5 år tillsammans

Idag är det 5 år sedan jag träffade världens bästa man. Jag är så tacksam för de här åren och för allt vi fått uppleva tillsammans. Två underbara barn, två resor till Italien, en till Rhodos, en till Mallis och även en till Las Vegas. Tiden i lägenheten, flytten till huset och nu planer på att komma närmare kommunen vi tidigare bodde i igen. Dessa fem år har gett mig otroligt många minnen för livet. Jag älskar att dela mitt liv med dig, min allra bästa vän. Så tacksam över att få vara din!
 
Idag är det även Samis 25 årsdag, grattis älskling! Detta firar vi med en fika ikväll då våra mammor med familjer kommer över. Vårt 5 års firande tar vi först imorgon då vi bokat hotell inne i stan. Efter att vi checkat in ska vi träna tillsammans, tillbaka till hotellet för att göra oss iordning, gå ut och äta, sätta oss någonstans och dricka drinkar och sen avsluta kvällen på Cosmopol tillsammans med Lollo och Robert. Så vi har verkligen en toppenhelg framför oss!

Du värmer min höst

Leah stortrivs i åkpåsen när vi följer Liam till förskolan. Han cyklar bredvid och alla är nöjda, även hunden som får sin morgonrunda och håller sig varm med täcke över lilla kroppen. Hösten är här! Väldigt fin höst har vi fått hittills tycker jag. Många soliga dagar och regnet har hållit sig borta. Att det är lite kallt gör mig inget, tur att höstmodet är så fint och gosigt.

I en värld där fantasin har störst fokus

Varannan torsdag går jag och barnen till biblioteket. Liam får välja några böcker som vi läser tillsammans innan läggdags. Ibland lånar jag något till mig själv men då jag avsätter alldeles för lite tid till läsning har jag redan egna böcker på hög som väntar på att bli utlästa.
 
Leah har tidigare suttit i vagnen medan vi är på biblioteket men i torsdags ledsnade hon på en gång och jag lät henne komma ner. Åh vad nöjd hon blev! Hon gick runt längst hyllorna och kollade på alla fina, färgglada böcker. Kanske blir det en läslus av min lilla tjej!

Syster och Linnea på besök

Igår var verkligen en supermysig dag! Min syster Anna och vår gemesamma vän Linnea och hennes snart 4 månader gamla dotter Alina kom över på en fika.
 
Liam som inte träffat Linnea på länge, och då bara en snabbis, blev igår helt förälskad i henne! Han som brukar vara så förtjust i Anna ville bara busa med Linnea, så kan det gå. Jag fick gosa lite med lilla Alina och Leah var nöjd som fick uppmärksamhet av samtliga vuxna. Hon försökte få kontakt med lilla Alina också men än så länge är hon lite för liten för att busa. Men snart så!
 
Nu har jag förresten ny dator och jag har uppdaterat inlägget om Leahs 11 månaders utveckling. :)
 

Leah 11 månader

Idag blir världens bästa tjej 11 månader! Jag har så otroligt svårt för att förstå att vi snart har en ettåring här i huset. En ettåring och en fyraåring, fantastiskt!
 
Leah väger 9780g och är 74cm lång. Hon har storlek 80 i kläder.
 
Leah äter med god aptit, det finns ingenting som hon inte tycker om.
 
Leahs sovrutiner är oförändrade. Hon har en lång vila på dagen från ca 11 - 13. Hon somnar för natten efter 19 och sover till ca 06 - 07. På natten vaknar hon alltid en gång och får då en halv flaska välling.
 
Leah pratar med roliga ljud och säger "mamma" och "där" väldigt tydligt. Hon har inte lärt sig något nytt ord den här månaden utan säger även nej ibland och har sagt pappa.
 
Leah kan vinka, klappa händerna, göra "high-five" och dansar när hon hör musik. Frågan man var lampan är så pekar hon genast uppåt. Pussas gör hon gärna och oftast smackandes ut i luften. Hon har börjat skaka på huvudet när man säger nej och idag lärde hon sig att vifta med pekfingret när jag säger "aj aj" till henne. Leah går även utan problem när man håller henne i ena handen och kan stå länge utan stöd. Men det är som att hon inte förstår hur hon ska börja gå när man inte hjälper henne. Gissar att det kommer gå snabbt så fort hon knäcker den koden för balansen har hon.
 
Snart har ett år gått med den här lilla tjejen. Satt tidigare idag och tittade på gamla bilder och det är svårt att förstå att hon varit ett litet spädbarn. Det känns som att hon alltid har varit just precis så som hon är just nu. Och att hon alltid har funnits i vår familj. Bästa lilla Leah, vi älskar dig så mycket hela familjen. Du är vår solstråle!

Lunch i stan

Tidigare i veckan tog jag och Leah tåget in till stan och träffade mamma och moster Anna för en lunch i Mood Gallerian. Supergott och självklart bra sällskap när man hänger med familjemedlemmar. Efter lunchen blev det lite shopping innan det var dags att röra sig hemåt igen. Supertrevlig dag! 
 
Idag ska vi fira min äldsta kusin som fyllt 18 år. Blir mat och fika och Liam lär jag inte se skymten av när han är för upptagen med att leka med alla kompisarna. Leah lär vilja försöka haka på i deras tempo. Hon är totalt orädd och väldigt nyfiken på världen. Lär bli en härlig dag! Vi hörs igen imorgon då en viss liten dam blir hela 11 månader. 

Rosa kanelbullar

I fredags bjöd jag över några av mina mammavänner för en fika. Själva fikat stod jag inte själv för då det under dagen kom ett bullogram med tio stora, fina och väldigt smarriga kanelbullar med rosa pärlsocker på. 
 
Bullarna fick jag för att det igår var kanelbullens dag men anledningen till det rosa pärlsockret berodde på Bonjours samarbete med Bröstcancerfondens rosa bandet kampanj. Tanken men de här bullarna är att påminna oss kvinnor om hur viktigt det är att vi känner våra egna bullar - brösten! För att märka i tid om de skulle börja förändras. Så här slänger jag ut en påminnelse till Er att lära känna Era egna bröst! 
 
Bullarna var supergoda och dagen hur mysig som helst. Vädret var strålande och det kändes som en sensommardag. Barnen hängde mest utomhus och lekte tillsammans. Leah ville aldrig gå in! Lite fläckar på kläderna fick vara priset, det var dagen värd!

These are the days

Dagarna bara går och jag njuter av allihop! Älskar livet som mammaledig. 
 
Imorgon kommer tre vänner över med sina barn och så kommer vi vänta in att det knackar på dörren. För det ska nämligen komma kanelbullar till oss imorgon! Väldigt spännande. Jag kände att det var bäst att bjuda över några vänner annars hade jag ätit upp alla själv... Berättar mer om detta i helgen :)
 
Blev en spontan thaimiddag igårkväll med fina vänner så hann inte dra någon vinnare i tävlingen nedan. Men ska gå igenom alla bidrag nu och kommer skriva vinnaren i tävlingsinlägget!

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!