Leighton Meester


Konstigt nog fungerar mitt Internet trots att det stod att det var slut. Får se hur länge det håller sig. Är än så länge lika glad som söta Leighton ovan. Klänningen är fantastisk! Som alltid när det är Blair's stil. Meester är nämligen on set of Gossip Girl.


Har börjat bli ordentligt brun nu, underbart! Vi ska strax ut igen, har ätit lunch. Blev gnocchi som är så gott. Det glömde jag och Michele köpa! Får bli på torsdag istället. Imorgon kväll flyttar vi ihop, vad tiden går fort.
Som ni säkert förstår kan det bli ett glapp när som helst i bloggen. Mitt Internet går inte att lita på och jag vet inte när jag kan köpa nytt. Men oroa er inte, jag kommer tillbaka! Snart har jag och Michele trådlöst också så att jag kan sitta oftare och aldrig behöva oroa mig att timmarna tar slut. Det som säkert alla av er redan ser som en självklarhet är just nu mest en dröm för mig.

Sol och bad på schemat


En till bild från igår som jag tog med självutlösaren. Vill ju också vara med på bild! Haha
Jag och Carolina som står i vattnet, ja som ni ser är den tagen bara en stund efter att jag tog bilden på Carro i två inlägg ner. (Tog på mig linnet för att klockan närmade sig sju och det var lite kallt)


Nu sooool och baaaad! Vi hörs vid lunch!

Update; Michele måste ha köpt fel Internet för nu står det att det håller på att ta slut. Jag ska ha 100 timmar och det har nu gått 30.  Eller så är det Tim som bråkar, än mer troligt. Gaaaah KUK INTERNET. Har betalat 250 kronor... om det tar slut nu och jag bara använt 30 blir jag fan skitsur!

Don't leave me waiting


Två till bilder som jag tog utanför kyrkan på bröllopet. Tyckte bilden med pojken blev så mysig. Samt ballongerna som flög upp till himlen. De var i en ännu större ballong som var fast på marken. Bröllopsparet fick spräcka ballongen så att alla små flög upp i luften.


Nu är Alessandra och Carolina och köper frukost medan jag ligger här och tar det lugnt i sängen och Eleonora sover. Det är bara några få moln på himlen så längtar tills vi kan dra till stranden. Hoppas det fina vädret håller i sig hela dagen. Imorgon åker jag hem men tåget går först vid åtta på kvällen så kan hänga vid stranden hela dagen även imorgon. Lyx.
Vi hörs antingen efter frukost eller vid lunch lovers. Yours truly / Maria

You can't feel what your heart don't want you to feel


Jag tycker att den här bilden på Carolina är hur mysig som helst. Speciellt med tanke på att hon inte hade någon som helst aning om att jag tog bilden.


Har precis suttit och spelat sims 3 i en halvtimme. Skulle gärna spela längre men ögonlocken håller på att falla ihop. Man blir trött av att vara i solen hela dagen.
Säkert upp mellan åtta - nio imorgon också så lika bra att komma till sängs tidigt.
Bara läsa lite bloggar, skönt som det är sitter jag redan här på sängen med pyjamasen på.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

I can't live without you, can't breathe without you

Nu har vi precis ätit middag. Blev kall pasta igen och efter mozarella med tomater. Finns inget godare.


Ovan jag och Eleonora, som ni vet vill föräldrarna inte att jag lägger upp bilder på tjejerna men det var lite svårt att klippa bort så fick bli så här haha.
Vi hade jättefint väder hela dagen men efter fyra blev det molnigt tråkigt nog. Imorgon ska det dock vara fint hela dagen = en brun Maria! Fy när man ser ränderna alltså, hur vit man egentligen är.

Kall pasta perfekt för lunch i värmen


Här är foton jag tog igår när vi gick en promenad efter middagen. Visst ser det mysigt ut? Jag kommer gärna tillbaka hit nästa sommar med Michele. Det är verkligen en plats för romantik. Vill man ha en vild kväll med vännerna bör man dock åka någon annanstans.


Är hemma nu då vi precis ätit lunch. Tjejerna måste göra lite läxor, yes detta har dem över sommaren. Sedan drar vi till stranden igen, om drygt tjugo minuter skulle jag gissa. Har börjat få ordentligt med färg nu. Till och med Alessandra kommenterade det som hela tiden sagt "Maria du är så viiiiiiit" jävla italienare haha


Ikväll blir det lugn middag hemma, skönt det med. Jag kanske kikar på någon film här i mitt stora rum. Underbart att jag har eget. När vi var på skidresa sov jag i samma rum som tjejerna och då släcktes det vid åtta (!!) och på morgonen kunde dem inte sluta att viska. Så detta är guld.
Vi hörs igen ikväll lovers. Yours truly / Maria

Glada miner på bröllop


Jag blev klar så snabbt så passar på att komma in här med ett till inlägg.
Ovan jag tillsammans med svärföräldrarna hihi. Michele's föräldrar! En lite rolig bild dock haha.

Andra bilden är när Michele grattar brudgummen. Lyckligaste mannen på plats hihi.

Nu ska vi dock till stranden! Jag räknar med att bli bruuuun. Det ser lovande ut. Molnfritt och varmt. Kan bli 30 grader idag igen and I like it. Vi hörs ikväll raringar!

Bråkande dator


Jag skulle ju egentligen ha uppdaterat bloggen redan igårkväll men min dator slutade bara att fungera! Gissa om jag blev skraj. Jag menar, om inte min lilla bärbara fungerar måste jag vänta tills i augusti för att köpa en ny. Vill inte köpa en här i Italien eftersom deras datorer inte har ÅÄÖ. Ganska världelöst för mig alltså. Det skulle bli en sjukt tråkig månad då inte bara bloggen utan även alla filmer och mitt älskade sims 3 hehe. Så ja, smått kaos. Sen när det inte fungerade imorse heller så började jag få panik på riktigt. Men tror det är batteriet som är skadat. För när jag körde med den och sladden så var det som att datorn inte reagerade när jag tryckte på tangenterna. Nu när jag testade att ta ut batteriet så fungerar allt bra igen. Gissa vilken lycka! Hihi


Igår då. Ovan är en bild från när vi gick till restaurangen klockan sju. Lite tidigt men då vi inte ätit sedan klockan tolv var vi alla hungriga. Carolina så pass mycket att hon var riktigt gnällig. Jag har faktiskt aldrig sett henne i det tillståndet förut. "Men mamma när kooooooommer maten" Började hon med efter att servitören precis hade gått iväg.
Men det var ett riktigt mysigt ställe! Jag åt pasta med gräddsås och lax.
Den här delen av Italien (utanför Genova) är helt fantastisk. Husen är gamla och mysiga. Man får verkligen en känsla av småstad. Stranden riktigt lång men smal, höga berg längst ena kanten. Åh vad jag är glad att familjen tog med mig hit!


Nu är Alessandra och Carolina iväg och handlar frukost. Eleonora sover forfarande och jag ligger här i min säng och skriver. Alessandra väckte mig innan de gick iväg och jag kunde inte somna om. Började istället bråka med datorn som då inte fungerade. Nu hoppas jag att det var just batteriet som spökade så ingenting händer igen.
Vi hörs när vi hörs lovers. Yours truly / Maria

Maria på solsemester


På bilden till vänster är när vi stannade till för lunch. Bilresan tog tre timmar och vi är nu precis på gränsen till Frankrike. Dock fortfarande i Italien så jag kan använda mitt mobila utan att det kostar extra, underbart.


Som ni ser på bilden till höger är detta en helt annan semester än vad jag trodde att det skulle bli. De har hela tiden sagt att vi ska åka till en stuga vid en sjö. Så trodde att det skulle vara i typ skogsområde och inte så mycket folk.
Men det här är ju rena rama solsemestern! Vi bor precis vid havet som ni ser i en lägenhet som dem har hyrt. Familjen kommer stanna här i en månad, lyx! Om det inte vore för att jag flyttar ihop med älskling på onsdag så skulle jag mer än gärna stanna veckan ut. Andrea jobbar nämligen så han kommer bara hit på helgen.
Då hade jag kunnat åka bil hem istället för att ta tåget. Men nej, jag vill inte skjuta på mitt och Michele's flyttande. Så jag får istället njuta av de fyra dagar som jag har här. Har redan fått färg! 30 grader i luften och även varmt i vattnet.
Vi har hunnit med strandpromenad, bada massor och ätit chips i solen.
De har även en hundstrand där hundar får hålla till, precis på utkanten. Det är lite smutsigare just där (vi gick och kikade)men mysigt för hundägare! Skulle gärna ta med Michele och så lilla Theo hit nästa sommar hihi.


Nu är Alessandra i duschen, jag och tjejerna är redan klara. Vi ska snart ut för att handla mat inför veckan. Men ikväll går vi ut på restaurang, riktigt mysigt. Jag kommer nog in med ett  till inlägg efter det. Har det bra, eget rum med dubbelsäng. De går och lägger sig så tidigt så då kan jag blogga eller kika på en film. Men lär behöva gå upp vid nio varje morgon så det får jag inte glömma. Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att gå. Har satt på mig en sommarklänning men orkar inte sminka mig. Är helt slut!
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Till landet för minisemester


Här är de tre outfits jag la upp i veckan. Vilken var din favorit?


Igår var en riktigt ansträngande dag! Först storhandlades det massor. Dels tråkiga städprylar samt all mat som man inte stoppar in i kylskåpet. På torsdag kommer Michele hem på lunchen och då köper vi resten. När vi var klara med storhandlingen drog vi till lägenheten och städade i två timmar! Vi var helt slut efteråt. Men nu ser lägenheten jättefin ut och åh vad jag längtar till på onsdagkväll då vi flyttar in.


Varför jag är uppe så tidigt idag är för att jag åker med au pair familjen till landet. Vi drar vid halv tio så kan sitta här en stund innan jag måste få ner det sista av packningen och äta frukost. Hoppas verkligen vi får fint väder dessa dagar för jag vill bli brun!
Datorn följer med så kommer uppdatera varje dag men som ni säkert förstår blir det inte lika ofta som vanligt. Dock bloggar jag som vanligt igen på torsdag.
Vi hörs nog igen ikväll lovers. Yours truly / Maria

Lördag med flyttlass


Nu kommer Michele om fem minuter så har lite bråttom. Då ska alla mina saker förutom resväskan till landet få åka till nya lägenheten. Det är kassor, väskor och stor resväska som ska flyttas.
Sen ömtåliga saker som jag får ta direkt i famnen. Det ska även storhandlas och lägenheten ska städas.
Jag är officiellt vuxen.


Diadem - Donnapiù
Linne - Blasting
Halsband - Båda gåvor
Kjol - Bikbok
Skor - H&M

Jag har världens gulligaste au pair familj! De gav mig den här body lotion från Dolce & Gabbana som hejdå present.
Fick även ett brev som var helt på italienska. Började nästan gråta när jag läste, för oh yes jag förstod allt! Här får ni en översättning:

Rara Maria,
vi har nu kommit till ögonblicket då det är dags att säga hejdå.
Dessa månader tillsammans har verkligen betytt mycket för oss.
Du har i våran familj varit en tjej vi kommit att tycka om mycket.
En syster i världsklass, så väldigt generös med Eleonora och Carolina. Och en väldigt ansvarsfull tjej för mig och Andrea. Alltid så lugn och fin med våra barn.
I de kommande dagarna så kommer även ditt foto tillsammans med barnen att komma upp i tjejernas rum (de har foton där med alla tidigare au pairer samt vänner)  där vi har alla som fått ta del av våran familj på något sätt.
Vi vill ge dig massa lyckönskningar inför framtiden. Tack för allt!

Konstigt att man nästan börjar gråta? Hihi aww min underbara familj! Vad jag kommer sakna er. Tur att jag bor bara tio minuter bort.

The happiest day of your life


Bruden kom till kyrkan i en vacker vit limousin. Ni skulle ha sett insidan, lyx! Och Rosy var så otroligt vacker. Älskade hennes klänning och håruppsättning.


En till bild på den söta brudtärnan. Likaså hon hade en jättefin håruppsättning.
Åh ni skulle ha sett i kyrkan. Paret fick läsa från ett papper och när det var Rosys tur så kunde hon inte prata för att hon började gråta av lycka.
Trots att jag inte alls känner brudparet höll jag också på att börja gråta. För jag klarar inte av att se andra göra det. Dock klarade jag mig precis. Men sen på restaurangen höll hon ett tal om kärleken till sin familj. Då var jag körd och tårarna bara rann och rann. Dock fanns det nästan inte en enda torr kind i hela salen vid den tidpunkten så jag var inte direkt ensam. 

Don't let me let you go


Fler bilder från bröllopet! Dock dog batteriet när jag höll på att ladda upp bilder så just nu finns det bara från när vi var innanför och utanför kyrkan. Resten av bilderna får jag visa imorgon istället. Ja, inte alla förstås. Men några till!
Här jag tillsammans med världens finaste.


Bröderna Di Padova! Stiliga män helt klart hihi.


Jag och Francesco innan brudparet kom ut. Har jättemysig bild på honom och hans flickvän Jenny (Brudens syster) Men dem ligger förstås fortfarande inne i kameran och väntar på att batteriet ska laddas. Inte mycket man kan göra åt.

When love last forever


Ja igår var jag på bröllop och nog kommer ni få se många bilder, för jag och Michele som båda använde min kamera tog tillsammans 302 stycken! Då satt jag ändå på hemvägen och tog bort dem som blivit dåliga.
Hade i alla fall en fantastisk dag. Restaurangen var på en otroligt vacker plats. Ni ska få se bilder därifrån senare.
Här är vi utanför brudens mammas lägenhet. I Italien samlas man alltid där innan. Det togs en massa foton på bruden, blivande maken var förstås inte där då man även i Italien inte får se varandra förrän i kyrkan.
Visst är skylten söt? Hihi


Bröllopsparet i den stora fina kyrkan. Jag förstod ingenting av vad prästen sa. Men det gjorde tydligen inte Michele heller haha. Sedan en av brudtärnorna utanför kyrkan.


Det var svårt att få en bra bild när Rosy och Marco kom ut. Händer och kameror i vägen på dem flesta bilderna. Men den här gillade jag!

Nu ska jag gå och äta frukost. Kommer in med fler bilder senare!

Fredag med bröllop


Nu kommer Michele om tio minuter så jag lyckades bli klar med smink och hår i tid. Har inte burit så här mycket smink på evigheter. Och måste säga att jag känner mig snygg för ovanlighetensskull haha.
Tänk om man orkade engagera sig en timme framför spegeln varje morgon.. Nää så ytlig vill jag inte ens vara.


Så bröllop idag alltså. Michele's brors flickväns syster som gifter sig. De lovade regn men nu är det nästan molnfritt, tur det! Kavajen har jag fått låna av Alessandra, snäll som hon är. Ska bara ha den inne i kyrkan. Min klänning är förresten inte rosa, det är ljuset som gjorde det och hinner inte trixa tills det blir rätt med inställningarna. Den är egentligen korallfärgad.

Klänning - H&M
Halsband - Gåva
Kavaj - Lånad
Armband - Donnapiù
Klocka - Guess
Skor - Tiger


Ha en fin dag sötnosar! Jag lovar att fotografera en massa så att jag kan visa imorgon.
Ciaaaaaaaaao!

Update;
Kan passa på att skriva om det så att jag inte får 30 kommenater om jag vet eller inte. Fick en direkt chock när jag läste om att Michael Jackson hade dött. Riktigt tråkiga nyheter! Men han verkar ju inte ha mått så bra den senaste tiden så kanske har han äntligen funnit frid. Jag tänker minnas honom som den kung han var inom musiken!

Duellen - Lindsay vs Ashley


Tänkte att det var dags för en ny duell, blivit bättre med att uppdatera dem. Lindsay vann igen, första gången någonsin som hon vinner två gånger i rad haha. Med 6 röster mot Mischas 2. Får hoppas ni blir bättre på att rösta denna gång haha. Nu möter hon Ashley. Vem är din favorit? Blått à la Lohan eller svart à la Tisdale?


Jag fixade det! Jag kunde få in the Cullen family i mitt sims spel, tack alla ni som hjälpte!
Det är lite småkrångligt (men använd er av ändra stad när ni är i den stad ni vill spela så ser ni kopian) Jag kunde göra en kopia direkt när jag var i första menyn, behövde inte gå in i något spel. Ja detta är väl helt förvirrande för dem flesta men ni som undrar och spelar sims 3 kanske förstår någonting haha. Är lite trött. Ska dock fortsätta att spela nu. Cornelia och Edward blev precis tillsammans. Nu vill jag att han ska flytta in så att de kan ha en massa barn! Hihi


Vi åker förresten först på söndag till landet. Så det betyder att jag kan storstäda nya lägenheten med Michele (vem försöker jag lura? Leta Internet! Haha nejdå) Och även storhandla.
Inte varor som mjölk och bröd som blir dåligt fort utan allt annat. Salt, pasta, toapapper, tvättmedel etc. etc. Hans mamma följer med så vi får proffshjälp hehe. (Och taaaack så mycket Anna (Michele's mamma har samma namn som min syster) som gav mig och Michele båda nya handdukar och lakan inför flytten. En ängel!

Brida - Recension


Boken handlar om en tjej som heter Brida. Hon är 21 år och lusten efter kunskap är stor. Det är just magi hon är nyfiken över och tron på Gud är lika stark den. Hon får veta att de flesta har en eller kanske fler själsfränder. Vilket betyder att en gång i tiden så var man en och samma själ men då det blir fler och fler levande varelser på vår jord så måste dessa själar dela på sig för att det ska finnas tillräckligt många. När man finner sin själsfrände så känner man sig hel igen, då man funnit en del av sig själv. Någonting som jag mycket väl kan tro är sant på riktigt, även om jag inte tror på magi. (Detta känns igen som just när man finner den rätta och "kärlek vid första ögonkastet".)


Boken är vacker, har redan använt flera citat ur den som rubrik på mina inlägg. Paulo Coelho kan verkligen skriva om kärlek. Dock blir jag ändå lite besviken. Boken känns på något sätt tunn. Trots att den är på 267 sidor så känns det som att man inte får veta så mycket. Allting handlar om en och samma sak och det finns ingen vidare karaktärsskildring. Man finner inte sympati för karaktärerna då det inte känns som att man känner dem. När jag läser bra böcker brukar det kännas som att jag själv är med i handlingen. Så när huvudkaraktärerna känner smärta eller glädje känner jag samma sak. Men nu var det mer att läsa en vanlig bok som tog slut alldeles för fort. Rekommenderar er ändå att läsa den då den var vacker i sitt språk och man lär sig mycket.

Sometimes all I need is for you to see me

Allting från topshop.com


Denna outfit skulle jag gärna bära idag när jag ska ut för att få lite sol.


Har suttit och spelat sims 3 en timme nu. Anna är vuxen så jag spelar istället Cornelia, min yngsta lillasyster som är en ungdom. Hon har precis flyttat in i ett lyxhus. Något hon hade råd med då hennes mamma Anna är en rockstjärna. Senare när jag spelar igen ska jag ordna så att hon träffar en viss Edward Cullen. Yes, nu gäller det att se om jag vet hur jag kan få in dem i samma spel. Men jag har fått jättebra beskrivning så tror nog att det ska gå.


Dock ska jag ut på en promenad först. Andrea berättade att jag inte behöver hämta tjejerna från fritidsgården så ska istället gå ut själv. Man kan inte sitta inne hela dagen när solen skiner som den gör idag.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

You can only know a good wine if you have first tasted a bad one


Igår gick jag med Alessandra och tjejerna för att köpa glass. Det var riktigt mysigt väder precis som det är idag, underbart! Hoppas det är det i Alessia också som vi ska till på lördag.
Då blir det sola, sol, sola och bad för min del. Längtar! Och det allra bästa? När jag kommer hem igen flyttar jag ihop med Michele. Åh underbart.


Är nu klar med all packning. Ja, bara lite kvar då jag inte kan packa ner smink, duschgrejer och sånt förrän på lördag. Men alla prylar, kläder, skor och liknande är packade. Det är klart lättare när man ska tömma ett rum än att flytta från Sverige till Italien. Då var jag tvungen att välja vad jag ville ha med mig. (Saknar fortfarande mycket så kommer ta en tom stor  resväska till Sverige för att fylla den med kläder, skor, filmer och böcker)
Nu ska jag läsa ut Brida, 15 sidor kvar. Så kommer in med en recension på den senare.

Hello kitty kitty


Så typiskt, första gången jag inte tar med kameran ut då jag bara skulle hem till Michele så händer något speciellt. Jag kom nämligen hem och mötte denna söta katt i trappuppgången. Vet inte hur den hamnat där. Tror att den bor i huset bredvid. Hur kelig som helst! Jag satt i säkert tio minuter och bara klappade. Det är väll normalt att göra vid midnatt? Haha Tillslut hoppade han upp i famnen på mig också. Världens mysigaste.
Blev dåliga foton då jag var tvungen att fota med mobilkameran.

Dagens...

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Jobba, packa det sista i rummet och få in tio nya meningar på italienska
Dagens kändis:

Om man bortser att hon är så förbannat smal så tycker jag faktiskt att Lindsay Lohan ser riktigt fräsch ut på dessa bilder. Tycker mönstret på toppen är läckert.

Dagens serie: Gammalt Gossip Girl avsnitt
Dagens låt: Charlotte Perelli - Hero
Dagens önskan: Fint väder imorgon på bröllopet
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 31bgrader och sooool

Onsdagkväll


Ikväll ska jag hem till Michele. Han kommer och hämtar upp mig klockan nio. Jag vet inte vad vi ska hitta på men det lär nog bli att se en film, lugnt i alla fall. Känns helt okej då jag imorgon måste återgå till packandet. Sådant drar verkligen energi. På fredag är det bröllop hela dagen och på lördag ska jag ge Michele mina väskor innan jag åker till landet med familjen.
Tiden går verkligen läskigt fort. Det känns som att det var igår som jag sa "nu är det tre månader tills vi flyttar ihop." Idag är det en vecka.


Jaja, tiden kan gärna för min del fortsätta att gå fort. För jag har allt roligt framför mig.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria


Blus - Topshop
Fodral - American Apparel
Klocka - Tritoni
Skor - Forever 21

How much I missed simply because I was afraid of missing it


Här är en kort videoupdate som jag gjorde tidigare idag. Berättar om vad jag gjort idag och planer för kvällen. Enjoy!


Jag var nyss i parken med tjejerna. Kunde inte låta bli att tänka "detta är nog sista gången som jag går till den här parken med dem" Det är verkligen en sådan vecka. Allting görs för sista gången. Men samtidigt, jag flyttar tio minuter bort. Har redan pratat med Michele om att låta tjejerna komma och sova hos oss en natt. Så nemas problemas, I'm still here.


Ska försöka komma in med en outfit innan jag drar.
Åh en sak til! Jag gillar nya startsidan, läcker!

Veckans blogg - Johanna


Johanna är inte bara en rar tjej. Hon är också gravid och väntar barn nu i dagarna. Jag älskar att läsa gravidbloggar eller om personer som precis fått barn. Väldigt fascinerande i mina ögon så då är det inte konstigt att jag fastnat för Johannas. Sen är hon bara några få år äldre och har varit tillsammans precis lika länge som mig och Michele, bara två dagar längre eller något sådant men är redan gift och ja, höggravid. Dock har hon och hennes man känt varandra i evigheter så då är det lite skillnad. Graviditet och giftermål får vänta för mig och Michele, men då kan man leva ut drömmen genom hennes blogg istället hihi. In och kika!

Människans bästa vän


Tog så mycket foton på Arnold i helgen att här får ni en till där han njuter i solen.
När jag umgås med honom saknar jag Theo ännu mer. Min lilla chihuahua som blir 2 år i september.
Han har bott sedan mitten på september 2008 hos min mormor och morfar i Finland och jag har bara kunnat hälsa på honom en gång som var över påsken i år. Saknar honom varje dag.
Men jag får se det positivt. Om 37 dagar ser jag honom igen och då släpper jag honom aldrig!
För han följer med till Sverige för att sedan flyga med mig och Michele till Italien den 17e aug.
Åh vad jag längtar. Min älskade hör hemma hos mig.
Här är tre bilder på mitt hjärta för er nya läsare som inte sett honom förut. (Han är i min famn på sista bilden när jag hjälper Anna med matten)

What is now proved was once only imagin'd

Allting

från netaporter.com


En uppklädd önskeoutfit för ovanlighetens skull. Fint det med!

Skorna från Jil Sander och väskan från Miu Miu skulle jag kunna gå över lik för att få äga.

Jätteroligt förresten att Sverige har gått vidare till semi! Såg ju inte direkt ljust ut där ett tag. Dock blir England en riktigt tuff match. Men om vi spelar som vi gjort nu senast så har vi en chans. Ingenting är omöjligt.


Alessandra är verkligen en raring. Hon skulle sy en del av klänningen jag ska ha på bröllopet som var lite trasig. Dock är hon orolig att ha sönder den eller att inte hitta en tråd som matchar så nu har hon lämnat in den och låter proffsen fixa. Jag behöver inte betala någonting. Världens bästa helt klart!
Nu ska kläder strykas. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Något trött men annars bra
Dagens planer: Jobba, kanske följa med Michele till frisören (han är tråkig och ska klippa sig) men kan bara följa med om tjejerna inte är hemma under dagen. På kvällen ska vi träffas i alla fall.
Dagens kändis:

Taylor Momsen på premiären av Transformers. Vad hennes stil är läcker!

Dagens serie: Gammalt Gossip Girl avsnitt
Dagens låt:
Girls Aloud - Something Kinda Ooh
Dagens nedräkning: Bara en vecka tills jag flyttar ihop med Michele!
Dagens smink och hår: Blågråa ögonskuggor, mascara och håret utsläppt, självlockigt
Dagens väder: 31 grader och soligt, lite moln

Hejdå tisdagstårtan


Det var en period då Andrea varje tisdag kom hem med en ny tårta, varade i sex veckor.
Lite roligt att min sista vanliga tisdag hos familjen (nästa är vi på landet) så kom han hem med en ny. Strawberry Cheesecake (den andra i bild) som var allas favorit.
Har varit riktigt lyxigt att få testa så många goda bakelser. Jag har varit ordentlig med att inte äta för mycket sötsaker. Men snart flyttar jag ut och tillsammans med Michele kommer vi inte ha möjlighet att köpa en massa gott. När man behöver spara pengar lägger man det hellre på något roligare. Med tanke på att jag fram till mitten av oktober inte har någon inkomst (har dock sparat en massa pengar) så får man ta det lugnt. Vilket är lika bra, kroppen mår bra utan en massa socker i sig. Men nu tänker jag njuta en sista vecka. Samt minnas, då är det tur att jag tar så mycket foton.
Vilken tårta tycker ni ser godast ut?


Nu ska jag spela The Sims 3 innan sovdags. Har bara drygt 50 sidor kvar i boken så läser ut den imorgon.
Sov gott lovers. Yours truly / Maria

Inne- och utelista nr 28


En till bild på mig och söta Arnold.


INNE


- Solbrillor. Inte bara för att jag kan gå ut i solsken utan att mina linser ska framkalla tårar.
Men även för att man kan gå ut helt osminkad och ändå känna sig fräsch. Som idag, jag såg ut som  stryk när jag hämtade tjejerna från fritidsgården. Men tack vare solbrillorna var det ändå  italienare som busvisslade. Dock gillar jag inte när de kommer fram för att prata. Då är det bra med...
- Hörlurar. Det gör inte bara promenader roligare om man samtidigt får lyssna på musik. Nej, man får vara ifred då man låtsas att man inte hör italienarna som ropar efter än. Då framstås man inte dryg, bara frånvarande.
- Bra böcker. Har snart läst ut boken Brida. Kan inte lägga ifrån mig den. Åh vad jag har saknat att läsa en bra bok! Såg att resten av hans böcker bara kostar 39 kronor på adlibris. Ska köpa allihop så att dem kommer till mitt hem i Sverige när jag är där på besök.


UTE


- Galet väder. Här om dagen var det hagelkaos i mellesta Italien, vad jag vet dog fyra personer.
Det är inte ens okej.
- Pengar som bröllopspresent. Ja, på fredag ska jag med Michele's familj på bröllop. Bröllopsparet (Michele's brors flickväns syster som gifter sig) har begärt att man bara ger pengar. Jag tycker att det är oerhört smaklöst. Jag menar visst, det kanske är bättre med en massa pengar istället för presenter man ändå inte har användning för. Men för mig är det ändå just smaklöst. Vem som helst kan ge pengar, men det är svårare att komma på en unik present. Man kommer aldrig minnas några hundralappar. Men den där vackra vasen som står i vardagsrummet, den kommer alltid påminna
om bröllopsdagen som betydde så mycket.
- Pojkvän som bara får tre veckors semester. Det kommer bli en ensam sommar för mig. Hoppas vi har trevliga grannar.

Dagens fråga - shopping

Image and video hosting by TinyPic

Jag är kär i Stradivarius. Billiga kläder som är riktigt snygga, kan inte gå in i den butiken utan att köpa något. I Sverige var favoriten H&M. Vilken är din?


I förra veckan fick ni svara på om ni spelade The Sims och isåfall vilket spel. Så här svarade ni:

Ja, tvåan 18
Ja, trean 9
Nej 9
Sims i mobilen 2
Ja, ettan 1


Nu ska tjejerna snart hämtas från fritidsgården. Det blev molnigt ett tag på dagen men nu är det fint igen så ska bli skönt med en promenad. Får inte glömma att ta med vattenflaskan.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Gammalt intresse får nytt ljus


Det blev ingen promenad. Jag hittade ett klipp på youtube där de gav intressanta tips till just min kamera (Canon 450d) som jag var tvungen att testa. Så gick ut på balkongen för att leka med vitbalans och modeller fick dessa två söta krukor vara hihi.


Det var länge sedan jag engagerade mig i att lära mig nytt om kameran och photoshop. Jag blev trött på alla fotolagar. Men nu är suget tillbaka och jag önskar att mitt Internet inte var så dyrt så att jag kunde leta runt bland hemsidor efter en massa tips. Får bli en annan gång. Men ja, lite får man kika allt hihi.

You think I sound crazy? Maybe. Whatever.

Allting från forever21.com


En färgglad outfit jag gärna skulle bära idag. Tycker det är snyggt när man ligger på gränsen till vad som känns för mycket och vad som är okej. Här går min gräns.


Jag tror att jag ska gå ut för en promenad med kameran när jag är klar med det här inlägget. Känns tråkigt att sitta inomhus när det är så fint väder och jag har sådant fotosug. Om jag tar några fina foton lägger jag självklart upp dem i bloggen senare.
Ha en fin dag lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Helt okej
Dagens planer: Jobba och sen ikväll följa med Michele till verkstaden. Hans backspegel ska fixas.
Dagens kändis:

Hilary Duff riktigt söt i hatt och en avslappnad outfit.

Dagens dröm: Haha det var helt sjukt. Jag och tre vänner bröt oss in i ett hus och ägaren blev jättearg. Så vi var tvugna att gömma oss från honom. Tex åkte jag och en av tjejerna på en rallybil för att komma iväg men den började brinna. Ja, en väldigt skum dröm. Vi såg tex Elin Kling gå på gatan och hon suckade irriterat när hon insåg att vi kände igen henne, haha!
Dagens låt:
Jamelia - Beware of the dog
Dagens förklaring: Nu på lördag åker jag med familjen till deras sommarstuga som ligger tre timmar härifrån. Jag stannar till den första juli då jag behöver vara barnvakt. Pappan arbetar och mamman måste till skolan. Men jag åker hem åtta på kvällen med ett tåg. Michele hämtar upp mig på centralstationen i Milano klockan 23 och vi åker tillsammans till vår gemensamma lägenhet hihi.
Inte riktigt som vi hade planerat, tex ska jag ge Michele alla mina väskor redan på lördag. Men vi slipper i alla fall skjuta på datumet då vi flyttar ihop.
Dagens smink och hår: Osminkad och utsläppt hår
Dagens väder: 25 grader och sooool

You don't mess with the Zohan - recension


Igårkväll såg jag och Michele på filmen You don't mess with the Zohan. Det är skönt att vi båda två har samma humör, för oj vad vi skrattade! Världens sjukaste film och Adam Sandler var helt klockren. Den innehöll kommentarer som "Okay I'm just gonna do your mum again and then we can go" eller liknande. Zohan var terrorist men ville bli frisör. Så han fejkade sin egen död för att kunna uppfylla sin dröm. Grejen är bara den att han är inte riktigt som andra.
Dels för att han verkar ha sex i huvudet hela tiden. Och då helst med klart äldre kvinnor.
Sen är han ovanligt stark och kan göra galna rörelser med benen.
Ja om man vill skratta och inte ta livet så seriöst för en stund, då är filmen perfekt!

Ny bok till min samling


Det har varit lite segt med läsning just nu. Läser för tillfället Underbar och älskad av alla som är skriven av Martina Haag. Men jag tycker helt enkelt att hon är bättre på att skriva krönikor än romaner. Boken är så dåligt uppbyggd och skriven på ett konstigt sätt. Man tror inte på handlingen, man känner verkligen hur det är Martina som sitter och skriver en massa ploj istället för att känna att det är Isabellas liv man följer. Sen känns det också som att hon försöker för mycket, skämten blir extrema istället för roliga.
Så jag lär lägga boken åt sidan och istället läsa den jag köpte igår. Brida som är skriven av den berömda författaren Paulo Coelho. Har inte läst någon av hans böcker ännu så ska bli intressant. Boken är på engelska.

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Jobba och sedan ta det lugnt
Dagens kändis:

Ashley Tisdale tillsammans med pojkvännen Scott. Vilket fint par dem är!

Dagens serie: Gammalt avsnitt av Gossip Girl
Dagens låt: Kate Nash - Foundations
Dagens önskan: Att Alessandra kan hjälpa mig med klänningen till på fredag då jag ska på bröllop. Den är lite trasig på ett ställe som jag inte märkte i butiken. Dock ska det vara väldigt enkelt att fixa.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 27 grader och sol, en del moln

Ut i det fina vädret


Här har ni de outfits jag lagt upp i veckan, vilken är din favorit?


Det blir inte poolen för mig och Michele. Det finns nämligen vita moln på himlen och italienare som är bortskämda med molnfritt går inte dit i sånt här väder haha. Tänk om man får ligga i skuggan någon minut, det vore inte okej.


Så blir att gå runt i Monzacentrum. Äta glass och försöka få ihop ett videoinlägg.
Vi hörs igen imorgon. Ha en fin söndag lovers. Yours truly / Maria

Step up - recension


Step up är en film som alla vet om dans. Den handlar om en rik tjej som vill lyckas inom dansen och en fattig kille som mest försöker överleva dagen. De kanske är helt olika människor från helt olika världar, men dansen för dem samman. När han tillsammans med två vänner bryter sig in på en dansskola mitt i natten så blir han tagen av polisen medan hans vänner hinner sticka iväg. Han blir då tvungen att arbeta 200 timmar som vaktmästare för skolan. Nora (Jenna Dewan) håller på att tillsammans med Andrew träna på ett nummer som de ska visa upp på avslutningen då många talangscouter kommer att finnas på plats. Men Andrew skadar benet och kan inte dansa. Så hon behöver finna en annan
danspartner att träna med men ingen i skolan är tillräckligt bra för det avancerade numret. Taylor (Channing Tatum) ställer upp, till en början nog för att slippa det tråkiga jobbet som vaktmästare, och dem övar tillsammans. Tack vare varandra får dem en större insikt i hur livet kan se ut utanför den bubbla dem lever i...


Jag tycker att Step Up var helt fantastisk. Hade inte så höga förväntningar då jag redan sett andra filmen (fast den var med helt andra skådespelare och annan story).
Den andra filmen gillade jag inte alls men denna var underbar. Grymma danssteg, flera trevliga ögongodis och en mysig handling. Även om man sett liknande förut så ger det än en trevlig good-feeling som man aldrig kan säga nej till.
Se filmen om du inte redan har gjort det!

There's a good kind of pain and insane kind of sane when I'm around you


Godmorgon bloggen! Just nu myser jag i den här tröjan av Michele som jag lånade igårkväll. Det regnade och hade börjat bli lite småkallt så shorts och tröja var lite väl. Nu har det dock börjat bli för varmt för den men jag vill inte ta av den.


Igår blev det inte bad i alla fall. Det var nämligen en utomhusavdelning till ett spa så det kostade 220 kronor per person. Inte riktigt pengar som jag och Michele har råd att lägga på sånt just nu. Plus att det tar en och en halv timme att åka. I Italien är det förbannat dyrt att åka långt, för de har så många vägtullar. I Stockholm klagar vi om man får betala 20 kronor eller vad det är. Igår skulle det ha kostat dit och tillbaka närmare 150 kronor. Tänk om man gjorde den resan varje dag. Fy!


Vi åkte hem istället och tog det lugnt. Betalade första månadshyran till Marku då det står i kontraktet att vi ska göra det i förtid. Så nu känner man sig lite fattig haha. Tur att jag fortfarande jobbar två och en halv vecka för familjen.
Igårkväll såg vi på två filmer. The 40 year old virgin som var både knäpp och rolig.
Efter det Step Up som jag velat se länge. Ni får en recension på den senare.

Lördag vid vattnet


Nu kommer Michele snart så ska vi åka iväg och bada. Det är ett spa som har en stor park där det finns varmvatten, en sjö och liknande. Men om man bara är ute så kostar det mindre, om det ens kostar alls. Jo det måste det göra. Haha har inte så bra koll.
Vi ska i alla fall dit tillsammans med min au pair familj och Nadia, som är här på besök och kanske blir nästa au pair. Hon är trevlig absolut. Pratar skånska vilket jag är förälskad i. Finns ingen sexigare dialekt.
Jag vet inte när jag uppdaterar bloggen igen men ni får ha en underbar lördag!


Skjorta - JC
Shorts (som jag vet att jag överanvänder hehe) - Pull & Bear
Väska, skor - H&M

I still love you more tomorrow

Allting från topshop.com


En alldeles för varm outfit för idag faktiskt. Eller ja, fel färg på toppen. Men söt är den!


Idag ska jag och Michele eventuellt till vår lägenhet för att se vad vi glömt att köpa. Detta om Marku är hemma, då det är så fint väder kan det hända att han är någonstans och solar. I så fall får det bli en annan gång helt enkelt. Men nu närmar sig flytten helt klart. Nästa helg åker jag med familjen till sjön. Jag skulle egentligen bara ha stannat över helgen men Alessandra måste till universitetet och Andrea jobba på onsdagen efter så då behöver jag vara där med barnen. Detta är
första juli då jag och Michele skulle ha flyttat ihop. Det kanske går ändå, om det går något bra tåg på eftermiddagen. (Det ligger tre timmar bort)  Annars åker jag istället på torsdag morgon och vi flyttar in en dag senare. Men vi får se, ska kolla med Alessandra.
Nu ska jag äta lunch. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Midsommarkväll utan midsommarfirande


Michele är lite sen som vanligt på fredagar (hans hår har börjat bli långt så då segar han mer för att få det fint haha) Men jag älskar't! Dock lär han klippa det nästa helg om jag känner min pojkvän rätt.


3m ikväll. Alltid lika trevlig. Fast jag är sjukt sugen på att dricka tio drinkar och dansa hela natten haha. Kanske för att medan jag plattade mitt hår så dansade jag till mina partylåtar. Men, men. En lugn kväll framför mig, lika bra det.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria


Klänning, väska, skor - Stradivarius (ja jag älskar den butiken)
Klocka - Guess
Armband - Gåva & Blasting Accessori

Update; Nu öser regnet verkligen ner! Wiieeee äntligen någon form av midsommarfeeling haha

Duellen - Lindsay vs Mischa


Jag är ledsen sötnosar men jag fick kalla fötter. Blir inget klipp i bloggen där jag sjunger. Kanske en annan gång.


Istället kör vi en ny duell. Glömde att räkna ihop rösterna från sist och hinner inte nu men vet att Lindsay fick nästan alla röster. Den här gången möter hon Mischa som precis som hon själv är väldigt upp och ner när det kommer till stil. Ja Linds är väldigt smal, för smal. Men nu är det stilen vi bedömer. Så vilken föll ni för? Svart/grått à la Lohan eller svart/vitt à la Barton?


Nadia kommer först inatt förresten. Hennes flygplan har blivit ordentligt försenad. Stackaren, och stackars familjen som måste vänta uppe.


Imorse var det molnigt men sedan blev det fint så då drog jag till parken som jag tog
dessa bilder på och solade. Riktigt härligt! Stannade tillräckligt länge för att bli lite röd om kinderna hihi. Nu är molnen tillbaka dock och dem ser mörka ut. Attans, jag som trodde att väderleksrapporterna hade fel om att det skulle bli regn. Jaja, hoppas det är fint till på söndag i alla fall då jag och Michele vill sola och bada.
Nu middag, vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Anna i simsversion


Anna ville se sig själv i simsversion som jag tjatat om att jag tycker att påminner om henne. Nu har hon dock hunnit bli vuxen, hon var ännu mer lik som tonåring.
Men visst syns det att det är Anna som min sim ska föreställa? Hihi I famnen har hon sin yngsta dotter Isabella.
Anna är nu popidol, självklart skulle hon få bli kändis så som hon i verkligheten drömmer om. Grannen som är journalist vill hela tiden intervjua henne haha.


Har förresten gjort en Podcast som jag blev tillräckligt nöjd med för att kunna visa er. Passar på idag också när bloggen har färre besökare då alla firar midsommar.
Det kommer upp lite senare, om jag inte backar ur. Har börjat bli nervös haha. Nu ska jag ut på promenad för att leta blommor!

Never forget who you are

Allting från netaporter.com


En väldigt lyxig outfit idag. Dog lite när jag såg skorna. Jesus. Ge mig! Sen är väskan från Miu Miu en ren dröm.

Tjejerna är nu hos sin mormor och morfar som hjälper dem med sina läxor. Yes, här i Italien går man inte bara i skolan från halv nio till halv fem. Man har även en hel hög med läxor under sommarlovet. Ju mer jag lär mig om skolan här i Italien desto mindre vill jag att mina barn ska växa upp här...


Andrea är ledig idag så han hämtar tjejerna efter lunch. Det betyder att bortsett från städning så är jag fri idag, har bara strykningen kvar. Blir ut för en promenad, träna italienska meningar och spela sims 3 förstås.
Inget midsommarfirande för mig inte. Kanske ska plocka lite blommor på min promenad så jag får lite feeling av den svenska traditionen i alla fall.
Kommer in med fredagsfrågorna efter lunch lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Fredagsglad! (Är det redan fredag?!)
Dagens planer: Jobba, sen träffa Nadia den andra tjejen som familjen tänkt som au pair. Om jag hinner förstås, hon kommer sent och jag ska ut med Michele ikväll. Annars träffar jag henne bara imorgon.
Dagens kändis:
Image and video hosting by TinyPic
Mischa Barton typ toksöt? Älskar den här stilen och vill också ha tillräckligt med självförtroende för att bära hatt.

Dagens serie: Blir eventuellt något avsnitt från vänner säsong 10
Dagens låt: Paramore - Let this go
Dagens önskan: Fint väder på söndag så jag och Michele kan dra till Monzas utomhuspool
Dagens smink och hår: Blågråa ögonskuggor, svart mascara och håret plattat om jag orkar
Dagens väder: 32 grader och molnigt

Let me taste the breath you breathe

Allting från forever21.com


En riktigt somrig outfit som skulle vara perfekt att dra med till stranden.
Jag gillar när man kombinerar många färger utan att det skär sig. Speciellt nu när solen skiner så glatt. Mycket jeansshort i mina önskeoutfits I know. Men det är  så fint!
Sen har jag redan ett ugglehalsband så varför inte örhängen också?


Vet ni vad jag har skaffat? Podcast! Åh så roligt det är. Man spelar in musik som programmet gör om till mp3 låtar. Jag som älskar att sjunga vill inte sluta att använda programmet. Blir jag riktigt nöjd med någon inspelning så kanske jag lägger upp det i bloggen. Vi får se. Kan dock inte sjunga mer idag nu när familjen är hemma. Men imorgon så!

Happy Meal till alla


Idag blev det lunch på McDonlads som sagt. Nam Nam.
Det var riktigt roligt att se för de flesta vuxna köpte Happy Meal. I Italien har dem ingen motsvarighet till "lilla menyn" som jag brukade äta. Så till lunchtid när det är så varmt ute att man tappar aptiten så väljer även vuxna barnmenyn.
Fast jag tryckte i mig en Big Mac. Sån är jag.


Helvete vad varmt det är idag. Jag svettas här på mitt rum. Alessandra sa något om en fläkt och det skulle behövas. Har fönstet öppet lite men det hjälper ingenting då det är vindstilla utanför och blir alltså varmare när man öppnar...
Men, men inte ska man klaga. Jag har börjat bli brun!

Pizza och lång väntan


Igår gick jag ut som sagt på restaurang med Andrea, Carolina och Elenora.
Har en jättesöt bild på flickorna men då familjen inte vill att jag lägger ut dem på Internet så respekterar jag det.
Glömde dock bort kameran tills precis innan vi skulle gå så vi hade redan ätit upp.


En jobbig sak igår dock. Alessandra följe inte med eftersom hon behövde jobba sent på förskolan. Andrea ville överraska henne efteråt genom att hämta upp henne från arbetet. Jag ville hem eftersom jag behövde göra mig iordning inför att träffa Michele. Men visst, om vi bara skulle hämta upp henne var det ju inga problem.
Vi väntade utanför i 30 jävla minuter. Sen när Alessandra kommer säger hon att hon har cykeln så hon tar den och vi kör hem. Alltså åh! Suck. Men, men gullig tanke av Andrea ändå.


Nu ska jag stryka kläder, sedan ska jag och Alessandra hämta tjejerna från fritidsgården för lunch, blir McDonalds hehe. Efteråt ska tjejerna tillbaka så då uppdaterar jag bloggen med bilder från igårkväll.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Jobba och sedan träffa Michele en snabbis ikväll. Jag är så dålig. Tio minuter innan han kom och hämta upp mig igår så ringde han och sa "glöm inte kontraktet till lägenheten, jag måste göra en kopia till Marku" Vad gör jag? Glömmer såklart. Så får ge honom papprerna ikväll istället.
Dagens kändis:

Kate Moss lämnar Topshop's kontor i en väldigt intressant klänning. Jag gillar mönstret!


Dagens spel: Sims 3 ofcouse
Dagens låt:
Lindsay Lohan - Disconnected
Dagens önskan: Att det går ett tåg hem från sjön den första juli på eftermiddagen så att jag och Michele inte behöver vänta tills den andra med att flytta ihop.
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 35 grader och sooool

Onsdagkväll


Här har ni kvällens outfit. Valde att ha linnet ovan kjolen för ovanlighetsskull då den har en så fin spetskant som tyvärr inte syns så bra på bild.


Ut med Michele alltså, vet inte vart vi går men det blir säkert trevligt precis som alltid.

Det var mysigt med restaurangbesök förresten. Pizza sitter sällan fel. Tog lite foton som ni får se imorgon. Nu ska jag läsa lite bloggar innan Michele kommer.
Ha en fin kväll lovers. Yours truly / Maria

Linne - Blasting
Halsband - Pimkie och gåva
Kjol - Gina
Skor - Zara

Svar på frågor del 2


Här kommer svaren på era frågor. Pratar i åtta jävla minuter som sagt haha. Men då blir ni väll glada? Enjoy!


Snart ska jag ut på restaurang med familjen, blir pizza. Kameran dras med som vanligt. Sen ikväll ut med Michele. Måste prata mer med honom om när vi flyttar in för jag kanske måste stanna längre på landet för att passa barnen. Berättar mer om detta när jag vet allting klart.

Kommer förhoppningsvist in med en outfit innan jag drar ut med Michele, beror på när vi kommer hem från restaurangen. Ha en fin onsdag!

I always hide when it's my turn to seek

Image and video hosting by TinyPic
Allting från topshop.com


En somrig outfit, gillar speciellt den söta väskan. Klänningen i denim var riktigt söt också.


Har precis svarat på era frågor i videoupdaten så ni får den när jag hämtat tjejerna från fritidsgården. Blev åtta minuter långt!
Så hoppas ni orkar lyssna på mitt babbel haha. Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags att gå.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Svar på frågor del 1

Image and video hosting by TinyPic

Oj vad det behövdes en frågestund, ni hade massor av frågor att ställa. Har delat upp så jag svarar hälften här och kommer sedan in med en videoupdate senare med resten.


1. Kan du inte berätta mera om ditt liv i Italien, vad du gör där och hur du hamnade där?
Just nu är jag au pair så på vardagar dammsuger jag au pair familjens lägenhet (där jag förstås också bor).
Jag tömmer även diskmaskin, hänger upp tvätt och stryker kläder. I början var detta jobbigt men när man kommer in i rutinen så är det lugnt. Halv fem hämtar jag tjejerna från skolan och umgås med dem tills föräldrarna kommer hem. Onsdagkvällar brukar jag gå ut med Michele. På helger umgås jag mest med honom. Vi går i parken, solar, shoppar eller stannar hemma och ser på en film. På kvällen går vi antingen ut eller stannar hemma, beror på väder och hur vi känner oss.
Om två veckor förändras mitt liv totalt igen då jag flyttar ihop med Michele. Han jobbar långa dagar så får se hur jag kan underhålla mig själv. I augusti flyttar min hund Theo hit så dår får jag sällskap och i oktober börjar jag skolan.


2. Vad är det bästa med Italien och vad saknar du I Sverige?
Det bästa är värmen och att det finns så mycket mer att göra. Man går ut oftare, och tack vare Michele fastnar jag aldrig i några tråkiga rutiner (bortsett från jobbet då) För han ser alltid till så att vi hittar på en massa nya roliga saker. Jag saknar mest mina vänner och familj från Sverige, och svensk mat. Samt teven! Det går bara skit här i Italien och om det är någon bra serie så är den dubbad.

3. Hur har processen varit med att komma in på universietet i Milano, hur fungerar det, är det svårt?
Jo det är ganska komplicerat, är inte klar än men en tjej som jobbar på IED hjälper mig. Tex måste jag
översätta mina betyg till engelska, en läsare gav mig hjälp med en sida där man kan ordna det så får ta
tag i det. Vill göra det hemma hos Michele då mitt Internet är så dyrt. Så får bli i helgen.

4. Vad är det som skiljer mest mellan Italien och Sverige?
Ja värmen får jag svara igen. Och att man bor hemma så länge. Många tycker att det är konstigt att jag och Michele flyttar ihop. Trots att vi varit tillsammans i ett år och är 20 respektive 25 år. Här skaffar alla fina bilar istället för lägenheter. Sen måste man ha leg med sig vart man än går. Polisen kan stoppa än och har man inte leg med sig så får man följa med till polisstationen tills någon kommer med ditt leg. Sjukt! (Hände Michele's bror när han var liten) Med tanke på kriminalliteten här i Italien så känns det som att polisen borde ha bättre saker för sig än att arrestera små pojkar.


5. Har Michael nånsin tyckt att det är jobbigt att du bloggar?
Nej absolut inte. Men däremot ska det bli intressant att se när vi bor ihop och han inser hur mycket tid jag lägger ner på datorn haha. Men han jobbar så länge så kan se till att blogga under den tiden och sen när han kommer hem så får han min fulla uppmärksamhet.


6. Hur tycker du att din utveckling har vart sedan du startade din blogg?
Personligt eller bloggmässigt? Tycker själv min blogg blir bättre och bättre hela tiden höhö. I början var den bara inriktad på mode men har blivit mer personlig allt eftersom. Tycker det gör en blogg mer intressant för då härmar man ingen annan. Det är ju bara jag som lever mitt liv.
Personligt har jag blivit äldre förstås. Var 17 när jag började blogga och blir 21 i år. Så naturligt förändras man. Jag känner att jag har mer tålamod över mycket och har blivit ännu bättre på att hålla koll på min ekonomi. Tråkigt men sant ;)


7. Hej jag läser italienska och jag har ganska lätt för det förutom att prata, jag undrar hur gör du för att våga prata med tanke på att du omringas av männiksor som kan språket?
I början pratade jag bara i onyktert tillstånd haha, då vågar man! Så är det mycket nu med. Men jag har börjat prata mer med Michele det irriterande är bara att han alltid svarar på engelska (som ni säkert märkt i våra videobloggar också) Jag säger till honom att sluta med det för annars glömmer jag bort och går tillbaka till engelskan. Det är jobbigt att behöva påminna honom hela tiden, han är ju ändå en av dem som tjatar mest om att jag måste lära mig det förbaskade språket. (Folk har inget tålamod. De förväntar sig att jag ska prata flytande efter nio månader. Hej, italienska är svårt.)


8. Hur visste du att Michele var den rätta?
Det insåg jag klart senare än honom. När vi snart skulle ha sex månader ihop så vågade jag inte planera något för framtiden, ifall att det skulle ta slut. Han sa alltid "Maria, jag vet att du och jag kommer fira ett år tillsammans" Som vanligt har han alltid rätt.
Nu är jag säker på att han är den rätta och har inga problem med att planera låååångt framöver. Men samtidigt måste man arbeta mycket på en relation om man vill att den ska hålla. Det kan inte vara solsken varje dag, relationer är berg- och dalbanor. Men när det är rätt så är det bra större delen av tiden. Och när det är bra så är det helt fantastiskt.


9. Vilken drink är din favorit, och varför?
Cosmopolitan, för den är varken för söt eller för sur. Och så är martiniglas så fina!


10. Om man nyligen fyllt 18, vad borde man beställa när man är ute? (snälla svara som ett inlägg) Älskar din blogg! :)
Jag svarar det som en fråga då alla säkert skulle vilja att jag svarade deras frågor som ett eget inlägg annars haha.
Tack för berömmet! Blir jätteglad.
Svårt, i Sverige är det tex så dyrt med drinkar. Där drack jag alltid Cider. Här kostar allt ungefär lika mycket. Mojitos är gott men de kan vara super på ett ställe och smaka bröd på ett annat. Så jag svarar nog Cosmopolitan här med.


11. Vilken låt ger dig rysningar? ;)
Lene Marlin - A place nearby. Man blir så berörd, tror jag grät de tre första gångerna jag hörde den.


12. Hade du flyttat till en lägenhet i Italien och börjat plugga även om du inte träffat Michele?
Antagligen inte eftersom jag inte vågat flytta i första taget om det inte var för honom.

13. Vad vill du jobba som i framtiden, och är du i Italien då?
Inom mode, gärna som fashionbuyer eller modejournalist. Ja det blir antagligen i Italien. Finns klart fler modejobb här än i Sverige.

14. Kan du inte berätta lite om hur det är att vara Au Pair för jag är så himla sugen på att vara Au Pair i ett år efter gymnasiet. :D
Läs första frågan om du vill veta en typisk dag. I allmänhet är det riktigt roligt att vara au pair, gäller bara att hitta rätt familj. Det tråkiga för mig är att då jag hade sånna problem med att hitta en familj så koncentrerade jag bara på det. När jag väl hittat en flyttade jag nästan direkt. Dock önskar jag nu att jag tagit mig tid och letat efter au pair sidor på Internet. Det finns flera samlingsplatser för au pairer där man kan prata med andra och utbyta erfarenheter. Dem brukar även bestämma träffar och ordna ihop roliga aktiviteter som att åka iväg tillsammans över helgen och liknande. Någon sådan upplevelse fick aldrig jag.


15. Hur fick du tag på en familj i italien, när du åkte ner som barnflicka? Själv eller via en förmedling?
Det var en vän till Michele som hjälpte mig med min första familj. Men det fungerade inte alls så då hittade jag den nuvarande genom en gratis förmedling på Internet (au pair world)


16. Vad kostar det att studera i italien, den linjen du har valt att läsa? (superfin blogg!)
Det beror på vilken skola. Om jag går tre år kommer det sammanlagt kosta mig 240 000 kronor. Så måste ta högkostnadslön. Det kan även kosta en del bara att söka skolan, pratar med hon som jobbar på IED om det just nu. Om man betalar vill man ju vara säker på att man kommer in. Men det verkar det som att jag också är om jag söker innan september.


17. Varför började du blogga?
Läste om bloggning i en intervju i Veckorevyn i början på 2006. Skaffade då en personlig blogg miaballerina.blogspot.com) men då intesset för mode växte så skapade jag denna i november samma år.


18. vad tkr du om min blogg ( http://bellyy.blogg.se ) ?
Har inte så bra koll på den tyvärr, dock besökt den några gånger, och fin design! Och varsågod för lite reklam haha.


19. Tror du att du i framtiden kommer bo i Italien eller att du/ni flyttar hem till Sverige igen om några år?
Man vet aldrig vad man vill i framtiden, men just nu är det Italien som gäller.


20. Fick du det att funka i The sims 3, familjproblemet?
Ja en läsare skrev en jättebra förklaring! Man måste gå in i andra spelet för att sedan välja "ändra stad" och göra en kopia där för att kunna spela med två i samma. Det är lite krångligt men det är bara för att alla ska kunna åldras samtidigt (och om tex både jag och Michele spelar så vill inte jag att om han sitter i två timmar så har mina karaktärer gått och blivit äldre)


Hoppas ni orkade läsa, men ja det var ju ni som ställde frågorna. Resten kommer som sagt i ett videoinlägg senare!

Dagens...

Har inte kunnat komma in på bloggen först nu, därför jag uppdaterar så sent.


Dagens humör: Pigg och glad. Vaknade redan klockan nio så har spelat sims en timme haha
Dagens planer: Jobba, få in tio meningar på italienska och träffa Michele ikväll
Dagens kändis:
Image and video hosting by TinyPic
Mary-Kate Olsen toksöt mellan inspelningarna av filmen Beastly. Okej är väll inget fan av den långa svarta kjolen. Men randigt är snyggt. Grått är snyggt. och Sjalen är snygg, och ja MK med!

Dagens nedräkning: Precis två veckor tills jag och Michele flyttar ihop
Dagens låt: Tiziano Ferro - Boom Boom
Dagens önskan: Att de tråkiga molnen försvinner under dagen
Dagens smink och hår: Guldaktiga ögonskuggor, mascara och håret utsläppt självlockigt
Dagens väder: 30 grader och molnigt

Frågestund


Jag har fått så mycket liknande frågor den senaste tiden att jag tänkte sammanställa alla i samma inlägg. Men först undrar jag om det finns något mer ni undrar över?
Sedan får vi se om jag svarar i ett inlägg eller videoblogg. Fråga på allt ni vill veta!
Om italien, framtiden, saknad eller kanske pojkvännen. Vad det nu är ni undrar över.

Veckans blogg - Stina-Lee


Jag vågade inte kopiera headern eftersom det står copyright till vänster. Vill inte väcka sura miner.


Jag började läsa
Stinas blogg redan 2006 när jag skaffade min egna. Den blev snabbt min favorit och var det enda till förra året. Men när hon började skriva mindre om sitt privatliv blev den ointressant och jag tog bort henne från bloglovin.
Men nu när hon berättat att hon är gravid fick den plötsligt ett lyft. Nu är det roligt att följa hennes vardag igen med de vackra gravidbilderna. Att hon lyckat hålla graviditeten hemlig för sina läsare i sex månader är inte illa det heller. Även om det tydligen har gått rykten. Så nu är hon tillbaka på bloglovin och är veckans blogg!


Är helt slut nu, drog till fritidsgården halv fem men tjejerna ville busa med sina vänner så vi kom inte hem förrän vid tjugo över sex. Nästan två timmar alltså. Jag satt mest och lyssnade på musik och såg barn spela basket. En trevlig eftermiddag helt klart.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Dagens fråga - nöjen


Här får ni en liten bild från min nuvarande simsfamilj. Clark står i trädgården som han älskar. Lite kaotiskt med alla äppelträd och tomater men han gillar det. Anna kommer precis ut från duschen, hon är gravid med sitt andra barn. (Cornelia heter den första hihi)
Som ni ser mår Clark väldigt bra trots att han är en riktigt gnällspik, tjurar över allt.
Precis innan jag stängde ner så slutade diskmaskin och handfat att fungera. Som tur är så är Clark grym på att laga maskiner så han får ta tag i det när jag börjar spela igen.
Så insatt är jag i mitt spel haha. Spelar ni sims? Och isåfall ettan, tvåan eller trean?


Sist fick ni svara på vilken nöjespark ni gillade bäst, Liseberg var helt klart populäst.
Nu ska jag hämta tjejerna från fritidsgåren. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Nobody wants to be lonely


Dessa mysiga men något smutsiga tofflor går jag runt med varje dag här i lägenheten. Borde sluta då det är alldeles för varmt för dem haha. Men tycker inte om att gå barfota.
Dock ska dem av nu. För soooolen kallar på mig och mina nakna ben.
Så vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

It's winter in june when I'm without you

Allting från netaporter.com


En söt outfit som inte skulle sitta helt fel idag. Dock är den nog för varm faktiskt. Här i Italien går det inte att bära annat än t-shirts och korta shorts eller kjolar för att inte bli för varm. Men jag klagar inte!


När jag är klar med det här inlägget tänkte jag spela Sims 3. Igår blev det bara någon halvtimme då jag på kvällen blev sugen på att se vänner, fyra avsnitt från säsong 10.
Men idag är jag på sims humör igen. Solen skiner ute så ska försöka hinna med en promenad också.
Vi hörs igen efter lunch lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Positivt
Dagens planer: Jobba och spela sims 3
Dagens kändis:

Ashley Olsen otippat i färgglatt, så snyggt!

Dagens nedräkning: 15 dagar tills jag flyttar ihop med Michele
Dagens låt:
Paramore - Pressure
Dagens önskan: Att det blir lätt att hämta tjejerna från fritidsgården
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 33 grader och sooool

Shopping och present från Michele


Här har ni det jag köpte idag från Melablu som butiken heter. Ett enkelt vitt linne med söt spetskant och är perfekt nu i sommaren. Sen ännu ett armband, dem kan man inte få för många av.


Halsbandet som Michele gav till mig i ettårspresent. Han är så fin alltså. När jag flyttade hit till Italien så gav han mig rosen som aldrig dör (tack vare sanden som den står i) och sa att han hoppades att den stod för vår kärlek.
Nu gav han mig ett hjärthalsband med orden "så att du alltid vet att du har mitt hjärta med dig"
Aww han är så romantisk alltså. Min Michele. Min kärlek. Mitt liv.

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Jobba och dra på lunchen och shoppa med Michele. Nej, jag vet måste spara mina pengar men en butik har utförsäljning då de stänger ner så de har massa rabatter!
Dagens kändis:

En riktigt snygg Hayden Panettiere i lång kavaj och sommarklänning

Dagens serie: Vänner säsong 10
Dagens låt: Lifehouse - Everything
Dagens önskan: Att jag hittar något fint i butiken då jag verkligen är trött på min garderob
Dagens smink och hår: Mascara (eventuellt då mina ögon är helt svullna sedan igår. Tror det var vattnet som jag var överkänslig mot) och håret utsläppt
Dagens väder: 33 grader och molnigt, håller på att lätta upp

En helt fantastisk dag

Hej raringar!
Tänke bara berätta att vi kommit hem från vår spa-dag nu och det har varit helt fantastiskt. Kunde dock inte ta några bilder tråkigt nog. Men det var otroligt vackert och man kunde sitta under ett vattenfall (kändes som att någon masserade ens rygg och axlar), ta sol på deras stora baksida där jag låg i en hängmatta och de hade tre pooler (jag har fått färg! Inte lika mycket som Michele dock... tråkigt)
De hade en speciell bänk inomhus som man satt på och det regnade vatten över än. Bänken var stenhård men satan vad skont det var att ligga där!
Sen relaxingroom med vattensängar och ett annat där det brann en eld i mitten och man fick ligga på stora kuddar. Alltså åh vi måste verkligen tillbaka dit! Hela min kropp är mjuk och fin nu. Känner mig lugn, harmonisk... och trött! Haha
Man blir riktigt seg av en dag med avkoppling men det är en riktigt skön känsla.
Nu ska vi snart äta middag, är tokhungrig. Man fick äta en massa frukter, yoghurt och kakor som ingick i priset. Men nu vill man allt ha riktig mat. Vi stannar hemma ikväll, orkar inget annat. Ligga och se på någon film låter perfekt.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Det enda midsommarfirande jag får är att se på en skylt


Hihi gissa om jag blev glad när jag såg den här skylten utanför Ikea. Dem kan man alltid lita på att ska ge än Sverige-feeling. Dock var jag klantig igår. Michele ber mig ta fram listan och jag ser genast generad ut. "Det blir lite svårt då den är hemma i skrivbordslådan" Nog blev han lite irriterad allt men det släppte fort som alltid. Han har väldigt bra tålamod när det kommer till mig alltså haha. Men det gick bra ändå för vi hade ändå bestämt att åka till Ikea två gånger, nästa gång precis innan vi flyttar ihop. Så igår köpte vi det vi kom ihåg och så tar vi resten nästa gång. Satan vad mycket vi fick köpt! Nästan allting. Gick på bara 680 kronor så vi var väldigt duktiga på att hitta det billigaste men ändå sånt som vi tyckte var fint. Skönt också att vi har samma smak i det mesta. Det var bara en pastaskål som jag ville ha som han inte gillade, men så hittade vi en ännu finare till samma pris så löstes det.

Dock var det en jobbig sak. När vi stod och valde vinglas så fick jag plötsligt panikkänslor. Jag insåg hur vuxna vi faktiskt är och det var första gången som detta skrämde mig och inte gjorde mig glad. Jag menar där stod jag och valde mellan vinglas och kaffekoppar. Ingen mamma som kommer med goda råd och ingen pappa som drar fram plånboken när det är dags att betala. Nej, nu har man allt hoppat från klippan.
Men när jag kom över de jobbiga känslorna så blev jag jätteglad igen. Nu är jag ännu ett steg närmare att bo med den jag älskar allra mest.


Igår var det jättegott med sushi och vi gick sedan ut för ett glas på 3m. Har tagit en hel del bilder men det får ni nog först imorgon för nu blir det spa hela dagen med Michele. Får ta med solskyddsfaktorn för det är fint väder och dem har en utomhusavdelning.
Ha en jättefin söndag lovers. Yours truly / Maria

Lördag med Ikea och sushi


Nu ska jag iväg till Ikea med Michele för att hitta möbler till vår lägenhet. Hade hellre följt med familjen och Janina som har dragit till sjön. Attans! Jag som behöver bli brun. Fast gå runt på Ikea är riktigt mysigt det med. Imorgon ska jag och Michele på spa och de har en utomhusavdelning så där tänker jag bli brun allt!

Ikväll ska jag och Michele ut med Jenny för sushi. Stackarn igår, vi träffa henne precis innan vi skulle hem (hon hade varit ute med mamman som hon var au pair hos) Några killar hade dragit ner en bilruta när de gick på vägen och kastat ägg på henne! Så sjukt. Hon var helt röd på magen och kläderna nerkletade. Något sur kan man lugnt säga.
Nej nu kommer Michele snart. Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Topp - Urban store
Armband - Donnapiù
Klocka - Tritoni
Shorts - H&M
Skor - Bata

Bilder från gårdagen


Åh vad glad jag blev när jag såg att ni nu är 300 personer som följer min blogg!
Mina fina som man får älska lite mer än alla andra hihi. Om du också vill prenumerera på min blogg så är det bara att klicka på bilden!


Här har ni världens raraste Janina som jag just nu sitter och berättar om allt som innebär att vara au pair. Hur dagarna ser ut och vad man kan tänka på. Vet att flera av er vill ha ett inlägg om detta och det kooooommer! Någon gång.
Jag bytte aldrig kläder igår som jag skrev att jag skulle, var för lat.

Äntligen godis igen


Janina kom med godis! Lycka haha. Evigheter sedan jag fick sist.


Jag vaknade och kom ihåg att jag hade skrivit i bloggen innan jag gick och la mig, haha mindes inte vad jag hade skrivit.
Men det var ju inte så farligt. Blev visst lite övertaggad igår. Janina var toksöt, skrattade åt allting. Ni ska få foton från kvällen lite senare.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Hej alla glada och nyktra

Tänkte bara säga att jag har haft en fantastik kväll med Michele och Janina.
Är så glad astt hon är nästa au pair för vi kommer ha så sjuuuuuuk roligt ihop!
Har inte skrattat så här mkt på evigheter.
Nu ska jag sova ruset av mig. Natti lovers! Ni är allt. Puss puss

Fredagskväll med Janina och Michele


Här har ni dagens outfit, dock tror jag att jag ska byta om efter duschen men det hinner jag inte ta bild på. (Kommer dock tas bilder ikväll)
Jag frågade Andrea och Alessandra om det var okej om jag frågade Janina om hon ville följa med ut (då hade hon redan sagt att hon ville det men visste inte hur hon skulle fråga) Dem tyckte att det var en jättebra idé som jag visste att dem skulle göra. De vill ju bara att hon ska trivas här.

Vi har haft en riktigt rolig dag. Massa lek så är helt slut, en dusch behövs verkligen. Janina är i den just nu därför som jag passar på att skriva.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Blus, halsband - Stradivarius
Jeansshorts - Pull & Bear
Skärp - Blasting accessori
Skor - H&M

Videoblogg om nästa au pair tjej


Kommer här snabbt med en videoblogg jag gjorde tidigare idag. Enjoy!

Janina ska förhoppningsvist ut ikväll i alla fall, hoppas hoppas eftersom vi båda två kommer vara åt olika håll både lördag och söndag.

Några av mina smycken


Kommer här snabbt med ett till inlägg trots att det inte var länge sedan jag la upp fredagsfrågorna. Men vill inte blogga för mycket när Janina och familjen är här. (Vill ju komma in med både videoblogg och outfit ikväll)


Hur som helst. Här är en liten bit av gårdagens outfit. Tänkte att ni skulle få en bättre bild på de smycken jag brukar använda då de sällan syns så bra i outfitsbilderna.
Som sagt älskar jag att bära många på en gång, Tycker att det ger mer liv till enkla outfits. På så sätt kan man bära jeans och t-shirt utan att det blir tråkigt.
Blomringen är från Pimkie och den andra från Efva Attling.
Armbanden är från H&M, Donnapiù och Glitter.

Finbesök

Allting från forever21.com


Blev smått kär i klänningen, skulle känna mig sjukt flickig om jag trippa runt i den vilket är mysigt på sommaren.


Nu har jag fått i mig frukost, tömt diskmaskinen och även lagt tvätten i en hög redo för att strykas. Så när jag är klar med det här inlägget ska det strykas, skönt att det bara är lite kläder så är nog klar på en kvart. Efter det ska jag göra mig iordning. (Sitter just nu i röda shorts, och en t-shirt med bambi på som jag sover i haha. Julklappar av mamma)
Vet inte när Janina kommer men tror det är mitt på dagen. Alessandra ska hämta henne från Milano. Jag ska försöka hinna dammsuga lägenheten innan det, tycker inte om att göra det framför en massa människor. Man känner sig så iakttagen.
Vi hörs lite senare lovers. Då får ni fredagsfrågorna om Michele svarat på frågorna. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Fredagsglad!
Dagens planer: Jobba och umgås med tjejerna jag är au pair till, och Janina förstås.
Tjejen som troligtvist är deras nästa au pair som kommer och hälsar på från idag till på söndag. Sen ikväll ut med Michele, troligtvist till 3m. Ja Janina får förstås hänga med om hon vill.
Dagens kändis:

Vad jag älskar Lauren Conrad's enkla stil! Att bära skärpet på ett traditionellt sätt, ray ban på det och man är skitsnygg.

Gårdagens roligaste: Satt och kikade på en massa Magnus Betnér klipp på youtube. Åh vad den killen är underbar!
Dagens låt: Paramore - Misery Business
Dagens önskan: Att Janina är lika trevlig i verkligheten som över mailen, men det är  jag säker på att hon är.
Dagens smink och hår: Blågråa ögonskuggor, svart mascara och håret i en knut just nu, kanske plattar det till ikväll
Dagens väder: 32 grader och soooool

Duellen - Rachel vs Lindsay


Tänkte att det var dags för en ny duell då det var ett tag sedan sist, nästan en månad.
Rachel vann stort över Shanea, med 14 röster mot 1. Den här gången möter hon Lindsay. En tös som ena dagen kan klä sig jättesnyggt för att i nästa få än att undra vad tusan som gick fel. Vem är din favorit? Bilson i söt klänning eller Lohan i läcker kavaj?


Jag satt och tänkte på en sak angående sims 3 (vet jag tjatar, men är man nörd så är man)
Alla åldras samtidigt nu, vilket får folk i andra familjer att bli äldre för att sedan dö. Anna var precis och hälsade på sin familj efter ett bra tag och märkte att sin bror Edward nu går på gymnasiet. Han var bara en liten bebis när hon flyttade ut.
Det fick mig att undra om Sims staden kommer vara helt utdöd när jag spelat ett tag?
Eller om andra karaktärer får bebisar och liknande undertiden jag spelar med min. Ja det lär jag väll märka och se... Om det är så måste jag verkligen lära mig hur man får in fler än en familj i samma spel.
Nu ska jag dock sova. Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Veckans blogg - Ems Edge


Jag har inte läst hennes blogg länge alls, men fastnade direkt. Hon har inte bara en riktigt snygg stil utan tar även fantasifulla, modellaktiga outfitsbilder.
Den kan till första intryck verka som vilken modeblogg som helst men hon har en charm som gör henne unik. Om det inte vore nog så jobbar hon för Elin Kling. Besök, besök!


Jag är så sur på min skitdator. Vet inte vad den har fått för skit men den säger att det kanske inte är ett äkta exemplar av Microsoft. Jag menar what?!
Till en början har jag inte brytt mig, för det enda som hänt är att den tar bort min skrivbordsbakgrund ibland och så kommer det upp en skylt där jag måste aktivera nytt Microsoft och det är jättedyrt. Så jag har struntat i detta och tänkt att jag ska formatera om när jag kommer till Sverige och har folk som kan hjälpa mig.
Men nu har jag fått nog. För nu kan jag inte använda Word längre vilket betyder att jag inte kan skriva på min roman. Den säger att den måste aktiveras igen. Jag hade Office skivan så jag tog bort programmet från datorn och installerade det på nytt. Men den säger fortfarande att jag måste aktivera genom internet som förstås är pissdyrt och något jävla lurendrejeri. Så kan inte skriva på datorn igen (får skriva för hand) tills i augusti. Surt!

När djuren är fria


Jag kom på att jag inte har visat den här bilden från när jag och Michele var på zoo.
Vi var inne på en avdelning där alla djuren var fria bland oss människor. Det fanns mest stora fåglar men även krokodiler (nere vid vattnet och vi gick på en gångbro)
Det var ett litet hål till staketet som ni ser och plötsligt tittar den här lilla varelsen upp precis vid mina fötter. Bilden är suddig för att jag blev så sjukt förvånad och snabbt försökte ta en bild haha. Tror att både han och jag blev lika rädda...

Finlandresan ska bokas

Allting från topshop.com


En avslappnad och fin outfit. Tycker att det är riktigt snyggt med en klar färg som bryter av resten. Ja då gärna på skorna.


Nu ska resan till Finland bokas, jag och Michele har inte kunnat göra det tidigare då vi inte visste om han kunde få semester en dag tidigare. (Vi ville åka den 31a juli för det går inga flyg den första och om vi åker den andra är det både dyrare och så får vi bara några få dagar i Finland)
Men han fick semester från den 31a så då åker vi! Vi har redan bokat hemresan då vi tar med Theo så vore ju lite illa om man inte fick något flyg dit haha. (Vi åker med båt från Finland till Sverige och åker sedan hem med flyg från Arlanda efter att ha varit där i 9 dagar)

Dagens...

Dagens humör: Positivt!
Dagens planer: Är hemma hela dagen med tjejerna så blir att umgås med dem
Dagens kändis:

Hilary Duff snygg i randigt. Föll även för hennes guldiga nitarmband!

Dagens knäppaste: Jag drömde att jag behövde göra allt i mitt liv som man gör i sims. Alltså för att äta var jag tvungen att klicka på kylskåpet och välja "ät rester - tårtbit" eller liknande haha! Spelat lite för mycket?
Dagens låt: Paramore - My heart
Dagens önskan: Fint väder till helgen (det ser lovande ut)
Dagens smink och hår: Osminad och håret i en knut
Dagens väder: 32 grader och sol, lite moln

Onsdagkväll


Har precis avnjutit en fantastisk middag tillsammans med au pair familjen och Alessandras föräldrar. Det roliga var när jag hälsade på hennes pappa och han började ställa frågor på italienska och jag svarade rent automatiskt. Min au pair familj har aldrig hört mig prata italienska (då de vill att jag pratar engelska med barnen... okej fuskar ibland med Carolina hehe) Så de blev väldigt imponerade hihi.

Nu kommer Michele snart, ska läsa lite bloggar tills dess.
Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Topp - MC
Kjol - H&M
Halsband - Pimkie
Armband - Donnapiù, glitter och gåva
Ringar - Pimkie och Efva Attling
Klocka - Guess
Pumps - Maria Lucci

En seg Maria pratar om... kvällen?


En videoupdate där jag är ovanligt trög haha. Minns inte vad jag pratade om, så kika efter om ni är nyfika. Enjoy!


Nu borde familjen komma hem snart så det blir någon middag. Har börjat bli lite småhungrig. Ska byta om till kvällens outfit också, har inte bestämt mig för vad ännu men gissar på något vardagligt. Sminket ska bättras och håret ut från sin vanliga knut. Som Michele försig älskar men jag känner för utsläppt ikväll. Som ni ser i videoupdaten har jag ju fint smålockigt efter duschen.
Kommer in med en outfit innan jag drar lovers. Yours truly / Maria

Dagens fråga - platser


Jag gillade Gröna Lund för att det låg behagligt nära när jag bodde i Stockholm.
Men Liseberg är ändå bättre. Mysigare, större och bättre attraktioner! Vilken är din favorit?


Sist fick ni svara på vilken Marabouchoklad ni gillade bäst. Intressanta svar helt klart!
Så här röstade ni:
Marabou Mjölkchoklad 10
Marabou Schweizernöt 10
Marabou Daim 10
Marabou Apelsinkrokant 9
Marabou Digestive 9
Marabou Mint 5
Marabou Amigo 4
Marabou Sommar 3
Marabou Non-stop 3
Marabou frukt och mandel 3
Marabou dukat 1
Marabou mörk choklad 1
Marabou kokos 1
Gillar inte Marabou 1


Nu ska jag spela sims 3 tills tjejerna kommer (kan de tio meningarna på italienska nu så har varit duktig)
Kommer in med en videoupdate senare! Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Nästa au pair


Två till bilder från när jag var i parken här om dagen med tjejerna. På fredag kommer Janina hit, en tjej från Sverige som troligtvist blir familjens nästa au pair. Vi har haft mailkontakt länge nu och hon verkar riktigt trevlig så det ska bli roligt att få träffa henne. Dock har jag mycket uppbokat den här helgen. Jag och Michele ska till Ikea på lördag för att köpa möbler som saknas till lägenheten. Sedan på måndag är det ett år sedan vi blev tillsammans så vi har bestämt att på söndag fira det med att gå på spa.
Jag fick det i kombinerad födelsedag/julklapp av au pair familjen så det är dags att dra dit. Hoppas det är fint väder för då finns det utomhuspool (därför som vi väntade med detta till sommaren)
Så en toppenhelg framför mig alltså!

Fjärilar skrämmer mig


Allting från netaporter.com


En söt outfit jag gärna hade burit idag. Blev kär i väskan från Burberry. Älskar mönstret men speciellt färgerna.


Haha ni ska se hur larvig jag är. Jag tycker att fjärilar är den vackraste insekten.
Utomhus är det mysigt att se på dem och även fota. Men inomhus... de blir ju som monster i sin panik att få komma ut!Det kom in en på mitt rum och jag var livrädd för att gå in. Vill inte döda, det känns fel.
Så jag gick och tog hand om tvätten och hade både dörr och fönster öppna så att den kunde flyga ut. Nu har jag kommit tillbaka och ser den ingenstans. Men jag sitter så att jag kan resa på mig snabbt om den dyker upp haha.

Dagens...

Dagens humör: Pigg och glad, vaknade före alarmet
Dagens planer: Jobba, Spela sims 3, träna på italienska meningar och ikväll träffa älskling
Dagens kändis:

Ni vet nog vid det här laget att jag inte gillar Lindsay Lohan och hennes stil, men det här var snyggt!

Dagens nedräkning: 21 dagar tills jag flyttar ihop med Michele
Dagens låt:
Robert Pattinson - Never think
Dagens önskan: Att jag lär mig meningarna på italienska snabbt. Såg att det den här veckan var flera nya ord jag inte kunde tidigare.
Dagens smink och hår: Gråblåa ögonskuggor, mascara och håret utsläppt med spännen
Dagens väder: 28 grader och moln, men håller på att lätta upp

Jag gjorde visst bort mig (igen)


Er favorit från förra veckan, ganska överlägset också. Vilken blir veckans favorit?


Bild 1?


Bild 2?


Bild 3?


Haha jag gjorde visst lite bort mig igår. Michele och hans vänner använder ett uttryck på italienska väldigt mycket som jag också har tagit till mig. Det heter "minkia" (är osäker på stavning) och jag visste inte vad det betydde. Men jag gissade att det var typ en mer vardaglig beteckning av ordet "wow" då det ofta används när man blir imponerad av något. Tillexempel när jag säger något som "det är nu bara 22 dagar tills vi flyttar ihop Mickie-Pickie" så svarar han "minkia"
Så jag sa detta framför tjejerna igår, och de kollade konstigt på mig och verkade inte förstå vad jag menade. Så jag frågade Michele när vi sågs en snabbis efter hans arbete. Och han skrattade och sa "Men Maria neeeej det kan du inte säga framför dem!! Det är slang för kuk!" Haha! Ja tänka sig vilken tur det var att tjejerna inte förstod.
Nu sova! Vi hörs igen imorgon lovers. Yours truly / Maria

Matthew Williamson


Bild från style.com


Höstmode från Matthew Williamson. Klänningen skulle jag dock kunna bära redan i sommar. Stövlar lägger jag på hyllan till i höst, zebramönster är dock riktigt läckert.


Skrev ju igår att jag har problem med att ha fler än en familj aktiv i Sims 3. Har ännu inte kommit på hur man fixar det, för det ska gå. Men vet ni varför dem har ändrat? För att alla ska åldras samtidigt. (Och om tex två personer spelar så behöver inte mina simmar åldras när Michele spelar eller tvärtom) Märkte tex nu när Anna gick hem till sin mamma och hälsade på att hennes son gått från litet spädbarn till pojke. I tvåan åldrades ju inte andra när man flyttade ut. Så det är lite tufft!
Nu tillbaka till spelet. Vi hörs ikväll lovers. Yours truly / Maria

Människor med mörka sinnen


Så här roligt var det att sitta i Michele's bil i söndags! Hehe
Har precis lämnat tjejerna hos sin moster. Som för övrigt är världens raraste människa. Pratar dock ingen engelska, men är alltid roligt att träna italienskan. Det är enklare med någon som inte kan engelska faktiskt. För dem blir glada över att kunna prata med mig och tänker då inte på om jag säger något fel. Eller ja, kommenterar det inte i alla fall. De som kan engelska rättar mig, och det är förstås bra men jobbigt hela tiden.


Måste också kommentera någonting angående tjejen som skulle fylla 16 år som dog utanför Stockholm natten till i söndags. Men jag har svårt för att finna ord. Hur sjuka människor finns det egentligen? Kan svartsjuka verkligen göra en till synes helt vanlig människa så galen att den ber sin pojkvän att avsluta livet på någon annan?
Både pojkvännen och flickvännen har förstört sina liv för alltid. Hur kan man komma över att ha gjort något sånt här? Hur kan man någonsin se sina vänner och föräldrar i ansiktet efteråt?
Och tjejen som aldrig får se dagsljuset igen. Hon som knappt ens hade börjat leva sitt liv, som mest såg framemot att få gå på sin skolbal.
Nej jag förstår det inte. Och i lilla Sverige också. Ofta går jag och tänker på den höga kriminaliteten här i Italien, och så händer det i lugna Sverige.
Det gör mig riktigt ledsen att veta vilka hemska människor det faktiskt finns.

The truth is hiding in your eyes

Allting från forever21.com


En väldigt klassiskt vacker outfit som jag gärna skulle bära idag. Åh vad jag vill shoppa! Spara pengar är det tråkigaste som finns. Men att flytta ihop med Michele gör allting värt det hihi.


Fan jag fattar ju ändå inte hur man får två famijer i samma i The Sims 3 haha. Det känns som att jag prickar precis utanför, om ni förstår vad jag menar. Som att det saknas en liten pusselbit i min hjärna för att jag ska kunna förstå. Eller nått. Hur som helst har Anna nu blivit kär i en kille som heter Clark så Edward får bli till någon annan. Ett senare problem.


Nu ska jag umgås med tjejerna. Klockan fyra ska de till sin moster som har två barn som är ett och tre år. Har lagt upp bilder på dem förut i bloggen, helt bedårande.
När jag kommer tillbaka blir det att dammsuga lägenheten och sedan tillbaka till Sims! Ja och så ska bloggen uppdateras också förstås.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Au pair life


Igår drog jag som sagt till lekparken med flickorna. Vi träffade en mamma (som måste ha varit runt 23 - 24 år. Ovanligt ungt speciellt här i Italien) som hade en dotter på två år. Jag fick träna på min italienska då hon knappt kunde någon engelska. Tjejerna sprang runt med hennes dotter som var något av det mest bedårande jag har sett. Fick mig att sakna min lillasyster Cornelia något otroligt.


Nu ska jag stryka kläder och sedan spela Sims. Har fått en massa tips på hur jag kan fixa in Edward och hans familj så får se om jag lyckas.
Vi hörs efter lunch lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Jobba, spela sims och renskriva det kapitel jag skrivit för hand till romanen
Dagens kändis:

En brun och snygg Lauren Conrad

Dagens tack: Ni som hjälpte mig med mitt Sims 3 problem. Visste väll att jag kunde lita på mina läsare!
Dagens låt:
Lindsay Lohan - Over
Dagens önskan: Att jag kommer på ett sätt att översätta mina gymnasiebetyg. Måste nämligen göra det för att skicka in till skolan
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut, min standard på vardagar
Dagens väder: 26 grader och molnigt (imorgon ska det bli bättre igen)

Dagens...

Dagens humör: På bra humör
Dagens planer: Städa, hämta tjejerna från sina morföräldrar klockan två och då umgås med dem och sedan ikväll spela Sims 3 hihi
Dagens kändis:

En toksöt Sienna Miller i intressanta byxor och snygg kavaj.

Dagens inlägg: Togs mycket bilder igår och gjordes även en videoblogg med Michele så idag har jag mycket att visa.
Dagens låt:
Robert Pattinson - Let me sign
Dagens önskan: Att dessa 23 dagar tills jag flyttar ihop med Michele går fort. Är riktigt trött på att vara au pair nu. Tjejerna är mysiga men jag vill kunna leva mitt liv mer fritt. Det jobbigaste som au pair är just att man aldrig riktigt kan ta avstånd till arbetet då man bor på sin arbetsplats. Så man känner sig aldrig helt hemma (trots att familjen är fantastisk)
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 27 grader och molnigt

Take my heart I will take your hand


Tänkte visa en till bild från igår. Kolla vilket läckert ställe vi var på! Jag och Michele har varit där en gång förut. Väggarna är klädda i svart, det spelas bra musik och man sitter i sköna soffor. I like it.


Nu kommer Michele snart, vet inte vad vi ska hitta på men ska i alla fall försöka fixa en videoupdate med honom. Solen skiner men det finns ganska stora moln på himlen också, tur nog är dem vita.
Ikväll ska vi till 3m för Happy Hour. Bra söndag alltså.


Angående Sverige - Danmark matchen igår. Yes jag såg den. Tyckte Sverige var pinsamt dåliga. Först sista tio som vi spelade bra, synd att Danmarks målvakt var en spindel i målet. Tog ju allt!

For everything you do I turn to you


Bortsett från olyckan som jag skrev om i inlägget nedan så var gårkvällen riktigt trevlig. Men så blir det ju alltid när man har trevligt sällskap.
Blev en del Sims prat då även Andrea är förtjust i det. Jag ska se till så att Michele blir beroende av mitt. (Dock är det på svenska så jag lär behöva sitta bredvid) Men när vi köper den andra datorn kan vi installera spelet på italienska på ena och svenska på andra om han gillar det. Smart va?
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Alla dessa jävla bilolyckor

Hej raringar!
Har precis kommit hem från en trevlig kväll i Milano med Michele, Andrea och Valentina. Ni får bilder imorgon. Vanligtvist brukar jag gå och lägga mig direkt men det här måste jag skriva.

Minns ni när jag och Michele såg fem olyckor på vägen hem från en och samma kväll? Varav sista bilen var vänd helt upp och ner. Sen blev Michele's pappa påkörd här om dagen men klarade sig som tur var bortsett från skador på knät.

Men det vi såg nu, bara en liten bit från där jag bor (!!) var fan det värsta.
Två bilar, som vi gissat åkt för fort från varsitt håll var på väg att krocka så de svänger båda åt samma håll och krockar i varsin lyktstolpe. Bilarna är helt sönder båda två, och detta har jag sett allt för många gånger förut tyvärr. Men olyckan kan inte ha hänt långt innan vi kom. För där var både brandbil, ambulans och polis. En massa människor var samlade och de flesta stod runt en tjej som låg ner på marken och verkade halvt medvetslös.

Herre Gud alltså! Sjukt hur mycket olyckor som sker här... Italien är farligt.

Lördag


Nu kommer Michele snart. Har ingen aning om vad vi ska hitta på. Jag vill shoppa, är sjukt trött på min garderob. Men antagligen kommer jag inte kunna shoppa något mer på ett långt tag då alla pengar sparas till lägenheten. Så när jag kommer till Sverige i augusti ska jag ladda på med kläder! Större delen av min garderob finns ju fortfarande där.

Ska fota så mycket jag kan idag, nu i helgen ska jag och Michele försöka ordna en ny videoupdate ihop också. Ni gillar ju dem så mycket.
Troligtvist bloggar jag igen först imorgon. Ha en fin lördag lovers. Yours truly / Maria

Topp - Vero moda
Halsband -. Stradivarius
Armband - Glitter
Kjol - Divided by H&M
Skor - Zara

Another hand to touch another sun to shine

Allting från topshop.com


En söt outfit som passar perfekt för en shoppingdag.


Vet ni en ny sak jag märkte med Sims 3? Min karaktär var gravid och när hon börajde känna sammandragningar födde hon inte i hemmet som i tvåan utan på sjukhuset! Lite coolt. Hon fick en son så jag döpte honom till Edward hehe.


Michele ska iväg och köpa nya tröjor med sin bror. Jag förstod aldrig om han sa att han skulle hämta mig innan eller efter (var något inne i spelet... mamman höll precis på att föda!) Men hur som helst så kommer jag in med en outfit innan jag drar.

Inne- och utelista nr 27


INNE


- Sims 3. Såklart. Spelade igår till klockan två och har även spelat en timme nu på morgonen. Jag visste att det skulle vara beroendeframkallande and I like it! Sims 2 är hemma i Sverige så gissa om jag saknat att spela!
- Sommar. Juni bjuder på massa roligt och när juli börjar flyttar jag ihop med den bästa och jag har sommarlov till mitten av oktober. Wonderful!
- Stoooora armband. De har börjat komma allt mer. Och då menar jag stora på längden, sjukt läckert.


UTE


- Åskväder. Nu verkar det inte som att det kommer hit tur nog. Även om det stod det på vädret. Inget gör mig mer rädd!
- För få timmar på dygnet att spela Sims på haha
- Regn eller kallt på sin student. Nu när många av er går i studenttider tycker jag synd om er som får dåligt väder. Visst man är på bra humör, men det drar ner en del! Vi hade toppenväder på min student. Två år sedan nu, sjukt hur fort tiden går.

Fredagkväll


En lugn och ensam fredagkväll var det evigheter sedan sist jag hade. Saknar älskling men världens bästa spel håller mig på gott humör. Nu ska jag tillbaka till det! Vi hörs igen imorgon. Får se vad vi kan hitta på för roligt då när jag inte har några bilder från kvällen att visa.

Linne - Vero Moda
Väst - Cubus
Jeans - H&M

Officiellt nörd

Ett videoklipp jag gjorde under tiden Sims 3 installerades.
Jag är så bra när jag pratar. Säger någonting om den fjärde och sedan att det kom ut idag haha. Men menade att det kom ut den fjärde i Sverige. Ja spelet alltså.
Säger också i videon att jag undra hur mycket betalt jag skulle få då jag var ledig måndag och tisdag. Men jag blev fullt betald! Wiee lycka. Enjoy!


Blev att leka lite med Carolina, eller ja hon ritade medan jag fortsatte att skriva på min roman haha. Sedan hann jag spela lite till och då såg tjejerna fascinerat på.
Har märkt fler smådetaljer som jag verkligen gillar med spelet. Tex kan de ta bilder med sin mobil och dem bilderna kan de sedan sätta upp på väggen som tavlor. De kan även ha picknick i parken med vänner då de sitter på filt, sjuuukt mysigt. Och om mat blir över kan de lägga in resterna i kylskåpet och äta senare. Ja spelet är ännu mer verkligetsbaserat helt enkelt. Och jag vill bara spela, spela, spela

Sims 3 - recension


Sims 3 är helt klart fantastiskt. Har bara spelat det i en och en halv timme men redan sett hur mycket nytt som finns. Tillexempel kan man ändra karaktärerna mer. Förut fanns det inte möjlighet att ändra skor och accessoarer. De kan vara klart smalare och tjockare plus fler olika hudfärger. Man kan lägga till hudfläckar, fräknar och fler roliga frisyrer. Som riktigt långt hår. I tvåan fanns det många men de flesta var ganska fula.


Sen i spelet, man kan inte komma in i butiker och liknande som man kunde i tvåan så det är lite skumt. (Kanske har jag bara inte kommit på hur ännu)
Däremot kan man gå runt i området helt fritt, hälsa på grannar och även komma in i huset om de bjuder in än. Det finns även speciella aktiviteter, som snart är det en föreställning på teatern som jag inte vill att mina ska missa. Den är ikväll just klockan fem. Sen kan de själva gå och leta jobb i tillexempel en butik. Man kan även bli delägare i olika butiker men det kostar mycket. (Tur att jag kan fusket för att få pengar. Fast ibland är det roligt att låta dem tjäna sina egna pengar också)
Det finns fler möbler och möjligheter till huset. Är man lat eller som mig ville komma igång med spelet direkt så kan man välja att köpa ett hus som redan är möblerat. (Någon som är vanligt här i Italien tex)
Dock när jag kommit igång ordentligt tänker jag låta min familj (som just nu är min syster och mamma.
Anna blev förresten läskigt lik i Sims version! Visar när vi ses gumman) få flytta in i ett drömhus som jag bygger helt själv och även möblerar.
Simmarna kan även ha helt olika personligheter. Som "pedantisk" "galen" eller "bra på att kyssas" haha. Så man kan göra dem precis så som man uppfattar sina vänner eller  sig själv.
Nu vill jag tillbaka till spelet men Carolina vill leka med mig så det får bli senare.
Då jag inte ska ut ikväll har jag på känn att jag kommer spela långt in på natten...

I need you more than anyone darling

Allting från netaporter.com


En väldigt uppklädd önskeoutfit för en fredag. I like it!


Yes jobba skulle jag visst göra idag. Tur det faktiskt, eftersom jag var ledig måndag och tisdag skulle jag annars få riktigt dålig veckolön den här veckan. Andrea har dragit till arbetet och Alessandra går vid halv tre. (Vilket är tur för annars hade jag inte kunnat köpa Sims 3. Michele kommer klockan ett.. Snälla var inte sen älskling! Men kör inte för fort heller haha)
Troligtvist ska jag med tjejerna till en lekpark mellan fem och halv sju. Viiiiiill inte!! Vill ju spela Siiiiims (beroendet har börjat innan jag ens fått spelet)
Dock kanske det blir regn och då stannar vi hemma. Inte ofta man längtar så mycket efter regn som jag gör just nu.
Nu ska kläder strykas, vill ha allting klart till klockan ett. Innan jag går får ni fredagsfrågorna.
Vi hörs då lovers. Yours truly / Maria

Dagens...

Dagens humör: Lite trött men glad att det redan är fredag
Dagens planer: Jag vet inte om jag ska jobba idag för familjen är hemma, tjejerna hade sista dagen i skolan igår. Ska fråga när jag går och äter frukost. Ska i alla fall köpa sims 3 idag!!
Dagens kändis:

Lauren Conrad kör på enkelt och stilrent, fungerar alltid

Dagens dröm: För att ytterliggare tjata om min roman kan jag berätta att jag drömde om de kvinnliga karaktärerna i boken inatt. Det var roligt!
Dagens låt:
Ciara feat Justin - Love sex magic
Dagens roliga: Mary-Kate ska troligtvist vara med i ännu en film tillsammans med Vanessa Hudgens och Alex Pettyfer! Den ska heta " Beastly" och vara som en modern version av skönheten och odjuret.
Dagens smink och hår: Gråblåa ögonskuggor, svart eyeliner och svart mascara. Håret utsläppt med två spännen
Dagens väder: 28 grader och molnigt (står att det kan bli regn men ser inte ut som det just nu) Imorgon kan det visst börja blixtra, i så fall håller jag mig inomhus!

Du väljer, jag går och sover


Här har ni enligt er förra veckans favorit, vilken blir denna?


Bild 1?


Bild 2?


Bild 3?


Det blev onyttig middag idag men världens godaste, italiensk pizza går det bara inte att säga nej till hihi. Varför jag bloggar så här sent är för att jag suttit vid datorn med min roman heeela eftermiddagen och kvällen. Kommit igenom alla sidor nu som är 103 stycken. Fått in nya kapitel i mitten och ändrat lite där det behövts. Jag älskar verkligen min roman, och tror på den. Jag älskar mina karaktärer, min handling och att skriva. Känner faktiskt lite ångest för att köpa Sims 3 imorgon, för jag kommer nog lägga romanen helt åt sidan för att spela. (Just för Sims är så förbannat roligt)
Men ska i alla fall se till att finna lite tid till skrivandet. Vill inte tappa det nu när jag fått tillbaka inspirationen.
Dock är det dags att sova, är riktigt trött.
Godnatt lovers. Yours truly / Maria

I want my own dream so bad I'm gonna scream


Så här klär jag mig idag, alldeles för lat för något annat. T-shirten fick jag förra året när jag var på Magaluf. Den är från BCM, ett diskotek. På framsidan är det tre tjejer och under står det "Bunnyguard" Haha yes that's me!


Har förresten skrivit massor på romanen idag, himla bra med tanke på att jag köper Sims 3 imorgon... Nu har jag kommit över 100 a4 sidor, 101 för att vara exakt. Inte illa va? Dock tror jag att jag har 50 - 70 sidor till att skriva. Så blir en ordentligt roman. Efter det blir det att läsa den om och om igen för att göra den bättre och bättre. Sedan får vi se om något förlag vill publicera den... Tänk om man ändå var Blondinbella, då räcker det att bara ha en idé till en bok så får man den publicerad.

Dagens fråga - smaker


Jag älskar Marabou apelsin. Men även mint och digestive. Vilket är din favorit?


Sist fick ni svara på er favoritglass. Väldigt många olika svar! Så här röstade ni:

Daimstrut 7
Twister 3
Sandwich 2
Ben & Jerry 2
Magnum classic 2
Magnum mandel 1
Magnum Java 1
Vaniljglass med chokladöverdrag 1
Piggelin 1
Strawberry white 1
Snickersglass 1
Cornetto jordgubb 1
Flädersorbet 1
Hallonsorbet 1
Lakritspucken 1
Gillar inte glass 1
Päronglass 1
88an 1
Solero exotic 1


Jag vet inte om jag ska hämta tjejerna från skolan då Andrea kom hem för en timme sedan. Men nu har han dragit igen så är lite osäker haha. Men är han inte hemma kvart över fyra så drar jag till tjejernas skola. Det värsta som kan hända är att vi hämtar dem båda två.
Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Your heart is cold and has lost the will to love

Allting från forever21.com


Kanske för fin outfit för en dag av städning och strykning. Men whatever, snyggt är det!


Alessandra så söt, hon kom hem när jag satt och åt frukost. Hon har precis haft tenta och har en ny på måndag så måste direkt sätta igång att plugga inför nästa. Hon såg helt sliten ut och sa till mig "Maria öppna fönstret så slänger jag böckerna" Haha!


Idag är förresten tjejernas sista dag i skolan. Så från och med imorgon kommer de på vardagar gå dit där Eleonora har sina religionlektioner. Där finns det  pingisbord, basketkorgar, flera fotbollsplaner och lekparker. En perfekt plats för barn att spendera sin sommar på. För mig blir det som tidigare, bara att jag hämtar dem från en annan plats. Som tur är ligger detta ställe intill skolan.
Själv jobbar jag till den 25e juni. 26e ska jag på bröllop, 27e - 28e åker jag med familjen till sjön och sedan är jag ledig men bor här fram tills 1a juli då jag flyttar ihop med Michele. Har helt klart en underbar framtid framför mig!

Dagens...

Dagens humör: Trött men glad
Dagens planer: Ska mest jobba idag
Dagens kändisar:

MKA Olsen på premiären av filmen The Hangover. Båda två var riktigt snygga! Mary-Kate till vänster och Ashley på de två bilderna till höger. Det bara strålar om dem!

Dagens serie: Vänner säsong 10
Dagens låt:
Christina Aguilera - I turn to you
Dagens nedräkning: 27 dagar tills jag flyttar ihop med Michele!
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 30 grader och sooool

I will go on untill the end

Allting från topshop.com


En avslappnad (minus de sjukt läckra skorna, jag gillar kontraster som ni vet) som jag gärna skulle bära idag.


Är klar med de tio meningarna jag skulle lära mig på italienska och har även skrivit ett nytt kapitel i romanen. Har alltså varit väldigt duktig idag! Är dock något rädd att jag kommer sluta skriva när jag får Sims 3. Jag minns hur jag blev när tvåan kom. Ville inte göra någonting annat på flera veckor haha. Men kan tillexempel skriva på romanen (då för hand som jag senare renskriver på datorn) eller träna på mina italienska meningar när tjejerna ser på teve. Detta är bara två gånger i veckan men bättre än ingenting i alla fall. Allt går bara man planerar ordentligt.
Nu middag. Vi hörs senare lovers. Yours truly / Maria

Detta kallar jag talang!


De flickor jag tar hand om har två fredagar i rad haft målarkurs. Ovan är resultatet. Jag menar de är ju hysteriskt grymma! Två vänstra är målade av Eleonora 8 år och de två till höger av Carolina 6 år.
Jag är mega stolt!

Dagens...

Dagens humör: Något trött men annars glad
Dagens planer: Jobba, plugga italienska, skriva på romanen och sedan träffa älskling en snabbis ikväll
Dagens kändis:

Toksnygga Mary-Kate Olsen! (Minus de något speciella skorna) Hon ska vara med i en ny film, Meskada. Längtar tills man kan se den!

Dagens tråkighet: Trodde att Sims 3 kom ut idag men det är först på fredag, attans! Ska dock åka och köpa den då på lunchen tillsammans med Michele
Dagens låt:
Christina Aguilera - Keeps gettin' better
Dagens önskan: Att jag ska undervisa Ivan imorgon och inte på fredag, vill ha hela fredagen till sims-spelande! Haha
Dagens smink och hår: Osminkad och håret i en knut
Dagens väder: 30 grader och sooool

Till centrum


Här har ni förra veckans outfits, vilken var din favorit?


Nu kommer Michele snart och då ska vi till Monza. Lär gå runt en hel del, ska försöka ta lite foton. Vem vet, kanske blir ännu en videoupdate med Michele. Glass lär vi köpa också. Perfekt helgtisdag.
Det är 30 grader och sol också så jag bär vita shorts och kortärmad blus. I like it.


Vet inte när vi hörs igen, får se om jag bloggar senare ikväll. Annars blir det imorgon. Då jag börjar jobba igen så kommer jag blogga som vanligt.
Ha en fin tisdag lovers. Yours truly / Maria

Bilder från vinprovningen


Nu är jag tillbaka! Dock är det helgdag idag vilket betyder att jag kommer umgås med Michele efter lunch = dåligt med bloggning. Men lite bättre uppdatering än igår ska det bli i alla fall hehe.
I söndags åkte jag, Michele, hans arbetskamrat Luca och vänner till honom på vinprovning. Det var riktigt roligt! Dock drack man så förbannat mycket vin under 7 timmar så efteråt var man helt slut i huvudet. Jag och Michele slocknade klockan tio hihi.
Man fick i alla fall gå till fyra olika platser. 100 kronor betalade man var så får man en vinflaska och sedan testa hur mycket vin som helst. Vi bjöds även på bröd, salami, risotto och pasta så riktigt billigt.


En av Michele's fina tatueringar och så jag med mitt vinglas. Som ni ser hade man en söt liten tygpåse runt halsen så man inte behövde bära på glaset hela tiden.
Haha jag var inte så populär på första platsen. För det fanns bara två sorters vitt vin så jag fick testa det röda efter. Jag är inte så förtjust i det (dock har jag insett att jag gillar rött med bubblor) så dialogen gick så här.
Jag skämtsamt; Ni råkar inte ha Sprite någonstans som jag kan blanda ut vinet med?
Servitör; Vad heter du?
Jag; Maria
Servitör; Okej Maria, du kan gå nu.
Haha fast jag skojade ju bara! Men det visste han också. Hoppas jag.


Tredje platsen var vackrast, uppe i bergen med fantastiskt utsikt. Här gjorde jag och Michele en videoupdate som ni ska få se i nästa inlägg.
Jag fick testa gott rosévin och vi bjöds på pasta. Ovan två vänner till Luca.


Vacker natur bakom de fina stolarna och så Luca som njöt av den härliga solen.
Det var riktigt roligt med vinprovning, en väldigt speciell upplevelse.

Maria Björklund 23 år
bor i Stockholm.

Kontakta mig
[email protected]

Välkomna till en blogg om mig och min familj! Varje dag får ni bilder och texter från mitt liv som sambo med Sami. Tillsammans har vi sonen Liam och chihuahuan Theo. Följ med mig som mammaledig, jag bjuder även på en och annan videoblogg!