Träning och playdate

Här har ni måndagens köp. Toppen är från Lindex och koftan från Vero Moda. Båda två mycket finare i verkligheten. Jag köpte även nya svarta jeans från Gina, modellen Lisa. Sen underkläder från Lindex och ögonskuggor från Kicks. Så nu är det färdigshoppat till mig och kommer vara fram till mellandagarna. Börjar bli dags att fundera ut julklappar till nära och kära.
 
Idag ska jag träna Sh'bam med Anna klockan 11. Förhoppningsvis ska Isabelle med också men hon visste inte om hon skulle hinna. Efter träningen blir det lunch antingen på donken eller Pizza Hut. Klockan 13 ska jag hem till Nathalie för playdate med henne och Melina. Även Linn och Lykke kommer som vi inte träffat på ett tag. Så det ska bli kul. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder.

Ny garderob även till mamma

Igår mötte jag och Liam upp Nathalie och Melina för lunch i centrum. Sallad har blivit en tradition. Supergott och lite nyttigare än annat. Igår skippade jag till och med pastan, men kunde inte låta bli brödet. Babysteps.
 
Melina var lika bedårande som alltid och hon och Liam triggade varandra i varsin barnstol. När Melina hoppade, hoppade Liam. Väldigt svårt att mata busfröna men man kunde inte göra annat än skratta. Så jäkla söta.
 
Jag ville shoppa något att ha på mig på Liams ettårskalas som är på lördag och fick med mig en hel del. Superkul eftersom jag bara brukar handla till Liam. Kan komma in senare med bilder på köpen.
 
Träningen igår var jättekul och jobbig. ViPR rekommenderar jag verkligen. Tuff träning där man tränar hela kroppen. Jag kommer börja köra det varje måndag. Liam hade lika kul på minisats idag även om jag var mer orolig. Då det var eftermiddag var det flera större barn. Som leker vildare. Men Liam trivdes i alla fall. Så pass att han inte ville följa med mig när jag hämtade honom. Minisats är hans favoritplats nu.

Hej mitt nya liv

Bilder från gårdagen då vi åkte hem till pappa, Birgitta och Cornelia för middag och fika. Vi satt och pratade några timmar och det var riktigt trevligt. Cornelia drog fram sångboken och började sjunga. Jag joinade henne i flera låtar. När man går på öppna förskolan blir man proffs på barnlåtar.
 
Liam var lika förälskad i Cornelia som vanligt. Så fort hon gjorde minsta rörelse började han att skratta. Även Theo blev förtjust över all uppmärksamhet han fick.
 
Idag är det måndag, ännu en helg har rusat förbi. Från och med idag är jag medlem på Sats och det har jag planerat att utnyttja fullt ut. Så här ser träningsschemat ut för den här veckan:
Idag ViPR 16.30 med Lollo
Imorgon Boxning 18.00 (Iform) med Nathalie
Onsdag Sh'bam 11.00 med Anna och eventuellt Isabelle
Torsdag Grit Plyo 11.00
Söndag Yoga 10.15, perfekt innan jobbet. Eftersom Sats även ligger två minuters gångavstånd från mitt jobb.
 
Så ska jag försöka hålla fem träningar i veckan. Hej mitt nya liv, du är så välkommen.

Fun with family

Igår åkte vi hem till mamma för middag. Vi åt riktigt gott kött i rödvinsås med potatisgratäng. Liam busade runt som vanligt och verkade inte lägga märke till lilla Freja. Som snart är två månader. Tiden går så fort. Man såg hur hon följde ljud med blicken och inte hade hon tid att sova. Mycket roligare att vara vaken.
 
Anna drog fram sina kostymer från jobbet och jag och Chribba blev mest förtjusta i pirathatten. Läcker va? ;)
 
Imorse när Liam ville gå upp hade jag lust att börja gråta. 06.30, är du galen unge?!
Sen insåg jag att mobilen ställt om tiden till vintertid. Så klockan var egentligen halv åtta, då kändes det okej att gå upp. 
 
12 - 16 är det jobb som gäller för mig. Sen åker vi direkt hem till pappa för middag. Hoppas ni har en bra helg kära läsare. Välkomna alla nya läsare som hittat hit tack vare att bloggen är veckans blogg. Hoppas ni stannar även i fortsättningen.

Sover i eget rum

Igår flyttade vi Liams säng till hans rum så att han ska få sova ifred. På natten spelar det ingen roll, eftersom han sover oavbrutet. Men när han väl lyckas sova längre än till 06.00 så vaknar han av Samis alarm 06.15. Det är lite surt. Så vi ska se om han sover bättre i sitt eget rum.
 
Första natten var inte lyckad. Jag vaknade 04.30 av att Liam skrek hjärtskärande. Om det berodde på att han var ensam eller att det tog lång tid för mig att höra honom vet jag inte. Men då fick han sova mellan mig och Sami och han vaknade såklart av Samis alarm. Så vi får se hur det blir inatt. Förhoppningsvis så vaknar han inte förrän vid 07 - 08 någon gång. Imorgon är det helg så något alarm kommer han inte vakna av i alla fall.
 
Jag och Sami ska till centrum för shopping imorgon. Han vill ha en ny vinterjacka och jag vill hitta något till mig själv. Det var länge sedan sist. På kvällen ska vi hem till mamma för middag. På söndag jobbar jag som vanligt men sen på kvällen ska vi hem till pappa för middag tillsammans med Anna. Så det blir en helg med familjen, underbart.
 
På måndag börjar jag träna på Sats. Redan bokat in tre pass den kommande veckan, sen har jag boxning på iform med Nathalie också. Träningsfreak någon? Får vi bara hoppas att det håller i sig! Det faktum att jag kan träna dagtid kommer bli min morot. Sen har jag även fått tre gratisträningar med personlig tränare. Då ska jag be om att få träna upp ledbandet vid mitt skadade knä. Knäskålen hoppade ur led för snart precis två år sedan. Ska jag börja träna mycket måste jag få styrka i knät. Så det inte hoppar ur led igen. Den smärtan var inte att leka med.
 
Trevlig helg!

Inte redo för ett vinterland

Igårkväll började det snöa och otroligt nog ligger det kvar även idag. Men kollade vädret och vi ska få plusgrader de kommande dagarna och minusgrader på nätterna. Så bilister, se upp i trafiken! Jag tjatade på Sami så mycket att han blev irriterad. Det här med bilkörning är lite känsligt för honom. Speciellt eftersom jag just nu pluggar teori och plötsligt kan mer än Sami. Han tog körkort för två år sedan men har redan börjat glömma många regler som man inte vanligtvis använder i trafiken. Sjukt hur fort man glömmer egentligen. Därför jag tycker att det är så onödigt att lära sig om boggitryck och sånt tråkigt. Man kommer ändå ha glömt det så fort man fått godkänt på teoriprovet.
 
På tal om snön. Märker att vissa är glada och andra besvikna. Jag gillar snön. Men den får gärna komma rejält till advent istället för oktober och november. Annars hinner man tröttna på snön innan julen ens börjat. Plus att det vid den här årstiden alltid bara blir halt och geggigt. Ska det vara snö då ska det vara ordentligt. Så att jag kan dra med Liam till pulkabacken.

Aldrig vara stilla

Tre busungar på öppna förskolan. Omöjligt att få en bra bild på alla nu. Stilla, vad är det?
Melina har sovit dåligt inatt så hon och Nathalie tog sovmorgon och mötte upp oss för lunch istället.
 
Vet ni vad jag har gjort precis? Blivit medlem på SATS. Tack vare Samis syster Lollo så har jag fått några gratisträningar där. Är helt såld. Jag gillar iform också. Men där är det inte kul att träna dagtid. Intresset är så litet att det bara skulle bli jag och instruktören. Typ. Sen är jag lite förälskad i minisats. Liam kommer kunna ha jättekul medan jag tränar. Win-win. Nu längtar jag tills i vår då Anna kommer hem från Gran Canaria och vi kan träna tillsammans. Tills dess har jag även Lollo och Isabelle att träna med. Jag ska bli så fit!
 

Presenter

Bättre sent än aldrig. Ovan har ni det jag och Sami köpte till varandra. Av mig fick han en datorskärm på 27 tum.
Han fyllde ju faktiskt år, jag ville ge honom något fint. Han har spenderat 10 000 för att ha en bra speldator. Då kräver den en ordentlig skärm också. Eller hur?
 
Sami hade egentligen inte behövt köpa något till mig. Jag tycker inte att det behövs presenter för att fira årsdag. Roligare om man gör något tillsammans. Vilket vi också gjorde! Lyxade med pizza hemma och åkte och spelade bowling. Sen blev jag såklart inte ledsen att han hade köpt något till mig i alla fall. Jag fick blommor som syns lite grann i bilden. Även en massa choklad. Lätt att sluta med sötsaker nu. Sen det jag varit på väg att klicka hem till mig själv flera gånger. Ett plånboksfodral till mobilen. Som matchar mitt rosa ipadfodral. Plats för två kreditkort, perfekt när man ska ut på krogen och inte orkar släpa med sig plånboken. Tack älskling!

Torsdag betyder öppna förskolan

Igår tränade jag och Anna på Sats. Sh'bam stod på schemat och jäklar vad kul det var. Instruktören var toppen, sån jäkla energi och glädje bjöd hon på. Sen gillar jag att man blandar olika dansstilar. Då tröttnar man inte lika snabbt, som jag tröttnade på zumban.
 
Liam stortrivdes på minisats. En av tjejerna som tog hand om honom medan jag tränade blev alldeles såld. Hon sa att Liam är kungen och att han är superhäftig. För att han gick runt och pratade för sig själv, gjorde roliga rörelser och verkade inte alls bry sig om att mamman försvann. Sån är han, orädd och nyfiken. Men när jag kom och hämtade honom blev han jätteglad och sprang in i min famn. Min charmiga underbara kille är så duktig. Säger ju det, förskolan kommer gå kalas för honom men vara jobbigare för mig.  
 
När vi kom hem skulle jag blogga om det jag och Sami gett varandra i årspresent och födelsedagspresent. Men jag var helt slut. Orkade inte ens slå igång datorn. Så bättre lycka i eftermiddag istället. Nu ska jag och Liam snart iväg till öppna förskolan för bus. Efteråt blir det en tur till centrum. Vill hitta en vinterjacka till Liam. Får se om de har några fina, annars åker jag in till stan nästa vecka.
 
Hoppas ni får en bra dag. Nu är det snart helg, igen. Dagarna rusar!

Bowling med kärlek

Igår kom mamma och Anna och passade Liam. Jag och Sami åkte nämligen iväg och bowlade. Supermysigt! Framförallt kul, eftersom jag vann alla fyra omgångerna. Sami skyllde på sin spricka i stortån. Vilket jag antar är en bra ursäkt. Men jag tror inte att han hade slagit mig ändå. I was on fire!
 
Vad jag gav Sami i födelsedagspresent och han till mig i årspresent får ni se lite senare.

Varm filt till Liam

Jag har letat ett tag efter en varm och mysig filt till Liam. I vagnen har han åkpåse nu men jag vill ha en i pulkabacken i vinter och sen i vagnen när åkpåsen blir för varm.
 
Såg att Campadre har en kampanj med fina filtar från Gripsholm Lodge. För mig blev det filten ovan. Kostar egentligen 249 kronor men nu säljs den för 169. Inte illa!

Liam hos Emelie

Var jättemysigt hemma hos Emelie igår. Vi fikade och jag drack te för första gången på länge. Supergott!
Liam busade runt och försökte byta kanal med fjärrkontrollen. Nu har han även börjat ta sin låsastelefon till örat och har en konversation med någon. Antagligen sin pappa. Så söt!
 
Idag gav Liam mig ordentlig sovmorgon. Vi vaknade strax innan åtta. Så lycklig och utvilad mamma är vad han har idag. Vi ska strax hem till Anna och lämna Theo där innan vi drar till Sats för träning. Vi har fått några gratisträningar av Samis storasyster Lollo som tränar där. Så passar på när Anna är hemma så att jag har en träningskompis. Liam kommer undertiden vara på minisats. Första gången jag lämnar från honom till okända. Men jag har bara hört positvt om minisats och skulle han inte trivas kommer de och hämtar mig. Så jag är inte orolig. Så länge Liam inte är nyvaken är det lugnt. Då blir han väldigt mammig och släpper inte taget om mig. Annars springer han runt och verkar knappt veta vem jag är.
 
Tidsinställer ett inlägg till senare. Sen hörs vi när jag är hemma igen. Ha en fin dag!

Bus i höstväder

Lite bilder från gårdagen! Vi klädde på våra bebbar och gick ut för lek. Vi gick till lekparken där Liam och Kahléen kunde springa runt. Liam var glad när jag satte honom i gungan. Äta grus var också kul, något som hans mamma inte gillade.
 
Jag och Sarah åt sushi till lunch, så gott. Sen blev det kyckling till middag när våra män kom hem. Trevlig dag och kväll. Sen träffade jag Anna tidigare på dagen också förstås. Liam kände inte igen henne men hade ändå inget emot att vara i hennes famn. Theo däremot blev helt galen. Han följde efter henne vart hon än gick. Så söt.
 
Det här inlägget är tidsinställt. När det publiceras är jag hos min arbetskamrat Emelie tillsammans med Liam. Vi hörs när vi kommer hem, annars imorgon. Ha en fin dag!

2 år med världens bästa

Foton tagna av duktiga Jeni.
 
Idag är en fin dag. Världens bästa sambo blir 22, grattis älskling!
 
Det är även 2 år sedan jag träffade mitt livs kärlek och mitt liv blev tio gånger bättre på ett dygn. Sen dess har mycket hänt men en sak har inte förändrats och det är mina känslor för Sami. Annat än att de har blivit starkare.
 
Jag är fortfarande nykär. Det kan pirra till i magen när Sami tittar på mig på det. där. sättet. Jag älskar när han håller om mig och tiden står stilla. Att han är världens bästa pappa till Liam. Ibland hittar man den man ska vara med och jag hoppas att jag och Sami alltid kommer värdesätta vår kärlek och inte ta den för givet. För då har vi hela livet framför oss tillsammans. Jag älskar dig Sami. Jag vill ge dig allt, du är mitt allt. ♥

Kaffe och trevligt sällskap

Igår kom lite nära och kära över för en fika. Vi firade Sami som imorgon blir 22. Visst är han ung min sambo!
Vi bjöd på kaffe och fika och lyckades tränga ihop 10 personer runt ett bord som är menat för 6.
 
Det pratades förlossningar, solsidan, Liam och en massa annat kul. Fikan gick åt, kaffet bryggdes om och Sami var nöjd med sina presenter. Min får han först imorgon på sin riktiga födelsedag. Vet att han är bra nyfiken på vad det är. Jag har råkat få hans förväntningar skyhöga, så får se om de överträffas. Vad han får, får ni veta imorgon. Precis som min underbara, kärleksfulla och vackra sambo.

Veckans blogg på blogg.se

Den här veckan är min lilla blogg veckans blogg på blogg.se. Gissa om jag är glad! Blir alltid glad när bloggen får uppskattning. Även om jag inte bloggar som förr så har jag ändå fortfarande bloggen i huvudet jämt. Kan jag blogga om det här? Dags att lägga upp färre bilder på Liam? Vad har hänt med outfitsen? Borde jag försöka få in mer mode i inläggen? När fotograferade jag sist med systemkameran?
 
Ni läsare har blivit färre men samtidigt har blogghatet försvunnit helt. Det gör mig glad. Stämningen är härlig, det är roligt att dela med av min vardag till er. Ni stöttar alltid och skriver fina kommentarer varje dag. Tack kära läsare, och tack blogg.se och framförallt Karin!

Goodiebag och dagens planer

Här har ni goodiebagen jag fick i fredags.
 
Kasse från Panos Emporio
Mobilskal, tyvärr till iphone 4 så gav den till Samis syster Lollo. Jag har ju femman. Synd då skalet var riktigt fint.
Tandblekning från smilelab
Brösttejp från ByeBra
Läppcerat från Rosenserien
Ögonkräm från Weleda
Tidningen Cosmopolitan
Tvål från Caroline Winbergs märke från Stockholmsgruppen
 
Sen vann jag även ett serum för ögonfransarna. Som kommer med posten. Så snart är det jag som har långa och fina ögonfransar!
 
Idag ska jag, Liam och Theo hem till mamma för att hälsa på Anna som äntligen kommit hem från Rhodos. Fast hon stannar bara 3 veckor innan hon drar vidare till Gran Canaria. Men ett tag hinner vi umgås i alla fall.  I eftermiddag ska jag och Liam hem till Sarah för bus med henne och Kahléen. Sen kommer Sami efter jobbet så blir det middag där. Den här veckan kunde inte ha startat på ett bättre sätt.

Stars will shine for you

Några bilder från fredagens bloggevent. Var trevligt även om det kunde bli lite stelt när man satt vid borden. Försöka hålla en konversation vid liv när hög musik spelas är inte det lättaste. Jag och Rebecka träffade i alla fall två andra mammor som var på eventet. Härliga tjejer! Goodiebag fick jag med mig hem också. Vad den innehöll får ni se senare.
 
Idag ska jag jobba 12 - 16. Sen skynda hem för en snabbdusch. 17 kommer nämligen mamma och Harry, Samis mamma, Benny och Tiffa och Samis syster Lollo och hennes sambo Robert. Vi ska fira Sami som blir 22 på tisdag. Eftersom det blir en del bakning till Liams kalas valde vi att köpa fika till idag istället. Fungerar det med.
Hoppas ni har en bra helg kära läsare!

Bloggevent ikväll

Ikväll är det jag och min snygga mamma/blogg-vän som gör stan. Rebecka har nämligen bjudit med mig på ett bloggevent som innebär mingel och goda drinkar. Ska bli kul med en tjejkväll. Jag åker in till stan först när Liam sover så hinner mysa med honom hela kvällen. Win-win. Tror inte Sami är särskilt ledsen, han lär spela xbox hela kvällen ändå. Och om två veckor är det han som drar ut med jobbet. Alla behöver vi komma ut och ha roligt ibland.
 
Tjoho Friday I'm in Love!

Shopping cures depression

Här har ni gårdagens köp. Vänstra bodyn från Kappahl, köpt på rea så den kostade bara 30 kronor. Den andra är från Lindex och kostade 80 kronor. Var första gången jag var inne på Lindex på länge. Jäklar vad mycket fint de har till barn! Nästan tur att jag inte är där för ofta...

Snart är det helg

Lika mysigt som alltid på öppna förskolan. Liam var mammigare än vanligt. Kanske för att han vaknade 05.30 imorse och inte ville somna om. Då blir man trött, vilket leder till att han helst vill vara i famnen. Han sov i vagnen medan vi åt lunch.
 
Blev lite shopping också. Kappahl har just nu halva reapriset för medlemmar. Så jag fick en body som kostat 80 kronor för 30, det är inte illa det. Sen hittade jag en söt stjärnbody på Lindex som jag tänkte att han ska få ha på söndag när vi firar Sami. Han blir 22 på tisdag så vi har bjudit över min mamma och hans mamma och systrar för lite fika. Det blir nog mys!

Wishing for ever after

Allting från net-a-porter.com
 
En enkel outfit som ändå har lite romantiska detaljer. Skulle få mig på bättre humör denna gråa torsdag.
 
Men snart ska vi iväg till öppna förskolan och där har man alltid roligt. Trevliga mammor och få se Liam busa runt med andra barn. Lite kaffe på det och livet känns bra igen. Trots tråkigt höstväder.

121017

Dagens humör: Bra, men hade svårt att komma upp från den varma sängen imorse
Dagens planer: Blir en lugn dag hemma. Hade lite ärenden men lyckades ordna det igår redan.
Dagens kändis:
Älskade stilikon. Mary-Kate Olsen. Perfection.
 
Dagens program: Kollar just nu Vakna med The Voice. Missat att Izza är programledare där nu. Vad kul!
Dagens låt: Chris Brown - Don't wake me up
Dagens nedräkning: Bara 6 dagar till min och Samis 2 års dag och hans 22 års dag.
Dagens Liam: Bär en färgglad, randig Barbapapa body och mörkblåa byxor från Polarn och Pyret.
Dagens väder: 9 grader och regn (bra dag att stanna hemma)

Hängt på Söder

Idag har vi umgåtts med Rebecca och Nathan. Var kul att se deras nya lägenhet. De renoverar just nu men man kan redan se att lägenheten kommer bli superfin. Älskar att det är så högt i tak, och det stora köket. Sen är Nathans rum supermysigt. Där lekte barnen mest idag. Rebecca bjöd även på supergoda munkar med vaniljfyllning.
 
När vi kom hem fick Liam mellanmål. Han åt en smörgås med leverpastej och avokado. Och en banan vid sidan om. Nu sover han och lär göra det en timme till. Han sov när vi åkte till stan men somnade inte om på vägen hem. Så inte konstigt att han slocknade nu. Jag ska passa på att läsa körkortsteori. Sami kommer hem senare än vanligt idag så får se vad jag hittar på tills dess. Förhoppningsvis kommer bilder från fujidirekt som jag beställt. Väntar på brevbäraren. Om bilderna kommer har jag något att pyssla med.

Tisdagslek

Idag ska jag och Liam hem till Rebecca och Nathan för bus. Sist hade grabbarna jättekul tillsammans och det lär de ha idag också. Liam blir så glad när han får träffa jämngamla. Blir alldeles energisk och uppspelt. Tycker att det är roligt att se hur mycket han gillar andra barn. Sånt är viktigt.
 
Bloggar när vi är hemma igen. Ha en fin dag!

Småbarnsfamiljs middag

Igår kom Sarah, Johan och Kahléen över för middag. Jag lagade en tacopaj som verkade populär. Den gick åt i alla fall.
 
Efteråt lekte barnen med duplo. Johan var nog den som hade mest roligt. Han som gjorde kattgubben på bilden. Liam var som alltid väldigt förtjust i Sarah och Kahléen är inte blyg längre. Hon kom och gav mig allt hon hittade. Som duplo och mina skor. Den tjejen börjar bli så stor! Jag hoppas vi kan ses nästa vecka. Annars kommer de i alla fall på Liams 1 års kalas. Vilket är om mindre än tre veckor, tiden rusar.

Bilder från i lördags

Fullspäckad helg, därför dåligt med blogginlägg. Men idag är jag hemma. Enda dagen den här veckan eftersom jag har en massa kul inplanerat.
 
Här får ni bilder från i lördags. Först åkte vi hem till Chribba och Nicen och hälsade på Freja som börjar bli stor även om hon fortfarande är superliten. Men hon har fått så härliga kinder! Mamma har grädde i mjölken.
 
På eftermiddagen kom Tiffany över och vi åt tacos och spelade xbox. Först Kinectspel och sen Rio. Trevlig kväll och Theo var glad som älskar Tiffa. Han gillar lugna människor och det är precis vad hon är. Liam var också glad att ha en kompis att busa med.
 
Han gav mig förresten sovmorgon idag och sov en timme längre än vad han brukar. Jag har fått hela 10 timmars sömn inatt. Så utvilad är ordet!

Köpen och planerna för helgen

Här har ni mina köp från mässan igår. En vattenflaska från Mam och dryckeshållare till vagnen från babytravel (var allt på tiden att jag köpte!) Sen en pyjamas från Frank & Poppy och byxor från Rockefella.
 
Idag ska vi hem till Chribba och Nicen som flyttat in i sin nya lägenhet. Inte setts på över två veckor så gissar att Freja har vuxit massor sedan vi sågs senast. Redan över en månad. Tiden rusar verkligen.
 
I eftermiddag kommer Samis lillasyster Tiffany över och ska sova hos oss. Så det blir spelkväll, massa wii och xbox. Sen imorgon ska jag jobba som vanligt. Från jobbet hämtar Sarah, Johan och Kahléen upp mig då de ska över till oss för middag. Jag tänkte laga tacopaj som förhoppningsvis blir supergott. Trevligt sällskap får vi i alla fall! Så den här helgen blir nog riktigt bra. Precis som hela veckan har varit.

Sveriges alla barnvagnar på samma plats

Här är lite bilder från dagens shoppingrunda. Var jätteroligt att gå runt på mässan, även om det var lite för mycket folk för min smak. Framförallt för mycket folk med barnvagnar. Överallt! Inte det lättaste att ta sig fram.
 
Efter några timmar tröttnade Liam på vagnen så då gick vi till en lugnare avdelning så han fick gå. Ni anar inte hur glad han blev. Han hade inget mål utan bara gick och gick. Tillslut märkte han alla rester av popcorn som låg på golvet. Som han självklart skulle äta. Så då kände jag att det var dags för lilleman att sitta i vagnen igen.
 
När vi var nöjda med mässan åkte vi till Haninge Centrum för en fika, då det var lugnare där. Blev hallonpaj och ischai för mig.
 
På mässan blev en del fynd, kommer in med bilder på vad lite senare.

Fika, middag och motorvägsskörning

Det här inlägget är tidsinställt. Jag är nu på underbara barn mässan.
 
Igår åkte jag, Liam och Theo hem till Orvokki och Esko för eftermiddagsmys. Första gången jag såg deras villa sedan de flyttade och jäklar så fint de har det! Riktigt stor tomt och en snygg modern dörr till huset. Sen köket vill jag ha, litet och intimt men ändå plats för en massa hushållsapparater. Så smart byggt!
 
Liam hade superkul och jag fick möblera om en hel del. Annars hade Orvokkis fina vaser åkt ner i golvet tillsammans med fint porslin. Det var skönt när Liam somnade så man kunde slappna av. Orvokki bjöd på smörgåsar och kaffe. Sen när Sami kom åt vi kyckling till middag. Supergott!
 
Efteråt övningskörde jag med mamma. Vi körde motorväg för första gången. Eller jag har kört motorväg för några år sedan. Jäklar vad skillnad det är på att vara en blivande 24 åring och en odödlig 17 åring. Jag tyckte då att motorvägen var tråkig för att det var så lätt. Igår? Jag var livrädd! Att köra ut på motorvägen måste ha varit det läskigaste jag gjort någonsin. Att trycka gasen i botten och accelerera på en väldigt kort körsträcka samtidigt som man ska ha koll på trafiken på motorvägen för att så snabbt och smidigt som möjligt ta sig ut på motorvägen.... Trodde jag skulle pissa på mig. Mamma tyckte att det gick jättebra och sa att vi skulle testa en gång till att köra ut på motorvägen. Jag trodde att hon var galen. Hade hon en dödslängtan? Jag tänkte även "jag vill inte att Liam ska vara utan en mamma". Haha! Så det lär ta ett tag innan jag vänjer mig vid motorväg...

Underbara barn mässan

Här är bilder från öppna förskolan igår. Barnen hade superkul och vi skrattade roat åt Emil som börjat göra en härlig min. Som ni ser på bilderna. Svårt att få en bild på honom där han ler normalt.
 
Idag ska jag och Nathalie med barnen till Underbara barn mässan i Älvsjö. Hoppas fynda en massa fint till min älskling. Om inte så lär det ändå vara kul att gå runt där. Hade velat åka dit redan förra året men då var jag tvungen att jobba.  Så är glad att jag kommer iväg i år.
 
Ha en fin dag!

Bra dag

En nyvaken Theo som nu ligger här bredvid mig. Liam har precis fått morgongröten och sitter i sin matstol med en leksak. Kommer nog vilja bli nersläppt snart.
 
Idag ska vi till Öppna förskolan vid nio tillsammans med Nathalie, Mikaela och Isabelle. Och så deras bebbar också förstås. Så Liam kommer få busa runt några timmar och jag kommer få umgås med härliga mammor. Win - win.
 
Efter öf ska vi hem till Theo och sen kommer Orvokki och Esko (mammas mans föräldrar) och hämtar upp oss alla tre. Så åker vi hem till dem och umgås tills Sami slutar jobba. Så den här dagen bjuder på en massa kul, tur att jag känner mig utvilad.
 
Ha en fin dag kära läsare!

Liam går i vinterskor

Video från Liams 11 månaders dag när han gick ute hemma hos pappa. Visst har han blivit duktig!
Sen får vi se hur länge han har sin charmiga gångstil.
 
Jag tycker att det är komiskt att jag ber Sami vända Liam, istället för att bara be Liam vända håll. När jag filmar är jag lite inne i min egen värld.
 
I klippet pratar jag och pappa om att redigera videoklipp eller inte. Om ni blir lite förvirrade. Hade nämligen inte tänkt lägga upp videon på bloggen så pratar inte direkt till er som jag många gånger gör annars. Men enjoy!
 
Förresten, ni vet väll att ni kan ladda ner videofy appen? Så är det mycket lättare att lägga upp videoklipp på era bloggar. Plus att ni kan följa mig där så att ni aldrig missar ett videoklipp. Och får se dem först av alla. Kalas.

Forever is a long time, and I can't wait

Allting från topshop.com
 
Idag vill jag låtsas att det är varmare utomhus, en sol som skiner och att jag kan bära en lika romantisk outfit som den ovan. Just nu är det riktigt kallt men de har lovat sol i alla fall. Så värre hade det kunnat vara. Jag gillar hösten. Sitter just nu i soffan med en filt runt mig och ser på Liam som leker med sitt duplo. Jag kunde helt klart ha haft det sämre.

Lika eller inte

Liam har alltid varit lik Sami. Kollar man bilder från när Sami var liten så är det en kopia av Liam. Eller brukade vara. Nu är de inte helt identiska längre men man kan klart och tydligt se vem som är Liams pappa.
Fler har börjat säga att Liam liknar mig. Jag själv har svårt för att se likheten, så brukar det vara.
 
Hittade en bild från min ettårsdag. Så är bara en månad äldre än Liam på bilden. Vad tycker ni, lika eller inte?

121009

Dagens humör: På bra humör. Liam sov en halvtimme längre än vad han brukar så jag känner mig utvilad.
Dagens planer: Blev inställda eftersom Liam fortfarande är väldigt förkyld. Så vi stannar hemma idag.
Dagens kändis:
Vackra Ashley Olsen
 
Dagens serie: Desperate Housewives, säsong 1
Dagens låt: Stiftelsen - Vart jag än går
Dagens nedräkning: Bara 25 dagar tills vi ska fira Liams ettårsdag
Dagens Liam: Bär en ny bilbody från Kappahl och randiga byxor från märket Booja.
Dagens väder: 8 grader och regn

11 månaders vikten

Nu har vi kommit hem från BVC. Fick ad-droppar och vägde Liam. Han väger nu 9270g och har alltså vuxit nästan exakt 400g på en månad. Så helt okej, och bra för att vara Liam som inte brukar gå upp så mycket. Vi närmar oss allt 10 kg. Stora, lilla killen! Liam fick leka lite på BVC också så det inte bara blev dit och vända. Vilket han tyckte var väldigt kul.
 
Snart slutar Sami jobba så jag ska börja med maten. Spagetti och köttfärsås blir det. Har blivit vår måndagsrätt. Men det är gott så vem bryr sig!

Personligare kök

Vi har bilder på kylskåpet, någonting som gör mig glad. Fina bilder från när vi badade i somras och sen en bild på mig och Sami från när jag var gravid i vecka 20. Kommer byta ut bilderna allt eftersom men de kommer alltid vara på min underbara familj. ♥
 
Nu sover Liam så jag ska passa på att läsa i teoriboken. När mamma slutar jobba ska vi övningsköra. Det går riktigt bra! Snart byter vi till våran manuella bil. Kommer bli jobbigt att börja om på noll igen. Men förhoppningsvis sitter dragläget någolunda bra på en gång. Har ju faktiskt kört manuella bilar förut. Även dags att boka in körlektioner hos trafikskola!
 
När Liam vaknar ska vi till BVC. Vi behöver nya ad-droppar. Sen tänkte jag väga Liam också. Kul att se vad han väger varje månad det här första året. Vid 1 år har vi bokad tid för 1 års vaccin. Så då får Sami följa med eftersom att jag är spruträdd.

Busungar och kinectspel

Här är lite bilder både från i fredags och i lördags. Var jättekul att träffa Mari och hennes familj igen. Alice hade blivit så stor och framförallt lång! Ett huvud längre än Liam trots att det bara skiljer 3 månader.
 
På kvällen när barnen sov spelade vi vuxna Kinectspel. Jag och Mari körde mot pappa och Sami. Tyvärr förlorade vi men kul hade vi i alla fall. Vi har Kinect här hemma, måste spela det oftare. Brukar bli mer spel på hösten. Sami sitter mest och spelar NHL nu, får försöka övertala honom att spela lite Kinect med mig.
 
I lördags hade vi jättefint väder så vi passade på att vara ute. Första gången som Liam verkligen lekte utomhus. Han har blivit jätteduktig på att gå i sina vinterskor. Nästa steg blir att gå ute med vinteroverallen.
 
Igårkväll satt Liam i mitt knä i soffan och busade med Sami som satt bredvid. När Sami sa hej till honom så sa Liam hej tillbaka och lutade huvudet framåt. Såg ut som att han bockade. Han blev jätteglad när han kunde härma Sami och var ett riktigt litet charmtroll. Det märks att han utvecklas varje dag och har lättare för att förstå vad jag och Sami menar och försöker själv prata mer och mer.
 
Däremot har han blivit förkyld. Antagligen lilla Alice som smittade honom. Så han har inte sovit jättebra inatt. Eller egentligen bättre än vad man kan förvänta sig när man är heltäppt. Men han vaknade några gånger och grät förtvivlat. Tur nog somnade han om lika fort. Får hoppas att förkylningen går över illa kvickt!

Fika med Sarah och Kahléen

I fredags efter att vi varit hos Jenna åkte vi till centrum för en fika med Sarah och Kahléen. Vi var i Tumba eftersom vi skulle till pappa sen. Sarah var där för att hon skulle sova hos sin mamma, som också bor i Tumba. Så klart att vi passade på att ses! Det var kul även om det bara blev en kort stund. Jag åt en riktigt smarrig chokladkaka. Men varför snålar de alltid med vispgrädden? Detsamma gäller vaniljsås.
 
Det här inlägget är tidsinställt. Jag är på jobbet just nu.

Ensam hemma

Lite bilder från i fredags när vi var hemma hos Jenna. Liam busade runt och Joyce har börjat bli så stor! Tiden går fort.
 
Nu har Sami lämnat Liam och Theo till mamma och åkt iväg på handbollsmatch. Mamma kommer passa grabbarna eftersom jag jobbar 12 - 16. Känns väldigt ovanligt att vara själv hemma. Men skönt också. Undrar om jag varit det sedan vi fick Liam. Tror inte det. Ska börja göra mig iordning för att gå till bussen snart. De går så sällan på helgen så kommer vara på jobbet en halvtimme innan jag börjar. Så passar på att äta lunch där.
 
Kommer tidsinställa ett inlägg till senare idag. Men bortsett från det kommer jag nog igång med bloggandet ordentligt igen först imorgon. Då ska det bjudas på bildregn. Tog massor med bilder hemma hos pappa.

Liam 11 månader

6e varje månad betyder ný månadsdag för Liam. 11 månader, kan det verkligen stämma? 1 år om bara en månad. Heeeelt galet.
 
Det känns som att han vuxit både på längd och vikt den här månaden. Men har inte fått det bekräftat. Ska till BVC på måndag för att få nya ad-droppar så passar på att väga honom då. Han har i alla fall storlek 74 och 80 i kläder.
 
Liam går nu helt och hållet. Han kryper ibland men det är väldigt sällan. Han har även lärt sig att gå utomhus i sina vinterskor. Han har inte lärt sig några nya ord den här månaden men däremot märker man att han förstår mer och mer. Som idag när han hade nappen i munnen dagtid. Jag vill att han bara ska ha den när han är trött och ska sova snart.
 
Jag; Liam, inte ska du ha nappen nu. Får mamma den?
Jag sträckte fram handen. Han tog ut nappen från munnen och pekade på bordet bredvid honom, jag var en bit bort.
Liam; Däh, däh (Där)
Så la han nappen på bordet. Så duktig! Han som ALLTID vill ha napp i munnen. Det är så mysigt att han börjar förstå mig. Så overkligt på samma gång, han utvecklas så fort att jag knappt hinner med.
 
Äter bra gör han precis som alltid, finns inget han inte gillar. Sover mellan 20 - 06/07 precis som vanligt. Fast idag vaknade han först 07.30. Happy me! Sen sover han två timmar mitt på dagen. Oftast från 11 - 13.
 
Han älskar att dansa och idag gjorde han riktiga dansmoves i sin matstol. Han svängde fram och tillbaka och inte bara upp och ner. Så jäkla söt. Pussas vill han göra massor också. Gärna med andra djur. Han är social och självständig på samma gång. Hälsar gärna på främlingar och tycker om att busa med andra barn. Även om han helst leker själv. Och om en månad blir han 1 år. Mammas stora, lilla kille.

Let's start the weekend

Nu kommer bloggen stå tom över ett dygn. För vi har en massa kul inplanerat. Först ska jag och Liam gå en långpromenad till mamma med Theo. Han kommer nämligen att vara där tills imorgon. Sen åker jag och Liam till Tumba för bus med Jenna och Joyce. Hinner även träffa hennes äldsta dotter Ariana när vi hämtar henne från förskolan. Kul! Var ett tag sedan nu.
 
När Sami slutar jobba åker vi hem till pappa för middag. Vi kommer sova över där också så hinner man umgås mer. Birgittas äldsta son, hans sambo och deras två barn kommer över också. Så det blir fullt hus. Yngsta dottern Alice ser ni tillsammans med Liam på bilderna ovan. Tagna på midsommarafton. Alice är tre månader älder än Liam men det kommer nog inte stoppa dem från att ha superkul tillsammans.
 
Nu ska jag börja göra mig iordning. Kommer uppdatera instagram så får ni Mariafeber är det bara att kika in där. Maryswe heter jag.

Lång härlig dag

Dagen började med öppna förskolan till barnens stora glädje. Kolla in andra bilden. Visst ser det ut som att Liam har en osynlig segway! Han får till en så rolig gångstil ibland. Oftast ser han ut som en cowboy.
 
Som vanligt blev det fika och de hade köpt in supersmarriga kanelbullar. Borde vara kanelbullens dag varje dag.
 
När barnen la sig ner på golvet var det dags att gå därifrån. Alla tre somnade i vagnen och vi mammor kunde äta lunch i lugn och ro. Blev supergod kycklingsallad. Sen blev det en tur i butikerna och jag handlade både till mig och Liam. Nyfikna på vad? Ska försöka hinna in med ett inlägg senare idag.

Liam i hundbutik

Igår skulle Sami till tandläkaren och han går alltid till en i Nynäshamn. Där jobbar hans mamma så jag och Liam följde med och var i hennes butik undertiden. Nosa in heter den och är en hundbutik, café och trim. Liam busade runt och drog ner allt han kom åt. Vilken fest att inte bli stoppad! Det är tur när man känner ägaren. När Sami kom blev Liam jätteglad och jag kunde njuta av mitt kaffe medan Liam busade med sin pappa. Härlig dag!
 
Den här verkar inte så dum heller. Jag ska till öppna förskolan med Nathalie och Melina och Isabelle och Emil. Efteråt blir det en tur till centrum för lite shopping. Jag har 25% rabatt på hela ordern hos Kappahl och 20% på valfri vara hos H&M. Så ska leta efter lite nytt till Liam, det behövs alltid.
 
Hoppas ni får en bra dag trots det tråkiga vädret.

Come what may

Allting från net-a-porter.com
 
Jag måste verkligen införskaffa ett par mönstrade byxor. Det är så snyggt! Några fler färgglada klackar skulle vara trevligt också. Har nästan bara svarta. Nu är det inte långt kvar tills jag börjar jobba igen så då skulle det vara kul med en ny väska. Jag har bara skötväskan med mig nu för tiden så då känns det onödigt att lägga pengar på fina väskor. Men snart så.

Liam säger åt Theo

Åh jag tror jag dör!!
Theo började precis skälla. Det gör han alltid när han vet att Sami när som helst kommer hem. Han stället sig mot fönstret och skäller mot alla som går förbi i hopp om att det är Sami. Jag säger alltid till, men den här gången hände något som aldrig hänt förut.

Jag; tyst Theo!
Liam som är några meter bort skyndar sig fram och visar pekfingret mot Theo.
Liam; Neeeeej!

Ni anar inte hur roligt och gulligt det var. Min lilla kille börjar bli så stor.

Bland barnskrik och nybakat

Åh vad skönt det är med ett barn som somnat i sin säng så att man kan ramla ner i soffan och göra ingenting. Trots att Liam sov 90 minuter innan vi åkte till Nathalie så var han väldigt trött där. Visst att han föredrar att sova två timmar. Men det brukar först märkas när det är dags att åka hem. Nu var han gnällig hela tiden. Väldigt känslig och grät så fort något av barnen rörde vid honom. Han som brukar vara supertålig. Så det var lite tråkigt, fast lite kul hade han också. Leka med andras leksaker är alltid kul. Vi var ett stort gäng. Eftersom även Isabelle och Emil kom förbi. Så Melina fick busa med tre grabbar, vem vill inte göra det?
 
Nathalie bjöd på jättegod kladdkaka och nespressokaffe. Vi pratade bilkörning och bröstförstoringar. Jag försökte få en bild där alla barnen kom med, vilket var lättare sagt än gjort. För inte sitter de still inte! Våra små busfrön. Man är alltid utmattad efter sånna här dagar. Men jäklar vad kul det är att umgås med andra mammor och deras barn. Speciellt när barnen är jämngamla.
 
Och innan jag får kommentar om det. Självklart vek jag upp Liams byxben sen så att han slapp snubbla runt.

Plugga till körkort

Jag la upp den här bilden på instagram (Maryswe) och frågade om jag var den enda som tycker att körkortsteori är roligt. För det tycker jag verkligen! Jag är ingen bilnörd som kan alla märken. Men av någon anledning finner jag regler i trafiken intressant. Kanske för att jag tycker att allt är så logiskt. Så då sätter det sig snabbare än om man skulle behöva förstå hur de egentligen tänker. Visade sig att jag inte är den enda som tycker att det är roligt med teori. Vilket förvånade mig eftersom jag innan bara hört folk som pluggar till körkort gnälla.
 
Igår övningskörde jag med mamma. Första gången på flera år så jag var väldigt nervös. Tur att hon och Harry har en bil med automat. Så jag blev lugn efter bara några minuter i trafiken. Vi kommer köra med den några gånger till innan vi byter till våran bil. Jag ska ta vanligt körkort men så här i början lockar tanken på att endast köra automat. Men så fort jag får in körvarnan igen kommer jag gilla växelspaken. Det gjorde jag i alla fall sist jag övningskörde. Jäklar vad jag var tuffare då! Tyckte att jag var bäst i världen. Nu ser jag allt som kan gå åt skogen. Skulle behöva lite av mitt tonårsmod.
 
Jag hoppas på att köra upp i början på nästa år. Jag kommer inte skriva i bloggen när jag ska göra teorin och uppkörningen. För då blir jag bara ännu mer nervös. Jag kommer istället skriva när jag fått mitt körkort. Så ni vet. Nu sover Liam så jag ska lägga mig och läsa teoriboken en stund.

121002

Dagens humör: På bra humör!
Dagens planer: Plugga teoriboken och sen hem till Nathalie och Melina tillsammans med Mikaela och Ilon.
Dagens kändisar:
Världens finaste tvillingar. Ashley till vänster och Mary-Kate till höger. Naturligt är vackert.
 
Dagens serie: Vänner säsong 6
Dagens middag: Antingen köttfärspaj eller spagetti och köttfärssås
Dagens nedräkning: Bara 21 dagar kvar till min och Samis två års dag ♥
Dagens smink: Copycat på Olsen och kör hudnära ögonskuggor och lite mascara.
Dagens väder: 13 grader och molnigt

Två mammor

Mamma skickade lite bilder från när vi var och lunchade med Jenna inne i stan. Så delar med mig av två till er! Jenna och Joyce träffar jag och Liam redan på fredag igen. Jag och Sami ska till pappa på kvällen för middag. Han bor nära Jenna så jag åker till henne under dagen och umgås. Ska bli mys! Har en massa kul inplanerat den här veckan. Med start redan i eftermiddag. Då jag ska övningsköra med mamma. Får se hur det går, har inte övningskört på flera år. Men nu har jag allt bestämt mig för att ta körkort. I vinter eller vår är det jag som kör upp.

Mitt 2011 - december

Jag satt och läste igenom kategorin "Mitt 2010 och 2011" Där jag gjort en sammanfattning av varje månad. Kategorin skapade jag för att det skulle vara lättare att kolla igenom det som hänt de senaste åren. Bloggen har jag haft sedan 2006 så för att se tidigare år får man kolla i arkivet istället.
 
När jag gick igenom kategorin såg jag att jag missat oktober 2010. Så det får jag fixa någon dag. Sen att jag inte var klar med 2011. December hade inte fått någon sammanfattning. Så det tänkte jag fixa nu! Inte långt kvar tills det är dags att sammanfatta 2012. Vart tar tiden vägen?
 
December förra året började med fika och shopping tillsammans med Lind. Var första gången hon träffade Liam och självklart var det kärlek vid första ögonkastet. Träffade även Johanna och Emma som kom över för en fika på andra advent. Jag och Liam åkte hem till Sarah och Kahléen. Lillflickan hade redan hunnit bli 3 månader och kändes så stor.
 
Jag träffade Rebecca och hennes lilla Nathan. Jag och Sami åkte till mamma för att se idolfinalen med Anna. Tiffany kom och sov hos oss och det blev wiikväll. Jenna och Ariana kom över och hälsade på lilla Liam. Jag fyllde 23 och firades av nära och kära. Shoppade skor, tog barnvagnspromenader i snön och firade jul med både min sida av släkten och Samis.
 
Jag köpte en Nespressomaskin, jag och Sami passade Tjejen och Kasper i två veckor och sen hade vi en riktigt mysig nyårsafton hemma hos mamma.
 
2011 var ett underbart år. Graviditeten var mäktig och de två första månaderna tillsammans med Liam glömmer jag aldrig. Åh så liten han var! Älskade, underbara pojke.

Oktober är här

Bildregn från gårdagens födelsedagsfirande. Liam älskade att få vara i centrum. Missa inte bilden där han och Vilma går och håller varandra i handen. Åh vad mitt mammahjärta smälte. Vilma som alltid varit den lilla tjejen i släkten (2,5 år) känns så himla stor nu brevid Liam. Hon blev alldeles förtjust i honom och ville umgås med honom hela tiden. Antagligen tyckte hon att det var kul att slippa vara yngst. Vi har så många barn i släkten och fyra av dem är i åldern 5 - 7 år. Så kanske har Vilma känt att hon inte riktigt hänger med i deras tempo. Men nu har hon Liam!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!