.

Men det ska inte hända igen. Jag ska börja att träna zumba en gång i veckan och så mammaträning en gång i veckan. Då kör man yoga och pilates och har med sig sin baby. Perfekt att kunna träna på dagtid! Även Sami vill komma igång med träningen tillsammans med sin vän Isak. Så vi ska försöka pyssla ihop det. Ibörjan kommer vi göra så att vi tränar olika dagar. Men efter någon månad kommer jag vilja lägga till Dansaerobic en gång i veckan också. Så om jag och Sami ska kunna ha någon tid tillsammans på vardagar så skulle vi behöva någon som passar Liam undertiden. Så att vi kan träna samtidigt. Iform ligger gångavstånd från min mamma och jag gissar att hon inte kommer ha något emot att passa Liam 90 minuter i veckan. Eller har jag fel mamma? ;)

Vi har även anmält Liam till babysim som startar i mars. Hela familjen ska få träna, hihi.

Cappuccino och bagel


Igår fikade jag med fyra andra mammor. Samma tjejer som jag fikade med för några veckor sedan. Alltid lika trevligt! Nu pratade vi främst om förlossningar. Helt otroligt hur olika det kan vara.

För mig blev det som alltid en cappuccino. Men jag valde kycklingbagel istället för något sött eftersom jag var hungrig. Så blev det lite nyttigare i alla fall. Bad även om ett Espresso House kort eftersom jag sedan jag blev mamma börjat fika så mycket. Så nu får jag alltid 10% rabatt. Plus att jag vet hur mycket pengar jag spenderar på att fika. Eftersom man laddar kortet med pengar.

19.37

Liam vände sig för första gången från rygg till mage.
Min lilla kille har börjat bli stark!

Dagens bebis


Eftersom jag kommer amma offentligt behövde jag amningsvänliga kläder. Så fick bli linne och jeans. Inte kul att visa er i en outfit. Så istället fick ni bild på min stjärna! Missa inte tecknet han gör med handen. Min lilla rocker.

Body kommer från Zara och byxorna är märket Walking. Nu ska jag amma en övertrött kille. Han lär sova hela vägen in till stan skulle jag gissa, perfekt. Innan vi drar ska jag ut med Theo också. Nathalie och hennes lilla Melina ska med så hon kommer ställa sin bil här utanför så åker vi kommunalt tillsammans. Kul med sällskap!

Ett, två, tre


När
Anna var över igår tog hon dessa bilder. Så här är det ofta för mig. Theo hoppar upp i min famn så fort han får chansen samtidigt som Liam vill träna på att stå upp. Men det är bara mysigt, lite trångt kanske.

Jag och Anna bakade riktigt goda kladdmuffins igår. Godaste jag gjort hittills. Om man kanske skulle baka det till dopet. Fast då lite mer avancerat. Jag har någon månad på mig att träna. Skulle vara kul att bjuda på något man gjort själv. Sen blir det doptårta också förstås. Jag är glad att mamma hjälper mig att planera. Annars hade jag inte haft någon aning.

Idag ska jag fika med några mammor. Kommer in med antingen min eller Liams outfit senare. Har inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig ännu. Får jag ont om tid får ni se Liams istället. För det går snabbare.

Justin Bieber rappar


Han har så mycket talang den här killen. Lyssna på hela för det blir bara bättre och bättre hela tiden.

Anna kommer om en timme och då ska jag hjälpa henne med en ny header till hennes blogg.
Ska dammsuga innan hon kommer. Och pumpa mjölk då jag, Anna och mamma ska ut på fredag. Mer om det en annan dag för nu hinner jag inte sitta här något mer.

Egna tavlor


Sami tycker inte att vi gör annat än köper ramar. Men jag kan inte hjälpa det, jag älskar att ha lägenheten fylld med personliga foton! Måste även köpa fler fotoalbum så mycket som jag framkallar. Tycker att det är mycket roligare att bläddra i ett fotoalbum än att sitta och titta på bilderna i datorn. Det är inte samma sak, kanske är jag gammalmodig.
Brukar ni framkalla foton?

120207

Dagens humör: På bra humör! Först sov Liam sju timmar i sträck vilket var väldigt skönt för mig. Efter amning sov vi vidare några timmar så jag har fått mycket sömn inatt, härligt.
Dagens planer: Anna kommer över hit. Innan det ska jag betala lite räkningar
Dagens kändis:

Lauren Conrad är alltid lika vardagssnygg

Dagens serie: True Blood, säsong 1
Dagens låt: Dead by April - Mystery
Dagens bebis: Idag bär Liam en body med djurmotiv och gråa byxor som börjat bli för små. Dags att rensa i hans byrå.
Dagens städning: Dags att ta fram dammsugaren
Dagens väder: Molnigt och - 5 grader. Börjat bli svalare igen

Denna eftermiddag;


Först somnade Liam utmattad i min famn efter att ha gråtit i nästan en timme. När han vaknade igen hade pappan i huset kommit hem. Liam blev väldigt nyfiken på matlagningen.

Både jag och Liam är på mycket bättre humör när hela familjen är samlad. Nu ska vi äta mat!
Insåg precis när jag fyllde i almanackan att hela veckan har jag något inbokat förutom på söndag. Massa kul!

Footloose


Den här filmen såg jag och Sami häromdagen! Superbra. Jag älskar dansfilmer. Fast jag tycker inte att den här var som andra dansfilmer. Jag brukar tycka att handlingarna är ganska kassa men att danserna är underbara. Här var det lite tvärtom. Handlingen föll mig i smaken, men det var inte så jättemycket dans för att vara en dansfilm.
Men rekommenderar er att se den!

Nu har Liam gråtit i ungefär 45 minuter. Det var svårt att avgöra om det var för att han hade ont eller om han bara var övertrött. Många barn blir trötta av vaccinet nämligen och han hade inte sovit ordentligt sedan åtta imorse. Jag gick runt och vaggade på honom och tillslut somnade han i min famn. Något han sällan gör. Min lilla kille, vilken påfrestande dag han fått. Får hoppas att han vaknar på bättre humör. 

Jag pratar med min skatt


Liam pratade en massa precis så jag ville få med det på film. Och jag lyckades!
Antagligen för att jag inte hade kameran för mitt ansiktet den här gången utan ovanför Liam och så satt jag till vänster istället. Svårt att förklara men det gick bra. Så när han tittar till vänster hela tiden är det mig han tittar på.
Enjoy!

Nu är det en kille här som ska fixa vår fläkt. Hoppas han vet vad som behöver göras så den slutar läcka vatten!

Efter vaccinet


Nu har jag och Liam kommit hem till Theo och Sami har åkt tillbaka till jobbet.

Det gick bra på BVC. Liam ligger fortfarande i mitten på sin kurva. Jag räknade bort för lite kläder förra veckan så hans vikt stämde inte alls. Han väger nämligen 6040g nu och är 61,5cm lång.

Sedan blev det dags för vaccinet. Jag var glad att Sami var med. Han hade Liam i famnen. Jag kunde stanna kvar i rummet men tittade bort när han fick sprutorna. Liam blev ledsen redan av den första sprutan. Den som många barn inte ens brukar märka av. Så jag blev jätteorolig för hur det skulle gå med den andra. Men verkar som att det mest var sticket han tyckte var jobbigt. För han blev inte alls lika ledsen när han fick den andra sprutan. Den som brukar svida mycket. Liam började gråta men slutade så fort det var över. Efter det skrattade han och jag gav honom en leksak som han lyckades hålla i. Första gången han höll i en leksak! Han hade den en stund innan han tappade den. Så han börjar bli väldigt duktig på att greppa saker. Och jag är himla stolt över min modiga kille!

Efteråt åkte vi till apoteket och köpte flytande alvedon. Vi hoppas att han inte får feber men får han det kan det vara bra med smärtstillande och febernedsättande. Sköterskan rekommenderade flytande alvedon. Jag passade på att köpa lite våtservetter då de hade ett bra erbjudande. Om man köpte ett 72-pack fick man ett 40-pack på köpet. Inte illa så mycket våtservetter som det går åt här hemma.

Just nu ligger Liam nöjt och pratar med sina händer. Vi ska amma strax så får vi se om han somnar efter det.

Liam 3 månader


Idag blir min lilla kille 3 månader!

Han har egentligen inte lärt sig så mycket nytt sedan han var två månader. Han har mest blivit bättre på det han då började lära sig. Nu greppar han allt han kommer åt. Även om leksaker fortfarande är för avancerade för honom. Men han håller i filtar, mina och Samis fingrar och mitt hår.

I famnen gillar han att sitta eller stå. Han har börjat bli mycket stadigare.

Händerna är fortfarande väldigt intressanta och han tittar på dem ofta. Han har börjat lyfta benen mycket, men har ändå inte lagt märke till dem ännu.

Dregglar gör han som bara den, kan vara ett tecken på tänder.

Pratar gör han hela tiden. Han lyckas få fram så många konstiga ljud. Han har även lärt sig att skratta med ljud. Vilket han gjort 4 - 5 gånger.

På nätterna sover han för det mesta bra. Brukar vakna vid 05 för att äta, sen sover vi vidare till åtta eller nio.
Dagtid äter han ungefär var tredje timme. Nu har han svårt för att komma till ro när han äter under dagtid. Om jag spelar någon app undertiden måste jag stänga av ljudet. Annars blir han för nyfiken.

Det var hans utveckling hittills! Tycker den här månaden har varit ganska lång. Skönt det, vill inte att tiden ska gå för fort.

Kan inte skriva vikt och längd, det får ni veta lite senare idag. Nu ska vi snart till BVC. Sami ska med eftersom det är dags för tre månaders vaccinet. Jag är spruträdd och tycker att det är ännu jobbigare att det är min lilla skatt som ska få sprutorna. Får försöka komma ihåg att de är för något positivt. Sen får vi hålla tummarna att Liam inte börjar må dåligt senare i eftermiddag eller ikväll!

Vi hörs när vi kommit hem från BVC.

Nya träningskläder


Jag och Sami var i centrum tidigare idag. Blev att handla på Stadium för oss båda. Träningskläder till mig och träningsredskap till mitt hjärta.

Nu är jag redo för att börja träna igen! Står mellan Sats och iForm. iForm är billigare men med Sats får man just nu deras snygga väska, handduk och vattenflaska med i priset. Jag som är något av en köpgalning har svårt för att stå emot ett sådant erbjudande. Men Nathalie kanske vill träna med mig på iForm och då väljer jag det istället. Ligger närmare också så kan gå dit. En promenad på tjugo minuter så får man lite frisk luft samtidigt.

Vi får se, träningssugen är jag i alla fall! Jag och Sami ska köra lite Kinect Sports nu. Så får jag möjlighet att inviga mina nya fina träningskläder.

Hemma hos mormor


Igårkväll var det riktigt mysigt hemma hos mamma. Var så skönt att sitta i en varm bastu. Kände att det var precis vad jag behövde efter några jobbiga nätter. Inatt kände jag igen min son i alla fall. Han vaknade första gången vid 05, så jag fick sex välbehövliga timmar sömn. Sen sov vi vidare till åtta.

Av sin mormor fick Liam en mössa från Lundmyr of Sweden. En kvinna på mammas jobb sa nämligen att han kunde få den. Den var egentligen en present till hennes son men mössan var för liten. På Liam satt den däremot perfekt. Så nu har han två stycken som han kan använda, härligt!

Systrar vilse i stan


Videoinlägg från igår när vi var påväg till farmor. Svarar direkt eftersom jag lär få frågan. Anledningen till att vi inte kunde vägen till farmor är för att hon flyttat. Det var första gången vi skulle dit. Jag använde mig av kartan i iPhone för att hitta. Behöver skaffa iPhonevantar. Man fryser ju till is så fort man tar av sig vantarna.
Hur som helst, enjoy!

Fick förresten den här frågan av en läsare:
Sjukt snyggt!!! :D
Kan du inte visa mer bilder på magen nu när det gått en tid?? Hur tycker du din kropp återhämtat sig efter graviditeten?
Vad är största skillnaderna?

Jag kommer nog inte lägga upp fler bilder på magen. Inte som det ser ut nu. Anledningen är för att den inte ändrats så mycket sedan sist jag visade. Jag har stannat i vikt, ungefär två kilo mer än vad jag vägde när jag blev gravid. Vilket jag känner är helt okej. Min kropp har återhämtat sig jättebra, bättre än vad jag trodde att den skulle göra. Nu vill jag bara träna lite så att jag får lite muskler. Det är största skillnaden. Är svagare nu än vad jag var innan jag blev gravid. Orkar inte bära något som är tungt. Påsar från Ica Maxi får mig att flåsa trots att det är kort väg att gå från parkeringen. Men med lite träning är jag nog fit igen!

Liam i barnstolen


När vi kom till farmor igår så sov Liam i vagnen. Så jag lät honom ligga kvar där och han sov i två timmar. Något han aldrig brukar göra.

När han vaknade satt vi och fikade så då testade jag att sätta honom i barnstolen. Med filtar som ni ser på bilden. Han verkade lite förvånad. Men gillade det också. Och det var skönt för mig att kunna fika utan att ha honom i famnen. Men han fick bara sitta där en liten stund. Eftersom hans rygg och nacke inte är tillräckligt stark för det ännu. Men snart så! Jag och Sami har ingen barnstol. Blir att köpa nästa gång vi åker till Ikea.

Nu ska vi snart till Maxi. Ikväll när Sami har match åker jag, Liam och Theo till mamma. Blir att basta, det ser jag framemot! Kommer in med ett videoklipp från igår lite senare.

Fredag hos farmor


Klänning - Plain Vanilla Väska - Accent Stövlar - DinSko

Nu ska jag möta upp Anna så åker vi in till stan. Systemkameran följer med!

Här var det snö


Nu har det allt kommit mycket snö! Vet att många klagar men jag tycker faktiskt att det är mysigt. Jag vill ha ordentlig vinter, i alla fall i några veckor. Hellre det här än slask och regn. Naturen blir så himla vacker. Sen förstår jag inte varför alla klagar på att det är så kallt. Jag tycker att med tjock vinterjacka så är det riktigt behagligt utomhus. Är inte alls så jättekallt. Men kanske springer ni som klagar runt med skinnjacka och tror att det ska räcka med en varm halsduk för att hålla värmen. Think again. Nu syftar jag inte på er som bor norrut och verkligen har pisskallt.
 
Det enda jag oroar mig över är om två timmar då jag ska in till stan. För att åka kommunalt när det precis kommit en massa snö brukar inte gå så bra. Tur är det tunnelbana jag tar, pendeltågen brukar vara värre.
Bussarna härifrån går var tionde minut så det borde inte bli så hemskt mycket förseningar.

Kommer in med en outfit innan vi drar!

Dagens bebis


Idag bär Liam ett sött set som jag har köpt i Finland. Märket heter Baby Boom.

Igårkväll var både jag och Sami väldigt trötta. Så vi gick och la oss redan vid 21. Problemet var bara att Liam var hur pigg som helst. Vilket aldrig hänt förr. Jag har aldrig haft problem med att få honom att sova. När vi lägger oss i sängen ammar han och sen somnar han. Då lyfter jag över honom till sin egen säng. Ibland händer det att han vaknar och då vill han äta igen. De gångerna brukar jag låta honom sova kvar i vår säng så att jag inte stör hans sömn.
Men igår ammade jag om och om igen i sängen. Men han fortsatte att vara hur pigg som helst. Jag gav honom nappen och låg och höll om honom, ett sätt som brukar få honom att somna dagtid om han är lite övertrött.
Men det var först en halvtimme senare som han lyckades somna. Jag kände på mig att det skulle bli en jobbig natt.
Nog hade jag rätt. För han har vaknat varannan timme från midnatt. Man skulle kunna tro att jag är extremt trött nu men faktiskt inte. Men jag gissar att det kommer senare.

Trötthet är något jag inte har tid med idag. För jag, Liam och Anna ska hem till våran farmor för lunch. Det ska bli kul! Hon har träffat Liam lite snabbt på släktträffar. Men nu får hon chans att mysa extra mycket med vår lilla skatt. Sen älskar jag och Anna att vara hos farmor. Så det lär bli en riktigt bra fredag. På tal om det, var det inte helg nyss? Dagarna går så jäkla snabbt!

Jag och Liam


Ett videoinlägg jag gjorde tidigare idag.
Jag är lite flummig, pratar fort. Och Liams fina mössa sitter lite snett. Men vad gör det?
Enjoy!

Gofika


Vad roligt det är med människor som man klickar med direkt!
Nathalie kommenterade min blogg för några veckor sedan. Jag hade skrivit att jag varit och fikat med några mammor jag börjat prata med på en faceboogrupp. Hon ville gärna bli medlem i den gruppen eftersom hon också är nybliven mamma och vill träffa andra mammor. Så jag la till henne på fb och där har vi skrivit lite. Visade sig att hon också bor här i Haninge. Och att hennes dotter bara är fyra dagar äldre än Liam. Lite roligt eftersom jag har en tjejkompis vars son är fyra dagar yngre än Liam. Kul när de är så jämngamla att det knappt skiljer några dagar alls! Sen kom Melina som hon heter en vecka för tidigt, och med Liam gick jag fem dagar över. Så biologiskt är Melina egentligen yngre än Liam. Konstigt sånt där och kan vara smått förvirrande.

Hur som helst! Nathalie var hur mysig som helst. I två timmar pratade vi om allt och inget. Det kändes så himla naturligt. Hon verkar vara en riktigt positiv och glad person. Och Melina är bland det sötaste jag sett. En kopia av sin mamma. Tyvärr sov hon så gott som hela tiden vi sågs. Får hoppas hon är piggare nästa gång. Men hon hann bjuda mig på ett leende i alla fall. Åh jag smälte direkt!

Liam var hur pigg och glad som helst och charmade Nathalie med sina leenden. Han ville stå upp i min famn hela tiden och dregglade som bara den. På tal om det, måste byta body. Hans är helt nerdregglad. Dags att bli bättre på att använda dregglisar.

Vad osammanhängade inlägget känns. Men hur som helst, har haft en toppendag!

Hänga på Söder


Blev en riktigt trevlig kväll igår! Först satte vi oss på en mysig pub och åt lite pommes. Vinet var väll inte så där jättebra matchat med maten men det var gott ändå!

På det stället fanns det en jätteskum kvinna som satt själv. Gissar att hon var runt 50. Först störde hon tre män som satt vid bordet bredvid. "Ursäkta? Vad dricker ni för öl? Min är så äcklig." Sen en stund senare "ursäkta, har ni snus? Jag kör på tuggtobak, så mycket bättre. Vadå inte bättre? Lägg ägg." Ja, hon sa verkligen lägg ägg.

Det jobbiga för mig var att hon satt mittemot mig. Och stirrade konstant. Lind slapp detta eftersom hon hade ryggen emot. Tillslut började kvinnan prata med mig också. "Ursäkta, förlåt om jag stör. Men jag kunde inte låta bli att höra vad ni sa. Du ska veta att jag är orolig för dig. Har en dotter i din ålder och jag vill aldrig att hon blir som dig."

Jag blev alldeles paff. Var kvinnan seriös? Försökte gå igenom i huvudet vad jag och Lind pratat om. Men det enda var hur vi gillade att gå ut på somrar och så pratade vi lite framtidsdrömmar. Som det perfekta bröllopet. Tror inte vi hade pratat om Liam då så det kan inte ha varit att jag är en relativt ung mamma hon syftade på. Knäpp kärring.

Vi gick vidare till 54an sen, där jag träffade Sami för första gången. Linnea jobbar i utebaren där så vi var tvugna att hälsa på henne. Som jag saknat den tjejen! Vi har planerat in en fika, det ser jag framemot.

Men nu hinner jag inte skriva mer. Ska till centrum för en fika med Nathalie och hennes lilla tös. Mys, mys, mys.

Veckans blogg - Endenise


Denise är mamma till Wilgot och Lo. Hon skriver öppet och ärligt om mammalivets alla härliga stunder. Men även om stunderna som är lite tuffare. Sen bjuder hon varje dag på underbara foton. Det vill ni inte missa!

Onsdag med Lind


Topp - Vero Moda Byxor - Nelly Skor - DKNY

Nu åker jag in till stan, vi hörs imorgon!

Fin kofta hemklickad


Just nu får man fina plagg från Jeane Blush hos Members för halva priset!
Jag klickade hem koftan ovan och fick den för 199 kronor. Inte dumt alls.
Om ni vill bli medlemmar och samtidigt få 50 kronor att handla för hos Members kan ni skriva er mailadress här i kommentarsfältet. Eller maila mig på
[email protected]

Liam har sovit nästan hela dagen idag. Riktigt trött kille. Jag hoppas att han piggnar till snart och är vaken med Sami ikväll. För annars undrar jag hur natten blir. Han får inte gå och vända på dygnet. Liam brukar bara sova 1 - 2 gånger om dagen och istället sova bra på nätterna. Det vill vi inte ha ändring på. Men förhoppningsvis är han bara extra trött idag.

Update; Det var fler av er som frågade om min tidigare roman, som jag skrev när jag bodde i Italien.
Jag kom ganska långt på den, och jag tror fortfarande att den kan bli bra. Men det har låst sig. Så den får ligga på hyllan tills jag får ny inspiration. Jag kan inte tvinga fram innehållet. Det måste komma av sig själv.
Den jag skriver nu är helt annorlunda. Medan den förra handlade om sorg och första kärleken kommer den nya bland annat handla om en graviditet. Jag skriver absolut inte om mig och Sami, jag kan inte skriva om mig själv tycker det är för tråkigt. (Ändå bloggar jag haha) Men när jag skriver romaner vill jag ha något helt påhittat. Men det är bra att skriva om sånt man har kunskap om. Jag vet ju hur det är att vara gravid. Nu råkar karaktären bara leva ett helt annat liv än mig.

Med på startsidan


Är just nu med på startsidan på blogg.se. Superkul! Det är inlägget jag skrev igår, om en typisk vardag hos oss, som blivit uppmärksammat.

Lite roligt att de råkat skriva fashionstarts. Men spelar inte så stor roll. Jag menar, jag vill inte bli kallad för fashionstars heller, det passar inte längre. Som jag skrivit om många gånger förr så jag ska inte tjata om det igen.

Istället ska jag börja skriva på min nya roman, ifall Liam fortsätter att sova. Läste häromdagen
novellen som jag la upp för ett bra tag sedan. Läste även era enormt snälla kommentarer till det inlägget. Vilket gjorde att skrivsuget kom tillbaka. Pratade med Sami om det igår och genast formades en idé i mitt huvudet. Vem vet, blir det bra kanske jag ger er ett smakprov någon gång.

Dagens bebis


Idag bär Liam mjukisoverall från H&M och strumpor från Lundmyr of Sweden. Vad jag har på mig får ni se senare!

Det blev ingen föräldragrupp förresten. Jag kände på mig det när vi var på tvåmånaderskontrollen. Min sköterska var nämligen på semester så jag hade en annan. Som sa att föräldragruppen skulle vara den första februari klockan 10.00. Men det hon tydligen inte visste var att datumet blivit flyttat till den 21a istället eftersom det var så många som inte kunde idag. Så där satt jag alldeles ensam i väntsalen och väntade.

Min sköterska var på plats så hon gav mig papper på alla föräldragruppstider för i år. Sen frågade hon om jag ville ta tremånaderskontrollen idag istället. Vi har egentligen tid på måndag. Det hade varit skönt att ta det när vi ändå var där. Men det är dags för vaccinet och jag fixar inte det själv. Extremt spruträdd. Så Sami ska följa med så det får bli på måndag som det var bestämt.

Jag passade i alla fall på att väga Liam när jag ändå var där, fast med kläder. Så var tvungen att dra av lite av vikten så på måndag vet vi exakt vad han väger. Men runt 6200g, börjar bli stor!

Vindejt


Idag har jag mycket kul inplanerat! Först ska jag och Liam till BVC för att träffa vår mammagrupp för första gången. Här där jag bor har det inte varit så många förtföderskor med barn i Liams ålder så det har varit svårt att få ihop en mammagrupp. Men nu ska vi vara några stycken. Liam är tydligen äldst. Han brukar alltid vara yngst så det känns lite ovant. Kanske kommer min lilla pojke kännas jättestor idag. Kul ska det bli i alla fall! Vi ska vara där klockan 10.00 så jag uppdaterar bloggen när vi kommer hem igen.

När Sami kommer hem från jobbet drar jag in till Söder och möter upp min fina Lind. Blir ett glas vin och massa prat. Vi ses inte alls så mycket som jag skulle önska så vi har mycket att ta igen. Lär planeras in en utgång också. Det om något var länge sen!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!